diari del 19 de juny de 2015

16
segueix-nos a [email protected] // www.mes.ad // 809 810 www.facebook.com/mesandorra www.twitter.com/mes_andorra NÚM. 2421 DIVENDRES 19 DE JUNY DEL 2015 150 PERFUMS ÚNICS INSPIRATS EN UN PAÍS ÚNIC arriba a Andorra un descompte d’un 10% en qualsevol fragància. * www.dropsandyou.com (Estem a Av. Meritxell, 59) *Promoció vàlida del 15 de juny fins al 30 de juny. Preu amb impostos inclosos Sota comanda Fins a esgotar existències 73 77 73 [email protected] Serveis per a particulars i empreses ipad i ipad mini de 16gb wifi Ipad air 2 - 435 € Ipad air - 350 € Ipad mini 3 - 350 € Ipad mini 2 - 260 € Ipad mini - 215 € El Govern endurirà les sancions a l’oci nocturn aplicant tancaments 180 nens participen en la primera edició de la Mini Ultra Trail a Ordino. //Pàg. 10 // T. M. // Pàg. 3 Mentrestant, els administradors no- menats per l’Agència de Resolució han reconegut com a interlocutora vàlida la plataforma de clients Afectats BPA. L’AREB compareix al Consell dijous vinent CRISI DE BANCA PRIVADA D’ANDORRA // Pàg. 6 //T. M. Renova Betinho i el MoraBanc Andorra agafa forma L’internacional portuguès signa un compromís de renovació 1+1 i la seva poliva- lència tornarà a ser molt important en l’equip de Joan Peñarroya. BÀSQUET // Pàg. 10 França ratificarà el conveni d’educació el 25 de juny L’acord assegurarà la presència del sistema educatiu francès públic de qualitat al Principat durant els propers deu anys i en millorarà les condicions. PACTES BILATERALS // Pàg. 8 L’equip del nou tècnic, Xavi Roura, s’ha reforçat amb sis jugadors i ja pen- sa en el primer partit de la fase de clas- sificació per a la UEFA Europa League. Projecte il·lusionant per al Lusitans FUTBOL // Pàg. 10 // T. M.

Upload: diarimes

Post on 29-Jul-2015

43 views

Category:

News & Politics


4 download

TRANSCRIPT

Page 1: Diari del 19 de juny de 2015

segu

eix-

nos

am

es@

mes

.ad

// w

ww

.mes

.ad

// 8

09 8

10w

ww

.face

book

.com

/mes

ando

rra

ww

w.tw

itter

.com

/mes

_and

orra

NÚm. 2421

diveNdres

19de JUNYdeL 2015

150 PERFUMS ÚNICS INSPIRATS EN UN PAÍS ÚNIC

arriba a Andorra

un descompte d’un 10% en qualsevol fragància.*

www.dropsandyou.com (Estem a Av. Meritxell, 59) *Promoció vàlida del 15 de juny fins al 30 de juny.

Preu amb impostos inclosos Sota comanda

Fins a esgotar existències

73 77 [email protected]

Serveis per a particulars i empreses

ipad i ipad minide 16gb wi�

Ipad air 2 - 435 €Ipad air - 350 €Ipad mini 3 - 350 €Ipad mini 2 - 260 €Ipad mini - 215 €

El Govern endurirà les sancions a l’oci nocturn aplicant tancaments

180 nens participen en la primera edició de la Mini Ultra Trail a Ordino. //Pàg. 10 // T. M.

// Pàg. 3

Mentrestant, els administradors no-menats per l’Agència de Resolució han reconegut com a interlocutora vàlida la plataforma de clients Afectats BPA.

L’AREB compareix al Consell dijous vinent

CRISI DE BANCA PRIVADA D’ANDORRA

// Pàg. 6 //T. M.

Renova Betinho i el MoraBanc Andorra agafa formaL’internacional portuguès signa un compromís de renovació 1+1 i la seva poliva-lència tornarà a ser molt important en l’equip de Joan Peñarroya.

BÀSQUET

// Pàg. 10

França ratificarà el conveni d’educació el 25 de junyL’acord assegurarà la presència del sistema educatiu francès públic de qualitat al Principat durant els propers deu anys i en millorarà les condicions.

PACTES BILATERALS

// Pàg. 8

L’equip del nou tècnic, Xavi Roura, s’ha reforçat amb sis jugadors i ja pen-sa en el primer partit de la fase de clas-sificació per a la UEFA Europa League.

Projecte il·lusionant per al Lusitans

FUTBOL

// Pàg. 10 // T. M.

Page 2: Diari del 19 de juny de 2015

2 Divendres, 19 de juny del 2015

La Veu deL PobLe, Sa PReSIdeNT Ferran Naudi d’Areny-Plandolit

GeReNT Thomas Kampfraat

dIReCToR Enric Guinart Mauri

méS CoRReCCIÓ M. Àngels Sala

dIReCCIÓ ComeRCIaL Carme Garcia

admINISTRaCIÓ Virginia Yáñez.

dISTRIbuCIÓ Premsa Distribució

TRaNSPoRT Imprintsa

Carrer Na Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella. Telèfon: 809 810 Fax: 829 810 [email protected] www.mes.ad

Edita: La Veu del Poble SA DL: AND590-2005

sortejos

farmàcies de guàrdia

Pas de la casafarmàcia del PasC/ Major, 1Tel.: 755 860 - 352 711

i nfo

Ctra. d’Arinsal, s/nAD400 la Massana

[email protected]

Nova carta, amb molta més varietatCarns a la brasa, cuina típica de muntanya, tapes, peix, marisc...

Nova gerència

Gran aparcament privat per als nostres clients i WI-FI gratis.

· meNÚS dIaRIS migdia i nit. · Àpats d’empresa, celebracions, banquets, amb 3

salons amb capacitat per a + de 200 persones. · Jardí privat, gran terrassa exterior amb vistes

panoràmiques. · amb el millor preu/qualitat d’andorra.

Horari: de 13.15 a 16 h i de 20.30 a 23 h.

Reserveu al telèfon

835 154

Pressupost sense compromísNo deixeu de venir a provar.

Restaurant La Borda de l’Avi

farmàcia guitartC/ Prat de la Creu, 59-65Tel.: 825 033

andorra la Vella

el temps

Sant Julià de Lòria

Andorra la Vella

Escaldes-Engordany

La Massana Encamp

Canillo

Pas de la Casa

Ordino

Sant Julià de Lòria

Andorra la Vella

Escaldes-Engordany

La Massana Encamp

Canillo

Pas de la Casa

Ordino

màx. 24ºmín. 11º

màx. 26ºmín. 13 º

màx. 27ºmín. 13º

AVUI

CAp De setmANA QUAsI D’estIU

DIssABte DIUmeNGe

Sorteig de dimarts 16 de juny

Sorteig de dijous 18 de juny

Sorteig de diumenge 14 de juny

Sorteig de dijous 18 de juny

euromilioNs

la PrimitiVa

boNoloto

LA GROSSA de la primitiva

3 9

10 15 16 36 37

5 21 26 41

Núm. clau 6

Com. Rei.42 2

11 14 19 3924 43

Com. 24 Rei. 4

19 25 30 4031 43

14

Sèrie 28

Sorteig de dijous 18 de junyoNce

6 9 2 70

Sorteig de dijous 18 de junyloteria NacioNal

6

8

8 9

5

8

6Rei.

4

Tractaments Facials i CorporalsTractaments Anticel·lulitics i ReafirmantsManicures Pedicures i Ungles de GelDepilacions (dona-home)Fotodepilació i depilació LaserCanya de SucreUVA Ultra ràpidMassatges relaxantsQuiromassatge (descontracturants)Drenatges LimfàticsReflexoteràpiaPerruqueria i Estilisme (recuperació de Color)Maquillatge ProfessionalEstudi ImatgeEspecial Núvies (desplaçament a domicili)

Perruqueria i Estilisme (recuperació de Color)

Tractaments Anticel·lulitics i ReafirmantsManicures Pedicures i Ungles de GelDepilacions (dona-home)Fotodepilació i depilació Laser

Centre de Bellesa

861 887Av. Fiter i Rosell n.6 2n 2a

Escaldes-Engordany(migdia obert)

La Massana Encamp

Sant Julià de Lòria

Page 3: Diari del 19 de juny de 2015

3Divendres, 19 de juny del 2015

notíciesMESURES CONTUNDENTS CONTRA L’INCOMPLIMENT DE LA NORMATIVA DEL SOROLL, ELS HORARIS I LA VENDA DE BEGUDES ALCOHÒLIQUES A MENORS

El Govern tindrà capacitat per tancar els locals d’oci nocturn// Espot anuncia que la llei de seguretat pública inclourà sancions “dissuasives”

El Govern té la intenció de tirar endavant una llei que li permeti tenir la capacitat de tancar (ja sigui temporalment o de forma indefinida) els locals d’oci noc-turn que incompleixin la nor-mativa sobre els sorolls, els ho-raris d’obertura i tancament i la venda de begudes alcohòliques a menors.

Així ho avança en declaraci-ons a aquest diari el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, el qual assenyala que s’està tre-ballant en una llei de seguretat pública que pretén incloure “sancions individualitzades”, de manera que l’executiu podrà acordar el “tancament del local durant una temporada o fins i tot, en cas de reincidència o de comissió reiterada d’infraccions en aquesta matèria, el tanca-ment per un temps indetermi-nat”. I és que, per exemple, amb l’actual normativa sobre ordre públic el Govern podria obligar tots els bars i locals d’oci noc-turn a tancar abans, però ales-hores “no deixaria de ser una

solució injusta perquè pagarien justos per pecadors”, remarca Espot.

Més concretament, el minis-tre explica que un dels objectius que s’han marcat per a aquest mandat és el desplegament nor-matiu de les competències d’In-terior, que “potser són les que han quedat una mica oblidades durant bastants anys”. I preci-sament, una de les qüestions que és cabdal en aquest procés és l’aprovació de la llei de segu-retat pública. Un text sobre el qual es començarà a treballar a finals d’aquest any per si és possible “entrar a tràmit parla-mentari la llei el 2016”, afegeix Espot. La vocació d’aquesta llei serà refondre i actualitzar tots els decrets dels veguers que ac-tualment regeixen en matèria de seguretat i ordre públic, i que “són decrets molt poc concisos i obsolets que no s’adapten a les circumstàncies actuals”, recorda el ministre.

A la vegada, un dels ventalls d’aquesta llei serà la matèria d’or-

dre públic. I una de les novetats que permetrà incloure aquesta nova legislació serà el règim san-cionador. Sobre aquesta qüestió, Espot recorda que “quan s’han anat modificant els decrets dels veguers en aquesta matèria no s’ha pogut modificar mai el rè-gim sancionador perquè per fer-ho cal la llei”. En canvi, amb

la llei de seguretat pública serà l’ocasió d’establir l’esmentat règim sancionador. Arribats a aquest punt el líder de la carte-ra de Justícia i Interior té molt clar que aquest règim sanciona-dor haurà de ser “suficientment dissuasiu”, ja que “ara no ho és”. I és que Espot remarca que “es-tic convençut que quan puguem

incloure un règim sancionador que sigui suficientment dissua-siu segurament tindrem menys sorolls i menys situacions com les que trobem ara”.

D’altra banda, davant de fets com la pallissa d’un jove a l’avin-guda del Pessebre de fa unes setmanes, Espot insisteix que els responsables dels locals d’oci nocturn tenen una “obligació de coresponsabilització”. Assenyala que si bé “és evident” que l’Estat i la mateixa policia tenen unes competències atribuïdes i unes obligacions i, en aquest sentit, els correspon garantir l’ordre pú-blic i la seguretat ciutadana, tam-bé per fer-ho es necessita la col-laboració dels ciutadans i “molt concretament, en aquest cas, la col·laboració dels responsables dels bars i locals d’oci nocturn, que evidentment no són els cau-sants d’aquests aldarulls però les persones que hi van sí, i ells també obtenen un lucre en aquests locals”.Enric Guinart Mauri // Andorra la Vella@mes_andorra

Un discjòquei en un local d’oci nocturn. // AGèNCIES

ESPORT I OCI DURANT L’ESTIU

El Viu l’esport al carrer suma quatre activitats noves El Comú d’Andorra la Vella oferirà un estiu més, amb la col·laboració d’alguns clubs es-portius de la parròquia, el pro-grama Viu l’esport al carrer. Les activitats esportives a l’aire lliure s’iniciaran el proper 25 de juny i s’allargaran fins al 6 de setem-bre. Aquest any s’oferiran quatre

activitats noves i s’ampliaran els horaris d’algunes que ja es rea-litzaven en edicions anteriors. És per això que el nombre de places disponibles creixerà un 54%.

L’any passat van participar en les activitats del Viu l’esport al carrer fins a 5.050 persones. El Comú indica que aquest any es

podria arribar fins a 7.750. La majoria d’activitats seran gratuï-tes. El conseller de Joventut i Es-ports, Marc Pons, va destacar que l’objectiu és “fer difusió de les diferents disciplines i fomentar l’esport al carrer”.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Un moment de la presentació de les activitats, ahir. // AGèNCIES

Page 4: Diari del 19 de juny de 2015

4 Divendres, 19 de juny del 2015O

Opinió

editorial

¿Tens opinió?

¿Vols enViar una carTa al direcTor?

envia les teves cartes al director o les teves opinions

a l’adreça electrònica [email protected] o [email protected] que ens has de facilitar les teves dades, així

com la parròquia de residència. l’opinió o la carta ha de tenir una llargada màxima de 275 paraules.

El ministeri de Justícia i Interior ha començat a treballar en

un projecte de llei de seguretat pública que tindrà la vocació de refondre i actualitzar tots els de-crets dels veguers que actualment existeixen en matèria de segure-tat i ordre públic. Uns decrets que són molt poc concisos i obsolets. Aquesta legislació també haurà de regular tota una sèrie de qües-tions pròpies dels temps actuals i que avui no disposen d’empara normativa, com la videovigilàn-cia o les mostres d’ADN. A més,

un altre dels ventalls d’aquesta llei serà la matèria d’ordre públic. El ministre Xavier Espot explica que en aquest text s’establirà un règim sancionador en aquesta temàtica que sigui suficientment dissuasiu. Per exemple, una de les sancions que es preveuran és el tancament dels locals d’oci nocturn que in-compleixin la normativa referent als horaris, als sorolls i a la venda de begudes alcohòliques a menors. És un encert avançar en aquesta ne-cessària regulació.

Andorra la Vella · Av/ Prat de la Creu, 16 - Tel.: +376 81 18 18 - Urban Beauty

El teu centre d’estètica & perruqueria a Andorra.

Vine a coneixer-nos!

Guillem Valdés@GuillemVA

@Ninguesperfecte la UE ens està dient si fa no fa el mateix què el fincen l’agost del 2014. Anem fent l’Andorrà.

Avís: Els comentaris es reprodueixen literalment, tal com es mostren a les xarxes socials en el moment de capturar-los, i en cap cas representen l’opinió del diari Més sinó la dels seus autors, per la qual cosa el diari no es fa responsable del seu contingut.

S’aprova el decret d’adscripció i aporta-ció de béns, drets i obligacions a Andorra Telecom SAU

Encamp presenta diverses actvitats per a la nit més curta de l’any

Govern d’andorra

Comú d’encamp

En xarxa

La vall de Sorteny és un dels paratges alpins més macos dels quals disposa An-dorra! Coneix la seva riquesa botànica!

andorraWorld @andorraworld_ad

Dimarts 23 de juny torna la “Cremada de Falles” a Andorra la Vella. #rodaelfoc #andorralavella

andorra la Vella@turismeandorra

ordino és Viu@Ordinoesviu

L’Oficina de Turisme i Tràmits #ordino posen a la venda els tiquets per la coste-llada de Sant Pere, festa parroquial

Andorra torna a la llista de paradisos fiscals. Un responsable? El @GovernAn-dorra

Seguim sumant junts @unicef_andorra #unionsqueensfanforts #somunpais

MoraBancandorra@morabancandorra

Alpí: L’equip femení acumula esquí a la glacera de Val d’Isère http://t.co/Yc5Z6RRhWo

Els amants de la #sardana ja poden con-sultar tota la programació de ballades d’enguany a l’Agenda.ad

La propera reunió del Consell Nacional de Discapacitats (CONADIS), tindrà lloc el proper 22 de juny

Federació andorrana esquí

agendaad

Federació d’associacions de Persones amb discapacitat

OMT-Themis i el ministeri de Turisme estudien el potencial turístic de la Vall del Madriu www.forum.ad

Fòrum adEls treballadors de BPA i l’AREB negoci-aran les condicions de recol·locació i de comiat http://forum.ad/?p=98584

El ‘Viu l’esport al carrer’ incorpora 4 noves activitats i oferirà un 54% més de places http://dlvr.it/BFZlZ2

Bondia@bondia

Brussel·les situa Andorra a la llista de països no cooperadors fiscalment http://cadenaser.com

ràdio Ser anddorra@SER_Andorra

Les restriccions d’efectiu no poden “afectar la venda” de BPA http://www.diariandorra.ad

diari d’andorra@diariandorra

rtVa@rtvandorra

Entrevista: DÉBORAH RIBAS «La Rabas-sa és un dels indrets que hem perdut» http://dlvr.it/BFQBGb

El 78% dels estudiants de formació pro-fessional han aconseguit accedir al món laboral poc després d’acabar els estudis

rtVa andorra

Jordi Cinca desmenteix Torres sobre por-tar RTVA a Ràdio Andorra http://www.diariandorra.ad

diari d’andorra

Periòdic d’andorra

El Govern no preveu que els clients recuperin els dipòsits immediatament http://t.co/KslWDhkcEk

ràdio Ser andorra

Al voltant de 180 nens participen en la primera edició de la Mini Ultra Trail http://dlvr.it/BFZgCW

diari Bondia

mitjans

23 de juny 22.00 h Encesa de foguera al pàrquing del Tabola i Concert dels PUN-KERS LOVE 80´s a les Fontetes

Comú de la Massana

El nombre d’assalariats augmenta en el sector financer i l’immobiliari http://www.andorradifusio.ad

Fòrum andorra@forum_ad

Periòdic d’andorra@PeriodicAND

Una dona pateix ferides lleus després de ser atropellada www.elperiodic.ad

delfí roca@delfiroca

Page 5: Diari del 19 de juny de 2015

5Divendres, 19 de juny del 2015

Page 6: Diari del 19 de juny de 2015

6 Divendres, 19 de juny del 2015N

EfemèrideLa dada¿Sabies que...

a Charlize Theron i Sean Penn se’ls ha trencat l’amor? Dimiteix als 92 anys Manolis Glezos, l’eurodiputat més ancià de l’Eurocambra.

19 de juny de 1993Mor William Golding, novel·lista i poeta britànic, premi Nobel de literatura el 1983.

ESCALDES-ENGORDANY SANT JULIÀ DE LÒRIA

Graduació dels més petits

Els infants més grans de les esco-les bressol comunals d’Escaldes-Engordany van ser ahir els prota-gonistes a la sala d’actes del Comú amb la celebració de la seva gra-duació. En l’esdeveniment hi van ser presents les màximes autori-tats comunals. Cal recordar que recentment s’han commemorat els 25 anys de les escoles bressol d’Escaldes-Engordany.

Consell d’Infants satisfet

Els membres del Consell d’Infants de Sant Julià de Lòria van celebrar ahir a la tarda la darrera sessió de l’any. Van fer balanç de les actuaci-ons fetes i van rebre els premis del concurs de fotografia que havien organitzat aquest any. Els infants es van mostrar satisfets de la res-posta que van rebre del Comú, ja que van assegurar que ha atès les seves peticions.

// T. M. // AGÈNCIES

JORNADES DE DEBAT

600 participants en la Trobada empresarial al PirineuAhir es va inaugurar la 26a Tro-bada empresarial al Pirineu amb l’absència de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que va haver de retardar la seva arribada pel moment clau que viu el seu partit, Convergència Democràtica de Catalunya, a Barcelona, després de l’anunci

que deixarà de formar federa-ció amb Unió Democràtica de Catalunya.

El tinent d’alcalde, Jesús Fier-ro, va ser doncs l’encarregat de donar la benvinguda als partici-pants, entre els quals es trobava el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives; el síndic general,

Vicenç Mateu; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el president de la Confederació Empresarial Andorrana, Xavier Altimir. En la trobada hi partici-pen més de sis-cents congressis-tes acreditats.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

La 26a Trobada empresarial al Pirineu, ahir a la Seu d’Urgell. // AGÈNCIES

CRISI DE BANCA PRIVADA D’ANDORRA

La plataforma de clients inicia el diàleg amb els administradors// Bonell explica que el president de l’AREB compareixerà al Consell el 25 de juny

Els administradors de Banca Privada d’Andorra nomenats per l’AREB han reconegut com a interlocutora vàlida la plata-forma de clients Afectats BPA, tal com va fer públic ahir l’asso-ciació en un comunicat.

En aquest sentit, les dues parts han iniciat una ronda de reunions per trobar solucions a la crisi ini-ciada el mes de març passat amb la intervenció de Banca Privada d’Andorra. La plataforma té uns 200 clients adherits, tant per-sones físiques com jurídiques, una xifra que s’eleva fins a les 400 o 500 persones si es tenen en compte els simpatitzants i els que hi han contactat per demanar informació. Les reunions tindran una periodicitat quinzenal. Una de les advocades que formen

part de la plataforma, Anna Solé, va explicar que la valora-ció de la primera reunió amb el nou administrador del banc, l’economista andorrà David Betsebé, és “molt satisfactòria”, perquè s’ha aconseguit obrir un canal de diàleg i perquè durant aquesta trobada “ja es va poder fins i tot desencallar dues situa-cions importants”.

La plataforma, que es defi-neix com a organització sense ànim de lucre, vol esdevenir un canal de comunicació per-què els afectats per l’afer BPA puguin transmetre a l’òrgan d’administració de l’entitat les seves consideracions. L’entitat és liderada per Xavier Bossa Admetllo i les advocades Anna Solé i Gema Martínez, així com

per altres professionals del dret estrangers, a més d’economis-tes, auditors, informàtics i altres

que de forma desinteressada s’han posat al servei de la pla-taforma. Mentrestant, el presi-

dent del consell d’administració de l’AREB compareixerà el 25 de juny davant la comissió de Fi-nances i la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera. Ho va decidir ahir la junta de presidents i prèviament, el 22 de juny, s’hau-rà de constituir aquesta primera perquè puguin presidir alhora la compareixença prevista per la Llei de mesures per a la reestruc-turació d’entitats bancàries. El 16 de juliol es debatran al ple del Consell els projectes a tràmit, so-bretot els que fan referència a les exigències del Moneyval per su-perar la quarta avaluació d’aquest organisme, segons va explicar la subsíndica, Mònica Bonell.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

La subsíndica, Mònica Bonell, en roda de premsa ahir. // T. M.

Page 7: Diari del 19 de juny de 2015

7Divendres, 19 de juny del 2015

Page 8: Diari del 19 de juny de 2015

8 Divendres, 19 de juny del 2015N

EfemèrideLa dada¿Sabies que...

ha estat assassinat a trets un jove quan buscava amb una app de localització el seu mòbil perdut?

Els bitllets de 10 dòlars als Estats Units tindran un rostre de dona el 2020.

19 de juny del 2014Joan Carles I abdica la Corona d’Espanya en Felip VI, que és proclamat rei.

PADRINS D’ENCAMP XARXES ELÈCTRIQUES INTEL·LIGENTS

Horts de les Terres Primeres

El Comú d’Encamp va inaugu-rar ahir la desena temporada dels horts de les Terres Primeres. L’acte, que es va fer a les mateixes parcel·les, va aplegar gran part dels padrins que gaudiran d’aquesta iniciativa. Seran 39 hortolans, 9 dels quals podran conrear un hort per primera vegada i plantar fruites i hortalisses a les parcel·les cedides per la casa Joan Antoni.

Calvó i Moles a la Innovation Week

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Síl-via Calvó, i el director general de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), Albert Moles, van visitar ahir la primera instal·lació pilot d’una xarxa elèctrica intel·ligent de França, en el marc de la jor-nada sobre innovació i transició energètica a Migdia-Pirineus de la Innovation Week de Tolosa.

// AGÈNCIES // SFGA

PROJECTES D’INTEGRACIÓ

L’accessibilitat i l’autonomia, preocupacions de la gent granEl Comú de la capital va pre-sentar ahir el Pla d’acció per fer d’An dorra la Vella una ciutat amiga de la gent gran, després de dur a terme un procés parti-cipatiu en què han pres part una norantena de persones. El direc-tor del CRES, Joan Micó, va dir que durant el procés la gent gran

ha mostrat preocupació sobretot per l’accessibilitat a la via públi-ca i als habitatges, així com pel fet de poder portar una vida au-tònoma. El Comú ha dissenyat cinc línies de treball: potenciar la participació de la gent gran i les relacions intergeneracionals amb la creació d’un consell de la

gent gran, vetllar per la millora de l’accessibilitat a la via pública i dins dels habitatges, millorar la “imatge estereotipada” de la gent gran, fomentar-ne l’autonomia i millorar la informació de què disposa el col·lectiu.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Presentació del pla d’acció per a la gent gran, ahir. // AGÈNCIES

ACORDS BILATERALS

L’Assemblea francesa ratificarà el conveni d’educació el 25 de juny

Dijous que ve, 25 de juny, l’As-semblea Nacional francesa rati-ficarà el conveni amb Andorra en l’àmbit de l’ensenyament, que assegurarà la presència del siste-ma educatiu francès públic de qualitat al Principat durant els propers deu anys. El tràmit de l’Assemblea Nacional és el dar-rer perquè l’acord vegi la llum després de l’aprovació prèvia per part de l’executiu francès.

De fet, la ratificació del con-veni està fixada en l’ordre del dia de dijous vinent i no hi ha cap motiu que impedeixi la ra-tificació d’aquest acord cabdal. En aquest sentit, la comissió legislativa d’Afers Exteriors de la cambra legislativa francesa ja ha donat el vistiplau al text. És més, els diputats de la co-missió en qüestió valoren molt positivament l’acord. Així, per exemple, el ponent encarregat

de presentar l’informe sobre el conveni d’educació, Françoise Imbert, assenyala que “el siste-ma educatiu francès a Andorra és un marcador de la presència francesa i la cooperació franco-andorrana”, i afegeix que “el sis-tema educatiu francès és part d’una cooperació educativa més àmplia; l’objectiu és promoure la mobilitat de professors i estudi-ants i la integració dels sistemes d’educació i formació francès i andorrà superiors”. En l’informe també s’exposa que la presència del sistema educatiu del país veí del nord “dóna feina a 338 per-sones, incloent-hi 248 profes-sors per a uns 3.500 estudiants, o el 40% de la població escolar, i és recolzat per França amb gai-rebé 24 milions d’euros per any”.

Cal recordar que va ser l’an-terior ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, qui va

signar el conveni a París amb el ministre de l’Educació Nacional francès, Vincent Peillon, l’11 de juliol del 2013. El conveni tam-bé va ser ratificat pel Consell General.

Però aquest no és l’únic text que s’aprovarà en relació a An-dorra en el transcurs de la ses-sió de l’Assemblea Nacional. I

és que durant la mateixa jorna-da està prevista l’aprovació de l’acord de demarcació de la fron-tera, l’acord sobre la gestió con-junta dels recursos hídrics a la conca de l’Arieja i l’acord sobre l’establiment d’una oficina naci-onal de control conjunt a Porta. Enric Guinart Mauri // Andorra la Vella@mes_andorra

// El text assegura la presència del sistema educatiu francès els propers 10 anys

La signatura del conveni entre Suñé i Peillon, el 2013. // SFGA

INDICADORS ECONÒMICS

Un 1,4% més d’assalariats

El nombre d’assalariats al març ha estat de 37.365 per-sones, xifra que suposa un augment de l’1,4% respecte al mateix mes de l’any ante-rior, en què se’n van registrar 36.861. Així ho va revelar el departament d’Estadística en una nota, en què asse-nyala que la mitjana d’assa-lariats d’acord amb les dades dels últims dotze mesos és de 35.472, és a dir un 1,1% més.

D’altra banda, Estadística també va informar que l’any 2014 s’ha tancat amb l’en-trada de 7.796.770 visitants, és a dir un 1,6% més que el 2013, en què se’n van regis-trar 7.676.232. Del desem-bre del 2014 a l’abril passat han entrat al país un total de 3.095.626 visitants, dels quals 1.821.900 (58,9%) han estat excursionistes, mentre que 1.273.726 (41,1%) han estat turistes.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Page 9: Diari del 19 de juny de 2015

9Divendres, 19 de juny del 2015N

Ho trobaràstot!

Anyós · La Massana · Principat d'Andorra · Tel.+376 73 75 73 · [email protected] · www.anyosparkclub.com anyosparkclub @anyosparkclub

Un espai, mil emocions

termolúdic

Caldea comença l’estiu amb unes instal·lacions renovadesCaldea ha emprès un camí de canvi i de reforma que durarà tres anys. La primera fase, que s’ha allargat prop d’un mes i de la qual podran gaudir tots els usu·aris a partir d’aquest cap de set·mana, implica una actualització de materials, una revisió de la il·luminació i dels espectacles i una transformació de l’aspecte visual del centre.

Entre altres actuacions, la gran estructura metàl·lica verda que suporta la cúpula de vidre s’ha pintat de blanc, un color suau gràcies al qual s’assoleix la total integració a manera d’estructura contínua des del terra; alhora, el hammam de l’Espai Orígens s’ha incorporat a l’espai termolúdic i s’ha renovat tota la jardineria que el separa de les plantes inferiors. Totes aquestes obres fan que la il·luminació prengui unes noves dimensions i proporcions, que transmetran, sens dubte, unes agradables sensacions als usuaris.

Des del dia 20 fins al 25 de juny, l’entrada inclourà l’accés de franc a l’Espai Orígens atès

que, durant aquest període, no es podrà sortir a la llacuna ex·terior, que estarà tancada tempo·ralment.

Important InversIóAquests canvis formen part de la primera etapa d’un pla integral de renovació de Caldea que aca·barà l’any 2017, i que comportarà una inversió de prop de dos mili·ons d’euros. Aquest pla recull es·pecialment la incorporació d’un

nou espectacle únic i singular, la construcció d’un espai exclusiu per a famílies i la renovació de l’àrea de saunes i el hammam, així com la reconceptualització dels espais de restauració.

Totes aquestes actuacions es·tan incloses en un pla director que preveu un augment de la facturació que ha d’anar en línia amb aquest esforç inversor.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

La presentació dels treballs, ahir. // t. m.

triBUNAlS

Petició d’absolució per difusió de pornografiaLa defensa d’un home que va ser condemnat a dos anys de presó, un dels quals ferm i la resta condicional, per difusió de pornografia infantil va de·manar ahir l’absolució davant el Tribunal Superior. El lletrat defensor posa en relleu, en·tre altres arguments, que les descàrregues del material por·nogràfic infantil haurien estat accidentals i a més va remarcar que no va tenir la voluntat de compartir els arxius. La fisca·lia, però, vol que la pena dic·tada en primera instància sigui confirmada i al·lega, per exem·ple, que l’home anava a buscar de manera deliberada aquests arxius fent servir un programa que és per compartir arxius, i que, per tant, cada vegada que se’ls descarregava compartia.

La defensa va insistir en el fet que l’acusat és un home de 70 anys, que no té coneixements d’informàtica i que les seves recerques eren sobre sexe, en·mig de les quals hi podia haver arxius amb pornografia infantil, i que el programa utilitzat ope·

rava “de manera automàtica”, compartint els arxius sense que la persona ho pogués impedir. Va emfasitzar el fet que entre “centenars o milers” d’arxius n’hi ha només entre quatre i sis que són vídeos pedòfils. La fis·calia va remarcar que la recerca d’arxius que feia l’home es re·alitzava sota el criteri de “por·nografia infantil” i que malgrat que el 2011 va ser alertat per un seguit de material que va ser trobat al seu ordinador, va per·sistir en la seva conducta fins al 2014, quan va ser detingut.

D’altra banda, la fiscalia i l’acusació particular han re·corregut contra l’absolució de dos acusats d’homicidi per imprudència greu arran d’un accident d’esquí al Pas de la Casa en què va perdre la vida un jove esquiador de 15 anys. Argumenten que no es compli·en les normes de seguretat ade·quades a la pista. La fiscalia diu que hi havia altres mecanismes per protegir la pista.

Redacció // Andorra la Vella@mes_andorr

Page 10: Diari del 19 de juny de 2015

10 Divendres, 19 de juny del 2015

E sports

CURSES INFANTILS FUTboL

180 nens a la Mini Ultra Trail

Al voltant de 180 nens d’entre 8 i 12 anys de les escoles andor-rana i francesa d’Ordino van par-ticipar ahir en la primera edició de la Mini Ultra Trail. Aquesta iniciativa va sorgir dels mateixos nens al Consell d’Infants, que van fer diverses propostes i finalment van votar aquesta, un fet que des de l’organització van valorar molt positivament.

24 equips a la Senior Cup

L’Estadi Nacional, la gran novetat d’enguany, i els camps del Sant Ermengol i Caldea acullen aquest cap de setmana la sisena edició de l’Andorra Senior Cup, en què participaran 24 equips de fins a cinc països, segons va explicar l’organitzador del torneig, Talín Puyalto, que va precisar que en to-tal seran unes 600 persones, que generaran 1.300 pernoctacions.

// T. M. // T. M.

FUTboL

El Lusitans, carregat d’il·lusió per a la propera temporadaEl Futbol Club Lusitans va pre-sentar ahir el projecte per a la propera temporada. El primer repte és immediat, perquè el 2 de juliol ja hauran d’afrontar el primer partit de la fase de clas-sificació per a la UEFA Europa League. Saben que “qualsevol equip” amb què els toqui enfron-

tar-se “serà superior”, tal com va destacar Leo Maciel, però apel-len a la il·lusió en un projecte, tal com va remarcar el nou tècnic, Xavi Roura, que és “una reali-tat” i que ja ha començat a ro-dar. L’equip s’ha reforçat amb sis jugadors nous: Gerardo Rubio, Moisés San Nicolás, Gabi Ferna-

des, Joao Lima, Manuel Romero i Luigi San Nicolás, i Roura va remarcar que s’ha anat a buscar aquells que tenen “molt clar” quin ha de ser el seu rol a l’equip, amb jugadors que han d’aportar la seva experiència.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

La presentació del projecte per a la propera temporada, ahir. // T. M.

bÀSQUET

Betinho renova i Peñarroya ja té l’esquelet de l’equip perfilat// L’internacional portuguès signa amb el club un compromís de renovació 1+1

Betinho Gomes ha renovat el contracte amb el BC MoraBanc Andorra. L’internacional por-tuguès ha signat un compromís de renovació 1+1 i la seva poli-valència tornarà a ser important en l’equip de Joan Peñarroya.

Betinho arribava l’estiu pas-sat a la Lliga ACB sent un rookie de 29 anys. Una temporada des-prés és una realitat consolidada a la competició gràcies a la seva versatilitat i capacitat per donar espectacle. Amb la renovació del jugador, el MoraBanc An-dorra s’assegura, a banda d’una important dosi de compromís defensiu, el concurs d’un juga-dor responsable en les tasques col·lectives amb la capacitat també de prendre decisions en atac quan l’equip ho necessita.

“Beto ha complert absoluta-ment amb el que esperàvem d’ell la temporada passada i la seva renovació és una gran no-tícia per la gran quantitat de co-ses que aporta a l’equip”, va ma-nifestar el director general del club, Francesc Solana. Betinho ha jugat els 34 partits de lliga regular amb una mitjana de 25 minuts en pista i uns números remarcables de 8,6 punts i 4,6 rebots per partit. La renovació de Betinho fa que l’equip de Joan Peñarroya comenci a tenir l’esquelet de continuïtat perfilat amb Sada, Stojanovski, Navar-ro, Schreiner, Bogris i el juga-dor portuguès com a elements confirmats.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Betinho en un partit d’aquesta temporada. // MoRAbANC ANDoRRA

Entrega de 10.000 € a Unicef Andorra

El club va lliurar a Unicef Andorra el donatiu aconseguit gràcies a totes les accions solidàries organitzades durant la temporada passada. L’acció principal i que és la base d’aquesta aliança és lluir el logotip de l’Unicef a les samarretes d’escalfament de l’equip. La donació ha estat de 10.000 euros en total i s’han aconseguit gràcies als SMS enviats al 606 durant els partits que el MoraBanc Andorra ha jugat a casa; al partit Cham-pions for Unicef que van jugar polítics, periodistes i representants de la societat andorrana i el BCA i el VPC Rugby 15, i al partit solidari contra el Fuenlabrada.

Page 11: Diari del 19 de juny de 2015

11Divendres, 19 de juny del 2015

Page 12: Diari del 19 de juny de 2015

12 Divendres, 19 de juny del 2015

ClassifiCatsFEINA ImmoblEs

ImmoblEs

TEL: 321248

ANDORRA LA VELLA PIS 2 HABITACIONS, BALCÓ, SENSE

MOBLES, CÈNTRIC. ZONA D’ANDORRA TELECOM. PREU: 500 €

ENCAMP PIS, 1 HABITACIÓ, TERRASSA, SENSE MOBLES,

ZONA DEL XOCOLATÍ. PREU: 300 €

ANDORRA LA VELLA LOCAL COMERCIAL DE 200 M2 APTE PER A TOT

TIPUS DE NEGOCI, PREPARAT PER A DESPATXOS, A PEU DE CARRETERA, A L’AV. SANTA COLOMA, COSTAT DE

L’OPEL. PREU A CONVENIR

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o al fax 73 73 79, o bé truqueu al 73 73 73.

Periodista (Ref. Periodista)Requerim:

- Llicenciatura/grau en comunicació.- Es valorarà experiència laboral en

redacció.- Idiomes: català parlat i escrit

correctament.- Nacionalitat andorrana o permís de

residència i treball.- Capacitat de treballar en equip.

- Vehicle propi.Oferim:

- Incorporació immediata.- Salari en funció de la candidatura.

- Bon ambient de treball.

- Imprescindible nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

- Bon nivell de català i castellà, es valoraran altres idiomes.- Experiència en el sector.

CENTRE ESPORTIU D’ANYÓS I ANYÓSPARK HOTEL cerquen per a la temporada d’estiu:

resPoNsaBLe de saLa (aQUa LoUNGe) (Ref. Resp. de sala)

CaMBrers/es (Ref. Cambrers)

- Imprescindible nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

- Experiència com a operàries de neteja, preferiblement en el sector hoteler.

CaMBreres de Pisos (Ref. Pisos)

LA VEU DEL POBLE cerca:

CONSTRUCCIÓ IMMOBILIÀRIA, SAU cerca:

direCtor/a CoMerCiaL (Ref. Director comercial)

Requerim:- Formació superior.

- Domini dels idiomes català, castellà, francès i anglès.

- Experiència mínima de 3 anys en el sector immobiliari i en la gestió d’equips.

- Experiència en màrqueting digital.- Experiència en l’organització de fires i

esdeveniments.- Dinamisme i flexibilitat.

- Persona responsable, amb capacitat de comunicació i treball en equip, així com

resolutiva i amb iniciativa.Oferim:

- Incorporació immediata.- Contracte inicial de 3 mesos,

prorrogable a indefinit.- Lloc de treball estable.

- Salari en funció de la vàlua de la candidatura.

- Avantatges socials.

CISA SERVEI cerca:

seNYora Per a treBaLLs de NeteJa (Ref. Neteja)Requerim:

- Imprescindible tenir permís de residència i treball.

- Experiència. - Capacitat de treball en

equip.- Persona dinàmica

i comunicativa.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Jornada completa.- Jornada intensiva i festa

caps de setmana.- Bon ambient de treball.

- Avantatges socials.

ANYÓSPARK – URBAN GYM cerca:

MoNitora de ZUMBa i/o daNsa (Ref. Monitora)

Requerim:- Formació i experiència en

activitats dirigides.- Català i castellà parlats

correctament. Es valoraran altres idiomes.

- Capacitat de treball en equip.

- Persona dinàmica i

comunicativa.- Flexibilitat horària.

Oferim:- Lloc de treball estable.- Salari en funció de la

candidatura.- Avantatges socials.

- Bon ambient de treball.

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

www.cisa.ad ·73 73 73

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · av. sant antoni, 32 · aD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/Cisa.andorra Cisa andorra 00376 362666 / 00376 349444ndorra C ndorra 00376 362666 / 00376 349444

R1103 ORdinOApartament molt acollidor de 4 dormitoris

+ 2 banys, en perfecte estat, amb cuina tancada i llar de foc. Garatge box.

290.000 €

R1102 PalCasa tradicional aparellada amb jardí i

excel·lents vistes a les muntanyes. 3 plantes. Menjador amb llar de foc i accés a la

terrassa, cuina semioberta completament equipada i menjador, i lavabo de cortesia. La planta de dalt són 3 dormitoris, un en suite, i

un bany. Garatge. Calefacció de gasoil.350.000 €

OPORTUNITAT R1104 ENcAmP

Estudi en molt bon estat amb una terrassa

i vistes boniques al centre d'Encamp, a 10 minuts del Funicamp. És una opció ideal per

a inversió.60.000 €

VENDA1714 ANdORRA lA

VEllAPis molt espaiós de 156 m2 al centre.

4 dormitoris dobles amb armaris encastats, 1 suite. Cuina indepen-

dent. Saló menjador. Garatge box amb

traster dintre del box.440.000 €

1599 ENcAmPApartament

d'1 dormitori reformat en estil modern al centre. Cuina ame-ricana. Terrassa amb

bones vistes. Pàrquing comunitari. 90.000 €

OPORTUNITAT 1645 ARINsAlPis modern, amb

excel·lents acabats, un dormitori amb

armaris encastats, cuina tancada, saló menjador

ampli. Aparcament i traster.

90.000 €

1626 lA mAssANAÀtic en un residencial tranquil a poca distàn-

cia de la Massana. 2 dormitoris dobles. Un gran saló amb

xemeneia, menjador in-dependent, terrassa de 36 m2. Cuina totalment equipada. Pàrquing i 2

trasters.490.000 €

LLOGUER1557

lA mAssANAApartament moblat en un

edifici nou d'una habitació doble.

Bany. Cuina oberta equipada. Pàrquing

i traster.500 €

ll0281 cANIllO

Pis moblat amb 2 terrasses a prop de les pistes de Grandvalira. 2

dormitoris, 1 bany complet amb

banyera d'hidro-massatge. Cuina oberta equipada.

Pàrquing. 500 €

ll0286 ANdORRA lA VEllA

Nou i modern pis: 2 dormitoris amb

armaris encas-tats. Bany. Cuina

moblada i comple-tament equipada. 1 plaça de pàrquing. També es ven per

250.000 euros550 € +

50 a compteTAMBÉ PISOS DE LLOGUER PER LA TEMPORADA A PARTIR DE 350 EUROS!

ll0220 ENcAmP

Pis totalment reformat. Dos

dormitoris, bany amb dutxa, acabats de qualitat. Cuina tancada. Aparca-ment opcional.

550 €

ll0285lA mAssANA

Apartament de 3 dormitoris, 2 banys

amb terrassa en excel·lent estat. Doble plaça de

pàrquing i traster. Despeses a part.

700 €

1230lA mAssANAPis de residen-cial de luxe a la parròquia, dos

dormitoris amplis (1 suite). Saló menjador amb

xemeneia i accés a terrassa amb

vistes excel·lents. Cuina totalment reformada i amb safareig. Pàrquing.

800 €

ImmoblEs

Consulta de

TAROT

tel.: 334 255

CERQUEM NOIA AMB

BONA PRESÈNCIA

PER A JOIERIA.

Interessades, envieu

currículuma aavedra@

me.com

Classificats, breus per paraules

A partir de 4 €/dia

Màxim 25 paraules

Publicació mínima d’una

setmana

DIVERsos

Page 13: Diari del 19 de juny de 2015

13Divendres, 19 de juny del 2015

EntrEtEnimEntTroba les diferències

Troba les 7 diferències que hi ha entre les fotos. La foto original és la de l’esquerra.

Solució del joc anterior

sudoku

7

El concepte de bellesa més selecte a Andorra CaritaAndorra

Tel: +376 73 76 73

Crta. d’Anyós - Anyós Park - la Massana

Desc

obre

ix la

par

aula

am

agad

a pr

emen

t les

tecl

es. R

ecor

da q

ue p

ots p

rém

er

mes

d’u

n co

p ca

da te

cla

per o

bten

ir d

ifere

nts l

letr

es.

Troba la paraula amagada

VENDA i LLOGUER

d’apartaments, xalets, estudis,

edificis...

www.cisa.ad73 73 73

la paraula amagada anterior és: sabaTilla

s _ _ _ _ _ _7 6 7 7 3 7 2

5 9 19 6 8 5

5 4 29 5 83 4 6 9

4 7 19 4 1 32 7 6

3 8 6

3 9 84 5 1

6 9 21 7

5 84 99 8 4

3 7 85 2 1

854729631962138754731564298619352847273841569485976312596487123127693485348215976

715239846982746531436158792159687423623514987847923615291875364378461259564392178

Page 14: Diari del 19 de juny de 2015

14 Divendres, 19 de juny del 2015

-2.000 € -3.000 €

Europ-Auto SA · Tel.825 671 - [email protected]

4 anys de garantia

LEON X-PERIENCE

-5.000Consulteu les condicions de la promoció TECNOLOGIA PER A GAUDIR

ociEl vídEo amagat

Per descobrir el vídeo amagat només has de tenir instal·lada una aplicació de lectura de codi QR al teu smartpho-ne. Utilitza-la per poder visualitzar així un vídeo diferent cada dia.

Llegint codi QR...

Lector codi QR

cartellera

A CINEMES ILLA CARLEMANY

Perquè el cinema no és només una cosa de tardes

MATINS DE CINE

Vine a les sessions matinals els dissabtes i diumenges!

www.cinemesilla.com

Per a més informació:Martín Nanetti

[email protected]ó del Club AnyósPark · Tel: 73 75 73

Des de 4 mesos fins a 2 anys

És una nova activitat que té com a finalitat reforçar el vincle entre el nadó i la famí-lia, fer que comparteixin una nova expe-riència i enfortir la relació afectiva i cog-nitiva amb la mare, el pare i els germans. Afavoreix també el desenvolupament psi-comotor, físic i socioemocional del nadó.

cartellera

El NIÑo 44

Any 1953, un agent secret de la policia soviètica que perd el seu estatus i la seva llar quan es nega a denunciar a la seva dona per traïció. Exiliats de Moscou unei-xen forces amb un General per tal de lo-calitzar un assassí en sèrie de nens.Dv.: 19.00, 22.00. Ds. i dg.: 16.45, 19.30, 22.15

JURaSSIC WoRld

L’illa Nublar ha estat transformada en un parc temàtic. Quan tot sembla anar a la perfecció, apareix un nou dinosaure d’es-pècie desconeguda i molt més intel·ligent del que es pensava, que causa estralls.Dv.: 17.30, 20.00, 22.30. Ds. i dg.: 11.30, 14.00, 16.15, 19.15, 22.00. 3D - Dv.: 19.15, 22.00 Ds. i dg.: 12.30, 15.00, 17.30, 20.15, 22.45

aHoRa o NUNCa

Una parella decideix casar-se al lloc on es van enamorar, un petit poble de la cam-panya anglesa, però una vaga de contro-ladors impedeix que el nuvi i els convidats es reuneixin amb la núvia i el seu seguici.

Dv., ds. i dg.: 18.15, 20.15, 22.15 Ds. i dg.: 12.00, 14.00, 16.15

CamPaNEta I la llEgENda dE la BÈStIa

Campaneta i el seu grup d’amigues fa-des entaulen amistat amb un misteriós i enigmàtic animal, al que criden Never-Beast. Per contra, un altre grup de fades, té l’objectiu de capturar la criatura, ja que ho consideren una amenaça.Dv.: 17.30, 18.15, 19.45. Ds. i dg.: 11.45, 13.30, 15.30, 17.00, 18.30

tomoRRoW laNd: El mUNdo dEl maÑaNa

Frank, que va ser un nen prodigi, i Casey, una brillant i optimista adolescent, s’em-barquen en una perillosa missió per reve-lar els secrets d’un lloc perdut.

Ds. i dg.: 12.15

lEJoS dEl mUNdaNal RUIdo

Una bella jove, propietària de la principal granja de la seva localitat, haurà de triar entre els tres pretendents que la ronden: un ramader, un sergent i un solter.

Dv.: 22.15. Ds. i dg.: 20.00, 22.30

cartellera

Page 15: Diari del 19 de juny de 2015

15Divendres, 19 de juny del 2015O

horÒscop

Av. Santa Coloma, 85. AD500 Andorra la VellaTel./Fax: 823 507 - Mòbil: 324 669 - [email protected]

ELECTROMECÀNICA

Kit de + potència dièsel

Economitzadors dièsel i gas

Enganxall de remolcs

Sensors de pàrquing

Bateries

Frens amortidors

Tot tipus de llums, fars, olis i additius per a motors.

OFERTA D’ESTIUCarrega d’aire

condicionat per 36 €

amb filtre 56 €

la recepta

centre d’assessorament Dietètic Marta pons Jansana C/ Verge del Pilar, 5, 2n pis, despatx núm. 9, Andorra la Vella. Tel.: 866 612. [email protected]

calaMarsets aMB alls teNDres, espINacs I perNIl IBÈrIc

preparació:En una paella sense oli saltem el pernil ibèric tallat a dauets fins que quedi daurat. A continu-ació, escaldem els alls tendres tallats a trossos durant 3 minuts en aigua bullint i seguidament els refredem en un bol amb aigua i gel. En una paella amb una mica d’oli saltem els alls tendres i els xampinyons durant un parell de minuts i quan ja estiguin dauradets els rectifiquem de sal. Finalment, en una altra paella amb una mica d’oli saltem els calamars, ja salpebrats, durant un parell de minuts. I ja per acabar, emplatem els calamars, hi posem a sobre els alls tendres i les fulles d’espinacs i guarnim el plat amb els dauets de pernil, el porradell i els pinyons. És una opció excel·lent per sopar, un plat complet, lleuger i gustós!

• calamars mitjans nets• alls tendres• espinacs• xampinyons laminats

• pernil ibèric (2 talls)• pinyons (optatiu)• oli d’oliva

• sal• pebre negre• porradell

INgreDIeNts:

tv

avuI us recoMaNeM...

22.30 La gran pel·lícula: Al límitUn investigador decideix implicar-se en la investigació de l’assassinat de la filla d’un

polític i descobreix una gran trama de corrupció.

22.10 Cine: Parque Jurásico III Una parella d’aventurers convenç un pa-leontòleg perquè els guiï a una illa on fa anys es van fer reviure dinosaures.

22.55 Rock’n’roll Circus Espectacle únic en la seva classe en què tres famosos es converti-ran en directors de circ.

23.35 Versión española: Vivir es fácil con los ojos cerrados Un professor, fan de The Beatles, s’as-

sabenta que el seu ídol, John Lennon, és a Almeria.

22.00 El Blockbuster: Prometheus Uns exploradors descobreixen una pista sobre els orígens de l’ésser humà a la terra i emprenen un viatge en una nau espacial.

20.50 Téléfilm: Cherche gendre pour père turc Una periodista lluita per conciliar la seva vida de

dona independent amb la pressió de les tradicions familiars turques.

22.20 Historia de nuestro cine: Flamenco Documental sobre el món del fla-menc, la seva essència, les seves in-fluències i les seves grans figures.

18.45 Bàsquet R. Madrid - FC Barcelona. Primer par-tit play-off final.

13.45 Téléfilm: Aurora Teagarden Per a una bibliotecària el que sembla l’herència d’una rica anciana es conver-teix en una investigació d’assassinat.

àrIes21 març - 20 abril

taure21 abril - 21 maig

BessoNs22 maig - 21 juny

craNc22 juny - 23 juliol

lleó24 juliol - 23 agost

verge24 agost - 23 setembre

BalaNça24 setembre - 23 octubre

escorpí24 octubre - 22 novembre

sagItarI23 novembre - 21 desembre

caprIcorN22 desembre - 20 gener

aquarI21 gener - 19 febrer

peIxos20 febrer - 20 març

Evita els impulsos i vés amb compte. Protegeix-te de les teves reaccions emocionals.

Encara que et trobis un xic estancat, has de buscar una sortida òptima als conflictes.

Transitaràs sense con-flictes per la jornada i se’t pre-sentaran moments agradables.

Prova de tenir l’ànima buida de ressentiments i dubtes que t’atabalin. Positivisme.

Després de molt esforç tindràs la possibilitat de reco-llir-ne els beneficis.

Sigues més concret i precís en la teva vida. D’aquesta manera podràs arribar a l’èxit.

Ocasió òptima perquè prenguis decisions importants. La Lluna t’aclarirà els camins.

Deixa de guiar-te pels comentaris malintencionats que es fan a la teva esquena.

Prepara’t, ja que aviat i després de molt esforç tindràs la possibilitat de recollir beneficis.

Visualitza què vols per a la teva vida. La intranquil·litat i l’enuig no et deixaran pensar.

Les il·lusions et condui-ran més que la realitat. Opta pel que et desperti entusiasme.

Potser et sorprendràs de les teves pròpies respostes. Podràs definir el que vols.

Page 16: Diari del 19 de juny de 2015

Gilbert Saboya

Xavier Espot

La imatge internacional d’Andorra es continua deteriorant ara amb la inclusió del país en la llista de paradisos fiscals de la Unió Europea.

El Govern està treballant en una llei de seguretat pública que inclourà sanci-ons dures per als locals d’oci nocturn que incompleixin la normativa.

envia Un sms al 747amb la paraUla claU “canvio”Aquesta és una secció d’intercanvi i donació d’objectes via SMS. Els missatges es pub licaran com a mínim durant un dia. En cap cas s’acceptaran missatges de compravenda ni els que demanin contraprestacions econòmiques. Cost del missatge: 1,50 € + cànon

Na Maria Pla, 28Andorra la Vella

T. 809 810 | F. 829 [email protected] | www.mes.ad

de junydel 2015

El diari s’imprimeix en paper reciclat

Div

endr

es

19¿E

ts a

l llo

c ad

equa

t en

el m

omen

t ade

quat

? ¿Vo

ls d

enun

ciar

al

guna

cos

a? T

reu

el m

òbil

o la

càm

era

foto

gràfi

ca i

fes

la

foto

, en

via-

la a

fot

orep

orte

r@m

es.a

d i

la p

ublic

arem

. Si

la

foto

és

prou

inte

ress

ant

i la

publ

ique

m a

les

pàgi

nes

de

cont

ingu

t int

erio

rs, e

t rec

ompe

nsar

em!

ROSTIDOR · SIDRERIA · CUINA BASCA · TAPES

Obert cada dia de 12 a 16 del migdia i de 19 a 1 de la matinadaCarretera d’Arinsal · Edifici Amadeus B · Local 3 · AD400 ARINSAL · Tel.: 838 566

MENÚ DEL DIAamb postres ibeguda inclosos 11,50 €

MENÚ SIDRERIA – MENÚS PER A GRUPSGaudeix els caps de setmana amb

els nostres plats de “Alubias” de TolosaBARRA DE TAPES, RACIONS, ENTREPANS

XULETONS I PEIX A LA BRASA – TERRASSA

CUINA BASCA

Preu amb impostos inclosos Sota comanda

Fins a esgotar existències

73 77 [email protected] Serveis per a particulars i empreses

ipad i ipad minide 16gb wifi

Ipad air 2 - 435 €Ipad air - 350 €Ipad mini 3 - 350 €Ipad mini 2 - 260 €Ipad mini - 215 €

// LUIS SANTANA

[email protected]

Ocupar dues places sempre millor que una...

el fotoreporter

321494Busco 2 o 4 llantes per Dacia, si pot ser amb pnaumatics d,estiu 195/55/R/16 URGENT390400Cambio Audi s3 Blanc matr j1813664088Can vio alquilo apartamento en Miami playa tiene 2 habitaciones amplia terra-za capacidad para 6 personas pasquin bien comunicada cerca de la playa. Pre-cios economicos323483Busco amassadora de p i pastisseria de 20 a 30 kg. Escolto ofertes.615098Busco trabajo intensivo. Libres sabado y domingo334554CANVIO ALFA COUPE GT 150 CV DI-ESEL VERMELL ,.2005, EQUIPADISSIM, NITS321494Busco 2 o 4 llantes per Dacia, si pot ser amb pnaumatics d,estiu 195/55/R/16 URGENT329479Canvio venc taula de mescles marca Vestax model Typhoon. Estat nou.350444Cambio pastisseria granja totolment equipada

677756Cambio fiat bravo 1.9 td 100 gasoil 113.000 km corretja distribucio ITV i re-visions al dia390400Busco moto honda nsr 80323846Canvio autocaravana caputxina amb 80. 000 km, de 2 llits i 4 places, mat. C54 en perfecte estat per Nissan NV200 o similar350444Cambio kia picanto nou amb 4000 km331086Cambio Ven quat polaris 300cc 4*4 Bon estat. Negociable .369651Canvio Armari amb 2 portes correderas amb mirall 2,18/1,50/61321494Cambio Necesitaria dues rodes llantes i pneumatics en bon estat, normals, mi-des 195/55/R/16 per un Dacia329776 CAMBIO; BMW K100RS, de l’any 1991,38.000km. Amb maletes d’origen, el seu estat es impecable. Revisió i ITV al dia.374980Cambio placa de parquing al costa del hotel Delfos

326696Canvio Hyunday Galloper 4x4 1999 2p 145000 km - no te rovell - revisions al dia X vehicle mes gran en bon estat.639586Canvio mercedes slk 230 kompressor 193 cv, descapotable,itv i revisions al dia,seients de cuir negre calefactables, control de traccio,perfecte estat.346088 Canvio, caro de bebe completo de la marca casualplay de color lila en per-fecto estado con todo.354135Canvio Lancia Lybra para desguace o para piezas.332240Canvio volkswagen escarabat per audi o vw tdi.328159Camvio busco tele que no sea muy cara324058Canvio un megane coupe gazolina 2 litres 16v molt bo estat, molt extres re-visio al dia.337257CANVIO” quadre bicicleta carretera marca willer. Imperiale carbo talla L 374980Cambio dos camas de 90 cm casi nue-vas por una de 1.35 k este bien

-2.000 € -3.000 €

Europ-Auto SA · Tel.825 671 - [email protected]

4 anys de garantia

ALHAMBRA 4-5.000

Consulteu les condicions de la promoció TECNOLOGIA PER A GAUDIR