diari de l'ametlla desembre 2012

40
Diari de l’Ametlla BUTLLEÍ MUNICIPAL DE L’AMETLLA DEL VALLÈS 100 desembre 2012 Tot a punt per la II Fira de Nadal >>> pg. 4 / Es crea Associació d’Empresaris dels Polígons de l’Ametlla >>> pg. 6 / Resultats electorals >>> pg. 10 / Entrevista a l’Alcalde de l’Ametlla Andreu González >>> pg. 15 / La Presidenta Núria de Gispert visita el Casal de la Gent Gran >>> pg. 19 / 25 anys de l’Agrupació Cultural de Dones >>> pg. 21 / Especial fotogràfic dels alumnes de les escoles de l’Ametlla >>> pg. 26 / Tornen els Concerts Internacionals >>> pg. 21 / XI Duatló de Muntanya de l’Ametlla >>> pg. 26 / Assessorament laboral juvenil >>> 37 ANY IX WWW.AMETLLA.CAT

Upload: ajuntament-de-lametlla-del-valles

Post on 29-Mar-2016

248 views

Category:

Documents


11 download

DESCRIPTION

Diari de l'Ametlla del mes de desembre de 2012

TRANSCRIPT

Page 1: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Diari de l’AmetllaBUTLLEÍ MUNICIPAL DE L’AMETLLA DEL VALLÈS 100

desembre2012

Tot a punt per la II Fira de Nadal >>> pg. 4 / Es crea Associació d’Empresaris dels Polígons de l’Ametlla >>> pg. 6/ Resultats electorals >>> pg. 10 / Entrevista a l’Alcalde de l’Ametlla Andreu González >>> pg. 15 / La PresidentaNúria de Gispert visita el Casal de la Gent Gran >>> pg. 19 / 25 anys de l’Agrupació Cultural de Dones >>> pg. 21/ Especial fotogràfic dels alumnes de les escoles de l’Ametlla >>> pg. 26 / Tornen els Concerts Internacionals >>>pg. 21 / XI Duatló de Muntanya de l’Ametlla >>> pg. 26 / Assessorament laboral juvenil >>> 37

ANY IX WWW.AMETLLA.CAT

Page 2: Diari de l'Ametlla desembre 2012

2 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Ajuntament al dia...

Agenda - Desembre’12Consulta la darrera hora a www.ametlla.cat

El Diari de l’Ametlla és una publicació mensual de distribució gratuïta, que edita l’Ajuntament de l’A-metlla del Vallès. Coordinació, redacció, fotografia i maquetació: Àrea de Comunicació de l’Ajuntamentde l’Ametlla del Vallès- 3.700 exemplars - Dipòsit legal: B-50749-2003 - Impremta: Gráficas de PrensaDiaria (www.gpd-sa.com). www.ametlla.cat / correu-e: [email protected]

Cartes al Director: S’han d’enviar signades, i fer constar el nº de DNI i un telèfonde contacte a: [email protected]. No poden tenir una extensió superior a3.000 caràcters, espais inclosos. El Diari de l’Ametlla es reserva el dret a modifi-car la llargada del text per adaptar-lo a la maquetació i no es fa responsable del seuconDngut.

Dissabte 1Durant tot el dia. a la Sala Polivalent .PC Party.Org. PC Party i àrea de Joventut.

A les 11 h. a la sala infanDl de la Biblioteca.Cistell de contes per a infants de 0 a 3 anys. Con-tes de neu i de fred, a càrrec d’Emma PuigOrg. Biblioteca Josep Badia i Moret.

Diumenge 2A les 19 h. a la Sala Municipal de Teatre.Cloenda de la Tardoral. Enchantée, de les “Divi-nas”. Entrada 12 €Org. Grup de Teatre Nyoca i àrea de Cultura.

Dilluns 3A les 19 h. a la sala annexa de la Biblioteca.Converses en francès. Org. àrea de Cultura.

Dimecres 5A les 18,30 h. IES Eugeni XammarTaller pràc:c per aprendre a posarnormes i límits als fills.Org. Ajuntament i Pla C17

A les 19 h. a l’aula TIC de la Biblioteca.Cultura digital i xarxes socials.Org. Biblioteca Josep Badia i Moret.

Divendres 7A les 18 h. al Casal de la Gent Gran.Concert Audiovisual. La Sonata Kreutzer per violí ipiano de Beethoven. Org. Agrupació de la Gent Gran.

Dilluns 10A les 19 h. a la sala annexa de la Biblioteca.Converses en anglès. Org. àrea de Cultura.

Dimecres 12A les 17 h. al restaurant La MasiaBerenar de Santa Llúcia de l’Agrupació Cultural deDones de l’Ametlla. 17 € sòcies i 19 € no sòcies. Esprega confirmació.Org. Agrupació Cultural de Dones de l’Ametlla

A les 18 h. a la Sala Municipal de TeatreRecital de Nadal Qui canta els mals espanta, a cà-rrec dels alumnes de 1r ESO de l’IES, de la Corald’Avis de la residència Francesca Roig i del grup deteatre del Casal de la Gent Gran.Org. IES Eugeni Xammar i Residència Francesca Roig.

A les 18,30 h. IES Eugeni XammarTaller pràc:c per aprendre a posarnormes i límits als fills.Org. Ajuntament i Pla C17

A les 19 h. a la BibliotecaConferència L’evolució de la vida a la terra, a càr-rec d’Ot Fernández (edat 11 anys)Org. Biblioteca Josep Badia i Moret.

Dijous 13A les 9 h. al Casal de la Gent GranFesta pre-Nadal i Mones:r de Solius.Org. Agrupació de la Gent Gran.

A les 18,30 h. a la Sala de la BibliotecaTertúlia literària. Un Nadal diferent, de J.GrishamOrg. Àrea de Cultura

A les 20 h. a la Biblioteca Josep Badia i Moret.Contes per a adults. Contes de la veritat oculta, dePere Calders. A càrrec d'Albert Estengre.Org. Biblioteca Josep Badia i Moret.

Divendres 14A les 16 h. al Casal de la Gent GranEleccions a la Junta Direc:va l'Agrupació de laGent Gran.Org. Agrupació de la Gent Gran.

A les 18 h. a la sala infanDl de la Biblioteca.Hora del conte, a càrrec de Sandra RossiOrg. Biblioteca Josep Badia i Moret.

A les 18,30 h. a la Sala de la BibliotecaTertúlia literària. Un Nadal diferent, de J.GrishamOrg. Àrea de Cultura

A les 19 h. a la Sala PolivalentPresentació del llibre Els pares i onze germans (fa-mília Arisa), de Josep Arisa Vall-llovera, amb la inter-venció de l'alcalde Sr. Andreu González, Sr. IgnasiArimon, Sr. Jordi Puig i Sr. Josep Arisa Vall-llover.Org. Biblioteca Josep Badia i Moret i àrea de Cultura

A les 20,30 h. a la Sala d’Art Carles SindreuInauguració de l'exposició col·lec:va dels Ar:stesde l'Ametlla.Org. ArDstes de l’Ametlla i àrea de Cultura.

Dissabte 15Durant tot el dia a la plaça de l’Ajuntament i al Passeig.II Fira de Nadal de l’Ametlla del VallèsOrg. Ajuntament de l’Ametlla del Vallès.

Durant tot el dia al Pavelló EsporDuIV Fes:val de Nadal de Pa:natge.Org. C.P. Ametlla i àrea d’Esports

De les 11 h. a les 13,30 h. a la Plaça de l’AjuntamentGuarniment de l’arbre de NadalOrg. AMPAS de les escoles dels Cingles i el BerE i Ajuntament.

A les 18. a l’església de Sant GenísConcert de Nadal de la Coral Infan:l Els CinglesOrg. Coral InfanDl Els Cingles

A les 18,30 h. a la carpa de la plaça de l’AjuntamentInauguració de l’exposició fotogràfica “Gent del’Ametlla”. Fotografies fetes per l’AFA durant laFesta Major.Org. AFA i Ajuntament.

Diumenge 16Durant tot el dia a la plaça de l’Ajuntament i al Passeig.II Fira de Nadal de l’Ametlla del VallèsOrg. Ajuntament de l’Ametlla del Vallès.

De les 11 h. a la Plaça de l’AjuntamentTaller de FanaletsOrg. AMPAS de les escoles dels Cingles i el BerE i Ajuntament

A les 9,30 h. a la plaça de l’Ajuntament .Caminada per la Marató de TV3.Org. 3 i més i àrea d’Esports.

A les 17 h. al Casal de la Gent Gran.Sor:da cultural al pessebre vivent de Sant Fost deCampcentelles.Org. Agrupació de la Gent Gran.

Dilluns 17A les 19 h. a la sala annexa de la Biblioteca.Converses en francès.Org. àrea de Cultura.

Dimecres 19A les 18 h. a la Sala de TeatreRepresentació de Escudella de contes, a càrrec del’alumnat de cicle mitjà de Els Cingles.Org. Escola Els Cingles

A les 19 h. a l’aula TIC de la Biblioteca.Ges:ons en línia.Org. Biblioteca Josep Badia i Moret.

Dijous 20A les 17,30 h.Taller d’escriptura.Org. àrea de Cultura.

Divendres 21A les 18 h. a la Sala InfanDl de la Biblioteca.Hora del conte. La Maleta de Nadal, a càrrec deGisela Llimona.Org. Biblioteca Josep Badia i Moret.

Dissabte 22A les 12 h. a la Sala Municipal de Teatre.Concert de Nadal de l'Escola Municipal de Música.Amb els grups instrumentals i les corals de l'escola.Org. Escola Municipal de Música.

A les 17 h. a la plaça de l’AjuntamentFesta de l’ACA.Org. ACA i àrea de Comerç.

A les 17,30 h. al Casal de la Gent Gran.Berenar de la torronada amb fi de festa.Org. Agrupació de la Gent Gran.

Diumenge 23A les 11,30 h. al parc de les AcàciesTió Popular del barri de la Miranda.Org. Associació de Propietaris de la Miranda

A les 19 h. a l’església de Sant GenísConcert de Nadal de la Coral lo Lliri.Org. Coral lo Lliri i àrea de Cultura.

Dimecres 26A les 9,30 h. a la plaça de l’Ajuntament.Pujada amb moto a Sant Bartomeu i esmorzar al'ermita. A la tornada, cercavila amb moto pels ca-rrers més cèntrics del poble.Org. Motoclub l’Ametlla.

Dijous 3 de generA par:r de les 18 h. a la plaça de l’Ajuntament.- “Dóna la carta als patges reials.- Actuacions infan:ls.- Gran xocolatadaOrg. Ajuntament i Agrupació de la Gent Gran.

Dissabte 5 de generA par:r de les 18 h. al centre del pobleGran cavalcada del Reis Mags de l’Orient. Reco-rregut pels carrers Major, Pompeu Fabra i Passeig.Els infants podran donar la carta als Reis a la carpade la plaça de l’Ajuntament. Amb xocolatada!Org. Ajuntament i Agrupació Cultural de Dones de l’Ametlla.

Page 3: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Especial número 100...I més, i més, i més!

* L’àrea de Comunica-ció de l’Ajuntamentvol potenciar el Diaride l’Ametlla i, alhora,fa una gran apostapels nous canals decomunicació 2.0

Pep MoretRegidor de Comunicació

Sort. Això és el que crec que he Dn-gut. El Diari de l’Ametlla, que amode d’anècdota, no és del totcorrecte anomenar-lo “diari” quannomés surt una vegada al mes,sinó que més aviat estaríem par-lant d’un butlleE, ha arribat al nú-mero 100. I m’ha tocat a mi estaral capdavant de l’àrea de Comuni-cació. Això és sort, crec jo! M’ima-gino que molta gent del poble, lagran majoria, m’atreviria a dir, es-pera el Diari de l’Ametlla cada pri-mers dies de mes. I l’espera per di-verses raons. Evidentment, persaber què es fa i què es deixa de fera l’Ametlla... Expressar les seves in-quietuds si ha escrit a “Cartes al Di-rector”... Veure si surt en algunafoto en els especials de Carnaval oFesta Major... I el que estar clar ésque el Diari de l’Ametlla ja formapart del poble i, per extensió, partde tots nosaltres. Per això voldriaagrair els que van impulsar la sevacreació en el seu moment. Sincera-ment, gràcies.

Però com els temps, els diaristambé canvien. Com va dir aquellfilòsof grec: “Canviar és evolucio-nar, i evolucionar és millorar.” Defet, no ho va dir cap filòsof grec,però segueixo el consell d’en Ru-bianes. Si vols que la gent esDguiatenta i s’interessi pel que un diu,digues que ho ha dit un “Du” im-portant i llestos! ;-).

Bromes a part, el Diari, així comels canals de difusió i parDcipació del’Ajuntament, han d’evolucionarper així millorar. Estem immersosen l’era de les noves tecnologies. Deles xarxes socials. Social Media, queen diuen. Si els conceptes els es-crius i dius en anglès, encara queexisteixi el mot en català, queda

més cool. Per això s’ha fet un pasendavant en aquest senDt; Per as-sabentar-vos del que passa en elnostre/vostre poble teniu el web del’Ajuntament, el Twi0er i el Face-book, aplicacions a les quals podemaccedir per mitjans “portàDls”. Pertant, és lògic pensar, i no errar, queel futur està “a les nostres mans”.En concret, en el que subjectemamb aquestes: els mòbils. Ja fatemps que els mòbils van superar elnúmero de telèfons fixes!

En aquest senDt, el projecte queestem desenvolupant des de l’àreade Comunicació és aquest, i no unaltre. Des de qualsevol lloc on pu-gueu estar podreu consultar tot elque fa referència al poble. AcDvi-tats, agenda, noEcies, tràmits, co-merç, turisme, cultura, rutes, etc.Ja estem treballant en una versióbeta per a què en breu surD a lallum l’App de l’Ametlla. És unaaposta personal molt conscientque, malauradament, amb elstemps que corren, el límit els

posen els diners, i no les idees.Però no serà pas un obstacle, us hoasseguro! Paraula de filòsof grec!

Aprofitant aquest especial nú-mero 100 del Diari de l’Ametlla,hem fet un “restyling”. En català,un nou disseny. Potser a primeravista no us ho semblarà. Però si hocompareu amb un diari anterior hoveureu. Aquí radica el seu canvi, enla simplicitat i estructures del ma-teix. Un format molt més periodís-Dc i propi d’un diari. Però mai per-dent la seva pròpia personalitat.Veureu que també hi ha noves sec-cions a les ja afegides en el queportem de legislatura. A “Els Barrisopinen”, “Cafè Club de Feina”,“Borsa de Treball”, “Des del Casalde la Gent Gran...”, “Museu Vir-tual de la Postal” i el suplementcultural “Amíndola”, entre altres,s’hi suma el “Districte Ametllatà”.Un nou apartat on s’explica tot elque fan aquells grans desconegutsfins ara: Territori i Urbanisme. Po-dreu saber de primera mà totes lesaccions que es porten a terme desd’aquestes regidories.

També Dndrem dues personesnoves empadronades a l’Ametlla, enGenís i l’Emma, que ens explicaranles seves històries en forma de vi-nyeta. I d’aquí a pocs números, unanova secció d'opinió de personesdel poble i rodalies dient la seva.

Resumint una mica, l’àrea de Co-municació, així com totes les de-més, no parem d’evolucionar permillorar. La il·lusió la tenim intacta.Però, com sempre, bona part ésgràcies a tot el personal de l’Ajun-tament. Tots i cadascun d’ells, quefan possible aquestes millores.Gràcies. I sobretot a vosaltres.Sense la gent del poble tot allò quefem dia a dia no Dndria raó de ser.Cap ni una.

Moltes gràcies!

Exitosa XIII ediciódel Mercat Boig

Seixanta-sis parades, majo-ritàriament de l'Ametlla, peròtambé de Bigues i Riells, deSanta Eulàlia de Ronçana, dela Roca del Vallès, les Fran-queses i Granollers, i quatreparades més de les enDtatsGEPA, Eduvólei, alumnes de4rt d'ESO de l'IES Eugeni Xam-mar i de la Xarxa d'Intercanvide la Vall del Tenes, es varenubicar el diumenge 28 d’octu-bre al Parc de Maria Lluïsa del'Ametlla del Vallès, en la queva ser la vuitena edició delMercat Boig organitzat perl'Ajuntament del municipi, unmercat de venda i d'inter-canvi de productes de segonamà que es consolida ediciórere edició, esdevenint undels més importants i concor-reguts de la comarca.

Així les coses, a parDr de lesdeu del maE i fins ben en-trada la tarda, el Parc deMaria Lluïsa va ser un formi-guer de gent (entre la que hihavia representants del Con-sistori), la qual tafanejava,comprava i intercanviava pro-ductes, en una jornada que esva aprofitar per fer la presen-tació de la Xarxa d'Intercanvide la Vall del Tenes (Eco Valldel Tenes), una xarxa de ciu-tadans que, regits per una fi-losofia sense ànim de lucre,neix amb la voluntat d'oferirnous espais d'intercanvi ba-sada en la sostenibilitat eco-lògica i la proximitat.

Ajuntamental dia...

“Donar és Rebre”

El projecte “Donar és Rebre”, impulsat per BTMFactory, neix a causa de la delicada situació eco-nòmica amb què ens trobem i per la repercussiód’aquesta en la societat, i pretén donar suport aCàritas Parroquial de l’Ametlla del Vallès do-nant-li el 5% del preu de la compra d’un sofà ala boDga del Centre Comercial Sant Jordi.+ info: www.facebook.com/btmvinilos

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 3Ajuntament al dia...

* El parc de Maria Lluïsaes va omplir de gom a gom

Page 4: Diari de l'Ametlla desembre 2012
Page 5: Diari de l'Ametlla desembre 2012
Page 6: Diari de l'Ametlla desembre 2012

6 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Ajuntament al dia...

Es crea l’ADEPA

* La Diputació de Bar-celona ha lliurat 20bicicltes a 13 ajunta-ments per a impulsartasques de vigilànciaambiental i contribuiren la lluita contra elcanvi climàDc.

El darrer dia del mes d'octubre la seude la Unió Empresarial Intersectorial(UEI) va acollir l'acte de consDtució dela junta de l'Associació d'Empresarisdels Polígons de l'Ametlla (ADEPA),que es pilotarà des de la UEI.

L'acte, el qual van obrir l'alcalde del'Ametlla del Vallès, Sr. Andreu Gon-zález, i el regidor de Promoció Eco-nòmica del mateix ajuntament, Sr.Enric Castellví, va servir per definirels càrrecs de la junta de la nova as-sociació, que són els que segueixen:

President: Sr. Albert Llovet (Lami-graf).Vicepresidenta primera: Sra. NúriaSerra (DNC).Vicepresidenta segona: Sra. MercèGonzález (Cosmos).Vocals: Sr. José Mria Vellvé (Ionfil-

ter), Sr. Gustavo Luís Toledo (GlobalCarreDllas), Sr. Gabriel Montero(IST), Sr. Josep Viñas (Airon), Sr. Car-los Luque (Instman Field) i Sr. JavierRodríguez (Euvesa Dispensing).

L'ADEPA és una iniciaDva de l'àreade Promoció econòmica de l'Amet-lla del Vallès que va ser presentadael passat dia 10 d'octubre davantd'una trentena d'empresaris delmunicipi, i que compta amb el su-port de la Diputació de Barcelona ide la UEI.

La creació de l'ADEPA rau en la vo-luntat de l’Ajuntament de l’Ametlladel Vallès de potenciar l'associacio-nisme empresarial per tal de dotarde força les reivindicacions dels em-presaris i, així, possibilitar la creaciód'una marca idenDtària pròpia per adonar visibilitat i promoure els polí-gons del poble.

Alhora, vol afavorir la compeDDvi-tat, no solament del polígon en ge-neral, sinó també a nivell parDcularde les empreses, i treballar per a laresolució dels problemes actuals.També vol evitar i reduir al màximles despeses econòmiques deriva-des del manteniment, renovació ol'ampliació del polígon i les seves in-fraestructures.

“Aquest Nadal, ningú sense feina”

Benvolguts ciutadans i ciutadanes,

tots coneixem i paDm la situació econòmica actual. Malaura-dament hi ha persones i famílies senceres entre nosaltres quepateixen una situació críDca i, en alguns casos, desesperada.

És per aquest moDu que des de l’Ajuntament volem sensibi-litzar a la població de l’Ametlla, a empresaris, comerciants, ins-Dtucions i veïns perquè se sumin tots a la iniciaDva:

"Aquest Nadal ningú sense feina”.De ben segur que existeixen feines pendents, a nivell d’em-

presa, com poden ser: inventaris, manteniments, tancamentsd’exercici, tasques d’ajuda en la campanya de Nadal: vendes icomandes.

A nivell de comerç: reforç vendes campanya de Nadal, ma-gatzem i logísDca.

A nivell insDtucional: preparació festes, tasques de bidell od'atenció telefònica.

A nivell parDcular: bricolatge, pintar, endreçar, jardí, serveide cangurs.

Contractar, encara que sigui per només uns dies o uneshores, algú que està en situació d’atur, pot significar queaquesta persona i la seva família també pugui celebrar elNadal.

A l’Ajuntament comptem amb una borsa de treball amb per-sones en aquesta situació i amb predisposició a acceptar unafeina, ni que sigui per unes hores.

Poseu-vos en contacte amb l’Ajuntament l'Ajuntament del'Ametlla del Vallès: Elena Barbero: 93 843 25 01 extensió [email protected]

Aprofitem l’avinentesa per animar-vos a col·laborar i desit-jar-vos unes bones festes.

Enric CastellvíRegidoria de Promoció Econòmica

Teresa BadaRegidoria de Comerç

La Policia Local rep una bicicleta de la Diputació de Barcelona

La diputada adjunta de Medi Ambient de la Di-putació de Barcelona, Mercè Rius, va lliurar elpassat octubre 20 bicicletes per a policies i tèc-nics locals de 13 ajuntaments de la demarcacióde Barcelona per tal que puguin impulsar tas-ques de vigilància ambiental i contribuir en lalluita contra el canvi climàDc.Els 13 municipis que van rebre les bicicletesforen, a més de l’Ametlla del Vallès, són: Cale-

lla (2 bicicletes), Cornellà de Llobregat (2 bici-cletes), el Prat de Llobregat (2 bicicletes), LaTorre de Claramunt (2 bicicletes), l'Ametlla delVallès (1 bicicletes), Manresa (1 bicicleta), Mo-llet del Vallès (2 bicicletes), Pineda de Mar (2bicicletes), Sant Antoni de Vilamajor (1 bicicle-tes), Sant Celoni (2 bicicletes), Sant Joan de Vi-latorrada (1 bicicletes), Premià de Mar (1 bici-cleta) i Montornès del Vallès (1 bicicleta).

*Acte de consDtucióde l’ADEPA a la seu dela Unió Empresarial In-tersectorial, a Grano-llers.A la fotografia, presi-deixen l’acte el regi-dor de PromocióEconòmica Enric Cas-tellví i l’alcalde An-dreu González

Després de presentar el pro-jecte a les empreses de l’A-metlla a principis d’octubre,el dia 31 del mateix mes esva consDtuir formalment l’As-sociació d’Empresaris delsPolígons de l’Ametlla, amb elsuport de la Unió EmpresarialIntersectorial i de la Diputa-ció de Barcelona

Restauració TourEl passat mes de maig, paral·le-

lament al TapAmetlla, va comen-çar el projecte Restauració Tour.

Els parDcipants han d’adquiriruna butlleta a qualsevol d’aquestsrestaruants: Can Quico, La cuinadel Club, Restaurant Can Camp,Masia de Can Sous, Restaurant laBuganvília, La Grangeta, El Col-leccionista, La Plaça Bella, Restau-rant del Minigolf les Roquetes iBar El Campus, la qual s’ha de se-gellar a cada establiment. Un cop visitats tots, i havent fet unaconsumició mínima de 15 € a cadascun d’ells, es Dndrà dret aun àpat gratuït a qualsevol d’aquests.

Page 7: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 7Ajuntament al dia...

La Trobada de Motos Clàssiquesde l’Ametlla dobla la par:cipació

S’instal·len dos expenedors de bossesper a recollir els excremets dels gossos

* Fins a cinquantamotoristes es varenreunir a la plaça del’Ajuntament ambmotos de diferentsèpoques i models

El diumenge 7 d'octubre es va ce-lebrar la II Trobada de Motos Clàs-siques de l'Ametlla del Vallès, unacte organitzat per l'àrea de Mobi-litat de l'Ajuntament i per BultacoSport Classic, que va aconseguirdoblar la parDcipació respecte l'e-dició de l'any anterior.

A parDr de les 9 del maE motoris-tes d’arreu del Principat varen anardonant color a la plaça de l’Ajunta-ment, on van esmorzar abans d’ini-ciar una ruta de més de cinquantaquilòmetrs pel Vallès Oriental.

Acabada la sorDda, tots els parD-cipants, els quals varen rebre unobsequi cortesia de l'ACA, es reuni-ren de nou a la plaça de l'Ajunta-ment per fer un piscolabis, mo-ment en el que es va fer el sorteigde diferents premis.

La regidora de Mobilitat, TeresaBada, que a la trobada va estaracompanyada per la resta de regi-dors de l'equip de govern, fa unavaloració "molt posiDva" de l'esde-veniment tot destacant que "lagran afluència de motoristes hapropiciat que es dobli el nombrede parDcipants respecte la primeraedició", fet que "consolida aquestaacDvitat que de ben segur Dndràuna tercera edició l'any vinent".

Bada afegeix que vol agrair lacol·laboració de totes les personesque han propiciat que aquesta ac-Dvitat sigui un èxit a Protecció Civili la Policia Loca, i destaca l'aporta-ció de Carrefour, la Granja el Prat,Cafè Rovira, Sanvic S.L., Diberico,Castell de Peralada, Color Motos,Holes Hot, Amparo Assegurances,ACA i Pont Grup, que va donar elprimer premi, una assegurançad'un any per a una moto clàssica.

Després d’una exitosa pri-mera edició de la Trobada deMotos Clàssiques de l’Amet-lla del Vallès l’any passat, en-guany la parDcipació s’hadoblat i ha converDt aquestaacDvitat en una cita inel·ludi-ble en el calendari dels aficio-nats a les motos clàssiquesd’arreu de Catalunya.

Colònies de gatsen l’àmbit urbà

L'Ajuntament de l'Ametlla delVallès endega un programaper a controlar colònies degats de carrer, que per la sevaforma de vida i l'entorn queocupen,tenen unes caracte-rísDques peculiars, però quela seva presència no està ab-senta de problemes ja quegeneren uns inconvenientsque cal minimitzar.

Els animals que formen partde les colònies han superatun control sanitari i, per tant,són individus sans, esterilit-zats quirúrgicament amb la fi-nalitat de mantenir una po-blació estable i evitar elsproblemes associats al zel,com ara les baralles entremascles, el marcatge territo-rial o els miols de reclam.També es marquen per tal depoder-los idenDficar. Aques-tes accions són dutes a termeper veterinaris, que garantei-xen la qualitat assistencial.

A més, els gats reben unaalimentació equilibrada ambpinso, la qual cosa contribu-eix a millorar les seves condi-cions .siques i a evitar la pre-sència d'aliment orgànicindesitjable a la via pública.

Cal remarcar que els gatsque formen colònies rebenuna atenció conDnuada gene-ralment per part de volunta-ris i voluntàries, que s'encar-reguen de mantenir-los, ambcol·laboració de personal tèc-nic municipal.

És evident, doncs, queaquest conjunt d'actuacionsens garanteixen que els gatsintegrats en colònies contro-lades són animals en un bonestat sanitari.

Si esteu interessats a col·labo-rar com a voluntari/ària, adre-ceu-vos al vostra ajuntament.Tenim feina per a tothom.

Teresa Bada i FranquetRegidora de Sanitat

Recentment s’han instal·lat dos ex-penedors de bosses per a recollir lesdeposicions dels gossos, al Passeig del’Ametlla del Vallès.

Aquesta és una iniciaDva de l’àreade Sanitat de l’Ajuntament, respo-nent al nombre destacat de peDcionsfetes per diversos veïns del poble.

Aquests expenedors, que ja s’haninstal·lat (veure fotografia), propera-ment se senyalitzaran amb la imatgede la dreta.

Des de l’àrea de Sanitat s’informaque les persones que no recullin elsexcrements que les seves mascotesfacin a la via pública, seran multats.

* Expenedors de bosses que s’han instal·lat al Passeig de l’Ametlla

Page 8: Diari de l'Ametlla desembre 2012

8 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Ajuntament al dia...

Ple extraordinari marcat per la modificacióprovisional de diferents ordenances fiscals

Vuitanta alumnes del’IES Eugeni Xammarvisiten l’exposició“L’alcoholisme a través

de les postals”

El 24 d’octubre, 80 alumnesde 3r ESO de l’IES Xammarvan acostar-se fins a la SalaPolivalent per visitar la expo-sició L’alcoholisme a travésde les postals.

Després d’observar les pos-tals, van formular dubtes ipreguntes al propietari de lacol·lecció i psicòleg clínic, Sr.Marià Castells, a la Sra. CarlaFernández, responsable delPla C17 i al Sr. Joaquim Villa-ronga, soci fundador del Cer-cle Cartòfil de Catalunya.

Els alumnes van mostrar ungran interès pel missatge quees vol transmetre, i tothom vacoincidir en qualificar la expe-riència de a molt posiDva.

Degut a l’interès que va sus-citar, s'ofereix la col·lecciódesinteressadament als col-legis per fer pedagogia, in-cloent la possibilitat decomptar, també, amb el seupropietari per tal de fer deconferenciant i establir uncol·loqui amb els alumnes.

L’escola interessada, que esposi en contacte a través deltelf. 638.52.75.90

Aprofitem l’avinentesa peranunciar que el dia 11 degener s’inaugurarà a la Salad’Art Carles Sindreu l’exposi-ció El catalanisme cent anysenrere, a les vuit del vespre.

* Els dies 10 i 17d’octubre la Sala Poli-valent de la Bibliotecava acollir el taller“Apropament a la ges-Dó de conflictes”,organitzat per l’àread’Ensenyament i laDiputació deBarcelona

Apropament a la ges:ó de conflictes

Organitzat per l'àrea d'Ensenyament de l'A-juntament i per la Diputació de Barcelona, eldies 10 i 17 d'octubre es va fer la del taller"Apropament a la gesDó de conflictes", impar-Dt pel Sr. Jordi Serra, formador, terapeuta i pe-dagog teatral, president de l'Associació ALTELL.

Una vintena de persones van assisDr als ta-llers, que tenien com a finalitat oferir recursospràcDcs per a la resolució de conflictes en famí-

lia, la millora de la comunicació i proporcionarpeDtes estratègies per a fer més fàcil el dia adia, i reflexionar sobre els senDments i emo-cions suscitats per una situació de conflicte.

També i es treballà a parDr de dinàmiques deparDcipació de grup, que es complementarenamb aportacions teòriques i amb una dramaDt-zació del grup per fer-ho més clarificador i vi-vencial.

* El Ple de l’Ajunta-ment de l’Ametllaestà format pels regi-dors de CiU (7), delPSC (3), de SI (1), delPP (1) i del PA (1)

Fotografia: R. Sánchez

El dia 7 de novembre la Sala Poli-valent de la Biblioteca Josep Badia iMoret va acollir la celebració d’unPle extraordinari de l’Ajuntament,en el qual es van aprovar provisional-ment fins a sis modificacions de lesordenances fiscals: la número 2 (re-guladora de Béns Immobles), la nú-mero 4 (regulora de l’Impost sobreConstruccions i Obres), la número 5

(reguladora de l’Impost sobre l’In-crement del Valor dels Terrenys deNaturalesa Urbana), la número 17(reguladora de la taxa per Llicèncieso la comprovació d’acDvitats comu-nicades en matèria d’urbanisme), lanúmero 18 (reguladora de la taxaper l’expedició de documents admi-nistraDus) i la número 18 (regula-dora de la taxa per la prestació dels

seveis d’intervenció administraDva.Totes aquests modificacions

provisionls es van aprovar perunanimitat, tret de la referent al’IBI, que va comptar amb els votsa favor de CiU (7), l’abstenció de SI(1) i el vots negaDus dels PSC (3),del PP (1) i del PA (1).

En el Diari de l’Ametlla del mesvinent s’exposaran de forma deta-llada aquestes modificacions, uncop hagin estat aprovades defini-Dvament el dia 1 de gener.

El darrer punt de l’odre del dia,referent a l’aprovació de la nova-ció del conveni urbanísDc establertentre l’Ajuntament de l’Ametlladel Vallès i els propietaris del Sec-tor del Pla Parcial de Can Draper,també es va aprovar amb els votsa favor de CiU (7), les abstencionsde SI (1), del PP (1) i del PA (1), i elvots negaDus del PSC (3).

La major part del Ple extraor-dinari del dia 7 de novembreva estar marcat per la modifi-cació provisional de fins a sisordenances fiscals, que espresentran de forma deta-llada en el Diari de l’Ametlladel mes de gener, un cops’hagin aprovat definiDva-ment a parDr del dia 1 delmateix mes

La Policia Local informa...Control de pneumà:cs i llums

Coincidint amb l’època hivernal s’ha iniciatuna campanya informaDva de control depneumàDcs i llums amb la finalitat deconscienciar els conductors de la impor-tància de dur-los en bones condicions.

Una profunditat adequada del dibuixa la banda de rodament, comprovar l’e-quilibrat de rodes i l’aliniació de la di-recció i canviar els pneumàDcs que pre-senDn talls o bonys, serà una bonamesura per evitar accidents.

En el control es farà una comprovacióvisual dels tesDmonis de desgast del ro-dament dels pneumàDcs. En cas de dubte,o de no localitzar aquests elements , esfarà ús d’un disposiDu específic.

Pel que fa al control de llums, en casde no ser saDsfactori es concedirà untermini de temps perquè compareguina les dependències amb les deficiènciescorregides. Si no es així es procedirà aimposar la denúncia corresponent.

Campanya de transport escolar

Seguint indicacions de la Direcció Gene-ral de Trànsit s’ha iniciat una campanyaadreçada al control del transport esco-lar del municipi, tant del servei discre-cional com el puntual.

El agents intensificaran les inspec-cions per comprovar que les autoritza-cions i documents dels vehicles siguinels correctes, que les condicions tècni-ques i els elements de seguretat del ve-hicle siguin els exigits per la normaDva ique el conductor compleixi amb els re-quisits perDnents ( permís de conduir,temps de conducció i descans...).

Abans de sorDr hem de revisar els vehi-cles, controlar que els autocars dels nos-tres infants compleixen els requisits deseguretat i ser prudents a la carretera.

De l'1 de gener al 15 de novembred'enguany han mort 186 persones a lescarreteres i autopistes catalanes, un3,3% més respecte l'any anterior.

El 18 de novembre va ser Dia Mundialen Record de les Víc:mes d'Accident deTrànsit. Aquests provoquen la mort deprop d'1,3 milions de persones i danys a50 milions més, i són la principal causa demortalitat de joves d'entre 15 i 29 anys.

El Servei Català de Trànsit ha iniciat lacampanya de sensibilització "Sí, podemevitar-ho": www.gencat.cat/transit.

El 2011 es van produir al nostre país83.027 accidents i van morir 2.060 perso-nes. Però no podem oblidar que rere cadade accident de trànsit i de cada vícDma hiha una veritable tragèdia humana.

Per donar orientació i tot Dpus de su-port s’ha creat el SIAVT (900 100 268) iwww.vicDmestransit.gencat.cat.

Així mateix el proper 25 de novembreés el Dia Internacional contra la Violèn-cia de Gènere. Des de Policia Local ensadherim i donem suport a aquest dia iestem a disposició de qualsevol personaque pugui necessitar el nostre ajut i as-sessorament.

Page 9: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 9Ajuntament al dia...

* Aquest expositor vaestar exposat duranttota la jornada del dia19 d’octubre a laBiblioteca JosepBadia i Moret

L’equilibri i la comprensió ho són totL’Ametlla del Vallès és un poble tranquil, un poble en el qual

la gent busca cert refugi per descansar, reposar i prendre for-ces per afrontar les dificultats del dia a dia.

En aquest senDt, lluny d’altres pobles amb un altre tarannà iconsDtució, el nostre no acull gaires acDvitats que puguin sermolestes pels seus habitants. Una d'aquestes és la Festa Major.

La Festa Major de l’Ametlla del Vallès és un dels pocs momentsen els quals molta gent conflueix per donar forma a uns dies queresulten diferents a tota la resta de l’any. EnDtats, parDculars,empreses, clubs esporDus, Ajuntament, veïns i veïnes empe-nyen per organitzar la Festa Major. Malauradament, aqueststres o quatre dies d’acDvitat, dies en els quals la gent es trobapel carrer, recupera contacte amb la comunitat i retroba anDcsamics, també comporta molèsDes per alguns veïns i veïnes, es-pecialment aquells que pateixen la festa al costat de casa seva.

Cert és que les molèsDes poden ser grans: moviment de gent,soroll fins a la maDnada, muntatge d’infraestructures, carrerstallats... I com que la festa es fa en un espai públic (el centre dela vila) les molèsDes són paDdes per aquestes persones.

El model de festa major que es duu a terme no és una cosamarcada ni fixa, sinó que evoluciona segons els interessos ipreferències de la població, segons les intencions dels organit-zadors, en aquest cas enDtats i Ajuntament. És una cosa viva.

Són molts pocs els dies en què l’espai públic s’ocupa d’una ma-nera poc habitual (en altres pobles potser en són més) i per tradi-ció, seguretat, temes organitzaDus, logísDcs i de costos, la festa télloc en els espais que resulten més atracDus i també més segurs.

Cal treballar més per una festa major més parDcipaDva entemes d’organització, donant més pes a la visió d’enDtats i clubs.

I també cal tenir en compte les opinions dels veïns que pa-teixen la festa. Cal escoltar-los i fer, en la mesura de les possi-bilitats de tots plegats, el seu “paDment” més lleuger. Si lespersones que organitzen voluntàriament acDvitats mereixentot el reconeixement del poble, també el mereixen les perso-nes que aguanten any rere any les molèsDes ocasionades.

Treballarem amb tots ells, organitzadors i veïns, per unafesta major millor i que causi les menys molèsDes possibles.

Pep Moret, regidor de festes

Curs de formació de professorata l’IES Eugeni Xammar

El passat dissabte 27d'octubre l'IES EugeniXammar va acollir uncurs de formació conD-nuada per a professorat,dedicat a donar eines pera treballar amb alumnesamb altes capacitats.

Al curs hi van assisDrprofessionals d'arreu i,per part de l'Ajuntament, la regidora d'Educació Roser Ametller iSánchez.

Oncovallès, present a la Biblioteca el Dia Mundial del Càncer de Mama

El 19 d’octubre, i coincidint amb el Dia Mun-dial del Càncer de Mama, la Fundació Oncova-llès, amb la qual l’Ajuntament ha signat un con-veni recentment, va instal·lar una taula ambmaterial divulgaDu a la Biblioteca, amb la vo-luntat de recaptar fons a favor d’aquesta causa.

En aquest senDt, hi havia una guardiola per afer donacions i es podien comprar cintes com-memoraDves de l’efemèride.

Oncovallès treballa per fomentar la cultura dela salut, tot afavorint l’educació sanitària de lapoblació mitjançant la difusió de temes sanita-ris relacionats amb el càncer, que per les sevescaracterísDques i freqüència són d’interès ge-neral. Difon informació sobre prevenció, fac-tors de risc, etc. i pretén proporcionar suportemocional especialitzat a pacients i familiarsd’aquests que així ho requereixin.

L’Ins:tut EugeniXammar informa...

* Curs de professorat a l’IES

Projecte School to School de la Fundació Vicenç Ferrer a l’Ins:tut

Per segon any consecuDu els alumnes de 3r i 4t de l’Ins-Dtut Eugeni Xammar parDcipen en el Projecte Schoolto School que organitza la Fundació Vicenç Ferrer del’Índia. Aquest projecte consisteix en un intercanvi cul-tural i de tradicions entre una escola de l’Índia i l’InsD-tut. Durant el mes de novembre un representant de laFVF al nostre país, Lancy Dodem, ha fet unes xerradesintroductòries a aquests alumnes, i des del novembrefins al febrer els alumnes de 3r d’ESO preparan mate-rial per fer conèixer la realitat del nostre país i de l’es-cola als nens de l’Índia, i els de 4t d’ESO material sobreles nostres festes tradicionals. A final de curs, l’InsDtut rebrà també informació que han preparatels nens i nenes d’una escola de la FVF de l’Índia.

Concert de Nadal

L’InsDtut reedita, aquest darrer trimestre del 2012, el projecte Qui canta els mals espanta iniciat elcurs passat i que es materialitza en un recital de Nadal a càrrec dels alumnes de 1r d’ESO, la Corald’avis de la residència Francesca Roig i enguany també el Grup de teatre del Casal de la Gent Grande l’Ametlla del Vallès. Tindrà lloc el proper 12 de desembre a les 18 h. a la Sala Municipal.

Els objecDus principals d’aquest projecte són els d’educar en valors com el respecte i la res-ponsabilitat, i promoure el senDment de perDnença a la comunitat; valors que transcendeixenl’individu i que contribueixen a construir una societat més humana. Tot plegat gaudint del canti de la cultura catalana com a nexe d’unió entre diferents generacions del nostre poble.

Enguany aquest recital està dedicat a la figura del periodista Eugeni Xammar ja que el 2013 escommemora el 40è aniversari de la seva mort, per aquest moDu, intercalats entre les cançonses llegiran fragments de la seva obra.

Concert a l’Escola Bressol l’Ametller

El proper 3 de desembre, l’Orquestra Orff de l’InsDtut Eugeni Xammar visitarà l’escola bressolmunicipal l’Ametller de l’Ametlla del Vallès. Els alumnes de 2n d’ESO que componen aquestconjunt de percussió oferiran un concert als peDts companys de l’escola l’Ametller i els presen-taran els seus instruments. L’acte conclourà amb la interpretació d’unes cançons infanDls queels més peDts cantaran conjuntament amb l’orquestra.

Els avets solidaris

L’InsDtut parDciparà a la Marató de TV3 del 16 de desembre amb una acDvitat ques’anomena Els avets solidaris, que ha estat subvencionada per l’Ajuntament. S’hanposat a la venda a l’insDtut, a les escoles i a les boDgues de l’Ametlla unes cartoli-nes amb el logo Marató TV3, que els alumnes de l’insDtut, a mesura que vaginrebent, converDran en peDtes piràmides que serviran per muntar uns avets ge-gants a la plaça de l’Ajuntament el dia 16 de desembre durant la Fira de Nadal.

* Xerrada de Lancy Dodem a l’IES Eugeni Xammar

Page 10: Diari de l'Ametlla desembre 2012

10 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Ajuntament al dia...

Resultats electorals a l’Ametlla2012 2010

CANDIDATURES VOTS PERCENTATGE VOTS PERCENTATGE

CiU 2.107 46,87% 1.939 50,08%ERC-Cat Sí 725 16,12% 278 7,18%

PP 448 9,96% 355 9,17%ICV-EUiA 322 7,16% 251 6,48%

C’s 261 5,80% 121 3,13%PSC 230 5,11% 337 8,70%CUP 121 2,69%

SI 96 2,13% 250 6,46%Altres 146 226

Vots en blanc 39 0,86% 20 2,95%Vots nuls 20 0,44% 24 0,62%

Par:cipació 4.515 75,40% 3.896 67,24%

COMPOSICIÓ DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

Page 11: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Districteametllatà

El servei de neteja viària surt a concurs

Al llarg del mes de desembre es procedirà a realitzar la selecció de l’empresa que hauràde realitzar el servei de neteja viària pels propers quatres anys a l’Ametlla.

El nou concurs preveu incrementar la qualitat del servei a les urbanitzacions, la subsDtu-ció d’una de les màquines d’escombrar, ja amorDtzada, i la creació de diversos punts dedescàrrega intermitja a diferents indres de l’Ametlla del Vallès per tal de fer més eficient elservei i, així, opDmitzar la neteja, sobretot a les urbanitzacions de la part nord del nostremunicipi.

El preu anual del servei és licitarà per 290.000 € a la baixa.

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 11Districte ametllatà

La informació i la comunicació, clauper una ges:ó eficient dels residus

Durant els mesos de no-vembre i desembre, l’Ajun-tament està promovent unpla de comunicació i difusióper millorar la gesDó delsresidus al municipi. Aquestpla inclourà xerrades alscentre de primària i de se-cundària del municipi i untaller al PICA. També, du-rant la segona setmana dedesembre, cinc informa-dors ambientals faran unainformació porta a portaper diverses zones del mu-nicipi, durant una setmana,amb l’objecDu de d’asses-sorar els ciutadans sobre la gesDó dels residus domèsDcs.

La campanya inclourà l’entrega d’informació, en format díp-Dc que podeu veure a la pàgina 12 d’aquest diari, per tal demillorar l’impacte comunicaDu de la campanya. Aquesta té uncost de 4.650 €, dels que 2.650 € han estat finançats a travésdel Consorci per a la gesDó dels residus del Vallès Oriental i laresta per mitjà d’un ajut de la Diputació de Barcelona.

Inicia:va pionera per recollir residusespecials, les minideixalleries urbanes

Durant els propers mesos es preveu la instal·lació de 4 mini-deixalleries a zones cèntriques del municipi, amb l’objecDu derecollir residus especials en peDtes quanDtats. Aquestes dei-xalleries disposaran d’uns espais, degudament senyalitzats,que permetran als usuaris la gesDó de: piles, CD’s, peDts elec-trodomèsDcs –mòbils- i d’altres residus d’elevat potencial con-taminant.

La col·locació i la compra de les minideixalleries, així com larecollida dels residus de manera periòdica, es finançarà a tra-vés de publicitat que es col·locarà als laterals de la carcassad’aquesta instal·lació.

Nou pas cap a la ges:óeficient dels residus

* Exemple de minideixalleria

Àrea de Medi Ambient

Al llarg del propers mesos es pro-cedirà a realitzar un canvi en elmodel de la gesDó dels residusverds que actualment es recullenamb contenidors a la via pública. Elnou sistema serà amb saques d’unmetre cúbic.

La voluntat del canvi de sistema esmoDva per diversos aspectes, elmés important, l’elevat cost de ges-Dó que tenen els residus verds bar-rejats amb bosses de plàsDc i d’al-tres impropis que s’aboquen enaquests contenidors.

Fruit d’aquest problema i de la vo-luntat d’opDmitzar els costos de larecollida, es plantejarà un sistemaamb què cada usuari disposaràd’una saca que serà recollida a do-micili prèvia trucada al Consorci de

Residus del Vallès Oriental.Aquest nou sistema, limitarà a una

saca per setmana i habitatge la ge-neració de verds –en cas de produir-se’n més s’hauran d’acumular al do-micili i reDrar-los progressivament oportar-los a la deixalleria-.

D’altra banda, el nou sistema per-metrà fer un seguiment acurat delsresidus impropis, els no vegetals, deles saques.

Amb aquest nou sistema, es pre-veu realitzar un estalvi anual de20.000 € que ha de reverDr, de ma-nera directa, en el cost del servei.

L’elevat cost de la gesDóactual dels residus anomenats“verds” ha moDvat que en elspropers mesos s’adopD un nousistema que subsDtuirà els actu-als contenidors, amb què cadausuari disposarà d’una saca queserà recollida a domicili prèviatrucada al Consorci de Residusdel Vallès Oriental, com amàxim un cop per setmana

* Imatge de larecollida d’una sacade residus verdsgesDonada perl’Ajuntament de SantCugat del Vallès

Se signa el pacte d’alcaldes

L’Ajuntament de l’Ametlla s’ha adherit al Pacte d’Alcaldes i Alcaldedesses, una ambiciosa inicia-Dva per la parDcipació de les ciutats i pobles en la lluita contra el canvi climàDc. Els signatarisdel Pacte es comprometen a anar més enllà dels objecDus de clima i energia de la UE fixats peral 2020, mitjançant la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO2) en el seu territoricom a mínim un 20%.

Per assolir aquests objecDus, al llarg dels propers mesos l’Ajuntament redactarà un Pla d’Ac-ció d’Energia Sostenible (PAES), portant a la pràcDca accions d’eficiència energèDca i energiesrenovables. Aquests esforços estan fortament recolzats per la Comissió Europea (CE) i l’Oficinadel Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses i no suposaran cap cost directe pel Consistori.

Page 12: Diari de l'Ametlla desembre 2012
Page 13: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 13Districte ametllatà

Restauració de laresclosa de la Bogadella

* La fonamentació delnou pont s’ha fetsobre l’anDga res-closa, millorant laseva captació d’aigua.

Àrea de Medi Ambient

Al llarg de les properes setmanes fi-nalitzaran les obres d’ampliació delpont de la Terrera. Aquesta inter-

venció, realitzada per la Diputacióde Barcelona i que buscava la reso-lució d’un dels punts negres de laCta. BP-1432 ha servit, també, permillorar una de les infraestructures

Projecte de regeneraciódels boscos de ribera

Actualment, el municipi de l’Amet-lla té diverses zones verdes ambplantacions de pollancres híbrids.

Aquestes plantacions, amb finali-tats industrials, són de baix valorecològic i generen greus problemesrespiratoris a persones sensiblesdurant la floració. Per aquests mo-Dus, s’ha procedit a realitzar unprojecte de regeneració d’aquestesarbredes per d’altres d’autòctones.

El projecte es preveu cofinançar-lo al 50% amb ajuts del Consorcidel Besòs i ha de permetre establirnoves comunitats de bosc de ri-bera autòctones en aquests espaisfluvials municipals.

El mapa acús:c de l’Ametlla, s’aprovarà properamentDurant el segons semestre de 2011 i el pri-mer de 2012 es va procedir a actualitzar elmapa de sensibilitat acúsDca del municipid’acord amb Decret 176/2009, de 10 de no-vembre, pel qual s’aprova el Reglament dela Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecciócontra la contaminació acúsDca, i se n’adap-ten els annexos.Aquesta actualització, que està previst ques’aprovi properament, ha creat noves zonifi-cacions de sensibilitat acúsDca que perme-tran millorar i fer més eficient la gesDó d’a-quest vector ambiental. Les tasques han estatrealitzades pels serveis tècnics municipalsd’acord amb la Generalitat de Catalunya.

Concessió d’un ajut del Consorci per la Defensa dela Conca del Besòs per a fer un i:nerari ambiental

En el marc del projecte global de la conca del Verder, realitzat en conveni amb la UdG, s’haprocedit a presentar al Consorci del Besòs un projecte parcial d’iDnerari entre el camp de fut-bol i el camí del refugi de Laila que ha rebut el cofinançament d’un 50% per part d’aquestaens. El projecte s’executarà durant l’any 2013 al que si desDnarà un import de 15.400€.

hidràuliques històriques del muni-cipi, la resclosa de la Bogadella.

La nova fonamentació de l’am-pliació del pont s’ha emplaçatsobre l’anDga resclosa que, enbona part, havia perdut la sevafuncionalitat per unes obres d’uncol·lector que n’havien minvat elseu potencial de captació d’aigua.Amb la nova fonamentació, s’haaconseguit maximitzar la captaciód’aigua i millorar l’eficiència de lainfraestructura. Malgrat els incon-venients que han Dngut els regantsdurant les obres, a parDr d’ara lainfraestructura permetrà millorarla qualitat del reg de la comunitatde regants de la Bogadella.

L’ampliació del pont de laTerrera feta per la Diputacióde Barcelona els darrersmesos ha possibilitat queresclosa de la Bogadella hagivist maximitzada la seva cap-tació d’aigua i, per tant, hagimillorat la seva eficiència afa-vorint, així, la qualitat del regde la comunitat de regants.

Manteniment de lesfranges de proteccióAl llarg dels mesos de gener ifebrer es va procedir a realit-zar el manteniment de lesfranges de protecció contraincendis forestals. Aquestesfranges, d’una super.cie demés de 34 ha., reben un man-teniment periòdic per tal degaranDr la seguretat de deter-minades zones del municipi.

El cost del manteniment haestat de 53.900 €, i ha per-mès obrir noves franges enzones amb elevat risc.

Conveni amb la UB peracollir estudiant en pràc-:ques de final de grau

Al llarg del segon semestre de2012, per mitjà d’un conveniamb la universitat de Barce-lona, s’ha acollit un estudiantde la llicenciatura de CiènciesAmbiental per què realitzi lespràcDques de final de grau.Aquestes pràcDques han ser-vit per analitzar la situació delplanejament urbanísDc delsòl no urbanitzable de l’A-metlla, realitzar-ne propostesde millora i permetre establirles bases per a la futura re-dacció d’un pla especial degesDó de l’àmbit.

El Projecte Riberasegueix en Marxa

Seguint la línia d’anys ante-riors, s’ha conDnuat el Pro-jecte Ribera, que ha permèsposar en contacte els escolardel nostre poble amb la reali-tat ambiental del torrents delmunicipi.

Com cada any, les sessionsteòriques, adreçades als a-lumnes de 6è de primària,s’han complementat ambuna sessió de pràcDca en quès’ha realitzat un taller deplantació d’arbres i arbust deribera.

* Una trentena depersones varen des-afiar la pluja durant lamaDnal ornitològicadel passat 11 de no-vembre

La ma:nal ornitològica aplega 30 persones malgrat la pluja

Malgrat la pluja que va caure el maE del diu-menge 11 de novembre i tot i que l’acDvitat ofi-cialment s’ajornés per aquest moDu, 30 perso-nes varen parDcipar a la MaDnal Ornitològicaque organitzava l’àrea de Medi Ambient de l'A-juntament de l'Ametlla del Vallès i el Grup Or-nitològic del Tenes.

Aquesta maDnal va començar amb una rutaguiada per un dels paratges de major valor na-

tural del municipi, el torrent del Verder, on esvan poder veure nombroses espècies d'ocellsque habiten en aquest entorn (mallerengues,bruels, pit-roigs, gaigs, todons, etc.).

Aquesta acDvitat va finalitzar amb uns tallersal pla del Verder, que van permetre als parDci-pants a la maDnal confeccionar caixes de niuper mallerengues i fer menjadores d'alimenta-ció hivernal

* Detall del mapa acúsDc de l’Ametlla del Vallès

Page 14: Diari de l'Ametlla desembre 2012

14 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Districte ametllatà

Reparació de pavimentsal barri de la Miranda

* A l’esquerra, vistade la Plaça Vella.A la dret, la font.

Recentment s’han reparat un totalde 4.200 m2 de carrers amb l’asfaltdeteriorat a conseqüència de les ar-rels dels pins. L’actuació ha consisDten una arrencada de l’asfalt, i s’harealitzat una excavació mecànicaper tal d’eliminar les arrels causantsdel desperfecte per procedir a re-alitzar la reposició d’aquest ambdos capes d’asfalt.

Aquest mateix mes de desembres’adjudicaran les obres de reparaciódel barri el Serrat per un import apro-ximat de 185.000 €. Aquestes actua-cions han obligat a redactar una novaordenança referent a l’arbrat de lesparcel·les colindants al carrer, per tald’evitar el problema que aquestesgeneren. Aquesta ordenança s’apro-varà l’any vinent.

Recentment s’han realit-zat actuacions de repara-ció del ferm de diversoscarrers del barri de laMarianda, per un valorde 190.000€Properament s’adjudica-ran les obres del barri delSerrat, les quals han obli-gat a redactar una novaordenança relacionadaamb l’arbrat de parcel·les

Canvi massiu de làmpades id’equips per millorar l’eficiènciaenergè:ca de l’enllumenat públic

Al llarg de les darreres setmanes s’han canviat 1.900 unitatsde punts de llum, fet que comportarà una reducció del con-sum energèDc esDmat de 1.226.203,12 kWh. a l’any. Això s’a-conseguirà gràcies a la instal·lació a cada punt de llum d’unareactància que permet realitzar una reducció de flux, i l’estalvieconòmic que s’obté en un any és de 158.333,3€. La despesarealitzada, que puja a 190.000 € s’amorDtzarà en 18 mesos.

Adequació de les voreresde la carretera de Puiggraciós

S’ha creat un pas de peatons en el tram comprès entre laplaça de l’Església fins el carrer de la Font del Gat, per un valorde 9.200 €. L’actuació s’ha dut a terme per la brigada munici-pal d’obres i ha consisDt en la generació d’una plataforma coma pas de vianants, i la delimitació de la zona desDnada a pas depeatons amb pilones model via julià. Amb aquesta actuaciós’ha aconseguit donar accés peatonal a la zona compresa entrel’Església i Sant Nicolau.

Senyalització i peatonalització de la plaça Vella

Mitjançant la col·locació de pilones a l’esDl via julià,s’ha realitzat la peatonalització de la Plaça Vella, ambla voluntat de de recuperar per als veïns i veïnes del’Ametlla del Vallès una zona anDgament desDnada aaparcament. Això s’ha aconseguit amb amb la limita-ció del pas de vehicles, tot aconseguint que la plaçasigui peatonal i que es recuperi la font.

Aquesta acutació ha Dngut un cost de 3.200 €

* Exemple de la repa-ració d’un carrer delBarri de la Miranda

* Canvi de làmpades al carrer Major

Cruïlla regulada amb semàfors, alcarrer Sant Pere amb Cta. BP 1432

Amb la finalitat de regular i ordenar la convi-vència entre el trànsit rodat i els vianants, s’hainstal·lat un semàfor de pas de peatons a lacarretera BP1432, amb el carrer Sant Pere i elPasseig de l’Ametlla. Les obres, que han Dngutun cost de 33.000 €, han consisDt en la col·lo-cació d’un semàfor, la creació de voreres adap-tades, el pintat del pas de peatons i la regula-rització del tram final del Passeig.

* Actuació a la carretera de Puiggraciós

Millores en el mantenimentdel servei de clavegueram

Amb un cost de 59.000 € s’ha realitzat un canvi dela xarxa de clavegueram unitària del carrer Grano-llers, degut al mal estat de conservació. S’ha realit-zat la subsDtució total, en règim d’urgència, delramal i els pous de registre corresponents.S’han realitzat les obres referents a un tram deconnexió de claveguera des de la connexió enalta al torrent sorral, fins a les primeres casesde la zona de can Panedes.

* Instal·lació del nou semàfor * Millores en el clavegueram

Page 15: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Entrevista

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 15Ajuntament al dia

L’Andreu González i Gil és Alcalde de l’Ametlla des del mes de juny de l’any2011, i també lidera les regidories de Cultura, ParDcipació Ciutadana i Planeja-ment urbanísDc.Esgotat el primer any i mig de legislatura, l’alcalde ens explica quins han estatels principals problemes amb què s’ha trobat, de com condiciona la crisi alConsistori, de les actuacions que s’han fet fins ara, de les que estan previstesfer, així com de la seva relació amb l’oposició i del futur del país.Amb la seva tanquem el cicle d’entrevistes a tots els regidors de l’Ajuntamentde l’Ametlla del Vallès amb cartera, així com al líders dels grups de l’oposició.

“La len:tud de la burocràcia de l’ad-ministració pública és un problema”Joan Cucurella

Quina valoració fa del pri-mer any i mig de legislatura?

Ha estat un any i mig molt di-.cil per la situació econòmica,però esDc gaudint molt de lafeina. Intento estar al costatde la gent, sobretot en mo-ments tant di.cils com els queestem vivint i, si algunes vega-des no ho aconsegueixo, de-mano disculpes.

Quines són les principals difi-cultats amb què s'han trobat?

Principalment la lenDtud dela burocràcia que comportal'administració pública. Es ne-cessita molta documentació,per a qualsevol tema són ne-cessàries quatre o cinc signa-tures... Pateixo perquè vulldonar un servei més àgil i, avegades, no és possible.

Hem d’esperar retalladesen els pressupostos de 2013?

Aquests no seran gaire dife-rents dels del 2012. La previsiód'ingressos que tenim és la ma-teixa, o inferior. Hem de treba-llar perquè els serveis mínimsesDguin al màxim, però pel quefa a inversions, poques.

De quina manera es preténobtenir recursos?

Ara estem treballant per in-tentar fer un canvi d'usos delspolígons, ja que tenim empre-ses interessades en establir-se a l'Ametlla però que no hopoden fer per aquest moDu.Això ho tenim bastant avan-çat, però com he comentat, laburocràcia és lenta.

En el ple extraordinari de no-vembre es varen modificar pro-

visionalment algunes taxes, en-tre aquestes la de l'IBI. Què ensen pot dir?

Pel que fa a l'IBI, aquest anyhem baixat el coeficient, peròalguns veïns veuran la sevataxa incrementada a causa delque estableix la revisió cadas-tral feta l'any 2007, que va di-vidir l'increment del valor ca-dastral en deu anys i, per tant,cada any augmenta un 10 %.

Ens hem reunit dues vega-des amb el Gerent Regionaldel Cadastre de Catalunya perdemanar una revisió a labaixa del valor cadastral delpoble, ja que l’actual no és elmateix que el de 2007.

A més, creiem que hi ha plus-vàlues que són excessives. Te-nim alguns veïns que se'ns hanqueixat i ens ha sabut molt degreu no poder-los atendre.

Tanmateix, però, l'IBI poc elpodem baixar, ja que és delspocs impostos que tenim perpoder mantenir els serveis.

Una prioritat per aquesta le-gislatura és comunicar els bar-ris amb el nucli del poble. S'haavançat en aquest aspecte?

Sí. Actualment estem treba-llant en el projecte de la con-nexió del Barri de Pinar i Por-tús amb el casc urbà a travésd'una via interior.

Si no passa res estrany, al2013 començarà la primerafase de les obres de les vore-res de la carretera de SantFeliu. Aquesta actuació té uncost d’uns 2 MEUR, i la Dipu-tació ens donarà gairebé el 50%. Seguim treballant perquèens subvencionin més partper evitar contribucions espe-cials als veïns.

Sobre la construcció d'unapassera que comuniqui barri dePinar de Rosanes amb el centredel poble, també tenim bonesperspecDvesdecarael2013grà-cies a possibles subvencions.

I no ens hem d'oblidar deles tasques realitzades en elscarrers de la Miranda, on tot ique no hem pogut fer tot elque voldríem, sí que hem re-parat carrers molt malmesos.

A principis de l'any vinentcomençarem les actuacions albarri del Serrat.

Amb el pressupost que te-nim hem d'intentar que l'A-

metlla sigui un poble còmodeper la gent. Per això, arranja-rem vàries voreres del centre.

Vostè també és regidor decultura...

EsDc molt orgullós d'encap-çalar aquesta regidoria.

Hem conDnuat (i conDnua-rem) recolzant als Amics de laMúsica i vull agrair molt la fa-mília de Can Draper la sevapredisposició a col·laborar.

Aquest any hem fet un tas-tet amb el Cicle de Jazz i, decara al vinent, volem insDtu-cionalitzar-lo com a fesDval ique cada cap de setmana dejuny hi hagi un concert a dife-rents indrets del poble.

Tot i que gaudeix de majo-ria absoluta, se sent recolzatper l'oposició?

Tinc molt bona relació ambtothom. Intento donar-los to-ta la informació amb temps itotes les facilitats.

Crec que estan fent unaoposició digna.

L'Ametlla es va declararmoralment territori català

lliure i sobirà, exclòs de laMonarquia espanyola.

Aquest és el camí?Sí. L'actual equip de govern

no vol fer marxa enrere, i do-narem suport a diferents col-lecDus i al nostre President.

El procés endegat ens ha deportar a un país amb més ser-veis, més digne i amb més ri-quesa cultural.

Tot just fa pocs dies de leseleccions al Parlament de Ca-talunya. Quina valoració en fa?

Vull agrair el recolzamentque els veïns de l'Ametlla handonat a les nostres sigles, itambé felicitar a tothom perl'alta parDcipació que s'ha re-gistrat en el nostre municipi,més del 70 %!, en una clarademostració de civisme.

La crisi és de grans dimen-sions... Com s'està vivint al'Ametlla?

Jo ho passo molt malamentquan rebo molts ciutadansque s'han quedat sense feina.Estem intentant, a través del'àrea de Benestar Social i deles seves tècniques, que re-alitzen una tasca fantàsDca,donar-los el màxim de suport.

Vol afegir alguna cosa?Sí. Vull donar les gràcies a tot

el personal de l'Ajuntamentpel treball que estan realitzanti per la seva col·laboració.

Sé que també estan vivintmoments di.cils, amb méshores de treball, congelació dela paga de Nadal, dels sous... Ivull dir-los que comptaranamb el meu recolzament per-què, dels convenis que s'estanfent, en surDn el mínim deperjudicats possible.

* Andreu González, Alcalde de l’Ametlla del Vallès

Page 16: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Els partitsopinen...

Grup municipal deConvergència i Unió

- Andreu González i Gil- Enric Castellví i Barrera- Teresa Bada i Franquet- Pep Moret i Tanyà- Roser Ametller i Sánchez- Xavier MarEnez i Bosch-Carles Borràs i Vadillo

Grup municipal delPar:t del Socialistes

de Catalunya

- M. Àngels Cabello i Jodar- Francisca Hernández iMenéndez- Óscar Villalón i Alonso

Grup municipal deSolidaritat Catalana

per la Independència

- Francesc Sulé i Carreras

Grup municipal delPar:t Popularde Catalunya

- Juan Esteban i Beriain

Grup municipal delPacte per l’Ametlla

- Joan Guarch i Calvet

Eleccions i responsabilitat

Ja han passat les eleccions i ara toca reflexionarsobre els resultats. Aquests ens han sorprès a tots,fins i tot les enquestes no els havien previst, peròés el que el poble ha votat, el que vol, i ara s’had’actuar en conseqüència.

Hi ha diferents anàlisis a fer:El primer és a nivell de parDt, tot i que hem gua-

nyat les eleccions, quasi duplicant al segon parDtescollit, que és ERC, i quasi triplicant al PP, (a l’A-metlla mulDpliquem per 5 al segon escollit, que ésERC), no podem negar que és una victòria agre-dolça, doncs no hem aconseguit el que volíem, queera una majoria potent per portar endavant el pro-cés cap a l’Estat propi. S’ha d’estudiar què ha pas-sat, tot i que el “joc brut” dels darrers dies ha Dngutun pes important, no hem d’eludir responsabilitatsen el fet de no haver estat capaços de transmetre elmissatge.

El segon és a nivell de país, el vot sobiranistasuma majoria, així que podem dir que en un ple-biscit en el qual ha votat més gent del que normal-ment vota, la majoria ha donat la seva confiançaals parDts que proposem fer un referèndum persaber si volem seguir sent part d’Espanya o no.

Ara toca responsabilitats i agafar aquest tesD-moni que les urnes han donat a aquests parDts iser conseqüents. A ERC, com a segona força, li to-caria fer un pas valent, entrar al Govern i sumarforces amb CiU, la posició còmoda de quedar-se al’oposició ara no toca, ha de pensar en clau de paísi no de parDt, esperem que esDguin a l’alçada.

El tercer és a nivell espanyol, de fet, ja en els dia-ris i declaracions de diferents dirigents sabem lalectura que en fan. Passen per alt la majoria sobi-ranista i s’enfoquen en el tema de que una granmajoria dirigida per un líder fort ha fracassat. Ésevident que ressalten el que més els interessa,però no hem de menysprear aquestes opinions,perquè de moment encara depenem d’ells, i si elnostre President no té un recolzament fort quanvagi a Madrid, ho pagarem tots.

I el quart i darrer és el nivell exterior. Sortosa-ment la lectura que n’han fet, almenys la majoria,no és la mateixa que l’Estat espanyol, i ressalten lamajoria de parDts independenDstes.

Ja estem al dia després, ara comença de debò, elcamí, que pot ser tortuós, di.cil i amb molts en-trebancs, però que esperem que ens porD a unnou Estat d’Europa. És el que hem votat la majoriadels catalans i el que els nostres políDcs han d’as-sumir. Ara és el moment de les responsabilitats, ésel moment d’estar a l’alçada de les circumstàncies.

Aprofitem l’avinentesa per recordar-vos que,com cada any, en el marc de la Fira de Nadal ins-tal·larem la nostra carpa solidària per recollir ali-ments en benefici de Càritas.

Us agraïm per endavant la vostra col·laboració.

Els catalans som únics, especials, poderosos. La nostra forçano és a fora, és a dins. La força de dins ens fa grans. La forçade fora és molt gran, és limitada, la de dins és infinita. La forçade fora és temporal (va i ve) la de dins és permanent.

El català es generós, creaDu, innovador. Constantmentestén la mà, quan més fas més reps, és una fluïdesa que tenimi l'abundància flueix cap a nosaltres. Perquè el català és feliç ila principal manera de trobar la felicitat és fer feliç els que ensenvolten. El poder donar és instantani un fill o filla, la tevamare o el pare, la dona o el marit hi ha un amor que traspassael quoDdià de cada dia i així ho fem amb fets els altres.

Els nostres ulls són molt peDts però veuen grans coses, elcadascú no és important, perquè dins nostre tenim un granpotencial, som fidels a la nostra pròpia naturalesa, encaraque ens costa demostrar-ho. Perquè estem condicionats pelsnostres pares, professors, companys, amics... de manera quevivim la vida d'altres persones i lluitem pels seus objecDus.També tenim la sensació que si ens oferim completament iobertament, algú s'aprofitarà de nosaltres. La por fa quepensem que no som suficientment bons tal com som. Quanevitem tots aquets condicionaments som oberts i comen-cem a volar com els ocells, a brillar com els estels, amb natu-ralitat i sense esforç, els catalans som el que som, tenim ungran poder i ens enforDm pels temps venidors

Catalunya és una terra d'acollida, i és forta quan els cata-lans expressem lliurement la nostra voluntat. El poble deCatalunya ha manDngut al llarg dels segles una vocació prò-pia i constant d'autogovern, encarnada amb insDtucions prò-pies com la Generalitat, creada el 1359 a les Corts de Cer-vera. El Parlament de Catalunya, recollint el senDment i lavoluntat de la ciutadania, ha definit Catalunya com una naciód'una manera àmpliament majoritària. La ConsDtució espa-nyola en l'arDcle segon, reconeix la realitat nacional de Cata-lunya com a nacionalitat.

Nosaltres volem anar més enllà i que Catalunya sigui reco-neguda com a nació dins d'Espanya, volem consDtucionalit-zar el reconeixement, volem consDtucionalitzar la singulari-tat, volem una reforma de la ConsDtució que transformi lesestructures de l'estat autonòmic en un estat federal, que gau-deixi del màxim autogovern dins d'Espanya, a parDr d'un re-coneixement específic. Amb unes regles clares de les compe-tències d'un estat federal exclusives. Així la Generalitat podràdesenvolupar les poliDques públiques encomanades evitantduplicitats que no podran ser interferides, els recursos del fe-deralisme fiscal siguin els principis de suficiència, jusEcia i so-lidaritat per a Catalunya, amb una agència tributaria catalana,per modificar els impostos que li siguin atribuïts en funció dela distribució, i del principi d'ordinalitat, que sapiguem a quèes desDnen els recursos que aportem i la representació entreestats federals serà amb un nou Senat federal.

Als catalans ens sol passar que quan fas una visió no massaclara els resultats no són clars. Sabem el que volem i som cons-tants amb les peDcions d'autogovern, però els intents de recu-peració de les insDtucions han estat diversos el llarg de la his-tòria, i aquest cop volem fer-ho bé dins de la màxima legalitat idins un marc de respecte dels drets fonamentals i de les lliber-tats públiques de les persones i dels pobles: una història queles dones i els homes de Catalunya ja sabem. El camí és di.cilperò la voluntat del poble és magnificent, després en el mónserà el que ens toqui, els mercats són lliures.

Ningú no pot negar el dret del poble de Catalunya a deci-dir el seu futur, la regulació d'un referèndum específic legal id'acord per les parts, que vinculi el seu resultat i obligui ambclaredat i sense enganys o subterfugis cap un federalisme,cap la independència o cap altres.

La perseverança de trobar el fruit serà aclaridora per a tots,uns pensaran que no era tal com pensava, altres que s'ha des-aprofitat una oportunitat històrica i l'assegurança de que estemfent el que toca adequadament estarà en el cap de tothom.

Perquè a un estat federal modèlic, com els Estats Units,per exemple, només en passar la frontera d'un a un altreestat canvien tant les coses que de sobte pots o no casar-teessent homosexual; Pots o no jugar al casino; Pots o no por-tar determinades armes; Hi ha o no pena de mort; O potspagar uns impostos i no altres.

Fem arribar el condol més senDt en memòria de JoanAgusE Esteve, membre de l’execuDva local del PSC de l’A-metlla mort als 81 anys a Granollers.

Convergència i Unió Par:t del Socialistesde Catalunya

16 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Ajuntament al dia...

Page 17: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Un futur esperançador

Ara que acaba un cicle políDc i se n’enceta un de nou,ple d’incerteses però també d’esperances, il·lusio-nats amb el futur i saDsfets de la feina feta és, pot-ser, un bon moment per a fer una mica de balanç.

Els membres de la secció local de Solidaritat Cata-lana per la Independència de l’Ametlla del Vallès, imolt especialment el nostre regidor Francesc Sulé,hem estat treballant de valent per dur al Ple munici-pal iniciaDves independenDstes que, sumades a lesdutes a terme en altres municipis, han contribuït acrear aquest clima propici i favorable al canvi políDcdefiniDu, el que ens ha de dur a l’alliberament delnostre poble. De bon començament hem apostatfort perquè L’Ametlla fos Municipi IndependenDsta,moralment exclòs de la consDtució espanyola i terri-tori català lliure i sobirà. Hem col·laborat amb laresta de forces de sensibilitat catalana i, quan aques-tes han dubtat, hem donat l’empenta definiDva pera assolir els objecDus, que no només són nostres,sinó de tots els nostres conciutadans.

La nostra feina s’ha desenvolupat de manera si-multània i paral·lela a la dels nostres representantsal Parlament de Catalunya, que han presentat unbon nombre de mocions. Si bé moltes d’elles no hanprosperat per manca de complicitats, com a mínimhan contribuït al debat i han estat un revulsiu contral’estancament políDc dels darrers anys. Recordemque ja vam presentar una moció per endegar el pro-jecte independenDsta a l’inici de la legislatura.També fórem els primers en dur al Parlament laqüesDó de la dació en pagament de la hipoteca, sen-sibles amb la problemàDca social dels desnona-ments. Els nostres representants han denunciatcasos de corrupció, han renunciat a privilegis com elTeletac, com a protesta contra l’escàndol dels peat-ges a Catalunya i en adhesió a la campanya cívica Novull pagar. També han dut per tot Catalunya la cam-panya Els pressupostos de l’Estat Propi, per demos-trar com, sense el dèficit fiscal, Catalunya podria serun país com Holanda o Dinamarca, i podria fer fronta problemes tan urgents com l’augment de la po-bresa i l’atur, especialment juvenil, que fa quemil·lers dels nostres joves hagin d’emigrar. Tambévam donar suport a la campanya Escola en Català,denunciant les sentències dels tribunals espanyolsen contra de la normalització de la nostra llengua. Itantes altres coses que podríem enumerar.

Ara toca pensar en el futur, un futur no gaire llu-nyà, en què reverDrem, tots els ciutadans d’aquestnostre país, la situació tan adversa gràcies al nou ho-ritzó que s’albira. Sabem com fer-ho, i col·laboraremamb totes les enDtats cíviques, insDtucions i parDtspolíDcs per a arribar al nostre desE. Fins i tot ara, enuns moments tan di.cils per a nosaltres, en què aca-bem de perdre la nostra representació parlamentà-ria per decisió de l’electorat, no defallirem. Hem defer autocríDca i la farem. No hem sabut fer arribarun missatge engrescador a un nombre suficient d’e-lectors i no hem pogut afrontar la competència delsgrans parDts que s’han apuntat a darrera hora al pro-jecte per la independència real i facDble. Benvingutssiguin. Tenen una gran responsabilitat i comptaranamb el nostre suport si treballen de manera eficaçper la independència. Visca Catalunya lliure.

SI Secció Local de l’Ametlla del Vallè[email protected]

www.territoris.solidaritatcatalana.cat/ametlladel-valles

¡¡¡MUCHAS GRACIAS!!!Una vez más tenemos que felicitarnos porque

quien ha ganado ha sido la democracia. La ver-dad es que en L’Ametlla del Vallès una par8cipa-ción del 75% es un valor muy importante, un incre-mento del 8% y 606 votos respecto a los anteriorescomicios autonómicos.

Para el PP Catalán el resultado también ha sidoposi8vo y hemos incrementado el voto del 9% al10% con 93 nuevos votantes respecto a anteriorescomicios, lo cual es muestra de que el trabajo queestamos realizando en el pueblo y en Cataluña vaen la dirección correcta.

Quiero aprovechar la carta para agradecer la co-laboración de militantes y simpa/zantes, que enlos úl8mos años están trabajando ac8vamente pordefender los intereses que nos unen y que ayudana mostrar que tenemos un espacio a tener en cu-enta dentro de la vida del pueblo.

En cuanto a los resultados autonómicos, sincera-mente, el Sr. Mas ha creado un problema que notenía y la bajada de 12 escaños en el Parlament,no hace más que crear una época de incer8dum-bre que no nos beneficia a ninguno de los catala-nes, ni a las empresas que aquí están establecidasy que son las que generan la riqueza.

En cuanto a los resultados del PP Catalán con471.000 votos en total y 84.000 votos más que enpasados comicios, pasando de 18 a 19 escaños,quedándonos a las puertas de los 20 escaños, mu-estra también que el trabajo de aquellos que cree-mos en Cataluña y también en España /ene unarecompensa.

MOLTES GRÀCIES!!!Una vegada més ens hem de felicitar perquè qui

ha guanyat ha estat la democràcia. La veritat ésque a l'Ametlla del Vallès una parDcipació del 75%és un valor molt important, un increment del 8% i606 vots respecte als anteriors comicis autonòmics.

Pel PP Català el resultat també ha estat posiDu ihem incrementat el vot del 9% al 10% amb 93 nousvotants respecte a anteriors comicis, la qual cosa ésuna mostra de que el treball que estem realitzant alpoble i a Catalunya va en la direcció correcta.

Vull aprofitar la carta per agrair la col·laboració demilitants i simpa:tzants, que en els úlDms anys estantreballant acDvament per defensar els interessos queens uneixen i que ajuden a mostrar que tenim unespai a tenir en compte dins de la vida del poble.

Quant als resultats autonòmics, sincerament elSr. Mas ha creat un problema que no tenia i la bai-xada de 12 escons al Parlament, no fa més quecrear una època d'incertesa que no ens beneficiacap dels catalans, ni a les empreses que aquí estanestablertes i que són les que generen la riquesa.

Pel que fa als resultats del PP Català amb471.000 vots en total i 84.000 vots més que enpassats comicis, passant de 18 a 19 escons, que-dant-nos a les portes dels 20 escons, mostratambé que el treball d'aquells que creiem en Ca-talunya i també a Espanya té una recompensa.

Saludos/SalutacionsJuan Esteban

Regidor PP L’Ametlla del VallésTel: 625782249

Solidaritat Catalanaper la Independència Par:t Popular de Catalunya

Comença una nova etapa

Com en tots els comicis, no hi ha perdedors. Bé,aquesta vegada potser hi ha coses que costen mésde jusDficar… Uns no han assolit el que s’espera-ven però segueixen sent majoria; D’altres han cai-gut però menys del que tenien previst; Hi ha quiha desaparegut i malgrat això seguiran treballantpel seu projecte; També n’hi ha de nous plensd’esperances… En realitat tot és bo. I amb l’alEs-sima parDcipació, veritable protagonista de la jor-nada que renova l’esperança de la gent en que lademocràcia serveix per alguna cosa, fa un Parla-ment més plural i mostra com mai la veritablecomposició del nostre poble.

Els resultats al nostre municipi han donat forçaal parDt del govern, però també han recolzat moltles formacions políDques del nostre grup; Cadas-cuna de les nostres formacions han crescut ennombre de vots i percentatge, i conjuntamenthem duplicat els vots passant de 529 a 1036 i del13% al 23%. Els resultats de les eleccions a nivellnacional vénen ponderats, en una peDta part, perles actuacions de les mateixes formacions a nivelllocal i, en el nostre cas, alguna cosa deurà haverfet bé el nostre grup municipal que no ha restatsinó que creiem que hem ajudat al bon resultat alnostre municipi. Aquest resultat ens porta a assu-mir la responsabilitat de representar molta mésgent que no ens pensàvem. Mirarem, com fins ara,de no decebre’ls.

Unes eleccions nacionals són sempre fonamen-tals pel nostre peDt país. I aquestes, amb l’alta par-Dcipació i la clau plebiscitària, encara més. Ara s’o-bre un període d’“esDra i arronsa” entre lesdiferents forces, cadascuna amb el seu projecte depaís i amb les seves receptes per treure’ns de lacrisi; i d’aquestes en sabrem quin projecte de paísens espera. Nosaltres, com sempre, defensaremuna nació sense desigualtats, amb serveis socialsde qualitat i amb el recolzament als treballadors ia la nostra gent que aquesta greu crisi està casD-gant tant durament. El nostre és i serà sempre unprojecte social i d’esquerres.

Però també engeguem un projecte llarg i di.cilcap a una situació nova, tan per nosaltres com pelsnostres veïns. El procés sobiranista no s’ha d’atu-rar. No importa qui el lideri. Som un poble madur iamb seny que sap el que vol, i ara tenim moltagent en diferents formacions políDques que éscapaç de representar-nos dignament davant qual-sevol interlocutor. La transversalitat de la idea so-biranista és més real que mai. No tothom hi estàd’acord, és evident, però Dndrem al nostre Parla-ment quatre parDts políDcs amb prou parlamenta-ris convençuts que aquest és el camí. No defallim.Tirem endavant. El camí és davant nostre.

I com diu aquell, ara toca treballar.

Pacte per l’Ametlla

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 17Ajuntament al dia...

Page 18: Diari de l'Ametlla desembre 2012

18 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Els barris opinen...

Els barris opinen...Can Camp El Serrat La Miranda

La Terrera Pinar i Portús Turons del Vallès

En octubre celebramos la fiesta de la Asociacióncon gran asistencia y mejor día. Nuestro experto co-cinero y su equipo nos prepararon una magníficabarbacoa. Montamos un casDllo hinchable y unacama de salto y los chavales se lo pasaron bomba.Los mayores organizamos un bingo y los obsequiosfueron regalos generosos de los propios vecinos.Desde el Ayuntamiento nos cedieron el lugar y nosdejaron las mesas, sillas y música para que todos pu-diéramos disfrutar. Poco a poco vamos recuperandoel senDdo de barrio que es cada vez más necesario.Desde aquí agradecemos a todos los que colabora-ron en la organización de la fiesta y a la Concejalíade Barris por su gran disposición y ayuda. El propioregidor disfrutó como un chaval en nuestra fiesta.

Entrando las cosas pendientes de solucionar, te-nemos una reunión en diciembre para repasaraquellos puntos pendientes de arreglo:

Acciones para el control proliferación de gatoszona izquierda de Can Camp; Repaso visita de ve-rano. Limpieza zonas peligrosas de bosque (final cta.San Feliu, limpieza escombro parcela frente a Res-taurant Buganvilla, limpiezas vallas, árboles, alcor-ques, etc.); Reparación torrentera bajo granja ElPrat; Y lo más importante, conocer presupuesto paramantenimiento y reparaciones en el barri en 2013.

Os deseamos a todos una muy Feliz Navidad, Zo-rionak, Merry Xtmas y mejor Año 2013!"

Des de l’Associació de Propietaris de la Mirandaus convidem un any més (i ja en van 8!) a la cele-bració del nostre Tió Popular especial per als me-nuts del barri al Parc de les Acàcies, al camí del Ver-der. Convençuts de l’èxit aconseguit en anysanteriors, i amb la mateixa il·lusió del primer dia,ens hem proposat repeDr l’esdeveniment el properdiumenge 23 de desembre, a les 11:30, convidanta peDts i grans del barri a parDcipar-hi oferint alsmenuts la possibilitat de sorDr d’allà amb una jo-guina sota el braç, tot fent cagar el Dó al so de lacançó popular de “Caga Dó, caga torró...”. A més,tant ells com els seus acompanyants esteu convi-dats a la xocolatada que farem.

Enguany, i amb l’objecDu de fer viable l’esdevenimenten l’actual època de crisi, hem decidit fer una tómbolaamb par:cipacions de 2 euros. Els socis de l’associacióde propietaris en Dndran una de franc per casa.

També volem conDnuar amb la nostra coopera-ció amb Càritas i us demanem que porteu alimentsno peribles per donar de menjar al nostre Tió, queposteriorment seran donats per ser reparDts entreels més necessitats. L’any passat entre tots varemrecollir més de 100 kg. de menjar!

També us voldríem informar breument que jaestà concedit el permís d’obres a SomGas per lainstal·lació del gas al nostre barri. L’inici de lesobres ara depèn només de l’empresa instal·ladora.

Benvolguts,

aprofitant una vegada més aquest espai que ensofereix el Diari de L’Ametlla, des de La Terreravolem desitjar unes bones festes a tothom.

Festes que potser seran una mica més austeresque en altres anys, però de cap manera podem per-dre l’esperit nadalenc.

Tot i que sempre hauríem de tenir cura uns delsaltres, aquest temps és el moment per antonomà-sia per no oblidar i donar un cop de mà als quetenen problemes seriosos i que, desgraciadament,cada vegada en són més. Us animem a parDciparen la recapta pel banc d’aliments i d’altres acDvi-tats solidàries.

Molt bones festes i els nostres millors desitjos pel2013.

La Terrera

Des del nostre barri us fem saber que el camí delbosc que va del Portús a l'Ametlla ens l'han repla-nat fa uns dies per millorar el pas dels cotxes.Agraïm la iniciaDva, però volem recordar que ja famolt de temps, i ho hem esmentat en moltes oca-sions, que demanem un arranjament definiDu, jaque el fet que passi la màquina i ho deixi més plamillora el problema uns dies, fins que torna aploure i tot queda igual un altre cop.

Seguim insisDnt en que és un camí que li donemmolt ús per poder portar els nens a l'escola i a l'ins-Dtut, i a més que en cas que hi hagués un incendi ino es pogués sorDr per l’entrada de la carretera, ésl’única sorDda alternaDva possible. Esperem que elnou any ens porD aquest desig tant necessari!

La junta

Al número 100 del Diari volem deixar constànciades del barri de Turons del Vallès de la importànciad'aquesta comunicació a través del d’aquest mitjàentre totes les associacions de barris, i que si nodóna tots els fruits que serien desitjables, sí que ésla base imprescindible per anar avançant en lacol·laboració fonamental per la bona entesa delsbarris que conformen el nostre municipi.

Aprofitem per desitjar un Bon Nadal a tothom ique siguem capaços de superar aquests mals mo-ments de crisi amb el millor dels somriures.

També volem agrair expressament des d'aquestaassociació, la immensa tasca que està fent Càritasdes de l'Església de Sant Genís. Molts cops ignoremque hi ha persones anònimes que treballen per albé dels altres, d'aquestes persones necessitadesque estan més prop de nosaltres del que imaginem.

Els nostres millors desitjos per a l'any 2013.

Page 19: Diari de l'Ametlla desembre 2012

* Joan Pujadas i Jaume Sobrequés, a la Sala Polivalent

Societat

La Penya Blaugrana de l’Ametlla, present a la Fira de Nadal

La Penya Blaugrana de l’Ametlla del Vallès fa una crida a tots elssocis i sòcies, i als que no ho siguin, a apropar-se durant la Fira deNadal que se celebrarà els dies 15 i 16 de desembre a la parada quehi instal·laran.

Segons informen “tots vosaltres doneu senDt a la nostra PenyaBlaugrana” i “entre tots farem que la penya vagi creixent”.

Recordeu que la Fira de Nadal de l’Ametlla del Vallès s’ubicarà ala plaça de l’Ajuntament i als primers trams del Passeig.

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 19Societat

La Presidenta del Parlamentvisita el Casal de la Gent Gran

El dia 5 de novembre la Presidentadel Parlament de Catalunya, Sra.Núria de Gispert, va visitar el Casald'Avis de l'Ametlla convidada perl'Agrupació de la Gent Gran.

L'acte, que va comptar amb la pre-sència de tots els regidors de l'Ajunta-ment que integren l'equip de govern,va estar presidit per l'alcalde, Sr. An-dreu González, pel president de l'A-grupació de la Gent Gran, Sr. FrancescCastella, per la pròpia presidenta, Sra.Núria de Gispert, i pel seu cap de ga-binet, Sr. Ferran Jiménez.

Castella va donar la benvinguda ales més d'un centenar de personesque van assisDr a l'acte, i l'alcalde vapresentar a la convidada destacantel privilegi que representa per a l'A-metlla la presència de la segona au-toritat del país.

De Gispert va prendre la paraulaper explicar la trajectòria que ha se-guit el Parlament de Catalunya du-rant els seus dos anys de mandat.Abans, però, va mostrar la sevacomplicitat amb el públic al desta-car la seva condició d'àvia i de dona(és la primera presidenta del Parla-ment de Catalunya de la història),alhora que remarcava que desprésde dedicar-se vint-i-cinc anys a lapolíDca, haver arribat a ser presi-denta d'aquesta insDtució per a ellarepresenta un “honor i un orgull”.

Va explicar que l'actual legislaturava començar de forma dura, amb el

precedent de la revocació, per partdel Tribunal ConsDtucional, del dar-rer Estatut de Catalunya aprovat, itambé amb una recessió econòmicagreu que, fins llavors, es pensava quea Espanya i a Catalunya no afectava.

Per De Gispert, aquest context haobligat a que, s'hagin hagut de pren-dre decisions doloroses en forma deretallades i, en el cas concret delParlament, han volgut "predicaramb l'exemple reduint molt el pres-supost i les despeses".

Pel que fa a l'actualitat, marcadaper la convocatòria d'eleccions eldia 25 de novembre, va explicar queaquestes han estat anDcipades perdos moDus: primerament perquè laproposta del Pacte Fiscal "aprovadaper una àmplia majoria del Parla-ment i part important del programaelectoral de CiU" no ha prosperatper la negaDva del Govern espanyol,i també la contundent expressió dela ciutadania a la "massiva i cívicamanifestació del passat 11 de se-tembre, amb el lema Catalunya, nouEstat d'Europa".

En aquest senDt, va destacar quedes de dos mesos ençà, "ha canviatalguna cosa en l'ambient, la gent téla il·lusió de poder decidir el seufutur amb llibertat".

Abans d'obrir un torn de pregun-tes del públic, va acabar la seva in-tervenció afirmant que "hem detenir esperança".

Núria de Gispert, convi-dada per l’Agrupació dela Gent Gran de l’Amet-lla del Vallès, va fer unaxerrada al Casal, en laqual va explicar quina ésla trajectòria que ha se-guit el Parlament de Ca-talunya d’ençà que ellan’és presidenta, dosanys marcats per la con-tenció i l’austeritat.

Un centenar de veïns es reuneixena la Festa del barri de Can Camp

El proppassat diumenge darrer dia de setembre un centenarde veïns del barri de Can Camp varen celebrar per segon anyconsecuDu una boDfarrada de germanor al paD del CITA, ambacDvitats diverses per a grans i peDts.

L'Associació de Veïns de Can Camp fa una valoració "moltposiDva" de la festa i destaca el "reconeixement que va obte-nint entre la població". Alhora, agraeix la visita que va fer l'al-calde de l'Ametlla Andreu González i la col·laboració del regi-dor de Barris Xavier MarEnez en l'organització de la celebració,"com si fos un veí més". També volen agrair públicament latasca realitzada per la brigada.

Mul:tudinària xerrada de Sobrequés

L'historiador Jaume Sobrequés i Callicó va ser l’escollit perl'ANC de l'Ametlla del Vallès per pronunciar la conferència "Ca-talans: on som i on anem", que va empeDDr la Sala Polivalentde la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret.

La conferència, que va comptar amb la presència de l'alcaldeAndreu González, va començar amb la presentació del ponentper part del Sr. Joan Pujadas, membre de l'ANC de l'Ametlla, iva prosseguir amb la dissertació de Sobrequés, el qual va ferun exercici de contextualització històrica per tal d'ajudar a en-tendre el moment que està vivint Catalunya i les possiblesperspecDves de futur d'aquesta.

* D’esquerra a dreta:Ferran Jiménez, Núriade Gispert, FrancescCastella i AndreuGonzález

* Part dels assistents a la segona boDfarrada de germanor dels veïns de Can Camp

Page 20: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Agrupació de la Gent Gran

Existeixen diverses teories sobre quanes va començar a jugar al Bingo, peròla majoria d’aquestes el daten delsegle XVI. Nombrosos historiadors iespecialistes afirmen que l'origen delBingo té els seus inicis en la loteria ita-liana del 1530, "Il Giocco del Lo:o d’I-tàlia ", una loteria nacional que s'haestès en el temps fins a la data actual.

El joc social de bingo, que alguns re-cordarem haver jugat a casa de nens,amb el nom de loteria, sembla ser una

evolució d'aquest joc. En qualsevolcas, l'organitzador ha de comptar ambboles numerades extretes a l’atzar iuns cartrons numerats.

El 1770, aquest joc va cridar l'aten-ció als francesos i es va establir ambel nom de Lo:o adoptant les reglesque es segueixen encara en l'actuali-tat. Els francesos van ser els primers acantar en veu alta els números. Du-rant el segle XIX el bingo es va propa-gar ràpidament priner per tota Eu-ropa i després per Amèrica del Nord,on l’organitzador treia uns discs nu-

merats d'una caixa de cigars mentreels jugadors marcaven els números ales seves targetes col·locant monge-tes (en anglès beans) sobre elles i escridava "Beano" (es pronuncia BINO )quan es completava el cartró. Durantuna visita al Carnestoltes d'Atlanta el1929, Edwin Lowe, un venedor de jo-guines de Nova York, va descobrir elBeano. En tornar a Nova York, Loweva comprar algunes mongetes i laresta de coses necessàries per poderrealitzar el joc. Abans del que s'imagi-nava, els seus amics estaven jugant al

Bino amb el mateix entusiasme quehavia vist a Atlanta. De Bino es va anarderivant la paraula BINGO, que éscom es coneix actualment el joc.

Lowe, va contractar a un professor dematemàDques de la Universitat de Co-lumbia, anomenat Leffler, perquè l’aju-dés a incrementar la quanDtat de com-binacions a les targetes de Bingo. I el1930, Leffler ja havia creat més de 6.000targetes amb combinacions diferents.

Al Casal de la Gent Gran hi una fortaafició des de fa més de 15 anys. Normal-ment un grup de 10 a 12 senyores estroben cada dia al Casal i des de primerahora de la tarda juguen al Bingo mentreprenen un lleuger berenar. És un jocque es senzill, distret i desperta afició.Mensualment organitzem un Bingo pertot el Casal amb l’ajuda d’un programainformàDc amb el que projectem enpantalla gran els números que van sor-Dnt aleatòriament del bombo electrò-nic, al temps que el locutor els va can-tant. En aquestes vetllades premiem lalínia i el cartró de bingo sencer de formamés aviat simbòlica, però que afegeixun grau d’interès.

20 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Societat

Coses del Casal Gent Gran: el bingo

* En Ramon Serra ob-sequiarà als lectorsdel Diari de l’Ametllaamb la vinyeta dels“Genís i l’Emma”

De de fa més de quinze anysque cada dia es reuneixen alCasal de la Gent Gran de l’A-metlla del Vallès un grup d’en-tre 10 i 12 senyores, que desde primera hora de la tardajuguen al bingo mentre prenenun lleuger berenar.Aquest és un joc senzill, distreti que crea afició. A conDnuacióus exposem un breu resum dela seva història.

En Genís i l’Emma ens acompanyaran, a par:r d’ara, a cada Diari de l’Ametlla

Els lectors del Diari de l’Ametlla haureu pogutcomprovar que aquesta edició, al marge d’es-trenar un nou disseny, incorpora una nova sec-ció gràfica Dtulada “Genís & Emma”.

Aquesta és a proposta del dibuixant i veí del’Ametlla Ramon Serra i Massana que, de formavoluntària i altruista, cada mes ens obsequiaràamb una peDta aventura d’en Genís i del’Emma, alumnes del BerE i dels Cingles.

En Ramon, al qual entrevistarem en el properDiari, és un apassionat de l’art i des de ben peDtha estat envoltat de tebeos.

Tot i que la seva trajectòria professional noha estat vinculada amb l’art, des de sempre hiha estat relacionat dibuixant de forma esporà-dica com aficionat i col·leccionant dibuixos.

Els passats juny i juliol va exposar al seu poblenatal, Vilada (Berguedà), la seva col·lecció.

* Grup de jugadors de Bingo del Casal de la Gent Gran

Page 21: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Pat Millet

La Pepita Maymó, la RositaGanduxé, la Carme Ganduxé,la Tina Regàs i la Conchita Tor-rent ens reben cordialment.Volem assabentar-nos sobreels inicis de l’Agrupació Cultu-ral de Dones de l'Ametlla, quefa 25 anys va néixer gràcies aunes dones agosarades.

La Tina Regàs comença: “LaMercè Igon sempre explicavaque tot va començar un dia acasa de la Sra. Maria Teresa,on es reunien cinc o sis perso-nes per cosir i un bon dia vasorgir la idea d'organitzar unberenar, ja que no sor8en gairede casa”. I així varen comen-çar; De tant en tant, anaven aberenar a la font de la Mina.Més endavant marxaven aalParc Güell amb tren per feraquest àpat i, de mica en mica,es va anar engrandint aquestaassociació que, en aquell mo-ment, no tenia pas estatuts,que estan fets de fa 10 anys.

Si tenim en compte tots elsafiliats durant aquests vint-i-cinc anys, arribem a la xifra dequasi sis-cents. La primera pre-sidenta va ser la Mercè Igon,que era la sòcia número 1.

Preguntem quina quota hand'abonar les sòcies: “12 € al’any, que és ben poca cosa!".

De cara al poble organitzencada any el Carnaval de lesDones, la Fira de Sant Ponç, la

degustació de truites de laFesta Major, el berenar deSanta Llúcia i també parDci-pen en altres celebracions del'Ametlla. “Fem quatre bere-nes l’any, sempre a la Masia, ihi ha dos sòcies convidadesque ens tracten de meravellaperquè ja som an8gues.

Aquesta darrera vegadavàrem ser 130 dones”.

Segueixen explicant que

“Fem moltes coses: anem alteatre, xerrades cada messobre temes importants...” I,naturalment, la cuina, que cer-tament forma part de la culturai és una qüesDó que dominen.Fins i tot tenen llibres publicatsamb les seves receptes.

No hi ha edat per pertànyera aquesta associació. Cada di-mecres del mes es reuneix laJunta, formada per unes 20

persones. “Des de que la Juntaes va crear ha anat creixent.Col·laborem amb totes les en-8tats que ens ho demanen”.

Demanem a cadascuna quèés el que destacarien d'a-questa enDtat. Totes estan d’a-cord en que “La nostra asso-ciació no té cap ànim de lucre ique no toquem mai cap temani de polí8ca ni de religió".

Sobre el local que tenen opi-nen que és molt peDt i anDc, ireivindiquen un emplaçamentmés gran a peu pla.

Les sensacions que han sen-Dt el dia de la celebració dels25 anys "Són de records, demolta emo8vitat, i d'alegria".Expliquen que en una altracelebració d'aniversari del’enDtat va anar-hi l'escrip-tora Isabel-Clara Simó.

La Rosa Ganduxé diu que“Es8c molt contenta de pertà-nyer a aquesta associació. Emdóna alegria i així surto de casa”.

Parlem sobre les lliçons decuina que fan entre elles,menys la de Nadal, ja que lalliçó la dóna en FrancescRoger. L’any 2006 varen deci-dir que els diners recollitsamb la Fira de San Ponç i eldinar de Nadal anirien a laMarató de TV3, i com que s'hiva apuntar molta gent, enFrancesc va s’oferir de fer-hoa Can Plantada. “Normalmentsom unes 50 i amb les aporta-cions de cadascú hem arribata xifres bastant maques”.

Tertúlies, cuina, visites cultu-rals, espectacles... Tot es va al-ternant en aquesta associacióque actualment compta amb230 afiliades, a les que felici-tem pels seus 25 anys de vida.

Enorabona!

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 21Societat

L’Agrupació Cultural de Donesde l’Ametlla celebra 25 anysL’Agrupació Cultural deDones de l’Ametlla cele-bra enguany el vint-i-cin-què aniversari de la sevafundació, l’any 1982 acasa de la Mercè Igon,primera presidenta del’enDtat.En un migdia assoleiat,ens reunim a la seva seu,a Can Muntanyola, ambles sòcies Pepita Maymó,Rosita Ganduxé, CarmeGanduxé, Tina Regàs iConchita Torrent, per aparlar de l’Agrupació irecordar els seus inicis.

* El Motoclub l’Amet-lla, amb la col·labora-ció de l’Ajuntament,organitzat la 38ª pu-jada amb moto a SantBartomeu el dia deSant Esteve

38ª pujada amb moto a Sant Bartomeu, el dia de Sant Esteve

El dia de Sant Esteve el Motoclub l’Ametlla,amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitzala pujada amb moto i esmorzar a Sant Barto-meu. Cadadascú ha de portar el seu esmorzar ia l’ermita hi haurà unes bones brases per coureel que es vulgui.

Acabat l’esmorzar, i ja de tornada, es farà una cer-cavila amb moto pels carrers més cèntrics i, al fina-litzar, hi haurà un sorteig de regals i lots de Nadal.

Aquesta és una festa oberta a tot el públic:adults, joves i peDts i és obligatori portar casc. Encas de pluja la pujada a l’ermita es farà igualment.

Durant tot el recorregut la Policia Local escor-tarà els motoristes, que sorDran de la plaça del’Ajuntament, a parDr de dos quarts de deu delmaE.

Motoclub l’Ametlla

130 sòcies al berenar de celebració a la masia

El dia 24 d’octubre l’AgrupacióCultural de Dones de l’Ametlla esva reunir a la Masia per a cele-brar el 25è aniversari. A l’acte,molt emoDu, hi varen intervenirla regidora Roser Ametller, queva felicitar a l’Agrupació per laseva trajectòria, i la Consol Sans,que en nom de la Junta es vamostrar molt contenta i oberta aqualsevol Dpus de col·laboració.

* Membres de l’Agrupació Cultural de Dones de l’Ametlla / Rafael Sánchez

* Berenar d’aniversari a la Masia / Miquel SebasDà

Page 22: Diari de l'Ametlla desembre 2012
Page 23: Diari de l'Ametlla desembre 2012

P4 A “Els lleons”

P5 A “Els peixos espasa”

P5 B “Els cavallets de mar”

Escola Bertí curs 2012-2013

P4 B “Els tigres”

P3 A “Els conills”

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 23Escola Bertí

1r A “Els coets”

Page 24: Diari de l'Ametlla desembre 2012

4t A “Van Gogh”

24 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Escola Bertí

1r B “El sol” 2n A “Els astronautes”

2n B “Les galàxies” 3r A “Salvador Dalí”

3r B “Joan Miró”

Escola Bertí curs 2012-2013

Page 25: Diari de l'Ametlla desembre 2012

4t A B “Leonardo da Vinci” 5è A

5è B

Escola Bertí curs 2012-2013

6è A

6è B

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 25Escola Bertí

Cartes al DirectorRecodeu que el Diari de l’Ametlla posa a disposició dels

veïns i veïns del poble la secció “Cartes al Director”.

Els escrits s’han d’enviar abans del dia 20 de cada mes al’adreça de correu electrònic:

[email protected] bé fer-les arribar a l’Ajuntament.

Els textos no han de superar els 3.000 caràcters, espais in-closos. La redacció es reserva el dret a modificar la llargadadel text per adaptar-lo a la maquetació i no es fa responsa-ble del seu conDngut.

Page 26: Diari de l'Ametlla desembre 2012

26 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Escola Els Cingles

P3 B “Les oques”

P4 A “Els blauets” P4 B “Les puputs”

Escola Els Cingles curs 2012-2013

P3 A “Els ànecs”

P5 A “Els cucuts” P5 B “Els pica-soques”

Page 27: Diari de l'Ametlla desembre 2012

1r B “Els dofins”

2n A “Veterinaris i veterinàries” 2n B “Els policies i les policies”

Escola Els Cingles curs 2012-2013

1r A “Els pingüins”

3r A “Gossos i gosses” 3r B “Recicladors i recicladores”

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 27Escola Els Cingles

Page 28: Diari de l'Ametlla desembre 2012

28 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Escola els Cingles

4t B “La colla dels 26”

5è A “Èuqnic” 5è B “Terratrèmols”

Escola Els Cingles curs 2012-2013

4t A “Àngels i dimonis”

6è A “Els 21 de 9, la sisena meravella” 6è B “La colla de les 3 R”

Page 29: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 29Cultura

Les “Divinas” tancaranla Tardoral el dia 2

Les “Divinas” posaran el properdia 2 de desembre el punt i final a laTardoral 2012, la Mostra d’Arts Es-cènciques de l’Ametlla del Vallèsque organitzen conjuntament elGrup de Teatre Nyoca i l’àrea deCultura de l’Ajuntament.

Així les coses, des del darrer diadel mes sembre han anat passat perla Sala Municipal de Teatre fins avuit espectacles de caire molt di-vers: “Hi havia una vegada”, “Lí-mits”, “Hem de purgar el tete”,

“Vides”, “Gospel per un somni”,“Cluedo; T’atreveixes a jugar?”, “Lamàgia d’Orient” i “Enchanté”.

Malgrat es varen haver d’anulardos espectacles per raons alienes al’organització, tan el Grup de TeatreNyoca fan una valoració molt posi-Dva de com s’ha desenvolupat l’edi-ció d’enguany de a Tardoral, unamostra d’arts escèniques que com-bina espectacles amateurs i profes-sionals i que ja esdevingut un refe-rent del sector.

El proper dia 2 dedesembre las Divinasportaran a l’Ametlla“Enchanté”, un especta-cle de cabaret amb elque es posarà punt ifinal a la Mostra d’Artsescèniques de l’Ametlla,que va començar a finalsdel mes de setembre.

Exposicions de diverses disciplinesa la Sala d’Art Carles Sindreu

Els mesos d’octubre i novembre la Sala d’Art Carles Sindreuha organitzat tres exposicions, amb la col·laboració de l’àreade Cultura de l’Ajuntament. Aquestes han estat:

Exposició de pintures a l’oli de Lluís Vilar, que va comptaramb la presentació del críDc d’Art Joan Sala Vila; Exposició delitografies, gravats i escultures de les germanes Montserrat iEulàlia Gudiol i, finalment, l’exposició d’aquarel·les de MercèVallmitjana.

* En total, la SalaMunicipal de Teatreha acollit vuit actua-cions, tot i que inicial-ment n’hi havia 10 deprogramades.

Cultura

Concert de Santa Cecília de l’Escola Municipal de Música

El dijous dia 22 l’Escola Municipal de Música de l’A-metlla del Vallès va realitzar el seu tradicional con-cert de Santa Cecília a la sala noble de la masia deCan Draper.

Així les coses, a parDr de les set de la tarda pares,mares, avis i àvies de diferents alumnes de l’escolavaren assisDr al concert, per a celebrar la fesDvitatde Santa Cecília, patrona de la música i dels músics.

* Inauguració de l’exposició de Lluís Vilar

* Inauguració de l’exposició de les germanes Gudiol

* Mercè Vallmitjana i Antonio Casares

* “Hem de purgar el tete” * “Gospel per un somni”

* “Cluedo; T’atreveixes a jugar?” * “La màgia d’orient”

Page 30: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Comença el curs 2012-2013 del ciclede Conferències Idees i Paraules

Una trentena de persones varen assisDr el 18 d’octubre a la pri-mera conferència del curs 2012-2013 del cicle "Idees i parau-les", que organitza l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de l'Amet-lla del Vallès i que coordina el sociolingüista i mestre Jordi Sedó.

Aquesta primera conferència va anar a càrrec d'Elena Bar-ranco, metgessa geriatra de la Unitat de Valoració Integral delServei de Geriatria de l'Hospital de Granollers, la qual va pro-nunciar la xerrada "És possible fer prevenció en la malalDad'Alzheimer?".

Barranco va parlar de la malalDa de l'Alzheimer en parDculari de les demències en general. Per a fer-ho, primerament vacontextualitzar i definir què vol dir tenir demència, tot enu-merant els símptomes més comuns i els seus efectes. Tambéva explicar que l'Alzheimer és una malalDa mulDfactorial en laque interaccionen factors no modificables (edat, gènere, ge-nèDca) amb factors ambientals i d'esDl de vida (educació,dieta, risc cardiovasculars, acDvitat .sica, mental...).

La segona conferència va anar a càrrec del CatedràDc de geo-grafia i història i Director de la Fundació UniversDària MarEl’Humà, SanDago Cucurella, el qual va parlar dels “MomentsClaus en la història de Catalunya” davant d’una trententa depersones, entre les que hi havia l’alcalde Andreu González i elregidor Pep Moret. Tot i reconèixer no poder explicar tot elque volia, amb el temps que va tenir va destacar el següent:

Borrell II trenca el vassallatge amb l'imperi franc l'any 988; As-semblees de Pau i Treva del s. XI, són el primer vesDgi de Corts aEuropa; La Unió dinàsDca entre els comtats catalans i el regned'Aragó l'any 1127, que només comparteixen la figura del rei;Expansió de Confederació Catalanoaragonesa; Jaume I divideixel seu imperi i el fragmenta; L’epidèmia de la pesta negra delsegle XIV és l'inici d'un seguit de crisis de subsistència; La unió di-nàsDca entre el regne de Castella i el d'Aragó l'any 1474, per laqual ambdós regnes només comparteixen el rei i mantenen lesseves estructures d'estat pròpies; Guerres remences (finals dels. XV); Guerra dels Segadors (1640), tractat del Pirineus (1659) ipèrdua de la Catalunya Nord; 1716 Decret de Nova Planta de Ca-talunya i abolició dels furs i consDtucions dels estats de la coronad'Aragó, quedant derogades també les insDtucions.

30 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Cultura

Els Concerts Internacionalstornen a l’Ametlla del Vallès

La VIII Temporada de Concerts In-ternacionals de l'Ametlla va donarel tret de sorDda el divendres 19d'octubre amb un concert de cant iguitarra dels músics Mireia Pintó(mezzosoprano) i de Javier García(guitarrista).

El concert va tenir dues parts. Unaprimera en la que García va interpre-tar en solitari Asturias, d'Albéniz, i laIntroducció, Tema I Variacions Op. 9de F. SOR., i conjuntament amb PintóNo se emenderá jamás, de Händel, iLa preghiera, de MarEn y Soler.

La segona part va començar, també,amb una interpretació en solitari ambguitarra de Sonata para guitarra deTuriana i, ja amb la cantant, de Cancio-nes españolas an8guas de García Lor-ca i de les Siete canciones popularesespañolas de M. de Falla.

El segon concert internacional esva celebrar el divendres 23 de no-vembre al mateix lloc. En aquestaocasió, els assistents varen gaudirde l’actuació del pianista FrancescoNicolasi, el qual va interpretar pecesdel gran virtuosisme romànDc, con-

cretament obres de Liszt (Années dePèlerinage, deuxième année, Para-frasi sul Rigole:o di Verdi S 434 iRapsodia Spagnola S.25) i, de Thal-berg (Souvenir di Un Ballo in Ma-schera di Verdi op 81, Grande Fan-tasie su La Sonnambula di Bellini op.46 i Grande Fantasie sul Mosè diRossini op. 33) .

Com és habitual, acabats els con-certs es va servir un pa amb tomà-quet a Can Xammar, en el qual elpúblic assistent va poder deparDramb els arDstes i comentar i valorarels concerts.

A mitjans d’octubre vacomençar una nova tempo-rada, la vuitena ja, delsConcerts Internacionals queorganitzen l’associació Amicsde la Música de l’Ametlla delVallès conjuntament amb l’à-rea de cultura del Consistori.Per a començar es va comp-tar amb músics d’excepció,com MireDa Pintó, Javier Gar-gía i Francesco Nicolasi

* A la primera foto-grafia, Javier Garcia iMireia Pinto, en el pri-mer Concert Interna-cional de latemporada.

A la segona fotografia,el pianista FrancescoNicolasi (esquerra)presentant la sevaactuació acompanyatd’en Claudi Arimany

* Elena Barranco va parlar sobre la malalDa de l’Alzheimer

* SanDago Cucurella i Jordi Sedó

Page 31: Diari de l'Ametlla desembre 2012

La Biblioteca renovala seva pàgina web

Una conferència moltespecial de l’Ot Fernández

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 31Biblioteca

Biblioteca

Noves novel·lesBecke<, Samuel. Sueño con mujeres que ni fu ni fa.Caso, Ángeles. Contra el viento.Fernández-Vidal, Sònia. Quan8c love.Jordan, Robert. El Yermo de Aiel.Krauss, Nicole. La gran casa.Safier, David. Una família feliç.I moltes més!!! Veniu a veure les novetats al ves9bul de laBiblioteca. Estaran exposades durant la primera setmana Ies poden reservar…

La biblioteca renova la seva pàgina web, i ara comparDrà un esDl i un dissenymolt més semblants als de la web de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès.

Tot i que la web té un aspecte molt diferent, manDndrà la seva urlwww.ametlla.cat/biblio, i els seus conDnguts. A més, incorporarà nous espais,gràcies a la seva estructura: permetrà una major interacció amb els usuaris iserà molt més visual i colorida que abans.

Us convidem a tots a visitar-la i conèixer-la. A fer-la vostra.

La recerca d’especialistes al nostre municipi (nens d’entre 8 i 12 anys, expertsen una matèria en concret) ja ha donat els seus fruits.

El primer és l’Ot Fernández, un nen de només 11 anys a qui l’equip de la Bi-blioteca ha ajudat a preparar la seva primera conferència.

Podria ser l’inici de la prometedora carrera d’aquest pe:t antropòleg amet-llatà!

Paraules del TertuliàSebas:à Alzamora, Mar; Gironell, Anem al teatre, Eugeni Xammar...

Dues novel·les, una trobada amb escriptor, tres obres de teatre i l’acostament a l’escriptor del’any ha estat el programa de les Tertúlies Literàries durant dels mesos d’octubre i novembre.

Crim de sang (Premi Sant Jordi 2011) de SebasDà Alzamora ha estat l’obra proposada pelServei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona per a parDcipar a la tertúlia del Club deLlibre. Crim de sang és una reflexió sobre la vida i la mort, el bé i el mal, la culpa i la redemp-ció. La novel·la situa l’acció el mes de setembre de 1936 i recrea un fet històric: la matançade religiosos maristes per elements de la FAI, com el sanguinari paralíDc Manuel Escorza . Enaquest context, i ara en la ficció estrictament literària, hi ha un doble crim força enigmàDc,un pare marista i un nen. Un comissari decideix invesDgar aquests crims perquè intueix queno són producte de la guerra. Per la seva banda, l’assassí ens ofereix en primera persona lesseves moDvacions i ens diu que és un vampir.

Crim de sang presenta una barreja de gèneres. Fa servir materials de la novel·la gòDca: elvampir, el monstre en la forma de cavall, la donzella desemparada... Es presenta com anovel·la negra mitjançant la invesDgació del comissari de policia, un anDheroi, un descregut,que acaba comprometent-se i decideix enfrontar-se al mal. És també una novel·la al·legò-rica: un jutge i un metge -en un intent de suplantat Déu, propi de moments, com la guerra,en què Déu se sent absent- volen crear vida a parDr de la matèria morta i construeixen unautòmat que es converDrà en un monstre. I tot això en conjunció amb uns fets reals en l’es-cenari de la Barcelona de la guerra civil, “una ciutat que feia pudor de mort estancada”.

Sebas:à Alzamora és, sense cap dubte, un escriptor amb molta força, però també uncàlid comunicador, tal com es va evidenciar a la trobada del Club del Llibre. Aquest “impara-ble”, que davant el fet literari no admet la mínima concessió al lector i no accepta cap impo-sició, va mostrar-se summament senzill, acollidor i proper a l’auditori. Va respondre impor-tants preguntes dels nostres tertulians que van afavorir la comprensió de la novel·la: la

funció dels símbols (el cavall, la baldufa), el senDment de por que impregna tota la novel·la ila importància de parlar amb l’autor per enriquir la interpretació del text literari.

La recent publicació de L’úl8m abad de MarE Gironell i la seva imminent presentació a l’A-metlla van determinar la lectura i comentari de El pont dels jueus, èxit editorial en la Diadade Sant Jordi de 2007. L’acció de la novel·la se situa a principis del segle XI a Besalú. El comteBernat II de Tallaferro encarrega al mestre d’obres Prim Llombard la construcció d’un pontsobre el riu Fluvià per a protegir la capital del comtat i converDr-la en centre neuràlgic perl’economia i les comunicacions. De nou estem en el terreny de la novel·la històrica. El seuanàlisi, tot i les imperfeccions pròpies d’un escriptor novell, ha estat interessant perquè enspermetrà valorar el procés arEsDc de MarE Gironell fins a L’úl8m abad.

Pel que fa al projecte Anem al teatre, aquest mesos hem pogut gaudir de tres obres: LaBête de David Hirson, amb traducció de Joan Sellent i direcció de Sergi Belbel; Don Juan Te-norio de Zorrilla, amb una extraordinària Anna Ycobalzeta en el paper de la novícia DoñaInés; i la versió que Àlex Rigola ha fet de Macbeth de William Shakespeare.

Aquesta temporada l’escriptor que ens acompanya en totes les tertúlies és Eugeni Xam-mar. De Seixanta anys d’anar pel món hem llegit i comentat els textos relacionats amb lapenya ambulant del Passeig de Gràcia, que, a més de la cruïlla de la Gran Via, tenia l’AteneuBarcelonès com un altre lloc de reunió.

Els tres grups de tertulians

Propera sor/da de “Anem al teatre”:Divendres 18 de gener, a les 20 h. al TNCVenda d’entrades a [email protected] o a Can Canudas

Page 32: Diari de l'Ametlla desembre 2012

32 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Arxiu

Article nº10:Protagonistes de la postalcatalana 1899-1910 (1)

Diversos estudis demostren la existència decomunicacions escrites en forma de targetesintercanviades amb caràcter domèstic a la Barce-lona del segle XVII, algunes de les quals ambil·lustracions dibuixades. Però no podem parlarde targeta postal com a carta sense sobre, finsque aquesta no ha estat tramesa mitjançant elservei públic de correus. Això va succeir l’1 d’oc-tubre de 1869, quan es va emetre a Àustria laprimera targeta postal de la història.

Fragment de l’article publicat el desembre de2010 en el número 32 de la Revista Cartòfila delCercle Cartòfil de Catalunya.

L’invent de la targeta postal és atribuït aEmmanuel Alexander Hermann (1839 – 1902) i aHenrich Von Stephan (1831 – 1897) [...] que algener de 1869 van escriure sobre els avantatgeseconòmics que suposaria per al tresor públic la

introducció de la Targeta Postal. L’any següenttambé s’editaren targetes a Alemanya, Suïssa,Anglaterra, EUA, Xile, etc.

[...] La gravació de la primera targeta postala Catalunya la va fer l’any 1873 en Joaquim Pi iMaragall, germà de l’aleshores president de laRepública, Francesc Pi i Maragall.

[...] Ja en el tombant de segle es forjà aCatalunya aquest traginar immens de postals[...]La utilització de targetes postals per enviar-semissatges curts progressà espectacularment. Elperíode que hem apuntat de 1899 a 1910 per a laprimera època de la targeta postal catalana eljustifiquem per ser el primigeni pel que fa a lafabricació a Catalunya i per ser el període de mésrepercussió entre el col·leccionisme.

Aquesta nova indústria i el conseqüent noucomerç es desvetllà amb força també a Catalun-ya. Els inicis del nou mercat de la targeta postalfou protagonitzat per tota una generació de dife-

rents professionals. L’esclat de la nova moda vaser el fruit de vàries iniciatives entrellaçadesnecessàriament entre elles: l’art, la impressió,l’edició i venda a l’engròs, la venda al detall i l’as-sociacionisme cartòfil. Tot plegat a l’entorn de lestertúlies del local modernista dels IV Gats.

Jaume Tarrés Pujol

Aquelles persones que considerin que podenaportar informació i/o postals d’algun esdeveni-ment succeït a l’Ametlla o a Catalunya que esposin en contacte amb l’ajuntament de l’Ametlladel Vallès.

Pròxim article: Protagonistes de la postalcatalana 1899-1910 (II)

Persona de contacte: Crisant Tengo, coordina-dor del projecte.

www.postalsdecatalunya.catwww.cerclecartofilcatalunya.com

Postal turística de Barcelona (1896) impresa a Munic.

Postal comercial de la Vitícola Catalana de Francesc Casellas impresa a inicisde la dècada de 1890. El dibuix és típic de la simbologia catalanista de la Re-

naixença, amb l’escut de Catalunya i l’elm de Jaume I

Des de L’Arxiu

El predecessor del Diari de l’Ametlla

L’abril de l’any 1979 es van celebrar les primeres eleccions municipals democràDques després de ladictadura. Dos mesos més tard, el consistori publicava el primer número del butlleE municipal, queduia per Etol L’Ametlla del Vallès.

El butlleE va ser el predecessor de l’actual Diari de l’Ametlla, ja que al igual que aquest, era reparDtgratuïtament cada mes a totes les famílies residents i censades al poble per informar-les de tot allò re-laDu a la gesDó municipal, així com de les acDvitats que realitzaven les enDtats i associacions del nos-tre poble.

El darrer número del butlleE es va editar el desembre de l’any 1987.

MUSEU VIRTUAL DE LA TARGETA POSTAL DE CATALUNYAAMETLLA DEL VALLÈS

Page 33: Diari de l'Ametlla desembre 2012

XI Duatló de Muntanyade l’Ametlla del Vallès

* 275 atletes varenparDcipar a l’onzenaedició de la Dutaló deMuntanya de l’Amet-lla del Vallès

BB Triatló l’Ametlla

La XI Duatló de l'Ametlla que es vacelebrar el passat 25 de novembre,amb gairebé totes les inscripcionsexhaurides, va ser tot un èxit orga-nitzaDu i de parDcipació. El nou cir-cuit de BTT dissenyat per en XaviArenes i en Carles Ganduxé va teniruna excel·lent acceptació entre elsparDcipants, els quals el qualifica-ven de dur, però molt diverDt.

El club B.B. Triatló l'Ametlla delVallès va rebre les felicitacions dela Federació Catalana de Triatló idels parDcipants, a part de rebremolt bon feedback a través de lapàgina web del club (www.triatloa-

metlla.cat) i del Facebook (TriatlóAmetlla Baliga Balaga).

A la prova hi va assisDr el popularperiodista de TVE Carles de Andrés,el qual retransmet el Tour de Fra-nça i proves ciclistes des de fa moltsanys. Juntament amb l'Il·lm. Alcaldede l’Ametlla Andreu González i Gil ila regidora d'Esport Maria RoserAmetller i Sánchez, van fer el tall decinta a la sorDda de la prova.

El club vol donar les gràcies a l'A-juntament de l'Ametlla del Vallès,a la Policia Local, a Protecció Civil,als voluntaris, a la Creu Roja, alscol.laboradors... I a tothom que,d’una manera o d’una altra, ha fetpossible l’èxit aquesta edició.

També donar les gràcies a tots elspropietaris de masies i terrenysper cedir-nos el pas per poder re-alitzar el circuit de BTT.

Alhora, també cal esmentar queels "Baligues" ja estan treballant enla I Edició de la Duatló de Carre-tera, prevista pel proper 18 de fe-brer de 2013. Animem a tothom aapropar-se a animar al corredors i aconèixer un esport tant dinàmiccom aquest. Cal dir que som un delspocs municipis a Catalunya que or-ganitzen dues proves del calendaride la la Federació Catalana deTriatló, i necessitem el suport de totel poble per fer-la molt especial.

Els guanyadors en categoria mas-culina foren: Francesc Freixer delC.E. Esteve (1h. 42 min. 45s.); AlbertSolei del CT Granollers (1h. 46 min.25 s.) i Ever Alejandro del CT SantJoan de les Abadesses (1h. 47 min.En categoria femenina, les tres pri-meres van ser Montse Aranda del CETriatló Distance (2 h. 16 min. 49 s.);Meritxell Giménez del CN ReusPloms (2h. 19 min. 59 s.) i MarionaCátedra del CT Sant Joan de lesAbadesses (2 h. 22 min. 27 s.)

El diumenge 25 de novembrees va celebrar la XI Duatló deMuntanya de l’Ametlla, orga-nitzada pel Club BB Triatlól’Ametlla i que compta ambel suport de l’Ajuntament.En total 275 atletes varenparDcipar en el que és la se-gona duatló de muntanyamés anDga de Catalunya

Nou èxit del triatletade l’Ametlla, San: Ribot

El triatleta de L'Ametlla, SanDRibot, conDnua la seva trajec-tòria esporDva afegint èxits,quan tot just aquesta tempo-rada ha entrat a formar partde la categoria Master-50.

En la primera compeDcióque ha parDcipat d'aquestacategoria i que valia per dis-putar el Campionat de Cata-lunya de Duatló de Munta-nya, celebrada a Tavèrnolesrecentment, Ribot va quedaren primera posició i es va pro-clamar campió de Catalunyade la modalitat.

El triatleta, es va iniciar enla disciplina de duatló demuntanya la temporada2001-2002, tot just quan laFederació va posar en marxael model de compeDció deCircuit Català i Lliga de Clubs,en les quals Ribot ha estat unreferent tant per la FCT comper el CTG, havent disputattotes les proves (87) durantaquest 10 anys.

Alhora, també s'ha d'afegirla seva parDcipació a trescampionats estatals, on vaobtenir un bronze la tempo-rada 2003-2004. A horesd'ara, seu millor resultat haestat al Mundial d'ArgenDna(2005), en què va fer tercerde la categoria veterans-40.

El membre del Club TriatlóGranollers ha estat també unfix dels primers llocs del ràn-quing absolut del circuit ca-talà: segon el 2008 i tercer el2004, el 2009 i el 2012.

Esports

Memorial Marc MuntanyaCom cada any, l'equip de l’Agrupació de Veterans de l’A-

metlla va organitzar el Memorial Marc Muntanya, un parDtcontra el Can Parellada de Terrassa al camp de futbol muni-cipal Josep Costa, que van guanyar els de casa per 10 a 3.

Tot seguit, la junta de l'Agrupació, els jugadors i amics i com-panys del Marc, juntament amb Montserrat Ponsa i NatàliaMuntanya, mare i germana d'en Marc, varen anar al cemenDrimunicipal a dipositar uns rams de flors en record seu i tambéd'en Josep Costa, i es van guardar uns moments de silenci. Lamare d'en Marc va donar les gràcies a l’Agrupació.

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 33Esports

El CB l’Ametlla presenta els seus equips per la temporada 2012-2013El responsable de mantenir el bàsquet viu al municipi és el ClubBàsquet l’Ametlla, una enDtat jove però alhora amb una llargahistòria que tradicionalment ha vetllat per fomentar i transmetrel’esDmació per aquest esport, així com els seus valors inherents.

Així doncs, com ja és tradició, el passat diumenge 18 de no-vembre, socis, familiars, amics i aficionats van gaudir de la pre-sentació dels equips del Club per a la temporada actual, un totalde deu, que exemplifiquen una gran heterogeneïtat pel que fa a

factors com l’edat o l’estatura, però que es presenten al seu públic com una gran família. Tant l’equip d’Escola, els més peDts,com els Veterans, passant pel Sènior, el Sots-25, el Sots-21, el Júnior o el Mini, sense oblidar el Cadet o els dos Pre-Mini; Tots hitenen cabuda i tots contribueixen a fer créixer el club any rere any. Amb tot, res seria possible sense la col·laboració i les horesde dedicació de totes aquelles persones vinculades a l’enDtat que treballen per a què el CB l’Ametlla sigui un referent.

Meritxell Cazorla (CB l'Ametlla)

* Integrants del CB Ametlla de la temporada 2012-2013

Page 34: Diari de l'Ametlla desembre 2012
Page 35: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 35Esports

Presentació Eduvólei 2012-2013: més gent i més il·lusió

* El grup de bikersvaren pujar fins elClascar, malgrat lapluja caiguda leshores prèvies

Eduvólei

Amb més d'un centenar de jugadors iamb la graderia plena, Eduvólei vadonar el tret de sorDda a la tempo-rada 2012-13, el diumenge 11 de no-vembre al pavelló municipal. L'acte vainiciar-se amb les paraules d'ànim isuport de l’alcalde Andreu Gonzálezacompanyat de la regidora d'esportsRoser Ametller; i del vicepresident dela Federació Catalana de Voleibol, Ro-berto Pozzato, el qual va manifestarquedar sorprès del creixement que haDngut l'enDtat en tres anys i escaigd'existència. En el seu discurs com apresident de l'enDtat, Carlos Orgaz vaatribuir aquest creixement a la quali-tat del cos tècnic, en conEnua forma-ció, i va agrair a les famílies la sevaconfiança: “ens confieu el més impor-tant que teniu: els vostres fills i filles”.

L'esdeveniment va seguir amb ladesfilada dels 15 equips de l'enDtat:6 d'escola, 8 federats i veterans. Totseguit, el cos tècnic va dinamitzarels jugadors més peDts amb un con-curs de punteria a través del gesttècnic de servei i, més endavant, elsmés grans van parDcipar a un diver-Dt concurs de remats.

La temporada comença amb unincrement d'equips en compeDció:3 en lliga escolar comarcal i 8 encompeDció federada. A més, l'equipveterà competeix a la Lliga Territo-

rial de Veterans que Eduvólei orga-nitza gratuïtament per tercera tem-porada, i que agluDna 12 equipsd'arreu de Catalunya.

Des de l'inici dels entrenaments,Eduvólei està desenvolupant el seuprojecte “Eduvólei fomentant l'es-forç” premiat per la Fundació Espa-vila amb el suport de la Generalitatde Catalunya. Durant el mes de se-tembre es va treballar el binomi“valor-contravalor” sota el lema “Elsvalors ens fan ser millor persona”, il'octubre ha estat el mes del treballen equip, sota el lema “La diversitatés riquesa”. Aquest treball s'ha fetamb acDvitats lúdiques que han estatmolt ben rebudes pels jugadors mésjoves. Per als infants en edat primà-ria, s'ha adaptat el projecte amb acD-vitats més plàsDques. A la presenta-ció, es va facilitar un dípDc als pares,també subjectes de les acDvitats delprojecte, amb les seves funcions coma coeducadors en l'àmbit esporDu.

La filosofia de l'enDtat cerca la con-Enua millora en la qualitat del costècnic, potenciant una Escola d'Entre-nadors, en la qual parDcipen més de10 tècnics que es beneficien de la for-mació gratuïta i del suport tècnic quel'àrea esporDva i l'àrea educaDva elsproporcionen. Tot, amb la voluntatque els jugadors segueixin capDvatsper l'esport que els vol veure créixeresporDvament i personalment.

La quarta temporada d'Eduvó-lei Ametlla-Bigues arrenca amb15 equips, 16 entrenadors i140 jugadors d'entre 6 i 60anys. El passat diumenge 11 denovembre, l'enDtat va presen-tar el seu projecte per a latemporada 2012-13, on s'in-clou la posada en pràcDca delpla “Eduvólei fomentant l'es-forç” premiat per la FundacióEspavila el passat juliol.

L’entrega de premis posa el punt ifinal al Cicle de Caminades 2012

El diumenge 28 d'octubre es va fer la cloenda del Cicle de Ca-minades de l'Ametlla 2012, amb l'entrega d'una samarretacommemoraDva a tots els caminaires que han fet, almenys, tresde les quatres caminades del Cicle.

Alhora, la regidora d'Esports Roser Ametller també va fer en-trega dels diplomes del concurs de fotografia de les caminadesorganitzat per l'AFA, representada pel seu president RafaelSánchez. Els fotògrafs premiats foren:

1ª > M. Àngels Juárez2n > Montserrat Costa3r > Lluís PuigEl cicle de caminades d'enguany ha estat compost per 4 ca-

minades. La primera fou la de "El rec i el torrent de Can Beia"el 29 d'abril, la segona "Els Cingles de BerE i Puiggraciós" el 27de maig, la tercera "Ruta Eugeni Xammar" el 25 d'agost i la dar-rera "Ruïnes de l'ermita de Santa Creu i Sant Bartomeu".

Cadascuna de les rutes va comptar amb el guiatge del grup 3i més, i amb la ponència de diferents especialistes, com ho sónl'historiador i tècnic de patrimoni Enric Costa, el Dr. en BiologiaMarina Anton Montsant, el director de "A contra vent" QuimTorra i el tècnic de cultura Abel Camp.

IV Trofeu de Nadal del C.P. l’AmetllaEl Club PaDnatge L’Ametlla del Vallès, organitza el IV Trofeu

de Nadal de PaDnatge ArEsDc, el dia 15 de desembre al Pave-lló Municipal de L’Ametlla. La compeDció serà de modalitatlliure, amb els integraDus corresponents a cada categoria.

La nostra il·lusió és la parDcipació d’un gran nombre de paD-nadors/es en un gran ventall de categories: Iniciació (D,C,B,A),CerDficat, Debutants i també de les categories Aleví, InfanDl iCadet amb el programa llarg.

La nostra finalitat és moDvar als paDnadors/es, aportant-losil·lusió per a exhibir el seu aprenentatge, els seus primers co-neixements la compeDció i augmentant la bona relació amb al-tres clubs. Una oportunitat ideal per fomentar l'amistat.

Vint par:cipants a la I Moon Night Bike de l’Ametlla

El dia 26 d'octubre, i organitzat pel BB Triatlól'Ametlla i l'Ajuntament, es va fer la I MoonNight Bike, una sorDda nocturna amb BTT queva reunir fins a 20 parDcipants.

Els ciclistes van sorDr des del Camp de Futboli varen enfilar per diferents pistes fins el San-tuari de Puiggraciós, per després seguir fins elClascar. Arribats a aquest punt, alguns dels par-Dcipants varen optar per desfer el camí fet.

El BB Triatló l'Ametlla destaca que, malgrat lapluja, el camí estava en perfectes condicions, ique "la sensació d'anar a les fosques amb ungrup de 20 persones amb frontals pel bosc ésgenial".

La sorDda va acabar amb un sopar al restau-rant "El Campus" i, vist l'èxit d'aquesta, se’n vafer una altra per fer el reconeixement del cir-cuit BTT de la XI Duatló de Muntanya.

* Els integrants detots els equips del’Eduvólei varen feruna rotllana gegantconjunta a la pista delpavelló poliesporDude l’Ametlla del Vallès

* Fotografia de família dels premiats del Cicle de Caminades de l’Ametlla 2012

Page 36: Diari de l'Ametlla desembre 2012

El grup excursionista "3 i més" va celebrar el seu dissetè ani-versari el diumenge 14 d'octubre amb una caminada que vadurar dues hores i que va reunir fins a noranta caminaires,entre els que hi havia l'alcalde de l'Ametlla del Vallès AndreuGonzález i famílies senceres amb nens, nenes i gent gran.

Acabada la ruta, es va fer una boDfarrada a la Font de la Minai es varen reparDr entre els parDcipants obsequis commemo-raDus.

La propera caminada que organitzaran serà en benefici de laMarató de TV3, el proper dia 16 de desembre.

36 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 Esports

El grup “3 i més” celebrael seu dissetè aniversari

* Caminada d’aniversari del grup “3 i més”

Page 37: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Servei d’assessoramentlaboral juvenil al PICA

ÚlDmament, els mitjans de comuni-cació mostren com el número dejoves que marxa fora del país pertrobar una oportunitat laboral haaugmentat considerablement.

És tan fàcil marxar com ho descri-uen els mitjans? És cert que hi hatantes possibilitats de trobar unafeina? És necessari saber l’idiomadel país de desE?

Tota aquesta informació s’ha deseleccionar molt bé. No sempre ésfàcil marxar i trobar una feina idepèn de la desDnació, saber l’i-dioma és crucial. És el cas d’Alema-nya, que tot i que demanen perso-

nal del sud d’Europa, els perfils quebusquen són molts específics i el co-neixement de l’idioma és necessarien un 80% dels casos.

Si vols saber més sobre el tema,els perfils que es demanen arreud’Europa i la resta del món, coms’ha de fer el CV i la carta de moD-vació, on es pot buscar feina, quinessón les possibilitats de marxar…Vine al PICA i t’assessorarem!Horari i dia d’atenció:Quinzenalment els dilluns, de 16 h.20 h. al PICAC/ SebasDà Bassa, 10L’Ametlla del Vallès

Els dilluns de cadaquinze dies el PICA aculll’assessoria sociolaboralper a joves, de les 16 h.fins a les 20 h.Buscar feina a l’estran-ger és una opció cadavegada més Dnguda encompte. A l’assessoriasociolaboral t’assessora-ran com plantejaraquesta opció.

Seixanta joves van al HalloweenPort Aventura amb el PICA

El PICA segueix organitzant sorDdes amb la voluntat de facili-tar la mobilitat dels joves, moltes d'aquestes com a resposta apeDcions seves.

En aquest senDt, el PICA omple l'autobús que porta un muntde joves a Halloween Port Aventura, una sorDda que permet amolts d'aquests diverDr-se i anar aprenent a ser autònoms i aadquirir certa responsabilitat.

Enguany, 60 joves van pujar a l'autobús a les deu del maE ivan tornar a la una de la maDnada.

I Torneig de Magic de l’Ametlla

El proppassat diumenge 28 d'octubre la Sala Polivalent vaacollir el I Torneig de Magic de l'Ametlla del Vallès, un torneigorganitzat per un nou club de rol anomenat Hermanos de laLlama que va congregar a una trentena de parDcipants.

Aquest torneig va servir per fer la presentació en societatd'aquest nou club, a través del qual es volen organitzar torne-jos de Magic i de jocs de taula clàssics amb regularitat.

Hermanos de la Llama fa una valoració molt posiDva d'aquestprimer torneig, que ha comptat amb la col·laboració i el suportde l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.

Si voleu jugar a rol, Magic i jocs de taula, el club obra lesseves portes cada diumente a la tarda a l’edifici de la Ràdio, alcarrer Poeta Maragall. Per a més, informació mireu el seu Fa-cebook.

* Cada cop són mésels joves que optenper sorDr del país enbusca d’una oportuni-tat laboral.

* 60 joves de l’Ametlla van anar a Port Aventura

* La Sala Polivalent va acollir el I Torneig de Màgic de l’Ametlla

16desembre

2012

II Torneig Casolà de Futbol Sala

El passat diumenge 28d’octubre el pavelló polies-porDu de l'Ametlla del Va-llès va acollir el II TorneigCasolà de Futbol Sala, untriangular organitzat perjoves del poble que es vadesenvolupar al llarg de totel maE i que va gaudir d'unambient.

El torneig, que tenia el su-port del PICA, va comptaramb un esmorzar i dinarpopular per a tots els parD-cipants.

* A la fotografia, elsguanyadors delII Torneig Casolà deFutbol Sala

Page 38: Diari de l'Ametlla desembre 2012

38 | Diari de l’Ametlla, desembre de 2012

* Façana de l’insDtutEugeni Xammar

Els alumnes de 4rt d'ESO recapten fons pel viatge de fi de curs

Sor:da amb el PICA al Saló del Manga

Com cada any, els alumnes de 4t d'ESO de l'ins-Dtut Eugeni Xammar comencen a organitzar ac-Dvitats per a recaptar fons pel seu viatge de fide curs.

Aquest any ja han parDcipat en el VIII MercatBoig de l’Ametlla que va tenir lloc el dia 28 l'oc-tubre al Parc de Maria Lluïsa, i aquest mes dedesembre serà un mes amb moltes acDvitatsd'acDvitats.

Per una banda, el dia 14 de desembre se cele-brarà el Sopar de Gala de l'InsDtut, mentre queels dies 15 i 16 parDciparan a la Fira de Nadalde l'Ametlla que organitza l’àrea de Comerç del’Ajuntament.

Aquestes acDvitats compten amb el suportde l'AMPA de l'insDtut, el PICA i l'Ajuntament, iel mateix insitut Eugeni Xammar.

El PICA treballa per a facilitar la mobilitat delsJoves en diferents àmbits; Busos nocturns,viatgeteca, sorDdes, etc.

Una de les sorDdes ja tradicionals del PICA ésla visita al Saló del Manga, aquest any a Fira deBarcelona.

Una vintena de joves van poder gaudir de totun dia d'experiència Manga, en una mulDtudi-nària fira amb gran èxit de parDcipació i quecada cop més és un saló dedicat a la cultura ja-ponesa en general.

Curs de Monitor de Lleure Infan:l i Juvenil, aquest Nadal

L'àrea de Joventut, a través del PICA, orga-nitza un Curs de Monitor de Lleure InfanDl i Ju-venil per Nadal. El curs, imparDt per l'Escola elSol, consta de 275 hores (100 de lecDves, 150de pràcDques i 25 per fer la memòria final). Esrealitzarà de manera intensiva i Dndrà lloc elsdies 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembrede 2012 i 2, 3, 4, 5, 9 i 10 de gener de 2013

Per a més informació visiteu el facebook delPICA o truqueu-hi (938457201).

* SorDda al Saló del Manga

Page 39: Diari de l'Ametlla desembre 2012

AMETLLA -GRANOLLERS (estació Centre) - BCN (De dilluns a divendres) BCN - GRANOLLERS (estació Centre) - AMETLLA (De dilluns a divendres)

BUS TREN TREN BUSL’Ametlla

(Parc Joan Plumé)Granollers

(Estació Centre)Granollers

(Estació Centre)Barcelona

(Plaça de Catalunya)Barcelona

(Plaça de Catalunya)Granollers

(Estació Centre)Granollers

(Estació Centre)L’Ametlla

(Parc Joan Plumé)

8,00 h. 8,34 h. 8,43 h. 9,20 h. 6,30 h. 7,07 h. 7,25 h. 8,00 h.

9,15 h. 9,45 h. 9,59 h. 10,35 h. 7,41 h. 8,19 h. 08,34 h. 9,15 h.

11,00 h. 11,34 h. 11,59 h. 12,36 h. 9,00 h. 9,37 h. 9,49 h. 10,30 h.

12,15 h. 12,49 h. 12, 59 h. 13,34 h. 10,51 h. 11,26 h. 11,34 h. 12,15 h.

14,00 h. 14,34 h. 14,45 h. 15,22h. 12,30 h. 13,07 h. 12, 49h. 13,30 h.

19,45 h. 20,19 h. 20,29 h. 21,05h. 14,53 h. 15,27 h. 15,40 h. 16,15 h.16,00 h. 16,37 h. 16,49 h. 17,30 h.17,51 h. 18,27 h. 18,34 h. 19,15 h.

AMETLLA -GRANOLLERS (estació Canovelles) - BCN (De dilluns a divendres) BCN - GRANOLLERS (estació Canovelles) - AMETLLA - (De dilluns a divendres)

BUS TREN TREN BUSL’Ametlla

(Parc Joan Plumé)Granollers

(Estació Canovelles)Granollers

(Estació Canovelles)Barcelona

(Plaça de Catalunya)Barcelona

(Plaça de Catalunya)Granollers

(Estació Canovelles)Granollers

(Estació Canovelles)L’Ametlla

(Parc Joan Plumé)

7,42 h. 7,58 h. 8,04 h. 8,44 h. 5,16 h. 05,55 h. 6,40 h. 6,55 h.

8,00 h. 8,20 h. 8,47 h. 9,23 h. 6,27 h. 7,06 h. 7,39 h. 8,00 h.

9,15 h. 9,35 h. 10,02 h. 10,38 h. 7,57 h. 8,37 h. 8,54 h. 9,15 h.

9,33 h. 9,49 h. 10,02 h. 10,38 h. 8,27 h. 9,07 h. 9,10 h. 9,25 h.

10,03 h. 10,19 h. 10,32 h. 11,09 h. 9,08 h. 9,45 h. 10,09 h. 10,30 h.

11,00 h. 11,20 h. 11,57 h. 12,33 h. 10,27 h. 11,10 h. 11,25 h. 11,40 h.

12,15 h. 12,35 h. 12,41 h. 13,19 h. 11.08 h. 11,47 h. 11,54 h. 12,15 h.

12,27 h. 12,43 h. 13,15 h. 13,50 h. 11,27 h. 12,10 h. 12,25 h. 12,40 h.

14,00 h. 14,20 h. 15,06 h. 15,44 h. 12,08 h. 12,41h. 13,09 h. 13,30 h.

15,03 h. 15,19 h. 15,37 h. 16,16 h. 13,08 h. 13,55h. 14,10 h. 14,25 h.

15,48 h. 16,04 h. 16,39 h. 17,18 h. 14,08 h. 14,44 h. 15,55 h. 15,10 h.

16,15 h. 16,35 h. 16,39 h. 17,18 h. 15,15 h. 15,50 h. 15,54 h. 16,15 h.

16,33 h. 16,49 h. 17,00 h. 17,37 h. 16,15 h. 16,54 h. 17,09 h. 17,30 h.

18,00 h. 18,20 h. 18,50 h. 19,32 h. 17,08 h. 17,42 h. 18,10 h. 18,25 h.

19,03 h. 19,19 h. 20,04 h. 20,39 h. 18,08 h. 18,46 h. 18,54 h. 19,15 h.

19,45 h. 20,05 h. 20,27 h. 21,08 h.

21,45 h. 21,56 h. 22,20 h. 22,57 h.

DISSABTES I FESTIUS DISSABTES i FESTIUS9,33 h. 9,49 h. 10,04 h. 10,40 h. 7,05 h. 7,39 h. 8,40 h. 8,55 h.

12,22 h. (fesDus) 12,38 h. (fesDus) 12,43 h. (fesDus) 13,22 h. (fesDus) 10,25 h. 11,10 h. 11,25 h. 11,40 h.

15,03 h.(també fesDus) 15, 19 h.(també fesDus) 15,57 h. (també fesDus) 16,31 h.(també fesDus) 13,21 h. 14,00 h. 14,10 h. 14,23 h.

16,27 h.(també fesDus) 16,42 h.(també fesDus) 16,46 h.(també fesDus) 17,22 h. (també fesDus) 17,41 h. 18,16 h. 18,25 h. 18,40 h.

19,18 h. 19,34 h. 20,28 h. 21,10 h.

AMETLLA - LA GARRIGA - BCN (De dilluns a divendres) BCN - LA GARRIGA - AMETLLA (De dilluns a divendres)

BUS TREN TREN BUSL’Ametlla

(Parc Joan Plumé) La Garriga La Garriga(Estació de tren)

Barcelona(Plaça de Catalunya)

Barcelona(Plaça de Catalunya)

La Garriga(Estació de tren) La Garriga L’Ametlla

(Parc Joan Plumé)

10,05 h.(només lecDus) 10,15 h.(només lecDus) 10,20 h.(només lecDus) 11,09 h.(només lecDus) 8,27 h. (només lecDus) 9,18 h. (només lecDus) 9,45 h. (només lecDus) 10,05 h.(només lecDus)

10,30 h. 10,40 h. 10,50 h. 11,30 h. 9,38 h. 10,22 h. 10,40 h. 11,00 h.13,30 h. 13,40 h. 14,16 h. 15,02 h. 12,38 h. 13,29 h. 13,40 h. 14,00 h.

17,30 h. 17,40 h. 18,16 h. 19,00 h. 16,15 h. 17,02 h. 17,40 h. 18,00 h.

19,15 h. 19,25 h. 19,55 h. 20,39 h. 18,08 h. 18,58 h. 19,25 h. 19,45 h.

19,59 h. 20,49 h. 21,10 h. 21,20 h.

20,17h.(dissabtesifesDus) 21,00h.(dissabtesifesDus) 21,20h.(dissabtesifesDus) 21,30h.(dissabtesifesDus)

TELÈFONS D’INTERÈS

Ajuntament 93 843 25 01Biblioteca Municipal 93 843 19 66PICA 93 845 72 01Bombers 93 849 60 80Camp de Futbol 93 845 70 94CAP Ametlla 93 845 72 46CAP La Garriga 93 860 58 97Club Can Camp 93 843 11 50Club EsporDu Vallès 93 843 28 27Mossos d’Esquadra 93 860 85 00Consell Comarcal del V.O. 93 879 14 44Correus de l’Ametlla 93 843 26 04Creu Roja Granollers 93 861 12 40Escola BerE 93 843 27 78Escola Bressol l’Ametller 93 845 79 59Escola Els Cingles 93 845 70 39Deixalleria 93 744 50 68Escola Municipal de Música 93 843 28 82Espai Municipal de Can Camp 93 843 11 50Estabanell 93 860 91 09Farmàcia Puigdollers 93 843 25 46Farmàcia Valls 93 843 19 07Farmàcia Viña Mata 93 870 40 18Fecsa-Endesa (avaries) 902 50 88 50Funerària Granollers 93 861 82 30Hisenda Granollers 93 870 76 00Hospital de Granollers 93 842 50 00InsDtut Eugeni Xammar 93 843 01 25Jutjat de Pau 93 843 28 08Llar d’Infants el Carrilet 93 843 02 50Llar d’Infants l’Ametlla 93 843 00 20Mossos Trànsit 088Parròquia 93 843 00 23Pavelló d’Esports 93 843 28 65Piscines de Ca l’Arenys 93 843 21 10Policia Local 93 843 29 92Policia Nacional Granollers 93 870 75 99Protecció Civil 93 843 24 26Can Moret 93 843 02 53Repsol Butano 93 870 07 97Residència Millet Park 93 843 00 71Residència Fsca. Roig 93 843 29 84Residència l’Ametlla 93 843 22 56Residencial Can Camp 93 845 79 74Santuari de Puiggraciós 93 744 50 30Sorea Ametlla 93 843 22 56Taxi Júlio González 670 89 48 10Taxis Beltran 670 79 72 79Taxi Salvadora MarEnez 619 07 76 01Urgències Mèdiques 24 hores 061Veterinari 607 62 26 77

ServeisAmetlla - Barcelona (bus- tren)

A conDnuació podeu consultar l’horari i les connexions de l’autobúsde l’Ametlla del Vallès, amb les estacions de tren de Granollers i de la Garriga

Borsa detreball

Si vols més informaciód’aquestes ofertes defeina, visita la secció

“Busques feina?” de la webde l’Ajuntament

www.ametlla.cat iel Facebook del PICA

Residència de nova obertura a Sant Oferta detreball a l'estranger: Animadors/es (Portugal)-60810 http://www.barcelonesjove.net/info

- Perfil del personal titulació:requerida: relacionatamb animació, turisme, esport, nens etc.- Experiència: No requerida- Idiomes: anglès, castellà.- Tasques: diferents tasques d’animació: esport,jocs, musicals, shows de ball etc.

Multinacional de la moda necessita una depen-denta a la botiga situada a l'aeroport de Barce-lona.

- Funcions: Obertura i tancament de botiga. Recep-ció de mercaderia.- Requisits: Orientació a la venda, bona relació ambla gent, simpatia i responsabilita. Dos anys d'expe-riència i costum de treballar sota pressió. Imprescin-dible anglès parlat. Qualsevol altre idioma esvalorarà. Experiència en el sector del retail. Capaci-tat de dirigir equips i treballar amb objectius.

- Oferta: Contracte temporal de 6 mesos, amb possi-bilitat de renovació i més tard indefinit. Promociódins de la companyia i incentius. Busquem personalper treballar 20 o 30 hores setmanals. Salari de6.000-18.000 € + incentius. Contracte eventual percircumstàncies de la producció. Horari de 20 o 30hores. Torns rotatoris.- Interessades envieu CV a l'adreça electrònica indi-cada, a l'atenció de Maite Sánchez i amb la referèn-cia "Botiga Sky Centre". [email protected]

Botiga de souvenirs de la Rambla de Barcelonanecessita una dependenta amb idiomes.

Interessades envieu CV a l'adreça electrònica indi-cad:[email protected]

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 39

Page 40: Diari de l'Ametlla desembre 2012

Editorial

Diari de l’Ametlla, desembre de 2012 | 40Diari de l’Ametlla

El Diari de l’Ametlla renova elseu compromís amb el poble

El Diari de l'Ametlla queteniu a les mans no és un diariqualsevol, doncs és el nú-mero que fa cent d'ençà quees va començar a editar elmes de novembre de l'any2003, prenent el relleu a al-tres publicacions com ho vanser L'Ametlla, que es va editaren dos períodes diferents, unprimer de l'any 1979 fins el1987 i un segon del 1997 finsel 1999, o el Remembrances,una revista anual que es re-parDa durant la Setmana San-ta als anys setanta.

Cent números en nou anys!Qui ho havia de dir quan l'e-quip de govern encapçalat peren Jordi Pousa (PSC + AIA +GRA + GIAv) va decidir engegaraquest projecte que, amb elpas del temps, s'ha consolidatfins arribar a les cent edicions.

Des d'aquell número zero,que només tenia setze pàgi-nes, fins el número cent que

en té quaranta, han passatmoltes coses...

Aquesta és la tercera legis-latura d'ençà que es va co-mençar a publicar el Diari del'Ametlla i, com tothom sap,l'equip de govern actual(CiU), que està encapçalat perl'alcalde Andreu González, noté gaire a veure amb el de fanou anys. Aquesta pot sem-blar una dada irrellevant,però creiem que és significa-Dva, perquè és una demostra-ció de que una eina comaquesta està per damunt delparDt o parDts políDcs quegovernen l'Ajuntament i que,per tant, gaudeix d'una bonasalut i de credibilitat.

Som, doncs, davant d'unaidea assumida transversal-ment per les principals forcespolíDques, que prioritzen eldret a la informació de la ciu-tadania i que, alhora, dispo-sen del seu propi espai.

També, modestament enscongratulem de què un mitjàcom el nostre esDgui tantconsolidat , ja que mes reremes constatem que la gentl'espera amb interès.

Quan parlem del Diari de l'A-metlla hem de tenir presentque és un butlleE municipal ique, com a tal, la informacióinsDtucional hi té un pes im-portant, responent al dret delsciutadans a estar informats decom es gesDona el seu Ajunta-ment, els seus recursos. Peròtambé cal tenir present quedes dels seus inicis aquestmitjà té la ferma voluntat dereflecDr a les seves pàgines larealitat de l'Ametlla, més enllàdel Consistori.

En aquest senDt, des de famolt de temps que part desta-cada del seu conDngut està re-lacionat amb la important vidaassociaDva del municipi, jasigui d'àmbit cultural, com es-

porDu o social. Seccions com"Societat", "Cultura", "Es-ports", "Diari Jove" o les "Car-tes al Director" són una claramostra d'això. De fet, l'Ametllapot presumir de ser dels pocsmunicipis, per no dir l'únic, enquè el seu butlleE municipaldóna l'opció als veïns de publi-car lliurement les seves opi-nions en una secció com és lade "Cartes al Director".

I per incidir encara més en laparDcipació, recentment s'hanincorporat nous apartats com"Els barris opinen", amb elqual es pretén que els dife-rents barris de l'Ametlla expo-sin la seva visió del municipi,així com les seves propostes, od’altres com ho és el suple-ment cultural “Amíndola”.

Però el Diari de l'Ametlla noes fa sol. El Diari de l'Ametllano exisDria pas si no fos pervosaltres, els lectors, i si no fosper totes les persones que tre-

ballen o han treballat en al-guna ocasió (alguns de formaaltruista i desinteressada) per-què sigui una realitat. Cons-cients de com de perillós és feragraïments personalitzats i da-vant el risc de descuidar-nosd’anomenar a ningú, volemdonar les gràcies de formaconjunta a tots els involucrats,en un moment o altre, ambaquest projecte.

Estem, doncs, d’enhorabo-na. Però no volem que l’ale-gria, tot i que jusDficada, de-rivi en relaxament. Tots elsresponsables de què el Diaride l’Ametlla arribi puntual-ment a totes les cases de l’A-metlla del Vallès a principisde cada mes, renovem el nos-tre compromís, i volem queaquesta efemèride sigui unnou punt d’inflexió perquè elsconciutadants de l’Ametlla sesenDn orgullosos del seu mit-jà de comunicaicó.

* Portades dels tres darrers butlleDns municipals