diari del 18 de juliol de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013 / NÚM. 2.354 / ANY 10 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 1 hora gratuïta 20% descompte en l’hora RESERVA-LA TARGETA VIP un estiu en família a la muntanya? family ganes de #ganesdemuntanya www.familyparkcanillo.com www.golfsoldeu.com T'AGRADA EL GOLF I LA NATURA? Ortopèdies i centres auditius tindran professionals amb titulació específica ANDORRA Pàgina 7 Dos anys condicionals i inhabilitació per l’accident del microbús del 2007 al Serrat ANDORRA Pàgina 8 La campanya de lluita pel matrimoni civil homosexual mereix l’interès dels EUA ANDORRA Pàgina 8 El tram andorrà del Camí de territoris catalans recorre 88 km a través de les set parròquies ANDORRA Pàgina 11 Sis escultures de Calvente converteixen Carlemany en el passeig de la Música CULTURA Pàgina 15 Feo, Arias i Ramírez prendran part en els Campionats del Món de Barcelona ESPORTS Pàgina 17 ANDORRA Pàgina 6 La CEA posa en marxa Regenera, que busca la millora d’espais i edificis AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3 La modificació de la Llei de societats agilitzarà l’obertura de nous negocis CULTURA Pàgina 15 Tati Masià The Beatles, segons l’ONCA El concert de l’ONCA als jardins de Casa de la Vall es trasllada al Centre de Congressos. L’or- questra interpreta ‘The Beatles a la barroca’.

Upload: virginia-yanez-aldecoa

Post on 07-Dec-2014

580 views

Category:

News & Politics


9 download

DESCRIPTION

Aqui podeu trobar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia!!!! :)

TRANSCRIPT

Page 1: Diari del 18 de juliol de 2013

WW

W.B

ONDI

A.AD

/ TE

L. 80

8 88

8 / F

AX 8

28 8

88DI

JOUS

, 18

DE J

ULIO

L DE

L 20

13 /

NÚM

. 2.3

54 /

ANY

10

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

1 hora gratuïta 20% descompte

en l’hora

RESERVA-LA

1 hora gratuïta

TARGETA VIP

un estiu en famíliaa la muntanya?

familyganes de

#ganesdemuntanya

www.familyparkcanillo.com www.golfsoldeu.com

T'AGRADA EL GOLF I LA NATURA?

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Anunci Golf+Family 190x78 OK.pdf 1 10/06/13 15:43

Ortopèdies i centres auditius tindran professionals amb titulació específi ca

ANDORRA Pàgina 7

Dos anys condicionals i inhabilitació per l’accident del microbús del 2007 al Serrat

ANDORRA Pàgina 8

La campanya de lluita pel matrimoni civil homosexual mereix l’interès dels EUA

ANDORRA Pàgina 8

El tram andorrà del Camí de territoris catalans recorre 88 km a través de les set parròquies

ANDORRA Pàgina 11

Sis escultures de Calvente converteixen Carlemany en el passeig de la Música

CULTURA Pàgina 15

Feo, Arias i Ramírez prendran part en els Campionats del Món de Barcelona

ESPORTS Pàgina 17

ANDORRA Pàgina 6

La CEA posa enmarxa Regenera,

que busca la millora d’espais i edifi cis

AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3

La modifi cació de la Llei de societats

agilitzarà l’obertura de nous negocis

CULTURA Pàgina 15

Tati Masià

The Beatles, segons l’ONCA

El concert de l’ONCA als jardins de Casa de la Vall es trasllada al Centre de Congressos. L’or-questra interpreta ‘The Beatles a la barroca’.

Page 2: Diari del 18 de juliol de 2013

dijous, 18 de juliol del 2013d’interès2

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

Menú dijousPrimer plat

Amanida verdaAmanida de salmó marinat amb alvocats

Gaspatxo andalúsRemenat de verdures amb llagostins

Llagostins a la planxa

Postres a triar, beguda, cafè i ‘xupito’

MENÚ DIARIMENÚ CARTA

MENÚ DEL XEFMENÚ DE TAPES X 2

MENÚ MARISCADA X 2 MENÚ GRAELLADA DE CARN X 2 10,90 €

+ IGIFem tot tipus de celebracions Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

Segon platFilet d’orada amb verdures al forn

Tonyina amb cebaMedalló de magret d’ànec

Cuixa de xai a la brasa amb verdures naturals

C/ de l’Alzinaret n. 9Tel. 819 839

Andorra la Vella

Arranjamentsde roba

Arranjaments

Preuseconòmics

EL TEMPS

dive

ndre

s

diss

abte

6/15

11/21

12/22

13/24

13/24

13/25

12/23

12/22

8/19

11/25

11/24

[email protected]

No acaba d’arrencar l’estiuRuixats freqüents

Com si fóssim en una mena de bumerang, el temps que va fer ahir torna a repetir-se, i el que va fer abans-d’ahir, i el de fa sis dies, i el que també queda més enrere. Des que vam comen-çar el juliol que cada tarda tenim ruixats, i això fa que la temperatura no pugui enfilar-se gaire cap a valors normals. Avui serà un estiu molt light el que hi haurà. Primavera més aviat. Tem-peratures que no aixequen el vol, amb màximes que amb prou feines arriben als 25 graus a Sant Julià i en zones de l’Urgellet. Tot plegat amb nit fresqueta arreu. De ruixats en tindrem tant al matí com a la tarda, però més probables després del migdia. Demà menys ruixats, i el cap de set-mana per fi una mica més calorós i assolellat, no del tot. Que tingueu un BONDIA.

Quart creixent

06.31 h21.44 h

Page 3: Diari del 18 de juliol de 2013

3Dijous, 18 De juliol Del 2013

La constitució d’una societat es podrà fer efectiva en un termini d’entre 5 dies i 4 setmanes, en lloc d’entre 9 i 18 setmanes com passa ara. L’agilització d’aquest procés és un dels objectius prin-cipals que persegueix la modifi-cació de la Llei de societats que entrarà a tràmit parlamentari i que el Govern va aprovar en la reunió d’ahir. Es dóna resposta d’aquesta manera a una deman-da que havien reiterat els em-presaris en diferents ocasions perquè els tràmits per obrir una nova societat fossin més àgils i senzills. La nova regulació, que complementa la simplificació de les obertures comercials ja en marxa, facilitarà també la disso-lució, liquidació i extinció de les societats, promourà el compli-ment de les obligacions del di-pòsit de comptes i actualitzarà el Registre de Societats.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va com-parèixer ahir en l’habitual roda de premsa posterior al consell de ministres, acompanyat de la coordinadora del ministeri, Neus Soriano, per explicar les característiques del projecte de modificació de la llei de socie-tats anònimes i de responsabili-tat limitada, de l’any 2007. Amb la nova normativa se suprimeix el requisit d’autorització prèvia tant en la constitució de societats com en la modificació de l’objec-te social o del capital social.

Tot i així, es prohibeix la cons-titució de societats que tinguin un objecte il·lícit, contrari a la moral o als interessos públics d’Andorra, o que disposin d’un capital social inferior al mínim previst per la llei. El Govern tin-drà les competències per dene-gar la inscripció en el Registre de Societats si alguna de les activi-tats de la societat està inclosa en aquests últims supòsits.

La reducció dels terminis per

constituir una societat ja comen-çarà pel que fa a la reserva de la denominació social, que si fins ara s’allargava entre cinc i deu dies, amb la modificació de la llei es farà entre dos i set dies. Amb el model actual, la sol·licitud de constitució s’allargava un mà-xim d’un mes i posteriorment, amb la formalització davant de notari i la inscripció al registre, transcorrien entre 30 i 90 dies més. En canvi, ara un cop reser-vat el nom, la formalització da-vant el notari i la inscripció al re-gistre no anirà més enllà dels 30 dies. Soriano va indicar que amb aquesta llei Andorra es posa “al nivell dels estàndards internaci-onals” pel que fa a la simplifica-ció en la constitució de societats.

El projecte de llei estableix també uns mecanismes per mi-llorar la col·laboració dels nota-ris en la declaració al Registre de Societats dels actes en què inter-venen. Aquesta col·laboració ja existeix avui dia en la pràctica diària, i per tant no representa-rà segons l’executiu molta més càrrega de treball per a aquests professionals, però ara queda estipulada per escrit per primera vegada.

Així, els notaris, quan auto-ritzin una escriptura, tindran l’obligació de trametre’n una cò-pia al registre per a la seva ins-cripció dins del termini de quin-ze dies a comptar de la data de l’atorgament. Alcobé va destacar que a partir d’ara hi haurà una “depuració” dels registres que té l’administració, “que a vegades estan obsolets”, amb l’actualitza-ció amb dades reals.

D’altra banda, una altra de les finalitats de la modificació de la llei és promoure el dipòsit de comptes, de manera que a partir d’ara l’incompliment d’aquesta obligació durant tres exercicis comptables suposarà que el re-gistre iniciï d’ofici el procedi-ment de cancel·lació registral de la societat. Aquest termini, però, no tindrà un caràcter retroactiu,

sinó que començarà a comptar a partir de l’aprovació d’aquest projecte de llei, segons va aclarir el ministre.

Els administradors disposa-ran de sis mesos des que se’ls requereixi perquè dipositin els comptes. En cas de no fer-ho es considerarà que es tracta d’una societat irregular i que es regeix per les normes del dret civil, cosa que implica que els socis hauran de respondre amb el seu patrimoni present i futur fins a la regularització.

La nova regulació, que es preveu que pugui ser aprovada pel Consell General a la tardor, implicarà també una agilització del procediment de dissolució de les societats. Així, un dels motius nous de dissolució que s’inclouen al text serà la para-lització dels òrgans socials que faci impossible el funcionament de la societat i s’amplien també els subjectes que poden instar a la dissolució, facultant qualsevol part interessada a instar-la.

Amb el nou projecte de llei s’inclou també per primera ve-gada un capítol en el qual es regulen les infraccions, les san-cions i el procediment sancio-nador, donant d’aquesta manera compliment als suggeriments de diversos organismes internaci-onals, especialment en matèria de prevenció del blanqueig de capitals.

L’incompliment per acció o omissió de les formalitats i els deures que imposa la llei, així com del dipòsit de comptes –tal com marca la Llei de comptabili-tat dels empresaris del 2007– po-drà donar lloc a sancions econò-miques que aniran de 300 a 3.000 euros. Podran ser sancionats els administradors de la societat o bé podrà haver-hi una respon-sabilitat solidària dels membres de l’òrgan d’administració, així com dels notaris per no lliurar la documentació al Registre de Societats.

La modificació de la Llei de societats agilitzarà l’obertura de nous negocis

economia

Julià rodríguezAnDorrA lA VellA

El projecte de llei inclou com a novetat un capítol de sancions que van de 300 a 3.000 eurossfgA

Jordi alcobé i neus Soriano van explicar el contingut del projecte de llei.

Jordi Alcobé

“El projecte per canviar la Llei de societats complementa la

regulació ja feta sobre l’obertura simplificada de comerços ”

“Aquesta llei permetrà depurar i actualitzar amb dades reals els registres de l’administració, que

a vegades estan obsolets”

OBJECTIUS DEL TEXT

mOTIvaCIó DEL prOJECTE DE LLEIL’objectiu principal de la modifica-ció de la Llei de societats és pro-moure una aplicació més àgil de la normativa en matèria de socie-tats, sobretot pel que fa als tràmits d’autorització, així com facilitar la dissolució, liquidació i extinció de societats.

SUprESSIó DE L’aUTOrITZaCIó prÈvIaSe suprimeix el requisit d’auto-rització prèvia en la constitució de societats, en la modificació de l’objecte social i en la modificació del capital social. A més, es prohi-beix la constitució de societats que tinguin un objecte il·lícit, contrari a la moral o als interessos públics o un capital social inferior al mínim previst per la llei.

COL·LaBOraCIó DELS NOTarISEl notari que autoritzi l’escriptura té l’obligació de trametre’n una cò-pia al Registre de Societats per a la seva inscripció dins del termini de quinze dies, a comptar des de la data de l’atorgament.

prOmOUrE EL DIpÒSIT DE COmpTESEl text que s’entrarà a tràmit parla-mentari pretén promoure el dipòsit de comptes i quan no s’hagin di-positat durant tres exercicis comp-tables, s’iniciarà d’ofici el procedi-ment de la cancel·lació registral de la societat.

NOU CapíTOL DE SaNCIONS I INfraCCIONSS’inclou a la llei un capítol de san-cions a què pot donar lloc l’incom-pliment per acció o omissió de les formalitats i els deures de la llei. Les sancions s’estipulen entre 300 i 3.000 euros i poden ser responsa-bles els administradors o els mem-bres de l’òrgan d’administració.

Page 4: Diari del 18 de juliol de 2013

opinió4 dijous, 18 de juliol del 2013

A l’estiu és quan ve més de gust sortir a la natura i fer activitats a l’aire lliure, ja siguin d’esport, lleure o turisme, en família, amb amics o en solitari. Això significa que en poc temps coincidei-xen en els espais naturals –a Andorra, especialment a l’alta muntanya– un im-portant nombre de persones amb sensi-bilitats i interessos diversos.

Quan en un espai la freqüentació de visitants s’incrementa molt, passa a denominar-se hiperfreqüentació, i els impactes de la presència humana s’hi multipliquen. Entre els principals impactes negatius destaquen l’aboca-ment incontrolat de residus, el trepig o la contaminació acústica i lumínica, però també n’hi ha d’altres associats a la mobilitat –especialment al trànsit i a les emissions de vehicles motoritzats– i a l’alteració de la biodiversitat a causa de les molèsties i destorbs a la fauna i la flora.

Hi ha hàbitats naturals que, per les seves característiques biològiques (pre-sència d’espècies úniques o rares) o ambientals (règim climàtic, presència o absència d’aigua, etc.), són molt més sensibles que d’altres a la presència i activitat humanes. En aquest sentit, els hàbitats d’alta muntanya com tarteres i roquissars, llacs i rierols, molleres, etc., on les condicions climàtiques solen ser extremes i l’activitat biològica té una dinàmica particular (ritmes lents, poca disposició de nutrients, etc.), l’equilibri ecològic és molt més fràgil i qualsevol alteració pot modificar el sistema de

manera decisiva.

Per tant, hem de procurar que el ras-tre de la nostra presència al medi na-tural sigui tan petit com sigui possible. Sobre aquest tema hi ha una branca del pensament ambiental anomenada ètica de l’aire lliure que proposa una sèrie de consells o bones pràctiques per aconse-guir l’objectiu de no deixar petjada a la natura.

Per començar, de cara a minimitzar els nostres impactes, podem planificar i escollir bé quins aliments ens empor-tarem i en quins tipus d’envasos (millor si són reutilitzables i no d’un sol ús, ja que no esdevenen residus), així com preveure la manera com arribarem i ens mourem per l’espai natural. Sobre la mobilitat, les opcions preferibles són les que redueixen l’impacte del trànsit rodat, com per exemple anar a peu o en bicicleta (sempre que sigui de manera respectuosa!), fer servir el transport pú-blic o, en la mesura que sigui possible, optimitzar l’ús del vehicle privat, per exemple compartint cotxe.

Alhora, cal conèixer el lloc que visi-tarem, per així evitar zones d’alta sensi-bilitat ecològica o, si més no, minimit-zar-hi la nostra presència i les activitats que hi fem; és important desenvolupar les activitats més impactants en les àrees habilitades per fer-ho, com per exemple menjar en les zones de pícnic amb serveis de papereres.

A la natura cal mantenir en tot mo-

ment una actitud respectuosa, entre nosaltres i amb l’entorn. D’aquesta ma-nera aconseguirem que la nostra presèn-cia passi tan desapercebuda com sigui possible, sense trencar les condicions naturals que hi ha en aquestes zones, i que tenen a veure amb aspectes com els nivells acústics, de llum artificial, de qualitat de l’aigua, etc. Aquesta actitud respectuosa inclou, per descomptat, el fet de no recol·lectar ni flora ni fauna. Observar, apreciar els detalls, admirar la bellesa dels animals i les plantes ha de ser suficient per gaudir-ne; a més, el millor record és el que no deixa residu ni provoca cap alteració al medi, com per exemple una fotografia.

Tornant a la bona gestió dels residus, ja que és l’impacte més evident del pas de persones per la natura, cal aplicar el lema “Si he estat capaç de portar-ho per venir, també m’ho puc endur”, i així no es deixa res allà on no toca. Algunes persones, però, tenen tendència a no aplicar aquesta norma pel que fa als re-sidus orgànics com les peles de fruita i fruits secs, les restes de pa, etc., perquè “són biodegradables, això ja es desfà!”, i ho llencen a la natura sense pensar en les conseqüències d’aquesta acció.

Tot i que el principi bioquímic de degradació sigui correcte, aquesta pràctica es desaconsella, ja que quan el nombre de persones que ho fan és massa gran, l’acumulació de brossa or-gànica es dispara fins a quantitats que l’ecosistema no pot assumir, ja sigui per condicions climàtiques (a les zones

d’alta muntanya, el clima rigorós difi-culta la descomposició de les restes or-gàniques) o per qüestions biològiques (per exemple, la manca d’un sòl capaç d’absorbir la matèria en descomposició i el baix nombre d’organismes descom-ponedors que hi viuen –fongs, bacteris, insectes, etc.–). Això també pot pro-vocar un desequilibri de nutrients en l’ecosistema, tant per a la flora com per a la fauna, que sovint es malacostuma a emprar aquests recursos alimentaris i així es distorsiona la seva dieta. Final-ment, no ens enganyem, estèticament resulta molt desagradable l’impacte visual que aquestes restes fan en el pai-satge, i que s’accentua en llocs emble-màtics com els cims de les muntanyes o els llacs.

Si voleu saber més coses sobre ètica a l’aire lliure o com minimitzar l’impacte ambiental de les activitats a la natura, podeu consultar publicacions com el llibre Sin dejar huella, d’Ana Mugarra (Ediciones Desnivel, 2000), o buscar informació a la xarxa, per exemple de l’organització americana Leave no Tra-ce (www.lnt.org), ambdós clars exem-ples de la filosofia de “A la natura, mi-llor sense deixar-hi petjada”.

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BOnDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica

[email protected] que ens has de facilitar

les teves dades, així com la parròquia de residència.

edIToRIaL ENQUESTA DE LA SETMANA

¿S’han de depurar responsabilitats per l’afer del portal web de la CASS?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà

un bateig de kàrting.

TRIbuNa

CeNTRe aNdoRRa SoSTeNIbLe

A la natura, millor sense deixar-hi petjada

El Govern va presentar ahir la modificació de la Llei de societats que comporta un seguit de millores respecte del text anterior, i entre les quals cal destacar, com una de les més impor-tants, que la constitució d’una societat es po-drà fer efectiva en un termini d’entre cinc dies i quatre setmanes, en lloc d’entre nou i divuit setmanes com passa ara. Aquest text, a més a més, suposa un complement important per a l’obertura simplificada de comerços que ja està en marxa i donant bons resultats. D’aquesta manera, és evident que si el que es pretén és captar nous inversors per al país cal que es fa-ciliti al màxim la burocràcia. Així, serà molt

més atractiu per a aquelles persones que pre-tenguin venir a instal·lar-se al país i també, òbviament, per a aquells empresaris que ja es troben a Andorra i volen iniciar nous projec-tes. I és que aquesta simplificació no ha de vo-ler dir menys control sobre el compliment de determinats deures, tot al contrari, i una ad-ministració moderna ha de passar, de manera necessària, per una més gran simplificació dels tràmits de cara als administrats, i més tenint en compte l’aplicació de les noves tecnologies. Per tant, l’executiu ha de continu-ar aquest camí destinat a fer més senzills i àgils els tràmits.

Potenciar la simplificació

Page 5: Diari del 18 de juliol de 2013

publicitat 5Dijous, 18 De juliol Del 2013

Page 6: Diari del 18 de juliol de 2013

6 Dijous, 18 De juliol Del 2013

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) posa en mar-xa Regenera, un “projecte de país”, tal com el van definir els seus impulsors, que pretén re-activar l’economia i alhora crear “un país més atractiu, amb més benestar i qualitat de vida” i amb una economia més sostenible. A més, neix amb la voluntat que es pugui exportar i crear innovació, segons va destacar una de les impulsores, Maria Reig. En un primer moment se centrarà en el sector de la construcció i annexos però no es descarta fer-lo exten-siu a altres sectors en el futur.

Un dels pilars d’aquest projec-te és la creació d’una certificació específica que tindrà diferents categories i que es fixarà en un seguit de criteris i resultats, ja que, tal com va explicar ahir Jo-sep Maria Comes, els segells exis-tents ara com ara se centren mas-sa en els processos i això els fa molt rígids. Aquests indicadors, a més a més, seran públics perquè tothom sàpiga què implica tenir aquest segell.

Jordi Llovera va assenyalar que un dels punts més impor-tants del projecte és la “regenera-ció urbana” i per això es proposa que quan es faci la rehabilitació d’edificis hi hagi al darrere “un valor afegit”, que donaria el se-gell Regenera, que certificaria, per exemple, un consum energè-tic sostenible, una eficiència en el consum d’aigua, l’ús de materials i recursos i una qualitat ambien-tal interior òptima, entre altres aspectes. Aquesta certificació, a més, aniria molt lligada a la mi-llora dels espais comuns amb l’objectiu que siguin “qualita-tius”. Es tracta, segons destaquen els impulsors, d’anar més enllà de factors com la sostenibilitat per contribuir a una millora de la “imatge de país” i també detectar oportunitats.

Els impulsors són conscients que per tirar endavant aquest projecte caldrà que hi hagi inver-sió pública i privada i conside-ren que la “revalorització” que poden suposar les millores que impulsa ha de servir com a al-licient perquè s’acabi materialit-zant. D’aquesta manera, Reig va exposar que “tot el que proposa Regenera ja existeix” però el que es fa a través d’aquest model és reagrupar aquestes mesures, “en-cadenar-les”, ja que destaca que “una beneficia l’altra”. Així, afe-geix que a banda de les empreses, dels particulars, els comuns i el Govern també han d’implicar-se i adoptar el projecte.

En aquest mateix sentit es va

manifestar també Josep Cairó, que va posar en relleu que “s’hi ha d’implicar tothom”, ja que d’una banda es contribuirà a crear acti-vitat econòmica i de l’altra es po-tenciarà la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Quant al finançament, Reig va afirmar que “l’estalvi es pot quantificar” i va posar com a exemple el fet que les millores suposen que es puguin donar nous usos a certs espais dels edificis o l’estalvi energètic. A més a més, es va mostrar con-vençuda que els diners necessaris “sortiran” i va recordar que hi ha fons internacionals que estan des-tinats a iniciatives d’aquest tipus.

Pel que fa a la internacionalit-zació del projecte, Reig va expli-

car que a Tunísia ja hi han mostrat interès, perquè han rebut un fons per a la rehabilitació de les medi-nes. Per això, els responsables de la iniciativa la presentaran al país africà el 26 de setembre, ja que consideren que el programa pot suposar una millora de la qualitat de vida en aquestes medines més enllà de la rehabilitació urbanísti-ca. Reig afirma, a més a més, que a través d’aquest projecte el país pot “exportar talent”.

Regenera va ser presentat ahir de forma pública en un acte que va tenir lloc al Centre de Con-gressos de la capital i també hi ha la intenció de presentar-lo al Govern. El president de la CEA, Xavier Altimir, va manifestar que

esperen que pugui incentivar els sectors que més han patit la crisi.

El programa es va començar a gestar a finals de l’any passat i en només uns mesos s’ha defi-nit. Reig va destacar que aquesta és una de les virtuts d’Andorra i que la fa competitiva, ja que pro-jectes d’aquest tipus es poden ti-rar endavant d’una manera més flexible i àgil que no pas en grans països.

L’empresària es va mostrar entusiasta amb Regenera ja que creu que un territori que vulgui captar talent i inversions ha de tenir un entorn atractiu, i això és el que pretén el projecte. Es trac-ta, segons va insistir, d’una nova manera de treball intersectorial, que crea sinergies per a la innova-ció i que incideix en una cadena de valors com l’estalvi energètic. En definitiva, un model transfor-mador que pot suposar, a banda de la millora interna, la interna-cionalització de les empreses an-dorranes i de la marca Andorra.

D’altra banda, i qüestionada sobre l’IRPF, Reig es va mostrar a favor d’aquest impost ja que va posar en relleu que “no pots viu-re en un país sense pagar impos-tos, i més quan reps uns serveis”, i considera que fins i tot serà po-sitiu per contribuir a una societat més “responsable”, ja que creu que si es paga impostos se serà “més exigent en com es gasten els diners”.

La CEA posa en marxa Regenera, que busca la millora d’espais i edificis

urbanisme i medi ambient

m. f.AnDorrA lA VellA

Es tracta d’un projecte que pretén la sostenibilitat i l’optimització de la imatge del paístAti mAsià / ceA

a dalt, la roda de premsa per presentar regenera i a baix, una projecció de millora urbanística per il·lustrar el projecte.

Els impulsors insisteixen que és un projecte

de país que pot reactivar l’economia

Alhora posen en relleu que pot suposar una qualitat de vida dels ciutadans més gran

Page 7: Diari del 18 de juliol de 2013

ANDORRA 7DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

AVÍS DE TANCAMENT DE CARRETERES PER L’ANDORRA TRIATLÓ

Amb motiu de l’organització de la segona edició de l’Andorra Triatló s’han adoptat diverses mesures que afectaran la circulació de vehicles durant el diumenge 21 de juliol del 2013.

La prova de natació tindrà lloc a l’estany d’Engolasters, i la prova de ciclisme i la cursa a peu a Escaldes-Engordany i a Andorra la Vella.

Per aquest motiu, la circulació de vehicles quedarà interrompuda durant el pas dels corredors en cadas-cun dels trams viaris següents:

Ctra. d’Engolasters, ctra. de la Comella, av. de Salou, vial Pobladó, pont de Madrid, vial Pobladó, av. de Salou, av. Tarragona, ctra. de l’Obac

S’aconsella a totes les persones que vulguin accedir o desplaçar-se des d’Engolasters i el port de la Co-mella el dia 21 de juliol que ho facin abans de les nou de matí o bé després de les dotze del migdia.

Per a més informació consulteu www.mobilitat.ad o bé truqueu al 1802 1802.

Oficines: Sant Ot, 13Pis pilot: Guillem de Plandolit, 9

Tel. +34 973 118 [email protected]

www.salasserveis.com/laseu

PROMOCIÓ SETÚRIALA SEU D’URGELL

PROMOU

Dissabte 20 de Juliol: d’11 a 14 i de 17 a 20 i Diumenge 21 de Juliol: d’11 a 14

CAP DE SETMANA DE

PORTES OBERTES

Sup. útil 73,06m2

3 dormitorisPàrquing i traster

130.810 €

PORTES OBERTESEspecial

VISITA

D’OBRA

Vine a conèixer la

promoció Setúria

i visita els pisos que

lliurarem a finals d’any

Els establiments d’ortopèdia i audiopròtesi hauran de tenir un professional responsable amb la titulació acadèmica ofi cial i degu-dament homologada pel Govern. Aquesta és una de les condicions que s’inclouen en el reglament sobre els requisits per al funci-onament i l’obtenció de l’auto-rització administrativa sanitària dels establiments d’ortopèdia i audiopròtesi que ha elaborat el Govern.

Fins ara, en alguns d’aquests centres que hi ha al país, sis orto-pèdies i dos centres d’audioprò-tesi, no hi ha professionals amb una titulació específi ca en aquest àmbit, i a partir que s’aprovi la nova regulació disposaran de sis mesos per adaptar-s’hi i obte-nir l’autorització administrativa corresponent. L’objectiu que es persegueix, segons va explicar la directora de Recursos Sani-

taris, Carme Pallarès, és uns estàndards òptims de qualitat i seguretat en aquests tipus d’es-tabliments. El reglament obliga-rà també aquests centres a tenir espais específi cs per a l’adapta-ció d’audiòfons o de productes d’ortopèdia i deixa també clar que els productes que requerei-xin una adaptació o una valora-

ció professional especialitzada són de venda exclusiva en orto-pèdies o en centres de control auditiu.

D’altra banda, el Govern va aprovar també ahir el reglament pel qual es regulen els centres, serveis i establiments sanitaris i sociosanitaris. La normativa que ara s’aplica és de l’any 1996.

L’objectiu en aquest cas és ga-rantir la seguretat i la qualitat assistencials dels gairebé 400 es-tabliments d’aquest tipus que hi ha en funcionament. La majoria dels requisits que s’han inclòs al nou reglament són els mateixos que ja existeixen avui dia, però s’han volgut clarifi car i posar per escrit. Tot i així, ara s’ha po-sat l’accent en aspectes tècnics que abans no s’havien tingut en compte amb la fi nalitat que es doni un bon servei als usuaris.

En aquest sentit, es preveuen unes condicions tècnico-sanitàri-es bàsiques i comunes que han de complir tots els centres pel que fa a instal·lacions, equipaments i documentació bàsica, entre la qual s’inclou la història clínica i el consentiment informat. Els es-tabliments, que tindran un any per adaptar-se, hauran de dispo-sar també de protocols i sistemes de garantia de qualitat adaptats a l’activitat.

Ortopèdies i centres auditius tindran professionals amb titulació específi ca

SANITAT

SFGA

La directora de Recursos Sanitaris va explicar els dos nous reglaments.

El Govern aprova també un reglament sobre els centres sanitaris i sociosanitaris

J. R. ANDORRA LA VELLA

FUNCIONARIS

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

La negociació, “a bon ritme”

Les negociacions entre el Go-vern i els representants dels funcionaris sobre el nou mo-del de jubilació continuen “a bon ritme”, segons el minis-tre d’Economia, Jordi Alcobé. D’aquesta manera es manté la previsió que al fi nal de juli-ol o a principis d’agost poden fi nalitzar i plasmar-se en un projecte de llei.

JOC

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

Reunió a Madrid amb l’ONCE

El ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, es va reunir ahir a Madrid amb directius de l’ONCE. La tro-bada va servir per explorar les possibilitats que l’ONCE pugui desenvolupar les seves activitats a Andorra amb mo-tiu del futur desplegament normatiu del joc al país.

Page 8: Diari del 18 de juliol de 2013

andorra8 Dijous, 18 De juliol Del 2013

El centre comercial Illa Carlemany va celebrar ahir el seu quart aniversari amb una festa per a tots els clients i visitants. Es van programar tallers de manualitats per als més petits, un berenar amb coca per a tothom i la companyia Argot Teatre va animar el centre amb el seu espectacle Action. Cal recordar que, seguint amb la iniciativa d’anys anteriors, s’ha posat en marxa un sorteig per celebrar l’aniversari.

Illa Carlemany celebra el quart aniversari

agències

centre comercialtreballs públics

Licitació de les obres de millora de la CG-2 a la sortida de Soldeu

RedaccióanDorra la Vella

El Govern ha aprovat la licitació de les obres d’eixample i recti-ficació de la carretera general 2 a la sortida de Soldeu en di-recció a França. Aquestes obres permetran dotar de l’amplada reglamentària de 20 metres un tram de 250 metres i millorar les condicions de seguretat de la via, particularment en tempo-rada d’hivern. L’estimació base del projecte és d’1.687.694 euros i el termini d’execució previst és de tretze mesos. Les ofertes a aquest concurs públic nacional es podran presentar fins al dia 29 d’agost.

canillo

Adjudicats els treballs per al desmunt de l’escola

RedaccióanDorra la Vella

Els treballs per fer el desmunt per a l’ampliació del centre escolar de Canillo han estat adjudicats a l’empresa Tre-balls Públics Unitas. L’import d’adjudicació de les obres ha estat de 651.826 euros. El projecte havia estat aprovat per la modalitat d’urgència perquè l’execució de les obres tingués el mínim d’impacte en el desenvolupament de les activitats escolars. El termini d’execució és de dotze setma-nes i els treballs es faran ma-joritàriament durant els perí-odes de vacances escolars.

encamp

Pendents de cobrar 550.000 euros de taxes i impostos

RedaccióanDorra la Vella

El Comú d’Encamp ha obert el període voluntari per fer efectius els deutes dels ciu-tadans i les empreses relatius a diverses taxes i impostos corresponents al 2012 i al 2013. Així s’informava en un edicte que va sortir publi-cat ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), i en el qual s’assenyala que la corporació encampadana té pendents de cobrament més de 550.000 euros. Es tracta de deutes per impagaments de taxes com el foc i lloc o l’im-post de radicació.

Dos anys de presó condicional i la inhabilitació per un període de la mateixa durada, aquesta és la pena que ha imposat el Tribu-nal de Corts a les tres persones que van ser jutjades el passat mes d’abril per l’accident mortal del Serrat del setembre del 2007. Així, els ha considerat culpables de dos homicidis per imprudèn-cia i de tretze delictes menors de lesions. A més a més, aquests tres condemnats (el cap de flota i el propietari de l’empresa d’auto-busos i un mecànic encarregat de fer les revisions als vehicles) hau-ran de satisfer 66.000 euros per a la vídua i les filles del conductor del bus que va perdre la vida, 64.000 per al guia i 2.500 per al conductor d’un altre vehicle.

La fiscalia i una de les acusa-cions particulars havien demanat dos anys de presó, part condicio-nal, i quatre anys d’inhabilitació als tres processats pel sinistre, mentre que les defenses volien l’absolució.

Cal recordar que l’accident va tenir lloc el 19 de setembre del 2007 quan el vehicle va perdre el control al Serrat tornant d’una excursió al llac de Tristaina i de camí cap a Arinsal. Va saltar per un precipici en un dels revolts de la carretera i van resultar mortes

dues persones, el conductor i una turista, i ferides 13 persones més.

L’accident va passar per una fallada en el sistema de frens. Per aquest motiu, gran part de la vista es va centrar a verificar si les revisions i el manteniment d’aquest aspecte s’havien fet de forma correcta. De fet, es donava la circumstància que feia només dos dies que el vehicle havia pas-sat la ITV.

comportaments sexualsD’altra banda, un home que esta-va acusat d’haver obligat un me-nor a masturbar-lo, d’haver-se masturbat davant d’ell i de mos-trar-li pel·lícules pornogràfiques ha estat condemnat a dos anys i mig de presó, dels quals 15 me-sos ferms, i la prohibició d’entrar

en contacte amb el menor durant un període de cinc anys. L’home, que es troba ingressat al Centre Penitenciari de la Comella, va ser jutjat el passat mes de juny i va negar totes les acusacions. El mi-nisteri fiscal havia demanat una pena de 48 mesos de presó, men-tre que la defensa volia l’absolu-ció ja que posava en relleu que els fets no havien quedat provats. De fet, l’acusat va exposar durant la vista que l’infant l’havia acusat per ressentiment i el va qualificar com un nen “rebel”.

L’inculpat va afegir que en el moment en què suposadament s’haurien produït els fets no te-nia feina i el menor, que era veí seu, venia a casa seva a passar estones, ja que estava sol perquè els pares marxaven a treballar.

Dos anys condicionals per l’accident del 2007 al Serrat

sentències del tribunal de corts

bondia

l’accident va tenir lloc el 2007 al serrat.

A més s’ha dictat una inhabilitació professional per dos anysm. f.anDorra la Vella

La campanya de lluita per eli-minar la discriminació dels homosexuals per contraure matrimoni civil ha suscitat l’interès dels Estats Units. Així, a través del consolat nord-americà a Barcelona, i en el marc d’un informe que es por-ta a terme de manera periòdi-ca sobre el respecte dels drets humans, s’han entrevistat amb els impulsors de la iniciativa per conèixer-la millor.

Així, tal com va explicar ahir una de les lletrades impulsores de la campanya de recollida de signatures, Maite Bourgeaud, des del consolat es van mostrar interessats per saber els objec-tius que es persegueixen amb aquesta campanya, així com altres detalls de la iniciativa.

Bourgeaud destaca aquest interès i posa en relleu que s’emmarca en la bona acolli-da que ha tingut la proposta, que fa unes setmanes ja va superar les 2.200 signatures a favor que els homosexuals puguin casar-se civilment. De fet, la lletrada recorda que els que vulguin donar suport a la proposta encara estan a temps de fer-ho a través de la pàgina web www.matrimonicivilpera-tothom.com.

De fet, la posada en funci-

onament d’aquesta pàgina va suposar un gran impuls per a la campanya, ja que en menys d’un mes es van aconseguir 1.000 firmes més.

Els impulsors de la ini-ciativa (els advocats Maite Bourgeaud, Maitena Manciet, Manuel Pujadas i Joan Miquel Rascagneres) defensen que les persones del mateix sexe tenen els mateixos drets que la resta de contraure matri-moni civil i que el fet que no ho puguin fer suposa una dis-criminació. En un principi van començar a recollir firmes de manera presencial i a principis del mes de juny van presentar la pàgina web que permet la recollida de signatures a tra-vés d’internet.

La lluita pel matrimoni civil homosexual mereix l’interès dels EUA

tati masià

bourgeaud, una de les impulsores.

m. f.anDorra la Vella

campanya

Page 9: Diari del 18 de juliol de 2013

publicitat 9Dijous, 18 De juliol Del 2013

Page 10: Diari del 18 de juliol de 2013

publicitat10 Dijous, 18 De juliol Del 2013

Ctra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’AndorraTel.: +376 816 256 / 359 817

Tast i aperitiu gratis(bodes, aniversaris, sopars d'empresa)

Obert a la nit dijous divendres i dissabte

A 50 m dreta direcció Aixovall

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

Ctra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’Andorra

Tast i aperitiu gratis

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

Page 11: Diari del 18 de juliol de 2013

andorra 11Dijous, 18 De juliol Del 2013

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer; el conseller de Turisme d’Ordino, Bartu­meu Gabriel; el director d’An­dorra Turisme, Betim Budza­ku, i la tècnica del projecte del Camí –recorregut que uneix tots els territoris de parla catalana–, Mireia Pou, van inaugurar ahir el tram andorrà, que recorre un total de 88 quilòmetres passant per les set parròquies.

El Camí és una iniciativa que va començar el 2003 de la mà de l’associació Pas, sense ànim de lucre, amb la idea de donar a conèixer la identitat cultural dels territoris de parla catalana unint­los a través d’un recor­regut senyalitzat que, un cop completat, podria arribar a tenir fins a 5.000 quilòmetres.

Pou va explicar que el Camí també vol promoure un turisme sostenible basat en el senderis­me cultural, alhora que pretén promocionar comerços locals i de proximitat i propiciar si­nergies entre pobles de parla catalana.

Per donar a conèixer el Camí, s’ha editat una guia del tram de l’Alt Urgell i Andorra, amb la informació bàsica de la zona i amb explicacions del patri­moni natural i cultural que s’hi

pot observar i de la història del tram.

La col·laboració dels comuns i d’Andorra Turisme ha estat clau per poder cloure el projec­te. En aquest sentit, Ferrer va as­segurar que s’hi ha volgut par­ticipar perquè és una iniciativa que complementa un altre tipus de turisme que vol donar a co­nèixer més la cultura. A més, ha indicat que “és la manera de demostrar que no només som carrers amb botigues o pistes d’esquí” i de donar a conèixer una Andorra diferent.

Per la seva banda, Budzaku va afegir que, a més de comu­nicar bé, per captar turisme cal tenir més oferta, i aquesta ini­ciativa de turisme de senderis­me encaixa amb l’ampliació del ventall cap a turisme de natura que es vol donar a conèixer.

Ahir mateix ja hi va haver ex­cursions dels nens de les activi­tats d’estiu d’Andorra la Vella, que van fer un tram del camí, i avui els alumnes de les activi­tats d’estiu de totes les parrò­quies faran també un tram del recorregut.

S’inaugura el tram andorrà del Camí, que té 88 quilòmetres

turisme

t. m.

un moment de la inauguració, ahir, del tram andorrà del Camí.

El projecte dóna a conèixer la identitat dels territoris de parla catalanaagènciesAnDorrA lA VellA

Sant Julià disposa des ahir d’un nou espai d’esbarjo a la parrò­quia. Després d’alguns mesos, el Comú ha netejat i habilitat l’es­pai del passeig del riu per con­vertir­lo en un camí perquè en gaudeixin tots els lauredians i “tinguin una opció més per anar a passejar”, segons va apuntar la cònsol major, Montserrat Gil.

El pressupost que s’hi havia de destinar era de 100.000 euros, però finalment només n’han cal­gut 90.000 per netejar i habilitar el terreny per al pas de vianants i instal·lar baranes i bancs. Es tracta de la zona que passa per sobre del col·lector del Govern i per això el Comú va haver de demanar permís per fer­hi el passeig Valira. “La gent té ganes

de passejar i vol gaudir d’in­drets que no teníem fins ara”, va destacar Gil.

De moment, s’han obert dos dels tres trams, als quals es pot accedir per quatre punts: l’avin­guda Rocafort, la plaça Laurè­dia, l’avinguda Francesc Cairat i la plaça Francesc Cairat. El darrer tram, que va de l’avin­guda Francesc Cairat, a l’alçada del carrer Isidre Valls, a la plaça Francesc Cairat, s’obrirà a finals de mes, coincidint amb la festa major. També properament vo­len fer millores per fer el passeig més accessible i embellir les fa­çanes amb treballs dels alumnes de l’Escola d’Art. De moment, el passeig estarà obert als laure­dians de vuit del matí a nou del vespre entre l’abril i el setembre i de vuit a sis d’octubre a març.

Sant Julià guanya una nova zona d’esbarjo

Agències

els infants del casal d’estiu van ser els primers d’estrenar el passeig Valira.

agènciessAnt julià De lòriA

lleure

Page 12: Diari del 18 de juliol de 2013

12 Dijous, 18 De juliol Del 2013Gu

ia d

e se

rvei

s

La Seu d’Urgell va iniciar ahir la segona fase de la campanya de civisme La Seu és casa teva. Cuida-la!, que se centra en el bon ús dels diferents elements del mobiliari urbà i a saber gau-dir dels parcs i jardins públics de la ciutat.

La presentació de la nova fase de la campanya cívica, a càrrec de la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu, Anna Vives, i de Carles Martín, res-ponsable del servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament, ha tin-gut lloc en un nou espai enjar-dinat de la Seu d’Urgell, el Jardí de les Aromes, nova zona ver-da situada al carrer Monturull, camí del Poble Sec.

“La campanya cívica es basa en l’ús correcte dels espais pú-blics de convivència ciutadana i a demanar als ciutadans que tinguin cura del mobiliari urbà, de les plantes i flors”, va expli-car Vives, que va incidir nova-ment en el problema dels excre-ments de gos.

A més, ja està col·locada la nova lona amb els nous missat-ges d’aquesta fase de la cam-panya, al denominat mur del civisme, situat a la plaça Sol-

devila, davant el centre cívic El Passeig. La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones va voler denunciar el fet que se segueixin embrutant parets i murs de la ciutat, com el grafit que ha aparegut a sota d’aquest nou jardí, ja que “netejar-lo ens costa a tots uns 200 euros”.

Per tot plegat, Vives va su-bratllar que “és necessària” la participació ciutadana per po-der gaudir d’una ciutat “més cívica” i va recordar l’existèn-

cia de l’espai de col·laboració ciutadana que es pot trobar a la pàgina web municipal, www.laseu.cat, per fer-hi arribar suggeriments o queixes.

Per la seva part, Carles Mar-tín va lamentar “la impotència de les persones que treballen dia a dia per tenir cura dels espais públics, com els parcs i jardins, quan es troben amb ar-bres trencats, parterres de flors aixafades o excrements de gos-sos enmig de la gespa”.

es posa en marxa la nova fase de la campanya de civisme

la seu d’urgell

ajuntament De la seu D’urgell

la segona fase de la campanya es va presentar al Jardí de les aromes.

La iniciativa se centra en el respecte al mobiliari urbà i als parcs i jardinsRedaccióla seu D’urgell

Les dotzenes colònies de l’Es-cola Folk del Pirineu han reu-nit més de 120 joves intèrprets de Catalunya i del Principat d’An dorra, segons va expli-car el director de l’escola i de les colònies, Isidre Peláez, que va destacar que “hi participen nois i noies que toquin qual-sevol instrument i que provin-guin de qualsevol aprenentatge musical, jazz, clàssic, folk...”.

Els alumnes que participen en les colònies de l’Escola Folk, a més de practicar amb el seu instrument, preparen una suite de concert i ball, que interpre-taran com a cloenda de la Tro-bada d’acordionistes del Piri-neu, que se celebra a Arsèguel.

L’equip de l’Escola Folk del Pirineu prepara el repertori per a l’espectacle tot arranjant-lo segons els diferents nivells tèc-nics i tipus d’instrumentació dels músics participants.

Cada any la suite gira al vol-tant d’un tema concret, sigui un viatge a una cultura deter-minada, personatges màgics o històries, entre d’altres. En-guany el tema principal han estat els països escandinaus, amb una cultura tradicional musical molt forta. Durant les colònies s’han treballat temes tradicionals d’Islàndia, Norue-ga, Dinamarca, Suècia i Finlàn-dia. I s’ha donat a conèixer la música de grups com ara Hed-ningarna, Niekku, Gjallerhorn i Värttina.

Les colònies musicals reuneixen 120 joves

agències

els joves de les colònies en un dels assajos de tota l’orquestra.

agènciesbellver De cerDanya

escola de folk del pirineu

Page 13: Diari del 18 de juliol de 2013

publicitat 13Dijous, 18 De juliol Del 2013

CASH DE CARNS

HORARI: DE DIMECRES A DISSABTE DE 10.30 H A 20.30 H DIUMENGES DE 9.00 H A 15.00 H CARRETERA DE LA COMELLA, 45 - ANDORRA LA VELLA

Entrecot de vedella sense os

Rostit de cuixa de xai

Xai tallat

Pollastre groc sencer

Hamburguesa mixta 2 unitats

Conill tendre

Espatlla de xaidel país congelat

Filet de bou alemany

PROMOCIONS VÀLIDES FINS A ACABAR EXISTÈNCIES

PREUS VÀLIDS DEL 17 AL 21 JULIOL 2013

11,90 €/kg 2,16 € 15,54 €/kg

9,90 €/kg 5,80 €

7,95 €/kg 3,95 €/kg

7,90 €/kg1,98 €/kg

Ous clase “L” 1/2 dotzena

Croquetes fregides 500 gr.

Telèfons per a encàrrecs:

80 69 0080 69 03

2,99 €

0,59 €Mandonguilles jardinera 600 gr.

P GRATUïT

Ctra. de la Comella

Av. SalouAv. Tarragona

C.E. Serradells

Page 14: Diari del 18 de juliol de 2013

publicitat14 Dijous, 18 De juliol Del 2013

Page 15: Diari del 18 de juliol de 2013

15Dijous, 18 De juliol Del 2013

Un saxo, una guitarra, un con-trabaix, un teclat, una clau de sol i una cascada de notes converti-ran durant tot l’estiu l’avinguda Carlemany en el passeig de la Música. L’escultor Àngel Cal-vente ha realitzat sis obres de te-màtica musical per encàrrec del Comú d’Escaldes-Engordany, que les ha col·locat tot just una setmana abans que la via co-mercial esdevingui només per a vianants. El recorregut artístic i musical s’estén des de l’inici de l’avinguda Carlemany fins al roc del Metge.

Calvente ha revelat que ell mateix va proposar al Comú de la parròquia crear unes escultu-res de gran format per exposar al carrer. La corporació ho va veu-re bé perquè el material utilitzat és de baix cost. La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha afegit que la temàtica musical de les escultures la va triar la corpo-ració perquè les obres es puguin anar exposant en el futur, ja que Escaldes-Engordany és “la par-ròquia de la música”. A més, el

tema coincideix amb la celebra-ció del Festival Colors de Mú-sica. El Comú sempre ha apos-tat per les exposicions al carrer –actualment hi ha dues escul-tures de gran format d’Antonio López– i ha decidit comprar les obres de Calvente. La inversió ha estat d’uns 20.000 euros.

L’embelliment de l’avinguda amb les escultures és “una pri-mera acció per iniciar la dina-mització i la conceptualització

del carrer per a vianants”, ha matisat Marín. Per tenir l’obra enllestida abans del tancament al trànsit de l’avinguda Car-lemany, Calvente ha hagut de treballar a contrarellotge, creant les peces en poc més d’un mes, i per això ha comptat amb l’ajuda de José Luis Sierra, Faust Cam-pamà, Mari Pau Muñoz i Àlex Calvente.

Les obres, d’uns tres metres d’alçada, s’han realitzat amb po-

liestirè expandit d’alta densitat, recobert amb resina per donar-li duresa i una capa d’òxid de ferro per donar-li l’aspecte final. L’ús d’aquest material permet que si-guin molt més econòmiques que si fossin de bronze. Calvente ha aclarit que el treball que permet aquest material és comparable amb el de la fusta i, a més, resis-teix les inclemències del temps.

No hi ha data de retirada de les escultures. De moment el

passeig de la Música es mantin-drà durant tot l’estiu i després s’aniran recuperant.

Pels carrers d’Escaldes-En-gordany s’han exposat tempo-ralment escultures de l’artista Juan Ripollès, els porcs de Lalín Pork Art i els óssets de dEmo. Els monumentals bronzes Car-men despierta i Carmen dormida de López es troben a la plaça Co-prínceps i al passatge Arnaldeta de Caboet.

Sis escultures de Calvente converteixen Carlemany en el passeig de la Música

art al carrer

Redacció / agènciesescalDes-engorDany

Escaldes-Engordany realitza una primera acció per embellir l’avinguda, que serà per a vianantsagències

l’escultor Àngel calvente amb les escultures del saxo i del contrabaix, ahir en el recorregut de presentació de les obres.

De nou el mal temps ha fet la guitza a un espectacle d’estiu programat a l’aire lliure. El concert de l’ONCA als jardins de Casa de la Vall es va haver de traslladar ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Ve-lla. L’orquestra va interpretar The Beatles a la barroca, amb temes dels de Liverpool ar-ranjats per Peter Breiner.

L’ONCA toca els Beatles barrocs lluny dels jardins

tati masià

música

l

La plaça Coprínceps es converti-rà aquesta nit en un espai italià. El Comú d’Escaldes-Engordany ha organitzat una nit italiana amb la companyia de la Picco-lissima Orchestrina.

La formació recupera l’espe-rit de les primeres orquestrines del segle XX i traslladarà els espectadors a un viatge per les músiques i les melodies més belles del món, l’alegria de les

tarantel·les italianes, un passeig al compàs d’un vals, el so del pasdoble, l’emoció d’un tango... La nit començarà a les nou i els restaurants de la plaça oferiran àpats de menjar italià. També hi haurà parades amb tastets de gastronomia italiana.

El minicicle les Nits del món inclou quatre vetllades temàti-ques: l’americana, que ja s’ha ce-lebrat; la italiana, la d’aquest ves-pre; la dels Balcans (1 d’agost) i la dels còctels (29 d’agost).

La plaça Coprínceps acull una nit dedicada a Itàlia

RedaccióescalDes-engorDany

activitats

Page 16: Diari del 18 de juliol de 2013

cultura16 Dijous, 18 De juliol Del 2013

“¿Sabeu per què se’n diu bor-da? Doncs perquè és una casa a la qual li falta alguna cosa, en aquest cas la xemeneia”, ex-plica a una parella de València el pagès Sisquet de Cal Sinque-de, un massanenc de finals del segle XIX. “¿I per què no n’hi havia? Perquè no s’hi podia fer foc ja que s’hi emmagatzemava palla seca i els fems emeten gas metà”, afegeix en Sisquet.

L’actor Xavi Fernández dóna vida al pagès Sisquet i els estius ofereix visites guiades culturals i històriques per la Massana i per Pal, organitzades pel Comú de la Massana. El recorregut co-mença al cafè de la plaça de les Fontetes, on el grup brinda amb una copa de cava. En Sisquet ex-plica que es diu així perquè era el petit de casa i tant el seu avi com el seu pare es deien Cisco, i que és de cal Sinquede perquè quan preguntava a la seva mare si dinarien o soparien aquell dia ella li responia “si en queda”, és a dir, “sinquede”.

L’objectiu és revelar detalls de la història de la Massana i mostrar com es vivia fa un se-gle, sense comoditats a les ca-ses i amb una vida de pagès molt dura. En Sisquet recorda que al costat del riu Valira del Nord brollaven dues fonts na-turals amb l’aigua que baixava

de la muntanya. Al seu lloc ara hi ha una font artificial però que també ofereix aigua del riu. A la zona hi ha tres molins fariners antics, que van funcionar fins als anys 70 del segle XX.

El pagès fa que el grup es fixi en les lloses de pissarra de les cases i en les parets i els murs

construïts amb pedra, terra i calç. Aleshores les construccions s’arrebossaven i els que tenien diners les pintaven de blanc i els que en tenien molts, és a dir, les esglésies, les pintaven de colors. Així, en arribar a un poble era molt fàcil saber qui era qui i on vivia, comenta en Sisquet.

També detalla què és un es-tripagecs, els ferros forjats que cobreixen les finestres. Servien per evitar que els lladres hi po-sessin la mà i per enganxar pre-tendents que volien apropar-se massa a les pubilles: els gecs s’hi enganxaven i s’estripaven.

En Sisquet continua recorrent la part més antiga del poble i mostrant el camí ral que portava a Escaldes-Engordany; els cóms de pedra i de fusta; els empe-drats dels carrers perquè les bès-ties no rellisquessin; el pi roig tricentenari que viu al costat de l’església parroquial, consagra-da als dos germans màrtirs Sant Iscle i Santa Victòria; les feixes; una assecadora de tabac... I tam-bé conta llegendes i la procedèn-cia basca de molts topònims de la parròquia, com el mateix nom de la Massana.

Les visites s’organitzaran du-rant tot l’estiu els dimecres a les 22 i els divendres a les 20.30. El preu, segons l’edat, va de 0 a 6 euros. I els dissabtes a les 22.30, a Pal, en Sisquet explica històri-es de tamarros i menairons.

En Sisquet de Cal Sinquede torna a fer de guia turístic per la Massana i Pal

reportatge

e. j. m.la massana

El pagès del segle XIX recorre les poblacions mentre explica anècdotes i històries d’abanstati masià

el Sisquet de Cal Sinquede sempre està disposat a mostrar els racons de la Massana més tradicionals als curiosos.

La companyia Teatre Mòbil pre-senta aquesta nit l’espectacle de pallassos Sense solta. Tres actors aniran creant un món on tot és possible i on tot el que hi passa esdevé un joc. Els números de clown es van entrellaçant tot i que, aparentment, no tenen cap lligam. El xou tindrà lloc a les deu de la nit a la plaça Major de Sant

Julià de Lòria, dins del programa dels Vespres d’estiu lauredians. Si el temps no acompanya, Sense sol-ta es representarà al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos.

L’espectacle ha estat creat per la companyia i el veterà pallasso Marcel Gros. Sense solta va gua-nyar fa unes setmanes el premi Fundació Catalunya-La Pedrera al millor espectacle de la 24 edició de la Mostra d’Igualada.

‘Sense solta’, humor de clown als Vespres d’estiu

teatre mòbil

els tres pallassos de l’espectacle ‘Sense solta’.

Redacciósant julià De lòria

eSpeCtaCle

Si la pluja no ho impedeix, aquest vespre el grup Madre-tomasa actuarà, a les 20.30, a la plaça del Poble en el cicle Di-jousderock.

La banda de rock prepara el llançament del seu primer llarga durada durant aquest any, titulat Then again. El 2011 va publicar l’EP Deep Jobs, amb sis cançons. Madretomasa són Fano Pallarés (guitarra i veus), Oriol Vilella (guitarra i veus), Àlex Moldes (baix) i Josu Ada-nez (bateria).

L’actuació serà la penúltima del cicle organitzat pel Comú d’Andorra la Vella. L’últim concert, previst per dijous que ve, és el de Metallicand, un grup de heavy metal de tribut a Metallica. Els components són Manel Fernández (guitarra i cors), Jordi Marchan (guitar-

ra i veu), Patxi Pereira (baix) i Ivan Espinosa (bateria i cors).

Per als Dijousderock d’aquest any s’han seleccionat un total de sis grups. Mordi-gans i Punkers Loves the 80’s, a la Festa de la joventut, Iarakè & Ginger i Tobacco Road ja hi han actuat.

Madretomasa actua al penúltim Dijousderock

bondia

Una actuació de Madretomasa.

RedaccióanDorra la Vella

ConCert diSSeny

RedaccióorDino

La 22a Mostra ja té el cartell

Laura López Martí ha gua-nyat la desena edició del concurs de disseny del cartell de la Mostra gastronòmica d’Ordino. El jurat ha triat la proposta de López per la seva originalitat entre les onze creacions presentades. Tots els cartells s’exposaran a l’Oficina de Turisme fins al 31 de juliol. La 22a edició de la Mostra gastronòmica tindrà lloc el 15 de setembre.

comú D’orDino

el cartell guanyador.

Page 17: Diari del 18 de juliol de 2013

17Dijous, 18 De juliol Del 2013

Els Campionats del Món de Bar·celona s’inauguren demà amb una cerimònia que anuncien els organitzadors que serà única i irrepetible. Res semblant al que s’ha vist fins ara. Entre els mi·llors nedadors del planeta n’hi haurà tres d’andorrans. Pablo Feo, Pol Arias i Mònica Ramí·rez seran els representants del Principat, que tindran com a principal repte rebaixar les se·ves marques.

L’espectacular piscina instal·lada al Palau Sant Jordi per a l’ocasió, més gran que la que es va col·locar fa just deu anys tam·bé per albergar els Mundials, no acollirà els nedadors fins a la segona setmana de l’esdeveni·ment. En la primera les compe·ticions d’aigües obertes, natació sincronitzada, salts i waterpolo seran les protagonistes. El dia 28 serà la primera jornada de la natació i l’estrena andorrana vindrà d’Arias, que participarà en els 200 metres lliures.

L’1 d’agost serà el torn de Ra·mírez, que serà l’única a com·petir en dues proves. Ho farà primer en els 100 lliures. Dos dies després prendrà part en

els 50 de la mateixa disciplina i Feo també es llançarà a la pisci·na en els 50 esquena. El repte a la capital catalana serà intentar rebaixar les seves pròpies mar·ques i que “vegin com naden els millors nedadors del món i aprenguin d’ells”, assenyala Ser·gi Rayo, director tècnic de la Fe·deració Andorrana de Natació.

Ja fa dies que ha començat

el desembarcament de les de·legacions a Barcelona. I bona part d’elles ho han aprofitat per instal·lar·se al Centre d’Alt Ren·diment de Sant Cugat del Vallès per fer els entrenaments i utilit·zar·lo de centre neuràlgic de la seva estada.

La cerimònia d’inauguració al Palau Sant Jordi tindrà com a fil argumental el somni d’un

nen i com es fan reals els per·sonatges que imagina. Destaca que part de l’espectacle es realit·zarà sota l’aigua, així que es po·drà seguir a través de les panta·lles. Més de sis·centes persones hi actuaran. També es farà èm·fasi en la importància de l’aigua en el planeta i de preservar·la com a element fonamental per a l’existència de vida.

Espanyol júniorAvui s’inicia a València el Cam·pionat d’Espanya júnior d’es·tiu, amb la participació d’Arias i Clàudia Palau a la piscina de 50 metres del Parque del Oeste. Tots dos debuten avui mateix. Palau ho farà en els 100 esque·na en la tercera de les sèries i Arias, en els 200 lliures en la se·gona. Demà la nedadora tindrà dues proves, els 100 braça i els 200 esquena, mentre que Arias prendrà part en els 400 lliures. Dissabte tancarà la competició el nedador en els 1.500 lliures.

L’objectiu principal amb què es troben a la capital del Túria és “entrar en les finals i rebaixar les seves millors marques”, indi·ca Rayo, sobretot en les proves en què més destaquen. Arias en els 1.500 lliures, on és el plus·marquista andorrà absolut amb un temps de 16.36,24 m. Quant a Palau, s’espera que ho pugui aconseguir en els 100 esquena.

Feo, Arias i Ramírez participaran en els Campionats del Món de Barcelona

natació

joan josep blascoAnDorrA lA VellA

Els tres nedadors provaran de rebaixar les seves marques a la piscina del palau Sant JordifAn

Feo i ramírez, els dos de la dreta, van participar l’any passat en els Mundials de piscina curta d’istanbul.

Per Rayo, l’important és que “vegin com naden

els millors nedadors del món i aprenguin d’ells”

Millor marca personal de Mi·quel Oliveros a la piscina De Krommerijn d’Utrecht en el Fes·tival olímpic de la joventut euro·pea (FOJE). Va aconseguir·la en la prova de 50 metres lliures.

Oliveros va finalitzar en la 31a posició, amb un crono de

26,85 segons, millorant en onze centèsimes la marca que fins ara posseïa. Avui Oliveros prendrà part en els 100 lliures, mentre que Guillem Bringué ho farà en els 100 esquena.

En judo, Magdalena Sánchez participava en la categoria de ·57 quilos. Al davant en primera ronda tenia la polonesa Marta

Wykupil, la cinquena d’Europa en aquesta franja d’edat. L’an·dorrana va batallar i va saber aguantar la rival. Va patir un pa·rell de penalitzacions per no ata·car i perdia per un doble wasabi a només dos segons per acabar. Va caure eliminada en els set·zens de final i no va tenir l’opció de repescar.

Marca personal d’Oliveros en els 50 lliures a Utrecht

FojE

RedaccióAnDorrA lA VellA

coA

Magdalena sánchez va perdre a Utrecht en el primer combat.

Page 18: Diari del 18 de juliol de 2013

esports18 Dijous, 18 De juliol Del 2013

Per primera ocasió Andorra tin­drà experiència internacional a nivell sènior en la modalitat de 3x3. Serà en l’Sport Arena Bu­charest Qualifier i hi haurà els quatre millors del rànquing de l’Andorra Tour. Tot seguit altres jugadors nacionals també seran en altres competicions europees i mundials.

L’impuls que dóna la Federa­ció Andorrana de Bàsquet (FAB) al 3x3 com a font de viabilitat a nivell de representació interna­cional dóna els seus fruits. Rafa Casals, Dani Marín, Felipe de Oliveira i Esteve Malet van fina­litzar els primers del rànquing nacional després de jugar junts en les quatre proves del calenda­ri, cosa que els permet estar del 26 al 28 d’aquest mes a Bucarest per prendre part en aquest tor­neig, classificatori per al World Tour i que té una bossa de premis superior als 8.000 euros.

On també hi haurà represen­tació andorrana serà a l’Open FFBB de Perpinyà, el 3 i 4 d’agost. En aquesta ocasió hi haurà dos equips masculins i dos de feme­nins gràcies a quatre wild cards

obtingudes per la FAB, que apro­fitaran l’equip sub-18 femení que participarà en els Campionats del Món de Jakarta, un conjunt de la mateixa edat masculí i dos de sèniors. El torneig serà de nivell perquè són les finals del campi­onat de França i hi participen els setze millors conjunts del país veí. Al setembre hi haurà quatre equips del Principat a l’NBA 3X Tour de Barcelona.

La setmana passada el direc­tor del programa 3x3, el suís Álex Sánchez, va visitar el Principat i va destacar l’aposta que fa l’ens per aquesta modalitat. Jaume Tomàs, director tècnic de la FAB,

va remarcar que “volen poten­ciar que tothom tingui les seves opcions i que no sigui un vedat tancat” entre alguns països, com passa amb el bàsquet a cinc. L’ens s’ha bolcat en aquesta modalitat des de fa un temps: “Hi apostem decididament perquè el futur de la federació passa en part pel 3x3.” Remarca que en el projecte “necessitem jugadors que vul­guin involucrar­s’hi”, com estan demostrant els sèniors que ani­ran a Bucarest, i té grans espe­rances en les fèmines, ja que “és molt difícil tenir representació en sènior en 5x5”, en no haver­hi cap equip al país en competició.

Definits els primers sèniors que competiran internacionalment

bàsquet

fiba

Dani Marín és un dels quatre jugadors que seran a bucarest.

Casals, Marín, Felipe i Malet representaran Andorra a BucarestRedaccióanDorra la Vella

Una victòria i una derrota per a Andorra en la tercera jornada del Campionat d’Europa C sub-18. El masculí va perdre el seu pri­mer matx, mentre que el femení ho continua guanyant tot i acaba líder la primera fase.

Les noies de Manel Sánchez es van imposar a Malta per 20­43. Va ser un partit amb diferents alternatives. El primer quart va ser per a les andorranes, però el segon per a les malteses, que van deixar les locals amb només dos punts anotats durant el període. Al descans s’anava 15-13. En el tercer Malta no anotava ni un sol punt, mentre que el rival en feia quinze. Parcial de 5­30 en els dos últims quarts. Avui hi ha jornada de descans en el torneig femení.

La primera derrota andorrana

de la competició va ser del mas­culí, davant Mònaco (61-77). La primera part va ser igualada i al descans s’arribava 29­33. Però en la tornada als vestidors els mo­negascos van imprimir una forta defensa que va neutralitzar la tasca ofensiva local. A més amb ràpids contraatacs aconseguien

anotar amb facilitat. Els de Xavi Luque només van poder anotar 9 punts en 10 minuts, mentre que el rival, 21. En l’últim quart no van poder retallar diferències. En l’altre matx de la jornada San Marino va vèncer Gal·les (77-62). Avui Andorra s’enfronta als bri­tànics, a les cinc de la tarda.

El femení acaba la primera fase líder i el masculí perd

bàsquet

RedaccióanDorra la Vella

tati masià

bustamante recollint un dels dotze rebots que va atrapar.

La pretemporada del VPC ja està programada. Començarà el 5 d’agost i inclourà dos par­tits amistosos abans de l’inici del campionat, que serà el 29 de setembre, amb les primeres jornades disputant­se lluny del Principat.

L’equip arrencarà a Ordino. Realitzarà tres sessions per set­mana, dues d’elles de camp i l’altra de gimnàs, per anar aga­fant el to físic. El primer amis­tós es disputarà el 14 de setem­bre a Osseja contra el conjunt local, que es troba una catego­ria per sota dels andorrans. El segon serà a l’Estadi Nacional,

que està en construcció, amb un triangular amb la selecció de Catalunya i l’equip militar de Migdia­Pirineus.

L’entrenador, Dídac Martí­nez, compta per a la pròxima temporada amb tres incorpo­racions. La del neozelandès Thomas Fleming i els argen­tins Agustín Egea i Agustín Domínguez, aquest últim amb passaport italià.

Dos amistosos per al VPC en la pretemporada

rosa maria carrillo

el conjunt andorrà inicia temporada a principis d’agost.

j. j. b.anDorra la Vella

rugbi

Dos tècnics de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), Flavio Bottiroli i Hèctor Grau, es troben a Tallinn participant en la tercera estada de la FIBA Europe Coaching Certificate, centrada en la formació d’en­trenadors per al desenvolupa­ment de joves jugadors. És el tercer any consecutiu que as­sisteixen a aquests clínics.

L’estada de la capital d’Es­tònia coincideix amb el Cam­pionat d’Europa sub­20. És dirigida per Svetislav Pesic, exentrenador, entre altres equips, de l’FC Barcelona, i que va portar l’entitat blaugrana a aixecar la seva primera Eurolli­ga. En aquesta ocasió també hi prenen part Pablo Laso, tècnic del Reial Madrid; Janez Drva­ric, mànager de l’Olimpija Lju­

bljana, i Sasa Jakovljevic. Són una cinquantena els

aspirants a entrenadors que es troben a Tallinn amb la in­tenció de superar les proves i exàmens que s’hi realitzen per graduar­se i rebre els cer­tificats. En aquest clínic el tre­ball està centrat en la formació d’entrenadors per a joves ju­gadors, per dirigir­los exitosa­ment en la seva formació fins a fer el salt a l’etapa sènior.

Bottiroli i Grau prenen part en un clínic FIBA

RedaccióanDorra la Vella

bàsquet

Jugarà amb l’Osseja i un triangular amb Catalunya

i l’equip militar de Migdia-Pirineus

fab

bottiroli, amb el 13, escolta Laso.

Page 19: Diari del 18 de juliol de 2013

CLASSIFICATS 19DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

Immobles

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Diversos

DISPOSEM DE MOBILIARI DE BOTIGA I MANIQUINS DE MOLT BONA QUALITAT A

PREU D'OCASIÓ (estat impecable)

Interessats: 33 25 26

ENGLISH ANGLÈSPer recuperar aquest estiu?

Nivells: Principiants de

qualsevol edat, ESOi Batxillerat

Marina Pastor

No ho dubtis i truca’m al(+376) 337 811

S’ofereixen classesparticulars de suport � ns a 4 persones, horaris � exibles

i possibilitat de mobilitat.

Horaris � exibles

Les classes inclouen:

· Vocabulari· Gramàtica· Pronunciació i conversaIsabella

travesti oriental

La més viciosa i completa

24 hores - Visa - SortidesLa Seu d’Urgell

693 681 525 / 973 989 518

FLORESFRESCAS

des de 30 €

Edi� ci nou a 200 m. del Funicamp. Aca-bats d’alta qualitat, calefacció elèctri-ca. Apartaments de 2 dormitoris i 1 bany, amb 1 plaça de pàrquing opcional per apartament. Adaptats per a minusvàlids.

Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieu un missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 € 737 171 (Esther)

[email protected]

DIRECTE DE PROPIETARIES LLOGA PIS REFORMAT A ESCALDES

(A PROP DE L'HOSPITAL)4 HAB. AMB ARMARIS ENCASTATS, CUINA NOVA

EQUIPADA, BANY COMPLET I BANY AUXILIAR,TERRASSA, ASSOLELLAT.

TEL. 825 949 – 345 515 – 869 976

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 5402 habitacions: 420 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Page 20: Diari del 18 de juliol de 2013

CLASSIFICATS20 DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

ESCALDES-ENGORDANYRef. 1251 Atic cèntric ,3h, 1 bany, 1 aseo, saló menjador amb terrassa vistes, sol ...................... 600 €Ref. 1245 Pis 81 m2, 3h, 2 banys safareig, cuina americana, pàrquing i traster vistes i sol .........620 €Ref. 1242 Pis semi nou 50m2, 1h, 1 bany, cuina oberta, safareig, vistes, pàrquing i traster .......450 €Ref. 1217 Pis 100m2, 3h, 1bany, cuina indep, ampli saló menjador pàrquing opcional .............600 €Ref. 1192 82m2 1hab, 1 bany, cuina tancada, ampli saló, pk sol i vistes . Despeses incloses ... 680 € Ref. 1191 Pis 55m2, 1h doble, bany, cuina semi oberta, pk i traster . Despeses incloses ........... 560 €Ref. 1048 Atic 83m2, 3h, 1b, cuina indep, safareig, vistes, sol. Despeses incloses ..................... 650 €Ref. 1126 Pis moblat i equip, 1h, 1b, cuina americana, pk,ampli saló i traster ............................500 € Ref. 1004 51m2, 1h, bany, armaris, despeses incloses, assolellat, pk, moblat ........................... 550 €Ref. 558 Pis 65m2, 2h, bany, cuina semi oberta, safareig, pk opcional, despeses incloses ......... 550 €ANDORRA LA VELLARef. 1266 Cèntric 68m2, 2h, 2 bany, cuina indep, sol, pk opcional despeses incloses ................ 575 €Ref. 1164 Pis 85 m2 reformat 2h,1 bany,safareig cuina indep, parquet terrassa, traster............ 525 €Ref. 1263 Atic reformat de 60m2, 1h, bany, cuina independent, ampli saló menjador ............. 400 €Ref. 0002 Pis semi nou 65 m2, 2hab, 1 bany, cuina americana, 1 bany, pàrquing i traster ........ 590 €Ref. 1258 Pis de 75 m2 + 15 m2 terrassa 2h, 1b, cuina independent, ampli saló menjador ..... 750 €Ref. 1226 Pis 65m2, 2h , 1 bany, cuina ind, safareig, exterior, reformat ...................................... 500 €

Ref. 1189 Pis 40m2, 1h, 1b, cuina indep, ben situat ampli saló. Moblat i equipat ...................... 450 €Ref. 1164 Pis 45 moblat i equipat ampli menjador 1h, bany, cuina tancada pàrquing ............. 600 €Ref. 1133 Pis reformat 85 m2, 2hab, 1 bany, cuina tancada, 1 bany, a ple centre ...................... 600 €Ref. 1087 Atic de 90m2, 2h, 2bany, cuina tancada, lluminós, armaris. Despeses incloses ......... 750 €ENCAMPRef. 1267 Pis 55 m2 estil rustic1 hab, cuina oberta llar de foc, pàrquing .................................... 400 €Ref. 1228 Pis 42m2, 1h, 1b, ampli saló, pk i traster, vistes, sol .................................................... 420 €Ref. 1165 Pis cèntric 55 m2, 1h, ampli saló, moblat i equipat, pk, tr, sense agència .................. 400 €Ref. 958 Àtic 80m2, 2 hab, 2 banys, cuina,ampli saló, armaris, aparcament, sol i vistes ............ 600 €SANT JULIÀ DE LÒRIARef. 1204 Pis cèntric 75m2, 3h, bany, cuina indep, terrassa, sol i vistes .....................................400 €Ref. 997 Loft 30m2, situat en zona residencial molt tranqui·la ....................................................360 € Ref. 503 Pis 50m2, 1h,1 bany, cuina americana,ampli saló menjador, pàrquing ....................... 450 €LA MASSANARef. 1271 Cèntric, 2 hab, 2 banys, cuina oberta, ampli saló pàrquing i traster............................ 500 €Ref. 1220 Pis de 50 m2, 1 cuina oberta, ampli saló menjador, sol i vistes................................... 400 €Ref. 1067 Atic amb altell de 50 m2, 1 cuina americana, ampli saló menjador, sol i vistes ......... 500 €

Pis a Escaldes-Engordany de 2 habitacions (1 do-ble, 1 individual), 1 bany i terrassa.Preu: 130.000 €

Pis a Andorra la Vella (San-ta Coloma) de 107 m2, 3 habitacions dobles, 1 bany (opcional un altre bany), cuina oberta i equi-pada, safareig i bany, tot exterior. 1 aparcament in-clòs al preu. (Ref. 1000)Preu: 214.000 €

OPORTUNITAT! Sota àtic de 95 m2 al centre d’An-dorra la Vella, 3 habitaci-ons (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina o� ce tancada i moblada, aparcament. (Ref. 1184)Preu: 235.000 €

OPORTUNITAT! Parcel-la a Sant Julià de 310 m2 amb permisos al Comú i projecte. Su-perfície edi� cable d’uns 207 m2. PB + 2. Sol i vis-tes. (Ref. 413) Preu: 140.000 €

OPORTUNITAT! Pis cèn-tric a Andorra la Vella, exterior, semireformat, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina oberta reformada. (Ref. 1235)Preu: 105.000 €

OPORTUNITAT!! Pis a Andorra la Vella, 96 m2, 4 habitacions, 2 banys, vistes, assolellat, terras-sa i una plaça d’aparca-ment. Preu negociable. (Ref. 585).Preu: 220.000 €

LLOGUER

VENDALLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immoblesTelèfon: 801 055 - [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 4410: Pis, 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, menjador, cuina, balcó (ZONA PYRÉNÉES). PREU: 620 € REF. 4392: 58 m2, 2 dormitoris, cuina, menjador, 1 bany, safareig. Calefacció inclosa. PREU: 570 € REF. 4038: Pis de 65 m2, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Garatge. CALEFACCIÓ INCLO-SA. PREU: 600 €REF. 4353: Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, 1 bany auxiliar, menjador. Cuina tancada, menjador, balcó. Garatge opci-onal 75 €. PREU: 475 €REF. 3335: Pis de 91,17 m2, 3 dormi-toris, 2 banys, cuina, menjador. Balcó. Reformat. ZONA ELECLER. Garatge op-cional a 52 €. PREU: 700 €REF. 4488: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, llar de foc, cuina, terrassa, garatge. REFORMAT. PREU: 800 €REF. 4417: Pis de 135,63 m2, 2 dormi-toris dobles, 2 banys, cuina, menjador, plaça de garatge i traster (ZONA PLAÇA DEL POBLE). PREU: 900 €REF. 4247: Àtic, 55 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina oberta, saló menjador. Ter-rassa. Garatge. PREU: 550 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 4443: Pis, 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, safareig, cuina, menjador, garat-ge. PREU: 580 €REF. 4347: Pis, 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, safareig, saló menjador,

garatge. PREU: 600 €REF. 4381: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina, saló menjador, garatge. MOBLAT. PREU: 450 €REF. 4434: Pis de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador. Calefacció in-closa. REFORMAT. PREU: 650 €REF. 4440: Pis de 113 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, llar de foc, terrassa, garatge i traster. MOBLAT (Urb. LA PLANA). PREU: 800 €REF. 4442: Local comercial de 30 m2 molt ben situat (av. Fener). PREU: 600 €REF. 4480: Pis de 160 m2, 3 dormitoris, 3 banys, 1 bany auxiliar, cuina tancada, menjador, llar de foc, 2 terrasses. Ga-ratge. PREU: 1.400 €

LA MASSANAREF. 4300: Xalet, 130 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador amb llar de foc, terrassa de 250 m2, garatge per a 2 cotxes. PREU: 900 €REF. 3948: Pis, 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana, menjador, ga-ratge i traster. Vistes i sol. PREU: 575 €

ORDINOREF. 4413: Dúplex, 111 m2, 2 dormito-ris, 2 banys, menjador, llar de foc, garat-ge i traster. Moblat. PREU: 800 €REF. 4465: Pis de 115 m2, 3 dormitoris, 2 banys, menjador, cuina. Terrassa. Garat-ge (al costat dels col·legis). PREU: 600 €

ENCAMPREF. 4157: Pis, 43 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, saló menjador, cuina equipada. Moblat. PREU: 350 €

REF. 3451: Pis de 40 m2, moblat, 1 dormitori,1 bany, cuina americana i equipada, saló menjador. Garatge. PREU: 300 €REF. 4081: Pis de 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge. PREU: 475 €REF. 4103: Pis, 79 m2 + 72 m2 de jardí, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge i guardaesquís. PREU: 600 €REF. 4425: Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador, plaça de garatge. MOBLAT. PREU: 550 €REF. 3585: Pis, 55 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador. Garatge i traster. PREU: 400 €REF. 3937: Pis de 52 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador. Plaça de garatge i guardaesquís. Moblat. PREU: 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 4272: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, menjador, calefac-ció elèctrica. Situat al centre, reformat, edifi ci sense ascensor. PREU: 400 €REF. 4072: Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Garatge. PREU: 400 €REF. 4338: Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, menjador, bal-có. Plaça de garatge. PREU: 565 €REF. 4083: Pis de 73 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, terrassa, plaça de garatge i traster. PREU: 500 €REF. 4403: AIXIRIVALL. Pis de 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador amb llar de foc, terrassa de 4 m2, garat-ge. PREU: 400 €

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

TRASPÀS A SANT JULIÀ DE LÒRIAGranja-bar-restaurant, en ple rendiment, 150 m2, 70 coberts, 3 banys (1 de servei +

2 de públics adaptats per a minusvàlids), cuina amb tota la maquinària nova.PREU: 40.000 €

Page 21: Diari del 18 de juliol de 2013

CLASSIFICATS 21DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

L L O G U E R S

NOVA ADREÇA:Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 480 €2 habitacions, nou, molt cèntric, qualitat (Ref. 3046). 790 €

ANDORRA LA VELLA3 habitacions, luxe, cuina offi ce independent, pàrquing (Ref. 3271). 800 €

ENCAMP1 habitació doble, prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, impecable, terrassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 habitació, qualitat, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 450 €2 habitacions dobles, impecable, sol, vistes, pàrquing (Ref.1851). 600 €

LA MASSANAEstudi (centre) reformat, cuina equipada (Ref. 2971). 350 €2 hab. dobles, parquet, reformat, terrassa,

pàrquing (Ref. 3129). 500 €2 habitacions dobles, totalment equipat (Ref. 2454). 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €

CANILLO1 habitació (Pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €2 habitacions, ampli menjador, nou, sol i vis-tes. Pàrquing i traster (Ref. 3362). 450 €ÀTIC, 2 habitacions (l’Aldosa), 1 bany, terras-sa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàr-quing (Ref. 3115). 550 €3 hab. Ampli menj., nou, cuina independent, vistes. Pàrquing i traster (Ref. 3144). 650 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació (nou), 1 bany, pàr-quing (Ref. 3365). 350 €2 habitacions, 1 bany, cuina tan-cada, pàrquing (Ref. 3391). 450 €3 habitacions, cèntric, cuina tan-cada (Ref. 2151). 650 €4 habitacions, 145 m2, tot exterior (Ref. 3426). 750 €ÀTIC, 3 habitacions dobles. Nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, cuina equipada, ex-terior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina independent, cale-facció inclosa (Ref. 2991). 520 €3 hab. (molt cèntric), cuina inde-pendent (Ref. 3361). 700 €

4 hab., ampli menj., cuina offi ce, pàrq. i traster (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 hab., ampli menjador, exterior, pàrq. i traster (Ref. 2490). 425 €2 habitacions, ampli menjador, nou, pàrquing i traster. 600 €3 habitacions dobles, amplíssim menjador, cuina offi ce, pàrquing i traster (Ref. 2766). 700 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàrquing i guar-daesquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOLDEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 €

1 habitació, 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàr-quing (Ref. 2056). 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., ampli menj., 1 bany , cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €2 hab., ampli menj., 1 bany, pàr-quing i traster (Ref. 3203). 550 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i traster (Ref. 3385). 595 €3 hab., ampli menj., 2 banys, pàr-quing i traster (Ref. 3121). 650 €

ORDINO2 hab., llar de foc, terrassa, pàr-quing i traster (Ref. 2169). 600 €3 habitacions, nou, llar de foc, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i traster (Ref. 3318). 750 €

ESCALDES (AV. CARLEMANY), LOCAL COMERCIAL, 300 M2 (SORTIDA DE FUMS),

APTE PER A RESTAURACIÓ(REF. 3424). 3.000 EUROS (NEGOCIABLE)

ANDORRA LA VELLA (Escale)OPORTUNITAT

(Ref. 3.378) 135.000 euros

75 m2, 2 habitacions dobles, 1 bany, ampli menjador, terra de parquet, safareig, terrassa,

completament moblat.

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG A LA MASSANAEDIFICI EN PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA MEITAT DEL LLO-GUER*! PISOS AMB TOTS ELS ELECTRODOMÈSTICS, PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS

REF. 00065. Dú-plex d’obra nova per estrenar de 75 m², 1 habi-tació doble amb armari encastat més estudi de 18 m², 1 bany, cuina equipada, safareig equipat, menjador, traster i garatge.Preu: 545 €/mes

REF. 00061. Pis se-minou de 50 m², 1 habitació doble amb armaris en-castats, 1 bany, cuina equipada, menjador, garat-ge i traster. Preu: 395 €/mes

* només per a residents andorrans

ANYÓS - REF. 00612 - CONJUNT RESIDENCIAL ORIOSOS 3Espectacular casa de 340 m², 3 habitacions (1 suite, 2 dobles) més cap de casa amb bany i terrassa, 3 banys, cuina amb sortida a jardí, safareig, menjador, terres de parquet, jardí de 110 m², garatge per a 5 cotxes, armaris, ascensor a tota la casa, calefacció amb geotèrmia,

llar de foc, assolellat. Magnífiques vistes a la vall. Acabats de primera qualitat.PREU: 2.000 €/mes

CONJUNT RESIDENCIAL DE TERRES DE MIRÓPisos seminous de 2 a 4 habitacions, armaris encastats, balcó i terrassa, pàrquing i traster

inclosos, safareig, ampli menjador, terres de parquet, solejats. A partir de 600 €/mes

Lloguer Venda

ORDINO REF. 00867Al centre d’Ordino, pis de 120 m², 3 habitaci-ons (1 suite), armaris encastats, cuina equipa-da, saló menjador amb llar de foc i sortida al

balcó. MAGNÍFIQUES VISTES. 1 plaça d’aparcament i 1 traster.

PREU: 550.000 €

VALL D’INCLES REF. 00670Planta baixa de 65 m² + 20 m² de terrassa.

2 habitacions, 1 bany, 1 safareig. Saló menja-dor amb llar de foc i cuina oberta i equipada.

1 plaça d’aparcament. PREU: 95.000 €

SANT JULIÀ, CTRA. DE CERTERS REF. 000787

XALET. Sol tot el dia i vistes panoràmiques. 270 m², gran saló menjador, cuina amb sortida a la terrassa. 3 suites, safareig i traster. Garat-

ge. Acabats d’alta gamma. PREU: 1.150.000 €

ANYÓS REF. 00113Casa adossada de 330 m² + jardí de 100 m². acabats d’alta gamma, GEOTÈRMIA, DOMÒ-TICA, ascensor, 3 hab. dobles més el cap de

casa diàfan. Gran saló menjador amb sortida a la terrassa i jardí. Garatge per a 5 cotxes.

PREU: 845.000 €

LA MARGINEDA REF. 00660VISTES PANORÀMIQUES, orientació SUD. Magní-fic xalet de 645 m². Ampli saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa, jardí i zona de bar-

bacoa. 6 habitacions (2 suites), 4 banys complets. Cuina office equipada, garatge per a 5 cotxes, pràctic de golf i celler. PREU: A CONSULTAR

CANILLO REF. 00442Àtic amb vistes espectaculars a la vall i situació privilegiada, a 5 minuts del telecabina. Sol tot el dia, moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany,

armaris encastats. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 79.000 €

Page 22: Diari del 18 de juliol de 2013

CLASSIFICATS22 DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

ANDORRA - REF. 1436

Apartament de 2 dormitoris dobles completament refor-mat a Santa Coloma, al costat del Col·legi Janer. Pàrquing

i traster.200.000 €

SISPONYREF. 1387

Estudi a ple centre de 50 m². Menjador amb llar de foc, zona dormitori que es podria tan-car, sol tot el dia. Terrassa amb bones vistes. Cuina independent. 2 trasters. Ideal per a va-cances i/o inversió.

OFERTA!!! 49.500 €

LA MASSANAREF. 1450

Apartament en bon estat a ple centre. 100 m², 3 dormitoris dobles, cuina amb safa-reig. Bones vistes i sol tot el dia. Directe per entrar a viure-hi. Pàrquing i traster.

OFERTA!!! 211.500 €

ARINSALREF. PR001

Estudi en construcció al costat del telecadira. Cuina americana equipada. Bany amb dutxa. Bones vistes i sol. Ideal per a inversió i vacan-ces. Possibilitat de pàrquing i traster.

OFERTA!!!! 73.450 €

LA MASSANA - REF. 1564

Apartament al centre de la Massana. 1 dormitori doble. Saló menjador ampli amb llar de foc. Terrassa amb bones vis-

tes. Aparcament i traster. 135.000 €

PAL - REF. 1287

Àtic d’estil rústic completa-ment reformat, bones vistes, sol tot el dia. Dos dormitoris dobles. Cuina independent amb accés a terrassa. Garatge per a

2 cotxes i traster. 220.000 €

ENCAMP - REF. 1541

Apartament al costat de les es-coles. 1 dormitori doble, saló menjador amb cuina oberta. Terrassa amb vistes excel·lents.

Aparcament i traster.105.514 €

ESCÀS - REF. 1558

Dúplex de 90 m², 2 dormito-ris, 1 bany + WC. Terrassa amb bones vistes sobre la Massana i sol tot el dia. Ampli saló men-jador i cuina americana amb sostres alts i bigues de fusta.

226.792 €

ORDINO - REF. 1567

Apartament nou de 200 m². 3 dormitoris, 2 banys. Terrassa de 85 m² amb vistes immillo-rables i sol tot el dia. Menja-dor amb llar de foc. Acabats de luxe. 2 pàrquings i 2 trasters.

585.000 €

LA MASSANA - REF. 1527

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

vacances.99.000 €

ANYÓS - REF. R1080

Apartament amb un gran jardí. En perfecte estat, per entrar-hi a viure directament. 2 dormi-toris, gran saló menjador amb sortida al jardí. Disposa de ga-

ratge i traster.443.155 €

SISPONY - REF. 1560

Apartament amb jardí, 90 m². Ampli saló menjador, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys, cuina independent, bones vistes. Pàr-

quing i traster. 160.000 €

LA CABANOTA

Àtic al centre de la Massana de 3 dormitoris. Terrassa amb excel·lents vistes. Pàrquing i

traster. 550 € / mes

LORIEN

Apartament d’1 dormito-ri a l’entrada de la Massana. Pàrquing i traster. Bones vistes i

sol. Impecable. 450 € / mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormi-toris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar

de foc. Terrassa gran.450 € / mes

DUQUESA

Apartament d’1 dormitori amb terrassa a l’entrada d’Arinsal,

construcció recent, estat impe-cable. Pàrquing i traster. Moblat

i equipat.450 € / mes

EL VEDAT

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, a Escàs, completament reformat, estil modern. Terrassa amb bones vistes i sol. Pàrquing,

moblat i equipat.550 € / mes

ANYÓS - REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre

de bellesa Carita. Bones vistes, terrassa i llar de foc al menja-

dor. Pàrquing i traster. 575 € / mes

LLOGUERS

Page 23: Diari del 18 de juliol de 2013

CLASSIFICATS 23DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

Pisos de lloguer nous, a estrenar,a Ordino, amb plaça d’aparcamenti traster, acabats de primeraqualitat i domòtica.

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

DIRECTE DE PROPIETARI Ordino Àtic de 115 m2 amb 3 dormito-ris, 2 banys, cuina offi ce, saló menjador amb llar de

foc, amb vistes 675 €

LA MASSANA CENTRE Pis de 3 dormitoris , 2 banys, cuina separada

saló amb llar de foc, balcó gran, 2 pàrquings

i traster. 650 + 40 € (despeses)

Tel.: 68 25 92

LLOGUERS

ESCALDES-ENGORDANY - Ref. 2370100 m2 aprox. + 2 de terrasses. Sala d’estar-menjador, cuina separada, 3 dormitoris, 2 banys complets. Sol i vistes. 2 terrasses. Tot exterior. 2 places d’aparcament i gran traster.PREU: 219.000 €

SANT PERE DEL TARTERRef. 221295 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina oberta, 3 dorm., 2 banys complets. Terrassa. 1 plaça d’apar-cament i traster. PREU: 165.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2315: 90 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada amb safareig, 2 dorm. dobles, 2 banys complets, 1 despatx/cambra de planxa. Sol i vistes. Cèntric. Plaça d’aparcament. PREU: 590 €/mensuals

ESCALDES-ENGORDANYRef. LL-182: 220 m2 aprox. Pis de luxe a Can Diumenge. Gran sala d’estar-menjador, àmplia cuina, safareig, 4 dormitoris dobles (2 sui-tes), 3 banys complets, 1 lavabo. 2 terrasses. Sol i vistes. Seminou. Box per a 4 cotxes + gran traster. PREU: 1.400 €/mensuals

ANDORRA LA VELLARef. LL-121: 74 m2 aprox. Rebe-dor, sala d’estar-menjador, terrassa, cuina offi ce, safareig, 2 dormito-ris, 1 bany. 1 plaça d’aparcament. Completament moblat i equipat. PREU: 550 €/mensuals

ARINSALRef. 2369140 m2 aprox.Dúplex. Rebedor, sala d’estar-menjador amb llar de foc,cuina oberta, 3 dorm., 2 banys complets, 1 lavabo de cortesia, terrassa, sol i vistes. Tot Exterior. Acabats rústics.Plaça d’aparcament i traster.PREU: 294.000 €

ENCAMPRef. 233050 m2 aprox. + 20 m2 aprox. de terrassa.Sala d’estar-menjador, cuina americana, 1 dorm. doble, 1 bany complet. Assolellat. Gran terrassa. 1 plaça d’aparcament gran. OPORTUNITAT INVERSORS! LLOGAT!PREU: 75.000 €

LA MASSANARef. 224370 m2 aprox.Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada, 3 dorm., 1 bany complet. Parci-alment reformat. Molt cèntric. Sol i vistes. PREU: 85.000 €

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]·legiat 366

ANDORRA LA VELLALocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Local de 70 m2, zona Marginets, amb sortida de fums. Preu: 500 € Pisos a Santa Coloma de 2 dormi-toris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Des-peses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Co-loma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €

Pis seminou, de 3 hab., 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Àtic dúplex molt cèntric (c/ Calla-ueta), de 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb llar de foc i terras-sa, 2 places de PQ. Preu: 1.100 € + despesesPis, 3 hab., zona els Marginets, cuina tancada, 1 bany, 1 bany au-xiliar. Preu: 600 € ESCALDES-ENGORDANYPis de luxe a Can Diumenge, 200 m2, 4 dorm., 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster

gran. Preu: 1.400 € Pis de 2 hab., 1 despatx, 2 banys, cuina tancada amb safareig, men-jador amb sortida a terrassa. Sol i vistes, amb pàrquing inclòs. 590 €SANT JULIÀ DE LÒRIACasa adossada seminova (1 any), al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, men-jador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €ENCAMPPis nou, a estrenar, de 50 m2. 1 hab. Cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €

OPORTUNITAT!!! Pis a Arinsal de 65 m2, 1 dormitori doble, bany complet, bany de cortesia, cuina americana i menjador amb llar de foc. 2 places de pàrquing (possibilitat de fer-hi box per a 3 cotxes). Preu: 60.000 €!!

Pis a Encamp de 3 dormito-ris, 2 banys, parquet, cuina reformada, balcó, vistes...Preu: 85.000 €!!!

OPORTUNITAT!! Magnífi c pis a Encamp de 50 m2 + 20 m2 de terrassa, 1 dormitori, bany complet, pàrquing molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pis reformat al centre d’Andor-ra (plaça de les Arcades), 2 dor-mitoris, bany complet i men-jador amb cuina americana. Preu: 105.000 €

Sota àtic molt cèntric a An-dorra la Vella de 95 m2, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cui-na offi ce tancada i moblada, pàrquing. Preu: 249.900 €

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

Àtic de 2 dormitoris dobles, 2 banys (1 de cortesia), cuina equipada i menjador molt gran amb llar de foc i sortida a ter-rassa. 2 places de pàrquing i traster. Preu: 178.885 €

BUSQUEM PISOS DE VENDA I LLOGUER PER ALS NOSTRES CLIENTS

82 16 44 - 34 48 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITAT

ANDORRA LA VELLA

PISOS D’1 HAB.a partir de 350 €

PISOS DE 2 HAB.a partir de 400 €

LLOGUER

col∙legiadanúm. 76

ESCALDES-ENGORDANY

ZONA CALDEAHOSPITAL

2 hab., seminou Aparcament i traster

165.000 €

Page 24: Diari del 18 de juliol de 2013

CLASSIFICATS24 DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

Busquem pisos de lloguer a totes les parròquies.

Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REF. 02023 - ENCAMP - Saló menjador, cuina, bany,1 dormitori en altell,traster, garatge. Moblat. Preu: 350 € REF. 01853 - ENCAMP - EL PEDRAL Pis, 1 habitació doble amb bany complet, cuina americana, menjador exterior i pàrquing. Preu: 290 € REF. 02688 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris,1 bany, cuina o� ce, safareig, menjador, pàrquing, MOBLAT. Preu: 500 €REF. 02683 - ESCALDES-ENGORDANY - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 750 €

REF. 02684 - ESCALDES-ENGORDANY - PRAT DE LES OQUES Botiga de 100 m2 situada a Prat de les Oques. Preu: 2.000 €REF. 02187 - ENCAMP - 3 habitacions, 2 banys, cuina, menjador, garatge. Preu: 535 €REF. 01773 - ENCAMP - ELS CORTALS Estudi moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb pàrquing i traster. TERRASSA. Preu: 320 €REF. 00656 - ENCAMP - TURÓ DE VILA Pis 3 habitacions, 2 banys complets, cuina o� ce, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 600 €

REF. 02687 - ENCAMP - TURÓ DE VILA Pis de 2 habitacions, 2 banys complets, cuina o� ce, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 550 €REF. 01819 - CANILLO - PRATS Pis, 2 habitacions, cuina americana, menjador amb terrassa, pàrquing, sol i vistes. Preu: 650 €REF. 01740 - TARTER Pis semimoblat, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina americana, menjador amb terrassa i pàrquing. A peu de carretera. Parada d’autobús. Preu: 300 €REF. 02628 - ESCALDES-ENGORDANY 3 despatxos, 2 banys, caixa forta, gran vitrina. Preu: 2.400 €

Ref. 02591 - ENCAMP - CENTRERef. 00734 - ENCAMP - Centre 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, pàrquing I TRASTER. Finan-çament al 100 x 100, NOU, A ESTRENAR. Preu: 187.215,79 €

Ref. 01308 - ENCAMP - CENTRE, PIS DE NOVA CONSTRUCCIÓ Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, menjador , pàrquing, traster, exterior. FINANÇAMENT AL 100 X 100. Preu: 135.731,40 €

Ref. 02237 - ORDINO 3 habitacions, 2 banys, cuina, menjador, terres, jardí, garatge, armaris, calefacció, exterior, orientació, assolellat. JARDÍ DE 190 M2. Preu: 315.000 € Ref. 02003 - ANDORRA LA VELLA - RESIDENCIAL Pis de nova construcció, 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, cuina, places de pàrquing i traster. Preu: 336.500 €

Ref. 01995 - SOLDEU Pis, 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador amb sortida a la terrassa, pàr-quing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 126.000 €

Ref. 00080 - ENCAMP - FUNICAMP Pis, 2 habi-tacions, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, exterior i assolellat. Pàrquing. Preu: 105.250 €

Ref. 01628 - ENCAMP - VILA ÀTIC DÚPLEX, 2 habitacions suites, 2 banys, cuina, menjador amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 183.750 € Ref. 02663 - ENCAMP - Les Bons 2 dormitoris, saló menjador amb llar de foc, bany complet, cuina equipada, safareig, pàrquing i traster. BALCÓ AMB VISTES. Preu: 153.000 €

Ref. 02645 - ENCAMP - TURÓ DE VILA CUINA EQUIPADA, 2 DORMITORIS, BANY, PÀRQUING, MO-BLAT. Preu: 184.000 €

Ref. 01206 - CANILLO - TARTER PIS D’OBRA NOVA A PEU DE PISTES. Pis, 1 dormitori, amb saló menja-dor i cuina americana. Vistes a pistes. NOU, A ESTRE-NAR, i GRAN TERRASSA. Preu: 95.000 €

Ref. 02604 - CANILLO - INCLES Pis, 4 dormitoris, banys, llar de foc, sol i vistes. Terrassa, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 100.000 €

Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster.

CÈNTRIC.

Preu: 100.000 €

ANDORRA PISOS DE 2 I 3HABITACIONS SENSE MOBLES

A LA ZONA DE L’OPEL. PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

ES LLOGUEN LOCALS COMERCIALS A LES GALERIES CRISTALL

(AV. CARLEMANY, 38)

TEL. 820 937 (hores de botiga)

Feina

Tel.: (+376) 738 721

[email protected]

ARINSAL - LA MASSANAOFERTES LLOGUERS

ANDORRA. REF. 3658: Àtic d’una habitació al barri antic d’Andorra la Vella, 1 habitació doble amb vesti-dor i bany en suite. Cuina tanca-da. Molt acollidor. No té ascensor. PREU: 400 €

ESCALDES. REF. 3650: Pis semi-nou de 45 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, safareig, cuina oberta moblada i saló menjador. Pàrquing i traster. PREU: 380 €

ORDINO. REF. 3663: Pis seminou al costat dels col·legis, 3 habita-cions (1 suite), 2 banys, cuina se-parada, saló menjador i terrassa. Assolellat. Pàrquing. PREU: 600 €

SANT JULIÀ. REF. 2890: Pis semi-

nou de 73 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, ampli saló menjador i cuina oberta moblada. Possibilitat de llogar-lo amb mobles. Pàrquing opcional. PREU: 450 €

ENCAMP. REF. 3553: Pis cèntric completament reformat de 90 m2 aprox., de 3 habitacions, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina separada, saló menjador. Pàrquing opcional. PREU: 550 €

LA MASSANA. REF. 3664: Pis SE-MINOU de 70 m2, 2 habitacions, 2 banys complets (1 amb banyera i un altre amb plat de dutxa), cuina oberta, saló menjador. Sol i vistes. Pàrquing i traster. PREU: 500 €

ARINSAL. REF. 2860 OPORTUNITAT. Estil rústic, de 87 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina semioberta, ampli saló

menjador amb llar de foc i accés a una gran terrassa. Pàrquing i traster. Al centre

del poble.PREU: 150.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ARINSAL. REF. 2851MAGNIFICA OPORTUNITAT!!! Pis de 68 m2, 2 habitacions

(1 doble i 1 individual), 1 bany complet, saló menjador, moblat, terrasseta i pàrquing.

PREU: 90.000 €

Es lloga apartament a Pal,2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb sol tot l’any.

Tel.: 362 906

PIS, 2 HABITACIONS, PÀRQUING

ZONA PEDRAL, ENCAMP

100.000 €

TEL. 831 277

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.REBAIXAT: 475.000 €

PIS, 1 HABITACIÓ,PÀRQUING I

TRASTERENCAMP

136.000 €Nou, a estrenar

Finançament al 100%

Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLAREF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRQ. I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROSREF. 3710101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, ZONA PLA-ÇA DE LES ARCADES. PREU: 450 EUROSREF. 4070201: PIS, 2 H. ÀMPLIES, CUINA REFORMADA INDEPENDENT A SANTA COLOMA. PREU: 450 EUROSREF. 9990112: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, AL C/ ROUREDA DE SANSA. PREU: 553 EUROSREF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MOBLES, GRAN MENJADOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA ANTIC HOSP. PREU: 600 EUROS REF. 2120301: LOCAL COMERCIAL, C/ ALZINARET, PROP PLAÇA LES ARCADES. PREU: 600 EUROSESCALDES-ENGORDANYREF. 2020132: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DON DENIS. PREU: 350 EUROSREF. 4070101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, ZONA DON DENIS. PREU: 400 EUROSREF. 4170101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, TOT EXTE-RIOR, A L’AV. PONT DE LA TOSCA. PREU: 400 EUROS REF. 4070102: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, CUINA INDEPENDENT, MENJADOR, A LA ZONA DEL DON DENIS. PREU: 450 EUROS

REF. 3070101: PIS, 3 HAB., SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, TOT EXTERIOR, AMB VISTES A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 625 EUROSREF. 4450101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MOBLES, REFORMAT, TOT EXTERIOR, A L’AV. DEL PESSEBRE, AMB TOT INCLÒS. PREU: 600 EUROSENCAMPREF. 3340101: ESTUDI ACOLLIDOR, HORT DE GODÍ, SENSE MOBLES. PREU: 200 EUROSREF. 4220101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQ., AL COSTAT DEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROSREF. 4060101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SENSE, AMB BALCÓ I PÀRQUING. ZONA MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROSREF. 3410101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, AL CENTRE D’ENCAMP. PREU: 350 EUROSREF. 3010101: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, AMB VISTES, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 450 EUROSLA MASSANAREF. 2300302: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PQ., A LA ZONA DEL PRAT DEL COLAT. PREU: 500 EUROSREF. 3090101: CASA INDIVIDUAL A SISPONY, 3 PLAN-TES, A LA URB. CAMP DE BAIX. PREU: 625 EUROS

ARINSALREF. 4050101: ESTUDI AMB MOBLES, AL CENTRE D’ARINSAL. PREU: 300 EUROSREF. 2500101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRÀ, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROSREF. 2090101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROSREF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROSEL TARTERREF. 9990110: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS REF. 4400101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AL TAR-TER, PROP CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS REF. 3970002: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, DAVANT PQ. PISTES. PREU: 350 EUROSSANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 2670101: PIS, 2 H., AMB TERRASSA, SENSE MO-BLES I PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 400 EUROSREF. 3980101: PIS, 3 H., AMB MOBLES, AMB PQ., A LA CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 500 EUROS REF. 2220002: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING, CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster,terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

Casa particular a la Massana cerca per a incorporació immediata

SRA. FIXA PER FER FEINES DE LA LLAR a jornada completa

Es valora: experiència, aptitud per cuidar nens, coneixements de cuina i amb preferència de parla anglesa.Interessats, truqueu al 68 31 53

i demaneu per la Sra. Roser

Botiga d'esports ubicada a Escaldes cerca

VENEDORAExperiència no requerida.

Es requereix nacionalitat andorrana o permís de treball.

Edat entre 25 i 50 anys.Interessades, truqueu al tel. 80 18 59

i demaneu per Cecília.

Page 25: Diari del 18 de juliol de 2013

classificats 25Dijous, 18 De juliol Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

Hostesses / Promotores

- Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana.

- Experiència en llocs de treball similars.

- Coneixement de la llengua catalana (es valorarà conei-xements d’altres idiomes).

- Bona presència i do de gents.

Cambreres d’HabitaCions Per a extres

- Imprescindible per-mís de treball o naci-onalitat andorrana.

- Experiència mínima d’1 any en treballs similars.

- Disponibilitat horària de 9 h a 16 h.

Cambrers/es de restaurant Per

a extres- Imprescindible permís

de treball o nacionalitat andorrana.

- Experiència demostrable en lloc de treball similar.

- Bona presència.- Disponibilitat horària i de

desplaçament.

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

administratiu/iVateLeFonista

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, envieu currículum i foto a

[email protected] o truqueu al 843 433 o al 340 697 i demaneu per

la Sra. M. Carmen de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h, de dilluns a divendres.

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsAInteressats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

Page 26: Diari del 18 de juliol de 2013

CLASSIFICATS26 DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

CAMBRERES D’HABITACIONSamb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CAMBRERS DE RESTAURANT amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CUINER amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiènciademostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

AJUDANT DE CUINA (preferentment dona) amb expe-riència demostrable i permís de residència i treball.

Es valorarà experiència en altres àrees d’hotel.

CAMBRER DE RESTAURANT amb experiència demos-trable i permís de residència i treball.

Ambdós per a mitja jornada, horari laboral:de 07.00 h a 11.00 h.

Es requereix vehicle per desplaçar-se a la Cortinada.

Interessats, truqueu al 63 69 41 i pregunteu per la Sra. Mar o bé feu arribar el CV a

[email protected]

a la Cortinada selecciona per a la temporada d’estiu:

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiènciademostrable i permís de residència i treball.

CAMBRERS DE RESTAURANT amb experiènciademostrable i permís de residència i treball.

CUINER amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel.

a Canillo selecciona per a la temporada d’estiu:

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu pel Sr. Juan.

CAMBRERS DE RESTAURANT amb experiènciademostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu per la Sra. Flor o el Sr. Jose Luis.

a Andorra la Vella selecciona:

Native English TeacherFull-time native English teacher needed to give classes in an academy in Andorra la Vella.Requirements:· Ability to teach all levels (children and adults)· Minimum 2-year experience and ESL certifi cation· Work permitSalary: 1.700 € - 2.000 € depending on qualifi cation and number of hours worked.

Please send your CV and a recent photo to:[email protected]

Professor/a d'anglès nadiu/ivaEs cerca professor/a d'anglès nadiu/iva a jornada completa per impartir classes en una acadèmia a Andorra la Vella. Es requereix: · Persona capaç d’ensenyar a tots els nivells (nens i adults)· Experiència mínima de 2 anys i Certifi cació ESL· Permís de treballSalari: 1.700 € - 2.000 € depenent de la qualifi cació i el nombre el d’hores treballades.

Interessats/ades, envieu CV amb foto recent a:[email protected]

Gestoriabusca una persona emprenedora

amb una orientació als resultats, acos-tumada a treballar d’una forma autòno-ma, amb un alt nivell de responsabilitat

i dots comercials.Experiència demostrable com a:

COMERCIALCOMPTABLE

ADMINISTRATIUIdiomes: català i anglès parlats i escrits.Bones condicions econòmiques i forma-

ció específica a càrrec de l’empresa.

Interessats, envieu [email protected]

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica

[email protected] o bé al fax 73 73 79.

ANYÓSPARK HOTEL APARTHOTELNecessita incorporar

Requisits:- Permís de residència i treball.

- Experiència com a cap de cuina de mínim 2 anys.

- Preferiblement amb formació en el sector de la restauració.- Capacitat de treball en equip.

- Capacitat de lideratge.

- Vehicle propi.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Contracte indefi nit.- Sou en funció de la vàlua de la

candidatura.- Avantatges socials.

CAP DE CUINA (Ref. Cap cuina)

ANYÓSPARKURBAN GYM Cerca

Requisits:- Llicenciatura/Grau en Educació

Física. - Formació en activitats dirigides.

- Experiència en entrenaments per-sonals, spinning, cardio-box, cycling,

pilates, etc.- Català i castellà parlats correcta-ment, es valoraran altres idiomes.

- Capacitat de treball en equip- Flexibilitat horària

- Persona dinàmica i

comunicativaOferim:

- Lloc de treball estable- Formar part d’un grup d’empreses

sòlides al país- Salari en funció de la candidatura

- Avantatges Cisa Group- Bon ambient de treball

INSTRUCTORS ESPORTIUS/MONITORS DE FITNESS (Ref. Monitors)

CAMBRERESD’HABITACIONS

(Ref. Habitacions)

CAMBRERS/ES DE RESTAURANT

(Ref. Restaurant)

RECEPCIONISTA(Ref. Recepció)

Per la temporada d’estiu: Per tot l’any:

Imprescindible 1 any d’experiència

Imprescindible: - Experiència.

- Català, castellà, francès i anglès.

Page 27: Diari del 18 de juliol de 2013

CLASSIFICATS 27DIJOUS, 18 DE JULIOL DEL 2013

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

OFERTA núm. 7332Treball ofert: Dependent de carnisseria i/o xarcuteria. Tasques: principalment venda al detall de tot tipus de productes relacionats amb la carnisseria i qualsevol feina que requereixi l’empresa. Horari: de 8 h a 13 h. Contracte per 6 mesos amb un mes de període de prova. Es requereix bona presència, do de gents, edat compresa entre els 20 i 45 anys i amb un mínim d’un any d’experiència en carnisseria.Sector d’activitat de l’empresa: Comerç al detall de carn i productes carnis.Lloc de treball: ESCALDES-ENGORDANY. Idiomes:Català: Mitjà.Castellà: Mitjà.

Dependent de carnisseria OFERTA núm. 7332Treball ofert: i/o xarcuteria. Tasques: principalment venda al detall de tot tipus de productes relacionats amb la carnisseria i qualsevol feina que requereixi l’empresa. Horari: de 8 h a 13 h. Contracte per 6 mesos amb un mes de període de prova. Es requereix bona presència, do de gents, edat compresa entre els 20 i 45 anys i amb un mínim d’un any d’experiència en carnisseria.Sector d’activitat de l’empresa:al detall de carn i productes carnis.Lloc de treball:Idiomes:Català: Mitjà.Castellà: Mitjà.Castellà: Mitjà.

OFERTA núm. 7390Treball ofert: Professor de cant. Professor de CANT CORAL per a classes col·lectives amb alumnes de 8 a 12 anys pel curs acadèmic 2013-2014. Jornada de 3 hores setmanals. Es demana 60 mesos d’expe-riència com a professor/a de cant coral i estudis musicals per a infants.Nivell professional: Tècnics.Sector d’activitat de l’empresa: Activitats generals de l’administració comunal.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA.Formació requerida: Estudis superiors relacionats amb el lloc de treball.Idiomes: · Català: Superior.Informàtica: Tractament de text: Elemental.Fulls de càlcul: Elemental.Internet: Elemental.

Professor de cant. Professor de CANT CORAL per a classes col·lectives

OFERTA núm. 7390Treball ofert:

OFERTA núm. 7394Treball ofert: Professor d’idiomes, en general. Per impar-tir classes d’anglès a nens i/o adults a les diferents esco-les i/o empreses privades. Contracte per al curs escolar 2013-2014 amb possibilitat de continuar com a fi x. A més de disposar dels estudis, es demana un mínim de 24 me-sos d’experiència com a professor d’idiomes. Es valorarà el coneixement d’altres llengües.Sector d’activitat de l’empresa: Acadèmies.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA. Formació requerida: · Nivell acadèmic: Llicenciatura, maîtrise o equivalent en Filologia Anglesa i estudis superiors universitaris. Idiomes: Anglès: Superior o llengua materna.Informàtica: Fulls de càlcul: Elemental.Tractament de text: Mitjà.Internet: Mitjà.

Servei d'Ocupació

Professor d’idiomes, en general. Per impar-

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL www.gammamanagement.wordpress.com

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

ADMINISTRADOR DE SISTEMESImprescindible formació en informàtica de sistemes o carrera tècnica. Coneixements en sistemes operatius, ofimàtica, disc dur, targetes de vídeo i so, xarxes, mòdems i connexions. S’encarregarà de realitzar re-paracions, instal·lacions i configuracions de hardware i software en l’àmbit empresarial de pimes i grans comptes, així com de vetllar pel manteniment dels parcs informàtics dels clients. Imprescindible experiència mínima de 2 anys en lloc de treball similar. Incorporació immediata.

PROGRAMADOR JÚNIORImprescindible formació en informàtica i programació.Coneixements de programació JAVA i/o .NET.Persona jove, dinàmica i amb ganes d’aprendre.Domini del català i castellà tant parlats com escrits, es valoraran altres idiomes.

COMERCIAL PER A LA VENDA DE SERVEISS’encarregarà del manteniment de la cartera de clients, així com d’obrir clients nous.Experiència mínima de 3 anys en la venda de serveis.Persona amb una alta orientació a resul-tats, dinàmica i alt nivell de seguretat en si mateixa.Incorporació en empresa sòlida del país, bones condicions laborals.

RESPONSABLE DE MAGATZEMPer a empresa andorrana amb delegació a la Seu d’Urgell. Imprescindible experiència en transport i/o logística. Alta capacitat orga-nitzativa i de gestió de personal. Es valorarà carnet de camió. Incorporació immediata. El lloc de treball estarà situat a la Seu d’Urgell i ocasionalment a Andorra.

EL CLIENT, EL NOSTRE PRINCIPAL ACTIU.QUÈ ESPERA EL CLIENT DEL SEGLE XXI

DIJOUS 25 DE JULIOLObjectius:- Transmetre tècniques, àmpliament provades, per permetin potenciar la imatge de servei, i augmentar així la confiança dels seus clients.

- Saber estructurar correctament un procés d’atenció al client i/o trucades telefòniques.

- Potenciar l’actitud positiva.- Adquirir els coneixements generals sobre el procés de comunicació.- Analitzar la comunicació des de l’àmbit de les emocions amb la intenció de gestionar-la eficaçment utilitzant la intel·ligència emocional.

- Conèixer les particularitats i identificar les variables que intervenen en la comunicació directa i telefònica per poder-les controlar.

- Desenvolupar les habilitats necessàries per realitzar una comunica-ció directa i per telèfon eficaç.

- Desenvolupar habilitats de comunicació, argumentació i negocia-ció a fi de gestionar les reclamacions i incidències oferint solucions eficaces.

FORMADOR: Pere Montes de Oca. Soci director deGamma Management.HORARI: de 9.30 a 13.03 h i de 15.00 a 18.00 h.PREU: 95 € (el preu inclou dossier, materials i coffee break).Places limitades a 8 persones.

OFERTA núm. 7187Treball ofert: Preparador de precuinats i cuinats. Personal d’equip de restaurant de menjar ràpid. Tasques: atenció al client, cobrament en caixa, preparació de menjar, neteja, reposició del producte i recollida de safates. Experiència mínima requerida: 3 mesos. Edat: entre 18 i 45 anys.Sector d’activitat de l’empresa: Grans magatzems.Lloc de treball: ENCAMP / PAS DE LA CASA.

Formació requerida: Nivell acadèmic: Estudis secundaris.Idiomes: Castellà: Mitjà.Francès: Mitjà.

Preparador de precuinats i

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

Empresa del sector de la construcciócerca

PALETES I ENCOFRADORSOFICIALS DE 1a

per a incorporació immediata. Experiència mínima de 3 anys. Imprescindible permís de

residència i treball al Principat, vigent.

Envieu CV a [email protected]. de contacte: +376 87 01 40

CTRASA BUSCA:Tècnic superior en Prevenció

de Riscos LaboralsEs requereix:

Titulació de tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals.

S’ofereix:Incorporació immediata.

Interessats, envieu el vostre CV a [email protected] o adreceu-vos a les nostres instal·lacions.

CUINERA INTERNA PER A CASAPARTICULAR

Persona discreta, amb bona presència i estabilitat al país.

Imprescindible experiència prèvia.

Es demanaran referències.

Interessades, envieu CV a [email protected]

HOTEL 4**** a ARINSAL CERCA: MASSATGISTA TITULADA

AMB CONEIXEMENTS D’ESTÈTICARequisits: Permís de treball en vigor

TitulacióIdiomes: Català, castellà i francèsS’ofereix: Incorporació immediata

Salari fi x + incentiusBon ambient de treball

Interessades, contacteu amb Jennifer Ferrés Telèfon: 73 63 61 - Adreça electrònica: [email protected]

EMPRESA DE REFORMES

CERCA:PALETA I

PLAQUISTAInteressats, truqueu al

tel. 353 490

[email protected]

SELECCIONACOMPTABLE AMB

CONEIXEMENTS DE FISCALITATS’encarregarà de: • Tasques comptables i administrati ves. • Assessorament fi scal i liquidació d’impostos.Es requereix: • Formació FP Administrati u o ADE. • Experiència en Comptabilitat. • Anglès i català indispensables, es valoraran

castellà, francès i/o rus. • Bona presència, discreció i moti vació.

Envieu CV amb foto a [email protected]

Hotel a Arinsal buscaCambreres de pisosAjudant de cuina

Cambrers/es Envieu CV a

[email protected]

Page 28: Diari del 18 de juliol de 2013

28 Dijous, 18 De juliol Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Aconsegueix 2 cotxes teledirigits!Acumulant 30 punts a la targeta mymac + 95 € podràs aconseguir 2 cotxes teledirigits.

Servei tècnic Donem suport i fem manteniment, demana'ns un pressupost sense compromís.

Aconsegueix la targeta client mymac i acumula punts!Podràs canviar els punts per importants vals de descompte. Emissió de targeta gratuïta, + info al Facebook i a la nostra botiga.

www.mymac-ad.com • Tel.: +376 868 687 • C/ François Mitterrand, 2 - Botiga 7 • AD700 Escaldes-Engordany • Busca'ns a

Uneix-te

RenovealPlaenene Canvia

el teu vellordinador Macper un de nou!!!

Informa't de les condicions a la nostra botiga

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

MONSTRUOS UNIVERSITYPrequel·la de Monstres SA que ens descobreix com Mike i Sulley, dos monstres incompati-bles, superen les seves diferències i es conver-teixen en els millors amics.

NIÑOS GRANDES 2Lenny s’ha traslladat amb la família a la peti-ta ciutat on tant ell com els seus amics es van criar. En aquesta ocasió, els adults han de ser els que rebin tota una lliçó dels seus propis fills en un dia que estarà ple de sorpreses.

AFTER EARTHUn aterratge d’emergència deixa el jove Kitai Raige i el seu pare Cypher atrapats al plane-ta Terra, 1.000 anys després que els humans l’abandonessin a causa d’una sèrie de catas-tròfics esdeveniments. Amb Cypher ferit de gravetat, Kitai no tindrà més remei que co-mençar un perillós viatge amb l’objectiu de poder enviar un senyal de socors.

GRU, MI VILLANO FAVORITO 2Gru és un dels principals superdolents del món, però ha decidit deixar enrere la seva car-rera de maldat per esdevenir el pare perfecte. Mentre ho intenta, és reclutat per una orga-nització anticriminal i supersecreta. De sobte, passa a estar del costat dels bons i a ajudar-los per salvar el món.

THE PURGE: LA NOCHE DE LAS BESTIASEl crim feia estralls als Estats Units i les pre-sons estaven plenes. Per això el Govern va crear La Purga, en què una nit a l’any, durant dotze hores, qualsevol activitat criminal, fins i tot l’assassinat, és legal. Gràcies a aquesta mesura s’ha aconseguit que la delinqüència estigui en un mínim històric.

Cinemes Illa Carlemany

NIÑOS GRANDES 2 18.20, 20.20, 22.30

THE PURGE: LA NOCHE DE LAS BESTIAS 16.00, 18.15, 20.30, 22.30

MONSTRUOS UNIVERSITY 15.50

AFTER EARTH 18.15, 20.30, 22.40

GRU, MI VILLANO FAVORITO 2 16.00

STARTREK: EN LA OSCURIDAD 16.30, 19.30, 22.15

STARTREK: EN LA OSCURIDAD (3D)Quan a la tripulació de la nau Enterprise li ordenen tornar a casa, descobreixen que una imparable i terrorífica força des de dins de la seva pròpia organització ha fet saltar pels ai-res la Flota i tot el que representa, i sumeix el món en una espiral de caos i destrucció. Amb un deute personal per saldar, el capità Kirk dirigeix una persecució per un món en guerra.

Page 29: Diari del 18 de juliol de 2013

oci 29Dijous, 18 De juliol Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAEscaldes-Engordany Farmàcia MargalefAv. del Pessebre, 24 - Tel.: 821 512Pas de la Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

SOLu

ciO

NS N

. 2.3

41

SOLu

ciON

S 1.

741

SudOku NÚM. 1.742

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.342

Envia un SMS al 789* amb la paraula clau LLIGA i

el teu nom i participaràs en el

Envia un SMS al 789* amb la paraula clau LLIGA i

el teu nom i participaràs en elENTRADES PERAL PARTIT DE LA PRIMERA JORNADAFC BARCELONAFC BARCELONA LEVANTE UDLEVANTE UD

Av. Carlemany, 44 PB local Porta 16, Botigues MolinesEscaldes-Engordany · Tel.: 829 999

agENda i ExpOSiciONSANDORRA LA VELLA

ART AL SET / PARK HOTEL Una nova mirada, obra de José Duván. Prorrogada fins a finals d’agost.

ART AL SET / PARK HOTEL Escultures de José Luis Pascual, situades al jardí i al restaurant. Durant tot l’estiu.

SALA D’ExPOSiciONS DEL gOVERN Projecte 1+1. Pintures d’Alfons Valdés i escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 25 de juliol.

gALERiA PiLAR RiBERAYgUA Paisatge marítim, de Trudy Kun-keler. Fins al 31 de juliol.

cASA DE LA VALLLa dona i la política a Andorra. El llarg camí envers la paritat. Fins al 31 d’agost.

EScALDES-ENgORDANY

cAEE Pinzellades de romànic, aquarel-les de Fermí Ginjaume. Fins al 28 de setembre.

cAEE Renoir & Manet, impressions de dos genis al CAEE. Gravats dels artistes impressionistes. Fins al 28 de setembre.

cARRERS DE LA PARRòqUiA Carmencita dormida i Carmencita despierta, d’Antonio López, situ-

ades al passatge de l’Arnaldeta de Caboet i a la plaça Coprín-ceps. Fins al setembre.

ciAm Aigües del món, un món d’aigües, ampolles de disseny de tot el món. Fins al 29 de setembre.

WEB D’EScALDES-ENgORDANY Mostra virtual del procés de cre-ació de la parròquia. A la pàgina web www.e-e.ad/parroquia.

SANT JULiÀ DE LòRiA

mUSEU DEL TABAcHiperrealisme avui, exposició col·lectiva d’artistes hiperrealistes. Fins al 20 d’octubre.

ORDiNO

cARRERS DEL NUcLi HiSTòRic Bike vs Trial. Setze fotografies del concurs d’Instagram. Fins al 20 d’octubre.

ENcAmP

SALA D’ExPOSiciONS Recull, obra de Josep Freixas Mi-ralles. Fins al 13 de setembre.

mW mUSEU DE L’ELEcTRiciTATCamins per al progrés. La construc-ció de carreteres a Andorra.

cANiLLO

mUSEU DE LA mOTO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 18 de juliol de 2013

30 Dijous, 18 De juliol Del 2013oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Bd.qualquer idiota pode se deitar e fazer um filho mas e preciso ...ser homem serio para se levantar e ser um pai

bd emilio deja ya internet, por mas horas que pases en el trabajo mirando tus cuentas bancarias estas no van a crecer, asi que ponte a lo que te toca que con esa actitud no dejaras de ser nunca mas pobre que una rata

Para H 54 viernes as 2.30 na cafetar. Escale nos vemos

Bd necesitaba saber si alguien vio lo q paso el viernes sobre las 4.25 en la bajada colegio massana entre la grua

urbano y un golf rojo muxas gracia

Se va a volver LOCA....

Bd para mi demi moore personal normalmente esta preciosa pero con el alisado te sales y yo no te saco ja ja un beso y no cambies.

Bd esperpentic veure comentaris de polítics d’aquí que critiquen el cinisme de politics dels països veïns. i si mirem dins de casa senyors, ja est``a bé de tanta hipocresia

Bd te querias por no meu lugar mas no estas ao meu alcance ainda bem que el nos comtava tudo que falava contigo podes

te esquecer dele para toda a vida falsa

Bd me llamo Marques de 42 anos a vivir solo y con mui amor y carinos per donar a una mujer,solo ella me queda en mi compania. Manda sms al bondia per o Marques.

Bd jajaja, n’hi ha que tot just han après el do-re-mi i ja es creuen capacitats per compondre la canço de exit de l’estiu, una cosa es tenir alta l’autoestima i estar convençut de les propies possibilitats, l’altre es ser un pedant ignorant, inconcient del ridicul que està fent

Bd al becari del banc tot vestit de blau,

descorda’t el botó de dalt de tot de la camisa home que t’ofegaras

BD En el profissional? Olvidate... No te hagas el mismo dao que yo.Queda una sincera amistad, eso es todo, no podria ser de otra manera.

Bd las vacas corriendo delante d los toros jijiji RIDICULA y vas enseando las foto si no cabes jajaja

BD.hola a la camarera rubia del andorra 2000...cuando vuelves de vacaciones?hecho de menos tus cortaditos con cario...

BD xiqui, només dos dies, tic-tac, tic-tac

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

S’estimulen les re-lacions socials i la convivència, el cli-ma serà d’harmo-nia i entesa. Per a molts serà l’inici d’històries d’amor. Moment beneficiós per començar nous projectes.

Actueu amb diplo-màcia en assump-tes amorosos. No us deixeu portar per la gelosia ni per impulsos negatius. Un dia de possibi-litats per concretar inversions, negocis i transaccions.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Una jornada es-plèndida per a l’amor, per dedi-car a la parella el temps que mereix. Per als sols, l’amor us oferirà oportu-nitats, tant en no-ves aventures com reconciliacions.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

Estareu més comu-nicatius del que és habitual, cosa que permetrà diàlegs profunds amb la parella i també més entesa íntima i quotidiana. La con-vivència us brinda-rà satisfaccions.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Les harmonies as-trals intensifiquen el vostre carisma i encant personal. L’optimisme us ajudarà a millorar les relacions amo-roses en una jorna-da fructífera i molt romàntica. TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Els astres, harmò-nics per al vostre signe, us poden brindar molta ale-gria i emoció. La tendència serà a actuar de manera solidària i huma-nitària brindant generositat i afecte.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

Les diferències amb la parella, so-bretot les que nei-xen de la gelosia, s’han de tractar amb prudència i sense atropella-ments. Porteu les relacions personals amb diplomàcia.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Els astres us ins-ten a no descuidar l’amor i a preservar les relacions amb els amics i la famí-lia. Ara serà neces-sari que mantin-gueu l’ordre a casa vostra i les rutines diàries.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Excel·lent compe-netració emocional amb la parella i les relacions, en una jornada de bona comunicació. El vostre carisma us ajudarà a establir bons acords amb gent responsable.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Època ideal per prendre la iniciati-va en qüestions de l’amor: confessar els sentiments més profunds us farà sentir molt bé. Una jornada lucrativa, amb possibilitat d’assolir objectius.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

La comunicació amb la parella i la convivència mi-lloren, la corres-pondència en els sentiments i les ac-tituds incrementa l’autoestima. Influ-ències astrals molt benèfiques.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

Dialogar sobre les dificultats de la parella serà la millor decisió que pugueu prendre ara. Per molt que us costi afrontar els problemes, una xerrada sincera serà molt efectiva.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 18 de juliol de 2013

oci 31Dijous, 18 De juliol Del 2013

La Nova ForquillaRestaurant

Av. del Fener, 24. AD700 L es Es c aldesTel . : 861 810. Mòbi l : 354 140

DIJOUS, DIVENDRES I DISSABTES NIT, MENÚ VIETNAMITA

Rotlles de primaveraSopa de nuguets amb mandonguilles de gambes

Escalopines de pollastre amb soja i bambúPostre: Tempura de litxis amb puré de mango

16,50 €UNA CUINA DIFERENT

ARA ESTEM OBERTS TOTS ELS DIUMENGES AL MIGDIA

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.00 RNA: Obert per vacances

11.00 Club Piolet12.00 Àrea ATV: Fórmula

musical13.45 Informatiu migdia14.10 Cròniques d’alçada:

La randonnée sauvage

14.40 Informatiu migdia15.05 Àrea ATV: Paisatges17.00 Àrea ATV: Fórmula

musical19.00 Furgoaddictes19.15 Club Piolet 20.15 Identitats20.45 Informatiu vespre21.15 Top Motor 21.40 Cròniques d’alçada22.05 Informatiu vespre22.35 Redifusió nit01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.21 Un dia perfecte

en família per a Catalunya

14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 Divendres 16.35 Divendres 18.40 Joséphine 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Veterinaris 22.55 XIII 23.48 Lost girl 00.40 TR3S C 00.43 Being human 01.40 Doctor Who 02.23 Els informàtics 02.46 Fusió i swing a

l’estudi

21.45 La Sonora 22.05 Cinema 33 Estiu:

Un home seriós23.50 El documental 00.50 Extres 00.58 Explorar 01.50 TR3S C 01.53 Tresors del món,

patrimoni de la humanitat

02.07 Xarxa Natura 02.13 Torchwood

06.44 Els Barrufets 07.58 El xai Shaun 08.22 Mic 3 08.52 La Supermots 09.30 Doraemon 10.43 Rekkit, el conill màgic 11.24 Espies de veritat 12.12 Els germans Kratt 13.00 Scooby-Doo, on ets? 13.25 Què hi ha, Scooby-

Doo? 13.47 Shin Chan 14.36 Els pingüins de

Madagascar 15.24 Bola de Drac 16.13 Marsupilami 16.42 Mic 3 17.20 La Supermots 18.00 Rekkit, el conill màgic 18.49 El llibre de la selva 19.12 Doraemon 20.08 Tom i Jerry 20.58 Bola de Drac Z

07.00 Efectivament 08.00 Crackòvia 09.18 El món des de l’aire 09.44 Catalunya des de

l’aire 10.10 La veritat sobre el

menjar 11.01 A què jugues? 11.55 Ciència bàsica 12.52 Gent del planeta 13.45 El Mediterrani amb el

James Martin 14.07 La meva cuina grega 15.16 El món des de l’aire 16.08 L’autòpsia d’Ötzi,

l’home del gel 17.51 Els 60 animals més

perillosos del món 18.47 Itineraris 19.30 Crackòvia 20.00 Efectivament 21.03 ZZ 21.20 Portes obertes 22.40 Temps d’aventura:

Transpyr, travessar els Pirineus en BTT

23.05 Efectivament

07.20 8 de 807.50 Catalunya blues08.20 La doctora Quinn09.05 Televenda11.05 Vaughan en vivo11.15 La doctora Quinn12.00 Migdia14.00 Estació d’enllaç14.25 Cine d’estiu: 11-S:

Tiempo de crisis16.30 La doctora Quinn 17.20 Pel·lícula: Su Majes-

tad Mrs Brown19.00 8 al dia22.25 Gran cinema: El

secreto del sótano00.45 Misteris... amb

Sebastià d’Arbó01.45 Més que vi02.10 Clips

08.15 Notícies Lleida 09.30 Socarrats10.00 Bat de Sol 10.30 Agrònoms 11.00 Bat de Sol 12.00 Serveis informatius 12.30 Socarrats 13.00 Notícies Lleida 14.00 Informatiu migdia

Lleida 14.30 Bat de Sol 14.45 La Cuina de... 15.00 Cafeïna 16.00 Nius 16.30 Pop clàssics 17.30 Aventures 18.00 Caminat per Cata-

lunya 18.30 Rels 19.00 El Flaix 19.58 Caixa màgica 20.00 Informatiu vespre

de Lleida 21.30 La Marxa 23.00 GPS-Turisme

06.30 Telediario matinal10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 1 16.00 Tour de Francia

2013: 18ª etapa Gap-Alpe-d’Huez

16.30 Gran Reserva. El origen

17.45 Las bandidas 18.30 España directo20.15 Corazón21.00 Telediario 222.15 El tiempo22.30 Clásicos de La 1:

Historia de una monja

01.00 Un país para comérselo

01.45 Las chicas de oro02.45 TVE es música05.00 Noticias 24H

08.55 Biodiario 09.30 El exportador 10.00 Otros pueblos 11.00 Cámara abierta12.10 Para todos La 2 13.35 Curro Jiménez 14.35 Docufilia15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales18.00 Docufilia19.00 España entre el cielo

y la tierra 20.00 La noche temática 21.00 Docufilia 22.00 El documental de

La 2 22.55 Crónicas 23.40 La 2 Noticias 23.55 Días de cine00.25 Makinavaja01.30 Festivales de verano

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame diario 20.15 Pasapalabra21.05 Informativos

Telecinco 22.00 Campamento de

verano 02.15 Premier casino05.00 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos 11.30 Informe criminal 12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias15.00 Jugones15.30 La Sexta Méteo 15.45 Sea Patrol17.40 Más vale tarde20.00 La Sexta Noticias 21.00 La Sexta Deportes 21.30 El intermedio.

Summer Time 22.30 Pesadilla en la cocina01.00 Pesadilla en la cocina 01.45 Astro TV

06.30 TFou08.30 Téléshopping 09.15 Secret Story 10.20 Petits secrets entre

voisins 12.00 Les 12 coups de

midi!13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: William &

Kate: romance royale 16.30 Quatre mariages

pour une lune de miel

17.20 Bienvenue chez nous 18.15 Secret Story 19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Section de

recherches23.40 Film: Sixième sens 01.45 Reportages

05.30 Atletismo. Cam-peonato de Europa sub-23

10.30 Natación. Campeo-nato del Mundo Barcelona

10.50 Ciclismo. Tour de Francia. 17ª etapa

12.05 Directo ciclismo. Tour de Francia. 18ª etapa. Gap - Alpe d’Huez

16.00 Natación. Campeo-nato del Mundo de Barcelona

16.25 Atletismo. Cam-peonato de Europa sub-23

18.00 Olimpismo. Objetivo Rio

19.00 Al filo de lo imposible20.00 Natación. Campeo-

nato del Mundo Barcelona 2013

20.30 Triatlón ITU World Cup21.00 Mountain bike.

Transpyr 2013

06.35 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.30 Amour, gloire et

beauté 09.55 Le jour où tout a

basculé 11.00 Motus11.30 Les Z’Amours 12.00 Tour de France 13.00 Journal13.50 Toute une histoire 15.00 Tour de France 17.45 L’après Tour 18.50 Avec ou sans joker 19.25 Le cube 20.00 Le journal20.45 Carnets de voyage

d’Envoyé spécial 22.15 Dans les yeux

d’Olivier 23.55 Secrets d’histoire 02.05 Toute une histoire

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo Público12.20 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 noticias 115.45 Deportes 116.00 Tu tiempo16.30 Amar es para

siempre 17.30 El secreto de Puente

Viejo18.45 Ahora caigo20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 221.40 Deportes21.45 El tiempo 22.00 El Club del Chiste22.40 Arrow: Piloto 23.30 Arrow: Honrarás a tu

padre 00.15 Érase una vez: El

cocodrilo 02.10 Ganing Casino

07.00 El zapping de los surferos

08.30 El encantador de perros

09.45 Rush 10.30 Alerta Cobra11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro, con Jesús Cintora

14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Negocia como

puedas 16.30 Castle18.30 Te vas a enterar 20.00 Noticias Cuatro21.00 Lo sabe, no lo sabe:

Express 21.30 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Mentes criminales:

Hermanos Hotchner 23.15 Mentes criminales:

El aprendizaje 02.45 La línea de la vida04.00 Shopping

08.15 Ludo vacances 12.01 Édition régionale 12.55 Tour de France 15.10 Questions au gouver-

nement 16.10 Des chiffres et des

lettres 16.55 Harry 17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion19.00 Journal régional 19.30 Journal national 20.05 Le film du Tour20.45 Film: Spy Game, jeu

d’espions 22.50 Soir 323.20 Film: Scarface 02.40 Soir/3

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai -

La quotidienne 10.15 Star Academy -

La quotidienne 10.50 Les anges de la télé-

réalité 4 12.15 The Big Bang Theory 13.40 Tellement vrai 15.20 Tellement vrai - La quotidienne 16.30 Les anges de la télé-

réalité 4 17.00 5 frenchies a Cancun 17.05 Les anges de la télé-

réalité 4 17.35 Physique ou chimie 18.45 Stargate SG-1 19.35 Physique ou chimie 20.50 Tellement vrai 22.25 Film: Mes copines 00.15 Film: Au suivant! 01.55 Poker night

08.30 X:enius 08.55 Notre poison

quotidien 10.50 Chronique de la mer

Blanche 12.00 Vins à la carte 12.41 Japon, la voie du thé13.35 Film: Vivace 15.15 Les grands cols du

Tour de France 16.25 Stockholm 1628,

l’aventure du “Vasa” 17.10 X:enius 18.05 Petits plats à la mode

de Canton 19.00 L’Allemagne des

bords de mer 20.05 Forêts vierges

d’Europe 20.50 Téléfilm: Persuasion 22.25 Les secrets de la

matière 23.15 La baraque à frites 00.15 Neukölln Unlimited

06.30 Bom dia Portugal10.00 Verão total13.00 Jornal da tarde 14.15 Windeck - O preço

da ambição15.24 Verão total 18.00 Portugal em direito19.08 O preço certo20.00 Telejornal21.00 Bem-vindos a Beirais22.01 AntiCrise22.23 Portugueses pelo

mundo23.23 Filme: Carter01.08 Dallas01.58 Ler +, ler melhor

08.30 TV5 Monde. Le journal

09.15 13 minutes au naturel

10.00 Flash info11.00 TV5 Monde. Le

journal12.05 A table!13.00 Silence, ça pousse!13.30 Journal (RTBF)14.00 Comme un chef15.40 Patrimoine et

énigmes du monde marin

16.00 TV5 Monde. Le journal

17.00 Artisans du chan-gement

18.00 TV5 Monde. Le journal

19.05 L’épicerie20.25 Au plus près du Tour20.55 Le film du Tour21.00 Téléfilm: Douce

France22.30 TV5 Monde. Le

journal

08.00 Téléachat 09.00 Le zap D8 10.00 Le meilleur de

Touche pas à mon poste!

10.35 Touche pas à mon poste! Spécial été

11.45 MacGyver 12.30 MacGyver 13.30 Femmes de loi 17.00 MacGyver18.30 Touche pas à mon

poste! Spécial été 19.40 Le meilleur de

Touche pas à mon poste!

20.20 Palmashow, l’émis-sion

20.50 Film: Le chocolat 23.00 Touche pas à mon

poste! Spécial été 01.00 Programme de nuit

08.15 Glee09.00 M6 Boutique 10.15 Malcolm11.45 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12 4513.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: Une divine

idylle 15.40 Téléfilm: Hôtel de

rêve... en Birmanie 17.35 Un dîner presque

parfait18.45 100% mag 20.05 En famille 20.50 Film: Nos jours

heureux 22.25 Film: Coup de foudre

à Notting Hill 00.45 Film: Le Clown 02.45 M6 Music

Page 32: Diari del 18 de juliol de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

DIJO

US, 1

8 DE

JUL

IOL

DEL

2013

Avui felicitem tots els Frederics i les Marines

[email protected]

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA.Tel.: +376 83 64 00

Vine a gaudir del nostre Menú cap de setmana

(migdies i nits) 25 € tot inclòs 

Us recomanem el viDAVIDE ALBARIÑO

+ GODELLO D.O. RIAS BAIXAS

Moltes felicitats, preciosa, per molts més anys així de maca!!! T’estimo.

Per molts anys!! Desitgem de tot cor que passis un feliç dia

d’aniversari i amb aquest ja en van 11. Felicitats de part de tots els que t’estimem!!

Muuuaacc

Servei tècnic informàtic i d’electricitatQualitat i eficàcia

Jordi Oliva GómezTècnic informàtic i electricista

Av. Copríncep De Gaulle, 7. Edif. Pirineu. Local 1 - Escaldes-Engordany - AD700 - Tel. +376 85 32 35Mòbil +376 67 68 93 - Fax +376 85 33 24 - [email protected] - http://www.sti.ad - NRT: F-004508-J

Amics, sou els millors!!

A veure si en-devineu qui és

el que envia la foto he he

he he.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

Més SMS a la pàgina 30

ANDORRA LA VELLAAv. Prat de la Creu, 16Tel.: 81 18 18

LA MASSANAAv. Sant Antoni, 41Tel.: 83 56 78

www.urban.ad Perduda gata raca meikung color marro fosc adulta amb cicatriu a la panxa,perduda voltants lycee compte d foix.es recompensara.avisar bon dia

BD sofi por favor basta ya de lejia o cambia de marca, el olor de las mañanas es insoportable

Aquest missatge es per la Marina i pel Bruno! Volem que estigueu a tope aquest cap de setmana! Donant-ho tot a monegros! Ànims! Que no tot es perdut! El vostres amics que us estimen molt!

Bd. Pues de tres noies del festa and, q estaben just a l entrada a ma esquerra a la barra sentades i la roseta va sorti a fumar amb un bestit curt ets molt guapa petons.

El pin rs el tamrro d’or

He perdut un clauge marca montblanc con las claus de casa sis plau fiquese amb contacte bondis gracies

bd nuria si baixes el volum em podras sentir, mira que ets sorda

BD jajaja, algu sap on són quan hi ha eleccions tots aquests progres que

hi ha al país si hem de fer cas de les enquestes del CRES, tots aquestos que es queixen han de pensar que tenen el govern que es mereixen, el que lliurament han votat, i si no haver-ho pensat més bé a l’hora de triar

BD menuda carrera hara el camamero nuevo si por cada copa que sirve a los clientes se pone una para el, jajaja que gran fichaje

Bd felicitats padrino agostinho de lavradas k disfrutis dels teus dias a andorra

Moltes felicitats, preciosa, per molts més anys així de maca!!! T’estimo.

DIJO

US, 1

8 DE

JUL

IOL

DEL

2013

* co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 € 

+ c

ànon

Envia un SMS al 789 amb la paraula clauTV (espai) nom i entraràs en el sorteig

Sorteig d’un televisor

PHILIPS LCDAMBILIGHT

SPECTRA amb Pixel Precise HD de 42”

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els