harry houdini pp

18
HARRY HOUDINI:

Upload: jclua1234

Post on 15-Jun-2015

593 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Harry houdini pp

HARRY HOUDINI:

Page 2: Harry houdini pp

ÍNDEX-Naixement i nom.-Carrera.-Escapades espectaculars. Metamorfosi.-El bidó de llet.-La cambra de tortura xina.-Escapada penjat amb camisa de força!. (Video)-Varis-Conclusió- Actuació escapisme amb cordes: Marc Romeo!( Aplaudiments….)

Page 3: Harry houdini pp

Naixement i Nom Un 24 de març de 1874 naixia Ehrich Weiss a

Budapest (Hongria). Amb el temps canviaria el seu nom, pel que és més conegut en la història de la màgia y del espectacle: Harry Houdini, un dels més extraordinaris “showmans” de tots els temps.

Page 4: Harry houdini pp

CARRERA Als 15 anys va fer una de les seves

presentacions de màgia amb cartes i d’altres efectes, ajudat pel seu germà, Hardeen. Però aviat es va inclinar més cap a l’escapisme (pràctica d’escapar d’un lloc tancat o d’un lligament del seu propi cos).

Page 5: Harry houdini pp

ESCAPADES ESPECTACULARS

Una de les escapades clàssiques d’en Harry Houdini, va ser, l’anomenada “Metamorfosi”.

El van lligar i el van col·locar dins d’un sac lligat i aquest sac dins d’un bagul amb tancats amb clau.

Llavors una ajudanta pujava al damunt i s’alçava una cortina i….: 3…,2…,1…

i a l’instant baixava la cortina i APAREIXIA L’ ESCAPISTA TOTALMENT LLIURAT, AL LLOC DE L’AJUDANTA!!!. Acte seguit, s’obria el bagul, se’n deslligaven les cordes i…

Page 6: Harry houdini pp

ES MOSTRAVA L’AJUDANT DINS DEL BAGUL!, Els 2 s’havien intercanviat o metamorfosat

amb el millor art de la màgia. Es creu que en Harry Houdini va representar

aquest número unes 10.000 vegades amb tota la seva carrera.

La seva ajudant va acabar sent la seva esposa: Bess Houdini a l’any 1894. No van tenir fills.

Page 7: Harry houdini pp

CARTELL METAMORFOSI

Page 8: Harry houdini pp

EL BIDÓ DE LLET El pròxim nou repte d’en Harry va ser el de submergir-se

en un bidó de llet, ple d’aigua, En aixecar-se la cortina es veia el pas del temps en un

rellotge i poc després apareixia llegint un diari com si res!.

Per entrenar-se, es submergia cada dia, en una banyera plena d’aigua plena de blocs de gel. Amb la pràctica, va aconseguir estar-s’hi fins a 3 minuts. Per aquest motiu no es parla de trucs, en els seus números, si no el resultat d’una força física, habilitat i tècniques, en certa manera “sobrehumanes”

Page 9: Harry houdini pp

CARTELL DEL BIDÓ DE LLET

Page 10: Harry houdini pp

LA CAMBRA DE TORTURA XINA

• Els números d’en Houdini eren d’un alt risc per la seva vida, és per això, que en més d’una ocasió, algú del públic marxava de la sala abans de que finalitzés la seva actuació.

• Quan tenia 7 anys va estar a punt de morir en un riu per un accident que va tenir, fet que no el va privar de submergir-se en molts dels seus actes.

Page 11: Harry houdini pp

CAMBRA DE LA TORTURA XINA

Al 1912 va protagonitzar, un dels seus números més grans de la seva carrera: “La cambra de tortura xina”, un enorme aquari on s´ hi va introduir cap per avall i d’ on n’escaparia al cap d’uns inacabables minuts, darrera d’una gran cortina. Impressionant!! I Sobrenatural a la vegada.

Page 12: Harry houdini pp

CAMBRA DE LA TORTURA XINA

Page 13: Harry houdini pp

ESCAPADA PENJAT AMB CAMISA DE FORÇA

Una de les seves darreres actuacions que va protagonitzar, va ser l’escapada d’una camisa de força cap per avall lligat amb una corda i des d’una grua a gran alçada!. Ho va fer des de Times Square a Nova York, Whashington i a moltes altres ciutats, tot i que era bastant esgotador i que ja començava a tenir una edat.

Page 14: Harry houdini pp

ESCAPISME AMB CAMISA DE FORÇA

Page 15: Harry houdini pp

VARIS

En Harry Houdini tenia una gran habilitat per alliberar-se de les cordes, cadenes amb candaus i manilles (com les que posen als delinqüents). És per aquest motiu que li va quedar el sobrenom de: “ El rei de les manilles”.

El que solia fer quan arribava a una ciutat, era presentar-se al encarregat de la policia local o amb un grup de periodistes i proposava els seus reptes que eren publicats als principals diaris i anava en boca de tothom.

Page 16: Harry houdini pp

VARIS

Ell mateix s’oferia a passar per tot tipus de proves per comprovar que no hi havia cap mena de truc, provant nous tancats amb clau de fabricació totalment desconeguda per ell.

Un dels accidents més greus que va patir va ser a l’intentar escapar d’un bidó de cervesa, gairebé li va costar la vida.

El 31 d’Octubre de 1926, va morir Harry Houdini.

Page 17: Harry houdini pp

CONCLUSIÓ

En Harry Houdini està considerat com el millor escapista de tots els temps. Va escapar de: cordes, cadenes, camises de força, manilles, barrils, caixes, baguls, bidons, bosses, sacs, taüts (tombes), gàbies i habitacions tancades.

També s’ha dit que va aconseguir escapar d’una mena de monstre marí del qual va sortir del seu interior com si res!

I fins i tot va protagonitzar alguna pel·lícula en la qual apareixia fent escapisme i també va escriure algun llibre pel cercle de màgia explicant el seu treball.

Page 18: Harry houdini pp

HE TRIAT AQUEST TEMA PERQUÉ…

• M’agrada molt el món de la màgia i també el de l’escapisme, ho trobo intrigant i emocionant, espero que vosaltres també.

• Voleu que faci un número d’escapisme???