diari del 24 de setembre de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 DIMARTS, 24 DE SETEMBRE DEL 2013 / NÚM. 2.401 / ANY 10 Preus amb impostos inclosos. Fins a esgotar existències. serveis informàtics per a particulars i empreses 73 77 73 [email protected] Lenovo Essential B590 Intel Celeron 1,8 ghz, 4 GB ram, 320 GB disc, Windows 8 Amb la tornada al col·le, informatitza’t! 329 AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 La Setmana de caça de l’isard registra provisionalment fins a 69 captures El menor que va ferir el pare ingressa a la Comella mentre el progenitor continua a l’UCI ANDORRA Pàgina 6 La policia deté un home per accedir a un domicili i agredir el llogater ANDORRA Pàgina 7 Carles Torralba considera “inviable” que el Comú de la capital pugui pagar el GAdA ANDORRA Pàgina 9 La Vila medieval de Sant Julià de Lòria potencia les activitats de foc i els concerts ANDORRA Pàgina 10 El rellotge solar dels pastors serà el tema del cartell de la 35a Fira del bestiar CULTURA Pàgina 13 El River espera amb el Barça B un partit per seguir “millorant” tot i els dubtes de jugadors ESPORTS Pàgina 15 ANDORRA Pàgina 7 La qualitat de l’aire obté una millora a les avingudes Carlemany i Rocafort ANDORRA Pàgina 6 LA troba “positiu” que finalment es faci pública l’oposició d’empresaris a l’IRPF ESPORTS Pàgina 16 Tati Masià Molta feina per fer La selecció nacional de futbol sala cau davant la més gran superioritat física i tècnica d’Eslovènia (0 a 8) en el primer dels dos partits amistosos.

Upload: virginia-yanez-aldecoa

Post on 30-May-2015

193 views

Category:

News & Politics


10 download

DESCRIPTION

Aquí us podeu descarregar el diari d'avui. Que tingueu un Bondia!!! :)

TRANSCRIPT

Page 1: Diari del 24 de setembre de 2013

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

dim

arts

, 24

de s

etem

bre

del

2013

/ nú

m. 2

.401

/ an

y 10

Preus amb impostos inclosos.Fins a esgotar existències.

serveis informàtics per aparticulars i empreses73 77 73 [email protected]

Lenovo Essential B590 Intel Celeron 1,8 ghz, 4 GB ram,

320 GB disc, Windows 8

Lenovo Essential B590

Amb la tornada al col·le,

informatitza’t! 329 €

avui és notícia Pàgina 3

La setmana de caça de l’isard registra

provisionalment fins a 69 captures

El menor que va ferir el pare ingressa a la comella mentre el progenitor continua a l’uci

andorra Pàgina 6

La policia deté un home per accedir a un domicili i agredir el llogater

andorra Pàgina 7

carles torralba considera “inviable” que el comú de la capital pugui pagar el Gada

andorra Pàgina 9

La vila medieval de sant Julià de Lòria potencia les activitats de foc i els concerts

andorra Pàgina 10

El rellotge solar dels pastors serà el tema del cartell de la 35a Fira del bestiar

cuLtura Pàgina 13

El river espera amb el Barça B un partit per seguir “millorant” tot i els dubtes de jugadors

Esports Pàgina 15

andorra Pàgina 7

La qualitat de l’aire obté una millora a

les avingudes carlemany i rocafort

andorra Pàgina 6

La troba “positiu” que finalment es faci

pública l’oposició d’empresaris a l’irpF

Esports Pàgina 16

Tati Masià

Molta feina per ferla selecció nacional de futbol sala cau davant la més gran superioritat física i tècnica d’eslovènia (0 a 8) en el primer dels dos partits amistosos.

Page 2: Diari del 24 de setembre de 2013

DIMARTS, 24 DE SETEMBRE DEL 2013D’INTERÈS2

(a 50 m de Correus Espanyols, direcció Parc Central)

Novacolecció

tardor-hivern

2014

Pneumàtics

Totes les marques:

A UN MINUT DE L’ILLA CARLEMANY

PRIMERES MARQUESAMB LA MILLOR RELACIÓQUALITAT-PREU

Horaris de dilluns a dissabte: de 8.30 a 13.30 i de 15 a 20 h. Tel.: 867 000 · www.rodand.com

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

Menú dimartsPrimer plat

Amanida de formatge de cabra amb fruits secsAmanida de bacallà a la vinagreta

Gaspatxo andalúsCloïsses a la planxa

Patates saltades amb xoriço i ou

Postres a triar, beguda, cafè i ‘xupito’

MENÚ DIARIMENÚ CARTA

MENÚ DEL XEFMENÚ DE TAPES X 2

MENÚ MARISCADA X 2 MENÚ GRAELLADA DE CARN X 2 10,90 €

+ IGIFem tot tipus de celebracions Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

Segon platTruita a la planxa

Filet de lluç-brazeada amb llagostinsConill a la brasa

Pollastre adobat a la brasa

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

4/16

5/22

7/23

8/25

9/26

8/28

7/23

6/22

4/21

7/25

9/29

[email protected]

Temps d’estiuMatinades de setembre

Continuem amb un temps molt estable i asso-lellat, més propi de l’estiu que no de la tardor. Tot plegat, gràcies a un anticicló potent que fa que les matinades siguin de temperatures nor-mals però les màximes d’enfi lin cada dia una mica més. El contrast tèrmic entre el dia i la nit es fa molt evident i això comporta que de mati-nada calgui abrigar-se lleugerament i durant la tarda anar pràcticament en banyador. Avui, cel serè amb algun nuvolet de tarda i vent de com-ponent sud-oest fl uix, com a molt moderat, a les hores centrals del dia als cims. Que tingueu un BONDIA.

Quart minvant

07.43 h19.47 h

Page 3: Diari del 24 de setembre de 2013

3Dimarts, 24 De setembre Del 2013

La Setmana de caça de l’isard s’ha desenvolupat enguany, igual que l’any passat, sense que s’hagi detectat “cap irregu-laritat” en el compliment de la normativa vigent per part dels 374 caçadors que han estat au-toritzats enguany a formar colla. Així ho va explicar ahir el cap de banders, Miquel Rossell, que va subratllar que l’únic fet que es va registrar fora de la normalitat va ser l’accident que va tenir un caçador en una canal propera a Fontverd, al Madriu, i a conse-qüència del qual va patir diver-ses ferides de consideració. El departament de Patrimoni Na-tural va informar a través d’una nota de premsa que fins al dia d’ahir s’havien fet un total de 69 controls de peces capturades, confeccionant la corresponent fitxa de control morfobiomètric.

El màxim responsable del cos de banders va indicar que fins ahir al migdia es podia afirmar que havia estat una Setmana de caça de l’isard “tranquil·la” i sense “cap incident”, tot i que va recordar que durant la jornada d’ahir encara es podien portar a terme controls, ja que segons la

modificació que es va fer al re-glament els caçadors disposen de 24 hores per donar avís d’una captura.

El nombre d’animals abatuts fins ahir al migdia era de 69, una quantitat a la qual se’n podri-en afegir finalment una desena més, segons va assenyalar Ros-sell, amb la qual cosa es preveia que el total de controls de peces capturades se situï finalment en una vuitantena, xifra molt simi-lar a la que es va registrar l’any passat. El nombre de captures

que els caçadors podien realitzar enguany va quedar determinat en 81, a partir dels recomptes previs d’isards que es van portar a terme durant l’estiu.

A més dels controls, es va aprofitar també per recollir di-verses peces de melsa d’algunes de les peces capturades, unes mostres que seran posterior-ment analitzades per determinar si hi ha en aquests moments pre-sència del pestivirus en l’espè-cie. Tal com va indicar Rossell, aquesta és una tasca que es fa

habitualment durant la Setmana de caça de l’isard, que es va ini-ciar el 15 de setembre i va finalit-zar diumenge passat. Una quin-zena d’agents del cos de banders es van encarregar durant tota la setmana de vetllar perquè els ca-çadors complissin a la muntanya la regulació en vigor, que inclou, per exemple, dur l’anella, por-tar roba d’alta visibilitat i seguir les normes de seguretat pel que fa a l’ús de les armes, a més de verificar totes les peces un cop han estat abatudes per les dife-rents colles.

Des del departament de Patri-moni Natural es va lamentar el malaurat accident d’un caçador que, trobant-se en acció de caça, va patir diverses ferides de con-sideració, desitjant-li una ràpida recuperació. En aquest mateix sentit es va pronunciar també el cap de banders. El jove de 24 anys, que va resultar ferit de gravetat en caure per una canal a l’obaga de Fontverd, va estar ingressat fins ahir a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on el van operar de diverses frac-tures i contusions. Al migdia va ser traslladat en ambulància a l’Hospital de la Vall d’Hebron, a Barcelona, per poder-li fer les in-

tervencions de reconstrucció de la mandíbula.

Una vegada finalitzat el pe-ríode de caça, d’acord amb el que està previst a l’article 29 del reglament de gestió i caça de l’isard, cada colla de caçadors està obligada, en el termini de quinze dies naturals, a lliurar totes les anelles de captura al de-partament de Patrimoni Natural, exceptuant les anelles de les cap-tures realitzades i controlades pel personal de l’administració en el moment del control mor-fobiomètric, que no s’hauran de retornar. El termini per al retorn de les anelles acaba el 7 d’octu-bre, segons una nota del Govern. En aquesta ocasió van ser auto-ritzats 374 caçadors dels 401 que havien demanat sol·licitud per participar-hi.

Des del cos d’agents rurals de Lleida es va informar també que la “tranquil·litat” havia estat la característica d’aquesta Setma-na de caça de l’isard. Contrària-ment al que passava fa uns anys, en aquesta edició tampoc no hi ha hagut col·laboració entre els cossos encarregats de la vigilàn-cia a tots dos països, sinó que ca-dascun ha actuat pel seu compte al respectiu territori.

La Setmana de caça de l’isard registra 69 captures com a balanç provisional

cinegètica

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la Vella

El cap de banders afirma que aquesta edició ha estat “tranquil·la” i sense “cap irregularitat”bondia

374 caçadors han estat autoritzats enguany a la Setmana de caça de l’isard.

Page 4: Diari del 24 de setembre de 2013

opinió4 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Considereu excessiu el desplegament d’agents rurals durant la setmana de l’isard?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un mòbil Samsung Galaxy Pocket.

Av. Meritxell, 40Andorra la Vella

Tel. 825 720

edIToRIaL

L’11 de setembre de 1973, ara fa quaran-ta anys, el general Augusto Pinochet va encapçalar un cop d’Estat a Xile. La seva revolta, la història ho ha deixat confir-mat, va tenir el suport dels Estats Units d’Amèrica. Amb aquell alçament militar es va abocar el president elegit, Salva-dor Allende, al suïcidi i es va posar punt final a una experiència democràtica i socialista.

Aquest cop d’Estat i la dictadura que va seguir durant uns llarguíssims disset anys van simbolitzar per a la nostra ge-neració i arreu del món la violència im-posada al poble pels militars i unes clas-ses dirigents profundament egoistes que amagaven la seva voluntat de control emprant indegudament el liberalisme com a aixopluc.

El diari francès Libération ha volgut sa-ber com es percep i es viu aquella història quaranta anys després. I ho ha preguntat a dos escriptors xilens que no havien pas

nascut el 1973, Alejandro Zambra i Diego Zúñiga. L’un té 38 anys i l’altre, 26. Són dos excel·lents autors de novel·la. El Li-bération els defineix com a “sobris, d’una sensibilitat intensa i circumspecta”.

De les seves respostes, publicades en l’edició de dijous passat, dia 19 de setem-bre, de Libération es pot concloure que la història viscuda pels seus pares és també la seva. Diego Zúñiga diu: “Pertanyo a la generació que no va viure aquesta histò-ria. Sóc dels que l’han après mitjançant els llibres, els documentals, els comenta-ris dels nostres pares.”

I Diego Zúñiga segueix dient: “...nosaltres no hem viscut la dictadura, però n’hem viscut les conseqüències: un model econòmic que ens ha determinat totalment. La sanitat i l’ensenyament pri-vatitzats. Un món en el qual si no tens diners no vals res. Un món modern.”

Alejandro Zambra assenyala que en-

cara cal avaluar el mal provocat per la dictadura.

Segons ell, “parlar de la dictadura no és parlar del passat. Pinochet va destruir l’educació xilena, la Constitució que va imposar és encara la nostra, la nostra de-mocràcia és encara molt jove: la dictadu-ra potser no es va acabar, de manera més perceptible, fins a la mort de Pinochet, fa tot just cinc anys”.

L’any 2009 vaig poder conèixer l’ales-hores presidenta de Xile, Michelle Ba­chelet, durant la cimera iberoamericana celebrada a Estoril i Lisboa el novembre d’aquell any. Va ser presidenta del març del 2006 al març del 2010. Després de deixar la presidència de Xile ha estat tre-ballant intensament en l’organització de les Nacions Unides en el projecte ONU Dones.

Ara Michelle Bachelet torna a ser can-didata pel centreesquerra progressista a

la presidència del seu país l’any 2014. La seva campanya s’organitza a l’entorn de l’eslògan Chile de todos i planteja refor-mes de gran abast en sanitat i educació, així com una proposta de reforma tribu-tària.

El dia 20 de juny d’enguany Michelle Bachelet va presentar aquella proposta defensant un país més solidari assenya-lant que “...som en un moment histò-ric que demanarà l’esforç de diversos sectors segons la seva capacitat contri-butiva”.

En el discurs de presentació també va dir: “... es tracta de fer de Xile un país mi-llor per a tothom, un país amb un desen-volupament que sigui inclusiu i que en-cari les desigualtats”, per a la qual cosa, va concloure, cal “unitat i sentit de país”.

La campanya Chile de todos està obrint un horitzó d’esperança en aquell país amic. Que tinguin molta sort!

TRIbuNa

JauMe baRTuMeu CaSSaNy, Conseller general i membre del Consell naCional de soCialdemoCràCia i Progrés d’andorra

Quaranta anys del cop d’Estat a Xile: l’esperança de Michelle Bachelet

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a

l’adreça electrònica [email protected]

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

La contaminació registrada a l’avinguda Carle-many i a la Rocafort ha experimentat una mi-llora en l’últim any, tal com va explicar ahir el director de Medi ambient, Marc Rossell. a més a més, sembla que l’aire al país es troba en uns nivells bons. a l’hora d’analitzar aquestes dades cal tenir en compte que la davallada de l’activitat econòmica també influeix en aquesta qualitat, ja que el descens del trànsit va estretament lligat a aquesta qualitat. Per això, i malgrat que s’ha-gi donat un descens en dos punts concrets i en general la qualitat sigui bona, cal no abaixar la guàrdia i continuar endavant amb les polítiques perquè aquests barems es mantinguin. En aquest

sentit és essencial la conscienciació i cal conti-nuar difonent la necessitat de fer servir altres mitjans de transport diferents del vehicle privat. Precisament, la visita que ahir es va fer a l’esta-ció de control d’Engolasters s’incloïa en els actes previstos amb motiu de la Setmana europea de la mobilitat. al llarg d’aquesta setmana cal cele-brar que la Massana s’hagi sumat a la iniciativa, signant la carta per a la mobilitat sostenible. i és que cal ser conscient que encara queda molt de camí per recórrer per aconseguir que els nos-tres hàbits siguin respectuosos amb el medi i cal pensar també en l’impacte que això té en la nostra salut.

Canvi d’hàbits

Page 5: Diari del 24 de setembre de 2013

publicitat 5Dimarts, 24 De setembre Del 2013

Fons d’inversió* Proactive Protection

nous

Arriben els nous fons d’inversió* Proactive Protection de Crèdit Andorrà. Una espècie de fons capaç d’adaptar-se ràpidament a les tendències dels mercats financers, aprofitant al màxim les pujades per obtenir una bona rendibilitat i refugiant-se en les caigudes per protegir el teu capital.

MàxiMa adaPtació

als Mercats

Assessora-te’n a les nostres oficines www.creditandorra.ad

Crediinvest SICAV Proactive Protection:

Liquiditat diària

Volatilitat màxima: 5%

Pes màxim en renda variable: 30%

Índex de referència: Euro Líbor Total Return 3 mesos

Pensats per als qui valoren la seguretat i el rendiment. Adaptats a les tendències reals dels mercats. Amb rendibilitats atractives sense haver d’assumir les volatilitats

de la renda variable.

Crediinvest SICAV Proactive Protection Opportunity:

Liquiditat diària

Volatilitat màxima: 10%

Pes màxim en renda variable: 50%

Índex de referència: 25% MSCI World + 75% Euro Líbor Total Return 3 mesos

No sobreviuen les espècies més fortes, sinó les que millor s’adapten als canvis. Així són els nous fons d’inversió* Proactive Protection de Crèdit Andorrà.

*Organismes d’Inversió Col·lectiva (SICAV) orientats al control del risc amb una volatilitat limitada màxima d’entre 5% i 10% segons el producte. Número de registre: EB02-003-10 - Crediinvest SICAV Proactive Protection; EB02-003-11 - Crediinvest SICAV Proactive Protection Opportunity. Els prospectes complets es poden consultar a www.borsacredit.ad i els estats financers trimestrals i anyals es poden consultar a les oficines de Crèdit Andorrà. Societat gestora: Crediinvest SICAV. Assessor d’inversions: Crediinvest SA. Sotsassessor: Expert Timing Systems International EAFI, SL. Entitat dipositària: Banque de Patrimoines Privés SA. Distribuïdor a Andorra: Crèdit Andorrà amb número d’autorització EB 2/95. Costos associats a la contractació: 0% en la compra; 0,50% en la venda; comissió de custòdia: 0,20%.

Page 6: Diari del 24 de setembre de 2013

6 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

El consum d’energia durant el mes d’agost ha estat de 22.918 TEP (tones equivalents de petro-li) i de 37.713 MWh (megawatts per hora), cosa que suposa una variació percentual negativa respecte al mes d’agost de l’any anterior del 3,4% pel que fa al

consum en TEP i del 10,7% pel que fa al consum en MWh.

El grup energètic gasoil de locomoció té una variació per-centual negativa del 0,4%; elec-tricitat, d’un 10,7% i gasolina d’un 5,7%. L’únic grup energètic que aquest mes d’agost ha tin-gut una variació positiva res-pecte de l’any anterior ha estat

el fuel domèstic, amb un 34,2%. Pel que fa al consum amb dades acumulades del 2013, ha estat de 188.230 TEP, amb una variació percentual negativa de l’1,6%. El grup principal, electricitat, ha registrat una disminució de l’1,8% i el gasoil de locomoció, del 2,3%, segons ha informat el departament d’Estadística.

El consum d’energia baixa al mes d’agost un 3,4%

indicadors

RedaccióanDorra la Vella

L’home de 51 anys que pre-sumptament va ser agredit amb un ganivet pel seu fill dissabte a la Massana, i que arran dels fets va patir un tall a la vena jugular, continuava ahir a la unitat de cures in-tensives de l’Hospital Nos-tra Senyora de Meritxell amb

respiració mecànica i, segons fonts hospitalàries, la previsió és que continuï sedat les pro-peres hores. Cal recordar que arran dels fets el menor va ser detingut i que diumenge va passar a disposició judicial. Després de la seva declaració, el batlle va dictaminar el seu ingrés al Centre Penitenciari de la Comella.

El ferit continua a l’UCI i el fill ingressa a presó

RedaccióanDorra la Vella

succés a la massana

Liberals d’Andorra (LA) consi-dera que “cada cop hi ha més veus en contra d’implantar l’IRPF a Andorra”. Per aquesta raó troben “positiu” i es con-gratulen que finalment s’hagi fet pública aquesta oposició i un grup d’empresaris hagi decidit posar de manifest la seva pos-tura en relació amb aquest nou impost, demanant que es pospo-si temporalment, una iniciativa que qualifiquen de “fantàstica”.

El president de LA, Jordi Ga-llardo, recorda que fa un any que s’estan manifestant en con-tra de l’IRPF i que durant aquest temps han estat molts els empre-saris que, en diverses reunions, han mostrat el seu neguit per la nova figura tributària, “tot i que no ho volen fer públic”. “Coinci-dim plenament amb aquest grup que no és el millor moment per incrementar la pressió fiscal”, va recalcar Gallardo. A més, segons el president dels liberals, no és cert que l’IRPF “com el que ens volen imposar aquí” sigui neces-sari per firmar convenis de do-ble imposició, sinó que es pot fer “amb figures homologables que tenim”. “El model d’IRPF que

volen posar aquí és l’espanyol i el francès, i no un especialment pensat per al cas d’Andorra”, afegeix Gallardo.

Igual que aquest grup d’em-presaris contraris a l’IRPF, LA troba també que, abans d’aques-ta nova figura impositiva, cal que la majoria demòcrata tiri endavant les reformes a què es va comprometre en les darreres eleccions generals, com són les referents a les transferències i competències comunals, la fun-ció pública i la CASS. “Van dir que serien valents, però el cert és que només han presentat mitja reforma de la CASS i de les al-tres dues encara no s’ha fet res, i en canvi sí que han tingut pressa per portar a terme una cosa que no és al seu programa electoral”, va assenyalar Gallardo.

L’opinió dels liberals, davant d’aquesta situació, és que “hi ha una improvisació preocupant” de la majoria que governa el país. A més, demanen que hi hagi “un debat ampli” abans d’aprovar un impost d’aquest tipus, que segons recorda Ga-llardo “és irreversible”. “El mi-llor és parlar d’aquest tema en campanya electoral”, va afegir el líder de LA.

LA troba “positiu” que finalment es faci pública l’oposició d’empresaris a l’IRPF

política

JULiÀ ROdRÍGUeZanDorra la Vella

El president dels liberals afirma que “el millor és parlar d’aquest tema en campanya electoral”tati masiÀ

El president de liberals d’andorra, Jordi Gallardo.

El lobby vol que la votació del nou impost es posposi temporalment

Un grup d’empresaris ha elaborat un document, que ja han fet ar-ribar al grup parlamentari demòcrata, en què demanen posposar temporalment la votació del projecte de llei de l’IRPF, el projecte de llei de bases de l’ordenament tributari i l’intercanvi automàtic de dades fiscals. Els promotors volen que abans de l’IRPF s’im-plementin les reformes estructurals per a les quals DA va rebre majoria absoluta: la referent a les transferències i competències, la dels complements de jubilació dels funcionaris, la de la CASS i la reestructuració del marc d’impostos comunals i governamen-tals. El lobby considera que només un Consell i un Govern que tinguin l’aprovació en les properes eleccions “pot aprovar lleis que condicionen el futur i la viabilitat d’Andorra”.

ladislau Baró afirma que da manté el full

de ruta inicialEl president del grup par-lamentari demòcrata, La-dislau Baró, va manifestar que estaran atents a les demandes de la societat pel que fa a l’aplicació de l’IRPF però va deixar clar que con-tinuaran amb el full de ruta previst per a aquest impost. Baró va fer ahir aquestes declaracions al programa Ara i Aquí d’RNA en rela-ció amb el sorgiment d’un lobby contrari a l’IRPF. Una de les crítiques d’aquest grup és que DA no portés al seu programa electoral aquest impost. En aquest sentit, Baró ho va reconèi-xer però va afegir que el que sí que portaven era la ne-cessitat de signar convenis per evitar la doble imposició i obrir l’economia, i que per això s’han adonat que cal un sistema fiscal complet.

Page 7: Diari del 24 de setembre de 2013

andorra 7Dimarts, 24 De setembre Del 2013

La posada en marxa de noves in-fraestructures viàries en el darrer any com són el túnel de la Tàpia de Sant Julià de Lòria i la recon-versió d’una part de l’avinguda Carlemany en zona per a via-nants, ha fet que la contamina-ció s’hagi reduït a l’eix escaldenc i l’avinguda Rocafort. Així, pel que fa als contaminants prima-ris, el punt de mesurament de la qualitat de l’aire ubicat en aques-ta zona de Sant Julià ha assolit aquest any per primer cop un nivell d’immissió de diòxid de ni-trogen (NO2) al voltant del valor normatiu anual de 40 μg/m3, re-duint-se un 27% respecte al valor obtingut l’any 2012. El túnel de la Tàpia va entrar en funcionament el desembre del 2012.

Quant al tancament al trànsit d’un tram de l’avinguda Carle-many el juliol passat, el punt de mesurament ubicat a l’eix presen-ta una disminució del nivell d’im-missió de diòxid de nitrogen del 12% respecte a l’any 2012. Segons es va indicar des del Govern, te-nint en compte que durant una part de la campanya de mesura-ment del 2013 els vehicles encara van circular per aquesta part de l’avinguda, es pot suposar que si es manté aquesta configuració, el valor final continuarà baixant.

El director de Medi Ambient, Marc Rossell, va remarcar que “l’aire del Principat és molt bo, i només un 3% de l’any els nivells són dolents o molt dolents”, una xifra que considera molt positiva. L’ozó que ens envolta és un con-taminant secundari que es forma a partir de reaccions químiques quan coexisteixen els òxids de nitrogen (procedents de la com-bustió), els compostos orgànics volàtils (procedents de les pintu-res, vernissos) i una radiació solar intensa en un període de temps prou llarg. Per aquest motiu aquest pol·luent es troba princi-palment entre els mesos de maig i setembre.

A Andorra els únics episodis

de superació del llindar d’avís a la població es van donar l’estiu de l’any 2006 per una intrusió que provenia del sud de Catalunya. Les mesures a l’estació fixa al car-rer del Prat Gran i al Clot d’Em-privat situats en àmbit urbà oscil-len els darrers anys al voltant del límit normatiu anual. La mesura automàtica en continu del carrer del Prat Gran extrapolada a finals d’any confirma el compliment de la normativa en àmbit urbà, ja que se situarà entre 26 i 27 μg/m3. Per contribuir a la millora de l’ai-re s’aconsella utilitzar el transport públic, compartir vehicle, anar a peu en trajectes curts, aturar el motor quan hi hagi cua i conduir de forma pausada.

Millora la qualitat de l’aire alseixos Rocafort i Carlemany

medi ambient

sfga

L’estació fixa d’ozó situada a engolasters.

Això es deu a l’obertura del túnel de la Tàpia i del tram per a vianantsRedacció / agènciesanDorra la Vella

La policia va detenir diumenge passat un andorrà de 27 anys per haver accedit a un domi-cili sense el consentiment del llogater, haver-lo agredit i ha-ver-li causat diverses lesions. Els fets van passar poc després de les quatre de la matinada en un habitatge d’An dorra la Ve-lla. Els agents van ser requerits per uns aldarulls en l’immoble i quan van arribar l’home ja era al replà de l’escala.

El jove va ser detingut com a presumpte autor d’un de-licte contra la funció pública (resistència greu a funcionaris de policia), contra l’honor (in-júries i amenaces a funcionaris de policia), contra la integritat física i moral, i contra la intimi-tat i inviolabilitat de domicili i va ser ingressat a la presó.

Durant la setmana passa-da, la policia també va detenir quinze persones més. Entre aquestes s’hi troba un jove, no resident de nacionalitat francesa de 20 anys. El jove va ser controlat a la frontera franco-andorrana i se l’acu-sa d’un presumpte delicte de des obediència d’una ordre d’expulsió per un període de tres anys. També a la frontera de Porta els agents van detenir un home no resident de nacio-

nalitat espanyola i de 44 anys, per un presumpte delicte de contraban quan sortia del país amb 22.500 paquets de tabac de diferents marques.

Així mateix, la policia va detenir vuit persones per pre-sumptes delictes contra la seguretat del trànsit. Els més destacats són un resident por-tuguès de 45 anys que conduïa amb una taxa d’alcoholèmia de 2,51 g/l i va tenir un accident de circulació. També va tenir un accident de trànsit un re-sident portuguès de 39 anys. L’home va refusar sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia i va ser detingut per un delicte contra la seguretat col·lectiva. Així mateix, una andorrana de 22 anys va patir un sinistre amb danys materials quan conduïa amb una taxa d’1,76 g/l.

Entre els detinguts d’aques-ta setmana també hi figuren els quatre atracadors de la joieria Cellini d’Escaldes-Engordany i el menor que va agredir el pare amb una arma blanca a la Massana.

Detingut un home per accedir a un domicili i agredir el llogater

RedaccióanDorra la Vella

actuacions poLiciaLs

El Govern i l’Associació d’Em-preses de Lampisteria i Clima-tització d’Andorra (Adelca) van lliurar ahir al vespre els certificats del curs de capacita-ció en matèria de substàncies que esgoten la capa d’ozó i so-bre determinats gasos fluorats d’efecte hivernacle en un acte que es va organitzar a l’edifici administratiu. En concret, es van entregar els títols a les 21 persones que han seguit la pri-mera convocatòria d’aquesta formació.

Durant el mes de juny pas-sat, Adelca i el departament de Medi Ambient van organitzar el curs per donar compliment al

reglament sobre les substàncies que esgoten la capa d’ozó i so-bre determinats gasos fluorats d’efecte hivernacle. Aquest text exigeix que les persones que manipulen aquests elements disposin d’una formació i una autorització, així com dels dis-positius associats.

Aquestes formacions són molt específiques i tècniques i la implicació i l’experiència dels professionals del sector ha permès garantir-ne la qualitat, segons van assenyalar des de l’executiu a través d’un comu-nicat emès ahir.

L’Adelca ha organitzat i im-partit les parts teòrica i pràc-tica d’aquest curs sense ànim de lucre. Així mateix, un cop

finalitzades totes dues, ha pre-parat i gestionat els exàmens oficials als quals s’han sotmès la vintena de participants, va-lidats prèviament pel Govern. Això permet avaluar i aprovar els candidats i concedir-los el certificat necessari emès pel departament de Medi Ambient

del Govern.Segons l’acord signat en-

tre l’Associació d’Empreses de Lampisteria i Climatització d’An dorra i l’executiu, es pre-veu que aquesta formació es porti a terme almenys una ve-gada l’any durant un període de tres anys.

Curs de capacitació per a la protecció de l’ozó

RedaccióanDorra la Vella

LLiurament de certificatstati masià

en total es van entregar 21 títols.

Es van detenir 15 persones més, 8 de les quals per conduir sota els efectes de l’alcohol

cass

28.800 euros per auditar els sistemes d’informació

RedaccióanDorra la Vella

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha contrac tat l’empresa Deloitte perquè faci una auditoria de seguretat dels sistemes d’in-formació de la parapública. El cost del treball és de 28.800 euros i la durada del contrac-te, de quatre mesos. La CASS també ha publicat un edicte per contractar una empresa per als serveis de manteni-ment i del suport correctiu i evolutiu de l’entorn del portal web. Es poden presentar les ofertes fins al 31 d’octubre.

Page 8: Diari del 24 de setembre de 2013

publicitat8 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

CASH DE CARNSHORARI: DE DILLUNS A DISSABTE DE 10.30 H A 20.30 H DIUMENGES DE 9.00 H A 15.00 H CARRETERA DE LA COMELLA, 45 - ANDORRA LA VELLA

LOT DE CARN N. 3:500 gr. d’estofat de vedella del país, 500 gr. de panxeta de porc, 500 gr. d’escalopa de pollastre, 4 hamburgueses de 120 gr. mixtes

Cuixa de xai tallada

Filet de porc

Pollastre groc sencer Costella de porc pany

PROMOCIONS VÀLIDES FINS A ACABAR EXISTÈNCIESPREUS VÀLIDS DEL 23 DE SETEMBRE AL 6 D’OCTUBRE DEL 2013

1,98 €/kg

TOT 9,90 €

3,95 €/kg

7,70 €/kg7,90 €/kg

Llibrets de pernil i formatge8,50 €/kg7,75 €/kg

Hamburguesa 100% de vedella (2 unitats)

1,00 €

Assortit 4 patés 500/600 gr.

Telèfon per a encàrrecs:

80 69 03

Bistec de vedella del país extra

P GRATUïT

Ctra. de la Comella

Av. SalouAv. Tarragona

C.E. Serradells

DISSABTES I

DIUMENGES

1 POLLASTRE A L’AST

1 BOTELLA DE CAVA

BRUT NATURE

500 GR. AMANIDA

9,50 €TOT

VENDA A PARTICULARS I A PROFESSIONALS

PER ENCÀRREC:

ABANS DE DIVENDRES

A LES 20 H

ESPATLLA DE XAI

A L’AST

CONILL A L’AST

PORQUET A L’AST

CUIXA DE XAI

A L’AST

2,80 €

15,00 €

8,00 €

55,00 €

29,00 €

Page 9: Diari del 24 de setembre de 2013

andorra 9Dimarts, 24 De setembre Del 2013

L’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) ha participat aquest cap de set-mana en els actes comme-moratius de les jornades de patrimoni de l’automoció, juntament amb el club de la Seu d’Urgell. Entre altres llocs, van fer una visita al Mu-seu de la Moto de Bassella.

Celebració de patrimoni de l’automoció

aava

vehicles antics

El departament de Joventut del Comú d’Escaldes-Engordany torna a impulsar el cicle de re-unions del grup de pares d’ado-lescents.

A les reunions, conduïdes per la psicòloga Assumpció Lluís, es treballaran temes específics que els mateixos pares proposen,

a partir de preguntes, dubtes i preocupacions. Es dóna infor-mació complementària i textos per treballar en grup. Poden assistir al grup pares amb fills d’edats compreses entre els 12 i els 18 anys i es determinaran els horaris en funció de les seves necessitats després de la reunió que tindrà lloc demà, a les nou del vespre, a l’Espai Jovent.

El concurs per adjudicar l’ex-plotació temporal de l’edifici dels Pouets s’ha declarat desert. L’única oferta rebuda ha estat la d’una unió temporal d’empreses entre una enginyeria del país i una empresa forana amb experi-ència a l’Estat espanyol en la ges-tió d’aparcaments robotitzats. El

projecte que presentaven consis-tia en la renovació de gran part de la maquinària per tornar a ex-plotar-lo com a aparcament amb un sistema més modern.

El conseller de Circulació, Ma-nel Bal, va explicar que el con-curs s’ha declarat desert per un defecte de forma, ja que l’UTE no complia amb els requisits d’un concurs nacional.

Nou cicle de reunions de pares d’adolescents

El concurs per als Pouets es declara desert

RedaccióescalDes-engorDany

RedaccióanDorra la vella

escaldes-engordany

andorra la vella

Una discussió en l’àmbit fami-liar va portar ahir al banc dels acusats una parella. Tots dos van patir lesions en la baralla, tot i que hi ha divergències so-bre la manera en què es van pro-duir. Així, mentre que els dos acusats i les seves defenses no-més admeten empentes mútues, el ministeri fiscal posa en relleu que l’home hauria donat un cop de puny a la dona i que aquesta hauria respost a l’agressió cla-vant-li un ganivet. Per això, el ministeri públic vol que la pena imposada a la dona sigui de tres anys de presó condicional quali-ficada a seguir un tractament de deshabituació al consum d’alco-hol. Pel que fa a l’home, la pena sol·licitada és de vuit mesos de presó condicional i un mes d’ar-rest nocturn condicional.

El que sí que va quedar clar durant el judici celebrat ahir és que la parella ha tingut en altres ocasions discussions que han requerit la intervenció policial. També es va evidenciar que tots dos tenen problemes amb la in-gesta d’alcohol. Els dos acusats només van admetre que el dia en què havien tingut lloc els fets, el mes d’octubre de l’any passat, s’havien donat empentes i que les lesions que presentaven es devien únicament a això. Tant l’home com la dona van negar que ell li donés un cop de puny i que ella li clavés un ganivet a l’esquena. Per això les defenses consideren excessiva la pena demanada pel ministeri fiscal i volen que es tingui en compte l’atenuant del trastorn per l’abús d’alcohol.

Els dos lletrats també inci-deixen en el fet que les lesions poden ser perfectament compa-tibles amb una producció acci-dental, tal com va posar en relleu el metge forense, i argumenten que no es pot condemnar els acusats per unes manifestacions que van fer de manera espontà-nia en el moment de la detenció. En aquest sentit, cal destacar que els agents que van interve-nir el dia que es van produir els fets van manifestar que els acu-sats havien reconegut el cop de puny i l’agressió amb el ganivet. Un dels agents que es van des-plaçar al domicili va qualificar d’“espectacle” el que es van tro-bar quan van arribar a casa de la parella.

tràficD’altra banda, un jove que va ser controlat el mes de novembre de l’any passat amb 0,8 grams de cocaïna s’enfronta a una pena de dos anys de presó condicional i una multa de 600 euros ja que la fiscalia l’acusa de possessió de cocaïna per al tràfic. La defen-

sa, però, considera que no hi ha cap prova concloent per impu-tar al seu client aquest delicte i creu que la pena no ha de ser superior a tres mesos de presó condicional i 300 euros de multa únicament per la possessió per al seu propi consum.

El jove va negar que es dedi-qués a vendre droga i va justi-ficar algunes de les proves que la fiscalia argumenta en contra seu. D’aquesta manera, va po-sar en relleu que si duia uns 550 euros repartits en diferents so-bres al vehicle era perquè havia de fer uns pagaments per a uns treballs en nom de l’empresa per a la qual treballava i també va justificar el fet que rebés tru-cades realitzades des de cabines telefòniques argumentant que molts dels seus amics tenen tar-getes de prepagament i que pot ser que es quedessin sense sal-do. La defensa també va voler destacar que a casa seva no es va trobar cap bàscula de precisió i que les bosses tallades eren per-què ell s’havia repartit la droga en diferents embolcalls.

Jutjada una parella per una baralla en què resulten ferits

tati masià

els judicis es van celebrar ahir.

Els acusats neguen el cop de puny i la ganivetada que se’ls imputam. f.anDorra la vella

tribunal de corts

El conseller de Demòcrates per Andorra (DA) al Comú d’An-dorra la Vella Carles Torralba ha expressat la seva opinió en relació amb la recent sentència de la secció administrativa del Tribunal de Batlles sobre la ges-tió de l’acompliment (GAdA) dels anys 2008-2009. Torralba ha manifestat que, en cas que finalment la justícia determini que el procediment per aplicar la correcció del 10% en la puntu-ació obtinguda pels treballadors es va fer malament, “doncs evi-dentment ho acceptarem”.

Tot i així, va indicar que si la corporació hagués de pagar en aquests moments una quantitat tan gran “difícilment la podria assumir” a causa del delicat estat de les finances comunals. “Evidentment, si no es paga el GAdA això va en detriment dels treballadors, però el cert és que s’ha comprovat que el sistema no era bo”, va explicar Torralba. La postura de Demòcrates per

Andorra (DA) és que, tal com està establert a hores d’ara, el pagament del GAdA és “invi-able”, com s’ha demostrat no només a Andorra la Vella sinó a altres comuns i també al Go-vern, raó per la qual es mostra favorable a esperar fins que es reformi la Llei de funció públi-ca en el punt que fa referència a aquesta matèria. “En vista de la situació del Comú, seria com-plicat poder pagar el GAdA”, va insistir Torralba, que va recor-dar també que “l’objectiu és que els funcionaris dels comuns es puguin equiparar gradualment als del Govern”, va assenyalar el conseller de l’oposició.

Respecte al fet que la majoria comunal hagi decidit recórrer la sentència del Tribunal de Batlles al Tribunal Superior de Justícia, Torralba va considerar que “és lògic”. La sentència va donar la raó al Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca), que reclama l’aplicació del GAdA com va quedar en un primer moment.

Carles Torralba troba “inviable” pagar el GAdA

JULiÀ ROdRÍGUeZanDorra la vella

andorra la vella

Page 10: Diari del 24 de setembre de 2013

andorra10 Dimarts, 24 De setembre Del 2013Gu

ia d

e se

rvei

s

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA.

Tel.: +376 83 64 00www.restauranteularidepal.com

Plaça del Poble de Pal.

MUDANCES NACIONALS I INTERNACIONALSSERVEI DE MUNTATGE DE MOBLESPERSONAL QUALIFICATASSEGURANCES DE LA CÀRREGASERVEI DE GRUA I GUARDAMOBLESTel. +376 33 26 71

Informació:Tel.: 80 81 38Fax: 86 21 [email protected]

MATRÍCULA OBERTACURS 2013/2014

aula de formació

Comptabilitat Finances Fiscalitat

La Vila medieval de Sant Julià de Lòria, que se celebrarà del 27 al 29 de setembre, tornarà a oferir una gran varietat d’ac·tivitats al voltant del mercat, format per una seixantena de parades amb productes diver·sos. Com és habitual, comp·tarà amb diferents cercaviles, tallers, demostracions d’oficis antics, jocs infantils, passejades amb ponis, exposicions d’ar·mes, lluita de cavallers i una taverna instal·lada a la plaça de la Germandat.

Les novetats d’aquesta edi·ció són l’ampliació de la Vila fins a la plaça Francesc Cairat, on s’instal·larà una granja esco·la, que es traslladarà de la seva ubicació habitual a Naturlàn·dia per apropar els animals als més petits. També es potencia·ran les activitats amb focs. En aquest sentit, la consellera de Cultura, Maria Servat, va des·tacar, en la presentació del cer·tamen, que la intenció és que el foc tingui un paper més prota·gonista, amb faquirs, malabars de foc, espectacles de llançafoc i cercaviles de foc.

Així mateix, s’han progra·mat dos concerts divendres i dos dissabte a partir de dos quarts de deu de la nit, doblant

el nombre de propostes musi·cals de l’any passat. Divendres actuarà el grup de música folk de la Seu d’Urgell R.O.T. i a continuació la formació gallega Acibreira, mentre que dissabte repetirà Acibreira i el plat fort seran els catalans Ebri Knight,

que tornen enguany a deman·da dels assistents de l’any passat.

D’altra banda, fins a 23 bars i restaurants de la població oferiran durant els tres dies menús medievals, mentre que diumenge al matí tindrà lloc una trobada de puntaires amb més de seixanta participants.

Des de la corporació es va remarcar que la Vila medieval, que manté el pressupost en 40.000 euros, té previst atreure fins a 10.000 persones sempre que el temps acompanyi.

La vila medieval potencia les activitats de foc i els concerts

Sant Julià de lòria

agències

un moment de la presentació de la nova edició de la Vila medieval.

La granja escola de Naturlàndia es traslladarà a la plaça Francesc Cairatagènciessant julià De lòria

El Comú d’Andorra la Vella participarà per primera vega·da en la Fira agrària de Sant Miquel, que tindrà lloc des de dijous vinent fins diumenge a la Fira de Lleida, segons va in·formar ahir la corporació par·roquial, que va precisar que la presència en el certamen és fruit dels treballs i acords presos en la cimera bilateral per al foment d’intercanvis en cultura, economia i turisme, que van mantenir el Comú i l’Ajuntament de Lleida el se·tembre de l’any passat.

Així, la corporació de la capital disposarà d’un estand promocional a la zona institu·

cional, de 48 metres quadrats, que serà atès per dos tècnics de Turisme, en el qual s’atendrà el públic interessat i es distribu·irà tota mena d’informacions referents als atractius i llocs turístics de la parròquia, sobre allotjaments, restauració, càm·pings i l’alberg la Comella, així com material de manifestaci·ons culturals, de recorreguts de natura i de comerç.

També s’hi facilitarà mate·rial promocional de les estaci·ons d’esquí i de diverses instal·lacions turístiques de tot el país i s’obsequiarà els visitants amb bolígrafs, llapis i bosses, impresos amb la marca turís·tica Andorra la Vella-Capital dels Pirineus.

La capital serà a la Fira agrària de sant Miquel

RedaccióanDorra la Vella

andorra la Vella

El Centre de Congressos d’An·dorra la Vella acollirà aquest dijous la festa de celebració del Dia internacional de la gent gran, organitzada per la Fe·deració de Gent Gran amb el suport del ministeri de Salut i Benestar i de les cases pairals

i el departament de Social del Comú de la capital.

La celebració, en què s’es·pera la presència de mig miler de persones, arrencarà amb l’assemblea de la Federació de Gent Gran, i després de les sa·lutacions oficials de la cònsol i la ministra de Salut i Benestar hi haurà ball i un berenar.

Festa per celebrar el dia de la gent gran

RedaccióanDorra la Vella

andorra la Vella

El Comú, que manté el pressupost de la Vila en

40.000 euros, espera fins a 10.000 visitants

Page 11: Diari del 24 de setembre de 2013

publicitat 11Dimarts, 24 De setembre Del 2013

Ho tinc tot inclòs:Ho tinc tot inclòs:43 HORES a la setmana d’activitats dirigidesZona d’aigüesZona de fitnessÀrea d’entrenament personalRunning clubClub Social (sopars, amics, festes, sortides, etc.)i molts més serveis a la meva disposició

*Ofe

rta v

àlid

a am

b pr

epag

amen

t de

l’any

201

4, e

xcep

te e

stud

iant

s i m

enor

s d'

edat

- **

Preu

per

per

sona

insc

rita

en p

arel

la a

nyal

.

2013 GRATUÏT* 39€**

35€ Matrícula+ armariet35€ Matrícula+ armariet

(fins al 31/12/2013)

mensuals

Andorra la Vella • Av. Prat de la Creu, 16 • Tel.: (+376) 81 18 18

www.facebook.com/urban.ad@UrbanGyms

Page 12: Diari del 24 de setembre de 2013

12 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

La Seu d’Urgell acollirà el cap de setmana del 19 i 20 d’octu·bre la tradicional Fira de Sant Ermengol, la més antiga de la península Ibèrica i ja documen·tada el 1408, que tindrà com a principal novetat un espai ano·menat Territori Actiu, en el qual els visitants trobaran una desena d’empreses d’activitat d’aventu·ra i natura de la Seu i comarca que es dediquen al turisme ac·tiu. Aquest espai estarà ubicat al pavelló poliesportiu amb la resta d’empreses i entitats.

Així ho van explicar ahir l’al·calde de la capital alturgellenca, Albert Batalla, i el regidor de Promoció Econòmica i de Tu·risme, Jordi Pallarès, en la pre·sentació del certamen multisec·torial, que acollirà també la 19a edició de la Fira de formatges artesans del Pirineu.

“Fa dinou anys la fira es va es·pecialitzar en el formatge artesa·nal elaborat a la comarca de l’Alt Urgell, tot aprofitant el ressor·

giment de la producció artesa·na dels mateixos pastors, i avui ja hi són presents els formatges artesans que s’elaboren a punta i punta dels Pirineus”, va destacar Batalla, que va assegurar també que la Fira de Sant Ermengol “ha passat de ser una fira comarcal a esdevenir una fira nacional, de referència a tot el país, que espe·rona a treballar de manera molt activa no només pel formatge sinó també pel producte alimen·tari de proximitat”.

Per la seva part, Jordi Palla·rès va remarcar “l’aposta ferma” pel formatge, com a producte estrella del certamen, que en·guany encara es reforça més, ja que només hi haurà degustació i venda de formatges dins del recinte firal instal·lat a la pista polivalent de la zona esportiva. Precisament, en aquest espai s’aplegaran 42 formatgeries, 41 del Pirineu i el 50% catalanes. Enguany el formatge convidat el portarà Quesería Los Valles amb Denominació d’Origen Gamo·neu, d’Astúries.

Aquest espai també alberga·rà l’Aula de tast, on durant tot el cap de setmana tindran lloc tretze activitats gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Hos·taleria de l’Alt Urgell, l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu i Gustum, i acollirà el tradicional concurs de formatges, que tin·drà lloc el dissabte a dos quarts d’onze del matí.

Igualment, en el marc de la Fira de Sant Ermengol tindrà

lloc una jornada tècnica el di·vendres 18 d’octubre, que tindrà dues sessions: la presentació del Manual de Gestió per a Empre·ses de Productes Alimentaris Lo·cals de Qualitat·Xarxa Productes de la Terra, adreçat a potencials nous emprenedors; i Turisme, cultura i formatge.

D’altra banda, a més a més de la novetat Territori Actiu, al pavelló poliesportiu hi haurà la mostra d’empreses i entitats amb

la presència de quinze empreses de la Seu i l’Alt Urgell. I també hi haurà l’Espai Tast Km 0·Gus·tum, que estarà format per deu empreses que oferiran fer un tast conjunt de diversos productes alimentaris de proximitat.

I, com és habitual, a la fira també hi haurà la mostra rama·dera, ubicada a l’espai que hi ha davant de la piscina municipal, dins de la zona esportiva; l’espai AutoFira, dedicat als vehicles i la maquinària, que se situarà nova·ment a l’aparcament del Dr. Pei·ró, a tocar de la fira de formatges i de les entitats i associacions, i la Fira d’artesania del Pirineu, que constarà de 50 parades d’arte·sans que s’ubicaran bàsicament a la plaça dels Oms de la Seu.

D’altra banda, durant el cap de setmana de la fira tindran lloc dues propostes gastronò·miques que compten amb la col·laboració de l’Associació d’Hos·taleria de l’Alt Urgell (AHAU), com són Amb gust de formatge (7 restaurants) i Sopars amb for·matges (6 restaurants).

La Fira de Sant Ermengol dedicarà un espai al turisme d’aventura i de natura

la seu d’urgell

Redaccióla seu D’urgell

42 formatgeries, la meitat catalanes, seran a la 19a Fira de formatges artesans del Pirineuajuntament De la seu D’urgell

un moment de la presentació ahir de la Fira de sant ermengol.

La guàrdia civil ha descobert 60.035 euros en tres interven·cions dutes a terme durant les darreres dues setmanes a la du·ana de la Farga de Moles, segons va informar ahir la comandància de Lleida.

La primera actuació va tenir lloc el dijous 12 de setembre, quan es van descobrir 18.675 euros en dos sobres amagats en una jaqueta propietat d’M. F. S. N., de 62 anys, nacionalitat

portuguesa i resident a Madrid, que viatjava en un autobús de línia regular.

La segona actuació es va dur a terme el 16 de setembre, quan es van descobrir 19.860 euros en un sobre propietat d’R. T. T., de 43 anys i resident a Madrid, que viatjava en un Volkswagen pro·cedent d’Andorra.

Finalment, divendres passat, 20 de setembre, la guàrdia ci·vil va descobrir 21.500 euros a l’interior d’una bossa propietat de P. J. I. M., de 50 anys, nacio·

nalitat britànica i resident a les Illes Balears, que conduïa un Volkswagen. Per tot plegat, els agents van aixecar les correspo·nents actes per infraccions de la normativa sobre el blanqueig de capitals, en superar la quantitat permesa. Els infractors van con·tinuar el viatge amb mil euros cadascun en concepte de mínim de supervivència i la resta va quedar a disposició de la comis·sió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Mone·tàries del Banc d’Espanya.

La guàrdia civil intervé 65.035 euros a la Farga de Moles

Fiscalitat

Redaccióla farga De moles

guàrDia civil

Part dels diners intervinguts pels efectius de la guàrdia civil.

Page 13: Diari del 24 de setembre de 2013

13Dimarts, 24 De setembre Del 2013

Entre els estris que duien al sar-ró els pastors dels Pirineus i dels Alps dels segles XVII i XVIII hi havia una eina imprescindible: un rellotge solar. Es tractava d’un instrument cilíndric, por-tàtil, de dimensions reduïdes, que donava l’hora solar segons la inclinació del sol, que varia segons la latitud. El tema del re-llotge solar dels pastors ha estat l’encàrrec que ha rebut l’artista Sergi Mas per crear el cartell de la 35a Fira concurs de bestiar d’Andorra.

Casimir Arajol, alma mater de la fira, va descobrir els rellotges de pastor a la revista Les Alpes i se li va ocórrer que seria el tema del cartell d’enguany i l’obsequi que rebrien els pagesos. Arajol va contactar amb un artesà del Bearn que encara en fabrica de fusta, com els originals, però la compra resultava massa cara. Finalment, els participants en la fira rebran el seu rellotge solar però fet d’un altre material i fa-bricat a Espanya.

Al programa de la Fira 2013, Arajol inclourà fotografies de rellotges de pastor (com el que acompanya el text, del segle

XVIII, propietat d’un particular d’Ordino) i un text sobre les re-ferències solars que utilitzaven els pastors per saber l’hora.

Al cartell de Mas l’estri és el protagonista. Observeu-lo amb cura en la il·lustració: un pas-tor, abillat amb la vestimenta

tradicional i el fidel gos d’atura al costat, sosté un rellotge solar fent-lo coincidir amb l’anome-nada osca del migdia. L’osca és l’enforcadura de la muntanya del fons, i quan el sol és a sobre –al cartell és la lletra “o” d’An-dorra– és el migdia solar.

El pastor es troba al costat de Casa de la Vall. Els únics ele-ments reals del cartell de Mas són la seu parlamentària i la muntanya amb l’osca. Arajol ho va fotografiar i l’hi va portar a Mas, que, excepte el tema que li demanen, té llibertat creativa.

El resultat és un paisatge bucòlic que rememora la vella Andorra, la dels prats verds, les

bordes i la del bestiar pasturant. Mas recrea la vall d’Andorra la Vella i hi posa bordes i bestiar boví, oví i equí.

A la cantonada dreta de la imatge s’hi veu un home que estira un matxo. El pagès baixa per un camí que existia antiga-ment i que anava des de Casa de la Vall fins a la plaça nova que s’ha construït, on s’aixequen les noves dependències del Comú d’Andorra la Vella.

Mas no ha fet tots els cartells de la fira, però sí un bon grapat. Cada cartell es converteix en una petita obra d’art que paga la pena conservar. El cartell és també la imatge del programa que es distribuirà pròximament i Mas dissenya la medalla dels guanyadors.

La 35a Fira concurs de bestiar boví, equí i oví se celebrarà el 27 d’octubre al recinte firal adjunt a l’antiga plaça de Braus. A la una del migdia es repartiran els premis als millors exemplars de cada categoria.

D’altra banda, a l’Oficina de Turisme i el servei de Tràmits del Comú de Sant Julià de Lòria s’hi pot comprar una litografia de la vall laurediana, tal com és ara, dibuixada per Sergi Mas.

El rellotge solar dels pastors, el tema del cartell de la 35a Fira del bestiar

dibuix i tradicions

e. j. m.anDorra la Vella

Casimir Arajol ha proposat el tema a l’artista Sergi Mas, que ha dibuixat la imatge del concurssergi mas

cartell de la 35a Fira concurs de bestiar d’andorra 2013.

El club de lectura de Sant Julià de Lòria dedicarà aquest curs dues sessions a la producció li-terària andorrana. El 26 de no-vembre es comentarà el llibre Trencadís. L’últim llibre de Fran-cesc Picàbia (Editorial Andorra, 2011), d’Iñaki Rubio. L’obra es

planteja com un llibre de relats, una fluctuació entre la novel·la i el conte. L’autor convida a refle-xionar sobre què és la literatura i què té a veure amb la vida a partir d’onze relats curts en què evoca històries quotidianes, del dia a dia.

Rubio forma part del col-lectiu cultural Portella i, junta-

ment amb David Gálvez, pre-sentarà, el pròxim 28 de gener, la revista homònima Portella.

El club de lectura comença avui dimarts amb el comentari del llibre Llibertat, de Jonathan Franzen, a les 20.15 a la Biblio-teca Comunal Universitària. A l’octubre, el narrador oral Joan Boher oferirà la sessió El club de

l’amor. Al desembre, el protago-nista serà el japonès Haruki Mu-rakami amb Tòquio Blues.

Entre febrer i juny del 2014, els llibres sobre els quals es dis-cutirà al club de lectura lauredià seran El cuaderno de Maya, d’Isa-bel Allende; Las leyes de la fron-tera, de Javier Cercas; La casa del silenci, de Blanca Busquets; L’ou d’or, de Donna Leon i, finalment, Nits a Rodanthe, de Nicholas Sparks.

Les sessions programades abracen literatura de diversos orígens, de l’andorrana a la ja-ponesa, i diversos gèneres.

‘Trencadís’ i la revista ‘Portella’, al club de lectura de Sant Julià

literatura

Redacciósant julià De lòria

eDitorial anDorra

Portada de ‘trencadís’.

casimir arajol

rellotge solar del segle xViii.

Page 14: Diari del 24 de setembre de 2013

cultura14 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

La segona edició del Festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus, Ull-Nu, ha rebut a concurs 97 obres audiovisuals, 37 més que en la primera edició, oberta als pirinencs menors de 35 anys. L’associació Ull-Nu, formada per joves professio-nals del món del cinema, l’art, la fotografia i el periodisme, ha seleccionat per competir en el certamen 53 treballs, tretze més que l’any passat.

Quant a l’origen dels audi-ovisuals seleccionats, 16 per-tanyen a creadors d’Andorra, 12 de França i 25 d’Espanya. La participació de realitzadors francesos en la segona edició consolida el caràcter internaci-onal del Festival Ull-Nu. L’any passat no s’hi va presentar cap cineasta gal i la participació an-dorrana va ser de tretze realit-zadors, que van presentar una vintena d’obres.

L’organització del certamen audiovisual valora molt posi-tivament tant la quantitat com la qualitat dels treballs en cada una de les categories que com-ponen el festival: ficció, docu-mental, videoclip, publicitat, vi-deoart/experimental, esportiu, animació i menors de 18 anys. La categoria animació, incorpo-rada en aquesta edició, ha rebut set curtmetratges a concurs, dels quals se n’han seleccionat cinc.

En els propers dies l’organit-zació avisarà els participants

seleccionats i anunciarà la pro-gramació del festival a la seva web (www.festivalullnu.com), que s’ha de celebrar els dies 8, 9 i 10 de novembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. A més, també donarà a conèixer les activitats que es duran a ter-me paral·lelament a les projecci-ons audiovisuals.

El millor audiovisual de cada categoria rebrà 800 euros, ex-cepte el dels menors de 18 anys, que rebrà 500 euros. A més, també hi haurà un premi espe-cial a l’audiovisual que s’adapti més als criteris de la sostenibi-litat, dotat pel Centre Andorra Sostenible amb 800 euros, i el premi especial del públic Uni-versitat d’An dorra, que s’ator-garà segons els vots del públic del festival i que està dotat amb una obra d’art realitzada per un

artista del país.L’any passat, el col·lectiu Ull-

Nu va reconvertir el que havia de ser la cinquena edició de la Mostra audiovisual de joves cre-adors d’Andorra en el primer Festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus, Ull-Nu. A més dels veïns d’An dorra de menys de 35 anys, el certamen és obert als realitzadors de les demarcacions de Lleida, Giro-na, Osca, Navarra i Guipúscoa, i dels departaments francesos d’Alta Garona, Alts Pirineus, l’Arièja, els Pirineus Atlàntics i els Pirineus Orientals.

En la primera edició del fes-tival, el premi al millor curtme-tratge del públic i el reconeixe-ment del públic se’l va endur el curt Alba, de l’andorrà Isak Fér-riz, una producció amb molta trajectòria internacional.

El Festival Ull-Nu se supera i rep un centenar d’audiovisuals

certamen

tati masià

Presentació del primer Festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus.

El col·lectiu ha seleccionat 53 treballs d’Andorra, França i EspanyaRedaccióanDorra la Vella

Ja estan a la venda les entra-des per a l’espectacle Concert concepte, que els Brodas Bros presentaran a Encamp el prò-xim 13 d’octubre. Les localitats valen vuit euros.

El grup de dansa urbana barreja a les seves sorprenents coreografies funky i hip-hop amb ritmes de caixó flamenc, saxo i flauta travessera. Concert concepte es va presentar amb molt d’èxit a la passada edició del Festival Grec de Barcelona.

A més de l’espectacle, Bro-das Bros impartiran tallers de danses urbanes per a nens de 8 a 12 anys, de les 11 a les 12, i per a joves a partir de 13 anys, entre les 12.45 i les 13.45. Cada taller val deu euros i inclou

l’entrada al xou de la tarda. Les places són limitades.

Les entrades es poden ad-quirir al Punt d’Informació Juvenil d’Encamp i al departa-ment de Cultura encampadà.

Xou i tallers de dansa urbana amb Brodas Bros

bondia

Brodas Bros.

Redaccióencamp

esPectacle

activitats

Redaccióla massana

El Sisquet torna a la Massana

Coincidint amb el Dia del turisme, el 27 de setembre, el Sisquet de Cal Sinque-de oferirà una visita guiada nocturna pels carrers de la Massana. Durant el trajecte, el pagès explica les llegendes, els costums i la història de la Massana. L’activitat, gratuïta, començarà a les deu de la nit a la plaça de les Fontetes. El mateix dia, l’entrada als mu-seus massanencs serà gratuï-ta i el bus turístic recorrerà el coll de la Botella, la Caubella i la Farga Rossell.

monòlegs

RedaccióanDorra la Vella

Els dos primers semifinalistes

Xevi Font, de Vic, i Josep Roda, d’Amposta, són els dos primers semifinalistes del primer Concurs interna-cional de monòlegs en català organitzat per Quelcom, el servei de Política Lingüística i el Comú d’Escaldes-Engor-dany. Divendres que ve, dia 27, quatre humoristes més es disputaran l’accés a la semi-final: Pau Duran, Jordi Tro-guet, David González i Ana Vera. El certamen tindrà lloc a les deu de la nit a la sala d’actes del Comú.

El Govern d’Andorra participa en el finançament del primer diccionari català-txec, que En-ciclopèdia Catalana publicarà l’any que ve. El professor de tra-ducció de literatura catalana a la Universitat Carolina de Praga, Jan Schejbal, ultima el diccionari amb les traduccions del txec al català i viceversa. Cada volum tindrà unes 60.000 entrades.

L’any 1991 es va obrir a la Universitat Carolina un lecto-

rat de català gràcies a la col-laboració del Govern d’Andorra amb un farmacèutic d’origen txec que tenia la seva empresa al país dels Pirineus, segons ha ex-plicat Schejbal. Des d’aleshores, cada any un centenar d’alumnes s’apunten als cursos de català oferts a Praga i poden obtenir beques per anar a practicar-lo a Andorra.

Schejbal ha traduït al txec obres com La plaça del Diamant i Mirall trencat i una selecció dels millors contes de Pere Calders.

El Govern cofinança el primer diccionari de català-txec

PuBlicacions

Redacció / agènciesanDorra la Vella

agències

el professor Jan schejbal.

caee

RedaccióescalDes-engorDany

Taller sobre Pablo Gargallo

Els Dissabtes d’art tornen al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) amb una sessió dedicada a l’escultor Pablo Gargallo (1881-1934). Els participants en el taller, d’entre 6 i 11 anys, descobri-ran l’artista i els materials es-cultòrics i faran un tutú per a una de les ballarines creades per Gargallo. L’activitat és aquest dissabte, dia 28, a les 10.30, i val tres euros.

cinema

RedaccióorDino

Africand projecta ‘Hotel Rwanda’

L’any 1994, l’ètnia tutsi de Rwanda és víctima de la fúria dels seus veïns hutus. Enmig del genocidi, el gerent d’un hotel de Kigali, l’hutu Paul Rusesabagina, protegeix la vida de centenars de tutsis. Hotel Rwanda (Terry George, 2004) és el film amb què l’as-sociació Africand inaugura la Setmana de la diversitat, avui a les nou del vespre a l’Audi-tori Nacional.

Page 15: Diari del 24 de setembre de 2013

15Dimarts, 24 De setembre Del 2013

El BC River Andorra afronta aquest vespre (21.00) el partit de tornada de les semifinals de la Lliga catalana LEB, que s’havia de disputar dissabte però que va ser ajornat a petició del Barça B. El tècnic, Joan Peñarroya, va explicar ahir que quan va arri-bar la petició d’ajornament els va semblar bé per poder jugar “un partit de qualitat”, ja que no hauria estat així si s’hagués en-frontat amb un Barça B compost de júniors. El que es vol aconse-guir és poder tenir “un bon par-tit per continuar millorant”, tot i que reconeix que encara estan “molt verds” arran de les difi-cultats per fer rotacions en el joc interior i també per les lesions que la plantilla està patint.

Aquestes lesions faran que avui siguin dubte Asier Zengo-titabengoa i Marc Blanch, dues possibles baixes a les quals cal sumar el fet que la plantilla en-cara no estigui tancada. Peñarro-ya, però, manifesta que ara com ara “som els que som” i espera que l’arribada de Jordi Trias es pugui materialitzar en breu. De fet, va afegir que aquesta incor-poració s’hauria de tancar en un

termini relativament ràpid i es-pera que no passi d’aquesta set-mana. Trias continua negociant la rescissió del contracte amb el Joventut i tot continua depenent que totes dues parts arribin a un acord. Peñarroya considera que el River està fent “els passos” correctes, tot i que la pilota és a la teulada del jugador i el seu actual equip.

La pretemporada ha estat complicada arran de les petites lesions que han anat afectant els diferents jugadors i ara Peñarro-ya espera aconseguir “continuï-tat” i poder comptar amb totes

les peces. Tot i així, creu que totes aquestes dificultats també serveixen per preparar-se per als contratemps que puguin ve-nir al llarg de la temporada.

El tècnic apel·la, tant per a l’enfrontament d’avui com per a la resta d’aquesta tempora-da, a treballar “dia a dia” amb “respecte” per tots els rivals. En aquest sentit considera que malgrat que el club ha fet “un planter important” ara cal de-mostrar la vàlua a la pista. “No ens podem pensar que som el que no hem demostrat”, va concloure.

El River espera amb el Barça B un partit per seguir “millorant”

bàsquet

tati masià

el tècnic, Joan Peñarroya, ahir durant la roda de premsa.

Per al duel d’aquest vespre (21.00) són dubte Blanch i Zengotitabengoam. f.anDorra la Vella

Les bones sensacions registra-des en la pretemporada per l’equip masculí d’esquí alpí de velocitat han de permetre als corredors Kevin Esteve i Marc Oliveras arribar a punt per a la temporada. Una temporada que té d’objectiu prioritari fer els millors resultats a la Copa d’Europa i la Copa del Món.

En aquest sentit, el director tècnic de la Federació Andor-rana d’Esquí (FAE), Carles Visa, va destacar que de cara al febrer “l’objectiu [dels Jocs Olímpics] de Sotxi és allà”, i de fet els corredors ja fa temps que els han anat preparant, “però hem de ser realistes i els objectius han de ser a la Copa d’Europa i la Copa del Món”, va concloure.

La pretemporada a les pis-tes de Sud-amèrica (on s’han

preparat amb l’equip francès) els ha permès assolir una bona evolució tècnica i física. Tant Esteve com Oliveras van des-tacar el salt qualitatiu regis-trat en els entrenaments. Això s’ha assolit amb la implantació d’un treball tècnic que pot ser-vir tant per a gegant com per a eslàlom o descens. A més s’han fet canvis en la utilització del material, testant els esquís que utilitzaran aquesta temporada.

Visa va destacar que amb això es va avançant en profes-sionalitat, assolint una prepa-ració “fantàstica” que ha de fer que les carreres “surtin millor que l’any passat”. El tècnic també va assenyalar la impor-tància que tindrà la pista de l’Àliga, que permetrà als corre-dors de tots els nivells provar des d’un principi una pista de velocitat, un treball que fins ara no es podia fer al Principat.

La Copa d’Europa i del Món són les prioritats

tati masià

Oliveras i esteve amb Visa, ahir.

m. s. c.anDorra la Vella

esquí

fc andOrra

Repte de sumar amb l’Almacelles

RedaccióanDorra la Vella

L’FC Andorra s’enfronta avui amb l’EFAC Almacelles en el partit pendent de la prime-ra jornada. L’Andorra, que només ha sumat un punt en els dos partits anteriors, mi-rarà de superar un Almace-lles que de moment només ha estat capaç de sumar dos punts després de dos empats. Els dubtes per al duel d’avui (19.00 h) continuen sent Se-bas i Luigi.

Josep Maria Dabad, juntament amb el seu equip, va pujar al tercer esglaó del podi al Cam-pionat d’Espanya open celebrat aquest dissabte a Elx. Els gua-nyadors de la prova van ser el Club de Triatló Ondarreta Al-corcón i en segona posició va quedar el CT Diablillos de Riva. El tercer lloc va ser per al Fast-triatlon, on està integrat Dabad.

Dabad va sortir al primer relleu i va començar la prova amb el tram de natació (de 300 metres), en què va sortir segon de l’aigua amb una diferència de deu segons respecte al grup perseguidor.

Tot seguit va fer front al tram de bicicleta (de vuit quilòme-tres), en què es va veure superat pel tercer i quart corredor. Per finalitzar, en el tram de cursa (de dos quilòmetres) es va man-

tenir en la cinquena posició. Dabad va destacar que

havia estat “una cursa molt dura” però que malgrat tot es-

tava “molt content” ja que no s’esperava “pujar al podi en una cita com és el Campionat d’Espanya”.

Dabad i el seu equip, 3rs al Campionat d’Espanya

fasttriatlon

dabad en un moment de la prova disputada a elx.

RedaccióanDorra la Vella

triatló

Page 16: Diari del 24 de setembre de 2013

esports16 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

Gerard de la Casa, al volant del Seat Córdoba WRC prepa-rat per Baporo Motorsport, va aconseguir el millor crono entre els turismes que van competir en la segona Pujada de Guardi-ola-Cerdanyola, cinquena pro-va vàlida per al Campionat de Catalunya de muntanya.

La pujada, organitzada per l’escuderia Amics del Motor d’Avià, es va disputar en la carretera que enllaça les pobla-cions de Guardiola de Bergue-dà i Sant Julià de Cerdanyola. En total 4,300 quilòmetres, que els participants van completar dues vegades, escollint per a la classificació final el millor regis-tre de les dues pujades.

El duel per al triomf de la ca-tegoria turismes va tornar a ser entre el Córdoba de Gerard de la Casa i el BMW M3 de Joan Salvans. Una vegada més, la

quarta aquesta temporada, el triomf es va decantar a favor del pilot andorrà, que va superar el seu rival en les dues pujades de competició. Al final de la prova De la Casa es mostrava satisfet de com s’havia desenvolupat la jornada. “El comportament del cotxe ha estat impecable i hem tingut l’encert de fer dues pu-jades sense errors i guanyar la prova. Els rivals s’apropen molt i per guanyar no et pots perme-tre cap distracció”, va destacar.

Dins el mateix grup A, enca-ra que amb una mecànica amb prestacions molt inferiors, Lluís Bigordà i Joel Capdevila van tor-nar a protagonitzar una excel-lent actuació, és a dir, en la línia iniciada a principis de tempora-da. “En un intent de millorar el nostre crono en la segona puja-da, hem pres la decisió d’ajustar al màxim la gasolina per portar menys pes. Tant hem ajustat que a punt hem estat de no arribar

a dalt”, va comentar Bigordà al final de la segona pujada.

En la categoria CM i Mo-noplazas, la representació de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) va ser encapçalada per Domingo Mesas (Speed Car GT 1000), que va obtenir la sisena plaça en la classificació final de

la categoria.S’ha de destacar que Ramon

Plaus, pilot andorrà habitual en les proves d’aquesta especialitat i subcampió de Catalunya, con-tinua recuperant-se d’una lesió de genoll que l’ha tingut apartat de la competició durant bona part de la present temporada.

Gerard de la Casa s’imposa també en la pujada de Guardiola-Cerdanyola

automobilisme

fotoesport

Gerard de la Casa en un moment de la prova.

Lluís Bigordà i Joel Capdevila tornen a exhibir un gran nivell tot i la mecànica inferior

RedaccióanDorra la Vella

2a divisió

RedaccióanDorra la Vella

Golejada i liderat per al Ranger’s

El Rangers va golejar el Pe-nya Encarnada per 8-0 en la segona jornada de 2a Divisió i segueix líder empatat amb sis punts amb l’FS La Massa-na i la UE Engordany, que es van desfer de la UE Sant Julià B (2-0) i l’FC Santa Coloma B (4-1) respectivament. Victòri-es també per a l’Ordino, Jen-lai, Lusitans i AC Escaldes.

patinatGe

RedaccióanDorra la Vella

Palmitjavila, 35a a Milà

La patinadora Maria Palmitja-vila va finalitzar 35a en el seu debut a la categoria Novice Advance, en la competició Lombardia Trophy a Milà, que s’ha disputat aquest cap de setmana. En el programa curt, l’andorrana va sumar 15,4 punts i, gràcies al lliure, va tan-car la competició amb 31,95.

La selecció de futbol sala va caure ahir per un contundent 0 a 8 davant la superioritat, tant física com tècnica, d’Es-lovènia en el primer dels partits amistosos disputats al pavelló del Prat Gran d’Escal-des-Engordany. Al descans es va arribar amb un marcador de 0-3 i la resta de gols van arribar a la segona.

Primer assaig amb derrota

tati masià

futbol sala

El català Enric Sanz, amb handicap 5, es va adjudicar el tercer Open d’Andorra, disputat el cap de setmana al Xixerella Park. Amb 154 cops després de tres voltes de com-petició, Sanz va necessitar sis forats de desempat amb un altre català, Roger Albiñana, de handicap 5. Tercer va ser Jordi Serra.

Sanz venç a Xixerella Park

aapp

pitCh & putt

Page 17: Diari del 24 de setembre de 2013

classificats 17Dimarts, 24 De setembre Del 2013

Diversos

- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

VENDA DE LLENYA

Isabella travesti oriental

La més viciosa i completa

24 hores - Visa - SortidesLa Seu d’Urgell

693 681 525 / 973 989 518

Vehicles

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

Diversos

Vols vendreel teu cotxe

o la teva moto?Anuncia’t

en aquest espai. Més informació al

80 88 88

El primer diari digital d’Andorra

Page 18: Diari del 24 de setembre de 2013

ClassifiCats18 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

Immobles

ESCALDES-ENGORDANYRef.1332 Pis cèntric, 95 m2, 3 h. dobles, cuina office, safareig, ampli saló menjador ................ 690 €Ref. 1419 Cèntric, 70 m2, 2 h., 2 b., despeses incloses, sol, vistes, bons acabats, seminou ........ 660 €Ref. 1331 Cèntric, 80 m2, 2 h., bany, cuina, safareig, balcó, terrasseta, sol, vistes ...................... 550 € Ref. 1001 Pis, 65 m2, 2 h. dobles, bany, cuina tancada, ampli menjador amb terrassa ............. 400 €Ref. 561 Pis, 90 m2, 3 h., 2 banys, ampli saló menjador, assolellat, plaça de pàrquing i traster ..620 €Ref. 558 Pis, 65 m2, 2 h., bany, cuina semioberta, safareig, pq. opcional , despeses incloses ..... 580 €

ANDORRA LA VELLARef. 1329 Pis zona Pyrénées, 1 h., bany, cuina oberta, safareig, armaris, vistes i sol ................. 450 €Ref. 1308 Pis zona Govern, 121 m2, 3 h., 2 b., cuina indep., safareig, vistes, sol ......................... 750 €Ref. 1466 Pyrénées, 102 m2, 3 h., 2 b., reformat, terrassa, cuina equipada, llar de foc .............. 695 €Ref. 1465 Cèntric, 114 m2, 4 h., 2 b., armaris, cuina ind., gran menj., terrassa, vistes, sol, pq. .. 790 €Ref. 1414 Cèntric (zona E. Leclerc), 91 m2, 3 h., 2 b., armaris , cuina indep., lluminós ............... 700 € Ref. 1207 Estudi al centre (barri antic), moblat i equipat, despeses incloses ............................. 400 €Ref. 1189 Pis, 40 m2, 1 h., 1 b., cuina indep., ben situat, ampli menjador, moblat i equipat ..... 450 €Ref. 1372 Pyrénées, pis, 55 m2, moblat, 1 dormitori, cuina equipada, parquet, vistes .............. 550 €Ref. 1119 Pis reformat, 65 m2, 2 h., 1 bany, cuina tancada, moblat i equipat ............................ 595 €Ref. 1045 Pis, 75 m2, 2 h., 2 banys, cuina tancada, ampli menj., sol, vistes i pq. inclòs .............. 650 €

ENCAmpRef. 1317 Pis, 50 m2, 1 h., bany, cuina oberta, 2 balcons, reformat, vistes i sol .......................... 350 €Ref. 1023 Pis, 90 m2, 3 h., 2 b., cuina indep., safareig, vistes, sol, pq. inclòs, reformat ............... 600 €Ref. 958 Àtic, 80 m2, 2 h., 2 banys, cuina, ampli menj., armaris, aparcament, sol i vistes .......... 600 €

SANt JuLià DE LÒRiARef. 1280 Pis, 70 m2, 2 h., bany, saló menjador, balcó, aparcament i despeses incloses ............ 550 €Ref. 1204 Pis cèntric, 75 m2, 3 h., bany, cuina indep., terrassa, sol i vistes ...................................400 €Ref. 504 Pis, 50 m2, 1 h.,1 bany, cuina americana, ampli saló menjador, pàrquing ................... 400 €Ref. 1478 Estudi de 40 m2 totalment moblat i equipat situat al centre ...................................... 275 €

LA mASSANARef. 1315 Pis de 65 m2, terrassa de 20 m2, 1 h., bany, cuina equipada, possibilitat de mobles . 350 €Ref. 1220 Pis de 50 m2, 1 cuina oberta, ampli saló menjador, sol i vistes ....................................400 €

CANiLLORef. 1361 Pis a Ransol, 45 m2 + 6 m2 de terrassa, 1 h., 1 b., cuina, saló, pq., traster, vistes i sol 350 €Ref. 1368 Pis a Ransol seminou, 90 m2, 2 h., 2 b., saló, balcó, pq., tr., vistes, sol i tranquil·litat . 550 €

àmpLiA CARtERA DE LLOGuERS pER tEmpORADA

Pis de 90 m2 amb 3 habita-cions, 1 bany complet, cui-na tancada i safareig. Saló menjador amb sortida a terrassa de 6 m2. Gran armari encastat. SOL I VISTES!! Preu rebaixat!! (Ref. 1380) Preu: 120.000 €

OPORTUNITAT!! Sota àtic de 95 m2 al centre d’Andorra la Vella, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina office tan-cada i moblada, aparca-ment. (Ref. 1184) Preu: 235.000 €

OPORTUNITAT! Pis al centre de Sant Julià, al costat de les Escoles, 3 habitacions dobles (2 habitacions donen al pati de llums), cuina tancada, 1 bany, 1 lavabo. Plaça d’apar-cament inclosa al preu. (Ref. 1265) Preu: 220.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic si-tuat al centre d’Escaldes-Engordany d’uns 60 m2, 2 habitacions, 1 bany complet. (Ref. 1450). Preu: 115.000 €

Pis de 65 m2, de 2 habitaci-ons (1 doble, 1 individual), amb terrassa de 30 m2, tras-ter d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. Dret d’ús d’aparcament i 1 traster. Preu negociable. (Ref. 1047)Preu: 150.000 €

OPORTUNITAT! Casa adossada a Andorra la Vella de 143 m2 distribu-ïda en: Planta soterrani: garatge de 74 m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62 m2 amb entrada a la cuina i menjador; planta primera: 1 suite amb bany complet, 2 dormi-toris dobles, bany complet. Preu: 370.000 €

LLOGUER

VENDA

Page 19: Diari del 24 de setembre de 2013

classificats 19Dimarts, 24 De setembre Del 2013

Lloguer Venda

LA MASSANA - Ref. 00110ÀTIC DÚPLeX, edifici de disseny, obra nova, de 142 m². 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, armaris encastats, balcó, 2 places

de garatge i 1 traster. PREU: 350.000 €

ANyóS - Ref. 00941Sol i vistes immillorables, casa adossada de 270 m², 4 suites. Gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa de 27 m², cuina office totalment moblada i equipada,

bugaderia i garatge per a 2 cotxes.PREU: 725.000 €

eSCALDeS-eNGORDANy - Ref. 00340SOL I VISTeS. Àtic dúplex de 180 m², en zona residencial i a 5 minuts del centre. Gran saló

menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa. 3 hab. (1 suite), 1 despatx, 2 banys. 1 box

de 2 + 2 places d’aparcament.PREU: PREU A CONSULTAR

CANILLO - Ref. 00886AL COSTAT DeL TeLeCABINA, pis de 85 m²,

totalment moblat i equipat. 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, cuina tancada,

saló menjador amb balcó i vistes, 1 plaça de garatge i 1 traster.PREU: 230.000 €

OPORTUNITAT CANILLO Ref. 00695

Àtic en zona residencial amb vistes espectacu-lars. Totalment moblat i equipat de disseny.

3 habitacions dobles (1 suite amb llar de foc), 2 banys, saló menjador amb llar de foc i balcó,

1 plaça de garatge. PREU: 275.000 €

BORDeS D’eNVALIRAObra nova, pisos a partir de 50 m² i 1 hab., i 70 m² i 2 habitacions. Acabats de qualitat, cuines totalment equipades, banyeres hidro-

massatge. enfront de les pistes de surf de neu, 1 plaça d’aparcament i 1 traster.

PREU: a partir de 115.000 €

LA MASSANARef. 00010Pis, planta baixa, de 80 m², 2 habitacions amb armaris encastats, cuina equipada amb tots els electrodomèstics, bany complet, menjador amb sor-tida a terrassa de 80 m², solejat, pàrquing i traster inclosos.PREU: 600 €/mes

eSCALDeS-eNGORDANyPISOS CÈNTRICS De 2 HABITACIONS RefORMATS A 500 €/MES

ANDORRA LA VeLLAPISOS D’1 HABITACIó A PARTIR DE 400 €/MES

ANDORRA LA VeLLARef. 00805MOLT CÈNTRIC, ZONA PyRÉNÉeSPis de 3 habitacions dobles amb armaris encastats lacats en blanc, doble bany, ampli menjador amb balcó i safareig, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, ascensor, sense despeses afegides. Totalment reformat! Preu: 650 €/mes

ANDORRA LA VeLLA Ref. 00872Àtic molt cèntric amb bones vistes i sol, 140 m², 4 habitacions, 2 banys complets, cuina equipada, ampli saló amb llar de foc, pàrquing i traster inclòs. Moblat.Preu a consultar

eSCALDeS-eNGORDANyRef. 00892AL COSTAT De CALDeAPreciós pis seminou de 120 m², 3 habitacions (1 suite, 1 doble i 1 individual) amb armaris encas-tats, 2 banys complets, cuina equipada, menjador amb llar de foc i sortida a balcó, pàrquing i traster inclosos. Preu: 895 €/mes

LA MARGINeDARef. 00660Magnífic xalet a la urbanització la Margineda. Sol tot el dia i vistes. Gran saló menjador amb llar de foc. Cuina office amb llar de foc totalment equipada amb electrodomèstics d’alta gamma. Terrassa-jardí amb barbacoa, 6 habitacions (2 suites i 4 semisuites). Suite principal amb zona de fitness amb sauna i gran jacuzzi. Ampli garatge per a 6 cotxes amb rampa d’accés calefactada. Celler, sala de jocs, pràctic de golf o pista de squash, ampli espai al subsòl diàfan.Preu a consultar

OP

OR

TU

NI

TA

TS

NOVA ADREÇA: Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

801 065 www.eurofinques.com

Ref. 33782 hab. dobles, 75 m2 (cèntric), 1 bany, terra de parquet, safareig, MOBLAT. 135.000 €

Ref. 33472 hab. dobles, 63 m2 (cèntric), 1 bany, pàrquing, vistes. 130.000 €

Ref. 33462 hab. dobles, 60 m2, 1 bany, pàrquing. 125.000 €

Ref. 3345 2 hab. dobles, 72 m2 (Santa Coloma), 1 bany, pàrquing. 165.000 €

ANDORRA LA VELLA

LA MASSANA

ESCALDES-ENGORDANY

ANDORRA LA VELLA

L L O G U E R S M O B L A T S ( L L O G U E R S )ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 480 €

ANDORRA LA VELLA3 hab., luxe, cuina office independent, pàrquing (Ref. 3271). 800 €

ENCAMP1 habitació doble, a prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, im-pecable, terrassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €2 habitacions dobles, impecable, sol vistes, pàr-quing (Ref. 1851). 600 €

LA MASSANAEstudi (centre) reformat, cuina equipada (Ref. 2971).

350 €2 habitacions dobles, parquet, reformat, terras-sa, pàrquing (Ref. 3129). 500 €2 habitacions dobles, totalment equipat (Ref. 2454). 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €Estudi. Molt cèntric (Ref. 3209). 300 €

CANILLO1 hab. (Pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàr-quing (Ref. 2940). 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació (nou), 1 bany, pàrquing (Ref. 3365). 350 €2 habitacions, cuina independent, calefacció inclosa (Ref. 3270). 660 €3 hab., zona hospital, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3440). 690 €4 habitacions, exterior, terrassa, calefacció inclosa (Ref. 3448). 700 €ÀTIC, 3 habitacions dobles. Nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 habitació doble, cuina equipada, exterior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina independent, calefac-ció inclosa (Ref. 2991). 520 €3 habitacions, 140 m2, cuina inde-

pendent (Ref. 3360). 700 €4 hab., ampli menj., cuina office, pàrquing i traster (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 hab., ampli menjador, exterior, pàrq. i traster (Ref. 2490). 425 €3 hab. (Arinsal), cuina office, pàr-quing i 2 trasters (Ref. 3360). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 habitació (entre SOLDEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàr-quing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 habitació, 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàr-quing (Ref. 2056). 450 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàrquing i guarda-

esquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guar-daesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €2 hab., ampli menj., 1 bany, pàr-quing i traster (Ref. 3203). 550 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i traster (Ref. 3385). 595 €3 hab., ampli menj., 2 banys, pàr-quing i traster (Ref. 3121). 650 €

ORDINO2 hab., llar de foc, terrassa, pàr-quing i traster (Ref. 2169). 600 €3 hab., 2 banys, cuina tancada, pàrq. i traster (Ref. 3443). 750 €

Page 20: Diari del 24 de setembre de 2013

CLASSIFICATS20 DIMARTS, 24 DE SETEMBRE DEL 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

ESCALDES REF. 5661

Pis de 117 m2 amb 3 dormitoris, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc,

cuina oberta, terrassa gran. Pàrquing i traster.

PREU: 244.000 €

Pis de 192 m2 amb 5 habitacions, 3 banys (hidromassatge) (1 suite), gran saló

menjador de 77 m2 amb llar de foc, tot exterior, cuina equipada, gran terrassa i

jardí amb barbacoa. 2 places de pàrquing i traster. Zona tranquil·la.

PREU: 390.000 €

Pis cèntric de 85 m2 amb 3 habitacions per reformar.

Tot exterior, 1 bany complet, 1 lavabo, llar de foc i balcó.

Pàrquing inclòs.

PREU: 115.000 €

ANDORRA REF. 6039 ESCALDES REF. 5871 ENCAMP REF. 6329

ESCALDES REF. 6282

Pis al centre, totalment exterior, de 80 m2, amb 2 habitacions,

1 bany complet i safareig. Cuina oberta amb el saló menjador.

PREU: 125.000 €

Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions dobles, 1 bany,

saló menjador. Totalment reformat de disseny.

Possibilitat de pàrquing de lloguer o compra.

PREU: 137.000 €

Pis de 90 m2 amb 2 habitacions, 1 bany complet, cuina tancada i safareig. Saló menjador amb sorti da a la terras-

sa de 6 m2. SOL I VISTES!!En procés de reforma, totalment acabat, per:

PREU: 170.000 €

ANDORRA REF. 6232 ANDORRA REF. 4649 ESCALDES REF. 6379

LLOGUER:Pis cèntric reformat totalment de disseny, 1 habitació, bany complet

amb dutxa, terrassa, vistes i sol.

400 €LA MASSANA REF. 5692

LLOGUER:Pis de 98 m2 amb 3 hab. dobles amb armaris, cuina americana, safareig, ampli saló menjador i

plaça de pàrquing.

675 €ESCALDES REF. 6357

LLOGUER:Pis cèntric de 125 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, cuina tancada, safareig, saló menjador, exterior, sol, pàrquing opcional.

750 €ANDORRA REF. 6254

LLOGUER: Apartament d’obra nova situat al centre d’Andorra la Vella, 80 m2, 2 dormitoris

dobles (1 suite), 2 banys (1 dutxa i 1 banyera), cuina independent, vistes i

sol de matí . Plaça d’aparcament i traster.

680 €ANDORRA REF. 6087

LLOGUER:Estudi de 40 m2 moblat

i equipat. TOTES LES DESPESES INCLOSES (calefacció,

aigua i llum).

350 €ESCALDES REF. 3541

LLOGUER:Pis NOU moblat i equipat de 82 m2,

3 habitacions, 2 banys complets, pàrquing i traster.

470 €ORDINO (Llorts) REF. 5057

LLOGUER:Magatzem amb entrada de cotxe.

Aigua i llum independent.

310 €ANDORRA (Els Marginets)

REF. 6210

LLOGUER: Pis cèntric de 65 m2 de recent

construcció, 2 habitacions, 1 bany, balcó, traster, pàrquing inclòs.

TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT.

450 €CANILLO REF. 2237

LLOGUER:Pis de 40 m2 amb una habitació, moblat i equipat, bany complet,

cuina americana.

400 €ANDORRA REF. 6340

LLOGUER:Pis CÈNTRIC nou de 110 m2,

3 habitacions dobles (1 amb suite i vesti dor), àmplia cuina tancada i

equipada, saló menjador amb sorti da a terrassa, 2 banys.

880 €ESCALDES REF. 6323

LLOGUER: Pis seminou de 145 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, cuina equipada, safareig. Gran terras-

sa. Pàrquing doble i traster.

1.200 €ANDORRA REF. 6345

DISPOSEM DEDIFERENTS

LLOGUERS PER ALA TEMPORADA

D’ESQUÍ

www.immodernandorra.com

OPORTUNITAT:Magnífi ca casa adossada seminova de 160 m2 amb

4 habitacions, 2 banys complets, 1 bany auxiliar,

cuina equipada, 2 terrasses grans, saló menjador amb

llar de foc, hort, pàrquing i traster inclòs. Zona molt

tranquil·la amb molt bones vistes i sol.

LA MASSANA. Ref. 6314 - 1.500 €

Pis de 112 m2 amb 3 habitaci-ons (1 interior), 1 bany, cuina

tancada. Pàrquing.

PREU: 109.000 €

Àti c situat al centre d’Escaldes de 60 m2 amb 2 habitacions,

1 bany complet.Pàrquing opcional.

PREU: 115.000 €

Page 21: Diari del 24 de setembre de 2013

classificats 21Dimarts, 24 De setembre Del 2013

VENDa

lloguEr

tEl.: 35 36 37

tEl.: 614 234

[email protected]·legiat 366

andorra la vellaLocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tanca­da, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €Pis seminou de 3 habitacions, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Local comercial a Santa Coloma (rotonda del Col. Janer), 185 m2. Preu: 1.900 €

escaldes-engordanyPis de luxe, Can Diumenge, 200 m2, 4 dorm., 3 banys, menja­dor amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.400 €Pis d’1 habitació, carretera d’Engolasters, cuina tancada amb electrodomèstics, bany. Preu: 350 € sant Julià de lòriaCasa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dor­mitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €encamPPis nou, a estrenar, de 50 m2, 1 hab., cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €Dúplex de 2 habitacions,100 m2, totalment moblat i equi­pat, zona de les Bons, 2 banys, cuina americana, pàrquing i traster. Preu: 650 €

OPORTUNITAT!! Magnífic pis a Encamp, 50 m2 + 20 m2 de terrassa, 1 dormitori, bany complet, pàrquing molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pàrquing + traster al centre d’Andorra (c/ Prat de la Creu).Preu: 32.000 €

Pis a Sant Julià, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys complets, cuina equipada amb sortida a pati i menjador. Ben situat. Preu: 196.000 €

Despatx en venda al centre d’Andorra, 123 m2, 5 sales, recepció i 2 banys. Pàrquing inclòs al preu.Preu: 380.000 €

no busquis més, aquesta és

la teva immobiliària

Pis reformat al centre d’An­dorra (plaça de les Arcades), 2 dormitoris, bany complet i menjador amb cuina ame­ricana.Preu: 105.000 €

Pis a Escaldes de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys complets (tots 2 amb banyera), cuina office i menjador amb vistes espectaculars i sol tot el dia. 2 places de pàrquing i traster gran. Preu: 219.000 €

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

Particular lloga local DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.tel. 800 600 (sra. imma)

directe de ProPietari, es lloga: PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

inFormaciÓ: tel. 800 600 (sra. imma)

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster, terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

280.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540Àtic moblat de 157 m2: 2 h. + terrassa: 800 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Es lloguen apartaments

a Pal, 2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb

sol tot l’any.

Preu a partir de 300 ˆ

Tel.: 362 906

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós

(al costat del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

737 171 (Esther) [email protected]

Pisos a saNT JULiÀ DE LÒRia3 habitacions, amb calefacció.

Preu: 500 ˆ2 habitacions, amb calefacció.

Preu: 450 ˆinteressats, truqueu al tel. 74 17 17

LLOGUERS

encamP - ref. 237673 m2 aprox. (terrassa de 8 m2). Sala d’estar­menjador, cuina separada, 2 dormitoris, 1 bany + lavabo. Sol i vis­tes. Terrassa. Cèntric. Plaça d’aparcament.Preu: 80.000 €

andorra la vellaref. 237250 m2 aprox.Sala d’estar­menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. 1 plaça d’aparca­ment box. Per reformar. Preu: 118.000 €

oPortunitat

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGcOnsuLtInG I GEstIó IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

andorra la vellaref. ll-134 55 m2 aprox. Sala d’estar­menjador, cuina, safareig, 2 dorm., 1 bany. Molt cèntric. Plaça d’aparcament. Moblat i equipat. Preu: 500 €/mensualsref. ll-121 74 m2 aprox. Sala d’estar­menjador, terrassa, cuina office, safareig, 2 dormitoris, 1 bany. 1 plaça d’aparca­ment. Completament moblat i equipat.

Preu: 500 €/mensualsencamPref. ll-193 62 m2 aprox. Seminou. Sala d’estar­menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i traster. Preu: 350 €/mensualsref. ll-194 100 m2 aprox. + 20 m2 de terrassa. Sala d’estar­menjador amb llar

de foc, cuina, 4 dormitoris, 2 banys. Sol i vistes. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Plaça d’aparcament. Preu: 600 €/mensualsref. ll-191 120 m2 aprox. Sala d’estar­menjador amb llar de foc, cuina office, safareig, 4 dormitoris, 3 banys. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Pàrquing i traster. Preu: 600 €/mensuals

escaldes-engordanyref. 237762 m2 aprox.Sala d’estar­menjador, cuina office, 2 dormitoris, 1 bany complet. Parquet. MOLT CÈNTRIC. Assole­llat. Traster. Moblat. Preu: 125.000 €

encamPref. 237463 m2 aprox + 8 m2 de terrassa.Sala d’estar­menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Assolellat. Terrassa. Plaça d’aparca­ment i traster. Cèntric.Preu: 80.000 €

andorra la vellaref. 237550 m2 aprox.Sala d’estar­menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. Reformat. Llogat. Ideal per a inversors. Preu: 87.000 €

es lloga aPartament a Pal 1 HABITACIÓ, BANY,

SALÓ MENJADOR AMB CUINA AMERICANA,

BALCONET, TRASTER.Preu: 280 €tel. 362 906

ANDORRA PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS

SENSE MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL.

PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

andorra la vellareF. 2810102: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRqUING I TRASTER, SANTA COLOMA. Preu: 400 eurosreF. 9990112: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, C/ ROUREDA DE SANSA. Preu: 553 eurosreF. 3680101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MO­BLES, CUINA MENJADOR, CÈNTRIC, ZONA PLAÇA DE LES ARCADES. Preu: 400 eurosreF. 9990114: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO­BLES, TOT REFORMAT I EXTERIOR, A LA ZONA DEL DON PERNIL. Preu: 500 eurosreF. 9990115: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO­BLES, AMB TRASTER, CUINA INDEPENDENT AMB SAFAREIG, A CIUTAT DE VALLS. Preu: 550 eurosreF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MO­BLES, GRAN MENJADOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA ANTIC HOSPITAL. Preu: 550 euros reF. 4410101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO­BLES, CUINA INDEPENDENT, CÈNTRIC, ZONA ESCA­LE. Preu: 470 eurosreF. 9990116: PIS, 3 HABITACIONS, AMB MOBLES O SENSE, PÀRqUING, CÈNTRIC, EXTERIOR, AMB TERRASSA. Preu: 750 €eSCaldeS-enGordanYreF. 2020132: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DON DENIS. Preu: 350 euros

reF. 4070101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, ZONA DON DENIS. Preu: 400 eurosreF. 3850101: ÀTIC, 1 H., AMB MOBLES I Pq., A LA ZONA DE L’HOTEL CARLEMANY. Preu: 450 eurosreF. 3570101: ÀTIC, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES I PÀRqUING, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA MON­TANYA. Preu: 550 euros reF. 4450101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MO­BLES, REFORMAT, TOT EXTERIOR, A L’AV. DEL PES­SEBRE, AMB TOT INCLÒS. Preu: 600 eurosenCaMPreF. 3340101: ESTUDI ACOLLIDOR, HORT DE GODÍ, SENSE MOBLES. Preu: 200 eurosreF. 4220101: PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PÀRq., AL COSTAT DEL FUNICAMP. Preu: 400 eurosreF. 4060101: PIS, 1 H., AMB MOBLES O SENSE, BALCó I PÀRq., ZONA MIRADOR D’ENCAMP. Preu: 350 euros

reF. 3410101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀRq., AL CENTRE D’ENCAMP. Preu: 350 eurosreF. 3910101: PIS, 2 H., AMB MOBLES, Pq., CÈN­TRIC AL COSTAT DEL XOCOLATÍ. Preu: 450 eurosreF. 2920203: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRq. I TR., AL C/ DEL PEDRAL. Preu: 475 eurosreF. 3010101: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PÀRqUING I TRASTER, AMB VISTES, ZONA TURó DE VILA. Preu: 450 euros

la MaSSanareF. 9990109: PIS, 1 HABITACIó, AMB MOBLES, CUINA­MENJADOR, TOT EXTERIOR, AMB PÀR­qUING, ZONA DE SISPONY. Preu: 600 eurosarInSalreF. 4050101: ESTUDI AMB MOBLES AL CENTRE D’ARINSAL. Preu: 300 eurosreF. 2500101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRÀ, ZONA TRANqUIL·LA. Preu: 350 eurosreF. 2090101: PIS, 1 HABITACIó, AMB MOBLES, AMB PÀRqUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. Preu: 400 eurosreF. 2030101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀRqUING, CTRA. GENERAL. Preu: 400 eurosel TarTerreF. 9990110: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀRqUING I TRASTER, ZONA TRANqUIL·LA A PEU DE PISTES. Preu: 400 euros reF. 4400101: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP CTRA. GENERAL. Preu: 350 euros reF. 3970002: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRqUING I TRASTER, DAVANT Pq. PISTES. Preu: 350 eurosSanT JUlIÀ de lÒrIareF. 2220002: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB Pq., CTRA. DE LA RABASSA. Preu: 450 euros

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat.NOu PREu: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de terrassa. 2 ha-bitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOu PREu: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífica ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de pàrquing, amb traster. REBAIXAT: 475.000 €

PLETA D’ORDINOMagnífica ocasió. Àtic dúplex de 170 m2 amb

38 m2 de terrasses, 2 habitacions, 2 banys, banyera d’hidromassatge en una de les habita-

cions, pàrquing doble. Vistes panoràmiques, sol tot el dia. PREu: 475.000 €

LOCAL EN TRASPÀS A SANT JuLIÀ DE LÒRIA

Al centre de Sant Julià de Lòria, en perfecte estat. Marques exclusives a Andorra.

Preu inicial: 90.000 €. PREu REBAIXAT a 30.000 €. Clientela fixa.

Page 22: Diari del 24 de setembre de 2013

ClassifiCats22 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REf. 02699 - ANDORRA LA VELLA PIS, 3 HABITACIONS, 2 BANYS, SOL I VISTES. CÈNTRIC. Preu: 315.000 € REf. 04000 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori amb armaris encastats, saló menjador, cuina americana, 1 bany, pàrquing, terres de parquet. Preu: 115.000 € REf. 02696 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador, exterior, balcó, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Preu: 232.000 € REf. 01628 - ENCAMP - VILA Àtic dúplex, 2 habitacions suites, 2 banys complets, cuina, menjador amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 183.750 €

REf. 02698 - ENCAMP - MIRA-DOR Pis, 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador, cuina, bany complet. Balcó, pàrquing. VISTES. Preu: 160.000,00 €REf. 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €REf. 04001 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet, pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 82.000,00 €REf. 04004 - SANT JULIÀ DE LòRIA - CENTRE Pis de nova construcció, 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, terrassa, garatge, ascensor, armaris, exterior. Preu: 190.000 €

*subjecte a estudi

1 DORMITORIA PARTIR DE 136.000 €qUOTA/MES: 470 A 30 ANyS*

2 DORMITORIS A PARTIR DE 172.000 € qUOTA/MES: 596 A 30 ANyS*

3 DORMITORIS A PARTIR DE 228.000 € qUOTA/MES: 790 A 30 ANyS*

LLOGUER \\REf. 00094 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador exterior, balcó, pàrquing, tras-ter, exterior i assolellat. Preu: 700 € REf. 02244 - ENCAMP - LES PARDINES Xalet de 4 habitacions, 3 banys, cuina, menjador, garatge, celler, llar de foc. Preu: 1.300 € REf. 02023 - ENCAMP - Saló menjador, cuina, bany, 1 dormitori en altell,traster, garatge. Moblat. Preu: 350 € REf. 02688 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris,1 bany, cuina office, safareig, menjador, pàrquing, MOBLAT. Preu: 500 €

REf. 02683 - ESCALDES-ENGORDANy - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 750 €REf. 01773 - ENCAMP - ELS CORTALS Estudi moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb pàrquing i traster. TERRASSA. Preu: 320 €REf. 00656 - ENCAMP - TURÓ DE VILA Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 600 €REf. 02687 - ENCAMP - TURÓ DE VILA Pis de 2 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó,

pàrquing, sol i vistes. Preu: 550 €REf. 01819 - CANILLO - PRATS Pis, 2 habitacions, cuina americana, men-jador amb terrassa, pàrquing, sol i vistes. Preu: 650 €REf. 02628 - ESCALDES-ENGORDANy 3 despatxos, 2 banys, caixa forta, gran vitrina. Preu: 2.400 €REf. 01775 - CANILLO - PRATS Pis, 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador, terrassa i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 400 €REf. 02635 - CANILLO - PRATS Pis, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 550 €

PISOS NOUS, A ESTRENAR - ENCAMP - CENTRE

100 x 100 DEfINANçAMENT

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

LA MASSANA - REF. 1570

Apartament de 105 m² al residencial La Massana Park. 2 dormitoris dobles, 2 banys. Terrassa, pàrquing i 2 trasters.

Bones vistes i sol.

295.000 €

ENCAMP - REF. 0708Apartament al centre d’Encamp, a prop de les escoles i els comerços. Idoni per a residència permanent i/o vacances. 2 dor-mitoris, cuina oberta, molt bones vistes, aparcament i traster. Renovat.

140.000 €

ENCAMP - REF. 1016Àtic molt acollidor a Hort de Godí. Saló menjador espaiós amb llar de foc i sortida a terrassa. Sostres alts. Vistes excel·lents. Tres dormitoris dobles amb molts armaris i parquet. Traster gran i box per a 2 cotxes.

495.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàrquing i tras-ter. Estat impecable. Moblat

i equipat.

95.000 €

LA MASSANA - REF. 1537

Apartament d’1 dormitori parcialment reformat, amb aparcament i traster. A prop del centre i els comerços i a cinc minuts del telecabina

amb accés a Pal (Vallnord).

100.000 €

ARINSAL - REF. 1353

Apartament de construcció recent en estat excel·lent. 120 m², 3 dormitoris, 2 banys, 1 amb banyera i 1 amb dutxa, cuina tancada. Aparcament i

Traster. Tot exterior.

240.000 €

LA MASSANA - REF. R1036

Apartament com nou de 3 dormitoris, 2 banys i ter-rassa de 45 m². Pàrquing i traster. Ideal per a residència.

Edifici del 2004.

225.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes im-pressionants a només 5 min. del centre d’Escaldes. Gran terrassa de 30 m2, 2 dormito-ris, 1 bany. Possibilitat d’apar-

cament i traster gran.

170.000 €

LA MASSANA - REF. P0003

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

vacances.

99.000 €

ANYÓS - REF. R1080

Apartament amb un gran jardí. En perfecte estat, per entrar-hi a viure directament. 2 dormitoris, gran saló menja-dor amb sortida al jardí. Dis-

posa de garatge i traster.

443.155 €

LA MASSANA - LL0228

Pis gran, 3 dormitoris dobles, cuina independent equipada Saló menjador gran amb llar de foc i terra de parquet. Tres terrasses i molt bones vistes i

sol. Aparcament i traster.

600 € / mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormitoris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar de foc. Terrassa

gran.

450 € / mes

EL VEDAT

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, a Escàs, completa-ment reformat, estil modern. Terrassa amb bones vistes i sol. Pàrquing, moblat i equipat.

550 € / mes

ANYÓS- REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre

de bellesa Carita. Bones vistes, terrassa i llar de foc al menjador. Pàrquing i traster.

575 € / mes

LLOGUERS

www.cisa.ad ·73 73 73VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Page 23: Diari del 24 de setembre de 2013

CLASSIFICATS 23DIMARTS, 24 DE SETEMBRE DEL 2013

Oportunitat, venda exclusiva:pis nou de 3 habitacions, 2 banys,plaça d’aparcament i traster a peude pistes, al Tarter. Preu: 200.000 €

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

La Massana:Pis de 140 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina separada, terrassa, 2 places de pàrquing, calefacció inclosa. Reformat de nou. 1.000 €

Escaldes-Engordany:Molt cèntric, pis de 4 dormitoris, 2 banys, cuina separada, refor-mat, sense pàrquing. 670 € + calefacció.

Andorra la Vella:(Zona Estela), sense ascensor, pis de 3 dormitoris, cuina separada, 1 bany, gran saló menjador. 510 €

Pis d’1 dormitori, moblat i equi-pat, molt maco, sense ascensor. 420 €

Escàs: Pis de 2 dormitoris, cuina americana, safareig, jardí comu-nitari, pàrquing i traster, molt maco. 600 € (llum inclosa)

LLOGUER

MAGNÍFIC ÀTICDE 80 M2 AMB 2

DORMITORIS, 1 BANY, CUINA AMERICANA, TERRASSA, VISTES I

SOL, PÀRQUING GRAN, TRASTER.

210.000 EUROS

VENDA

[email protected]

Resident a Andorra de fa 12 anysBUSCO PIS A ANDORRA LA VELLA

O ESCALDES D'1 O 2 HAB.Preu límit: 550 €

Envieu informació a [email protected] Immobiliàries no

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

Edi� ci nou a 200 m. del Funicamp. Acabats d’alta qualitat, calefacció elèctrica. Apartaments de 2 dormi-toris i 1 bany, amb 1 plaça de pàr-quing opcional per apartament.

Adaptats per a minusvàlids. Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieuun missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSANDORRA. REF. 3736: Pis cèntric de 124,48 m2, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina separa-da moblada, ampli saló menjador. Pàrquing i CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 800 €ESCALDES. REF. 3678: Pis seminou de 50 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, safareig, saló menjador amb cuina oberta moblada. Sol i vis-tes. Pàrquing i traster. PREU: 420 €ORDINO. REF. 3731: Planta baixa de 45 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet amb plat de dutxa, cuina oberta, saló menjador amb accés al jardí. PREU: 375 €LA MASSANA. REF. 3728: Pis semi-nou molt maco de 105 m2, 3 habita-cions, 2 banys complets, ampli saló

menjador, cuina separada i equipada amb electrodomèstics. Sol i vistes. Pàrquing inclòs i possibilitat d’una altra plaça a part. PREU: 750 € SANT JULIÀ. REF. 3600: Pis al centre de Sant Julià amb sol i vis-tes. 130 m2, 4 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina separada moblada, saló menjador amb accés a la terrassa de 4 m2. Cèntric. Sol i vistes. No té pàrquing però n’hi ha un de comunal davant. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 675 €ARINSAL. REF. 1232: Pis d’estil rústic de 87 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina semioberta, saló menjador amb llar de foc i ac-cés a la terrassa. Pàrquing i traster. PREU: 600 €

ARINSAL. REF. 3729OPORTUNITAT

Pis de 100 m2 amb 3 habitaci-ons, 2 banys complets (1 amb dutxa i un altre amb banyera), saló menjador amb la cuina semioberta, safareig, saló

menjador i accés a la terrassa de 9 m2 aprox. Tot exterior,

amb sol i vistes espectaculars. Pàrquing. PREU: 120.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ARINSAL. REF. 3730Àtic dúplex semireformat de 160 m2, 5 habitacions (la principal amb llar de

foc), 2 banys complets, saló menjador amb cuina oberta, accés a la terrassa de 6 m2. Tot exterior, amb sol i vistes espectaculars. Pàrquing i traster. PREU: 200.000 €

82 16 44 - 34 48 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITAT

ANDORRA LA VELLA

PISOS D’1 HAB.a partir de 350 €

PISOS DE 2 HAB.a partir de 400 €

LLOGUER

col·legiadanúm. 76

ESCALDES-ENGORDANY

ZONA CALDEAHOSPITAL

2 hab., seminou Aparcament i traster

165.000 €

ZONA HOSPITALES LLOGA

PIS DE 4 HAB., 2 BANYS, CUINA INDEPENDENT, BALCÓ,

AMB DRET A PÀRQUING.TEL.: 825 949 - 345 515

Page 24: Diari del 24 de setembre de 2013

ClassifiCats24 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

ADMINISTRATIU/IVATELEFONISTA

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, envieu currículum i foto a

[email protected] o truqueu al 843 433 o al 340 697 i demaneu per

la Sra. M. Carmen de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h, de dilluns a divendres.

Important centre comercial cerca per als

seus restaurants:

CAMBRERS

DONES DE NETEJA

Imprescindible permís de treball i experiència.

Interessats, truqueu de dilluns a dijous

de 10 h a 20 h al tel. 843 433 i demaneu per la Sra. Tere.

Feina

9MK AGÈNCIA DE PUBLICITAT

Cerca

Requerim:- Experiència en màrqueting i/o

publicitat.- Català parlat i escrit correctament.

- Persona seriosa, responsable i amb do de gents.

- Capacitat de planificació i organització.

- Capacitat de treballar en equip.- Flexibilitat horària.

Oferim:- Formar part d’un grup d’empreses

sòlides i en expansió.- Incorporació immediata. - Bon ambient de treball

- Avantatges socials Grup Cisa.- Sou en funció de la vàlua

de la candidatura.

COMERCIAL (Ref. 9MK)

COMERCIAL TÈCNIC

Aplicador tècnic comercial en pintures, per a pintures de

repintat per a automòbils a Andorra i la Seu d'Urgell.

Envieu CV a [email protected]

HOTEL 4**** a ARINSAL CERCA:

CAmbRERS dE RESTAuRANTRequisits: Permís de treball en vigor

Experiència mínima d’un any

Idiomes: Català, castellà i francès S’ofereix: Incorporació immediata

bon ambient de treball

Interessats, contacteu amb Jennifer Ferrés Telèfon: 73 63 61 - Adreça electrònica: [email protected]

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a

l’adreça electrònica [email protected] o bé al fax 73 73 79.

necessita

venedora Preferiblement amb experiència en farmàcia

i/o perfumeria. Edat compresa entre 25 i 50 anys.

Interessades, truqueu al tel.80 18 59 i demaneu per Cecília.

Requisits:- Experiència com a responsable de botiga mínima de 3 anys.- Català, castellà i francès parlats (es valorarà coneixements d’altres idiomes).

Oferim:- Incorporació immediata.- Interessants condicions laborals.

RESpONSAbLE DE bOTIgA:- Assolir objectius de venda.- Recepció de mercaderia.

- Coordinació d’equips de vendes.

Page 25: Diari del 24 de setembre de 2013

CLASSIFICATS 25DIMARTS, 24 DE SETEMBRE DEL 2013

Necessitem incorporar al nostre Resort:

2a GOVERNANTACAMBRERES DE PISOS

Requerim:• Experiència demostrable en lloc similar• Bona presència• Persones acostumades a donar qualitat de servei

al client

Oferim:• Manutenció• Facilitats d’allotjament • Contracte indefi nit• Excel·lent ambient de treball

Si teniu nacionalitat andorrana o permís de treball, veniu a formar part del nostre equip.

Envieu el vostre CV a [email protected] o bé al fax +376 870 592. També podeu trucar al telèfon 870 590.

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra

pàgina web, www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

N. B.: Per consultar la integritat de les

OFERTA núm. 7648Treball ofert: Cuiner, en general: Cuiner, graeller (per treballar davant de la brasa). Es requereixen 24 mesos d’experiència obligatoris com a cuiner (6 dels quals han de ser com a graeller). Imprescindible disposar de vehicle propi per arribar al lloc de treball (NATUR-LÀNDIA). Horari interessant (de 10 a 17 hores).Sector d’activitat de l’empresa: Gestió d’hotels.Lloc de treball: SANT JULIÀ DE LÒRIA / NATURLÀNDIA.

Cuiner, en general: Cuiner, OFERTA núm. 7633Treball ofert: AUDITOR DE COMPTES SÈNIOR amb experi-ència mínima de 4 anys en fi rma d’auditoria o bé sòlida experiència en departaments de comptabilitat per a incorporació a equip de tre-ball, participant en la realització de treball d’auditoria d’empreses de diferents sectors. Es valoraran coneixements de fi scalitat.Nivell professional: Tècnics.Sector d’activitat de l’empresa: Activitats de comptabilitat, tenido-ria de llibres, auditoria i assesso-ria fi scal.

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA.Formació requerida: · Nivell acadèmic: Llicenciatura, maîtrise o equivalent.· Branca: Economia, ADE o similar. Idiomes: · Català: Superior.· Castellà: Superior.Informàtica: · Tractament de text: Superior.· Fulls de càlcul: Superior.· Internet: Superior.

OFERTA núm. 7638Treball ofert: Matador carnisser, en general: Carnisser amb tasques de repartidor. Especialista a desfer i escorxar porc, vedella, etc. Es requerei-xen 60 mesos d’experiència. Horari parcial de matí o tarda.Sector d’activitat de l’empresa: Comerç a l’en-gròs d’altres productes alimentaris.

Lloc de treball: ENCAMP / VILA.

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Graduat escolar.

Idiomes: · Català: Mitjà.· Castellà: Mitjà.· Francès: Mitjà.Informàtica: · Fulls de càlcul: Elemental.· Tractament de text: Elemental.

OFERTA núm. 7638Matador carnisser, en general: OFERTA núm. 7616

Treball ofert: Model, en general: Model FEMENÍ per al taller de pintura de l’escola d’art. Horari: 2 hores set-manals (dimarts de 18 h a 20 h) amb possibilitat d’ampliar l’horari per al taller de fotografi a de l’escola d’art. Es requereix una certa capacitat de domi-ni corporal ja que s’ha de mantenir la mateixa postura un temps prolongat. No cal experiència. Nivell professional: Sense categoria professional (00).Sector d’activitat de l’empresa: Activitats generals de l’administració comunal.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA.

Model, en general:

Page 26: Diari del 24 de setembre de 2013

ClassifiCats26 Dimarts, 24 De setembre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

CAMBRERS DE RESTAURANT amb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAMBRERS DE RESTAURANTamb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 44 pregunteu pel Sr. Xavier.

a Andorra la Vella selecciona:

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Es requereix vehicle per desplaçar-se a Canillo.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel.

a Canillo selecciona per a la temporada d’estiu:

Page 27: Diari del 24 de setembre de 2013

CLASSIFICATS 27DIMARTS, 24 DE SETEMBRE DEL 2013

BOTIGA DE MODASELECCIONA

VENEDOR/Aamb experiènciaque parli català

i castellà

Envieu curriculum vitae a:

[email protected]

Native English TeacherFull-time native English teacher needed to give classes in an academy in Andorra la Vella.Requirements:· Ability to teach all levels (children and adults)· Minimum 2-year experience and ESL certifi cation· Work permitSalary: 1.700 € - 2.000 € depending on qualifi cation and number of hours worked.

Please send your CV and a recent photo to:[email protected]

Professor/a d'anglès nadiu/ivaEs cerca professor/a d'anglès nadiu/iva a jornada completa per impartir classes en una acadèmia a Andorra la Vella. Es requereix: · Persona capaç d’ensenyar a tots els nivells (nens i adults)· Experiència mínima de 2 anys i Certifi cació ESL· Permís de treballSalari: 1.700 € - 2.000 € depenent de la qualifi cació i el nombre el d’hores treballades.

Interessats/ades, envieu CV amb foto recent a:[email protected]

ES NECESSITA

DEPENDENTA I ENCARREGADA

PER A BOTIGUES AANDORRA LA VELLA I EL PAS DE LA CASA

ES REQUEREIX:

EXPERIÈNCIA

IDIOMES: CATALÀ, CASTELLÀ I FRANCÈS. ES VALORARÀ

L’ANGLÈS

PERMÍS DE TREBALL

INCORPORACIÓ IMMEDIATA

Interessades, envieu CV ambfoto a: [email protected]

empresa líder al Principat d’Andorra en auditoria i consultoria

selecciona

auditor sènior i auditor júniorRequisits Llicenciatura en ciències econòmiques, ADE o equivalent. Bilingüe català, castellà, domini del francès i l’anglès. Domini de Word i Excel. Experiència en comptabilitat.

S’ofereix Formació a càrrec de l’empresa.

Condicions laborals segons vàlua i experiència.

Interessats, envieu CV a [email protected]

El primer diari digital d’Andorra

Empresa consolidada al país en el sector d’auditoria comptable cerca:

SECRETÀRIA DE DIRECCIÓRequerim:

· Estudis superiors FPII Administratiu o similar.

· Experiència mínima de 5 anys en lloc de treball similar.

· Idiomes: català (nivell C), castellà, anglès i francès superior.

· Persona amb capacitat de treball, polivalent, responsable, discreta i amb do de gents.

· Es valorarà experiència en la coordinació d’esdeveniments i protocol, realització de pressupostos i control bancari.

Oferim:

- Contracte fix.- Interessants condicions laborals.

Interessats, truqueu al 800 490 o envieu CV [email protected] fent referència a l’oferta.

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

COMERCIAL PER A LA VENDA DE SERVEIS S’encarregarà del manteniment de la cartera de clients, així com d’obrir nous clients tant al país com internacionalment. Im-prescindible nivell alt de català i francès tant parlat com escrit.Persona jove, preferiblement noia, dinàmica, amb alta orienta-ció a resultats i alta capacitat de treball en equip.Experiència mínima de 2 anys en la venda de serveis.

PROGRAMADOR .NETPer a important consultoria informàtica del país.Imprescindible experiència com a programador en llenguatge .NET mínima de 3 anys.Contracte inicial de 6 mesos amb possibilitats de renovació. In-corporació immediata.

ADMINISTRADOR DE SISTEMESImprescindible formació en informàtica de sistemes o carrera tècnica. Coneixements de sistemes operatius, ofimàtica, disc dur, targetes de vídeo i so, xarxes, mòdems i connexions. S’en-carregarà de realitzar reparacions, instal·lacions i configuraci-ons de hardware i software en l’àmbit empresarial de pimes i grans comptes, així com de vetllar pel manteniment dels parcs informàtics dels clients. Imprescindible experiència mínima de 3 anys en lloc de treball similar. Incorporació immediata.

POSICIONAMENT WEB I ANALÍTICA WEB

Dilluns 14 d’octubre del 2013

Objectius:

- Exposar el funcionament general dels cercadors i entendre com fun-ciona el posicionament web.

- Introduir en els participants una sèrie d’eines que seran útils per mi-llorar i poder mesurar la presència a Internet.

Formador: Sergi Mas Vergés. Especialista en màrqueting i xarxes socials i en tècniques

avançades d’informàtica sobre noves vies de comunicació.Preu: 195 € per persona (el

preu inclou el material del curs, coffee break i dinar grupal).Horari: De 9.30 h a 13.30 h i

de 15 h a 18 h.Places limitades a 8 persones.

INTRODUCCIÓ ALS CONEIXEMENTSDE LA GRAFOLOGIA COM A TEST ÚTIL

EN LA SELECCIÓ DE PERSONAL11 i 25 d’octubre del 2013

Històricament, fa més d’un segle, que l’escriptura manual s’utilitza com a test projectiu per poder conèixer el temperament i la perso-nalitat d’un candidat a un lloc de treball específic. Té l’avantatge que es pot fer la valoració sense la presència del candidat i que comple-menta la informació que es pot adquirir per altres mitjans, com ara la comunicació no verbal. El temperament i la personalitat són la base del comportament d’una persona i també de la possible conducta en situacions futures molt específiques, per tant la utilització de la valo-ració grafològica d’un candidat ens dóna un perfil molt estable i amb garantia predictiva de com pot reaccionar de manera constant i en situacions laborals molt concretes. També, de manera complementà-ria, permet una selecció ràpida de persones amb perfil probablement patològic i per tant descartables per al lloc de treball.

Formador: Dr. Joan Escoter Blavi. Metge psiquiatre. Màster en Grafologia i Documentoscòpia.

Preu: 180 € per persona (el preu inclou el material del curs i coffee break).

Horari: De 16.00 h a 20.00 h.Places limitades a 8 persones.

Page 28: Diari del 24 de setembre de 2013

28 Dimarts, 24 De setembre Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Design Concept DecorativeDecorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux SélectionSélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDecoració Regals Selecció

C/ Joan Maragall, 12AD500 - Andorra la Vellafacebook.com/aconcept.ad

C/ de Joan Maragall

C/ de Bonaventura Arm

engol

C/ de l’A

igüeta

Avinguda Meritxell

C/ de l’Aigüeta

CorreosLa Poste

C.A.S.S.

C/ de la Sardana

Super U

www.aconcept.ad

Design Concept Décoration Cadeaux SélectionSélectionDisseny Concepte Decoració Regals SeleccióDecoració Regals Selecció

Diseño Concepto Decoración RegalosDecoración Regalos SelecciónDesign Concept Decorative Gifts Selection Design Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració Regals SeleccióDiseño Concepto Decoración Regalos Selección

Design Concept Decorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDiseño Concepto Decoración Regalos

Design Concept

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LA GRAN FAMILIA ESPAÑOLA¿Qui es podia imaginar que Espanya arriba-ria a la final?, és el raonament que fa servir Efrain per aplacar les enceses crítiques dels seus germans Adan, Benjamí, Caleb i Daniel per haver triat casar-se el dia en què, per fi, la selecció espanyola de futbol pot aconseguir la glòria.

RIDDICKTraït pels seus i donat per mort en un planeta desolat, Riddick haurà de lluitar amb la raça alienígena de depredadors més letal que ha conegut mai. La seva única via d’escapament passa per activar una balisa d’emergència, per atraure una sèrie de mercenaris i caça-recom-penses que no se n’aniran del planeta sense el seu cap com a trofeu.

ASALTO AL PODERA John Cale l’acaben de refusar en la que seria la seva feina ideal, en el Servei Secret i prote-gint el president James Sawyer. Com que no vol decebre la seva filla, porta la petita a fer una visita per la Casa Blanca. Però en aquest moment un grup de paramilitars fortament armats assalta l’edifici.

ELS CADELLS I EL CODI DE MARCO POLOEls cadells viuen en diferents parts del món però s’han de retrobar per complir una mis-sió urgent: salvar la ciutat de Venècia. Utilit-zaran tot el seu enginy per aconseguir el codi de Marco Polo abans que la malvada bruixa Cornella, i evitar així que compleixi l’encan-teri d’assecar tots els canals.

Cinemes Illa Carlemany

R. I. P. D. DEPARTAMENTO DE POLICÍA MORTAL 18.30, 20.30, 22.40

ONE DIRECTION 18.10

JUSTIN Y LA ESPADA DEL VALOR 18.30

RUSH 20.10, 22.30

ASALTO AL PODER 19.30, 22.20

LA GRAN FAMILIA ESPAÑOLA 20.20, 22.50

RIDDICK 20.30

PERCY JACKSON Y EL MAR... 18.15

ELS CADELLS I EL CODI DE MARCO POLO 18.00

HIJO DE CAÍN 22.30

PERCY JACKSON Y EL MAR...Percy Jackson continua el seu viatge èpic per marcar el curs del seu destí, formant un equip amb els seus amics semidéus per poder re-cuperar el Velló d’Or i salvar el Campament Mestís.

ONE DIRECTIONPrimer documental de la boy band britànico-irlandesa, dirigit pel nord-americà Morgan Spurlock. Es basa principalment en el seu vi-atge pel món amb la seva segona gira, Take Em Home Tour.

RUSHAmbientada en els anys 70, durant la glamu-rosa i espectacular edat d’or de la fórmula 1, retrata la història real de dos grans rivals: el ben plantat playboy anglès James Hunt i el seu metòdic i brillant oponent, Niki Lauda.

R. I. P. D. DEPARTAMENTO DE POLICÍA MORTALRoy Pulsifer i Nick Walker són dos policies no morts que treballen al departament Rest in Peace, situat al més enllà. La seva missió és protegir aquest món d’una sèrie de criatures que es neguen a passar tranquil·lament a l’al-tre costat.

JUSTIN Y LA ESPADA DEL VALORJustin viu en un regne que ha desterrat els ca-vallers i és ara governat per buròcrates. El seu somni és arribar també a ser cavaller, però el seu pare, Reginald, alt conseller de la cort, pretén que el seu fill segueixi els seus passos i es converteixi en advocat.

HIJO DE CAÍNNico Albert és un adolescent de caràcter pe-culiar, intel·ligència excepcional i una única afició: els escacs. Carlos i Coral, preocupats per l’estranya actitud del seu fill, decideixen contractar el psicòleg infantil Julio Beltrán.

Page 29: Diari del 24 de setembre de 2013

oci 29Dimarts, 24 De setembre Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia PasteurAv. Meritxell, 84 - Tel.: 800 970Pas de la Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

CRIDA URGENT A LA SOLIDARITATEs necessiten recaptar 3.000 € per ajudar a sufragar

el cost d’una operació a un malalt de càncer.Més informació al tel.: 355 689

Donatius al compte AD98 0001 0000 4111 3950 0100 (ANDBANK)

SOLu

ciO

NS N

. 2.3

88

SOLu

ciON

S 1.

788

SudOku NÚM. 1.789

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.389

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Classes particulars i personalitzadesCursos d’informàtica i comptabilitat (IGI, IS, IAE...)29 anys d’experiència en formació al país

Dolors331 962

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Centre de serveis informàtics

Aprèn a portari presentar els teus comptes segons les

teves necessitatstots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions331 962trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

agENda i ExpOSiciONSANDORRA LA VELLA

SALA D’ExpOSICIONS DEL GOVERNAntonio López a Andorra. El pro-cés de l’escultura. Del 24 de se-tembre al 30 de novembre.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAFotografia’m, de Maria Núria Moreno Cendrós. Del 25 de se-tembre al 10 de novembre.

GALERIA pILAR RIBERAYGUAAntoni Clavé, el bell ofici de l’art, fons d’art de l’artista. Del 26 de setembre al 15 de novembre.

RESTAURANT LA BOhèmELa galeria Jardin Cosmique ex-posa dues escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 5 de desembre.

ESCALDES-ENGORDANY

CAEE Pinzellades de romànic, aquarel-les de Fermí Ginjaume. Fins al 28 de setembre.

CAEE Renoir & Manet, impressions de dos genis al CAEE. Fins al 28 de setembre.

CIAm Aigües del món, un món d’aigües. Ampolles de disseny de tot el món. Fins al 29 de setembre.

BLUES BAR Mostra dels instruments d’Alex Bagaria, que suposen un viatge als orígens del blues.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

CENTRE CULTURAL LAUREDIÀExposició de còmic de l’artis-ta conceptual Roger Siuraneta. Fins al 30 de setembre.

mUSEU DEL TABACHiperrealisme avui, exposició col·lectiva d’artistes. Fins al 20 d’octubre.

ORDINO

SALA LA BUNA Mostra d’art col·lectiva dels professors de La Capsa, espais de creació de les Valls del Nord. Fins al 27 de setembre.

CARRERS DEL NUCLI hISTÒRIC Bike vs Trial. Concurs d’Insta-gram. Fins al 20 d’octubre.

LA mASSANA

mUSEU LA mASSANA CÒmICEls tebeos dels nostres pares, di-buixos de Vázquez, Muntañola, Blanco... Fins al 29 d’octubre.

ENCAmp

mw mUSEU DE L’ELECTRICITAT Camins per al progrés. La cons-trucció de carreteres a Andorra. L’activitat de Fhasa als anys 30.

CANILLO

mUSEU DE LA mOTO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 24 de setembre de 2013

30 Dimarts, 24 De setembre Del 2013oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Bd estoy sorprendido las noticias de sucesos son cada vez mas frecuentesBd esto no es de recibo yo siempre busco tu mirada y esto deberia ser mas sencilloBd necesito saber de ti... El tiempo pasa y nos separabd de k gitanillo ablas.. y x k sitio dices..???Os gossos estao limpios mas es proibido estarem no parque e as carrapatas se queres vem que te meteremos una na boca para que respeites os que nao te faltaram ao respeito quatro madres que estavam no parque com ninhosbd puedo hoy a las 18:00 horas o si bien marcame y

hablamos por movil o dime tu un dia y una hora que puedas tu besosBD para el chico nuevo que hace seguridad en el escale eres muy guapo y muy simpÃḂtico me gustarà a conocerte mejor. Hacemos un café? La chica que pasa todos los dias aun que sea para ver tu sonrisa.BD de libre nada por ke no hay papeles i tiene mujer e hija el de la gorra juli y de lista muchoooooOn eres cuÃḂn la catalunya que tu demanes lliure estave destruida per culpa del fill de p....de franco.dons aques vagos i mors de gana aixecaven la catalunya que tu demanes ara, tu rascante las pilotas i els fen 15

hores mal pagades,si si i gracies per donarmos feina, pero una mica de respecte per aquells que la van aixecar la vostra regio i ara insultes fesu amb els politics que son els culpables pero no oblidis posar el teus que son Tots igual de xorixosPara las enfermeras del dispensari de encamp gracias ramonel personal de lescola bressol menjen pixen i forniken”Bd A la preciosa morena i simpatica d’ulls verds de Feda, no se si tens parella pero m’encantaria poder compartir un cafe amb tu...t’animes? JJBD contestacion para el funcionario d canillo

soi alguem q estoi em la misma situacion si quieres conecerme para azer um caf dime donde e quando a partir dlas 8 (noche)BD Vale Madre separada tbien con hija,es la tercera vez que contesto, perfecto cualquier tarde.dices tu el sitio?alguna mas que se apunte o madres solteras.BD para la noia de 32 anys,dimecres 25.09.13 a les 21h00 n l cachirulo,besos.BD para la madre separada kon hija que busca otras madres para ir al parke,soy un padre separado kon un nio,nos vemos el 29.09.13 a las 10h00 park barco,escaldes.

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Excel·lent disposi-ció a esmenar i re-parar equivocaci-ons passades en la vida amorosa. Us serà fàcil expressar els sentiments i ac-ceptar veritats que us negàveu a reco-nèixer.

L’àmbit casolà serà l’espai ideal per asserenar-vos i de-dicar-vos al relax entre els éssers es-timats. Alguns nú-vols en l’economia suggereixen que no arrisqueu di-ners en inversions.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Un dia ideal per buscar distraccions amb amics i famili-ars. Els astres esti-mulen la bona con-vivència familiar i conjugal. Milloren les trobades afec-tives i les relacions incipients.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

És un bon mo-ment per canviar algunes coses en el món emocional. Respecte a la feina, serà important que tingueu cura de la font d’ingressos i us allunyeu de per-sones de poc fiar.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Un dia dinàmic, de gran audàcia a l’hora de l’amor. Sentireu una gran predisposició cap a la conquesta i la se-ducció. El carisma aplicat a l’aventura serà esplèndid. La vida social també.TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

La Lluna us apor-tarà claredat per superar problemes sentimentals i do-mèstics. L’equilibri emocional i la con-fiança en vosaltres mateixos seran els vostres millors ali-ats ara.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

L’estat d’ànim serà excel·lent. Serà fà-cil compartir les activitats amb la parella i els éssers estimats. La flexibi-litat en les actituds permetrà neutralit-zar circumstàncies hostils de tercers.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Dia estimulant per a la vida afectiva, amb possibilitat d’aventures, cites romàntiques i bo-nes novetats fami-liars. Assoliments econòmics en una jornada altament positiva a la feina.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Alguns alts i baixos en l’estat d’ànim generen picabara-lles amb la parella. Tingueu cura dels comentaris, tot pot descarrilar-se en l’amor. L’ordre mental serà útil per superar obstacles.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Un dia excel·lent per a festejos, cites romàntiques i tro-bades socials. La convivència conju-gal serà molt bona. Pel que fa a la fei-na, el vostre caris-ma i intel·ligència augmenten.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

La família i la pare-lla donaran suport a molts dels vos-tres desitjos, i és possible que com-partiu celebracions i molta alegria a casa. Moment per pensar en una ex-pansió laboral.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

La parella i la fa-mília acompanyen les iniciatives per-sonals. L’intercanvi constructiu embe-lleix el caràcter i us brinda hores de plaer i seducció. L’amor mostrarà la seva millor cara.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 24 de setembre de 2013

oci 31Dimarts, 24 De setembre Del 2013

Andorra: Av. Príncep Benlloch, 23365 dies a l‛any

NÒRDICS,EDREDONS,

CUETS, COXINS,FOLRES DEMATALÀS,

ROBA D‛ESQUÍ.

RENTO I ASSECO TOTALA ROBA DE LA

SETMANAEN 1 HORA

...I QUAN VULL!

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.00 Club Piolet08.00 Ara i aquí (RNA)12.00 Fórmula musical12.55 Dia E13.40 El Trànsit13.45 Informatiu migdia. El temps migdia14.15 L’arrova estesa14.45 Recicla’m15.00 Informatiu migdia.

El temps migdia15.30 Cara o Creu (RNA)18.00 Fórmula musical19.15 Club Piolet20.15 Ara i aquí 2.020.40 El Trànsit20.45 Informatiu vespre.

El temps vespre21.20 L’Arrova estesa21.45 Recicla’m21.55 Ara i aquí 2.022.20 Litoral 22.45 Informatiu vespre.

El temps vespre23.20 Fórmula musical00.25 Fórmula musical01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.17 El medi ambient14.21 Un dia perfecte en

família per Catalunya 14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.42 Els misteris d’en

Murdoch 19.47 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 21.58 Piromusical de la

Mercè 22.40 Sense ficció 23.50 Món 324 00.15 Fringe 01.03 Divendres 03.00 Fusió i swing a

l’estudi 03.45 Blues a l’estudi

21.20 La Riera 22.00 Quèquicom: Caste-

llers, pinya, força i manilles

23.00 Generació Digital 23.27 ExperiMental 23.53 Sputnik 00.43 Gent del planeta 01.35 Escarabats 02.15 Farscape 02.59 Fusió i swing a

l’estudi 03.45 Blues a l’estudi

06.48 L’abella Maia 07.20 Els Dalton 07.52 Doraemon 08.44 El petit Nicolas 09.00 Bob, el manetes: el

gran projecte d’en Bob

10.45 Sabrina: Amigues per sempre

12.00 La Supermots 12.30 Bugs Bunny i els

seus amics 12.55 Fanboy i Chum Chum 13.50 Shin Chan 14.35 Un drama total d’illa 15.23 Bola de Drac 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.54 Una mà de contes 18.14 Geronimo Stilton 18.41 Rekkit, el conill màgic 19.30 Info k 19.59 Espies de veritat 20.25 Tom i Jerry 20.55 Bola de Drac Z

07.05 Efectivament08.05 Champions Magazín 09.24 Itàlia des de l’aire 10.05 Un tast pel món 10.58 Chiloé 12.01 Megaestructures 12.53 El millor d’Austràlia 13.45 Un tast pel món 14.08 Les vacances roma-

nes de la Catherine 15.23 Itàlia des de l’aire 15.51 Parcs salvatges 16.42 Espectacles de la

natura 17.05 A què jugues? 18.00 El museu de la vida 19.00 Hat trick Barça 20.00 Champions Magazín 20.25 Rallycross 21.22 KM 0 21.47 Hat trick Barça 00.05 Tot l’esport 00.30 Hat trick Barça 03.15 La gran guerrera

07.20 8 de 807.50 Catalunya blues08.20 Sue Thomas, el ojo

del FBI09.00 Televenda11.10 Sue Thomas, el ojo

del FBI12.00 Migdia14.00 Arucitys17.00 Dame un respiro17.25 Pel·lícula: Una

oportunidad para el amor

19.00 8 al dia22.30 Gran Cinema: Liberty

Heights02.10 Clips

08.30 Notícies Lleida 09.00 Informatiu Pallars09.30 Derivada Zero 10.00 Informatiu Pallars10.30 Caminant per

Catalunya 11.30 10 comarques 12.00 Solidària 12.30 Aventura’t 13.00 La qüestió 14.00 Informatiu Pallars 14.30 Al pot petit 15.00 Bat de sol 16.00 Promo 16.30 De la muntanya al

món 17.00 10 comarques17.30 Actual comarques 18.00 La marxa 18.30 Pop clàssics 19.00 Amb Josep Pons 20.00 Revival 21.00 Els savis de la

muntanya 21.30 Lleida al dia 23.00 Serveis informatius 23.30 Socarrats

06.30 Telediario Matinal 08.30 Los desayunos de

TVE 10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 L’informatiu16.15 Entre todos 18.45 España directo20.30 Corazón 21.00 Telediario 2 22.30 España a ras de cielo 23.20 Sincronizados 00.10 Españoles en el

mundo01.10 Repor01.40 La noche en 24 H03.25 TVE es música05.30 Noticias 24 H

06.30 That’s English 07.00 Documental08.00 Documental09.00 Babel en TVE09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber 11.00 Documental 12.00 Para todos La 213.45 Curro Jiménez14.50 Por la ruta de la

memoria 15.30 Ahora también 16.05 Grandes documen-

tales 18.00 Docufilia19.00 Frontera límite 20.00 Los años del NO-DO 21.00 Docufilia 22.00 Versión española:

La distancia 00.30 La 2 Noticias01.30 Pelotas02.40 Conciertos de

Radio-303.55 Cortometraje

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame diario20.15 Pasapalabra 21.05 Informativos

Telecinco 22.00 La Voz. Los elegidos,

de cerca 22.30 Tierra de lobos:

Vuelta a casa00.00 Cine: El pacto 03.00 Premier casino 05.00 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos10.30 Crímenes imperfec-

tos: ricos y famosos11.30 Historias criminales12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias15.00 Jugones15.35 La Sexta Méteo 15.45 Sea Patrol17.40 Más vale tarde 20.00 La Sexta Noticias20.55 La Sexta Méteo21.00 La Sexta Deportes 21.30 El intermedio 22.35 El taquillazo: Golpe

en Java 00.25 Cine: Mentiras e

ilusiones 02.10 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping09.20 Au nom de la vérité10.20 Petits secrets entre

voisins 12.00 Les douze coups de

midi!13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: Un coeur

pour David 16.30 Quatre mariages

pour une lune de miel

17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or 19.05 Le juste prix 20.00 Journal20.50 Mentalist 23.20 Baby Boom 03.30 Tous ensemble

07.30 Vela. Pruebas test del Campeonato del Mundo

08.00 Balonmano. Liga de Campeones

09.30 Fútbol. Magazine UEFA Champions League

10.00 Directo Tenis WTA Tokio desde Japón

13.30 Fútbol. Programa Estudio Estadio

15.15 Balonmano Magazine. Liga de Campeones

15.45 Tenis WTA Tokio desde Japón

17.30 Hockey patines. Cam-peonato del Mundo

18.45 Tenis WTA Tokio desde Japón

20.25 Directo hockey patines. Campeonato del Mundo

22.00 Tenis WTA Tokio desde Japón

00.00 Directo Fútbol. Estudio Estadio

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 09.55 C’est au programme 11.00 Motus 11.30 Les z’amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.35 Comment ça va bien!16.50 Le jour où tout a

basculé17.25 Dans la peau d’un

chef 18.15 Jusqu’ici tout va bien 19.20 N’oubliez pas les

paroles! 20.00 Journal20.45 Rendez-vous en terre

inconnue 23.30 Les derniers jours

d’Edith Piaf 00.41 Trisha Brown 01.50 Au clair de la lune

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 115.45 Deportes16.00 Tu tiempo16.30 Amar es para

siempre 17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 Ahora caigo20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 Noticias 221.45 Tu tiempo 22.00 El hormiguero 3.0 22.30 Vive cantando

(episodio 4) 02.15 Ganing Casino04.30 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.30 El encantador de perros

09.30 Alerta Cobra10.30 El último poli duro11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro, con Jesús Cintora

14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Negocia como

puedas16.30 Castle18.30 Te vas a enterar 20.00 Noticias Cuatro21.00 Lo sabe, no lo sabe:

Express 21.30 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Spartacus: Venganza:

Fugitivos 23.30 Spartacus: Venganza:

Un lugar en este mundo

02.30 La línea de la vida

06.40 Ludo 08.45 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.01 Édition régionale 12.55 Météo à la carte 13.55 Un cas pour deux16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie 20.45 Louis la Brocante 22.20 Grand Soir/3 23.26 Film: Le refuge 01.05 Courtmétrage:

La passerelle 01.25 Courtmétrage:

T’embrasser une dernière fois

01.50 Midi en France 02.50 Plus belle la vie

06.45 Télé achat09.45 Tellement vrai 10.50 L’île des vérités 3 11.30 L’île des vérités 3 12.10 The Big Bang Theory13.35 Tellement vrai15.15 Tellement vrai - La

quotidienne 16.20 L’île des vérités 3 17.40 Le mag 17.50 L’île des vérités 3 18.30 Warehouse 13 18.55 Morandini - Télé,

people, buzz 19.35 Warehouse 13 20.50 Film: Cleaner 22.25 Film: Léon 00.25 Téléfilm: Game of

Death 02.00 Poker night - Cash

or play

08.30 X:enius 08.55 Évasion fiscale: le

hold-up du siècle 10.30 Dans tes yeux 11.00 Le fleuve Amour 12.00 Escapade gourmande 12.41 Inde, les cheveux du

temple 13.35 Film: Douze hommes

en colère 15.15 Fleuves du monde 16.25 Les trésors perdus

de Salomon 17.45 Dans tes yeux 18.10 Ports d’attache 19.00 Conquérants 20.05 28 minutes 20.50 Jeux de pouvoirs 22.15 Goldman Sachs: la

banque qui dirige le monde 23.30 Tibet: Les enjeux

d’un conflit 00.25 Film: 117 bis Grande

Rue 02.25 Judith Butler, philo-

sophe en tout...

08.00 Bom dia Portugal10.00 Praça da alegria12.13 Os nossos dias13.00 Jornal da tarde14.15 Windeck - O preço

da ambição14.36 Éramos seis15.16 Portugal no coração18.00 Portugal em direito-

direito19.08 O preço certo20.00 Telejornal21.17 Bem-vindos a Beirais21.45 Quem quer ser

milionário22.36 Portugueses pelo

mundo23.36 Filme: Payback - A

Vingança01.23 Hóquei em patins

- Campeonato do Mundo 2013

01.36 Californication02.03 Ler +, ler melhor

07.30 Télématin08.30 TV5 Monde. Le

journal09.15 Itineris09.30 Chroniques d’en haut10.00 Flash info11.15 Tout le monde veut...12.00 Les p’tits plats de

Babette12.30 Le coeur a ses

raisons13.00 Écho-logis13.30 Le Journal de la

RTBF14.00 Film: La cérémonie15.45 Bibliothèques... à

livre ouvert16.30 Questions pour un

champion17.00 De Big Apple à Green

Apple19.35 Tout le monde veut...20.30 Le Journal de

France 221.00 Téléfilm: Un crime

oublié

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.50 Le grand 8 12.10 Friends13.35 Navarro 17.00 Friends18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 Les maîtres de

l’humour 22.30 Téléfilm: Ultime

vengeance 00.15 Touche pas à mon

poste! 01.45 Programme de nuit

08.10 M6 Kid 09.05 M6 boutique 10.20 Leçons sur le

mariage 10.50 90210 Beverly Hills,

nouvelle génération 11.45 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12 45 13.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: Coup de

foudre à Mumbaï 15.30 Mercy Hospital 16.20 Un dîner presque

parfait 17.35 La meilleure boulan-

gerie de France 18.45 100% mag 19.45 Le 19 4520.05 Scènes de ménages 20.50 D&Co, une semaine

pour tout changer 01.40 Dollhouse 02.40 M6 Music

Page 32: Diari del 24 de setembre de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

DIM

ARTS

, 24

DE S

ETEM

BRE

DEL

2013

Avui felicitem totes les Mercès

[email protected]

C/ Bra. Riberaygua, 8Andorra la VellaReserves: 86 10 01www.plat-in.net

Cuina mediterrània de mercat

Migdia: Menú 15,80 €

Nit: Menú degustació 28,70 €      Carta i suggeriments       

Han passat quasi 30 anys però tens el mateix somriu-re... Felicitats.

Si el veieu, feliciteu-lo, ja ha fet 50 anys!! Envol-

tat de les seves teles Samsung, Sony, LG...

Felicitats, JUAN, de tota la família!!

Avui la nostra trapella Cloe fa 4 anys!! Moltes

felicitats!! T’estimem.

Inici de les classes el 23 de setembre de 2013.Per a més informació: [email protected] o truqueu al tel. 39 13 21.

BALL EN LÍNIA PRINCIPAT D'ANDORRA

Us esperem!

BALL EN LÍNIA PRINCIPAT D'ANDORRA

Lloc: Sala d'aerodance de la Valireta del Comú d'Encamp

Nivell principiants: dilluns de 20 h a 21 h

Nivell intermedi: dilluns de 21 h a 22.30 h

Nivell avançat: dimecres de 21 h a 22.30 h

Si tens de 0 a 100 anys, vine a ballar line dance

amb nosaltres i a gaudir de diferents modalitats

de ball!

Si tens de 0 a 100 anys, vine a ballar line dance

amb nosaltres i a gaudir de diferents modalitats

de ball!

* co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 € 

+ c

ànon

Envia un SMS al 789 amb la paraula clauTV (espai) nom i entraràs en el sorteig

Sorteig d’un televisor

PHILIPS LCDAMBILIGHT

SPECTRA amb Pixel Precise HD de 42”

Si el veieu, feliciteu-lo, ja

Han passat quasi 30 anys però tens el mateix somriu-re... Felicitats.

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

Més SMS a la pàgina 30

BD Soc la noia 32 anys, abans d tot donar ls gracies x tots els k s’ han interessat pel mns. Potser tenim en comu moltes coses i la veritat es k ara no s k fer? ho deixo ens mans dl desti? la persona k en vulgui coneixer. Ojo num dl s.u.m. trobara la meva veu. Potser no som la mitja taronja, xo podem fer amistat x altres raons. Crec k l desti apropa a ls xsones x alguna rao. Espero poder parlar amb akesta xsona k em vol depara l desti!1 abra?cadaBd home 50 sense vicis,

sense compromis, amb treballe estable i casa, cerca dona per amistat i relacio seriosa.A que se queixa tanto das carrapatas leva um ninho ao parque e se queixa das carrapatas de varias patas nao das que tem dos e nao tenem dos e a casa est a mas limpia que tu lingua uma madre que le gustam os perrosFa 67 anys que soc catalano-espanyola i ho vui seguint ser.:-)BD Per la noia de 32, estare al bar aquest el dimecres 25 a les 20:30. Com puc reconeixer’t??

Pots donar alguna pista??Bd als que critiquen als independentistes, son andorrans o espanyols? si son andorrans no ho entenc. EXPLIQUEU§M’HO visca la comella lliure e independentBD La noticia del DA, del lobby contrari al IRPF, apagat pel anunci, a la dreta, de la PB. Qllons quins... anuncis! Jajaja q facil alegrar-nos el dia a molts!Bd.per el home de 48 anys soc dona de 42 yo tambe he passat una situasio dificil si vols fe un cafe