diari del 15 de maig de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013 / NÚM. 2.309/ ANY 10 Els teus trasters a Andorra Per temporada www.guardatot.com Tel. 81 74 81 Sorteig d’una BTT PVP: 1.725 SPECIALIZED CAMBER FSR ELITE 2012 * cost del missatge: 1,50 € + cànon Amb la col·laboració de Característiques: BTT doble suspensió / Quadre d’alumini M4 / Rodes DT Swiss Forquilla RockShox Recon Gold 120 mm / Amortidor RockShox Ario RL Frens de disc hidràulics Avid Elixir 3 SL / Transmissió Shimano SLX/XT Envia un SMS al 789* amb la paraula clau bike + el teu nom CULTURA Pàgina 14 Tati Masià Canals presenta ‘Pujol Catalunya’ a la capital Enric Canals presenta a La Puça el llibre ‘Pujol Catalu- nya’, on explica el consell de guerra que l’expresident cata- là va patir el 1960. Acord perquè la Comissió Europea revisi els acords sobre fiscalitat amb els petits estats ANDORRA Pàgina 7 La Duana imposa sancions per 10.543 euros per contraban en la primera quinzena de maig ANDORRA Pàgina 8 Cuatrecasas defensa que l’hormona del creixement pot millorar l’estat de fibromiàlgics ANDORRA Pàgina 9 La tercera Cursa de la dona proposa dos recorreguts i vol arribar a 750 participants ANDORRA Pàgina 11 Música i entrada lliure per celebrar de nou el Dia internacional dels museus CULTURA Pàgina 15 La FAF es mostra preocupada pel futur dels jugadors internacionals de l’FC Andorra ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 6 El Govern recorda que l’empresari pot gestionar part de l’activitat preventiva Les escoles d’Encamp i Sant Julià de Lòria del sistema educatiu espanyol es mantenen tot i que no s’admetran inscripcions d’infants de 3 anys i el futur, segons l’am- baixador, passa per un únic centre públic integrat, que es crearà a mesura que vagin tancant les aules de les escoles més petites. El futur del sistema espanyol, cap a un únic centre públic integrat AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3

Upload: virginia-yanez-aldecoa

Post on 22-Nov-2014

554 views

Category:

News & Politics


9 download

DESCRIPTION

Aqui podeu trobar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia!!! :)

TRANSCRIPT

Page 1: Diari del 15 de maig de 2013

WW

W.B

ONDI

A.AD

/ TE

L. 80

8 88

8 / F

AX 8

28 8

88DI

MEC

RES,

15

DE M

AIG

DEL

2013

/ NÚ

M. 2

.309

/ ANY

10

E l s t e u s t r a s t e r s a A n d o r r a

Per temporadawww.guardatot.comTel. 81 74 81

Sorteig d’una BTT

PVP: 1.725 €

SPECIALIZED CAMBER FSR ELITE 2012

* co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 € 

+ c

ànon

Amb la col·laboració deCaracterístiques: BTT doble suspensió / Quadre d’alumini M4 / Rodes DT SwissForquilla RockShox Recon Gold 120 mm / Amortidor RockShox Ario RLFrens de disc hidràulics Avid Elixir 3 SL / Transmissió Shimano SLX/XT

Envia un SMS al 789*amb la paraula claubike + el teu nom

CULTURA Pàgina 14

Tati Masià

Canals presenta ‘Pujol Catalunya’ a la capital

Enric Canals presenta a La Puça el llibre ‘Pujol Catalu-nya’, on explica el consell de guerra que l’expresident cata-là va patir el 1960.

Acord perquè la Comissió Europea revisi els acords sobre fi scalitat amb els petits estats

ANDORRA Pàgina 7

La Duana imposa sancions per 10.543 euros per contraban en la primera quinzena de maig

ANDORRA Pàgina 8

Cuatrecasas defensa que l’hormona del creixement pot millorar l’estat de fi bromiàlgics

ANDORRA Pàgina 9

La tercera Cursa de la dona proposa dos recorreguts i vol arribar a 750 participants

ANDORRA Pàgina 11

Música i entrada lliure per celebrar de nou el Dia internacional dels museus

CULTURA Pàgina 15

La FAF es mostra preocupada pel futur dels jugadors internacionals de l’FC Andorra

ESPORTS Pàgina 16

ANDORRA Pàgina 6

El Govern recorda que l’empresari pot gestionar part de

l’activitat preventiva

Les escoles d’Encamp i Sant Julià de Lòria del sistema educatiu espanyol es mantenen tot i que no s’admetran inscripcions d’infants de 3 anys i el futur, segons l’am-

baixador, passa per un únic centre públic integrat, que es crearà a mesura que vagin tancant les aules de les escoles més petites.

El futur del sistema espanyol, cap a un únic centre públic integrat

AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3

Page 2: Diari del 15 de maig de 2013

DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013D’INTERÈS2

C/ Na Maria Pla, 2-6 cantonada c/ de la Unió cantonada c/ de la Unió

Menú

crêpe

Menú

5th Avenue

D

oggy

Hot Dog

Terrassaper a

fumadors

Obert 7/7

6 € 6 € 2,90 €

DDoo

Do

Dggogoogogggggg

RESTAURANT TIC-TAPA Fem Aniversaris, comunions,comiats de solters/es,

Sopars d’empresa, etc.(Tenim saló privat)

Menjar per emportar-seAD700 Escaldes-Engordany (Andorra)

Tel.: +376 813 [email protected]

Tic Tapa Rest.

UN ESPAI CADA VEGADA MÉS......MÉS AGRADABLE

CUINA PERMANENToberta de les 12:00 a les 2:30 hores

MENÚ DIARIMENÚ CARTA

MENÚ DEL XEFMENÚ DE TAPES

MENÚ MARISCADA

(a 50 m de Correus Espanyols, direcció Parc Central)

C/ de l’Alzinaret n. 9Tel. 819 839

Andorra la Vella

Arranjamentsde roba

Arranjaments

Preuseconòmics

EL TEMPS

dijo

us

dive

ndre

s

dijo

us

0/7

3/15

5/17

6/18

7/19

7/20

5/17

4/16

2/14

7/16

8/22

[email protected]

Pluges intensesNeu als cims

Una pertorbació ens afectarà avui de forma in-tensa. El cel estarà cobert tot el dia. A les mun-tanyes les boires deixaran la visibilitat molt re-duïda a causa de l’elevada humitat. Al matí les precipitacions aniran fent i seran en general fe-bles i puntualment moderades. Les temperatu-res ja començaran a baixar. Serà durant la tarda en què la borrasca agafarà més força i esperem precipitacions puntualment d’intensitat forta amb xàfecs i tempestes en qualsevol punt. D’al-tra banda, també hi haurà neu a l’alta munta-nya, que anirà davallant de cota fi ns a situar-se per sota dels 1.800 metres. El vent bufarà entre fl uix i moderat del sud-oest amb alguna ràfega forta. Que tingueu un BONDIA.

Quart creixent

06.34 h21.06 h

7/20

Page 3: Diari del 15 de maig de 2013

3Dimecres, 15 De maig Del 2013

El ministeri d’Educació, Cultura i Esports del Govern d’Espanya va informar ahir, a través d’una comunicació oficial al Govern i l’ambaixada espanyola, que ha acordat que per al proper curs 2013-2014 no s’admetran ins-cripcions d’alumnes de 3 anys als centres educatius d’Encamp i de Sant Julià de Lòria. Tot i aquesta mesura, manifesten que garanteixen la continuïtat dels dos centres ja que els estudiants que ja hi estan inscrits hi po-dran continuar els estudis. Amb aquesta mesura s’inicia un nou procés encaminat a establir un centre públic integrat.

Aquest procés, tal com va manifestar ahir l’ambaixador es-panyol, Alberto Moreno, pretén garantir l’estabilitat i la continu-ïtat del sistema educatiu espa-nyol públic i alhora primar “la qualitat”. Aquest centre públic integrat, que no necessàriament haurà de ser en un únic edifici tot i que seria el més adequat, segons Moreno, serà una reali-tat en un termini d’uns quants anys, ja que es podrà materialit-zar quan els alumnes que estan als centres que ara estan oberts completin els estudis en aques-tes instal·lacions.

Així, als dos centres de Sant Julià i Encamp es mantenen les classes des de segon curs del ci-cle d’infantil fins a l’acabament de sisè de primària.

En la mateixa comunicació que va rebre ahir el Govern es posa en relleu que aquells alum-nes que estan preinscrits als dos centres podran anar a les esco-les de titularitat espanyola si-tuades en altres parròquies. En aquest sentit, Moreno va desta-car que estan treballant perquè a aquests alumnes se’ls pugui ga-rantir el transport fins a aquests dos centres si els pares volen en-viar els seus fills a les escoles es-panyoles d’Escaldes-Engordany

o la capital. S’ha de recordar que ara fa uns dies, quan es va anunciar que Espanya avalua-va la continuïtat d’aquests dos centres educatius, l’ambaixada va facilitar unes dades que po-saven en relleu que a Sant Julià de Lòria hi havia dinou alumnes preinscrits de 3 anys, mentre que a Encamp la xifra se situava en una dotzena.

Moreno va justificar aques-ta decisió del Govern espanyol en el fet que la ràtio d’alumnes per centre és molt baixa i fins i tot no es compleixen les que es demanen a Espanya per man-tenir obertes certes escoles en zones on hi ha menys població. D’aquesta manera, va recordar que la davallada d’estudiants al sistema educatiu espanyol s’ha donat per un descens de la po-blació arran de la crisi i també

davant un creixement més gran del sistema educatiu andorrà.

Per tant, i davant la situació de crisi econòmica i la davallada d’alumnes, l’executiu espanyol ha hagut de prendre un seguit de decisions; en primer lloc, va haver d’avaluar el manteniment del sistema educatiu públic a Andorra, i a partir d’aquesta primera decisió calia definir el futur, que anirà cap a aquest centre públic integrat, similar al que Espanya té en altres paï-sos arreu del món, tot i que amb “especificitats”, tal com reconeix Moreno, ja que el sistema espa-nyol a Andorra té peculiaritats respecte d’altres països, com ara la gratuïtat i la llarga tradició de presència al país, entre d’altres.

Moreno defensa que un cen-tre únic integrat servirà per raci-onalitzar la despesa i alhora per

fer una gestió més eficaç, amb la qual cosa considera que es podrà garantir una qualitat de l’ensenyament més alta. Aques-ta qüestió, precisament, serà clau, tal com va destacar, per mantenir un nivell d’alumnes més o menys elevat. I és que, tot i admetre que el factor de proxi-mitat és important per als pares a l’hora d’escollir un centre, es-peren superar aquest “obstacle” amb la potenciació de la qualitat de l’ensenyament.

personalQuant als professors, Moreno va destacar que malgrat que enca-ra no s’ha fet la distribució del personal de cara al curs vinent, no es preveu una reducció de la plantilla actual. D’aquesta ma-nera, va explicar que hi haurà “una estabilitat pràcticament

total en el personal” i que, per tant, tots els professors mantin-dran, en principi, la seva plaça.

conveniPel que fa al conveni entre Espa-nya i Andorra en matèria d’edu-cació, Moreno va admetre que evidentment ara caldrà veure si és necessari fer canvis en el text per contemplar aquest nou pro-jecte. Així, les negociacions que ha de mantenir a partir d’ara la ministra d’Educació, Roser Suñé, amb el seu homòleg espa-nyol, José Ignacio Wert, hauran de servir per avaluar si cal mo-dificar el text o si bé amb un an-nex ja n’hi ha prou, segons ad-met Moreno, i també com queda definit el nou sistema. Segons van informar des del Govern, Suñé ja ha anat mantenint diver-sos contactes amb Wert i és pre-vist que a finals d’aquest mes, en principi el dia 29, hi hagi una trobada entre els dos ministres.

reacció dels paresL’associació de pares d’alumnes de l’Escola Espanyola d’Encamp desconeixia ahir al matí la deci-sió presa pel ministeri d’Edu-cació espanyol i per això es van estimar més no fer valoracions. Els pares ja van fer arribar a la ministra Suñé el seu neguit so-bre la continuïtat del centre i ahir encara estaven pendents de poder mantenir una troba-da amb la consellera d’Educa-ció de l’ambaixada espanyola per poder saber “com queda finalment tot”, segons va asse-nyalar la presidenta de l’associ-ació, Beatriz Pérez.

Cal recordar que la davalla-da d’alumnes ja va provocar ara fa uns cursos el tancament de l’Escola Espanyola de la Mas-sana, que comptava amb una cinquantena d’alumnes. Tant el centre d’Encamp com el de Sant Julià de Lòria es troben ara com ara al voltant del centenar d’alumnes cadascun.

Es mantenen els centres de Sant Julià i Encamp per anar cap a un centre únic

sistema educatiu espanyol

m. f.anDorra la Vella

No s’admetran infants de 3 anys i els alumnes podran acabar els estudis a les dues escolestati masià

els centres d’encamp i sant Julià no admetran alumnes de 3 anys.

Moreno justifica la decisió en la crisi i en el fet que no es compleixen

les ràtios mínimes

El nou procés és cap a un centre públic

integrat en el termini d’uns quants anys

Segons l’ambaixador es mantindrà la plantilla

i caldrà avaluar si cal canviar el conveni

Page 4: Diari del 15 de maig de 2013

opinió4 Dimecres, 15 De maig Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a

l’adreça electrònica [email protected] que ens has de facilitar les teves dades,

així com la parròquia de residència.

El centre Om Ioga de Sant Julià m’agra-da per les classes de kundalini, perquè és acollidor, per la gent que el porta i el té, pels amics que hi van. Per les activi-tats de Dona Maig, la setmana passada, vaig fer-hi una visita. Avís: per a aque-lles qui vulguin aprofitar l’última ac-tivitat d’aquesta sèrie, anoteu-vos que hi ha una sessió de kundalini ioga, La dona en els cicles de la vida, el dia 21 de maig a les 20.30, gratuïta i oberta a tots els públics (avinguda Verge de Canò-lich 43, 1r, Sant Julià de Lòria). Dis-sabte passat hi havia la dansa shakti i les constel·lacions familiars. A l’hora de la dansa, em tocava participar en la formació d’examinadors d’anglès, i hi vaig anar a la tarda: la Montse Mató, la terapeuta de Sat Life de Celrà, hi feia el seminari Constel·lant les dones de la família, la força en el llinatge.

Els especialistes aconsellen no par-lar de les nostres experiències perso-nals viscudes en una sessió de teràpia. La cura implica una superació dels traumes que potser no coneixes ni tu mateix. I es considera que si no se’n

parla, el procés de sanament és més efectiu. Però una petita veueta que forma part de la meva consciència em diu que molt poques coses al món mi-lloren si no en parles. I l’altra petita veueta em diu que simplement t’ho explico tot.

Tenia curiositat per saber com fun-ciona, i em vaig oferir voluntària per a la primera constel·lació familiar. Vaig haver d’escollir, entre els presents, una persona que em representés a mi mateixa, l’altra que representés la meva mare, després l’àvia i la besàvia. “Estic tremolant”, vaig confessar a la Montse. “Això és normal, de vegades passa”, i una servidora, l’escèptica tremolant, es va instal·lar en un coixí per mirar les quatre generacions de la seva família. El meu doppelgänger, el doble més o menys fantasmagòric de la meva erràtica personalitat i la suposada ànima bessona, va aguan-tar aproximadament quinze segons al costat de la seva (la meva) família i va marxar a l’altra punta de la sala per observar-ho tot de lluny. Tenia gràcia

si recordem que fa onze anys que no m’he apropat a la meva ciutat natal, que es troba –segons m’informa el calculador de distàncies en línia “ze-bra feliç” (happyzebra.com)– a 4.460 quilòmetres de les Bons d’Encamp. Mentrestant, veient la dinàmica dels membres de la família restants, la te-rapeuta va decidir afegir-hi un altre personatge a les seves files. Per la in-teracció que feien amb la persona es-tirada que el representava, vaig dedu-ir que es tractava del germà petit de la meva àvia materna, el Boris, mort als disset o setze anys a la guerra de Finlàndia.

Un dels avantatges de ser rus –qual-sevol lloc de procedència té grans de-fectes i grans avantatges– és que no ens són aliens els nostres traumes. Ser rus té moltes parts dolentes: solem ser immodests i impulsius, som temera-ris, vivim pocs anys, som inconstants en tot allò que no ens obsessiona, som secs amb estranys fins a un punt de descortesia i ens turmenten les passi-ons. Ah! I bevem com uns cosacs (la

taxa d’alcoholisme a la Federació Rus-sa espanta). Però també és bo, ser rus: pensem que ho podem tot i de vega-des arribem a cims inesperats per pur desconeixement de la impossibilitat de les nostres empreses. Som forts. Ens adaptem a tot. I no ens enganyem pensant que som feliços. Solem conèi-xer el dolor i reconèixer la tristesa: la nostra i la dels altres.

¿Què em sorprendria, a mi, de la meva família? ¿Què em sorprendria, de mi mateixa? Però sí, em va sorpren-dre veure, als ulls de les companyes que em feien d’àvia i besàvia, la mira-da idèntica a la de la vella fotografia en blanc i negre, una imatge sobre cartró, que tenim a la nostra habitació. La te-ràpia de les constel·lacions està basa-da en la teoria dels sistemes, i els seus partidaris postulen que tots formem part d’un ordre de l’amor. Els éssers humans som una cosa molt estranya, “ni àngel ni bèstia”, deia Blaise Pascal. ¿Què som? ¿Què ens fa humans? ¿Què hi fem, aquí? És una pregunta tan ve-lla com el món.

T’ho dIC eN CoNFIaNça

aLexaNdRa GRebeNNIkoVa

Constel·lacions

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Ha de ser el Govern més estricte amb els comptes i la gestió dels clubs esportius?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejaran

tres lots de productes per al bany.

tres lots de productes en aquest espai i entre els participants se sortejaran

tres lots de productes

edIToRIaL

Mantenir el model actualDesprés d’uns dies d’incertesa sobre el futur dels centres educatius del sistema espanyol d’Encamp i Sant Julià de Lòria, ahir es va saber que la decisió de l’executiu espanyol és la de no admetre alumnes de 3 anys en aquestes dues es-coles i anar tancant les aules a mesura que els alumnes vagin passant de curs. L’objectiu és, a mitjà termini, tenir un centre públic integrat similar al que Espanya té en altres països del món. És evident que el fet que només hi hagi un centre, estigui en un o dos edificis, pot fer min-var, encara més, el volum d’alumnes que vagin al sistema espanyol, ja que un dels factors que més tenen en compte els pares a l’hora d’ins-

criure els seus fills a l’escola és la proximitat. L’ambaixador espanyol, alberto Moreno, va po-sar en relleu que es pretén superar aquest obsta-cle potenciant la qualitat de l’ensenyament. És d’esperar que això sigui així i que malgrat els canvis que es volen dur a terme els pares conti-nuïn confiant en el sistema educatiu espanyol. Cal recordar que el model educatiu del país, amb tres sistemes i gratuïts, és un dels pilars de la nostra societat, ja que no en molts llocs els pares tenen l’oportunitat d’escollir entre tres sistemes i de manera gratuïta. Per tant, cal fer els esforços necessaris perquè aquest model tingui continuïtat.

tenen l’oportunitat d’escollir entre tres sistemes

Page 5: Diari del 15 de maig de 2013

publicitat 5Dimecres, 15 De maig Del 2013

Page 6: Diari del 15 de maig de 2013

6 Dimecres, 15 De maig Del 2013

La Federació de la Gent Gran tindrà enguany un paper més actiu en l’organització de la fes-ta magna. L’objectiu, en el qual estan d’acord tant l’entitat com el ministeri de Salut i Benestar,

és que la despesa que suposa aquesta celebració anual, que habitualment té lloc al mes d’oc-tubre, sigui més baixa que fins ara. Aquest va ser un dels temes que es van tractar ahir al matí en la reunió que representants de la federació van mantenir amb

el director de Salut i Benestar, Josep Casals.

Una part dels diners estalvi-ats es podrien destinar a l’orga-nització de viatges al setembre, tenint en compte que els padrins ja no es poden beneficiar, en part per manca de pressupost, dels

que es portaven a terme fins fa dos anys a través de l’Imserso espanyol. Sobre aquest punt, però, encara no s’ha pres cap decisió concreta. A hores d’ara, la federació encara està estudi-ant quines podrien ser les noves fórmules perquè els viatges per a la gent gran puguin continuar sent una realitat.

Des de l’entitat que aplega les associacions de padrins del país, es va insistir també ahir davant dels interlocutors del ministeri de Salut i Benestar en la neces-

sitat que el lloc elegit per acollir la celebració de la festa magna sigui tan accessible com sigui possible i, en aquest sentit, es considera que el Complex Es-portiu i Sociocultural d’Encamp és una instal·lació idònia perquè compleix tots els requisits per a un esdeveniment d’aquestes ca-racterístiques. A la reunió també es va parlar de l’organització dels jocs esportius que es fan per a la gent gran, i en els quals participen padrins d’Andorra i de la Seu d’Urgell.

El ministeri de Justícia i Interior recorda en les notes tècniques informatives sobre la Llei de la seguretat i la salut en el treball que en alguns casos són els ma-teixos empresaris els que poden gestionar bona part de l’activitat per prevenir els riscos laborals. L’empresari que elegeixi aques-ta opció ha de tenir clar, però, que la llei preveu una audito-ria cada cinc anys a través de la qual es controlarà que l’activitat preventiva ha estat degudament gestionada.

El ministeri ha fet finalment públiques les notes tècniques informatives elaborades pel servei d’Inspecció de Treball per fer que l’aplicació de la llei pugui ser més àgil per a les pe-tites empreses. Va ser el mateix cap de Govern, Antoni Martí, el que el passat mes de desem-bre va anunciar la necessitat de procedir a una clarificació sobre com s’ha de portar a la pràc-tica aquesta normativa, ja que estava resultant massa feixuga i costosa per al teixit empresa-rial, sobretot en un moment de greu crisi econòmica com l’actu-al. Posteriorment, representants del ministeri de Justícia i Interi-or es van reunir amb els serveis

de prevenció aliens (SPA) per donar-los a conèixer les notes tècniques i oferir-los la possibili-tat de fer-hi suggeriments.

A finals del mes d’abril el Go-vern va aprovar aquestes notes tècniques i en va explicar de manera esquemàtica el contin-gut en un comunicat, però no ha estat fins fa tan sols uns dies que s’han fet públiques i apa-reixen íntegrament a la pàgina web del departament de Treball (www.treball.ad).

Els serveis de prevenció ali-ens (SPA) coincideixen que les quatre notes tècniques que

s’han elaborat no afegeixen res de nou, sinó que es limiten a re-petir el que determina la llei, tot i que admeten també que ajuda-ran a aplicar la regulació amb uns criteris comuns per a totes les empreses del sector.

Un dels temes principals que deixen ben clars les notes és que el mateix empresari podrà assumir bona part de l’activitat preventiva. Els requisits perquè això pugui ser així és que l’em-presa tingui menys de deu tre-balladors, que exerceixi la seva activitat al centre de treball i que estigui capacitat per dur a ter-

me les funcions preventives, és a dir, que disposi com a mínim del nivell bàsic, de 50 hores de formació. A més, aquesta fór-mula només es podrà utilitzar en aquelles empreses en què el risc sigui baix o molt baix, ja que en cas contrari la gestió de l’ac-tivitat preventiva serà realitzada per un servei de prevenció aliè o per treballadors designats de l’empresa. La nota esmenta al-guns exemples d’empreses on és el mateix empresari el que s’encarrega d’aquesta tasca, com són les botigues o les oficines.

Les empreses que es poden acollir a aquest model de pre-venció dels riscos laborals són moltes, ja que el 72% de les em-preses del país tenen menys de cinc treballadors i un 16% en tenen de cinc a nou. Això vol dir que gairebé el 90% del teixit empresarial està format per em-preses molt petites i petites, que donen ocupació a més del 30% dels llocs de treball totals.

El ministeri deixa també clar, però, que en sectors de risc algu-nes d’aquestes empreses tenen “uns índexs de sinistralitat ele-vats, retards en l’actuació pre-ventiva i són poc exigents en cas d’assessorament extern –molts cops per manca de lideratge i coordinació–, fet que implica un

compliment purament formal de la llei”.

L’empresari que triï aquesta opció s’haurà de sotmetre a un control extern –auditoria– cada cinc anys “amb l’objectiu de comprovar com s’han fet l’ava-luació inicial i les avaluacions periòdiques i analitzar-ne els resultats”. El mateix titular de l’empresa pot fer l’avaluació de riscos elementals i establir me-sures preventives, però quan calguin mesuraments i inter-pretacions haurà de recórrer a un servei de prevenció aliè. L’empresari no està capacitat, però, per formar els empleats, tot i que podrà complir aquesta responsabilitat proporcionant la documentació necessària als treballadors, una documentació que ha de ser elaborada també pels serveis de prevenció.

També la cooperació i coor-dinació quan en un centre de treball hi siguin representades diverses empreses podrà ser feta “en els casos senzills” pel mateix empresari. “L’empresari, com a tècnic de nivell bàsic, tindrà certes limitacions tècniques que no podrà sobrepassar, i per això, quan sigui necessari, haurà de contractar una empresa d’SPA per realitzar certes activitats que ell mateix no pot assumir.”

El Govern recorda que l’empresari pot gestionar part de l’activitat preventiva

llei de la seguretat i la salut en el treball

Julià rodríguezanDorra la Vella

Interior fa públiques finalment les quatre notes tècniques per fer més àgil l’aplicació de la lleitati masià

les notes han estat elaborades pel servei d’inspecció de treball.

Gent gran i Govern volen que la festa magna costi menys

col·lectius

J. r. anDorra la Vella

Page 7: Diari del 15 de maig de 2013

andorra 7Dimecres, 15 De maig Del 2013

Dimecres 15 de maig a les 14.15 h i a les 21.20 h

Capítol 11

Producció hidroelèctrica a Andorra

Com es produeix l’electricitat a Andorra?

Quanta electricitat podem produir?

Quins són els recursos utilitzats? (100% renovables)

La Comissió Europea (CE) ja disposa del mandat per negociar amb Suïssa, Andorra, Mònaco, San Marino i Liechtenstein la re-visió dels acords en matèria de fiscalitat a l’estalvi i fer d’aquesta manera un pas més en la llui-ta contra el frau fiscal i l’evasió de capitals.

Així es va acordar ahir en la reunió dels ministres d’Eco-nomia i Finances (Ecofin) dels 27 estats membres de la Unió Europea, després que Àustria i Luxemburg, els dos únics pa-ïsos de la UE que mantenen el secret bancari i fins ara reticents a concedir a la CE aquest man-dat, reconsideressin finalment la seva posició.

No obstant, i malgrat les du-ríssimes pressions de la resta de socis de la UE, Àustria i Lu-xemburg van mantenir el seu

bloqueig a la modificació de la directiva sobre estalvis ban-caris per estendre-la més enllà del pagament d’interessos a tots els ingressos.

En aquest sentit, el ministre de Finances de Luxemburg, Luc Frieden, va confirmar que el seu país té previst aixecar el secret bancari l’1 de gener del 2015, fet que, al seu parer, ja suposa “un pas important” tot i que no de-cisiu per aixecar el veto a la nova directiva. “No puc donar el meu acord polític a la directiva perquè hem de garantir que s’apliqui la igualtat de tracte respecte a paï-sos tercers”, va destacar Frieden, que va coincidir amb la seva ho-mòloga austríaca, Maria Fekter, en el sentit que quan la Comissió Europea tanqui els nous acords amb Suïssa i els petits estats es podrà tornar a abordar aques-ta qüestió.

Per la seva part, Fekter va des-

tacar que desbloquejar aquest mandat suposa “un gran pas per a Àustria”. No obstant, va man-tenir el seu veto a la directiva al·legant que “el capital és extre-mament mòbil i cal garantir la igualtat de condicions”.

En aquest sentit, la ministra va insistir que “no vull flexibilit-

zar el text, ho accepto, però no ho vull adoptar avui perquè tindrí-em una situació en què els euro-peus anem més lluny i som més durs amb nosaltres mateixos que en les negociacions amb els tercers països”.

La directiva en qüestió, que està bloquejada des del 2008,

busca cobrir les escletxes detec-tades en la legislació vigent, que ja obliga els estats membres a enviar informació sobre els inte-ressos que es paguen als comp-tes bancaris de no residents a les autoritats fiscals del país de procedència. La norma preveu a més una alternativa per als països que vulguin preservar el secret bancari –Luxemburg i Àustria–, que consisteix a apli-car una retenció en origen fins al 35% i enviar una part al país de procedència dels estalviadors.

No obstant això, segons l’exa-men de Brussel·les és fàcil per a les persones físiques escapar a la norma recorrent a estructures interposades (com algunes fun-dacions o trusts), ja que aquests ingressos no estan gravats. Per això, la nova directiva preveu aplicar-se també a aquestes es-tructures, així com a asseguran-ces i fons d’inversió.

Acord perquè la CE revisi els acords sobre fiscalitat amb els petits estats

ecofin

Redacció / agènciesanDorra la Vella / brussel·les

Luxemburg i Àustria accedeixen a autoritzar el mandat però tornen a vetar la nova directivaagències

La ministra de finances austríaca, Maria fekter.

Page 8: Diari del 15 de maig de 2013

andorra8 Dimecres, 15 De maig Del 2013

Venda anticipada a l’Oficina Nacional de Turisme i al Centre cultural i de congressos lauredià

Dimecres 15 de maig de 2013 · 21.00hCentre cultural i de congressos laurediaDimecres 15 de maig de 2013 · 21.00hCentre cultural i de congressos lauredia

Entrades: 15 EEntrades: 15 E

tati masià

campanya

La segona campanya de donació de sang de l’any es va iniciar ahir. La previsió és que la xi-fra de donacions sigui similar a la primera, en què se’n van comptabilitzar 258, un 51,5% de nous donants. La directora de la Creu Roja, Isa-bel Castelao, va dir que els donants són fidels

i es mantenen les xifres de donació, tot i que estan per sota de la ràtio europea recomanable. Castelao va animar la gent dient que “vinguin i vegin que no passa res, és només una punxada i després ja està. Però s’ha de venir amb ganes i no per obligació ni a la força”.

La Creu Roja confia que creixin les donacions

La Duana Andorrana ha infor-mat a través d’un comunicat que durant la primera quinzena del mes de maig s’han realitzat fins a quatre intervencions, im-posant sancions per un import total de 10.543 euros. Durant la primera setmana de maig es van fer dues intervencions dins la franja duanera, a l’alçada de la Muxella.

En la primera intervenció la Duana va interceptar un indivi-du que sostreia caixes de tabac del maleter d’un vehicle amb

matrícula espanyola i que pos-teriorment les va llançar mun-tanya avall. En adonar-se de la presència dels agents de Duana, l’individu va fugir amb el vehi-cle i va abandonar el tabac. La Duana va comissar 1.750 pa-quets de tabac i va imposar una sanció de 2.695 euros.

En la segona intervenció es van interceptar 2.000 paquets de tabac valorats en 3.080 euros a un veí de la Seu d’Urgell que transportava il·legalment el ta-bac dins de la franja duanera. La Duana Andorrana va procedir a comissar el tabac, segrestar el

vehicle i imposar una sanció per infracció de contraban del valor del tabac.

L’actuació més recent va tenir lloc la setmana passada, quan el mateix dia es van intercep-tar dos vehicles de matrícula espanyola dins la franja dua-nera a l’alçada de la Rabassa, que transportaven en total 3.370 paquets de cigarretes de contra-ban valorats en 4.768 euros. En aquest cas, la Duana va procedir a comissar el tabac i també els vehicles, i va imposar dues san-cions per infracció de contraban de 2.048 euros i 2.720 euros.

La Duana imposa sancions per 10.543 euros per contraban

tabac

D. a.

aquest és un dels vehicles en què es transportava tabac de contraban.

Durant la primera quinzena de maig ha portat a terme 4 intervencions

RedaccióanDorra la Vella

MoraBanc ha obert una ofici-na de representació al centre financer de Dubai, que ha es-tat recentment inaugurada en un acte que va comptar amb la presència del president del grup, Francesc Mora, membres del consell d’administració i re-presentants de la societat local.

Amb l’autorització de la Dubai Financial Services Au-thority (DFSA), MoraBanc és el primer grup financer andorrà que obre mercat a l’Orient Mit-jà. Tot i que l’activitat a Andor-ra continua sent la prioritat, el banc treballa amb una estra-tègia d’expansió internacional controlada, en places seleccio-nades que presentin unes des-tacades expectatives de creixe-

ment i un atractiu potencial de negoci. L’oficina es troba a la torre I de l’Al Fattan Currency House del Dubai Internacional Financial Center, el principal centre de negoci de la ciutat.

Emmanuel Carpentier és el CEO de MoraBanc Middle East, una línia de negoci que depèn de l’àrea internacional de MoraBanc Private Banking. Carpentier té més de 35 anys d’experiència en el món fi-nancer internacional, dels quals onze a Dubai. Abans, ha estat en països com Hong Kong, Japó, Turquia i Sri Lan-ka pel banc Indosuez. L’oficina de Dubai s’afegeix a les gesto-res de patrimonis que l’entitat té a Zuric, Miami, a l’assessoria financera a l’Uruguai i al broker dealer a Miami.

MoraBanc obre una oficina a Dubai

morabanc

L’oficina és al principal centre de negoci de la ciutat.

RedaccióanDorra la Vella

finances

Page 9: Diari del 15 de maig de 2013

andorra 9Dimecres, 15 De maig Del 2013

Av. Consell de la Terra, 14-16, pl.2AD700 Escaldes-Engordany

Tel. 737 550QUALITAT

EMPRESA CERTIFICADA

ISO 9001

ACREDITAT PER ENAC

EC-7066/12

MEDI AMBIENTEMPRESA CERTIFICADA

ISO 14001

ACREDITAT PER ENAC

MA-2561/12

PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

EMPRESA CERTIFICADA

OSHAS-18001PRL-0492/12

Estudis realitzats des del 1990 indiquen que una part dels ma-lalts de fibromiàlgia reumàtica experimenten una millora im-portant si se’ls aplica l’hormona del creixement. Així ho va expli-car el metge especialista en en-docrinologia i nutrició Guillem Cuatrecasas, en una conferència que va oferir ahir sobre aquesta nova teràpia organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà i l’As-sociació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de la Síndrome de Fatiga Crònica (Amare).

L’expert va explicar que els símptomes de la fibromiàlgia poden tenir diferents orígens, com poden ser els psiquiàtrics, reumàtics, neurològics o endo-crinològics. Centrant-nos en el darrer aspecte, una de les alte-racions que s’han detectat en els pacients és una deficiència de l’hormona del creixement. El fet és que un percentatge molt significatiu dels fibromiàlgics (entre un 15 i un 30%) presenten una manca d’aquesta hormo-na, que es conserva al llarg de la vida i que és important per a la massa muscular i òssia i que està relacionada amb problemes neurològics.

Segons els estudis realitzats, els afectats registren una millora del dolor i la fatiga d’entre el 50 i 70% uns sis o dotze mesos des-prés de suplir-los l’hormona del creixement que falla. Cuatreca-sas va destacar que entre un 60 i un 70% dels pacients responien a aquesta nova teràpia pal·liativa.

Per l’expert, això obre “una porta esperançadora” per a una malaltia que no té cap altre trac-

tament més enllà dels calmants i antidepressius.

Tot i així, encara queden molts interrogants sobre l’apli-cació d’aquesta teràpia. El doc-tor va indicar que un gira en-torn de la seguretat del fàrmac. En aquest sentit va remarcar que l’hormona del creixement es vincula sovint al dopatge i a les substàncies il·legals, tot i que fa molt temps que existeix i és d’aplicació pediàtrica. A més s’utilitza en adults operats d’un tumor a la hipòfisi, en trauma-tismes cranials i en malalties infeccioses. Tot i així, cal esvair els dubtes sobre el risc d’induir tumors. Per altra banda, el gran interrogant és quins pacients s’han de tractar. Tampoc es co-neix quina és la dosi ideal i el temps de tractament.

Algunes d’aquestes qüestions responen al fet que les investi-gacions sobre aquestes teràpies encara són molt recents. Els pri-mers treballs daten dels anys 90 i només se n’han realitzat qua-

tre a tot el món. Tot i així, Cu-atrecasas va explicar que amb el departament de Salut de la Generalitat s’està treballant per incloure de forma obligatòria en les anàlisis de sang que es fan a les persones amb fibromiàlgia els nivells d’IGF1. En el cas que el nivell surti baix caldrà fer més proves, a través de les quals es podrà veure si el pacient és ca-paç o no d’estimular l’hormona del creixement. En cas negatiu, es podria sotmetre a aquest nou tractament.

La fibromiàlgia afecta entre un 2,3 i un 4,6% de la població dels països occidentals. Tot i que és reconeguda per l’Organitza-ció Mundial de la Salut (OMS), segons Cuatrecasas encara pa-teix molts estigmes, fins i tot en l’àmbit mèdic, ja que “part dels metges s’ho miren des de la bar-rera”, i va afegir que “potser per-què hi ha poques solucions”. La malaltia provoca un dolor intens en punts concrets i que va crei-xent i una fatiga important.

L’hormona del creixement potmillorar l’estat de fibromiàlgics

salut

tati masià

Cuatrecasas va oferir ahir una conferència sobre noves teràpies en fibromiàlgia.

Entre un 15 i un 30% dels afectats podrien respondre a la nova teràpiam. s. c.anDorra la Vella

Canvi

Eliminat el gir a l’esquerra per accedir a Illa Carlemany

agènciesanDorra la Vella

Mobilitat ha fet marxa enrere i ha decidit eliminar el gir a l’esquerra que donava accés a l’aparcament del centre co-mercial Illa Carlemany des del carrer Valira. El fet és que aquest era un punt conflictiu dels canvis de circulació rea-litzats recentment en aquesta via, ja que els vehicles s’atu-raven al mig de la calçada per esperar a entrar al pàr-quing, un fet que provocava cues. El carrer Valira es va obrir als dos sentits de cir-culació el passat 8 de maig. Tot i aquesta modificació de la circulació de la zona, es permetia accedir al centre comercial als cotxes que aga-faven aquest carrer des de la rotonda de la Dama de Gel. Des d’ahir, els conductors han d’anar a girar a la roton-da del quilòmetre zero i ac-cedir al centre comercial des de l’altre costat de la via.

mobilitat

Desviació dels camions de gran tonatge per les obres de la fuita

RedaccióanDorra la Vella

Els vehicles amb un pes total superior a les 3,5 tones no po-dran circular per la zona de la Rotonda d’Andorra la Ve-lla. La desviació de camions es va establir ahir, s’allargarà fins divendres i es realitzarà de les 10.30 a les 12.30 ho-res. Aquests vehicles seran derivats des de l’avinguda Doctor Mitjavila cap al carrer Josep Viladomat d’Escaldes-Engordany o bé, accessòri-ament, des de la rotonda de la Dama de Gel en direcció a la rotonda del quilòmetre zero. Aquesta mesura provi-sional de desviament es deu als treballs que s’estaran rea-litzant al llarg d’aquests dies a l’encreuament de la Roton-da per estabilitzar el subsòl i refer la pavimentació d’una superfície total de 550 metres quadrats. El tall de l’avingu-da Meritxell va provocar ahir complicacions en el trànsit.

Page 10: Diari del 15 de maig de 2013

PUBLICITAT10 DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013

Ctra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’AndorraTel.: +376 816 256 / 359 817

Tast iaperitiu

gratis

Tast iaperitiu

gratis

Obert a la nit dijous divendres i dissabte

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

TOT INCLÒS

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

TOT INCLÒS

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

BEGUDES INCLOSES

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

BEGUDES INCLOSES

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

A 50 m dreta direcció Aixovall

Page 11: Diari del 15 de maig de 2013

andorra 11Dimecres, 15 De maig Del 2013

La tercera Cursa de la dona té aquest any el repte d’arribar a les 750 participants, segons va posar en relleu el president del Club d’Atletisme Valls d’An­dorra (CAVA), Víctor Cunill. La cita serà el diumenge 9 de juny a partir de les deu del matí i una de les novetats és que hi haurà dos circuits, un de dos quilòmetres i mig i un altre de cinc, perquè d’aquesta manera sigui una cursa accessible per a tothom.

La presidenta de l’Associa­ció de Dones d’Andorra (ADA), Montserrat Nazzaro, va recordar que en l’edició de l’any passat hi van prendre part 550 partici­pants i que el repte aquest any és fer créixer aquesta xifra. Nazza­ro va afegir que la recaptació de les inscripcions i de la venda de samarretes commemoratives de la cursa es destina al grup Alba de l’associació, de lluita contra el càncer de mama. Així, la samar­reta i la inscripció costen deu eu­ros i si es vol comprar només la samarreta el cost és de vuit euros. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar a través de la pàgina www.runedia.com/inscrip-cio/201315456, fins al 7 de juny.

A més a més, s’han previst un seguit d’activitats paral·leles i, d’aquesta manera, s’han prepa­

rat dos entrenaments amb atletes del CAVA a l’estadi Comunal el 26 de maig i el 2 de juny a les deu del matí. També el dia 8 de juny, a l’espai Lolë Atelier Andorra, a l’avinguda Carlemany 93, hi ha prevista una master class solidària de Pilates a càrrec de Conxi Mar­tí. Les inscripcions s’han de fer a [email protected] i el cost de l’activitat és de quatre euros.

Cal afegir que el dia de la cur­sa Júlia Perfumeria, que és un dels patrocinadors, juntament amb MoraBanc, el Comú d’Escal­des­Engordany, el centre comer­cial Illa Carlemany i Lolë, oferirà descomptes a les dones que va­gin a comprar amb la samarreta

de la cursa. A més a més oferirà premis per a la participant més gran, per a la més petita, per al grup familiar més nombrós i per a la millor marca de mare i filla en la cursa de cinc quilòmetres. Les tres primeres classificades en la categoria absoluta rebran vals de regal d’Illa Carlemany.

Els homes que vulguin impli­car­se en aquesta iniciativa ho podran fer com a voluntaris i, d’aquesta manera, des del CAVA fan una crida a la seva partici­pació, ja que, entre altres, faran falta persones per controlar els xips que portaran les corredores i que s’obtindran amb el dipò­sit de cinc euros, que després es retornarà.

La tercera Cursa de la dona vol arribar a 750 participants

acte solidari

tati masià

organitzadors i patrocinadors van presentar la cita a MoraBanc.

Aquest any hi haurà dos circuits, un de 5 quilòmetres i un altre de 2,5m. f.anDorra la Vella

Estudiants de la Universitat de Primorska, de la ciutat eslove­na de Koper, acompanyats per professors del centre i el pro­fessor emèrit de la Universitat París IV­Sorbona, André­Louis Sanguin, van visitar ahir el Comú d’Andorra la Vella. El grup està fent una estada pe­dagògica, del 13 al 16 de maig, en quatre territoris pirinencs fronterers: la Cerdanya, Llívia, Andorra i la Vall d’Aran.

En la visita, la cònsol els va exposar la realitat de la par­ròquia i la situació internacio­nal del Principat, i el director d’Arxius i Recerca, Albert Vi­llaró, va fer­los una introduc­ció general sobre geografia, l’evolució històrica del país,

l’organització institucional de la parròquia i el planejament urbanístic. També els va in­formar de la gestió forestal i dels recursos hídrics. A més va parlar de les principals accions empreses pel Comú en medi ambient i va presentar la vall del Madriu-Perafita-Claror i l’anella verda d’Andorra la Ve­lla. Els estudiants també van poder escoltar el conseller de Joventut, Esports i Noves Tec­nologies, Marc Pons, que va ex­posar­los el desenvolupament de les dades socioeconòmiques de la capital i del Principat.

La cònsol va oferir als estu­diants un pin amb l’antic ana­grama del Comú i els quatre professors van rebre un llibre il·lustrat de fotografies d’An-dorra la Vella.

Estudiants universitaris eslovens visiten el Comú

afc

el grup de la Universitat de Primorska amb Pons i Villaró, ahir.

RedaccióanDorra la Vella

andorra la Vella

Els alumnes de les escoles andor­rana i francesa d’Ordino van pre­sentar ahir, en el marc del tercer consell d’infants del curs, pro­postes concretes per actuar da­vant la important presència d’ex­crements de gossos als carrers i llocs públics de la parròquia.

D’una banda, els alumnes de segon i tercer cicle de l’Escola Andorrana van detectar en quins espais hi havia més tifes per des­prés proposar una llista de car­rers on creuen que falten dispen­sadors de bosses i papereres. Des de l’Escola Francesa s’ha fet un treball més a nivell comunicatiu. Així, han elaborat un vídeo sobre

les caques de gos. “El vam fer no­més en un dia i en vam veure for­ça”, va dir Mariona, la portaveu. A més estan treballant en la rea­lització de pancartes on es recor­da que cal recollir els excrements. Tot i que són conscients que això no solucionarà el problema, re­marquen que el consell d’infants podrà ajudar a sensibilitzar.

Una altra de les propostes que es van llançar plantejava que les bosses per recollir les tifes siguin biodegradables, una possibilitat que els cònsols es van compro­metre a estudiar. A més, també es van assenyalar alguns indrets en què s’acumula brutícia, com po­den ser papers o burilles i fins i tot cotxes abandonats.

Els infants també es van mos­trar preocupats perquè conside­ren que les màquines per retirar la neu passen massa tard o que hi ha indrets que no es netegen. També van indicar que la sal fa malbé algunes parts de les cases. Davant d’aquestes demandes, el Comú es va comprometre a reduir la quantitat, tot i que va recordar que es veu obligat a uti­litzar­ne per eliminar el glaç i va recordar que tothom ha de col­laborar en la treta de neu.

Els alumnes també van pre­guntar pel parc del prat de Call. La corporació preveu plantar la gespa aquesta setmana o la que ve perquè a finals de maig el parc ja pugui estar obert.

Acció coordinada contra les caques de gos a Ordino

consell d’infants

m. s. c.orDino

tati masià

ahir va tenir lloc el tercer consell d’infants del curs.

Page 12: Diari del 15 de maig de 2013

12 Dimecres, 15 De maig Del 2013

guàrDia civil

medi ambient

Un agent de la patrulla del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) que estava fora de ser-vei es va trobar la setmana passada una cria de mussol prop de la C-13, a l’altura del quilòmetre 89, a Talarn. L’animal estava molt dèbil i sembla-va que havia rebut algun cop. Així mateix, un

veí va localitzar un exemplar de milà negre amb ferides en una de les ales, prop del bosc de Santa Magdalena, a la Pobla de Segur. Els dos animals van ser traslladats al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge Autòctona de Vallcalent. Quan estiguin recuperats, tornaran al seu hàbitat.

Recuperen una cria de mussol i un milà negre

L’Escola d’Adults de la Seu d’Ur gell es podria traslladar provisionalment a les instal-lacions que ara ocupa la llar d’infants La Grandalla si final-ment aquesta acaba tancant per la davallada d’inscripcions i es concentra tot el servei al centre Els Minairons.

Així ho van explicar l’alcalde de la capital alturgellenca, Al-bert Batalla, i el regidor d’Ense-nyament, Jordi Martín, en una compareixença en què van con-firmar que si de cara al curs vi-nent s’inscriu el mateix nombre de nens i nenes que hi ha avui (96 infants), es confirmarà que en un sol edifici es podrà donar resposta a les peticions de totes les famílies que ho demanin.

Així mateix, el fet d’obrir només un centre suposarà un important estalvi econòmic per al consistori, que revertirà tam-

bé positivament en les famílies ja que no s’apujaran les quotes mensuals d’aquest servei.

En aquest sentit, Batalla va recordar que l’any passat l’Ajun-tament ja va fer un gran esforç per no augmentar de manera important les quotes de les llars d’infants municipals, tot i el des-cens de la subvenció rebuda de la Generalitat. En el curs actual,

les 96 famílies que fan servir el servei de les llars d’infants, 72 paguen entre 104 i 123 euros mensuals per l’horari escolar.

Així mateix, Batalla va refer-mar l’aposta del consistori per aquest servei públic i va asse-gurar que “qualsevol afirma-ció que el govern municipal no aposta pel servei públic de llars d’infants és falsa”.

L’Escola d’Adults de la Seu pot ubicar-se a La Grandalla

ajuntament De la seu D’urgell

Jordi martín i albert batalla en la compareixença davant els mitjans.

Si es mantenen les previsions, es tancarà la llar d’infants municipalRedaccióla seu D’urgell

educació

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell de dilluns al vespre va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup de Progrés en què se sol·licita que s’ampliï d’un a tres anys el perí-ode de renovació de documents per a la gratuïtat del túnel del Cadí.

El text, que insta els consells comarcals de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà a fer pressió també per alleugerir els tràmits, preveu també que es re-dueixin els tràmits per a la bo-nificació i que es comuniqui per carta la seva durada i caducitat.

El portaveu de Progrés, Òs-car Ordeig, va destacar que el sistema actual “serveix perquè els usuaris desisteixin i no re-novin la paperassa”. En aquest sentit, va recordar que la bo-nificació no és cap caprici sinó que “és bàsica i imprescindible per millorar la comunicació i les

relacions socials i econòmiques entre les tres comarques veïnes i l’àrea metropolitana de Barce-lona”. Per aquest motiu, el líder del primer grup de l’oposició va considerar que si es redueixen “les traves burocràtiques” tam-bé se’n beneficiarà el territori i les administracions.

Antoni Viñals, d’ICV, va de-fensar que cal pressionar per fer més fàcil la renovació de la gra-tuïtat, parer compartit també pel portaveu del PP, Pere Millàs. Per la seva banda, el represen-tant d’ERC, Miquel Caminal, va subratllar la necessitat d’establir filtres però millorar l’accés a les bonificacions un cop ja s’ha tra-mitat la documentació.

Des de l’equip de govern municipal es va donar també suport a la moció presentada per Progrés, si bé es va recordar que “l’enduriment dels re-quisits ha servit per evitar el frau que es va generar en una primera etapa”.

Moció per reduir els tràmits per a la gratuïtat del túnel del Cadí

Redaccióla seu D’urgell

la seu d’urgell

El parc natural de l’Alt Piri-neu ha rebut en les darreres setmanes diferents denúncies relacionades amb la pràctica de descens de bicicletes de for-ma incontrolada per vials de la xarxa de camins del parc, se-gons ha explicat el president, Agustí López, que ha destacat que aquesta pràctica “no té res a veure amb les bicicletes de muntanya”, sinó que es tracta de descens “salvatges” per ca-mins històrics.

Als vials on s’ha detectat aquesta pràctica s’ha trobat el terreny erosionat i fins i tot, en alguns casos, l’obertura de vials nous i la construcció de

salts. López ha insistit que la seguretat de les persones que caminen per aquests vials que-da en perill donat que aquestes bicicletes circulen a gran ve-locitat i sense control. El pre-sident del parc ha indicat que aquesta pràctica s’haurà d’or-denar i crear circuits en zones habilitades. Aquesta pràctica per boscos patrimonials i an-tics camins de ferradura fa que els camins es malmetin i els paviments històrics quedin de-teriorats.

D’altra banda, des del cos d’agents rurals es va explicar que s’intensificarà la vigilància en aquests punts i, en aquells casos que sigui necessari, es multarà els ciclistes.

Descensos incontrolats de bicicletes al parc natural

agènciessort

medi ambient

Page 13: Diari del 15 de maig de 2013

PIRINEUS 13DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013GU

IA D

E SE

RVEI

S

Av. Bonaventura Riberaygua, 6 Andorra la Vella (a 50 m d’antics bombers)

Monedes, joies usades, trencades,

rellotges, peces d’ortodòncia...

24 k, 18 k, 14 k, 12 k 9 k i plata

Vine i comprova queNOSALTRES SOM

ELS QUE + PAGUEM

Av. Príncep Benlloch, 28, locals Clara Rabassa · Andorra la Vella · Tel.: 820 416 · e-mail: [email protected]

APROFITEU LES OPORTUNITATS DURANT ELS MESOS DE MAIG I JUNYOFERTES I NOMBROSOS RETALLS

· Tapisseria· Cortinatges· Estores· Roba per a la llar· Subministraments tèxtils per a l’hosteleria

TAXI COL·LECTIUREGULAR

SERVEI DIARI A BARCELONA I RODALIA* (feiners)

SORTIDA 6 DEL MATÍ*TORNADA A HORA CONVINGUDA

Tel. 32 77 91Fax: 83 25 21

[email protected]

TAXI

DOMÈNEC

NOU SERVEISORTIDA A LES 11 DEL MATÍ

TORNADA A HORA CONVINGUDA A PARTIR DE LES 17 HORES

Tracte especial a pacientsamb tractaments mèdics diaris*

En el marc de la campanya de civisme La Seu és casa teva. Cuida-la, l’Ajuntament de la capital alturgellenca ha orga-nitzat un seguit de tallers cívics adreçats a infants, joves a par-tir de 16 anys i famílies, segons va informar ahir el consistori, que va destacar que els tallers són gratuïts tot i que les places són limitades.

Totes les activitats tenen com a teló de fons promoure acti-tuds i comportaments respectu-osos amb l’entorn, tot gaudint sent cívics. En aquest sentit, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament, Anna Vives, va destacar que “la transversalitat amb què es treballa la campanya de civis-me fa que totes les àrees que són dins la comissió organitzin diferents accions”.

El primer taller tindrà lloc dimarts, 21 de maig, i consis-tirà en l’elaboració d’un mural del civisme pensat per a tots els infants de 3 a 9 anys. L’activi-tat es portarà a terme a un quart de sis de la tarda al centre cívic L’Escorxador.

Per al dissabte 25 de maig hi haurà un taller de costura per re-ciclar roba de deu del matí a una del migdia a l’Esplai de la Gent

Gran (Pati Palau). L’activitat ani-rà a càrrec de Carmen Invernón amb l’ajuda de la gent gran de l’Esplai. Aquesta activitat inter-generacional està pensada per a joves a partir de 16 anys.

Els tallers cívics continua-ran el dimarts 28 de maig amb l’activitat Mans del civisme, que consistirà a fer manualitats a través de les mans. Aquesta pro-posta va dirigida a infants de 3 a 9 anys i tindrà lloc al centre cívic L’Escorxador, a partir d’un quart de sis de la tarda.

El darrer taller tindrà lloc els dies 11 i 12 de juny i està pensat per a tota la família (pares amb

fi lls, avis amb néts, etcètera). Consistirà en un curs didàctic sobre cuina, per saber aprofi tar aliments i trucs culinaris. El ta-ller el dirigirà Juani Menduiña. Totes dues sessions tindran lloc a l’Esplai de la Gent Gran i seran des de les cinc fi ns a les set de la tarda.

Els interessats a participar en els diferents tallers poden inscriure-s’hi fi ns aquest diven-dres al servei d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu d’Ur-gell, trucant al 973 350 010 o de manera presencial a l’Ofi cina d’Atenció Ciutadana (OAC) del mateix Ajuntament.

La Seu organitza un seguitde tallers per a infants i joves

CAMPANYA DE CIVISME

AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

Un moment de la presentació pública de la campanya de civisme a la Seu.

Les activitats són gratuïtes tot i que caldrà inscriure-s’hi prèviamentREDACCIÓLA SEU D’URGELL

La Plataforma d’Afectats pels Pisos de l’Horta del Valira ha convocat una mobilització per diumenge vinent, 19 de maig, a les dotze del migdia, per reivin dicar que se’ls retornin les fi ances que van dipositar per a la compra d’un habitatge en aquesta zona de nou crei-xement de la capital alturge-llenca, segons va informar ahir RàdioSeu.

Els veïns demanen la pos-sibilitat de “desvincular-se” dels pisos tenint en compte els compromisos de la promotora, que així ho permetien, i la di-fi cultat d’accés a una hipoteca.

Els compradors se senten

“enganyats i coaccionats” per-què el termini d’entrega dels habitatges fi nalitza el 31 de maig, data en què es veuran obligats a fi rmar o a renun-ciar als diners que van pagar per a la reserva. La platafor-ma denuncia que el procés “no ha estat ni nítid ni co-herent” i que s’ha utilitzat “clàusules abusives” que no es compensen amb les darreres rebaixes de preu.

La mobilització està previs-ta a la rotonda de la intersec-ció amb la N-145 i la N-260. Els manifestants tenen pre-vist recórrer l’avinguda de les Valls d’Andorra, l’avinguda de Pau Claris i el passeig de Joan Brudieu.

Protesta dels afectats pels pisos de l’Horta

REDACCIÓLA SEU D’URGELL

LA SEU D’URGELL

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell acollirà aquest ves-pre, a les vuit, la segona sessió del cicle Parlem d’història. En aquest cas la xerrada anirà a càrrec de la professora d’his-tòria i història de l’art Carmen Xam-mar, que oferirà la confe-

rència titulada El retrat de Car-les III: festa, imatge i poder (la Seu d’Urgell, 1759-1760), en la qual exposarà la sumptuositat de les cerimònies que tenien lloc a la ciutat per celebrar les coronacions reials. El cicle és organitzat per l’Espai Ermen-gol i l’Institut d’Estudis Co-marcals de l’Alt Urgell.

Nova xerrada del segon cicle Parlem d’història

REDACCIÓLA SEU D’URGELL

ESPAI ERMENGOL

Page 14: Diari del 15 de maig de 2013

14 Dimecres, 15 De maig Del 2013

Diumenge es compliran 53 anys dels fets del Palau de la Músi-ca, quan durant l’homenatge del centenari del naixement del poeta Joan Maragall, organitzat per l’Orfeó Català i amb presèn-cia de ministres de Franco, una part del públic es va aixecar per cantar El cant de la senyera, pro-hibit pel governador civil de Barcelona. La policia franquista va detenir vint persones, a les quals van trobar els pamflets Us presentem el general Franco, que aquell dia s’havien repartit. Un dels detinguts va ser torturat fins que va revelar que Jordi Pu-jol era l’autor del text.

Pujol (1930) era un metge barceloní que exercia un cert lideratge en moviments catala-nistes clandestins. Però era un ideòleg, no un home d’acció, i ell no va anar al Palau de la Mú-sica aquell 19 de maig de 1960. Pujol va ser torturat fins que va delatar el nom de l’impressor dels pamflets, Francisco Pinzón. El qui després seria president

de la Generalitat de Catalunya (1980-2003) va patir un consell de guerra, ja que aleshores un delicte de propaganda antifran-quista equivalia a un de lluita armada contra el règim. Pujol va ser sotmès a un judici militar.

Tota la documentació policial i el sumari militar (causa 1460) contra Pujol han estat custodiats en una caixa forta durant cinc

dècades. Cinquanta anys des-prés dels fets la paperassa s’ha desclassificat i el periodista En-ric Canals (Tiana, 1952) els ha recuperat. Canals ha estudiat uns 1.400 documents inèdits, entre els quals hi ha l’historial del cap de la policia política de Barcelona, Vicente Juan Cres; l’historial policial i de presó de Pujol, i els 71 informes que la

brigada políticosocial va redac-tar sobre la campanya posterior de suport a Pujol.

Canals ha condensat la tro-balla en el llibre Pujol Catalunya. El consell de guerra a Jordi Pujol (editorial Pòrtic), llibre que li ha valgut el tercer premi Godó de periodisme d’investigació i re-porterisme. L’autor va presentar el volum ahir a Andorra la Ve-lla. La setmana que ve, Televisió de Catalunya estrenarà el docu-mental, dirigit per Canals, que relata els fets i que compta amb Pujol com a testimoni.

Pujol no n’ha volgut parlar gaire, de tot allò. Quan Canals va recopilar la informació la va voler presentar a l’expresident, que li va concedir uns minuts, però en veure la documentació inèdita es va oferir a col·laborar amb el periodista sempre que no en fes “escudella”. Pujol no vol fer mèrits polítics per haver pa-tit tortura i presó (va estar dos anys i mig tancat a Saragossa per negar-se a retractar-se).

Però aquells fets, remarca Ca-nals, van suposar “un abans i un

després del moviment catalanis-ta”. A Pujol li va quedar “l’aurè-ola de jove lluitador que no es doblega davant de la dictadura, i passa per sobre dels seus inte-ressos personals, se sacrifica i va a la presó”.

La campanya que es va enge-gar després de la detenció, tor-tura i empresonament de Pujol va ser molt intensa. Pels murs de tot el país es podien llegir dues paraules: “Pujol Catalunya”, dos mots que convidaven a sa-ber més sobre aquell personat-ge. La influència de Pujol va ser tan gran que, fins i tot, l’advocat militar que el representava en el judici va acabar demanant la lliure absolució per al detingut i anys més tard es va unir a la Unió Militar Democràtica, l’úni-ca organització militar antifran-quista durant la dictadura.

Pujol se’n va sortir, del consell de guerra, però Canals admet que si hagués escrit el pamflet el 1940 “podria haver estat execu-tat”, ja que als inicis de la dicta-dura milers de persones van ser executades per molt menys.

Canals: “L’any 1940 Pujol podria haver estat executat per escriure el pamflet”

publicacions

e. j. m.anDorra la Vella

L’autor de ‘Pujol Catalunya’ explica el consell de guerra que l’expresident català va patir el 1960tati masià

Enric canals va presentar ‘pujol catalunya’ ahir a la llibreria la puça.

“Volem defensar la llengua i la cultura franceses perquè també són patrimoni d’Andorra”, ha subratllat l’ambaixador francès, Zaïr Kedadouche. El diplomàtic ho va manifestar ahir durant la presentació del pròxim espec-tacle de la Temporada cultural francesa, en què va estar acom-panyat del representant del co-príncep francès, Pascal Escande, i de la consellera delegada de

Molines Patrimonis, Montserrat Cardelús.

La proposta d’avui és l’obra de teatre Une maîtresse en maillot de bain, una comèdia “corrosiva” que es riu de l’educació nacional francesa. Per a la funció, a les nou del vespre al Centre Cul-tural i de Congressos Lauredià, queden poques entrades.

L’ambaixador va admetre que es troben amb “dificultats per difondre la cultura francesa” ja que la majoria del públic que

assisteix a les activitats progra-mades són francesos residents, i el que es pretén amb el cartell cultural és que tothom s’inte-ressi per descobrir la cultura de França.

Una de les activitats progra-mades que aplegarà totes les cultures del país serà la Festa de la música, que el pròxim 21 de juny reunirà, als jardins de l’am-baixada de França, una vintena de grups del país que canten en diferents llengües.

L’ambaixada remarca que la cultura francesa és patrimoni

activitats

e. j. m.anDorra la Vella

agències

l’ambaixador Zaïr Kedadouche explica la temporada cultural francesa, ahir.

Page 15: Diari del 15 de maig de 2013

cultura 15Dimecres, 15 De maig Del 2013

Andorra se suma un any més a la celebració del Dia internacio-nal dels museus, el 18 de maig. El Consell Internacional de Mu-seus (ICOM) ha batejat la jorna-da amb el lema Museus (memò-ria + creativitat) = progrés social. L’ICOM Andorra ha programat diverses activitats amb motiu de la celebració del Dia inter-nacional dels museus. L’ICOM Andorra ha comptat amb el suport de l’àrea de Museus de Patrimoni Cultural i amb els museus privats i comunals.

Els equipaments culturals que acolliran dissabte les activi-tats són la Farga Rossell, el Cen-tre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (CIAM) i la Casa d’Areny-Plandolit. Les activi-tats són gratuïtes però caldrà reservar prèviament.

I dissabte a la nit se celebrarà la Nit europea dels museus, cre-ada pel ministeri de Cultura i de la Comunicació de França l’any 2005. Durant el vespre i la nit, els visitants podran visitar de forma gratuïta les col·leccions d’alguns museus i assistir a esdeveniments especials. L’ob-jectiu és apropar els museus al públic en general i a un pú-blic més jove.

La diada internacional dels museus pretén acostar els mu-seus a la ciutadania, un repte que demana un esforç de comu-nicació i de sensibilització. De fet, la jornada 2013 emfatitza la tasca que fan els museus per adaptar-se, de forma atractiva i captivadora i, de vegades, di-vertida, per atreure i motivar els visitants. La creativitat es barre-ja amb les obres artístiques, que es presenten en diversos for-mats, discursos i missatges.

A més a més, durant tot el cap de setmana, quinze mu-seus faran jornades de portes obertes.

Música i entrada lliure per celebrar de nou el Dia internacional dels museus

patrimoni

bondia

La Farga rossell, Centre d’interpretació del Ferro.

El CIAM, la Farga Rossell i la Casa d’Areny-Plandolit acolliran tres espectacles

RedaccióanDorra la Vella

entitats

La Xarranca cedeix la seva documentació a l’Arxiu Nacional

RedaccióanDorra la Vella

L’associació de creadors La Xarranca ha cedit el seu fons documental a l’Arxiu Nacio-nal d’Andorra (ANA). El fons consta de documentació de caràcter fundacional, adminis-tratiu, recull de premsa i pro-jectes artístics com la fira Bros-sart, creada el 1997. L’ANA ha de planificar l’inventari i la classificació del fons.

La Xarranca, fundada el 1991, va actuar com a entitat coordinadora en l’organitza-ció d’activitats artístiques col-lectives fins al 2005. L’associ-ació volia propiciar la relació entre els artístics plàstics i donar suport al treball de re-cerca i de creació. El fons do-cumental de La Xarranca és el tercer d’una entitat cultural que ingressa a l’ANA, i té “un inestimable valor cultural per al coneixement de l’evolució la creació artística a Andorra”.

audiovisuaL

músiCa

RedaccióanDorra la Vella

RedaccióanDorra la Vella

Emissió dels curts d’Ull-Nu

L’ONCA actua a Estrasburg

Andorra Televisió emetrà cinc programes en què es po-dran veure els curtmetratges projectats en el primer Festi-val audiovisual de joves cre-adors dels Pirineus, l’Ull-Nu 2012. Les emissions comen-cen avui, a les 21.30, i durant els pròxims quatre dimecres es mostraran els audiovisuals que van competir.

L’ONCA actua avui a Estras-burg en l’acte de cloenda de la presidència andorrana al Consell d’Europa. El progra-ma d’avui inclourà Mozart, Elgar, Manén, Montsalvatge, Casals i la Suite andorrana. El 8 i 9 de juliol, l’ONCA actuarà a Perpinyà i a Cotlliure, dos concerts produïts pel Festival Pau Casals de Prada.

La tercera celebració del Dia mundial de la diversitat cultu-ral a Andorra la Vella es tras-llada a l’aire lliure: la Fira de la diversitat cultural tindrà lloc el dissabte 25 de maig a la plaça Guillemó. En aquesta edició hi participaran un total de 27 enti-tats, la xifra més alta aconsegui-da fins ara.

Aquest any s’han potenciat les activitats conjuntes entre les diferents organitzacions perquè es relacionin les diverses cultu-res, segons va explicar ahir la consellera de Cultura de la ca-pital, Meritxell Rabadà. La fira es trasllada de l’envelat del parc Central a la plaça Guillemó per

“aconseguir integrar més gent”, va afegir. Encara que la fira no-més duri una jornada, durant tota la setmana que ve, a partir del dilluns 19 de maig, s’organit-zaran diverses activitats.

Entre els actes programats hi ha danses de diversos països, un torneig de futbol intercultural i vestits tradicionals que s’expo-saran als aparadors dels comer-ços. El dia de la fira hi haurà una cercavila de banderes i vestits, jocs populars, danses i la tren-cada de pinyates de l’associació de mexicans, a més dels concerts de l’Orfeó Andorrà i el de músi-ca argentina. Aquest any s’estre-nen a la fira les associacions de residents argentins, equatorians i mexicans.

D’altra banda, la consellera de Cultura va dir que la zona entre l’aparcament del Trillà i el d’autobusos serà probablement on s’ubicarà part de la festa major, ja que l’aparcament del parc Central estarà ocupat pel Cirque du Soleil.

Finalment, el centre cultural La Llacuna celebra avui i demà jornades de portes obertes per-què la ciutadania conegui els tallers i els cursos que s’impar-teixen a l’equipament cultural. Durant tota la tarda hi haurà de-mostracions i activitats.

27 entitats celebren el Dia mundial de la diversitat

agències

presentació del dia mundial de la diversitat cultural, ahir.

agències anDorra la Vella

interCanvi CuLturaL

DissAbtE 18

‘EL CiCLE DE L’AigUA’. CiAM, A LEs 12Els Solistes de la JONCA (Jove Or­questra Nacional de Cambra d’An­dorra) i un narrador explicaran un conte musicat sobre el cicle de l’aigua, dirigit a infants d’entre 7 i 12 anys. La música acompanyarà la narració del cicle d’una gota d’ai­gua que neix a la vall del Madriu.

‘EMbOLiC A LA FARgA’. FARgA ROssELL, A LEs 17Líquid Dansa representarà, al Cen­tre d’Interpretació del Ferro, com un jove aprenent de fargaire vol demostrar la seva vàlua. Uns fo­llets juganers el volen ajudar però necessitaran la col·laboració del públic, sobretot la dels nens.

qUARtEt MOzARt. MUsEU CAsA D’ARENy-pLANDOLit, A LEs 22Un quartet de violins, viola i violon­cel interpretaran temes de Mozart i Xavier Armenter.

MUsEU DEL tAbAC i Mw MUsEU DE L’ELECtRiCitAtVisites guiades nocturnes. Al mu­seu de Sant Julià, a les 20 i a les 20.30, i al museu d’Encamp, des de les 22 fins a la mitjanit.

portes obertesMuseu de la Moto

MW Museu de l’ElectricitatCasa Cristo

Museu Nacional de l’AutomòbilCasa d’Areny­Plandolit

Museu Postal Centre d’Interpretació de la Natura

Casa RullFarga Rossell

C. d’Interpretació del RomànicCasa de la Vall

Museu del TabacMuseu del Perfum

CIAMCAEE

Page 16: Diari del 15 de maig de 2013

16 Dimecres, 15 De maig Del 2013

Durant el dia d’ahir l’FC Andor-ra va aportar al Govern tota la documentació exigida d’aquest exercici i els quatre anteriors per realitzar una auditoria dels seus comptes. Els números de l’enti-tat s’estudiaran amb deteniment. I mentrestant es viuen moments d’incertesa al club, pel seu futur i el dels jugadors. Una especial atenció hi posa, des de la distàn-cia, la Federació Andorrana de Futbol (FAF).

La primera plantilla de fut-bol compta amb una quinzena d’internacionals, que entren ha-bitualment a les convocatòries de la selecció absoluta i la sub-21, i participen en els entrena-ments setmanals dels dimecres. Aquests són Ayala, Ludo, Emili, Sebas, Lima, Cristian, Mejías, Pol, Pujol, Moisés, Somoza i Toscano, i els sub-21 Leo, Álva-ro i Roca. La preparació física i la competitivitat més grans que

presenten aquests jugadors per disputar la Primera Catalana, respecte als que estan a la Lli-ga Nacional o en altres clubs a Espanya, és evident, com s’ha pogut comprovar en els darrers enfrontaments internacionals.

Per aquest motiu des de l’ens s’està pendent de com es desen-voluparan els fets, tant pel futur de l’entitat com per la situació en què es poden quedar els ju-gadors i la desbandada que hi pot haver. El director tècnic de

la FAF, David Rodrigo, admet que el cas de l’FC Andorra “ens ha agafat per sorpresa” i “es veu amb preocupació”, tot i que s’ho miren des de lluny perquè “no és una qüestió que depengui de nosaltres, ja que no és una enti-

tat que depengui de la Federació Andorrana de Futbol”. Per tant, “cal esperar i tenir esperança que tot s’arregli de la millor manera”.

El seleccionador, Koldo Ál-varez, amb l’estima per haver defensat la porteria de l’FC An-dorra un bon grapat d’anys, també s’ho mira amb inquietud. “Preocupa, i molt”, indica el tèc-nic, per la institució en si i per la selecció, ja que “hi tenim molts jugadors implicats, amb un ni-vell alt de competitivitat per la categoria en la qual es troben”. Per tant, el combinat nacional es ressentiria d’una hipotètica mar-xa de jugadors.

La FAF i el club han mantin-gut una col·laboració en els úl-tims cinc anys a nivell de base, en què l’ens es fa càrrec de l’es-tructura i les despeses de les ca-tegories inferiors de futbol, en els equips juvenil, cadet i infan-til. L’aportació per temporada en aquests conceptes cap a l’entitat ascendeix a 50.000 euros.

La FAF es mostra preocupada pel futur dels internacionals de l’FC Andorra

crisi institucional

joan josep blascoanDorra la Vella

En l’aire el futur de la quinzena de jugadors del primer equip que estan a l’absoluta i la sub-21tati masiÀ

David rodrigo està a l’expectativa del que pugui passar al futur més proper de l’Fc andorra.

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) compta amb una nova web, mantenint el domini (www.faf.ad). Aquesta serà més interactiva i els internautes gaudiran de més continguts, amb notícies, calendaris de competicions, classificacions i vídeos, tant a nivell de clubs com de seleccions. A través de la intranet els clubs poden realitzar tot tipus de tràmits.

La FAF estrena web

bondia

Futbol

El Comitè Tècnic d’Entrenadors és el nou òrgan que, sota l’empa-ra de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), regularà la tasca dels tècnics, donant-los cobertu-ra formativa i de defensa davant dels seus clubs.

Qualsevol entrenador titulat que vulgui entrenar en algun club de la Lliga Nacional o de categories de base haurà d’estar afiliat a aquest organisme, amb un preu de 30 euros per tem-porada. De cara a la pròxima campanya serà necessari, un fet que impedirà que es produei-

xin casos d’intrusisme i que farà que “no tothom pugui ser entre-nador, ja que es necessita una base mínima”, subratlla Montse Sánchez, presidenta del comitè, que remarca que “una persona sense estar titulada no pot en-trenar”. El nivell PRO s’estableix per dirigir la selecció absoluta o la sub-21, els tres conjunts de la Primera Divisió, el B per a Se-gona i base, i el C per a futbol 7. L’òrgan ofereix als afiliats cursos i cada tres anys estan obligats a fer-ne un d’actualització. També defensarà els drets dels tècnics davant els clubs respecte a irre-gularitats que hi pugui haver.

Creació d’un òrgan per regular els entrenadors

j. j. b.escalDes-engorDany

Futbol Futbol

El Yokohama, al Francesc Vila

j. j. b.escalDes

El Torneig internacional Me-morial Francesc Vila té de principal novetat la partici-pació per primer cop d’un equip asiàtic. Es tracta del Yokohama Marinos del Japó. La competició de categories aleví i benjamí es disputa-rà a Ordino i Aixovall el 25 i 26 d’aquest mes. També hi participaran les seleccions d’An dorra, Reial Societat, Vila-real, Slavia de Praga, Espanyol, selecció de Llei-da, Osasuna, València, Sa-ragossa, Athletic de Bilbao, Hajduk Split, Reial Madrid i Sporting de Gijón.

Page 17: Diari del 15 de maig de 2013

esports 17Dimecres, 15 De maig Del 2013

La renúncia de Dani García a participar en els Jocs del Me-diterrani de Mersin (Turquia) per motius laborals ha provocat que el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, demani a les institucions públiques un nou règim per als esportistes nacionals que repre-senten el país.

Aquesta és una situació que s’ha repetit al llarg dels anys, amb atletes classificats per a grans esdeveniments però que no hi han pogut competir en no ser professionals de l’esport i guanyar-se la vida a través de la seva feina. Els Jocs del Medi-terrani es disputaran del 20 al 30 de juny i el judoka va fer arribar ahir al COA la comunicació que no hi podria prendre part. Mar-tí demana, sobretot al Govern, que “els estaments oficials do-nin un cop de mà als atletes que competeixen per Andorra”, com es dóna en altres països, on els esportistes d’alt nivell tenen un marc especial per “protegir-los i donar-los una seguretat laboral”.

Guri renuncia als JocsLa que no serà als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg serà Clàu-

dia Guri, que es trobava en la llista definitiva. Havia de pren-dre part en la prova de salt d’al-çada després de guanyar-se el lloc aconseguint la mínima, però la mateixa Guri ha renunciat en tenir exàmens i perquè l’orienta-ció de la seva carrera esportiva està centrada en el bàsquet i no en l’atletisme.

Visita d’un or olímpicEl taekwondista català Joel González, que va guanyar la me-dalla d’or als Jocs de Londres de l’any passat i també suma dos ors tant en campionats del món com d’Europa, serà demà al Principat

per oferir una conferència col-loqui amb el títol Somni olímpic al Centre de Congressos d’Andorra la Vella (19.30 hores), amb entra-da gratuïta. Aquest acte s’orga-nitza perquè els joves del país puguin escoltar les vivències d’un esportista que ha arribat a adjudicar-se un or olímpic, amb tots els anys de preparació que suposa arribar a aquesta fita.

Per Martí, González és un model a seguir i confia que es converteixi en un referent per a la joventut andorrana, ja que “ens agradaria algun dia acon-seguir una medalla en uns Jocs Olímpics”.

Martí demana més protecció laboral per als esportistes

olimpisme

tati masià

Jaume martí demana uns canvis per afavorir els esportistes laboralment.

Dani García renuncia als Jocs del Mediterrani per culpa de la feinaj. j. b.anDorra la Vella

L’equip nacional d’estiu perd aquesta temporada que acaba d’iniciar-se un dels components que han format part del grup els últims anys, Lluís Sanvicente.

El conjunt està format per

Xavi Teixidó, Ferran Teixidó, Joan Valls, Òscar Casal i Marc Casal. La campanya la centra-ran en les Sky Race Series i les Vertical Kilometer Series. A part d’aquests calendaris, el punt àl-gid de la campanya el tindran en els Campionats d’Europa,

que es disputen a Canazei, en què no serà Xavi Teixidó. El 19 de juliol es disputarà la cur-sa vertical i dos dies després, la Sky Race. També prendran part en la Copa d’Andorra, que consta de sis proves: Vertical dels isards, Trail de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, les traves-ses d’Encamp, la Massana i Or-dino, i Canillo, i el cros vertical Prat Primer. La pròxima cursa en la qual prendran part serà a Barruera dissabte que ve.

El que augmenta és el nom-bre de corredors joves, que aniran competint al llarg de la temporada. Són Laia Coma, Euan Prieto, Aleix Torres, Da-vid Pérez, Marc Haytree, Adrià Collell demont, Marc Gasa, Car-les Serra i Martí Torregrossa.

L’equip nacional veu rebaixat el nombre a cinc corredors

curses de muntanya

RedaccióanDorra la Vella

tati masià

l’equip nacional es va presentar ahir al casal de l’esport.

El sobresalt que van patir els aficionats del BC River Andor-ra diumenge quan van veure que Dani Pérez s’havia de re-tirar al primer quart lesionat té motiu de ser, perquè com a mí-nim es perdrà els dos pròxims partits si s’arriba a un quart davant el Cáceres Patrimonio de la Humanidad.

L’ecografia i la ressonància que se li han practicat indi-quen un trencament a l’adduc-tor dret, encara que no es con-firmen els centímetres, així que s’està a l’espera de l’evolució dels pròxims dies. A Extrema-dura no viatja i serà complicat,

si s’arriba a un cinquè matx, que pugui participar-hi.

Pel que hi ha en joc i pel desgast que produeix tota una temporada, a aquestes alçades qualsevol baixa ho capgira tot i és “un problema important”, admet el tècnic del River, Joan Peñarroya, que segueix tenint tocat Anton Maresch, que està parat per recuperar-se.

Amb aquestes incidències “hem de treure forces d’on si-gui, perquè ens trobem amb una pedra força important, que hem de superar, i estem convençuts de poder fer-ho perquè al llarg de la tempora-da hem demostrat que es pot creure en aquest equip”.

Dani Pérez no viatja a Càceres per lesió

iñaki rubio

dani pérez és enretirat de la pista després de patir la lesió.

RedaccióanDorra la Vella

bàsquet

escacskarate

El Campionat escolar tindrà un centenar de participants

El Topkata arriba al final amb categories per decidir-se

RedaccióanDorra la Vella

j. j. b.anDorra la Vella

Ahir van obrir-se les inscrip-cions per a la setena edició del Campionat escolar d’es-cacs de la Massana i el 26è Campionat escolar individu-al d’Andorra. Es podran rea-litzar fins al 23 d’aquest mes. Es disputarà en set rondes i estarà dividit en tres catego-ries d’edat, la sub-8, la sub-10 i la sub-12. “El nostre objec-tiu és que els nens gaudeixin dels escacs i no tant la part competitiva. La intenció és que hi participi el màxim de nens de tot el país”, assenyala Òscar de la Riva, director tèc-nic de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra.

El Trofeu McDonald’s Topka-ta celebra dissabte la jornada final al pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany amb algunes categories encara per decidir el guanyador. Aquestes són les d’open mitx, kata família, juvenil i aleví. En canvi, ja n’hi ha algunes que estan resoltes després de les dues jornades disputa-des. Els campions d’aquesta edició són Ian Marcos en ca-tegoria prebenjamí, Ariadna Caramés en benjamí i Joel Quintana en infantil. En fi-nalitzar la competició es re-alitzarà l’acte d’entrega de trofeus als guanyadors.

Page 18: Diari del 15 de maig de 2013

CLASSIFICATS18 DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013

Vols vendreel teu cotxe

o la teva moto?Anuncia’t

en aquest espai. Més informació al

80 88 88

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

DISPOSEM DE MOBILIARI DE BOTIGA I MANIQUINS DE MOLT BONA QUALITAT A

PREU D'OCASIÓ (estat impecable)

Interessats: 33 25 26

Immobles

Vicky, Jessica

23 anys21 anys

Amigues molt vicioses i, sobretot, molt discretes. A la Seu d'Urgell.

Les 24 hores. També sortides

Tel.: +34 973 989 518+34 639 540 077

Salomea

Novetat a la Seu d’Urgell. Massatges professionals

i sortides les 24 h.

Tel.: 688 280 388

Vehicles

MOTOR ESPAI

PREPARI EL SEU

VEHICLE PER A

AQUEST ESTIU:pneumàtics

nous a preus

excepcionals

REGAL:càrrega d’aire condicionat

Av. d’Enclar, 50 – Santa ColomaPrincipat d’[email protected]. (+376) 89 00 00

AUTOCARAVANA EN VENDA

FIAT-DUCATO-KNAUS SUN TRAVELER 708 K

MOTOR 2800 JTD

36.500 KM, MOLT BON ESTAT, GUARDADA SEMPRE A L'INTERIOR. 6 PLACES AU-TORITZADES EN CIRCULACIÓ i 7 PLACES PER DORMIR, SE-PARACIÓ ENTRE MENJADOR, LLITERES NENS i LLIT DOBLE

CAPUCINA. (Hi poden dormir 4 persones

sense desmuntar res.)EQUIPAMENTS EXTRES

PREU: 38.000 €

MÒB.: 323 713

Vols vendre o llogar el teu pis?Anuncia’t en aquest espai Més informació al 80 88 88

PREUS A PARTIR

40 €TRANSPORTSMUDANCES DESMUNTATGE

MUNTATGE DE MOBLESTEL. 618 646

ANDORRA PISOS

DE 2 I 3HABITACIONS

SENSE MOBLES A

LA ZONA DE L’OPEL. PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 - www.guardatot.com

Servei privat de lloguer de traster a Andorra a partir d’1m2 fins a 15m2 per a empreses i particulars.Trasllada i emmagatzema totes les teves pertinènces de manera còmoda, fàcil, segura i accessible tot l’any les 24 hores del dia.Guardatot, molt més que un traster convencional!

Es venhonda

Pantheon 150.

Color negre.

17000 KmPreu 1200 €

Tel.: 32 53 85

OPORTUNITATPer imminent desnonament

es venen tots els efectes de la llar.

Tel. 665 700

Comprem pisos a bon

preu. Tel. 833 003

Neu i Mar Immobiliària

Page 19: Diari del 15 de maig de 2013

classificats 19Dimecres, 15 De maig Del 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

LLOGUERS

ImmObILIàRIaCompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immoblesTelèfon: 801 055 - www.granvalira.com [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3880: Pis cèntric, 92 m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, cuina, menjador. Garatge opcional a 95 €. PREU: 660 €REF. 4263: Pis, 110 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, safareig, saló menjador, balcó. Garatge opcional. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 800 €REF. 4228: Pis, 140 m2, 3 dormitoris dobles, cui-na amb safareig, 3 banys, menjador gran amb balcó. Exterior. Garatge opcional. PREU: 800 €REF. 4038: Pis de 65 m2, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Plaça de garatge. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 600 €REF. 4310: Pis de 85 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. Bon estat. PREU: 550 €REF. 4334: Àtic, 100 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador. TERRASSA. Garatge i traster. PREU: 780 €REF. 4353: Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, 1 bany auxiliar, menjador. Cuina tancada, men-jador, balcó. Plaça de garatge opcional, 75 €. PREU: 475 €REF. 4370: Ciutat de Valls, pis de 125 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, men-jador, molt lluminós, DESPESES INCLOSES. PREU: 595 €TRASPÀS DE CENTRE D’ESTÈTICA, 150 m2, recepció, 5 cabines, 1 despatx, 2 banys, semi-nou. PREU: 25.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 4098: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina oberta i equipada, saló menjador, moblat, exterior. Plaça de garatge. PREU: 570 €REF. 4291: La Plana. Casa adossada, 210 m2, 4 dormitoris dobles, 3 banys, 1 bany auxiliar, cuina, menjador, terrassa. 2 places de garatge. Celler. PREU: 1.200 €REF. 4289: Pis de luxe, 105 m2, 3 dormitoris,

2 banys, cuina tancada, menjador, 2 places de garatge i traster. PREU: 1.000 €REF. 3980: Pis, 115 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, balcó. DESPESES INCLOSES. PREU: 695 €REF. 4347: Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 4381: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Plaça de garat-ge. MOBLAT. PREU: 450 €REF. 4378: Pis de 46 m2, 1 dormitori, 1 bany, saló menjador, cuina. Moblat. PREU: 385 €

LA MASSANAREF. 4300: Xalet de 130 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador amb llar de foc, terrassa de 250 m2, garatge per 2 cotxes. PREU: 900 €REF. 4138: Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, calefacció individual elèctrica. PREU: 500 €REF. 4332: Pis de 75 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina equipada, saló menjador. Plaça de garat-ge. Moblat. PREU: 500 €REF. 4350: Pis cèntric de 45 m2, 1 dormi-tori, 1 bany, cuina oberta, menjador, balcó. PREU: 375 €

ORDINOREF. 4088: LA CORTINADA. Pis de 90 m2, 2 dormitoris dobles, 2 banys, safareig, cuina, saló menjador, llar de foc, garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3837: Pis a estrenar, 136,65 m2, 3 dor-mitori, 2 banys, cuina tancada, saló men-jador, balcó de 17,72 m2. Garatge i traster. PREU: 970 €REF. 4194: PLETA D’ORDINO. Casa adossada de 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, cuina, men-

jador, jardí, celler, 2 places de garatge. MOBLA-DA. PREU: 1.100 €

ENCAMPREF. 3451: Pis de 40 m2, moblat, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menja-dor, garatge. PREU: 300 €REF. 4157: Pis de 43 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, saló menjador, cuina equipada, moblat. PREU: 350 €REF. 4081: Pis, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló, garatge. PREU: 475 €REF. 4103: Pis de 79 m2 + 72 m2 de jardí, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge i guardaesquís. PREU: 650 €REF. 4376: Les Bons. Pis de 92 m2, 3 dormito-ris, 2 banys, menjador amb llar de foc, jardí de 18 m2, garatge i traster. PREU: 650 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 4272: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, menjador, calefacció elèctrica. Situat al centre, reformat, edifici sense ascen-sor. PREU: 400 €REF. 4072: Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador, garatge. PREU: 400 €REF. 4273: Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, menjador, balcó. Plaça de garatge. PREU: 595 €REF. 4256: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, cuina semioberta, 2 banys, menjador, balcó, sol i vis-tes. Pàrquing . Despeses incloses. PREU: 700 €REF. 4083: Pis de 73 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, terrassa, plaça de garat-ge i traster. PREU: 500 €REF. 4337: Pis de 90 m2, terrassa de 20 m2, 3 dormitoris, 2 banys (amb banyera i dutxa d’hidromassatge), cuina, menjador, llar de foc. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 550 €

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDa - OFERTa DE La SETmaNa - ÚLTIm PREUANDORRA

OPORTUNITAT! Pis, 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys, ampli saló menjador amb sortida a terrassa, garatge, sol i vistes. PREU: 157.500 €

ESCALDES-ENGORDANYRef. 892 Pis, 60 m2, 1 h., bany, pq., s’hi admeten animals, armaris, lluminós, tot reformat ........550 €Ref. 538 Pis moblat i equipat, 68 m2, 2 h., bany, aparcament, despeses incloses ................. 680 €Ref. 895 Pis, 55 m2, moblat i equipat, 1 dormitori, bany, molts armaris, safareig .................480 € Ref. 653 Pis cèntric, 110 m2, 4 h., 2 b., cuina indep., safareig, balcó, parquet, armaris, sol ....690 €Ref. 876 Pis, 70 m2, 2 h., 1 b., pq., cuina indep., balcó, parquet, safareig, vistes, sol .............550 €Ref. 1030 Pis obra nova, 2 h., bany, cuina, semimoblat, lluminós, armaris, s’accepta gos ....470 € Ref. 888 Pis d’obra nova, 87 m2, 3 h., bany, cuina oberta, opció de pq., s’accepten animals .......610 €Ref. 1049 Pis, 115 m2, 4 h., cuina, 2 b., armaris, safareig, terrassa, sol, vistes, calef. inclosa........675 €Ref. 737 Pis de 85 m2, 3 hab., cuina tancada, ampli saló menjador, 1 bany, 1 bany aux. ......650 €ANDORRA LA VELLARef. 855 Aparcament, barri antic d’Andorra, prop de FEDA...................................................... 80 €Ref. 762 Pis, 65 m2, 2 h., bany, cuina indep., safareig, reformat, armaris, ben situat.............450 €Ref. 868: Pis, 124 m2, 3 h., 2 b., terrassa, safareig, armaris, vistes, sol, despeses incloses .....800 €Ref. 981 Àtic seminou, 55 m2, 1 h., 1 bany, cuina indep., traster, vistes, sol, pàrquing opc..........550 €

Ref. 1045 Pis, 80 m2, 2 h., 2 b., cuina tancada, armaris, traster, ben situat, sol i vistes ..........620 €Ref. 573 Zona Escale, 2 h., 2 b., 85 m2, bons acabats, armaris, lluminós, despeses incloses ..780 €Ref. 852 Pis cèntric de 4 h. dobles, 1 bany, cuina tancada, ampli saló menjador, sol ............690 €Ref. 830 Pis, 112,14 m2, 3 h., 2 banys, cuina tancada, rebost i safareig, saló menjador ........700 €Ref. 763 Estudi en ple centre (zona església), moblat i equipat i amb despeses incloses ......437 € ENCAmpRef. 330 Pis, 50 m2, moblat i equipat, reformat, 1 h., bany, terrassa, vistes, sol, aparcament .....400 €Ref. 1007 Pis, 40 m2, 1 h., 1 b., armaris, aparcament i traster inclosos, sense mobles...........275 €Ref. 955 Pis cèntric, 55 m2, 1 h., ampli menj., cuina americana,pàrquing i traster ................400 €LA mASSANARef. 1022 Pis cèntric, 93 m2, 3 h., 2 b., safareig, balcó, 2 pàrq., traster, vistes ........................700 €Ref. 944 Pis nou, cèntric, 147 m2, 4 h., 2 b., cuina indep., safareig, balcó, armaris, sol, vistes......730 € Ref. 949 Àtic nou, cèntric, 75 m2, 1 h., 1 b., vestidor, armaris, safareig, vistes, preciós ..........625 € Ref. 1019 Pis ben situat, 75 m2, 2 h., 1 b., cuina oberta, terrassa, pq., traster, sol, vistes ......575 €Ref. 541 Pis cèntric, 45 m2, 1 h., 1 b., cuina oberta, reformat, armaris, parquet, balcó ..........375 €

OPORTUNITAT!! Pis a Andorra la Vella (zona c/ Bona Vista), 100 m2, 3 habitacions, 1 bany, menjador i habitació principal amb sortida a terrassa. (Ref. 1028). Preu: 157.500 €

Pis a Escaldes de 97 m2, de 2 habitacions (1 doble, 1 individual), amb terras·sa de 30 m2, traster d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. (Ref. 1047).Preu: 170.000 €

Sota àtic a Escaldes–Engor·dany (zona Immigració) per reformar, d’uns 100 m2, 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina amb safareig, un apar·cament inclòs al preu. Pos·sibilitat d’adquirir un altre aparcament i un traster a la mateixa finca. (Ref. 488). Preu: 221.500 €

OPORTUNITAT!! Casa adossada a Andorra la Vella de 143 m2 distribu·ïda en: planta soterrani: garatge de 74 m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62 m2 amb entrada a la cuina i menjador; planta prime·ra: 1 suite amb bany complet, 2 dormitoris dobles, bany complet. (Ref. 1040). Preu: 410.000 €

OPORTUNITAT!! Pis cèn·tric a la Massana de 64,87 m2, 2 habitacions, 1 bany (banyera d’hi·dromassatge), molt bon estat de conservació. (Ref. 983).Preu: 109.000 €

OPORTUNITAT!! Pis a Andorra la Vella, 96 m2, 4 habitacions, 2 banys, vistes, assolellat, terras·sa i una plaça d’aparca·ment. (Ref. 585).Preu: 220.000 €

LLOGUER

VENDA

Page 20: Diari del 15 de maig de 2013

CLASSIFICATS20 DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013

PIS, 2 HABITACIONS, ENCAMP

175.000 €

FINANÇAMENT AL 100%

Tel. 831 277

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster,terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 5402 habitacions: 420 €.

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana,llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.REBAIXAT: 475.000 €

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLA I SANTA COLOMA

REF. 2120101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AL C/ BONAVISTA. PREU: 350 EUROS

REF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROS

REF. 3680101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, ZONA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 500 EUROS

REF. 2880201: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 400 EUROS

REF. 4420101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, CUINA INDEPENDENT, BALCÓ, SENSE PÀRQUING, ZONA ESCALE. PREU: 470 EUROS

REF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MOBLES, GRAN MENJADOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA DE L’ANTIC HOSPITAL. PREU: 600 EUROS

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 2650101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, EX-TERIOR, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 350 EUROS

REF. 4170101: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, TOT EX-TERIOR, A L’AV. PONT DE LA TOSCA. PREU: 400 EUROS

REF. 4070102: PIS, 2 HABITACIONS AMB MOBLES, CUI-NA INDEPENDENT, MENJADOR, A LA ZONA DEL DON DENIS. PREU: 450 EUROS

REF. 2320101: ÀTIC, 2 H., SENSE MOBLES, ALTELL GRAN,

TOT EXTERIOR, AMB VISTES I PQ. PREU: 750 EUROS

REF. 3070101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, TOT EXTERIOR, AMB VISTES, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 625 EUROS

ENCAMP

REF. 3250101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 275 EUROS

REF. 4220101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, AL COSTAT DEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROS

REF. 4060101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SEN-SE, AMB BALCÓ I PÀRQUING. ZONA MIRADOR D’EN-CAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 3310101: PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING, AL C/ MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 2320301: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PQ., ZONA DE L’HOTEL CORAY. PREU: 350 EUROS

REF. 2910101: PIS, 2 HABITACIONS DOBLES SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, A LA ZONA DEL PEDRAL. PREU: 400 EUROS

LA MASSANA

REF. 9990109: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, CUINA-MENJADOR, TOT EXTERIOR AMB PÀRQUING. ZONA DE SISPONY. PREU: 600 EUROS

ARINSAL

REF. 2500101: PIS, 1 H., MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈ-DIT ANDORRÀ, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROS

REF. 2090101: PIS, 1 HAB., AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROS

REF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROS

REF. 3490401: PIS, 2 HABITACIONS, SOLEJAT, AMB VIS-TES. PREU: 400 EUROS

EL TARTER

REF. 9990110: PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PQ. I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA, A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS

REF. 4400101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS

REF. 3970002: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQ. I TRASTER, DAVANT DE PQ. PISTES. PREU: 350 EUROS

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 2670101: PIS, 2 H., AMB TERRASSA, SENSE MO-BLES I PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 400 EUROS

REF. 3980101: PIS, 3 HAB., AMB MOBLES, AMB PQ., A LA CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 500 EUROS

REF. 2220002: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, AMB PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 120.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSLA MASSANA. REF. 3504: Àtic dúplex exclusiu, 280 m2, nou, a estrenar, tot exterior, acabats d’alta gamma, vistes a tota la vall i sol tot el dia, saló menjador amb sortida a la terrassa, 4 habitacions dobles, 3 banys complets, 1 bany au-xiliar, gran cuina offi ce totalment equi-pada, terrassa, 2 places d’aparcament. PREU: 2.400 €

ENCAMP. REF. 3556: Àtic d’1 habita-ció, 1 bany complet, cuina oberta, saló menjador. MOBLAT I EQUIPAT. Pàrquing i traster opcional 60 €. PREU: 335 €

ORDINO. REF. 3565: Pis MOBLAT I EQUI-PAT al centre d’Ordino, al costat de les escoles, 100 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina separada equipada, saló menjador amb llar de foc, aire con-dicionat, balcó. Pàrquing. PREU: 800 €

AIXIRIVALL. REF. 3545: Casa adossada. Planta baixa: garatge per a 2 cotxes,

bany auxiliar, cuina nova equipada amb sortida al jardí, saló menjador amb llar de foc. Planta -1: 2 menjadors amb llar de foc, cuina amb barra, bany auxiliar, bu-gaderia equipada i jardí i celler. Planta 1: 1 suite, 2 habitacions dobles, 1 individu-al, 1 bany. Planta 2: gran habitació amb vestidor amb sortida a la terrassa. Total-ment moblada i amb precioses vistes. PREU: 1.250 €

SANT JULIÀ. REF. 2883: Pis cèntric moblat i equipat de 3 habitacions (1 suite amb vestidor), 2 banys complets, un amb banyera d’hidromassatge i un altre amb dutxa d’hidromassatge. Cuina equipada, saló menjador, terrassa de 12 m2, balcó i tot exterior. PREU: 700 €

ESCALDES. REF. 3557: Pis de 115 m2, 4 dormitoris, 1 bany complet, 1 bany aux., cuina tancada amb safareig, saló menja-dor. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 695 €

ARINSAL. REF. 3560 MAGNÍFICA OPORTUNITAT

Pis seminou de 3 habitacions dobles, 2 banys complets

amb banyera, cuina separa-da, saló menjador assolellat.

Pàrquing i traster.PREU: 157.500 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ARANS. REF. 3563 Producte d’inversió amb bona rendi-bilitat. Pis de 93 m2 amb 3

habitacions, 1 bany complet, cuina separada i equipada,

1 bany complet, saló menja-dor amb llar de foc i terrassa. Pàrquing. Zona molt tranquil-

la a prop d’Ordino i de les pistes d’esquí d’Arcalís.

PREU: 120.750 €

821644 - 344828

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

ESCALDES-ENGORDANY - ZONA HOSPITAL2 HAB., PÀRQUING, SEMINOU: 165.000 €

LA MASSANA ÀTIC, 120 M2, AMB TERRASSA: 158.000 €

ANDORRA LA VELLADAVANT DEL LYCÉE FRANCÈS, 2 HAB. 130.000 €

ENCAMP ÀTIC SEMINOU, 140 M2, 3 HAB., BOX DOBLE.

TRES BALCONS, SOL I VISTES: 315.000 €CANILLO - OBRA NOVA

3 HAB., 98 M2, PÀRQUING DOBLE: 210.000 €LA MASSANA - CENTRE

2 HABITACIONS, SEMINOU, PÀRQUING I TRASTER: 175.000 €

EL TARTER1 HABITACIÓ, SEMINOU, PÀRQUING: 75.000 €

VENDES - OPORTUNITATANDORRA LA VELLA

• CENTRE, 1 H., SENSE MOBLES: 295 €. AMB MOBLES: 375 € I 400 €• 1 HABITACIÓ, MOBLES, PÀRQUING I TRASTER: 450 €

• PISOS, 2 HABITACIONS, CENTRE, AMB MOBLES I SENSE: 450 €• TRASTERS: 30 € - CARRER ALZINARET

• PUB CÈNTRIC EQUIPAT I EN NORMATIVA, SENSE TRASPÀS: 1.300 €ESCALDES-ENGORDANY

• ZONA HOSPITAL, SEMINOU: 2 HAB., PÀRQUING I TRASTER: 600 €ENCAMP

• 1 HAB., MOBLES, BALCÓ, ASSOLELLAT, PÀRQUING I TRASTER: 475 €• ZONA DE LES ESCOLES, 1 HABITACIÓ, PÀRQUING: 325 €• MIRADOR, 2 HABITACIONS, SEMIMOBLAT: 350 €

• VALIRA NOVA, 3 HABITACIONS, 2 BANYS I PÀRQUING: 500 €• LES BONS, 3-4 HABITACIONS, SENSE MOBLES: 395 €• BAR COMPLETAMENT EQUIPAT, SENSE TRASPÀS.

• LES BONS, MAGATZEM DE 60 M2: 350 €LA MASSANA - CENTRE

•1 HABITACIÓ, MOBLAT: 325 €CANILLO

• SEMINOU, 2 HABITACIONS, MOBLES I 2 APARCAMENTS: 450 €• TARTER, 1 HABITACIÓ, PÀRQUING, TERRASSA, MOBLES: 350 €

LLOGUER

col∙legiadanúm. 76

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]·legiat 366

ESCALDES-ENGORDANYPis de 2 hab., 1 despatx, 2 banys,cuina tancada, terrassa. Sol i vistes, amb pàr-quing inclòs. Preu: 650 € Pis de luxe a Can Diumenge, 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.600 € + desp.

ANDORRA LA VELLALocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €

Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €Pis seminou de 3 habitacions, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despe-ses incloses. Preu: 750 €Àtic dúplex molt cèntric (c/ Callaueta), de 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb llar de foc i terrassa, 2 places de pàrquing. Preu: 1.100 € + desp.

SANT JULIÀ DE LÒRIAPis seminou a Auvinyà, 1 dormitori, bany complet, menjador amb cuina americana. Preu: 360 €Casa adossada seminova (1 any) al

poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €Pis seminou de 90 m2. Totalment mo-blat i equipat. 3 habitacions, 2 banys amb dutxa i banyera hidromassatge, cuina totalment equipada, 2 terrasses. Preu: 600 €

ENCAMPPis de 2 hab., 1 bany complet, men-jador amb llar de foc, cuina oberta i equipada. Pàrquing inclòs. Preu: 425 €Pis nou, a estrenar, de 50 m2, 1 habi-tació, cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €

OPORTUNITAT!!! Pis a Arinsal de 65 m2, 1 dormitori doble, bany complet, bany de cortesia, cuina americana i menjador amb llar de foc. 2 places de pàrquing (possibilitat de fer-hi box per a 3 cotxes). Preu: 60.000 €!!

Pis a Andorra la Vella (c/ Bona Vista), 3 dormitoris, 2 banys, menjador amb sor-tida a terrassa i pàrquing.Preu: 157.500 €

OPORTUNITAT!! Pis de 100 m2 a Sispony (la Mas-sana), 2 dormitoris dobles (2 suites), 3 banys, cuina tan-cada, menjador, pàrquing i traster. VISTES!!!Preu: 145.000 €

Pis a Encamp de 4 dormitoris, 115 m2, 2 banys, cuina tanca-da i menjador amb llar de foc, amb terrassa. Pàrquing inclòs. Preu: 138.000 € Negociable

Pis al centre d’Andorra (Ho-tel Plaza), 3 dormitoris, bany complet, cuina tancada, safa-reig, menjador i sala d’estar.Preu: 205.000 €

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

Pis seminou al centre d’Es-caldes, 133 m2, amb 4 ha-bitacions (2 dobles i 2 en suite), 2 banys complets, cuina gran, parquet, armaris encastats. Pàrquing i traster. Preu: 385.000 €!!

BUSQUEM PISOS DE VENDA I LLOGUER PER ALS NOSTRES CLIENTS

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

OPORTUNITATES VEN

APARTAMENT DE 40 M2

AL PAS DE LA CASAA 30 M DE PISTES Preu: 60.000 €

TEL. 38 48 17 (Vanessa)

Es traspassa discotecaa Andorra la Vella

Interessats, contacteu aquest [email protected]

Page 21: Diari del 15 de maig de 2013

CLASSIFICATS 21DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013

Lloguer

Venda

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG A LA MASSANAEDIFICI EN PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA MEITAT DEL LLOGUER*!

PISOS AMB TOTS ELS ELECTRODOMÈSTICS, PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS

CANILLO - REF. 00442OPORTUNITAT: Magnífic àtic amb vistes espectaculars a la vall i situació privilegia-da, a 5 minuts dels remuntadors a pistes, sol tot el dia, totalment moblat i en perfec-te estat. 1 habitació amb armari encastat, bany complet. 1 plaça d’aparcament i un armari guardaesquís. Preu: 79.000 €

VALL D’INCLESREF. 00670Planta baixa de 65 m² + terrassa de 20 m². saló menjador amb llar de foc i cuina equi-pada, 2 habitacions, 1 bany, 1 safareig, 1 pàrquing.

Preu: 95.000 €

CANILLOREF. 00492OBRA NOVA, àtic de 51 m², moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany, 1 pàrquing. Enfront de la cascada.

Preu: 90.000 €

REF. 00065. Dúplex d’obra nova de 75 m², 1 habitació doble amb armari encastat més estudi de 18 m², 1 bany, cuina equipada oberta al menjador, safareig equipat. Preu: 545 €/mes

REF. 00015. Pis seminou de 80 m², 2 habitacions dobles amb armaris encastats. Cuina oberta al menjador, bany, safareig. Preu: 545 €/mes

REF. 00008. Pis de 50 m², 1 habita-ció doble amb armari encastat, cui-na oberta al menjador amb sortida a terrassa de 20 m², bany complet.Preu: 400 €/mes

BORDES D’ENVALIRADAVANT L’ESCOLA D’ESQUÍ

Pisos d’obra nova entre 70 i 98 m2, terrassa, 2 habitaci-ons, banyera hidromassatge, cuines equipades, nevera, rentavaixelles, rentadora/as-secadora, forn, vitroceràmi-ca, campana, 1 plaça d’apar-cament i 1 traster.Preu: a partir de 115.000 €

OFERTA 2013

* només per a residents andorrans

CASA NOVA COLAT,CENTRE DE LA MASSANA,

EDIFICI ACABAT DEREFORMAR ÍNTEGRAMENT

COMUNITAT REDUÏDA

Pisos de 150 m2, 4 habitacions amb armaris encastats, 2 banys, cuina i safareig, menjador amb

balcó, terres de parquet, tot exterior, NOU, A ESTRENAR!

PREU: A PARTIR DE 730 €/mes

EXCLUSIU ÀTIC DE 70 m2

Cuina oberta al menjador, 1 habitació amb vestidor,

bany amb traster.PREU: 625 €/mes

L L O G U E R S

NOVA ADREÇA:Av. Riberaygua 39 4ª

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 480 €2 habitacions, nou, molt cèntric, quali-tat (Ref. 3046). 790 €

ENCAMP1 habitació doble, prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, impecable, ter-rassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 habitació, qualitat, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 habitacions dobles, impecable, sol i vistes, pàrquing (Ref. 1851). 650 €

LA MASSANAEstudi (centre) reformat, cuina equipada (Ref. 2971). 350 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 2 habitacions, 2 banys, terrassa 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 habitació (Pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €2 hab., ampli menjador, nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 3362). 450 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

LA MASSANA - CentreOPORTUNITAT (ideal inversió per lloguer)

(Rebaixat a 70.000 euros)40 m2, estudi, MOBLAT

1 bany, ampli menjador, cuina equipada

(Ref. 2970) 70.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 hab., 1 bany, cuina tancada, possibilitat de pàrq. (Ref. 3308). 620 €3 habitacions, cèntric, cuina tancada (Ref. 2151). 650 €ÀTIC, 3 hab. dobles. Nou, cèntric, cuina tan-cada, terrassa, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 habitació doble. Cui-na equipada, exterior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina indepen-dent, calefacció inclosa (Ref. 2991). 520 €ÀTIC, 3 hab. (molt cèn-

tric), cuina independent, pàrquing (Ref. 3390). 700 €3 hab. (molt cèntric), cuina independent, bon estat (Ref. 3301). 700 €4 hab., ampli menj., cuina offi ce, pàrquing i traster (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 habitació, ampli men-jador, exterior, pàrquing i traster (Ref. 2490). 425 €2 hab., ampli menj., nou, pàrquing i traster. 600 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i

traster (Ref. 1792). 400 €1 hab., 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàrquing (Ref. 2056). 450 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàr-quing i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €2 hab., ampli menjador, 1 bany, pàrquing i traster

(Ref. 3203). 550 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tanca-da, pàrquing i traster (Ref. 3385). 595 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, pàrquing i tras-ter (Ref. 3121). 650 €

ORDINO2 habitacions, llar de foc, terrassa, pàrquing i traster (Ref. 2169). 600 €3 habitacions, nou, llar de foc, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i tras-ter (Ref. 3318). 750 €

PODEM LLOGAR RÀPIDAMENTEL SEU PIS. TENIM CARTERA DE CLIENTS INTERESSATS

Page 22: Diari del 15 de maig de 2013

CLASSIFICATS22 DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013

LLOGUERS

LA MASSANA - Ref. 236370 m2 aprox., dúplex al centre de la Massana. Sala d’es-tar-menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet. Sol i vistes. Moblat i equipat.PREU: 106.000 €

ESCALDES-ENGORDANY Ref. 2364. 192 m2 + 150 m2 terrassa/jardí. Gran sala d’estar-menja-dor amb llar de foc, cuina offi ce, 5 dorm. dobles, 3 banys complets. Suite amb hidromassatge i vestidor. Àmplia terrassa/jardí. Sol i vistes. 3 places d’aparcament i traster. PREU: 400.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLARef. X-418. 650 m2 aprox. Ampli xalet amb moltes possibilitats. Gran menjador, sala d’estar, 5 dorm. (2 suite), 4 banys, 2 terrasses. Gran sala polivalent on es pot fer gimnàs i piscina. Sol i vistes. Ascensor. Garatge per a 5/6 vehicles. PREU NEGOCIABLE!PREU: 850.000 €

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2315: 90 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada amb safareig, 2 dorm. dobles, 2 banys complets, 1 despatx/cambra de planxa. Sol i vistes. Cèntric. Plaça d’apar-cament. PREU: 590 €/mensualsESCALDES-ENGORDANYRef. LL-182: 220 m2 aprox. Pis de luxe a Can Diumenge. Gran sala d’estar-menja-

dor, àmplia cuina, safareig, 4 dormitoris dobles (2 suites), 3 banys complets, 1 lavabo. 2 terrasses. Sol i vistes. Semi-nou. Box per a 4 cotxes + gran traster. PREU: 1.400 €/mensualsENCAMPRef. LL-14: 62 m2 aprox. Àtic seminou. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta, 1 dormitori doble, 1 bany amb cabina hidromassatge, 1 despatx.

Sol i vistes. Parquet. Plaça d’aparcament + guardaesquís. PREU: 350 €/mensualsCANILLORef. LL-116: 65 m2 aprox. Pisos nous, a estrenar, al centre de Canillo. Sala d’estar-menjador, cuina amb passa-plats, 2 dormitoris, 1 bany complet + 1 lavabo. Armaris encastats. Sol i vistes. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 300 €/mensuals

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REF: 01390 - ESCALDES-ENGORDANY - PESSEBRE Pis, 2 habitacions, 1 bany complet, 1 bany de cortesia, cuina o� ce, safareig, menjador, pàrquing, sol i vistes. Preu: 600 € REF: 01388 - ESCALDES-ENGORDANY - PESSEBRE Pis, 3habitacions ,1 despatx, 1 bany complet, menjador exterior amb balcó, pàrquing, sol i vistes. DESPESES INCLOSES. Preu: 700 € REF: 02619 - ENCAMP - LES BONS Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina equipada, bany complet. Pàrquing i traster. TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT. Preu: 400 €REF. 02160 - CORTALS Carretera dels

Cortals: 3 habitacions (1 doble, 2 indivi-duals), 1 bany, cuina tancada, menjador ext. Assolellat. No s’hi accepten animals. Preu: 375 €Ref. 00763 - ENCAMP - LES BONS PIS NOU, A ESTRENAR. Pis, 1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. SENSE MOBLES. Preu: 350 €Ref. 01057 - ENCAMP- CENTRE Pis a estrenar, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. Preu: 500 €Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €

Ref. 01874 - SANT JULIÀ - Centre Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina, menjador amb llar de foc i terrassa, MOBLAT. Preu: 550,00 €Ref. 02172 - ANDORRA LA VELLA - Terra Vella VILARS, 1 habitació, 1 bany, cuina, menjador, PÀRQUING OPCIONAL 60 €/MES. Preu: 375 €Ref. 02138 - ENCAMP - Hort de Godí Pis de 3 dormitoris, 2 banys complets amb banyera, cuina OFFICE, menjador exterior amb terrassa, pàrquing i traster. 75 € de despeses. Preu: 700 €

DIVERSOS LOCALS PER LLOGAR A TOTES LES PARRÒQUIES

Ref. 02666ESCALDES-ENGORDANY

Ref. 02538 - ANDORRA LA VELLA Recta de Santa Coloma. Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNITAT!!! Preu: 136.000 €

Ref. 02576 - ENCAMP - CENTRE3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany. Terrassa. Preu: 105.000 €Ref. 02587 - ENCAMP - LES BONS Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, pàrquing. Préstec a 30 anys: 555 €/mes. Fi-nançament al 100 x 100. Preu: 175.000 €Ref. 00342 - CANILLO - INCLES Estudi amb bany complet, cuina americana i saló menjador, situat a peu de pistes, ideal per a inversió. Preu: 85.000 €Ref. 00264 - ENCAMP - ELS CORTALS Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina, bany, pàrquing. PÀRQUING I TRASTER. Preu: 65.000 €

Ref. 01628 - ENCAMP - VILA Àtic dúplex, 2 habitacions suites, 2 banys, cuina, men-jador amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 230.000 €Ref. 02650 - ESCALDES-ENGORDANY - VILARS Pis en venda, 3 dormitoris, saló menjador, cuina tancada, 2 banys com-plets, balcó. Pàrquing i traster. SOL I VISTES. Preu: 230.000,00 € Ref. 02661 - ENCAMP - PRAT DE LES OQUES 140 m2. 3 dormitoris, saló menja-dor, cuina, 2 banys. Pàrquing, traster. CEN-TRE. Preu: 385.000 €Ref. 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €Ref. 02662 - CANILLO Pis de 2 dormito-ris, saló menjador, cuina equipada, bany complet, safareig, pàrquing i traster. NOU, A ESTRENAR. Preu: 126.000 €

PIS A REFORMARPis de 3 habitacions dobles, 2 banys,

cuina tancada, safareig, pàrquing.

Preu: 168.000 €

ENCAMPRef. 2361. 130 m2 aprox.Àtic. Sala d’estar-menja-dor amb llar de foc i zona de bar, cuina offi ce amb safareig, 3 dorm. dobles, 2 banys complets. Sol i vistes. Parquet. Box per a 3 vehicles.PREU: 280.000 €

LA MASSANARef. 2340. 90 m2 aprox.Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada, 3 dorm., 1 bany complet + 1 lava-bo. Parcialment reformat. Molt cèntric. Sol i vistes. 2 places d’aparcament.PREU: 150.000 €

Pisos de lloguer nous, a estrenar,amb cuina totalment equipada,per 500 €, a Encamp.

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

ES LLOGA PIS DE100 M2

3 habitacions amb armaris encastats, bany complet, bany auxiliar, cuina separada, saló

menjador i traster. PREU: 570 €

(CALEFACCIÓ INCLOSA)

TEL. 321 462

A SANT JULIÀ

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:ESCALDES-ENGORDANY, CARRETERA D’ENGOLASTERS. Pis reformat, 2 habitacions, bany complet, cuina equipada, terrassa, pàrquing. Lloguer: 500 €ORDINO – LA CLOTA VERDA. Àtic, sol i vistes, 3 habitaci-ons, 2 banys complets, cuina separada gran, saló menjador amb llar de foc. Lloguer: 675 €

INFORMACIÓ: 68 25 92

DIRECTE DE PROPIETARIES LLOGA PIS - ZONA ESCALDES

4 HABITACIONS, ARMARIS ENCASTATS, 2 BANYS COMPLETS. PÀRQUING OPCIONAL.

TEL. 825 949 / 345 515 / 869 976

Busquem pisosde lloguer a totes

les parròquies

Tenim clientsesperant per llogar

el vostre pis!

Page 23: Diari del 15 de maig de 2013

CLASSIFICATS 23DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LA MASSANA (Arinsal) REF. 6067

Pis de 90 m2 amb 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina amb

passaplats, terrassa.Sol i vistes.

PREU: 85.000 €

Pis seminou de 135 m2 amb 4 habitacions, 2 banys, saló

menjador amb llar de foc, cuina offi ce, terrassa. Pàrquing box.

PREU: 260.000 €

Pis de 60 m2, 1 habitació doble, 1 habitació individual, 1 bany com-

plet. Terrassa de 15 m2. Dret a pàrquing.

PREU: 62.564 €

ENCAMP REF. 6084 ORDINO REF.6080 CANILLO REF. 6097

ANDORRA REF. 4649

Pis de 71 m2, 4 habitacions, 1 bany, 1 bany auxiliar, cuina equipada, llar de foc, balcó,

terrassa, 10,31 m2, pàrquing per a dos vehicles. Sol i vistes.

PREU: 100.000 €

Magnífi c pis seminou de 108 m2 amb 3 habitacions, 2 banys complets, cuina,

menjador amb llar de foc, parquet, terrassa / jardí privat amb accés des del carrer de 30 m2. Tot exterior. 2 places de

pàrquing.

PREU: 236.842 €

Pis de 192 m2 amb 5 habitacions, 3 banys (hidromassatge), gran saló menjador amb llar de foc, cuina equipada, gran

terrassa i jardí amb barbacoa. 3 places de pàrquing i traster. Sol i vistes.

Zona tranquil·la.

PREU: 400.000 €

CANILLO (INCLES) REF. 5106 LA MASSANA (ANYÓS) REF. 4934 ESCALDES REF. 5871

LLOGUER:Pis de 85 m2 amb 2 habitacions, 1 bany complet, 1 bany auxiliar,

safareig, cuina tancada i terrassa. Pàrquing i traster.

450 €ESCALDES REF. 6081

LLOGUER:Pis de 105 m2, 4 habitacions,

2 banys, cuina equipada, safareig, 2 terrasses de 9 m2 i 28 m2, 3 places de pàrquing i 3 trasters. Sol i vistes.

800 €SANT JULIÀ REF. 5703

LLOGUER:Pis nou, a estrenar, MOBLAT I EQUIPAT,

de 60 m2, amb 1 habitació, 1 bany complet amb banyera, cuina semioberta amb el saló

menjador, terra radiant.

A parti r de 440 €ESCALDES REF. 5990

LLOGUER: Pis ALT ESTÀNDING al costat de Caldea, nou, a estrenar, de 154 m2, 3 habitaci-ons, 3 banys, terres radiants, domòti -

ca. 2 places d'aparcament i traster.

2.000 €ESCALDES REF. 6004

LLOGUER: Pis de 50 m2 amb una habitació

doble, 1 bany complet amb banye-ra d’hidromassatge, cuina oberta,

pàrquing. Despeses incloses.

400 €ENCAMP REF. 5931

LLOGUER:Pis cèntric de 70 m2, 3 habitacions, cuina

tancada, safareig, 1 bany, reformat. Calefacció elèctrica.

500 €ANDORRA REF. 5984

LLOGUER:Pis seminou de 55 m2 amb 1 habita-

ció, moblat i equipat, 1 bany complet. Pàrquing i traster.

500 €ESCALDES REF. 5886

LLOGUER: Pis CÈNTRIC de 65 m2 de recent cons-trucció, 2 hab., 1 bany, balcó, traster,

pàrquing inclòs.TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT.

450 €CANILLO REF. 2237

LLOGUER:Pis seminou de 97 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, saló menjador, armaris encastats,

safareig. Pàrquing. MOBLAT.

695 €ESCALDES REF. 5747

LLOGUER:Pis moblat i equipat de

82 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, pàrquing i traster.

470 €ORDINO (LLORTS) REF. 5057

LLOGUER: Pis seminou de 140 m2, 3 hab., 2 banys

complets, cuina gran equipada, safareig, menjador amb llar de foc, terrassa de

40 m2, traster i pàrquing inclòs.ACABATS DE QUALITAT! Moblat i equipat.

900 €LA MASSANA REF. 5987

LLOGUER:Apartament SEMINOU de 80 m2, 2 dor-mitoris dobles (1 suite), 2 banys, cuina

independent, traster, vistes i sol de matí . Opció d’aparcament al mateix edifi ci.

650 €ANDORRA REF. 6088

www.immodernandorra.com

VOL LLOGAR OVENDRE EL SEU PIS?

TRUQUI'NS!!!

Pis seminou de 95 m2, 3 habita-cions, 2 banys, cuina equipada,

safareig, pàrquing.

PREU: 158.000 €

Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions, 1 bany, saló menjador,

cuina oberta amb illa. Totalment reformat de disseny. Possibilitat de

pàrquing de lloguer o compra.

PREU: 137.000 €

Page 24: Diari del 15 de maig de 2013

CLASSIFICATS24 DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

SISPONY - REF. 1343

Apartament ampli en residen-cial típic de muntanya a Sispony, Zona molt tranquil·la i amb vistes excel·lents. 2 dormitoris en suite, gran saló menjador.

Pàrquing i traster.

175.000 €

ENCAMPREF. 0787

Àtic situat a zona tranquil·la d’Encamp. 130 m², 3 dormitoris, 3 banys, sala d’estar amb llar de foc que separa del menjador, cuina tancada, box per a 3 cotxes. Molt bo-nes vistes i sol tot el dia.

OFERTA!!! 280.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 0561

Apartament en perfecte estat. 100 m², 3 dormitoris amb climatització individual. Acabats d’alta qualitat. Gran terrassa amb jardineres i jacuzzi. Cuina totalment moblada i equipada. Directe per entrar a viure-hi. Pàrquing.

OFERTA!!! 265.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 0796

Apartament de 100 m² d’alt estànding re-format com un loft. Terrassa gran amb zona de jacuzzi. Pàrquing i traster. Molt assole-llat.

295.000 €

INCLES - REF. 1110

Molt acollidor. Ampli saló menjador amb llar de foc, 2 terrasses. Totalment moblat i equipat. 2 dormitoris dobles i bany amb banyera. Aparca-

ment i traster..

180.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi de 35 m² enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàr-quing i traster. Ideal com a in-

versió o per vacances.

95.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes im-pressionants de la vall, zona residencial molt tranquil·la a només 5 minuts del centre. Gran terrassa, 2 dormitoris, 1 bany. Aparcament i traster gran.

170.000 €

ENCAMP - REF. 1529

Apartament d’1 dormitori a 50 metres del Funicamp, ideal per a inversió o vacances. En perfecte estat. Equipat i mo-

blat. Pàrquing.

110.000 €

ARINSAL - REF. 1528

Apartament completa-ment renovat. 3 dormitoris, 2 banys. Terrassa amb vis-tes immillorables i sol tot el dia, encarat al sur. Menjador amb llar de foc. Pàrquing i traster. Moblat i equipat.

224.500 €

LA MASSANA - REF. 1527

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

per a vacances.

99.000 €

ANYÓS - REF. R1078

Estat impecable, construït el 2006. 3 dormitoris dobles, 1 en suite + 1 bany amb banyera. Terrassa. 2 places d’aparcament i 2 trasters. Completament mo-

blat i equipat.

460.000 €

SISPONY - REF. 1521

Apartament per reformar, 95 m². Ampli saló menjador, 2 dormitoris dobles, cuina in-dependent, 1 bany complet i WC. Terrassa amb bones vistes.

Pàrquing i traster.

169.000 €

ANYÓS - REF. 1457

Apartament de 2 dormitoris dobles i en suite al centre del poble. Terrassa amb excel-lents vistes. Completament moblat i equipat. Pàrquing i

traster.

700 €/mes

ENCAMP - REF. 1529

Apartament d’1 dormitori al costat del Funicamp. Moblat. Pàrquing. Bones vistes i sol.

Impecable.

400 €/mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormitoris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar de foc. Terrassa

gran.

450 €/mes

LA MASSANA - 1514

Apartament d’1 dormitori gran, construcció recent. Bo-nes vistes. Pàrquing i traster.

Cuina equipada.

500 €/mes

ENCAMP - REF. LL220

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, per estrenar, a les Bons. Terrassa amb bones vis-tes i sol. A prop del Funicamp.

Pàrquing.

550 €/mes

ANYÓS - REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre de bellesa Carita. Bones vis-tes, terrassa i llar de foc al

menjador. Pàrquing i traster.

575 €/mes

LLOGUERS

Page 25: Diari del 15 de maig de 2013

classificats 25Dimecres, 15 De maig Del 2013

Feina

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

Imprescindible experiència, idiomes i nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

Cambrers/es(Ref. Cambrer)

requisits:- Permís de residència i treball.

- Imprescindible bon nivell de català, castellà, francès i anglès.

- Experiència mínima de 6 mesos.- Persona dinàmica i comunicativa.

- Capacitat de treball en equip.- Domini del paquet Office.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Formar part d’un grup d’empreses sòlides i en expansió.

- Avantatges del Grup Cisa.- Sou en funció de la vàlua de la candidatura.

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de rrHH, a l’adreça electrònica [email protected]

o bé al fax 73 73 79.

reCePCIONIsTa(Ref. Recepció)

aNYÓsParK Necessita incorporar

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

ADMINISTRATIU/IVATELEFONISTA

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per la Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Feina

Edifici nou a 200 m. del Funicamp. Acabats d’alta qualitat, calefac-ció elèctrica. Aparta-ments de 2 dormitoris i 1 bany, amb 1 plaça de pàrquing opcional per apartament. Adaptats

per a minusvàlids. Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieu un missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

Page 26: Diari del 15 de maig de 2013

ClassifiCats26 Dimecres, 15 De maig Del 2013

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

CAMBRERES D'HABITACIONS

amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

CAMBRERES D'HABITACIONS

amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

CAMBRERS DE RESTAURANTamb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel.

a Andorra la Vella selecciona:

a Andorra la Vella selecciona:

a Canillo selecciona:

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Page 27: Diari del 15 de maig de 2013

CLASSIFICATS 27DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

CERCA:

1 VENEDOR/A

Requisits:Experiència en el sector del comerç.

Bona presència.Idiomes: català, castellà i imprescindible rus.

S’ofereix incorporació immediata.

Interessats, truqueu al 87 77 00 o bé envieu el CV a [email protected]

Nundinal seleccionaSOCORRISTES AQUÀTICS I PERSONAL

ESPORTIU I DE LLEURE,PER A TREBALLAR A ENCAMP

Imprescindible titulació de socorrista aquàtic i/o altres titulacions, així com experiència demostrada.

Interessats, envieu currículum a [email protected] o bé demaneu

més informació al tel. 812 312

ES NECESSITA SENYORA QUE VISQUI SOLADE MÉS DE 45 ANYS PER CUIDAR PERSONA GRAN

AMB EXPERIÈNCIA I BONES REFERÈNCIES.INICIALMENT PER HORES, AMB POSSIBILITAT DE RÈGIM

INTERN (ALLOTJAMENT, MANUTENCIÓ, SALARI...)

INTERESSADES, ENVIEU CV AMB FOTO A [email protected]

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

www.gammamanagement.wordpress.com

PROGRAMADOR JÚNIORImprescindible formació en informàtica i programació.Coneixements de programació JAVA i/o .NET.Persona jove, dinàmica i amb ganes d’aprendre.Domini del català i castellà tant parlats com escrits, es valoraran altres idiomes.

TÈCNIC COMERCIALPer a important empresa industrial del país.S’encarregarà de l’assessorament i segui-ment de clients en productes de calefacció, lampisteria, subministraments industrials, energies renovables, etc.Imprescindible ampli coneixement del mer-cat andorrà i experiència mínima de 3 anys en el sector industrial.Pensem en una persona amb iniciativa, ori-entada a resultats, alta capacitat de negoci-ació, perseverança i treball en equip.

COM SER MÉS EFECTIUS VENENT, DES DE DEMÀ MATEIX

DIJOUS 6 DE JUNY DE 2013

OBJECTIUS:- Revisar els aspectes clau en la venda i establir nous processos que permetin als assistents millorar, des del dia següent, en la seva acti-vitat i els seus resultats comercials.

- Plantejar com fer front a la guerra de preus: alternatives i augments

FORMADORA: ESTER ALMENAR. Col-laboradora i docent a la Universitat Ra-mon Llull, ESCE-Université de Toulouse, EADA i IESE.HORARI: de 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.00 hPREU: 195 € per persona (el preu inclou material, coffee break i dinar grupal). Places limitades a 8 persones.

FORMACIÓ DE FORMADORSDIMECRES 12 DE JUNY DE 2013

OBJECTIUS:- Transmetre als participants els aspectes fona-mentals per desenvolupar una acció formativa.

- Dotar de tècniques específiques per passar d’ex-pert a formador i capacitador de la matèria.

- Millorar la capacitat de transmissió de conceptes i potenciar les habilitats comunicatives.

- Respondre a preguntes i gestionar situacions difícils.

- Gestionar apropiadament el canvi.

FORMADOR: Josep Mas i Font. Professor d’ESADE i especialista en habilitats directives.HORARI: de 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 a 18.00 hPREU: 195 € per persona* (el preu inclou ma-terial, dinar i coffee-break).Places limitades a 8 persones.

OFERTA núm. 7038Treball ofert: Tècnic en control de qualitat, en general: tècnic en control de qualitat dels pro-cessos productius de l’empresa. Es requereixen coneixements a nivell d’usuari en algun software d’optimització de cadena de producció (no es re-quereix titulació).Nivell professional: TècnicsSector d’activitat de l’empresa: Comerç a l’engròs d’articles d’esport, bicicletes i les seves peces de recanviLloc de treball: LA MASSANA / ERTSFormació requerida: · Nivell acadèmic: Batxillerat, BaccalauréatIdiomes:· Anglès: Mitjà· Francès: Superior

Tècnic en control de qualitat, en

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web,

www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

OFERTA núm. 7035Treball ofert: Enginyer tècnic en informà-tica de gestió: tècnic en seguretat informà-tica. Contracte fi x amb un mes de període de prova. Es requereixen coneixements de Firewalls, antivirus, antispam, directori actiu, pagats i proxis. 48 mesos d’experi-ència obligatòriament.Nivell professional: TècnicsSector d’activitat de l’empresa: Consul-ta d’aplicacions informàtiques i subminis-trament de programes informàticsLloc de treball: ANDORRA LA VELLA Formació requerida: · Nivell acadèmic: títol propi universitari de primer cicle· Branca: ciències de la computacióIdiomes: · Anglès: Mitjà· Català: Superior· Castellà: Superior

Enginyer tècnic en informà-

OFERTA núm. 7040Treball ofert: Director d’apartaments turístics (mínim 60 me-sos d’experiència). Imprescindible coneixements del progra-ma de gestió hotelera Bird Hotel. Contracte fi x amb un mes de període de prova. Carnet de conduir B1 imprescindible.Nivell professional: Comandaments intermedis, encar-regats d’instal·lacions, directors d’àrea i de grans departa-mentsSector d’activitat de l’empresa: Apartaments turísticsLloc de treball: CANILLO / RANSOLFormacions requerides: · Nivell acadèmic: Cicles professionals de grau superior (BAC Pro, FP2) i Batxillerat, BaccalauréatIdiomes: · Castellà: Superior· Català: Superior· Francès: Superior· Anglès: SuperiorInformàtica:· Tractament de text: Superior· Internet: Superior· Fulls de càlcul: Superior

Director d’apartaments turístics (mínim 60 me-

www.treball.ad

OFERTA núm. 7023Treball ofert: Secretari de direcció: secretària-assistent de direcció per a la central de compres. Tasques de se-cretariat pròpies del lloc de feina. En absència del di-rector s’encarregarà de fer comandes i tractar amb els proveïdors, així com gestionar l’equip de treball. Con-tracte fi x amb període de prova d’un mes. Es requereix orientació al resultat i treball en equip. Es valorarà co-neixements en SAP.Nivell professional: TècnicsSector d’activitat de l’empresa: Comerç a l’engròs d’altres productes alimentarisLloc de treball: ANDORRA LA VELLA Formació requerida: · Nivell acadèmic: Diplomatura, licence o equivalent· Branca: Administració i gestió d’empreses, empresa-rials o similar Idiomes:· Català: Superior· Castellà: Superior· Anglès: Superior· Francès: Superior

Secretari de direcció: secretària-assistent

Informàtica: · Internet: Mitjà· Tractament de text: Mitjà· Fulls de càlcul: Mitjà

Page 28: Diari del 15 de maig de 2013

28 Dimecres, 15 De maig Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Si desitgeu més informació, ens podreu trobar al telèfon

73 77 73 o bé a [email protected] informàtics per a

particulars i empreses

Nou iMac27" - 2,9GHz

Core i5 a 2,9 GHz8 GB de memòriaDisc dur d’1 TB1

Preu: 1.740 € *

En estoc* IGI inclòs

L’AJUDO A RESOLDRE QUALSEVOL TIPUS DE PROBLEMACONTACTI AMB L’AUTÈNTIC VIDENT

I DEIXI DE PATIR EN SILENCI!

PROFESSOR DIAVIDENT MÈDIUM C O M P E T E N T I S E R I Ó S TEL. +34 631 346 959 (LA SEU D’URGELL) / + 33 640 326 109 ∙ [email protected]

ESPECIALISTA A RECUPERAR LA PARELLA

TREBALL SERIÓS, RÀPID, EFICAÇ

I GARANTIT

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LOS CROODSComèdia prehistòrica d’aventures que se-gueix la que va ser la primera família del món mentre s’embarquen en el viatge de la seva vida, quan la cova que sempre els ha protegit del perill es destrueix. Viatjant des-cobreixen un increïble món nou, ple de cria-tures fantàstiques.

IROn man 3Tony Stark s’enfrontarà a un enemic que té uns poders sense límits. Quan Stark comprèn que el seu enemic ha destruït el seu univers personal, s’embarca en una angoixant recerca per trobar els responsables.

Cinemes Illa Carlemany

IROn man 3 19.10, 22.10

COmBUSTIÓn 20.15, 22.30

SCaRY mOVIE 5 18.30

aYER nO TERmIna nUnCa 20.15, 22.40

OBJETIVO: La CaSa BLanCa 19.15, 22.00

La GRan BODa 18.15, 20.15, 22.30

LOS CROODS 18.00

COmBUSTIÓnMikel està a punt de casar-se amb Julia, pro-pietària d’una important joieria. A la festa de l’anunci del casament, Mikel coneix Ari, una de les cambreres del càtering. Entre ells sor-geix una atracció immediata. Mikel acabarà caient als seus braços.

La GRan BODaUna família trencada intenta sobreviure a un cap de setmana de noces. Amb motiu del ca-sament del seu fill adoptiu Alejandro, Ellie torna a la seva antiga llar deu anys després que el seu marit Don l’enganyés amb la seva millor amiga, Bebe. Però quan Alejandro els anuncia que la seva mare biològica assistirà al casament i que, per les seves estrictes creences religioses, no ha de saber que estan divorciats, es veuran obligats a fer veure que són un ma-trimoni feliç i Bebe haurà de sortir d’escena.

SCaRY mOVIE 5El jove matrimoni format per Dan i Jody co-mença a detectar una activitat molt poc nor-mal a casa seva després d’acollir les filles del germà de Dan, que han passat tres anys soles al bosc. Quan el caos envaeix les seves vides, tots dos arriben a la conclusió que els ronda el sinistre fantasma de la mare de les petites.

aYER nO TERmIna nUnCaBarcelona, any 2017. Una parella es retroba després de cinc anys de no veure’s i d’haver passat unes circumstàncies difícils en la seva vida. Quan senten que el passat ja no té sen-tit, de sobte torna.

OBJETIVO: La CaSa BLanCaMike Banning és un agent del servei secret nord-americà. Després d’un accident en què només aconsegueix salvar la vida del president, decideix deixar la feina. Poc des-prés, però, es veurà obligat a tornar a l’acció per culpa d’un comando coreà que ataca la Casa Blanca.

Page 29: Diari del 15 de maig de 2013

oci 29Dimecres, 15 De maig Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia les AnelletesAv. Dr. Mitjavila, 30 - Tel.: 863 313Pas de la Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

El Didal d’OrPlaceres Arranjament de tot tipus de roba

C/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la VellaTel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

SOLu

ciO

NS N

. 2.2

97

SOLu

ciON

S 1.

697

SudOku NÚM. 1.698

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.298

agENda i ExpOSiciONSANDORRA LA VELLA

GALERIA DEsIG(N)Solució salina, fotografies d’Edu-ard Comellas. Fins al 4 de juny.

sALA D’ExpOsIcIONs DEL GOVERNWDW Ciria - Windows, de José Manuel Ciria. Fins al 5 de juny.

LA BOHÈME / jARDIN cOsMIquEEscultures de vi de Carolina No-elia Porcel. Fins al 6 de juny.

cENtRE cuLtuRAL LA LLAcuNADiversitat de cultures a Andorra. Els vestits tradicionals. Fins al 16 de maig.

GALERIA pILAR RIBERAyGuAObra recent de Patrick Loste. Fins al 21 de juny.

EscALDEs-ENGORDANy

cENtRE D’ARt (cAEE) Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat. Fins al 8 de juny.

jARDIN cOsMIquE Llibres d’art de set artistes. Mos-tra multidisciplinària. Fins al 24 de maig.

HOtEL ROc BLANc / ARt AL sEt Del Pirineu al Mediterrani, noves pintures de Carme Massana. Fins al 30 de juny.

VEstíBuL DEL pRAt DEL ROuRE Mostra de fotografies. Olímpics andorrans 1952-2012. Fins al 2 de juny.

sANt juLIÀ DE LÒRIA

uNIVERsItAt D’ANDORRAUna mirada solidària. Fins al 28 de juny.

MusEu DEL tABAc Mirades, de Júlia Estrada. Fins al 26 de maig.

VEstíBuL DEL cENtRE cuLtuRALMostra de l’aula tèxtil de l’Escola d’Art. Fins al 20 de maig.

LA MAssANA

MusEu DEL cÒMIcJudge Dredd, de Carlos Ezquerra. Fins al 30 de maig.

ENcAMp

sALA D’ExpOsIcIONs DEL cOMúJesús Carreto fotografia la fauna salvatge. Fins al 31 de maig.

MW MusEu DE L’ELEctRIcItAtCamins per al progrés. La construc-ció de carreteres a Andorra.

puNt D’INFORMAcIÓ juVENILLlegendes a llapis, dibuixos d’Iris Bruning. Fins al 14 de juny.

ORDINO

BARRI ANtIc Fotografies del concurs #O Snow.

cANILLO

MusEu DE LA MOtO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 15 de maig de 2013

30 DIMECRES, 15 DE MAIG DEL 2013OCI

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi -cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fi txer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la fi nalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fi txer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectifi cació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfi c, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfi cs, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identifi car una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fi ns o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confi dencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

BD com es que podem entra a la illa si venim de la dama de gel i no anar a carlemany? Som tots igual devant la llei?visca el govern dels amics!

bd a la kurteta de la seu que es queixa sempre d andorra, si no t’agrada ni la feina que fas ni el país queda’t a casa que ningú t’obliga a creuar la frontera

Bd intel.lectual de pakotilla dedicat a les teves coses que prou feina temps i deixa les dels altres que no et toquen

Im...: Es diu dl Govern i l’agencia d mobilitat q no prohibeixen el gir a l’esquerra dls vehicles q baixen per l’av. Consell d la Terra, obligant-los a anar a la rotonda d la dama d gel, q tenen a 20m

a la dreta. Es diu tambe dls q no prohibeixen el gir a l’esquerra vers el C/ Anna Maria Pla, tenin la rotonda d la dama d gel a 300m. ( consultis per a mes informacio, Barcelona, Madrid, Toulouse, Paris, Oporto, Lisboa, entre d’altres).

bd penosa majoria afició del river... alguns sembla mes que siguin a opera que no en un partit de basquet, vergonyes que tres tios de caceres fotin més soroll i cridin més que mil de andorra

bd a la que es creu el melic del mon, deixa ja de copiar tot el que veus a internet, que t’ho empasses tot

Bd jaja, despres presumeixen que al nord són més ben educats jajaja Ets un pobre

infeliç que et passeges com una anima amb pena, si no t’agrada el que fas, al marge que ets incompetent per fer-ho, marxa a casa

Felicitats al Govern i a l’agencia d mobilitat per tots els canvis fets a Escaldes. Q, no sabieu com tocar la pera pel fet d q es vulgui fer Carlemany peatonal, q la tenieu q liar a lo grand no?. Esta molt be, tenin en compte q dsd el dia 3 fins avui han hagut 3 cops a l’av. Del Fener, q s’ha d donar unes voltes d cojons, q en cas d’un accident greu o incendi greu o similar, no hi ha forma d’evacuar el centre d la parroquia cap a l’exterior, q heu aconseguit fer cua on abans no hi havia, av. De les Escoles, av. Consell d la Terra i empitjorar les

retencions a altres carrers, av. De les Nacions Unides. Que els turistes en tornin bojos per trobar hotels, restaurants... I a tot aixo s’ha d sumar q tant al C/ Del Valira, com a l’av. Del Fener, manca senyalitzacio vertical.

BD floreta jajaja, no és que siguis guay ni original, es que no tens el més mínim criteri i nedes en la més absoluta ignorància

Para maduro que busca mujer de 50 a 60 eu tehno 52 disme como te xamas para marcar mos um cafe xau ate a resposta

Bd soy amor de tu vida te quiero.... Tovia te ha visto. o que passa en nosotros tu estas mui larqa e yo mas estreto ou mis gafas son malas me preg

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

NUTRICIÓ - SUPLEMENTACIÓ ESPORTIVA - ENTRENAMENTS I ASSESSORAMENT

Av. Príncep Benlloch, 66, local 8AD500 Andorra la VellaTel.: 819 840 / 339 840 https://www.facebook.com/esports.benlloch

SERVEI A DOMICILIper a comandes superiors a 30 €

(Andorra la Vella, Escaldes-Engordany)

NOVA BOTIGA

HORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOP

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

flyer-obertura-andorra-trazo.pdf 1 07/05/13 12:37

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Discussions, gelo-sia i baralles conju-gals estaran a l’or-dre del dia. L’estat d’ànim malenconi-ós augmentarà el mal humor. Idees inspirades ajuden a millorar l’esfera laboral i artística.

Domineu l’ansie-tat pel que fa als sentiments. En cas contrari serà difícil evitar discussions. L’estat d’ànim ines-table serà el vostre pitjor enemic. Els trastorns laborals se superen.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Els sentiments es-taran desconnec-tats de la realitat. Idees desgavella-des i enganyoses us poden conduir a excessos impru-dents o a cometre actes impulsius. Feu més esport.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

Jornada tendent als malentesos que pot perjudicar els interessos de la parella. Eviteu les controvèrsies sen-se sentit. També hi haurà tendència a discussions amb amics i per diners.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Alt nivell de sen-sualitat i fl oriment de la libido. Eviteu només caure en històries sentimen-tals perilloses que ennuvolen la raó i posen en risc la vida sentimental. S’eleva el prestigi.TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Les infl uències ce-lestes capgiraran les situacions con-fl ictives en l’amor i l’àrea de l’amistat. El vostre carisma personal venç i po-sarà una nota de simpatia allà on hi havia obstruccions.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

El romanticisme estarà accentuat i permetrà gaudir d’una jornada gra-tifi cant. També es veurà incrementa-da la necessitat de compartir el temps amb els amics i els esperits afi ns. ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

La incidència pla-netària accentuarà el poder de seduc-ció i convenciment, i us portarà a mo-ments d’intens pla-er. Hi ha perspecti-ves de sobresortir en l’àrea laboral amb molta força.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

L’amor pot entrar en crisi. Preneu-vos el temps necessari per avaluar les si-tuacions amb més generositat, tot pot resultar més sim-ple del que sembla. Bon moment per canviar l’esperit.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Es complica l’estat emocional. Heu de fer sortir a la llum les amargors en comptes de deixar el vostre cor en si-lenci. Els trastorns sentimentals po-den entorpir les iniciatives laborals.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

La tendència serà a buscar afecte, sim-patia i amor, amb una disposició d’ànim ideal per gaudir dels plaers de la vida de rela-ció. Les reunions socials o trobades seran divertits.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

En qüestions del cor us sentireu molt sensibles, ne-cessitareu més que mai de la compa-nyia de les perso-nes més íntimes. La tendència serà a evitar els llocs molt concorreguts.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 15 de maig de 2013

oci 31Dimecres, 15 De maig Del 2013

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.00 Info Neu: Ara i aquí 12.00 Àrea ATV: Fórmula

musical13.15 L’@ estesa 13.45 Informatiu migdia14.15 L’energia a les teves

mans14.30 Documental: Univers

de formació15.00 RNA: Cara o creu17.00 Govern: Roda de

premsa 18.00 Club Piolet19.00 Àrea ATV: Fórmula

musical20.15 RNA: Ara i aquí 2.0 20.45 Informatiu vespre21.20 L’energia a les teves

mans21.35 Ull - Nu22.00 Govern: roda de

premsa23.25 Informatiu vespre00.05 Redifusió nit01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/24 08.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 16.35 Divendres 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.15 Joséphine 19.57 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Alguna pregunta més 22.30 Per sempre (o no) 23.30 Valor afegit 00.02 Pel·lícula: Bolboreta,

Mariposa, Papallona01.35 TR3S C 01.40 Divendres 03.10 Fusió i swing a

l’estudi

21.20 La Riera22.05 Singulars: Ramón

Muñoz: ¿Espanya, país low cost?

23.00 60 minuts 23.57 Oligarques, art i

dòlars 00.50 TR3S C 00.55 Michael Haneke, la

meva vida 01.45 Vestits d’arreu del

món 02.11 Tresors del món,

patrimoni de la humanitat

02.25 240, el nen clònic 02.28 Farscape 03.16 Fusió i swing a

l’estudi

07.13 El petit Nicolas 07.50 Doraemon 08.42 Quin crac, l’Angelo! 09.00 Mic 3 09.43 Els Barrufets 10.33 Avatar: l’últim mestre

de l’aire 11.42 Futbol galàctic 12.32 Mofeta Kung Fu 13.10 La lliga dels super-

malvats 13.45 Shin Chan 14.35 Els pingüins de

Madagascar 15.23 Bola de Drac Z Kai 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.45 Una mà de contes 18.10 L’abella Maia 19.00 L’Spirou petit 19.30 Info K 19.45 Doraemon 20.15 Tom i Jerry 20.55 Bola de drac

08.19 Baby planet 09.11 Itàlia des de l’aire 10.06 Un tast pel món 11.59 Coses que es mouen 12.46 Explorar 13.39 Un tast pel món 14.03 Forquilla i motxilla 14.45 Ciclisme 17.30 Els buscadors

d’emocions 18.45 Marcats 19.40 Flaix 20.00 Esport Club 21.00 Vela: Vendée Globe21.55 Zona de ball 22.40 Flaix 23.00 Efectivament 00.05 Tot l’esport 00.30 Efectivament 01.35 Tot l’esport 02.00 Ciclisme 04.25 Vela: Vendée Globe

07.30 Catalunya blues08.20 La doctora Quinn09.05 Televenda11.05 Vaughan en vivo11.30 Migdia 13.30 Arucitys16.30 El jardí de Carles

Herrera16.55 Film: Deu fugitius18.45 8 al dia22.30 Pel·lícula: El mar de

Salton00.45 Prison Break

08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Cafeïna 09.30 L’última troballa10.00 Serveis informatius 10.30 Banda sonora11.30 Caminant per

Catalunya 12.00 Serveis informatius 12.30 La setmana 13.00 Serveis informatius 13.40 En singular 14.30 Socarrats 15.00 Cafeïna16.00 Al pot petit 16.30 Rutes pel Pirineu 17.00 Fins diumenge 18.00 Petjades 18.30 Tot recordant 19.00 Invitació a viure 20.30 L’informatiu Cerdanya21.00 Famílies i escola 22.15 Pares, fills i escoles23.00 Museus 23.30 Clínica integral

08.30 Los desayunos de TVE

10.05 La mañana de La 114.00 Informativo Madrid 14.30 Corazón15.00 Telediario 116.15 El tiempo16.30 Gran Reserva.

El origen 17.30 Amores verdaderos18.00 Tenemos que hablar19.00 + Gente21.00 Telediario 222.15 El tiempo22.30 Comando Actualidad 23.30 Españoles en el

mundo01.30 La noche en 24 H03.05 TVE es música05.00 Noticias 24H

07.55 Biodiario09.00 Espacio Empresa 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber 11.00 Documental 12.00 Para todos La 2 13.45 La noche temática 13.50 Mixeur, sabores e

ideas 14.40 Docufilia15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales18.00 Docufilia18.55 Biodiario19.00 Historias de trenes 19.30 Para todos La 2 20.00 Paraísos cercanos 20.30 Tinc una idea21.00 Docufilia 22.00 El cine de La 2: Antes

de la tormenta23.45 La 2 noticias00.15 Cine: El abrazo

partido 01.50 Conciertos de

Radio-3

06.30 Informativos Telecinco matinal

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame 20.15 Pasapalabra21.05 Informativos

Telecinco22.15 Hay una cosa que

te quiero decir: Una historia de...

22.45 Hay una cosa que te quiero decir

02.00 Premier casino05.00 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos11.30 Informe criminal12.30 Al rojo vivo14.00 La Sexta Noticias

(1ª edición)15.00 Jugones15.25 La Sexta Méteo15.30 Taxi 16.10 Así nos va 17.40 Más vale tarde20.00 La Sexta Noticias21.00 La Sexta Deportes21.30 El intermedio 22.30 The Following: Piloto 23.15 The Following:

Episodio 200.00 Miénteme: En núme-

ros rojos00.52 Miénteme: Plural

mayestático01.45 Astro TV

06.45 Spécial Zig et Sharko 11.35 Mon histoire vraie 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Section de

recherches 14.55 À 10 minutes de la

plage 16.35 4 mariages pour 1

lune de miel 17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Grey’s Anatomy 22.25 Revenge 23.55 Breakout Kings 01.40 50 mn Inside 02.40 Tous ensemble

06.30 Automovilismo Inter-national. GT Open

09.00 Balonmano Magazine. Liga de Campeones

09.25 Patinaje de velocidad09.30 Baloncesto Zona10.00 Hípica. Concurso de

saltos CSI Toledo11.00 Directo tenis. Masters

1000 ATP Roma23.30 Directo fútbol.

Programa Estudio Estadio

01.15 Turf. Carreras de caballos desde la Zarzuela

02.15 Tenis. Masters 1000 ATP. Roma

06.35 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme 11.00 Motus 11.30 Les z’amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.40 Comment ça va bien! 17.00 Le jour où tout a

basculé 17.20 Par amour 17.50 On n’demande qu’à

en rire18.45 Mot de passe 19.30 N’oubliez pas les

paroles 20.00 Le journal20.45 Téléfilm: Simple 22.20 La parenthèse

inattendue 00.45 Des mots de minuit

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo público 12.20 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 115.45 Deportes16.25 Amar es para

siempre 17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 Ahora caigo20.00 Atrapa un millón

diario21.00 Antena 3 Noticias 221.45 El Hormiguero 3.022.40 Con el culo al aire00.15 BuenAgente01.15 Los quién: Episodio 3 02.00 Ganing Casino

07.00 El zapping de surferos

08.45 El encantador de perros

09.45 Rush (episodio 8) 10.30 Alerta Cobra: Recom-

pensa por la cabeza de Kim Krüger

11.30 Alerta Cobra: Asuntos de familia

12.30 Las mañanas de Cuatro

14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro15.45 Castle 17.40 Money Time 18.30 Te vas a enterar20.00 Noticias Cuatro 20.45 Europa League:

Benfica-Chelsea 22.30 Homeland:

El chaleco23.15 Homeland: Marine

uno 00.00 Last Resort: Permiso

hasta medianoche

06.45 Ludo 08.56 Scooby-Doo et les

vampires 10.50 Midi en France 12.01 Journal régional 13.50 Si près de chez vous 14.55 Questions au gouver-

nement 16.10 Des chiffres et des

lettres 16.30 Harry 17.30 Slam 18.10 Questions pour un

champion19.00 19/20: Journal

régional19.30 19/20: Journal

national20.15 Plus belle la vie 20.45 Des racines et des

ailes 22.30 Grand Soir/3 23.00 Pièces à conviction 00.25 Les carnets de Julie 01.15 Espace francophone 02.45 Plus belle la vie

06.40 Télé achat09.40 Vous êtes en direct11.00 Les anges de la

téléréalité 5 12.10 Futurama 14.25 Film: Fée malgré lui 15.15 Tellement vrai - La

quotidienne 16.10 Les anges de la

téléréalité 5 17.30 Les anges de la télé-

réalité, le mag 18.10 Les anges de la

télé-réalité 18.45 Vous êtes en direct20.00 NRJ12 Replay 20.50 Les grandes histoires22.25 Tellement vrai - La

quotidienne 23.10 Bienvenue chez

Cauet 00.50 La maison du bluff 02.15 Programmes de nuit

08.00 X:enius 08.30 Par avion 09.20 Michael Martin,

aventurier des déserts

10.35 Michael Martin, aventurier des déserts

12.05 Sarah et les mar-mitons

13.11 Galice, pêcheurs en danger

14.05 Téléfilm: La journée de la jupe

15.35 Par avion 16.30 Charlemagne 17.20 X:enius 18.15 Le monde des olives 19.00 La Corse, beauté

sauvage 20.05 28 minutes 20.50 Film: Le ruban blanc 23.05 Il était une fois... Le

ruban blanc 00.00 Film: 4 mois, 3

semaines, 2 jours

06.30 Bom dia Portugal10.00 Beja em festa13.00 Jornal da tarde14.15 Windeck - O preço

da ambição14.48 Éramos seis15.38 Portugal no coração-

direito18.00 Portugal em direito19.09 O preço certo20.00 Telejornal21.00 De caras21.37 AntiCrise21.59 Bem-vindos a Beirais22.51 Nada a esconder23.43 5 para a meia-noite00.53 Nikita01.41 Californication02.09 Vidas em jogo03.48 Televendas

08.30 TV5 Monde, le journal09.15 Villages de France10.00 Flash info11.00 TV5 Monde, le journal11.15 Tout le monde veut

prendre sa place12.30 Roxy13.30 Journal (RTBF)14.00 Téléfilm: 4 mois, 3

semaines, 2 jours 15.40 Flash info16.00 TV5 Monde, le journal17.00 Daniel Auteuil,

quelques jours avec lui

18.00 TV5 Monde, le journal19.00 Curieux Bégin19.35 Tout le monde veut

prendre sa place21.00 Cousinades: Le sexe

autour du monde21.55 Cousinades: Bye bye

la Suisse22.35 TV5 Monde. Le

journal23.25 Le point

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.55 Le grand 8 12.00 D8 le JT12.30 MacGyver 13.30 Navarro 17.00 MacGyver 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 En quête d’actualité 00.10 En quête de solutions 02.00 Touche pas à mon

poste!

07.15 Disney Kid Club 09.05 M6 boutique10.10 C’est ma vie 11.00 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12.45 13.05 Scènes de ménages 13.45 Téléfilm: Des rêves

de lendemain 15.30 Film: L’héritage des

Winston 17.35 Un dîner presque

parfait18.45 100% mag 19.45 Le 19 45 20.05 Scènes de ménages20.50 Pékin Express:

Le coffre maudit 23.00 Pékin Express: Ils ne

vous ont pas tout dit 00.00 Enquête exclusive 02.10 European Poker Tour

Page 32: Diari del 15 de maig de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

ecre

s, 1

5 De

mAi

g De

l 20

13

Avui felicitem tots els Isidres

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

4 portes, 4,15 m.

+ actual

+ ampli

+ lluminós

+ exclusiu

+ ecològic

[email protected]

Aina i Oscar, ja teniu 2 anyets. sou

la felicitat de la casa. se us estima un

munt. De part de la vostra família. Per

molts anys (Karen).

Helena i Tamara. Us estimo molt. mai no us oblidaré. sou les millors del móóóóón (Karen).

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

Bd ,soy el hombre de tu vida la mia ha sido mayor furtuna de tu .Vida,,.mas la hchaste fora com el mal que me icest Lo ha sentido algo por ti.. Agora ten go dudas..se queres abelamos dia e hora ‘. mi vida te quero coracao amarillo,.j: dezassete

BD para la mejor tia del mundo! Muchisimas gracias x todo lo que haces i as echo por mi d veras un besazo enorme! I gracias a ti joelito k as echo todo lo k podias x mi, eres un tio enorme by: jowy :D

Al rest. Hong-Kong d’Escaldes,no coneixiem la cuina vietnamita i hem sopat molt be....heu

guanyat uns clients

Bd quina MERDA de Serveis de Circulaci?o a Andorra la Vella i Escaldes amb els seus canvis cada dia pitjor no tenen ni idea Estem Tips

Bd ola camtiflas el teu autobus nunca mevas conqistar et numca me chissaras la tuya malda es tam dura que loygo no tenes pamtalon que te sirva de larga que estas ele assin nao tequer nunca pallaca

BD al urbano de Sant Juli que se llama Joel, solo decirte que estas muy bueno.

BD Per al... q estÃ

enverinant el gats d la zona d l’hospital: NomÃẀs et desitjo q tinguis una mort similar! Recorda q el verà q utilitzes també ho és pels nens!

bd.Avui.fa.vuit.dies.que.vas.marcha.injustament.te.recordarem.sempre.xiqui.

Bd el chico de las 5 letras es Oscar y ya estamos juntos!

BD. Para la victima d la Mssana..entre las casadas,las solteras,las pilinguis y las guarras..ni te kuento ni te expliko!! HabrÃẀ k pasear a los hombres con korrea extensible y Gps ..

moltes felicitats, Penelope!! Dels

teus pares i germanets!!

Helena i Tamara. Us estimo molt. msmóóóóón (Karen).

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els