avaluació llengües

Post on 14-Jul-2015

543 Views

Category:

Education

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Referències del currículumde les Illes Balearssobre l'avaluació de les llengües

●Extret de:

NORMATIVA CURRÍCULUM ILLES BALEARS:

Annex del Decret 72/2008, de 27 de juny, pel qual s'estableix el currículum de l'educació primària a les Illes Balears (BOIB núm. 92, de 2 de juliol de 2008)

LLENGUA CATALANA I LITERATURALLENGUA CASTELLANA I LITERATURA

En el procés d’avaluació de l’alumnat és important que aquest conegui quins són els criteris que s’apliquen, que disposi de pautes clares per a la seva activitat i que s’incorporin a la dinàmica de l’aula moments per a la reflexió i la valoració dels progressos propis.

En aquest seguiment és important el contactei la implicació de les famílies.

La revisió, individual o compartida, dels aspectes ortogràfics, morfològics o sintàctics de les produccions permet que els alumnes s’autocorregeixin.

Si l’objecte de l’ensenyament de les àrees de llengua castellana i literatura i de llengua catalana i literatura no són pròpiament els continguts, sinó el desenvolupament de la competència comunicativa, l’avaluació també s’ha de dur a terme en situacions tan reals i funcionals com sigui possible.

Els mestres han de realitzar també l’autoavaluació de la pràctica docent i valorar tant els resultats com el procés, per reajustar les seves actuacions.

LLENGUA ESTRANGERA

Per consolidar l’autonomia dels alumnes s’ha de promoure la reflexió sobre el propi procés d’aprenentatge, oferint pautes per a la pràctica de l’autoavaluació i per a la correcció dels errors.

Recursos com el Portfolio europeu de les llengües, promogut pel Consell d’Europa i utilitzat en molts països de la Unió Europea, resulten útils per al desenvolupament progressiu d’estratègies d’aprenentatge, per adquirir consciència dels propis progressos i per valorar-los.

D’aquesta manera, l’aprenentatge de la llengua estrangera contribuirà no només de forma directa al desenvolupament de la comunicació lingüística, sinó també de les habilitats i competències personals, emocionals i socials de cadascun dels alumnes.

UNA MICA D'HUMOR PER REFLEXIONAR

Elaborat per:Isabel Ferrer ArabíGemma Tur Ferrer

Eivissa, Agost 2010

top related