full 22 - maig 2012

8
NÚMERO 22 Maig 2012 INFANTIL, PRIMÀRIA, ESO I BATXILLERAT Av. P. Catalans, s/n 43007 Tarragona. Tel: 977 21 86 00 [email protected] www.reus.lasalle.cat El divendres, 4 de maig, celebràrem la Festa de La Salle. La rutina de cada dia quedà aturada per a viure una jornada del tot diferent amb : peonada , xocolatada, actuacions musicals, gimcana, inflables,... Aquest any hem incorporat novetats, com per exemple, una sessió de batuka al pati o el concurs Tu si que en saps ! on els més grans de Primària van demostrar-nos les seva faceta més artística. Alguna d’aquestes activitats són preparades i conduïdes per alumnes més grans que exerceixen com a protagonistes i animadors de la festa. Aquest és el cas de la Gimcana que els alumes de 1r de Batxillerat preparen per als alumnes de Cicles Mitjà i Superior. O l’acompanyament d’alumnes de 6è en la gimcana dels de cicle inicial. Els alumnes de Secundària organitzaren un magne festival de balls al teatre que resultà d’allò més animat. Els de Batxillerat s’ho van passar d’allò més enregistrant un LIPBUB, en les tradicionals competicions esportives i ajudant a organitzar activitats lúdiques pels més petits de la casa. Valorem com a molt positives i enriquidores aquestes activitats que creen vincles entre diferents etapes i que són una gran experiència emocional per a tots. Els alumnes d’Educació Infantil i Primària lluïren la samarreta de Proide. Dies abans s’havia aprofitat per sensibilitzar els alumnes de la importància del valor de la solidaritat. Festa La Salle Un dia per a gaudir i per a compartir

Upload: josep-calero

Post on 24-Oct-2014

231 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Full 22 - Maig 2012

NÚMERO 22 Maig 2012

INFANTIL, PRIMÀRIA, ESO I BATXILLERAT Av. P. Catalans, s/n 43007 Tarragona. Tel: 977 21 86 00 [email protected]

www.reus.lasalle.cat

El divendres, 4 de maig, celebràrem la Festa de La Salle. La rutina de cada dia quedà aturada per a viure una jornada del tot diferent amb : peonada , xocolatada, actuacions musicals, gimcana, inflables,... Aquest any hem incorporat novetats, com per exemple, una sessió de batuka al pati o el concurs Tu si que en saps ! on els més grans de Primària van demostrar-nos les seva faceta més artística. Alguna d’aquestes activitats són preparades i conduïdes per alumnes més grans que exerceixen com a protagonistes i animadors de la festa. Aquest és el cas de la Gimcana que els alumes de 1r de Batxillerat preparen per als alumnes de Cicles Mitjà i Superior. O l’acompanyament d’alumnes de 6è en la gimcana dels de cicle inicial. Els alumnes de Secundària organitzaren un magne festival de balls al teatre que resultà d’allò més animat. Els de Batxillerat s’ho van passar d’allò més bé enregistrant un LIPBUB, en les tradicionals competicions esportives i ajudant a organitzar activitats lúdiques pels més petits de la casa. Valorem com a molt positives i enriquidores aquestes activitats que creen vincles entre diferents etapes i que són una gran experiència emocional per a tots. Els alumnes d’Educació Infantil i Primària lluïren la samarreta de Proide. Dies abans s’havia aprofitat per sensibilitzar els alumnes de la importància del valor de la solidaritat.

Festa La Salle Un dia per a gaudir i per a compartir

Page 2: Full 22 - Maig 2012

NÚMERO 22. Maig 2012 Pàgina 2

Unes 30 persones entre alumnes professors i pares van participar de la 35ª pujada a peu a Montserrat organitzat per la Salle Catalunya. Els participants van poder participar d'una jornada de peregrinació per les muntanyes de Montserrat des de Hostalets de Pierola i Collbató. Un cop al monestir van compartir un dia de convivència amb altres escoles lasal·lianes i van poder visitar i pregar a la Moreneta.

El dimecres, dia 18, la Coral del Col·legi participà en la Trobada de Corals dels Col.legis La Salle de la zona de Tarragona, que enguany es va realitzar a La Salle Torreforta, amb motiu de celebrar-se el 50è aniversari de la fundació del centre. Es trobaren les corals de Torreforta, Cambrils, Reus i Tarragona. .

El maig és el mes de la Mare de Déu, per aquest motiu els alumnes d’Educació Infantil i Primària, en dies successius, han pujat fins al santuari del Loreto per pregar a la Mare de Déu i oferir-li flors. El Padre Mario presidí les celebracions que acabaren amb l’esmorzar i uns jocs a l’aire lliure.

En el marc del festival de Tarraco Viva, que dóna a conèixer com era la vida a la ciutat en època romana, els alumnes de 5è de Primària realitzaren, als jardins del Camp de Mart, l’activitat del Camp d’Aprenentatge “Juguem com jugaven els nens i nenes romans”.

Trobada de corals La Salle Montserrat a peu

Tarraco Viva Mes de Maria

Page 3: Full 22 - Maig 2012

NÚMERO 22. Maig 2012 Pàgina 3

Per tal d’agrair la tasca que fan els avis amb els petits de la família, la seva ajuda i tendresa cap als nens, els divendres 18 de maig els hi dedicàrem una petita festa. Els nens i nenes van rebre als avis a la classe, van parlar amb ells tot fent un intercanvi, van escoltar amb atenció el que ens van explicar...i varen berenar tots plegats a l’hort de l’escola.

El passat divendres dia 18, la tretzena promoció de Batxillerat va celebrar la seva festa del finalista. Els 58 nois i noies, acompanyats dels seus familiars van començar la celebració donant gràcies a Déu en l’Eucaristia presidida pel Padre Mario.

Tot seguit ens vam dirigir al saló d’actes on tot vam poder assistir a la lliçó magistral de cloenda protagonitzada pel l’antic alumne de l’escola i actual director del Consell Català de l’Esport Sr. Albert Marco.

També hi ha haver la projecció emotiva d’un recull de fotografies del pas dels alumnes per l’escola. Es van lliurar les insígnies d’antics alumnes i els premis als millors treballs de recerca i als 3 millors expedients acadèmics. L’acte va acabar amb un piscolabis.

Batxillerat:Festa del Finalista Infantil: Festa dels avis

Page 4: Full 22 - Maig 2012

NÚMERO 22. Maig 2012 Pàgina 4

Els alumnes d’Educació Infantil han anat d’excursió per poder estar en contacte amb la natura. Els més petits de P3 visitaren la Granja-escola Neri del Catllar el 25 de maig. Els nens i nenes de P4 feren diversos tallers a la Granja-escola Mas Baget d’Alforja el 14 de maig. Els més de P5 gaudiren d’un dia a l’Aqualeón l’1 de juny.

L’experiència de viure en contacte amb la natura, i la convivència amb els altres companys de classe i els mestres en un medi diferent al de l’escola, és molt enriquidor per això , com cada curs, hem anat de colònies. Cicle Inicial del 23 al 25 de Maig de 2012 a La Capella (l’Espluga de Francolí).Els nens i nenes van realitzar una sèrie de tallers i activitats en l’entorn en que es trobaven i la vida rural :descoberta de l’entorn, la farmàcia del bosc, la vinya i el vi, taller de carquinyolis,…

Cicle Mitjà també del 23 al 25 de Maig de 2012 a Cal Petit a Vilanova de Meià (La Noguera). Cal Petit es troba dins d’un marc natural esplèndid. Els alumnes es van divertir d’allò més fent una sèrie de tallers i activitats entorn al centre d’interès dels esports o pràctiques anomenades d’aventura adaptades a la seva edat.

Cicle Superior del 23 al 25 de Maig de 2012 a Mas Badó a St Quirze de Safaja (Vallès Oriental). Una sèrie de tallers i activitats van convidar-los a treballar de forma lúdica les diferents branques de la ciència a través de la figura del Dr. Celsius.

Primària: De colònies Infantil: Amb la natura

Page 5: Full 22 - Maig 2012

NÚMERO 22. Maig 2012 Pàgina 5

Els dies 7, 11 i 15 de Maig els nens de 2n de Primària van participar en el taller experimental Planetes i estrelles que es féu al CaixaFòrum. Aquesta activitat pretén iniciar els infants en el món de l’astronomia i despertar l’interès del grup en l’observació del cel. Els nens i les nenes, d’una manera participativa, van poder entendre per què hi ha dia i nit, estacions, per què veiem la Lluna de maneres diferents, van poder comparar la mida dels diferents planetes del Sistema Solar i conèixer, gràcies a l’ajut de «l’estrellari», algunes de les agrupacions d’estrelles més conegudes ….

El 2 de maig els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de primer de Batxillerat van assistir a l’obra de teatre en anglès “Sleepy Hollow” al teatre de l’escola.

És una versió del relat de Washington Irving, una de les primeres novel.les policíaques de la història. L’agent Ichabod Crane és cridat per investigar un assassinat al poble de Sleepy Hollow, on tots estan convençuts que l’autor és un espectral genet sense cap que els atemoreix des de fa temps.

Els actors que van fer gaudir una bona estona els nostres alumnes, que van seguir en tot moment i amb força atenció el desenvolupament d’aquesta història de terror.

Els alumnes de 1r de BATX van assistir a l’activitat cultural/acadèmica: “De la Tàrraco Romana a la Tarragona Medieval” organitzada per la matèria de Simbologia Religiosa.

El divendres dia 1 de juny els alumnes de teatre del Col.legi representaren l’obra musical de Grease. Aquesta obra està inspirada en la pel.lícula de John Travolta i Olivia Newton John i en el musical de Mark Jacobs i Coco Comin. La interpretaren els alumnes de Cicle Superior i d’ESO dirigits per les mestres Núria Merayo i Cristina Mora.

Secundària:teatre en anglès 2n Primària: A l’Univers

Teatre: Grease De Tarraco a Tarragona

Page 6: Full 22 - Maig 2012

NÚMERO 22. Maig 2012 Pàgina 6

El passat dia 23 de maig a les set de la tarda vam celebrar la primera edició del FESTIVAL DE FINAL DE CURS de primer de Batxillerat. Diversos números de màgia, música i ball van fer que pares, fills i professors compartissin una tarda lúdica, relaxada i divertida.

Del 21 al 25 de maig els alumnes d’ESO participaren en diverses conferències i tallers en els que se’ls consciencià dels perills que comporta el tabac. Les sessions estaven incloses en el programa “Sense Fum” amb el que, des del Departament de Salut”, es pretén sensibilitzar als alumnes dels riscos que comporten el consum de tabac i d’altres substàncies addictives.

Els alumnes de Batxillerat han posat la guardiola del “Porquet solidari”, els diners de la qual han servit per poder pagar quatre beques solidàries per a les escoles del Togo. La iniciativa ha estat del Departament de Pastoral i els alumnes s’hi ha abocat des del primer moment.

El passat 22 de maig traspassà, als 66 any d’edat, Maria Isabel Grau Badet que havia estat mestra d’Educació Especial de l’escola del 1990 al 2004. La comunitat educativa La Salle-Tarragona expressa el seu més sincer condol i demana una pregària per al seu repòs etern. Al cel sia.

ESO: Setmana sense fum 1r Batx: Festival final curs

Traspàs de na Isabel Grau Batxillerat: gest de solidaritat

Page 7: Full 22 - Maig 2012

NÚMERO 22. Maig 2012 Pàgina 7

L’alumne Jesús Moreno Pacheco, de 2n d’ESO, va guanyar el premi de dibuix del Concurs Bíblic, convocat per la Federació de Cristians de Catalunya. El premi li va entregar el passat dissabte, 19 de maig, el Sr. Arquebisbe, Dr. Jaume Pujol Balcells, a l’auditori del Col.legi.

L’Agrupació excursionista (ACCPE) ha fet dues sortides de primavera, una el 20 de maig recorrent les cales que van de l’Ametlla a l’Ampolla, i l’altra el 3 de juny a la Mola de Colldejou.

Com és tradicional durant el mes de maig, la Direcció del Col.legi s’ha reunit amb els pares delegats de les classes. Ens les reunions s’ha constatat. Educació Infantil:

Es demana potenciar la intranet. El Director informa que l’AMPA subvenciona

l’edició dels premis de sant Jordi i que aquests s’entregaran el dia de la Festa Familiar.

S’avaluen molt positivament les accions de millora que es van adoptar en la recollida dels nens.

El Director informa que, gràcies a la subvenció i l’impuls de l’AMPA, s’ha cobert la piscina i s’ha guanyat una pista al poliesportiu, aquesta estarà a disposició també dels alumnes d’Educació Infantil.

Es pregunta les accions que es volen prendre per potenciar l’anglès. El Director constata que aquesta és una assignatura pendent ja que cal trobar-hi l’encaix adient,

Taller de fer galetes

El passat dia 21, un grup de mares i pares acompanyats dels seus fills participaren en el Taller de fer galetes. Les classes les impartí el mestre flequer, Jordi Andreu, a les dependències de la cuina de l’escola. Les classes van ser molt reeixides i el resultat final molt dolç. Pares i fills van gaudir, una vegada més, de l’experiència de Jordi Andreu.

AMPA: Activitats Reunions AMPA-Direcció

ACCPE: Activitats Premi a un alumne

Page 8: Full 22 - Maig 2012

NÚMERO 22. Maig 2012 Pàgina 8

per això informa:

- S’ha contractat una empresa d’assessoria perquè del 29 al 31 de maig faci una auditoria a l’anglès de l’escola, des de P3 a 2n de Batxillerat, i elabori propostes viables d’actuació.

- S’ha acordat que les pel.lícules que es passin a Infantil siguin en anglès.

- Augmentar els desdoblaments en anglès a P5.

Una mare constata que el menú del menjador ha millorat, però demana que es potenciï més la dieta Mediterrània.

Educació Primària:

Potenciació de la intranet. Possibilitat de fer gestions on line i enviar avisos.

Nova pista de basquet al poliesportiu subvencionada per l´AMPA.

El Director fa una valoració molt positiva de l’activitat del auxiliar de conversa.

El Director es compromet a millorar l’aprenentatge de l’anglès.

Els pares manifesten deficiències importants en els llibres de religió, com faltes ortogràfiques i deficiències gramaticals.

ESO

El Director informa de l’estat d’indefinició del programa Educat 2.0.

El Cap d’estudis informa de les millores aplicades al 1r curs en dos àmbits que preocupaven: disciplina i notes de Castellà.

El cap d’estudis presenta els resultats de l’avaluació diagnòstica de 4t curs. Els excel·lents resultats no només són fruit dels professors de 4t, sinó del treball que es fa des de Primària i en tota l’ESO.

Mig alt + Alt La Salle Tarragona

Catalunya Diferència entre Catalunya i La Salle Catalunya

Català 95,8 65,9 6,0

Castellà 90,2 68,9 5,9

Anglès 90,1 59,0 12,1

Matemàtiques 85,7 53,3 8,1

Cloenda de l’Escola de Pares

El dijous, 7 de juny, a les vuit del vespre es farà la darrera sessió de l’Escola de Pares. Durant el curs s’han impartit vuit conferències que han donat resposta a les diverses inquietuds de les famílies. La conferència de cloenda vol transmetre un missatge positiu que ens permeti afrontar el repte de l’educació amb optimisme, per això s’ha convidat el Sr. Carles Capdevila que ha titulat la seva exposició “Educar de bon humor”. A partir de la seva experiència en l’educació dels seus quatre fills, analitza en clau irònica les obsessions dels pares en el procés educador, la relació pares-mestres i fa una crida a la necessitat de posar-hi els cinc sentits en l’educació: sentit comú, sentit moral, sentit de ridícul, sentit de responsabilitat i, sobretot, sentit de l’humor. Carles Capdevila, llicenciat en filosofia i periodisme, és el director del diari “Ara”. Ha estat articulista en diversos mitjans de comunicació , ha dirigit, entre d’altres, el programa “Eduqueu les criatures” de Catalunya Ràdio i ha publicat diversos llibres, entre els que destaca “Criatura i companyia”.