diari del 7 de novembre de 2014

40
Salta al 4G MÉS VELOCITAT MILLOR EXPERIÈNCIA Més informació a salta4g.ad WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIVENDRES, 7 DE NOVEMBRE DEL 2014 NÚM. 2.681 / ANY 11 Aconsegueix aquest regal per la compra mínima de 90 € a qualsevol de les nostres perfumeries del Principat d’Andorra. No acumulable a d’altres promocions i/o descomptes. Promoció vàlida fins a exhaurir existències. Consultar les condicions a l’interior de la botiga. Martí demana a DA que busqui candidats alternatius El cap de Govern i president de Demòcrates per Andorra posa el càrrec a disposició del partit i suggereix a l’executiva que cerqui altres persones per liderar el nou impuls necessari per al país la pròxima legislatura Josep Gironès guanya el premi Fiter i Rossell amb la novel·la ‘Presidi major’ ANDORRA pàgina 6 ANDORRA pàgina 8 LdA aposta per reduir l’IRPF i un apropament “prudent” a la UE ANDORRA pàgina 10 La CTP vol agrupar per temàtiques els clústers del Pirineu ANDORRA pàgina 12 Informatitzar la justícia costarà 800.000 euros per tres anys ANDORRA pàgina 14 Els mossos detenen un veí de Santa Coloma per contraban AVUI ÉS NOTÍCIA pàgina 3 SFGA

Upload: bondiand

Post on 18-Jun-2015

175 views

Category:

News & Politics


2 download

DESCRIPTION

Aquí us podeu descarregar el diari d'avui. Que tingueu un Bondia!!! :)

TRANSCRIPT

Page 1: Diari del 7 de novembre de 2014

Salta al 4GMÉS VELOCITATMILLOR EXPERIÈNCIAMés informació a salta4g.ad

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

bon dia - anunci.pdf 1 17/10/14 12:31

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88

DivenDres, 7 De novembre Del 2014 núm. 2.681 / Any 11

Aconsegueix aquest regal per la compra mínima de 90 € a qualsevol de les nostres perfumeries del Principat d’Andorra. No acumulable a d’altres promocions i/o descomptes. Promoció vàlida fins a exhaurir existències. Consultar les condicions a l’interior de la botiga.

Martí demana a DA que busqui candidats alternatiusEl cap de Govern i president de Demòcrates per Andorra posa el càrrec a disposició del partit i suggereix a l’executiva que cerqui altres persones per liderar el nou impuls necessari per al país la pròxima legislatura

Josep Gironès guanya el premi Fiter i Rossell amb la novel·la ‘Presidi major’

andorra pàgina 6

andorra pàgina 8

LdA aposta per reduir l’IRPF i un apropament “prudent” a la UE

andorra pàgina 10

La CTP vol agrupar per temàtiques els clústers del Pirineu

andorra pàgina 12

Informatitzar la justícia costarà 800.000 euros per tres anys

andorra pàgina 14

Els mossos detenen un veí de Santa Coloma per contraban

avui és notícia pàgina 3

sfga

Page 2: Diari del 7 de novembre de 2014

2 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Andorra la VellaFarmàcia del PontAv. Meritxell, 68 - Tel.: 801 111

Pas de la Casa Farmàcia del Pas C/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

FARMÀCIES DE GUÀRDIA

Quina paraula catalana hem d’emprar per evitar el barbarisme *aguachirle?

Hem d’emprar aiguota.

Aquest moscatell és aiguota.

CATALÀ EXPRÉS

TELÈFONSURGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

FRANKFURT IHAMBURGUESERIA

PROPERAOBERTURA

D’interès

EL TEMPS

SERVEIS COMPLEMENTARISA PART DEL TRADICIONAL

AUTOSERVEI, OFERIM: VALET SERVICE: rentem i assequem la roba per a vostè, la recollim al local o a domicili. SERVEI DE PLANXA

NOMÉSTRUCANT

AL 336 504

HORES CONVINGUDES

MODAALEXANDRA Joan Maragall, 18. ANDORRA LA VELLA · tel. 85 45 25

Nova colecció de tardor,ja a la botiga!

Cost SMS: 075 € + cànon

iPhone 6Sorteig d’un Envia un SMS al 789 amb

la paraula clau iPhone6 i el teu nom i participaràs

en el sorteig d’untelefòn mòbil Apple

de nova generació.

1€

Oferta vàlida fins al 28 de

novembre. No venem

begudes alcohòliques a

menors.

Excepte error tipogràfic o

fi d’existències. Oferta

destinada al consumidor

final.

més de 1000articles a

Cabo de peñastonyina claraen oli d’oliva 120g

DEMAK’UPdisc desmaquillant

70 unitats

EL TEMPS

CAP DE SETMANA VARIABLE I MENYS FREDAquest cap de setmana ha de ser variable però amb unes temperatures fredes al matí i més temperades al migdia. De fet, dissabte estarem entre el sol i les clarianes sense precipitacions. Les màximes pujaran fins a ser agradables. Diumenge les temperatures baixaran lleugerament perquè s’acostarà una pertor-bació. Els núvols aniran a més des del migdia i espe-rem precipitacions a la tarda, que han de continuar fins dilluns. També baixarà la cota de neu per situ-ar-se cap als 1.800 metres. Avui ens travessa un front poc actiu, que donarà núvols i alguns ruixats aïllats al nord. Les temperatures han de davallar una mica amb vent del sud. Que tingueu un BonDia.

Avui 14

12 11

2

5 4

mín.

mín. mín.

màx.

màx. màx.diumenge

-2/6

-2/10

-1/12

2/13

2/14

0/15

-1/12

-1/11

-1/9

-5/15

0/16

dissAbte

Page 3: Diari del 7 de novembre de 2014

3DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Avui és notícia

Presidi major, una novel·la basa-da en el personatge real de Ra-mon Balsebre Clua de Carroc (la Fatarella, 1850 - Ceuta, 1898), ha guanyat el premi Fiter i Ros-sell de novel·la de la 37a edició de la Nit literària andorrana, organitzada pel Cercle de les Arts i de les Lletres. L’autor de l’obra premiada és Josep Giro-nès (la Fatarella, 1954).

L’altre gran premi de la Nit literària, el d’investigació histò-rica, dotat pel Consell General, ha quedat desert. Enguany no s’hi ha presentat cap obra, no-més una de proposada pel Con-sell General que no ha conven-çut el jurat de la categoria.

En aquesta edició només s’han presentat nou originals al Fiter i Rossell i el jurat de la categoria, format per Enric Canals, Jordi Pasques i Robert Pastor, ha escollit l’obra de l’au-tor tarragoní. Gironès no és un novell amb la ploma. Tot i que treballa al servei d’Enginyeria Municipal de la Diputació de Tarragona ha publicat diversos relats i novel·les i suma diver-sos premis literaris, com el Ro-vira i Virgili de memòries dins els premis Ciutat de Tarrago-na 2005, amb Planys de figuera blanca, i el 2008 va obtenir el premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions amb Cròni-ques de morts, vius i delicats. Les últimes obres de Gironès són El major tresor (2010), una novel-la sobre els anys de postguerra a la Fatarella, i Viure sense el meu fill (2010), que tracta del roba-tori de nadons a la Guerra Civil Espanyola.

Presidi major presenta Ra-mon Balsebre Clua de Carroc, un home nascut a la Fatarella l’any 1850 que tot i tenir-ho tot de cara, ja que era de bona famí-lia, i acabar sent l’alcalde del po-ble, “va optar per instrumenta-litzar el poder, cometre delictes, fins i tot de sang”, avança Giro-nès. Balsebre no s’ho pensava però va ser detingut per partici-par en un assassinat per encàr-

rec. La justícia, que en aquella època no tocava els poderosos, el va condemnar a quinze anys de presó, que va complir primer a València i després al penal ma-jor de Ceuta, on va morir.

La novel·la serveix per expli-car “el context” de l’època, en què “la política estava instru-mentalitzada i als pobles ma-naven els cacics”. Presidi major també retrata “la vida rural fins al 1898, amb gent molt treba-lladora però amb una elit que ho dominava tot”, diu l’autor. A l’obra detalla “el trànsit fluvial

entre Tortosa i València, com eren les presons del partit ju-dicial de Gandesa, on s’executa-ven els condemnats a mort amb el garrot vil, i les presons de Va-lència i Ceuta. A més, a la ciutat del Marroc, Balsebre entra en contacte amb els presos polítics cubans que en aquells temps lluitaven per la independència de Cuba, una colònia espanyola.

Quant als altres premis, la periodista i escriptora Rosa Pagès (Reus, 1967) ha guanyat el premi Sant Carles Borromeu amb el recull de relats L’error. La

desena de narracions són “re-flexions de com una anècdota intranscendent et pot canviar la vida per bé o per malament, i que la vida no és tan transcen-dent”, comenta. Per exemple, el conte L’hereva universal narra el cas d’una dona humil que rep una immensa fortuna d’un pa-rent llunyà molt avar i la malba-rata estúpidament.

Pagès, que ha publicat diver-ses obres i suma també alguns premis, fa dos anys va obtenir un accèssit al premi de novel·la curta de la Nit literària.

El premi Grandalla de poesia ha estat, per segon any conse-cutiu, per a l’escriptor barceloní Joan Asbert i el seu poemari Poesia en models. L’autor ha pre-sentat un recull de poemes es-crits segons quatre models: “El clàssic, recompte de síl·labes i rima; el de vers blanc o estram, amb recompte de síl·labes però sense rima; el de peus grecs, combinant notes curtes i llar-gues, i, finalment, el lliure, sen-se normes però amb ritme in-tern, amb música a l’interior.”

Asbert, enginyer de profes-sió i poeta per passió, compta amb una sòlida trajectòria en certàmens literaris i ha guanyat premis en diverses ocasions.

L’assaig literari guanyador del premi Sant Miquel d’En-golasters és obra de Josep Ma-ria Sala-Valldaura (Gironella, 1947), doctor en filologia per la Universitat de Barcelona i catedràtic de literatura espa-nyola de la Universitat de Llei-da. La poesia catalana i el silenci. Tot dient el que calla… parla del “silenci com a element del llen-guatge poètic, de la seva funció en la poesia”, aclareix l’autor, “i ho exemplifico amb quinze poe-tes catalans, com Pere Gimfer-rer, Maria Mercè Marçal i Roger Costa-Pau”. Sala-Valldaura la-menta “la dificultat per publicar assaig” i, per això, encara està més content pel premi.

Finalment, el premi de pe-riodisme s’ha quedat a casa: ha recaigut en Ràdio i Televisió d’-Andorra (RTVA) per la cobertu-ra realitzada de la visita de dos dies al Principat del copríncep francès, François Hollande. El director d’RTVA, Xavier Mujal, va recollir el guardó.

En aquesta edició de la Nit li-terària només han concorregut mig centenar d’obres, menys de la meitat de treballs que en l’edi-ció del 2013, en la qual van par-ticipar fins a 115 obres. De les nou categories, només cinc han estat premiades. Amb tot, l’or-ganització assegura que encara que hagi baixat la participació “la qualitat ha augmentat”.

‘Presidi major’, de Josep Gironès, nou premi Fiter i Rossell de novel·la El poeta Joan Asbert, Rosa Pagès, Josep Maria Sala-Valldaura i RTVA són els altres guardonats del certamen

37a Nit literària andorrana

E.J.M.saNt julià de lòria

D’esquerra a dreta, Xavi Mujal, Rosa Pagès, Josep Maria Sala-Valldaura, Josep Gironès i Joan Asbert, ahir.

tati Masià

PREMI FITER I ROSSELL DE NOVEL·LA

Dotat pel ministeri de Cultura - GovernObra: ‘Presidi major’Autor: Josep Gironès Descarrega Dotació: 15.000 eurosPublicació: Pagès Editors

PREMI PRINCIPAT D’ANDORRA D’INVESTIGACIÓ HISTÒRICA

Dotat pel Consell GeneralDesert

PREMI SANT CARLES BORROMEU DE CONTES I NARRACIONS

Dotat per MoraBancObra: ‘L’error’Autor: Rosa Pagès Pallissé Dotació: 5.000 eurosPublicació: MoraBanc

PREMI GRANDALLA DE POESIA CRÈDIT ANDORRÀ

Dotat per Crèdit AndorràObra: ‘Poesia en models’Autor: Joan Asbert Luengo Dotació: 3.500 eurosPublicació: Pagès Editors

PREMI SANT MIQUEL D’ENGOLASTERS D’ASSAIG LITERARI

Dotat per Joan Escaler CalvaObra: ‘La poesia catalana i el silenci. Tot dient el que calla…’Autor: Josep Maria Sala-Valldaura Dotació: 2.000 eurosPublicació: Pagès Editors

PREMI TRISTAINA DE PERIODISME

Dotat per Andimesa

Premi per a treballs publicats o emesos a AndorraObra: Reportatge de la visita del co-príncep francès, François HollandeAutor: RTVADotació: 1.250 eurosPremi per a treballs difosos a l’estrangerDesert

PREMI DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA

Dotat per MoraBanc / Desert

PREMI MANUEL CERQUEDA DE NOVEL·LA CURTA

Dotat per Andbank / Desert

PREMI DE TEATRE 50è ANIVERSARI CRÈDIT ANDORRÀ

Dotat per Crèdit AndorràDesert

PALMARÈS de LA 37a nit LiteRàRiA AndoRRAnA

Page 4: Diari del 7 de novembre de 2014

OPINIÓ4 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Envia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica [email protected] que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

Cartes al director

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’areny-Plandolit GeReNT Thomas KampfraatboNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep blasco, Mireia Suero, esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Reinaldo Márquez, Javier Calmauta FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Imprintsa.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. andorra la Vella.Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.ad dipòsit Legal aNd. 114-2004

DIRECTORI

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Avís SMS: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualificada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SoCIETAT LA VEU DEL PoBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BonDIA. no obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BonDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BonDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discriminatoris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. no es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL PoBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Joan amigó Naturista

¿Què és l’osteoporosi? És una afecció caracteritzada per un aprimament de les trabècules i de la membrana corti-cal dels ossos, amb eixamplament dels espais medul·lars (literalment, os porós). L’osteoporosi debilita silencio-sament i sense dolor els ossos de trenta milions d’occi-dentals de l’Amèrica del nord i altres tants d’europeus.

ossos que al seu temps havien estat forts i durs, a poc a poc perden densitat i es tornen fràgils; el seu interior es comença a reblanir i es torna esponjós. ¿Quin és el resultat de l’osteoporosi? Els ossos es trenquen, per la qual cosa se’ls denomina “ossos fràgils”. L’osteoporosi és la causa de més d’un milió de fractures a l’any. Per la fractura de maluc pot fer que una persona quedi in-vàlida o li pot provocar la mort. Per una altra part, les fractures de la columna vertebral no solen fer mal, però poden reduir l’estatura de la persona de cinc a vint cen-tímetres. La curvatura espinal se sol dir la “gepa de la viuda”.

¿Com es desenvolupa l’osteoporosi? Els ossos normals segueixen augmentant en resistència i en gruix fins al voltant de l’edat de 35 anys. A continuació aquest pro-cés s’inverteix, i cada any es perd una petita quantitat d’os. Aquesta pèrdua s’accelera en les dones després de la menopausa i pot continuar entre set i quinze anys. Quan els factors de risc es presenten, la pèrdua d’ossa-menta és més ràpida i pot presentar-se l’osteoporosi.

Encara que generalment es considera una malaltia de les dones d’edat, el 20 per cent de les víctimes són ho-mes.

Alguns casos d’osteoporosi són tractats amb estrògens. Aquesta teràpia retarda la pèrdua de la massa dels os-sos, però augmenta el risc de càncer d’úter i de mama. Empitjora la diabetis i la hipertensió. El millor és una dieta baixa en proteïnes. Estudis realitzats demostren que el calci dels ossos sempre es perd quan el consum de proteïna és excessiu, independentment de la quantitat d’aliments rics en calci que es mengi i també de tot el calci que es prengui com a suplement.

¿És possible prevenir, millorar o curar aquesta malal-tia per mitjans naturals i dietètics? La pregunta té una resposta absolutament afirmativa: únicament per mitjà d’un règim alimentari natural i integral es poden donar les condicions necessàries perquè l’organisme posi en marxa la seva força curativa i la seva capacitat de rege-neració. Els efectes curatius d’un règim vegetarià, que inclou molts aliments crus que són rics en vitamines B, C i E, a més del calci de les ametlles crues, dels flocs d’avena i altres aliments que el cos assimila perfecta-ment, són els més indicats per guarir aquesta malaltia, ja que el calci que porten els làctics i els suplements de calci el cos no els assimila; per això tenen tanta osteopo-rosi els que prenen làctics i els seus derivats.

Aquells que vulguin fer un tractament complet el tro-baran en la meva obra La Reforma Pro Salud, al volum 1, El Cuerpo, en què explico que a més de la nutrició adequada per a l’osteoporosi caldrà fer exercici, aplicaci-ons d’hidroteràpia i altres remeis naturals, senzills i de molta eficàcia per resoldre definitivament aquest gran problema que afecta milers de persones. Recordeu que Hipòcrates, el pare de la medicina, ens adverteix: “La naturalesa és qui cura.” Per tant, sempre que puguem, utilitzar la nutrició sana i adequada, a més dels remeis naturals, és el millor per a tothom.

TRIBUNA

L’osteoporosi

La decisió del cap de Govern de posar el càrrec a disposició del partit i demanar a l’executiva de Demòcrates per andorra que busqui candidats alternatius de cara a liderar el projecte taronja en les properes eleccions generals, ha agafat per sorpresa fins i tot els estaments del mateix par-tit, executiva i grup parlamentari, que ja han sortit a dir que tot i que respecten la decisió, an-toni Martí continua sent el millor candidat per liderar el projecte demòcrata. al marge del lògic desgast de l’acció política i del generat pels estira-i-arronses interns davant algunes reformes en-degades i lleis plantejades que no han acabat de convèncer alguns sectors dels mateixos demòcra-

tes, la maniobra del cap de Govern cal llegir-la en clau interna de la formació. i és que el fet que Martí demani que se cerquin candidats però a la vegada es mostri disposat a repetir en cas que no se’n trobin permet constatar que el cap de Govern, que fa aquesta jugada hores abans d’un congrés de Liberals d’andorra per rellançar el partit, busca amb aquesta maniobra calibrar el suport amb què compta per afrontar uns nous co-micis davant els diferents moviments que s’estan fent a les diferents parròquies, i que evidencien que la cohesió de la gran coalició per acabar amb l’executiu socialdemòcrata de Bartumeu ja no és tan forta un cop assolit l’objectiu fixat.

una maniobra en clau interna

EDITORIAL

Josep gironès

Jordi mas

L’escriptor del Catllar, amb l’obra ‘Presidi major’, gua-nya el premi Fiter i Ros-sell de novel·la, dotat amb 15.000 euros, lliurat en el marc de la nit literària.

L’AEAT manté la protesta per la manca d’inversions i la deficiència dels serveis al Pas de la Casa i no ha fet efectiu l’impost sobre ar-rendaments immobiliaris.

Edicions Amigó-Recasens SL presenta el llibre:La Reforma Pro Salud, volum 1, El Cuerpo

(està escrit en castellà)Autor: Joan Amigó, naturista.

Aquesta enciclopèdia té 1.050 pàgines. Hi trobarà els remeis naturals per a 550 malalties, que es poden

consultar per ordre alfabètic. Hi trobarà 350 receptes de cuina saludable. També inclou 60 cures d’urgència natu-rista. Tot il·lustrat amb 350 fotos a tot color. Hi trobarà cinc índexs perquè pugui consultar ràpid una malaltia o

una recepta de cuina.Aquesta és una bona inversió per a la salut de vostè i de

la seva família i que utilitzarà tota la vida.S’entrega personalment. PVP: 120 euros

(si ho vol a terminis, pel banc, 5 x 25 euros).Telèfons per a consultes o comandes: 841 978 / 363 643

[email protected]

Page 5: Diari del 7 de novembre de 2014

OPINIÓ 5DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Rosa gili casalsConsellera general del grup socialdemòcrata

Ahir mateix publicava un primer article on començava a explicar els canvis abordats per Demòcrates per Andorra amb la Llei qua-lificada de creació i de regulació del pla de pensions de la funció pública. Deia que a través d’aquesta nova llei DA fa desaparèixer la figura dels funcionaris en molts àmbits de la funció pública.

Tal com ja vaig dir ahir, als socialdemòcrates ens preocupen molt les conseqüències d’aquests canvis per a la nostra societat. A més de la desprotecció dels nous treballadors públics davant de pres-sions polítiques que explicava en l’article anterior, a partir d’ara, i sense cap mena de dubte, la motivació per fer carrera a l’admi-nistració general es veurà molt disminuïda entre candidats alta-ment formats acadèmicament. I això vindrà clarament induït per la des aparició dels incentius que fins ara podien fer decantar la decisió de treballar en el sector públic en lloc de fer-ho al privat.

I aquí em refereixo sobretot a una certa visualització positiva del servei públic, també a l’estabilitat del lloc de treball i a unes condicions de jubilació més avantatjoses que al sector privat; però, en contrapartida, al detriment d’un sou més elevat i de menys possibilitats de millora en la carrera professional.

Amb aquests nous elements és lògic preveure que l’adminis-tració pública veurà baixar la qualitat dels seus treballadors de manera general i potser ben aviat ens lamentarem de les conse-qüències negatives que tindrà.

Demòcrates per Andorra potser té clares, avui dia, quines se-ran totes aquestes conseqüències i les ha subestimat davant d’altres condicionants; però a nosaltres no se’ns ha convidat a aquesta anàlisi. Ni hi va haver pacte, ni cap mena de debat previ ni amb les forces polítiques ni amb la societat civil; ni lamenta-blement cap anunci previ en el seu programa electoral. I a més, tal com ja vam destacar en el debat de l’esmena a la totalitat del darrer 18 de setembre, ni tan sols se’ns va deixar treballar en el projecte de llei en seu parlamentària en un temps mínimament acceptable.

Així doncs, per pretendre reajustar un suposat sobredimensi-onament de l’administració i probablement per fer oblidar la manca de valentia política i els fracassos de les negociacions amb els comuns en relació a les transferències i competències, que tenien per objecte essencial estalviar recursos de tothom, DA ha preferit carregar-se tota l’estructura de la funció pública.

Avui, en un context de crisi, sembla que DA estigui buscant un retrocés de la consciència del servei de l’interès general a favor d’una ideologia empresarial privada reductora.

En definitiva, i per resumir, els socialdemòcrates considerem

que aquesta llei és una llei mal anunciada, mal feta i mal dige-rida. Una imposició unilateral d’un canvi radical en el concepte de la funció pública!

Comporta uns canvis més que importants de les condicions dels treballadors públics en actiu i a venir, uns canvis que impli-quen una retroactivitat clara que anul·la condicions pactades, i tot això sense el consens necessari, ni en l’àmbit polític ni en el marc dels estaments públics que representen els funcionaris del nostre país.

I tot el que he esmentat es realitza amb dos agreujants de pes: el primer, el de la no legitimitat. Aquella que prové de no haver portat en el programa electoral un canvi de tanta profunditat per a la societat andorrana, i el segon agreujant, tant o més greu encara de cara a la credibilitat política de Demòcrates per Andorra, el d’haver reiterat una i altra vegada en campanya electoral que no es tocarien les condicions dels funcionaris.

Tot i que tots sabem que aquest no és l’únic incompliment de DA, és un més dels que han anat fent en aquesta legislatura. És clar que a aquestes alçades tots sabem que la característica més significativa del Govern és fer el que no portaven al programa i no fer el que sí que hi portaven.

A les portes d’unes noves eleccions, crec que és important fer memòria política. Així doncs, el Govern ni va aconseguir arri-bar a un consens amb la comissió consultiva de la funció públi-ca ni tan sols va respectar els procediments establerts per llei, i així ho consideren els treballadors públics que han portat el procés a la justícia. Tot això quant a la forma, però també hi ha coses a dir quant al fons de la llei. En la darrera sessió del Consell General, li vam demanar al ministre de Funció Pública que ens expliqués de manera clara les implicacions d’aquesta llei en relació a les prestacions de jubilació dels funcionaris avui en actiu.

Efectivament, en aquesta llei es defineix una prestació teòrica de jubilació com el 60% del salari mensual teòric brut o bé, a través de la incorporació del grup parlamentari de DA, del 60% del salari mensual mitjà brut efectivament percebut durant els quinze anys immediatament anteriors a la data de jubilació obli-gatòria. Cal anar a l’annex final per al càlcul del salari mensual teòric brut, en el qual se suposa que cada treballador públic ha d’estar en disposició de poder calcular la seva futura prestació de jubilació gràcies a unes claríssimes fórmules matemàtiques.

Les regles bàsiques de la transparència política haurien justifi-cat alguns exemples clars i entenedors, tot i que ja vam veure amb la nova Llei de la CASS que Demòcrates per Andorra no

coneix aquesta pràctica. Efectivament, encara esperem, avui dia, que surti algú a explicar concretament els efectes d’aquella nova llei a la ciutadania, que aquesta sí que ens toca a tots: en-tre altres coses les prestacions de jubilació dels funcionaris i de tota la resta de la ciutadania.

Crec que hauria costat ben poc posar un o dos exemples, com s’ha fet en altres lleis, perquè, tal com es diu familiarment, ca-dascú pugui saber de quin mal ha de morir. En lloc d’això, la cosa queda confusa i de manera teòrica. I no sé per què tinc la impressió que aquesta quantitat sortida dels càlculs matemà-tics estarà molt allunyada del que podria ser el 60% del darrer salari. Malauradament, el ministre no ens va aclarir res en seu parlamentària, no ens va explicar com es calcularien les tres prestacions de jubilació cumulatives: la prestació de la CASS, la prestació del pla de pensions i el complement del Govern. En tot cas, vam acabar amb les mateixes confusions i opacitats de l’inici, que crearan segur molta inseguretat jurídica i personal a totes les persones concernides. Un acaba, malpensant, intuint que mentre ningú ho entengui realment molts se n’oblidaran totalment fins al dia en què necessitaran cobrar la pensió, i lla-vors vindran les males sorpreses.

Com deia abans, traint les seves pròpies promeses, llargament repetides en la darrera campanya electoral, que de manera evi-dent van contribuir àmpliament a assolir una majoria absolu-tíssima, prometent que no tocarien les condicions dels funcio-naris, Demòcrates per Andorra només començar la legislatura va instaurar la llei de les retallades salarials als funcionaris, que abaixava sous i congelava triennis. Ara els obliguen a cotitzar en un 3% a un pla de pensions privat sense garanties. Els tre-uen la possibilitat de prejubilar-se i els retallen les jubilacions en una proporció desconeguda.

Malgrat disposar d’una majoria absolutíssima de 22 consellers generals, els demòcrates no han sabut o no han volgut soluci-onar els problemes actuals de la Llei de la funció pública. En lloc d’afrontar una reforma real de l’administració pública, de forma consensuada i dialogada, avui es posa en evidència un dels grans fracassos de DA en aquesta legislatura.

Tal com ja deia ahir, nosaltres, els socialdemòcrates, realment creiem que els problemes de l’administració pública es poden so-lucionar pel camí d’una reforma global i dialogada. Així ho hem defensat de forma reiterada i així ho continuarem defensant.

Per això, si en les properes eleccions generals tenim la confian-ça dels ciutadans d’Andorra, els socialdemòcrates farem una llei millor per als funcionaris, per a la ciutadania i per al país. Ho farem per ells i amb ells, i per Andorra.

TRIBUNA

El desmantellament de la funció pública (i 2)

Page 6: Diari del 7 de novembre de 2014

6 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Andorra

Treballem per fer més fàcils els moments més difícils ...• Incineracions (concessióoficial)• Trasllats internacionals• Repatriaments

• Venda i col·locació de làpides• Servei de floristeria nacional i internacional• Gestió integral de tràmits per defunció

C/ dels Escalls, 9, baixos. AD700 Escaldes-Engordany • Tel.: +376 • 86 66 32 • 80 71 80 • Fax: + 376 86 68 32 • 80 71 72

El cap de Govern i president de Demòcrates per Andorra, Anto-ni Martí, ha posat el seu càrrec a disposició del partit i ha obert la porta a no optar a la reelecció. Així ho va exposar en l’executi-va de la formació de dimecres a la nit i així ho va confirmar ahir en el marc de la inauguració del plenari de la Comunitat de Tre-ball dels Pirineus que se celebra a Andorra la Vella, on va asse-gurar que “res està tancat, tot està obert, però res comença ni s’acaba al tomb d’Antoni Martí”.

En aquest sentit, el cap de Govern va insistir que cal que “no donem per fet que l’úni-ca opció vàlida és la del senyor Antoni Martí”, ja que “tenim la sort que dins de DA hi ha gent capacitada, fins i tot més que jo, per liderar aquest nou im-puls necessari per a Andorra, la pròxima legislatura”. Pel líder demòcrata, el motiu d’aquest gest respon a un “criteri d’uti-litat”, ja que “més enllà de les persones hi ha el projecte”, i per tant cal trobar la persona més adequada per mantenir “el rumb” la propera legislatura i “les reformes que s’han comen-çat aquesta legislatura i que han de continuar”.

Martí va explicar que vo-lia comunicar aquesta decisió

“amb temps” i que “les properes setmanes, si no la setmana que ve, farem una reunió i aclarirem tots els conceptes”.

Quant als motius de la possi-ble renúncia, Martí va admetre que “és evident que hi ha des-gast, però no és una qüestió de cansament, perquè un polític no es pot permetre estar can-sat, ha de fer la seva feina amb devoció”. En aquest sentit, va

afegir que aquest desgast “l’as-sumeixo perfectament, en sóc conscient i n’estic orgullós”.

Tot i aquesta voluntat de no optar a la reelecció com a cap de Govern, acció que ja va fer al seu dia el liberal Albert Pin-tat, Martí no va tancar la porta a poder encapçalar novament una candidatura de Demòcrates per Andorra en el cas que la for-mació no trobi un substitut, si bé va deixar clar que si s’acaba arribant a aquesta situació “serà perquè no s’haurà buscat gaire”.

reacció del grupUn cop coneguda la voluntat manifestada per Martí, des del grup parlamentari demòcrata

es va fer públic un comunicat on s’expressava “el més abso-lut respecte per les decisions que pugui prendre l’actual cap de Govern i president de De-mòcrates per Andorra, Antoni Martí, en relació al seu futur polític”, i es valorava el fet d’ha-ver posat el càrrec a disposició de l’executiva del partit ja que “entra en la més absoluta nor-malitat del seu funcionament intern”.

Així mateix, des del grup es va recordar que el lideratge “és clau dins el projecte de DA”, motiu pel qual li van reiterar el seu suport “amb la mateixa fer-mesa que el grup parlamentari demòcrata ha donat i continu-arà donant suport al Govern al llarg de tota la legislatura”. En aquest sentit, el grup assegura estar convençut de la “continu-ïtat del projecte polític de DA i de la necessitat de mantenir, com a eix de la nostra actua-ció dins de les institucions en les quals tinguem representa-ció, un full de ruta reformista i d’obertura”, i manté que “Anto-ni Martí és, sens dubte, el can-didat que volem”.

No obstant, en la nota s’afir-ma que la responsabilitat com a majoria parlamentària els “obliga a no avançar-nos als es-deveniments mentre la legisla-tura sigui viva”.

El cap de Govern demana a DA que busqui candidats alternatiusEl grup parlamentari demòcrata respecta la decisió de Martí però diu que “és el candidat que volem”

Partits

redacció / agènciesandorra la Vella

Martí i el secretari general de DA, Carles Torralba, en una reunió amb comitès locals.

da

el líder demòcrata assegura que “més enllà de les persones hi ha el projecte”

l’executiva vol que Martí

continuï al capdavant

el secretari general de de-mòcrates per andorra (da), Carles Torralba, entén la decisió d’antoni Martí de posar el seu càrrec a dis-posició com “un acte de democràcia interna”, te-nint en compte que quan es va constituir el partit no es va seguir cap procés democràtic per escollir el candidat a cap de Govern.

no obstant, Torralba va explicar que l’executiva va acordar per unanimitat comunicar-li que, ja que va començar a liderar el projecte i que “ara queden quatre anys més, ell hauria de continuar”, “perquè per a nosaltres ell és el líder”.

Finalment, el secretari general de da ha assegu-rat que aquesta decisió no debilita el partit, però sí que ha reconegut que “potser el calendari és una mica complicat”.

Page 7: Diari del 7 de novembre de 2014

ANDORRA 7DivenDres, 7 De novembre Del 2014

1r Premi d’Experiències Educatives Maria Geli

Convocatòria destinada al reconeixement i a l’estímul d’experiències educatives,

als professionals que les han creades i als centres que les han dutes a terme

Consulteu-ne les bases a www.gam21espai.blogspot.com

Termini de presentació:10 de juliol de 2015

Premi: 2.500 € Accèssit: 600 €

d’Experiències

Termini de presentació:10 de juliol de 2015

Premi: 2.500 Accèssit: 600

El Partit Socialdemòcrata (PS) continua defensant la proposi-ció de llei per a la reactivació del comerç i espera que sigui presa en consideració per a la tramita-ció al Consell General, malgrat el criteri negatiu del Govern. Per aquesta raó, i amb la inten-ció de mobilitzar el sector a fa-vor del text, durant els propers dies el partit es reunirà amb la Cambra de Comerç i associa-cions de comerciants. “No és una qüestió menor perquè hi ha molts diners en joc”, va dir ahir el primer secretari de la forma-ció, Pere López, al mateix temps que va insistir que continuaran “fent pedagogia” sobre les bon-dats de la iniciativa legislativa.

Els socialdemòcrates insistei-xen, com proposen al text, que les comissions bancàries per l’ús de les targetes de crèdit han de baixar en línia amb la directi-

va europea en la matèria, apro-vada l’abril d’aquest mateix any i que ja estan posant en marxa els països de l’entorn. L’impacte d’aquestes comissions estaria entre 10 i 15 milions d’euros i el que pretenen els socialde-mòcrates és que “els ingressos milionaris” dels bancs “en lloc d’anar a la banca vagin als co-

merciants i es reflecteixi en els comptes d’explotació” dels establiments. Segons va ressal-tar López, els costos als quals han de fer front les entitats bancàries s’han anat reduint progressivament en els últims anys perquè les targetes són ara molt més segures i ja no hi ha tant frau, motiu pel qual consi-

deren que també han de baixar les comissions que cobren fins a un 0,2%. “Els ingressos per als bancs han crescut tot i que ara tenen menys despeses”, va insistir López, que va recordar que “a tot el món les comissi-ons han baixat, contràriament al que ha passat aquí”. Pel diri-gent del PS, les mesures que es fixen a la proposició de llei són “necessàries” per ajudar el que és encara avui dia el sector eco-nòmic més important del país.

López va lamentar també que el criteri del Govern no fes referència a les taules de treball amb el comerç que també pre-veu el text. I és que, segons va reiterar, són necessàries perquè hi hagi “un cert nivell de con-certació” en les accions de pro-moció que es portin a terme. Segons López, el sector voldria participar en les campanyes i també està disposat a fer apor-tacions per finançar-les.

El PS vol que les comissions de les targetes baixin, “com a tot el món”Pere López confia que la proposició per reactivar el comerç pugui ser presa en consideració

Política

Julià Rodríguezandorra la vella

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López.

tati masià

l’anunci de martí, un

“símptoma de feblesa gran”

el primer secretari del Ps, Pere lópez, es va mostrar sorprès per l’anunci del cap de Govern de posar a disposició del partit la seva reelecció. “no dei-xa de sobtar-me”, va dir. lópez veu en aquest gest “un símptoma de feblesa gran i preocupant”. el mà-xim mandatari del Ps va recordar que “hi ha qües-tions importants a tràmit” en aquests moments i que moltes de les reformes anunciades no s’han fet, sinó que s’han deixat per a la propera legislatura. Per això va dir que troba preocupant “veure que el cap de Govern està cansat, amb tota la feina que falta per fer”. a més, l’anunci és també sorprenent tenint en compte que les formes que s’han utilitzat aquests anys no han presentat símpto-mes de feblesa, “sinó més aviat el contrari”.

Page 8: Diari del 7 de novembre de 2014

ANDORRA8 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Adaptar l’IRPF “en la mesura que sigui possible” per deixar-lo “a la seva mínima expressió” i el refús de l’establiment d’un acord d’associació amb la Unió Europea (UE) “si suposa cedir la nostra sobirania legislati-va”. Aquestes són dues de les propostes que Liberals d’An-dorra (LdA) inclou en el seu decàleg, que ha de servir de base per elaborar el programa electoral i que es va donar a co-nèixer ahir a la nit al congrés que va celebrar amb el lema Per a una Andorra de futur.

Pel que fa a l’IRPF, els libe-rals entenen que “el model ac-tual és difícilment assumible” i s’aposta per una tributació exclusivament de les rendes lo-cals enfront de les globals. “Això contribuirà a afavorir un entorn atractiu per poder atreure més residents passius”, s’afirma al document. La reforma d’aquest impost entra dins de l’apartat que porta per títol “Unes lleis pensades per a Andorra”, en el qual s’afirma que “derogarem o deixarem a la seva mínima expressió aquelles lleis no pen-sades per a Andorra, copiades

d’altres estats i no inspirades en referents assimilables al nostre país”. Així, LdA anuncia que en cas de governar també farà una nova llei d’estabilitat pressupos-tària basada en els paràmetres internacionals “i que s’apliqui progressivament, de manera que no posi en risc l’Estat del benestar”. També es crearà una

llei de transparència, accés a la informació pública i bona go-vernança. En l’apartat “Un co-principat sobirà i independent dins d’Europa”, el partit defensa un acord de bon veïnatge amb la UE perquè creu que “no té sen-tit establir un acord d’associació si aquest acord suposa cedir la nostra sobirania legislativa i ha-ver d’assumir un cabal comuni-tari com el que la UE comporta”. LdA considera, així doncs, que “l’apropament a la UE ha de ser prudent i molt específic”.

El primer punt del decàleg porta per títol “Un acord per a la reactivació econòmica i l’ocu-

pació”. LdA considera que “cal tornar al diàleg i la concertació en l’eix d’actuació del proper Govern” i proposa un pla d’ac-cions adreçat a tots els agents econòmics per millorar la com-petitivitat i l’emprenedoria, la reforma del Codi de relacions laborals, la inversió en plans de formació i desgravacions fis-cals que afavoreixin la creació d’empreses.

Els liberals també conside-ren prioritari fer “una reforma de la funció pública consensu-ada”, tot i que deixen clar que l’administració general “no està sobredimensionada”. La creació d’un fons nacional sobirà per a les generacions futures per fer front a emergències o millorar la solvència financera del país és una altra proposta d’LdA, així com establir una única ajuda real, amb un únic tràmit, per a les famílies que la necessiten.Per reforçar el rol de les institu-cions, LdA creu que “els conse-llers territorials han de recupe-rar el seu paper al Consell, que és defensar el territori”. “Cal reconduir les competències i les transferències comunals, però sense caure en mesures centra-litzadores i privatives”, afirmen.

LdA aposta per reduir l’IRPF i per un apropament “prudent” a la UEEls liberals afirmen que derogaran o deixaran a la mínima expressió les lleis “no pensades per a Andorra”

Congrés

Julià Rodríguezandorra la Vella

El congrés de Liberals d’Andorra va tenir lloc ahir a la nit a Escaldes-Engordany.

tati masià

Comitès en cinc

de les set parròquies

el congrés d’ahir d’lda també va servir per pre-sentar la nova executiva, encapçalada per Jordi Ga-llardo com a president, i els vocals territorials. el partit tindrà presència a la pràctica totalitat del terri-tori, amb l’excepció d’es-caldes-engordany i sant Julià. els vocals territorials seran Carles Font (Canillo), Valentí martí (encamp), núria Fius (ordino), ama-deu rossell (la massana) i Jordi Cerqueda (andorra la Vella). a la direcció també hi haurà salus Chato, toni Garcia (vicepresidents pri-mer i segon), Ferran Costa (secretari general), maa-nan aouraghe (secretari d’organització) i Judith Pa-llarès (secretària de relaci-ons internacionals).

lda proposa un pla d’accions per millorar la competitivitat i l’emprenedoria

Page 9: Diari del 7 de novembre de 2014

publicitat 9DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Page 10: Diari del 7 de novembre de 2014

ANDORRA10 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

La Comunitat de Treball dels Pi-rineus (CTP) vol crear una xar-xa que agrupi, per temàtiques, els clústers que existeixen a les regions franceses, a les comu-nitats autònomes espanyoles i a Andorra. Aquest és un dels objectius que s’ha marcat l’or-ganisme durant la sessió ple-nària celebrada aquest dijous al matí a Andorra la Vella. Segons el secretari general de l’Orga-nisme Andorrà de Cooperació Transfronterera (OACT), Pere Roquet, la voluntat de la CTP és treballar en altres projectes, més enllà de gestionar els fons europeus Poctefa. Des de l’any 2007, la CTP n’és l’òrgan gestor i el gran volum de feina que li comporta ha dificultat a l’orga-nisme desenvolupar altres pro-jectes de cooperació entre les diferents administracions piri-nenques. La creació d’una xarxa que agrupi els diferents clústers temàtics que hi ha al territori pirinenc és un dels objectius que es va marcar la CTP durant la sessió plenària celebrada ahir a Andorra la Vella.

Un dels principals punts de l’ordre del dia era la presentació del nou Programa de coopera-ció transfronterera Espanya-França-Andorra (Poctefa) per al període 2014-2020, així com donar compte de l’estat en què està el programa anterior, el que va de l’any 2007 al 2013. Des del 2007 la CTP és l’autoritat de gestió del Poctefa, però Roquet va destacar que la voluntat de

l’organisme és anar més enllà i no centrar-se tan sols en la gestió d’aquest programa. Així doncs, va explicar que durant el plenari es va abordar “la ne-cessitat de tenir una activitat paral·lela” que permeti impul-sar altres projectes més enllà del Poctefa i, sobretot, “rellan-çar el concepte de cooperació” entre territoris pirinencs.

Roquet va posar de mani-fest que un dels projectes que ja s’han impulsat al marge del Poctefa és l’Observatori Piri-nenc del Canvi Climàtic, però que de cara als propers anys se’n volen impulsar de nous. Un, precisament, és aquest que ha de servir per agrupar els

diferents clústers que hi ha al territori. Una de les principals dificultats per fer altres projec-tes, segons Roquet, és la gran quantitat de feina que compor-ta gestionar el Poctefa, que ha qualificat de “forat negre”, ja que atreu bona part del temps.

Un altre dels aspectes que es volen millorar és “l’operativi-tat” de la CTP, ja que el fet que les decisions s’hagin de prendre per unanimitat dels vuit mem-bres que en formen part en dificulta el funcionament. En aquest sentit, Roquet va donar a conèixer que els propers 26 i 27 de novembre Andorra aco-llirà una reunió dels membres del comitè executiu de l’orga-

nisme, que tractaran d’aquesta qüestió.

Per la seva banda, la direc-tora de la CTP, Cristina Prat, va explicar que durant la pri-mavera-estiu de l’any que ve ja es volen obrir les convocatòries per als nous projectes que es duran a terme sota el paraigua del Poctefa. La voluntat és que al cap de tres o quatre mesos ja es puguin començar a adjudi-car els projectes de la primera convocatòria del període 2014-2020.

Roquet també va assenyalar que durant el període anterior ja hi ha hagut algunes empreses o organismes andorrans que han pres part en aquests pro-jectes, de manera que “ja sabem fins on podem arribar”. Tot i això, més enllà de beneficiar-se d’ajudes directes provinents d’Eu ropa, Roquet va destacar que el simple fet que es duguin a terme projectes a l’entorn ge-ogràfic d’Andorra ja comporta un benefici per al país.

El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica va ex-plicar ahir la iniciativa Actua als assistents a la sessió plenària de la CTP. Josep Maria Missé va dir que des de l’obertura a la inversió estrangera fa tres anys, el Govern ha continuat treba-llant en la diversificació econò-mica i això s’ha fet canalitzant la iniciativa Actua, que agru-pa el sector públic i el privat. D’aquesta manera es busca que “les empreses no actuïn com a àtoms, sinó que acabin sent molècules”, va resumir Missé.

La CTP vol una xarxa que agrupi per temàtiques els clústers del PirineuAquest és un dels objectius que es va marcar l’organisme durant la sessió plenària que va celebrar ahir

32è consell plenari

Agènciesandorra la Vella

La sessió plenària va tenir lloc ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

tati masià

El president del grup mixt i lí-der de Socialdemocràcia i Pro-grés (SDP), Jaume Bartumeu, va explicar que mira les decla-racions d’Antoni Martí sobre el seu futur com a candidat “amb gran escepticisme” ja que consi-dera que “no renuncia ni tanca

la porta a ser candidat”, sinó que es limita a fer una “manio-bra interna a DA” per demanar que si hi ha altres candidats es manifestin. Així, va indicar que no es creu les paraules de Martí, tenint en compte que “fa set-manes que promet ministeris i reparteix llocs a les llistes”. Bar-tumeu va dir que per a SDP “que

sigui candidat Toni Martí o un altre ministre del ‘Govern dels millors’” no altera la qüestió, ja que l’important és el projecte i el programa. En aquest sentit, considera que el problema que té DA “no és de persones sinó de projecte”, perquè “es va cre-ar per fer fora el Govern que hi havia”.

Bartumeu creu que Martí està fent “una maniobra interna a DA”

Política

Agènciesandorra la Vella El comitè d’SDP de les Valls

del Nord s’ha reunit a la Mas-sana per començar a treballar en accions que retornin “els comuns als ciutadans de la parròquia”. Les accions deba-tudes es portaran al proper consell nacional d’SDP de fi-nals de novembre. Els mem-

bres d’SDP posen en relleu que volen “tornar els comuns als ciutadans de la parròquia, perquè les seves accions siguin el reflex de la voluntat i l’expe-riència del poble pel bé de la comunitat”. La situació de les estacions d’esquí, les vies pú-bliques, el transport públic i la gestió comunal estan entre els temes abordats.

SDP pretén retornar “els comuns als ciutadans”

Valls del nord

Redaccióandorra la Vella

martí destaca l’interès

d’andorra per la cooperació

el cap de Govern, toni martí, va inaugurar ahir el plenari de la Comunitat de treball dels Pirineus (CtP) tot destacant que andorra té “més interès que mai en la cooperació transfron-terera”. martí va assegurar que “no es podria trobar un lloc millor per celebrar un plenari de la CtP”, tant pel fet que andorra “és l’únic país que es troba al cent per cent al Pirineu” com perquè “la coopera-ció transfronterera té més sentit en el nostre cas”. el cap de Govern també va posar en relleu “el camí traçat” per andorra cap a una integració més gran i va recordar que el principal repte del país és l’acord d’associació amb la Unió europea. Per la seva ban-da, el ministre d’afers ex-teriors i alhora president de la CtP, Gilbert saboya, va posar de manifest tam-bé el procés d’obertura que està duent a terme an-dorra i totes les iniciatives que s’han realitzat els dar-rers anys en aquest sentit.

la primavera-estiu de l’any vinent es podran presentar els nous projectes

andorra va presentar ahir en el plenari la iniciativa actua i l’obertura econòmica

Page 11: Diari del 7 de novembre de 2014

ANDORRA 11DivenDres, 7 De novembre Del 2014

AssessorAmentComptAbilitAt

G e s t i ó

Els nostres serveis:• Elaboració mensual dels estats comptables.• Assistència i formulació dels comptes anuals. • Redacció de les actes i certificacions d’aprovació dels comptes anuals.• Presentació i dipòsit dels comptes anuals al Registre.• Preparació i presentació de les declaracions tributàries. • Assessorament de l’aplicació del nou Impost sobre la Renda de Persones

Físiques (IRPF).

Poden contactar-nos al Tel. 806 267 o be a la nostra adreça electrònica: [email protected]

La nostra societat ha decidit crear un nou DEPARTAMENT D’ASSESSORAMENT COMPTABLE I FISCAL per a petita i mitjana empresa.

AL SERVEI DE LA SOCIETAT

La salut al dia

al servei de les persones

TRASTORNSRELACIONATSAMB EL GLUTEN

Conferència a càrrec de Gemma Castillejo, pediatra gastroenteròloga

7 de novembre de 2014 · 19 horesEdifi ci Crèdit Centre · 3a plantaAv. Meritxell, 80 · Andorra la Vella

Nous conceptes

Informació: 88 88 80

Entrada lliure

Guia

de

serv

eis

El Tribunal de Corts va jutjar ahir el cas d’un venedor d’una empresa de cotxes de segona mà acusat d’amenaçar un com-prador que no havia satisfet l’import de l’automòbil. Els fets van passar l’abril del 2011, quan una família va acudir al comerç en què treballava el processat per adquirir un vehicle per al fill de 19 anys. Tot i que les dues parts van acordar que els 3.600 euros que valia el cotxe es paga-rien a terminis, el comprador no va abonar ni el primer.

Set mesos més tard, el ve-nedor va acudir a l’empresa en què treballava el pare del jove per demanar-li que satisfés l’import del vehicle i, segons aquest darrer, el va amenaçar. Com que aquest pagament no es va fer, l’empleat del comerç hi va enviar dos homes, que van tornar a intimidar el compra-dor avisant-lo que li trencarien les cames i acabaria a l’hospital, i al cap d’uns mesos va rebre un altre cop una trucada amenaça-dora, uns fets que el processat desmenteix. Paral·lelament va tenir lloc un judici civil en què es va condemnar el comprador a pagar el vehicle, un fet que no es va materialitzar.

Per tot plegat, l’acusació demana per a l’empleat del co-

merç dos anys i mig de presó, part condicional, i la prohibició d’acostar-se a la víctima durant sis anys per un delicte major d’amenaces condicionals con-tinuades, a més d’una indem-nització de 2.200 euros arran de l’estrès posttraumàtic que van provocar les amenaces en el comprador. La defensa, però, remarca que no hi ha cap prova d’aquestes amenaces i per això demana l’absolució del venedor.

Per altra banda, i en el marc d’una altra causa, el fiscal va demanar dos anys de presó con-dicional per a un home que vi-atjava amb documentació falsa. El processat va ser controlat a la frontera del riu Runer per la policia, que, després de dema-nar-li la documentació, va cons-

tatar que el carnet d’identitat i el permís de conduir eren in-autèntics. A més, tal com es va verificar posteriorment, el nom que figurava en aquests papers corresponia a la identitat d’una altra persona.

La defensa, però, no com-parteix la pena ja que, tal com va destacar, l’home no va oferir cap resistència ni va negar els fets des del primer moment. Va explicar que havia adquirit aquests documents al seu país per 50 euros perquè els neces-sitava per treballar, recollint fruita a Espanya. A més va destacar que no té antecedents penals ni al Principat ni al seu país d’origen. Per aquest motiu demana divuit mesos de presó condicional.

Jutjat un venedor de vehicles per amenaçar un comprador morósEl fiscal demana 2 anys i mig de presó, part condicional, i la defensa l’absolució

Tribunal de Corts

El Tribunal de Corts també va jutjar el cas d’un home amb documentació falsa.

TaTi masià

M.S.C.andorra la vella

Page 12: Diari del 7 de novembre de 2014

ANDORRA12 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

L’octubre s’ha tancat amb 290 vehicles matriculats, xifra que es tradueix en un 23,4% més que l’octubre del 2013. Els tu­rismes han registrat una va­riació percentual positiva del 26,1%, els camions i camione­tes del 68,8%, les motocicletes

i ciclomotors del 4,2%, i altres vehicles l’han tingut del 0%. Segons Estadística, les ma­triculacions de vehicles dels darrers dotze mesos han estat de 2.986, fet que suposa un augment del 25,8% respecte al mateix període de l’any anteri­or, en què se’n van matricular 2.374. Els turismes, motoci­

cletes i ciclomotors, camions i camionetes han crescut el 30,5%, 20,7% i 34,4%, respec­tivament, mentre que els altres vehicles s’han reduït el 14,4%. Les matriculacions de vehicles acumulades durant aquest any han estat de 2.527, un 24,6% més que els primers deu mesos de l’any passat.

L’octubre es tanca amb un 23,4% més de matriculacions de vehicles

Automòbils

Les vendes de vehicles registren xifres positives.

tAti mAsià

RedaccióAndorrA lA vellA

La implantació del sistema d’informatització de la justícia i el seu manteniment durant tres anys tindrà un cost d’en­tre 745.000 i 805.000 euros. El desenvolupament d’aquestes aplicacions, fruit d’un conve­ni amb el Govern de Navarra i Tracasa (l’empresa pública que depèn d’aquest), permet accedir a un “bon programa” en un pe­ríode curt de vuit mesos i a un cost “ridícul” si es compara amb l’estimació de què disposava l’executiu, que pujava a 3,6 mi­lions d’euros (només la implan­tació) i que es calculava que es podia posar en marxa en un ter­mini de dos o tres anys, va dir el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casa­devall. Per aquest motiu va cele­brar que “aprofitem un produc­te que funciona a un preu molt interessant”.

Casadevall va explicar que aquest cost tan reduït es deu al fet que la comunitat de Navarra cedeix l’ús del sistema Avantius i l’única cosa que cal assumir són els treballs d’adaptació al siste­ma judicial andorrà i el mante­niment pels tres anys de durada de l’acord. Quan aquest venci, es valorarà si s’assumeix amb recursos propis o amb aquesta empresa o una altra.

La presentació del pla per posar en marxa aquestes apli­cacions informàtiques va servir perquè el president del Consell Superior de la Justícia sortís en defensa de la seva seguretat i el mètode de contractació que s’ha seguit (posats en dubte pel

president del grup mixt, Jaume Bartumeu). En aquest sentit va reiterar, tal com ha fet el Go­vern, que es tracta d’un conveni signat entre dues administraci­ons públiques i per tant no cal complir amb la llei de contrac­tació pública. Per altra banda, i pel que fa referència a la segure­tat, va argumentar que els dub­tes són fruit del desconeixement i que si hi ha hagut queixes des

de dins de la justícia és perquè tot requereix un temps d’adap­tació (el programa es va comen­çar a implantar el mes de maig i es preveu que a mitjans de de­sembre tothom hi treballi). En tot cas, Casadevall va remarcar que “no es pot dir que el perso­nal no ha estat informat” de tot el procés ja que ha tingut accés a tots els passos que s’han fet i ha pogut opinar.

El president del Consell Supe­rior de la Justícia es va mostrar convençut que les dades confi­dencials estan totalment pro­tegides. Tot i així va afegir que “no hi ha cap sistema informàtic que sigui cent per cent segur”, encara que s’hi destinin tots els mitjans, al mateix temps que va remarcar que “quasi sempre les filtracions surten de dins”. El que sí que va deixar clar és que els tècnics de Tracasa no han tingut ni tindran accés a dades confidencials i que si cal la seva intervenció sempre serà amb la supervisió i el control de perso­nal del poder judicial. A més va

dir que les proves s’han fet sense cap dada real, que la confidencia­litat del sistema està assegurada amb les clàusules de confidenci­alitat i l’aplicació de mesures de seguretat tècniques per evitar intrusions, i que els servidors i la infraestructura tècnica es tro­ben en territori andorrà i són gestionats i mantinguts direc­tament pel personal del Consell Superior de la Justícia.

A més, al pressupost del 2015 hi ha una partida perquè una empresa independent faci una auditoria de seguretat de tots els sistemes d’informació del CSJ, una actuació que es recomana fer cada dos o tres anys per ve­rificar­ne la fiabilitat, va dir Ca­sadevall, tot i que a Andorra no s’ha fet mai.

Abans d’apostar per l’aplica­ció navarresa, els membres del Consell Superior de la Justícia van fer diferents visites per co­nèixer els diversos sistemes de gestió processal que existeixen en aquest àmbit. Casadevall va exposar que el que s’ha acabat adoptant és considerat un dels millors d’Espanya (que en infor­matització va al davant de Fran­ça) i va destacar les estadístiques de durada mitjana dels assump­tes civils enllestits a primera instància dels tribunals navar­resos, que és de les més baixes d’Espanya; la taxa de litispen­dència, que és la més baixa, i la taxa de congestió, que també és la més baixa.

Casadevall va recordar que la prioritat quan va agafar el càrrec era la modernització de la justí­cia i que avui aquest objectiu “ja és gairebé una realitat”.

La informatització de la justícia costarà uns 800.000 € per tres anysEl CSJ remarca la seguretat del sistema i que els tècnics de Tracasa no tindran accés a les dades

Pla de modernització

M.S.C.AndorrA lA vellA

Casadevall va presentar ahir les accions fetes en la informatització de la justícia.

tAti mAsià

Enric Casadevall

Aprofitem un producte que funciona a un preu molt interessant

la seguretat al 100% no existeix i gairebé sempre les filtracions surten de dins

mesures per evitar

accidents a la Batllia

el president del CsJ va ex-plicar que es prendran me-sures perquè no tornin a donar-se situacions com la que va passar recentment a la Batllia, en què un pro-cessat va acabar agredit al passadís. Així, a més de les mesures de reforç po-licial, s’establiran circuits diferents per als detinguts i el públic que assisteix a un judici perquè no coinci-deixin en un mateix espai. es prendran “quatre pau-tes perquè no torni a pas-sar”, va dir. Casadevall va insistir, però, que l’edifici no reuneix les condicions de seguretat (ni dels es-pais ni contra incendis) i que “no es pot treballar en unes instal·lacions com aquestes”. Considera que és l’edifici públic que està en pitjor estat, a més de l’elevat cost que suposa el lloguer. Per altra banda, va explicar que les visites que han fet a altres seus de justícia han servit per prendre idees per al futur edifici, com poden ser el nombre de batllies i sales d’audiència, els circuits separats, l’accés amb as-censor des del soterrani, que els testimonis esti-guin en llocs diferenciats i les places d’aparcament necessàries. En aquesta tasca, el CsJ compta amb l’assessorament de l’em-presa pública francesa que controla els edificis de justícia.

Page 13: Diari del 7 de novembre de 2014

ANDORRA 13DivenDres, 7 De novembre Del 2014

La Fundació BPA i GAM21, espai de reflexió educativa, han convocat el premi d’expe-riències educatives Maria Geli 2015, que té com a objectiu reconèixer i estimular iniciati-ves educatives concretes que es porten a terme al país. El pre-mi, dotat amb 2.000 euros per a l’autor o autors i 500 més per al centre educatiu, es lliurarà el 5 d’octubre coincidint amb el Dia mundial del docent i està obert a tots els professionals dels nivells de maternal o d’en-senyament obligatori que ha-gin portat a terme experiències que contribueixin a millorar la qualitat educativa.

El guardó porta el nom de Maria Geli, que va morir l’abril del 2013 i és considerada una de les persones amb més rique-

sa pedagògica d’Andorra durant els trenta primers anys de l’Es-cola Andorrana. “En homenat-ge a la seva passió per l’escola, a les aportacions al plurilingüis-me, a la pedagogia activa i a la transmissió de l’estima per An-dorra, hem acordat que el premi

d’experiències educatives porti el seu nom”, va explicar durant la presentació la directora de la Fundació BPA, Carme García.

Els treballs que es presen-tin al premi han de ser inèdits i es poden presentar en català, francès o castellà, i el termini

d’inscripció s’acabarà el 10 de juliol del 2015. Marta Escoda, de GAM21, va destacar que a l’hora de terminar el guanyador es valorarà especialment aspec-tes com el caràcter innovador, la creativitat i la facilitat en la posada en pràctica, la possibi-litat que l’experiència es pugui desenvolupar en altres centres educatius i en xarxa o la trans-versalitat. El jurat estarà format per personalitats reconegudes de l’àmbit educatiu, social i cul-tural vinculades a Andorra.

El premi pretén també, a més de reconèixer experiències educatives concretes, posar en relleu “la riquesa pedagògica que tenim” al país, segons va manifestar Antònia Darnés, de GAM21. Darnés va qualificar Geli de “gran pedagoga, segu-rament de les més destacades” que hi ha hagut al país, i va res-

saltar la necessitat d’incentivar la innovació educativa.

Les responsables de GAM21 van destacar també la importàn-cia de “fer xarxa col·laborativa” entre tots els professionals per-què hi hagi avenços en l’educa-ció. Aquest espai va ser posat en marxa fa uns anys precisa-ment per un grup de persones vinculades al món de l’educació que coincidien en la necessitat de “compartir per millorar”. D’aquesta manera, l’espai de reflexió es va anar ampliant i el març passat es va constituir com a associació. GAM21 es de-fineix com a “independent, plu-ral i obert al diàleg” i afirma que pretén “afavorir l’intercanvi de coneixements i experiències en-tre els professionals de l’educa-ció”. García va dir que a GAM21 hi ha els “continuadors” del tre-ball fet per Maria Geli.

BPA i GAM21 impulsen un premi per reconèixer experiències educativesEl guardó té el nom de Maria Geli, una de les persones “amb més riquesa pedagògica” de l’Escola Andorrana

Educació

Julià Rodríguezandorra la VElla

Marta Escoda, Carme García i Antònia Darnés van presentar el premi.

tati masià

Page 14: Diari del 7 de novembre de 2014

ANDORRA14 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Serveis porta a porta

DOOR TO DOOR

PUERTA A PUERTA

SHUTTLE ANDORRA

Tenim més de 100 punts de recollida a domicili a Andorra

Av. Tarragona, 42 AD500 Andorra la Vella Tel.: +376 803 789 [email protected]

La Fundació Jacqueline Pradère i Pyrénées lliuren els diners de la caminada contra el càncer

L’Associació Andorrana contra el Càncer (As-sandca) ha rebut un xec de 1.766 euros de part de la Fundació Jacqueline Pradère i de Pyrénées Andorra. Es tracta de la recaptació aconseguida amb la primera Caminada popular contra el càncer. El president de l’associació, Josep Saravia, va rebre el donatiu de la mà de

Jacqueline Pradère, presidenta de la fundació, i de Patrick Pérez, president de Pyrénées An-dorra. Els diners es destinaran al projecte de finançar 100 transports sanitaris a Barcelona o a Tolosa perquè els malalts de càncer que ho necessitin puguin desplaçar-se a aquestes ciutats per seguir el tractament oncològic.

ASSAndCA

Solidaritat

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va continuar ahir la seva visita pastoral a la par-ròquia d’Ordino en la que va ser la jornada més institucional i de més contingut polític amb la rebuda per part dels cònsols, discursos davant del consell i passejada per les dependències del Comú.

En el seu discurs i les seves declaracions posteriors, Vives va destacar temes pels quals ja havia mostrat la seva preocu-pació abans, com el populisme, “un virus de propostes demagò-giques que no van enlloc, que hem de vigilar perquè no arribi a Andorra”.

També va assenyalar la in-satisfacció dels ciutadans, a la qual “ens hem d’avançar”, va dir, i que s’ha de protegir la par-ticipació ciutadana a Andorra, “perquè les malalties s’encoma-nen” (en referència a Espanya). En aquest sentit el copríncep va demanar més relació entre les institucions, de les quals va dir que “són pesants i poc àgils”, i el poble. Els altres temes que van centrar la visita van ser la lli-bertat religiosa i “el capitalisme feroç” i la cobdícia, els quals va criticar durament.

Vives va felicitar el Comú per la seva gestió pressupostària

mantenint els serveis socials i respectant els que “més ho ne-cessiten”. A més, va demanar més arrelament al país als nous nacionalitzats: “No n’hi ha prou que ens diguin unes quantes co-ses en català, els noms dels co-prínceps, els colors de la bandera i que, potser, ens cantin l’himne del Gran Carlemany.” “Rebre la nacionalitat és un gran tresor, ho va ser per a mi”, va afegir.

L’encarregat de donar la rebuda al copríncep va ser el cònsol major, Ventura Espot, que va apel·lar a la bellesa de la parròquia, demanant-li que en gaudeixi, més enllà dels ac-tes protocol·laris. Espot li va demanar que “tanqui els ulls” i pensi en com eren abans les

visites dels bisbes d’Urgell, que arribaven en ase o cavall després d’un llarg camí. “La seva manera d’arribar ha variat, però Ordi-no no”, va afegir, i va insistir en la conservació i tradició de la parròquia.

El copríncep, per la seva ban-da, va recordar els moments viscuts amb la seva mare, ano-menada Cornèlia –l’església d’Ordino està dedicada a Sant Corneli i Sant Cebrià–, en una visita anys enrere. Vives va in-sistir en el valor afegit de la parròquia, que “té molt bons equipaments i una gran bellesa”. També va felicitar el Comú per la seva gestió i per les “bones im-pressions” que ha estat rebent dels ciutadans.

Joan-Enric Vives demana més arrelament als nous andorransEl copríncep episcopal felicita el Comú per “mantenir els serveis socials”

Visita pastoral a Ordino

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en un moment de la visita al Comú d’Ordino.

AgènCiES

AgènciesOrdinO

Els mossos d’esquadra van de-tenir dilluns passat un home de 36 anys, de nacionalitat es-panyola i veí de Santa Coloma, a Andorra, com a presumpte autor d’un delicte de contra-ban, segons va informar ahir la policia catalana, que va pre-cisar que el detingut porta-va 5.500 paquets de tabac de contraban valorats aproxima-dament en 23.000 euros.

Els fets van tenir lloc pels volts de les dues de la mati-nada en un control preventiu de seguretat ciutadana que s’havia muntat a la C-17, al punt quilomètric 43, al terme municipal de Seva (Osona). Durant el control els agents van veure com un vehicle que s’acostava feia un canvi sobtat de direcció i agafava una sor-tida que hi havia uns 100 me-

tres abans. Tot i així, aquest desviament conduïa cap al mateix punt on es trobaven els agents.

Els mossos van aturar el vehicle, en el qual només hi havia el conductor, que des d’un principi es va posar molt nerviós i responia de manera ràpida i tremolosa a les indi-cacions dels agents, que van observar que als seients de la part posterior del turisme hi havia un llençol fosc que ta-pava algun objecte voluminós. Davant d’aquest fet i l’actitud del conductor, els mossos van demanar-li que obrís el porta-equipatges per fer les compro-vacions oportunes.

Davant de les indicacions dels agents el conductor de-tingut, que va ser posat a dis-posició del jutjat de guàrdia de Vic, va confessar que anava carregat de tabac.

Detingut un veí de Santa Coloma per contraban

Successos

El tabac intervingut pels mossos d’esquadra al resident a Santa Coloma.

mOSSOS d’ESquAdrA

RedaccióAndOrrA LA VELLA

Page 15: Diari del 7 de novembre de 2014

ANDORRA 15DivenDres, 7 De novembre Del 2014

El Comú d’Encamp ha aconse-guir finalment el préstec que temps enrere havia sol·licitat a les entitats bancàries posant uns aparcaments com a aval. Es tracta d’un crèdit de 4 milions d’euros a quinze anys. El cònsol major, Jordi Mas, es va mostrar satisfet ja que en el passat la cor-poració havia tingut problemes per aconseguir-lo perquè les en-titats no volien incrementar el nivell de risc amb la corporació. Aquesta injecció de capital es destinarà a despeses de funcio-nament –fet que permetrà rebai-xar l’ús de les pòlisses de crèdit– i a inversions.

La consellera d’SDP Eluska Galdós va criticar que l’endeu-tament pujarà al final del man-

dat, el 2015 (fins ara era de 31 milions d’euros), “vist tot el que es vol fer” perquè s’ha deixat la inversió per al final i es fa de manera afanyada, fet que també va esmentar el conseller del PS Joan Sans. També es va conèixer que l’execució pressupostària en el tercer trimestre del 2014 s’ha tancat amb 2,2 milions d’euros de superàvit.

La minoria també va votar en contra de la proposta d’aprovar una aportació extraordinària de 5.000 euros a la reunió de còn-sols perquè no saben a què es destinaran. A més, Sans va cri-ticar que s’hagi hagut d’invertir diners dels comuns en assesso-rament legal per discutir lleis del Govern. “Els comuns de DA es gasten molts diners per anar contra DA”, va remarcar.

L’oposició també va criticar el canvi en el model organitzatiu del saló de la infància (es con-tractarà diferents organitzadors segons l’activitat en comptes de donar l’organització a una em-

presa) sense un informe tècnic i tenir en compte l’aspecte pe-dagògic. Mas va acceptar que s’ha fet a corre-cuita però que això permetrà reduir la despesa a uns 80.000 euros respecte als

120.000 que es pagaven fins ara.Així mateix, la polèmica tam-

bé va venir per la licitació per part del Govern de la reforma per convertir el refugi de l’Illa en un refugi guardat. Mas va reconèi-xer que en aquest cas “hi ha ha-gut una precipitació per part del Govern”, ja que el Comú volia dur a debat intern aquesta qüestió abans, ja que els encampadans són els propietaris de l’edifici.

Un altre tema criticat per Sans va ser la reforma de les instal-lacions esportives de Prada de Moles. El conseller va exposar que ha estat “la insistència de la Federació Andorrana d’Associa-cions de Persones amb Discapa-citat, FAAD”, la que ha aconse-guit que es millorin els accessos per a persones amb dificultat de mobilitat en el projecte.

El Comú obté un préstec de 4 milions per a funcionament i inversionsL’oposició alerta que això provocarà a finals del mandat un augment de l’endeutament, que avui és de 31 milions

Encamp

Agènciesandorra la VElla

Una sessió de comú anterior.

tati masià

Debats de recerca

Els vuitens debats de recerca van finalitzar ahir. Hi van pren-dre part l’enginyer Jordi llove-ra, que va parlar sobre edificis que no necessiten calefacció; l’investigador oriol travesset (obsa i UPC), que va expo-sar una visió energètica del transport; iker del rosal (Uni-versitat de tolosa), que va dis-sertar sobre polímers, i laura trapero (Cenma), que va parlar de la predicció meteorològica.

tati masià

investigació

La Fundació Crèdit Andorrà organitza un taller per donar suport als professionals que treballen amb persones afec-tades per alguna malaltia crò-nica, amb la finalitat de cuidar els qui cuiden. El taller comen-çarà el 10 de novembre i anirà a càrrec del terapeuta Jordi Milian, que oferirà eines per

adaptar-se a aquesta situació i proposarà diverses tècniques per ajudar el cuidador. El ta-ller consta de quatre sessions de dues hores cadascuna. Tin-drà lloc els dilluns del 10 de novembre a l’1 de desembre, de les 18 a les 20 hores, a l’edi-fici Crèdit Centre. Les places són limitades i les persones interessades han de confirmar l’assistència.

Taller per als cuidadors de malalts crònics

salut

Redaccióandorra la VElla

Page 16: Diari del 7 de novembre de 2014

16 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Pirineus

Els grups municipals de PSC-Progrés i ICV-EUiA a l’Ajun-tament de la Seu d’Urgell sol·licitaran en el plenari del consistori de dilluns vinent que es garanteixi les beques de menjador a tots els infants de la ciutat i l’Alt Urgell, de 3 a 12 anys, que en tinguin necessi-tat, segons van anunciar ahir en un comunicat conjunt.

I és que els dos grups con-sideren que la quantitat que destina la Generalitat a aquest concepte és “totalment insufi-cient” per cobrir les peticions actuals.

En una moció que es presen-tarà durant el plenari, s’asse-gura que el curs 2014-2015 no-més s’han atorgat a l’Alt Urgell 4 ajuts que cobreixen el cent per cent del cost del menjador escolar; 150 que sufraguen la meitat de l’import dels àpats i entre 24 i 40 beques amb una dotació inferior al 50 per cent.

En el text es denuncia que la Seu d’Urgell i comarca “són

un dels territoris amb menys beques equivalents al 100% del cost de tot Catalunya”. A més a més, s’alerta que les famílies amb ajuts del 50% “rarament poden fer front a la resta del pagament, i perden així la pos-sibilitat de quedar-se cada dia al menjador del centre escolar”.

En aquest sentit, Progrés i Iniciativa demanen “mesures

concretes i urgents per mitigar les greus conseqüències d’una alimentació insuficient dels in-fants afectats” i proposen ins-tar la Generalitat de Catalunya a augmentar la partida desti-nada a beques de menjador per al curs actual.

Finalment, creuen necessa-ri un acord perquè el Consell Comarcal de l’Alt Urgell revisi

el preu del menjador i les ba-ses que regulen la concessió dels ajuts “i aconseguir així que augmentin els alumnes que reben el cent per cent de la subvenció”. En la mateixa línia, opinen que “si és necessari” l’Ajuntament hauria d’habilitar una partida econòmica per co-brir les necessitats dels infants en aquest àmbit.

Progrés i Iniciativa demanen que s’incrementin les beques menjadorEn una moció conjunta plantegen revisar els preus del servei i les condicions d’accés als ajuts

La Seu d’Urgell

RedaccióLa SeU d’UrgeLL

Els representants de Progrés i d’ICV-EUiA en una compareixença conjunta.

progréS i iCV

El conseller de Territori i Sos-tenibilitat, Santi Vila, va avan-çar dimecres, en una reunió de l’Institut per al Desenvolupa-ment i la Promoció de l’Alt Pi-rineu i Aran a la Cerdanya, les conclusions del grup de treball sobre la nova llei d’alta munta-nya, que remarquen la necessi-tat d’ajudar a fixar la població al territori i d’estimular l’eco-nomia.

Vila veu obsoleta la llei aprovada ara fa més de tren-ta anys, quan les prioritats se centraven a dotar el territori d’infraestructures viàries, obra pública i equipaments. Ara,

en canvi, es considera priori-tari fomentar la implantació d’empreses i projectes viables que afavoreixin el creixement demogràfic i l’augment de re-sidents fixos. La llei afecta una desena de comarques de mun-tanya, des de la Vall d’Aran fins a la Garrotxa.

El departament considera necessària la creació d’un ins-trument que vetlli perquè les polítiques públiques s’ajustin a l’especificitat de les comarques de muntanya i aprofundeixin en les oportunitats de la coo-peració transfronterera. Vila va posar com a exemple la ges-tió dels parcs naturals, el nou Hospital de la Cerdanya i de-

terminats àmbits de la indús-tria agroalimentària.

El conseller va explicar que els alcaldes demanen que el nou instrument sigui “àgil” i els alli-beri de tràmits administratius que no són necessaris. Aposten per una agència de promoció econòmica del Pirineu, amb tècnics de totes les comarques de muntanya, que pugui actuar de ròtula entre el Govern i un territori més organitzat.

Les comarques que entren en el marc de la llei són l’Alt Ur-gell, la Cerdanya, la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jus-sà, el Pallars Sobirà, el Solso-nès, el Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

La llei d’alta muntanya prioritza fixar la població al territori

Legislació

AgènciespUigCerdà L’Ajuntament de Rialp ha de-

manat que el municipi formi part de la Denominació d’Ori-gen Costers del Segre i de la Denominació d’Origen Cata-lunya. Aquesta petició arriba arran de la voluntat d’uns ve-ïns de la localitat que tenen la intenció de plantar vinya i fer vi en uns terrenys molt pro-pers al poble, i a tocar de les vinyes d’un celler que ja forma part de la DO.

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha explicat que la zona on es vol plantar vinya del municipi s’anomena Par-tida de les Vinyes, fet que evi-dencia que fa dècades ja hi va

haver vinya. Aquesta planta-ció es convertirà en la segona del Pallars Sobirà i en la pri-mera del municipi de Rialp. Al Pallars hi ha el celler Batlliu de Sort, que forma part de la DO Costers del Segre.

Sabarich ha dit que ja ha fet arribar la petició oficial a l’Incavi (Institut Català de la Vinya i el Vi) perquè en el seu proper plenari aprovin la inclusió de Rialp a la denomi-nació. A la DO Costers del Se-gre hi ha inscrits actualment 35 cellers de la demarcació de Lleida. Les subzones d’Arte-sa i del Pallars Sobirà són les més septentrionals, amb les vinyes de més altitud i influ-ència pirinenca.

Rialp demana formar part de la DO Costers del Segre

pallars Sobirà

RedaccióriaLp

Formació

L’Escola Municipal de Mú-sica de la Seu d’Urgell ha or-ganitzat un taller de gospel, que impartirà Guillermo Morlino i tindrà lloc demà, el dissabte 21 de novembre i el diumenge 22 de febrer del 2015, segons va infor-mar l’Ajuntament. Aquest taller, obert a tothom sense necessitat de tenir conei-xements musicals, té com a objectiu acostar una ma-nera rítmica i melòdica de fer música sacra. En aquest curs es treballarà el condi-cionament corporal per a la respiració, el ritme i la veu per poder gaudir a l’hora de cantar gospel. A més, els participants també hau-ran de treballar una part d’aquest taller a casa.

La cloenda d’aquest ta-ller de gospel es farà amb un concert obert al públic el mateix diumenge 22 de fe-brer a les sis de la tarda a la sala de Sant Domènec de la Seu. L’entrada com a públic serà gratuïta.

Taller obert de gospel de l’escola de música

RedaccióLa SeU d’UrgeLL

Page 17: Diari del 7 de novembre de 2014

17DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Cultura

L’escriptor David Arrabal Car-rión (Barcelona, 1977) busca finançament per publicar la seva segona novel·la de literatu-ra fantàstica, El sueño inefable, que pretén editar Ediciones Al-matea. Arrabal ha engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami (www.verkami.com/projects/10292-el-sueno-inefable-david-arrabal). L’autor necessita 950 euros, dels quals ahir ja n’havia aconseguit gairebé 200 gràcies a quinze mecenes. Les col·laboracions encara estaran obertes durant un mes més.

Arrabal explica en el projecte que gràcies a l’editorial Amaltea té la possibilitat de publicar el llibre i, a més, distribuir-lo per tot l’Estat espanyol. La quan-titat de 950 euros és el mínim que necessita per a l’edició, la producció de les recompenses per als mecenes i la distribu-ció local de l’obra (l’autor viu a Andorra). Si la xifra de suport econòmic arriba a 1.200 euros, el llibre es podrà distribuir a més llibreries. “El 80% del màr-queting d’un llibre és la seva presència en un establiment”, argumenta Arrabal.

La sinopsi de la novel·la és la següent: “Patricia perd el seu marit, principal composi-

tor d’un exitós grup de heavy metal. Jorge, amic seu i famós guitarrista de la banda, deci-deix treure-la de la solitud i de

la depressió en què ha caigut, retornant-la a la ciutat que els va veure néixer; el lloc on es van conèixer i van compartir amis-

tats imperibles, gresques ado-lescents i la passió que els va unir a tots: la música”, descriu l’autor d’El sueño inefable.

Arrabal continua l’explicació de l’argument: “Però arran de la reunió un ens fosc comença a cobrar força, arribant a través dels seus malsons, i desboca un passat que ningú pot imaginar. El sueño inefable ens submer-geix en una història inquietant i fosca, en la qual descobrirem què s’amaga darrere d’una car-rera d’èxit, darrere d’una since-ra amistat.”

Arrabal, que es descriu com un home “criat en el món del cò-mic, la literatura fantàstica, el cinema de terror i el heavy me-tal”, va publicar la seva primera

novel·la l’any 2012, El final de todos los inviernos (editorial Cír-culo Rojo), amb què va obtenir crítiques molt bones entre els seus lectors i la blogosfera.

L’any 2013 va participar en l’antologia solidària Un maña-na para Alicia (Círculo Rojo) i va guanyar el primer premi en el 4t Concurs de relats de terror i fantasia d’Encamp amb el relat Els llops guarden el meu secret. Aquest any ha iniciat diversos projectes, com l’antologia ¡Zom-bifícalo! (Dissident Tales Edito-rial). També ha guanyat el 17è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, en la categoria de poema-ri, amb l’obra Miratge.

DESIRÉE A LA FUGAGràcies als mecenes que col-laboren en els projectes de la plataforma Verkami, la disse-nyadora de vestuari per a cine-ma Desirée Guirao (Andorra la Vella, 1982) participa en el ro-datge del curtmetratge Sara a la fuga, dirigit per Belén Funes.

A través d’iniciatives de mi-cromecenatge també s’han sub-vencionat projectes com l’obra de teatre Un any de la nostra vida, de Produccions Úniques K-das-Q; el llibre autobiogràfic Al cap dels anys, d’Àlvar Valls, i la publicació de l’assaig Andorra, del porta a porta al 2.0, de Lore-na Tortosa.

David Arrabal busca suport a Verkami per editar el llibre ‘El sueño inefable’L’escriptor de gènere fantàstic ja ha publicat la seva primera novel·la, ‘El sueño de todos los inviernos’

Narrativa

E.J.M.aNdorra la Vella

Portada de la novel·la ‘El sueño inefable’.

edicioNes amaltea

La banda de rock alternatiu Santa Rita actua aquesta nit en el Festival Heroes of Tomor-row, organitzat per Carnet Jove Andorra per celebrar els seus 25 anys. Una de les membres del grup, Laura Oliveras (baix i veus), viu a Andorra. La forma-ció original eren quatre noies

però ara, a més d’Oliveras, són Natalia Brovedanni (guitarra i veus), Cecilia Díaz Betz (veu principal) i Armando (baix i veus). El seu primer disc d’es-tudi és High on the Seas (Aloud Music Ltd, 2013), “un impara-ble tractat de rock urgent, dinà-mic i afilat”. El concert de Santa Rita començarà a mitjanit al Temple Bar.

Els rockers Santa Rita, al festival Heroes of Tomorrow

música

El quartet que forma Santa Rita.

saNta rita

RedaccióaNdorra la Vella

El músic Diego Paqué torna aquesta nit a La Fada Igno-rant per oferir un nou con-cert a les 23.20. El seu últim disc es titula María (2012). La música del cantant i com-positor Paqué, criat a An-dalusia, fusiona el flamenc amb altres ritmes del món. I demà, al mateix local, actu-arà el duet Jess & Toni, que interpretaran un concert de jazz, soul i blues.

Diego Paqué i Jess & Toni

Arrabal, amb la seva primera novel·la.

facebook daVid arrabal

Page 18: Diari del 7 de novembre de 2014

publicitat18 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

63 13 29 73 75 [email protected]

CLI

NIC

PÀDEL

14/11de 19h a 21h 15/11 de 10h a 14h

AMB ADRIÁN BIGLIERI I ENRIC SANMARTI - PARELLA NÚM. 1DE CATALUNYA -

Places limitades!

Socis 55€No socis 70€

Inclou video obsequide les classes

18 jugadors - grups de 3, adaptat a nivell -

14 &15 NOVEMBRE

inscriu-te ara!

Page 19: Diari del 7 de novembre de 2014

19DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Esports

Buscant paral·lelismes, i tro-bant-ne, el BC MoraBanc An-dorra es trobarà demà amb una situació que ja ha viscut aquesta temporada. Com si d’un déjà vu es tractés. Visita la pista d’un equip ple de necessitats. No és que els del Principat no en tin-guin, però mirant els balanços d’uns i altres el marge que te-nen és diferent. El Guipuzkoa Basket encara no sap què és guanyar. S’està complicant el seu futur més immediat, així que vèncer és vital per a les se-ves esperances de permanència.

Si es tracta de tenir la sen-sació d’haver viscut un fet, una situació, el MoraBanc es troba-rà amb un escenari com el de fa dues setmanes, amb un rival que no sap què és guanyar. S’acumu-len les jornades i continua sen-se estrenar-se. Però un déjà vu només és un record fictici, que no ha passat. Una alteració del sistema neurològic el provoca. I com que no ha passat, no vol dir que els esdeveniments es produeixin de la mateixa mane-ra. En aquella ocasió visitava la pista de La Bruixa d’Or Manre-sa, que tampoc havia guanyat. Després de mantenir-se el matx igualat i poder escapar-se de 9 punts en el tercer quart, el Mo-raBanc va tirar tota la feina per terra en els últims 10 minuts i els del Bages es van adjudicar el triomf.

Sant Sebastià és un altre rep-te. I una plaça a conquerir, la primera, perquè els andorrans encara no saben què és vèncer a domicili. “Guanyar fora de casa en aquesta Lliga és molt compli-cat i per a un equip que acaba de pujar com nosaltres encara ho és més. Hem de fer un pas més en el nostre joc i en la nostra men-talitat per intentar aconseguir aquesta primera victòria com a visitants”, assenyala el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, que té el dubte permanent de Víctor Sada. Els bascos no han tingut un calendari gaire propi-ci en aquest inici de temporada,

ja que s’han enfrontat a tres dels equips que segur que lluita-ran pel títol. Han sucumbit da-vant Tuenti Móvil Estudiantes, Reial Madrid, Rio Natura Mon-bús Obradoiro, FC Barcelona i Unicaja de Màlaga. “És un equip que no ha començat bé, que té la necessitat d’aconseguir la vic-

tòria, i que en els últims partits ha jugat millor que al principi i en aquests moments és molt més sòlid del que diuen els seus resultats.”

En cada matx afronten una final, i aquesta pressió s’ha de saber gestionar. “Aquestes ga-nes que tenen i aquesta necessi-

tat mai saps si els poden anar a favor o en contra. Evidentment intentaran que els vagi a favor i generaran un ambient molt fa-vorable per intentar aconseguir la victòria. Però nosaltres hem d’estar preparats per a això. Ja ens vam trobar amb aquesta si-tuació a Manresa i esperem ha-ver après del que ens vam tro-bar allà, perquè suposo que pel que fa a ambient ens trobarem una cosa molt semblant”, expo-sa Peñarroya.

No només es tracta de gua-nyar per fi, sinó de poder tre-ballar en condicions per optar amb les màximes garanties a aquesta primera victòria. I és que les lesions s’estan rabejant amb els donostiarres. No po-dran comptar amb Dani Díez i Ioann Iarochevitch, mentre que recuperen Taquan Dean i Jordi Grimau. “Quan t’entrenes sense tenir tot l’equip amb què jugaràs el pròxim partit, no ho

estàs fent del tot bé. Et falten coses per preparar”, assegura el tècnic del Guipuzkoa, Jaume Ponsarnau, que confia que tot el que han viscut serveixi d’ara endavant: “Tota l’experiència d’aquests partits que hem jugat ens ha portat a ser millors. Ara ens ve un partit i hem d’aprofi-tar el fet de ser millors.”

Necessiten “gestionar la pres-sió de fer les coses tan bé com sigui possible”, i entre aquestes hi ha “consolidar la defensa. Quan vam començar la Lliga es veia que anàvem malament en aquest aspecte i ara anem bé”. Perquè davant tindran un rival que consideren poc habi-tual. El MoraBanc “és un equip atípic de la Lliga. Ha pujat de la LEB i juga una mica amb aque-lles característiques amb què es juga a la LEB. I no ho dic amb menyspreu sinó tot al contrari, amb admiració. És reconfortant veure un equip que vol plante-jar els partits com una manera d’anar trobant les sensacions”, on “es busca, i s’ho pot perme-tre i per això competeix tan bé”, amb una plantilla on hi ha “deu jugadors que poden acabar el partit amb 20 punts”.

I per les característiques an-dorranes, considera que aquest serà un matx diferent: “Has de preparar el partit d’una mane-ra una mica diferent del que és normal en aquesta Lliga. I fer-ho per ser llest durant el partit i veure on hi ha la ins-piració, les confiances, on han trobat ells un punt on tenen confiança per fer-te mal. I on tu ho trobes també.” I aquests aspectes li agraden al tècnic de Tàrrega. “És reconfortant tam-bé trobar-te amb partits dife-rents”, en què també “tenim les nostres opcions, que sobretot passen per ser llest durant els quaranta minuts. També pas-sen per no tenir ni estrès ni an-sietats que no ens toquen”. Per vèncer no es poden distreure ni un sol moment: “És el partit en què cada segon, en cada acció, en cada atac i en cada defensa he de ser llest.”

El més llest de la classe serà qui s’emporti la victòria a Sant SebastiàEl MoraBanc visita el Guipuzkoa, que encara no sap què és guanyar un partit aquesta temporada

Bàsquet

Joan Josep Blascoandorra la Vella

Schreiner tracta de fer-se camí davant l’oposició del gegant Tavares.

iñaki ruBio

Joan Peñarroya

Hem de fer un pas més en el nostre joc i en la nostra mentalitat

Ja ens vam trobar amb aquesta situació a Manresa i esperem haver après

Jaume Ponsarnau

Tenen deu jugadors que poden acabar el partit amb 20 punts

Tenim les nostres opcions, que sobretot passen per ser llestos els 40 minuts

Page 20: Diari del 7 de novembre de 2014

esports20 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

L’equip creu en si mateix, està en ratxa i vol continuar su-mant de tres en tres. Després de superar els moments més complicats, l’FC Andorra enca-ra la jornada amb la possibili-tat d’aconseguir la quarta vic-tòria consecutiva. Demà rep el CF Agramunt Escola Gerard Gatell al camp d’Aixovall (16 hores), on espera poder do-nar una imatge millor als seus aficionats que en els dos par-tits que ha jugat enguany com a local.

Els resultats irregulars de les primeres jornades sembla que s’han deixat enrere. “S’ha superat. L’equip ara està tran-quil. Ha fet un pas endavant en confiança i seguretat”, afir-ma l’entrenador, Justo Ruiz, que confia a tenir un altre ren-diment, sobretot quant a joc com a locals: “Fora de casa la trajectòria és molt bona. Falta l’assignatura d’Aixovall. Hem marxat amb sensacions no gai-re bones pel joc que s’ha fet.” La línia de l’equip és ascendent i hi ha “molta confiança per demostrar a casa que som un equip a tenir en compte”.

L’Agramunt és el vuitè clas-sificat i arriba havent guanyat quatre dels últims sis partits. “Fora fa la sensació que bai-xa una mica”, assenyala Ruiz,

que espera que aquest matx sigui “com els que hem tingut a Aixovall. Es tancarà al dar-rere per poder sortir a la con-tra i tractar que no tinguem espais”. La setmana passada a Solsona, l’FC Andorra va plantejar un sistema per gua-nyar en solidesa defensiva. Va funcionar a la perfecció, així que “quan les coses surten bé no s’han de canviar”, tot i que “aquí hem de buscar més recursos, tenir més la pilota i elaborar més des de darrere”, per tractar de “buscar la ma-nera d’obrir la defensa i buscar l’estratègia”.

Qui també veu la progressió

de l’equip és un dels nouvin-guts, Mateo Rodríguez. L’uru-guaià afirma que “no tinc cap mena de dubte que podem ser capaços de no perdre cap altre partit”. Tanta és la confiança per assolir l’objectiu de l’as-cens. Aquesta fita exigent no suposa cap problema al grup: “Al vestidor no tenim pressió. Cadascú sap el que ha de fer.” En els dos enfrontaments ju-gats a Aixovall també ha pogut comprovar que “aquí els equips es tanquen més”, així que tren-car la xarxa defensiva del con-trari és clau per guanyar. Per al matx són baixa per lesió Juli Sánchez i Molins.

Vèncer i convèncer a Aixovall per sumar el quart triomf seguit

Futbol

Mateo Rodríguez condueix la pilota en el partit contra el Guissona.

j.j.b.

J.J.B.andorra la vella

Els tricolors volen mostrar una millor imatge quan juguen com a locals

Última cita al circuit del Ja-rama. La instal·lació madri-lenya acull aquest cap de set-mana les dues últimes curses del Campionat d’Espanya de resistència. Amàlia Vinyes té l’opció de guanyar la Divisió 2 (D2) i la Classe 1 (Cl1). El Seat León el compartirà amb el seu germà Joan.

Màximes expectatives les que hi té posades la pilot an-dorrana, que té com a princi-pals rivals els seus companys en l’equip Baporo Motorsport, Pol Rosell-Yuri Makushin. En la lluita per la Cl1 cal afegir-hi el pilot de la D3, Toni Castillo. L’abandonament al circuit de Jerez li va suposar perdre el coixí de punts que tenia. “Hi ha una igualtat absoluta entre nosaltres i Rosell-Makushin en la D2, a més de Toni Casti-

llo per a la Cl1. El que guanyi a Madrid s’emportarà els tí-tols. En aquesta última cita de la temporada tenim al nostre favor que estem molt descar-regats de handicap i això ens donarà un cert avantatge, al-menys en la primera carrera. De tota manera és important estar encertat en els entrena-ments cronometrats per tenir una bona posició a les graelles de sortida”, indica l’Amàlia.

El Joan valora que al traçat madrileny “caldrà lluitar fins al final. Sigui quina sigui la si-tuació, la sortida del cotxe de seguretat, per exemple, pot canviar el desenvolupament de la prova i és evident que això et pot afavorir o perju-dicar. Intentarem continuar sent fidels a la nostra estratè-gia, però si cal variar alguna cosa sobre la marxa també ho farem”.

Amàlia Vinyes vol aixecar títols al circuit del Jarama

automobilisme

Els Vinyes tanquen temporada al Campionat d’Espanya de resisitència.

Fotoesport

Redaccióandorra la vella

Futbol

La UEFA va realitzar l’audito-ria de revaluació dels cursos d’entrenadors que imparteix la Federació Andorrana de Futbol (FAF). La van por-tar a terme Ginés Meléndez, membre del Jira Panel –el grup d’experts que aconse-lla la UEFA sobre qüestions dels entrenadors–, i Óscar Callejo, secretari de l’Escola d’Entrenadors de la Reial Fe-deració Espanyola de Futbol. Els pròxims dies la FAF rebrà la resposta sobre si els cursos continuen seguint els criteris.

La UEFA audita els cursos d’entrenadors de la FAF

Redaccióandorra la vella

rugbi

Els partits entre el VPC i el Foix no són mai un partit més. Els seus enfrontaments sempre són intensos, i alguns cops fins i tot calents. Diu-menge es tornen a trobar. Serà la primera vegada que ho faran a l’Estadi Nacional (15.00 hores). Els andorrans ocupen la quarta plaça amb 10 punts, mentre que el con-junt de l’Arieja és antepenúl-tim amb dos menys. Marc Abelló va ser operat ahir per la fractura de mandíbula que va patir a Xipre.

Partit de màxima rivalitat entre el VPC i el Foix

Redaccióandorra la vella

Futbol sala

El CE Sant Julià ha encai-xat aquesta temporada dues derrotes i totes dues fora de casa. Demà afronta el tercer desplaçament, en què confia trencar per fi aquesta mala ratxa de resultats que ar-rossega a domicili, després de perdre a les pistes del CE Claret FS i L’Aldea V. Moreso Arquitectura i Disseny. Visi-ta l’FS Sport Esplugues, que ocupa la cinquena plaça de la classificació i que com a local acumula dues victòries i una derrota.

Busca sumar el primer triomf a domicili de la temporada

Redaccióandorra la vella

Hoquei

Partit transcendent per al futur més immediat de l’An-dorra HC. Demà rep al pave-lló Comunal (21.45 hores) el líder, el CHP Sant Feliu, que arriba al Principat havent guanyat els sis partits dispu-tats i a més és el conjunt més golejador de llarg amb 67 gols a favor. “Hem de mirar de po-sar-nos al davant en el mar-cador i que siguin ells els que vagin al nostre ritme. A veure com se’n surten quan vagin al darrere”, indica l’entrenador andorrà, Juan Sebastián.

L’Andorra HC rep el líder amb ple de victòries

Redaccióandorra la vella

lliga nacional

El triple empat que hi ha al cap-davant de la classificació es pot veure modificat en la setena jornada. En part perquè hi ha un enfrontament directe, entre la UE Sant Julià i l’FC Lusitans. Serà diumenge a les dotze del migdia a Aixovall. L’altre matx en què aquest lideratge està en joc és el que es trobaran l’FC En-camp i la UE Santa Coloma, a la mateixa hora a l’estadi Comunal. La resta de partits són FC Ordi-no-UE Engordany (15 h, Alàs) i Inter Club Escaldes-FC Santa Coloma (18 h, Aixovall).

El Sant Julià i el Lusitans s’enfronten per continuar líders

Redaccióandorra la vella

Page 21: Diari del 7 de novembre de 2014

21DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Classificats

- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

VENDA DE LLENYA

DIVERSOS

IMMOBLES

Cursos d’anglès i rus per a empreses

[email protected]

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equi-

pats, a Anyós (al costat del Centre

Esportiu). Preu: des de 350 €

737 171 (Esther) alquilandorra@

gmail.com

Nou pis 24 h, Seu d’Urgell.Noies jovenetes, servim copes. Canviem de noies cada 15 dies. Som 4 amigues. Treballem amb massatges. Des de 40 €

Tel.: 602 376 148

832 [email protected]

[email protected]

VENDADE PISOS

LES BONSENCAMP

Pisos de 2 i 3 hab. amb pq. i trasterPLANTES BAIXES amb grans terrassesPLACES DE PÀRQUING EN VENDA

NOVA PROMOCIÓ

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Total-ment moblats i equipats, amb tots els electro-domèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina sepa-rada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

Es ven planta d’edifici d’una superfície de 1.437 m2

amb accés directe des del carrer. Molt cèntrica,

zona c/ Esteve Dolsa.

806 260

Príncep Benlloch, 8-1r. AD500 Andorra la [email protected] www.acg.ad

OPORTUNITAT a 450 € AL MESPIS DE 90 m2, 3 HAB., CUINA EQUI-PADA. SOL TOT EL DIA, VISTES...

CENTRE D’AIXIRIVALL, SANT JULIÀ DE LÒRIA. PÀRQUING OPCIONAL

TELÈFON: 338 099

Busquem xalets en venda i/o

lloguer a totes les parròquies

Tenim clients esperant la

vostra propietat!

Page 22: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats22 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Vol vendre o llogar la seva propietat? Truqui’ns!

ESCALDES-ENGORDANY - Ref. 2412Superfície: 70 m2 aprox. En plena zona comercial. Sala d’estar-menjador, cuina tancada, 3 dormitoris, 1 bany. Llar de foc. Tot exterior. Sol i vistes.PREU: 175.000 €

Superfície: 65 m2 aprox. Àtic totalment reformat. Sala d’estar-menjador, cuina tancada, 2 dormitoris, 1 bany. En procés de reforma integral. Situat a la

part alta de l’avinguda Carlemany.

Superfície: 145 m2 aprox.Gran sala d’estar-menjador, cuina office, 3 dorm., 2 banys. Terrassa. Box per a 2/3 cotxes + 2 tras-

ters. Molt cèntric i com nou.

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGcOnsuLtInG I GEstIó IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2393PREU: 115.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 2126PREU: 450.000 €

Superfície: 68 m2 aprox. En plena zona comercial. Sala d’estar-menjador, cuina tancada, 2 dormitoris, 1 bany. Llar de foc.

Parquet. Traster.

Superfície: 78 m2 aprox.Menjador amb llar de foc, cuina separada, 3

dormitoris, 2 banys. Plaça d’aparcament i traster.

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2410PREU: 135.000 €

LA MASSANARef. 2355PREU: 112.000 €

ESCALDES-ENGORDANYRef.: LL-203Superfície: 40 m2 aprox.Estudi cèntric, àmplia cuina oberta reformada, 1 bany complet.Sol i vistes. Equipat.Preu: 350 € + despeses

ANDORRA LA VELLARef.: LL-207Superfície: 85 m2

Pis reformat a l’av. Merit-xell. 3 habitacions, 1 bany, cuina oberta equipada.Preu: 600 €

ANDORRA LA VELLARef.: LL-211Superfície: 65 m2

En plena av. Meritxell. 3 habitacions, 1 bany. Cuina separada.Preu: 380 €

ESCALDES-ENGORDANYRef.: LL-212Superfície: 50 m2 aprox.Totalment reformat. cuina oberta, 1 habitació. 1 bany. Safareig.Sol i vistes. Pàrquing.Preu: 495 € + despeses

LLOGUERS

lloguer

VeNDA

PROMOCIONS NORMA S.L.Dr. Nequi, 5, local 1, AD500 Andorra la Vella

www.promocionsnorma.com - [email protected]

Tel.: +376 80 86 80 - Mòbil: +376 32 45 35

ENCAMP. REF. 552. Pis, 105 m2, 3 habitacions (1 suite), 1 bany amb dutxa, terrassa d’uns 25 m2, plaça de pàrquing i traster. Molt acollidor.

189.000 €

ANDORRA. REF. 611. Baixada del Molí. Pis de 70 m2, 2 habitacions, 1 bany, cuina semitancada, menjador amb llar de foc, pàrquing. 180.000 €

zONA DEL LYCÉE. REF. 617 Pis per reformar, 70 m2, 2 habitaci-

ons, 1 bany, cuina tancada, menjador amb llar de foc, terrassa, plaça de pàrquing i traster. 110.000 €

ANDORRA. REF. 316. Ciutat de Valls. Dúplex de 3 habitacions, 2 banys, cuina tancada, balcó, pàrquing. 620 €

REF. 630. LA MASSANA. Pis se-minou totalment moblat al centre de la Massana. 2 dormitoris (1 suite), 2 banys complets, cuina americana equipada i menjador amb sortida a terrassa de 30 m2. Pàrquing. 580 € + 45 € a compte de despeses.

REF. 632. LA MASSANA. Pis cèn-tric de 90 m², rebedor amb armari encastat, cuina tancada office, safareig, ampli saló menjador, 2 habitacions dobles amb armaris, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i traster. 600 €

ANDORRA. PQ. a la baixada del Molí a partir de 65 €.

ANDORRA. REF. 627. Pis moblat d’1 habitació, 1 bany, cuina tancada, a 2 minuts de Pyrénées. No té pàrq.

85.000 €

REF. 622. ESCALDES. Museu de l’aigua. Pis de 3 hab., 1 bany amb ba-

nyera, 1 bany aux., cuina tancada refor-mada, menjador amb sortida al balcó, bona ubicació, no té pq. però hi ha pq.

comunal a pocs metres. 135.000 €

REF. 624. BRASIL. BAHIA DE CAMAMU. ILLA PARADISíACA DE

126.451 M2, CIUTAT MÉS A PRoP: 10 MINUTS. 2.500.000 €

Disposem De LocaLs a La Fira a partir De 175 €

VENDA DE PISOS A ENCAMPPROMOCIÓ ÀRTIC I - ÀRTIC II

C/ de la Vena, 16

Sigui propietari d’un pis amb una quota * mensual de

506 €/mes – pis d’1 hab.

640 €/mes – pis de 2 hab.

820 €/mes – pis de 3 hab.

(*) Quota calculada a 30 anys. Euríbor + 1,5% (prèvia aprovació de l’entitat financera)

amb el millor finançament

possible

Pisos nous, a estrenar, d’1, 2 i 3

dormitoris amb plaça d’aparcament

i traster.

A partir de 135.700 €

VeNDA

lloguer

Tel.: 35 36 37

Tel.: 614 234

[email protected]úm. col·l. 376

ESCALDES-ENGORDANY

Local en lloguer al centre d’Escaldes, 400 m2. Preu: 2.000 €

Pis totalment reformat de 60 m2, 1 dor-mitori doble, cuina office, bany complet i menjador. Pàrquing. Preu: 350 €

Pis totalment reformat de 2 dormitoris, 2 banys complets, cuina americana i menjador. Pàrquing. Preu: 475 €

Pis (zona Hospital) seminou de 2 dor-mitoris dobles, bany complet, cuina office amb pati. Possibilitat de pàr-quing. Preu: 650 €

ANDORRA LA VELLA

Local de 50 m2 més altell amb bany.

Preu: 400 €

Local de 45 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €

Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €

Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €

Pis seminou de 3 habitacions, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despe-ses incloses. Preu: 750 €

Local comercial a Santa Coloma (roton-

da Col. Janer), 185 m2. Preu: 1.900 €

SANT JULIà DE LòRIA

Casa adossada seminova (1 any) al poble d’Aubinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €

ENCAMP

Pis nou, a estrenar, de 50 m2, 1 habi-tació. Cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €

Dúplex de 2 habitacions, 100 m2, to-talment moblat i equipat, zona de les Bons, 2 banys, cuina americana, pàr-quing i traster. Preu: 650 €

Pis molt cèntric a Andorra la Vella (c/ Riberaygua), 3 dormi-toris, 2 banys complets, cuina office i menjador. Sol i vistes!!! Preu: 155.000 €

Àtic al centre d’Escaldes, 140 m2, 3 dormitoris dobles (1 suite), 2 banys complets, cuina office, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa. 2 tras-ters i pàrquing per a 2 cotxes. Preu: 400.000 €

No busquis més, aquesta és

la teva immobiliària

Pis al centre d’Andorra NoU, A ESTRENAR (rehabilitació integral), 3 dormitoris dobles, 2 banys com-plets, cuina office amb terrassa i menjador amb llar de foc i terras-sa. Pàrquing opcional de venda o lloguer. Preu: 239.000 €

Àtic dúplex al centre d’Escaldes (Immigració), 4 dormitoris dobles, 2 banys complets, cuina tancada i menjador. Terrassa de 15 m2, pàr-quing i traster. Sol i vistes.Preu: 315.600 €

Magnífic pis a la Pleta del Tarter, 169 m2, 3 dormitoris (1 suite), 2 banys complets, cuina equipada i gran saló menjador amb llar de foc i sortida a terrassa. 2 places de pàrquing i traster de 25 m2.Preu: 375.000 € (negociables)

Pis seminou al centre de 145 m2 (c/ Unió), 3 dormito-ris dobles, 2 banys complets, cuina tancada i menjador molt gran. Box per a 2-3 cotxes i 2 trasters. Preu: 450.000 €

Núm. de col·legiat 376

Page 23: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats 23DivenDres, 7 De novembre Del 2014

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOApartament a la Pleta d’Ordino de 125 m2 + jardí. 3 habitacions, 2 banys complets, cuina equipada, menjador amb llar de foc. Molt assolellat i magnífiques vistes. Preu: 600.000 € (negociable)

Acollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing. NOu PREu: 300.000 € (negociable)

Apartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab., 2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat. NOu PREu: a 280.000 €

PIS EN VENDA ENCAMP Turó de Vila CUINA EQUIPADA, 2 DORMITORIS,

BANY, PÀRQUING,

MOBLAT.Preu: 127.000 €

Tel. 831 277 / Col·legiat n. 307

BONA OPORTUNITATÀtic cèntric, zona de la CASS, 157 m2,

molt assolellat, envoltat de terrassa, saló menjador i cuina molt grans, 2 hab., 2

banys, bugaderia, 1 plaça d’aparcament.420.000 €

[email protected] - tel. 862 540

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540Pis a Andorra la Vella, 1 dormitori: 375 €.Pis de 2 dormitoris a Santa Coloma. Preu: 500 € (calefacció inclosa).

Es ven casa adossada, 180 m2. Preu: 500.000 €, urb. La Plana. Escaldes-Engordany.

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

AndorrA LA veLLA - zonA ESTELAPis d’un dormitori moblat, molt maco, sense pàrquing. Preu: 420 €

SISPONYEspectacular loft de 210 m2 amb mobles de qualitat, vistes pano-ràmiques, gran terrassa i jardí, box per a 3 cotxes. Preu: 2.000 €

ORDINOPis de 3 dormitoris amb 2 banys, cuina americana, amb jardí, pàrquing i traster. Preu: 550 €. Animals no

ANDORRA LA VELLALocal despatx a Ciutat de Valls, 25 m2, amb bany auxiliar i petit traster. Preu: 300 €

LA MASSANA - CÈNTRICMolt cèntric, pis d’1 dormitori reformat, moblat, molt maco, sense pàrquing. Preu: 375 €

PLETA D’ORDINOÀtic dúplex rústic amb 3 dormi-toris, 2 banys, saló menjador amb llar de foc, assolellat, terrassa, amb 2 places d’aparca-ment i traster. Preu: 900 €

LLOGUERLES TEULADES. ESCALDESPis de 130 m2 molt llumi-nós, amb 3 dormitoris, 2 banys, gran saló menjador, cuina separada, parquet, ar-maris lacats i pàrquing, molt cèntric. Preu: 430.000 €

ORDINOAl costat dels col·legis. Pis nou, a estrenar, amb 140 m2 de jardí, 120 m2 d’habitatge, vistes panoràmiques, asso-lellat, 3 dormitoris, 2 banys, tot exterior, saló menjador amb llar de foc, 2 places

d’aparcament amb traster. Preu: 450.000 €

PIS A MIAMI PLATjACASALOT PARK, amb 2 dormitoris, 1 bany, terrassa, moblat, assolellat, un sol propietari, té una gran zona enjardinada amb dues pis-cines grans i una de petita, i dos jacuzzis. També té parc infantil i és a 2 quilòmetres de la platja.Preu: 100.000 €S’accepta permuta per pis a Andorra.

VENDA

[email protected] www.guardatot.com · [email protected]

roto

nda t

eleca

bina

Arinsal

Ordino 817 481

L L O G U E R S

NOVA ADREÇA: Carrer Callaueta, 3. Andorra la Vella.

(A 50 metres sortida darrere Escale)[email protected] 065 www.eurofinques.com

CANILLO (Incles)1 habitació, MOBLAT, equipat,

pàrquing (Ref. 2767). 500 € 4 PAX

VOL VENDRE O LLOGAR? TRuqui’Ns!!Sense exclusives ni lletra petita, amb la màxima serietat.

ANDORRA LA VELLA (Terra Vella)4 hab., 3 dobles, 98 m2, 2 banys, cuina tancada, tot exterior, vistes, pàrquing (Ref. 3549). 262.500 €

CANILLO (cèntric)2 hab., 58 m2, nou, 1 habitació do-ble, 1 individual, pàrquing i traster

(Ref. 3680). 118.900 €

CANILLO (l’Aldosa)ÀTIC, 2 hab., MOBLAT (l’Aldosa), terrassa, pàrquing (Ref. 2746).

550 € 6 PAX

ENCAMP (Balcó del Solà)ÀTIC, 2 hab. dobles, 65 m2, MOBLAT,

tot exterior, pàrquing i traster (Ref. 3671). 135.000 €

ESCALDES (Urb. La Solana)1 hab., 65 m2, MOBLAT, terrassa, vista panoràmica, sol, bon estat

(Ref. 3637). 95.000 €

ANDORRA LA VELLA

1 hab. doble (av. d’Enclar), 1 bany (Ref. 2098) ................390 €

2 hab. (av. d’Enclar), calefacció inclosa (Ref. 2738) .........425 €

3 hab. (STA) interior, reformat (Ref. 3686) .......................600 €

3 hab. (STA) reformat, pàrquing opcional (Ref. 3666) ......700 €

ESCALDES-ENGORDANY

1 hab. (ctra. Engolasters), reformat, pàrquing (Ref. 3691) ..450 €

2 hab. (CAP Fiter i Rossell) MOBLAT, nou (Ref. 3466) ......560 €

3 hab. (CAP Fiter i Rossell) MOBLAT, nou (Ref. 3687) ......625 €

4 hab. (Roc de Caldes), 2 banys, pàrquing (Ref. 3361) ....650 €

LA MASSANA

1 hab. (cruïlla Sispony), pàrquing i traster (Ref. 3058) .....500 €

CANILLO

Estudi (nucli antic), 1 bany, sol (Ref. 2235) ......................250 €

1 hab. MOBLAT (cèntric), nou, pàrquing i traster (Ref. 3490) ......................................................................450 €

ÀTIC, 1 hab. (Incles), nou, pàrquing i traster (Ref. 1792) .300 €

1 hab., MOBLAT (Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999) ...400 €

ÀTIC, 2 hab., MOBLAT (l’Aldosa), terrassa, pàrquing (Ref. 2940) .....................................................................450 €

2 hab. (nucli antic), pàrquing i traster (Ref. 3493) ...........500 €

ENCAMP

Estudi MOBLAT (cèntric), equipat (Ref. 3638) .................325 €

1 hab. (Funicamp), pàrquing i traster (Ref. 3509) ............450 €

1 hab. MOBLAT (centre), pàrquing (Ref. 3655) ................450 €

2 hab. (Funicamp), pàrquing i traster (Ref. 3561) ............500 €

3 hab. (centre), 1 bany, reformat (Ref. 3479) ...................500 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

1 hab. (Camp Perot), nou, pàrquing i traster (Ref. 3494) ..490 €

2 hab. (cèntric), nou, cuina tancada, pàrquing opcional (Ref. 3604) ......................................................................500 €

3 hab. (Costes Nagols), 1 bany, cuina tancada, (Ref. 3618) ......................................................................400 €

3 hab. (centre), nou, pàrquing i traster (Ref. 3393) ..........800 €

4 hab. (centre), reformat, terrassa, sense ascensor (Ref. 3605) ......................................................................450 €

L L O G U E R T E M P O R A D A R E C O M A N A T S

DIRECTE DE PROPIETARI ES LLOGA ZONA MERCAT MARGINETS

ANDORRA LA VELLA

- PIS 2 DORMITORIS: 500 €- PIS 2 DORMITORIS: 550 €

- PIS MOBLAT 2 DORMITORIS: 595 €INFORMACIÓ: Tel. 800 600

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLA I SANTA COLOMA

REF. 2302401: PARADES AL MERCAT DELS MARGINETS, BEN SITUA-DES. PREU: 300 EUROS

REF. 2500201: ESTUDI CÈNTRIC AL C/ TERRA VELLA. PREU: 300 EUROS

REF. 2490101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRqUING I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROS

REF. 2810104: PIS, 2 H., S/M, PÀRqUING I TRASTER INCLÒS. BONES VISTES, PROP DEL COL·LEGI JANER. PREU: 400 EUROS

REF. 4070201: ÀTIC, 2 HABITACIONS, S/M, SENSE PÀRq., TOT EXTERIOR, A LA ZONA DE L’ORXATERIA VALENCIANA. PREU: 450 EUROS

REF. 2880201: PIS, 3 H., S/M, AL C/ GIL TORRES. PREU: 400 EUROS

PÀRq. A LA ZONA DE PRADA RAMON. PREU: A PARTIR DE 70 EUROS

REF. 3220101: LOCAL COMERCIAL, ZONA DE L’OPEL, 200 M2, SENSE TRASPÀS. PREU: 1.900 EUROS

REF. 3890102: DESPATX, 60 M2, CÈNTRIC, C/ LA UNIÓ. PREU: 500 EUROS

REF. 3890103: DESPATX, 120 M2, CÈNTRIC, AL C/ DE LA UNIÓ. PREU: 1.000 EUROS

REF. 3890101: Pq. CÈNTRIC AL C/ DE LA UNIÓ. PREU: 75 EUROS

REF. 3620101: PÀRqUING PER A MOTO A LA ZONA DE PRADA RAMON. AL COSTAT DEL CRÈDIT ANDORRÀ. PREU: 25 EUROS

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 2020153: ESTUDI AMB MOBLES, ZONA DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 2020155: ESTUDI AMB MOBLES, ZONA DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 4370101: PIS, 1 HABITACIÓ, S/M, OBRA SEMINOVA, AV. DEL PESSE-BRE, AMB PÀRqUING. PREU: 500 EUROS

REF. 9990122: ÀTIC, 3 H., MOBLAT, TERRASSA I PÀRqUING, TOT EXTERI-OR, A LA ZONA D’ENGOLASTERS. PREU: 700 EUROS

REF. 3660101: PÀRqUING A LA ZONA DE L’AV. DEL FENER. PREU: 75 EUROS

ENCAMP

REF. 3260101: ESTUDI SENSE MOBLES EXTERIOR, AL C/ HORT DE GODÍ. PREU: 250 EUROS

REF. 4060101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SENSE, AMB BALCÓ, ZONA MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 300 EUROS

REF. 2301801: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, PÀRqUING I TRASTER, ZONA HOTEL MONTECARLO. PREU: 300 EUROS

REF. 3730101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, SENSE CALEFACCIÓ, PROP DEL XOCOLATÍ. PREU: 300 EUROS

REF. 3310101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AMB PÀRqUING, AL C/ MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 3410101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRqUING, AL CENTRE D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 9990127: PIS, 1 H., A LA CTRA. DE LA BARTRA. PREU: 300 EUROS

REF. 9990126: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, A LA CTRA. DE LA BARTRA. PREU: 450 EUROS

PÀRqUING CÈNTRIC AL COSTAT DEL XOCOLATÍ. PREU: 60 EUROS

LA MASSANA

REF. 2120405: PIS, 2 HABITACIONS, SITUAT AL NUCLI ANTIC, PROP DELS COL·LEGIS. PREU: 275 EUROS

REF. 9990109: PIS, 1 H., AMB MOBLES, CUINA-MENJADOR, TOT EXTE-RIOR, AMB PÀRqUING, ZONA SISPONY. PREU: 550 EUROS

REF. 2301601: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, CUINA-MENJADOR, TOT EXTERIOR, AL CENTRE DE LA MASSANA. PREU: 350 EUROS

REF. 2300302: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, A PEU DE CARRETERA, AMB PÀRqUING, A LA ZONA DEL PRAT COLAT. PREU: 450 EUROS

ARINSAL

REF. 2500101: PIS, 1 H., MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRÀ,

ZONA TRANqUIL·LA. PREU: 300 EUROS

REF. 2540101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, AMB PÀRqUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 350 EUROS

REF. 2530101: PIS, 1 H., AMB MOBLES, AMB PÀRqUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROS

REF. 2030101: PIS, 1 H., MOBLAT, Pq. CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS

REF. 2980101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, PER LA ZONA DE L’ANTIC CRÈDIT ANDORRÀ, ZONA TRANqUIL·LA. PREU: 400 EUROS

REF. 3920101: PIS, 3 H., MOBLAT, AMB PÀRqUING, A L’ENTRADA D’ERTS. PREU: 500 EUROS

REF. 2790102: PIS, 3 H., AMB PÀRqUING, A L’ENTRADA D’ERTS. PREU: 450 EUROS

REF. 3490401: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, PÀRqUING I TRASTER, A PRATS SOBIRANS. PREU: 350 EUROS

ORDINO

REF. 3430101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AL CENTRE D’ORDINO. PREU: 450 EUROS

REF. 3270101: CASA A LA PLETA D’ORDINO. PREU: 1.000 EUROS

EL TARTER

REF. 429: PISOS D’1, 2, 3, 4 I 5 H. A LA POBLACIÓ DE RANSOL, PROP DE PISTES, LLOGUER VACACIONAL O TOT L’ANY.

REF. 9990110: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRqUING I TRASTER, ZONA TRANqUIL·LA A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS

REF. 9990111: PIS, 2 H., MOBLAT, AMB Pq. ZONA TRANqUIL·LA. PREU: 500 EUROS

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 2220002: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRqUING, CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

PARTIcuLAR LLOgA PIS A PAL2 habitacions, cuina americana, saló menjador, bany, balconet i traster. Sol tot el dia (moblat).

Preu: 350 € - Tel. 362 906

Page 24: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats24 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

ANDORRA LA VELLA.

Ref. 621 Es lloga pis de 55 m2 situat en zona cèntrica d’Andorra la Vella, av. Príncep Benlloch, 2 dormitoris dobles, bany amb banyera molt espaiós, cuina semioberta, menjador. Exterior i assolellat. Inclou plaça d’aparcament.

Preu: 500 €

,

ANDORRA. REF. 4146: Local comer-cial CÈNTRIC de 99 m2 amb 1 bany. Ideal per a botiga, amb pàrquing públic al costat. PREU: 2.000 €

ESCALDES. REF. 4221: Pis moblat i equipat de 55 m2, 1 dormitori doble, 1 bany complet amb banyera, cuina amb passaplats, saló menjador. Pàrquing opcional. PREU: 420 €

LLORTS. REF. 4078: Habitatge exclusiu seminou, 87,85 m2, 2 ha-bitacions amb armaris encastats, 2 banys complets, cuina oberta equipada, saló menjador amb llar de foc. Terrassa, pàrquing i traster. Zona spa comunitària, sauna, jacuzzi, cromoteràpia i sala fitnes. PREU: 650 €

LA MASSANA. REF. 4224: Apartament molt maco de 40 m2, totalment reformat, situat al centre de la Massana, menjador amb cui-na oberta i equipada. 1 dormitori amb armaris encastats, 1 bany complet. Balcó molt assolellat. PREU: 400 €

ARINSAL. REF. 4217: Àtic seminou de 100 m2, 2 dormitoris dobles (1 suite), 2 banys, cuina office, saló menjador amb terras-sa, sol i vistes. Pàrquing i traster. PREU: 700 €

ENCAMP. REF. 4235: Pis de 45 m2 aprox., 1 dormitori doble, armaris, 1 bany complet, cuina oberta equipada, saló menjador. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 260 €

ARINSAL: Estupenda OPORTUNITAT. Casa adossada en una zona molt tranquil·la d’Arinsal. Té 180 m2 amb 2 habitacions dobles i un altell amb una altra habi-tació. 1 bany complet, 2 lavabos, cuina separada office i ampli saló menjador amb llar de foc. Cava. Garatge per a 2 cotxes i terrassa amb barbacoa. REF. 4195 - PREU: 350.000 €

ESCALDES: OPORTUNITAT. Pis cèntric amb terrassa, sol i vistes. Té 76,29 m2 amb 3 dor-mitoris, 2 banys (1 amb dutxa i un altre amb banyera), cuina separada office, saló menjador amb llar de foc i terrassa de 10,56 m2. Plaça d’aparcament. REF. 4200 - PREU: 250.000 €

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

VENDES LLOGUERS

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

Baixada del Molí, 3-5, edifici Molí, bloc D, 1r 4a,AD500 Andorra la Vella

www.igserveisimmobiliaris.com - [email protected]

Tel.: +376 801 055 / +376 360 361

AndorrA lA vellAreF. 5380: 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador, cèntric. 580 €reF. 5410: 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador. 375 €reF. 5397: 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador, garatge. 525 €reF. 5434: 2 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, menja-dor, calefacció inclosa. 650 €reF. 5450: 120 m2, 3 dormito-ris, 2 banys, cuina, menjador, garatge, nou. 950 €escAldes-enGordAnYreF. 5403: 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garat-ge. 550 €

reF. 5432: 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garat-ge. 600 € reF. 5440: 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador, garatge. 500 €reF. 5443: 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, balcó, calefacció inclosa. 650 €encAMPreF. 4888: 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador, garatge. 400 €reF. 5378: Borda, 4 dormitoris, 3 banys, cuina, menjador, garatge cèntric. 1.000 €reF. 5408: 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, moblat, garatge i traster. 600 €

reF. 5404: 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador, balcó. 250 €sAnT JUlIÀ de lÒrIA reF. 3808: 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador, garatge, tras-ter, despeses incloses. 490 €reF. 5106: 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, balcó. 450 € reF. 5367: Àtic, 1 dormitori, 1 bany, cuina, terrassa, garatge. 500 € reF. 5447: 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador, balcó. Garatge, despeses incloses. 630 €reF. 5446: 2 dormitoris, 1 bany,

cuina, menjador, balcó. 365 €lA MAssAnAreF. 4960: Àtic, 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador. 495 €reF. 5303: Arinsal, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, garatge,terrassa gran. 600 €reF. 5077: 3 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador, garatge, traster. 650 €ordInoreF. 5433: Llorts, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge. 400 € reF. 5428: Pleta, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador, terras-sa, moblat, garatge. 750 €

LLOGUERS

vendA

AndorrA - cÈnTrIcPis de 117 m2, reformat, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tanca-da, saló menjador, garatge. PreU: 200.000 €

encAMPPis, 81 m2, 2 dormitoris, 1 bany, 1 bany aux., cuina, saló men-jador amb terrassa. Plaça de garatge. Sol. PreU: 79.000 €

TRUQUI'NS SENSE CAP COMPROMÍS, TROBEM EL PIS QUE BUSCA

Oficines i pis mostra C/ Guillem de Plandolit, 11 Baixos 3a Mail [email protected] Web www.salasserveis.com/laseu Tel 973 118 236

Promoció SETÚRIAPisos de 2 i 3 dormitoris, àtics i baixos amb terrassa, en venda i lloguer a La Seu d’Urgell

Promou:

A casa, confort total per menys de 95€ al mesCost mensual mitjà del servei de calefacció i aigua calenta sanitària per a un pis de tres dormitoris.

Propietaris,

per 450€ al mes!

Quota hipotecària per a

un pis de 130.810€, 88m2 ,

3 dormitoris, pàrquing,

traster, terrassa, parquet,

cuina independent...

Ens adaptem a les vostres

necessitats de finançament

Estimació basada en els consums reals màxims de la promoció Setúria obtinguts gràcies a la màxima qualificació energètica.Inclou IVA i manteniment preventiu integral.

Visiteu-nos el 8 de novembrede 10 a 14:30,tenim un obsequiper a vosaltres!

Page 25: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats 25DivenDres, 7 De novembre Del 2014

CASA NOVA IMMOBILIÀRIAC/ Manuel Cerqueda i Escaler, n. 6, 2n 2a (Centre de Negoci ANDBANK), Escaldes-Engordany.

[email protected] · www.casanova-inmobiliaria.com

Pis nou per estrenar, totalment refor-mat i moblat, que disposa d’1 dormitori obert, cuina oberta amb microones, forn, nevera, vitro, rentadora i campa-na extractora, 1 bany complet i saló menjador. Pàrquing inclòs.Encamp (els Cortals) - Ref. 7007PREU: 325 €

Oportunitat en obra nova, àtic d’alt estànding, saló menjador, cuina equipada, 3 dormitoris dobles (un en suite), 2 banys complets, terra de gres ceràmic, acabats d’alta qualitat, 2 places de garatge i tras-ter, sol i vistes.Andorra (la Comella)Preu: 1.000 €

Apartament NOU de 90 m2 molt llumi-nós. Disposa de 2 habitacions, saló menjador amb cuina oberta, safareig, armaris. Pàrquing i traster inclosos en el preu!!!La Massana (sortida). Ref. 7252PREU: 600 €

Xalet de 300 m2 molt maco amb cuina separada i equipada, 3 dormito-ris amb armaris, estat impecable. Força assolellat. Jardí. Molt lluminós. Gaudeix de boniques vistes, rebedor, safareig. Saló menjador amb llar de foc. Terrassa. Garatge per a 4 vehi-cles. Traster.La Massana - Ref. 7237 PREU: 2.500 €

Apartament de 112 m2, sol i vistes, a Santa Coloma. Disposa de 3 habitaci-ons (1 suite),1 safareig, saló menjador amb llar de foc i sortida a terrassa, cuina separada reformada. Finestres noves. Pàrquing inclòs en el preu!!

Andorra la Vella (c/ del Cedre) Ref. 7215

PREU: 650 €

Pis cèntric de 130 m2, tot reformat, consta de 4 habitacions dobles, arma-ris encastats, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, parquet, calefacció elèctrica.Andorra (av. Meritxell) - Ref. 7315PREU: 850 €

Oportunitat, pis cantoner!!! 3 dormi-toris (1 suite), 2 banys, 1 safareig, saló menjador amb parquet i terras-seta, cuina separada i equipada. Box tancat per a dos vehicles!! Situat en urbanització tranquil·la i cèntrica.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Ref. 7221

PREU: 199.000 €

OPORTUNITAT. Pis SEMIREFORMAT de 66 m2 amb 2 dormitoris (1 DBL, 1 IND), 1 bany complet, cuina office, saló menjador, terrassa.

Andorra la Vella (Ciutat de Valls). Ref. 7301

Preu: 95.000 €

Casa de 120 m2 amb 2 habitacions, 2 banys, terrassa de 4 m2. Estil rústic. Molt maco. Distribució en 2 plan-tes + altell. Calefacció de gasoil. Urbanització molt tranquil·la. Sol i vistes. Pàrquing inclòs.

Ordino (pleta). Ref. 7265

PREU: 230.000 € (negociables)

PIS SEMINOU SITUAT EN PLE CENTRE D’ESCALDES, A POCS METRES DEL CENTRE COMERCIAL ILLA CARLE-MANY, amb 3 dormitoris dobles, un tipus suite amb vestidor, armaris encastats fets a mida amb prestatgeries i calaixos, banys de disseny, saló menjador amb llar de foc i amb accés a un petit balcó amb vistes al centre de la urbanització, cuina independent molt acollidora completament equipada, aca-bats de qualitat, amb dues places de pàrquing i un traster, situació immillorable.Escaldes-Engordany (centre). Ref. 7259PREU: 448.000 €

XALET EXTERIOR i ASSOLELLAT, unifamiliar, se-miadossat, de 206 m2 en 3 plantes, amb 3 dormitoris dobles (1 en suite), 2 banys complets, WC a la planta baixa, cuina oberta equipada amb accés al jardí de 170 m2, saló menjador ampli amb llar de foc i accés a terrassa de 15 m2, safareig, despatx, garatge per a 2 cotxes. Paratge tranquil.

La Massana (Pal). Ref. 6286

PREU: 350.000 €

885300

DISPOSEM D’UNA ÀMPLIA CARTERA DE PISOS DE LLOGUER PER A LA TEMPORADA D’HIVERN, TRUQUI’NS.

Estudi de 35 m2, saló menjador, cui-na oberta, 1 bany complet, sense mobles.Escaldes (Vilars) - Ref. 6798PREU: 250 €

Pis al centre, totalment exterior, de 80 m2, amb 2 habi-tacions, 1 bany complet i safareig. Cuina oberta amb el saló menjador. Bona inversió. Fàcil de llogar.

Andorra (Andorra Telecom). Ref. 7272

PREU: 131.875 €

Pis en perfecte estat de 120 m2, amb 2 terrasses, saló menjador ampli, cuina independent equipada, rebedor, 4 habitacions (3 dobles, una en suite, 1 individual), 2 banys complets. Sol i vistes. Edifici seminou. Pàrquing i traster inclosos. MOBLAT I EQUIPAT.

ENCAMP - Ref. 7097

PREU: 250.000 €

Pis ampli de 45 m2, 1 habitació doble amb armari,1 bany com-plet amb banyera. Cuina inde-pendent. Cèntric.

Andorra la Vella (plaça de les Arcades) Ref. 7240PREU: 85.000 €

Àtic dúplex NOU de 70 m2, 2 habi-tacions, 2 banys, cuina americana moblada, pàrquing i traster. Sol i vistes. Cèntric.

Canillo (bombers) - Ref. 7276

PREU: 600 €

Page 26: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats26 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LA MASSANA REF. 7286

ORDINO REF. 6864

Pis moblat de 3 habitacions (1 suite), 2 banys complets, armaris encastats,

cuina separada, menjador ampli, vistes i sol. BOX tancat de 2 places.

PREu: 189.000 €

ANDORRA REF. 6500

LLOGuER:Pis amb calefacció inclosa, balcó, sol i vistes, 3 habitacions, menja-

dor, cuina i bany, armaris encastats. No s’hi admeten animals.

550 €EScALDES REF. 6889

LLOGuER:Xalet amb jardí, 4 habitacions, 3 banys, menjador amb llar de

foc, cuina equipada, box tancat.

1.800 €LA MASSANA REF. 6907

LLOGuER:Pis cèntric d’uns 70 m2, pàrquing i tras-ters opcionals, llar de foc, 2 dormitoris

dobles, armaris encastats, 1 bany, cuina separada reformada, menjador. Despe-

ses segons consum mensual.

525 €EScALDES REF. 7039

LLOGuER:Pis lluminós de 50 m2, d’1 dormitori, 1 bany, ampli menjador, cuina. Possibi-litat de mobles. Possibilitat de llogar

pàrquing a prop. Zona molt tranquil·la.

360 €ANDORRA REF. 7000

LLOGuER:Àtic nou de 75 m2, moblat, amb pàrquing i traster, balcó, sol i vistes, 2 dormitoris dobles (1 suite), 2 banys, armaris, cuina

separada, menjador amb llar de foc, safareig. No s’hi admeten animals.

500 €cANILLO REF. 6870

LLOGuER:Pis cèntric de 90 m2 amb traster, possibili-tat de pàrquing, balcó, assolellat, cèntric, 3 habitacions, armaris encastats, 2 banys, cuina separada, safareig, menjador am-

pli, doble vidre.

500 €SANt JuLIà REF. 6770

LLOGuER:Pis cèntric de 95 m2 amb pàrquing

i balcó, assolellat, 3 dormitoris, 2 banys, ampli menjador, cuina

separada.

650 €ORDINO REF. 6769

LLOGuER:Pis seminou amb calefacció inclosa, pàrquing opcional, 3 habitacions, ar-

maris encastats, 1 bany, cuina equipa-da, safareig. No s’hi admeten animals.

690 €EScALDES REF. 6684

LLOGuER:Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa,

2 habitacions, 1 bany, saló menjador.totalment reformat, de disseny.

Possibilitat de pàrquing de lloguer.

550 €ANDORRA

REF. 6606

LLOGuER:Pis cèntric, 43 m2, moblat,

1 habitació, 1 bany, menjador amb balcó, traster.

300 €ENcAMP REF. 7041

www.immodernandorra.com

OPORTUNITAT!!! Borda dúplex d’estil rústic de 113 m2. Rebedor, 3 habitacions dobles (1 suite), 2 banys complets. Ampli saló menjador amb llar de foc, cuina

separada office, 1 aseo, safareig. Jardi de 19 m2, terras-sa i balcó. tot exterior, amb sostres de fusta i parquet al terra. Lloc tranquil en zona residencial. Pàrquing i traster. A prop de pistes, ambient acollidor, armaris

encastats, magnifiques vistes i sol., semi nou.

PREu: 260.000 €

Pis molt acollidor de 101 m2 + 40 m2 terrassa-jardí, semi nou, rebedor,

saló-menjador amb llar de foc i accés a terrassa-jardi. Magnífica cuina americana equipada, 3 dormitoris dobles (1 suitte),

2 banys complerts, plaça de garatge i traster, assolellat.

PREu: 180.576 €

Pis de 107 m2 amb vistes, pàrquing, a prop de pistes, exterior, 3 habitacions

dobles (1 suite), 2 banys, cuina equipada, safareig. Opció de segona plaça de garat-

ge per 15.000 €.

PREu: 99.900 €

cANILLO REF. 6843

LLOGuER:Pis cèntric de 40 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina oberta, menjador.

Pàrquing opcional.

375 €EScALDES REF. 7316

LLOGuER:Pis cèntric, moblat, de 90 m2 amb sol i

vistes, 3 habitacions, 2 banys, menjador, cuina independent, armaris encastats. Possibilitat d’aparcar al mateix edifici (50-60€/mes segons la plaça/traster).

Animals no.

510 €ENcAMP REF. 7135

Pis cèntric, de 87 m², 3 habitacions, 1 bany, 1 aseo, menjador amb llar de foc,

terrassa, pàrquing.

PREu: 165.000 €

Pis reformat de disseny amb acabats de qualitat, pàrquing, sol tot el dia, exterior,

3 habitacions, 1 bany, 1 bany auxiliar, saló menjador amb balcó, cuina oberta

equipada.

PREu: 185.000 €

ORDINO REF. 2217 EScALDES REF. 6994

Pis cèntric de 150 m2, 4 habitacions,

2 banys, tres terrasses (1 de 25m2). Plaça

d’aparcament i traster.

285.000 €EScALDES REF. 6161

Pis totalment reformat de disseny, 73 m2, terrassa, 2 habitacions, 1 bany, cuina oberta, menjador. Possibilitat

de pàrquing de lloguer o compra.

PREu: 125.000 €

ANDORRA REF. 4649Pis de 65 m2 de recent construcció, 2 habitacions, armaris encastats, 1 bany, safareig, cuina americana,

menjador, sol i vistes, traster i pàrquing inclòs.

PREu: 137.150 €

cANILLO REF. 1593

Page 27: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats 27DivenDres, 7 De novembre Del 2014

La teva casa a Andorra

CANILLO. Ref. 00886: Pis cèntric, al costat del telecabina d’accés a pistes. Moblat i equipat. Pràcticament sense ús, 3 habitacions dobles (1 suite), 2 banys complets, cuina tancada totalment moblada i equipada, ampli saló menjador amb sortida al balcó, 1 plaça d’aparcament, 1 traster. Preu: 230.000 €

Lloguer Venda

VENDA 339 790LLOGUER 336 712

ANDORRA LA VELLA. Ref. 991: MOLT LLUMINÓS, pis de 97 m², bones comunicacions, prop del centre i de la zona comercial, molt funcional, 3 habitacions dobles, 2 banys, ampli saló menjador, cuina tancada. Necessita reforma. Preu: 180.000 €

CANILLO. Ref. 00695: Impressio-nants vistes a la vall. Àtic de disseny totalment moblat i equipat. Ampli saló menjador amb llar de foc i sortida al balcó. Cuina totalment moblada i equipada, 1 suite amb llar de foc i finestres panoràmiques, 2 habitacions més dobles, armaris encastats. 1 plaça d’aparcament. Preu: 260.000 €

CANILLO. Ref. 1053:Vistes espectaculars. OPORTUNITAT. Àtic de 40 m² moblat, saló menja-dor, cuina, 1 habitació doble, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i armari guardaesquís. PREU: 59.000 €

CERTERS. Ref. 00787: SOL TOT EL DIA I VISTES IMPRESSIONANTS. Magnífic xa-let NOU de 330 m², acabats de primera qualitat, avenços tecnològics. 3 habi-tacions suite, cuina totalment moblada i equipada amb electrodomèstics de gamma alta, ampli saló menjador amb vistes a la vall i sortida a la terrassa. Preu: 950.000 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 00228Pis de lloguer molt cèntric! Darrere de la plaça de les Arcades, 2 habitacions amb armaris encastats, cuina oberta, bany complet, safareig, ascensor. Pàrquing inclòs. Preu: 525 €/mes

ESCALDES-ENGORDANY. REF. 00969AVINGUDA CARLEMANY. Pis de 2 habitacions, menjador amb llar de foc, ascensor.Preu: 525 €/mes

LA MASSANA. REF. 00841A partir del 17/11. Pis cèntric de 150 m², 4 habitacions, 2 banys, cuina amb passa-plats, safareig, terres de parquet, balcó, totalment reformat, molt maco! Preu: 720 €

ESCALDES-ENGORDANY. REF. 1041Pis d’1 habitació totalment reformat per estrenar a la carretera d’Engolasters. Cuina oberta al menjador, habitació doble amb armaris encastats, bany amb dutxa hidro-massatge. Pàrquing inclòs. MOLTA LLUM!Preu: 495 €/mes

LA MARGINEDA. REF. 00660Magnífic xalet a la urbanització La Margineda. Sol i vistes! Gran saló menjador amb llar de foc. Cuina office amb llar de foc totalment equipada amb electrodomèstics de gamma alta. Terrassa, jardí amb barbacoa, 6 habitacions (2 suites i 4 semisuites). Zona de fitnes amb sauna i jacuzzi. Garatge per a 6 cotxes. Celler, sala de jocs, pràctic de golf o pista d’esquaix, ampli espai al subsòl diàfan. PREU A CONSULTAR

ESCALDES-ENGORDANY. REF. 00309Al costat de l’Illa Carlemany. Pis de 2 habi-tacions amb armaris. Cuina semioberta al menjador, bany i safareig. Reformat i sol. PREU: 525 €/MES

* promoció vigent per a andorrans i residents amb estada mínima d’un any.

ANDORRA LA VELLA. REF. 00608Local comercial en dos plantes. Actualment despatx. Ben comunicat amb transport públic; pàrquing a les proximitats; ús actual: oficines; activitat recom.: enti-tat bancària, mobles-electrodomèstics, informàtica, oficines, exposició de material, roba, complements per la llar. Preu: 1.450 € (NEGOCIABLE)

Real Estate Brokers

www.tapiesrealestate.comTel.: +376 813 477

LA MASSANA: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, CUINA

TANCADA, MENJADOR,

BALCÓ, CÈNTRIC AMB PÀRQUING.

ENFRONT DEL PARC DEL COLAT.

PREU: 450 € TEL.: 32 12 48

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest espai

Més informació al80 88 88

82 16 44 - 34 48 28

NOVA ADREÇA: CENTRE COMERCIAL LA FIRA - c/ Dr. Nequi, 6, primera planta Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de finques. Venda i lloguer

PISOS LOW COST A PARTIR DE 300 € - ANDORRA LA VELLA I ESCALDES-ENGORDANY

LLOGUERS

col∙legiadanúm. 76

ESCALDES - MOLT CÈNTRIC4 HABITACIONS, tot exterior, gran terras-

sa, sol, balcó, aparcament i traster.280.000 €

ESCALDES - ZONA DE CALDEASeminou, 2 habitacions, pàrquing.

195.000 €

ANDORRA LA VELLA - CENTRE2 habitacions i pàrquing.

180.000 €

ENCAMP - CENTRE DEL POBLE (el Tremat)CASA UNIFAMILIAR PER REFORMAR.

210.000 €

ESCALDES-ENGORDANY. Cruïlla de la ctra. d’Engolasters,

1 habitació, sense mobles i pàrquing: 300 €

ANDORRA LA VELLA. Pl. de les Arcades, seminou, 2 hab. i mobles: 450 €. Pl. de les Arcades, 1 hab., sense mobles: 325 €

. Costat de l’Illa Carlemany. 2 habitacions, sense mobles.

400 € sense calefacció. Ciutat de Valls, 1 habitació: 300 €

ENCAMP. 1 habitació i pàrquing: 300 €

. 2 habitacions i PÀRQUING MOBLAT: 450 €

VENDES - OPORTUNITAT

Page 28: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats28 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · av. sant antoni, 32 · aD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/Cisa.andorra Cisa andorra 00376 362666 / 00376 349444

14 i 15de novembre

ndorra C ndorra 00376 362666 / 00376 349444

www.cisa.ad ·73 73 73VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

1639Pis d’alt estànding al costat del prestigiós centre

esportiu AnyósPark. 2 dormitoris, terrassa, aparcament i 2 trasters. Una suite amb bany

propi, amb banyera d’hidromassatge i dutxa amb hidromassatge. Saló menjador. Vistes excel·lents.

395.674 €

1641 OPORTUNITAT - 2 DORMITORISÀtic acollidor d’estil rústic situat prop de les

telecabines a les pistes de Vallnord. 2 dormitoris amb armaris encastats, un bany complet. Menjador

amb llar de foc, cuina oberta. Tot exterior. Una plaça de pàrquing i guardaesquís.

95.000 €

1636Casa magnífica situada en zona molt tranquil·la i

apartada prop de Pal. Vistes fantàstiques i sol tot el dia. Pàrquing per a 8 cotxes, caldera, ascensor. Planta primera: apartament independent amb 1 o 2 dorm., bany, safareig, sala de jocs, despatx, rebost i 2 trasters.

Planta segona: 2 habitatges independents amb dormitoris, cuina, biblioteca i menjador. També

2 dormitoris per a convidats amb banys. 1.600.000 €

1637 Arinsal

PREU REBAIXAT

Pis moblat, 1 habitació doble. Menjador amb

xemeneia, cuina oberta. Bany. Una plaça de pàr·quing i un traster. Vistes.

Preu: 80.000 €

VENDA

1574 El Tarter

Apartament nou equipat i moblat. Saló menjador amb xeme·neia forjada en ferro,

dormitori doble. Cuina amb electrodomèstics.

Pàrquing i traster.

Preu: 97.000 €

1644 Anyós

Apartament assolellat de tres dormitoris en con·dicions excel·lents. Dos banys. Ampli saló men·jador amb vistes excel·

lents. Sòls de parquet en dormitoris i saló. Plaça de

garatge inclosa.

255.000 €

LLOGUER

1604

Casa adossada, rústica, a Pal. Tres dormitoris

dobles amb bany suite. Gran terrassa i jardí.

Completament moblada i equipada. Garatge gran. No s’hi admeten animals.

1.000 €/mes

També en venda per

440.000 €

LL0220 Encamp

Pis totalment reformat. Dos dormitoris, bany amb dutxa, acabats de qualitat. Cuina tancada. Aparcament opcional. Preu: 550 €/mes

1268 L’Aldosa

Apartament amb aca·bats d’alt estànding. 3 dormitoris dobles.

2 banys. Saló menjador amb xemeneia. Cuina

independent totalment equipada. Aparcament.

Preu: 750 €/mes

LL0176 Anyós

Apartament en estat excel·lent, 3 dormitoris dobles, saló menjador amb vistes panoràmi·ques i xemeneia. Ter·

rassa. Cuina totalment equipada. PQ. i traster.

Preu: 890 €/mes

LL0254

Pis cèntric a la Massana, 2 dormitoris, 1 bany,

cuina equipada, terrassa.

Pàrquing i traster.

500 €/mes

LL0270

Pis amb 1 dormitori a Escaldes·Engordany, a

prop de l’hospital. Aigua i calefacció incloses.

490 €/mes

LL0265

Pis modern en molt es·tat situat al centre de la capital. 3 habitacions do·bles, una suite, 2 banys

+ 1 WC. Saló menjador amb una balconada.

Cuina tancada equipada amb vitro i campana. Pàrquing opcional.

740 €/mes

LL0259

Pis semirenovat al centre d’Escaldes·

Engordany. 2 dormitoris. 1 bany. Cuina tancada i completament refor·mada. Menjador amb una petita terrassa.

550 €/mes

1653 Escàs

Pis reformat amb mobles. 2 dormitoris, 2 banys. Cuina oberta moblada i equipada.

Menjador amb xeme·neia i accés a una petita terrassa. Vistes. 1 plaça

de pàrquing.

Preu 450 €/mes

LL0266

Modern estudi moblat en una zona de pres·tigi. Cuina moblada i

equipada. Bany complet amb dutxa. PQ. opcio·nal. Calefacció elèctrica. Molt sol. Vistes especta·

culars.

645 €/mes

R1089 La Massana

OPORTUNITAT!!!

Dúplex semireformat de 168 m2 amb una gran terrassa i un petit jardí. 4 dormitoris, 2 banys + 1 WC. Sala amb llar de foc, menjador separat. 3 places de pàrquing,

3 trasters.

Preu. 225.000 €

D.U. R1095 Encamp

OPORTUNITAT!!! POSSIBILITAT DE

FER-HI UN DORMITORI

L’estudi disposa d’una zona de dormitori

separat de la sala d’estar / menjador amb finestra.

Bany amb banyera. Aparcament.

Preu: 42.000 €

1645 La Massana

Pis modern, amb aca·bats excel·lents, cuina tancada, saló menjador

ampli. Aparcament i traster.

Preu: 110.000 €

Lloguer: 450 €

1643 Ordino

Pis modern amb jardí de 32 m2. Assolellat,

menjador amb xeme·neia. Cuina tancada

completament equipada. 3 dormitoris, una suite amb dutxa + 1 bany.

Safareig. Dues places de pàrquing, un traster.

Preu: 390.000 €

1649 El Serrat

Xalet d’estil clàssic. Està en una zona envoltada de boscos i muntanyes. 2 plantes. 3 dormitoris. 3 banys + 1 despatx

amb WC. Cuina office moblada i equipada. Saló

menjador amb xeme·neia i accés a una gran terrassa. Molt bones

vistes, un gran jardí d’uns 800 m2. Pàrquing de 4

places.

Preu: 795.000 €

1648 Ordino

Pis semireformat. 3 habitacions amb arma·ris, una dutxa. Menjador amb la xemeneia. Cuina reformada oberta. Una

plaça de pàrquing.

Preu: 152.993 €

1650 Arinsal

Pis moblat modern en una zona molt

tranquil·la. 2 dormi·toris, cuina americana

equipada. Una plaça de pàrquing i el traster.

Preu: 178.317 €

TAMBÉ PISOS DE LLOGUER PER LA TEMPORADA A PARTIR DE 350 EUROS!

CONFIA’NS LES TEVES PROPIETATS, ENS MOVEM PER TU!

Page 29: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats 29DivenDres, 7 De novembre Del 2014

FEINA

Senyora per a casa particular. Zona d’Ordino

Requisits:- Nacionalitat andorrana

o permís de treball.- Experiència demostrable en

feina similar.- Català parlat correctament.

- Disponibilitat per al divendres al matí.

Oferim:- Incorporació immediata.

Cambreres d’habitacions per la temporada d’hivern

Requisits:- Nacionalitat andorrana o

permís de treball.- Experiència demostrable

en feina similar.- Disponibilitat horària de

8 h a 16 h.

Oferim:- Contracte de temporada.

Tècnic comercial en ofimàtica

Requisits:- Nacionalitat andorrana o permís

de treball.- Català parlat i escrit correcta-ment (es valorarà coneixements

d’altres idiomes).- Experiència demostrable en

feina similar.- Carnet de conduir i vehicle propi.

Oferim:- Interessants condicions laborals.

- Incorporació immediata.

73 20 20truca’ns

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

t r o b a l a t e va l l a r

REf. 02419 - ORDINO - CENTRECasa de 3 dormitoris, 2 banys, cuina, altell, garatge per a 2 cotxes,safareig, NOVA, A ESTRE-NAR. Preu: 500.000 €REf. 02416 - ENCAMP - CAMÍ DE l’ARENA PIS, 2 dormitoris dobles, saló menjador, cuina, bany complet. Pàrquing. CÈNTRIC. Preu: 105.000 €REf. 02754 - ANDORRA lA VEllA - CORREUS Pis cèntric, 3 hab. dobles, 1 ind., 2 banys, pàrquing, llar de foc. Preu: 375.000 €REf. 01788 - ENCAMP - CENTRE Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, menjador amb balcó, pàrquing opcional, sol i vistes. IDEAL PER A INVERSIÓ!!! Preu: 60.000 € REf. 02645 - ENCAMP - TURÓ DE VIlA Cuina equipada, 2 dormitoris, bany, pàrquing, moblat. Nou preu: 127.000 €

REf. 02604 - CANIllO - INClES 4 dormitoris, banys, llar de foc. Sol i vistes. Terrassa, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 115.000 € REf. 02698 - ENCAMP - MIRADOR Pis, 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador, cuina, bany complet. Balcó, pàrquing. VISTES. Preu: 126.000 € REf. 02633 - ENCAMP - CENTRE 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet, pàrquing i traster. Preu: 240.000 € REf. 02706 - SANT JUlIÀ - JUVERRI Xalet, obra nova, FINANÇAMENT AL 100x100. Preu: 630.000 €REf. 04032 - ESCAlDES-EN-GORDANY - ENGOlASTERS PARCEL·LA. 396,92 m2, per construir habitatge unifamiliar amb soterrani + 2 plantes (PB + P1) + sotacoberta. SOL. Preu: 125.000 €

REf. 02757 - ENCAMP - CORTAlS ESTUDI. Saló men-jador amb cuina americana, 1 bany, 1 dormitori obert. Moblat i equipat. Preu: 260 €REf. 04043 - ENCAMP - CORTAlS LLOGUER DE TEMPO-RADA. Pis moblat, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador, balcó. Sol i vistes. A 1 KM DEL FUNICAMP. Preu: 325 + despesesREf. 02582 - ENCAMP - CENTRE PIS, saló menjador, 1 dormitori, cuina americana, 1 bany complet. Preu: 350 €REf. 02709 - CANIllO - Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, pàrquing i traster. MOBLAT I EQUIPAT. Preu: 450 € REf. 02290 - CANIllO - INClES LLOGUER DE TEMPO-RADA. Estudi amb bany complet, cuina americana i saló menjador, situat a peu de pistes. Preu: 320 €REf. 02552 - El TARTER - SANT PERE DEl TARTER Lloguer de temporada. Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina, bany complet. Pàrquing i traster. Totalment moblat. Preu: 400 € + despesesREf. 02720 - ENCAMP PIS, 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. Pàrquing. AL COSTAT DEL FUNICAMP. Preu: 450 € REf. 04007 - ENCAMP - MIRADOR Pis, 2 habitacions, bany, cuina tancada, pàrquing, traster, terrassa. No s’hi accepten animals. 50 € a compte de despeses. Assolellat. Preu: 480 €REf. 04024 - ENCAMP - CENTRE Magatzem. Preu: 836 €REf. 01672 - ENCAMP - lES BONS Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina americana, menjador, pàr-quing, traster. Exterior i assolellat. MOBLAT. Preu: 395 € REf. 02734 - ENCAMP - HORT DE GODÍ Pis d’1 habi-tació doble, 1 bany complet, cuina americana equipada, moblat, traster, pàrquing, sol i vistes. EN MOLT BON ESTAT. Preu: 350 €

L LOGUE RV ENDE S

PISOS NOUS, A ESTRENAR ENCAMP - CENTRE

*subjecte a estudi

1 DORMITORIA PARTIR DE 136.000 €

qUOTA/MES: 470 A 30 ANYS*2 DORMITORIS

A PARTIR DE 172.000 € qUOTA/MES: 596 A 30 ANYS*

3 DORMITORIS A PARTIR DE 228.000 €

qUOTA/MES: 790 A 30 ANYS*

100 x 100 DE

fINANçAMENT

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

veNDeSANDORRA: OPORTUNITAT. Ref. 1057. Pis molt cèntric, 100 m2, menjador gran amb llar de foc, 2 habitacions (amb possibilitat de 3), 2 banys, cuina independent i garatge. 250.000 €RANSOL: Ref. 1036. Pis nou, a prop de pistes, 2 habi-tacions, 1 bany, garatge i traster. 157.500 €CANILLO: Ref. 1051. A prop del telecabina, nou, 127 m2 + 60 m2 de terrassa, 3 habitacions, 2 banys, cuina independent, garatge i traster. 315.000 €PLETA DEL TARTER: Ref. 1038. Casa adossada, rústica, 130 m2, 3 habitacions dobles, 3 banys, menjador gran, 2 places de garatge i traster. 750.000 €

lloGUerSANDORRA: Ref. 1031. Pis a prop del centre, 3 hab., 2 b., cuina independent. 550 €/mes. Garatge opcional.SANTA COLOMA: Ref. 1050. Reformat, a estrenar, molt assolellat, 1 habitació, 1 bany i terrassa, amb moltes vistes. 400 €/mesSANTA COLOMA: Ref. 1065. Reformat i moblat, molt assolellat, 1 habitació, 1 bany i terrassa gran amb moltes vistes. 450 €/mesCANILLO: Ref. 1045. A prop del telecabina, seminou, 2 hab., 1 bany, terrassa gran, garatge i traster. 550 €/mes CANILLO: Ref. 1052. A prop del telecabina, seminou i moblat, 2 hab., 1 bany, balcó i garatge. 500 €/mes

ANDORRA lA VEllA Ref. 2712: Pis, 40 m², 1 bany, cèntric, lluminós, moblat ....................... 457 €Ref. 2514: Pis, 80 m², 2 hab., 1 bany, pàrquing, cèntric ........................ 500 €Ref. 2659: Pis, 55 m², 2 hab., 1 bany, pàrquing, sol ............................... 525 €Ref. 2714: Pis, 85 m², 2 hab., 1 bany, s’hi accepten animals.................. 525 €Ref. 2713: Pis, 2 hab., 1 bany, cèntric, no té ascensor, vistes ................. 550 €Ref. 2746: Pis, 80 m², 3 hab., 1 bany, pq. op., lluminós, terrassa ........... 600 €Ref. 2701: Pis, 76 m², 3 hab., 2 banys, pàrquing, sol ............................. 700 €Ref. 2718: Pis, 100 m², 3 hab., 2 banys, cèntric, despeses incloses, terrassa ...750 €CANIllORef. 2681: Pis, pàrquing, sol, vistes ....................................................... 350 €Ref. 2544: Pis, 75 m², 2 hab., 2 banys, pàrquing, sol, moblat ................ 500 €ENCAMPRef. 2682: Pis, 45 m², 1 hab., armaris encastats, moblat....................... 260 €Ref. 2677: Pis, 65 m², 2 hab., 1 bany, pàrquing, terrassa, traster .......... 490 €

ESCAlDES-ENGORDANYRef. 229: Pis, 116 m², 3 hab., 2 banys, terrassa .................................... 680 €Ref. 2645: Pis, 50 m², 1 hab., 1 bany, pàrquing, vistes .......................... 495 €Ref. 2499: Àtic, 40 m², 1 hab., pàrquing opcional, sol, vistes ................ 380 €Ref. 2306: Pis, 60 m², 2 hab., sol, cèntric .............................................. 530 €Ref. 773: Pis, 70 m², 1 hab., 1 bany, pàrquing, sol, vistes ...................... 630 €Ref. 2584: Pis, 100 m², 4 hab., 1 bany, pq. op., sol, cèntric, terrassa ..... 675 €lA MASSANARef. 2733: Pis, 90 m², 2 hab., 1 bany, pàrquing, cèntric ......................... 550 €Ref. 2742: Pis, 2 hab., 1 bany, lluminós, terrassa, vistes ........................ 420 €ORDINORef. 1236: Pis, 70 m², 2 hab., 1 bany, sol, vistes .................................... 390 €Ref. 1036: Pis, 81 m², 2 hab., 2 banys, pàrquing ................................... 590 €SANT JUlIÀ DE lòRIARef. 2663: Pis, 65 m², 2 hab., 2 banys, pàrquing, sol, lluminós ............. 502 €Ref. 2704: Pis, pq. op., sol, cèntric, lluminós, terrassa, vistes ................ 580 €

Encamp. Ref. 2476: Magnífica casa ados-sada, 499 m², 3 habitacions, 4 banys, a prop del centre, antena parabòlica, aparcament, armaris encastats, assolellada, calefacció de gas, cuina oberta, cuina office, safareig, terrassa, vistes. 598.000 €

la Massana. Ref. 1583: Casa adossada cantonera amb 3 dormitoris suites, lavabo, saló menjador amb llar de foc i accés a jardí d’uns 250 m², cuina office equipada i aparcament per a uns 5 cotxes. Disposa de 2 plantes subterrànies d’uns 150 m² cadascu-na. Vistes panoràmiques, sol i bons acabats. 650.000 €

Andorra la Vella. Ref. 2565: Pis al cen-tre d’Andorra la Vella, saló menjador amb llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, exterior, assolellat, safareig i plaça d’aparcament. 280.000 €

Escaldes-Engordany. Ref. 2474: Es-pectacular àtic de 130 m² distribuïts en 3 dormitoris dobles (1 suite), 2 banys com-plets, cuina office equipada, safareig, gran terrassa. Gran saló menjador amb llar de foc, 2 trasters i 2 places d’aparcament. Estat impecable, edifici seminou i tot exterior. 380.000 €

LLOGUER

VENDA

Escaldes-Engordany. Ref. 2520: Pis re-format al centre d’Escaldes-Engordany, al costat de l’avinguda Carlemany, 3 habitaci-ons dobles amb armaris encastats, 2 banys (1 complet i l’altre amb plat de dutxa), 2 balcons, cuina totalment equipada amb bugaderia annexa. Persianes elèctriques, il·luminació led, vàlvules termostàtiques, purgadors automàtics. 300.000 €

Sant Julià de lòria. Ref. 2694: Magnífica propietat en venda a Sant Julià de Lòria. Pis de 119 m², ampli saló menjador amb sorti-da a dos terrasses (una de 66 m² i l’altra de 34 m²), cuina office tancada, 3 habitacions dobles, 1 safareig, 1 plaça d’aparcament i 1 traster. 330.000 €

Page 30: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats30 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

WANTEDNative English Speakers

(or same level) for telephone,Web and email customer service inla Massana.Emails and computer-skills experiencerequired; Work is in shifts 24/7(o mateix nivell) per al servei d’atenció telefònica,web i correu electrònic a la Massana.Experiència en correu electrònic i en ordinador, habilitatsrequerides. La feina és en torns de 24/7.Please send cv in English [email protected]

Empresa privada de serveis assistencials a domicili, en procés de selecció continuada

necessita incOrPOrar:

CUIDADORS PROFESSIONALSreQUisits:

• Formació reglada i/o experiència demostrable en el sector sociosanitari (hospitals, geriàtrics,

residències, serveis sociosanitaris, centres d’acollida, atenció domiciliària).

• Alta vocació de servei i d’orientació a les persones.

• Domini dels idiomes català i castellà (valorable francès o anglès parlats amb fluïdesa).• Disponibilitat per a desplaçaments

dins del país.

Interessats, adreceu-vos a: [email protected]

¿El treball en equip, la passió per la moda i l’atenció al client formen part dels teus interessos? T’animem a formar part del nostre equip!

SELECCIONEM:

TÈCNIC DE RECURSOS HUMANS

Perfil:• Edat compresa entre 25 i 40 anys.• Domini del català i castellà.• Formació mitjana o superior (mínim batxillerat, FP d’administració o similar).• Experiència mínima de dos anys realitzant funcions de gestió en l’àrea de recur-

sos humans (nòmines, seguretat social, gestió de plantilles...).• Àmplia experiència en el tracte amb clients.• Domini d’eines ofimàtiques més habituals (Word, Excel, etc.).• Persona amb bona presència, discreta, dinàmica, proactiva, organitzada

i resolutiva.

PERSONAL PER A DECORACIÓ (MARXANDATGE I APARADORS)

Perfil:• Formació en marxandatge visual o decoració. • Experiència mínima d’un any en treballs de decoració, aparadors i marxandatge.• Experiència en el sector de retail de moda amb una gran sensibilitat pel producte

i les noves tendències.• Imprescindible domini d’eines ofimàtiques de disseny.• Persona dinàmica, creativa i amb molta iniciativa.

Interessats, envieu CV a: [email protected].

Imprescindible permís de treball.Absteniu-vos en cas de no complir els requisits esmentats.

Hotel 4*** a Arinsal

CERCA:

RECEPCIONISTA D’HOTELRequisits:- Experiència de 2 anys en el mateix lloc.- Català i/o castellà, francès i anglès parlats

i escrits.- Bon tracte amb el públic.- Disponibilitat per a incorporació immediata.- S’ofereix allotjament.

Interessats, envieu CV actualitzat amb fotoTelèfon: 73 63 61- Adreça electrònica:

[email protected]

Hotel 4*** a Arinsal

CERCA:

GRUMRequisits:- Experiència mínima de dos anys al mateix

lloc.- Català i/o castellà, francès i anglès parlats

i escrits.- Bon tracte amb el públic.- S’ofereix allotjament.

Interessats, envieu CV actualitzat amb foto.Telèfon: 73 63 61- Adreça electrònica:

[email protected]

Pizzeria Angelo La Massana, líder del sector a Andorra,

selecciona:

MOTORISTANits i caps de setmana

Perfil:• Persona entre 20 i 30 anys amb do de gents.

• Permís de residència i treball.

• Català i castellà parlats.

• Necessitat de vehicle propi, preferentment cotxe.

S’ofereix:• Incorporació immediata a un equip jove i dinàmic.

• Bones condicions econòmiques.

Si hi estàs interessat, envia’ns un correu electrònic amb el teu curriculum vitae a l’adreça [email protected] o truca’ns

al telèfon 760 100 de 9 a 17 hores.

BOTIGA DE MODA SELECCIONA

VENEDOR/Aamb experiència

Indispensable català i castellà

(es valorarà altres idiomes)

Envieu curriculum vitae a:

[email protected]

Page 31: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats 31DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Page 32: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats32 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

www.plazandorra.com

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

HOTEL HOLIDAY INN a Andorra la Vella selecciona:

HOTEL SKI PLAZA a Canillo selecciona:

SEGON MAÎTRE

Requisits: Experiència demostrable i permís de residència i treball vigent.

Interessats, truqueu al 874 444 i pregunteu pel Sr. Rafael.

SEGONA GOVERNANTACUINER

Requisits: Experiència demostrable, permís de residència i treball vigent i vehicle per poder-se desplaçar a Canillo.

Interessats, truqueu al 739 444 i pregunteu per la Sra. Raquel.

Page 33: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats 33DivenDres, 7 De novembre Del 2014

SELECCIONA: Caixer Front/OfficeRequisits principals:

• Formació: Diplomatura/Llicenciatura /Econòmi- ques o equivalents.• Idiomes: català, castellà. Es valorarà anglès i/o francès.• Orientació comercial i al client.• Treball en equip.• Persona discreta.• Es valorarà experiència en banca i/o atenció al client/comercial.

Funcions principals:

• Operativa bancària.• Atenció telefònica.• Tasques administratives.

Salari: • A valorar segons vàlua pro- fessional.

Interessats enviar C.V. a: [email protected]

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected] JUNTS

DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

TÈCNIC SEO A MITJA JORNADA

S’encarregarà de posicionar les pàgines web dels clients que tenen contractat aquest

servei segons les paraules clau desitjades i contractades.

Imprescindible coneixements de tècniques de posicionament de cercadors, Adwords, gestió de

continguts, xarxes socials i htm. Experiència mínima de 2 anys

en lloc de treball similar.

Incorporació immediata.

PROGRAMADOR/A JÚNIOR AMB CONEIXEMENTS

DE JAVA

Per a important consultoria informàtica del país.

Imprescindible formació en informàtica i coneixements de JSF, Icefaces i/o Primefacees, EJB 3.0, JPA 2, BD”, Mysql i

Sql.

Incorporació immediata.

TÈCNIC DE SISTEMES ESPECIALISTA AIX

Per a important consultoria informàtica del país.

S’encarregarà de l’administració de sistemes AIX i Linux.

Imprescindible experiència mínima de 3 anys en entorn AIX.

Català i castellà imprescindibles. Es valoraran altres idiomes.

Incorporació immediata. Bones condicions laborals.

DIRECTOR DE COMPANYIA D’ASSEGURANCES

Per a important grup empresarial del país.

Llicenciatura en ADE, Econòmiques o Empresarials.

Experiència mínima de 5 anys com a gerent en companyia

d’assegurances.

Anglès a nivell alt tant oral com escrit.

Incorporació immediata.

COMERCIAL INTERNACIO-NAL - SECTOR BTT

Per a empresa líder en el seu sector.

Imprescindible anglès i francès a nivell alt tant orals com escrits.

Experiència mínima de 2 anys en lloc de treball similar.

Persona amb alta orientació comercial i apassionada de

l’esport en BTT.

SUPERVISOR/A GOVERNANTA DE NETEJA

Per a important empresa de neteja del país.

Imprescindible experiència mínima de 2 anys com a governanta.

S’encarregarà de la gestió de l’equip de treball, el control i el seguiment de les

tasques de neteja, entre d’altres.

Català parlat i escrit. Incorporació immediata.

COMERCIAL DE LAMPISTERIA I CALEFACCIÓ

Per a important empresa del país.

Imprescindible experiència en el sector.

Persona amb alta orientació al client, dinàmica i amb capacitat

de treball en equip.

Català i castellà parlats i escrits.

Incorporació immediata.

COMERCIAL DE CARRER DE VEHICLES,

VEHICLES INDUSTRIALS I ACCESSORIS

Imprescindible experiència demostrable en el sector mínima

de 2 anys.

Català i castellà a nivell alt.

Persona amb capacitat per treballar autònomament i amb una alta orientació a resultats.

Incorporació immediata.

FARMACÈUTIC/A

Persona dinàmica, flexible i amb alta orientació comercial.

Imprescindible català i castellà parlats i escrits.

Imprescindible diplomatura en farmàcia. Es valorarà experiència.

Incorporació immediata.

NostrumCerca cambreres només per als

caps de setmana, amb experiència i permís de treball. Envieu CV a

[email protected]

RECEPCIONISTES D’HOTEL i WELLNESSGRUMS

CAMBRERS DE RESTAURANT/BARCAMBRERES DE PISOS

MARMITÓRequerim:• Experiència en lloc similar, en hotels de 4-5*- Wellness.• Anglès i francès parlats (llocs d’atenció al client).• Bona presència.• Persones afables, acostumades a donar qualitat de servei al client.• Es valorarà coneixements d’estàndards de qualitat de Leading Hotels o marques similars.

Oferim:• Possibilitat de contracte indefinit.• Formació a càrrec de l’empresa.• Facilitats d’allotjament.

Envieu el vostre CV a [email protected] o bé al fax +376 870 592. També podeu trucar al telèfon 870 590.

Dissenyador gràfic Per a empresa del país seleccionem:

Es requereix:

- Experiència prèvia de 2 anys en lloc similar

- Photoshop / Corel Draw

- Persona organitzada i dinàmica

- Francès parlat

Oferim:

- 1/2 jornada

- Possibilitat de treballar des de casa

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreça electrònica: [email protected]

www.randstad.es

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica

[email protected] o bé al fax 73 73 79.

Preferiblement nacionalitat andorrana o permís de residència i treball

Cambreres d’habitacions (Ref. Habitacions)

ANYÓSPARK - HOTEL APARTHOTEL Cerca per a la temporada d’hivern:

Ajudant de cuina avançat (Ref. Cuina)

Cambrers/es de restaurant (Ref. Restaurant)

Page 34: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats34 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Cerquem per al Departament de Manteniment:- Oficials de 1a calefactor / soldador.

- Oficials de 1a electricista.

- Oficials de 1a frigorista.

REQUISITS- Experiència mínima de 3 anys en manteni-ments.- Passaport andorrà o permís de treball en vigor.

S’OFEREIX- Incorporació immediata.- Condicions econòmiques segons vàlua.

Envieu CV a: [email protected]

Experiència mínima de 2 anys.Permís de treball o nacionalitat andorrana.

Català, castellà i francès parlats.Edat màxima: 35 anys.

Incorporació immediata.Contracte indefinit.

Possibilitats de promoció dintre de l’empresa.

Interessats, deixeu el CV al Burguer Lounge d’Illa Carlemany

Selecciona:

CuinerCambrers

Selecciona

Mecànic aMb experiència

Interessats, envieu CV a:[email protected] o bé adreceu-vos a:

Ctra. de la Comella, 24, Andorra la Vella.Telèfon: 805 582

Hotel de 4**** en Arinsal CERCA:caMbreres de pisos

Requisits imprescindibles:· Experiència mínima de 2 anys.· Disponibilitat d'incorporació immediata.· Disponibilitat per treballar en horari de tarda.· Imprescindible permís de residència i treball.interessades enviar cV amb foto a:[email protected]

Hotel de 4**** en Arinsal CERCA:

es precisa noia per a feina administrativa amb domini d’excel per a una durada de dos mesos. Horari

flexible.enviar cv amb foto a [email protected]

es necessiTaoFiciaLa de 1a de

perrUQUeriaexperiència

deMosTrabLebona presència

responsabLeTeL. 654 594

Hotel 4*** a Arinsal

CERCA:

CAMBRERS DE RESTAURANT

Requisits:- Experiència mínima de dos anys en

hotels.- Català i/o castellà, francès i anglès

parlats i escrits.- S’ofereix alotjament.

Interessats, envieu CV actualitzat amb foto. Telèfon: 73 63 61- Adreça electròni-

ca: [email protected]

VOLS FER DE MODEL A LA GALA DE PERRUQUERIA DE SCHWARZKOPF PROFESSIONAL?

DONCS NO T'HO PENSIS MÉS, TRUCA AL 73 81 81 I T'INFORMAREM. (8 A 14 HORES O MISSATGE AL CONTESTADOR)

REMUNERACIÓ: 50 € ESPEREM LA TEVA TRUCADA!!

Page 35: Diari del 7 de novembre de 2014

classificats 35DivenDres, 7 De novembre Del 2014

VEHICLES

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Reserva prèvia a: www.itvserveis.ad o als telèfons: 127 i 741 350

LA TEVA SEGURETAT, ÉS LA DE TOTS

Compromesos amb la Seguretat Vial

PASSA L'

MOTOR ESPAISI NO NEVA NEVARÀ

Av. d’Enclar, 50 Santa Coloma

Principat d’[email protected]

Tel. (376) 89 00 00

155/70R13 34 €165/70R13 35 €185/60R14 45 €195/65R15 47 €205/55R16 70 €225/45R17 99 €I MOLTES MÉS OFERTESI MOLTES MÉS OFERTES

Abans: 23.400 €Ara: 18.400 €

Nou Skoda Yeti 2.0110 TDI 4X4 Active

*només vehicle en estoc, diferent del de la foto

€ - 5.000 €

Page 36: Diari del 7 de novembre de 2014

oci36 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

OciMUSEUS

CARTELLERA

- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908. Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 a 18.30 h. Diumenge tancat. Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rossell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad- Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.- Museu de la Moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 i de 15.00 a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 a 19.30 h. Dissabte, diu-menge i festius, de 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel.: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel.: 890 879. [email protected], www. e-e.ad.Horaris: de dilluns a dissabte de 9.30 h a 13.00 i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.- Centre de la NaturaCasa Masover, la Cortinada. Tel.: 849 849. [email protected] de maig a juny i de setembre a novem-bre: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 i de 15.00 a 17.00. Dissabte: de 10.00 a 13.00 i de 15.00 a 18.00 h. Juliol i agost: de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00. Festius: de 10.00 h a 14.00 h.

REDEVAND SLUTel. 33 56 41

Reformes integrals i interiorismePetites reformesConcepte avantguardista i rústic

REFORMES REDEVAND Tel. 33 56 41

Demani cita sense compromísReforms & decoration · Реформы и украшения

ESPAILA CASA DEL MATALÀS

Únicament al c/ Callaueta, 22 - Andorra la Vella

No et confonguis, ja no som a l’Illa.Som al c/ Callaueta, 22,

Andorra la Vella. Tel. 860 105

NOU PUNT OUTLET JOVEMatalàs Visco HV 90 x 190 Ara 100 € Abans 145 €Matalàs Visco I 90 x 190 Ara 150 € Abans 195 €Matalàs Visco II 90 x 190 Ara 175 € Abans 250 €Matalàs Visco III 90 x 190 Ara 200 € Abans 275 €

NOU PUNT OUTLET MATRIMONIMatalàs Visco I 135 x 190 Ara 225 € Abans 295 €Matalàs Visco II 135 x 190 Ara 250 € Abans 325 €Matalàs Visco III 135 x 190 Ara 300 € Abans 375 €

Liquidació total de sofàs

des de 500 €

5%de descompte

si véns ambaquest

cupó

També ens trobaràs a: · Via Augusta, 165 (entre Muntané i Santaló). Tel. +34 93 315 74 88. Barcelona. · C/ Regència d’Urgell, 41. Tel. 973 350 861. La Seu d’Urgell.

1 mes de prova, sinó el canviem

3 anys de garantia

INTERSTELLAREn veure que la vida a la Terra està arribant a la fi, un grup d’exploradors decideix emprendre un viatge més enllà de la nostra galàxia, fent ús d’un forat de cuc. ALEXANDER Y EL DÍA TERRIBLE...

Film que explica les aventures d’Alexander, un nen d’11 anys que viu el pitjor dia de la seva cur-ta vida. Una jornada que comença amb un xiclet enganxat als cabells, al qual segueixen una cala-mitat rere una altra. REC 4, APOCALIPSIS

Ángela, l’única supervivent d’una terrible infec-ció, és evacuada d’un edifici. No obstant, tot i que la situació sembla estar controlada, el caos torna a deslligar-se i la llavor del mal reneix adoptant noves i terribles formes.

ELS BOXTROLLS (CATALÀ)Els Boxtrolls són unes criatures peculiars que vi-uen sota terra. Una nit es troben un nadó humà orfe i decideixen criar-lo com un més d’ells. Anys més tard, el noi pujarà a la superfície per descobrir una societat a la qual no s’adaptarà fà-cilment.

CAMINANDO ENTRE LAS TUMBASMatt Scudder, un expolicia de Nova York, tre-balla de detectiu privat tot i que no té llicència. Un dia accedeix a ajudar un traficant d’heroïna a caçar els homes que van segrestar i assassinar brutalment la seva dona.

DRÁCULA, LA LEYENDA JAMÁS CONTADAUna història original sobre Vlad Tepes o Vlad l’Empalador, el príncep romanès en què es va inspirar Bram Stoker per escriure la seva cèlebre novel·la (1897) i crear el vampir més famós de tots els temps.

THE EQUALIZER (EL PROTECTOR)McCall, un antic agent d’operacions especials, ha fingit la seva pròpia mort per viure una exis-tència tranquil·la a Boston. Quan surt d’aquest retir autoimposat per salvar la vida d’una jove-neta, es trobarà cara a cara amb uns mafiosos russos molt violents.

RELATOS SALVAJESSis episodis que alternen la intriga, la comèdia i la violència. S’inspira en els Contes sorprenents, de Steven Spielberg.

DOS DÍAS, UNA NOCHE (V.O.S.E.) Cinema RocafortSandra té només un cap de setmana per anar a veure els seus col·legues i convèncer-los que renunciïn a la seva paga extra perquè ella pugui conservar la seva feina.

DESMUNTANT LEONARDO Cinema RocafortPresentació i col·loqui del documental de Jordi Bilbeny, en el qual es tracten diversos aspectes de la biografia de Leonardo da Vinci que, segons ell, són fruit d’una tergiversació premeditada.

INTERSTELLAR Dv: 18.30, 19.30, 22.00. Ds i dg: 16.00, 17.20, 19.10, 22.15

ALEXANDER Y EL DÍA TERRIBLE... Dv: 18.00, 20.00. Ds i dg: 15.45, 17.20, 19.00, 20.40

REC 4, APOCALIPSIS Dv, ds i dg: 18.15, 22.30. Ds i dg: 15.30

ELS BOXTROLLS (CATALÀ) Dv: 17.45. Ds i dg: 16.15, 18.15

CAMINANDO ENTRE LAS TUMBAS Dv: 19.45, 22.15. Ds i dg: 20.20, 22.30

DRÁCULA, LA LEYENDA JAMÁS CONTADA Dv: 17.45, 22.30. Ds i dg: 20.15, 22.15

THE EQUALIZER (EL PROTECTOR) Dv: 22.00. Ds i dg: 22.15

RELATOS SALVAJES Dv: 20.10. Ds i dg: 16.00, 20.10

DOS DÍAS, UNA NOCHE (V.O.S.E.) cinema Rocafort Dv: 19.00, 22.00. Ds: 22.00. Dg: 19.00

DESMUNTANT LEONARDO cinema Rocafort Ds: 19.00

Page 37: Diari del 7 de novembre de 2014

oci 37DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Núm. 2.660 Núm. 2.242

Núm. 2.243

MOTS ENCREUATS SUDOKU

2.6

59

2.2

40

2.2

41

Solu

cion

S

CUINA DE MERCAT

C/ PRAT DE LA CREU, 8. ANDORRA LA VELLA. TEL. 846 484 - (al costat de la Cambra de Comerç)

Horaris:• de dilluNS A diumeNGe

migdia• de diJouS A diSSAbTe nit

(a partir de 19 h)• de diumeNGe A dimecreS nit

només grups amb reserva prèvia

A partir de les 19 h, sidra ‘escanciada’

Horaris:• de dilluNS A diumeNGe

• de diJouS A diSSAbTe

• de diumeNGe A dimecreS nit

A partir de les 19 h, sidra ‘escanciada’A partir de les 19 h, sidra ‘escanciada’

MENÚ MIGDIA

SOPARS

D’EMPRESA

* Pressupostos a mida *

SORTEJOS euromilioNS

lA PrimiTiVA

lA GroSSA de lA PrimiTiVA

boNoloTo

loTeriA NAcioNAl

oNce

1

12 17

4

1

6

7

4

13

23

8

5 7

17

30

3

26

47

0

5

Estrelles: 3 i 5

Núm. clau: 6

Sèrie: 22

3 5 18 22 25 30Comp.: 33 Rei: 4

14 24 28 45 46 48Comp.: 31

Fracció: 3

Rei: 7

Sèrie: 1

4/11

6/11

2/11

5/11

6/11

6/11

El concepte de bellesa més selecte a Andorra CaritaAndorra

Tel: +376 73 76 73

Crta. d’Anyós - Anyós Park - la Massana

Page 38: Diari del 7 de novembre de 2014

oci38 DivenDres, 7 De novembre Del 2014

EXPOSICIONS

HORÒSCOP

ESCOLA BRESSOL PRADA CASADETPROPERA OBERTURA

728444 - [email protected]

Preu amb impostos inclosos Sota comanda

Condicionat a l’estoc del fabricant

73 77 [email protected]

Serveis per a particulars i empreses

iMacamb pantalla Retina 5K

Nou

iMaciMaciMacamb pantalla Retina 5Kamb pantalla Retina 5Kamb pantalla Retina 5K

2.399 €

27 polzades

ANDORRA LA VELLA centre cultural la llacuna

Imatges del concurs fotogràfic de Sant Joan 2014, convocat per l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella. Fins al 10 de novembre.

galeria pilar riberayguaSense títol, de Perico Pastor, en què predo-minen els dibuixos de dones. Fins al 21 de novembre.

casa de la vallRetrats de l’escena artística i personalitats franceses, de Renaud Monfourny. Fins al 28 de novembre.

andOrra parK HOtel Art al Set presenta una exposició d’escultu-res de bronze i litografies de Toutain. Fins al 30 de novembre.

espai b’art Mostra per donar a conèixer l’oferta for-mativa de l’Escola d’Art i que està compos-ta per treballs dels alumnes. Fins al 30 de novembre.

cOnsell generalL’acció parlamentària al servei de la pau i la democràcia, feta per la UIP amb motiu del seu 125è aniversari. Fins al 31 de desembre.

sala d’expOsiciOns del gOvernBenvingudes a casa vostra! Les obres d’art patrimonials fora d’Andorra. Art romànic i gòtic. Fins a l’11 de gener.

ENCAMP sala d’expOsiciOns del cOMÚ

Entorns, aquarel·les del pintor urgellenc Albert Viladés. De l’11 de novembre al 30 de gener.

punt d’inFOrMaciÓ Juvenil Malsons, d’Astrid Janer. Amb el suport de la plataforma La Llançadora. Del 20 de no-vembre al 19 de desembre.

Mw Museu de l’electricitat Camins per al progrés. La construcció de carre-teres a Andorra.

SANT JULIÀ DE LÒRIA Museu del tabac

Andorra, paisatges propers, mostra divulgati-va sobre el concepte de paisatge. Fins al 15 de febrer.

CANILLO Museu de la MOtO

60 anys de trial. 1949-2009.

illa carleManyFotografies de Paolo Ventura per a la campanya de tardor-hivern de la marca Woolrich. Fins al 17 de novembre.

Escaldes-Engordany

centre cultural i de cOngressOs laurediàExposició de maquetes de cases de pedra pirinenques d’Eduard Moneo. Fins al 7 de novembre.

Sant Julià de Lòria

Museu la Massana cÒMicTebeos, els nostres tresors. Plan-xes originals d’autors de còmic. Fins al 9 de desembre.

La Massana

àries21 març - 20 abril

L’harmonia de Venus-Urà ofe-reix moments grats en l’amor i compensacions socials. També s’afavoreixen les relacions fa-miliars. Opcions professionals interessants. Procureu descan-sar si treballeu massa.

Algunes relacions que no són totalment estables poden can-viar amb la positiva influència de l’harmonia Venus-Urà. Se us presenten oportunitats per enriquir la vida social i per gua-nyar amics.

cranc22 juny - 23 juliol

Alegries en l’amor. Dedicació absoluta a la parella i als fills. L’amor us oferirà moltes satis-faccions. Un temps per desta-car en l’àmbit professional; és un bon moment per reprendre activitats satisfactòries.

balanÇa 24 setembre - 23 octubre

Necessiteu alliberar senti-ments continguts; és hora de deixar enrere rancúnies i mals pensaments, perquè poden afectar les relacions afectives. A la feina, apreneu a reflexio-nar més sobre els objectius.

capricOrn 22 desembre - 20 gener

Aportacions planetàries har-mòniques animaran el caràcter i sumaran sorpreses en l’amor i les relacions personals. Bona sort en tot el que fa referència als diners i la professió. Ten-dència a trastorns circulatoris.

taure 21 abril - 21 maig

L’estat d’ànim serà positiu. Els astres estimulen la confiança en tot allò que doni beneficis. Sense fer gaire començareu a rebre recompenses i reconeixe-ment afectiu i material. Les cir-cumstàncies seran oportunes.

lleÓ 24 juliol - 23 agost

Alguns disgustos us poden crispar els nervis; compte amb persones geloses de la vostra felicitat. És convenient que us tranquil·litzeu i eviteu tota re-acció que pugui agreujar-ho: la indiferència serà el millor.

escOrpÍ 24 octubre - 22 novembre

Estabilitat emocional. Se so-lucionen assumptes pendents amb la família, especialment amb els pares; us serà fàcil tro-bar com portar-vos bé amb els altres i alhora estar en pau amb vosaltres mateixos. Harmonia.

aQuari 21 gener - 19 febrer

L’harmonia de Venus-Urà ofe-reix sorpreses en l’amor. Una nova relació, molt lliure i poc convencional, pot fer un efecte molt profund en la vida afecti-va. Tot el que comenci aquests dies serà molt diferent.

bessOns 22 maig - 21 juny

L’amor comença a agafar color; passió i desitjos de renovar la rutina. Possibilitat de millores econòmiques. Començareu a posar en pràctica millors es-tratègies perquè el que heu fet doni bons fruits.

verge 24 agost - 23 setembre

És un bon moment per trobar suport en l’amor, en les perso-nes que us estimen. Escolteu els consells dels qui us volen bé. S’obren camins laborals. Es presentaran oportunitats molt bones; aprofiteu-les.

sagitari 23 novembre - 21 desembre

Compromisos en l’amor. Bon temps per a les parelles. Per als sols, possibilitats d’un amor veritable. Un bon moment per ordenar i concretar i millorar cada idea que sorgeixi. Definiu què voleu fer en el futur.

peixOs 20 febrer - 20 març

Page 39: Diari del 7 de novembre de 2014

oci 39DivenDres, 7 De novembre Del 2014

Andorra la Vella · Av. Prat de la Creu, 16 - Tel.: +376 81 18 18 - Urban Beauty

El teu centre d’estètica & perruqueria a Andorra.

Vine a conèixer-nos!

RÀDIO

07.00 Club Piolet08.00 Ara i Aquí (RNA)12.00 Fórmula musical12.50 La rèplica13.40 El trànsit13.45 Informatiu migdia.

El temps migdia14.15 La rotonda15.00 Informatiu migdia.

El temps migdia15.30 Cara o Creu (RNA)18.00 Fórmula musical19.10 Club Piolet. Pionews20.10 Ara i Aquí 2.020.40 El trànsit20.45 Informatiu vespre.

El temps vespre21.15 La rotonda22.00 Jazz Hivern23.20 Ara i Aquí 2.023.45 Informatiu vespre.

El temps vespre01.00 Àrea Andorra Difusió

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 13.30 Espai Terra 14.00 Telenotícies comarques14.30 Telenotícies migdia 15.50 La Riera 16.35 Divendres 19.10 El Faro, cruïlla de

camins 20.15 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 22.00 Zona zàping 22.40 La gran pel·lícula:

Petites mentides sense importància

01.20 Pel·lícula: Sóc un ninot02.50 Cava de Blues 03.38 Ritmes a l’estudi 04.38 Jazz a l’estudi

21.20 La Riera 22.00 Thalassa 22.55 Quarts de nou 23.25 GR Terres del Sud 00.10 Catmúsica 01.00 Salvem el meu llac 01.44 Thalassa 02.59 Cava de Blues 03.44 Ritmes a l’estudi 04.44 Jazz a l’estudi

06.40 LazyTown - Vilamandra 07.30 Doraemon 08.43 Léonard 09.10 Mic3 10.47 Martin Mystery 11.35 Ricky Sprocket 12.30 La lliga dels super-

malvats 13.07 El xou de l’Scooby-Doo 13.45 Shin Chan 14.54 One piece 15.43 Els Dalton 16.36 Ja arriba en Noddy! 17.00 L’hora del Timmy 17.50 Una mà de contes 18.17 Yakari 19.05 Què hi ha, Scooby-Doo? 19.30 Info K 20.10 Tom i Jerry 20.56 Bola de Drac Z

08.05 Temps d’aventura 08.30 La ciència al descobert 09.20 El món des de l’aire 10.35 La fàbrica de menjar

d’en Jimmy 11.04 Tots al tren! 11.56 Explorant la vida a

l’Extrem Orient. El riu Amur

12.55 Fórmula 1 14.35 Megaestructures 15.26 El món des de l’aire 16.55 Fórmula 1 18.35 Programes Externs

Esports 19.30 Flaix 20.00 Esport Club 21.00 Bàsquet: Eurolliga 22.30 Flaix 23.00 Efectivament 00.05 Tot l’esport 01.35 Champions Magazín 02.00 Zona zàping

07.10 8 al dia 07.40 Catalunya blues 08.10 Rumbo al inglés 09.00 Televenda 11.00 Joking around 12.40 Monk 13.25 El jardí de Carles

Herrera 14.00 Arucitys 17.30 Joking around 17.55 Monk 18.50 8 al dia22.30 Gran cinema: Cisco

Pike: la policía y la droga

02.30 Clips

08.00 Serveis informatius 08.30 Notícies en xarxa 10.00 Serveis informatius 10.30 Efectes positius 11.30 Central de neu 12.00 Serveis informatius 12.30 Cakes i pastissos 13.00 Serveis informatius 13.30 Aventura’t 14.30 El temps oportú 15.15 Cafeïna 16.15 Minuts Revival 16.45 Aliments i territori 17.00 Central de Neu 18.00 Promo 19.00 La7mana19.30 Esports en xarxa 20.00 L’informatiu vespre de

Lleida 20.30 L’informatiu 21.00 La7mana Pirineus 21.50 L’Informatiu de l’Alt

Urgell 22.00 Lleida al dia - La

Tertúlia 23.00 Estació digital

06.00 Noticias 24 H 08.30 Los desayunos de TVE 10.05 La mañana de La 1 14.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 L’informatiu16.20 Cine: Cambio radical 17.45 T con T 19.10 España directo 20.30 Aquí la Tierra21.00 Telediario 222.10 Cine: Atraco por

duplicado 23.35 Cine: Sin control 01.00 Cachitos de hierro y

cromo 02.00 La noche en 24 H 04.00 TVE es música

07.00 Documental08.00 That’s English 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 UNED 11.55 Para todos La 2 13.25 La Casa Encendida 14.40 Cuéntame cómo pasó15.40 Saber y ganar 16.20 Grandes documentales 18.35 El escarabajo verde19.00 Paraísos submarinos 20.00 ¡Atención obras! 21.00 Imprescindibles22.00 La suerte en tus manos22.20 El cine de La 2: Nueve

Vidas 00.10 Documental 02.50 Docufilia03.40 TVE es música

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa del verano 12.45 Mujeres y hombres

y viceversa14.30 Robin Food, atracón a

mano armada 15.00 Informativos Telecinco 16.00 Sálvame diario20.10 Pasapalabra 21.05 Informativos Telecinco 22.00 Deluxe 02.30 Premier VIP05.00 Fusión sonora

06.00 Minutos musicales 07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imperfectos10.30 Las pruebas del crimen11.30 Informe criminal12.20 Al rojo vivo14.00 La Sexta Noticias 14.55 Jugones 15.30 La Sexta Méteo15.45 Zapeando 17.15 Más vale tarde 20.00 La Sexta Noticias21.00 La Sexta Deportes21.30 La Sexta Columna 22.30 Equipo de investigación02.15 Juega con el 8 04.00 Minutos musicales

06.45 TFou08.30 Téléshopping 09.25 Au nom de la vérité 10.25 Petits secrets entre

voisins11.50 Petits plats en équilibre12.00 Les 12 coups de midi! 13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 15.15 Téléfilm: Le déshonneur

d’un colonel 17.00 L’addition, s’il vous plaît 18.00 Bienvenue chez nous 19.00 Money Drop 20.00 Journal20.55 Koh-Lanta 23.05 Mon incroyable fiancé 01.00 Nos chers voisins 02.10 50 mn Inside

06.00 Atlestismo. Bilbao Night09.30 Parapente. Campeonato

del Mundo10.10 La Luchada. Desafío de

Puntuales11.30 Triatlón. Campeonato

de España de triatlón12.30 Directo fútbol. Rueda

de prensa del seleccio-nador español Vicente del Bosque

13.00 Automovilismo. Interna-tional GT Open

16.00 Tenis. Masters 1000 París

17.35 Automovilismo. Eurofór-mula Open

19.30 Vela. Volvo Ocean Race20.30 Directo. Programa

Conexión Teledeporte21.00 Saltos de acantilado.

Red Bull Cliff Diving21.55 Motociclismo. Cam-

peonato del Mundo Superbike

00.30 Vela. Volvo Ocean Race

06.30 Télématin 09.35 Amour, gloire et beauté10.00 C’est au programme11.00 Motus 11.30 Les z’amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place 13.00 Journal 14.00 Toute une histoire 15.40 Comment ça va bien!16.55 Dans la peau d’un chef17.55 Face à la bande 18.50 N’oubliez pas les

paroles20.00 Journal20.50 Deux flics sur les docks 22.25 Ce soir (ou jamais!)00.15 Faites entrer l’accusé 01.50 Envoyé spécial

06.00 Minutos musicales 06.15 Noticias de la mañana 08.55 Espejo Público 12.15 Karlos Arguiñano en tu

cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpson15.00 Antena 3 Noticias 115.45 Deportes16.30 Amar es para siempre17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 ¡Ahora caigo!20.00 ¡Boom! 21.00 Antena 3 Noticias 221.40 El tiempo22.10 Los viernes al show 00.30 El club de la comedia 02.45 Campeonato europeo

de póquer 03.15 Comprando en casa 03.45 Minutos musicales

06.30 Malas pulgas 07.00 El zapping de Surferos 08.30 El encantador de perros 09.30 El último poli duro10.30 Alerta Cobra12.20 Las mañanas de Cuatro 14.10 Noticias Cuatro14.55 Deportes Cuatro 16.00 Castle18.45 Hawai 5.0: Pale’la20.05 Noticias Cuatro 21.30 Hermano mayor: Xavi 22.45 Hermano mayor: Alfonso 23.50 Cabo Vadillo: Río de

Janeiro 01.50 Policía internacional:

Estados Unidos 02.55 Puro Cuatro04.00 Shopping 05.15 Mitelemúsica

06.45 Ludo 08.50 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France12.00 Journal régional 12.55 Météo à la carte 13.50 Un cas pour deux16.10 Des chiffres et des

lettres 16.50 Harry 17.30 Slam 18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie 20.45 Thalassa 22.50 Soir/3 23.21 Claude et Georges

Pompidou: l’amour au coeur du pouvoir

00.50 Si près de chez vous 01.40 Midi en France02.35 Plus belle la vie

06.45 Télé achat 09.50 Real Housewives:

Beverly Hills11.30 L’île des vérités 413.35 Tellement vrai 15.10 Tellement vrai -

La quotidienne 15.40 Friends Trip 17.00 Le mag18.25 L’île des vérités 4 19.05 Chéri t’es le meilleur! 20.50 Sauveur Giordano02.10 Poker 03.15 Programme de nuit

08.25 X:enius 08.55 Sacrée croissance! 10.55 Le bonheur est dans

l’assiette 11.25 D’outremers 12.06 Les Açores, le sort des

baleines 13.20 Arte journal13.30 Film: Paul Grüninger,

le juste 15.40 Taxi Malagasy: Mada-

gascar en 4L 16.25 Stonehenge: rites et

sépultures 17.45 Paysages d’ici et

d’ailleurs 18.15 Les mondes inondés 19.00 L’Allemagne sauvage 19.45 Arte journal20.05 28 minutes 20.50 Téléfilm: De bonne

guerre 22.20 L’effet placebo 23.10 Cesars Grill 00.20 Court-métrage:

Un amour d’ours 01.30 Lilyhammer

06.30 Bom dia Portugal10.00 Agora nós13.00 Jornal da tarde14.18 Os nossos dias14.46 Há tarde18.00 Portugal em direito19.07 O preço certo20.00 Telejornal21.00 Sexta às 921.40 Bem-vindos a Beirais22.44 Água de Mar23.42 Quem quer ser

milionário00.44 Os filhos do rock03.11 Vila-Faia04.44 Televendas

08.30 TV5 Monde. Le journal09.30 En voyage! Express10.00 Flash info11.00 TV5 Monde. Le journal12.00 Les escapades de

Petitrenaud12.30 Une brique dans le

ventre13.00 Questions pour un

champion 14.00 Mauvais karma15.40 Nuovo16.00 360°-GEO17.05 Mise au point18.00 64’, le monde en

français, 1re partie19.00 64’, l’essentiel20.30 Journal France 221.00 Hier encore22.45 Journal (RTS)23.10 Comme si c’était hier

07.00 Gym direct08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste!10.45 Le grand 812.00 Friends 13.30 Navarro17.00 À prendre ou à laisser 18.45 Touche pas à mon

poste! 20.35 D8 le JT 20.50 De Funès: 100 ans

de rire 22.35 Michael Jackson, 5

ans déjà: la fabuleuse histoire du Roi de la Pop

00.25 Programmes de la nuit

08.15 M6 Kid 08.50 M6 boutique 10.00 Face au doute11.45 Desperate Housewives12.45 Le 12.45 13.05 Scènes de ménages13.45 Film: La double vie de

Samantha 15.45 Téléfilm: Femmes

d’exception 17.40 Les reines du shopping 18.50 100% mag 19.45 Le 19 45 20.10 Scènes de ménages 20.50 NCIS01.10 Sons of Anarchy02.15 M6 Music

Cadena dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPRòxima Fm 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzmàxima Fm 92.1 MHzm80 Ràdio 92.6 MHzRàdio ValiRa 93.3/98.9 MHzFlaix Fm 93.8 MHzRna 94.2 MHzona Rambla 95.0 MHzandoRRa 1 96.0 MHzandoRRa músiCa 97.0 MHznRJ 100.6 MHzandoRRa 7 101.5 MHzFRanCe inTeR 101.8 MHzseR 102.3 MHzFRanCe musique 102.6 MHz40 PRinCiPals 103.3 MHzFRanCe CulTuRe 104.0 MHzCaTalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio PRinCiPaT 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

Page 40: Diari del 7 de novembre de 2014

JOIERIA - RELLOTGERIA - TALLER PROPI

C/ Canals, 2, Andorra la Vella.

Tel. 827 537

divendres

7novembre del 2014

www.bondia.adsegueix-nos

m.

2.6

81

diaribondia@bondia

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

[email protected]

Av. Doctor Mitjavila, 39. AD500 Andorra la Vella

Tel. +376 80 80 70www.centreauditi u.com

WATCH & CARE V100

Monitor de nadó, vídeo digital amb càmera equipada amb visió nocturna, acti vació per veu, transmissió segura i potent, compacte i elegant, fàcil d’instal·lar i confi gurar.

150 €

Felicitats, Helena, que tots els teus desitjos es compleixin... Avui recor-da’t de bufar ben fort!!!

Felicitats, Carolina!! De part de tota la família!!!

Cost SMS: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Avís legal a la pàgina 4

Festa Andorra Av Tarragona 103. Andorra la Vella

Píkolo C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

hola chio megustaria cono certe cuando Que damos maama en lajranja de la gandalla Boy vestida pantalon ajustado y camiseta y corra lo si ento por tu a miga tam poco no te pierdes nada no es tu estiloBd.la seora letrada ke aconseja a la fundacion la cual administra a mi ex marido.usted señora letrada es madre? Yo tengo tres hijos los cuales e criado liendo su deseo y testamento.donde esta la justicia.estoy arta muy arta ya de todos propiedades para k no les falte.pues hace 12 años y si viera lo k estan pasando sus nietos moria otra vez.la unika k los kiso ella.pero no se esta cumpBd al mestre rellotger del tic tac, diumenge ves a princep benlloc i podras dir no de forma democratica a traves de un votBd jaja si senyor, emmerdo el peis encara mes, me en foto dels funcionaris, inevnto un irpf i quan ja tinc tot deu empreñat foto el camp jajajaja

Bd.y seora letrada mirese el testamento k dejo la abuela.pone clarito k no keria ke sus nietos pssaran necesidades y estudios. si era asi ke hay esta laBD que el cap vol plegar???? es indignant eleccions ja....Festa de Halloween a Encamp.Cap assistencia medica al lloc.Resultat:joves beguts tirats per tot areu +7nenes de 14a17anys en coma a l’hospital. Normal?Bd.y como quedamos ? Soy la chica que el novio me tiene descuidada.hay que tener discrepcionBd i mira que hi ha fantasmes sense llençol jajajaja, pizpi que encara que intentis fer veure que ets una lleona no deixes de ser una simple gateta jajaja, per cert a veure ja si trobes un gat que et fa faltaBD Xq no publica el RP el seu salari?...per fer la feina malament. La noticia esta plena de falsetats...son calumnies denunciables! Ja n hi

ha prou. RP us haurieu d disculpar i desmentir. Us informeu i publiqueu la veritatBD trankis que el cap no marxa es nomes perque el ramat l aduli una mica i li plori pq torniBD SOC LA NOIA DELS ESPAGUETIS A 20€, JA VAIG POSAR EL NOM DE LA PIZZERIA PERO EL VAN TREURE .... (VISCA LA LLIBERTAT D’EXPRESSIO!!!) ES UNA FRANQUICIA AL CENTRE D’ESCALDES. A VEURE SI ARA NO EM CANVIEN EL SMS ....Ah...per cert k publiquin tambe privilegis i salaris del president CA i membres CA de la CASS, i hores treballades...segur k us indignareu molt mes!!!Bd snrs d govern no es normal el gasto d la cass vos estais aprovechando del pueblo k facil gastar el dinero d todos los k cotizan vergonya vos tenia k darBD hora cario como Estas yo mal nesecito Questes a mi la do estoy e

na modado de ti me asgustado mu cho un poco loco nos venos viernes a raconet chi co del lancia de la massana juaniBd jajaja despres de veure sous de la cass ara se enten el interes d alguns per entrar hi, si tot te una explicacio i alguns molt poca vergonya jajajaBD Oleeeeee Mercedes Benz i la seva rfaga! Thanks conductoraaaas!Com anae dient TIC TAC TIC TAC aneu sumianEl cnsol d’Escaldes vol deixar la feina de Cap de ... Ara busca que l’entronitzin d’Emperador i salvador de la ptria. Si est cansat, que descansi. Ara es vol fer pregar. Ens vol fer beure amb una orella de ruc! El Ladislau Baro seria el millor candidat, i el Marti ho sap prou b, amb tot el respecte...Les maniobres maquiavliques passen factura.BD i no podia plegar abans de inventar un irpf?????