causes de l'ocultació de les dones

Post on 07-Aug-2015

73 Views

Category:

Education

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Causes de l’ocultació de les dones

Treball realitzat per Roger Camps, Neus Florit, Anna Mara Meier i Pere Torres.

ÍNDEX

1. INTRODUCCIÓ 2. QUE ÉS 3. CAUSES DE L'OCULTACIÓ I IMATGES 4. COM ENS TROBAM ACTUALMENT 5. COM HO PODEM RESOLDRE?6. OPINIÓ PERSONAL I CONCLUSIÓ

INTRODUCCIÓEl nostre treball sobre l’ocultació consisteix en explicar el motiu de la seva ocultació, és a dir, dir perquè les dones no han estat anomenades en la història, el perquè del segon pla i la seva inferioritat davant els homes.

Al llarg dels segles el paper de la dona i la seva participació en la societat s’ha amagat. Sembla que la dona sempre ha tingut el paper de solament poder pertànyer a l’àmbit domèstic i no tenir ni la possibilitat de participar en el que l’envoltava.

QUE ÉS?L’encobriment o la dissimulació de la seva presència o participació en la història i en la societat. Deixar en segon pla el paper de la dona perquè es creu que és inferior en tots els sentits i decidir que el que pensen els homes és el correcte.

OCULTAR= Dissimular, amagar, encobrir, deixar de banda...

CAUSES DE L'OCULTACIÓ

Causes a l’antiga Grècia:Aristòtil i el poder que tenia va fer que les dones estiguessin sotmeses a l’home des de abans de Crist fins molt més endavant. No les considerava ni un ésser humà i els fets històrics demostren que ha sigut un procés molt llarg que a poc a poc tinguessin més oportunitats de dir la seva.

CAUSES DE L’OCULTACIÓAltres causes:

Com que no tenien ni dret ni vot això provocaven les altres causes: ser infravalorades, no recolzades, estar en un segon pla, no poder treballar, no poder votar, no poder jutjar ni donar la opinió… El fet de començar a tenir més drets, a haver-hi igualtat, va provocar que tot el que abans no es podia ni somiar es comencés a tenir.

COM ENS TROBAM ACTUALMENT

Actualment, pensam que és necessari lluitar per la igualtat de gènere perquè en cap regió del món les dones i els homes gaudeixen dels mateixos drets culturals, socials, legals i econòmics. Parlar d’això implica fer referència a la desvalorització que fa la societat damunt les activitats realitzades per les dones en l’àmbit privat. També es pot observar que en ge neral les dones tenen menys presència i poder en la política que els homes. Per exemple, en tots els parlaments del món , les dones tan sols representen un 19%.

COM ENS TROBAM ACTUALMENT

Per altra banda, Espanya és un dels països amb més desigualtat de gènere, ja que la Real Acadèmia Espanyola està composta per 41 homes i 3 dones. Un altre punt al qual no estem d’acord és que avui en dia o fins fa poc les dones treballaven de 5 a 6 hores més que els homes a Europa Occidental i moltes vegades cobren menys fent la mateixa feina.Però no tot és negatiu, es pot observar que aquest tema ha evolucionat bastant gràcies als nous mitjans de comunicació que ens permeten difondre amb facilitat el que volem perquè no estigui amagat sinó visible per tot el món, amb això ens referim als diaris, radio, televisors, Internet, xarxes socials…

COM HO PODEM RESOLDRE?➢ No tancar els nostres ulls davant la presència de les

dones.

➢ Valorar, apreciar i donar la mateixa importància als seus treballs com als dels homes.

OPINIÓ PERSONAL I CONCLUSIÓ

Tots els membres del nostre grup, hem arribat a la conclusió que mai havíem arribat a anar a pensar en com s'ha escrit la història o des de quin punt de vista. Ja que, simplement ho estudiam i poca cosa més, sense fixar-nos que realment hi falta un punt de vista, que és el de les dones. A més, ens vam demanar perquè mai ens havíem preguntat i imaginat com hauria canviat si la dona formés part de la veu cantant i el món no estès tan dividit en sexes, sinó que tot fóssim iguals, simplement éssers humans. També pensam que ens hem de centrar en un futur d'igualtat i col•laborar entre tots perquè a cadascú se li dóna més bé una cosa que a un altre i no té res a veure si ets del sexe femení o el masculí. I finalment, en general ens ha agradat bastant fer aquest tema, encara que al principi de tot ens ha costat molt començar-lo, ja que realment no sabíem que posar sobre aquest tema, pel fet que sigui un tema una mica tabú. Però, una vegada quan vam aconseguir plantejar-lo i trobar informació d’aquest tema, hem pogut realitzar la tasca, i trobem que el resultat està molt bé.

BIBLIOGRAFIAhttp://jesusgonzalezfonseca.blogspot.com.es/2011/04/la-mujer-traves-de-la-historia.htmlhttp://lalavanderiafeminista.blogspot.com.es/2007/05/conferencia-la-invisibilidad-de-las.htmlhttp://www.laopinioncoruna.es/coruna/2014/08/03/historia-tendido-ocultar-trabajo-mujeres/866163.htmlhttp://web.educastur.princast.es/proyectos/coeduca/?page_id=103http://es.wikipedia.org/wiki/Machismohttp://web.educastur.princast.es/cpr/gijon/recursos/coeducacion/historia/feminismo/paginas/UNIDAD_0.htmhttp://es.wikipedia.org/wiki/Machismohttp://es.wikipedia.org/wiki/Androcentrismohttp://www.revistadeantropologia.es/Textos/N2/Notas%20sobre%20la%20visibilidad.pdfhttp://www.vallenajerilla.com/berceo/garciacarcel/invisibilidadhistorica.htmhttp://www.mujeresenred.net/spip.php?article272

GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ I ESPEREM QUE US HAGI

AGRADAT LA NOSTRA PRESENTACIÓ

top related