planificació anual 2013 2014

5
PLANIFICACIÓ ANUAL CURS 2013 – 2014 1r TRIMESTRE 3r DE PRIMÀRIA Del 9 al 15 de setembre Del 16 al 29 de setembre Del 30 de setembre al 13 d’octubre Del 14 al 27 d’octubre Del 28 d’octubre al 10 de novembre Del 11 al 24 de novembre Del 25 de novembre al 6 desembre V A L E N C. ACTIVITATS DE REPÀS NIVELL CORRECCIÓ DEURES VACANCES UD 1L'OCELL DELS OUS D'OR Lectura i comprensió La comunicació. El punt i la majúscula. L'alfabet.. Fer plans. L'agenda escolar. Les presentacions. Endevinalles. UD 2. LA DONYETA PAULA Comprensió. El nom. La coma. Paraules primitives i derivades. Contar i escriure experiències personals. UD 3. GENXENG Lectura i elecció de la idea principal El gènere dels noms. Els signes d’interrogació i d'exclamació. Paraules derivades: els prefixos. La narració de fets. Rimes. UD 4. LA XIRINDANGA Lectura i comprensió. El nombre dels noms. B davant l i r. M davant m, b i p. Escriptura i so de b i p. Sufixos, diminutius i augmentatius. Escriure i parlar de llibres. Refranys. UD 5. QUI POSARA EL CASCAVELL AL GAT? Lectura i comprensió. Relació de personatges amb accions. Elegir la idea principal. L'adjectiu. R forta i r suau. La carta. Els gentilicis. Retrucs. REPÀS I AVALUACIÓ C A S T E. ACTIVITATS DE REPÀS NIVELL CORRECCIÓ DEURES VACANCES UD 1. La comunicación. El alfabeto. El punto y la mayúsculas. Planificación agenda escolar. UD 2. El nombre. Palabras primitivas. La coma. Narración. UD 3. El género de los nombres. Los prefijos. Los dignos de interrogación i exclamción. Narración. UD 4. El número de los nombres. Los sufijos. Palabras con hie- hue- . UD 5. El adjetivo. Los gentilicios. Verbos con h . La carta. REPÀS I AVALUACIÓ MA TE TI QUES ACTIVITATS DE REPÀS NIVELL CORRECCIÓ DEURES VACANCES UD 1. NOMBRES DE TRES XIFRES Unitats, desenes i centenes. Nombres fins el 999. Parells i senars. Ordinals fins al 20e. UD 2. NOMBRES DE QUATRE I CINC XIFRES Nombres fins el 99.999. Comparació i ordre. Valor relatiu de les xifres. UD 3. LA SUMA Suma de nombres de 4 i 5 xifres. Aproximació. Propietat commutativa i associativa. Taula del 5. Obtenir UD 4. LA RESTA La resta portant-ne. Prova de la resta. Relació de suma i resta. Aproximació. Taula del 10. Descompondre per a restar. Relacionar UD 5. LA MULTIPLICACIÓ Termes de la multiplicació. Propietat commutativa. Taules de multiplicar. REPÀS I AVALUACIÓ

Upload: susananavarrotarin

Post on 03-Jun-2015

175 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Planificació anual 2013  2014

PLANIFICACIÓ ANUAL CURS 2013 – 2014 1r TRIMESTRE 3r DE PRIMÀRIADel 9 al 15 de

setembreDel 16 al 29 de setembre Del 30 de setembre al 13

d’octubreDel 14 al 27 d’octubre Del 28 d’octubre al 10 de

novembreDel 11 al 24 de

novembreDel 25 de

novembre al 6 desembre

VALENC.

ACTIVITATS DE REPÀS

NIVELL

CORRECCIÓ DEURES

VACANCES

UD 1L'OCELL DELS OUS D'ORLectura i comprensió La comunicació. El punt i la majúscula. L'alfabet.. Fer plans. L'agenda escolar. Les presentacions. Endevinalles.

UD 2. LA DONYETA PAULAComprensió. El nom. La coma. Paraules primitives i derivades. Contar i escriure experiències personals.

UD 3. GENXENGLectura i elecció de la idea principal El gènere dels noms. Els signes d’interrogació i d'exclamació. Paraules derivades: els prefixos. La narració de fets. Rimes.

UD 4. LA XIRINDANGALectura i comprensió. El nombre dels noms. B davant l i r. M davant m, b i p. Escriptura i so de b i p. Sufixos, diminutius i augmentatius. Escriure i parlar de llibres. Refranys.

UD 5. QUI POSARA EL CASCAVELL AL GAT?Lectura i comprensió. Relació de personatges amb accions. Elegir la idea principal. L'adjectiu. R forta i r suau. La carta.Els gentilicis. Retrucs.

REPÀS I

AVALUACIÓ

CASTE.

ACTIVITATS DE REPÀS

NIVELL

CORRECCIÓ DEURES

VACANCES

UD 1.

La comunicación. El alfabeto. El punto y la mayúsculas. Planificación agenda escolar.

UD 2.

El nombre. Palabras primitivas. La coma. Narración.

UD 3.

El género de los nombres. Los prefijos. Los dignos de interrogación i exclamción. Narración.

UD 4.

El número de los nombres. Los sufijos. Palabras con hie- hue- .

UD 5.

El adjetivo. Los gentilicios. Verbos con h . La carta.

REPÀS I

AVALUACIÓ

MATEMÀTIQUES

ACTIVITATS DE REPÀS

NIVELL

CORRECCIÓ DEURES

VACANCES

UD 1. NOMBRES DE TRES XIFRESUnitats, desenes i centenes. Nombres fins el 999. Parells i senars. Ordinals fins al 20e. Comparació i ús de > <Aproximació a la centena. Bitllets d'euro. Resoldre problemes.

UD 2. NOMBRES DE QUATRE I CINC XIFRESNombres fins el 99.999. Comparació i ordre. Valor relatiu de les xifres. Aproximació al miler. Taula del 2. Sumar i restar 10 o 100 a nombres de 2 i 3 xifres. Obtenir dades d'una il·lustració.

UD 3. LA SUMASuma de nombres de 4 i 5 xifres. Aproximació. Propietat commutativa i associativa. Taula del 5. Obtenir dades d'un gràfic de barres. Descompondre per a sumar.

UD 4. LA RESTALa resta portant-ne. Prova de la resta. Relació de suma i resta. Aproximació. Taula del 10. Descompondre per a restar. Relacionar les dades amb les operacions que resolen un problema

UD 5. LA MULTIPLICACIÓTermes de la multiplicació. Propietat commutativa. Taules de multiplicar. Doble i triple. Multiplicar desenes per una xifra. Descompondre nombres de 2 xifres per a + Gràfics de barres i dades d'una il·lustració .

REPÀS I

AVALUACIÓ

C. MEDI

ACTIVITATS DE REPÀS

NIVELL

CORRECCIÓ DEURES

VACANCES

UD. 1 EL COS HUMÀLes persones som éssers vius. L’aparell locomotor. Els músculs. Els ossos.

UD 2 TENIM CURA DEL NOSTRE COS. L’alimentació i els aliments. Una alimentació sana. La salut.. Higiene i activitat física.

UD 3. ELS SENTITSEls cinc sentits. El tacte. Lla vista. L’ oïda. El gust. L’olfacte.

UD 4. ELS ANIMALSEls animals són éssers vius. Animals vertebrats. Un mamífer: l’ovella. Animalls invertebrats. Un insecte: la formiga.

UD 5. LES PLANTESLes plantes són essers vius. La nutrició i la reproducció de les plantes: la bajoquera , el cirerer.

REPÀS I

AVALUACIÓ

CASTELLÀ: A totes les unitats treballarem l’expressió oral i escrita i, de gramàtica es treballarem els aspectes que es diferencien respecte al valencià . 1 sessió de lectura, 3 de gramàtica, 2 d’expressió escrita, 1 d’expressió oral i 1 sessió segons les necessitats de la unitat.

Page 2: Planificació anual 2013  2014

PLANIFICACIÓ ANUAL CURS 2013 – 2014 2n TRIMESTRE 3r. DE PRIMÀRIA

Del 9 al 21de desembre Del 7 al 18 de gener Del 20 a 31 de gener Del 3 al 15 de febrer Del 17 a l' 28 febrer. 3 al 8 març

VALENC.

UD 6. EL FANTASMA MUSSIIdentificació d'oracions de la lectura. Descripció de personatges. Concordança noms/adjectius. S sorda i s sonora. Paraules compostes. El correu electrònic. Expressar desitjos i necessitats. Frases fetes

UD 7. LA PEDRA AMB MALA SORTLectura i comprensió. L'article. Paraules amb c, q, g. Família de paraules. Descriure persones i animals oral i escrit. Frases fetes.

UD 8. LA FESTA MONSTRUOSALectura i comprensió. El verb: l’infinitiu. Ga, gue gui, go, gu. Camp semàntic. Descriure objectes i llocs.

UD 9. Mmm, QUINA MELMELADA!Lectura i elecció d’oracions correctes. Descripció de personatges. Els temps verbals. Güe, güi, qüe, qüi. Paraules sinònimes. Textos normatius. Mots encreuats.

UD 10. APAREIX EL CAVALLERLectura i comprensió. Persona i nombre dels verbs. J, g, tg, tj. Paraules antònimes. El diàleg. Escoltar i improvisar textos teatrals. Comunicació no verbal.

REPÀS I

AVALUACIÓ

CASTE.

UD 6

Concordancia entre nombres y adjetivos, palabras compuestas,m palabras con ce, ci, za,zo,zu.

UD 7

El articulo, la família de palabras, palabras con c,qu,k.

UD.8

El verbo: el infinituvo, el campo semántico, verbos que se escriben con b, descripciones.

UD 9

los tiempos verbales, palabras sinònimes, palabras con ga, gue,gui, go, gu y güe, güi.

UD. 10

La persona y el numero de los verbos, palabras antónimas, palabras con j, ge, gi. El dialogo.

REPÀS I

AVALUACIÓ

MATEMÀTIQUES

UD 6. PRACTICA LA MULTIPLICACIÓ Multiplicar portant-ne. Multiplicar nombres de 3 i 4 xifres. Multiplicar tres nombres. Multiplicar per nombres acabats en zero. Descompondre nombres de 2 xifres per a restar. Inventar les preguntes d'un problema. Pictogrames

UD 7. LA DIVISIÓEls termes de la divisió. Divisió exacta i no exacta. Prova de la divisió. Meitat, terç i quart. Interpretació de plànols. Complementar desenes per a sumar. Resoldre problemes amb dades innecessàries.

UD 8. PRACTICA LA DIVISIÓDividend de 2 i 3 xifres. Separar dues xifres en el dividend. Zeros en el quocient. Multiplicar per desenes. Elegir una solució raonable per a un problema. Orientació en el plànol: coordenades.

UD 9. RECTES I ANGLESRecta, semirecta i segment. Secants i paral·leles. Angles: elements i classes. Rectes perpendiculars. Línies poligonals i polígons. Multiplicar per la unitat seguida de zeros. Càlcul mental del resultat aproximat d'un problema. Orientació en el plànol: coordenades

UD10. FIGURES GEOMÈTRIQUESTriangles segons costats i angles. Classes de quadrilàters. Perímetre i simetria de polígons. Circumferència i cercle. Restar 9 a nombres de 2 i 3 xifres. Triar dades coherents amb l'enunciat d'un problema.Orientació en el plànol.

REPÀS I

AVALUACIÓ

C. MEDI

UD 6. L’AIGUAOn hi ha aigua? Els estats de l’aigua. El cicle de l’aigua. Els rius.

UD 7. EL PAISATGE QUE ENS ENVOLTAEl paisatge. El paisatge de muntanya. El paisatge de la plana. El ppaisatge de costa. Ens orientem.

UD 8. REPRESENNTAR L’ENTORNCom s’interpreta una fotografia d’un paisatge. De la realitat all croquis. De la realitat al plànol. Els mapes.

UD 9. ELS POBLES I LES CIUTATSVivim en pobles. Vivim en ciutats. Equipaments i serveis. Educació viària.

UD 10.VIVIM EN SOCIETATAprenem a convire. La família. L’escola. La localitat. Els Drets de la Infància.

REPÀS I

AVALUACIÓ

CASTELLÀ: A totes les unitats treballarem l’expressió oral i escrita i, de gramàtica es treballarem els aspectes que es diferencien respecte al valencià . 1 sessió de lectura, 3 de gramàtica, 2 d’expressió escrita, 1 d’expressió oral i 1 sessió segons les necessitats de la unitat.

Page 3: Planificació anual 2013  2014

PLANIFICACIÓ ANUAL CURS 2013-2014 3r TRIMESTRE 3er DE PRIMÀRIA

Del 10 al 28 de març Del 31 al 11 d’abril. Del 14 al 10 de maig Del 12 al 24 de maig. Del 26 al 6 de juny. Del 9 al 21 de juny

VALENC.

UD 11. POESIESLectura i comprensió de versos. Els pronoms personals. La síl·laba. Paraules polisèmiques. Escriure i recitar poesies. Embarbussaments.

UD 12. L'ARBRE DE PAPERLectura i comprensió. La conjugació verbal. Separació de paraules a final de línia. Paraules homònimes. Escriure i contar un conte. Acudits.

UD 13. JUGUEM A LES DISFRESSES?Comprensió lectora. L’anàlisi morfològica. Síl·laba tònica i àtona. Les abreviatures. Els textos instructius. Sopa de lletres.

UD 14. NOTÍCIESLectura i comprensió del text periodístic. L’enunciat. La frase i l’oració. Classificació de paraules per l’accent. Les sigles. La notícia. Transmetre informacions.

UD 15. ESCOLA DE SUPERHEROISComprensió lectora. L’oració: subjecte i predicat. Les regles d’accentuació. Les onomatopeies. Escriure un còmic. Improvisar textos dialogats.

REPÀS I AVALUACIÓ.

CASTE.

UD 11 Los pronombres personales, palabras polisémicas, la síl·laba y las rimes

UD 12

La conjugación verbal, palabras homónimas, separación de síl·labes, el cuento.

UD 13. El anàlisis morfológico, las abreviatures, el acento en las síl·labes tónicas y àtones, redacción de instruccions.

UD 14

El enunciado, las sigles, la clasificación de las palabras por el acento, redacción de la noticia.

UD 15.

La oración sujeto y predicado, las onomatopeyas, la tilde y las regles de acentuación, la escritura del còmic.

REPÀS I EVALUACIÓ.

MATEMÀTIQUES

UD 11. LONGITUD. Operacions amb segments. Metre, decímetre, centímetre, mil·límetre i quilòmetre. Estimació de longituds. Enquesta i representació gràfica de resultats. Sumar 9 a nombres de 2 i 3 xifres. Obtenir dades d'una il·lustració

UD 12. PES I CAPACITAT.Quilo, mig quilo i quart de quilo. El gram. Les balances. Litre, mig litre i quart de litre. Estimació de pesos i capacitats. Dividir amb l'ajuda de les taules. Relacionar dades i operacions per resoldre un problema.

UD 13. TEMPS I DINERSEuros i cèntims d'euro. Escriptura decimal d'un preu. Rellotge analògic i digital. Quarts d'hora i intervals de 5 minuts. El calendari. Sumar 11 a nombres de 2 i 3 xifres. Inventar la pregunta d'un problemes.

UD 14. FRACCIONSTermes d'una fracció. Lectura, escriptura i comparació de fraccions. Part d'una col·lecció. Probabilitat. Segur i impossible. Restar 11 a nombres de 2 i 3 xifres. Obtenir dades d'una il·lustració.

UD 15. COSSOS GEOMÈTRICSPrismes: elements i classes.Piràmides: elements i classes. Cossos redons. Multiplicar tres nombres. Dades insuficients per a resoldre un problema.

REPÀS I AVALUACIÓ.

C. MEDI

UD 11. ELS TREBALLSL’agricultura. La ramaderia. La pesca. L’artesania. La indústria

UD 12. ELS TREBALLSEls serveis. El comerç i establiments comercials. Els mitjans de transport. Transport marítim i aeri. Viatjar en avió.

UD 13.LES FESTES I TRADICIONSEl nostre temps lliure. Festes i tradicions. Més enllà de la pròpia història. Festes i tradicions de la nostra comunitat i del món.

UD 14. EL NOSTRE PASSATEl pas del temps. Els esdeveniments en el temps. Més enllà de lla pròpia història. Passat, present i futur.

UD 15 LA NOSTRA COMUNITAT AUTÒNOMARelleu i rius. Clima, vegetació i fauna. Ciutats i pobles.

REPÀS I AVALUACIÓ.

CASTELLÀ: A totes les unitats treballarem l’expressió oral i escrita i, de gramàtica es treballarem els aspectes que es diferencien respecte al valencià . 1 sessió de lectura, 3 de gramàtica, 2 d’expressió escrita, 1 d’expressió oral i 1 sessió segons les necessitats de la unitat.