320017 - op - organització de la producció

18
Última modificació: 26-06-2014 320017 - OP - Organització de la Producció Universitat Politècnica de Catalunya 1 / 18 Competències de la titulació a les quals contribueix l'assignatura Altres: Pere Pagan Espinosa Jordi Prats Moreno Ignasi Arcusa Portils Ernesto Garrido Godes Responsable: Mª José Saura Agel Unitat que imparteix: Curs: Crèdits ECTS: 732 - OE - Departament d'Organització d'Empreses 2014 GRAU EN ENGINYERIA ELÈCTRICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria) GRAU EN ENGINYERIA MECÀNICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria) GRAU EN ENGINYERIA ELECTRÒNICA INDUSTRIAL I AUTOMÀTICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria) GRAU EN ENGINYERIA DE TECNOLOGIA I DISSENY TÈXTIL (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria) GRAU EN ENGINYERIA QUÍMICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatòria) 6 Idiomes docència: Català, Castellà, Anglès Unitat responsable: 320 - EET - Escola d'Enginyeria de Terrassa Titulació: Professorat Específiques: Tranversals: 4. IND_COMÚ: Coneixements aplicats d'organització d'empreses 5. IND_COMÚ: Coneixements bàsics dels sistemes de producció i fabricació. 1. APRENENTATGE AUTÒNOM - Nivell 2: Dur a terme les tasques encomanades a partir de les orientacions bàsiques donades pel professorat, decidint el temps que cal emprar per a cada tasca, incloent-hi aportacions personals i ampliant les fonts d'informació indicades. 2. TREBALL EN EQUIP - Nivell 2: Contribuir a consolidar l'equip, planificant objectius, treballant amb eficàcia i afavorint-hi la comunicació, la distribució de tasques i la cohesió. 3. COMUNICACIÓ EFICAÇ ORAL I ESCRITA - Nivell 2: Utilitzar estratègies per preparar i dur a terme les presentacions orals i redactar textos i documents amb un contingut coherent, una estructura i un estil adequats i un bon nivell ortogràfic i gramatical. 6. EMPRENEDORIA I INNOVACIÓ - Nivell 2: Prendre iniciatives que generin oportunitats, nous objectes o solucions noves, amb una visió d'implementació de procés i de mercat, i que impliqui i faci partícips als altres en projectes que s'han de desenvolupar. Capacitats prèvies És necessari haver aprovat prèviament l'assignatura "Economia i Gestió d'Empresa".

Upload: centipedeworm

Post on 19-Nov-2015

227 views

Category:

Documents


6 download

TRANSCRIPT

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya1 / 18

    Competncies de la titulaci a les quals contribueix l'assignatura

    Altres: Pere Pagan EspinosaJordi Prats MorenoIgnasi Arcusa PortilsErnesto Garrido Godes

    Responsable: M Jos Saura Agel

    Unitat que imparteix:

    Curs:

    Crdits ECTS:

    732 - OE - Departament d'Organitzaci d'Empreses

    2014

    GRAU EN ENGINYERIA ELCTRICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA MECNICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA ELECTRNICA INDUSTRIAL I AUTOMTICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA DE TECNOLOGIA I DISSENY TXTIL (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria) GRAU EN ENGINYERIA QUMICA (Pla 2009). (Unitat docent Obligatria)

    6 Idiomes docncia: Catal, Castell, Angls

    Unitat responsable: 320 - EET - Escola d'Enginyeria de Terrassa

    Titulaci:

    Professorat

    Especfiques:

    Tranversals:

    4. IND_COM: Coneixements aplicats d'organitzaci d'empreses

    5. IND_COM: Coneixements bsics dels sistemes de producci i fabricaci.

    1. APRENENTATGE AUTNOM - Nivell 2: Dur a terme les tasques encomanades a partir de les orientacions bsiques donades pel professorat, decidint el temps que cal emprar per a cada tasca, incloent-hi aportacions personals i ampliant les fonts d'informaci indicades.2. TREBALL EN EQUIP - Nivell 2: Contribuir a consolidar l'equip, planificant objectius, treballant amb eficcia i afavorint-hi la comunicaci, la distribuci de tasques i la cohesi.3. COMUNICACI EFICA ORAL I ESCRITA - Nivell 2: Utilitzar estratgies per preparar i dur a terme les presentacionsorals i redactar textos i documents amb un contingut coherent, una estructura i un estil adequats i un bon nivell ortogrfic i gramatical.6. EMPRENEDORIA I INNOVACI - Nivell 2: Prendre iniciatives que generin oportunitats, nous objectes o solucions noves, amb una visi d'implementaci de procs i de mercat, i que impliqui i faci partcips als altres en projectes que s'han de desenvolupar.

    Capacitats prvies

    s necessari haver aprovat prviament l'assignatura "Economia i Gesti d'Empresa".

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya2 / 18

    L'assignatura est estructurada en dues parts. A la primera part l'objectiu s introduir a l'estudiant en els aspectes estratgics de la gesti d'operacions.A la segona part l'objectiu s introduir a l'estudiant en els aspectes tctics de la gesti d'operacions.Amb aquest temari es fa la descripci dels principis i conceptes utilitzats en la gesti d'operacions, els quals tamb poden ser aplicables en altres rees professionals i personals. Els temes s'inicien amb una introducci a altres rees de l'empresa i una breu histria de la gesti d'operacions i la introducci de la innovaci com a estratgia a seguir. Dins de l'estratgia s'aborden els temes de disseny de producte i de procs, localitzaci i distribuci en planta aix com el disseny de sistemes de treball.En la segona part s'exposen els temes de gesti i control d'inventaris, i els aspectes de planificaci, en el sentit de gestionar amb efectivitat els recursos i complimentar la demanda en funci del tipus de producci adoptat. Per ltim, en el camp de la qualitat es desenvolupen els conceptes de gesti de la qualitat, costos de qualitat, noves tendncies en l'estudi del concepte, certificacions i eines comunes de la qualitat. Per a continuaci acabar amb els conceptes de control de qualitat, d'inspecci, mostreig i diagrames de control de capacitat dels processos.

    Objectius d'aprenentatge de l'assignatura

    Dedicaci total: 150h Grup gran:

    Grup mitj:

    Grup petit:

    Activitats dirigides:

    Aprenentatge autnom:

    45h

    15h

    0h

    0h

    90h

    30.00%

    10.00%

    0.00%

    0.00%

    60.00%

    Hores totals de dedicaci de l'estudiantat

    - Sessions presencials d'exposici de continguts.- Idioma preferent d'impartici: Catal.- Sessions presencials de treball prctic. - Treball autnom d'estudi i realitzaci d'exercicis. - Preparaci i realitzaci d'activitats en grup.

    A les sessions presencials d'exposici de continguts, el professor introduir les bases teriques de la matria, conceptes i mtodes, illustrant-los amb exemples per facilitar la seva comprensi. Les sessions presencials de treball prctic a l'aula seran de tres tipus:Tipus A: El professor guiar als estudiants amb l'anlisi de la informaci i en la resoluci de problemes aplicant mtodes, conceptes i resultats terics. Tipus B: Presentaci dels treballs realitzats en grup per part dels estudiants. Tipus C: Sessions d'avaluaci. Els estudiants hauran de treballar i estudiar, individualment i de forma autnoma, amb l'objectiu d'assimilar els conceptesi resoldre els exercicis proposats. Els estudiants elaboraran treballs en grup, amb un nombre de membres a determinar. Cadascun d'ells exposar, en sessions pbliques, els resultats obtinguts. S'utilitzaran aquells mitjans de comunicaci que en cada cas siguin ms adequats per a facilitar la comprensi dels oients sobre el tema presentat.

    Metodologies docents

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya3 / 18

    Continguts

    TEMA 1: INTRODUCCI A LA GESTI D'OPERACIONS

    Dedicaci: 10h

    Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    1.1. La funci d'operacions com a subsistema de l'empresa1.2. Problemtica de la funci d'opreacions1.3. La innovaci com a procs estratgic1.4. La organitzaci innovadora 1.5. La gesti de la innovaci a l'empresa1.6. Innovaci tecnolgica: La clau del futur?

    Descripci:

    Activitats vinculades:Control de comprensi.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Situar el subsistema productiu dins del sistema empresa- Abordar la complexa problemtica de la funci d'operacions en els nostres dies, la seva importncia, la seva naturalesa i les seves caracterstiques fonamentals- Entendre el concepte d'innovaci com a catalitzador del canvi

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya4 / 18

    TEMA 2: SELECCI I DISSENY DEL PRODUCTE Dedicaci: 12h 30mGrup gran: 4h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 7h 30m

    2.1. La selecci de productes i serveis2.2. Etapa de disseny i desenvolupament del producte2.3. Els documents de producci2.4. Models per al desenvolupament de nous productes

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Identificar els principals objectius en el disseny de productes i serveis- Comentar la importncia de l'estandarditzaci, les normatives, l'tica i l'entorn mediambiental en el disseny de productes i serveis- Descriure les fases del disseny i desenvolupament d'un producte i d'un servei - Enumerar vries fons d'idees en el disseny- Nombrar diversos factors clau en el disseny per a la fabricaci i per als serveis- Nombrar reptes en el disseny de productes i serveis

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya5 / 18

    TEMA 3: SELECCI I DISSENY DEL PROCS Dedicaci: 10h Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    3.1. Diferents tipus de processos3.2. Estratgies de procs3.3. La selecci del procs3.4. Condicionants en el disseny del procs

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Raonar la importncia estratgica en la selecci del procs- Comprendre la influncia que la selecci del procs t en l'organitzaci- Poder explicar els diferents tipus de procs- Discutir i abordar possibles automatitzacions de procs- Reconixer la necessitat de gestionar la tecnologia

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya6 / 18

    TEMA 4: DECISIONS DE LOCALTIZACI Dedicaci: 10h Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    4.1. Procediment en la presa de decisions de localitzaci4.2. Factors que afecten a la localitzaci4.3. Mtodes d'avaluaci en la localitzaci d'installacions4.4. Localitzaci d'installacions de serveis4.5. Tendncies i estratgies futures en la localitzaci

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Enumerar algunes de les principals raons de les organitzacions, en el moment de decidir una localitzaci - Explicar perqu les decisions de localitzaci sn importants - Avaluar les opcions de localitzaci disponibles per a prendre decisions- Comentar l'existncia de factors decisius en la presa de decisions- Resumir el procs de presa de decisi en l'elecci de la ubicaci- Utilitzar les tcniques del tema per a resoldre problemes tpics

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya7 / 18

    TEMA 5: DISTRIBUCI A LA PLANTA Dedicaci: 10h Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    5.1. Objectius i factors que influeixen en la selecci de la distribuci a la planta5.2. Tipus de distribuci a la planta5.3. Distribuci per productes5.4. Distribuci per processos5.5. Distribuci per cllules de treball5.6. Altres distribucions

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Comentar raons per al redisseny a la planta dels processos- Descriure diferents tipus de distribuci a la planta per processos - Descriure els principals avantatges i inconvenients de les distribucions a la planta per producte i per procs- Resoldre problemes simples de balanceig de lnies- Saber desenvolupar processos simples de distribuci a la planta

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya8 / 18

    TEMA 6: DISSENY, MESURA I COMPENSACI Dedicaci: 12h 30mGrup gran: 3h Grup mitj: 2h Aprenentatge autnom: 7h 30m

    6.1. Consideracions en el diseny del treball6.2. Fases de l'estudi de mtodes6.3. Mesura del treball6.4. Mtodes de compensaci

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Explicar la importncia del disseny del treball- Exposar avantatges i inconvenients de l'especialitzaci- Comentar l'objectiu dels mtodes d'anlisi i descriure com es realitzen els estudis de mtodes- Descriure quatre tcniques comunament utilitzades en l'estudi de moviments- Discutir l'impacta de les condicions de treball en el disseny del treball- Definir el temps estndard- Descriure i comparar els mtodes d'estudi de temps i realitzaci dels clculs- Comentar sistemes de remuneraci

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya9 / 18

    TEMA 7: INTRODUCCI A LA PLANIFICACI. CONTROL DE LA CAPACITAT

    Dedicaci: 10h

    Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    7.1. Nocions introductries7.2. Conceptes bsics de planificaci7.3. Disseny d'un sistema de planificaci7.4. Determinaci de la capacitat disponible7.5. Determinaci de les necessitats de capacitat7.6. Alternatives per adequar la capacitat disponible i necessria a curt i mig termini

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Explicar la importncia de la planificaci de la capacitat- Parlar de les formes en que es pot definir i mesurar la capacitat - Descriure els components de la capacitat efectiva- Comentar les principals consideracions relacionades amb les alternatives al desenvolupament de la capacitat - Descriure breument plantejaments que siguin tils en l'avaluaci de capacitats alternatives

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya10 / 18

    TEMA 8: PLANIFICACI AGREGADA I PROGRAMACI DE LA PRODUCCI

    Dedicaci: 10h

    Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    8.1. L'obtenci del pla agregat: Possibilitats d'actuaci i factors a considerar8.2. Tcniques per a la planificaci agregada8.3. La programaci mestra de la producci8.4. Planificaci aproximada de la capacitat

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Explicar que s la planificaci agregada i la seva utilitat- Identificar les variables de decisi que els fabricants han de treballar en la planificaci agregada i alguna de les possibles estratgies a utilitzar- Descriure alguna de les tcniques quantitatives de planificaci utilitzades- Preparar plans agregats i avaluar el seu cost

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya11 / 18

    TEMA 9: GESTI D'ESTOCS Dedicaci: 10h Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    9.1. Concepte i funcions que exerceixen els estocs9.2. Factors que intervenen en la gesti d'estocs9.3. Sistemes de classificaci dels articles 9.4. Models de gesti d'estocs

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Definir el terme inventari i enumerar requeriments per a gestionar-lo eficientment- Comentar la naturalesa del servei d'inventaris i les revisions peridiques i perptues del sistema - Descriure el sistemes ABC i la seva utilitat- Descriure el model de lot econmic de compra i resoldre problemes tpics- Descriure el model de lot econmic de producci i resoldre problemes tpics- Descriure el model de quantitat de descompte i resoldre problemes tpics- Descriure models de punt de comanda i resoldre problemes tpics - Descriure situacions en les que el model de perode simple sigui adequat i resoldre problemes tpics

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya12 / 18

    TEMA 10: PLANIFICACI DELS REQUERIMENTS DE MATERIALS (MRP)

    Dedicaci: 12h 30m

    Grup gran: 4h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 7h 30m

    10.1. Significat i aplicaci10.2. El Programa Mestre de Producci (MPS)10.3. Sistema i estructura del MRP10.4. Millores en el MRP10.5. Quantificaci del lot10.6. Relaci entre Just a Temps (JIT) i MRP

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.4. Revisi i avaluaci d'activitats.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Descriure sota quines condicions s adequada la utilitzaci de MRP- Descriure les entrades, sortides i naturalesa per a realitzar el MRP- Explicar com els requeriments del Programa Mestre de Producci (MPS) sn traduts en requeriment de materials de compra- Comentar els beneficis i requeriments del MRP- Explicar com el sistema MRP s til en la planificaci dels requeriments de capacitat- Ressenyar els beneficis potencials i dificultats que troben els usuaris en la posta en marxa d'un MRP - Descriure el MRP II i els seus beneficis

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya13 / 18

    TEMA 11: PRODUCCI JUST A TEMPS (JIT) Dedicaci: 10h Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    11.1. Concepte de la filosofia Just a Temps11.2. El sistema de producci de Toyota11.3. Requeriments per aplicar el JIT11.4. El JIT als serveis

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.4. Revisi i avaluaci d'activitats.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Explicar la importncia del JIT i els seus objectius- Enumerar i descriure els blocs bsics del JIT- Comentar els beneficis que pot reportar el JIT- Ressenyar un conjunt de consideracions a l'hora de convertir un sistema tradicional de producci en un altre basat en el JIT- Exposar obstacles que poden presentar-se en el moment d'una implantaci JIT

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya14 / 18

    TEMA 12: PRODUCCI OPTIMITZADA (OPT) I TEORIA DE LES RESTRICCIONS (TOC)

    Dedicaci: 10h

    Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    12.1. La meta d'una organitzaci segons l'enfocament TOC12.2. Teoria de les limitacions (TOC)12.3. TOC aplicat a la gesti del subsistema d'operacions: OPT12.4. Regles d'aplicaci a la OPT12.5. Comparaci de la producci optimitzada amb el MRP i JIT

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.4. Revisi i avaluaci d'activitats.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Comentar la meta de l'empresa- Exposar el perqu de mesurar els resultats- Raonar els desequilibris de la capacitat- Mtodes de control en la producci sincronitzada- Contrastar la producci sincronitzada amb el MRP i el JIT- Identificar relacions amb altres rees de l'empresa

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya15 / 18

    TEMA 13: PLANIFICACI, PROGRAMACI I CONTROL DE PROJECTES (PERT)

    Dedicaci: 10h

    Grup gran: 3h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 6h

    13.1. Principis bsics del mtode Pert13.2. Construcci d'un graf Pert13.3. Programaci de projectes mitjanant el mtode Pert13.4. Control de projectes amb grafs Pert13.5. Mtode ROY de control de projectes

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.4. Revisi i avaluaci d'activitats.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Comentar la naturalesa i importncia de l'estructura de treball desglossada en la gesti de projectes- Donar una descripci general de les tcniques PERT/CPM- Construir diagrames simples de xarxa de projectes- Descriure les classes d'informaci que un anlisi PERT o CPM pot proporcionar- Analitzar xarxes amb temps deterministes- Analitzar xarxes amb temps probabilstics - Explicar els costos de reducci de les activitats i resoldre problemes tpics

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya16 / 18

    TEMA 14: GESTI DE LA QUALITAT. CONTROL DE LA QUALITAT

    Dedicaci: 12h 30m

    Grup gran: 4h Grup mitj: 1h Aprenentatge autnom: 7h 30m

    14.1. Definici de qualitat 14.2. Gesti de la qualitat total14.3. Control de qualitat14.4. Eines de control de qualitat14.5. Estndards de qualitat

    Descripci:

    Activitats vinculades:1. Control de comprensi.2. Exercicis d'aplicaci.3. Prova d'estructuraci i anlisi.4. Revisi i avaluaci d'activitats.

    Objectius especfics:Al final del tema l'estudiant ha de ser capa de:- Definir el terme qualitat i explicar la seva importncia- Identificar els components de la qualitat i els seus costos associats - Comentar els premis a la qualitat i a les filosofies dels gurus de la qualitat- Descriure la TQM- Donar una visi a la resoluci de problemes i a la millora de processos- Exposar vries eines de la qualitat- Explicar els elements que composen el control de processos - Comentar i interpretar com els diagrames de control sn utilitzats per controlar els processos- s i interpretaci dels diagrames de control- Utilitzaci de les proves de seqncia per a controlar l'aleatorietat en el processos- Avaluar la capacitat dels processos

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya17 / 18

    Planificaci d'activitats

    CONTROL DE COMPRENSI.

    EXERCICIS D'APLICACI.

    PROVA D'ESTRUCTURACI I ANLISI.

    REVISI I AVALUACI D'ACTIVITATS.

    Descripci:

    Descripci:

    Descripci:

    A la finalitzaci del tema es complementar una prova tipus test preferentment autocorregible i tamb es pot complementar amb controls de test avaluables.

    Lliurament als estudiants d'exercicis resolts, exercicis amb resposta i exercicis d'aplicaci relacionats amb el contingut del tema.

    A partir d'una lectura o situaci concreta, realitzar una estructuraci o anlisi de la mateixa, seguint les directrius de l'exercici.

    Material de suport:

    Material de suport:

    Material de suport:

    El penjat i referenciat a Atenea, aix com el que es disposa a classe.

    El penjat i referenciat a Atenea, aix com el que es disposa a classe.

    El penjat i referenciat a Atenea, aix com el que es disposa a classe.

    Descripci del lliurament esperat i vincles amb l'avaluaci:

    Descripci del lliurament esperat i vincles amb l'avaluaci:

    Descripci del lliurament esperat i vincles amb l'avaluaci:

    Una part dels control generaran nota i altres seran autoevaluadors sense valor de nota.

    Una part dels control generaran nota i altres seran autoavaluadors sense valor de nota.

    Activitat lliurable i avaluable.

    Objectius especfics:

    Objectius especfics:

    Objectius especfics:

    Identificar la comprensi dels conceptes del tema.

    Promoure l'aplicaci dels continguts del tema.

    Promoure les capacitats d'anlisi, estructuraci i implementaci d'accions en entorns o situacions problemtiques.

    Grup gran: 0h 30m

    Grup gran: 0h 45m

    Grup gran: 1h

    Grup gran: 0h 45m

    Dedicaci: 0h 30m

    Dedicaci: 0h 45m

    Dedicaci: 1h

    Dedicaci: 0h 45m

  • ltima modificaci: 26-06-2014

    320017 - OP - Organitzaci de la Producci

    Universitat Politcnica de Catalunya18 / 18

    Avaluaci continuada:- S'avaluaran les activitats proposades a nivell individual i en grup, realitzades presencialment o no presencials. - Un 35% de la qualificaci final ser generada com a resultat de valorar l'activitat continuada desenvolupada a nivell presencial i no presencial al llarg del curs. - Un 50% ser generada a partir de les qualificacions obtingudes al llarg de les diverses proves realitzades en el transcursde la primera i segona avaluaci. - En el 15% restant, es valorar l'aspecte formal de totes aquelles activitats que es realitzin al llarg del curs, tant a nivell de qualitat com de capacitat de comunicaci.

    Sistema de qualificaci

    Bibliografia

    Material multimdia consultable des d'Atenea i la web.Altres recursos:

    Descripci: Revisar i avaluar activitats realitzades pels companys de classe.

    Material de suport:El penjat i referenciat a Atenea, aix com el disposat a classe.

    Descripci del lliurament esperat i vincles amb l'avaluaci:Activitat lliurable i avaluable.

    Objectius especfics:Promoure les capacitats de revisi, avaluaci i presa de decisions.

    Bsica:

    Complementria:

    Ponti, F.; Ferrs, X. Passi per innovar: de la idea al resultat. Barcelona: Granica, 2006. ISBN 9788475779188.

    Chase, R. B.; Jacobs, F. R.; Aquilano, N. J. Administracin de operaciones: produccin y cadena de suministros. 12a ed. Mxico: McGraw-Hill, 2009. ISBN 9789701070277.

    Stevenson, William J. Operations management. 10th ed. New York: McGraw-Hill Irwin, 2009. ISBN 9780070091771.

    Cuatrecasas Arbs, Ll. Organizacin de la produccin y direccin de operaciones: sistemas actuales de gestin eficiente y competitiva. Madrid: Daz de Santos, 2011. ISBN 9788479789978.

    Domnguez Machuca, J. A. [et al.]. Direccin de operaciones: aspectos tcticos y operativos en la produccin y los servicios. Madrid: McGraw-Hill, 1995. ISBN 8448118030.

    Heizer, J. H.; Render, B. Direccin de la produccin: decisiones estratgicas. 6a ed. Madrid: Prentice Hall, 2001. ISBN 8420529249.

    Gaither, N.; Fraizer, G. Administracin de produccin y operaciones. 4a ed. Mxico: International Thomson, 2000. ISBN 9706860312.