23 agost 2010

24
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DILLUNS 23 D’AGOST DE 2010 núm. 1.610 www.diarimes.com El Castelló arribava com a favorit a la cita, però els de Kiko Ramírez van plantar cara i van guanyar el partit per la mínima. CRISTINA AGUILAR La Pobla derrota el Castelló (1-0) el dia de la seva presentació FUTBOL El filial del Nàstic es va desfer del rival gràcies a un gol d’Albert Virgili de penal. P15 Alliberen els dos cooperants segrestats el 29 de novembre SEGREST Albert Vilalta, fill de l’exconseller reusenc de la Generalitat durant el govern de Jordi Pujol, i Roque Pascual van estar en mans d’Al-Qaida durant gairebé nou mesos. P5 El CF Reus venç el Badalona i clou la pretemporada Un David Querol molt endollat va anotar els dos gols dels de Santi Castillejo. P14 PARTRÍCIA HERNÁNDEZ Els reusencs van per la bona línia. AVUI TAMBÉ POLÍTICA Hortènsia Grau desitja aconseguir el segon escó a les catalanes. P8

Upload: diari-mes

Post on 09-Mar-2016

242 views

Category:

Documents


13 download

DESCRIPTION

Diari gratuït del Camp de Tarragona

TRANSCRIPT

Page 1: 23 agost 2010

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DILLUNS23 D’AGOST DE 2010

núm. 1.610www.diarimes.com

El Castelló arribava com a favorit a la cita, però els de Kiko Ramírez van plantar cara i van guanyar el partit per la mínima.

CRISTINA AGUILAR

La Pobla derrota el Castelló (1-0) el dia de la seva presentacióFUTBOL El filial del Nàstic es va desfer del rival gràcies a un gol d’Albert Virgili de penal. P15

Alliberen els dos cooperants segrestats el 29 de novembreSEGREST Albert Vilalta, fill de l’exconseller reusenc de la Generalitat durant el govern de Jordi Pujol, i Roque Pascual van estar en mans d’Al-Qaida durant gairebé nou mesos. P5

El CF Reus venç el Badalona i clou la pretemporadaUn David Querol molt endollat va anotar els dos gols dels de Santi Castillejo. P14

PARTRÍCIA HERNÁNDEZ

Els reusencs van per la bona línia.

AVUI TAMBÉ

POLÍTICA

Hortènsia Grau desitja aconseguir el segon escó a les catalanes. P8

Page 2: 23 agost 2010

2 - diarimés 23/08/10TARRAGONA

V. CASTILLOPostals, samarretes, figu-res, clauers... Quan un tu-rista arriba al seu destí de vacances, sembla gairebé una obligació submergir-se a les desenes de botigues de souvenirs i buscar un deta-llet per emportar-se com a record per a un mateix, però també per als fills, germans, pares, néts... Tarragona no és una excepció, són molts els visitants que cada dia recorren les botigues de la Part Alta en busca d’algun petit objecte de record de la ciutat. La varietat de regals és enorme, i n’hi ha perquè cadascú esculli el souvenir perfecte.

Segons expliquen la ma-joria dels comerciants de la Part Alta, bona part dels vi-sitants acaben optant pels detalls més barats i fàcils d’emportar-se a la maleta. Mari Carme, de Ràdio Brey, explica que els objectes que més es venen són «les figure-tes, els imants i tots aquells que estan relacionats amb el col·leccionisme, com ara els didals, les culleretes o les campanes». Dins del patrimoni i les tradicions, els motius que més triom-fen entre els turistes són els castells, la Catedral i l’Amfi-teatre, tal com afirmen els comerciants.

El Patronat Municipal de Turisme és un altre dels punts on es poden comprar souvenirs de Tarragona. Aquí, els protagonistes in-discutibles són els elements del folklore tarragoní i les seves festes, ja que són al-

guns dels aspectes més des-tacats de la informació que proporciona el Patronat. Els Nanos i Gegants, vin-culats de nou amb objectes col·leccionables, són tot un èxit. Els pins i els punts de llibre, juntament amb les guies, són els més dema-nats.

Tot i això, sempre hi ha turistes que es volen em-portar un record més ori-ginal i creatiu, amb un toc personal. Aquests opten per l’artesania i els dissenys ex-clusius, com els que visiten la botiga de Boy, me voy.

La seva responsable, Tere-sa Solé, assegura que els divertits dissenys de Maxi-mus Brutus o dels castellers criden l’atenció de forans i tarragonins. Un altre exem-ple és el de Javier Núñez, que aplica els seus dibuixos i quadres de la ciutat a mot-xilles o samarretes, a més de fabricar altres objectes artesanals.

Els nens de la ciutat tam-bé són compradors habitu-als de souvenirs: tot el que tingui a veure amb els ele-ments del seguici popular esdevé un objecte de col-lecció, ja que a Tarragona les festes es viuen ja des de ben petits. Molts tarrago-nins acumulen, any rere any, figures de les bèsties o els gegants.

El que està clar és que, amb aquesta oferta, és molt fàcil tenir sempre a la vista un bon record de la ciutat, tant per als turistes com per als mateixos tarragonins.

TURISME

La ciutat de Tarragona i els seus monuments proposen objectes de record per a tots els gustos

Els castells, la Catedral i l’Amfiteatre són els motius que més triomfen entre els visitants

Molts nens tarragonins també col·leccionen ‘souvenirs’ relacionats amb el Seguici Popular

L’originalitat és una de les característiques que més valoren alguns turistes.

CRISTINA AGUILAR

Un ‘souvenir’ per a cada tipus de turista a les botigues tarragonines

Un dels motius preferits pels visitants és la Catedral. L’artesania és una altra de les opcions per emportar-se un record.

CRISTINA AGUILAR CRISTINA AGUILAR

CRISTINA AGUILARPLATGES

REDACCIÓUna avaria a la sonda que marca el nivell de l’aigua va provocar ahir al matí un abocament d’aigües residu-als a la Platja Llarga. Aques-ta incidència va provocar que s’hissés la bandera ver-mella durant aproximada-ment dues hores, prohibint així el bany a aquell tram de la platja fins que es dis-solgués l’abocament.

Aquesta avaria va ser re-

solta ràpidament, ja que es va produir prop d’on es trobaven uns efectius de la Creu Roja, que van donar l’alarma. Un operari va co-brir la zona afectada amb sorra, per tal que els resi-dus no arribessin al mar. Un cop controlada la situ-ació, es va procedir a his-sar de nou la bandera verda que onejava a la platja fins el descobriment de l’aboca-ment.

Una avaria provoca un abocament d’aigües residuals a la Platja Llarga

La bandera vermella va onejar prohibint el bany en aquesta zona.

FESTES

REDACCIÓLa regidora de Festes de l’Ajuntament de Tarrago-na, Sandra Coloma, va fer un balanç molt positiu de les festes de Sant Magí. Enguany es presentaven dues novetats «que van funcionar molt bé: dos nous escenaris per als concerts més destacats», va indicar. D’una banda, s’ha recuperat la Plaça de Braus, que sota el nom de

Tarraco Arena va acollir el concert de Miguel Bosé i de l’altra, l’onzè Festival de l’AMT que enguany s’ha ubicat al pati de la Tabacalera. Al concert de Miguel Bosé hi van assis-tir 4.100 persones, men-tre que al de l’AMT se’n van aplegar 6.000. L’es-pectacle del Circ Acrobà-tic de Pequín va tenir una assistència de 1.700 per-sones.

El Festival de l’AMT i Miguel Bosé van ser els èxits de Sant Magí

Page 3: 23 agost 2010

diarimés - 323/08/10 TARRAGONA

C.M.La regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarrago-na, Rosa Rossell, creu que és necessari un pla direc-tor pel Circ Romà. Rossell reconeix que aquest és un projecte que ha quedat pen-dent en l’actual mandat, però que seria una de les iniciatives que es portaria a terme si el grup d’ERC con-tinua en la corporació mu-nicipal. La regidora ha pun-tualitzat que «el Circ està perfectament integrat dins de la trama urbana, però necessita un full de ruta que estableixi com s’ha d’actuar en aquestes restes». I és que els vestigis d’aquest monu-

ment romà estan dispersats per diferents punts del barri de la Part Alta de Tarragona.

Rossell ha explicat que aquest pla «establiria les bases per les actuacions fu-tures, bàsicament, definiria que les intervencions fos-sin unitàries en tot l’espai i el que s’ha de fer en els pro-pers anys». La responsable de Patrimoni del consistori ha deixat clar que aquest és un projecte «a llarg termini, que recolliria les actuacions pels propers 15 o 20 anys, i que es desenvoluparia pro-gressivament». En aquest sentit, la regidora ha remar-cat que «seria bo que com a mínim disposem d’aquest

pla perquè després es po-dria actuar». «És una fei-na interdisciplinar i molt complicada on treballari-en arquitectes, arqueòlegs i urbanistes», ha matisat Rossell.

Aquest pla l’elabora-

ria l’Ajuntament de Tar-ragona però «també es-taria bé comptar amb la col·laboració d’altres admi-nistracions», ha puntualit-zat la regidora.

La responsable de Patri-moni ha posat com exemple

el pla director de la Mura-lla. El pla preveu la restau-ració completa de tot el mo-nument, des de la capçalera del circ fins al tram de la via de l’Imperi. Les actuacions es dividiran en deu fases. Actualment, es porta a ter-me la restauració de l’Hort de l’Arquebisbe, que és un dels trams que estaven més malmesos a causa de les fortes pluges que van caure el passat 2006.

HISTÒRIA

La regidora de Patrimoni puntualitza que és un projecte a llarg termini

La regidora afirma que el pla definiria les actuacions futures en aquest monument

L’elaboraria el consistori, però demanaria la col·laboració d’altres administracions

Rossell creu que és necessari un pla director pel circ romà

Les restes del circ romà es troben dispersades per diferents punts del barri de la Part Alta.

cristina aguiLar

REDACCIÓLa carretera T-11 patirà un seguit de talls alternatius els carrils del 15,6 al 15,9, el vial lateral de la calçada es-querra (centre comercial) i del 17,100 al 17,400 vial de la calçada dreta (accés a Riu Clar) per a reposició de l’as-

falt existent, segons infor-ma la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment. Es mantindrà sempre un car-ril en servei.

Aquests treballs es por-taran a terme de les set del matí a les vuit del vespre, des de demà dimarts fins

al proper divendres, quan els treballs finalitzaran a la una del migdia.

Les tasques de manteni-ment es desenvoluparan sempre i quan la situació meteorològica ho permeti. Els treballs estaran degu-dament senyalitzats.

D’altra banda, es con-tinuaran els treballs de millora a la senyalització vertical a diverses carrete-res d’àmbit estatal com la N-420 del punt quilomètric 800 al 870 (Gandesa-Reus), la N-340, del 1172 al 1180 (Tarragona-Creixell), i la

N-240 del 6 al 20 (Tarrago-na-Valls), segons informa la Unitat de Carreteres.

Els treballs de millora es portaran a terme des d’avui dilluns fins divendres, de les set del matí a les set del vespre. El darrer dia, les tasques finalitzaran a la una del migdia.

Les tasques afectaran als dos sentits de circulació per ocupació de vorals i illetes. Els conductors que passin per aquestes vies es podran trobar algunes restriccions o cues a causa d’aquestes obres.

TRÀNSIT

La T-11 patirà diversos talls alternatius per reposar l’asfaltLes tasques de manteniment s’iniciaran demà dimarts i duraran fins divendres

Page 4: 23 agost 2010

4 - diarimés 23/08/10TARRAGONA

C.M.L’ascensor del Jardí de l’Amfiteatre romà encara no funciona malgrat que està a punt d’acabar-se l’es-tiu. Durant aquests me-sos ha estat un dels punts més visitats pels turistes que s’han apropat a la ciu-tat de Tarragona. Segons fonts municipals, aquesta instal·lació es podria posar en marxa el proper mes de setembre.

La setmana passada, du-rant les festes de Sant Magí, es va treure la tanca que es trobava al davant d’aques-

ta infraestructura. Això va provocar que molts visi-tants fessin cua davant del servei, que tenen l’accés davant per la Via Augusta, esperant que aquest funci-onés, però va ser una falsa alarma. L’ascensor no es-tava operatiu i, per aquest motiu, s’ha posat un cartell on s’especifica que aquest «està temporalment fora de servei». A més, també s’ha ubicat un altre cartell on s’informa del seu ús res-tringit. En concret, pot ser utilitzat per persones amb mobilitat reduïda, gent

gran, embarassades o ma-res amb els cotxes dels seus fills.

Malgrat que la remode-lació del jardí de l’Amfite-atre, o més conegut popu-larment com el Parc de les Granotes, es va enllestir a principis de juny, l’ascen-sor no s’ha pogut posar en marxa. En el seu dia ja es va donar a conèixer per part del consistori tarragoní que hi havia problemes amb la companyia elèctrica, que no facilitava la connexió. Això ha provocat que no funcionin la instal·lació ni

els fanals que es troben en el parc malgrat que es van donar per enllestits els tre-balls de millora d’aquest

entorn de la ciutat tarrago-nina.

D’altra banda, a principis de mes es va confirmar per

part de l’Ajuntament que la companyia ja estava treba-llant per solucionar aquest fet.

MOBILITAT

Ha estat un dels indrets més visitats durant aquests mesos

Amb l’estiu a punt de finalitzar encara no està en funcionament l’ascensor del Jardí de l’Amfiteatre romà

L’estat actual de l’ascensor on es poden veure els diferents cartells que s’ha posat en els darrers dies.

cristina aguilar

Fito & Fitipaldis actuarà a la Tàrraco Arena el proper 22 d’octubre

MÚSICA

REDACCIÓ El músic bilbaí Fito Ca-brales i el seu grup, Los Fitipaldis, actuaran el proper 22 d’octubre a la Tàrraco Arena Plaça, la re-modelada plaça de toros tarragonina, segons fonts de la promotora Colossal Center a l’agència Europa Press.

L’actuació de Fito & Fi-

tipaldis s’emmarca en la seva gira actual, Antes de que cuente diez, que va co-mençar el 6 de novembre de l’any passat a Santan-der i en la qual presenta el cinquè disc d’estudi, amb el mateix títol. Els teloners d’aquesta actuació seran La Cabra Mecànica.

Cal recordar que la re-gidora de Festes, Sandra

Coloma va assegurar que aquest espai havia de ser una referència en macro-concerts. El primer va te-nir lloc durant les Festes de Sant Magí amb l’actu-ació del cantant Miguel Bosé.

La nova plaça disposa d’una coberta que prote-geix de possibles incle-mències meteorològiques.

TRADICIÓ

La Festa Gitana espera tenir continuïtat en els actes de Sant Magí

REDACCIÓLa primera Festa Gitana de la ciutat de Tarragona se-guirà present a la Part Alta en properes edicions de Sant Magí. Aquesta, si més no, és la voluntat de l’Asso-ciació Gitana de Tarrago-na, que ha organitzat amb èxit aquesta primera edició amb actes repartits per di-ferents carrers com el Cós del Bou, la plaça de l’Espe-ridió i la Baixada Peixate-ria.

Aquesta entitat compta actualment amb 500 mem-bres, bona part dels quals es van sumar dissabte a la

festa. La comunitat gitana de la ciutat supera les 2.500 persones.

El moment culminant de la festa va ser a la mitjanit, amb la Festa de la Rumba Catalana, amb l’actuació de Estrellas de Gràcia, So-nora Calí i els tarragonins, Vergüenza Ajena.

El president de l’associ-ació Gitana de Tarragona, Francesc Ferreres, va afir-mar que la intenció es se-guir participant en els ac-tes de les festes de Sant Magí i reivindicar la ciutat de Tarragona com a seu de la rumba catalana.

L’entitat té més de 500 membres

L’Ajuntament no acceptarà una rebaixa de qualitat en el complex Sant Jordi

CIUTAT

REDACCIÓL’Ajuntament de Tarrago-na no acceptarà una re-baixa en la qualitat del fu-tur complex Esportiu Sant Jordi. El regidor d’Esports, José Cosano, va respondre d’aquesta manera el vice-president del Govern, Jo-sep Lluís Carod-Rovira, que va proposar fer el projecte menys ambiciós.

Cosano va dir que en-tén que el context econò-mic actual comporti algu-na variació en el projecte inicial. Aquesta variació, va subratllar, no pot anar en detriment de la qualitat mí-nima que necessita la ciu-tat en unes instal·lacions d’aquestes característi-ques.

D’altra banda, des del

grup municipal de CiU, el regidor Raül Font va lamen-tar que l’Executiu català hagi trigat tant a adonar-se que el projecte era inviable, com ja fa tres anys que es reclama des de la seva coa-lició. Font també va criticar que el Govern català ha ges-tionat el projecte del com-plex esportiu del Sant Jordi d’una manera pèssima.

Page 5: 23 agost 2010

diarimés - 523/08/10 REUS

ACN / M.J.Els cooperants Albert Vi-lalta –fill d’Albert Vilalta, exconseller reusenc de la Generalitat en el Govern de Jordi Pujol i fill il·lustre de la ciutat– i Roque Pascual, van ser alliberats ahir des-prés de nou mesos de cap-tiveri en mans de la branca magribina d’Al-Qaida, en el que és el segrest més llarg del grup, tal com va donar a conèixer la televisió Al-Arabiya. L’alliberament es vincula a l’extradició d’un militant condemnat pel se-grest, segons la televisió, que no en va donar més de-talls.

Poc després que es cone-gués la notícia, aquesta es va confirmar quan Roque Pascual va trucar a la seva dona a Catalunya per con-firmar-li que tant ell com Albert Vilalta estaven sent alliberats. Fonts del Govern espanyol pròximes a la in-vestigació van confirmar també els fets, així com que no en farien una notifica-ció oficial fins que no fos-sin dins l’avió que els ha-via de dur fins a Barcelona. Un cop traslladats des del lloc del seu captiveri fins a una zona segura, la previ-sió és que entre ahir a la nit i aquest matí estiguin ja en mans del Govern espanyol.

El principal negociador en el segrest dels coope-rants va ser Mustafa Uld Liman Chafi, conseller del president burkinès, Blai-se Compaoré. La seva feina de mediació va ser clau en l’alliberament d’Alícia Gá-

mez –que va ser segrestada com Vilalta i Pascual i alli-berada el 10 de març–, i ara també en la posada en lli-bertat dels seus companys.

En conèixer la notícia, les reaccions es van anar

succeint, com la portaveu d’Esquerra Unida i Alter-nativa, Laia Ortiz, que va celebrar, en nom de la for-mació ecosocialista, l’alli-berament dels cooperants. Ortiz, que va voler posar de relleu la tasca feta des de les ONG catalanes en coopera-ció internacional, va desit-jar també que els dos «pu-guin retornar aviat a casa per retrobar-se amb les se-ves famílies« i que puguin «recuperar ràpidament la normalitat del dia a dia».

El mateix va fer el líder del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelo-na, Xavier Trias, que va ex-

pressar la seva alegria, va apuntar que «ja era hora» i va afegir que «és un mo-ment feliç». Per la seva ban-da, el president del Grup Municipal del Partit Po-pular al consistori, Alber-to Fernández Díaz, va dir que l’alliberament «és una excel·lent i la més humana de les notícies».

El segrest més llargEls cooperants de l’ONG Barcelona Acció Solidària, el conseller delegat de l’em-presa Gecoinsa, Roque Pas-cual, i l’empresari dels Tú-nels de Vallvidrera, Albert Vilalta, van viure el capti-

veri més llarg de la branca Magribina d’Al-aida, que els va segrestar el dia 29 de novembre juntament amb Alícia Gámez. El segrest es va produir a Mauritània, però els cooperants van ser traslladats a Mali.

Tot començava un 22 de novembre, quan la cara-vana de Barcelona Acció Solidària a l’Àfrica empre-nia el viatge. Una setma-na després, els cooperants eren segrestats. Alícia Gá-mez va ser alliberada el 10 de març, i dos dies després es van fer públiques les pri-meres imatges d’Albert Vi-lalta i Roque Pascual. El ví-deo es va difondre amb una fotografia i un comunicat de l’organització terrorista en el qual exigia al Govern espanyol que complís les seves peticions. Les imat-ges s’interpretaven com la prova del bon estat de sa-lut dels dos cooperant ca-talans, afirmació que ja ex-pressava davant els mitjans de comunicació Gámez a la seva arribada a Barcelona.

Des d’aleshores s’han viscut cinc mesos de tensa espera, sobretot a finals de juliol, quan la branca d’Al-Qaida al Magrib va assas-sinar el cooperant francès Michel Germaneau. Ger-maneau, de 78 anys, que va ser segrestat el 19 d’abril a Nigèria. La setmana abans de la seva execució, França havia intentat alliberar-lo sense èxit en una operació que va acabar amb la vida de sis membres de l’orga-nització terrorista.

SUCCESSOS

Albert Vilalta és fill d’un exconseller reusenc de la Generalitat en el govern de Jordi Pujol

A l’esquerra, Roque Pascual; i a la dreta, el fill de l’exconseller reusenc, Albert Vilalta.

ACN

Al-Qaida allibera Vilalta i Pascual després de nou mesos de captiveri

La televisió Al-Arabiya va donar a conèixer els fets, vinculant-los a l’extradició

El principal negociador en el segrest va ser el conseller del president de Burkina Faso

El film ‘Pandorum’ tanca avui el Cicle de Cinema Fantàstic

El Cicle de Cinema Fan-tàstic i de Ciència-Ficció posarà el punt final avui dilluns, a partir de les deu del vespre i al Jardí de la Casa Rull, amb la projecció de la pel·lícula Pandorum, de Christi-an Alvart. Aquest cicle, organitzat per l’Associa-ció de Jugadors i Jugado-res de Rol de Reus, forma part de la programació d’enguany de l’Estiu a la Fresca, que ha comptat també amb altres sessi-ons de cinema a La Palma o als masos rehabilitats de la ciutat. Les projecci-ons de cinema fantàstic i de ciència-ficció han tin-gut lloc els dilluns, i en la darrera sessió la protago-nista va ser la pel·lícula l’Imaginari del Dr. Par-nassus. REDACCIÓ

La fotografia de Jaume Borràs, fins al 5 de setembre al CIMIR

L’exposició Jaume Borràs Abelló, pioner de la tèc-nica fotogràfica, es po-drà veure al Centre de la Imatge Mas Iglesias (CI-MIR) fins al proper dia 5 de setembre. Aquesta mostra es pot veure des de dimarts fins a dissab-te, de deu del matí a dues del migdia, i de cinc de la tarda a vuit del ves-pre; també es pot visitar els diumenges des de les onze del matí fins a les dues del migdia. L’au-tor és un apassionat de l’art que es va centrar en el reportatge humà en la seva primera època, i va evolucionar cada vega-da més cap a la línia abs-tracta. El comisssari de l’exposició és el reusenc Josep Maria Prous i Ri-bas. REDACCIÓ

Page 6: 23 agost 2010

6 - diarimés 23/08/10REUS

MÒNICA JUSTLes vies segures per a bici-cletes ja són gairebé a una realitat a Reus. I és que, des-prés de mesos de converses entre la plataforma Bici-Camp i la Guàrdia Urbana, la previsió és que aquest setembre entri en servei la primera ruta segura per a usuaris de bici, que creuarà la ciutat de nord a sud, amb el barri Gaudí com a punt de partida i la carretera de Salou com a punt final, pas-sant per llocs com els pas-sejos Sunyer, Prim i Miseri-còrdia, o l’avinguda de Sant Bernat Calbó.

Així ho va confirmar al Diari Més el secretari de la plataforma reusenca, An-dreu Martín, que també va remarcar que, tot i que la intenció era impulsar tres línies inicials, «el treball ha estat més complex del que crèiem i, per començar, hem escollit una de les vies que teníem projectades». De totes maneres, encara queden algunes reunions abans que això sigui una realitat, així com també de-cidir quina classe de senya-lització s’ha d’instal·lar al llarg del recorregut per tal de garantir una millor se-

guretat als usuaris.Les altres dues vies que

es preveuen implantar, tot i que a més llarg termini, també travessen la ciutat, però per altres punts. Així, doncs, una neix a la carre-tera de Castellvell i finalit-za al nou hospital de Sant

Joan, a Bellissens, amb un recorregut pràcticament paral·lel a la primera; i l’al-tra s’iniciaria a la zona de l’Institut Gabriel Ferrater per morir al Parc dels Cape-llans, anant així des de l’est fins a l’oest.

Però, a banda d’això, el

secretari de BiciCamp tam-bé va posar sobre la taula la voluntat de crear alguns recorreguts pel Tomb de Ravals per tal de poder en-llaçar una línia amb l’altra. Ara per ara, però, estan a l’expectativa de veure com evolucionaran les coses.

Una de les principals ini-ciatives impulsades per la plataforma des de la seva creació va ser la pedalada popular que es va celebrar a principis del passat mes de maig i que va superar les expectatives de l’organitza-ció, cridant l’atenció de 250

ciclistes. Davant de l’èxit d’aquesta primera convo-catòria, doncs, BiciCamp està estudiant organitzar-ne una altra per la Setmana de la Sostenibilitat, que se celebrarà a finals de setem-bre. Tot i això, aquesta ini-ciativa encara no està del tot consolidada.

A més a més, una altra de les grans apostes de Bici-Camp va ser l’organització de les jornades informati-ves que contribuïen a di-buixar i aclarir el mapa de l’ús de la bicicleta a Reus i arreu de Catalunya. Tot i

qualificar-les com un èxit, Martín va apuntar que de moment no hi ha previsi-ons de més iniciatives si-milars.

Ara, mig any després d’haver iniciat l’activitat com a plataforma, des de BiciCamp es mostren satis-fets de la feina feta i de tot el que han aconseguit a ho-res d’ara, i destaquen posi-tivament la implicació de la Guàrdia Urbana i la «bona coordinació», tal com va posar de relleu el mateix Andreu Martín.

Així, malgrat reconèixer que s’han trobat amb més dificultats de les que s’es-peraven en un principi, els membres de l’entitat reu-senca confien que a llarg termini aconseguiran el seu objectiu.

MOBILITAT

BiciCamp i la Guàrdia Urbana deixen aparcades, de moment, les altres rutes previstes

La intenció és aconseguir que el Tomb de Ravals es converteixi en el punt d’enllaç entre les línies

La primera pedalada popular va tenir lloc al maig, i ara estudien organitzar-ne una altra.

PATRICIA HERNÁNDEZ

Reus engega una via per a bicis del barri Gaudí a la carretera de Salou

Els actes incívics del 2009 van costar 320.000 euros a l’Ajuntament

CIVISME

REDACCIÓL’Ajuntament de Reus va destinar l’any passat 320.000 euros a la reparació de danys causats per actes incívics contra el mobiliari urbà, els elements de jardi-neria i l’enllumenat públic, així com a la neteja de pin-tades. A més, la Guàrdia Ur-bana va obrir un total de 681 expedients sanciona-

dors per conductes incívi-ques, quan des de comen-çament del 2010 n’ha obert 329.

El cos va realitzar un to-tal de 4.143 actuacions mo-tivades per conductes incí-viques; 1.567 a requeriment de ciutadans i 2.576 actu-acions pròpies. Enguany n’ha realitzat 1.017, 225 a re-queriment de veïns i 792 de

pròpies.Majoritàriament, els ac-

tes vandàlics són trenca-ments de llums a parcs i zones verdes. Destaca el trencament de llums al Parc dels Capellans: 32237,91 eu-ros. A més, la factura per re-parar els danys causats en l’enllumenat va ser superior a anys anteriors a causa del robatori de cables elèctrics.

Les Botigues al Carrer tornen aquest dimecres per acomiadar les rebaixes

COMERÇ

REDACCIÓAquest dimecres, 25 d’agost, el comerç de Reus viurà una nova edició de les Botigues al Carrer, per tal d’acomiadar la cam-panya de rebaixes d’es-tiu en els tres últims dies. D’aquesta manera, un centenar d’establiments trauran els seus produc-tes al carrer en més de 200

mostradors, on es podran trobar les últimes opor-tunitats. Hi participaran els ravals de Jesús, Martí Folguera, de Sant Pere, de Santa Anna, la plaça del Mercadal, la de les Bas-ses, l’avinguda Prat de la Riba, i els carrers Jesús, Sant Joan, Santa Teresa, dels Recs, de Santa Anna, Monterols, Llovera, Amar-

gura, Major, Galanes, Ga-lera, i del Vent.

Aquesta nova edició su-posa una oportunitat per als comerciants de reno-var estocs de temporada, i els compradors podran trobar articles a preus econòmics, ja que la cam-panya va començar amb descomptes molt elevats. REDACCIÓ

Page 7: 23 agost 2010

diarimés - 723/08/10 REUS

ANTONI RAMOSLa Generalitat de Catalu-nya no descarta augmen-tar les subvencions a Rya-nair per tal que mantingui el seu nivell operatiu als aeroports de Reus i Girona, tot i el seu aterratge al Prat a partir de l’1 de setembre. Així ho va afirmar el secre-tari de Mobilitat, Manel Na-dal, en una entrevista a El Periódico.

Per tal de conèixer les in-tencions de l’aerolínia de

baix cost als aeròdroms reusenc i gironí, sobretot de cara a la temporada d’es-tiu 2011, la Generalitat es reunirà durant el mes de setembre amb els respon-sables de Ryanair. Manel Nadal no va descartar que en aquesta trobada «s’ha-gi d’incentivar amb més subvencions» la presència a Reus i Girona, i se xifra en un 35% el descens en el trànsit aeri de cada aerò-drom.

L’arribada de l’aerolínia irlandesa a Barcelona ha provocat preocupació i in-certesa al territori, ja que l’Aeroport de Reus depèn, gairebé exclusivament, de l’oferta de Ryanair. Així, de les 28 destinacions ope-rades durant aquest estiu, només vuit poden reservar-se més enllà del mes de no-vembre, i destaca l’absència de rutes amb el Regne Unit i Itàlia, una de les grans no-vetats de la temporada.

Ryanair rep 3,5 milions d’euros anuals de les admi-nistracions per operar des de Reus fins a l’any 2013, mentre que per fer-ho a Gi-

rona rep enguany 4,8 mili-ons d’euros, que seran 5,2 l’any vinent, el darrer del conveni. Pel que fa a la ca-pital del Baix Camp, l’acord

estableix un mínim de 100 freqüències setmanals du-rant l’estiu, xifra superada enguany, i 39 durant l’hi-vern.

TRANSPORT AERI

Es reunirà amb l’aerolínia el proper mes de setembre

La Generalitat podria augmentar les subvencions a Ryanair a Reus i Girona

Ryanair rep anualment 3,5 milions d’euros de les institucions per operar des de l’Aeroport de Reus.

OLÍVIA MOLET

SOLIDARITAT

Reus acomiada els nens i nenes sahrauís que han passat l’estiu a Tarragona

REDACCIÓEl Centre Cívic Ponent va acollir dissabte la festa de comiat als 52 nens i nenes sahrauís que han passat l’estiu en diferents munici-pis del Camp de Tarragona.

L’acte va comptar amb la presència dels infants, les famílies d’acollida i di-verses autoritats, que van ser les encarregades de do-nar la benvinguda. Entre aquestes hi va ser presents la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajunta-ment de Reus, Pilar Pérez; el delegat adjunt del Frente Polisario a Catalunya, Mah

Yahdih, i el membre de l’As-sociació d’Amics del Poble Sahrauí Hammada, Ramon Canalda, que van ser els encarregats de realitzar els parlaments.

Després de l’acte protocol·lari, els nens i nenes sahrauís van gau-dir d’un berenar especial, acompanyat de l’espectacle infantil Guri Guri, a càrrec de la companyia Struc.

Finalitzada la festa, es va celebrar un sopar de comi-at per als nens i nenes sah-rauís de Reus i les famílies d’acollida. Enguany, a la capital del Baix Camp hi ha

hagut 14 infants, vuit nens i sis nenes d’entre 8 i 12 anys.

Aquest ha estat el quart estiu en què s’ha dut a ter-me la iniciativa de l’As-sociació d’Amics del Po-ble Sahrauí Hammada de Cambrils. Aquest 2010 han estat 52 els nens i nenes, re-

partits en 43 famílies, que han gaudit d’un estiu dife-rents als que habitualment viuen al desert del Sàhara. Tot i la crisi econòmica que es viu, el nombre de famíli-es interessades a participar en el projecte augmenta any rere any.

Enguany, 52 infants han estat al territori

Algunes de les nenes sahrauís que han passat l’estiu al Camp.

pATrÍcIA hErnándEz

Page 8: 23 agost 2010

8 - diarimés 23/08/10CAMP DE TARRAGONA

V. CASTILLOLa cap de llista d’ICV a les properes eleccions cata-lanes, Hortènsia Grau, es va mostrar ahir molt con-fiada de poder revalidar l’escó que el seu partit té actualment al Parlament, tot i que espera que el su-port dels votants augmen-ti, creixent fins a acon-seguir-ne el segon. Grau reconeix que «costarà però no és impossible» arribar a aquest objectiu, ja que serà una campanya «molt ober-ta» i amb una gran impor-tància de l’abstenció i el vot en blanc. A aquest fet cal sumar la presència de noves candidatures, com Solidaritat Catalana per la Independència, segons va remarcar.

Un dels reptes als quals s’hauran d’enfrontar els candidats serà el context actual, marcat per la sen-tència del Tribunal Consti-tucional sobre l’Estatut o la greu crisi econòmica. «La situació no ajuda a ningú. La gent està molt desen-cantada amb la política per aquests temes i altres com els fraus i la corrupció, o la Llei d’Acollida», va indicar.

Tot i això, Grau va asse-

gurar que afronta les seves primeres eleccions com a cap de llista amb «molta il-lusió». «Fa quatre anys em vaig presentar com a nú-mero quatre, i ara tinc una responsabilitat molt més

gran, per això espero estar a l’altura del que els ciuta-dans esperen de mi», va dir.

L’ecosocialista va fer un balanç positiu d’aquesta le-gislatura «malgrat les crí-tiques que s’han fet contra

el tripartit. En polítiques socials s’ha avançat com no s’havia fet en 20 anys», va assegurar. «També hem vist molts avenços en el De-partament d’Interior», va afegir.

Encara queden, segons Grau, alguns problemes a resoldre a la demarcació de Tarragona. Un d’ells és la mobilitat. «Tot i que s’ha aconseguit implantar un sistema tarifari únic i s’han realitzat diferents inversi-ons en noves infraestruc-tures, el Camp de Tarrago-na no disposa d’una bona xarxa de rodalies». Segons va recordar, es tracta de la segona àrea metropolitana de Catalunya, però el trans-port públic encara s’ha de millorar.

Un altre dels punts so-bre els que s’hauria de tre-ballar, segons la candi-data ecosocialista, és la desnuclearització. «S’ha parlat molt sobre el cemen-tiri nuclear i la seva ubica-ció, però no s’han proposat mesures per impulsar les energies alternatives», va denunciar.

A aquests problemes se n’han d’afegir altres com la situació de l’economia o les empreses químiques, que «haurien de ser més verdes i sostenibles». En aquest sentit, Grau destaca que a la demarcació tarragonina «encara queda molta feina a fer».

ELECCIONS

La cap de llista d’ICV creu que el context actual afavorirà una campanya «molt oberta»

Hortènsia Grau assegura que encara queda molta feina a fer al Camp de Tarragona.

Grau espera poder aconseguir el segon escó a les eleccions catalanes

Proposen que Salou promogui inversions a la ciutat amb els diners procedents del turismeSalou, igual que altres lo-calitats que estan a mans dels operadors turístics, s’hauria de plantejar la possibilitat de tenir un fons per promoció de la ciutat, utilitzant els di-ners recaptats gràcies a aquest sector «per refor-çar la marca de ciutat» i atraure també un tu-risme més familiar. Així ho va proposar el vice-president de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes. El nou Pla Estra-tègic de la capital catala-na preveu crear un fons amb els recursos pro-cedents de les aportaci-ons d’una taxa turística per destinar-lo a promo-ció i accions que servei-xin perquè els veïns «no vegin el turisme com un element negatiu», segons va informar William. En el cas de Barcelona, el fons de promoció podria arribar als 10 milions d’euros anuals gràcies a la taxa, encara que Car-nes opta per veure l’im-post «més com una in-versió que serviria per a promoció i protecció de la ciutat». Així, es podria fer servir en inversions que beneficiïn els veïns, com la restauració d’edi-ficis, de manera que la ciutadania entengui que «una part dels diners que porta el turisme ser-veix perquè se sentin cò-modes, i no vegin aquest com una invasió».

CAMBRILS

Destrueixen 2.848 objectes provinents de la venda ambulant il·legal

REDACCIÓLa Policia Local de Cam-brils va procedir divendres a la destrucció de 2.848 objectes provinents de la venda ambulant il·legal. Concretament, van ser 241 DVDs, 381 CDs i 2.226 ob-jectes diversos (com ara moneders, cinturons, ulle-res de sol, bosses de mà, co-llars, perfums, carteres, jo-guines i rellotges).

El material va ser inter-vingut entre el 13 de juny i el 16 d’agost. Aquesta des-trucció de material de-comissat no va incloure objectes intervinguts en

matèria judicial (a l’espe-ra de resolució) ni aquella roba embolicada amb pre-cinte. L’Ajuntament recor-da que la Policia Local ja va donar la roba intervingu-da que es trobava en bones condicions a l’organització Càritas. L’objectiu és tornar a repetir l’acció si, com an-teriorment, es compta amb el pertinents permisos ju-dicials.

Durant l’any 2010 ja s’han destruït a la localitat 6.389 objectes, mentre que altres 1.500 més queden pendents de resolució judicial i 300 estan en procés d’anàlisi.

Aquest estiu, la Regi-doria de Seguretat Pú-blica de l’Ajuntament de Cambrils i la Unió de Bo-tiguers van posar en mar-xa una campanya per edu-car i conscienciar sobre les conseqüències d’adquirir productes provinents de la

venda il·legal. Sota el nom de Game Over, la iniciativa contempla diverses accions encaminades a explicar als possibles compradors com aquesta pràctica fa créi-xer les màfies i amenaça de destruir el petit comerç de la localitat.

Ja s’han desfet de 6.000 unitats enguany

Els objectes decomissats, abans de la seva destrucció.

CEDIDA CEDIDAVILA-SECA

El casal d’estiu de Vila-seca ha tingut un gran èxit de participació durant aquest mes d’agost. Un total de 400 joves han estat inscrits al Megaestiu i l’ExtiuExtrem (el casal per a joves de 13 a 16 anys), i han pogut gaudir de tot un seguit d’activitats com jocs, manualitats, excur-sions, colònies i bookcrossing, entre d’altres. REDACCIÓ

Èxit de participació al Megaestiu

ROSER SANS

Page 9: 23 agost 2010

diarimés - 923/08/10 CAMP DE TARRAGONA

Integrants de l’equip de govern de Calafell.

CEDIDA

REDACCIÓEls regidors del govern de l’Ajuntament de Calafell va mostrar el seu suport a l’alcalde del municipi, Jor-di Sánchez, pel que fa a les gestions que està duent a terme per abordar el pro-blema del top manta.

Aquesta mostra de suport

va arribar després que el co-ordinador general de l’Ajun-tament i candidat d’ADMC a les properes eleccions, Ma-nuel Romero Romero, acu-sés l’alcalde d’haver pres aquestes mesures de forma unilateral, sense comptar amb el consens de la resta de regidors del consistori.

Romero va afirmar que ha-via hagut d’acceptar la me-sura sense estar-hi d’acord.

El grup municipal d’ADMC assegura, a més, que Romero menteix, ja que a la reunió de l’equip de govern que es va cele-brar dimecres passat van informar a tots els mem-

bres del govern que deixava l’Ajuntament perquè el par-tit (ADMC) li ha demanat que es dediqui a preparar la candidatura a les properes eleccions municipals.

A més, els membres del govern local van encoratjar l’alcalde de cara a la reunió que mantindrà demà amb el Conseller d’Interior de la Generalitat i amb la Federa-ció de Municipis de Catalu-nya, per tal d’arribar a una «solució efectiva per a tot-hom i, especialment, per als comerciants dels municipis que estan afectats».

Asseguren, a més, que es tracta d’una decisió de consens

El govern ratifica la seva posició davant la polèmica del ‘top manta’

CALAFELL

Inauguració de la mostra ‘Homenatge a Horta de Sant Joan’

El president de la Dipu-tació de Tarragona, Jo-sep Poblet, va inaugurar dissabte la mostra titu-lada Homenatge a Hor-ta de Sant Joan. Aquesta, organitzada al Convent de Sant Salvador d’Hor-ta per l’Associació Artís-tica Camí del Montsagre, aplega l’obra de deu ar-tistes plàstics de prestigi com de Manel Armengol, Xano Armenter, Francesc Arumí, Joan Fontcuber-ta, Isao, Robert Llimós, Santi Moix, Marcos Pa-lazzi, Perico Pastor i Vi-cenç Viaplana. L’acte va comptar amb l’assistèn-cia d’un nombrós públic, i va anar seguit del con-cert del guitarrista Max Sunyer, nascut a la Pobla de Massaluca, i la can-tant Lenka Maresova.

RODA DE BARÀ

REDACCIÓEl coordinador general d’Esquerra Unida i Alterna-tiva (EUiA), Jordi Miralles, que ahir va participar al di-nar organitzat per EUiA de Roda de Barà per celebrar la Festa Major del municipi, va declarar que «a Roda de Barà cal una nova majoria d’esquerres davant d’una oposició mafiosa que deter-mina els plens municipals».

Davant les candidates del PSC i d’ERC, Miralles va destacar que «la nova regi-dora d’ICV-EUiA, Encarna Ramírez, farà tot el possible per aconseguir una majoria d’esquerres a la localitat».

El líder d’EUiA va defen-

sar també el compromís de la seva formació amb l’as-soliment d’una nova ma-joria d’esquerres a les prò-ximes eleccions catalanes, «perquè l’arribada de CiU

a la Generalitat suposaria una involució conservado-ra», segons va dir.

Per finalitzar, Miralles també va recordar la ne-cessitat de secundar la vaga general prevista per al pro-per 29 de setembre, «ja que

no podem permetre que les joves generacions visquin pitjor i amb menys drets que els seus pares o avis». Per a Miralles, «la vaga la convoquen els sindicats, però ens afecta a tots». En aquest sentit, va indicar que «cal que el PSOE recti-fiqui».

Al dinar hi van assistir aproximadament una cin-quantena de persones, a les quals es van sumar altres autoritats com Fèlix Alon-so (director general del Go-vern català i membre de la Permanent d’EUiA) i Maite Huerta, alcaldessa de Roda de Barà i cap de llista del PSC.

Així ho va assegurar durant el dinar organitzat per EUiA

Jordi Miralles diu que «a Roda de Barà cal una nova majoria d’esquerres»

El coordinador general d’EUiA va fer una crida a la població perquè participi a la vaga general

AGÈNCIESUna explosió de gas que es va produir ahir a la mati-nada a la localitat de Móra la Nova va acabar amb la vida d’un home de 89 anys, segons van informar fonts dels Bombers de la Gene-ralitat de Catalunya. L’avi es trobava sol a casa seva en el moment que es va produir el sinistre. L’ex-plosió de gas que va com-portar el posterior incen-di es va produir poc abans de dos quarts de dues de la matinada, i tot apunta que la causa d’aquesta defla-gració seria l’acumulació

de gas butà a l’interior de l’habitatge.

L’edifici afectat es tracta d’una casa de planta baixa, d’uns cent metres quadrats aproximadament, situada al carrer Sant Pancraci nú-mero 9, i no a la plaça Pau Casals com havien infor-mat els Bombers en un pri-mer moment.

L’incendi va cremar to-talment l’habitatge i una part del sostre es va esfon-drar. Els Bombers de la Ge-neralitat van donar per ex-tingit el foc cap a un quart de vuit del matí.

Van ser necessàries set

dotacions de bombers per lluitar contra les flames que es van propagar ràpi-dament per l’escenari de

l’explosió.Una vegada extingit el

foc, els tres veïns de la casa annexa a l’afectada –que

havien estat evacuats com a mesura de precaució– van poder tornar als seus domi-cilis.

MÓRA LA NOVA

Mor un home de 89 anys per una explosió de gas butà al seu domiciliTres veïns van ser desallotjats

Els bombers treballant en la casa afectada per l’explosió a Móra la Nova.

ACN

CASERES

REDACCIÓEl president de la Diputació de Tarrago-na, Josep Poblet, va destacar dissabte l’es-perit tradicional i festiu de Caseres du-rant la lectura del pregó de la Festa Major d’enguany. També va fer referència a la història de la localitat i a la màgia que

es desprèn de les tradicions. «La histò-ria és important, com ho és la geografia, l’economia i tot allò que dóna base sòli-da a l’estructura d’un poble o país, però la màgia no és menys important», va dir. Poblet va destacar que ens ajuda a enten-dre el món».

Poblet recorda la màgia de Caseres durant el pregó

CEDIDA

Page 10: 23 agost 2010

10 - diarimés 23/08/10CATALUNYA

Este verano disfrutade nuestra terraza, con baile y degusta

nuestras tapas.

CASAL DE PERAFORT

Viernes de 22:30 a 1h.Domingo de 20 a 23h.

ACTUALITAT

ACNEl conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, conside·ra que el top manta és un fenomen massiu que s’ha incrementat a causa de la crisi econòmica. Huguet ha assenyalat que algun d’aquests immigrants, subsaharians majoritàri·ament, que ara estan ve·nent al carrer, l’any pas·sat estaven treballant al

sector de la fruita o al de la construcció. Per això, ha «hi ha hagut una in·flació del fenomen que abans no hi era i que s’ha d’entendre en funció de l’ocupació que es crea a Catalunya». D’altra ban·da, Huguet s’ha mostrat escèptic davant les ma·niobres del govern espa·nyol per recuperar parts de l’Estatut retallades pel Tribunal Constitucional.

Huguet creu que el ‘top manta’ ha augmentat a causa de la crisi

ACNUn centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça de la Vila de Gràcia per protestar per l’actua·ció policial de dissabte en impedir els actes de ben·vinguda a Laura Riera, col·laboradora del comando Barcelona que ha sortit de la presó. A la concentració hi va assistir Martí, que dis·sabte va ser detingut quan actuava de portaveu de la Coordinadora de les Fes·tes Populars alternatives de Gràcia, i pretenia llegir un comunicat per, entre altres coses, desconvocar els ac·tes prohibits per l’Audièn·cia Nacional.

Els manifestants van lle·gir un nou comunicat on van carregar contra l’Estat

espanyol, l’Audiència Naci·onal i la presència policial a Gràcia, que van considerar excessiva.

L’homenatgeEls crits acusant l’Audièn·cia Nacional de «tribunal

d’excepció», les consignes en favor de la llibertat d’ex·pressió i en contra de la po·licia, i la tranquil·litat gene·ral van ser els protagonistes de la concentració que la coordinadora de les festes populars i alternatives de

Gràcia, a Barcelona, havia convocat per la tarda d’ahir. Al voltant d’un centenar de joves es van agrupar pacífi·cament darrere d’una pan·carta on es podia llegir la frase «Llibertat d’expressió per unes festes tranquil·les

sense policia». Passats deu minuts de l’hora acordada, un portaveu improvisat de la coordinadora va llegir un comunicat on va carregar contra l’estament judicial que va prohibir l’acte d’ho·menatge a la col·laboradora

d’ETA Laura Riera, contra la premsa i contra la «nul·la qualitat democràtica de l’Estat espanyol». A l’Audi·ència Nacional la van cul·par «d’omplir la plaça del Raspall de cossos repres·sius» dissabte passat i van acusar l’Estat de ser «au·toritari» per prohibir l’acte «festiu i alegre» que tenien convocat per donar la ben·vinguda a la recentment sortida de la presó Laura Riera.

Les festes de Gràcia van resultar tot un èxit, tal com ha succeït en anteriors oca·sions. Segons fonts oficials, van ser més d’1,5 milions de persones les que es van acostar per gaudir de les propostes i activitats pro·posades.

PROTESTA

Es queixen de l’actuació policial de dissabte en la benvinguda a Laura Riera

Un centenar de manifestants criden contra la policia al barri de Gràcia

Un moment de la concentració a la plaça de la Vila de Gràcia.

ACN

Els manifestants van llegir un nou comunicat carregant contra l’Estat espanyol

Les festes de Gràcia van suposar tot un èxit, amb més d’1,5 milions de visitants

TRÀNSIT

ACNLa xarxa viària catalana no va registrar cap acci·dent mortal des de les tres de la tarda de divendres i fins ahir al vespre, segons el Servei Català de Tràn·sit. Aquest seria el vui·tè cap de setmana sense morts a les carreteres ca·talanes aquest any, si no es produeixen canvis fins a les dotze d’aquesta nit. No obstant, el Servei Ca·

talà de Trànsit insisteix a demanar precaució al vo·lant sobretot després d’un juliol tràgic a les carrete·res. La N·340 i l’AP·7 van concentrar els principals problemes de l’opera·ció sortida d’aquest cap de setmana mentre que la C·31, la N·II i la N·340 van ser les vies més con·flictives d’una operació retorn de cap de setmana tranquil·la.

Cap de setmana sense cap víctima mortal a les carreteres

LLENGUA

Capdevila: «Atacar el català dóna punts per fer carrera a Espanya»

ACNLa consellera d’Acció So·cial, Carme Capdevila, va acusar sense embuts la defensora del Poble, Ma·ría Luisa Cava, de presen·tar el recurs contra la Llei d’acollida per buscar «no·torietat». Està en el càrrec de manera provisional i per quedar·s’hi de ma·nera «definitiva», sap que a l’Estat atacar el català li donarà «molts punts» per aconseguir·ho, deia. «Espanya té una obsessió amb Catalunya i amb els catalans que no té raó de ser», assegurava la con·

sellera. Capdevila va pro·metre seguir desenvo·lupant la Llei d’acollida amb plena normalitat i ha subratllat que les associa·cions d’immigrants pre·paren actes i festes «en suport de la Llei». La titu·lar d’Acció Social ha par·ticipat aquest diumenge en la Universitat Catalana d’Estiu. «Si el recurs triga tant com la sentència, tot i el seu calendari de des·plegament progressiu, que ja estarà plenament vigent quan arribi el pro·nunciament del Tribu·nal», va dir.

Va acusar la defensora del Poble

Page 11: 23 agost 2010

diarimés - 1123/08/10

L’organització terroris-ta ETA ha intensificat la pressió sobre els em-presaris en el primer se-mestre del 2010, cosa que contrasta, però, amb el fort descens d’atemptats terroristes, segons un in-forme elaborat pel cate-dràtic de la Universitat Complutense Mikel Bu-esa, que ha realitzat un càlcul estimat de la re-captació dels terroristes i la situa en 3,1 milions d’euros en el primer se-mestre de l’any. L’estudi constata que l’extorsió terrorista és «el flanc més feble de la política anti-terrorista espanyola», ja que se situa com l’«excep-ció» al descens de la ca-pacitat d’ETA per «mobi-litzar recursos amb què fer atemptats. E.P.

ESPANYA

Rajoy vol equiparar la «renda disponible» a Alemanya o FrançaEUROPA PRESSEl president del Partit Po-pular, Mariano Rajoy, va anunciar que el «primer» que farà quan governi serà presentar un «Pla Global» a les Corts Generals que inclourà vuit grans refor-mes que generin confian-ça i certesa en l’economia espanyola. Segons Rajoy, la situació actual reque-reix un «canvi total» perquè considera que no es pot es-tar molt de temps amb un Govern «que no sap el que vol fer» i està contínuament donant «bandades».

Entre les mesures d’aquest Pla Global hi hau-rà: una reforma fiscal amb baixada d’impostos de l’es-talvi i societats, alhora que una aposta per treballar perquè la «renda disponi-ble» sigui com la d’Alema-nya o França, una reforma de la Justícia perquè els as-

sumptes no es «s’eternit-zin»: una laboral que serà la de «l’ocupació» i no la del «acomiadament» com «l’ac-tual», una política energèti-ca amb un «mix» que inclo-gui l’energia nuclear i una reforma de l’Educació amb un sistema «molt més exi-gent», que redueixi el «fra-càs escolar» que en l’actua-litat és del 30%.

A aquestes, cal afegir la reducció de la despesa pú-blica amb una «reforma ad-ministrativa» d’«acord amb totes les comunitats autò-nomes», per evitar que es reprodueixi l’estructura de l’Estat en 17 autonomies. «Perquè no podem gastar el que estem gastant, no som rics», va exclamar. També fixarà un límit d’endeuta-ment per a totes les admi-nistracions –Estat, CCAA i ajuntaments –juntament amb un sostre de despesa i

prestarà «atenció» al siste-ma financer perquè, va dir, «ja hem vist els problemes que s’han generat» i «en-cara avui el crèdit segueix sense fluir a cap vols gene-ren riquesa, benestar i ocu-pació ».

«El primer que faré serà

presentar un Pla Global a les Corts Generals, com ja vam fer l’any 1996», va afir-mar Mariano Rajoy en una entrevista en què va anant desgranant una a una les «prioritats». Així, va expo-sar que portarà a terme una reforma fiscal que «fomenti l’estalvi i la inversió» i que «en un primer moment»

tindria com a objectiu «aju-dar els que generen benes-tar, riquesa i ocupació».

«El més urgent», va dir, és la reforma de l’Impost de Societats, per «bai-xar» aquest tribut a les pi-mes i adequar els mòduls als treballadors autònoms

«també en l’IRPF». A això s’afegeix la «reforma de l’es-talvi». En la seva opinió, la pujada d’aquest impost que ha dut a terme el Govern de Zapatero és «molt perillo-sa» i «pot acabar generant problemes de cara al futur».

També va qualificar de «gran error» la pujada de l’IVA i es va mostrar a favor

de rebaixar l’IVA d’alguns sectors com el del turisme. A més, va posar de mani-fest la paradoxa que un dels «efectes» de la pujada de l’IVA que va entrar en vigor l’1 de juliol ha estat «reduc-ció dels guanys d’IVA en la compra d’automòbils».

En aquest punt, el presi-dent del PP va voler deixar clar que considera com un «insult als espanyols» el plantejament d’apujar els impostos per posar-los «a nivell europeu». En aquest sentit, va argumentar que «els espanyols són els ter-cers ciutadans de la UE que fan més esforç fiscal» i va explicar que tant l’impost de societats com el de la renda «són més alts que a la resta de països europeus».Rajoy, va recordar, però, que els espanyols «tenen salaris molt més baixos que altres països de la UE».

POLÍTICA

El president del PP presentarà un Pla Global a les Corts si guanya les properes eleccions

El popular va recordar que els espanyols tenen salaris més baixos que altres països de la UE

Rajoy es va mostrar partidari de rebaixar l’IVA d’alguns sectors com el del turisme

EPEl representant de l’esquer-ra abertzale i alcalde de Elorrio (Biscaia), Niko Mo-reno, va afirmar que els ac-tes de violència registrats en els últims dies al País Basc suposen «una pedra» al seu camí i va assegu-

rar que el seu desmarcatge respecte a aquestes acci-ons, l’origen de les quals és «desconeix», està sent «bas-tant clar». En aquest sentit, va assenyalar que seguiran endavant «passi el que pas-si» i posaran «tota la carn a la graella».

El representant també va manifestar que veurien «amb satisfacció» que es donessin moviments per part del Govern central, així com un aturada del foc d’ETA. A més, va destacar la «forta cohesió interna» a l’esquerra abertzale i, en

aquest sentit, creu «sum-mament corrosiu parlar ara de durs i tous o traïdors o no traïdors».

Moreno va assenyalar, davant els actes de violèn-cia registrats en els dar-rers dies, que no saben «re-alment què és el que hi ha

darrere d’aquests succes-sos» i desconeixen quina és la seva naturalesa i el seu origen. Segons ell, la lectu-ra que s’està fent d’aquests per part d’agents polítics i institucionals evidència que tenen una «intenciona-litat política».

L’alcalde de la il-legalitzada ANV va afirmar també que no els definei-xen com a kale borroka, ja que creuen que no encai-xen en les característiques d’aquest tipus d’accions i és «difícil» parlar en aquests termes.

POLÍTICA

L’Esquerra ‘abertzale’ diu que els actes violents són una pedra al camíEl representant desconeix l’origen d’aquestes accions dels darrers dies al País Basc

Excarcerats cubans critiquen el centre de Màlaga on estan allotjats

POLÍTICA

EPDos dels excarcerats cu-bans pel règim castrista i els familiars d’un dels dis-sidents que encara roman a Madrid van criticar les con-dicions «poc adequades» del refugi en què han estat allotjats a Màlaga a càrrec de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat ( CEAR), argumentant que no comp-

ten amb les ajudes míni-mes per a la seva estada.

Tots ells coincideixen que les condicions del refu-gi «són poc ideals» per por-tar una vida «relativament còmoda» perquè han de compartir la majoria dels espais amb persones d’al-tres regions del món i per-què no tenen la possibilitat de seleccionar la seva ali-

mentació.Un d’ells, Omar Ruiz va

afirmar que existeix una «immensa diferència» en-tre els cubans que han es-tat rebuts per CEAR a Màla-ga i aquells que són atesos per Creu Roja a la mateixa ciutat. «Tenint els matei-xos drets, estem en una si-tuació molt diferent», va dir l’ex-pres.

ETA recapta uns 3,1 milions d’euros en el primer semestre

La DGT inicia una nova campanya per vigilar l’excés de velocitat

La Direcció General de Trànsit (DGT) posa en marxa des d’avui dilluns una nova campanya de control i sensibilització sobre el respecte als lí-mits de velocitat, que in-clou controls específics en diversos punts de les carreteres espanyoles, a més de l’emissió de fal-ques informatives en rà-dio. Aquesta actuació fi-nalitzarà el diumenge 29 d’agost coincidint amb l’Operació Retorn que posa fi a l’operatiu espe-cial d’Interior per vetllar per la seguretat i fluïdesa de les carreteres durant el període estival. Se-gons les dades de la DGT, un centenar de persones han mort des de principis d’agost en accidents de trànsit a Espanya. E.P.

Page 12: 23 agost 2010

12 - diarimés 23/08/10MÓN

AGÈNCIESMés de 200.000 residents del sud de Pakistan es van veure obligats, durant el cap de setmana, a buscar refugi en les zones altes davant les noves inundaci-ons registrades a la regió i que a dia d’ahir afectaven a quatre grans províncies que inclouen zones urba-nes, segons va informar el director general de l’ofici-na de gestió de desastres de la província de Sindh, Saleh Farooqi, qui va apun-tar que «ara mateix estem centrant-nos en el sud de Sindh. Hem redestinat els nostres recursos a aquesta zona».

El nombre real de vícti-mes mortals de les inun-dacions seguia sent una incògnita ahir diumenge degut al fet que extenses àrees del país seguien es-tant inaccessibles, segons va dir l’ambaixador d’Is-lamabad davant Nacions

Unides, Abdullah Hussain. Ell va afirmar davant l’As-semblea General de l’ONU que encara que la xifra ofi-

cial de víctimes mortals és de 1.500, la veritable podria ser major.

«Encara no sabem quan-

tes persones han mort», va reconèixer durant la seva compareixença en la ses-sió extraordinària de l’As-

semblea General sobre Pa-kistan, que es va perllongar durant dos dies. «Només podem aguantar la respira-ció i esperar que les xifres de víctimes hagin estat me-nors», va afegir.

D’altra banda, el Pakis-tan va anunciar també fa uns dies que prendrà me-sures dràstiques contra els ajuts humanitaris de grups islamistes que intenten aprofitar-se de la frustra-ció de les víctimes de les inundacions. El país té por que si els grups terroristes s’involucren en les tasques d’ajut, la seva lluita contra els talibans quedi afectada.

Mentre el Govern està desbordat pel desastre, or-ganitzacions benèfiques islamistes s’han mobilit-zat per omplir el buit on no arriba l’executiu. El presi-dent del Pakistan, Asif Ali Zardari, va advertir que els militants estan intentant «promoure la seva causa durant les inundacions», fet que ja va succeir després d’un terratrèmol al Caixmir pakistanès el 2005.

Gairebé un terç del país ha quedat inundat i més de quatre milions de pakista-nesos han perdut casa seva per les inundacions provo-cades per les pluges.

CATÀSTROFES

Més de 200.000 persones evacuades al Pakistan per les inundacionsEl nombre de víctimes mortals es desconeix, però el Govern apunta cap a les 1.500

Els pakistanesos han hagut de buscar refugi a les zones més altes de la regió.

ACN

Els 33 miners atrapats des del dia 5 d’agost en una mina de Xile segueixen viusEls 33 miners atrapats des del passat 5 d’agost després d’una esfondra-ment es troben encara amb vida, segons va con-firmar el president de Xile, Sebastián Piñera. Els treballadors van po-der fer arribar a una de les sondes enviades pels equips de rescat una nota en un tros de paper en la qual està escrit amb lla-pis vermell «estem tots bé en el refugi, els 33 vius», va indicar un dels treba-lladors de la mina que va poder veure el document. Més tard el missatge va ser mostrat a la premsa pel propi president Piñe-ra. Després de donar-se a conèixer aquesta in-formació, els familiars, al Campament Esperan-za, al costat de la mina, van aplaudir davant de la bona notícia. En la ma-tinada d’ahir diumenge, una de les sondes va arri-bar fins als 688 metres de profunditat, aconseguint així ubicar-se a tan sols 20 metres del refugi on es troben els treballadors atrapats. EUROPA PRESS

EUROPA PRESSEl primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, es va referir per primera ve-gada en públic a l’anunci de les noves negociacions directes entre israelians i palestins, en un discurs en el qual va expressar el seu

compromís de «sorprendre als escèptics» i sota l’en-teniment que «arribar a la pau és difícil, però és pos-sible».

«Sóc conscient de l’enor-me escepticisme existent després de 17 anys, i és fàcil saber per què», va declarar

Netanyahu, en referència al temps transcorregut des dels Acords d’Oslo de 1993, marc de l’actual negocia-ció. «Volem sorprendre als escèptics, però necessitem a l’altra part», va manifes-tar el primer ministre.

També va manifestar que

arriben a les negociacions «amb un veritable desig d’arribar a la pau, al mateix temps que preservem els in-teressos israelians i, abans que res, la nostra segure-tat», va assegurar davant el seu Consell de Ministres en l’habitual reunió setmanal,

i després de l’anunci realit-zat divendres passat per la secretària d’Estat d’EEUU, Hillary Clinton, de la repre-sa a Washington el pròxim 2 de setembre de les con-verses directes entre amb-dues parts.

Demana compromísEn aquest sentit, Netanya-hu va animar als palestins que exhibeixin compromís en les negociacions, en co-mentaris recollits pel diari israelià Jerusalem Post.

«Si tenim un veritable ali-at en els palestins, serà fac-

tible arribar a un històric acord de pau», va apuntar Netanyahu abans d’insis-tir una vegada més en les condicions necessàries per a aconseguir un resultat sa-tisfactori.

Es tracta, doncs, del re-coneixement de l’Estat d’Is-rael per part palestina, de la solució als problemes de seguretat, d’un estat palestí desmilitaritzat i de l’accep-tació que la signatura de l’acord suposarà la fi defini-tiva del conflicte i no pas un altre context per a la seva represa.

CONFLICTES

Netanyahu: «La pau a l’Orient Pròxim és difícil, però no impossible»El primer ministre israelià vol sorprendre els escèptics en les relacions amb Palestina

EUROPA PRESSEl president iranià, Mah-mud Ahmadinejad, va ser l’encarregat de revelar el primer bombarder no tri-pulat de llarg abast de fa-bricació iraniana, el Karrar. Va fer-ho amb un discurs en el qual va presentar a la

República Islàmica com a «escut de defensa per a les nacions amants de la pau» i en què va amenaçar a «ata-car» qualsevol «ignorant» que s’atreveixi a emprendre una ofensiva contra el país. «Si hi ha algun ignorant, egoista o tirà que vulgui

agredir-nos, desbaratarem les seves intencions abans que arribi als seus blancs», va declarar el president a la presentació de l’aparell, les especificacions tècniques del qual no van ser revela-des.

Pel president iranià, el

Karrar compleix una do-ble funció: «un ambaixa-dor de la mort per als ene-mics de la humanitat, i un missatger de pau i amistat», segons declaracions reco-llides per la cadena de te-levisió iraniana Press TV. L’objectiu del drone, creat

per a la contenció i la de-fensa, segons va apuntar Ahmadinejad, és el de «pa-ralitzar l’enemic en les se-ves bases fins que els rivals de la humanitat perdin tota esperança d’atacar la nació iraniana».

«No volem atacar ningú, l’Iran mai atacarà ningú, però la nostra revolució no pot restar seguda davant de la tirania, no podem ro-mandre indiferents», va as-senyalar en el seu discurs amb motiu de la celebració del Dia de la Indústria de Defensa.

El Karrar és capaç de transportar una gran càr-rega de munició per fer missions de bombarde-jos contra blancs per ter-ra, amb una gran capacitat d’autonomia. És el primer de la línia d’avions no tri-pulats que ja han entrat en procés de producció i que serà seguit del Ra’d (Tro) i Nazir (Missatger). Aquest és el segon avanç en tecno-logia militar presentat per l’Iran, després que diven-dres passat, assagés amb èxit el Quiyam-1 (Renaixe-ment), un nou míssil.

CONFLICTES

L’Iran presenta un bombarder no tripulat com «escut de defensa»Ahmadinejad amença d’atacar aquells que intentin agredir la República Islàmica

Page 13: 23 agost 2010

diarimés - 1323/08/10 ESPORTS

NOUS PUNTS DE DISTRIBUCIÓ DEL DIARI MÉS

El VendrellTanatoriCarrer Apel·les Fenosa, s/n

El VendrellBibioteca PúblicaCarrer Major, 18

El VendrellAjuntamentPlaça Vella, 1

VICENTE M. IZQUIERDOEl Nàstic encara no ha do-nat la plantilla per tancada, ja que encara manca signar un davanter que asseguri els gols suficients perquè el Gimnàstic no acabi la tem-porada amb una xifra tan pobre de dianes com va succeir la passada campa-nya (42 gols en 42 jornades, un gol per partit).

Els dies van passant i resta poc més d’una set-mana perquè quedi tancat el mercat d’estiu i el Gim-nàstic continua a la cerca i captura d’un golejador que es complementi amb Ru-bén Navarro i, segurament també amb Eloi Gila, el jove davanter del filial recent-ment fitxat del Gramenet B i que ha convençut Luis Cé-sar per jugar amb el Gim-nàstic tota la temporada.

El gol és la característica que més es paga en el món del futbol i, per aquest mo-tiu, al conjunt que dirigeix Luis César li està costant molt trobar un «9» de ga-ranties i que no vingui sim-plement a omplir. De mo-ment, el club té a prova Van Beukering, un holandès de 26 anys que està lliure, des-prés de desvincular-se del NEC Nimega holandès, tot i que la passada campanya va jugar cedit a les files del De Graafschap.

La gran dificultat de tro-bar un bon davanter no no-més la té el Gimnàstic, ja que hi ha molts equips de la Segona Divisió que es tro-ben en una situació similar. Albacete, Tenerife, Ponfer-radina, Betis, Salamanca, Granada, Xerez o Numàn-

cia, entre d’altres, són al-guns dels equips que tenen com a objectiu tancar un davanter centre abans que comenci la lliga, una meta

que serà complicat que tots puguin aconseguir, ja que jugadors que actu-ïn en aquesta demarcació i que ofereixin garanties són

molt escassos. De moment, el Rayo es va emportar De-libasic, que era el més de-sitjat. A veure qui és el se-güent que dispara.

La meitat de clubs de Segona esperen signar un «9» abans que comenci la temporada

Els dies passen i la direcció esportiva grana continua a la cerca i captura d’un ‘killer’

FUTBOL

Van Beukering està provant, però no es descarta l’arribada d’un punta

L’odissea de trobar un davanter no només preocupa el Gimnàstic

Fernando Morán va sortir a la segona meitat, coincidint amb el millor moment del Gimnàstic.

OLÍVIA MOLET

FUTBOL

La Ponferradina persegueix la cessió de l’atlètic KekoLa Ponferradina con-tinua confeccionant la plantilla de cara a la pro-pera temporada i ja por-ta alguns dies en acon-seguir la cessió de Keko, de l’Atlètic de Madrid. El conjunt matalasser creu que l’equip recent-ment ascendit a la cate-goria de plata és el millor perquè el jugador conti-nuï la seva progressió i, d’aquesta manera, algun dia sigui un home impor-tant al Vicente Calderón. La Ponferradina també persegueix un centre-campista esquerrà, que també podria tractar-se d’un jugador que arribés en qualitat de cedit i que no representés cap des-pesa per l’entitat. REDAC-CIÓ

FUTBOL

Elvis Onyema, del Barça B, es compromet amb el Recreativo

Elvis Onyema, de 23 anys, ha deixat el Barcelona B per jugar a les files del Recreativo. El davanter, que serà presentat avui, ha signat pel conjunt an-dalús per la propera tem-porada i se suma a la nò-mina de davanters que jugaran al Colombino aquesta temporada, com Aarón, Juan Villar, Kepa, Dani i Pablo Sánchez. El jugador nigerià, que farà 24 anys el proper mes de setembre, va arribar al fi-lial blaugrana procedent del Ceuta, on va anotar 23 gols. La passada tem-porada tot el protago-nisme a la davantera del Barça B la va tenir Jonat-han Soriano, màxim re-alitzador del conjunt de Luis Enrique. REDACCIÓ

FUTBOL

L’Elx fitxa el davanter Linares, procedent del SalamancaEl Salamanca ha anunci-at a les darreres hores el traspàs del davanter Mi-guel Linares a l’Elx, des-prés que els dos clubs acumulessin setmanes de negociacions que, fi-nalment, han arribat a bon port. Linares va ju-gar una temporada al conjunt castellà, en la qual va marcar deu gols i el jugador, de 27 anys, va anotar-ne un total de 34 fa dues temporades a les files del Barbastro, de la Tercera Divisió. Miguel Linares va estar present a la presentació oficial del Salamanca, aquest dis-sabte a la nit, però no va jugar cap minut a causa del seu fitxatge pels ilici-tans, que ja estava tan-cat. REDACCIÓ

FUTBOL

Jordi Pablo romandrà sis mesos de baixa en trencar-se el turmell

Fa pocs dies es va con-cretar la seva cessió al Cartagena, provinent del Màlaga, i dissabte es va conèixer que es perdrà gairebé tota la tempora-da a causa d’una lesió. El futbolista es va lesionar greument durant l’amis-tós que va disputar l’equip murcià al camp del Lorca Atlètic. Els ser-veis mèdics van dicta-minar que el jove, de 20 anys, s’ha trencat el ma-lèol del turmell esquer-re, com a conseqüència de l’entrada d’un jugador rival. En principi, el juga-dor estarà mig any inac-tiu, fet que reactiva l’in-terès del Cartagena en fitxar un jugador de ban-da dreta per cobrir la seva baixa. REDACCIÓ

L’Espanyol s’emporta el quart Trofeu Ciutat de TarragonaEl RCD Espanyol va guanyar, dissab-te, la quarta edició del Trofeu Ciutat de Tarragona, en el partit que el va enfron-tar al Gimnàstic al Nou Estadi. El par-tit va acabar 1-1, però en cas d’empat, el club lliura el trofeu a l’equip visitant. El conjunt que dirigeix Luis César es va mostrar molt pobre a la primera mei-tat, sense ambició ofensiva, però amb una gran fortalesa defensiva. El tècnic gallec va sortir al camp amb quatre de-

fenses purs més Álex Ortiz, que va ju-gar en el centre del camp, acompanyat de Miki i Seoane. Roca, Eloi Gila i Wal-ter van completar l’atac. A la segona meitat van sortir al camp Rubén Na-varro, Morán i Rubén Pérez, entre d’al-tres, per revolucionar l’equip, que va mostrar la seva millor cara després del descans. Rubén Navarro va marcar en el minut 82, de falta directa i Osvaldo va empatar de penal en l’afegit.

Delibasic era un dels més desitjats però el Rayo va aconseguir els seus serveis

Page 14: 23 agost 2010

14 - diarimés 23/08/10ESPORTS

ANTONI RAMOSEl CF Reus Deportiu va tan-car la pretemporada amb una victòria de prestigi da-vant el Badalona (2-0), un equip assentat a la Segona Divisió B. David Querol va el protagonista del matx, en aconseguir els dos gols dels roig-i-negres a la sego-na part.

Amb aquest treballat tri-omf, els de Santi Castillejo finalitzen la pretemporada gairebé immaculats, ja que

només van perdre un par-tit, el segon dels disputats davant els lleidatans del Tàrrega de Primera Cata-lana. La resta d’amistosos van finalitzar amb victòria i empat, i va destacar per so-bre de tots el triomf contra el Nàstic (2-0).

El partit d’ahir contra el Badalona va demostrar que el CF Reus arriba a l’inici de la temporada en bona for-ma, tot i les nombroses bai-xes que acumula l’equip. Els reusencs van jugar amb ritme i frescor, tot i la càr-rega física del mes i mig de pretemporada.

El partitEn la primera part, el joc va tenir domini altern, tot i que les aproximacions més perilloses van ser pels del Baix Camp. Malgrat que ambdós equips van mos-trar-se ràpids en el joc, aquest no va tenir continu-ïtat per les nombroses in-terrupcions per faltes, en algunes oportunitats molt

dures per part dels dos bàn-dols.

Les millors opcions de la primera part van ser lo-cals, al cap de Masqué, que va rematar molt fluix, i als peus d’Álvaro, que va re-

matar una centrada de Pa-llarès fregant el pal. Pel Ba-dalona, només Ferran va tenir una opció clara, però el marcador no es va mou-re i es va arribar al descans amb empat (0-0).

A la represa, Castillejo va donar entrada a Querol, un fet que acabaria sent deci-siu perquè el davanter reu-senc va aconseguir els dos gols del seu equip.

Als deu minuts Pallarès va poder marcar després d’un mal refús del porter visitant, però la seva rema-tada va sortir desviada. La resposta badalonina va ar-ribar en un xut de falta de

David Prats, que va sortir fregant el pal de la porteria d’Àngel.

I al minut 70 el CF Reus va obrir la llauna. David Querol va aprofitar una passada en profunditat de Pallarès per plantar-se da-vant David Valle i acon-seguir l’1-0 pels del Baix Camp. Poc després, el da-vanter reusenc va fer pujar el segon gol, després d’una errada en el refús del porter visitant, que en una sorti-da va enviar la pilota al cos d’un company i aquesta va estavellar-se al pal, que-dant morta sobre la línia de gol. Allà, David Querol no

va perdonar i va fer pujar el 2-0 al marcador.

En el tram final de partit, el CF Reus va poder aconse-guir més gols però Querol, per dues vegades, i Masqué, que va estavellar una pilota al pal, no va tenir la sort de cara i el marcador va aca-bar reflectint el 2-0.

Després del triomf con-tra el Badalona, els de Santi Castillejo han finalitzat els amistosos de pretempora-da. El proper partit serà ja del campionat de Lliga de Tercera Divisió contra el Gavà. El matx es disputarà diumenge, a les sis de la tar-da, a l’Estadi Municipal.

FUTBOL

Querol va ser el gran protagonista del partit en marcar els dos gols

Els reusencs van demostrar que estan a un gran nivell de forma i llestos pel debut

El CF Reus només ha patit una derrota durant la pretemporada i va guanyar un Segona A

El CF Reus tanca la pretemporada amb una victòria contra el Badalona

Una imatge del partit disputat ahir a l’Estadi Municipal entre el CF Reus i el CF Badalona (2-0).

PATRÍCIA HERNÀNDEZ

CF REUS 2CF BADALONA 0CF Reus Deportiu. Àngel, Car-rasco, Roberto, Sangrà, Fer-ran, Marquès (Querol, 45’), Efrén, Masqué, Manolo Mom-fort, 70’), Pallarès (Maxi, 70’) i Àlvaro (Eloi Villa, 70’).CF Badalona. Valle, Vázquez, Robles, Muñoz, Ferran, Prats, Casado, Sergio, Santi Villa, Si-dibe (Obioma, 76’) i Carroza (Robert, 60).Gols. David Querol (70’ i 75’).Àrbitre. Òscar Bergada.Incidències. Uns 300 especta-dors van presenciar el darrer partit de pretemporada.

FUTBOL

El CF Reddis es posa de llarg amb una derrota contra el CF Reus (0-4)REDACCIÓEl CF Reddis va presentar-se davant la seva afició amb un partit davant el CF Reus Deportiu, que va endur-se el triomf davant el seu fili-al de forma clara (0-4). Tot i la contundència del resul-tat no va ser fins entrada la segona part quan els roig-i-negres van aconseguir els

seus gols, ja que fins llavors els de Toni Oruj van aguan-tar molt bé el rival.

Edu Vives va obrir la llau-na al 50’ i abans del 57’ Chumbi va aconseguir un doblet que va col·locar el 0-3. En el tram final, Jor-di Pitarque va arrodonir el marcador amb el 0-4 defi-nitiu.

Abans de començar el partit, es va fer el protocol-lari acte de presentació amb els parlaments de l’en-trenador, Toni Oruj, i el ca-pità de l’equip blanc-i-blau, Toni Barelles.

D’altra banda, el con-junt reusenc va desplaçar-se ahir fins a Salou per dis-putar el Trofeu Salou Platja

d’Europa davant la UD Sa-lou, equip que militarà a la Primera Territorial aques-ta temporada. Els de Toni Oruj van acusar el cansa-ment del partit jugat el dia anterior i les baixes de di-versos jugadors convocats amb el CF Reus i van aca-bar perdent per 2-0 contra els salouencs. Una imatge del partit entre el CF Reddis i el CF Reus (0-4).

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

Page 15: 23 agost 2010

diarimés - 1523/08/10 ESPORTS

REDACCIÓEl Municipal de la Pobla de Mafumet va viure ahir una gran festa en tots els sen-tits. Ahir era el dia en què el CF Pobla de Mafumet es presentava davant la seva afició, de forma oficial, en una de les temporades més il·lusionants que es recor-den en els darrers anys.

El filial del Gimnàstic va fer-se la fotografia de fa-mília davant un municipal ple, que no es va voler per-dre un duel d’alta volada, com va ser el que va enfron-tar l’equip de Kiko Ramírez amb el Castelló, conjunt que la passada temporada jugava amb el Gimnàstic a la Segona Divisió i que ara ho haurà de fer a la catego-ria de bronze, a causa del seu descens, però que serà

un clar aspirant per tornar a Segona.

Els poblencs van guanyar per la mínima (1-0) un en-frontament es va desenvo-lupar a un bon ritme, amb ocasions per part de les dues bandes. Als vint mi-nuts de joc Fernando Véjar, a la sortida d’un córner, va tenir el 0-1, però va enviar l’esfèrica per damunt de la porteria defensada per un Sergio que va ser titular i que va tornar a deixar clar que no li posarà les coses fàcils a Antonio David, el qual ha estat declarat ter-cer porter del primer equip. En el 33’ Albert Virgili, un dels homes més actius del conjunt local, va connectar un dispar des de la frontal que va estar a punt de sor-prendre el porter visitant,

que va poder aturar l’esfèri-ca. Amb l’empat a zero van marxar els equips al des-cans.

Quan havien passat 25 minuts del segon acte, Aa-rón va ser expulsat, fet que va donar vida al filial gra-na, que va aprofitar, im-mediatament, per marcar l’únic gol del partit. Man-caven onze minuts per a la conclusió del duel quan Fran Carvia va ser objecte d’un penal. L’encarregat de llançar-lo no va ser un al-tre que Albert Virgili. Amb el resultat de 0-1 es va aca-bar un partit molt especi-al, ja que va ser el primer en tota la història del CF Pobla de Mafumet que va comp-tar amb un himne. Passió i sentiment de Toni Cruz va aixecar de les cadires tots

els aficionats, que d’ara en endavant hauran de cantar durant els partits.

FUTBOL

El filial del Nàstic venç un equip de superior categoria i deixa clar que aquesta temporada hi té molt a dir

Virgili va ser l’autor de l’únic gol del partit, en transformar un penal comès sobre Carvia

Per primer cop es va escoltar l’himne ‘Passió i sentiment ,́ compost per Toni Cruz

La Pobla venç el Castelló 1-0 amb gol de Virgili en el dia de la seva posada de llarg

El partit es va presentar igualat, però va guanyar l’equip de menor categoria.

CRISTINA AGUILAR

CRISTINA AGUILAR

La plantilla del CF Pobla de Mafumet, al complet.

FUTBOL

El Bonavista s’emporta l’Ortega Parejo en guanyar el Nàstic B (2-1)REDACCIÓEl Bonavista va proclamar-se el campió del Trofeu Or-tega Parejo, desenvolupat a l’estadi de l’Atlètic Camp Clar. Els de Ponent van vèncer per un ajustat 2-1 el Gimnàstic B en un partit molt igualat i en què va as-sistir un nombrós públic, tal i com sempre succeeix

en aquest tradicional tro-feu.

Curiosament va ser l’equip d’inferior catego-ria el que es va emportar el gat a l’aigua. El Bonavista va arribar a la final després de derrotar dissabte l’Atlè-tic Camp Clar, en un par-tit en què els dos conjunts van aprofitar per realitzar

les proves necessàries de cara a l’inici de la compe-tició, que cada dia és més proper. A l’altra semifinal, també disputada dissabte, el Nàstic B es va desfer del juvenil del CF Reus, en un altre partit que va acabar amb sorpresa.

En tercera posició al podi va acabar l’Atlètic

Camp Clar d’Isaac Fernán-dez, que va derrotar per un clar 3-1 el juvenil reusenc, en el que va ser tota una festa del futbol, un torneig que cap veí del barri de Po-nent es vol perdre i que any rere any es va consolidant com una de les cites més esperades de l’època esti-val. Una imatge de la final, a l’Estadi Ortega Parejo.

CRISTINA AGUILAR

Page 16: 23 agost 2010

16 - diarimés 23/08/10ESPORTS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com.

Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

Moltes Felicitats Silvita!!! Ets la mi-llor i t’estimem moltísim.. 32 anys a la flor de la vida!!! Els teus amics.

FELICITATS

Moltes felicitats avi, t’estimem molt. De part dels teus fills i néts.

¡Felicidades tesoro! Por tu segun-do cumpleaños, muchos besos de tus papis.

Felicidades Izarbe, en el 2º aniver-sario de tu cumpleaños. Tus pa-pas, hermanita y abuelos.

Bienvenido a club de los 50, cada vez somos más. Felicidades de parte de «La colla dels endeu-tats».

Felicidades Kiko, el día 16 cumplis-te 3 años, eres lo más guapo del mundo para todos. Y felicidades yayo, que hoy cumples 60 años.

ANTONI RAMOSJoseba Aramburu és el pri-mer fitxatge de l’ADT Tarra-gona de cara a la imminent temporada a l’Adecco Plata. El pivot basc, de 2,04 d’al-tura i 27 anys, és la prime-ra peça del joc interior dels tarragonins i arriba proce-dent del Layma Coruña, on la passada temporada va disputar 31 partits, acredi-tant 9,1 punts i 4,8 rebots, en poc més de 25 minuts de joc per partit. Anteriorment va militar al Navarra, al Menorca o l’Inelga Cefrico.

El nou jugador de l’ADT, que ha signat per un any, és un home interior amb gran corpulència física que

té com a gran virtut el joc d’esquenes a la cistella i el seu excel·lent moviment de peus. Segons va expli-car el capità tarragoní Da-vid Viñas, Aramburu «és un dels millors pivots na-cionals de la categoria que destaca pel seu talent i la seva intel·ligència, que el converteixen en el millor interior passador de l’Adec-co Plata».

Amb l’arribada d’Aram-buru, l’ADT Tarragona ja té confirmats dos jugadors, el citat pivot basc i el capità David Viñas, que tenia con-tracte en vigor. A aquests dos jugadors cal afegir el jove Marc Chaves que, a

falta de confirmació oficial, farà el salt al primer equip des del sub-21, on ha realit-zat una molt bona tempo-rada.

Durant aquesta setmana el club de Torreforta busca-rà tancar la plantilla amb

l’arribada de sis o set juga-dors més. En la posició de base, l’ADT treballa amb els noms de Jon Santama-ría, Carles Canals (Alaior Menorca) i Jordi Bataller (Sant Josep Girona) per a dues places, mentre que

com a alers el nou entrena-dor, Mateo Rubio, ha dema-nat el fitxatge de l’ex CBT Òscar Andrés, el curs pas-sat a l’Hospitalet.

La pretemporada dels de Ponent començarà el pro-per dilluns, moment en què la directiva tarragoni-na i el nou tècnic volen te-nir enllestida la plantilla. El primer partit oficial serà contra el CB Prat en Lliga Catalana.

BÀSQUET

El pivot basc, de 2,04 d’altura i 27 anys, prové del Leyma Corunya

El pivot destaca per ser un jugador intel·ligent amb gran visió de joc i bons moviments

L’ADT espera tancar aquesta setmana entre sis i set fitxatges per completar la plantilla

L’ADT Tarragona reforça el seu joc interior amb Joseba Aramburu

Joseba Aramburu amb la samarreta del Leyma Coruña durant la passada temporada.

LA OPINIÓN A CORUÑA BÀSQUET

El CB Tarragona engega oficialment la pretemporada amb el primer entrenamentEl CB Tarragona inicia avui la pretemporada de manera oficial amb el primer entrenament del curs, que tindrà lloc al pavelló del Serrallo, a partir de dos quarts de set de la tarda. Des de divendres passat Ferran Torres, Lluís Jacas i Da-vid Fernández, els tres que continuen del curs passat, i Roger Fornas, un dels fitxatges d’enguany. A dia d’avui la plantilla de Berni Álvarez comp-ta amb vuit jugadors, els quatre que ja s’han en-trenat, a més del renovat Terrence Oglesby, el cedit Juan Alberto Aguilar i els nous fitxatges Alex Fran-klin i Alejandro Alba. En principi queden tres ju-gadors per tancar, un base, un aler nord-ame-ricà i un jugador interior, que podria ser Michel Di-ouf, a qui el club blau ha ofert la renovació per una temporada i que estaria a punt de signar la seva continuïtat, segons va anunciar ahir Tarragona Ràdio. REDACCIÓ

HOQUEI PATINS

El Moritz CE Vendrell inicia la segona setmana de pretemporadaREDACCIÓEl CE Vendrell afronta ja la segona setmana d’en-trenaments de pretempo-rada amb la vista fixada en dijous, quan iniciaran una estada de quatre dies a Camprodon. Allà, on s’hi estaran fins diumenge, els vendrellencs disputaran el

seu primer partit de prepa-ració davant el Roncato Vic, un dels millors equips de l’OK Lliga, dissabte a la pis-ta del Ripoll.

El conjunt del Baix Pene-dès presenta enguany cinc novetats, quatre a la pista i una a la banqueta. Com a jugadors s’han incorporat

els exjugadors del FC Bar-celona Lluís Ferrer i Carles Grau; Christian Rodríguez, del CP Vilafranca; i el fit-xatge estrella, el que durant anys va ser capità del Reus Deportiu, Jordi Garcia. A la banqueta, Xavi Mestres ha estat substituït per Guillem Cabestany, que debuta com

a tècnic després de penjar els patins a fins la de la pas-sada temporada.

La pretemporada dels vendrellencs inclou diver-sos partits, entre els que es disputaran a casa hi ha el del 9 de setembre contra el Barça i el del 15 de setembre contra el Vilafranca. Imatge d’un dels entrenaments del Vendrell la setmana passada.

CEDIDA

Page 17: 23 agost 2010

diarimés - 1723/08/10 ESPORTS

TENNIS TAULA

REDACCIÓSergio Martínez, que per-tany a la disciplina del Club Tennis Taula Falcons, es va imposar, dijous passat, en el tradicional torneig de tennis taula de Sant Magí, que es va desenvolupar a les instal·lacions del Club Natació Tàrraco. Martínez es va imposar en l’enfron-tament final a Max Ugarte, palista de Tarragona que també juga a l’equip del

Club Tennis Taula Falcons. El tercer lloc va ser per Ál-varo Barreneche, també tarragoní.

En la categoria d’aficio-nats el vencedor absolut va resultar Matías Rodríguez, que va estar seguit de Ra-mon Masip i Alicia Jarma, segon i tercera, respectiva-ment. José Cosano, regidor d’Esports de Tarragona, va realitzar l’entrega de pre-mis.

Sergio Martínez es proclama campió en el torneig de Sant Magí

Els vencedors del torneig, amb les copes de campió.

CEDIDA

Tarragona. Carlos Martínez Ferré. Ha mort als 57 anys. El seu funeral serà avui, a les onze del matí, a l’església de Sant Fructuós.

Manuel Montardit Cartaña. Ha mort als 89 anys. El seu funeral serà avui, a les onze del matí, a l’església de Sant Francesc.

María de la Encarnación Gallego Soria. Ha mort als 97 anys. El seu funeral serà avui, a les cinc de la tarda, a l’església de Sant Sebastià de la Canonja.

Reus. Joana Mestres Casals. Ha mort a l’edat de 80 anys. El funeral tindrà lloc avui, a les nou del matí a l’església de Crist Rei de Reus.

DEFUNCIONS

Page 18: 23 agost 2010

18 - diarimés 23/08/10OPINIÓ La secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659

Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Victoria Castillo, Carme Mas, Esther Valcárcel, Vicente Izquierdo, Mònica Just, Antonio Ramos. Especials: Carme López. Tancament: Mario Ló-pez. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/Sor Lluïsa Estivill, 16. baixos.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

El dia de Sant Bartomeu, pa-tró del poble i en honor a qui es celebra la Festa Major, és

tradició que les parelles del poble, les autoritats i el seguici popu-lar acompanyin el Sant pels car-rers de Roda de Barà en processó. Les noies porten el feinador guar-nit amb puntes amb el Pa Beneït: barquilles guarnides amb flors que s’ofereixen al patró el dia de la seva gran festa. En acabar, es fa la subhasta de la coca del goig. Aquesta és una de les tradicions més arrelades de la nostra Festa Major.

Provoca tristesa i indignació

veure com el titular eclesiàstic del poble, que en el seu escrit en el programa de la Festa Major convi-da tothom a la festa, però a alguns no els ha posat plat, ha anat canvi-ant aquesta tradició: ha modificat el trajecte per no passar pel casc antic del poble; l’any passat va fer sortir el Sant del pavelló polies-portiu en lloc d’anar a recollir-lo a l’Església. I enguany, ni això: Sant Bartomeu no sortirà a la proces-só que homenatja el seu dia. Fóra millor que el titular de la parrò-quia pensés més en Sant Barto-meu i menys en el seu ego. La pro-cessó de la Festa Major es pot fer

sense rector, però no sense Sant Tota aquesta disbauxa neuro-

nal no seria possible si, qui sem-pre es posa en boca la defensa de

les tradicions del poble, la regido-ra de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Barà i la resta de l’equip de govern, no fossin còmplices directes de tot aquest batibull. Si per a aquesta persona el Pa Bene-

ït representa «anar a passejar co-ques», com ja ha declarat a la ràdio municipal, no és digne d’ocupar aquest càrrec, ja que ella hauria de ser la primera avaladora d’aquesta riquesa cultural de Roda de Barà.

Les tradicions no són modes. Poden anar evolucionant amb el temps, però mai perdre el sen-tit que hi van donar els nostres avantpassats.

Ni el rector ni la regidora són ningú per manipular la riquesa cultural del poble i emmotllar-la als seus desitjos, obviant l’essèn-cia de la nostra tradició que hem mantingut des del segle XIX.

Tarragona es una ciudad para disfrutarla todo el año, pero especialmente en ve-

rano. Es la época perfecta para compartir el entorno urbano y utilizarlo como espacio ideal de convivencia. En este sentido, el papel de las entidades y asociaci-ones, y más concretamente las de vecinos, es fundamental.

Un barrio es mucho más que una zona geográfica de la ciudad. Para cada uno de nosotros, las calles y plazas de nuestro barrio constituyen la prolongación na-tural de nuestras casas, de nues-tro espacio íntimo y el escenario cotidiano en el que desarrollamos el proyecto vital de cada uno. En definitiva, el barrio es el espacio urbano más próximo al cual nos sentimos vinculados, también emotivamente, de una manera muy especial.

Las fiestas de barrio, tan habitu-ales en este período del año, han

ejercido desde siempre una fun-ción cohesionadora. Como ma-nifestaciones culturales y festivas que son, contribuyen a aflorar y resaltar los aspectos más positi-vos de la convivencia ciudadana que, a menudo, pasan desaperci-bidos ante las prisas y los contra-tiempos de la vida cotidiana.

La Conselleria de Relacions Ciutadanes demuestra la funci-ón impulsora de la convivencia y el civismo, acercando la fiesta y la cultura a los barrios, como parte de su propia actividad pero con-tando siempre con la implicación ciudadana, trabajando codo con codo, con las correspondientes entidades vecinales. Trabajamos para tener unas asociaciones fu-ertes, dinámicas, con iniciativa propia, que hagan escuchar sus propuestas y que se comprome-tan con la mejora de la ciudad ac-tual pero también con su desarro-llo futuro.

A pesar de la vitalidad del mo-vimiento asociativo, fenómenos como la globalización, las nuevas tecnologías de la comunicación o la competitividad, favorecen el individualismo. Por eso, desde la Conselleria de Relacions Citada-nes estamos alentando y favore-ciendo todas aquellas iniciativas

capaces de fortalecer el tejido social. Hemos revisado a fondo y mejorado el proceso de concesi-ón de subvenciones, ampliado y potenciado el uso del Hotel d’En-titats y iniciado una línea de cola-boración con las ciudades herma-nas, fundando el pasado mes de mayo la Red Europea de Ciutats Germanes que tiene su sede per-

manente en nuestra ciudad.El Plan 2022, presentado hace

unos meses por el alcalde Balles-teros, contará, de manera muy destacada, con las aportaciones que desde las distintas entidades y asociaciones se hagan. Para te-ner una Tarragona fuerte, nece-sitamos entidades y asociaciones

fuertes. Nuestra línea de traba-jo ha sido, desde el primer día de mandato, de gran compromiso con todas ellas, implicándolas en todas las decisiones importantes, manteniendo un diálogo cons-tante y sincero, y reconociendo el papel fundamental e indispen-sable que tienen para estructurar un espacio social cada día mejor.

TRIBUNA

«Las calles y plazas de nuestro barrio constituyen la prolongación natural de nuestras casas»

«Podem anar evolucionant amb el temps, però mai perdre el sentit que hi van donar els nostres avantpassats»

Compromiso con las entidades y asociaciones

Manuel López PascaTinent d’alcalde de Relacions Ciutadanes a l’Ajuntament de Tarragona

«Fenómenos como la globalización, las nuevas tecnologías o la competitividad favorecen el individualismo»

La coca del goig o el goig de la coca?

Pere CompteRegidor de CiU de Roda de Barà

EDITORIAL

Ahir van acabar els darrers actes de la Festa Major de Sant Magí. És cert que les

festes van acabar en si dijous, amb la Diada de Sant Magí, que va estar passada

per aigua, però ahir encara mancaven d’altres actes com la regata o el lliurament

de premis del Concurs Internacional de Cantautors Jordi Francolí. El cert és que

les festes han estat força entretingudes i que hi ha hagut activitats per a tot tipus

de públic. La regidora encarregada, Sandra Coloma, va fer una valoració molt po-

sitiva de com s’han desenvolupat les activitats i del públic que hi ha assistit. Fins

i tot es va mostrar positiva, massa, en la valoració realitzada del concert de Mi-

guel Bosé. Potser és cert que la mitjana d’assistència als concerts d’estiu és d’unes

4.000 persones, però posar 8.000 entrades a la venda i registrar 4.100 persones és

una xifra molt baixa. A més, tenint en compte el personatge i la seva rellevància,

el dubte de l’èxit encara és més important.

El balanç

Page 19: 23 agost 2010

diarimés - 1923/08/10 CLASSIFICATSdiente. Obra nueva por 215.000 euros. Visítelo. Tel. 977 24 44 66.

TORREFORTA, pisO im-pEcAblE 2 años de uso, zona residencial, 3 hab, 2 baños, galeria, cochera privada para 2 coches + jardin. Semiamueblado. Urge vender por trasla-do. 195.000 euros. Tfn. 600.583.280

iDEAl GENTE JOVEN, DispONEmOs de vivien-das económicas para com-prar, también en opción a compra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavista. Facilidades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

sANT pERE i sANT Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra mar II. Tel. 691.215.484

sANT pERE i sANT Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions

entrar a vivir, sin ningún tipo de reforma. 210.000 euros. T.977.25.09.93.

TORREFORTA , bONiTO pisO de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, co-cina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y tras-tero. Exterior y soleado. Totalmente reformado. Tel. 615. 891. 932

EN VENDA pis A sp i sp C/Violant d´Hongria, 2 banys, 2 terrases, parquet, calefacció , 3 habitacions. Preu: 190.000.euros nego-ciables. Interesats trucar al telèfon 629.48.54.57.

c/smiTh, TARRAGONA, 2 hAbiTAciONEs y dos baños, salón indepen-

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

TARRAGONA - l´AlbADA pis semi-nou de 3 dorm., 2 banys, cuina-off, amb ga-leria ,s-menjador amb bal-cons, a/a, exterior asso-leiat, ascensor, parquing inclós. 175.000 euros. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

sAN pEDRO Y sAN pA-blO, piso en C/ Violant d’Hungría, 3 habitaciones, amplia cocina, galería, 2 baños, terraza, parking y trastero, amuebla-do y zona comunitaria con piscina. MUY SO-LEADO. Por: 190.000 euros.T.977.25.09.93.

OpORTUNiDAD sANT pERE i sANT pAU, Blo-que Europa, piso de 3 habitaciones, baño, gran cocina con galería, sal.-comedor, amplia terraza, bien orientado, exterior, céntrico, buenas vistas. Buena relación empla-zamiento, superficie,

precio. Por: 150.000 euros.T.977.25.09.93

chAlET EN El cENTRO de Tarragona ciudad. Dos plantas, bodeguilla rústica y jardín. Aceptamos piso a cuenta como forma de pago. Tfno: 977 22 66 52 web: www.promysa.com.

TORREs ROmA EN TARRAGONA, amplio piso impecable, de 4 habitaciones, 2 baños, bien orientado. 400.000 euros.T.977.25.09.93.

El sERRAllO, ObRA NUEVA, pisos con 2 ha-bitaciones, totalmente equipados, cuquísimos, edificio “Ser Marino”, acabados modernos y de diseño. Desde 155.000 euros.T.609.44.22.39

TORREFORTA ENsAN-chE, ViViENDA EN venta, impecable, con 4 habita-ciones, 2 baños comple-tos, esquinera, delante de amplio parque, muy deco-rada, reformada, lista para

dobles, bany complet, cuina e qui pada, ga leria, saló-menjador. To tal ment reformat + mo bles. Preu 105.000 eu ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

VENDO pisO céNTRicO, DE 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre cio nego-ciable.

Altres poblacions

lA mORA. ADOsADO 145 m2. 4 habitaciones, 2 dobles, 2 baños, A.A, calefacción gasoil. Par-king 50 m2. Gran zona comunitaria. Precio inte-resante. Urge vender. Tel: 636.408.164

sE VENDE TERRENO RúsTicO de 5.500 m2 con dos casas grandes, piscina, zona tranquila, reservada entre Tarragona, Valls y Reus. Tel: 689.906.650

lA sElVA DEl cAmp, Mas de 50mts, 2 magatzems, piscina, dues basses, al-jub, aigua de pluja, electr. Finca de 7700mts: 120.000 euros 676.796.563

DE pARTicUlAR A pAR-TicUlAR a Vilallonga del

Camp, casa arrenglerada d’obra vista, garatge 2 co-txes, cuina àmplia, menja-dor gran, 3 habitacions, 2 banys i lavabo, buhardilla habitable, calefacció, jardí de 50 m2. Preu: 270.000 euros negociables. Tel. 609.491.560

lA cANONJA, pisO sUpER económico e impecable! Con 4 habi-taciones, sal.-comedor, 2 baños, cocina indepen-diente, galería, soleado. OPORTUNIDAD. 130.000 euros.977.25.09.93

RiUDOms. UlTims pi-sOs pROmOciÓ OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. Climatit-zació per conductes. Jardí. Piscina comunitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Qua-litats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

TARRAGONA – MUY CÉNTRICO.

C/ Lauria, 4 dormitorios, baño y aseo, cocina con galería cubierta,

salón-comedor con balcón cubierto.

Trastero.Exterior, tranquilo y

muy soleado.252.000 euros

negociables. Opción a parquing.

Tel: 660.381.836 - 669.007.011 -

687.938.899

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.

COM (buscar chalets la Pobla)

Tel: 977.84.28.21

ALFORJA. Terreny urbà de

1.000m2 de parcela, casa de 140m2, 1

poupropi, 2 basses, garatge per a 2

cotxes, portxe amb barbacoa, gas butà,

terres de gres. Preu: 128.000 euros

Tel.: 615.620.161

¡¡OPORTUNIDAD!! Chalet en Bosques

con piscina, 480.000 euros.

Tel. 650.342.563

Page 20: 23 agost 2010

20 - diarimés 23/08/10CLASSIFICATSBAIX CAMP. CAsA de poble 320 m2, bones vistes, moltes possibili-tats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

VILALLONGA deL CAMP, OPOrtuNIdAd por traslado, vendo piso por hipoteca pendiente, piso con 2 habitaciones, cocina independiente, 2 baños, soleado, amplia terraza, parking y trastero. Edificio de reciente construcción. Hipoteca de 155.000 euros.T.977.25.09.93.

VILA-seCA (AV. r. d’OLzINA, 27 5-2), pis s-nou de 3 dorms., sala menjador amb balcó, cui-na, 2 banys,, calefacció, moblat, exterior, pàrquing opc., 170.000 euros NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

CONstANtÍ, OBrA NOVA dIreCte promotor casa 4 dormitoris, 2 banys, 181m² jardí privat, garatge per 2 cotxes, Possibilitat de Lloguer amb Opció a Compra. tel. 977.240.071 / 977.524.279

eL MOreLL- C/ JACINt Verdaguer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, amplio co-medor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

terreNO eN sALOu, CtrA. De la costa, para

edificar edificio plurifa-miliar de 12 viviendas. T.977.25.09.93.

sALOu, zONA PueBLO terreNO para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93

sALOu, C/ LLOrer zONA estival, terreno para cons-trucción de 2 casas con proyecto. 215.000 euros. T.977.25.09.93.

sALOu, zONA estI-VAL, terreNO urbani-zado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 180.000 euros.T.977.25.09.93.

reus. PIs de 3 habi-tacions, calefacció, 1er. sense ascensor, 120.000 euros.Tel. 977 32.13.03

LA seCuItA- CtrA. tAr-rAGONA, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitaciones, 2 baños completos y un aseo, amplio comedor con chimenea, 2 terrazas y dos balcones, garaje priva-do, próximo a la estación del AVE. Precio: 275.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

de PArtICuLAr A PAr-tICuLAr, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Urbanització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

MONtBrIó. ref. 595. PIs semi-nou. 80 m2 utils. Antiguitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cui-na americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter-rassa 20 m2. Pisicina co-

munitaria. Pàrquing. Molt lluminós. Preu 156.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

PrOMOCIó OBrA NOVA A RIUDOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí, pis-cina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros.Tel. 977 81.40.10

LA seCuItA. OBrA Nue-VA. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui pada. Pàr-quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

ref 5570. PIsO eN venta Reus. C/ Jurats un 5º de 3 hab, baño y cocina, balco-nes con ascensor, necesita reformas, precio: 66.000 euros. 617.472.053

VILA-seCA. PIsO de 3 dormitorios, co ci na in de-pen di ente, sin as censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings

NAu eN VeNdA rIu-dOMs. Superficie 520 m2. Nau aparador. Par-ket. Oficines. Fals sostre. Instal·lació elèctrica. Bo-ques d’incendi. Extractors. Ben comunicat. Facilitat aparcament. Preu 290.000 euros Possibilitat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

PLAzA de PArkING. zONA Gasómetro. 34.000 euros. Tel. 609.446.083

VeNdO PArkING zONA PLAzA Monrius. C/ Sel-

va del Camp. Coche pequeño/mediano. Tel.: 696.863.847

• Lloguer

Tarragona

C/ JAuMe I, PIs de 1 dorm. s-menjador amb balcó, cuina americana, 1 bany , exterior, assoleiat, ascensor i com., inclosa. 420 euros/mes. NOU HÀ-BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

LLOGuer JOAN XXIII, dOs dormitoris amb mo-bles, tot inclós, 600 euros. Tel. 620.264.632

tArrAGONA PArA estu-dIANtes Y PROFESORES. Alquilo pisos amueblados a partir de 300 euros. Tel. 615.478.965 mensuales

AV. CAtALuNYA, PIs , de 4 dorms., sala menjador amb balcó, cuina office amb galeria, bany com-plert i lavabo, armaris en-castats, exterior, assoleiat, ascensor, i mobles. Ideal estudiants. Comunitat in-closa. 600 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

sP I sP,- AV. Paisos Cata-lans, pis s-nou de 2 dorm., s-menjador amb terrassa, cuina office, bany com-plert, ascensor, zona com. amb piscina, com. inclosa. 600 euros/ mes.NOU HÀ-BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

PIsO AMueBLAdO, 3 hABItACIONes, Pere Martell. Tel. 618.566.997

CALA rOMANA, PIs tOt reformat de 4 dorm., s- menjador amb terrassa , cuina office amb galeria, 2 banys, moblat , calefacció, pk opcional i com. inclosa. 750 euros/ mes.NOU HÀ-BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

sP I sP- J. Molas i Saba-té. Pis s- nou de 2 dorm. s- menjador amb terrassa, cuina, 1 bany , calefacció, ascensor, assoleiat , pk i com. incl. 550 euros / mes. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

ALquILer de APArtA-MeNtO de obra nueva, vistas al mar, sin muebles con pk por 570 euros /mes. 659 50 31 62

Altres poblacions

reus, sANt MAGÍ ALe-Gre , s/ nou de 2 dorm.. 1 bany, s-menjador amb balcó, cuina amb vitro, assoleiat, amb mobles, pk i comun., inclosa. 480 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

VALLs (3-f), PIs s-NOu de 2 dorms., sala menja-dor amb balcó, cuina amb vitro., bany complert, pk i traster incl., amb mobles i comun. incl. 520 euros/mes.NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

reus. ALquILO estu-dIO CéNtrICO amuebla-do 400 euros + nómina, fianza una mensualidad. Tel: 639.375.753

reus, trAVesserA de st. Pau, pis s/ nou de 1 dorm., sala menjador , cui-na amb vitro, bany com-plert, a/a ascensor, moblat , pk i com. inclosa. 450 euros / mes.NOU HÀBI-TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

BusCO PLAçA de PAr-kING zona Rambla, c/Unió. 669.863.916

Traspàs

TREBALL

se PreCIsA OfICIALA PArA Peluqueria Rasgos de Reus, con experiencia. Interesados llamar al tel. 977 32 02 03

eMPresA LÍder AL seC-tOr del moble precisa dependent/a per a Reus. Es requereix: Experiència en el sector. Iniciativa prò-pia i bon tracte. In teres-sats /ades tru car al 696. 979.769 per a con certar entrevista

LIMPIezA JArdINes, POdA de moreras, pinos, palmeras. Instalación de barbacoas. 10 euros/hora. Tel: 669.314.827

reus. señOrA CuIdA-rÍA NIñOs tardes. Tel. 977 32.19.32 / 630.253.343

se PreCIsA PeLuquerA CON experiencia y que sepa manicura. Buen am-biente y retribución según valía. Tel: 977- 22.81.88

NeCesIteM PrOfes-sIONAL CONeIXedOr deL ram de pastisseries i

VeNdO PArkING C/ IBIzA, 34.000 euros. Tel. 647.411.210

REUS. Traspaso local céntrico

60 m2.Ideal oficinas.

Todo nuevo, mesas, muebles, etc.

A punto para entrar.37.000 euros.

Tel: 670.349.494

REUSVenta de plazas de

parking y 9 trasteros.Zona Camí de

Tarragona.212.500 euros.

Buena rentabilidadTel: 609.78.78.78

Page 21: 23 agost 2010

diarimés - 2123/08/10 CLASSIFICATSHAWAIANA, “25 añitos”, morbosa…sumisa…grie-go… ¡adicta a todo! (30 euros). Tel. 689.263.145

AINHOA. 25 años, espa-ñola, 24 hrs. Salou. Tel: 625.945.867

EspAñOlA rubIA re-cibe en privado. Tel: 652.593.908

sE NEcEsItA chicas para piso relax. 695.917.070

MIrIAM jOvENcItA todo gusto cliente. 695.917.070

GINA. tENGO 18 años. Tel. 686.526.657

cINcuENtONA rEus. Francés completo, beso negro. Sólo españoles. Tel: 681.126.044

rEus. FrANcÉs INOL-VIDABLE A PELO con orgasmo 20 euros.Tel: 618.459.632

ANA, MAdurItA, espa-ñola. Todo de todo…Dis-creta. ReusTel: 659.377.652

AlIcANtINA 45 años. Re-llenita, peludita. 30 euros. Reus. Tel: 639.719.673

rubIA tEtONA, desde 30 euros. Sóla. Jóvenes, maduros y principiantes. 24 hrs. Tarragona.Tel: 660.510.362

EspAñOlA “MONtsE-rrAt”, francés bebi-do…culito tragón…Tel: 688.296.177 (30 euros)

5 rusAs ESPECTACULA-RES 19/25 años, guapas, morbosas y complacien-tes. Te esperan en Cam-brils.www.alinarelax.com. Tel: 664.563.275

sAlOu. purI 100 pecho, morbosa. Recibo sola. Tel: 649.191.271

jOvENcItA, cArIñOsA, atención las 24 hrs.30 euros servicio completo. Tel: 665.803.332

pastisseries industrials. Per tasca comercial. [email protected]

rEus. s’ OFErEIx sEN-YOrA per acompanyar a nens a l’escola per els matins. Tel. 977 32.23.92 / 659.629.912

EMprEsA lídEr Al sEc-tOr del moble necessita repartidor/muntador de mobles amb experiència. Amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. Incorporació immedia-ta. Interessats trucar al

sE OFrEcE pAlEtA pArA hacer reformas en general. Económico y serio. Tel. 615.891.932

COMPRES

prudIx cOMprO OrO jO YAs usa das, MEjOr prEcIO, pAGAMOs Al INstANtE. O’Do nell, 25 junto PA SEO PRIM- RE-US. Tel. 977 32.82.24. EN bENvINGut sOcIAs Nº 32 (El tANcAt) El vENdrEll (tArrAGO-NA).977.18.15.15

dINErO Al INstAN-tE. cOMprA DE ORO Y JOYAS MC. Máxima tasa-ción. Raval Martí Folgue-ra, 27. Reus. Te l . : 977.32.17.27. TAR RA GONA, C/ CAPUTXINS, 28

cOMprA dE OrO MáxI-MA cotización, rescate de

NOvEdAd MArINA, guapísima rusa, 19 años, cariñosa, complaciente, francés sin. (Cambrils). Tel: 664.563.275 www.alinarelax.com.

sAlOu. dIscrEtO, do-minicana y española, ca-chondas, besos con len-gua, francés natural. Tel. 658.392.009

ExpErtA EN MAsAjEs antiestrés y ansiorelajan-tes. Tel: 658.438.386

NAtAlI, guapísima po-laca, 120 pecho, amante complaciente, masajes eróticos, francés natural.(Cambrils). www.alinarelax.com. Tel: 664.563.275

GuApísIMA 20 años, cuerpo impresionante, masaje completo. Tarrago-na. www.marinarelax.com. Tel: 669.262.608

vIudAs dEscONsOlA-dAs. ¡Córrete las veces que quieras!… (30 euros). Tel. 688.244.380. Salidas

trAvEstísIMA KArIN. Espec t a cu l a r. V i c i o s a .Dotadísima.Orgásmica.Besucona. salidas. TEL: 680.874.562

sAlOu. sEpArAdA mor-bosa, atractiva, buenos pechos, masajes y algo más… Tel: 680.970.343

bEsO NEGrO, griego, garganta profunda, masa-jes anales desde 20 euros. Tel. 628.984.219

rEus ¡25 euros! CRISTI-NA, 140 pecho, melena rubia. ANDREA, pelirroja. Tel. 653.613.385

AlExANdrA, rusA espectacular, 26 años. Amante exquisita, juegos eróticos, placer 100%, ¡To-dos los servicios!. (Cam-brils). Tel: 664.563.275 www.alinarelax.com

póliza de empeño Monte de Piedad MC oro, Plaça Pastoreta nº 2 - REUS. Parking gratuito. Tel. 977 33.33.10

TAROT

tArOt ArIsAM. tE AclArA tus dudas amor, pareja, salud trabajo y di-nero. Tel. 806.40.11.38

sEñOrA MAríA tArO-tIstA Y VIDENTE consulta en Reus y Salou. Tel: 977 – 32.66.59

vIdENtE AFrIcANO – prOFEsOr MAdIu Soluciona cualquier pro-blema: amor, suerte, dine-ro, trabajo, mal de ojo, ne-gocio, justicia, impotencia sexual. Protección contra enemigos. Recuperación de pareja. ¡¡rEsultAdOs y EFIcAcIA EN uNA sE-MANA!! Tel: 617.707.951 --- 977/ 31.27.54

tArOt bEl. 15 AñOs de experiencia.Consulta en Tarragona centro. 20 euros. Tel: 667.031.194

lA brujItA HEcHIcE-rA ¡NAcí para ayudarte! Videncia, Tarot, Péndulo. Aciertos garantizados. 806 516 508 Aclara tus dudas. ¡Llámame! Te atenderé personalmente 24h. Ma-yores de 18 años.

MOTOR

HONdA cIvIc 1.4 90 cv, 3 puertas, Gasolina,

977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores

AMISTAT

¿QuIErEs ENcONtrAr AMIstAd, pArEjA, gru-pos y cenas? ARA-VIU. Tel. 977 24.38.70 / 630.432.999

cIps club AMIGOs. OrGANIzA psicóloga. Tel: 977 243 029 -- 625.496.482. www.ci-ps.com

sE OFrEcE GIGOló MAYOr para señoras mayores. Seriedad. Tel. 648.978.314. Hombres NO

REFORMES LLAR

AlbAñIlErIA. rEAlIzA-MOs tOdA clAsE de trabajos. Presupuestos sin compromiso. Sr. Co-dina. Tel. 977 54. 12.34 - 609.240.935

pINturAs cObO, pIN-turAs EN general, par-ticulares, comunidades, presupuestos sin compro-miso. Tel. 669.161.419

Año 99. 145.000km, 2.500 euros Tel. 627.001.614

ALTRES

sEñOr rEspEtuOsO, agradable y moderno con pérdida de memoria ne-cesita actualizar manejo del móvil preferible con mujer joven de Tarragona capital. TEL: 977.23.92.35-669.75.80.77

RELAX

vANEssA jOvENcItA, cariñosa. 50 euros 2 servi-cios. Reus. Tel: 671.788.470

FINA cOrdObEsA. Com-pleto 30 euros. Reus. Tel: 671.132.020

clAudIA jOvENcItA, cariñosa, 30 euros com-pleto. Discreto. Reus. Tel: 698.270.133

vIcKY EspAñOlA, besu-cona. Todos los servicios. Reus. Recibo sola. Tel: 660.056.981

GuApísIMA MAsAjIstA titulada, 120 pecho natu-ral, lencería provocativa “masajes en camilla com-pletos”. Salidas 24h. Tel. 677.213.012

EspAñOlA ExtrOvEr-tIdA, juguetona. Todos los servicios. Masajista profesional. Tarragona. Tel: 606.004.414

cAsAdA EspAñOlA insa-tisfecha, morbosa, te reci-bo sola. Piso privado. Tel: 697.809.698

Page 22: 23 agost 2010

22 - diarimés 23/08/10CLASSIFICATSCATALANA, reCibo sola. Piso privado.Discreto. Tel: 610.686.779

NoVeDAD MÓNiCA, ¡20 años! Rusita ardiente, vi-ciosa, morbosa, gozarás de placer, francés natural, lésbico, parejas. (Cam-brils). Tel: 664.563.275 www.alinarelax.com.

Se NeCeSiTAN chicas para piso relax. Tel. 615 383 697

TArrAGoNA. PreCio-SA MORENA, 21 años, depiladita. Particular. Tel: 622.451.974

MASAJeS erÓTiCoS, placenteros, excitantes, en camilla. Rubia sensual. Ta-rragona. Tel: 638.006.756

JeNNiFer. 23 añitos, ca-talana, 20 euros completo. Tarragona. Discreto. Tel. 697.411.514

CHiCAS reCibiMieNTo PerSoNALiZADo, Sola en casa, discreción abso-luta, camilla, masaje oral, anal y testicular. A partir de 30 euros. ANA española, rellenita, 34 – 689.281.550 / GINA hawaiana 25 –688.242.758 / ADA es-lovaca 25 – 688.225.804 / CAMILA venezolana 25 – 619.391.001 / LUCI rumana 25 – 690.161.777 / MELISA rumana 21 – 689.909.448 / AMANDA inglesa 40 – 626.932.377 / TAMARA española 25 – 688.200.059 JULIA rusa rellenita 35 – 688.231.746/ IRIS española 21 – 635.997.659/ LAURA ru-mana 25 – 690.161.777 /

PAuLA. Sexo total. Ca-riñosa. Morbosa. 102cm pecho. Particular. Salidas. Tel.: 664.077.776

i M P r e S i o N A N T e NÓrDiCA cuerpo im-presionante, masaje completo. Tarragona.Tel: 669.262.608. www.marinarelax.com.

CATALANA reLLeNiTA, beso con lengua, fran-cés natural hasta el final, griego, y parejas. Tel 681.158.712

DoS HerMANAS espa-ñolas, superlésbico , besos lengua, beso negro, lluvia, copro. supereconómico.Tel: 646.578.471

MAriNA, la hija del demonio, 22 añitos, guapísima. Recibo sola. Discreción. Salidas. Tel: 646.425.472

SeÑorA 44 años, me ofrezco a darte placer, estoy muy guapa y ape-tecible. Discreto. Tel: 691.039.481

reLLeNiTA SuPer guapa, cariñosa, complaciente, masajes relajantes. Todos los servicios, a partir de 30 euros. Reus. 649.697.798

Se ALQuiLA HABITACIÓN por horas para relax en Reus, especial parejas, y chica independiente. Tel. 615.383.697

ArGeNTiNA SALou. Ma-sajes, lluvia, tríos, lésbicos, parejas. Discreto. De 9 a 24 h. Tel: 977 38.80.66 – 667.306.753

KAreN, 20 añitos, gua-písima, delgadita con un cuerpecito para comér-selo, muy cariñosa, dul-ce y complaciente. Tel. 626.317.701

rubiA MuY GUAPA Y CA-RIÑOSA y complaciente, masaje relajante y francés natural. Todos los servicios en Reus. Tel.: 681.125.710

NoVeDAD iriNA ¡ange-lica rusa! 20 años, figura esbelta, muy completa y complaciente. (Cambrils) Tel: 664.563.27 www.alinarelax.com.

CriSTiNA JoVeNCiTA, 2 servicios 40 euros. Discre-to. Reus. Tel. 648.132.051

AZuCeNA 23 años, gua-písima, dulce, cariñosa, masaje relajante y francés natural. En Reus. 679.817.236

LuLÚ MADuriTA 60 años, multiorgásmica, morbosa, juguetona, cariñosa. Salou. Tel: 645.681.250

SAbiNA. ALeMANA. 39 años. Masaje erótico en camilla. Más caricias. Climatizado y discreto. 699.24.26.37

CHiCAS CALieNTeS jó-venes y maduritas buscan relaciones con hombres de tu ciudad. 803.52.33.21. Fijo: 1,16 euros. Móvil: 1,51euros. Mayores de 18 años.

RIANA CITAS DISCRETAS.

Sólo para señores selectos, jacuzzi,

camilla, suit, acondicionado.

Tel. 670.652.089. 11 a 21H.

Page 23: 23 agost 2010

diarimés - 2323/08/10 SERVEIS

TVE106:00 Noticias 24H10:15 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:20 Recetas14:30 Corazón de...15:00 Telediario 116:05 El Tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:00 Mar de amor18:30 España directo20:00 Gente21:00 Telediario 222:05 El Tiempo22:15 Cine: El conde de Montecristo01:30 TVE es música02:00 Noticias 24 horas

L’HORÒSCOP

No deixis res a mig fer. Tracta de veure el futur amb opti-misme, acceptant el que és còmode i el que no ho és amb filosofia posi-tivista.

ÀRIES21/03 al 20/04

Posa’t les piles, perquè ara totes les coses que di-guis, parlis, es-criguis o negociïs podrien tenir espe-cials repercussi-ons per al teu futur.

TAURE21/04 al 21/05

Pren el passat com una segona opor-tunitat per a corre-gir-te. Si vols que les relacions senti-mentals marxin bé, actua de manera correcta.

BESSONS22/05 al 21/06

No tinguis por a ex-plorar els teus més autèntics desitjos, però tampoc es-peris que els altres actuïn com a tu t’agradaria que ho féssin.

CRANC22/06 al 23/07

Està bé que parti-cipis en actes so-cials i que milloris les teves relacions personals, però fes-lo evitant dir coses que puguin ferir als altres.

SAGITARI23/11 al 21/12

Vés amb compte perquè els desit-jos per aconseguir coses poden aug-mentar fins a des-concertar-te a tu mateix i no assolir noves fites.

CAPRICORN22/12 al 20/01

Et convé centrar-te en els teus estudis, els viatges, les for-mes de comunicar-te i d’aprendre. No t’exigeixis tant a tu mateix i aprèn a te-nir paciència.

AQUARI21/01 al 19/02

Si tens malestar, ves-hi al metge perquè és possible que sigui lleu i que es guareixi ràpid. No has de patir per alguna cosa sense importància.

PEIXOS20/02 al 20/03

Estàs bregant amb qüestions comple-xes en la teva eco-nomia, però amb una bona organit-zació molt aviat podràs solucionar les coses.

LLEÓ24/07 al 23/08

No et deixis vèncer si el que creies re-solt torna a donar problemes. Els problemes cal vèn-cer-los i no pren-dre’ls com un pre-text per rendir-se.

VERGE24/08 al 23/09

Fes servir la ima-ginació i la fanta-sia per a saltar els límits que coneixes i així et serà més fàcil ampliar la ca-pacitat d’acció i re-soldre problemes.

BALANÇA24/09 al 23/10

Si una amistat que s’havia acabat ha tornat a tu i ara torna a crear-te problemes, no li donis una segona oportunitat i talla-la en sec.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers.................................................................................................... 085Emergències................................................................................................112Urgències.(Ambulàncies)......................................................................... 061CAMBRILSAjuntament.................................................................................977.79.45.79Policia.local............................................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)......................................977.36.30.74SALOUAjuntament................................................................................977.30.92.00Policia.local................................................................................977.30.92.12VILA-SECAAjuntament................................................................................977.30.93.00Policia.local................................................................................977.30.93.16Ambulatori................................................................................. 977.39.40.27TORREDEMBARRAAjuntament................................................................................977.64.00.25CAP.............................................................................................977.64.38.09Policia.local...............................................................................977.64.60.05

AGENDA

FARMÀCIESTARRAGONA:

Boronat Poderós, Jorge

Sant.Pere,.3.(Serrallo)(24hores)

977.24.06.72

Mas Cavallé, Silvia

Major,.46(24.hores)

977.23.86.22

REUS:

Guillen-Navàs-Sentis-

Villanueva

Av..Paisos.Catalans,.116.dreta

(24.hores)..977.32.27.51.

Llevat Brianso, Josep

General.Moragues,107...(Diürn)

977.31.30.46

LA SEXTA08:40 La tira09:10 Futurama10:05 Padre de familia11:30 Crímenes imperfectos12:00 L.A. Forensic12:30 Crímenes imperfectos14:00 laSexta Noticias 14h14:50 LaSexta Deportes15:25 Sé lo que hicisteis...17:05 Bones18:00 Caso abierto19:00 Navy, investigación criminal20:00 laSexta Noticias 20h20:55 LaSexta Deportes21:30 El intermedio22:15 Cine: Rocky IV00:00 Buenafuente01:15 El intermedio02:15 Astro tv

TVE210:25 Calle del Agua10:55 Fauna callejera11:25 Futuro salvaje12:15 Panorama13:10 Mil años de románico13:35 Al filo de lo imposible15:00 Para todos La 215:30 Saber y ganar16:00 Grandes documentales18:55 Biodiario19:00 El hombre y la Tierra19:30 Programa de mano20:00 La 2. Noticias20:15 Dos hombres y medio20:35 Mujeres desesperadas22:00 El cine de La 2: Rojo en la cruz23:35 Acción directa02:00 Festival de Jazz de San Sebastián03:15 Teledeporte

TV309:00 Els matins d’estiu 13:05 Rex 14:00 Telenotícies comarques 14:20 El medi ambient 14:30 Telenotícies migdia 15:40 Alguna pregunta més 15:50 La Riera 16:15 Julie Lescaut 17:55 Cine de cine:

El retorn dels Set Magnífics19:40 Pendent 19:55 El Gran Dictat 20:30 Esport Club 21:00 Telenotícies vespre 21:50 Afers exteriors 22:19 Afers exteriors 23:00 Sota terra 00:55 Bombers de Nova York 02:20 Dawson’s creek

ANTENA 306:30 Las noticias de la mañana08:45 Espejo público12:30 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias 116:00 Tardes de cine:

El silencio de un inocente17:30 3D19:00 El diario21:00 Antena 3 Noticias 222:00 Cine: Transporter 223:30 Informe DEC02:30 Adivina quién gana esta noche04:00 Únicos04:30 Repetición de programas

CANAL REUS TV14:00 Notícies. Primera edició14:30 La Setmana15:00 Muntanyes d’aventura15:30 Terra de vins16:00 Notícies16:30 Arquitectures17:30 Terra de vins18:00 Notícies 18:30 Muntanyes d’aventura19:00 BA-BA. Programació infantil19:10 Què? Non. Programació infantil19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies20:30 Remira’t21:30 La Setmana22:00 Notícies22:30 Remira’t23:30 Terra de vins00:00 Notícies

CUATRO06:15 Shopping07:00 Matinal Cuatro09:10 Medicopter10:05 Alerta Cobra13:00 El último superviviente13:55 Noticias Cuatro 114:50 Noticias Cuatro deportes 115:40 Tonterías las justas17:00 Fama Revolution17:10 Dame una pista18:10 Entre fantasmas20:55 Noticias Cuatro 221:30 La Isla de los Nominados22:15 Callejeros viajeros23:25 Hotel, dulce hotel00:35 Callejeros viajeros01:30 Gente extraordinaria02:30 Tonterías las justas (Redifusión)03:05 Cuatro Astro

TAC 1214:30 IdEntitats15:00 Ciutadella15:30 La Setmana16:00 Noticies 1216:30 IdEntitats 17:00 Ciutadella17:30 La Setmana18:00 Adaptation18:15 Programació Infantil19:30 Esports en xarxa20:00 Noticies 12+El Temps20:30 Estiu 12 dilluns21:30 10 Comarques22:00 Noticies 12+El Temps22:30 Estiu 12 dilluns23:30 10 Comarques 00:00 Xq no m’ho expliques00:05 Evolució00:30 Carrers Estiu

TELECINCO07:00 Informativos Telecinco Matinal09:00 El programa del verano12:45 Mujeres y hombres y viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco 15:0015:45 Sálvame20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco 21 :0022:00 NCIS: Los Ángeles23:00 NCIS: Los Ángeles00:00 NCIS: Los Ángeles00:45 Trauma01:30 Trauma02:15 Locos por ganar04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora

CANAL CATALÀ09:30 T-notícies. Edició cap de setmana10:00 Atrium 10:30 Àngel i dimoni 11:00 Tarragona Opina. Dilluns 12:00 Productes i serveis13:00 Equipatge de mà 14:00 T-notícies. Redacció migdia14:30 L’accent. Dijous 15:00 Tarragona Opina. Dimarts 16:00 T-notícies. Redacció migdia 16:30 Atrium 17:00 Tarragona Opina. Divendres 18:00 Carson & Carson19:00 Comisario20:30 T-notícies. Redacció nit21:00 Estació d’enllaç22:00 Tarragona Opina 23:00 L’entrevista 23:30 Nit de cinema

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Rosa i Felip.

SANTA COLOMA DE QUERALT. Música. Festival Musi-

corb amb Neck 2.0 i la Banda del Coche Rojo

00.00h.

EL VENDRELL. Cinema. El retrato de Dorian Gray

22.00h.Museu.Deu

TARRAGONA. Exposició. Extensions de Rafael Levenfeld

Fundació.Forum.de.Tarragona

TARRAGONA. Història. Caius i Faustina Mostren els

Munts

Museu.Nacional.Arqueològic

CINEMA CARTELLERA

TARRAGONAOCINETARRAGONAOcine1 TheLastAirbender 16.00 - 18.10 - 20.20 Ocine1 Eclipse 12.15-22.40Ocine2 NiñosGrandes 12.00 -16.00- 18.15 - 20.30 - 22.40 -00.45Ocine3 ToyStory-3D 16.15 - 18.20Ocine3 TheLastAirbender3D 20.30-22.40-00.40 Ocine3 Comoperrosygatos 12.30Ocine4 Losmercenarios 17.00-19.30-22.00Ocine4 JugadaPerfecta 12.15-00.15Ocine5 Shrek4 12.30-16.15-18.15 Ocine5 PhilipMorris,tequiero 20.15-22.30-00.40Ocine6 Origen 17.00-19.45-22.40Ocine6 Shrek4(VersióCatalana) 12.15Ocine7 LosMercenarios 12.15-16.00-18.15-20.30-22.40-00.45Ocine8 MistardesconMarguerite 12.30-16.00-18.00-20.00-22.15-00.15Ocine9 ComoPerrosyGatos 12.15-16.00-18.00-20.00Ocine9 EquipoA 22.00-00.30Ocine10 Centurión 12.00-16.00-18.15-20.30-22.40-00.45 Ocine11 ToyStory3 12.00-18.10-20.20Ocine11 Misegundavez 22.30-00.30Ocine12 Killers 16.00-18.10-20.20-22.30-00.30Ocine12 ToyStory(VersióCatalana) 12.15Ocine13 Salt 16.15 - 18.20-20.30-22.40-00.45Ocine14 ComoPerrosyGatos3D 16.15-18.20-20.30-22.40-00.30Ocine14 Origen 00.30Ocine15 Origen 16.00-19.00-22.00Ocine16 Salt 17.00-19.45-22.00

ALTAFULLACINEMESLESBRUIXESALTAFULLALesBruixes1 Salt 18.15 - 20.15 -22.15- 00.15LesBruixes2 Centurión 18.45 - 20.45 - 23.00 - 00.45LesBruixes3 Comoperrosygatos 22.45-00.40LesBruixes3 Niñosgrandes 00.15

LesBruixes4 Airbender 17.45LesBruixes4 Killers 20.00 - 22.00 - 00.00LesBruixes5 ToyStory3 22.30-00.30LesBruixes5 Airbender 20.00 - 22.30LesBruixes6 LosMercenarios 18.20-20.20-22.20-00.30LesBruixes7 Origen 18.30 - 221.30 - 00.10

LESBRUIXESCINEMES-ALTAFULLA:977651421

VILA-SECAOCINEVILA-SECAOcine1 TheLastAirbender 16.10 - 18.15Ocine1 PhilipMorris,tequiero 20.30-22.40-00.30Ocine2 ToyStory-3D 16.00 - 18.00-20.15Ocine2 Misegundavez 22.45-00.40Ocine3 Nocheydia 16.00-18.15Ocine3 PesadillaenElmStreet 20.30-22.30-00.30Ocine4 Salt 16.00 - 18.00-20.30-22.40-00.45Ocine5 ComoPerrosyGatos3D 16.30-18.30-20.30Ocine5 TheLastAirbender3D 22.30-00.30Ocine6 Origen 16.00-19.00-22.00-00.45Ocine7 LosMercenarios 16.00-18.00-20.15-22.30-00.45Ocine8 Centurión 16.15-18.20-20.30-22.40-00.45 Ocine9 Killers 16.00-18.10-20.20-22.30-00.30 Ocine10 NiñosGrandes 16.00-18.20-20.30-22.40-00.40

REUSREUSPALACESala1 Salt 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala2 NiñosGrandes 16.00 - 18.15 Sala2 Airbender 20.30 - 22.45 Sala3 Centurión 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala4 Mercenarios 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala5 Comoperrosygatos2 16.00 - 18.35 - 22.30Sala7 ToyStory3 16.00 - 18.15Sala7 Killers 20.30 - 22.30

Sala8 EquipoA 16.00Sala8 Origen 18.30 - 22.15

Mésinformacióaltelèfon977754978LAURENREUSMULTICINESLauren1 Salt 16.20 - 18.30 - 20.30 - 22.30 Lauren2 NiñosGrandes 16.15 - 18.25 - 20.30 - 22.35 Lauren3 Killers 16.15 - 18.25 - 20.35 - 22.35 Lauren4 Shrekfelicesparasiempre 16.30 - 18.35 - 20.30 Lauren4 Nocheydía 22.30 Lauren5 Airbender-Elúltimoguerrero 16.10 - 18.15 - 20.20 - 22.25 Lauren6 Origen 16.40 - 19.20 - 22.05 Lauren7 ToyStory3 16.00 - 18.10 - 20.25 Lauren7 PesadillaenElmstreet:elorigen 22.35Lauren8 ElequipoA 17.00Lauren8 PhillipMorris,tequiero! 20.00 - 22.20Lauren9 3D-Airbender(dilluns-dijous) 22.00Lauren9 3D-Comoperrosygatos(div-dium.) 16.15 - 18.15 - 20.00 - 22.00

Peramésinformacióivendaanticipadad’entrades:www.laurencinemas.net

ELVENDRELLOCINEOcine1 LosMercenarios 12.00-16.15-18.20-20.30-22.30-00.50Ocine2 Origen 11.45-16.30-19.30-22.30-00.30Ocine3 Shrek4 11.30Ocine4 Centurion 16.15-18.20-20.20-22.30-00.30Ocine4 ToyStory4tambéen3D 11.45-16.15Ocine5 NiñosGrandes 11.30-18.25-20.35-22.45-01.00Ocine5 PhilipMorris 16.30Ocine6 Airbendertambéen3D 18.30Ocine7 Killers 20.40-22.50Ocine7 Salt 12. 00-16.30-18.35-20.40-22.45-00.50 Ocine8 ElEquipoA 16.00Ocine8 Comoperrosygatosen3D 11.45-16.15-18.15-20.15-22.30

OCINE:902170831/977660778

Page 24: 23 agost 2010

24 - diarimés 23/08/10A L’ÚLTIMA

SUDOKU

Nivell fàcil

L’ACUDIT Napi

Nivell mitjà

33º 21ºTemperatura

màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

EL TEMPS

Estat del cel:Ambient assolellat tot i que al matí hi haurà al-guns intervals de núvols baixos al litoral sud del principat. A la tarda crei-xeran algunes nuvolades al Pirineu. Precipitacions:No se n’esperen.Visibilitat:Entre bona i excel·lent.

SOCIETAT

L’Arboç posa a prova els castells de nou

ACNL’Arboç va viure ahir diumenge al mig-dia una nova edició de la seva jornada castellera per excel·lència. Considera-da una de les prèvies més destacades a la Diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, la plaça de l’Ajuntament va acollir l’actuació de les dues colles vallen-ques, els Minyons de l’Arboç i aquest any, a diferència de l’anterior on hi van ser els de Vi-lafranca, va actuar la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La jornada va arrencar a la una del migdia amb una plaça plena de gom a gom per contemplar aquesta

exhibició de castells que va tenir lloc a l’Arboç.

Els de Tarragona van assegurar el seu primer castell amb una estructu-ra ben establerta des del principi, fet que no va complicar la seva execució. Els Minyons de l’Arboç van iniciar la

seva jornada descarre-gant un cinc de set, la Joves Xiquets de Valls un cinc de vuit i la Ve-lla de Valls un quatre de vuit amb l’agulla.

La segona ronda va ser la dels castells de

nou. Així, la Colla Jove Xiquets de Tar-ragona va descarregar el tres de nou amb folre. El castell no va patir en la seva execució i la colla tarragonina el va defensar des d’un principi tot i te-nir un folre molt petit en relació a al-tres colles. De la seva banda, els Mi-nyons de l’Arboç van descarregar el tres de set sense dificultats. Després d’un peu desmuntat, els de la cami-sa vermella van intentar un quatre de vuit amb folre però que no el van arri-bar a coronar. La inseguretat de l’en-xaneta, la inestabilitat de l’acotxador i els dosos va fer tirar endarrere el cas-tell. Per tancar aquesta segona ronda de castells, la Vella va únicament po-der carregar el quatre de nou amb fol-re.

La tercera ronda la va obrir la colla local descarregant un tres de vuit de vuit sense dificultats. Tot seguit, els de la camisa lila de Tarragona van des-carregar un quatre de nou amb folre després dos peus desmuntats que van endarrerir molt la dinàmica de la jor-nada. La Colla de Tarragona va haver de defensar molt aquest castell que va patir en el seu tram final un cop coro-nat. Amb la consecució d’aquest cas-tell la plaça i, especialment la colla, va embogir d’alegria. La Jove Xiquets de Valls i la Vella de Valls van tancar ron-da descarregant la torre de vuit amb folre.

La ronda de pilars la va iniciar la Ve-lla de Valls descarregant el pilar de sis, la Xiquets de Tarragona descarregant dos pilars de cinc, la dels Minyons de l’Arboç i la Jove de Valls van apostar pel pilar de cinc per tancar aquesta jornada castellera de les festes majors del municipi de l’Arboç.

Van participar a la diada els Minyons de l’Arboç, la Jove i la Vella de Valls i la Jove Xiquets de Tarragona

Aquesta jornada és con-siderada una de les prè-vies més destacades de la Diada de Sant Félix

En la diada de l’Arboç van par-ticipar la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Vella i la Jove de Valls, i els Mi-nyons de l’Arboç.

ACN

LA IMATGE DEL DIA

El Ball de Malcasats apadrina un tub de l’orguePer segon any consecutiu, el Ball de Malcasats del Vendrell, apadrina un tub de l’orgue del Vendrell. En concret es van recaptar prop de 500 euros. El passat di-lluns 16 d’agost, a la plaça vella del Vendrell, es va fer l’acte d’entrega.

CEDIDA