programa electoral d'erc de blanes. eleccions municipals 2015

of 13/13
PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015 #NOUPAÍS NOU BLANES FEM-LO!!

Post on 22-Jul-2016

219 views

Category:

Documents

3 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  #NOUPASNOU BLANES

  FEM-LO!!

 • TAULA DE CONTINGUT

  PREMBUL............................................................................................................... 30.

  PROMOCI ECONMICA.................................................................................. 41. Turisme1.1. Comer1.2. Ocupaci1.3. Administraci local1.4. . Societat de la Informaci 1.5

  COHESI SOCIAL I CIUTADANIA.............................................................. 72. Cohesi social 2.1 Educaci 2.1.1 Cultura 2.1.2 Salut 2.1.3 Acci Social 2.1.4 Immigraci 2.1.5 Esport2.1.6 Poltica lingstica2.1.7 Justcia2.1.8 Ciutadania2.2 Gent Gran 2.2.1 Cooperaci 2.2.2 Participaci 2.2.3 Joventut2.2.4

  ESPAI CVIC, CONVIVNCIA I HABITABILITAT.............................. 113. Sostenibilitat 3.1 Urbanisme 3.2 Habitatge 3.3 Mobilitat3.4 Seguretat3.5

 • PREMBUL

  PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  CANDIDATS

  Albert Sanz

  Pau Pallars

  Mertxe Panzano

  Manel Aguilar

  Slvia Bartolom

  Josep Calatayud

  Rosa M Brunet

  Olga Lpez

  Mart Pubill

  Toms Romero

  Ramon Muoz

  Josep M Garcia

  Siscu Giralt

  Rafael Gracia

  Assumpta Pla

  Albert Alum

  Anna Antiolo

  Bibiana Isem

  Josep Cabana

  Xavier Lluna

  Dolors Navarro ngel Canosa

  Juanjo Glvez

  Anna Torrent

  Nria Bah

  Ral Fighetti

  Conxita Bold

  Antonia Carlos

  0. PREMBUL

  Comproms de la candidatura d'ERC a Blanes que concorre a les eleccions municipals del 24 de maig 2015La candidatura d'ERC del municipi de Blanes s conscient del repte polticament transcendent que viu el pas arran del procs per constituir un nou Estat indepen-dent per a Catalunya. Tamb s sabedora del paper especialment important que hi tenen els municipis, aix com de la necessitat d'impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat suport al procs. Per aix, els/les integrants d'aquesta candidatura, en el cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, ens comprometem a:

  Proposar al primer Ple municipal ordinari l'adhesi o continutat del nostre 1.ajuntament a l'Associaci de Municipis per la Independncia (AMI) i a tenir-hi un paper.

  Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer 2.que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin, les forces que incloguin el full de ruta cap a la constituci d'un Estat independent en et seu programa.

  Assumir que, cas que les eleccions plebiscitries del 27 de setembre con-3.gurin una majoria independentista al Parlament de Catalunya, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposici del govern del pas per tot el que consideri oport en la gesti de la constituci de l'Estat catal, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.

  Proposar que l'alcalde o alcaldessa, com a mxima autoritat i representant 4.legtim de tots els vens/es del municipi, participi a l'Assemblea de Crrecs Electes que es constituir per donar suport al procs d'emancipaci nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern, aquesta Assemblea hauria d'assumir la governaci de Catalunya, donant aix continutat al procs i garantint-ne la mxima legitimitat democrtica institucional.

  Signat a Blanes, el dia 20 d'abril de 2015

  NGEL CANOSA FERNNDEZ, Cap de

  llista i candidat a l'alcaldia, en representa-

  ci de la candidatura formada tamb per:

  2.- ALBERT SANZ GONZLEZ

  3.- OLGA LPEZ COLOMER

  4.- ASSUMPTA PLA ALBERT

  5.- JUAN JOS GLVEZ RECIO

  6.- PAU PALLARS RED

  7.- MART PUBILL FERRER

  8.- ALBERT ALUM BOU

  9.- ANNA TORRENT ESGLEAS

  10.- MERTXE PANZANO PUJADAS

  11.- TOMS ROMERO SNCHEZ

  12.- ANNA ANTIOLO I FOSSAS

  13.- NRIA BAH SASTRE

  14.- MANEL AGUILAR CANO

  15.- RAMON MUOZ COTRINA

  16.- RAL ANDRS FIGHETTI

  17.- BIBIANA ISERN BUSQUETS

  18.- SLVIA BARTOLOM GOTERRIS

  19.- JOSEP MARIA GARCIA PREZ

  20.- JOSEP CABANA VERDAGUER

  21.- CONXITA BOLD SOLER

  Suplents

  S1.- JOSEP VICEN CALATAYUD CUENCA

  S2.- FRANCESC GIRALT SOL

  S3- XAVIER LLUNA FERRER

  S4.- ANTONIA CARLOS MAS

  S5.- ROSA MARIA BRUNET CLOPS

  S6.- RAFAEL GRACIA I ARNO

  S7.- DOLORS NAVARRO ESTOL

  Pgina 3 de 12

 • PROMOCI ECONMICA

  PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  1. PROMOCI ECONMICA

  1.1_TURISMEUn cop revisada la realitat d'aquest sector, observem que cal:

  1. Fer un Pla d'Acci per a la promoci turstica integral de Blanes amb la participaci dels representants legtims del sector. El turisme ha de ser un eix bsic per aconseguir moltes millores per a la nostra ciutat. Hem de denir conjuntament, un model de turisme familiar, equilibrat i sostenible. Per aix, incentivarem que els agents implicats en el sector potencin l'actual oferta hotelera i de restauraci, implementarem les rutes turstiques alternatives, explorarem les opcions de millora en el turisme ecolgic i cultural. Hem d'aprotar el que ara tenim per poder fer de Blanes un dest preferent per al sector turstic: la ciutat esportiva, els jardins botnics, la gent i la seva histria, la gastronomia, el port, les platges i espais naturals, els artistes i la seva obra. Per exemple, esmerar esforos per assolir la millor consideraci per a Blanes com a ciutat de turisme esportiu; o b, obrir lnies d'oferta turstica a ms de les que ja s'indiquen: Inserso o turisme d'hivern, turisme de singles.

  2. Aprofundir en la coherncia i la planicaci dels diversos esdeveniments locals (mercats, res, festes, mostres) per generar ms turisme de proximitat i facilitar que el sector pugui crear paquets turstics que incloguin allotjament, restauraci i accs a equipaments culturals i esdeveniments. s en aquest sentit que cal implicar el sector privat per generar oferta fora de temporada. S'ha de desenvolupar un marc de collaboraci amb l'Associaci d'Hosteleria, per tal de donar allotjament als participants d'actes culturals, esportius, etc, en qualsevol poca de l'any. Dissenyar conjuntament amb el sector una programaci anual d'activitats que facin atractiu visitar Blanes, perfeccionant les que ja existeixen i incrementant l'oferta des d'una ptica qualitativa, tamb ens permetr una descentralitzaci d'alguns esdeveniments cap a barris que normalment queden allunyats d'aquests esdeveniment, de manera que el turisme pot fer atractiu visitar tot Blanes.

  3. Recuperar antics traats de camins i obrir noves rutes: insistir amb determinaci a buscar estratgies realistes per a la recuperaci dels camins de ronda

  a curt o mitj termini, obrir noves vies verdes i explotar les que ja estan establertes per oferir alternatives al desenvolupament turstic: turisme en clau verda. Reivindicar, en denitiva, a travs d'un pla de dinamitzaci, la idea de Blanes com un espai d'atractiu natural.

  4. Estudiar ms opcions de rutes turstiques literries o histriques que incrementin l'oferta actual. Per exemple: rutes de l'arquitectura dels "americanos".

  5. Incidir en la millora de l'oferta de turisme esportiu. En aquest sentit, caldr potenciar el circuit BTT al llarg del territori, al voltant de la Ciutat Esportiva i integrat tamb al recinte de la mateixa Ciutat Esportiva que serveixi alhora per donar sentit a l's turstic de les zones naturals com la Riba del Tordera o el Vilar.

  6. Utilitzar les noves tecnologies per a la promoci del turisme (web amb bon posicionament als cercadors, app, etc.). Crear una ocina de turisme virtual. Potenciar l'ocina de turisme com a primer punt de trobada del turisme amb el municipi.

  7. Fer ecients els recursos que Turisme de Catalunya disposa per vendre destinacions i ajudar a la seva comercialitzaci. Cal la implicaci del municipi i dels empresaris, amb estructures i ofertes, amb projectes concrets que mostrin que Blanes t un model turstic i una personalitat propis.

  Denir un projecte d'harmonitzaci i de reforma integral de tot el passeig 8.martim, des del Port ns als cmpings dels Pins. Volem que Blanes digui la seva al respecte, tot i que les competncies les tingui, encara avui, l'Estat Espanyol.

  Explorar l's de la Ciutat Esportiva com a seu de celebracions 9. d'esdeveniments musicals, res i congressos temtics. L'Ajuntament hauria de promocionar aquest espai per a aquesta mena d's entre el sector implicat; fer-ne difusi i promoci com a recurs turstic ms enll de ser una excellent destinaci de Turisme Esportiu. Per a aquest , i de manera prvia, haurem de valorar la capacitat de creixement de l'actual sistema d'explotaci per tal de mantenir-lo o b caldr generar un sistema alternatiu municipal o mixt.

  Pgina 4 de 12

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  Donar suport a noves iniciatives d'entitats i associacions de Blanes en 10. funci de la qualitat dels projectes i donar facilitats als esdeveniments que entitats i/o associacions de Blanes ja duen a terme.

  Entendre l'oci nocturn com a part de l'oferta de Blanes. Cal buscar un 11. equilibri d'aquesta realitat amb les exigncies lgiques del dret al descans i d'un model de turisme familiar. Tanmateix el dret de la ciutadania a gaudir tamb de la nit no ha de ser qestionat ni censurat, sin que cal treballar amb els sectors socials implicats per trobar l'equilibri just. Aix s, en tot moment vetllarem per la seguretat, perseguirem el vandalisme i les rutes de delictes que generin greus problemes venals perqu el civisme s la clau de volta per resoldre aquest conicte. El model l'haurem de discutir i pactar entre tots, administraci i administrats. No renunciarem, per, a un espai ldic que augmenta el valor de la nostra oferta integral com a dest turstic.

  1.2_COMER Dinamitzar el comer local esperonant-lo constantment a repensar-se per 1. mantenir-se viu a cada barri, per aix destinarem serveis municipals per a l'assessorament a nous locals, activitats o esdeveniments. Han d'haver-hi rutes especials de transport pblic (res, exposicions temtiques i ldiques, deslades i proves esportives, presentacions de carcter artstic i cultural) que portin els blanencs i blanenques a conixer el comer dels barris on tingui lloc l'esdeveniment. Apostem per la reducci de trmits administratius i dels temps de resposta municipal per a l'obertura de negocis. Els serveis municipals han d'estar al servei del ciutad i no ser noms una eina recaptatria.

  Vetllar per la igualtat de condicions en la competncia i per garantir 2. l'existncia digna de les petites explotacions i de la petita i mitjana empresa.

  Protegir i impulsar les opcions de millora del primer sector. La pagesia i la 3.pesca han de veure tamb en el sector turstic una oportunitat per complementar-se.

  Atendre aquelles propostes de grans Supercies o marques comercials 4. que, respectant els plans urbanstics i de desenvolupament vigents de la Generalitat,

  vulguin establir-se a la nostra Vila, per tal que garanteixin la contractaci de blanencs i que participin activament en activitats en formaci laboral, el patrocini d'activitats culturals, esportives, etc. que es duguin a terme a Blanes. La voluntat, doncs, s aconseguir-ne benecis socials i econmics directes i indirectes.

  Fer un Pla d'usos amb l'objectiu de no perdre cap local comercial als 5.principals eixos de Blanes. Incidirem en el comer de barri, sense deixar de potenciar, simultniament, l'ampliaci de l'anomenat nucli del sector comercial del centre amb l'objectiu que, de mica en mica, torni a ser un espai comercial potent.

  Concretar frmules per modernitzar i fer ms atractiu el Mercat de Blanes 6.conjuntament amb els propietaris del Mercat de Blanes. Els locals que sn buits actualment b podrien ser part d'una oferta per al cooperativisme i l'ajut a l'emprenedoria.

  Elaborar un pla per potenciar la venda de les marques i productes locals 7. sota una estratgia que faci evident el productor i/o venedor d'aquest producte diferenciat (regulaci de parades de verdura i fruita amb imatge compartida, etc.).

  1.3_OCUPACI Establir i millorar els canals de comunicaci necessaris entre l'ajuntament, 1. els centres educatius, les empreses i la Generalitat, per poder copsar les necessitats del mercat de treball i poder ajustar amb ms precisi l'oferta de formaci professional.

  Aconseguir una Borsa de Treball, operativa i de fcil accs, tant per a oferir 2.com per a demanar treball. L'Ajuntament far un estudi real, interactiu i viu entre teixit empresarial i gent a l'atur, fomentant la formaci ajustada a les necessitats del teixit empresarial i l'ocupaci de forma directa.

  Potenciar Vivers d'Empresa per poder allotjar nous emprenedors. Els 3.espais del nostre poble, ara sense activitat, han de ser recuperats i utilitzats. Millorar l'oferta formativa ajustada tamb al desenvolupament empresarial que sorgeixi d'aquestes estratgies.

  Pgina 5 de 12

  PROMOCI ECONMICA

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  Facilitar i incentivar la incorporaci de les empreses a les noves 4.tecnologies tot contactant amb centres universitaris i centres d'estudis. Els Estudis de Msica a Blanes o la formaci reglada amb restauraci, turisme, etc., serien, entre d'altres, bones oportunitats per als nostres joves.

  Ajudar les empreses a mantenir els llocs de treball, especialment la petita i 5.mitjana empresa ja que entenem que si les ajudem que no tanquin impedirem que els treballadors vagin a l'atur. Facilitar, doncs, la implantaci de noves empreses aix com la millora de les 6. existents amb una poltica scal que promogui l'activitat.

  1.4_ADMINISTRACI LOCAL I SOCIETAT DE LA INFORMACIEls principis que han de regir l'administraci local sn: austeritat, honestedat, eccia i transparncia. Hem d'obrir les portes de la casa gran.

  Reformar el ROM per fer que sigui una eina real de participaci del poble.1.

  Fer s de la Llei de Consultes del Parlament de Catalunya per convocar a la 2. ciutadania per tal que prengui decisions respecte a les qestions ms rellevants per al futur de la vila. Tenim l'eina legal que pot acostar l'administraci a la ciutadania.

  Reestructurar i ordenar tots els collectius on l'Ajuntament es troba 3.representat, impulsant la participaci de tots els grups municipals en aquestes altres formes jurdiques.

  Destinar la sala de plens a mantenir un contacte directe i peridic amb els 4.ciutadans que reclamin ser atesos a travs d'una sessi de control extraordinria que exigir de l'assistncia dels regidors que es responsabilitzen de l'mbit de les preguntes proposades pels ciutadans.

  Respectar la llei vigent per tal que el ple ordinari mensual es faci servir per 5. a qestions relatives a l'inters de la ciutat dins del marc competencial actual. Si cap grup municipal, o el mateix alcalde o cap altra entitat, vol fer algun tipus de moci o

  declaraci institucional es far fora del ple ordinari mensual. Per a aquest motiu hi haur un mnim de dos plens extraordinaris anuals. Igualment, es far un ple extraordinari que es podr dividir en diverses sessions per a l'elaboraci dels pressupostos anuals. Les sessions a qu ens referim als punts 4 i 5 d'aquest apartat, per descomptat, no donaran dret a cap remuneraci extraordinria als regidors.

  Elaborar una auditoria municipal dels ltims anys. Al primer ple ordinari, 6. se sotmetr a la votaci dels grups municipals els anys que han de ser auditats, aix com una aproximaci del seu cost. L'objectiu s saber qu se nha fet dels diners pblics, eliminant aix qualsevol penombra de sospita que suposi un descrdit de la instituci local, que cal dignicar des de dins a fora.

  Donar a conixer de forma transparent, amb dades reals i sense embuts els 7. comptes de l'ajuntament i els de les empreses a les quals participa.

  Posar a l'abast de la ciutadania de Blanes la informaci que es genera des 8. de l'ajuntament grcies al recursos pblics: estudis, projectes. Penjarem tota aquesta informaci al web institucional de l'ajuntament perqu sigui de domini pblic i gratut.

  Posar al dia totes les normatives existents, fent-ne una recopilaci i 9. penjant-les al web de manera que tinguin utilitat divulgativa i prctica.

  Garantir l'accs a Internet de tota la ciutadania: xarxes Wi-Fi i ms punts 10.de connexi a internet en espais pblics determinats.

  Treballar per mancomunar serveis entre els municipis vens per tal 11.d'estalviar costos i rendibilitzar millor els recursos.

  Estar oberts a la cooperaci de diferents municipis i el Consell Comarcal 12.de la Selva que possibiliti recuperar i obtenir serveis amb ms ecincia i de millor qualitat.

  Pgina 6 de 12

  PROMOCI ECONMICA

 • COHESI SOCIAL I CIUTADANIA

  PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  2. COHESI SOCIAL I CIUTADANIA

  2.1_COHESI SOCIAL

  2.1.1_Educaci1. Coordinar l'oferta educativa amb les necessitats del teixit productiu i de serveis de Blanes.

  2. Fomentar la collaboraci amb l'escola de formaci d'adults.

  3. Potenciar un Pla Educatiu d'Entorn, desenvolupant projectes comunitaris, amb la famlia, el barri, l'esport, etc.

  4. Cercar nanament per tal de poder abaratir mes les escoles bressol a Blanes.

  5. Fer del Consell municipal d'educaci una eina per a la reexi i la presa de decisions sobre les poltiques educatives locals, en el si del qual les AMPAS siguin interlocutors privilegiats, aix com els representants de la comunitat educativa i els sectors empresarials locals i comarcals.

  2.1.2_Cultura1. Fomentar la cultura com un element de cohesi i millora de la qualitat de vida. La cultura ens dna conscincia de qui som i on volem arribar com a poble. s clau perqu els nouvinguts coneguin la societat on arriben i la facin seva tot integrant-se, sumant al b com el que aporten ells culturalment, i creant, alhora, una conscincia collectiva de comunitat amb identitat prpia i reconeguda per tots, plural, diversa i enriquida de moltes realitats diferents. Cal tenir una especial atenci amb les entitats de cultura popular i tradicional, a l'hora de la seva projecci, contractaci i suport.

  2. Donar suport als artistes de Blanes individualment, als grups i a les entitats locals del sector. Cal generar sinrgies en qu se sentin reconeguts pel municipi de manera que la societat blanenca creixi amb l'xit de les seves obres singulars i collectives. Hem de donar suport a la creaci artstica: potenciarem la creaci d'un Centre d'Arts municipal, on tingui cabuda la msica, la dansa, el teatre, les arts plstiques, les arts audiovisuals, la literatura, etc.

  3. Proposar l'ampliaci de l'horari de la Biblioteca Comarcal amb un increment de recursos humans, materials i de formaci. La Biblioteca Comarcal ha d'esdevenir el centre neurlgic d'una gesti cultural integral, per aix ha de nodrir-se d'especialistes en tots aquells mbits de dinamitzaci cultural que facin possible, entre d'altres aspectes, el que proposem a l'apartat d'educaci. Ha de poder ser un espai de trobada de la ciutadania, un frum pblic de la ciutat, una porta oberta a tot aquell que vulgui saber i sentir-se de Blanes.

  4. Mostrar a la ciutadania la tasca qualitativa de l'Arxiu Municipal de maneres diverses per tal de fer evident com s d'essencial per a la cultura local aquesta feina. Caldr coordinar i implementar activitats entre centres educatius, biblioteca i arxiu.

  5. Convertir les entitats en ambaixadors culturals del municipi. Dintre i fora del municipi! Crear amb el sector turstic un calendari d'actuacions per a donar a conixer la cultura local durant el periode estiuenc.

  6. Revisi del conveni d'explotaci del teatre. Continuar amb la doble programaci (professional / entitats de Blanes). Continuar amb la plataforma de treball conjunt amb el teatre de Lloret.

  7. Treballar per dotar, novament, d'un equip professional als Serveis Informatius de Rdio Blanes, aix com per garantir la continutat radiofnica de l'emissora.

  8. Estudiar seriosament la participaci en una televisi de carcter comarcal. Per exemple, proposar un conveni amb Lloret i Tossa per a endegar un nou projecte utilitzant un dels multiplex lliures destinats a televisions locals a la Selva. Liderar o, si ms no, participar en la creaci d'aquest ens.

  9. Dinamitzar la web municipal com un canal de comunicaci ms gil i til.

  10. Recuperar el Consell Municipal de Cultura.

  Pgina 7 de 12

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  2.1.3_SalutDefensem un model de sanitat pblic i universal, de qualitat i gratut.

  1. Establir canals de comunicaci necessaris entre l'ajuntament, els centres educatius i els centres sanitaris per donar suport als programes de prevenci i formaci, aix com per informar a la ciutadania de com fer un bon s dels recursos sanitaris existents.

  2. Promoure xerrades informatives a partir dels interessos sociosanitaris detectats entre la poblaci.

  3. Garantir l'accs a tractaments farmacutics a les persones amb manca d'ingressos a travs del copagament municipal.

  2.1.4_Acci Social1. Donar suport a les tasques del voluntariat.

  2. Impulsar poltiques de suport a les famlies, respectant i considerant tots els models familiars.

  3. Vetllar pel control en la contractaci de serveis d'atenci domiciliria que en tot moment han d'aspirar a un servei de mxima qualitat.

  4. Destinar a programes socials les sancions que es produeixin per incivisme a Blanes, ja siguin amb un format en diner o, millor encara, en serveis a la comunitat.

  2.1.5_Immigraci1. Promoure i collaborar activament amb les diferents entitats de carcter social per tal d'establir els instruments necessaris que permetin rebre i acollir les persones nouvingudes.

  2. Vetllar per la millora del coneixement (comprensi i expressi) del catal, oferint cursos a l'abast per a la ciutadania nouvinguda de nivell inicial i bsic.

  3. Afavorir, en tot moment, poltiques d'integraci social que mantinguin fora de l'exclusi a collectius com aquest sempre en gran risc. 2.1.6_Esport1. Convertir l'esport i la cultura en motors del teixit cvic i associatiu de Blanes. Cal una poltica de subvencions que aconsegueixi incentivar l'activitat esportiva de manera que el retorn social es faci evident en forma de salut, cohesi social i acolliment.

  2. Reactivar el Consell Municipal d'Esports, per tal de fer participar a les entitats esportives, escolars i de lleure en les poltiques municipals d'esports.

  3. Potenciar l'esport base amb la participaci imprescindible de les entitats que el practiquin.

  4. Fer un projecte d'explotaci de la Ciutat Esportiva per tal que la gaudeixin tots els ciutadans i ciutadanes de Blanes. Caldr ampliar l'oferta d'activitats esportives existents, i afavorir la creaci de clubs esportius que donin cobertura a d'altres activitats que encara no es practiquen a Blanes: ampliar l'oferta de campionats d'esports alternatius, ampliar el marge de servei dels recursos humans actuals, etc.

  5. Facilitar la prctica de l'esport a collectius de discapacitats.

  6. Desplegar un pla de promoci esportiva als espais pblics: places, parcs, platges, camins de ronda, rutes de caminants; incorporant circuits especcs per a la gent gran.

  7. Engegar la construcci de la piscina municipal de Blanes que ha de deixar de ser una promesa electoral i esdevenir una realitat que en permeti l'aprotament per a la ciutadania en general, i per a escoles, clubs i entitats en particular. La seva ubicaci, explotaci i dotaci pressupostria haur de ser objecte d'acord municipal.

  8. Promocionar l's del Pavell perqu esdevingui un espai on es puguin realitzar torneigs d'esports minoritaris amb l'objectiu d'aportar-hi tamb una rendibilitat

  Pgina 8 de 12

  COHESI SOCIAL I CIUTADANIA

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  econmica. El pavell antic ha de ser objecte d'estudi per aconseguir que acabi sent part integrant de l'oferta esportiva i social del poble. Hem de donar-li un dest clar i recuperar un servei cabdal. Igualment, la decisi municipal conjunta ens ha de fer dissenyar el full de ruta. En assumptes com aquest es buscar el consens, per si no s possible, s'haur d'anar a models participatius com els que preveiem al nostre programa al captol d'administraci pblica (veure apartat 2).

  2.1.7_Poltica lingstica1. Impulsar decididament el procs de normalitzaci lingstica des de l'ajuntament a tots els mbits de la poblaci.

  2. Informar dels drets lingstics a la ciutadania. Els garantirem vetllant per l'acompliment de la Llei de Poltica Lingstica 1/1998 aprovada per la Generalitat de Catalunya.

  3. Fomentar l's del catal en activitats ldiques, de ciutadania, socials, culturals, etc.

  4. Donar suport a les empreses i a les treballadores i treballadors en l's del catal en l'atenci al pblic.

  5. Tenir especial cura de l's del catal a les dependncies municipals, per part dels seus treballadors.

  6. Informar a les persones que obrin un negoci, de les obligacions lingstiques que tenen, i vetllarem pel seu compliment, posant sempre al seu abast els mitjans disponibles.

  7. Vetllar per l's del catal en tots els mitjans de comunicaci local, per la prioritzaci de la programaci d'espectacles culturals, concerts, que es facin.

  2.1.8_Justcia1. Promoure l'assessorament i orientaci dels ciutadans i ciutadanes en la defensa dels seus drets com a consumidors a travs de la Ocina Municipal d'Informaci al Consumidor (OMIC).

  2. Crear la gura del Sndic de Greuges local.

  3. Potenciar l'arbitratge com a eina per resoldre i prevenir conictes, per tal que, tant els particulars, com les empreses pbliques i privades s'adhereixin a aquest sistema de resoluci de conictes sense haver de recrrer als jutjats. Un Tribunal Arbitral amb afany supramunicipal ents com a eina d'agilitat i resoluci de conictes. La seguretat del trc jurdic i la seva agilitat sn una font de conana empresarial.

  2.2_CIUTADANIA

  Volem que la ciutat de Blanes sigui un referent tic per a les comarques de Girona i capdavantera a la Selva i a la Costa Brava.

  1. Defensar un ajuntament transparent, que no discrimini a ning ni per ra de raa, gnere, orientaci sexual, edat, o senzillament per ser diferent.

  2. Promoure la cooperaci i la solidaritat, i ms en aquests moments de crisi econmica.

  3. Apostar per l'ecincia en el servei al ciutad, utilitzant les noves tecnologies i garantint la participaci dels ciutadans i ciutadanes.

  4. Defensar els drets fonamentals i les llibertats pbliques dels ciutadans i les ciutadanes, amb l'objectiu de fomentar la normalitzaci social.

  2.2.1_Cooperaci i solidaritat 1. Destinar una part dels ingressos municipals a la cooperaci i solidaritat internacional. El percentatge es decidir anualment, en el moment de l'elaboraci de pressupostos, essent una decisi consensuada per tots els grups municipals.

  2.2.2_Gent Gran1. Afavorir la creaci de Plans de dinamitzaci sociocultural per a la gent gran, el seu voluntariat actiu en casals, associacions, etc.

  Pgina 9 de 12

  COHESI SOCIAL I CIUTADANIA

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  2. Fomentar activitats intergeneracionals que reconeguin l'expertesa de la gent gran. En aquest sentit tallers de cooperaci amb empreses incipients, tallers educacionals als instituts i escoles, etc.

  3. Impulsar mesures per un envelliment actiu, d'autonomia de les persones i de suport a la gent gran que viu sola.

  4. Negociar canvis en les tarifes, els recorreguts i els punts d'accs als autobusos de Blanes per tal que la Gent Gran tingui un servei que els sigui ms til i ecient. 5. Vetllar perqu les empreses amb licitaci per a l'atenci domiciliria garanteixin serveis de qualitat i ecaos. Garantir, amb supervisi sucient, l'acompliment integral de les clusules de licitaci.

  6. Interpellar el Consorci de Salut per tal que serveis com els de Rehabilitaci i Fisoterapeutes estiguin a Blanes i no calgui desplaar-se a Lloret amb el cost que aix suposa per a la ciutadania i, en especial per a la gent gran.

  2.2.3_Participaci1. Crear el Consell de Ciutat. Aquest rgan, que no ha de suposar cap cost al municipi, ha de servir perqu totes les entitats, AAVV, grups o associacions tinguin un espai de trobada en qu es facin evidents tant les mancances detectades com els projectes de millora en com en l'mbit del sector que representen.

  2. Promoure espais on totes les associacions de Blanes puguin desenvolupar-se dignament.

  3. Donar suport al voluntariat cvic de Blanes.

  4. Fomentar la participaci ciutadana a les entitats i associacions de Blanes.

  5. Elaborar les bases per poder treballar en un Pressupost Participatiu. No noms escoltant les entitats, associacions i les AAVV, sin, en el cas de les AAVV, donant a cadascuna les eines i la legitimaci sucient per poder parlar pel seu barri i decidir les seves prioritats que s'hauran d'incloure en el pressupost municipal un cop s'hagi completat el procs participatiu.

  2.2.4_Joventut1. Escoltar contnuament la joventut tant l'organitzada, com la representada al Consell de la Joventut, com, quan calgui, a travs d'enquestes o espais de debat i participaci ja que ben sovint sn els que ms s'han d'adaptar a canvis de tota mena que poden lesionar interessos particulars del seu sector.

  2. Incentivar la participaci del jovent a la vida municipal encara ms a actes, res, espais creatius, etc. Les barraques han de tornar a ser un dels llocs de trobada dels ms joves durant els dies de la Festa Major.

  3. Aconseguir que espais sense s actualment esdevinguin llocs de trobada. Els nostres joves, singularment, entre 12 i 18 anys no tenen espais de trobada dignes i segurs.

  4. Mantenir-hi contactes per a la prevenci i suport en temes de dependncies, fracs escolar, assetjaments, etc. L'administraci local ha de propiciar que no es trobin mai sols i sense respostes.

  5. Realitzar, amb altres grups municipals, centres sanitaris, professionals de l'ensenyament i assistncia social, actuacions directes des de l'Ajuntament o, preferiblement, a travs del Consell de la Joventut, com a eina ideal de contacte directe a la vida municipal.

  Pgina 10 de 12

  COHESI SOCIAL I CIUTADANIA

 • ESPAI CVIC

  PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  3. ESPAI CVIC

  3.1_SostenibilitatL'espai cvic s on es genera la interrelaci dels blanencs i les blanenques, el nostre objectiu s que tots plegats ens involucrem en la creaci i manteniment d'aquest espai.

  1. Vetllar pel manteniment del patrimoni cultural i natural de Blanes: Pinya de Rosa, el Delta de la Tordera, el Vilar, la Platja de Blanes, Palau dels Vescomtes de Cabrera, Mar i Murtra, etc.

  2. Desenvolupar un Pla Local d'estalvi i ecincia energtica que mantingui com a premissa de partida de l'administraci el principi de sostenibilitat o estalvi energtic. Reduir el consum energtic pblic i la contaminaci lumnica. Fomentar la incorporaci de l'energia solar trmica, promoure les cobertes fotovoltaiques i l's de vehicles que utilitzin energies respectuoses amb el medi ambient. Facilitar la installaci de punts de crrega per als vehicles elctrics. Aix com d'altres energies renovables en pro de la sostenibilitat del municipi.

  3. Promoure l's del transport pblic.

  4. Incentivar la creaci i el desenvolupament dels mercats de segona m com a mecanisme de cohesi social i de reciclatge.

  3.2_Urbanisme 1. Promoure un Blanes al servei de les persones, l'espai pblic del qual sigui un lloc de trobada, relaci social i integraci; sostenible i respectus amb el medi. Ordenat i equilibrat. Un espai verd, de trobada, de concerts, de res, de turisme, de famlia i alhora capa d'acollir teixit social i dinamisme econmic. Ens cal promocionar els espais existents, i desenvolupar els espais de cada barri com a mecanisme d'integraci social que harmonitzi l'oferta existent a tot el municipi.

  2. Proposar un projecte de reutilitzaci i dinamitzaci de l'espai urb que va des del Pavell cobert ns a l'antic camp de futbol, de manera que, mitjanant un

  procs de participaci dels ciutadans que garants un procs transparent i pblic, es decids si s'apostava per un projecte d'aquesta mena:

  a. Espai urb obert, de trobada per a tota la ciutadania b. Espai integrador dels barris limtrofs i de la ciutat en conjunt, que serveixi

  per donar rellevncia a infraestructures culturals cabdals, com ara la Biblioteca Comarcal.

  c. Espai de trobada per a prctiques esportives i entrenament de clubs locals que alliberi d'aquesta tasca la Ciutat esportiva en la mesura que aconseguim dinamitzar-la i se n'ampli l's com a espai multifuncional.

  d. Espai destinat a la construcci de la Nova Seu de la policia local de Blanes.e. Espai amb infraestructures ldiques i educatives que puguin ser un pol

  d'atracci de les escoles locals i tamb de les de poblacions venes.

  3. Promoure un Pla parcial de mobilitat urbana a travs d'escales mecniques i/o ascensors per tal que els barris ms necessitats d'aquestes infraestructures guanyin en qualitat de vida. Ha de ser un pla estratgic que faci real alhora la millora de la qualitat de vida de les persones amb la vertebraci i la interrelaci geogrca dels barris residencials.

  4. Promoure un Pla parcial per a la mobilitat als barris de la ciutat.

  5. Recuperar per a la ciutat el control de zones blaves d'aparcament.

  3.3_Habitatge 1. Donar preferncia a les promocions pbliques d'habitatges de lloguer a la poblaci amb dicultats, als joves, a la gent gran, i a les famlies monoparentals.

  2. Procurar que promocions privades que no s'han venut esdevinguin en rgim de lloguer, preferentment SOCIAL. Acomplir de forma real amb les sancions a entitats bancries que mantinguin pisos buits.

  3. Pressionar, des de l'ajuntament, per evitar que desnonin persones que no poden pagar el cost de l'habitatge i, a la vegada, pressionar a empreses subministradores que no respectin les situacions de gravetat en qu es troben

  Pgina 11 de 12

 • Pgina 12 de 12PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  famlies que pateixen les conseqncies de la crisi econmica. Comptador solidari de tots els serveis energtics. Decretar un municipi lliure de desnonaments.

  3.4_Mobilitat 1. Promoure l's compartit del cotxe i l's d'aparcaments compartits. Estudiarem una nova distribuci de zones d'aparcament tarifat, respectant la voluntat de cada barri per fer real una poltica que acabi decididament amb l'estat actual de l'aparcament que no conven a ning excepte a les empreses que en tenen l'explotaci .

  2. Suprimir barreres arquitectniques i establir zones de prioritat invertida, on els vianants tindran prioritat a l'hora de circular. Estudiar la possibilitat de millorar la mobilitat de les persones mitjanant escales mecniques (veure punt 3 d'Urbanisme), reduint trnsit i guanyant en qualitat de vida.

  3. Potenciar els aparcaments dissuasius a les estacions i a les entrades de Blanes que convisqui amb una millora del transport pblic. Afavorir, alhora, la rotaci de l'aparcament amb limitaci horria.

  4. Crear una xarxa de carrils bici, coherent i segura. Crear vies verdes que ens portin als municipis vens amb collboraci amb les administracions respectives.

  5. Fomentar l's de vehicles impulsats per energies renovables o tecnologies alternatives. Controlarem les emissions contaminants i la contaminaci acstica.

  6. Estudiar de quina manera subvencionar les bicicletes elctriques i potenciar-ne l's.

  3.5_SeguretatLa seguretat s un element fonamental per concebre l'espai cvic, entenent la seguretat com: seguretat fsica, psicolgica, com a consumidors, etc. El civisme i la convivncia sn indispensables. Per aix s'han de combatre els actes incvics.

  1. Proposar que les sancions d'actes incvics es compleixin amb una prestaci social.

  2. Promoure el voluntariat cvic en diferents mbits: protecci civil, bombers, vigilants d'escola, etc.

  3. Vetllar per eradicar la violncia de gnere. Incidir en l'educaci per acabar amb la violncia de tota mena.

  4. Potenciar la policia de proximitat. El nostre municipi s mereixedor d'una policia local moderna, ben preparada i dotada de les eines i mitjans sucients, emptica amb el municipi i amb la seva gent, exemple i garant dels valors tics i democrtics d'una societat moderna com la nostra.

  5. Vetllar per l'acompliment de les normes sobre activitats d'oci nocturn. Reduir i controlar zones de conicte per massicaci nocturna d'oferta.

  #NOUPASNOU BLANES

  ngel Canosa

  #femlo

  ESPAI CVIC

 • PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2015

  #NOUPASNOU BLANES

  #femlo