mollet condemna l’agressió sexual de la nit de sant joan...ojd-pgd: 14.331 exemplars -...

32
OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - [email protected] | anuncia’t: 686 429 517 [email protected] 19 anys 28/6/2019 · Núm. 701 · liniavalles.cat línia vallès LA LLAGOSTA pàg 18 Aspayfacos compleix 40 anys vetllant pels veïns amb diversitat funcional MONTMELÓ pàg 20 Els quatre dies més màgics de l’any: la vila està de festa COMARCA pàg 8 Plantant cara a l’onada de calor: avui arriba el pitjor ON ÉS LA RECUPERACIÓ? pàg 3 Càritas ja atén més de 30.000 persones entre els dos Vallesos, moltes amb feina TROBADA INSTITUCIONAL pàg 14 El vicepresident Pere Aragonès visita Parets i es compromet amb l’institut La Sínia Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan Unes 200 persones es concentren en rebuig a la presumpta agressió a una menor d’edat durant la revetlla pàg 10 Epicentre de l’handbol Uns 5.000 jugadors de tot el món, a la Granollers Cup pàg 28 Foto: Granollers Cup

Upload: others

Post on 19-Aug-2021

2 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - [email protected] | anuncia’t: 686 429 517– [email protected]

19 anys

28/6/2019 · Núm. 701 · liniavalles.cat

líniavallès

LA LLAGOSTA pàg 18

Aspayfacos compleix40 anys vetllant pels veïnsamb diversitat funcional

MONTMELÓ pàg 20

Els quatre dies més màgicsde l’any: la vila està de festa

COMARCA pàg 8

Plantant cara a l’onada decalor: avui arriba el pitjor

ON ÉS LA RECUPERACIÓ? pàg 3Càritas ja atén més de30.000 persones entre els dosVallesos, moltes amb feina

TROBADA INSTITUCIONAL pàg 14El vicepresident Pere Aragonèsvisita Parets i es comprometamb l’institut La Sínia

Mollet condemna l’agressiósexual de la nit de Sant Joan

Unes 200 persones es concentren en rebuig a la presumpta agressió a una menor d’edat durant la revetlla pàg 10

Epicentre de l’handbolUns 5.000 jugadors de tot el món, a la Granollers Cup pàg 28

Foto: Granollers Cup

Page 2: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

| 2

líniavallès.cat Per a publicitat: [email protected] - 686 429 51728 de juny del 2019

Page 3: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019

3 |

líniavallès.cat

Els anuncis des de les altes esfe-res polítiques que afirmen que lacrisi s’ha acabat i que estem enplena recuperació econòmica so-nen com un eco llunyà davant dela contundent realitat de la po-bresa i la desigualtat. I si no queho preguntin a les 30.809 perso-nes beneficiàries de Càritas Dio-cesana de Terrassa. Aquestes xi-fres, que engloben 121 parròquiesdel Vallès Oriental i el Vallès Oc-cidental, són l’exemple més clarque la crisi ha obert una ferida ala societat que no està cicatritzant.

I és que, a més, un dels fenò-mens més preocupants és el deles persones que, malgrat estartreballant, no arriben a final de

mes. Segons la Memòria de l’any2018, publicada recentment perl’entitat catòlica, el 17,40% delsbeneficiaris de l’ajuda de l’orga-nització tenen feina, cosa que su-posa un augment respecte del15% del 2017.

Aquestes persones sovint hande decidir entre destinar els seuspocs recursos al pagament del’habitatge on viuen o alimentarles seves famílies. Maria ÀngelsSalomó, educadora social de Cà-ritas, explica a Línia Vallès queen els darrers anys “hi ha mésfeina, però més precària”. Salo-mó indica també que “hi ha fei-nes molt mal pagades, i moltscops la gent que ve treballa sen-se contracte”.

L’HABITATGE CAUSA ESTRALLSUna altra de les xifres més con-tundents publicades per Càritas

és l’important augment de llarsque viuen en situació d’insegu-retat pel que fa a l’habitatge.Des de l’any passat, aquest grupha augmentat un 10,78% i se si-tua en el 46,78% dels atesos. Ésel cas d’aquells que no tenen unasituació estable ni previsibled’habitatge, com és el relloguer,l’ocupació o el lloguer d’una solahabitació. Salomó assenyala “lafeina precària i els preus dels ha-bitatges” com a principals cul-pables.

Les dades de Càritas Dioce-sana de Terrassa també mostrenque més de la meitat de les per-sones ateses (un 56,71%) ja famés de dos anys que estan re-bent ajuda dels voluntaris.Aquesta és una de les principalsxifres de la cronificació de lapobresa, que continua mante-nint-se i ofega els afectats.

La pobresa que no cessa» Càritas ja atén més de 30.000 persones entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental

» Un 17% dels atesos treballen, però no arriben a final de mes pels sous i el preu de l’habitatge

Alex SuárezVALLÈS ORIENTAL

Un dels casos més preocupants és el de les persones que han de decidir entre alimentar la família i pagar l'habitatge. Foto: Càritas

PRECARIETAT4El programalaboral de Càritas Diocesanade Terrassa està situat a Gra-nollers, on arriben personesde tota la comarca per trobarfeina i sortir de la pobresa mit-jançant la suposada estabili-tat econòmica que els ha d’o-ferir. Maria Àngels Salomó,encarregada del programa,explica que “augmenten lespersones que arriben amb unnivell formatiu elevat delsseus països d’origen, peròaquí no els hi valen els títols”.

Salomó assegura que no-més els queda “treballar ennegre” pels bloquejos admi-

nistratius i la dificultat de sig-nar contractes.

MÉS DONESEl programa laboral atén totamena de persones, sense teniren compte el seu origen, sexeo nivell educatiu. Tanmateix,Salomó afirma que “hi hamoltes més dones” que acu-deixen a la recerca de feina del’entitat catòlica.

Allà les acompanyen en lacomplicada tasca laboral, quesovint va acompanyada dedificultats amb l’idioma, pro-blemes de papers i barreresculturals, entre altres.

Des de Granollersa la recerca d’una vida digna

Reportatge

Page 4: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

Opinió

| 4

Dipòsit Legal: B 22581-2001Difusió controlada

www.liniaxarxa.catPremi Tassis Torrent de Comunicació 2011 Diputació de Barcelona

Editor-Gerent: David Centol i Lozano

Director Editorial: Arnau Nadeu

Cap de Vendes i Distribució: Marcelo Villanueva

Coordinadora de Producció: Marga Moreno

Webs temàtics: Pere Giménez i Quim Miró

Director Editorial: Arnau Nadeu

Subdirector d’edicions: Albert Ribas

Redacció: Augusto Magaña (Barcelonès

Nord i Baix Maresme), Alex Suárez (Vallès),

Pau Massip (l’Hospitalet i Baix Llo bregat), Al-

bert Ribas (Barcelona), Pau Arriaga (Esports

i Xarxes), Santi Capellera (Opinió), Anna

Utiel, Víctor Ferran i Lola Surribas Produc-

ció gràfica: Eduardo Corria Dept. Comercial:

Yolanda Roca, Lola Gutiérrez i Rosa Bertran

Distribució: Daniel Manuel, Wiliam Hernán-

dez, Yennil Viteri i Andrés Meca.

líniavallès.cat 28 de juny del 2019

La lupa

per Iu Forn

El Poder i Ciudadanos

A prop d'arribar al primer quart del se-gle XXI tots tenim més o menys clar queper muntar un partit polític nou has detenir dues coses: 1/ un nom que sigui moltpotent per posar-lo al capdavant i 2/ untalonari molt potent per poder pagar alnom potent unes misses que cada cop sónmés cares.

Quan Ciutadans va sortir del no res,Albert Rivera era tan des-conegut que per cridar l'a-tenció va haver d'aparèixerconill al cartell electoral.Per tant, no és molt difícilconcloure que a falta d'unacara famosa, la quantitatde capital invertit en el pro-jecte va ser clau. Com que no hi ha fac-tures, oficialment l'origen dels calés ésdesconegut, però vostè i jo, que ens fi-xem molt en les coses, tenim algunalleugera idea d'on van sortir.

I vostè i jo també tenim una lleugeraidea dels motius pels quals a Albert Ri-vera van omplir-li la butxaca per poderanar a conquerir l'oest, com van conquerirl'oest els llegendaris aventurers dels Es-tats Units, quan els Estats Units no erenni estats ni estaven units.

Amb el PP corcat per la corrupció, elPoder va decidir que calia crear una al-ternativa. Per si de cas. I sap vostè aque-

lla festa consistent en una mànega de brocgenerós que escup escuma i que, a cau-sa d'aquest fet, l'anomenen festa de l'es-cuma? Doncs amb Ciudadanos va pro-duir-se el mateix fenomen, però encomptes d'escuma sortien bitllets. Sen-se parar. Fins que “se acabo la diversión.Llego la llamada de los que mandan. Ymandaron a parar”.

I al partit uniforme on mai no hi ha-via hagut cap sector crític, d'un dia per l'al-tre hi ha aparegut una esquerda pròpiad'un partit d'esquerres. Això ha sorprèsla pròpia empresa perquè no s'esperavencap de les dues coses. Ni l'esquerda ni fercoses de partit d'esquerres. Tot i que la re-acció davant la dissidència ha estat de par-tit estalinista.

La pregunta que ara mateix circulapels despatxos de poder i del Poder és:Això que està passant a Ciudadanos ésuna onada de calor com la que ens arri-ba, que tal com vindrà marxarà desprésde depilar-nos les celles a base d'un ros-

tit d'impacte, o bé és un canvi climàticcom el que va evaporar allò d’UPyD?

Se'n recorda, oi, d’UPyD? Quan vandeixar de ser l'aposta de cert Poder, allòes va desfer com un bolado. I mai mésno n'hem sabut res. És cert que mai vatenir la força que ha arribat a tenir Ciu-dadanos, però en dos dies va acabar comel rosari de la Rosa. Concretament de

Rosa Díez.Total, que ara toca a

Ciudadanos passar per allò.Bé, i a Podemos. Perquèels moviments de PedroSánchez indiquen temporaltambé a l'altre partit de lanova política. El de l'altra

banda. Temporal provocat o no, peròara mateix el minut i resultat és: Pedrono s'acaba de decidir per Pablo i els mal-pensats diuen que això té relació ambla mina que han fet explotar a ca l'Al-bert perquè sigui ell qui permeti Pedroser investit.

D'això, en el billar de caramboles, endiuen billar artístic o de fantasia. I és unespectacle molt bonic de veure. Sobretotperquè mentre te'l mires no pares de pre-guntar-te: “Com és possible que siguin ca-paços de fer tot això?”.

Publicat a El Nacional.cat

Això que està passant a Ciudadanos és una onada de calor o bé és un canviclimàtic com el que va evaporar UPyD?

Ha arribat un punt queel Barça necessita tocarfons perquè la majoria

de socis del club vulguin un canvi d’ai-res a la directiva. El temps corre en con-tra de Bartomeu, com més temps estiguipresidint-lo més errors farà. N’és expert.Agafeu-vos aquests 2 anys com una in-versió.

El Twitter en paperAquí espiula

Lo mejor de que la in-vestidura esté bloquea-da es que los medios pue-

den atender temas a los que normal-mente no dan importancia, como porejemplo... Que no, que es broma, que si-guen contando cada día lo mismo sinproblemas. La era dorada del periodis-mo de declaraciones.

@Hibai_

Les dimissions de mili-tants de Ciutadans per-què flirtegen amb l’extre-

ma dreta quan és un partit que sempreha acollit membres d’extrema dreta, hité un pacte a Andalusia i s’hi ha mani-festat conjuntament en repetides oca-sions tenen la mateixa credibilitat queuna moneda de 20 euros.

Que el debat sobre la#LleiAragonès serveixiper establir un nou marc

de relació públic-comunitari. El temano és només la possible privatització,sinó l’obligació actual de licitar projec-tes de barri, comunitaris, d’entitats... se-gons la Llei vigent. Cal un nou marc nor-matiu.

@JuditSalt@MagrinyaJordi@andreuginola

AspayfacosL’entitat de la Llagosta va organitzar fauns dies una gran festa per celebrar el

seu quarantè aniversari. Aspayfacos or-ganitza tallers, teràpies i tota mena dejocs i activitats lúdiques per als veïns

amb diversitat funcional. pàgina 18

Els semàfors

CàritasLa memòria del 2018 de Càritas Dioce-sana de Terrassa indica una cronificació

de la pobresa i la situació desesperadade moltes famílies. Més de 30.000 per-sones es beneficien de l’ajuda de l’enti-

tat al Vallès Oriental i Occidental.pàgina 3

Aj. de Lliçà d’AmuntLliçà d’Amunt celebra el Dia de l’OrgullLGTBI per primera vegada. L’Ajunta-ment ha programat diverses activitatsper a tots els públics amb l’objectiu detransmetre el respecte per al col·lectiu

i la diversitat al municipi.pàgina 22

Page 5: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

5 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 6: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019

| 6

líniavallès.cat Envia’ns les teves cartes a: [email protected]

Josefa guanya el joc de trons: la insòlita investidura de Sant Fost1

2Monràs ja respira tranquil: crònica d’una reelecció a Mollet

Montmeló torna a ser territori Márquez

Seguer trenca 36 anys d’alcaldies socialistes a Parets

La comarca celebra els 700 números de Línia Vallès

El + llegit líniavallès.cat

3

4

5 Les cartes d’opinió es poden enviar a: [email protected]

Línia Vallès no comparteix necessàriament les opinions que els signants expressen en aquesta secció ni se’n fa responsable.

Safata d’entrada

No en tenen prou amb les pallissesde les forces de l’ordre (sic) contraels pacífics votants de l’1-O que amés, a l’hora del trasllat dels pre-sos des de Madrid, els fan anar enuna presó sobre rodes infame, en-taforats en unes cel·les en què ga-irebé no es poden ni moure i permés inri fan un periple amb tresaturades en el camí, que comportapatir registres personals, donar-los d’alta al centre i altres accionsadministratives. De Soto del Realfins a Valdemoro on fan nit, des-prés de fer 400 km van fins aZuera, a prop de Saragossa, ontornen a fer nit, després fan camífins a Brians, on es traspassen lavigilància entre la Guàrdia Civil iels Mossos d’Esquadra, i des d’a-quí fins a Lledoners. MentrestantDolors Bassa i Carme Forcadellen un sol dia fan el viatge. A què esdeu aquesta diferència de tracte?Serà per l’afabilitat del masclismeespanyol amb les senyores? Buf!

En ple segle XXI és com si esdesplacessin amb una tartana. Nohi ha una altra forma? Sí, però delque es tracta és d’humiliar-los, decastigar-los, de vexar-los perquèno hi tornin i que els catalans in-dependentistes i defensors de lademocràcia d’arreu d’Espanyaprenguin nota del pa que s’hidona. El ministre de l’Interior és elresponsable d’aquesta mofa alspresoners? Són ells els que des-prés pregonen que s’han de cons-truir ponts o són els que s’encar-reguen de dinamitar-los? Elspolítics Iceta, Collboni, Colau i al-tres dirigents, que se les donen dedemòcrates, continuaran muts i ala gàbia davant d’aquesta infàmia?

Sigui per activa o per passiva,són tots ells uns miserables!

Miserablesper Jordi Lleal

Professors crematsper David Rabadà

Cada dia veig més professorscremats en l’ensenyament. Lesestadístiques parlen d’un 4 a un8 per cent. La veritat és que lacausa comença a resultar clara.Les retallades en educació, l’aug-ment de molta burocràcia inútili les pressions per tal que facin detot menys ensenyar expliquengran part d’aquesta frustraciódocent. De fet, i no fa pas massa,va sortir a la premsa que més del80 per cent dels docents se sen-ten mal valorats. És a dir, aviat elpercentatge de professors cre-mats augmentarà.

Qualsevol docent necessitaveure que té sentit el que fa. Sisent que està contribuint a ense-nyar se sentirà bé i ho farà ambdedicació, motivació i vocació. Encas contrari estarem adobant unsistema educatiu curt de mires iple de mancances per als nostresfills. Ara s’imposa més la doctri-na d’educar hàbits que no pas latransmissió de coneixements, ésa dir, menys saber i menys in-tel·ligència. Cal posar els docentsen el centre del sistema educatiu

i no pas altres coses com algunsteòrics prediquen. I en això cal va-lorar el talent i el saber fer quemolts professors han adquiritdurant anys d’estudi i especiali-tat. Per tal d’assolir-ho cal tenirempatia amb qui està a peu d’au-la, la qual cosa no ostenten moltsdels teòrics del Departamentd’Educació. Molts d’ells no im-parteixen classes però en canvidictaminen resolucions que im-pedeixen la transmissió de co-neixements en els nostres centres.

L’educació per competèn-cies, els treballs per projectes i lamateixa pedagogia de moda es-tan rebaixant els nivells d’ense-nyament dels nostres fills. Aixòdinamita la seva formació i lapossibilitat que puguin assolirbons llocs de treball. És més, s’es-tà promovent el ciutadà medio-cre i els treballs brossa. Vet aquíque molts professors, al veureque no poden ensenyar el que sa-ben, se sentin cremats. Educarbons hàbits molts poden fer-ho,però ensenyar doctes coneixe-ments ho poden fer pocs.

A les xarxes

@campsoscar: Esta foto me ha dolidomás que la de Aylan. 6 meses bloqueados.No aguantamos más. Levamos anclas ynos vamos. Antes presos que cómplices.

#NiUnaMés

Les millorsperles

Dotze dotacions policials i antidisturbis intervenen a Valladolida causa d’una baralla iniciada per un nen de vuit anys. El petitva donar un cop a una nena, fet que va iniciar la trifulga entre

els pares dels dos menors. Després, més de 50 veïns es van unir a labatalla campal, que es va estendre per tot el barri.

Es viralitza perquè confon un bidet amb un “lavabo per fercaques petites”. Una turista nord-americana deia a Twitterque això era el que més li agradava d’Europa, ja que pen-

sava que el bidet servia per fer-hi les necessitats més lleugeresmentre s’estalviava aigua i es lluitava contra el malbaratament.

Descobreixen dos planetes propers molt similars a la Terra ique podrien tenir aigua líquida. La troballa es va fer gràcies atelescopis de Granada, Almeria i Lleida. Els cossos astrals,

anomenats Teegarden B i C, tindrien una temperatura mitjana de28ºC, fet que ajudaria a la presència d’aigua i vida.

Una jove d’Alaska mata la seva millor amiga per 8 milionsde dòlars. Un desconegut va contactar per Internet ambDenail Brehmer perquè matés Cynthia Hoffman, la seva

amistat més preuada. La difunta va ser trobada amb una bala ala part posterior del cap i lligada.

Dos germans equilibristes creuen l’emblemàtica Times Squarede Nova York per un cable a 25 pisos d’altura. Nik i Lijana Wa-llenda van aconseguir l’arriscada proesa, que consistia en un

trajecte de 400 metres entre els edificis de Manhattan. La peripèciava generar una gran expectació, i la cèntrica plaça es va omplir.

@radio580nic: Una rara mezcla de roca yplástico se está formando en una isla por-tuguesa. El fenómeno podría poner en peli-gro a varias especies marinas en Madeira.

@bomberscat: Es tracta d’un dels pitjorsincendis dels darrers 20 anys, amb un po-tencial de 20.000Ha. Demanem la màx-ima precaució i responsabilitat!

#IFRiberaDEbre #RocaDePlàstic

Page 7: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

7 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 8: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019líniavallès.cat

| 8

Granollers

ALERTA4L’onada de calor queestà escalfant Catalunya ha po-sat en alerta la majoria de mu-nicipis del Vallès Oriental, i Gra-nollers no és una excepció. Pro-tecció Civil de la Generalitat vainformar ahir que mantenia ac-tivat el PROCICAT en fase d'a-lerta per la situació de tempera-tures extremes.

Ahir va ser un dels dies mésdurs d’aquesta etapa calenta,amb temperatures de fins a35ºC, i avui també es mantindràla situació. A les 3 de la tarda s’a-rribarà al màxim de l’onada,amb 39ºC. En principi, amb elcap de setmana haurien de bai-xar les temperatures.

Una de les conseqüènciesmés visibles de l’onada de calorés que els partits de la Grano-llers Cup que s'havien de jugara l'exterior finalment es tras-lladaran a l'interior de l'EMT idels pavellons de Cardedeu i laRoca del Vallès.

COM FER-HI FRONT?Davant de les altes temperaturesa tota la comarca, els municipishan començat a actuar per aju-dar els seus habitants a passarmés còmodament aquests dies. Una de les mesures, per exem-ple, ha estat l’accés gratuït a lespiscines municipals a Les Fran-

queses i l’Ametlla [veure pàgina24]. En canvi, a Mollet s’han ha-bilitat espais frescos, com bi-blioteques i mercats, i s’han am-pliat els horaris de les fonts per-què tothom s’hi pugui refrescar.Tot això tenint en compte laresponsabilitat individual quedemana Protecció Civil.

Protecció Civil manté l’alerta per l’onada de calor. Foto: ACN/Miquel Codolar

Plantant cara a l’onada de calor: avui arriba el pitjor

» Protecció Civil manté la fase d’alerta per les altes temperatures» Ahir es va arribar a 35ºC i avui els termòmetres s’enfilaran a 39ºC

Millors pàrquings o una ciutat‘plató’: idees per innovar

INNOVACIÓ4Roca Umbert vaacollir dijous de la setmana pas-sada la presentació dels quatreprojectes becats en la primeraedició del programa Agents In-novadors, que consisteix a mi-llorar els processos de la ciutat deforma innovadora.

Laia Boixader va presentarImpuls de la producció audio-visual a Granollers, que pro-posa situar la ciutat en el mapaaudiovisual català i atraure ro-datges. Per la seva part, Ar-

mand Jordana va desenvoluparel projecte El futur dels sectorsde la mobilitat a Granollers,que busca modernitzar elsaparcaments de la vila. Que lagent gran es converteixi enmentora dels joves era la pro-posta de Nerea Granado i el seuMentoring intergeneracional.Finalment, Yolanda Jiménezva treballar en el projecte As-sessorament nutricional, con-sistent en detectar necessitatsalimentàries de la població.

HOSPITAL4 La zona d’Urgèn-cies Pediàtriques de l’Hospital deGranollers ha estrenat nou dis-seny recentment, amb uns vinilsque acompanyen els passadissosi parets de la zona. Les mascotesdel Servei de Pediatria del cen-tre mèdic, el Muc i l’Anna, sónels protagonistes de la nova de-coració de l’espai.

La remodelació artística haestat obra dels alumnes de segonde batxillerat artístic de l'Insti-tut Celestí Bellera de Grano-

llers, que durant el curs hantreballat per decorar l'àrea d'ur-gències pediàtriques, els box i lasala d'espera. Els autors van es-tar presents en la col·locaciódels nous dissenys que animaranl’espai mèdic.

PENSANT EN ELS PETITSFer més amables les instal·la-cions de l’hospital és el principalobjectiu del projecte, que estàpensat per als nens i nenes ate-sos en el servei d’urgències. La

cap del Servei de Pediatria, PilarLlobet, destaca la importànciad’aquesta iniciativa: “Cada copmés tenim l’evidència que lahumanització és cabdal per a l’a-tenció sanitària, sobretot a Pe-diatria”.

Llobet explica que “petitscanvis com la decoració ens po-den ajudar a oferir una milloratenció als infants i les seves fa-mílies”. D’aquesta forma, es con-tribueix a fer menys dura l’es-tança dels joves al centre.

Els Agents Innovadors van presentar els seus projectes. Foto: Ajuntament

Novadecoració aUrgències

Roca Umbert | La Fura dels Baus presenta ManesLa companyia teatral La Fura dels Baus va portar ahir a la nit a Roca Umbert

Manes, un dels seus espectacles clàssics. Els actors van representar l’obra, que busca retornar els espectadors a la seva part més animal i instintiva.

Page 9: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019

9 |

líniavallès.catGranollers

Les dones assalten els escenarisamb cinc concerts gratuïts

TEATRE4El periodista Eloi Vilava presentar ahir al vespre a laSala Petita del Teatre Auditoride Granollers la primera part dela temporada 2019-2020 delprojecte Escena GrAn. La pre-sentació va incloure les pro-postes que es representarand’octubre d’enguany a generdel 2020. El projecte EscenaGrAn coordina i unifica en unaúnica cartellera les programa-cions del Teatre Auditori deGranollers, Llevant Teatre, laCasa de Cultura Sant Francesc,Roca Umbert Fàbrica de lesArts i el Teatre Auditori Can Pa-lots. En total, cinc escenaris re-partits entre Granollers i Cano-velles per revitalitzar el teatre dela comarca, entre altres.

Més de 60 propostes ompli-ran els escenaris d’aquests es-pais, que faran bullir el VallèsOriental amb activitat culturalmolt variada i per a tots els pú-blics. Teatre, concerts de músi-ca clàssica i moderna, propostesde dansa, màgia i monòlegs se-ran algunes de les opcions queel públic podrà gaudir de la màd’Escena GrAn. L’objectiu dela iniciativa continua sent oferirproduccions innovadores i deplena actualitat, que aconse-gueixin atraure espectadors a lavegada que mantenen la quali-tat de les propostes.

Eloi Vila presentala nova temporadad’Escena GrAn

MÚSICA4La Xarxa de CentresCívics de Granollers ha presen-tat recentment el cicle de con-certs Les dones prenem l’esce-nari, que consisteix en cinc ac-tuacions gratuïtes d’artistes des-tacades de l’escena musical ac-tual. Aquesta nit a les 22.15h s’es-trena el cicle musical amb MabelFlores i La Kayangó, que porta-ran una fusió d’estils com elreggae, el pop-rock i la músicallatina al Centre Cívic Can Gili.

Divendres que ve serà el tornde Dtumbaga, un grup sabade-llenc dedicat a versionar coplestradicionals i rumbes famoses dela dècada dels 80, amb pinze-

llades d’humor i un espectacleenfocat a ballar i passar unabona estona.

En un to més íntim arribaràPaula Peso, tota una diva delRnB i el soul. Matt Devillers, PauGarcia i Ferran Pegenaute l’a-companyaran a l’escenari la nitde dissabte 6 de juliol al CentreCívic Palou.

Jamaica es transportarà alCentre Cívic Jaume Oller de lamà de The Kinky Coo Coo’s, totun homenatge a les grans or-questres jamaicanes i la músicanegra dels anys 60. El 19 de ju-liol podran demostrar perquèhan actuat a tot el món.

Finalment, Karamba posa-rà el punt final al cicle de con-certs, amb una barreja de pro-cedències veneçolanes, argen-tines, franceses i catalanes. Lescomponents d’aquesta bandas’atreveixen amb tota mena demúsica, com el boogaloo, lasalsa, el rap i el hip-hop. Amés, ho fan amb lletres dedi-cades a migracions, maternitatssubversives, la intenció de per-seguir somnis i de reivindicar elpaper de la dona, i el compro-mís amb la música. En defini-tiva, una forma ideal de tancaruna proposta dedicada a la mú-sica femenina.Els concerts portaran artistes destacades. Foto: Facebook (Mabel Flores)

Page 10: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019líniavallès.cat

| 10

Mollet

MASCLISME4Els Mossos d’Es-quadra van registrar una de-núncia per agressió sexual auna menor durant la revetlla deSant Joan a Mollet. El consellerd’Interior, Miquel Buch, va ofe-rir una roda de premsa dillunssobre l’operatiu policial de lesfestes, on va anunciar que elsMossos estaven investigant ladenúncia.

En resposta a la presumptaagressió, unes 200 personeses van concentrar dimarts a laplaça de Catalunya per rebutjari condemnar les agressions se-xistes. Els col·lectius MolletFeminista i Atzarola van de-manar també agilitzar la tra-mitació de les actuacions poli-cials en aquests casos durantactes festius.

L’AJUNTAMENT ES POSICIONADes de l’Ajuntament de Molletvan voler donar suport a la víc-tima i la seva família mitjançant

un comunicat emès dimarts. Elconsistori assegura que es posa“a plena disposició de la famíliaafectada”.

A més, si la denúncia es con-firma definitivament, es perso-narà “com a acusació particularen nom de la ciutadania de Mo-llet”, tal com ha fet sempre “en

els casos d’agressió produïts a laciutat”. D’altra banda, l’Ajunta-ment ha volgut aprofitar l’a-nunci de la denúncia per con-demnar “qualsevol mena d’a-gressió”, ja que “constitueixenuna violació dels drets humans”i atempten “contra la llibertat ila dignitat de les persones”.

200 persones es van concentrar en rebuig a l'agressió. Foto: Mollet Feminista

Denuncien una agressió sexualdurant la revetlla de Sant Joan» La víctima de l’agressió sexual hauria estat una menor d’edat

» L’Ajuntament es personarà com a acusació particular si es confirma

La CUP presenta al·legacionspel “macrobarri” del Calderí

URBANISME4La CUP Mollet hapresentat recentment al·legacionscontra la construcció, diuen, d’un“macrobarri” als terrenys agríco-les del Calderí. La modificació ur-banística es va aprovar en un plede l’abril, on PSC, Cs i PP van vo-tar el canvi del Pla General d'Or-denació Urbanística. Aquestamodificació afecta una zona de300.000 metres quadrats.

Txus Carrasco, portaveu de laCUP Mollet, denuncia en un co-municat “les maneres de l’e-

quip de govern” per plantejar uncanvi transcendental a la ciutat“sense participació ciutadana itan sols un mes abans de les elec-cions”. Carrasco assegura que elgovern va actuar “cedint a lespressions i als interessos espe-culadors del poderós Consorci dela Zona Franca”.

D’altra banda, Carrasco ex-plica que l’operació “pretén aca-bar amb la darrera zona agríco-la consolidada i connectada ambel teixit urbà” de Mollet.

GOVERN4L’Ajuntament de Mo-llet va presentar dimarts el noucartipàs del govern municipalque defineix les àrees i els càrrecsdel govern. L’equip de l’alcalde,Josep Monràs, estarà dividit enquatre grans àrees centrades enles polítiques socials, el medi am-bient, l’educació i la innovaciótecnològica.

La principal novetat és lacreació de l’àrea de Drets So-cials, destinada a reforçar lespolítiques socials, d’habitatge i

d’igualtat. Ana María Díaz co-ordinarà aquest apartat del con-sistori.

L’àrea de Governança, Eco-nomia i Serveis Territorials es-tarà dirigida per Mireia Dionisio,que també serà primera tinentd’alcalde. Per la seva part, Mer-cè Pérez s’encarregarà de la sec-ció de Serveis personals i AccióCívica. Finalment, Raúl Brotoencapçalarà l’àrea de GovernObert, Desenvolupament Eco-nòmic i Innovació.

4 PROGRAMES ESTRATÈGICSEl mandat estarà centrat enquatre programes estratègicstransversals. Mollet agenda2030 buscarà el desenvolupa-ment sostenible de la vila. El pro-jecte Ciutat Educadora i Salu-dable impulsarà hàbits esportiusi saludables. Per la seva banda,Ciutat Verda coordinarà els pro-jectes relacionats amb l’ecolo-gisme i Ciutat SMART buscaràmillorar serveis públics a travésde les noves tecnologies.

La modificació afecta els terrenys agrícoles del Calderí. Foto: CUP Mollet

Monràs ja ténoucartipàs

Llum | Més il·luminació per a la Ronda dels PinetonsL’Ajuntament va acabar d’instal·lar dimecres la nova il·luminació que va des de

la rotonda de l’Hospital fins a la rotonda del carrer Santiago Tiffon. En total,nou fanals dobles ofereixen més seguretat per a vianants i conductors.

Page 11: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

11 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 12: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019

| 12

líniavallès.cat Mollet

Idneo Mollet fabricarà amb impressores 3D

INDÚSTRIA4La companyia tec-nològica de disseny, desenvolu-pament i fabricació de produc-tes Idneo ha incorporat recent-ment una impressora 3D d’últi-ma generació a la seva planta in-

dustrial de Mollet. D’aquestaforma, l’empresa busca avançaren el sector dels serveis d’en-ginyeria, mitjançant una im-pressió d’avantguarda.

L’objectiu d’Idneo és aug-mentar i millorar la capacitat dedesenvolupar projectes que ex-

plotin els beneficis de la fabri-cació en 3D en les fases de dis-seny, creació i producció delsproductes generats. La impre-sora aporta així una sèrie debeneficis, com el disseny a mida,la personalització, la immedia-tesa o un estalvi considerable eninversions.

MÉS FLEXIBILITAT I MENOR RISCRaúl Lucas, CEO d’Idneo, ex-plica que l’objectiu és renovar l’e-quipament de la companyia perpoder oferir “la mateixa qualitatque ens caracteritza, ara ambmés flexibilitat, en menor tempsi a menor risc”.

La darrera adquisició de lacompanyia se suma a un equipde més de 400 professionalsdel sector de la fabricació in-dustrial.

MENORS4El Departament deJustícia va anunciar dimecresque el centre de menors delsTil·lers es reconvertirà en un derègim tancat. D’aquesta for-ma, la instal·lació reobrirà a fi-nals d’any i acollirà totes lesnoies que tenen mesures d’in-ternament a Catalunya. En to-tal, disset noies es traslladarandes del centre de menors deCan Llupià (Barcelona) al deMollet.

Per fer-ho, l’espai es refor-marà, rehabilitant i equipant elsmòduls en desús, i amb reforçde l'equip de professionals. Elcentre tindrà 25 noves placesd’internament, amb les que esbuscarà retornar els Til·lers a lacapacitat que havia tingut abansdel 2013, coincidint amb la cri-si econòmica.

VISIÓ DE GÈNEREEl nou mòdul destacarà per laseva visió de gènere en el trac-tament de les internes. I és quees buscarà que el centre de me-nors comparteixi una visió fe-minista en relació a l’empode-rament femení, la lluita contrales conductes masclistes i elrespecte a una conducta se-xual sana i responsable. D’a-questa forma, els Til·lers can-

viarà el seu funcionament, llunyde quan es va inaugurar el 1985com a centre de menors de rè-gim tancat.

En aquella època comptavaamb cinc mòduls i una capaci-tat de 61 interns. Tanmateix,des de fa sis anys l’equipamentnomés té operativa una unitatterapèutica que acull dotze jo-ves amb problemes de salutmental i addiccions.

CREIXEMENT D’INGRESSOSLa directora general d'ExecucióPenal a la Comunitat i de Jus-

tícia Juvenil, Gisela Torns, vaexplicar que Catalunya es tro-ba en una situació de creixe-ment “ininterromput” d’in-gressos a centres de menors,principalment de menors noacompanyats.

De fet, des del 2016 hi ha ha-gut 76 nous adolescents quehan ingressat en centres de me-nors (fet que ha situat l'ocupa-ció dels centres fins al 90%).Torns també va dir que en lamajoria dels casos es tracta dejoves que han comès robatorisamb violència i intimidació.

Gisela Torns va anunciar la reobertura. Foto: Departament de Justícia

Els Til·lers reobrirà i acollirànoies menors en règim tancat

Alguns avantatges sónel disseny a mida, lapersonalització o laimmediatesa

Page 13: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

13 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 14: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019líniavallès.cat

Parets

| 14

L’Ajuntament recupera el llaçgroc en solidaritat amb TurullSÍMBOL4Jordi Seguer va deixarben clar durant la presa de pos-sessió de l’alcaldia el seu desigper l’alliberament dels presospolítics, i un dels primers actesrelacionats amb aquest anhel haestat tornar a penjar el llaç groca la façana de l’Ajuntament. Enun acte celebrat divendres de lasetmana passada, els regidorsd’Ara Parets ERC, Sumem Es-querres a Parets i Junts per Pa-rets es van concentrar per col·lo-car el símbol.

L’esdeveniment va estar moltclarament marcat pel record a

Jordi Turull, en presó preventi-va pel referèndum de l’1 d’Oc-tubre. De fet, hi van assistir fa-miliars del pres, com la sevadona, Blanca Bragulat. Pancar-tes i proclames el van recordar.

TURULL HO AGRAEIXLa penjada del llaç groc a lacasa de la vila no va passardesapercebuda per a Turull.L’exconseller va publicar aTwitter un missatge que deia“avui han posat el llaç groc al’Ajuntament de Parets. Agraï-ment i enyorança”.

POLÍTICA4Una delegació delGovern de la Generalitat, en-capçalada pel vicepresident PereAragonès i el delegat del Govern,Juli Fernández, va visitar Paretsdivendres per parlar amb elnou govern municipal. Un delsprincipals temes que es vantractar durant la trobada va serla construcció del nou institut LaSínia.

L’alcalde, Jordi Seguer, va co-mentar la predisposició de la Ge-neralitat de “prioritzar aquestaobra tan bon punt la cessió delterreny sigui un fet”. Per la sevapart, la primera tinent d’alcalde,Casandra Garcia, va explicarque la idea és “avançar en la de-cisió de quin és el lloc idoni pera la construcció del nou institut”i que “en el moment que es facicomençarà tot el procés”. Garciatambé ha declarat que “serà unprocés llarg i lent”.

ALTRES PROJECTESA banda de l’institut, en la reu-nió els representants governa-mentals van parlar d’altres pro-

jectes, com l'ampliació de lesplaces de la residència per a lagent gran o el desdoblament dela C-17.

En aquest sentit, la segona ti-nent d’alcalde, Neus Jordà, va re-marcar la “bona sintonia” entreGeneralitat i Ajuntament. “Com-provar que el canvi ha valgut lapena i saber que comptem ambel suport de la Generalitat ens

empeny a treballar encara ambmés ganes”, explicava Jordà.

Durant la visita, Aragonès vasignar el llibre d’honor del mu-nicipi. La reunió estava em-marcada en una sèrie de troba-des institucionals que el Go-vern està fent amb diversos con-sistoris de la comarca. De fet, elmateix divendres Aragonès tam-bé va visitar Martorelles.

El nou institut La Sínia va ser un dels temes centrals. Foto: Ajuntament

Pere Aragonès visita Parets i “prioritza” l’institut La Sínia

Contracte | Aproven la cessió temporal de Can JornetLa primera junta de govern local va estar marcada per l’aprovació del contracte

de cessió temporal per deu anys de Can Jornet entre l’Incasòl i l'Ajuntament. La finca és un equipament destinat a activitats infantils i horts socials.

Page 15: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

15 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 16: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

| 16

28 de juny del 2019líniavallès.cat

Martorelles |Sant Fost

Eficiència Energètica iMobilitat, novetats al governMARTORELLES4El nou carti-pàs del govern municipal deMartorelles ha estat presentatrecentment a l’Ajuntament,amb canvis respecte del mandatanterior. L’equip de Marc Can-dela (ERC) es dividirà en di-verses àrees, entre les qualsdestaquen dues novetats: Efi-ciència Energètica i Mobilitat. Elmateix Candela s’encarregaràde la primera, a banda d’altresseccions governamentals i l’al-caldia de la vila.

Roger Parera serà l’encarre-gat de la cartera de Mobilitat,

juntament amb altres àrees em-marcades dins de l’Àrea de Con-vivència i Seguretat. Joan MarcFlores serà la mà dreta de Can-dela com a primer tinent d’al-calde, amb la responsabilitat del’Àrea de Serveis i Territori.

Per la seva part, Anna No-gueras serà la segona tinent d’al-calde i l’encarregada de l’Àrea deServeis a les persones. MònicaGarcía, Mireia Astivill i Gerarddel Caño tanquen un cartipàs deset regidors amb el govern deMartorelles a les seves mansper als pròxims quatre anys.

CULTURA4Tosca, la llegendàriaòpera de Puccini, serà l’enca-rregada de fer oblidar l’onada decalor als santfostencs amb elLiceu a la Fresca. Avui a les 10 dela nit es projectarà en directe l’o-bra, que es podrà seguir des dela plaça de la Vila, mentre es re-presenta en viu al Liceu.

D’aquesta forma tan especiales busca divulgar l’òpera i tren-car els estereotips que la situencom un art elitista i només apteper a un públic selecte. L’objec-

tiu és que la ciutadania gaudei-xi de l’espectacle d'una maneraúnica, propera i informal.

Poques òperes hi ha tanapassionants com Tosca, queoferirà un remolí d’odi, amor,passió, violència i religió amb

una banda sonora de primernivell. Tot això amb una apas-sionant trama que situa els es-pectadors en una Roma envaïdaper Napoleó.

TRES ANYS D’ÒPERAAquest és el tercer any consecu-tiu del Liceu a la Fresca a SantFost, però el projecte es remun-

ta al 2007. Aquell any es va es-trenar amb el nom d’Òpera a laplatja, començant a Barcelona iestenent-se a altres municipisfins al dia d’avui.

A Sant Fost, el Liceu a laFresca ja s’ha convertit en totauna tradició i una forma únicad’apropar la cultura de l’òpera alsveïns del municipi.

Tosca serà l’òpera representada enguany. Foto: ACN/A. Bofill

Sant Fost recorre al Liceu a la Fresca per combatre la calor

Gent gran | Acaba el ‘No t’aturis’ a Sant FostLa plaça de la vila i l’auditori de l’ateneu acolliran avui a les 16.30h l’acte de clo-

enda del programa per a gent gran No t’aturis. S’hi farà balanç d’un any ple de ta-llers, balls, manualitats i tota mena d’activitats per als veïns de la tercera edat.

Candela ha presentat l’equip de govern a Martorelles. Foto: Ajuntament

La iniciativa buscadivulgar la cultura de l’òpera i trencar els seus estereotips

Page 17: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

17 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 18: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019líniavallès.cat

| 18

CULTURA POPULAR4La FestaMajor no es posarà en marxa finsal pròxim 9 de setembre, però desd’aquesta setmana ja està clarquina serà la seva imatge. Di-marts passat es va anunciar quela proposta de disseny per alcartell presentada per Irene Gon-zález ha estat la guanyadora delconcurs. L’acte de lliurament depremis d’aquest certamen es vacelebrar dimarts passat al Saló dePlens de l’Ajuntament.

“Estic molt contenta i em famolta il·lusió que hagin triat elmeu disseny, perquè em sentollagostenca. Vinc molt sovint a laLlagosta”, va assegurar Gonzá-lez, una mataronina de 33 anys.La guanyadora del concurs vaexplicar que, en el seu disseny, vavoler representar la mirada d’u-na nena petita. “La Festa Majorrepresenta la meva infància icom que tinc una filla em vaig fi-xar en això”, va afegir.

ANIVERSARI4L’entitat local As-payfacos (Associació de pares ifamiliars amb disminuïts) va or-ganitzar fa uns dies una gran fes-ta per celebrar el seu quarantèaniversari. El seu local, situat alnúmero 20 de l’avinguda delTuró, va ser l’escenari de la ce-lebració, on es va recordar la llui-ta de l’associació des de finals dela dècada dels 70 del segle pas-

sat per millorar la vida dels veïnsi les veïnes del poble que tenendiversitat funcional.

Una seixantena de personesno van voler deixar escapar lapossibilitat d’acudir a una festaen la qual, com no podia ser

d’una altra manera, van com-partir un pastís i una estona d’a-llò més agradable.

Durant gairebé tot l’any, As-payfacos organitza tallers, terà-pies i tota mena d’activitats lú-diques per als usuaris i les famí-lies. De fet, ahir mateix va arri-

bar a la seva fi el Casal d’Estiu del’entitat, que havia començat laprimera setmana d’aquest mes.Tot i això, els responsables del’entitat estudien la possibilitatd’organitzar alguna activitat mésabans de marxar de vacances finsal mes de setembre.

Durant la celebració es va poder gaudir d’un pastís. Foto: Facebook

Quatre dècades vetllant pelsveïns amb diversitat funcional

La Festa Major ja té cartell: el d’Irene González

TRIBUNALS4El Jutjat de Vio-lència de Genère número 1 deSabadell ha condemnat Fran-cisco José L. R. a 23 anys de pre-só per l’assassinat “amb traïdo-ria i acarnissament” de LeiddyJuliana A. D. (amb qui estava ca-sat) el dia 21 febrer del 2017. Unjurat popular va ser l’encarregatde determinar la culpabilitat del’home, que la mateixa nit delsfets es va entregar a una comis-saria de Sabadell, on va confes-sar el crim.

El jutge va afegir un any mésa la condemna perquè l’assassíhavia trencat la mesura cautelari, a més, va imposar-li 10 anysmés de llibertat vigilada un cophagi acabat la seva pena. Lacondemna també obliga Fran-cisco José L. R. a indemnitzar lamare, la germana, els fills i les fi-lles de Leiddy Juliana.

SATISFACCIÓ AL CONSISTORIL’assassinat va commocionar elpoble (va ser el primer crimmortal per violència masclista de

la història de Santa Perpètua) ila plaça de la Vila va convertir-se en l’escenari de diferents con-centracions de rebuig.

Un cop s’ha conegut la sen-tència, la regidora d’Igualtat,Sandra Gómez, s’ha mostratsatisfeta i ha dit que l’Ajunta-ment “vigilarà per tal que l’a-

gressor compleixi la pena”. Gó-mez també ha recordat que elconsistori s’havia presentat coma acusació particular en la cau-sa i que el govern municipal vol“continuar combatent la xacrasocial de la violència masclistai oferir tot el suport a les vícti-mes i les seves famílies”.

El rebuig al crim va ser unànime. Foto: Aj. de Santa Perpètua

23 anys de presó per al’assassí de Leiddy Juliana

Santa Perpètua

Música | L’Escola Municipal de Música tanca el curs amb concertsTots els alumnes de l’Escola Municipal de Música van tenir una gran ocasió per exhibir el quehan après en els tres concerts que el centre va preparar a les instal·lacions de Can Pelegrí. Les

classes ja s’han acabat, de manera que ara toca descansar fins al pròxim mes de setembre.

Medi ambient | Residu Zero SPM es presenta a la Josep JardíLa xerrada Iniciació a un estil de vida sense residus va ser el primer acte organitzatper l’entitat Residu Zero SPM. La conferència es va celebrar durant la tarda d’abans-d’ahir a la biblioteca Josep Jardí i va servir per presentar en societat aquesta entitat.

CULTURA4Propostes al voltantdel circ, el cinema i la músicaconformen el calendari de laMoguda Escènica, que es vaposar en marxa ahir i que s’a-llargarà durant més de dues set-manes, fins al dia 13 de juliol.

Moguda Escènica constaràde nou dies de cultura amb tresbandes internacionals, una tar-da de circ, quatre pel·lícules d’es-trena, un tribut a Nina Simone odos espectacles de creació pròpiade l’Escola Municipal de les Arts(EMA), entre altres, que es re-

partiran entre tres escenaris: elParc Central, la plaça de la Vilai el castell de Mogoda.

Moguda Escènica es defi-neix a si mateixa com a art enmajúscules: a l’aire lliure, gratuïti amb propostes per a totes lesedats. Les diferents cites pre-vistes per a la Moguda ja es po-den consultar de forma ordena-da al portal web mogudaesce-nica.cat, que s’estrena en aquest2019. Igualment els perfils d’Ins-tagram i Facebook @Mogu-daEscenica estan activats.

En marxa una nova edicióde la Moguda Escènica

Aspayfacos organitzatallers, teràpies i tota mena de jocs i activitats lúdiques

La Llagosta

Page 19: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

19 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 20: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

| 20

28 de juny del 2019líniavallès.cat

Montmeló

CULTURA4L’Ajuntament deMontornès i el Circ Raluy vansignar dimarts un conveni perapropar el món del circ als méspetits del municipi i fer perdurarla tradició. L’acord recull l'ator-gament d'entrades al públic in-fantil i d'invitacions a les perso-nes usuàries dels programes del'Àrea d'Acció Social de l'Ajun-tament.

La firma es va fer a la cafete-ria del circ, una de les històriquescaravanes de la companyia queva servir per formalitzar la tro-

bada i la bona entesa entre amb-dues parts. L’alcalde, José A.Montero, i la copropietària delcirc, Luisa Raluy, van ser elsdos protagonistes de l’acte.

RETORN UN ANY DESPRÉSEl Circ Raluy celebrarà el con-veni amb cinc representacions del’espectacle The Magic Formu-la -estrenat l’any passat a Mon-tornès-, que van començar ahiri duraran fins diumenge. Elshow combinarà la tradició delcirc amb elements que renova-

ran l’experiència, adreçada tanta nens com a adults. Trucs demàgia, acrobàcies i humor escombinaran per recuperar l’es-sència del circ.

D’altra banda, membres de lacompanyia ja van participar enactivitats de les festes de SantJoan a Montornès Nord.

José A. Montero va signar personalment el conveni. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament i el Circ Raluyaproparan el circ als joves

MontornèsLaboral | Nova promoció del Pla de Transició al TreballUn total de 19 joves estudiants han rebut recentment l’acreditació per haver superat la formació del Pla de Transició al Treball en les branques d'auxiliar d'hoteleria, cuina i restauració i de fabricació mecànica.

EDUCACIÓ4Una quarantenade persones immigrants han re-but recentment el certificat perhaver completat el curs de Cas-tellà Instrumental promogutper l’Ajuntament en col·labo-ració amb el Centre de Forma-ció d'Adults.

Els 38 estudiants del curs2018-2019 que s’hi van inscriu-re van rebre la visita de l’alcalde,José A. Montero, en un acte al’AFA Marinada. El diploma re-presenta el primer pas de moltsd’aquests aprenents per iniciar-

se en la comunicació amb l’en-torn i accedir a la formació re-glada.

L’objectiu del curs és pro-moure l’alfabetització en caste-llà d’aquestes persones, i estàprincipalment adreçat a adultsamb un nivell baix de lectura iescriptura. Els alumnes bus-quen l’aprenentatge principal-ment per començar a parlar i en-tendre els veïns del municipi, abanda de facilitar molt la inter-acció en altres àmbits, com el la-boral o l’administratiu.

El castellà instrumental,primer pas per comunicar-se

SOLIDARITAT4Tot i que s’haviad’haver celebrat el passat 19 demaig, les pluges van obligar aajornar la 17a edició de la Bici-cletada del Besòs, que finalmentes farà demà passat. Montmeló,Montornès i Granollers seran elstres municipis des dels qualssortiran els ciclistes d’aquestaedició, que servirà per recaptarfons per a la recerca mèdica percurar el càncer.

El pilot ciclista es posarà en

marxa a dos quarts de 10 delmatí i anirà dirigint-se, de micaen mica, cap a la desembocadu-ra del riu, a Sant Adrià. El puntde trobada al poble serà a la lle-ra del Tenes.

Els ciclistes es trobaran aMontcada (on s’incorporaran en-cara més participants en la Bici-cletada) i després de passar perSanta Coloma arribaran a la des-tinació final, on hi haurà la granfesta final de l’esport i la natura.

CULTURA POPULAR4L’alegriade la Festa Major com a argu-ment per combatre la calor. Desd’ahir al matí, el poble gaudeixamb passió dels quatre dies mésmàgics de l’any, 96 hores que om-plen Montmeló de cultura po-pular, activitats i actuacions mu-sicals. Com no podia ser d’una al-tra manera, la celebració es va po-sar en marxa ahir amb la Plan-tada, la Cercavila, el Toc d’inici i

el Correfoc, però aquestes noméssón les propostes de la primera deles quatre jornades.

El Mercat de Xauxa serà laprimera activitat d’aquest matí.Durant el dia hi haurà activitats

com la festa de l’escuma, l’es-pectacle infantil Sol i fa plou. Ados quarts de vuit del vespre, laCoral de Montmeló s’encarre-garà del Concert de Festa Major,mentre que abans de dormir espodrà gaudir d’un concert degòspel o del correfoc infantil.

L’esmorzar saludable o laHoli Dolly (la festa dels colors) se-ran dues activitats que serviranper encetar el penúltim dia festiu,

el de demà. L’arrossada popular,el cinefòrum amb la pel·lículaArrugues, el correfoc jove o unanit farcida d’actuacions musi-cals són algunes de les cites im-prescindibles de la jornada.

L’últim dia se celebrarà la39a edició de la Trobada de Ge-gants. També hi haurà el concertde Guillem León o una ballada desardanes abans que el Castell deFocs posi el punt final a la Festa.

La celebració va començar amb el Correfoc. Foto: Ajuntament

Els quatre dies més màgics del’any: Montmeló ja està de festa

La 17a Bicicletada del Besòsarrencarà des de la vila

Formació | Acaba el curs d’ofimàtica i InternetAhir a la tarda va fer-se la darrera sessió del curs d’ofimàtica i Internet gratuït per aveïns i veïnes del poble que estiguin a l’atur. Les sessions s’han fet tots els dimarts iels dijous d’aquest mes a les instal·lacions del Centre de Formació i Recursos G2M.

La Cercavila, el Tocd’Inici i el Correfoc vanservir per donar el tretde sortida a la celebració

L’acord recull ques’atorguin entrades anens i usuaris de l’àread’Acció Social

Page 21: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

21 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 22: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019líniavallès.cat

| 22

Lliçà d’Amunt | Lliçà de Vall

Estudiants de mecànica fanrodar cinc karts al KartòdromLLIÇÀ DE VALL4Els alumnesd’iniciació de mecànica de com-petició de Monlau Repsol Tech-nical School van fer rodar di-mecres cinc karts al Kartòdromde Catalunya, situat a Lliçà deVall. Els vehicles han estat res-taurats durant els últims mesosdel curs pels estudiants, quevan poder veure com recorrienel traçat del circuit a la perfecció.

Les hores dedicades a aques-tes màquines van valer la pena,i a les mans de Jordi Fugardo,Biel Fugardo i Guido López, elskarts van demostrar l’èxit del

projecte. Però la prova no va serun simple rodatge, ja que elsalumnes van haver de calibrar iajustar correctament els auto-mòbils per aconseguir les millorsprestacions sobre l’asfalt.

Un dels estudiants, Èric Gil,va explicar que “és molt satis-factori veure que el treball detants dies ha valgut la pena i que,per fi, els karts estan a la pista ro-dant a bon ritme”. El llarg pro-cés de restauració va consistir enla remodelació del xassís i delsmotors peça a peça, la pintura il’assemblatge del conjunt.

IGUALTAT4Avui és un dia as-senyalat per a la comunitatLGTBI, ja que se celebra el DiaInternacional de l’Orgull. Lliçàd’Amunt no serà una excepció is’apuntarà per primera vegada ala celebració amb un programadedicat a commemorar la jor-nada. El poble s’omplirà aixíamb activitats informatives, in-clusives i que fomentin el res-pecte per aquesta comunitat i ladiversitat al municipi.

La regidoria d’Acció Social,en col·laboració amb l’associaciójuvenil Tricric i l'associació veï-nal del barri de l'Aliança, són elsencarregats d’organitzar la pro-gramació, que aquesta tardaportarà a la plaça de Catalunyadiverses activitats i jocs per anens, així com un micròfon obertperquè els veïns puguin expres-sar-se i paradetes informativessobre la diada de l’Orgull.

A partir de les 20h, se cele-brarà la Festa del Pintxo, on di-versos restaurants del poble ofe-riran tapes i pintxos amb l’a-companyament musical de DJ

Sfer. L’ambient s’allargarà fins ala mitjanit, i es podrà gaudir dela part més festiva de l’OrgullLGTBI. Per acabar, diumenge esfarà una performance sorpresadins el mercat municipal.

CA L’OLIVERES, ESPAI LGTBILa biblioteca Ca l’Oliveres ja vacomençar amb les activitats re-

lacionades amb l’Orgull dime-cres. Concretament, va fer unContacontes amb perspectivaLGTBI, pensat per als més pe-tits del municipi. A través d’a-questa activitat es van poderidentificar diversos estereotipssexistes, homòfobs i trànsfobsque podem trobar en els contesi en el nostre dia a dia.

El poble s’omplirà d’activitats per commemorar l’Orgull LGTBI. Foto: Arxiu

Lliçà d’Amunt celebra l’OrgullLGTBI per primera vegada

Lliçà de Vall | Toni Albà presenta llibreEl còmic Toni Albà presentarà el seu llibre Ser o no ser cata-

lans, aquesta és la qüestió avui a les 22h al Casal de GentGran. Albà signarà exemplars i farà un monòleg.

Page 23: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

23 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 24: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

28 de juny del 2019líniavallès.cat

| 24

La Garriga | L’Ametlla

Tronik tanca avui el vuitèCicle de Jazz de l'Ametlla

LA GARRIGA4Entre avui i demàla plaça del Silenci serà l’escenarid’una nova edició del Gastronò-mada, l’esdeveniment que do-narà el tret de sortida a la tem-porada de festes i activitats es-tiuenques. L’edició d’enguanydel festival arriba carregat de no-vetats, tot i que es mantindrà fi-del a la seva essència: food-

trucks de qualitat, música, ta-llers, espectacles, paradetes ambproductes d’artesans i de sego-na mà i moltes coses més.

L’edició d’enguany proposaun viatge gastronòmic per fer lavolta al món a través dels noufoodtrucks participants, un ca-baret de circ i tallers de cafè, ra-tafia, ioga, baldufa o pilates, en-tre moltes altres activitats.

SET CONCERTSEls dos dies del Gastronòmada,però, també arriben amb un to-tal de set cites musicals de pri-mer nivell. Dj Buixes s’encarre-garà de donar el tret de sortidaa les propostes musicals ambuna sessió a partir de les set d’a-quest vespree, mentre que abansque s’acabi el dia també es podràgaudir amb les actuacions deLaura Llonch i A Contra Blues.

La granollerina Ivette Na-dal serà la gran estrella del dia dedemà, amb un concert en solitaria la una del migdia que uniràmúsica i poesia. Marcel Lázara(exguitarrista de Txarango) iJúlia Arrey, Nyandú i VeMo(una banda formada per ArnauVallvé i Martí Maymó, dos delscomponents de Manel) seranles darreres propostes d’aquestGastronòmada 2019.

Una imatge d’una edició anterior. Foto: Gastronòmada

El Gastronòmada barrejaartesania, gastronomia i música

L’Ametlla | Entrada lliure a les piscines per l’onada de calorL’Ajuntament de l’Ametlla va anunciar, abans-d’ahir, que les piscines municipalsobriran de forma gratuïta mentre duri l’onada de calor. El recinte ja va tenir accés

lliure ahir, i tornarà a fer-ho durant el dia d’avui (sempre en funció de l’aforament).

Com és habitual, total’activitat gastronòmicai comercial se situarà a la plaça del Silenci

MÚSICA4L’actuació del quartetTronik, que presentarà el seu da-rrer treball d’estudi, La prinsi-re de la sal, serà la darrera pro-posta del cicle de Jazz de l’A-metlla. Les Voltes de Can Campserà l’escenari del recital, que esposarà en marxa a partir de lesvuit d’aquest vespre.

El pianista Toni Saigi pre-senta el seu primer disc com a lí-der, al costat de Jaume Ferrer(saxo), Marc Cuevas (contra-baix) i Carlos Falanga (bateria).La prinsire de la sal és un treball

en el qual s’aprecia el gran pesque té el jazz dels anys 50 i 60 enla seva música, amb influènciesde compositors i músics amb elsqui forma part en l’actual esce-na del jazz a Barcelona.

El cicle va posar-se en mar-xa a finals del mes de maig, toti que el primer concert, a càrrecdel pianista Roger Mas, no es vafer fins al passat divendres 7. Au-rora i Magnolia han estat les al-tres actuacions que els amantsdel jazz han pogut gaudir durantels divendres d’aquest mes.

Page 25: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

25 |

Per a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019 líniavallès.cat

Page 26: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

| 26

28 de juny del 2019líniavallès.cat

Canovelles | Les Franqueses

Les Franqueses celebra el Corpus amb flors

CORPUS4Les tradicionals cati-fes de flors, típiques del Corpus,van adornar Les Franquesesdiumenge en una jornada moltmatinera per als organitzadors.Des de les sis del matí, les pa-rròquies de Santa Eulàlia deMèrida de Corró d'Avall i deSant Mamet de Corró d'Amuntvan començar a treballar en laconfecció dels elements orna-mentals.

Veïns i feligresos van parti-cipar en aquestes confeccionsamb flors naturals que van en-galanar els accessos i l'entorn de

les respectives parròquies. En elcas de la parròquia de SantaEulàlia de Mèrida, l'activitat es-tava organitzada per la mateixaparròquia i l'agrupació de San-ta Eulàlia. A més, la creació de lescatifes va coincidir amb infantsque celebraven la primera co-munió.

Els Catifaires de Corró d'A-munt i la parròquia ho van volercelebrar amb un esmorzar degermanor. Com és tradicional,des de dies abans ja es van de-dicar a la recollida de flors sil-vestres als voltants de la vila.

HISTÒRIA4Canovelles celebra-rà demà les Jornades Medievals,tot un retorn al passat on elmunicipi es volca per traslladarl’ambientació, els vestits, els ofi-cis i tota mena de detalls a l’edatmitjana. Més d’un mil·lennid’història de la vila que queda-rà condensat en activitats rela-cionades amb el context històricde l’època.

L’esdeveniment comme-moratiu començarà a les sisde la tarda amb l’obertura delmercat, que comptarà amb lapresència de les autoritatsreials. Al vespre serà el torn del’esperat Sopar Medieval a l’e-

ra de Can Castells, on es podrandegustar tota mena de delíciesambientades en l’època.

Les Jornades Medievalscommemoraran així els 1011anys de Canovelles amb tot unseguit d’activitats dedicades a l’e-femèride, tot un orgull per almunicipi.

DIVERSITAT D’ACTIVITATSPer celebrar-ho hi ha propostesper a tots els públics. D’unabanda, es podrà participar en unjoc de rol en viu, amb personat-

ges de l’era medieval. També espodrà veure la representació del’obra Canovelles, del rei o delsenyor?.

A més, l’era de Can Castellsacollirà gimcanes, cercaviles,balls medievals i bastons de foc.Tot de la mà de l'Associació Cul-tural Canovelles Medieval, ambla col·laboració de la Parròquiade Sant Fèlix, NeferShu i l'A-juntament de Canovelles.

Canovelles s’omplirà d’activitats medievals. Foto: Ajuntament

Les Jornades Medievals portenCanovelles a l’edat mitjana

Les Franqueses | Eliminen nius de vespesL’Ajuntament va tornar a obrir la plaça Àngel Guimerà al

públic després de dies de tractament contra els nius de ves-pes. Dimecres es van retirar les tanques per impedir el pas.

L’era de Can Castellsserà el punt central de les Jornades Medievals

Page 27: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

27 |

líniavallès.catPer a publicitat: [email protected] - 686 429 517 28 de juny del 2019

Page 28: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

| 28

Esports

La 21a edició de la GranollersCup ja està en marxa. Ahir va ar-rencar la cita, una de les granscompeticions d’handbol base delcontinent, amb els primers en-frontaments de les fases de grupsde les diferents categories.

Entre dimarts i dimecres vananar arribant a la comarca els320 equips de diferents catego-ries i nacionalitats (Canadà, Co-lòmbia, Corea del Sud, Croàcia,Dinamarca o Egipte, entre mol-tes altres) i abans-d’ahir es va ferla cerimònia d’inauguració a laplaça de la Porxada, que va tor-nar a quedar-se petita amb els ga-irebé 5.000 esportistes que s’hivan aplegar. La festa es va tras-lladar posteriorment al Palaud’Esports, on esperaven els pa-drins de l’edició d’enguany, la ju-

gadora del BMG Kaba Gassama(que substitueix Lara González,operada recentment) i el jugadordel Kristianstadt, ex del BMG,Marc Cañellas.

I des d’ahir? Doncs Grano-llers, les Franqueses, Canove-lles i Vilanova, com en els darrersanys, s’han convertit en els qua-tre escenaris que bullen amb lesmillors promeses d’aquest es-

port. Aquests partits classifica-toris continuaran durant tota lajornada d’avui i també de demà,mentre que diumenge serà eltorn de les eliminatòries i de lesfinals de totes les categories i elposterior lliurament de premis.El focus en aquesta darrera jor-nada, com és habitual, es col·lo-carà en el gran escenari que és elPalau d’Esports de Granollers.

Els joves esportistes es van trobar abans-d’ahir a la Porxada. Foto: GC

La comarca ja vibra amb la 21a edició de la Granollers Cup» 320 equips de diferents categories i procedències jugaran

els seus partits a Granollers, les Franqueses, Canovelles i Vilanova

Les 24 Hores de motociclismecompliran un segle de vida

MOTOR425 anys només es com-pleixen un cop a la vida, i aquestés el cas de les 24 Hores de mo-tociclisme de Catalunya, que elcap de setmana que ve celebra-rà la seva 25a edició. Abans-d’a-hir, però, els motors van co-mençar a rugir amb la presenta-ció de la competició, que es va ce-lebrar al mateix escenari on com-petiran les motos: al Circuit.

L’espai Montjuïc Club de lainstal·lació va reunir alguns delsgrans candidats a la victòria,com els caps de les escuderiesKawasaki Català Aclam, Josep

Maria Català (que va assegurarque la victòria obtinguda l’anypassat havia estat la més especialde totes) o la seva homòloga alYamalube Folch Endurance, Car-mina Folch.

Raúl de Arriba, Joan Sarda-nyons o la debutant Xenia Ro-dríguez van ser tres dels pilotsque tampoc no es van perdreaquest primer acte de la cita.

El Circuit ja ha posat a dis-posició dels fans del motor les en-trades per a les 24 Hores, que espoden descarregar gratuïtamentdes del portal web del traçat.

Futbol | Parets - Empuriabrava a la semifinal de la Copa CatalunyaEl CF Parets s’enfrontarà al CF Empuriabrava Castelló en una de les dues semifinals de la CopaCatalunya amateur. La Federació Catalana de Futbol va anunciar els emparellaments dimartspassat, tot i que els partits que resten d’aquesta competició no es jugaran fins a finals d’agost.

Pau ArriagaGRANOLLERS

FUTBOL4Subcampiona d’Eu-ropa i titular en el Mundial finsals vuitens de final. La tempora-da 2018-19 va arribar a la seva fidilluns passat per a la molletanaAlexia Putellas, un cop que la se-lecció espanyola va quedar eli-minada de la Copa del Món con-tra el combinat dels Estats Units.D’aquesta manera, tot i que lafutbolista no ha pogut alçar captítol, ni amb el Barça ni sent in-ternacional, el balanç que pot ferde la temporada és magnífic.

El seleccionador estatal Jor-ge Vilda la va fer jugar en tres delsquatre partits d’inici: només enel tercer partit de la fase degrups, en l’empat a zero contra laXina que donava la classificacióa Espanya per als encreuaments.

La de Mollet va acomiadar-sede la temporada amb un mis-satge al seu perfil de Twitter.“S’ha acabat el Mundial per anosaltres. Ho hem donat tot i enshem buidat, però no ho hemaconseguit. Hem intentat repre-

sentar el nostre futbol de la mi-llor manera. Gràcies pel suportconstant i diari. Ara toca recar-regar piles després d’un any in-tens. Fins aviat!”.

Si el calendari segueix la pau-ta d’aquest curs 2018-19, la Pri-mera Divisió femenina es posa-ria en marxa la primera setma-na del mes de setembre, de ma-nera que Putellas podria tenir va-cances durant la recta final d’a-quest mes i tot el juliol abans detornar a la disciplina blaugrana.

Putellas tanca un cursmagnífic

La competició es disputarà el cap de setmana que ve. Foto: Circuit

La de Mollet ja gaudeix d’unes merescudes vacances. Foto: RFEF

Page 29: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

29 |

Esports

BILLAR4 Campions del món,d'Europa, d’Espanya i de Cata-lunya no es perdran la desenaedició de l’Open Catalunya de Bi-llar Americà que es disputarà aMollet entre dijous i diumenge dela setmana que ve. La competi-ció, que es jugarà al Mercat Vell,està considerada pels jugadorscom la cita més prestigiosa de Ca-talunya i una de les més impor-tants de les que es disputen en totl’Estat espanyol.

L’alcalde (i responsable de laregidoria d’Esports) Josep Mon-ràs i el president de l’AssociacióMolletana de Billar Americà(AMOBA), Gerard Camp, vanser les dues personalitats encar-regades de presentar l’Open enun acte celebrat dimarts passat.Monràs va presumir del poten-cial i l’atractiu de la ciutat peratraure i organitzar grans esde-veniments (va referir-se a lacompetició com un preàmbuldels World Roller Games) i va re-

cordar que fa dos anys va ser Ciu-tat Europea de l’Esport.

Camp, per la seva banda, vaapuntar que any rere any el tor-neig creix gràcies a la implicacióde totes les parts i que enguanyes fregaran els 200 jugadors.“Un dels èxits ha estat fer possi-ble que els jugadors de casa i elsde nivell segona tinguin l'opor-

tunitat de jugar contra els gransbillaristes i a la vegada tenir uncampionat per la seva categoria”.

En aquesta ocasió, hi hauràgairebé 7.000 euros en premis,que es repartiran entre 20 juga-dors i també hi haurà dos guar-dons extra que seran per al mi-llor jugador júnior i per al millorjugador de Mollet.

Mollet tornarà a ser la capital mundial del billar americà

Quatre sincronistes d’equipsvallesans seran al Mundial

NATACIÓ ARTÍSTICA4S’havienguanyat la plaça amb les seves ac-tuacions durant la temporada iara tenen la recompensa mésgran. Cecilia Jiménez, MeritxellMas i Pau Ribes, del CN les Fran-queses, i Abril Conesa, del CNGranollers, són els quatre neda-dors d’equips de la comarca queformen part de la convocatòria dela selecció espanyola per al Mun-dial que es disputarà entre els dies12 i 20 del mes que ve a Gwang-ju (Corea del Sud).

D’aquesta manera, la japo-nesa Mayuko Fujiki dona conti-nuïtat al grup de nedadors i ne-dadores que ha disputat les pro-ves de les World Series (ambgrans resultats) aquest any. Està

previst que l’expedició espanyo-la se’n vagi cap a Corea del Sud di-umenge de la setmana que ve.

En la mateixa convocatòria jahi ha detallades les proves quedisputaran cadascun dels inte-grants de la mateixa; Pau Ribesserà una de les principals opcionsde medalla en el duet mixte (quepodria disputar amb Berta Fer-reras o amb Emma García). Ji-ménez només participarà en laprova de highlight, mentre quetant Mas com Conesa formaranpart de l’equip que participarà enles rutines de highlight i equip.

Com és habitual, la delegacióespanyola la liderarà Ona Car-bonell i també hi ha noms comIris Tió o Paula Ramírez.

L’EC Granollers tornarà a la feina dilluns 22 de juliol

Hi ha molta gent queencara no ha començatles vacances, però laplantilla de l’EC Gra-

nollers ja sap quin dia s’acabaràel seu descans. Serà el 22 de ju-liol, dilluns, quan els jugadors es-tan citats al municipal del carrerGirona per començar a suar i ferla pretemporada a les ordres deJose Solivelles.

Dimarts passat el club vaanunciar aquesta data clau decara al curs que ve, de la matei-xa manera que va fer públic queja hi ha alguns amistosos lligatsper a l’estiu: l’Europa, el júnior dela Fundació Grama i el Júpiter.Falta lligar les dates dels enfron-

taments (i si en sortís algun altre)i també tocarà estar pendent deles primeres rondes de la CopaCatalunya absoluta.

BAIXES SENSIBLESEls darrers dies, però, l’ECG haanunciat algunes baixes de pesospesants de la primera plantilla.D’aquesta manera, Xavi Civilabandona el club i fitxa pel Vila-franca, Sergi Pastells fa les ma-letes per tornar a l’Europa, men-tre que Joel Brey tampoc vestiràde blanc el curs que ve.

La bona notícia més recent ésd’abans-d’ahir, quan es va feroficial la renovació del jove cen-tral Víctor Díaz.

» El Mercat Vell serà l’escenari del desè Open de Catalunya» Totes les partides es jugaran entre dijous i diumenge que ve

El CD la Concòrdia es renovaper tornar a aspirar a tot

Després de jugar lamillor temporada dela història del club,proclamant-se cam-

pió de Segona Divisió i caient alplay-off per pujar a Primera, elCD la Concòrdia ha posat fil a l’a-gulla per tornar a aspirar a tot elcurs que ve.

Així, a finals de la setmanapassada el club va anunciar la re-novació de l’entrenador, DaniMosteiro, i la incorporació d’IvánBeas com a número dos del tèc-nic principal. De la primeraplantilla segueixen Paula Jimé-

nez, Clàudia Oviedo, Sonia Blan-co i Paula Pérez, després que Jes-sica Cobos i Sònia Ancosta de-cidissin abandonar l’entitat.

Pel que fa al capítol de les in-corporacions, de moment, elstres noms que ja s’han confirmatper al sènior són la tanca LeyreGranero (ex del CN Caldes), Na-iara Moreno (que torna a calçar-se les botes després d’un tempscompetint en karate) i MercèPortabella (procedent d’un delsgrans planters del futbol sala deCatalunya, l’AE les Corts UBAEde Barcelona).

Un moment d’una edició anterior del campionat. Foto: Renova

Page 30: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

| 30

Viu en línia

Arriba l’hora de l’humorAmb l’arribada de l’estiu torna el festival amb més capacitatde fer riure la gent, el Riu Estiu. Entre el 29 de juny i el 31 d’a-gost el Festival d’Humor d’Estiu de Barcelona s’instal·la denou al Poble Espanyol de Barcelona i programa sessions demonòlegs tots els dissabtes a partir de les nou del vespre ifins a gairebé la mitjanit. Permetrà, a tots aquells que hi as-sisteixin, gaudir de l’humor en un magnífic escenari a l’airelliure envoltat de natura per tal que alguns dels còmics més

divertits del moment, com ara Charlie Pee, Dani Pérez, Virginia Riezu o Gerard Borrell, facin els seus espectacles.

Canto jo i la muntanya balla és una no-vel·la en què prenen la paraula dones ihomes, fantasmes i dones d’aigua, nú-vols i bolets, gossos i cabirols que habi-ten entre Camprodon i Prats de Molló.Un terreny fèrtil per deixar anar la ima-ginació i el pensament. Un lloc, potser,per començar de nou. Un lloc per auna certa redempció.

Llibres

Canto jo i la muntanya ballaIrene Solà

Teatre

El nou disc de Joan Garriga ja és al ca-rrer. El músic garriguenc s'uneix al Ma-riatxi Galàctic per donar llum a Noc-turns de vetlla i revetlla (Fina Estampa,2019), un EP amb quatre noves can-çons que respiren ambients ben dife-rents, tots emmarcats en la reconeixi-ble marca personal de l'artista, i moltadients en aquesta època de l’any.

Música Pelis i sèries

Nocturns de vetlla i revetllaJoan Garriga i el Mariatxi Galàctic

Tom Hanks va visitar Barcelona per presentar Toy Story 4,la darrera pel·lícula de la coneguda saga de Pixar, estrena-

da el 21 de juny. Hanks, que al film dona veu al xèrifWoody, va arribar a la capital catalana en el marc del festi-val CineEurope, al Centre de Convencions Internacionalde Barcelona. L’actor va afirmar durant la presentacióque volia “interpretar coses que se sentin reals” i queToy Story també pot “reflectir la realitat”. El popular ar-

tista, que és tota una icona de Hollywood, ja fatemps que està consagrat gràcies a les actuacionsque li van donar dos Oscars a Filadèlfia (1993) i Fo-rrest Gump (1994). Malgrat la varietat de pel·lícules itemàtiques a les quals Hanks ha transportat els pú-blics d’arreu del planeta, mai no es pot treure desobre una certa aura de bona gent. Ell mateix re-coneix que “sovint els papers de malvats no són

gaire versemblants”. Salvem el soldat Ryan, Nàufrago La Milla Verda són algunes de les obres on mésha demostrat el seu talent davant de les càmeres.

T O M H A N K S

ÉS FAMÓS PER... Ser un gran actor de HollywoodTé dos premis Oscar per ‘Filadèlfia’ i ‘Forrest Gump’

Famosos

Presentar ‘Toy Story 4’ a BarcelonaHanks, que dona veu a Woody, va parlar sobre l’obra

Els espectadors s’emocionen amb el filmEl final de ‘Toy Story 4’ els deixa plorant i amb nostàlgia

QUÈ HA FET?

| Pro Cycling ManagerAra que falten pocs dies perquè es posi en marxa el Tour,

converteix-te en un mànager o en el ciclista estrella de l’equip.

No t’ho perdis

A LES XARXES...

La quarta aventura de Woody, BuzzLightyear i tota la tropa arriba a la granpantalla. De nou, el grup de joguineshaurà de veure com un nou membrearriba a la família: es tracta de Forky.Tom Hanks, Michael Keaton o JoanCusack són alguns dels actors que po-sen la seva veu als protagonistes en laversió original de la cinta.

Toy Story 4Josh Cooley

40 artistes, 48 hores, 1 repte: portar al’escenari quatre obres breus en un capde setmana. Aquest és l’objectiu d’a-quest espectacle, a mig camí entre elcabaret i el cicle de teatre, que conden-sa en dos dies tot el procés creatiu d’u-na obra de teatre. La Companyia CasaReal és l’encarregada de tirar-ho enda-vant al Tantarantana de Barcelona.

Assajar és de covards, la GalaIrene Julve, Irene Herranz i Aleix Fauró

QUI ÉS?La fitxa

Page 31: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

31 |

Viu en línia

[email protected]

DIMARTS 2 DE JULIOL22:00 Com és habitual al juliol, es posa en mar-xa el cicle Cinemafreshhh!, que com a primeraproposta tindrà la pel·lícula Campeones. / Parcde Torras Villà.

DIUMENGE 30 DE JUNY18:00 Germanes és el nom de la proposta es-cènica que ha preparat el Grup Escènic Casi-no. La dramatúrgia és de Carol López, men-tre que Francesc J. Serra és el director de l’o-bra. / Sala Fiveller.

TOTA LA SETMANAMatí-Tarda Continua en marxa la mostra ano-menada Fils i agulles, que es va estrenar a prin-cipis d’aquest mes i que romandrà oberta finsa finals de juliol. / Centre de Serveis per a laGent Gran El Lledoner.

DILLUNS 1 DE JULIOLSANTA PERPÈTUA El primer dia del mes que vees faran revisions gratuïtes de prevenció delglaucoma i del càncer al poble. Les del glau-coma es faran a la plaça de la Vila, i les del càn-cer seran al Vapor (Tarda).

DIMARTS 2 DE JULIOLPARETS El primer dimarts del mes que ve es faràun taller de granissats naturals i batuts pen-sat perquè aprenguis a preparar aquestes be-gudes que ajuden a combatre la calor (18:00)./ Casal de joves Cal Jardiner.

AVUI 28 DE JUNYSANT FOST Aquest vespre es farà una connexióen directe amb el Liceu de Barcelona per po-der gaudir amb la gran òpera Tosca, de Puc-cini. El projecte Liceu a la Fresca va arrencarel 2007 (22:00). / Plaça de la Vila.

DIMECRES 3 DE JULIOLMARTORELLES El fil invisible, de Gemma Lie-nas, serà l’obra seleccionada per a la prime-ra sessió del juliol del Club de lectura (18:30)./ Biblioteca Montserrat Roig.

AVUI 28 DE JUNYMOLLET La ciutat torna a ser l’escenari del Tor-neig internacional de hoquei base amb qua-tre equips (Matí i tarda). / Pavelló Municipald'Esports Riera Seca.

LES FRANQUESES Demà a la tarda secelebrarà la tradicional Trobada de Corsde Gospel al poble. / Teatre Auditori deBellavista.

L’esperit de Harlem arribaa Bellavista en un concertDemà 29 de juny a les 18:00

Una de les propostes més esbojarra-des que ha preparat la colla dels Mo-rats és l’apocalipsi zombie, una acti-vitat terrorífica demà a la nit. / Parc delCementiri.

La colla dels Morats prepara l’apocalipsi zombie

Demà 29 de juny a les 22:00

Crim, Zapato y cordón, Aldarull, IslaIglú, Ljubliana & The Seawolf o Golí-at, entre altres, seran algunes de les pri-meres propostes del Musik n viu. / Parcde Torras Villà.

La ciutat es prepara per a unanova edició del Musik n viu

28 i 29 de juny

SANTA PERPÈTUA El Club RítmicaSanta Perpètua celebra la sisena edi-ció del Festival de Gimnàstica Rítmi-ca. / Pavelló d’Esports.

Santa Perpètua celebra el sisè festival de rítmicaDemà 29 de juny a les 18:30

Granollers Cultura EsportsComarcaMollet

P R O P O S T E S

Page 32: Mollet condemna l’agressió sexual de la nit de Sant Joan...OJD-PGD: 14.331 exemplars - publicació setmanal | redacció: 93 458 87 80 - liniavalles@comunicacio21.com |anuncia’t:

| 32

líniavallès.cat Per a publicitat: [email protected] - 686 429 51728 de juny del 2019