el full novembre 2014

48
Novembre | 2014 Núm. 158 PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2014 SETMANA LITERÀRIA DEL 12 AL 23 DE NOVEMBRE Joan Climent, poeta i narrador | (Montitxelvo, 1918 - Gandia, 2004) És la veu del poema la que esclata quan s’esgoten les brases, quan la sort de la frase viscuda no retrata els clarobscurs del cor i quan absort mires, palpes i sents la sang activa com inunda claredat i la passió mateixa de la paraula es troba en la saliva a punt de llengua i veu. el mot es deixa davant la teia encesa que ja tens entre les mans. És cert que una guspira et cremarà si afiles els contactes dels impulsos i l’ús del mot més dens prop del més lleu. Sols el poema albira en la flama quallada els mots intactes Joan Climent |Contraclaror (1994)

Upload: comunicacio-cultura

Post on 06-Apr-2016

230 views

Category:

Documents


10 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: El full novembre 2014

Novembre | 2014 Núm. 158

PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2014 SETMANA LITERÀRIA DEL 12 AL 23 DE NOVEMBRE

Joan

Clim

ent,

poet

a i n

arra

dor |

(Mon

titxe

lvo,

191

8 - G

andi

a, 2

004)

És la veu del poema la que esclata

quan s’esgoten les brases, quan la sort

de la frase viscuda no retrata

els clarobscurs del cor i quan absort

mires, palpes i sents la sang activa

com inunda claredat i la passió mateixa

de la paraula es troba en la saliva

a punt de llengua i veu. el mot es deixa

davant la teia encesa que ja tens entre

les mans. És cert que una guspira

et cremarà si afiles els contactes

dels impulsos i l’ús del mot més dens

prop del més lleu. Sols el poema albira

en la flama quallada els mots intactes

Joan Climent |Contraclaror (1994)

Page 2: El full novembre 2014
Page 3: El full novembre 2014
Page 4: El full novembre 2014

4

ÍNDeX

La programació pot estar subjecta a modificacions d´última hora | www.gandia.org

EDITA: Departament de Cultura | [email protected]

REPoRTATGEMÚsiCA

EXPoSICIONSA La MARQUESA

iMABUpG

tEATRE SERRANOALTRES ACTIvITATS

InFORMACIÓ

... 05

... 08

... 16

... 18

... 19

... 32

... 34

... 42

... 45

DL DT DC DJ DV DS DG

03 04 05 06 07 08 09

10 11 12 13 14 15 16

17 18 19 20 21 22 23

24 25 26

02

27 28 29 30

01

Page 5: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 20145

Enguany, que s’acompleixen 10 anys de la mort de Joan Climent, poeta i na-rrador valencià nomenat Fill Adoptiu de Gandia l’any 2001, la ciutat li retrà homenatge aq,uesta Setmana Literària, amb un acte central -el 18 de novem-bre-, dedicat especialment al poeta, on es presentarà el darrer llibre editat sobre la seua figura: Joan Climent, poeta. Un supervivent del segle XX, d’Ignasi Mora, i sentirem recitats alguns dels seus bells poemes.

Joan Climent Pasqual (Montitxelvo, la Vall d’Albaida, 14 de setembre 1918 - Gandia, 31 de desembre 2004) va passar, els primers anys, al seu poble. L’any 1931, va arribar a Gandia per fer els estudis de batxillerat. El desembre de 1937, va ser reclutat per a incorporar-se al front en la Guerra Civil. Allò aturà radicalment la continuïtat dels seus estudis. L’any 1944, es presentà a les proves selectives convocades per a oficial de secretaria de l’ajuntament de Gandia. Actuà com funcionari públic fins a la seua jubilació voluntària, el 3 de setembre de 1984.

La Setmana Literària de Gandia

REPoRTATGE

Celebració de la LII edició del Premi Ausiàs March de Poesia i la XXXVI edició del Premi Joanot Martorell de NarrativaGandia és la pàtria dels clàssics. Ausiàs Marc, Joanot Martorell, Joan Roís de Corella, Francesc de Borja… constitueixen els puntals bàsics de la literatura pròpia, que fou generada per una llengua i una tradició també pròpies. Per això, Gandia és una ciutat d’important projecció literària, on la literatura ha constituït, històricament, l’aportació més destacada de la ciutat a la cultura universal. Aquesta herència històrica tan rica i potent ha servit per comprometre la ciutat amb la seua llengua i ha esdevingut una referència cultural constant per a la ciutat.

L’IMAB (Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques) és l’organisme que acull el repte cultural de la ciutat: consolidar per sempre la condició de ciutat literària. Gandia impulsa els certàmens literaris des de fa més de 50 anys. El 1959, es crearen els Premis Literaris dedicats al “valerós” i “elegantíssim” Ausiàs Marc, que han fet d’itinerari i guia als poetes que escriuen en la nostra llengua. I, el 1979, naixia el premi Joanot Martorell de narrativa per completar l’oferta literària. Hui, els Premis Literaris de Gandia aporten una cita solvent i reconeguda per demostrar que la creació literària escrita en la llengua dels nostres clàssics està viva i vigorosa.

Retrat de J. Climent. 1989.

Autor: Emili Selfa Fort.

Font: Arxiu Històric de Gandia

Page 6: El full novembre 2014

6

REPoRTATGE

Durant vint anys, impulsà, des de l’emissora cultural de ràdio Ausiàs March tota mena de projectes cívics i culturals: (1954-1965) amb programes musicals, però també culturals i històrics. Ajuda a l’activitat de l’Ateneu Filarmònic (1951-1973), al Cine-Club Ducal (1963), a l’Ateneu Juvenil (1965-1977).

“Els seus poemes, d’una calidesa clara i una tendra llum amable, em van sorprendre, de bon començament. Des d’aquells llunyans Parque de la esquina (1964) i El circo (1969), que són els primers llibres que li vaig llegir, la seua veu insòlita, i tan pròxima, em va captivar.[...]” Per aquells anys, els remots anys seixanta, jo era un adolescent a qui li agradava llegir, especialment poesia. Per això, segurament, la poesia de Cli-ment em va captivar en descobrir-la; em va colpir que una veu tan discreta fos tan subtil [...]

Recorrem el paratgedel pensament amb brises

de mudesai passos vacil·lants.

Hi ha festa de murmurisfent solitaris cors.

J. Climent, Els colors de l’arc iris, (2001)

Acte de nomenament, com a fill adoptiu de Gandia, de J.

Climent. 2001 Autor: Natxo Francés.

Font: Arxiu Històric de Gandia

Entre les moltes aproximacions afectuoses que es poden fer a Joan Climent, tant des d’una perspectiva humana com literària, jo voldria testimoniar, ara i ací, la figura amiga del poeta. No sols la de l’home discret i senzill que viu a Gandia, enamorat de la vida i del paisatge i la gent que l’envolta, ni la de la persona culta que, des de la dis-creció més eficaç, ha fet tantíssim per Gandia, la seua ciutat d’adopció; vull remarcar, però, la fràgil figura del poeta que he anat llegint al llarg dels anys.

J. Climent llegint. 1951. Fons personal d’Adelina Bataller.

Font: Arxiu Històric de Gandia

Josep Piera. Fragment del Discurs Homenatge dels poetes de la Safor a Joan Climent, amb motiu del seu llibre Els colors de l’arc iris (2001), descrit per Marc Granell com «un exquisit regal».

Aquesta seria, també, “l’etapa castellana” de la seua obra poètica (1956, So-nido de la sombra; 1964, Parque de la esquina; 1969, El circo). En 1985, inicia la fase “catalana”. Inclòs en Antologia d’escriptors de la Safor. En 1989, es pu-blica el primer llibre de poesia Notícia de murmuris, Ed. 3 i 4, 1991; La “delicà” de Gandia (prosa), Gandia, Ed. Colomar. 1994. Més tard, vindran Contraclaror, Barcelona, Ed. Columna (poesia). I l’any 2001, Els colors de l’arc iris, Alzira, Ed. Bromera (poesia).

El mateix any 2001, va ser nomenat Fill Adoptiu de Gandia. L’any 2002, es crea el Premi de Poesia Joan Climent per al millor poema de tema lliure que es publique als llibres de les falles. L’any 2003, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana el nomenà soci d’honor durant els XIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, celebrats a Gandia.

Page 7: El full novembre 2014
Page 8: El full novembre 2014

8

MÚsiCA

Jordi Gil (Alcoi, 1951) és un dels cantautors valencians més reconeguts. Amb més de 40 anys de trajectòria musical, Gil ha compost més de 200 cançons amb lletra i música pròpies. Així també, ha musicat lletres d’altres poetes i és, també, autor de la música de les pel·lícules El tren dels anglesos i El Xitxarra. Actualment, Jordi Gil treballa en un nou projecte, acompanyat de reconeguts músics d’altres estils musicals, com el jazz o el rock, que formen la Munchaüsen Band. Aquest concert forma part de les activitats culturals que organitza l’Associació del Tren Alcoi-Gandia.

DS

08novembre

JORDI GIL & MUNCHAÜSSEN BAND CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20 H Organitza: Associació Tren Alcoi-Gandia | Venda entrades en Casa de Cultura | Entrada única: 5 euros

Jordi Gil (veu i guitarra), Jesús Lara (guitarra), Andreu Vidal (contrabaix), Josep Pons (acordió i flautes), Xavi Blanquer (percussions).

Jordi Gil (Alcoi, 1951) es uno de los cantautores valencianos más reconocidos. Con más de 40 años de trayectoria musical, Gil ha compuesto más de 200 canciones con letra i música propias. Así también, ha musicado letras de otros poetas y es también autor de la música de las películas “El tren dels Anglesos” y “El Xitxarra”. Actualmente, Jordi Gil trabaja en un nuevo proyecto, acompa-ñado de reconocidos músicos de otros estilos musicales como el jazz o el rock, que forman la Münchausen Band. Este concierto forma parte de las actividades culturales que organiza la Aso-ciación del Tren Alcoi-Gandia.

Formada en els anys 90 a la ciutat de Brno (Txèquia), està integra-da per eminents músics de la Filharmònica de Brno i de l’Orquestra d’Òpera del Teatre Nacional de Brno. Des de la seua presentació, realitzen una intensa activitat concertística, amb una participació reeixida, durant quasi vint anys, en la vida musical del seu país i de l’estranger, oferint concerts en diverses sales, esglésies i festivals in-ternacionals. Sovint, efectuen gravacions per a la ràdio i TV txeca.

Martina Macko, soprano

Es gradua a l’Acadèmia de Música Karel Szymanowsky, a Katowi-ce (Polònia). Funda el grup barroc Belladona Trio i col·labora com a solista en diverses agrupacions, efectuant gires internacionals i participant en festivals a Polònia, República Txeca, Hongria, Àustria i Itàlia.

Formada en los años 90 en la ciudad de Brno (Chequia), está integra-da por eminentes músicos de la Filarmónica de Brno y de la orquesta de ópera del Teatro Nacional de Brno. Desde su presentación, realizan una intensa actividad concertística, participando con éxito durante casi veinte años en la vida musical de su país y del extranjero, ofrecien-do conciertos en diversas salas, iglesias y festivales internacionales. Frecuentemente, efectúan grabaciones para la Radio y TV Checa.

Martina Macko, soprano

Se gradúa en la Academia de Música Karel Szymanowsky, en Katowi-ce (Polonia). Funda el grupo barroco Belladona Trio y colabora como solista en diversas agrupaciones, efectuando giras internacionales y participando en festivales en Polonia, República Checa, Hungría, Aus-tria e Italia.

DV

14novembre

CICLE GRANS INTÈRPRETS INTERNACIONALS ENSEMBLE “MÚSICA ANTIQUA VIVA” (PRAGA). Obres de Vivaldi, Haendel i Bach, entre d’altres CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20.30 H Organitza: Associació Pro-Música. Informació: 647 201 319 (vesprades)

Pavel Fajtl (violí), Martina Macko (soprano) Jan Vasta (violí), Otakar Salajka (viola), Jan Škrdlik (violoncel), Jiri Šicha (contrabaix), Katerina Bilkova (clave)

Page 9: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 20149

MÚsiCA

La Banda Juvenil i la Banda Simfònica de la UAM Sant Francesc de Borja ens oferiran, un any més, el Concert de Santa Cecilia. El concert estarà dividit en dues parts. En la primera, actuarà la Banda Juvenil, dirigida per Xavi Cabrera Aparisi, amb el programa següent: Beauty & The Beast (Alan Menken / arr. de Michael Sweeney), Unchained Me-lody (de la pel·lícula Ghost, d’A. Norton / arr. Paul Jennings) I Gonna Fly Now (de la pel·lícula Rocky, de Bill Conti / arr. Robert Lowden). La segona part serà interpretada per la Banda Simfònica, amb el progra-ma següent: Otilia Barberà (pasdoble dianer, de Borja Ferrer Cortell, 2013), dedicat a Otilia Barberà Cardona, que fou una de les primeres dones que van formar part d’una banda de música a la Comunitat Valenciana. Aquest pasdoble va ser finalista en el “I Concurs de Com-posició de Pasdobles Fernando Tormo Ibàñez” i estarà dirigit pel seu propi compositor. En segon lloc, el poema simfònic Ivanhoe (Bert Appermont, 2004) i, per últim, la coneguda My Way (C. François - J. Revaux - G. Thibault, 1969) que, per a l’ocasió, comptarà amb la veu del cantant i compositor valencià Miguel Angel Escorcia. La Banda Simfònica de la UAM Sant Francesc de Borja estarà dirigida pel seu director titular Jacobo Ferrer Cortell.

DM

16novembre

CONCERT DE SANTA CECÍLIA BANDA JUVENIL I BANDA SIMFÒNICA UAM SANT FRANCESC DE BORJA TEATRE SERRANO | SALA A | 12 H Preu únic: 4 euros

El Centre Musical de Beniopa, amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, celebra aquest concert extraordinari al Tea-tre Serrano, en el qual es presentaran els nous membres que s’incorporen per primera vegada a la Banda Juvenil i a la Banda de l’Associació, dirigida per José Luis Granados Martínez.

El Centre Musical de Beniopa, con motivo de la festividad de Santa Cecilia, patrona de los músicos, celebra este concierto extraordinario en el Tea-tro Serrano, donde serán presentados los nuevos miembros que se incorporan por primera vez a la Banda Juvenil y a la Banda de la asociación, dirigida por José Luis Granados Martínez.

DS

22novembre

CONCERT DE SANTA CECÍLIA BANDA CENTRE MUSICAL DE BENIOPA. Dir: José Luis Granados Martínez TEATRE SERRANO | SALA A | 19.30 H Entrada lliure

Page 10: El full novembre 2014

10

MÚsiCA

Un nou concert del cicle JAZZdijous, aquesta vegada de-dicat al jazz elegant emmarcat dins l’estil anomenat cool jazz, que va sorgir a finals dels anys 50 als Estats Units, gràcies a les composicions de músics com Gerry Mulligan, Chet Baker o Art Farmer, entre d’altres, que seran interpre-tades pel Latino Blanco Quartet, un grup format per expe-rimentats músics de l’escena jazzística.

Un nuevo concierto del ciclo JAZZdijous, esta vez dedicado al jazz elegante enmarcado dentro del estilo denominado Cool jazz, que surgió a finales de los años 50 en los Estados Unidos, gracias a las composiciones de músicos como Gerry Mulligan, Chet Baker o Art Farmer, entre otros, y que serán interpreta-das por el Latino Blanco Quartet, un grupo formado por ex-perimentados músicos de la escena jazzística.

DJ

27novembre

CICLE JAZZDIJOUS LATINO BLANCO QUARTET | Cool Session SALÓ D’ACTES DE LA CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20 H Preu únic: 5 €. Venda anticipada en Casa de Cultura i www.instanticket.es

Francisco Blanco Latino (saxo baríton), Paul Evans (trompeta), Jordi Vila (contrabaix), Jeff Jerolamon (bateria).

Page 11: El full novembre 2014
Page 12: El full novembre 2014
Page 13: El full novembre 2014
Page 14: El full novembre 2014
Page 15: El full novembre 2014
Page 16: El full novembre 2014

16

PIROTÈCNIA BORREDÀ: 60 ANYS DE FOCCASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓSHorari: de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 i de 17.30 a 20.00 hores. Diumenge, de 18.00 a 20.00 hores

FINS AL

09novembre

SILENCIOS DEL MAR, de Vicent Aunión SALA COLL ALASHorari: de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores. Diumenges i festius, tancat

FINS AL

26novembre

EXPoSiCIONS

Últims dies per a gaudir d’esta exposició que, a través de la Pirotècnia Borredà, ens intro-duïx en el món del coet, els seus orígens i les manifestacions de foc d’artifici més tradicio-nals.

Últimos días para disfrutar de esta exposición que, a traves de la Pirotecnia Borredá, nos in-troduce en el mundo de los cohetes, sus oríge-nes y las manifestaciones de fuegos artificiales más tradicionales.

Page 17: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201417

EXPoSiCIONS

DEL

07novembre

MIRAR EL PASSAT. Gandia en blanc i negre II. Edicions TívoliCLAUSTRE DE LA BIBLIOTECA CENTRALInauguració: divendres 7 de novembre de 2014. 19.30 hores

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 20.00 hores. Dissabtes, de 10.00 a 13.00 hores

AL

29novembre

L’exposició i el llibre Mirar el passat. Gandia en blanc i negre II presenta més de 300 fotografies rescatades de col·leccions particulars, arxius públics i edicions comer-cials, amb l’objectiu de mostrar-nos com era la nostra ciutat entre 1887 i els anys 60 del segle passat. Un re-corregut pel centre històric, els barris, el Grau i la platja; els seus carrers, personatges rellevants, ritus i festes, activitats socials i esportives en imatges, que ens han anat deixant constància del pols vital d’una ciutat en transformació permanent. Un llibre i una exposició fo-togràfica per a conéixer com érem, per a intentar en-tendre el present i poder encarar millor el futur.

La exposición y el libro “Mirar el passat. Gandia en blanc i negre II” presenta más de 300 fotografías rescatadas de colecciones particulares, archivos públicos y ediciones co-merciales con el objetivo de mostrarnos cómo era nues-tra ciudad entre 1887 i los años 60 del siglo pasado. Un recorrido por el centro histórico, los barrios, el Grau y la playa; sus calles, personajes relevantes, ritos y fiestas, ac-tividades sociales y deportivas en imágenes que nos han ido dejando constancia del pulso vital de una ciudad en permanente transformación. Un libro y una exposición fotográfica para conocer cómo éramos, para intentar en-tender el presente y poder encarar mejor el futuro.

Page 18: El full novembre 2014

18

A La MARQUESA

Després dels canvis ocorreguts a l’època d’Akhenaton, Egipte va necessitar un temps de transició per a reorganitzar-se, tant dins de les seues fronteres com a l’exterior, i faraons com Horemheb i Ramsés I, procedents de l’estament militar, van contribuir clarament a la reconstrucció del país. Aquest és el nou Egipte que heretarà Seti I del seu pare, cap a l’any 1290 a.C, de manera que al final del seu regnat lliurarà al seu propi successor, el cèlebre Ramsés II, un país enfortit internament i capaç de fer front a les pressions de l’exterior.

Seti I va iniciar el seu regnat amb tota una sè-rie de campanyes militars que mostren las tur-bulències que afectaven els territoris ocupats pels egipcis al sud del Mar de Galilea. Preciosos relleus de Karnak mostren, amb detall, aquests esdeveniments: les batalles contra els shasu per l’important control dels Camins d’Horus, la lluita per la plaça de Yenoam, la conquista de la ciutat de Qadesh… seran victòries que contri-buiran a l’enfortiment egipci en Canaan.

El llegat arquitectònic de Seti I a Egipte és, igual-ment, un reflex del poder del faraó en aquell temps. L’ampliació del temple d’Amon a Karnak, amb el disseny de la gran sala hipòstila, el seu bell cenotafi a Abidos, o la seua enorme i completament deco-rada tomba a la Vall dels Reis en són alguns dels millors exemples.

Amb aquesta conferència s’inicia el VIII Cicle de Conferències L’Antic Egipte, de la mà de l’egiptòleg gandià José Lull. Lull és llicenciat en Egiptologia per la Universitat de Tübingen (Alemanya), llicenciat en l’especialitat d’Arqueologia i doctor en Història per la Universitat de València. Actualment, és professor del Màster Oficial d’Egiptologia i professor associat del Departament de Ciències de l’Antiguitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, professor del Diploma d’Egiptologia de la Universitat de València, i professor d’ESO del col·legi Carmelites de Gandia.

Tras los cambios acontecidos en la época de Akhenaton, Egipto nece-sitó un tiempo de transición para reorganizarse tanto dentro de sus fronteras como en el exterior, y faraones como Horemheb y Ramsés

I, procedentes del estamento militar, con-tribuyeron claramente a la reconstrucción del país. Este es el nuevo Egipto que,hacia el año 1290 a.C.,Seti I heredará de su padre, de modo que al final de su reinado legará a su propio sucesor, el célebre Ramsés II, un país fortalecido internamente y capaz de hacer frente a las presiones del exterior.

Seti I inició su reinado con toda una serie de campañas militares que muestran las turbu-lencias que afectaban los territorios ocupa-dos por los egipcios al sur del Mar de Galilea. Preciosos relieves de Karnak muestran con detalle estos acontecimientos: las batallas contra los shasu por el importante control de los Caminos de Horus, la lucha por la pla-za de Yenoam, la conquista de la ciudad de Qadesh… serán victorias que contribuirán al fortalecimiento egipcio en Canaán.

El legado arquitectónico de Seti I en Egipto es, igualmente, un reflejo del poder del faraón en su tiempo. La ampliación del templo de Amón en Karnak, con el diseño de la gran sala hipóstila, su bello cenotafio en Abidos, o su enorme y completamente decorada tumba en el Valle de los Reyes son algunos de los mejores ejemplos.

Con esta conferencia se inicia el VIII ciclo de conferencias l’Antic Egip-te, de la mano del egiptólogo gandiense José Lull. Lull es licenciado en Egiptología por la Universidad de Tübinge (Alemania), y licenciado en la especialidad de Arqueología y doctor en Historia por la Universitat de València. Actualmente es profesor del Master Oficial de Egiptología y profesor asociado del Departamento de Ciencias de la Antigüedad de la Universitat Autònoma de Barcelona, profesor del Diploma de Egiptología de la Universitat de València, y profesor de ESO del colegio Carmelites de Gandia.

DL

17novembre

CICLE DE CONFERÈNCIES L’ANTIC EGIPTE (VIII) EL REGNAT DE SETI I, EL RETORN DE LA GRANDESA D’EGIPTE, impartit per José Lull, egiptòleg CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20.30 H Entrada lliure

Page 19: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201419

iMAB | ARXIU

Autor: CARLOS FUSTER | Fons: Arxiu Històric de Gandia

LA FILMOTECA VALENCIANA DIGITALITZARÀ L’ARXIU FÍLMIC DE DENIAS PUBLICIDAD

S’ha signat un conveni per salvaguardar els films publicitaris locals, dels anys 1960 i 1970, donats per aquesta empresa.

Fa uns anys, Sebastià Dénia Crespo va fer donació, a l’Arxiu Municipal, del fons d’imatges de la seua antiga empresa, ‘Denias Publicidad’. El Ple de l’Ajuntament de Gandia en va fer el corresponent agraïment per la vàlua d’aquesta documentació per a la història recent de la ciutat.  A partir d’aleshores, les seues fotografies, unes 7.000, han anat integrant-se en la fototeca municipal (n’hi ha més de dues-centes, digitalitzades i localitzables, en http://imabgandia.es/arxiu-historic, posant “Sebastià Denia”).

A hores d’ara, a través d’un conveni signat entre l’IMAB   i la Filmoteca Valenciana, s’està procedint a la digitalització de vora 300 reportatges publicitaris que solien projectar-se als cinemes gandians, abans de la visió de les pel·lícules programades. Una mostra de cinc d’elles, ja digitalitzades, és accessible en http://vimeo.com/105336835.

Durant un temps, les pel·lícules de 35 mm s’han guardat als nostres depòsits. De fet, es troben en perfecte estat de conservació. Però, a la llarga, era necessari comptar amb les noves tecnologies i deixar els originals de polièster en un lloc adequat. Al nostre País, només la Filmoteca Valenciana té els depòsits adients i la tecnologia necessària per a permetre el pas dels 35 mm a formats digitals.

El contingut mou molt a observar detalls i és molt suggerent, sobretot amb la perspectiva que dóna el temps.

S’ha tractat, doncs, de realitzar un seguiment constant i un treball continu per tal de possibilitar la supervivència del passat a través de les noves tecnologies, gràcies a la col·laboració amb entitats especialitzades, com és el cas de la Filmoteca.

Page 20: El full novembre 2014

20

iMAB | SETMANA LITERÀRIA

Dimecres 12

17.45 h – Biblioteca Infantil i Juvenil

Clariana Parc arriba a Gandia, amb Joaquina Barba, una dinàmica presentació del llibre, amb taller de poesia i música.

19.30 h - Teatre Serrano, sala B

Homenatge al Tirant lo Blanc, Lectura col·lectiva de textos seleccionats, a càrrec de les autoritats locals, comissions falleres, associacions culturals i societat civil. | Organitza: Federació de Falles de Gandia

Dijous 13

19.30 h – Casa de la Marquesa, saló d’actes

Troba-Dós (literatura i més coses), un espectacle fet, sobretot, de paraules; però també de música, llums, imatges, pintura i escenografia... En primer lloc, una farsa provinciana: La perruca, guanyadora de La Rosa d’Or als Premis Castellix 2014. A continuació, tres relats breus: Chronon, En farina i Manetes. Amb Santiago Díaz i Cano, autor dels textos i narrador, i Miguel Díaz i Cano, acompanyament musical i escenografia. | Col·labora: Saforíssims, SL

Divendres 14

19.30 h – Teatre Serrano

XVIII Homenatge a la Paraula, dedicat a la narrativa negra. Espectacle: Una de lladres i serenos, a càrrec de Pluja teatre, amb guió d’Àngels Moreno i amb música en directe de

Llevant Ensemble. | Organitza: CEIC Alfons el Vell

Dissabte 15

12 h – Biblioteca Central, sala d’actes

Joan Roís de Corella 1435-1497. Síntesi biogràfica i aportació documental. Presentació del llibre a càrrec de Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Vicent Gregori, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, i Abel Soler, autor.

19.30 h – Palau Ducal

III Nit de contes al Palau, amb una selecció de relats dels escriptors Carles Mulet, Lliris Picó, Francesc Bononad, Joan Olivares i Rafa Gomar, i amb imatges dels fotògrafs Paco Martí, Francesc Vera, Natxo Francés, Xavier Mollà i Pep Aparisi, que presenten el llibre 6000 estúpids i deu més.

Organitza: Fotoespaigandia i Rafa Gomar

Dilluns 17

10 i 12 h – Teatre Serrano

Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l’obra: Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell. Campanya escolar dirigida a centres de secundària i escoles d’adults, per apropar els Clàssics a tots els públics. | Reserves: Crit Teatre (685 780 364/663 381 100)

19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes

“Dones i literatura”, xarrada i tertúlia sobre escriptores de tots els temps, amb Marta Pessarrodona, poetessa i crítica literària, i Teresa Pascual, poetessa i traductora. Modera: Àngels Gregori. | Col·labora: Saforíssims, SL

Dimarts 18

10 i 12 h – Teatre Serrano

Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l’obra: Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell. Campanya escolar per a apropar els Clàssics a tots els públics. | Reserves: Crit Teatre (685 780 364/663 381 100)

19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes

Joan Climent, poeta. Un supervivent del segle XX. Presentació del llibre a càrrec de Pasqual Molina, president de l’Associació Cultural Iaraní, Maria Josep Escrivà, representant d’Edicions 96, i Ignasi Mora, autor del llibre. Amb la participació d’El Carro de Verona, que recitaran i teatralitzaran alguns poemes de J. Climent | Col·labora: Saforíssims, SL

SETMANA LITERÀRIAPROGRAMA 2014

Page 21: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201421

iMAB | SETMANA LITERÀRIA

Dimecres 19

10 i 12 h – Teatre Serrano

Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l’obra L’Espill, de Jaume Roig. Campanya escolar per a apropar els Clàssics a tots els públics. | Reserves: Crit Teatre (685 780 364/663 381 100)

18 h – Biblioteca Central, sala d’actes

Gandia en Blanc i Negre II, Presentació del llibre d’imatges i textos sobre la Gandia antiga, a càrrec de Vicent Gregori, regidor de cultura de l’Ajuntament de Gandia, i Suso Monrabal, autor dels textos.

19 h – Escola Politècnica Superior de Gandia

“Literatura i fotografia”. Taula redona amb la intervenció dels fotògrafs i escriptors participants en la III Nit de Contes al Palau. A continuació, es projectarà Universo Railowsky, de Rafa Casañ i David Molina, un llargmetratge documental en clau d’humor sobre les aventures d’un llibreter a València, un recorregut apassionant pel món de la fotografia i els llibres. | Organitzen: Fotoespaigandia i EPS de Gandia

Dijous 20

10 i 12 h – Teatre Serrano

Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l’obra Quatre-cents, la comèdia del segle XV valencià. Campanya escolar per a apropar els Clàssics a tots els públics. | Reserves: Crit Teatre (685 780 364/663 381 100)

19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes

Carn Fresca 40 anys després. Taula redona sobre aquella antologia de joves poetes valencians, a cura d’Amadeu Fabregat. Presenten l’acte Francesc Calafat, crític literari, i Jesús Figuerola, editor, amb la participació prevista d’Amadeu Fabregat i alguns dels poetes seleccionats en l’obra.

A partir de les 20.30 h – Centre Històric-Raval i Prado

Destapa’t amb la literatura. En la Ruta del Destapa’t podrem degustar tapes inspirades en els nostres escriptors. En aquesta ocasió, dedicada al poeta i narrador valencià Joan Climent. Locals que hi participen: Blanc i Negre, Casa Sanchis-La Tulipa, El Reno, Esquina Sur, In & Out, La Góndola Pizzeria, La Leyenda del Albornés, La Llimera, La Pureta, Mansan Café, Plaza, Salobre, Serrano Cafeteria i Tano.

22 h – Teatre Serrano

Quatre-cents, la comèdia del segle XV valencià, de CRIT Teatre. Representació teatral per a tots els públics.

Venda d’entrades: Teatre Serrano. Preu general: 8 € / Socis de les biblioteques: 6 €

Divendres 21

10 i 12 h – Teatre Serrano

Escena Jove, de CRIT Teatre, amb l’obra Quatre-cents, la comèdia del segle XV valencià. Campanya escolar per a apropar els Clàssics a tots els públics. | Reserves: Crit Teatre (685 780 364/663 381 100)

19 h – Casa de la Marquesa, saló d’actes

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2014. LII edició del Premi Ausiàs March de Poesia

XXXVI edició del Premi Joanot Martorell de Narrativa

20.30 h – Teatre Raval

Enric Casasses & Don Simon i Telefunken, espectacle de poesia escènica musicada. | Venda d’entrades: Teatre del Raval. Preu: 10 € | Organitza: Teatre del Raval

Dissabte 22

19.30 h – Montitxelvo. Casa de la Música

Joan Climent, poeta. Un supervivent del segle XX. Presentació del llibre a càrrec de Pasqual Molina, president de l’Associació Cultural Iaraní, Maria Josep Escrivà, en nom d’Edicions 96, i Ignasi Mora, autor del llibre. Amb la participació d’El Carro de Verona, que recitaran i teatralitzaran alguns dels poemes de J. Climent. |Organitza: Ajuntament de Montitxelvo / Col·labora IMAB

Diumenge 23

10 h – Montitxelvo. Centre urbà

Rememorem Joan Climent. Recital itinerant de poemes teatralitzats pels carrers i les cases del poble on va nàixer el poeta, a càrrec d’El Carro de Verona. | Organitza: Ajuntament de Montitxelvo

Page 22: El full novembre 2014
Page 23: El full novembre 2014
Page 24: El full novembre 2014

24

iMAB | ACTIVITATS

16 d’Octubre

15 de Gener 16 d’Abril19 de Febrer 20 de Març21 de Novembre 18 de Desembre

EL REBUT DE LA LLUM:

COM ESTALVIAR

DELICTES MÉS COMUNS A GANDIA:

COM PREVINDRE’LS I EVITAR-LOS

Andrés Montesinos

(Cooperativa Som Energia)

Armando Jiménez

(Comissari de la Policia Nacional)

UN DINAR/SOPAR DE NADAL

PERFECTE... I BARAT

Pep Solà

(Peko)Vicent Mengual

(Tècnic d’Hisenda)

Rebeca Díez Somavilla

(Periodista)

LA NOVA DECLARACIÓ

LA RENDA

VIDEOJOCS: EDUCAR PER

ACONSEGUIR UN ÚS RACIONAL

LLOCS MERAVELLOSOS DE LA

SAFOR... A UN TIR DE PEDRA

Col·lectiu

“A un tir de pedra”

COM TRIAR LA MASCOTA

ADEQUADA PER A CADA FAMÍLIA

Pep Ivars

(Veterinari de Gat i gos)

@BibliosGandia@BibliosGand@BibliosGand@BibliosGand@BibliosGanddiadiadia@Bibli G dbl d@Bibli G did www.imabgandia.eswwwwwwww.imabgandia.esww imabgandia esww.imabgandia.esww.imabgandia.esgi b dii b dii b diBiblioteques GandiaBiblioteqBiblioteqBiblioteqBiblioteqques Gandiaques Gandiaques Gandiaques GandiaBibli tBibli t G didG di Biblioteques GandiaBiblioteques GanBiblioteques GanBiblioteques GanBiblioteques Ganq ndiandiandiandiaBibli t GBibli t G diddi

Obrim un cicle de xarrades que comptarà amb la col·laboració d'experts en matèria de: ENERG

SEGURETAT, GASTRONOMIA, VETERINÀRIA, EDUCACIÓ, NATURA, ADMINISTRACIÓ DOMÉSTICA,

NUTRICIÓ I ESPORT, OCI I VACANCES.

Intentem aportar llum a qüestions que et generen dubtes o inquietuds. Perquè la biblioteca pot

complir un paper social, com ara...INFORMAR-TE!

Page 25: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201425

iMAB | ACTIVITATS

21 de Maig

18 de Juny

da)

Maria Morant

(Nutricionista)

Amparo Miret

(Viajes Gandia)

RACIÓ DE

COM PLANIFICAR UNES VACANCES

PERFECTES I ASEQUIBLES

ALIMENTACIÓ PER A ESPORTISTES:

COM MILLORAR EL RENDIMENT

ERGIA,

TICA,

a pot

Page 26: El full novembre 2014

26

iMAB | ACTIVITATS

BIBLIOTECA DEL GRAU· Èlbot | Novembre 4 , 2014 | 17.45 h

· L’eriçó i la castanya | Novembre 18, 2014 | 17.45 h

BIBLIOTECA INFANTIL· Èlbot | Novembre 12, 2014 | 17.45 h

· Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Novembre 26, 2014 | 17.45 h

· Bebeteca | Novembre 27, 2014 | 17.45 h

ACTIVITATS

ACTIVITATSACTIVITATS

ACTIVITATS ACTIVITATS

ACTIVITATS

ACTIVITATS

ACTIVITATSACTIVITATS

ACTIVITATS

ACTIVITATS

ACTIVITATS

BIBLIOTECA DEL PARC DE L’ESTACIÓ· Èlbot | Novembre 3, 2014 | 17.45 h

· The Billy Goats Gruff | Novembre 10, 2014 | 17.45 h

· Dia Internacional Contra la Violència de Gènere Novembre 17, 2014 | 17.45 h

· Biblioteca dels Nadons | Novembre 25, 2014 | 11.00 h

BIBLIOTECA DE BENIOPA· Èlbot | Novembre 13, 2014 | 17.45 h

· The Choo Choo Train | Novembre 27, 2014 | 17.45 h

BIBLIOTECA BENIPEIXCAR-RAVAL· Èlbot | Novembre 7, 2014 | 17.45 h

· Dia Internacional Contra la Violència de Gènere Novembre 21, 2014 | 17.45 h

BIBLIOTECA CENTRALGrup de conversa en francés | Novembre 5 i 19, 2014 | 19.30 h Moderadora: Nathalie Recuero

Grup de conversa en anglés | Novembre 12 i 26, 2014 | 19.30 h Moderador: Joan Collins

Grup de conversa en anglés per a joves | Novembre 6, 13, 20 i 27, 2014 | 18.00 h | Moderadora: Lucía García

La Biblioteca Central us ajuda amb els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Nivell Mitjà | dilluns 3 i divendres 7, 2014 | 19.00 h

Nivell Superior | dilluns 10 i divendres 14, 2014 | 19.00 h

CLUB DE LECTURA

Premi Nadal de Novel·la 2014. Perquè aprendre a perdre és aprendre a viure. La mort fulminant del seu marit deixa Giuliana devastada i sola amb dues filles xicotetes. Superar un dia darrere l’altre està posant a prova la seua resistència i imaginació. La companyia, el suport, l’ajuda dels altres i les seues noves relacions en les xarxes socials portaran Giuliana a enfrontar-se al dolor de la pèrdua i a tornar a començar.

La vida era esoCarmen Amoraga. Destino Novembre 27, 2014 | 19.30 h Proposta de Puri Naya (Periodista)

Patrocina: Agència de Promoció del Valencià - Ajuntament de Gandia

Page 27: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201427

Èlbot | A càrrec de Lola Camarena i Susana Juan

iMAB | ACTIVITATS

Dia Internacional Contra la Violència de Gènere | A càrrec de Lola Camarena

HOMES = DONES = PERSONES. Un recull de contes protagonitzats per homes i dones, iguals a tots els àmbits de la vida: treball, escola, societat... que ens farà recordar, a menuts i grans que, amb violència física i verbal, la nostra societat no pot avançar.A partir de 8 anys, fins a 99.

Bebeteca | A càrrec de Susana Juan | Diverses sessions

Contem, cantem i cuinem! Cocorico vol fer un bescuit ben tendret per al seu amic Pepet. Entre tots l’ajudarem, però si al gat pelat veiem entrar corrent, ens n’haurem d’anar. Inscripció prèvia necessària.

The Billy Goats Gruff | A càrrec de Helen Doron

Hi havia, una vegada, tres cabretes que volien creuar el riu per tal de menjar l’herba verda de l’altre costat… Un conte en anglés, recomanat per a xiquets de 3 a 9 anys.

Biblioteca dels Nadons | A càrrec de Daniel Jiménez

Animació lectora per a xiquets de 0 a 3 anys. Una proposta d’animació adreçada als més menuts de la casa, on compartim contes, jocs i cançons infantils. A més a més, dediquem un xicotet espai per recomanar llibres i fer bebemanualitats. Inscripció prèvia.

The Choo Choo Train | A càrrec de Helen Doron

Kitty el gatet, Darling l’aneguet, i Mama l’ovelleta, volen anar de passeig amb el trenet… Un conte en anglés, recomanat per a xiquets de 2 a 4 anys.

L’eriçó i la castanya | A càrrec de Xusa Miñana

Quan arriba la Tardor, a qui no li agrada menjar castanyes? Al meu amic l’eriçó, li encanten i ha anat corrent al bosc a buscar el castanyer, però... a l’arbre estan molt altes i no hi arriba: qui el voldria ajudar?

DONACIÓ DE SANGNovembre 11, 2014. De 17.00 h a 20.00 h

La Biblioteca t’espera: vine i dóna sang per a salvar vides.

Pel teu acte solidari, rebràs un llibre de regal. Sala d’actes de la Biblioteca Central. T’esperem.B

IBLI

OTE

CA C

ENTR

AL XARRADES A LA BIBLIOTECANovembre 21, 2014 | 19.30 h. Sala d’actes

“Danys, robatoris, estafes: mesures de seguretat bàsiques”

Moderador: Guillermo Martos (subinspector de policia)

Page 28: El full novembre 2014
Page 29: El full novembre 2014
Page 30: El full novembre 2014

30

iMAB | RECOMANACIONS

RECOMANACIONS RECOMANACIONSRECOMANACIONS

RECOMANACIONSRECOMANACIONS

RECOMANACIONS

RECOMANACIONS

RECOMANACIONS

RECOMANACIONSSS RECRECRECOMANACIONS

RECOMANACIONS

RECOMANACIONSONSONS RECRECRECOMANACIONSRERE

RECOMANACIONSS RRRECOMANACIONSSS

Fer harca: històries medievals valencianes | LLIBRE FICCIÓFrederic Aparisi, Vicent Baydal i Ferran Esquilache | Drassana | 109 p.

Disponible a la Biblioteca Parc de l’Estació

La història dels valencians resulta apassionant si qui la conta ho fa de manera entusiasta, il·lustrativa i entenedora. Tres medievalistes ens acosten un grapat d’històries sorprenents, convidant-nos a un passeig fascinant per la València medieval.

LES BIBLIOTEQUES ET RECOMANEN

La vida es fácil si sabes simplificar: veinte ideas para dejar de complicarte | LLIBRE MATÈRIESMar Cantero Sánchez | Zenith | 301 p.

Disponible a la Biblioteca Grau

Hem d’aprendre a simplificar i a deixar-nos enredrar amb pensaments i hàbits mentals negatius que ens condueixen al sabotatge emocional. Mar Cantero

Sánchez ens ofereix 20 idees perquè aprenguem a alleugerir la nostra motxilla emocional, i ens quedem amb l’imprescindible.

Encontrando a Silvia | LLIBREElísabet Benavent | Suma de Letras | 344 p.

Disponible a la Biblioteca Central, Benipeixcar-Raval

La gandiana Elísabet Benavent, autora de la reeixida saga Valeria, torna a enamorar amb una història en dues parts: Persiguiendo a Silvia i Encontrando

a Silvia. Història en la qual la vertadera passió, l´amor, els impulsos i les decisions que canvien vides es mesclen amb la solitud de la fama, les males companyies i amb les drogues.

Herències | LLIBRETeresa Pascual i Àngels Gregori |Perifèric | 68 p.

Disponible a la Biblioteca Central

Amb Herències, les autores estableixen un diàleg poètic a través del qual segueixen el procés de creació bastit amb l’impuls que els mateixos poemes van

indicant. Dividit en tres parts, les herències que formen part de les autores, tot el passat i tot el present, s’entreveuen en els poemes.

Caja 507 | CINEDirector, Enrique Urbizu. Int.: Antonio Resines, José Coronado, Goya Toledo, Dafne Fernández, Juan Fernández y Sancho Gracia | El País

Disponible a la Biblioteca Central i Benipeixcar-Raval

Darrere d’una història violenta, s’amaga la denúncia d’un tema molt proper: la corrupció política i immobiliària a Espanya en els darrers anys. Així, s’apunta

a les màfies i a les especulacions de terrenys, amb la complicitat de les autoritats. Una pel·lícula realment saborosa i de gènere, com manen els cànons.

Viaje al interior del tiranosaurio | CONTES INFANTILSDennis Schatz | Susaeta, 2014 |16 p.

Disponible a la Biblioteca Infantil-Juvenil

La Biblioteca Infantil et dóna la benvinguda a terra de dinosaures. Davant la demanda dels nostres lectors, a partir de novembre, podreu gaudir d’un

munt de llibres de dinosaures per a totes les edats, i aquest en especial, que ens parla del tiranosaure Rex amb tot tipus de detall, des de l’esquelet fins

a la pell.

Vivir es fácil con los ojos cerrados | CINEDirector Fernando Trueba. Intèrprets: Javier Cámara, Natalia de Molina, Francesc Colomer, Ramón Fontserè, Jorge Sanz,

Ariadna Gil, Rogelio Fernández | Universal Pictures | 108 min.

Disponible a laBiblioteca Central

Antonio (Javier Cámara) és un professor que utilitza les cançons dels Beatles per ensenyar anglés en un col·legi d’Albacete cap el 1966. Quan s’assabenta John Lennon va a rodar un film a

Almeria, inicia un viatge per conéixer-lo i pel camí es creua amb Juanjo (Francesc Colomer), un xic de 16 anys i amb Belén (Natalia de Molina), una jove de 21 que també sembla fugir de

quelcom i amb els quals compartirà somnis i desitjos de llibertat.

Page 31: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201431

iMAB | RECOMANACIONS

S

Enric Valor: el valor de les paraules | LLIBRE + DVDAcadèmia Valenciana de la Llengua | 422 p.

Disponible a la Biblioteca Central, Biblioteca de Beniopa, Biblioteca de Benipeixcar-Raval, Biblioteca de Santa Anna, Biblioteca Infantil i Juvenil

El 2011, se celebrava el desé aniversari de la mort i el centenari del naixement d’Enric Valor, un dels escriptors valencians més preuats i reconeguts, tant per la

seua dedicació a la nostra llengua i a la creació literària com pel seu amor per la nostra terra. Este llibre (acompanyat d’un DVD) és un atípic i extens catàleg de

l’exposició que l’AVL va enllestir amb motiu del seu nomenament com “Escriptor de l’Any 2010” i amb el qual podrem endinsar-nos en la vida i l’obra d’Enric Valor.

22/11/1963 | NOVEL·LAStephen King |Plaza & Janés 858 p.

Disponible a la Biblioteca Central, Santa Anna

La data de l’assassinat del president dels Estats Units, John F. Kennedy, fet del qual es commemora el 50é aniversari, és el títol i el centre neuràlgic d’una de les millors novel·les de

l’escriptor nord-americà Stephen King. El 22 novembre 1963, tres trets van ressonar a Dallas. El president Kennedy va morir i el món va canviar. I si pogueres canviar el que va passar?

En la pell de l’altre | NOVEL·LAMaria Barbal | Columna | 331 p.

Disponible a la Biblioteca Central

Dos xiquetes, Ramona i la Mireia, de famílies ben diferents, coincideixen, als anys seixanta, a la mateixa escola, al barri del Poblenou de Barcelona;

quan se separen per a continuar estudiant —una a la Universitat i l’altra en una acadèmia del barri—, no esperen que els seus camins tornen a

trobar-se. Els altres personatges —el Rossend, l’Anna, el Tomàs, el Manuel, el Joan, la Lolín, la Isolda— dibuixen amb elles un entramat de relacions,

vinculades al context social i polític dels anys huitanta i noranta, fins a l’assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia, a Moscou, el 2006.

En el umbral de la eternidad | NOVEL·LAKen Follett | Plaza & Janés | 1147 p.

Disponible a la Biblioteca de Beniopa

Després de La caida de los gigantes i El invierno del mundo arriba el final de la gran història de les cinc famílies, les vides de les quals s’han entrellaçat al llarg del

segle XX. El llindar de l’eternitat és la història d’aquelles persones que van lluitar per la llibertat individual, enmig del conflicte titànic entre els dos països més

poderosos mai coneguts.

Ciudad de fuego celestial | NOVEL·LACasandra Clare | Destino | 663 p.

Disponible a la Biblioteca de Beniopa

L’esperadíssim desenllaç de la saga Cazadores de sombras. La foscor ha tornat al Món de les Ombres. Mentre el seu món s’ensorra al voltant, Clary, Jace, Simon i els seus amics han d’unir per

lluitar contra l’enemic més gran al qual s’han enfrontat mai els nefilim. Es perdran vides, se sacrificaran amors i el món sencer canviarà en el sisé volum de la sèrie Cazadores de sombras.

Diario de Greg: Mala suerte | NOVEL·LA JUVENILJeff Kinney | RBA, 2014 | 217 p.

Disponible a la Biblioteca Infantil-Juvenil, Biblioteca Benipeixcar-Raval

Ja tenim, a les biblioteques, el nou diari de Greg, el que fa 8, anomenat Mala suerte. Greg continua contant i dibuixant en els seus diaris tot allò que li passa

amb la seua família i els seus amics, especialment amb el Rowley, que, des que té nóvia, passa d’ell. Un dels signes més evidents de l’èxit dels llibres d’aquest

entranyable pringao és l’augment d’aquest gènere dirigit a xiquets de 8 a 11 anys, que han sorgit a imatge i semblança de Greg. Temps estimat de lectura del

llibre: 1 hora | Estadísticament comprovat. | Si en voleu saber més, punxeu en: http://diariodegreg.com/entra-en-la-panda

Vidas | MÚSICAPedro Guerra | Sony & BMG

Disponible a la Biblioteca Central

Els rapsodes funcionaven a la Grècia clàssica, els joglars a l’Edat Mitjana i la cançó d’autor, a Espanya. De la fornada de cantants de la dècada dels 90, Pedro Guerra ha sigut un dels més

reeixits: el músic que sortia als escenaris descalç per simbolitzar el seu compromís sinzer i que ronda els 50, musicalment es troba en plena mirada cap enrere. Què millor que aproximar-

nos a la seua obra des de la discoteca de la Biblioteca a través d’un dels seus 13 àlbums editats.

Page 32: El full novembre 2014

32

Per a més informació sobre cursos, horaris i llocs d’impartició:

UPG. Plaça Loreto, 4 | Tel. 96 295 95 15

[email protected]

www.gandia.org

http://universitatpopulargandia.blogspot.com/

EXCURSIÓ

UN PASSEIG DE TARDOR PER MANESSA. A LA RECERCA DE BOLETSDG

16novembre

Nivell: Mitjà | Eixida: 9.00 h, des del Parc Ausiàs March, amb vehicles propis | Places: limitades a 30 (per ordre d’inscripció)

Inscripcions: fins al 14 de novembre, a la UPG (plaça Loreto, 4) | Preu: 5 euros

Comencem el cicle d’excursions de la UPG, amb una proposta tardorenca per tal d’anar a veure colors i bolets. Amb bolets o sense, gaudirem d’un passeig forestal preciós, per tal de conéixer un dels pocs boscos que tenim a la comarca. A més a més, un bosc especial, ja que es tracta d’un surar ben conservat entorn de la fascinant serra d’Aldaia.

UpG

Page 33: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201433

UpG

EXCURSIÓ

LA TALAIA DEL CASTELL D’ALFANDECHDG

30novembre

Nivell: Mitjà | Eixida: 9.00 h, des del Parc Ausiàs March, amb vehicles propis | Places: limitades a 30 (per ordre d’inscripció)

Inscripcions: del 17 al 28 de novembre, a la UPG (plaça Loreto, 4). | Preu: 5 euros

El castell d’Alfandech pot ser el més impressionant dels nostres castells i és per això que és el que més històries provoca entre el poble. Envoltat de llegendes, aquesta talaia natural és un mirador impressio-nant de la Valldigna i de les nostres muntanyes. Però, a més a més, és una obra arquitectònica impressio-nant. De camí, visitarem la Fontarda i la Xara i, és clar, l’imponent monestir de Santa Maria de la Valldigna i el naixement del riu Vaca. Un passeig entre Simat i Benifairó que no us podeu perdre.

Page 34: El full novembre 2014

34

tEATRE SERRANO

APUNTA’T A L’ESCOLADEL TEATRE SERRANO...

si eres o vols ser ACTOR/ACTRIU aficionat...

si vols conèixer i INTERPRETAR obres de la

història del teatre mundial...

si tens una EDAT mínima de 16 anys...

si pots COMENÇAR JA

i ACABAR en juny de 2015...

SI ÉS QUE SÍ, SÍ, SÍ, SÍ ...T’ESPEREM!

Page 35: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201435

tEATRE SERRANO

DG

02novembre

ARTS ESCÈNIQUES | MÀGIA DÉJÀ VU, DE LA COMPANYIA MAG EDGARD. Campiona d’Espanya en el XXXIII Congreso Mágico Nacional Cáceres 2014TEATRE SERRANO | A LES 20 H Preu: entre 6 i 12 euros

Déjà Vu és  un espectacle en el qual es fonen la màgia i la poesia. Un espectacle fantàstic que insinua i evoca coses impossibles. Un espectacle misteriós que recrea un univers conegut i desco-negut alhora. Un espectacle que ens fa creure que ja hem viscut coses mai vistes. Edgard, un mag vingut de no se sap on, ens introdueix en una aventura desconeguda, que sorprén pel seu impac-te màgic i plàstic, una barreja del present i el passat, d’allò que és possible i impossible, d’allò vist i allò que no es veu, i on tot junt no és més que una il·lusió.

Passeig de les Germanies, 29

Tèl. 96 214 96 00

Venda d’entrades per internet en www.instanticket.es o en la taquilla del teatre, en horari de dimarts a diumenge, de 18 a 21.00 hores

DS

08novembre

ARTS ESCÈNIQUES | TEATRE-HUMOR DOS HOMBRES SOLOS SIN PUNTO COM…NI NÁ. Cia. TeatroSí. Intérprets: Javier Vallespín i Manolo Medina TEATRE SERRANO | DISSABTE 8, A LES 21.30 H | DIUMENGE 9, A LES 19.00 H Preu únic d’entrada: 15 euros

Us convidem a participar en un dia qualsevol de la vida de dos peculiars amics andalusos que comparteixen pis. Un d’ells és Manolo, mestre de casa que ronda els cinquanta i de qui la gent sos-pita que és homosexual. El seu company de pis —i només de pis, malgrat el que es xafardeja pel veïnat—, és Javier, un heterosexual molt mascle, que tracta, per tots els mitjans, que el seu amic aconseguisca traure la seua vena més masculina, per a evitar que els relacionen sentimentalment.

Els temes tractats, com no podien ser uns altres, giren al voltant de l’amistat, l’amor i el sobrepés, aquest últim reservat únicament i exclusivament a don Manolo Medina, qui demostra ser molt gran i no solament pel que a quilograms es refereix.

Amb grans dosis d’humor i molt poca vergonya, els actors es despullen (interpretativament par-lant) i trauen a relluir aqueix humor tan andalús que els caracteritza. Els espectadors han d’estar preparats per a dues hores sense parar de riure que tenen per davant.

DG

09novembre

Page 36: El full novembre 2014
Page 37: El full novembre 2014

· NOVEMBRE 2014 ·

Venda d’entrades per internet en www.teatreserrano.es, en la taquilla del

teatre, en horari de dimarts a diumenge de 18 a 21 hores o en la cafetería.

Passeig de les Germanies, 29 · 46970 Gandia (Valencia)T. 962 149 600 · teatreserrano.es · [email protected]

220 hSala ADes de: 6 €

Diumenge

MÀGIA7

22 hSala ADes de: 5 €

Divendres

MÚSICA

Divendres, 7 de novembre de 2014, 22 h.

Entrades des de 5 €

1516 h / 19 hSala ADes de: 18 €

Dissabte

DANSA23

20.30 hSala ADes de: 12 €

Diumenge

TEATRE

DIJOUS 20 DE NOVEMBRE DE 2014

2022 hSala AEntrades: 8 €

Dijous

TEATRE6 €REDUÏT

8 98 · 21.30 h / 9 · 19 hSala AEntrades: 15 €

Diumenge

TEATRE COMÈDIA

Dissabte

Venda online d’entrades:

teatreserrano.es

Ara també enla cafetería

6 DESEMBRE

19 DESEMBRE

Page 38: El full novembre 2014

38

tEATRE SERRANO

DS

15novembre

ARTS ESCÈNIQUES | DANSA LA BELLA DURMIENTE, a càrrec de Russian Classical BalletTEATRE SERRANO | A LES 16 H I 19 H Preu d’entrada: de 18 a 25 euros. Duració: 140 minuts, amb un descans de 20 minuts.

Russian Classical Ballet està dirigida per Evgeniya Bespalova i es va fundar a Moscou, en 2005. Compta amb un elenc de ballarins procedents de les més prestigioses escoles coreogràfiques: Moscou, Sant Petersburg, Novosibirsk i Perm. Artistes capdavanters en alguns dels teatres més prestigiosos de la dansa (Teatre Mariinsky - Kirov, Kremlin Ballet Theatre, Rimsky-Korsakov, Saint Petersburg State Conservatori, Novosibirsk Òpera i Ballet Theatre, i Perm Òpera i Ballet, entre al-tres teatres) encarnen aquesta empresa que combina l’experiència i el domini de ballarins inter-nacionals, amb reverència de joves talents emergents en l’escena de la dansa clàssica.

Alguns dels seus artistes, com Evgeniya Bespalova, Tatiana Tkachenko, Margarita Demjanova, De-nis Karakashev, Zigmars Kirilko, Yury Karilko, Yury Kalinin i Denis Aliev, entre d’altres, són habituals en les grans representacions d’escenaris mundials, i conferixen a aquesta companyia alts nivells d’excel·lència i qualitat artística.

La companyia Russian Classical Ballet arriba al nostre teatre per a interpretar La Bella Dorment. La Bella Dorment és una de les grans partitures per a ballet (juntament amb El Llac dels Cignes i Trencanous) compostes per Tchaikovski. Data de 1890 i correspon, per tant, a un romanticisme tardà. Però encara que eixe romanticisme es trenque en el conte de Perrault en què es basa, queda com-pensat amb una música inspirada i lluminosa, i amb una coreografia, la de Marius Petipa, que va aconseguir un model insuperable i una obra mestra del ballet clàssic, amb passatges antològics marcant les escenes clau de l’acció i, lliure ja de tot pretext narratiu, amb una vertadera exhibició acadèmica en el divertissement final.

DJ

20novembre

ARTS ESCÈNIQUES | TEATREQUATRE-CENTS, de Crit Companyia de TeatreTEATRE SERRANO | A LES 22 H Preu d’entrada: 8 euros i 6 euros per a persones en possessió del carnet jove, jubilats i de la Biblioteca

A Quatre-cents, tres artistes fallers construeixen una falla sobre València i els valencians i, per a fer-ho, emprenen un viatge en clau de comèdia al nostre segle d’or. La comèdia: Alfons el Magnànim torna, per sorpresa, a València, el 8 de gener de 1457, i convoca un grup d’escriptors a una reunió urgent, secreta i nocturna. Tothom desconeix les raons del rei. Tot es complica amb l’aparició de la reina Maria de Castella i del papa Calixt III, que no havien estat convidats…Els personatges: Joan Roís de Corella, Ausiàs March, Isabel de Villena, Joanot Martorell, Jaume Roig, Bernat Fenollar, Joan Moreno, Alfons el Magnànim, Maria de Castella, Calixt III, un jueu, una morisca, un esclau. Els textos: Lo procés de les olives, de Bernat Fenollar i Joan Moreno; Sermons, de Sant Vicent Ferrer; Vita Christi, de Sor Isabel de Villena; L’Espill, de Jaume Roig; Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell; Tragèdia de Caldesa, de Joan Roís de Corella; Cant Espiritual, d’Ausiàs March; Curial e Güelfa, Desert d’amics, de Jordi de Sant Jordi. Les cançons: (interpretades en directe) Albà, Cançó morisca, Cant de la Sibil·la, Misteri d’Elx, Cant de Batre, Goigs, Les Anguiles de l’Albufera, Marxa mora.

Activitat organitzada amb la col·laboració de Gandia Ciutat Literària, amb motiu de la Setmana Literària de Gandia | Direc-

ció: Pep Sanchis. Text: Anna Marí i Daniel Tormo. Interpretació: Núria Martín, Daniel Tormo i Anna Marí. Música: Panchi Vivó. As-

sessorament faller: Na Jordana | Patrocina: Teatres de la Generalitat Valenciana. Col·labora: Servei de Política Lingüística de la UV.

Page 39: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201439

tEATRE SERRANO

DG

23novembre

ARTS ESCÈNIQUES | TEATREEL GRAN FAVOR (UNA MÁS Y NOS VAMOS)TEATRE SERRANO | A LES 20.30 H Preu: entre 12 i 18 euros

En una nit qualsevol d’una Setmana Santa, en un bar de copes qualsevol, regentat per un tipus que no és un qualsevol, ano-menat Charlie, es cola un estrany home que, vestit de confrare i sense respectar que el bar ja està tancat, demana pa per a lles-ques, desesperat per no poder complir el desig d’embaràs de la seua esposa. La trobada absurda, pròpia de Miura o els Marx, dóna lloc a una amistat única entre dues persones increïble-ment dispars. A partir d’ací, coneixerem la veritat de cadascun: ni Charlie és un xic rocker descregut; ni Humberto, el despistat i tímid que irromp quan ja no hi ha clients en el bar; ni les seues vides són el que semblen ser.

Dirección: Manuel Gancedo. Intérpretes: José Luis Gil i Mauro Muñiz de Urquiza. Aj. de direcció: Carolina Noriega. Música original: Mauro Muñiz de Urquiza, amb la

col·laboració especial d’Eduardo Gómez i les veus de Belén Rubio i Tania Berrueta

A més a més, Una más y nos vamos està plena de sorpreses. No solament apareixen en esta funció els nostres dos protagonistes, sinó que la història està esguitada de testimonis sobre l’amor, les relacions de persones d’allò més estranyes. Com tota relació d’amistat, al final, haurà de superar la prova de foc, la petició importantíssima que, en un moment o en un altre, un amic fa a un altre: El Gran Favor.

DT

04novembre

CINEMA | PROGRAMACIÓ ESPECIAL PEL DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA TE DOY MIS OJOS. En col·laboració del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia.TEATRE SERRANO | SALA B| A LES 17 I 19.30 H Preu especial: 2,5 euros

Una nit d’hivern, Pilar ix fugint de sa casa. Porta només quatre coses i el seu fill Juan. Escapa d’Antonio, el seu home, que la maltracta i amb el qual fa nou anys que està casada. Antonio no tarda a anar a cercar-la. Pilar és el seu sol –diu– i, a més a més, “li ha donat els seus ulls”.

Una noche de invierno, Pilar sale huyendo de su casa. Lleva consigo apenas cuatro cosas y a su hijo Juan. Escapa de Antonio, un marido que la maltrata y con el que lleva nueve años casada. Antonio no tarda en ir a buscarla. Pilar es su sol, dice, y además, “le ha dado sus ojos”.

Espanya 2003. Directora: Icíar Bollaín. Música: Alberto Iglesias. Intèrprets: Laia Marull, Luis Tosar, Candela

Peña, Rosa María Sardá, Kiti Manver, Elisabet Gelabert, Sergi Calleja, Nicolás Fernández Luna, Chus Gutiérrez,

Elena Irureta, Dave Mooney, Antonio de la Torre. Duració: 106 minuts. NRM de 13 anys

Page 40: El full novembre 2014

40

tEATRE SERRANO

DJ

06novembre

CINE CLUB BIBLIOTECA21 GRAMOSTEATRE SERRANO | SALA B| A LES 17 I 19.30 HPreu d’entrada únic: 3 euros

Una història d’esperança i humanitat, de misèria i supervivència, que explora les fortes sensacions emocionals i físiques de tres personatges: Paul (Sean Penn), Gat (Benicio Del Toro) i Cristina (Nao-mi Watts), units per un accident inesperat, que fa que les seues vides i destins s’entrecreuen en una història que els porta a l’amor i la venjança. 21 grams fa referència al pes que perdem quan morim, el pes portat pels que sobreviuen.

2003 EUA. Director: Alejandro González Iñarritu. Intèrprets: Sean Penn, Benicio Del Toro, Naomi Watts, Char-

lotte Gainsbourg, Melissa Leo, Danny Huston. Duració: 126 minuts. NRM de 18 anys.

DJ

13novembre

CINE CLUB BIBLIOTECACINE FÒRUM, amb la projecció de Curtmetratges contra la Violència de GénereTEATRE SERRANO | SALA B| A LES 17 I 19.30 HPreu únic: 2,50 euros

Paqui Méndez, encarregada de dirigir la sessió, és llicenciada en Periodisme i diplomada, com a professional especialista, en Vio-lència de Gènere per la Universitat de València. A més a més, ha realitzat un curs de guió cinematogràfic avançat, per la universitat Menéndez Pelayo. El 2013, va rebre el premi Dones Progressistes Comunitat Valenciana pel projecte Curtmetratges per la Igualtat.

A càrrec de Paqui Méndez. Activitat organitzada amb la col·laboració del Departament d’Igualtat de

l’Ajuntament de Gandia pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

Els curtmetratges que es projectaran són: Doble Check, de Paco Caballero, una reflexió, amb una dosi d’humor, de com les TIC també poden ser una font de control en la parella; Subir y bajar, de David Planell, que ens recorda la situació de por que, en moltes ocasiones, passen les víctimes: denunciar i retirar, acusar i perdonar, fugir i tornar; Por la flor de la Canela, de María Sánchez Testón, una denúncia cap a la violència masclista que s’amaga en les lletres de les cançons, i Querernos bien, un curtmetratge realitzat per la Federació d’ensenyament de la UGT, sobre la violència de gènere en adolescents.

DT

25novembre

CINE POTSACRO GRATEATRE SERRANO | SALA B| A LES 17 I 19.30 HPreu d’entrada: 3 euros

Mai un film de no - ficció s’havia emportat el Lleó d’Or a Venècia, fins que Sacro GRA ho va acon-seguir. GRA (Grande Raccordo Anulare) és l’autopista que circumval·la Roma i hàbitat d’una es-trambòtica fauna. Rosi passeja per GRA, com Marco Polo, i troba nobles vinguts a menys, gogós, un home que converteix la seua (coenta) mansió en un bed&breakfast o un pescador d’anguiles.

2014 Itàlia-França. Documental. Duració: 93 minuts. Director: Gianfranco Rosi. Versió original en italià subtitulada al castellà.

Guanyadora del Lleó d’Or del Festival de Venècia. Pel·lícula sense qualificar

Page 41: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201441

tEATRE SERRANOAL

TRES

ACT

IVIT

ATS

DV

07novembre

MÚSICACADA TANGO CON SU LOCO, EN CONCIERTO. Analía Bueti (veu), Néstor Zárzoso (piano i director musical)TEATRE SERRANO | A LES 22.00 HPreu: 8 euros en platea. 5 euros la resta del teatre i entrada amb preu reduït (Carnet Jove, Targeta 12.35, jubilats, targeta daurada)

La cantant de tangos argentina i portenya, Analía Bueti posa la veu, el sentiment i la interpretació, acompanyada pel pianista Néstor Zarzoso i les coreografies tangueres dels ballarins Guillermo i Aysel. Un espectacle que reuneix un seleccionat repertori de tangos, milongues i valsos de dife-rents èpoques, que acosten a l’espectador un visió cantada i ballada d’aquesta música.

Dimecres 12 de novembreLECTURA DEL TIRANTOrganitza: Gandia Ciutat Literària i Federació de les Falles de Gandia

Divendres 14 de novembre

HOMENATGE A LA PARAULAOrganitza: Gandia Ciutat Literària i CEIC Alfons El Vell

Diumenge, 16 de novembre, a les 12 hCONCERT DE L’UAM SANT FRANCESC DE BORJA DE GANDIA

Diumenge, 16 de novembre, a les 19 hTEATRE. L’ÚLTIM REI, DE LLETRAFERITS I COMEDIANTSA benefici d’Acció Social de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia.

Dimecres 19 de novembreACTE DE LLIURAMENT DE BEQUES DEL CIG-UV

Dissabte 22 de novembre, a les 19.30 hCONCERT DEL CENTRE MUSICAL DE BENIOPA

Dissabte 29 de novembreGALA DE L’ESPORTOrganitza: Ajuntament de Gandia

Page 42: El full novembre 2014

42

ALTRES ACTIvITATS

ASSOCIACIÓ CULTURAL HYPATIADía 8 – Conferencia de JOAQUÍN FERRER. “EL JESÚS HISTÓRICO Y SU MENSAJE ORIGINAL”. Lugar: FOMENTO - C/. SANT FRANCESC DE BORJA, 56 – GANDÍA. A las 18, 30 horas.

Día 9 – Taller Vivencial “RETIRO INTENSIVO DE MEDITACIÓN-CONTEMPLACIÓN”, a cargo de RUBÉN SOLER. Lugar: CENTRE SOCIAL MARCHUQUERA (LA ERMITA). De 10 horas hasta las 18 horas.

Día 15 – Conferencia de ELOY MILLET. Título: “PRÁXIS DE LA VOLUNTAD: YOGAS”. Lugar: FOMENTO - C/. SANT FRANCESC DE BORJA, 56 – GANDÍA. A las 18, 30 horas.

Día 16 – Taller vivencial “EL JESÚS HISTÓRICO Y SU MENSAJE ORIGINAL”. JOAQUÍN FERRER. Lugar: CENTRE SOCIAL MARCHUQUERA (LA ERMITA). Desde las 9 horas hasta las 19 horas.

Día 28 – Conferencia-Sesión de SONOTERAPIA GRUPAL: SHAKTINAYANA. Terapeutas del sonido. Lugar: FOMENTO - C/. SANT FRANCESC DE BORJA, 56 – GANDÍA.

Información y contacto: http://associacioculturalhypatia.blogspot.com.es | Tel. 625677979

Matrícula oberta durant tot el curs. Activitats gratuïtes.Informació i matrícula al carrer de Santa Anna, 57 (Centre Social José Giner)

Telèfon 962870823

MEDI NATURAL DE GANDIA | ACTIVITATSEl Servei d’Agricultura i Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia anuncia els horaris per a visitar els centres d’interpretació ambiental i la Cova del Parpalló.

Centre d’Interpretació de la Marjal de Gandia. Situat a la banda sud de la Marjal de Gandia, al costat de l’Alqueria del Duc, aquest Centre ofereix visites guiades per a grups escolars i associacions, així com per a particulars. L’objectiu del Centre és donar a conéixer la importància de la Marjal com a ecosistema costaner, tant per la biodiversitat que alberga com per la seua funció dins del cicle de l’aigua. Una marjal ben conservada evita la intrusió del mar en els aqüífers d’aigua dolça. Al Centre d’Interpretació, també ens expliquen els aspectes culturals lligats a la història de la Marjal de la Safor. Dies: de dimecres a divendres, de 9 a 17 h; dissabte i diumenge, de 9 a 14 h. Informació i reserves per a escolars i grups: www.medinatural.gandia.org o al telèfon 962840423.

Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell. Situat dins del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, aquest Centre ofereix visites guiades per a grups escolars i associacions, així com per a particulars. L’objectiu del Centre és donar a conéixer la importància d’aquest espai protegit, mostrant-nos els seus valors naturals i culturals, amb un especial enfocament cap a la seua conservació. El Centre compta amb una sala dedicada a la Cova del Parpalló, amb rèpliques del seu art i ferramentes prehistòriques. Dies: de dimecres a divendres, de 9 a 17 h; dissabte i diumenge, de 9 a 14 h. Informació i reserves per a escolars i grups: www.medinatural.gandia.org o al telèfon 962877000.

Cova del Parpalló. Situada dins del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, la Cova del Parpalló és una de les coves més importants del Paleolític Superior, època en què els humans eren caçadors-recol·lectors i el planeta passava la darrera època glacial coneguda. En aquest marc, l’home de Parpalló va desenvolupar el seu art sobre plaquetes de pedra. Les troballes artístiques a Parpalló representen una enciclopèdia de l’art Paleolític mediterrani. La Cova del Parpalló està oberta a visites guiades per a escolars i particulars. Els escolars poden reservar per a dimecres, dijous o divendres. Les visites a particulars estan programades per a dissabte i diumenge, en horaris de 10 i 12 h. Es recomana reserva anticipada. Informació i reserves: www.medinatural.gandia.org o al telèfon 962877000, en horari del Centre d’Interpretació.

CENTRE DE DIA DE MENORS SANTA ANNA

Activitats per a xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys:

- Ludoteca: Jocs de taula, racó de disfresses i maquillatge, racó de la casa i la botiga, racó de cotxes, racó de construccions, racó del bar, etc.

- Tallers: manualitats, teatre, expressió corporal, música, dansa lliure, experiments, jocs cooperatius, etc.

· Horari a triar entre dos torns:

- Torn 1: dilluns, de 17.30 h a 18.30 h; dimarts i dijous, de 17.30 h a 19.30 h

- Torn 2: dilluns, de 18.30 h a 19.30 h; dimecres i divendres, de 17.30 h a 19.30 h

Activitats per a joves de 12 a 16 anys:

- Jocs: de taula i per a joves

- Tallers: manualitats, teatre, expressió corporal, cooperatius, de coneixement personal, etc.

- Pel·lícula: rodatge d’una pel·lícula realitzada pels alumnes.

· Horari a triar entre dos torns:

- Torn 1: dilluns i dimecres, de 19.30 h a 21.00 h

- Torn 2: dimarts i dijous, de 19.30 h a 21.00 h

Període d’activitats: d’octubre de 2014 a juny de 2015

TEATRE DEL RAVAL- Dissabte 1.11.2014 | 18h00 | 5 € Sona Baixet | 60 min |Cantacançó

Dani Miquel i els Ma-me-mi-mo-músics

Dani Miquel, el Cantacançons, ha crescut, i l’experiència l’ha dut a entendre la necessitat d’estimar el país, la importància de deixar les nostres petjades, atés que, el que ara és actual, demà serà tradició. Cal que els solcs queden ben marcats; així no oblidarem valors definitoris i configuradors. Cançons, jocs i contes, un còctel, un afer un (neg)oci per a pares, iaios, oncles, nebots, néts i fills.

- Diumenge 2.11.2014 | 19h00 | 10 € | 70 min | Músiques del món. Estrena al País Valencià

Efrén López i Abracadabra

El fill del llop o el primer projecte en què Efrén López és responsable de tots els detalls. El fill del llop o el món (de la música) ideal, segons el seu autor. Per a aquest viatge, Efrén s’ha omplit les alforges amb cinc amics apassionats, folls i compromesos, uns amics que —ho diu ell— «toquen, a més, de meravella!».

Els sis plegats presenten un programa basat en les darreres composicions instrumentals del fundador de L’ham de foc. El conjunt d’aquestes melodies dibuixa amb cura —i sense cura— una senda artística, vital i filosòfica sense simplicitat ni senderi.

Page 43: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201443

ALTRES ACTIvITATS

- Divendres 7.11.2014 | 20h30 | 10 € | 50 min | Música en directe i audiovisuals. Gira 25 anys de G3G Records

Pierre Bastien

L’artista francés Pierre Bastien torna a la carretera en companyia del seu Meccano musical, un sistema de construcció renovat per tal d’oferir un espectacle total de música mecànica, sons de trompeta i projeccions audiovisuals de la instal·lació en directe i d’altres documents d’arxiu. Una completíssima experiència sensorial.

- Divendres 14.11.2014 | 22h30 | 10 € | 60 min | Teatre gestual. Premi Millor Espectacle

Mostra d’Igualada 2013

Sense solta de Teatre Mòbil

Autors: Teatre Mòbil i Marcel Gros | Director: Marcel Gros | Intèrprets: Marc Fonts, Jordi Girabal i Atilà Puig

Un espai propi on res és el que sembla i on tot plegat és un joc. Una escala, un faristol, un restaurant, una llegenda irlandesa… Un escenari, tres comediants i un ventall de sorpreses que aniran apareixent al llarg d’un xou viu i amb un surrealisme deliciós que ens deixarà bocabadats.

- Divendres 21.11.2014 | 20h30 | 10 € | Valencià del nord, 70 min | Poesia escènica

Enric Casasses & Don Simon i Telefunken

El poeta i rapsode Enric Casasses s’acomboia i es conxorxa amb els ultramundans Don Simon i Telefunken. La intenció és —hum, Uh, Do’m, T’hi sé— crear una ve baixa i gegantina, prop dels límits de l’atmosfera, per la banda de baix, una ve(u) doble, au, vés, au(ca) de paper(s). Redolins i estampes Casasses & Don Simon i Telefunken. Oh, sí.

C. Sant Ramon, 8 | Tel. 962 866 532 Informació i reserves: [email protected]

INFORMACIÓ DEL CEIC ALFONS EL VELL PER AL FULL DE NOVEMBREDijous 6, a les 19.30 h,a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós Presentació i projecció del documental d’Info TV, Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York. Cap a la terra promesa.

- CICLE CONFERÈNCIES SOBRE LA GRAN GUERRA (1914-2014), a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós

Dimarts 11, a les 20.00 h, La gran guerra a València i a Gandia, a càrrec de Samuel Garrido (Universitat Jaume I)

Dimecres 12, les 20.00 h, Crisi de la consciència europea: la Gran Guerra i la literatura, a càrrec d’Enric Ferrer Solivares (CEIC Alfons el Vell)

Divendres 14, a les 19.30 h, al Teatre Serrano, “HOMENATGE A LA PARAULA”, amb l’obra teatral sobre la novel·la negra, Una de lladres i serenos, d’Àngels Moreno, a càrrec de Pluja Teatre.

- III CICLE DE CONFERÈNCIES: “LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA A LA SAFOR”, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós

Divendres 7, a les 19.30 h, “Tota pedra fa paret: nous materials per a noves infraestructures”, a càrrec d’Emili J. Garcia Taengua, investigador titular (Marie Curie Experienced Research Fellow) Escola d’Arquitectura, Enginyeria Civil i Urbanisme. Qeen’s University of Belfast, Regne Unit.

Divendres 21, a les 19.30 h, ”La razón como estrategia: el proyecto de arquitectura”, a càrrec de Roberto Santatecla Fayos, professor associat del Departament de Projectes Arquitectònics de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València.

- Divendres 28, a les 19.30 h, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Conferència: “Josep Camarena, 10 anys després”. Ponents: Santiago La Parra i Ignasi Mora

ASOCIACION INTERCULTURAL MIDRASHIC

Taller de Iniciación a la Radio | (Para jóvenes de 12 a 18 años y adultos) | Sábados: 10.00

a 12.00 h. Foro de Conviv. Manuel Broseta, C/Cervenates 24, Gandia |Iniciación en el arte de

la comunicación. Trabajos de locución, producción, control y edición de sonido.

Taller de Teatro | Lunes: 19.30 a 21.00 h. Centro Social Roig de Corella, C/ Ciudad Laval

22, Gandia.

Curso de Francés | Martes y jueves: 17.00 a 19.00 h. Foro de Conviv. Manuel Broseta, C/

Cervenates 24.

Tertulias de Francés | Lunes: 18.00 a 21.00 h. Foro de Convivencia Manuel Broseta, C/

Cervenates 24, Gandia | Espacio Interactivo, mejora tus conocimientos del Idioma participa

de nuestra tertulia.

Curso de Corte y Confección | Miércoles de 09.30 a 11.30 h. Centro Social Roig de Corella,

C/ Ciudad Laval 22, Gandia | Beatriz Mayorga Salazar

Taller de Artesanía “Tejiendo Redes” | Miércoles: 18.00 a 19.30 h. Foro de Convivencia

Manuel Broseta, C/Cervenates 24, Gandia | Espacio de encuentro e intercambio. Técnicas

artesanales con lana, hilo y trapillo. Manualidades y reciclado que expresen la creatividad.

Risoterapia - Arterapia | Talleres varios para reconocer y trabajar nuestras habilidades

sociales y emociones: | .

Asesoramiento en Extranjería | Martes: 10.00 a 13.00 jueves de 18.00 a20.00 Foro de

Convivencia Manuel Broseta, C/Cervenates 24, Gandia .

Italiano Turistico | Foro de Convivencia Manuel Broseta | C/Cervenates 24, Gandia

Otras Actividades y Servicios .

Conoce tu Ciudad

comunitarios, familiares, educativos, otros. Barrios del Tercer Lado

El objetivo de nuestras actividades es garantizar la integración y cohesión social de toda la

ciudadanía en pos de una convivencia pacífica basada en la participación y el respeto a la

diversidad.

Infórmate y apúntate: C/Cervantes 24, Despacho 107 – Tel. 633 562 544

Page 44: El full novembre 2014

44

ALTRES ACTIvITATS

PROGRAMA COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE: SÍ QUE ES POT VÉNCER LA VIOLÈNCIA DE GÈ-NEREDIA 4 | CINECINEPOT TE DOY MIS OJOS, d’Icíar Bollaín

PROGRAMACIÓ ESPECIAL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Lloc: Teatre Serrano | Sessions: 17.00 h i 19.30 h | Preu especial: 2,50 € | Dirigit a: tots els públics

DIA 5 | CONFERÈNCIAMICROMASCLISMES: “LA VIOLÈNCIA INVISIBLE A LA PARELLA”

Impartit per Amelia López Cayuela, psicòloga | Lloc: Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València. C/Tossal, s/n | 19.00 h | Dirigit a: tots els públics

DIA 7 | PRESENTACIÓNOTA DE PREMSA I PRESENTACIÓ DEL PROJECTE PACTE CIUTADÀ CONTRA LA VIO-LÈNCIA DE GÈNERE | A càrrec d’Emi Climent, regidora d’Igualtat i Dona, i represen-tants del Consell de Dones de Gandia Lloc: Ajuntament de Gandia | 11.30 h

DIA 11 | CONFERÈNCIACONFERÈNCIA “TOT EL MÓN HO VEU EXCEPTE ELLA: PER QUÈ LA DONA NO ABANDONA EL MALTRACTADOR? | A càrrec de Maribel Pérez, psicòloga especia-

lista en violència de gènere | Lloc: Centre d’Oci de Majors Joan Climent | 18.00 h

DIA 13 | CINECURTMETRATGES PER LA IGUALTAT | PROGRAMACIÓ ESPECIAL DIA INTERNACIO-NAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE | Presentat per Paqui Méndez, periodista | Lloc: Teatre Serrano | Sessions: 17.00 h i 19.30 h | Preu especial: 2,50 € | Dirigit a: tots els públics

DIA 17 | EXPOSICIÓOBERTURA DE L’EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA ”IMATGES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE” | Treballs realitzats pels alumnes de fotografia de la UPG | Lloc: Uni-versitat Popular de Gandia (plaça Loreto,4) a les 19.00 h | Horari: de dilluns a dijous,

9 a 14 h i de 17 a 20 h; divendres, de 9 a 14 h | Duració: del 17 al 28 de novembre

DIA 17 | CONTACONTESCONTACONTES HOMES=DONES=PERSONES | A càrrec de Lola Camarena | Lloc: Biblioteca Parc de l’Estació | 17.45 h | Dirigit a: xiquets i xiquetes a partir de 5 anys, mares i pares

DIA 18 | XARRADAXARRADA “LES CONSEQÜÈNCIES DE LES FILLES I ELS FILLS DAVANT LA VIOLÈN-CIA DE GÈNERE” | A càrrec de Mª José Fernández, psicòloga especialista en família | Lloc: Casa de la Cultura Marqués de González Quirós | 18.00 h | Dirigit a: mares, pares i població en general

DIES 19 i 20 | JORNADESINAUGURACIÓ DE LES I JORNADES COEDUCACIÓ I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE | Organitzat pel Departament d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament del Gandia i pel CEFIRE Xàtiva. | Horari: de 17.30 h a 20.30 h | Lloc: Casa de Cultura Marqués González de Quirós | Inscripcions: Docents: CEFIRE | No docents: Centre d’Igualtat i Dona

DIA 21 | CONTACONTESCONTACONTES HOMES=DONES=PERSONES | A càrrec de Lola Camarena | Lloc: Biblioteca de Benipeixcar-Raval | 17.45 h |Dirigit a: xiquets i xiquetes a partir de 5 anys, mares i pares

DIA 21 | EXCURSIÓEXCURSIÓ A ALPUENTE | Organitza Departament Igualtat i Dona |Lloc: Alpuente | Dirigit a: Associacions de Dones de la ciutat de Gandia

DIES 22,23 i 24 | LECTURA POESIALECTURA EN DIRECTE DELS SELECCIONATS DEL I CONCURS DE POESIA PER LA IGUALTAT | Organitzat per la Regidoria d’Igualtat i Dona, i Universitat dels Majors | Lloc: Ràdio Gandia Ser

DIA 24 | PRESENTACIÓNOTA DE PREMSA I PRESENTACIÓ DEL PROJECTE CADA 25 COMPTA |A càrrec d’Emi Climent, regidora d’Igualtat i Dona, Associació Tirantianes i Ràdio Gandia | Lloc: Ajuntament de Gandia | 12.00 h

24 | XARRADAXARRADA “QUÈ FEM SI LA MEUA FILLA PATEIX VIOLÈNCIA DE GÈNERE: RECO-MANACIONS PER ALS PARES” |A càrrec de Mónica G. Noeda. Centre d’Igualtat i Dona, i Guillermo Martos, subinspector de Policia Nacional de Gandia | Lloc: Casa de la Cultura Marqués de González Quirós | 18.00 h |

DIA 25 | LLIURAMENT PREMI LLIURAMENT PREMIS VII EDICIÓ MICRORELATS TIRANT@ET | Lloc: Saló d’Actes de l’IES Tirant lo Blanc | 10.00 h | Entrada lliure

DIA 25 |MANIFESTCONCENTRACIÓ I LECTURA DEL MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE | Lloc de CONCENTRACIÓ: plaça Major | Lectura del Manifest: plaça Rei Jaume I Hora: 19.00 h

DIA 26 | CONTACONTESCONTACONTES HOMES=DONES=PERSONES | A càrrec de Lola Camarena | Lloc: Biblioteca Infantil | 17.45 h | Dirigit a: xiquets i xiquetes a partir de 5 anys, mares i pares

26 i 27 | JORNADESINAUGURACIÓ DE LES JORNADES DE FORMACIÓ PER A LES FORCES I COSSOS DE SEGURETAT: LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE | Organitza: Policia Lo-cal de Gandia | Lloc: Centre Manuel Broseta, C/Cervantes. Gandia | Horari: matí i vesprada | Dirigit a: Forces i Cossos de Seguretat i professionals de la Comunitat Valenciana

Page 45: El full novembre 2014

NOVEMBRE · 201445

InFORMACIÓ

CASA DE CULTURA MARQUÉS GONZÁLEZ DE QUIRÓS

Passeig de les Germanies, 13 - Tel. 96 295 95 35

Horari: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h · [email protected]

UNIVERSITAT POPULAR DE GANDIA

Plaça Loreto, 4 - Tel. 96 295 95 15

Horari: de dilluns a dijous, de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h

Divendres, de 9.00 a13.30 h · [email protected]

CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA - UV

C/ Tossal, 8 - Tel. 96 204 48 20 - Fax. 96 204 47 25

Horari: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 16.30 a 19.00 h

[email protected] |http://cig.uv.es/

MUSEU ARQUEOLÒGIC DE GANDIA - MAGa

C/ Hospital, 20 - Tel. 96 295 95 40

Horari: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 19.00 h

Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h

Tancat els dilluns, excepte festius

Entrada 2 € - Reduïda per a grups, menors de 25 anys i majors de 65 anys: 1 €

Gratuïta els diumenges i festius

[email protected] | www.magamuseu.org

OFICINA JOVE DE GANDIA

C/ Tossal, 8 - 46701 Gandia

Tel. 96 296 66 70 | [email protected]

Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h

Dissabtes, de 10.00 a 14.00 h

MUSEU FALLER

C/ Sant Martí de Porres, 29 - Tel. 96 296 68 19 (informació i reserves)

Horari d’hivern: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 h - Diumen-

ges, d’11.00 a 14.00 h

Horari d’estiu: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 18.00 a 21.00 h - Dilluns,

tancat. Festius, obert d’11.00 a 14.00 h

[email protected] | www.museufaller.org

INSTITUT MUNICIPAL D’ARXIUS I BIBLIOTEQUES - IMAB

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

Plaça Rei En Jaume, 10

Tel. 96 295 95 67

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a

14.00 h. Dilluns, de 17.00 a 19.00 h

BIBLIOTECA CENTRAL

CONVENT DE SANT ROC

Plaça Rei En Jaume, 10

Tel. 96 295 95 55

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a

21.00 h. Dissabtes, de 10.00 a 13.30 h

BIBLIOTECA INFANTIL JUVENIL

Plaça Rei En Jaume, 10

Tel. 96 295 95 95 (Infantil)

[email protected]

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 16.00 a

20.30 h. Dissabtes, de 10.00 a 13.30 h

BIBLIOTECA DE BENIOPA

L’Aigüera, 1

Tel. 96 287 43 87

[email protected]

Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h.

Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a

20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat

BIBLIOTECA DE

BENIPEIXCAR - RAVAL

Ferrocarril d’Alcoi, 3

Tel. 96 295 98 09

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 14.00 a

21.00 h

BIBLIOTECA DEL GRAU

Mare de Déu Blanqueta, s/n

Tel. 96 284 82 18

[email protected]

Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h

Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a

20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat

BIBLIOTECA PARC DE L’ESTACIÓ

Parc de l’Estació, s/n

Tel. 96 295 98 19

[email protected]

Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h

Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a

20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat

BIBLIOTECA DE SANTA ANNA

Plaça Santa Anna, s/n

Tel. 96 286 74 51

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 17.00 a

20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat

Consulteu la programació en la web municipal www.gandia.org (secció de Cultura). Segui-nos, també, al facebook de Cultura Gandia i Teatre Serrano i al Twitter @CulturaGandia i @SerranoTeatre

Page 46: El full novembre 2014

NARANJO - OLIVO - ENCINA - CARBÓNNARANJO - OLIVO - ENCINA - CARBÓN

Servicio a domicilio para particulares, hornos y pizzeríasLeñas a granel o ensacada

Ctra. de Barx, s/n

www.leñasherrera.comTel. 616 466 353

Page 47: El full novembre 2014
Page 48: El full novembre 2014