el full desembre 2014

48
Desembre | 2014 Núm. 159 EL CANT DE LA SIBIL·LA A L’ERMITA DE SANTA ANNA

Upload: comunicacio-cultura

Post on 06-Apr-2016

228 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: El full desembre 2014

Desembre | 2014 Núm. 159

EL CANT DE LA SIBIL·LA A L’ERMITA DE SANTA ANNA

Page 2: El full desembre 2014
Page 3: El full desembre 2014
Page 4: El full desembre 2014

444

ÍNDeX

La programació pot estar subjecta a modificacions d´última hora | www.gandia.org

EDITA: Departament de Cultura | [email protected]

DL DT DC DJ DV DS DG

08 09 10 11 12 13 14

15 16 17 18 19 20 21

22 23 24 25 26 27 28

29 30 31

070601 02 03 04 05

REPoRTATGEMÚsiCA

EXPoSICIONSCULtURA | ACTIVITATS

A La MARQUESAiMAB

MAGaUpG

tEATRE SERRANOALTRES ACTIvITATS

InFORMACIÓ

... 05

... 08

... 16

... 18

... 20

... 21

... 32

... 33

... 36

... 41

... 46

Page 5: El full desembre 2014

Una Nit de Nadal més, el Cant de la Sibil·la, a l’ermita de Santa Anna

REPoRTATGE

El Cant de la Sibil·la és un dels elements patrimonials més valuosos que té la nostra ciutat. Es tracta d’un cant profètic, la lletra del qual pretén recordar, enmig de l’alegria per l’arribada del Nadal, el dia del Judici Final.

Inclòs dins de les partitures i els documents que formaven el Cançoner de Gandia, el Cant de la Sibil·la es representava la Nit de Nadal, durant l’Edat Mitjana, a la Seu Col·legiata, segons les investigacions realitzades. És, a partir del Concili de Trent, a mitjan segle XVI, quan se’n prohibeix la representació.

Però, des de l’any 1979, gràcies al treball iniciat pel pare Vicent Faus, per l’aleshores director del Cor de l’Escola Pia, Salvador Pla Faus, i també per la constància i la generositat de la Comunitat de Pares Escolapis, ha sigut possible recuperar el Cant de la Sibil·la, el qual s’ha representat ininterrompudament, des d’aquell any, a l’ermita de Santa Anna.

Fruit d’aquesta tasca de recuperació, des de l’Ajuntament de Gandia es van iniciar els tràmits administratius per a sol·licitar que la Generalitat Valenciana considerara el Cant de la Sibil·la com a Bé Immaterial de Rellevància Local (BIRL), tramitació que va finalitzar satisfactòriament, amb la declaració recollida en l’Ordre de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, de 8 de març de 2013.

El Cant de la Sibil·la és un dels elements patrimonials més

valuosos que té la nostra ciutat.

5 DESEMBRE · 2014

Page 6: El full desembre 2014
Page 7: El full desembre 2014
Page 8: El full desembre 2014

888

Rafael Gómez-Ruiz ha estudiat al Reial Conservatori Superior de Madrid, sota la direcció de Pilar Bilbao. Després d’obtindre el títol de Grau Superior amb Matrícula d’Honor, va completar un postgrau al Centre Superior d’Ensenyament Musical Kata-rina Gurska (Madrid), amb la professora i pianista georgiana Nino Kereselidze. Actualment, realitza un màster en interpretació solista de piano en la Hochschule für Musik und Theater de Rostock (Alemanya), amb el professor Bernd Zack.

Des del 2011, és membre acadèmic de la Molt Il·lustre Acadèmia de Música Valenciana, que s’ocupa de difondre i de promoure la música i la llengua valencianes.

Rafael Gómez combina els estudis amb recitals i concerts de música de cambra i lied. Ha actuat en sales com el Palau de la Música de València o l’Auditori Nacional de Madrid. També ha estat premiat en diversos concursos de piano nacionals i internacionals, que li han permés ac-tuar com a solista, acompanyat per orquestra, interpretant concerts com el núm. 5 de Beethoven, el núm. 1 de Chopin o el núm. 2 de Rachmaninov, entre d’altres.

Rafael Gómez-Ruiz ha estudiado en el Real Conservatorio Superior de Madrid bajo la dirección de Pilar Bilbao. Tras obtener el título de Grado Superior con matrícula de Honor, completó un postgrado en el Centro

Superior de Enseñanza Musical Katarina Gurska de Madrid con la profesora y pianista georgiana Nino Kereselidze. Actualmente, realiza un Máster en in-terpretación solista de piano en la Hochschule für Musik und Theater de Rostock (Alemania) con el profesor Bernd Zack.

Desde 2011 es miembro académico de la Muy Ilus-tre Academia de Música Valenciana, que se ocupa de difundir y promover la música y la lengua va-lencianas.

Rafael Gómez combina sus estudios con recitales y conciertos de música de cámara y lied. Ha actuado en salas como el Palau de la Música de Valencia o

el Auditorio Nacional de Madrid. También ha sido premiado en diver-sos concursos de piano nacionales e internacionales, que le han per-mitido actuar como solista acompañado por orquesta, interpretando conciertos como el nº 5 de Beethoven, nº 1 de Chopin o nº 2 de Rach-maninov, entre otros.

MÚsiCA

DV

05desembre

CONCERT A BENEFICI DE BUNYOLERES SENSE FRONTERES RAFAEL GÓMEZ-RUIZ, PIANO. Obres de Beethoven, Chopin i Albéniz, entre d’altres CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20.30 H Organitza: Associació Pro-Música. Informació: 647 201 319 (vesprades)

La Junta de Districte de la Plaça El·líptica-República Argentina or-ganitza el tradicional concert-homenatge al Mestre Miguel Villar González, un músic i prolífic compositor, nascut a Sagunt però arrelat a Gandia, i tan estimat pels veïns del barri. El Centre Musical de Beniopa interpretarà peces contemporànies i altres del mestre, entre elles la més insòlita, la polca titulada Patricia, estrenada i in-terpretada per la mateixa banda, el passat 22 de juny, al jardí de la Casa de Cultura.

La Junta de Distrito de la Plaza Elíptica-República Argentina organiza el tradicional concierto-homenaje al Maestro Miguel Villar González, un músico y prolífico compositor nacido en Sagunto, pero arraigado en Gandia y tan estimado por los vecinos del barrio. El Centre Musical de Beniopa interpretará piezas contemporáneas y otras del maestro, entre ellas la más insólita, la polca titulada “Patricia”, estrenada e in-terpretada por la propia banda el pasado 22 de junio en el jardín de la Casa de Cultura.

DG

07desembre

HOMENATGE AL MESTRE MIGUEL VILLAR CENTRE MUSICAL DE BENIOPA. Dir. José Luis Granados Martínez PLAÇA EL·LÍPTICA | 12 H Entrada lliure

Page 9: El full desembre 2014

DESEMBRE · 20149 RE 01DE9 SEM9 MBR 2E ·

MÚsiCA

Cristina Blasco (veu), Óscar Cuchillo (contrabaix), Jaume Pedrós (guitarra), Paco Bernal (percussió)

Pablo López Defez, Álvaro Orengo Bertomeu i Ausiàs Morant Faus són tres alumnes de guitarra de l’Escola de Música Districte Marítim del Grau de Gandia que tenen, com a professor, el prestigiós guita-rrista gandià David López Matoses. A pesar de la seua joventut, tots tres presenten un brillant currículum acadèmic i han participat en nombrosos cursos dirigits per guitarristes, com Rubén Parejo, Car-los Bonell o Eduardo Baranzano, entre d’altres.

Pablo López Defez, Álvaro Orengo Bertomeu y Ausiàs Morant Faus son tres alumnos de guitarra de la Escuela de Música Districte Marítim, del Grau de Gandia, los cuales tienen como profesor al prestigioso guita-rrista gandiense David López Matoses. A pesar de su juventud, los tres presentan un brillante currículum académico y han participado en nu-merosos cursos dirigidos por guitarristas como Rubén Parejo, Carlos Bonell o Eduardo Baranzano, entre otros.

DS

13desembre

AUDICIÓ DE GUITARRA ALUMNES DE L’ESCOLA DE MÚSICA DISTRICTE MARÍTIM (GRAU DE GANDIA) Obres de L. Brouwer, M. de Falla, N. Paganini, F. Tàrrega i F. Sor CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 19 H Entrada lliure

El grup Semilla Negra és una banda formada per alguns dels músics valencians amb una trajectòria ben consolidada en el món del jazz. Amb la carismàtica veu de la cantant Cristina Blasco, Semilla Negra s’endinsa en la música tradicional de diferents països, amb coneguts temes del cançoner llatí, i ens acosta a estils com el feeling cubà amb boleros plens de sentiment, el tango argentí, el corrido mexicà, la samba, la bossa nova o el flamenc, tot això amb harmonies i ritmes jazzístics, on destaca la capacitat per a la improvisació dels membres del grup.

El grupo Semilla Negra es una banda formada por algunos de los músi-cos valencianos con una trayectoria bien consolidada en el mundo del jazz. Con la carismática voz de la cantante Cristina Blasco, Semilla Negra se adentra en la música tradicional de diferentes países, con conocidos temas del cancionero latino, y nos acerca a estilos como el feeling cuba-no con boleros llenos de sentimiento, el tango argentino, el corrido me-jicano, la samba, la bossa-nova o el flamenco, todo ello con armonías y ritmos jazzísticos, destacando la capacidad para la improvisación de los miembros del grupo.

DJ

18desembre

Cicle JAZZdijous SEMILLA NEGRA. Boleros, tangos i bossa nova a ritme de jazz SALÓ D’ACTES DE LA CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20 H Preu únic: 5 €. Venda anticipada en Casa de Cultura i www.instanticket.es

Page 10: El full desembre 2014

10110

MÚsiCA

La convulsa política i la monarquia de l’Espanya del segle XIX con-trasta amb l’afició de la reina Isabel II i de la família reial per la mú-sica clàssica del moment. Se sap que, al Palau, s’oferien concerts amb les òperes de moda i eren freqüents els compositors espanyols més prestigiosos. D’entre ells, destaca el pianista Pedro Albéniz, que va co-mençar els estudis de música amb son pare, Ma-teo Albéniz, i els va ampliar a París, on va ser dei-xeble d’eminents compositors, com ara Rossini. Fou organista de l’església de Santa Maria, a Sant Sebastià; posteriorment, professor del Reial Con-servatori de Madrid, organista de la Capella Reial i professor de piano d’Isabel II. És, sota aquest càrrec, que compon, per a la reina, un gran nom-bre d’obres de música per a piano i per a piano a quatre mans amb motius operístics, i una sèrie de nadales, hui en dia oblidades, que s’interpretaven amb la monarca cantant i amb el mestre tocant el piano. En el con-cert de la Coral Sagrada Família, es recrearà una d’aquelles sessions

del saló del palau.

La convulsa política y la monarquía de la España del siglo XIX, contras-ta con la afición de la Reina Isabel II y de la familia real por la música clásica del momento. Se sabe que en el Palacio se ofrecían conciertos

con las óperas de moda y eran frecuentes los com-positores españoles mas prestigiosos. De entre elols destaca el pianista Pedro Albéniz que comenzó sus estudios de música con su padre, Mateo Albéniz, ampliándolos en París, donde fue discípulo de emi-nentes compositores, como Rossini. Fue organis-ta de la iglesia de Santa María, en San Sebastián, posteriormente profesor del Real Conservatorio de Madrid, organista de la Capilla Real y profesor de piano de Isabel II. Es bajo este cargo cuando com-pone para la Reina numerosa música para piano y para piano a cuatro manos con motivos operís-ticos, y una serie de villancicos, hoy olvidados, que se interpretaban con la monarca cantando y con el

maestro tocando el piano. En el concierto de la Coral Sagrada Familia se recreará una de aquellas sesiones del salón del palacio.

DV

19desembre

CONCERT DE NADAL | MÚSICA DE NADAL A LA CORT DE LA REINA ISABEL II CORAL POLIFÒNICA SAGRADA FAMÍLIA. Dir. Telmo Gadea Boix SALÓ D’ACTES DE LA CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20.30 H Entrada lliure

Amb la col·laboració del Círculo de Amigos de San Francisco de Bor-ja, l’Orfeó Borja organitza el tradicional Concert de Nadal, amb un programa variat i dinàmic, que inclou les tradicionals nadales ibe-roamericanes, així com temes clàssics africans i europeus.

Con la colaboración del Círculo de Amigos de San Francisco de Bor-ja, el Orfeó Borja organiza el tradicional concierto de Navidad, con un programa variado y dinámico, que recoge los tradicionales villancicos iberoamericanos, así como temas clásicos africanos y europeos.

DS

20desembre

CONCERT DE NADAL ORFEÓ BORJA. Dir: Nadia Stoyanova ESGLÉSIA DEL PALAU DELS BORJA | 20.45 H Entrada lliure

Page 11: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201411 RE 01DE11 SEM1 MBR 2E ·

La Banda Simfònica de la UAM Sant Francesc de Borja ofereix el seu tradicional Concert de Nadal, en el qual ens transmeten les bones esperances per a aquestes dates tan assenyalades. Enguany, tornaran a reviure un Betlem molt especial, on els alumnes de l’Escola de Música de Gandia escenificaran una divertida representació, titulada El Betlem de Nadal, amb idea i creació del text d’Andrés Ferrer Cortell, músic de la banda. Actuarà, junt amb la Banda Simfònica, el cor de veus blanques dels alumnes de cor de l’Escola de Música. En la primera part, podrem escoltar obres com The First Noel, Blanca Navidad (arr. Jacobo Ferrer), The Christmas Song, Last Christmas, Bugler’s Dream (arr. Andrés Ferrer), Joia en el Món (arr. Andrés Ferrer), El Tamborilero, Adeste Fideles (arr. Jacobo Ferrer), Arre, borriquito, We are the World, Jingle bells (arr. Jacobo Ferrer), Campana sobre campana, Happy new year i Feliz Navidad (arr. Jacobo Ferrer). En la segona part, s’estrenaran, en absoluta primícia, tres obres: Who wants to live forever (Queen), arranjament per a Banda de Franc Martín Císcar, músic veterà de la Banda; Heal the world (Michael Jackson), arranjament per a Banda Simfònica i cor de veus blanques de Jacobo Ferrer, amb lletra de Sergio Sampío Pons, i All I want for Christmas is you (Mariah Carey), transcripció per a Banda Simfònica de Jacobo Ferrer. El concert estarà dirigit pel seu director titular, Jacobo Ferrer Cortell.

La Banda Sinfónica de la UAM Sant Francesc de Borja ofrece su tradicional Concierto de Navidad en el cual nos transmiten las buenasesperanzas para estas fechas tan señaladas. Este año volverán a revivir un Belén muy especial,d onde los alumnos de la Escuela de Música de Gandia escenificarán una divertida representación, titulada El Betlem de Nadal, con idea y creación del texto de Andrés Ferrer Cortell, músico de la banda. Actuará junto a la Banda Sinfónica el coro de voces blancas de los alumnos de coro de la Escuela de Música. Podremos escuchar en la primera parte obras como: The First Noel; Blanca Navidad (arr. Jacobo Ferrer); The Christmas Song; Last Christmas; Bugler’s Dream (arr. Andrés Ferrer); Joia en el Món (arr. Andrés Ferrer); El Tamborilero; Adeste Fideles (arr. Jacobo Ferrer); Arre Borriquito; We Are The World; Jingle Bells (arr. Jacobo Ferrer); Campana Sobre Campana; Happy New Year y Feliz Navidad (arr. Jacobo Ferrer). En la segunda parte se estrenaràn en absoluta primicia tres obras: Who Wants To Live Forever (Queen), arreglo para Banda de Franc Martín Císcar, músico veterano de la Banda; Heal The World (Michael Jackson), arreglo para Banda Sinfónica y coro de voces blancas de Jacobo Ferrer con letra de Sergio Sampío Pons, y All I Want For Christmas Is You (Mariah Carey), transcripción para Banda Sinfónica de Jacobo Ferrer. El concierto estará dirigido por su director titular Jacobo Ferrer Cortell.

DS

20desembre

CONCERT DE NADAL BANDA SIMFÒNICA UAM SANT FRANCESC DE BORJA. Dir. Jacobo Ferrer Cortell TEATRE SERRANO. SALA A | 19 H Preu únic: 4 euros

MÚsiCA

Per al Concert de Nadal d’enguany, el Centre Musical de Beniopa ha preparat un interessant programa que girarà al voltant de la primera obra de Bert Apermont, Saga Cándida. Una peça de gran dificultat que, amb un llenguatge modern i simfònic, ens farà vibrar amb les seues expressives melodies, el seu tango i una dansa de bruixes que no deixarà indiferent a ningú. A més a més, el programa es complementarà amb peces clàssiques en aquestes dates, com la tradicional Marxa Radetzky i altres pròpies del patrimoni cultural valencià.

Para el concierto de Navidad de este año, el Centre Musical de Beniopa ha preparado un in-teresante programa que girará entorno a la primera obra de Bert Apermont, “Saga Cándida”. Una pieza de gran dificultad que, con un lenguaje moderno y sinfónico, nos hará vibrar con sus expresivas melodías, su tango y una danza de brujas que no dejará indiferente a nadie. Además el programa se complementará con piezas clásicas en estas fechas como la tradicional Marcha Radetzky y otras propias del patrimonio cultural valenciano.

DG

21desembre

CONCERT DE NADAL BANDA CENTRE MUSICAL DE BENIOPA. Dir. José Luis Granados Martínez TEATRE SERRANO. SALA A | 19 H Entrada lliure

Page 12: El full desembre 2014

12112

El Centre Musical de Beniopa ha programat aquest concert, on inter-vindran el Grup Instrumental de Corda, dirigit per Carmelo González Vázquez, la Coral, dirigida per Susana Escrivá López, i la Banda Juvenil, dirigida per Juan Miguel Terrazas Samper, els quals oferiran obres na-dalenques que ens endinsaran en la màgia d’aquestes dates.

El Centre Musical de Beniopa ha programado este concierto donde inter-vendrán el Grupo instrumental de Cuerda, dirigido por Carmelo González Vázquez, la Coral, dirigida por Susana Escrivá López, y la Banda Juvenil, dirigida por Juan Miguel Terrazas Samper, los cuales ofrecerán obras navi-deñas que nos adentrarán en la magia de estas fechas.

DL

22desembre

CONCERT DE NADAL CENTRE MUSICAL DE BENIOPA. Grup Instrumental de Corda, Coral i Banda Juvenil ESGLÉSIA DE SANTA MARIA MAGDALENA | 20 H Entrada lliure

MÚsiCA

El Cant de la Sibil·la és un cant profètic que, a l’Edat Mitjana, s’escenificava a Gandia, la nit de Nadal. Després de més de 4 segles sense interpretar-se, l’any 1979 fou recuperada per a la ciutat, gràcies al treball de la comunitat dels pares escolapis.

Des d’aquell any, s’ha representat, sense interrupció, a l’ermita de Santa Anna, durant la celebració de la Missa del Gall, en la qual participa una alumna del Col·legi de l’Escola Pia, acompanyada pel cor del col·legi.

El Cant de la Sibil·la es un canto profético que, en la Edad Media, se escenificaba en Gandia la noche de Navidad. Después de más de 4 siglos sin interpretarse, el año 1979 fue recuperada para la ciudad gracias al trabajo de la Comunidad de los Padres Escolapios.

Desde aquel año, se ha representado sin interrupción en la ermita de Santa Anna, durante la celebación de la Misa del Gallo, en la cual participa una alumna del Colegio de as Escuelas Pías, acompañada por el coro del colegio.

DC

24desembre

CANT DE LA SIBIL·LA ERMITA DE SANTA ANNA | 24 H Entrada lliure

Page 13: El full desembre 2014
Page 14: El full desembre 2014
Page 15: El full desembre 2014
Page 16: El full desembre 2014

16116

DEL

04desembre

MUNDO ONÍRICO. Pintures de Maria Eugenia Pastor CollCLAUSTRE DE LA BIBLIOTECA CENTRAL Inauguració: dijous 4 de desembre. 19.30 hores

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 20.00 hores. Dissabtes, de 10.00 a 13.00 hores

AL

27desembre

EXPoSiCIONS

Sempre emprant un referent i, a poc a poc, desvinculant-se d’ell, Eugenia Pastor Coll, dóna pas a un món intimista, en el qual la bellesa del que es contempla és, sempre, una recerca perfeccionista d’esta i un continu interrogant per a l’espectador. L’espontaneïtat, el sentiment reflectit en la pinzellada, i el prota-gonisme d’una gestualitat controlada i meditada, són algunes de les característiques principals de les obres d’esta artista ontinyentina.

Siempre utilizando un referente y poco a poco desvinculándose de él, Eugenia Pastor Coll, da paso a un mun-do intimista en el que la belleza de lo que se contempla es siempre una búsqueda perfeccionista de esta y un continuo interrogante para el espectador. La espontaneidad, el sentimiento reflejado en la pincelada y el protagonismo de una gestualidad controlada y meditada son las características principales de la obra de esta artista ontinyentina.

DEL

06desembre

BETLEM MONUMENTAL. Asociación Belenista de GandiaCASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS Inauguració: divendres 5 de desembre. 20.30 hores

Horari: tots els dies, de 10.30 a 14.00 i de 17.30 a 21.00 hores

AL

06gener

Per tercer any, la Casa de Cultura acull el Betlem monumen-tal, realitzat per l’associació Belenista de Gandia. A través d’este Betlem, de més de 65 m2, coneixerem les distintes escenes de la infància de Jesús, a més d’oferir-nos una visió històrica, bíblica i arqueològica de l’ambient que es va viu-re en el moment del naixement, punt de partida de la nostra història occidental. El Betlem monumental suposa un any de treball, des del projecte de disseny fins a la seua realització final i muntatge.

Des del moment de l’Anunciació, prime-ra escena del nostre betlem, passant per l’escena central que suposa el naixement de Jesús i l’adoració dels Reis Mags, fins a l’arribada a Egipte de la Sagrada Família, el visitant podrà observar la qualitat de les figures i el deta-llisme dels elements. Cal destacar els diferents estils de les construccions, en funció de la categoria social dels seus habi-tants, la recreació dels oficis i costums del poble hebreu i les figures dels personatges, de gran bellesa i realisme, realitza-des pels prestigiosos escultors José Luís Mayo i José Joaquín Pérez.

Por tercer año, la Casa de Cultura acoge el Belem monumen-tal, realizado por la Asociación Belenista de Gandia. A través de este Belén, de más de 65 m2, conoceremos las distintas es-

cenas de la infancia de Jesús, además de ofrecernos una visión histórica, bíblica y arqueológica del ambiente que se vivió en el momento del nacimiento, punto de partida de nuestra historia occidental. El Belén monumental supone un año de trabajo, desde el proyecto de diseño has-ta su realización final y montaje.

Desde el momento de la Anunciación, primera escena de nuestro belen, pa-sando por la escena central que supone el nacimiento de jesús y la adoración de la Reyes Magos, hasta la llegada a Egipto

de la Sagrada Familia, el visitante podrá observar la calidad de las figuras y el detallismo de los elementos. Destacar los diferen-tes estilos de las construcciones en función de la categoria so-cial de sus habitantes, la recreación de los oficios y costumbres del pueblo hebreo y las figuras de los personajes de gran belle-za y realismo realizadas por los prestigiosos escultores José Luís Mayo y José Joaquín Pérez.

Page 17: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201417 RE 01DE17 SEM77 MBR 2E ·

EXPoSiCIONS

DEL

12desembre

FILS DE MEMÒRIA. Instal·lacions de Susana García Engo i Erica LandforsBIBLIOTECA CENTRAL DE GANDIA Inauguració: divendres 12 de desembre. 19.30 hores

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 20.00 hores. Dissabtes, de 10.00 a 13.00 hores

AL

28febrer

Fils de memòria és una mostra d’instal·lacions, escultures de xicotet format i obres bidimen-sionals, creades per Susana García Ungo i Erica Landfors. A través dels teixits, estes artistes ens conviden a reflexionar sobre l’autoconeixement i els condicionaments socials que con-formen la nostra identitat. El procés artesanal de creació amb els teixits que les dos autores efectuen és, també, una reivindicació del treball que, durant segles, han fet les dones, sense cap reconeixement social. Amb esta exposició, el Departament de Cultura enceta un nou projecte, en el qual la biblioteca en el seu conjunt es converteix en una sala d’exposicions, on les obres interactuen amb les col·leccions i els usuaris.

DEL

13desembre

FUSTER, DOS GENERACIONES, TRES MIRADAS. Pintures de Rafael Fuster, Salvador Fuster i Luisa FusterSALA COLL ALAS Inauguració: dissabte 13 de desembre. 19.30 hores

Horari: de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores. Els diumenges, i els dies 25 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener, tancat

AL

24gener

Per primera vegada, dos generacions d’artistes, vinculats pels lligams familiars, exposen, conjuntament, la seua obra. Rafael Fuster, el pare, i Salvador i Luisa Fuster, els fills, ens mostren com, partint d’un inici comú, la influència del pare -han buscat cadascú inquietuds- preferències temàtiques i tècniques diferents. L’obra de Rafael Fuster està impregnada de la presència dels impressionistes valencians i Sorolla. Els seus paisatges són austers, però vibrants, i hi destaca el cromatisme mediterrani de tonalitats càlides, on es pot observar la profunda emotivitat i energia del pintor. Salvador Fuster mostra una predilecció especial pel retrat, la força evocadora dels paisatges urbans o els contra-llums de les escenes interiors, on recrea una atmos-fera íntima. Finalment, Luisa Fuster, la més jove de la família, destaca per una pinzellada àgil i fresca, amb referències temàtiques al jazz, la mitologia grega, als fotògrafs francesos de mitjan segle XX. El nu femení també està entre les seues preferències, influïda pel romanticisme i la pintura simbolista.

Por primera vez, dos generaciones de artistas vinculados por los lazos familiares exponen conjuntamente su obra. Rafael Fuster, el padre y Salvador y Luisa Fuster, los hijos, nos muestran como, partiendo de un inicio común, la influencia del padre, han buscar cada uno inquietudes, preferencias temáticas y técnicas diferentes. La obra de Rafael Fuster está impregnada por la presencia de los impresionistas valencianos y Acerola. Sus paisajes son austeros pero vibrantes, donde destaca el cromatismo mediterráneo de tonalidades cálidas donde pueden observar la profunda emotividad y energía del pintor. Salvador Fuster muestra una especial predilección por el retrato, la muy evocador de los paisajes urbanos o los contraluces de las escenas interiores donde recrea una atmósfera íntima. Finalmente, Luisa Fuster, la más jo-ven de la familia, destaca por una pincelada ágil y fres-ca, con referencias temáticas al jazz, la mitología grie-ga, a los fotógrafos franceses del medios del siglo XX. El desnudo femenino también esta entre sus preferencias, influida por el romanticismo y la pintura simbolista.

Hilos de memoria es una muestra de instalaciones, esculturas de pequeño formato y obras bidimensionales creadas por Susana García Ungo y Erica Landfors. A través de los tejidos, estas artistas nos invitan a reflexionar sobre el autoconocimiento y los con-dicionamientos sociales que conforman nuestra identidad. El proceso artesanal de creacion con los tejidos, que las dos autoras efectúan, es también una reivindicación del trabajo que durante siglos han hecho las mujeres, sin ningún reconocimiento social. Con esta exposición, el departamento de Cultura encienta un nuevo proyecto en el que la biblioteca en su conjunto se convierte en una sala de exposiciones, donde las obras interactúan con las colecciones y los usuarios.

Page 18: El full desembre 2014

18118

CULtURA | ACTIVITATS

El Pare Noel és a Gandia. Haurem de fer una rebuda com cal a tan distingit personatge, no? Vingut directament des del Pol Nord, amb la seua carrossa màgica i acompanyat pels rens, el Pare Noel desfi-larà pels carrers més cèntrics, per tal de saludar a tots els xiquets i les xiquetes de Gandia abans de deixar els regals que els ha portat. Ballets, animació, música, carrosses i una nodrida comitiva de per-sonatges l’acompanyaran en el seu recorregut.

Papa Noel ya está en Gandia. Tendremos que prepararle un recibi-miento como se merece tan distingido personaje. Llegado directamen-te desde el Polo Norte con su carroza mágica y acompañado por los renos, Papá Noel desfilará por las calles más céntricas para saludar a todos los niños y las niñas de Gandia antes de dejar los regalos que les ha traido. Balleys, animación, música, carrozas y una nutrida comitiva de personajes le acompañarán en su recorrido.

DC

24desembre

FESTES DE NADAL CAVALVADA DEL PARE NOEL 18.30 H Col·labora: Col·legi de l’Escola Pia; Saga Skywalker Comunitat Valenciana; Falla del Mercat i Club de Gimnàstica Rítmica Vida Gandia.

DEL

22desembre

BETLEM VIVENTPLAÇA MAJOR Inauguració: dilluns 22 de desembre, a les 18.30 hores

AL

04gener

L’espai més tradicional i visitat durant les festes de Nadal. El Betlem Vivent ens tornarà a traslladar al moment del naixement del Jesuset, acompanyats per la Mare de Déu, Sant Josep, els mercaders i també els animals típics que hauríem trobat pels carrers en aquella època. Entre les 18 i les 21 hores, comptarà amb la presència d’actors; fora d’este horari, les figures substitui-ran les persones.

El espacio más tradicional y visitado durante las fiestas de Navidad. El Belén Vi-viente nos volverá a trasladar al momento del Nacimiento de Jesús acompaña-dos por la Virgen María, San José, los mercaderes y también los animales típicos que hubiéramos encontrado por las calles en aquella época. Entre las 18 y las 21 horas contará con la presencia de actores; fuera de este horario, las figuras sustituirán a las personas.

RECORREGUT:

Carrer sant Francesc de Borja; passeig de les Germanies (costat de la Casa

de Cultura); carrer Major i plaça de l’Escola Pia.

Page 19: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201419 RE 01DE19 SEM99 MBR 2E ·

CULtURA | ACTIVITATS

Novament, Gandia acomiadarà l’any a la plaça Prado, amb una gran festa. Una celebració que començarà a partir de les 23.30 h, amb el repartiment del raïm de la sort a tots els assistents, per tal que esti-guen preparats i preparades per a les campanades de mitjanit. Tot seguit, hi haurà un espectacle pirotècnic i l’actuació de l’orquestra Scream, que s’encarregarà de donar la benvinguda a l’Any Nou fins ben entrada la matinada. No et conformes a veure en televisió l’arribada de 2015: vine a viure la festa al Prado!

· 23.30 h - Repartiment del raïm de cap d’any

· 23.55 h - Preparació per a les campanades i espectacle pirotècnic

· 00.05 h - Gran festa amb l’orquestra Scream

Nuevamente Gandia despedirá el año en la plaza Prado con una gran fiesta. Una celebración que comenzará a partir de las 23:30 horas con el reparto de las uvas de la suerte a todos los asistentes para así es-tar preparados para las campanada de la medioche. A continuación tendremos el espectáculo pirotécnico y la actuación de la orquesta Scream, que se encargará de dar la bienvenida a Año Nuevo hasta bien entrada la madrugada. ¡No te conformes con ver por la televisión la llegada del 2015, ven a vivir la fiesta al Prado!

· 23.30 h - Reparto de las Uvas de la Suerte

· 23.55 h - Preparación para las campanadas y espectáculo pirotécnico

· 00.05 h - Gran Fiesta de Fin de Año con la orquesta Scream

DC

31desembre

FESTES DE NADAL FESTA DE CAP D’ANY PLAÇA DEL PRADO | 23.30 H

La visita més esperada arribarà, com sempre, la vespra de Reis. Ses Majestats d’Orient vindran per a entregar-nos tots els regals enco-manats, després d’haver-nos saludat en una gran cavalcada. Els reis estaran acompanyats per una espectacular comitiva que, un any més, ens sorprendrà amb música, balls i diverses carrosses. La caval-cada de Melcior, Gaspar i Baltasar començarà a les 19 hores des de la plaça El·líptica, però també, enguany, els reis arribaran a primera hora de la vesprada a Gandia. A continuació, teniu la programació prevista per a les visites reials.

· 17.30 h - Recepció dels Reis Mags a la Casa de Cultura

· 18.00 h - Adoració del Jesuset, a la Col·legiata de Santa Maria

· 19.00 h - Cavalcada de Reis, des de la plaça El·líptica

La visita más esperada llegará como siempre la noche del 5 de enero. Sus Majestades de Oriente llegarán para entregarnos todos los regalos encargados después de saludarnos en una gran cabalgata. Los Reyes estarán acompañados por una espectacular comitiva que un año más nos sorprenderá con música, bailes y diversas carrozas. La cabalgata de Melchor, Gaspar y Baltasar empezará a las 19 horas desde la plaza El·líptica pero también este año los Reyes llegarán a primera hora de la tarde a Gandia. A continuación les ofrecemos la programación de las visitas reales prevista.

· 17.30 h - Recepción de los Reyes Magos a la Casa de Cultura

· 18.00 h - Adoración al Niño Jesús, en la Colegiata de Santa María

· 19.00 h - Cabalgata de Reyes, desde la plaza Elíptica

DL

05gener

FESTES DE NADAL CAVALCADA DELS REIS MAGS D’ORIENT Col·laboren: Germandat de l’Ecce Homo; Falla Alqueria Nova; Germandat de la Santa Creu; Germandat del Sant Sepulcre; Dulcesol; AMPA de les MM Escolàpies; Col·legi Mondúver; Falla Plaça El·líptica; Coordinadora d’Associacions d’Immigrants Subsaharians a l’Estranger CAISE; Creu Roja Gandia; Moto Club Gandia

RECORREGUT:Avinguda de la República Argentina; passeig de les Germanies (costat del Serrano); carrer del Duc Alfons el Vell; carrer d’Ausiàs March i plaça Major.

Page 20: El full desembre 2014

20220

La història del país de Hatti s’inicia, com a potència internacional, a partir del regnat de l’enèrgic Suppiluliuma I, el govern del qual coincideix amb els d’Amenhotep III i Akhenaton a Egipte. En eixa època, veiem com la relació entre Suppiluliumas i el poderós Amenhotep III, grans monarques de dos regnes encara distants i sense frontera comuna, resulta cordial. Però l‘expansió cap al sud dels hitites en l’època d’Akhenaton va dur a un inevitable conflicte, que es va complicar amb la difusió d’una mortífera pesta i l’assassinat d’un príncep hitita.

Amb Tutankamon i els seus successors immediats, es constata que la lluita pel control dels estats fronterers d’ambdós països seguia plenament activa, cosa que fa evident el continu estat de guerra entre hitites i egipcis des de feia algunes dècades.

En eixe context és on apareix la figura de Ramsés II, faraó que, el 1275 a.C., va projectar donar un cop fatal als hitites conquistant l’estratègic emplaçament de Kadesh, ciutat cruïlla de rutes comercials a la vora del riu Orontes. Però l’incert resultat de la famosa batalla va propiciar un status quo en el qual el desgast d’ambdós contrincants fou la tònica durant els anys següents, fins que, l’any 21 de Ramsés II, els monarques d’Egipte i Hatti firmaren un tractat de pau que canviaria per complet la relació d’ambdues potències.

La historia del país de Hatti se inicia, como potencia internacional, a partir del reinado del enérgico Suppiluliuma I, cuyo gobierno coincide con los de Amenhetep III y Akhenaton en Egipto. En esa época vemos como la relación entre Suppiluliuma y el poderoso Amenhetep III, grandes monarcas de dos reinos aún distantes y sin frontera común, resulta cordial. Sin embargo, la expansión hacia el sur de los hititas en época de Akhenaton llevó a un inevitable conflicto que se enrareció con la difusión de una mortífera peste y el asesinato de un príncipe hitita.

Con Tutankhamon y sus sucesores inmediatos se constata cómo la lucha por el control de los estados fronterizos de ambos países seguía plenamente activa, evidenciando el continuo estado de guerra entre hititas y egipcios desde hacía ya varias décadas.

En ese contexto es donde aparece la figura de Ramsés II, faraón que en 1275 a.C. proyectó dar un golpe fatal a los hititas conquistando el estratégico emplazamiento de Qadesh, ciudad encrucijada de rutas comerciales a orillas del río Orontes. Sin embargo, el incierto resultado de la famosa batalla propició un status quo en el que el desgaste de ambos contrincantes fue la tónica durante los años siguientes, hasta que en el año 21 de Ramsés II los monarcas de Egipto y Hatti firmaran un tratado de paz que cambiaría por completo la relación de ambas potencias.

DL

15desembre

CICLE DE CONFERÈNCIES L’ANTIC EGIPTE (VIII) LA RELACIÓ DE HATTI I EGIPTE: UNA GRAN HISTÒRIA DE GUERRA I DE PAU , impartit per José Lull, egiptòleg CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20.30 H Entrada lliure

A La MARQUESA

Frágil és la conjunció de poemes escrits en els últims anys per l’escriptora argentina, resident a Gandia, Adriana Serlik.

En paraules del seu prologuista, Alfons Cervera “...Qué raro se me hace buscar a la muerte en un libro de poemas y no encontrarla, como si a la bicha la hubieran asustado las palabras a veces furi-bundas y otras tan templadas, tan llenas de ternura y de esperanza y de fracasos convertidos en coraje y de amores devueltos al paso de los años en forma de recuerdos y de rabia sin contemplaciones por y contra las mentiras que son la esencia tan obscena de lo que nos pasa, las palabras, sí, que llenan este libro de lo mejor que pue-de entregarnos un poema: eso que hay detrás, en la parte más a oscuras del mundo y la escritura, en lo que no se ve, en lo que sin embargo sabemos que está ahí, como un pájaro escondido en sus plumas como jaulas: sólo una vez hallé a la muerte en este libro de dimensiones infinitas...”

Frágil es la conjunción de poemas escritos en los dos últimos años por la escritora argentina, residente a Gandia, Adriana Serlik.

En palabras de su prologuista Alfons Cervera“...Qué raro se me hace buscar a la muerte en un libro de poemas y no encontrarla, como si a la bicha la hubieran asustado las palabras a veces furibundas y otras tan templadas, tan llenas de ternura y de esperanza y de fracasos con-vertidos en coraje y de amores devueltos al paso de los años en forma de recuerdos y de rabia sin contemplaciones por y contra las mentiras que son la esencia tan obscena de lo que nos pasa, las palabras, sí, que llenan este libro de lo mejor que puede entregarnos un poema: eso que hay detrás, en la parte más a oscuras del mundo y la escritura, en lo que no se ve, en lo que sin embargo sabemos que está ahí, como un pájaro escondido en sus plumas como jaulas: sólo una vez hallé a la muerte en este libro de dimensiones infinitas...”

DT

16desembre

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE POEMARI FRÁGIL , d’Adriana Serlik, amb pròleg d’Alfons Cervera CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 19.00 H Entrada lliure

Page 21: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201421 RE 01DE21 SEM21 MBR 2E ·

iMAB | ARXIU

Títol: Andrés Merí, Pasqual Palonés, un home del Grau i un xiquet

Autor: DÉNIA, Sebastià | Fons: Arxiu Històric de Gandia | Dècada: 1970

EL FUTBOL GANDIÀ I EL SETMANARI MONDÚBER

L’any 1947, va ser fundat el Club de Futbol Gandia i, molt poc de temps després, el 15 d’octubre del mateix any, es va inaugurar el seu flamant estadi, el camp de futbol Mondúber, a la vora de l’antiga carretera de Barx, a la zona que actualment ocupa l’Hospital Francesc de Borja.

Precisament per eixa època, de gran vitalitat organitzativa, naixia el setmanari MONDÚBER: Boletín de Información Deportiva, el qual es va editar, si més no, entre el 7 de febrer de 1948 i el 2 d’abril de 1949. La publicació pretenia promoure una joventut esportiva sota el lema mens sana in corpore sano, així com ”enaltecer por el camino sano y robusto del deporte a nuestra querida Gandía... hasta llevar su bendito nombre a cumbres insospechadas del deporte nacional, haciendo honor al título de su campo”.

Primer número del setmanari Mondú ber: Boletín de Informa-

ción Deportiva. | Fons: Arxiu Històric de Gandia | Any: 1948

Recentment, l’Arxiu Històric ha tingut ocasió d’incorporar a la seua hemeroteca una col·lecció dels números d’aquesta publicació en un estat òptim de conservació, cosa que permet recuperar un moment important de la memòria històrica de l’esport local.

Per aquells primers anys, va ser president del Club de Futbol Andrés Merí Puig, qui va faltar el 13 de desembre de 1974, ara fa, precisament, 40 anys. Merí ha esdevingut un mite del Gandia Club de Futbol, ja que va ser jugador, fundador, tècnic, gerent i secretari. Va jugar molts balons al si del club i se li van retre diversos homenatges. D’ell i sobre ell hi ha diversos escrits en la publicació que ressenyem.

Page 22: El full desembre 2014

22222

iMAB | ACTIVITATS

BIBLIOTECA INFANTIL· El somni d’en Mateu | Desembre 10, 2014 | 17.45 h· Presentació de les Nadales de Dani Miquel A NADAL, UN PAS DE PARDAL | Desembre 16, 2014 | 17.00 h

· The Choo Choo Train | Desembre 17, 2014 | 17.45 h

ACTIVITATS

ACTIVITATSACTIVITATS

ACTIVITATS ACTIVITATS

ACTIVITATS

ACTIVITATS

ACTIVITATSACTIVITATS

ACTIVITATS

ACTIVITATS

ACTIVITATS

BIBLIOTECA CENTRAL

BIBLIOTECA DEL GRAU· La Reina de les Neus | Desembre 2, 2014 | 17.45 h

· La màgia dels joguets | Desembre 16, 2014 | 17.45 h

· Contes reciclats per a Nadal | Desembre 30, 2014 | 17.45 h

BIBLIOTECA DEL PARC DE L’ESTACIÓ· El somni d’en Mateu | Desembre 1, 2014 | 17.45 h

· Taller de Nadal | Desembre 15, 2014 17.45 h

· La màgia dels joguets | Desembre 29, 2014 | 17.45 h

· Biblioteca dels Nadons | Desembre 16, 2014 | 11.00 h

BIBLIOTECA DE BENIOPA· La Reina de les Neus | Desembre 11, 2014 | 17.45 h

· La màgia dels joguets | Desembre 18, 2014 | 17.45 h

CLUB DE LECTURA

A mitjan segle XVI, el reiJoan III ofereix al seu cosí, l’arxiduc Maximilià d’Àustria, un elefant asiàtic. Aquesta novel·la explica el viatge èpic d’aqueix elefant, anomenat Salomó, que va haver de recórrer Europa per capritxos reials i absurdes estratègies.

El viaje del elefanteJosé Saramago. Alfaguara

Desembre 18 | 19.30 h Proposta de Vicent Gregori (Regidor de Cultura)

BIBLIOTECA BENIPEIXCAR-RAVAL· El somni d’en Mateu | Desembre 5, 2014 | 17.45 h

· Presentació de les Nadales de Dani Miquel A NADAL, UN PAS DE PARDAL | Desembre 16, 2014 | 18.00 h

· Contes reciclats per a Nadal | Desembre 19, 2014 | 17.45 h

Grup de conversa en francés | Desembre 3 i 17 | 19.30 hModeradora: Nathalie Recuero

Grup de conversa en anglés | Desembre 10 | 19.30 hModerador: Joan Collins

Grup de conversa en anglés per a joves

Desembre 4, 11 i 18 | 18.00 h | Moderadora: Lucía García

Page 23: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201423 RE 01DE23 SEM323 MBR 2E ·

iMAB | ACTIVITATS

El somni d’en Mateu | A càrrec de Dolors Todolí

L’art ho és tot per a Mateu. La primera vegada que visita un museu, li canvia la vida i descobreix un nou món de formes i colors que li serviran per plasmar els seus somnis sobre teles.

The Choo Choo Train | A càrrec de Helen Doron

Kitty el gatet, Darling l’aneguet i Mama l’ovelleta volen anar de passeig amb el trenet… Un conte en anglés, recomanat per a xiquets de 2 a 4 anys.

Taller de Nadal | A càrrec de Pops Rincón Infantil

Vine a la biblioteca i podràs realitzar una decoració nadalenca per adornar el teu arbre de Nadal.

La màgia dels joguets | A càrrec de Xusa Miñana

Ja arriben les vacances de Nadal! Els pastissets, els regals, les nadales i l’esperit de germanor. És l’hora de compartir i repartir Amor, Pau i -per què no- joguets que ja no fem servir. En aquest conte, els joguets han fet màgia i poden moure’s, parlar, córrer, fins i tot han fet un embruix…

Biblioteca dels Nadons | A càrrec de Daniel Jiménez

Animació lectora per a xiquets de 0 a 3 anys. Una proposta d’animació, adreçada als més menuts de la casa, on compartim contes, jocs i cançons infantils. A més a més, dediquem un xicotet espai per recomanar llibres i fer bebemanualitats. Inscripció prèvia.

La Reina de les Neus | A càrrec de Laura Pertejo

De la mà del gelat i fred hivern, arriba la Reina de les Neus amb el seu màgic trineu. Gerda i Kay, dos grans amics, es veuen embolicats en una inoblidable aventura.

Contes reciclats per a Nadal | A càrrec de Susana Juan

Amanida de contes representats amb titelles fetes de materials reciclats. Els personatges dels contes es barregen d’una història a l’altra, fent-nos passar una estona molt divertida i desenvolupant la nostra imaginació.

Presentació de les Nadales de Dani Miquel A NADAL, UN PAS DE PARDAL | Desembre 16, 2014 | 18.00 h

Dani Miquel ens presenta el seu treball A Nadal, un pas de pardal, amb fruits de temporada i nadales del terreny. Un projecte que actualitza el Cançoner Nadalenc Valencià. Un recurs necessari en cada escola i bàsic per a cada família interessada a explicar els nostres costums de Nadal als seus fills i filles.

Musicalment, presenta uns arranjaments molt atractius, amb una riquesa instrumental que Dani ja ens havia presentat en el seu treball Triquilisò, i amb la frescor i diversió que també hem trobat en Musiqueries. Però això no és tot: alhora, Dani ens aporta una mostra del ric repertori nadalenc valencià, amb la interpretació d’algunes peces en perill d’extinció. El projecte de Dani té una visió global i va més enllà, en presentar un conte i una proposta didàctica que justifiquen els quatre pilars sobre els quals s’assenta aquest projecte: la tradició, la gastronomia, la natura i la música. Alhora, aporta materials per a treballar amb els xiquets i les xiquetes, que permeten vivenciar els nostres costums i la nostra peculiar forma de veure el Nadal. A més a més, entre els materials que Dani ens proposa, també hi ha un rellotge solar i un capçal, dos elements que són la prova del nostre vincle amb la natura i la referència al nostre context social i cultural que ens aporta aquest projecte musical. En definitiva, un regal perfecte per a les festes que s’acosten.

Page 24: El full desembre 2014
Page 25: El full desembre 2014
Page 26: El full desembre 2014

26226

iMAB | ACTIVITATS

Desembre 3 | 18.00 h. Sala d’actes

“SAFOR POR LA PREVENCIÓN” | Conferència del doctor Tornero, de l’Hospital de Gandia.

Organitza: Associació Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de

la Safor, amb la col·laboració dels departaments d’Igualtat i Dona, i de Sanitat.

BIBLIOTECA CENTRAL

UNA BIBLIOTECA DE CINELos Mundos de CoralineModeradora: Rosa María Prada

Dimarts 2, 2014 | 19.30 h.Sala d’actes Basada en una novel·la de Neil Gaiman, narra la història d’una xiqueta que, en travessar una paret de sa casa, troba una versió

millorada de la seua vida. Però la meravellosa aventura comença a prendre un caire perillós i Coraline haurà de recórrer a la seua determinació i coratge, per salvar els seus pares i tornar a casa.

XARRADES A LA BIBLIOTECA,

GENT QUE SAP X GENT QUE VOL SABER

Desembre 16 | 19.30 h. Sala d’actes

MOLTES GRÀCIES

Com a guardó hem rebut un lot de 310 llibres, i en vindrà un premi Nacional de Literatura a Gandia que tindrem

l’oportunitat de triar entre tots en una votació que en breu farem al nostre

facebook,

Page 27: El full desembre 2014
Page 28: El full desembre 2014

28228

iMAB | RECOMANACIONS

RECOMANACIONS RECOMANACIONSRECOMANACIONS

RECOMANACIONSRECOMANACIONS

RECOMANACIONS

RECOMANACIONS

RECOMANACIONS

RECOMANACIONSRECOMANACIONSSS RECRECRECOMANACIONS

RECOMANACIONS

RECOMANACIONSONSONS RECRECRECOMANACIONSRERE

RECOMANACIONSS RRRECOMANACIONSSS

Cómics: una historia global, desde 1968 hasta hoy | LLIBREDan Mazur i Alexander Danner | Blume | 319 p.

Disponible a la Biblioteca Central

Visió àmplia i detallada d’una forma d’art que no té parangó, gràcies al seu accessible, democràtic i, sovint, subversiu poder. Una revolucionària història que cobreix més de cinc dècades de la producció d’aquest art en tot el món. S’inicia el 1968, un moment clau del còmic, ja que és quan va passar de ser una empresa impulsada pel seu potencial comercial a convertir-se en un mitjà d’autoexpressió respectat no solament com a forma d’entreteniment, sinó com a art, fins a l’aparició de l’escena global digital, la qual domina actualment i sembla que és el futur del mitjà.

LES BIBLIOTEQUES ET RECOMANEN

Gandia 1881-1980 | LLIBREJose Miguel Borja, Ignasi Mora | Ajuntament de Gandia, 1981 | 335 p. | 31 cm

Disponible a les biblioteques Central, Infantil, Benipeixcar, Beniopa, Grau, Històrica, Santa Anna

El llibre Gandia 1881-1980 fou una fita editorial a la nostra ciutat i es va convertir en un autèntic best-seller. La mescla de fotografies antigues, que ens mostren l’evolució de la ciutat i de la seua gent i els seus costums, amb nombrosos articles especialitzats, va funcionar. I, encara hui, trenta anys després, és un goig redescobrir-lo.

La pequeña oruga glotona | LLIBREEric Carle | Kókinos | 23 p.

Disponible a les biblioteques de Beniopa, Benipeixcar-Raval , Infantil i Estació

“L’eruga era molt xicoteta, però tenia una fam enorme. Així que es va passar tot este conte menjant, travessant pàgina rere pàgina...” Aquest conte és un exemple més d’eixos preciosos llibres que, amb les seues històries i dibuixos, criden l’atenció dels xiquets sobre certs processos i curiositats de la naturalesa. Parla, com no podia ser d’una altra manera, de la metamorfosi que pateix una eruga, quan passa a ser una papallona.

Así empieza lo malo | NOVEL·LAJavier Marías | Alfaguara 2014 | 534 p.

Disponible a les biblioteques de Beniopa, Benipeixcar, Grau i Central

Javier Marías és, probablement, el novel·lista espanyol més reconegut i respectat de l’actualitat. De fet, el seu nom figura cada any a les quinieles de possibles Nobels de Literatura. Así empieza lo malo arriba tres anys després de Los enamoramientos, la novel·la amb la qual va obtindre el Premi Nacional de Narrativa, encara que el va rebutjar.

Aquest llibre va dirigit a tot aquell que gaudisca amb la literatura reflexiva, que pose per davant el pensament a la trama. Así empieza lo malo conté una gran història, però l’autor ha optat per explotar tot el que envolta aquesta trama, a través d’un llarguíssim monòleg interior. No interessa tant el que passa com el perquè, el com, les conseqüències que això suposa. El seu relat no és un camí recte, sinó que planteja múltiples sendes sinuoses.

Page 29: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201429 RE 01DE29 SEM929 MBR 2E ·

iMAB | RECOMANACIONS

SProhibido leer a Lewis Carroll | NOVEL·LA JUVENILDiego Arboleda | Anaya, 2014 | 205 p.

Disponible a la biblioteca Infantil i Juvenil

La jove Eugéne Chignon viatja a Nova York amb urgència, per a treballar d’institutriu d’una xiqueta, però el primer que es troba és l’advertiment dels pares: li prohibixen totalment parlar, llegir o ensenyar la seua filla Alice qualsevol llibre relacionat amb Alícia al País de les Meravelles. Una novel·la que capta l’atenció de forma immediata, amb un llenguatge divertit, ràpid i de qualitat.

Aquest llibre ha rebut un munt de premis -l’últim d’ells, el Premio Nacional de literatura Infantil y Juvenil 2014, que atorga el Ministeri de Cultura- que avalen l’originalitat d’aquest text, complementat amb les il·lustracions de Raúl Sagospe.

Lección de pesca | CONTE INFANTILHeinrich Böll | Dibbuks | 34 p.

Disponible a la biblioteca Infantil i Juvenil

Un pescater, en acabar la seua jornada de treball, descansa al seu barquet. Un turista un poc nerviós el desperta amb el clic de la seua càmera i li suggereix pescar més estona per guanyar més, comprar més vaixells, tindre una fàbrica, i més i més i més... Un conte per a totes les edats, il·lustrat magníficament per Emile Bravo, amb un missatge sobre el que cadascú vol i demana a la vida. Una lectura genial i imprescindible.

Tres bodas de más | CINEJavier Ruiz Caldera | Apaches Entertaiment | 90 min.

Disponible a la biblioteca Central

Una jove investigadora (Inma Cuesta) és convidada, en poc de temps, a la boda de 3 exnóvios, a les quals no sap dir que no. Això la porta a un replantejament de la seua vida i a unes situacions força divertides, entre la comèdia bèstia, el romanticisme i certa decadència kitsch.

Pel·lícula d’èxit de taquilla a Espanya, que confirma una actriu de talent notable, acompanyada d’excel·lents secundaris, com Quim Gutiérrez, Paco León, Maria Botto, Rossy de Palma...

El Cançoner de Gandia: el Cant de la Sibil·la valenciana | MÚSICACapella de Ministrers | EGT

Disponible a les Biblioteques Central, Històrica, Juvenil i Benipeixcar

Arriba el Nadal i, amb ell, la Missa del Gall, la nit del 24 de desembre. A Gandia, és tradició acostar-se a l’ermita de Santa Anna per a celebrar l’eucaristia i escoltar les profecies de la Sibil·la, que ens anuncia el Dia del Judici Final i l’arribada de Jesús.

El seu cant es troba recollit al Cançoner de Gandia, una de les més de 60 composicions musicals (salms, motets, nadales, himnes...) de diversos autors del segle XVI relacionats amb la cort del duc de Calàbria, i mostra de la rica polifonia valenciana.

Podem conéixer una part del Cançoner de Gandia, gràcies al treball de la Capella dels Ministrers, sempre d’acurada factura i interpretació, d’un exemplar del qual disposem a la discoteca de les biblioteques per al vostre gaudi.

Page 30: El full desembre 2014
Page 31: El full desembre 2014
Page 32: El full desembre 2014

32332

MaGA

Museu Arqueològic de Gandia (MAGa)

Per a contactar amb el MAGa, podeu telefonar al 962 959 540 (de dimarts a diumenge, de 10

a 14 h, i de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h); o bé, enviar un correu electrònic a

[email protected]

Horari

de dimarts a divendres

de 10 h a 14 h - de 15 h a 19 h

Grups: màxim 25 persones per sessió

Preu: 1 € (tarifa reduïda per a grups)

El MAGa (Museu Arqueològic de Gandia) ha obert, de nou, les portes i l’equip de difusió del Museu està preparant una nova proposta didàctica, per tal de convertir-lo en un espai d’aprenentatge, i contribuir a un coneixement i comprensió més amplis del nostre patrimoni.

A partir del mes de desembre, tindreu, a la vostra disposició, una gran varietat de tallers, tots relacionats amb la prehistòria, però vista des de diferents disciplines.

Page 33: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201433 RE 01DE33 SEM333 MBR 2E ·

Per a més informació:

UPG. Plaça Loreto, 4 | Tel. 96 295 95 15

[email protected]

www.gandia.org

http://universitatpopulargandia.blogspot.com/

UpG

TALLER DE DECORACIONS DE NADALDV

12desembre

Horari: de 9.30 a 12.30 hores | Preu: 5 euros | Lloc: UPG (plaça de Loreto, 4)

Matrícula: del 3 al 10 de desembre, de 10 a 13 h i de 17 a 19 h |

Places limitades (per ordre d’inscripció)

Perquè, quan arriben les celebracions nadalenques, ens agrada tindre la casa, el co-merç o l’oficina ambientats com cal, la UPG vos ofereix un taller de decoracions sen-zilles de realitzar i a baix cost. Materials reciclats o de fàcil obtenció ens possibilitaran que, amb pocs recursos i una miqueta d’habilitat manual, visquem aquestes festes entranyables, envoltats de bonics detalls. Aprendrem a fer arbres de Nadal amb pa-lets de gelats i decorats amb boletes de productes casolans; també, coneixerem les tècniques per a confeccionar centres de taula, ciris, corones vegetals per a la porta de casa i moltes idees més.

DV

19desembre

DS

13desembre

VISITES GUIADES AL PATRIMONI DE GANDIA

UN PASSEIG PER LA VILA: LA SEU, L’HOSPITAL DE SANT MARC, EL CONVENT DE SANTA CLARA I L’ANTIGA UNIVERSITAT

Farem un recorregut pels monuments i carrers més im-portants de la ciutat, situats al Centre Històric. L’itinerari va endinsant-nos en el context històric des de finals del segle XIII fins al XVII. Quatre edificis emblemàtics de Gandia ens faran reviure quatre segles de la nostra his-tòria i les tendències artístiques que van des del gòtic fins al barroc.

Horari: de 10 a 12 h / Eixida des de la UPG (plaça de Loreto, 4) | Preu: 5 euros | Matrícula: del 3 al 12 de desembre, de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores

Places limitades (per ordre d’inscripció) |Guia: Estela Pellicer (historiadora de l’art)

Page 34: El full desembre 2014

34334

UpG

DG

14desembre

18é cicle Per les sendes i els camins de la Safor

TEMPS DE PANSA, LA MEMÒRIA DEL RIURAU Nivell: Mitjà | Guies: Carlos Fuster, historiador, i Xavi Ródenas, enginyer forestal | Aquesta excursió està vinculada a una con-ferència que impartirà Carlos Fuster a la Casa de la Marquesa, el dimecres 10 de desembre, i que versarà sobre els riuraus i la pansa. Eixida: 9.00 h, des del Parc d’Ausiàs March, amb vehicles propis. | Places: limitades a 30 (per ordre d’inscripció) | Inscripcions: fins al 12 de desembre, a la UPG (plaça Loreto, 4). | Preu: 5 euros

Una volta entre Terrateig i Montixelvo, en el límit de la Safor i la Vall d’Albaida, ens permetrà conéixer una història peculiar i molt pròpia: la dels riuraus i la pansa. Els anys han anat passant i els oficis vinculats amb la pansa i les seues històries i infraestructures han anat desapareixent. Des de la UPG, volem recordar aquest important patrimoni, i recuperar la seua veu i la seua història. Ho farem com ens agrada, amb un passeig de la mà d’un expert del tema: Carlos Fuster ens parlarà de la importància de la pansa en un entorn preciós (la serra de la Carrasqueta).

DG

21desembre

18é cicle Per les sendes i els camins de la Safor

CIM DE LA SAFOR, EL SOSTRE DE LA COMARCA Nivell: Alt | Guia: Xavi Ródenas, enginyer forestal | Eixida: 9.00 h, des del Parc Ausiàs March, amb vehicles propis. | Places: limitades a 30 (per ordre d’inscripció) | Inscripcions: des del 9 fins al 19 de desembre, a la UPG (plaça Loreto, 4). | Preu: 5 euros

Acabarem l’any pujant al cim més alt de la comarca, al cim de la Safor, el que corona l’esplèndid i impressionant circ. Una excursió al punt que dóna nom a la comarca. Pujarem des del capdamunt de la Llacuna, una via senzilla i de vistes panoràmiques espectaculars. El camí travessa el carrascar de la Safor, un dels espais forestals més interessants del terri-tori valencià; alzines que van formant bosc i que són una esperançadora imatge de la natura més salvatge. També ens arrimarem a la nevera i a les cingleres del circ. Una proposta de nivell alt que suposa un repte per a tot excursionista.

Page 35: El full desembre 2014
Page 36: El full desembre 2014

36336

Passeig de les Germanies, 29

Tel. 96 214 96 00

Venda d’entrades per internet en www.instanticket.es o en la taquilla del teatre, en horari de dimarts a diumenge, de 18 a 21.00 hores

DG

07desembre

ARTS ESCÈNIQUES | MUSICAL PER A PÚBLIC FAMILIAR EL ÁRBOL DE NAVIDADTEATRE SERRANO | A LES 19 H Creació, text i direcció: Silvia Rico. Intèrprets: Óscar Rico, Silvia Rico, Luis Amando, Rebeca A. Dato.

Preu d’entrada anticipada: 12 euros. Preu d’entrada el dia de l’espectacle: 15 euros

La família que protagonitza la nostra història es reuneix cada any per a celebrar el Nadal. És l’únic moment de l’any en què estan tots junts, per la qual cosa són dates molt importants per a ells. Quan la mare mor, els quatre germans es plantegen si celebrar el Nadal enguany serà una bona idea.

Un dia, ocorre una cosa inesperada: un arbre de Nadal de grans dimensions apareix, per art de màgia, enmig del saló i els fa recordar aquestes tradicionals festes en la casa familiar i l’afecte amb què els seus pares preparaven aquestes festes. Serà, llavors, quan, per fi, descobriran el vertader esperit del Nadal. Silvia Rico és actriu, cantant, i escriptora i directora d’aquest musical. Estudià música en el Conservatori de València i Art Dramàtic en l’Escola de Teatre Escalante. En televisió, destaca el seu treball com a protagonista de la sèrie Negocis de família. Va ser guanyadora del Festival de Benidorm 95, amb Tabata Ley. I és directora musical de sèries i capçaleres de televisió i publicitat, i de teatre, com La flauta mágica 2014.

El arbol de navidad

Oscar Rico

Silvia Rico

Luis Amando

Rebeca A. Dato

Una produccion de Silvia Rico para Recrearte,

DV

19desembre

ARTS ESCÈNIQUES | MUSICAL PER A PÚBLIC FAMILIAR BLANCANIEVES, EL MUSICALTEATRE SERRANO | A LES 18 I 20.30 H Companyia: Guti Producciones/Sketch Eventos. Edat recomanada: de 3 a 99. Duració: 90 minuts.

Autor: Miguel Ángel García Bernáldez. Direcció: Javier Navares. Intèrprets: Xenia García, Ruth Ge,

Amanda Puig, Esteban Ciudad, Maxy Mendía. Dissseny d’Escenografia: Guti Producciones. Dis-

seny de Vestuari: Dora Martínez. Disseny d’Il·luminació: Roberto Gómez. Sonorització: César Gómez

Preu d’entrada, entre 10 i 15 euros

És una nova versió del conte dels germans Grimm, ambientat en 1950. Una renovada visió, pensada per a gaudir en família, amb tots els components que podem esperar d’un MUSICAL amb lletres grans. Una història apassionant i màgica, que s’entremescla per a donar llum a una enrevessada trama, que recorda els moments més gloriosos dels fantàstics contes de tota la vida. Un espill oblidat al traster d’un antic castell tornarà a reflectir la vanitat dels seus posseïdors.

tEATRE SERRANO

Page 37: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201437 RE 01DE37 SEM737 MBR 2E ·

tEATRE SERRANO

DS

06desembre

MÚSICA | ESPECIAL NADAL MIGUEL ÁNGEL ESCORCIA & THE SAN FRANCISCO BIG BANDTEATRE SERRANO | A LES 20 H Preu d’entrada anticipada: 10 euros. Preu d’entrada el dia de l’espectacle: 14 euros

Entre la vessant salvatge del rock and roll i la disciplina musical de les grans orquestres, es troba la definició exacta per a la Miguel Ángel Escorcia & The San Francisco Big Band.

Liderada pel músic de Russafa, Miguel Ángel Escorcia, d’extensa trajectòria musical que va arrancar a la fi dels 80 fins a mitjan 90, amb Los Swinguers, i actualment enrolat en el trio rockabilly valencià Cat Club des de principis de 2005, la MAE & TSFBB, està formada per cinc saxos, quatre trombons, quatre trompetes, guitarra rítmica, piano, contrabaix, bateria i, al capdavant, una punxant Grestsch acompanyada de veu crooner i dirigida pel mestre Miguel Vercher.

Per a aquesta ocasió Especial Nadal, s’ha seleccionat un repertori acuradament estudiat, entre covers de Sinatra, Dean Martin i Bobby Darin, i peces de rockers, com

Eddie Cochran, Chuck Berry, Little Richard, Vince Taylor, que fa que aquesta big band siga diferent de la resta.

Clàssics nadalencs americans adaptats a Big Band i temes originals compostos per Miguel Ángel Escorcia també s’inclouran en el seu directe i garanteixen un espectacle mai vist al nostre país. Un so dinamitat, que explota des de la primera encesa de focus fins al tancament del xou.

A més a més, comptarà amb la col·laboració especial de: José Manuel Casañ, capdavanter de Seguretat Social, i la base rítmica de Cat Club, Archie Boogie i Lucky Martínez, que faran d’aquest esdeveniment una cosa especial i difícil d’oblidar.

Miguel Ángel Escorcia & The San Francisco Big Band, són classe i estil, són elegant rock and roll.

DS

13desembre

ARTS ESCÈNIQUES | TEATRE EL GRAN FAVOR (UNA MÁS Y NOS VAMOS)TEATRE SERRANO |A LES 21.00 H Dirección: Manuel Gancedo. Intérpretes: José Luis Gil y Mauro Muñiz de Urquiza. Ayte. de dirección: Carolina Noriega. Música Original: Mauro Muñiz de

Urquiza con la colaboración especial de Eduardo Gómez y las voces de Belén Rubio y Tania Berrueta. Preu entre 12 i 18 euros.

En una nit qualsevol d’una Setmana Santa en un bar de copes qualsevol regentat per un tipus que no és un qualsevol, anomenat Charlie, es cola un estrany home que vestit de confrare i sense respectar que el bar ja està tancat demana pa per a llesques, desesperat per no poder complir l’antull d’embaràs de la seua esposa.

La trobada absurda, propi de Mihura o els Marxs, dóna lloc a una amistat única entre dues persones increïblement dispars. A partir d’ací, coneixerem la veritat de cadascun: ni Charlie és un xic rocker descregut; ni Humberto, el despistat i tímid que irromp quan ja no hi ha clients en el bar; ni les seues vides són

el que semblen ser.

A més Una más y nos vamos està plena de sorpreses. No solament apareixen en esta funció els nostres dos protagonistes, si no que la història està esguitada de testimonis sobre l’amor, les relacions de persones d’allò més estranyes. Com tota relació d’amistat, al final, haurà de superar la prova de foc, la petició importantíssima que, en un moment o un altre, un amic fa a un altre: El Gran Favor.

Page 38: El full desembre 2014

38338

tEATRE SERRANO

DG

14desembre

MÚSICA UNA NOCHE EN LA ÓPERA, a càrrec de Solistas Valencia, quartet de corda, amb el clarinet Carlos CasanovaTEATRE SERRANO | SALA B | A LES 18.30 H Preu d’entrada: 10 euros

Destacats instrumentistes de corda, membres d’orquestres valencianes, conjuminen el seu talent. Tots ells formats en diversos països europeus i amb una important trajectòria de càmera formen aquest quartet de corda, juntament amb el clarinet solista Carlos Casanova.

El programa presentat per Solistes València destaca per l’inusual del repertori escollit: Fantasies de Concert sobre motius operístics; totes peces de gran virtuosisme, orquestrades per a aquesta formació pel compositor valencià José Manuel Morales. El clarinet Carlos Casanova és un dels músics més talentosos de la seua generació i un dels pocs clarineristes

europeus que dominen brillantment els dos sistemes de clarinet existents: el francès i l’alemany. Col·labora amb la Badisches taatsttheater Karlsruhe Orchester, l’European Symphony Orchestra, l’Ensemble Nacional d’Espanya de Música Contemporània, l’European Symphony Orchestra String Quartet, American String Quartet, Solistes València, Ensemble Stadler, Camerata Deia, Volatile Ensemble i Karlsruhen Solisten. Amb aquestes formacions, ha actuat en les sales de càmera més importants de la

península i ha participat en diversos festivals internacionals de música.

DV

26desembre

MÚSICA MANU TENORIO EN CONCERTTEATRE SERRANO | A LES 21 H Preu d’entrada únic: 15 euros

El seu pas pel programa Operación Triunfo va donar fruits: un contracte amb Pep’s Records, amb la qual va llançar al mercat el seu primer disc, Manu Tenorio, en 2002. Un treball amb el qual aconseguia vendre 700.000 còpies.

A principis de 2003, va decidir provar fortuna, també, en el mercat llatinoamericà: va presentar, allí, el seu primer disc i va emprendre una gira per alguns països. A l’estiu d’eixe mateix any, va publicar el seu segon treball, Blanco añil, que, una setmana després d’editar-se, ocupava ja el primer lloc en les llistes d’èxits, amb més de 100.000 còpies venudes.

Després, el va seguir Entenderás, el seu tercer disc, íntegrament compost per ell. Tres Palabras va ser el seu quart disc, un

homenatge a la cançó cubana i a Omara Portuondo. Manu Tenorio va publicar, en 2010, el cinqué disc, anomenat La ley de la atracción, un disc fresc, molt pop i on, de nou, totes les cançons són de mà pròpia.

Manu Tenorio arriba al nostre teatre amb En primera persona, el títol del seu últim àlbum, el sisé en la seua carrera, en deu anys. Aquest disc ha sigut compost i escrit per Manu Tenorio,

qui, a més, n’ha coordinat la producció executiva. Dos anys ha necessitat l’autor per a elaborar i confeccionar aquest treball, gravat entre Madrid, Los Angeles, Eivissa i Jordània.

Page 39: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201439 RE 01DE39 SEM939 MBR 2E ·

DT

09desembre

CINEMA VIVIR SIN PARARTEATRE SERRANO | SALA B | A LES 17.00 I 19.30 H 2014 Alemanya. Direcció: Kilian Riedhof. Intèrprets: Dieter Hallervorden, Tatja Seibt, Heike Makatsch, Frederick

Lau, Katrin Sass I Otto Mellies. Versió original en alemany, subtitulada al castellà. Duració: 114 minuts. NRM de

7 anys. Preu d’entrada: 3 euros

Paul Averhoff va ser una llegenda com a corredor de marató. Fins i tot, va guanyar la medalla d’or en els Jocs Olímpics de Melbourne, el 1956. Però els dies de glòria han passat. Ara té més de 70 anys i viu amb la seua dona Margot en un asil, on, per a entretenir-se, solament pot triar entre el cor o les classes de manualitats. I no ho suporta més. Com a teràpia, es calça les seues velles sabatilles i, davant la sorpresa de companys i cuidadors, comença a córrer diàriament pel parc de la residència, dispost a preparar-se per a la marató de Berlín i repetir velles gestes.

DT

16desembre

CINEMA FILFTH, EL SUCIOTEATRE SERRANO | SALA B | A LES 17.00 I 19.30 H 2014 Regne Unit. Director: Jon S. Baird. Intèrprets: James McAvoy, Imogen Poots, Jamie Bell, Joanne Froggatt,

Eddie Marsan. Duració: 97 minuts. Versió original en anglés, subtitulada al castellà. NRM de 18 anys. Preu

d’entrada únic: 3 euros

El detectiu Bruce Robertson (James McAvoy) és el detectiu de policia més maleducat, pervertit, misantrop i addicte a les drogues i al sexe d’Edimburg. Malgrat açò, Robertson vol un ascens. Clarament, és la persona adequada per al treball; la resta dels seus col·legues són idiotes. Desafortunadament, hi ha hagut un assassinat i el cap de Bruce vol resultats. No hi ha problema. Ell n’està al comandament i, quan resolga el cas i aconseguisca l’ascens, la seua dona tornarà amb ell.

La pel·lícula és una adaptació cinematogràfica de la novel·la Escoria, de l’escriptor Irvine Welsh, autor de l’obra que inspirà Trainspotting, dirigida per Danny Boyle, el 1996.

DJ

04desembre

CINEMA | CINE CLUB BIBLIOTECA LOS MUNDOS DE CORALINETEATRE SERRANO | SALA B | A LES 17.00 I 19.30 H 2009 EUA. Animació. Direcció: Henry Selick. Duració: 101 minuts. NRM de 7 anys. Preu d’entrada únic: 3 euros

Basada en una novel·la de Neil Gaiman, narra la història d’una xiqueta que, en travessar una paret de sa casa, troba una versió millorada de la seua vida: els seus pares són més considerats amb ella, però les sensacions meravelloses donaran pas a la por i a l’angoixa. Va estar nominada a l’Òscar, com a millor pel·lícula d’animació, el 2009.

Dimarts 2, a les 19.30 h, tindrà lloc la sessió del Cine Club, a la Biblioteca Central, per comentar la pel·lícula

tEATRE SERRANO

Page 40: El full desembre 2014

DT

23desembre

CINEMA INFANTIL EN VALENCIÀ DRAC 2TEATRE SERRANO | SALA B | A LES 16.30 I 18.30 H 2014 EUA. Animació. Direcció: Dean DeBlois. Duració: 110 minuts. TP. Versió doblada al valencià. TP.

Preu d’entrada: 3 euros

Han passat cinc anys des que el jove i heroic víking Singlot es va fer amic d’un drac ferit i va canviar, per sempre, la manera com els habitants del seu poble es relacionaven amb els escopidors de foc. Però, ara, la pau entre els dracs i els víkings es veu amenaçada pel Drago.

ALTR

ES A

CTIV

ITAT

S

Dijous 4 de desembreXII MOSTRA D’ARTS I DIVERSITAT, D’AMISAF

Divendres 5 de desembre, a les 10.00 i 11.30 hCONCERT DIDÀCTIC LA MÚSICA I LA TERRAOrganitza: ProESO, Cefire Alzira i Teatre Serrano. Col·labora: Ajuntament de Gandia

El grup instrumental PROESO ofereix este concert didàctic, adreçat alumnes del 3r cicle de primària, que porta per títol La música i la terra, on interpretarà

dues obres contemporànies per a banda simfònica: Jungla, del compositor valencià Ferrer Ferran i Expedition, del compositor alacantí Óscar Navarro.

Dissabte 20, a les 19.00 hCONCERT DE NADAL DE LA UAM SANT FRANCESC DE BORJA I EL COR DE VEUS BLANQUES DE L’ESCOLA DE MÚSICA. Director: Jacobo Ferrer. Preu d’entrada: 4 euros

Diumenge 21 de desembre, a les 12 hCONCERT DE NADAL DEL CENTRE MUSICAL DE BENIOPA

Diumenge 28FESTIVAL DE LA FUNDACIÓ ESPURNA

tEATRE SERRANO

40

Page 41: El full desembre 2014

ALTRES ACTIvITATS

MEDI NATURAL DE GANDIA ACTIVITATS AL MEDI NATURAL DE GANDIAEl Servei d’Agricultura i Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia anuncia els horaris per a visitar els centres d’interpretació ambiental i la Cova del Parpalló.

Centre d’Interpretació de la Marjal de Gandia. Situat a la banda sud de la Marjal de Gandia, al costat de l’Alqueria del Duc, aquest Centre ofereix visites guiades per a grups escolars i associacions, així com per a particulars. L’objectiu del Centre és donar a conéixer la importància de la Marjal com a ecosistema costaner, tant per la biodiversitat que alberga com per la seua funció dins del cicle de l’aigua. Una marjal ben conservada evita la intrusió del mar en els aqüífers d’aigua dolça. Al Centre d’Interpretació, també ens expliquen els aspectes culturals lligats a la història de la Marjal de la Safor.

Dies: de dimecres a divendres, de 9 a 17 h; dissabtes i diumenges, de 9 a 14 h. Informació i reserves per a escolars i grups: www.medinatural.gandia.org o al telèfon 962840423.

Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell. Situat dins del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, aquest Centre ofereix visites guiades per a grups escolars i associacions, així com per a particulars. L’objectiu del Centre és donar a conéixer la importància d’aquest espai protegit, mostrant-nos els seus valors naturals i culturals, amb un enfocament especial cap a la seua conservació. El Centre compta amb una sala dedicada a la Cova del Parpalló, amb rèpliques del seu art i ferramentes prehistòriques.

Dies: de dimecres a divendres, de 9 a 17 h; dissabtes i diumenges, de 9 a 14 h. Informació i reserves per a escolars i grups: www.medinatural.gandia.org o al telèfon 962877000.

Cova del Parpalló. Situada dins del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, la Cova del Parpalló és una de les coves més importants del Paleolític Superior, època en què els humans eren caçadors-recol·lectors i el planeta passava la darrera època glacial coneguda. En aquest marc, l’home de Parpalló va desenvolupar el seu art sobre plaquetes de pedra. Les troballes artístiques a Parpalló representen una enciclopèdia de l’art Paleolític mediterrani. La Cova del Parpalló està oberta a visites guiades per a escolars i particulars. Els escolars poden reservar per a dimecres, dijous o divendres. Les visites a particulars estan programades per a dissabtes i diumenges, en horaris de 10 i 12 h. Es recomana reserva anticipada. Informació i reserves: www.medinatural.gandia.org o al telèfon 962877000, en horari del Centre d’Interpretació.

Matrícula oberta durant tot el curs. Activitats gratuïtes.Informació i matrícula al carrer de Santa Anna, 57 (Centre Social José Giner)

Telèfon 962870823

CENTRE DE DIA DE MENORS SANTA ANNA

Activitats per a xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys:

- Ludoteca: Jocs de taula, racó de disfresses i maquillatge, racó de la casa i la botiga, racó de cotxes, racó de construccions, racó del bar, etc.

- Tallers: manualitats, teatre, expressió corporal, música, dansa lliure, experiments, jocs cooperatius, etc.

· Horari a triar entre dos torns:

- Torn 1: dilluns, de 17.30 h a 18.30 h; dimarts i dijous, de 17.30 h a 19.30 h

- Torn 2: dilluns, de 18.30 h a 19.30 h; dimecres i divendres, de 17.30 h a 19.30 h

Activitats per a joves de 12 a 16 anys:

- Jocs: de taula i per a joves

- Tallers: manualitats, teatre, expressió corporal, cooperatius, de coneixement personal, etc.

- Pel·lícula: rodatge d’una pel·lícula realitzada pels alumnes.

· Horari a triar entre dos torns:

- Torn 1: dilluns i dimecres, de 19.30 h a 21.00 h

- Torn 2: dimarts i dijous, de 19.30 h a 21.00 h

Període d’activitats: d’octubre de 2014 a juny de 20155

41 DESEMBRE · 2014

Page 42: El full desembre 2014

42242

ALTRES ACTIvITATS

TEATRE DEL RAVALDivendres 12 de desembre, a les 22.30 h Aarrgghhff!!!, de Cía. Eugenia Manzanera

Idioma: grammelot | Durada: 60 minuts | Preu: 10 €

Espectacle de clown-cabaret | Autores: Eugenia Manzanera i Gloria Sanvicente | Directores: Eugenia Manzanera i Gloria Sanvicente | Intèrpret: Eugenia Manzanera

Clown-cabaret en llengua grammelot. Ein? “Grammelot” és un terme d’origen francés, encunyat pels còmics de l’art a les acaballes del segle XVI. Significa —Dario Fo dixit— «joc onomatopeic d’un discurs, articulat arbitràriament, però capaç de transmetre, amb l’ajuda de gestos, ritmes i sonoritats particulars, un discurs complet». En Aarrgghhff!!! Eugenia Manzanera, la Paya–Sasa, no parla cap idioma conegut en aquest planeta, però els usa tots.

ASSOCIACIÓ BANC DEL TEMPS GANDIAHola amics, us informem dels tallers que estan realitzant-se des del Banc del Temps Gandia. Si voleu assistir a algun, ho heu de comunicar i inscriure-vos prèviament. Esperem que siguen del vostre gust i que participeu.

- DILLUNS: tallers creatius, de 17.30 a 18.30 h

- DIMARTS: Ioga, d’11.15 a 12.15 h

- DIMECRES: Anglés Iniciació, de 10 a11 h | Conversa Anglés Avançat d’11.30 a 12.30 h | Conversa Anglés Mitjà, de 12 a 13 h | Balli llatí, de 17.30 a 18.30 h

- DIVENDRES: Conversa Castellà, de 10 a 11 h | Conversa Francés, d’11.30 a 12.30 h

- Divendres 12 desembre, de 17.30 a 19.30 hores: MERCAT DE CANVI- TRUEQUE ESPECIAL NADAL a l’Alqueria Laborde.

El Banc del Temps és un projecte de l’Associació Banc del Temps Gandia, que co-mença a funcionar al novembre de 2011. El Banc del Temps Gandia naix amb el propòsit d’ampliar la xarxa de suport informal (formada per família, amics i veïns) de les persones que estiguen dispostes a dedicar part del seu temps a ajudar els altres socis del banc del temps en alguna necessitat que tinguen i, de la mateixa manera, poder rebre ajuda i serveis que ne-cessiten en algun moment. El banc del temps crea una base de dades i facilita els intercanvis de serveis, tots amb el mateix valor: el temps, mesurat en hores. El Banc del Temps Gandia estarà a la teua disposició, per a qualsevol con-sulta, els dimecres, de 10.30 h a 13 h i de 17.30 h a 19.30 h, i els divendres, de 10.30 h a 13 h, a Alqueria Laborde (antiga Gandia TV), a la carretera del Grau s/n de Gandia, i amb total disponibilitat en Facebook: http://www.facebook.com/bdtgandia

Informació i contacte:962 951 200 | [email protected]

Totes les vesprades, la Biblioteca rep la visita d’un ratolí de camp que gaudeix amb el relat de la bibliotecària. El ratolí s’amaga entre els llibres i somia viure aventures com les dels protagonistes dels contes: Fréderick, el grúfal, la rateta Coqueta, Martín… Un dia, dins la biblioteca, el nostre ratolinet serà vigilat per terribles feres.

Nadal en família, Nadal al Raval

I, prepareu-vos per a la Campanya de Nadal que estem cuinant!

Consulteu la nostra pàgina web i connecteu-vos a les xarxes socials per a no perdre-vos la informació dels tallers i espectacles que estem enllestint.

www.teatreravalgandia.org | Facebook Teatre del Raval Gandia | Twitter @TeatreRavalG

Teatre del Raval

C/ Sant Ramon, 8 | 46702 - Gandia

Informació i reservesTel. 962 866 532 | [email protected]

Descompte del 30% en tots els espectacles per als alumnes del Campus de Gandia-UPV

Més informaciówww.teatreravalgandia.org

Facebook Teatre del Raval Gandia | Twitter @TeatreRavalG

Dissabte 20 de desembre, a les 18.00 h

Històries de ratolins, de Cía. Elisa M. Matallín

Idioma: valencià-castellà | Durada: 45 minuts | Preu: 5 €

Autora: Elisa M. Matallín | Directors: Elisa M. Matallín i Ximo Vidal | Intèrprets: Francesc Burgos i Elisa M. Matallín

Espectacle de teatre narratiu, manipulació d’objectes i música en directe, dins el festival “Sona Baixet”, una mostra itinerant d’espectacles per a la xicalla, on el principal motor són la música popular i contemporània i la posada en escena teatral, des d’una perspectiva oberta.

Page 43: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201443 MB 2DESD434 EM REBR

ALTRES ACTIvITATS

ASSOCIACIÓ CULTURAL HYPATIA- Sábado 13 de Diciembre, a las 18,30 horas en Fomento. Conferencia de Jorge Lomar: “Vivir en la unidad”. La asistencia es libre y gratuita.

- Sábado 20 de Diciembre, a las 18,30 horas en Fomento.

Cine Fórum sobre el video de Enric Corbera: “Un curso de milagros”. La asistencia es libre y gratuita.

Información y contacto:http://associacioculturalhypatia.blogspot.com.es | Tel. 625677979

ASOCIACION INTERCULTURAL MIDRASHIC

· Taller de Iniciación a la Radio

Sábados: 9.30 a 13.30 Foro de Convivencia Manuel Broseta, C/Cervenates 24, Gandia,

Iniciación en el arte de la comunicación. Trabajos de locución, producción, control y edición

de sonido.

· Taller de Teatro

Lunes: 19.30 a 21.00 h. Centro Social Roig de Corella, C/ Ciudad Laval 22, Gandia

· Curso de Francés

Martes y jueves: 17.00 a 19.00 h. Foro de Conviv. Manuel Broseta, C/Cervenates 24,.

· Tertulias de Francés

Lunes: 17.00 a 19.00 h. Foro de Convivencia Manuel Broseta, C/Cervenates 24, Gandia

Espacio Interactivo, mejora tus conocimientos del Idioma participa de nuestra tertulia.

· Curso de Corte y Confección

Miércoles de 09.30 a 11.30 h. Centro Social Roig de Corella, C/ Ciudad Laval 22, Gandia

Beatriz Mayorga Salazar

· Taller de Artesanía “Tejiendo Redes”

Martes: 18.30 a 20.00 h. Foro de Convivencia Manuel Broseta, C/Cervenates 24, Gandia

Espacio de encuentro e intercambio. Técnicas artesanales con lana, hilo y trapillo.

Manualidades y reciclado que expresen la creatividad.

· Risoterapia - Arterapia

Talleres varios para reconocer y trabajar nuestras habilidades sociales y emociones:

. Asesoramiento en Extranjería | Foro de Convivencia Manuel Broseta.

· Asesoramiento en Extranjería | Martes: 10.00 a 13.00 jueves de 18.00 a20.00 Foro de

Convivencia Manuel Broseta, C/Cervenates 24, Gandia.

· Italiano TurÍstico | Foro de Convivencia Manuel Broseta | C/Cervenates 24, Gandia

Otras Actividades y Servicios

Cursos de integración: Escuela de acogida, Valenciano, Castellano

familiares, educativos, otros. Barrios del Tercer Lado

El objetivo de nuestras actividades es garantizar la integración y cohesión social de toda la ciudadanía en pos de una convivencia pacífica basada en la participación y el respeto a la diversidad.

Infórmate y apúntate: C/Cervantes 24, Despacho 107 – Tel. 633 562 544

REGIDORIA D’IGUALTAT I DONAPROGRAMA COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE: SÍ QUE ES POT VÉNCER LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

DIA 2 | PRESENTACIÓ | Ajuntament de Gandia | 19.00 h

NOTA DE PREMSA I PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA PER UNA ELECCIÓ DE JOGUETS NO SEXISTA | A càrrec d’Emi Climent, regidora d’Igualtat i Dona

DIA 4 | CONFERÈNCIA | Casa de la Cultura Marques González de Quiròs | 18.00 h

CONFERÈNCIA “ELS JOGUETS NO TENEN SEXE” | A càrrec de Mª José Fernández, psi-còloga especialista en família. | Dirigit a: mares, pares i públic en general

JUNTA DE DISTRICTE PLAÇA EL·LÍPTICA-REPÚBLICA ARGENTINA23 dimarts

CAVALCADA DEL PARE NOEL

Eixirà a les 18 hores, des de la plaça de Crist Rei fins a la plaça El·líptica

Page 44: El full desembre 2014

ALTRES ACTIvITATS

CORAL VELES E VENTSConcierto de Navidad de la Coral Veles e Vents

Sábado 20 de diciembre a las 20:30 horas en la Iglesia de la Escola Pia.

La Coral Veles e Vents afronta en esta ocasión el que, tal vez, sea el concierto de Navidad más divertido que han interpretado hasta la fecha, buscando llegar a un público de todas las edades y gustos. Como siempre, los villancicos serán parte fundamental del repertorio, con la interpretación de algunos de los más tradicionales entre ellos, como “El tamborilero”, “Los campanilleros” o “White Christmas”. A éstos se unen villancicos también muy conocidos, pero con arreglos más modernos, como es el caso de “Noche de paz”. La parte de repertorio más innovadora radica en canciones pop, tanto a capella como con acompañamiento musical, muy conocidas (“What a Wonderful World”) o villancicos no religiosos (“Jingle Bell Rock” y “Happy Xmas (Was is Over) de John Lennon). También el gospel, con la canción “I Will Follow Him” de la película Sister Act, tendrá su momento en la actuación.

REPRESENTACIÓ MUSICALEl Cant de la Sibil·la

Diumenge 21 de desembre a l`Església de la Seu Col·legiata. 19.30 h. Entrada lliure

Participen: Cor de Benirredrà, Cor Sant Blai de Potries i Escola de Música del Grau de Gandia | Direcció artística: Juan Miguel Terrazas Samper

Representació del Cant de la Sibil·la, juntament amb la interpretació de polifonies incloses en el Cançoner de Gandia, així com nadales tradicionals i locals, on destaca la reestrena de l’Havanera Nadalenca.

Page 45: El full desembre 2014

DESEMBRE · 201445 MB 2DESD54 EM REBR

ALTRES ACTIvITATS

Més informació en www.gandia.upv.es. Per posar-se en contacte amb la gestió d’espais del Campus de Gandia, cal contactar amb [email protected]

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA-CAMPUS DE GANDIAAGENDA CULTURALFood Fair

Dates: 4 de desembre, a migdia | Lloc: Àgora del Campus de Gandia

Més informació: Estudiants d’altres països i estudiants locals cuinen plats típics dels seus països i els ofereixen a la comunitat universitària, en un esdeveniment festiu d’aires nadalencs; actuen grups de música del campus en directe i s’organitzen sortejos i jocs.

Exposició Philosophia, del dissenyador Xosé Teiga

Dates: del 10 de desembre al 30 de gener | Lloc: Campus de Gandia UPV

Més informació: Xosé Teiga és un referent actual de disseny gallec. El seu treball reflecteix, amb exactitud, el seu mètode, inspirat en l’Escola Suïssa. L’exposició recopila els seus millors treballs, que reflecteixen la seua capacitat de sintetitzar la personalitat de l’empresa, a través d’un concepte de disseny concret i net, que no dubta a impregnar d’expressió i emoció, si el projecte amb què treballa ho requereix.

Conferència Xosé Teiga

Dates: 16 de desembre | Lloc: Campus de Gandia UPV

Més informació: titulat en Belles Arts, Disseny Gràfic i Arquitectura efímera, fins ara Xosé Teiga ha guanyat 110 premis nacionals i internacionals (Cannes Lions, Graphis NY, Laus, Anuaria, Wolda, Design and Design...) i, actualment, compagina la seua feina en Xosé Teiga Studio amb la docència a la Universidade de Vigo.

FORMACIÓ PERMANENT, AMB INSCRIPCIÓ OBERTA EN DESEMBRE,EN EL WEB www.cfp.upv.es Sessió Tècnica “Salud Cardiovascular: Dieta i exercici físic”

Data: 4 de desembre, 18.00 a 21.00 hores. | Lloc Sala de Conferències 2, Campus Gandia UPV

Preu: Alumne/a de Grau: GRATUÏT + 5 € (taxes secretaria) | Més informació: Carlos Montaner Sesmero (ponent) https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/cursos/sesion-tecnica-salud-cardiovascular--dieta-y-ejercicio-fisico_idiomaes-menuupvtrue-cid39090.html

Sessió Tècnica “Busseig. Protocol d’Actuació davant l’Encallada de Cetacis”

Data: 15 de desembre, 18.00 a 21.00 hores | Lloc: Sala de Conferències 2, Campus Gandia UPV

Preu: Alumne/a de Grau: GRATUÏT + 5 € (taxes secretaria) | Més informació: Patricia Gozalbes Aparicio (ponent). | Objectius: proporcionar pautes d’actuació, davant l’encallada de cetacis, basades en els protocols elaborats, per assegurar la correcta manipulació d’aquests animals.

https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/cursos/sesion-tecnica-buceo--protocolo-de-actuacion-ante-varamiento-de-cetaceos_idiomaes-menuupvtrue-cid39088.html

ESTRATÈGIES CREATIVES APLICADES AL MÀRQUETING I LA PUBLICITAT

Dates: 16 i 17 de desembre de 2014 | Horari: de 17 a 21 h

Aula: 30 Campus Gandia UPV

Preu: 120 € UPV; 200 €, resta | Més informació: Es tracta d’aplicar tècniques creatives orientades al màrqueting directe i la publicitat per a la promoció i difusió de serveis, productes o comerços.

TÈCNIQUES DE NEGOCIACIÓ. LA NEGOCIACIÓ POLIÈDRICA

Dates: 18 de desembre de 2014 | Horari: de 16.30 a 20.30 h | Aula: 30 Campus Gandia UPV

Preu: 20 € tots els participants | Més informació: els alumnes seran capaços de plantejar estratègies i tàctiques, que podran posar en pràctica al llarg de la sessió, en una simulació de negociació entre els participants, el resultat individual dels quals serà la resolució de les accions empreses per tots els membres.

GLOBAL GAME JAM GANDIA

Dates: del 24 al 26 de gener de 2015 | Horari: dia 24, horari de vesprada, i resta, tot el dia

Aula: sala de conferències Campus Gandia UPV

Preu: 20 € tots els participants

Més informació: La Game Jam és una trobada que se celebra simultàniament en més de 240 ciutats de tot el món per a creadors i gent apassionada dels videojocs.

Els participants s’agrupen en equips menuts i tracten de desenvolupar un videojoc en només 48 hores, seguint les condicions de l’organització central en un entorn de creació i innovació, mentre es diverteixen fent videojocs.

PLAY LAB GANDIA

Dates: del 27 al 30 de gener de 2015 | Horari: de 9.00 a 20.00 h

Aula: Sala de Conferències Campus Gandia UPV

Preu: 15 € tots; 10 €, participants Global Game Jam Gandia

Breu descripció: PlayLab és un espai híbrid per a la innovació i el desenvolupament de videojocs i aplicacions derivades d’aquests, on es busca la col·laboració entre perfils de diferents disciplines, tant tècniques com socials, artístiques i/o científiques. Els participants treballaran amb experts i professionals, en àmbits diferents dels videojocs, i plantejaran projectes dels quals es farà un seguiment, més enllà del mateix Play Lab Gandia.

Page 46: El full desembre 2014

46446

InFORMACIÓ

CASA DE CULTURA MARQUÉS GONZÁLEZ DE QUIRÓS

Passeig de les Germanies, 13 - Tel. 96 295 95 35

Horari: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h · [email protected]

UNIVERSITAT POPULAR DE GANDIA

Plaça Loreto, 4 - Tel. 96 295 95 15

Horari: de dilluns a dijous, de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h

Divendres, de 9.00 a13.30 h · [email protected]

CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA - UV

C/ Tossal, 8 - Tel. 96 204 48 20 - Fax. 96 204 47 25

Horari: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 16.30 a 19.00 h

[email protected] |http://cig.uv.es/

MUSEU ARQUEOLÒGIC DE GANDIA - MAGa

C/ Hospital, 20 - Tel. 96 295 95 40

Horari: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 19.00 h

Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h

Tancat els dilluns, excepte festius

Entrada 2 € - Reduïda per a grups, menors de 25 anys i majors de 65 anys: 1 €

Gratuïta els diumenges i festius

[email protected] | www.magamuseu.org

OFICINA JOVE DE GANDIA

C/ Tossal, 8 - 46701 Gandia

Tel. 96 296 66 70 | ofi cinajove@ofi cinajove.es

Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h

Dissabtes, de 10.00 a 14.00 h

MUSEU FALLER

C/ Sant Martí de Porres, 29 - Tel. 96 296 68 19 (informació i reserves)

Horari d’hivern: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 h - Diumen-

ges, d’11.00 a 14.00 h

Horari d’estiu: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 18.00 a 21.00 h - Dilluns,

tancat. Festius, obert d’11.00 a 14.00 h

[email protected] | www.museufaller.org

INSTITUT MUNICIPAL D’ARXIUS I BIBLIOTEQUES - IMAB

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

Plaça Rei En Jaume, 10

Tel. 96 295 95 67

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a

14.00 h. Dilluns, de 17.00 a 19.00 h

BIBLIOTECA CENTRAL

CONVENT DE SANT ROC

Plaça Rei En Jaume, 10

Tel. 96 295 95 55

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a

21.00 h. Dissabtes, de 10.00 a 13.30 h

BIBLIOTECA INFANTIL JUVENIL

Plaça Rei En Jaume, 10

Tel. 96 295 95 95 (Infantil)

[email protected]

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 16.00 a

20.30 h. Dissabtes, de 10.00 a 13.30 h

BIBLIOTECA DE BENIOPA

L’Aigüera, 1

Tel. 96 287 43 87

[email protected]

Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h.

Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a

20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat

BIBLIOTECA DE

BENIPEIXCAR - RAVAL

Ferrocarril d’Alcoi, 3

Tel. 96 295 98 09

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 14.00 a

21.00 h

BIBLIOTECA DEL GRAU

Mare de Déu Blanqueta, s/n

Tel. 96 284 82 18

[email protected]

Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h

Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a

20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat

BIBLIOTECA PARC DE L’ESTACIÓ

Parc de l’Estació, s/n

Tel. 96 295 98 19

[email protected]

Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h

Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a

20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat

BIBLIOTECA DE SANTA ANNA

Plaça Santa Anna, s/n

Tel. 96 286 74 51

[email protected]

Horari: de dilluns a divendres, de 17.00 a

20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat

Consulteu la programació en la web municipal www.gandia.org (secció de Cultura).Segui-nos, també, al facebook de Cultura Gandia i Teatre Serrano i al Twitter @CulturaGandia i @SerranoTeatre

Page 47: El full desembre 2014
Page 48: El full desembre 2014