diari del 7 d'agost de 2012

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012 / NÚM. 2.118 / ANY 9 ANDORRA Pàgina 9 Tati Masià Final de festa amb arrossada popular La festa major d’Andorra la Vella es clou amb una arros- sada popular que reparteix 1.200 racions. Els restauradors de Guillemó estan satisfets. ANDORRA Pàgina 6 Molts establiments compleixen els requisits de la seva categoria AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 L’optimització del transport públic passaria per un sistema d’informació Joan Tomàs ratifica la seva penúltima posició en tir als Jocs i es mostra decebut Pàgina 15 El BC River Andorra aconsegueix finalment incorporar Marc Blanch Pàgina 15 ESPORTS El Pas de la Casa proposarà una fira de l’esquí per conèixer les novetats de la temporada ANDORRA Pàgina 7 El Comú de Sant Julià aconsegueix una rebaixa del lloguer del prat del Senzill ANDORRA Pàgina 7 El Palau de Gel treballa en nous productes per poder atreure més públic del país ANDORRA Pàgina 8 Les germanes Romiti inauguren demà el cicle d’orgue amb música italiana barroca CULTURA Pàgina 13

Upload: bondiand

Post on 14-Jun-2015

554 views

Category:

News & Politics


12 download

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia !! :)

TRANSCRIPT

Page 1: Diari del 7 d'agost de 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

mar

ts, 7

d’a

gost

del

201

2 / n

úm. 2

.118

/ an

y 9

ANDORRA Pàgina 9

Tati Masià

Final de festa amb arrossada popular

la festa major d’andorra la Vella es clou amb una arros-sada popular que reparteix 1.200 racions. els restauradors de guillemó estan satisfets.

ANDORRA Pàgina 6

Molts establiments compleixen els

requisits de la seva categoria

Avui és NOtíciA Pàgina 3

L’optimització del transport públic passaria per un

sistema d’informació

Joan tomàs ratifica la seva penúltima posició en tir als Jocs i es mostra decebut

Pàgina 15

El Bc River Andorra aconsegueix finalment incorporar Marc Blanch

Pàgina 15

EsPORts

El Pas de la casa proposarà una fira de l’esquí per conèixer les novetats de la temporada

ANDORRA Pàgina 7

El comú de sant Julià aconsegueix una rebaixa del lloguer del prat del senzill

ANDORRA Pàgina 7

El Palau de Gel treballa en nous productes per poder atreure més públic del país

ANDORRA Pàgina 8

Les germanes Romiti inauguren demà el cicle d’orgue amb música italiana barroca

cuLtuRA Pàgina 13

Page 2: Diari del 7 d'agost de 2012

DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012 D’INTERÈS2

RESTAURANT TIC-TAPA FemAniversaris, comunions

Comiat de solters/es Sopars d’empresa, etc.

Tenim saló privatMenjar per emportar-se

Escaldes-EngordanyTel:+376 813 969

[email protected] Tic Tapa Rest. Tic Tapa Rest.

UN ESPAI CADA VEGADA MÉS......MÉS AGRADABLE

GRAN SELECCIÓ DE TAPES - ARROSSOSPERNIL DE JABUGO - CARNS - PEIX, MARISC

CUINA PERMANENT oberta de les 12.00 a les 2.30 h

MENÚ DEL DIAMENÚ CARTA

MENÚ DE TAPESMENÚ DE MARISCADA

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

4/14

7/20

10/22

12/23

13/24

12/25

10/22

9/21

7/20

10/21

12/26

[email protected]

Recuperació de les màximesSol i anticicló

Aquest matí les temperatures encara han estat una mica més baixes i la fresqueta s’ha notat, però, com bé es diu, és tan sols fl or d’un dia per-què avui mateix la tendència és que pugin les temperatures de forma clara, a l’espera que es disparin cap amunt a partir de dimecres i dij ous. Aquest matí el cel estarà poc ennuvolat. Única-ment a la cara nord quedaran núvols baixos. A la resta hi haurà sol i, durant la tarda, algunes nu-volades que no donaran precipitacions. El vent bufarà moderat amb alguna ràfega forta als cims que pot arribar als 40 quilòmetres per hora. En alçada la fresca encara serà més que notable, com a mínim fi ns a la tarda. Que tinguin un BONDIA.

Quart minvant

06.52 h21.06 h

Page 3: Diari del 7 d'agost de 2012

3Dimarts, 7 D’agost Del 2012

L’any passat el consum de car-burants per a locomoció va re-presentar, en tones equivalent de petroli (TEP), el 39% del con-sum global d’energia del país, i el 100% d’aquest consum proce-deix del petroli, ja sigui gasoli-na o gasoil, tal com es posa en relleu al Llibre blanc de l’energia. És per aquest motiu, i amb la intenció de reduir aquest con-sum, que dues de les propostes que inclou el document són po-tenciar l’ús del vehicle elèctric i fomentar el transport públic.

Pel que fa al segon aspecte, la proposta inclosa en el document se centra en la millora del servei i l’eix fonamental seria “dispo-sar, per part de les empreses concessionàries del servei, d’un sistema d’ajuda a l’explotació i informació” que servís perquè els usuaris tinguessin informa-ció a les parades i també perquè des del Govern es pogués fer un seguiment més exhaustiu de la qualitat del servei, tenint en compte que així podria disposar de dades fidels sobre els horaris i les freqüències de pas.

Aquest sistema, tal com es posa en relleu en aquest llibre blanc, a més d’oferir la possibi-litat que hi hagués informació a les parades també serviria per-què els usuaris que fossin dins el vehicle poguessin disposar de la mateixa informació. A més a més, el sistema encara podria anar més enllà a través de la cre-ació d’una pàgina web per oferir més dades.

Una altra de les propostes relacionades amb el transport públic és la millora de les para-des d’autobús. En aquest sentit, es parla d’una optimització que servís per ampliar-ne les dimen-sions, però sense que tinguessin cap afectació en el trànsit rodat i sense que suposessin tampoc una reducció de l’espai disponi-ble a les voravies.

Així mateix, una altra de les propostes que es fan en relació amb les parades d’autobús són que hi pugui haver la informa-ció de les diferents línies i re-correguts. També es proposa equipar les parades, especial-ment aquelles més importants, amb panells d’informació que serveixin perquè els usuaris puguin saber el temps d’espera dels autobusos, ja que afegeixen que aquest aspecte suposaria un valor afegit “molt valorat i reco-negut” pels viatgers.

Pel que fa a les mesures de circulació que haurien d’acom-panyar aquestes millores al transport públic, el Llibre blanc posa en relleu que les decisions i autoritzacions de mobilitat han de tenir en compte el transport públic, procurant “donar-li pri-

oritat” perquè es pugui mante-nir un servei de qualitat i que aquesta no en resulti afectada. En aquest sentit, afegeixen que aquest aspecte s’hauria de tenir en compte a l’hora de planificar obres o esdeveniments que pu-guin tenir algun impacte en la mobilitat.

vehicles elèctricsRespecte al vehicle elèctric, es posa en relleu que les previsi-ons de consum d’energia a llarg termini estimen una penetració important d’aquest nou mitjà de transport. Així, s’afegeix que, tot i que la implantació és ara lenta, a llarg termini s’ha de fer a un ritme més alt, de manera que el 2050 sigui del 50%.

A més a més, es destaca que les millores d’eficiència en els

motors de combustió interna representaran un 20% d’estalvi respecte als valors actuals. Això fa que les previsions per a l’any 2050 estimin una reducció del combustible derivat del petroli que es destina a automoció i que el vehicle elèctric pugui repre-sentar el 32% del consum global d’energia per a locomoció.

Quant als cotxes elèctrics, es remarca que, amb l’objectiu de limitar l’impacte ambiental i reduir els costos de les recàrre-gues, s’ha de facilitar que tin-guin lloc preferentment de nit, cosa que comporta que s’hagi d’instal·lar punts de càrrega als domicilis o allà on els vehicles estan estacionats habitualment.

Perquè l’ús del vehicle elèc-tric pugui ser generalitzat, s’hauran de dur a terme un se-guit d’accions. En aquest sentit, es posa en relleu que el Codi de circulació actual estipula que només tenen dret a la matricu-lació d’ús normal els vehicles amb una relació de potència/pes superior a 0,0285 quilowatts per quilogram i que aquells que hi

estiguin per sota han de ser ma-triculats com a vehicles especi-als. En aquest sentit, s’assenyala que molts dels vehicles elèctrics estan per sota d’aquesta relació i, per tant, caldria fer el canvi es-caient al codi.

Respecte a la normativa a desenvolupar per fer viable la implantació d’aquests vehicles, es posa en relleu que la legisla-ció actual en matèria de distri-bució elèctrica només autoritza la comercialització d’electricitat a empreses distribuïdores que estiguin inscrites com a tals al registre de comerç.

I per facilitar la implantació s’haurà definir i regular, segons s’exposa en aquest document, els sistemes de càrrega tant en llocs privats com en públics, així com el preu de la càrrega, els agents comercials autorit-zats i el sistema de pagament. Per aquest motiu s’afegeix que caldrà desenvolupar, simultàni-ament, un sistema de pagament àgil i unificat a tot el territori.

També se subratlla que s’hau-rà de facilitar la càrrega dels vehicles, i en aquest sentit es posa en relleu que quan estigui generalitzat l’ús d’aquests au-tomòbils serà imprescindible que la gran majoria de les càr-regues tinguin lloc de nit, per evitar sobrecàrregues a la xar-xa de distribució i transport de l’electricitat. És més, el mateix document especifica que cal an-ticipar-se i prendre mesures per evitar la sobrecàrrega establint una normativa que prevegi la instal·lació de punts de càrrega en edificis nous.

En aquest sentit, s’afegeix que caldria desenvolupar la norma-tiva per regular la implantació progressiva de punts de càrre-ga en edificis existents. També és necessari, afegeixen, regular i promoure l’equipament de punts de recàrrega de vehicles en instal·lacions de pàrquings públics i a la via pública.

L’optimització del transport públic passaria per un sistema d’informació

millores en la mobilitat

RedaccióanDorra la Vella

El ‘Llibre blanc de l’energia’ aposta per un servei que informi els usuaris d’horaris i freqüènciestati masià

el ‘llibre blanc’ aposta per fer una mobilitat més sostenible.

També es proposa canvis a les parades, que passarien per un

millor equipament

Una altra aposta és el vehicle elèctric, a través de certes millores com els punts de càrrega

Page 4: Diari del 7 d'agost de 2012

OPINIÓ4 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

LA VEU DEL POBLE S. A. PRESIDENT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SECRETARI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GERENT Thomas Kampfraat

BONDIA DIRECTOR Marc Segalés CAP DE REDACCIÓ Marta Fernández REDACCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CORRECCIÓ M. Àngels Sala MAQUETACIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FOTOGRAFIA Tatiana Masià, Iñaki Rubio, COMERCIAL I ADMINISTRACIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez DISTRIBUCIÓ Premsa distribució TRANSPORT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.adDIRE

CTOR

I

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BONDIA es refl ecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

EDITORIAL

Una classifi cació més estrictaDes del Govern han posat en relleu que al llarg d’aquest any han dut a terme 409 inspeccions a establiments hotelers i, en general, sembla que el resultat d’aquestes inspeccions és positiu, ja que un cop es ve-rifi quen les mancances aquestes són soluci-onades, a grans trets, ja que quan els ins-pectors duen a terme una segona inspecció comproven que els establiments han respost de manera satisfactòria a les seves recoma-nacions. Encara que això sigui així, ja hem posat en relleu en més d’una ocasió que cal una revisió aprofundida de la classifi cació hotelera, ja que d’aquesta manera s’aconse-

guirien uns criteris homogenis i sovint més exigents per a algunes de les categories. És cert que molts establiments han fet un gran esforç per adaptar les seves instal·lacions i oferir el millor servei als clients, però en el cas d’altres és evident que encara hi ha feina a fer. A més, cal destacar que, a banda de les instal·lacions, cal tenir en compte el servei que es dóna al client, i en aquest sentit és evident que s’ha de fer un esforç per oferir una formació continuada al personal per-què el seu tracte i la seva aten-ció estiguin caracteritzats per l’excel·lència.

A Andorra apareixen habitualment quan s’acosten les eleccions i, encara que tothom sap quins són i qui hi escriu en realitat, no deixen de fer un soroll considerable.

La xarxa social més gran del món, Face-book, adverteix en un estudi publicat recent-ment que 83.000.000 comptes són falsos, du-plicats o dedicats a l’spam. Sumen tant com el doble dels habitants d’Espanya, o gairebé el 9% de tota la massa d’usuaris de Facebook, segons estimen les dades proporcionades a instàncies dels resultats que presentava fa uns dies sobre el seu segon trimestre de l’exercici fi scal.

En l’informe s’hi desglossen les mètriques exactes dels usuaris per països que es con-sideren actius de la xarxa social o que l’han abandonat sense tancar el compte. Les raons poden ser variades, però Facebook discrimi-na els seus contactes falsos basant-se en tres criteris: els duplicats, aquells que posseeixen dos comptes de Facebook; els inclassifi cables, que il·lustren empreses, objectes o animals, i els indesitjables, que són aquells creats per enviar spam i provocar danys a la web. Se-gons aquest estudi, el 4,8% dels comptes fal-sos són de comptes duplicats; el 2,4%, d’in-classifi cables, i l’1,5%, d’indesitjables.

Per calcular els usuaris actius o reals, Face-book utilitza dos mesuradors (un diari i l’al-tre mensual), els que comptabilitzen aquells comptes que han registrat un inici de sessió a Facebook, visita de la web o aplicació per a un dispositiu mòbil, aquells que van prendre una acció per compartir continguts amb els seus amics de la xarxa, o a través d’un ter-cer que és integrat amb Facebook, en un dia

determinat. Aquests resultats es mostren en gràfi cs dissenyats per àrees geogràfi ques, i tots mostren xifres creixents d’usuaris actius, causa de l’increment del nombre d’usuaris nous de la xarxa social des de la seva expan-sió el 2009. D’altra banda, l’indicador d’acti-vitat mensual elabora el mateix gràfi c amb els comptes que han participat a Facebook en els últims 30 dies.

Tot i haver perdut gairebé la meitat del seu valor en borsa des de la seva sortida, Face-book s’erigeix com la xarxa més important de la web i el seu nombre d’usuaris és sinònim de l’èxit social que té, i per tant, de les pos-sibilitats publicitàries d’impacte dels seus missatges. Com afi rma també en el comuni-cat, la publicitat és la totalitat dels ingressos que suporta la infraestructura de pagaments que permet als usuaris adquirir productes virtuals i digitals dels desenvolupadors de la plataforma. Per això, la xarxa social s’afanya a buscar i eliminar aquests comptes falsos, que embruten les estadístiques del seu èxit real. No obstant això, també adverteix que el nombre d’usuaris nous registrats irremeia-blement decreixerà, donada la gran expansió internacional que ja té Facebook en aquests moments.

Aquesta és la primera vegada que Face-book denuncia ofi cialment el volum dels seus comptes falsos, cosa que no deixa de sorprendre per la seva dimensió gegant.

¿Quants fakes hi deu haver a la xarxa an-dorrana? Estic segur que tu en coneixes més d’un...

Fins dimarts que ve, ens veiem a la xarxa.

Els 83 milions de perfi lsfalsos de Facebook

FERNANDO BLANCO, DIRECTOR DE SOCIAL MEDIA DE 9MK

SISÈ GRAU

Cada matí, en despertar, sé que aquest dia serà fabulós, un dia que mai he viscut abans i que tindrà les seves experiències especials. Em sento feliç de viure.

Tinc el dret de viure plenament i en llibertat.

Dono a la Vida exactament el que desitjo que la Vida em doni a mi. Em sento feliç de viure. Estimo la vida!

El més important és que ens estimem a nosaltres mateixes.

Totes necessitem tenir molt clar que hem de començar per es-timar-nos a nosaltres mateixes. Molt sovint busquem l’home ideal perquè ens solucioni tots els problemes, tant si es tracta del pare, el nòvio o el marit. Ha arribat el moment de ser la dona ideal per nos-altres mateixes. ¿Com es fa, això? Comencem per mirar els nostres defectes, no per veure el que hi ha en nosaltres de dolent, sinó per adonar-nos de les barreres que hem triat i que ens impedeixen ser el que podem ser. I sense castigar-nos, eliminem aquestes barreres i fem canvis. Sí, moltes d’aquestes barreres són coses que vam apren-dre en la infància. Però si un cop les vam aprendre, ara podem les desaprendre. Reconeguem que estem disposades a aprendre a esti-mar-nos, i després desenvolupem unes quantes directrius:

La crítica és un acte inútil; amb ella mai s’aconsegueix res posi-tiu. No et critiquis; treu-te aquest pes ara mateix. Tampoc critiquis els altres, ja que els defectes que solem trobar en els altres són mers refl exos del que no ens agrada en nosaltres mateixos. Pensar nega-tivament d’una altra persona és una de les majors causes de limi-tació en la nostra vida. Només nosaltres ens jutgem, ni la Vida, ni Déu ni l’univers ens jutgen. Afi rma: “M’estimo i m’aprovo.”

Totes necessitem acabar amb això. Massa sovint ens agafen pors amb els nostres pensaments. Només podem tenir un pensament per vegada.

Aprenguem a pensar en forma d’afi rmacions positives. D’aques-ta manera la nostra forma de pensar millorarà la nostra vida. Si et sorprens fi cant-te por al cos, afi rma immediatament: “Deixo marxar la meva necessitat de fi car-me por al cos. Sóc una expressió divina i magnífi ca de la Vida, i des d’aquest moment visc plenament.”

Compromet-te en la relació que tens amb tu mateixa.

Ens comprometem molt en altres relacions, però a nosaltres ma-teixes ens deixem de banda. Només tenim temps per a nosaltres de tant en tant. Així doncs, ocupa’t realment de la persona que ets.

Cuitat del teu cor i de la teva ànima. Afi rma: “La persona que prefereixo sóc jo.”

Tractat com un ésser estimat: respecta’t i cuita’t. Quan t’estimis, estaràs més oberta per rebre l’amor d’altres persones. La Llei de l’Amor exigeix que enfoquis l’atenció en el que vols, no en el que no vols. Concentra’t a estimar-te. Afi rma: “M’estimo totalment ara mateix.”

Fes de l’alegria i la felicitat el centre de la teva vida.

L’alegria i la felicitat són sempre dins teu. Procura connectar-hi en el teu interior. Construeix la teva vida al voltant d’aquesta ale-gria. Una bona afi rmació per fer diàriament és: “L’alegria i la felici-tat són al centre del meu món.”

Estimo la vidaROSER RODRÍGUEZ JEREZ

TRIBUNA

Page 5: Diari del 7 d'agost de 2012

publicitat 5Dimarts, 7 D’agost Del 2012

Page 6: Diari del 7 d'agost de 2012

6 Dimarts, 7 D’agost Del 2012

Les vies d’accés al Principat van acollir ahir diversos quilòme-tres de retencions en diferents moments del dia. Les cues més importants es van registrar en-tre les 13 i les 13.30 a la N-145 i van arribar fins als 9 quilòme-tres d’entrada al país.

Aquestes retencions a la car-retera d’accés des d’Espanya es produeixen arran de les obres que s’hi estan realitzant, que comporten talls intermitents. Així, al llarg del matí es van registrar pics puntuals d’entra-da a les 12.30, a les 14.15 i a les 14.55 hores.

A dins de les fronteres del

Principat es van registrar cues de sortida pel riu Runer des de les 12.30 fins a les 14.40, aproxi-madament.

A la tarda, a partir de les 17.30 i fins poc després de les set del vespre hi va haver retencions de sortida del Pas de la Casa cap a França. Les cues van arribar als 3,5 quilòmetres.

Retencions de 9 quilòmetres per accedir al Principat

mobilitat

RedaccióanDorra la Vella

e. n.

també es van registrar cues de sortida per la frontera del riu Runer.

El Govern ha realitzat 409 ins-peccions a establiments turís-tics durant el primer semestre de l’any. En concret, al llarg de la primera meitat d’aquest 2012 el ministeri de Turisme ha re-visat 58 hotels, 7 aparthotels, 5 apartaments turístics, 8 empre-ses d’explotació d’apartaments moblats per a vacances (EEAM) i 331 apartaments moblats. Aquestes inspeccions es fan de forma periòdica per verificar que els allotjaments compleixen els requisits establerts als cor-responents reglaments de clas-sificació, un fet que es dóna en la majoria de casos.

En aquest sentit, tal com as-senyalen des de l’executiu, al-gunes vegades s’han detectat establiments que han fet millo-res o als quals els falta algun element que és obligatori en la categoria a què pertanyen. Així mateix, hi ha casos en què es donen aquestes dues situaci-ons a la vegada. Una vegada constatades les deficiències, el departament de Turisme comu-nica als allotjaments el resultat de la inspecció i la necessitat de fer els canvis que escaigui. Uns

quants dies més tard, es tornen a inspeccionar per verificar que les mancances s’han solucionat. Segons expliquen des del Go-vern, normalment en aquesta segona visita ja no es detecta “cap problema”.

Tot i així, cal destacar que al-guns allotjaments han canviat de classificació. Des de l’execu-tiu assenyalen que en aquests casos han estat els mateixos em-presaris els que han sol·licitat

passar a una categoria inferior a la que tenien.

pRoblemes amb l’accessibilitatTal com ha posat en relleu di-verses vegades l’Associació d’Empreses d’Allotjament Tu-rístic (AEAT), el compliment de les normes d’accessibilitat recollides a la llei que regula aquests tipus d’allotjaments és difícil. Segons va informar el Govern, aquest requisit “plan-

teja sovint mancances que els empresaris no arriben a soluci-onar”. Aquestes deficiències es registren en l’accés a l’edifici per arribar fins a l’apartament però no pas als apartaments en si.

L’AEAT remarca la gran di-ficultat per complir aquest re-quisit per l’elevada inversió que comporta o perquè hi ha edi-ficis que no es poden adaptar. Per aquest motiu, la qüestió de l’accessibilitat s’inclourà en la

propera modificació de la Llei general de l’allotjament turístic, que es preveu que es faci l’any que ve. L’executiu treballarà aquests canvis amb els actors implicats i, sobretot, amb l’as-sociació d’apartaments turístics.

Cal recordar que els aparta-ments moblats per a vacances es diferencien dels apartaments turístics en el fet que aquests es-tan situats en un mateix edifici, mentre que els apartaments mo-blats són unitats independents situades en immobles diferents.

Quant als allotjaments rurals, encara no n’hi ha cap de classifi-cat. La llei està aprovada i el Go-vern està ultimant el reglament amb l’Associació de Pagesos.

La majoria d’establiments compleixen amb els requisits de la seva categoria

tuRisme

m. s. c.anDorra la Vella

Al llarg del primer semestre d’aquest any s’han dut a terme 409 inspeccions als allotjamentsbondia

els allotjaments turístics inspeccionats no tenen mancances respecte als requisits fixats als reglaments de classificació.

Es canviarà la llei davant les dificultats per adequar l’accessibilitat

dels apartaments

Encara no hi ha cap allotjament rural

classificat i s’està ultimant el reglament

Page 7: Diari del 7 d'agost de 2012

andorra 7Dimarts, 7 D’agost Del 2012

Després de l’organització del mercat de les oportunitats, Ini-ciativa Publicitària del Pas de la Casa està estudiant la propera acció. Es tracta d’una fira de l’es-quí, que se celebraria coincidint amb els primers dies d’obertura de les pistes, tot i que no hi ha res de tancat. El principal escull és el finançament. El president de l’entitat, Jean-Jacques Carrié, va apuntar que, com a mínim, els empresaris del nucli encampadà necessiten al voltant de 25.000 euros per realitzar la campanya de comunicació de l’esdeveni-ment, la mateixa xifra que van invertir per promocionar el mer-cat de les oportunitats.

Amb aquesta quantitat es pot fer publicitat als autobusos i al metro de Tolosa i Perpinyà, a emissores de ràdio i a diaris com La Dépêche. Carrié va explicar que totes les iniciatives impul-sades pels empresaris són assu-mides per l’associació (que no té una gran capacitat econòmica), a més de la “petita ajuda” del Comú d’Encamp. El comerciant va explicar que la corporació veu amb bons ulls la iniciativa i que fins ara ha ajudat molt l’enti-tat. Tot i així, va recordar que “el Comú també va just de diners”.

La fira ha de servir per pre-

sentar les novetats de la nova temporada d’esquí. Així, es preveu que les botigues espe-cialitzades exposin en una vela els nous models de les diferents marques d’articles d’esports de neu per al 2013. A més, la troba-da també ha de comptar amb la participació de Grandvalira, que es planteja oferir forfets de tem-porada a preus més baixos.

Així mateix, també es tre-balla perquè a la fira hi siguin presents les empreses d’aparta-ments turístics i els hotelers, que promocionaran els establiments. Segons va exposar la presiden-ta de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic, Valérie

Lackner, la fira és “important per la temporada d’hivern”, ja que “ajudarà a portar més tu-ristes francesos”. Entre els visi-tants es planteja fer algun tipus de sorteig, com ara una estada al Pas de la Casa.

Carrié va destacar que l’aflu-ència turística al Pas s’ha redu-ït respecte a l’estiu passat. Tot i així, va afirmar que alguns sec-tors, com la roba o la marroqui-neria, han mantingut al juliol el nivell de facturació. Això no ha estat així en sectors com l’elec-trònica o la restauració. En tot cas, la impressió és que l’activi-tat que es registra al Pas és su-perior a la de la resta del país.

Una fira de l’esquí per conèixer les novetats de la temporada

pas de la casa

tati masià

la fira reuniria botigues d’esport, Grandvalira i allotjaments turístics.

En cas de realitzar-se, l’acció requerirà 25.000 euros per a publicitatm. s. c.anDorra la Vella

El Comú de Sant Julià de Lò-ria ha aconseguit una reducció del preu del lloguer del prat del Senzill. La renegociació del contracte d’arrendament acor-dada comportarà una rebaixa de més de la meitat del preu que es satisfeia fins ara. Així, es passarà de pagar 45.600 eu-ros anuals a 21.600 euros. Això representa que la corporació oferirà per aquesta zona 1.800 euros mensuals, quan fins ara hi destinava 3.800 euros.

La minoria comunal va ce-lebrar aquest estalvi. Al mateix temps, els consellers social-demòcrates van qüestionar si el parc que hi ha a la zona és encara necessari després de l’arranjament del prat Gran, ja

que el primer queda més allu-nyat del poble.

El conseller de Manteni-ment i Medi Ambient de la corporació comunal, Josep Majoral, va exposar que el parc del Senzill està ben equipat i que és un indret agradable, sobretot durant els mesos d’es-tiu. A més a més, va assenyalar que està situat en un indret de la parròquia que és força habi-tat, a la zona de la carretera de Fontaneda.

Així mateix, el conseller de Manteniment va recordar que també hi ha un aparcament que dóna flexibilitat als comer-ços i habitatges que hi ha en aquesta part de la parròquia i va concloure que això fa im-prescindible la renovació del contracte d’arrendament.

El lloguer del prat del Senzill, un 50% més baix

tati masià

el conseller de Manteniment i Medi ambient, Josep Majoral.

m. s. c.anDorra la Vella

coMú de sant Julià de lòria

Page 8: Diari del 7 d'agost de 2012

ANDORRA8 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012 GU

IA D

E SE

RVEI

S

La plataforma No a l’Heliport al Patapou ha superat el miler de signatures recollides en els tres dies i mig en què ha instal·lat punts mòbils aprofi tant la cele-bració de la festa major d’An-dorra la Vella. Sumades a les

1.090 que s’havien obtingut an-teriorment, ja superen les 2.000 fi rmes, una xifra que valora molt positivament la platafor-ma, ja que, tal com va indicar una de les membres, Chantal Roca, “s’ha aconseguit doblar les signatures en només tres dies i mig, mentre que les primeres

mil es van recollir en un mes i mig”. Ara la recollida de fi rmes continuarà als punts habituals, a l’espera que s’acabin les vacan-ces d’agost i que el Govern es pronunciï sobre l’informe dels experts francesos. De cara al se-tembre, la plataforma ja estudia noves accions.

La plataforma contra l’heliport recull mil fi rmes en tres dies

INSTAL·LACIÓ DE PUNTS MÒBILS A LA FESTA MAJOR

AGÈNCIESANDORRA LA VELLA

El Palau de Gel d’Andorra, a Ca-nillo, continua constatant, tam-bé durant l’estiu, una baixada acusada d’usuaris, sobretot de la pista de gel, que es compensa amb l’increment de les estades esportives que acull la instal-lació. Així, els mesos de juny i juliol s’han pogut tancar amb un augment del volum de negoci d’un 5%, i es treballa per atreure més públic de cara a la tardor.

El director del Palau, David Caubet, ha indicat que d’una banda es treballa per innovar en el producte de nit, que té molt èxit, i de l’altra, s’estan prepa-rant nous productes per al mer-cat andorrà, encaminats a pro-moure competicions d’hoquei i de karts sobre gel, entre d’altres.

Per pal·liar la important bai-xada d’usuaris, s’ha intentat potenciar les estades esportives a l’estiu, i de cara a la tardor es vol tornar a atreure el públic andorrà. L’objectiu, tal com afi r-ma Caubet, “és fi delitzar-lo una mica més, amb activitats perquè no només vinguin un dia, sinó uns quants”. D’aquesta manera, es vol aconseguir més usuaris en temporada baixa, com als mesos d’octubre i novembre.

El director del Palau de Gel afegeix que l’estiu s’està salvant

gràcies a les estades esportives que acullen, de clubs de països nòrdics i de l’est d’Europa. En canvi, els usuaris individuals van a la baixa, un fet que atri-bueix a la disminució general de turistes que pateix el país a causa de la crisi econòmica, que afecta sobretot Espanya.

Així, el fet que el juny i el ju-liol s’hagin pogut tancar amb un volum de negoci un 5% su-perior als mateixos mesos de l’any passat ha permès frenar els números vermells que es regis-tren des de principis d’any. Amb

tot, Caubet calcula que per ara el Palau de Gel està entre un 5 i un 9% per sota dels números de l’any passat.

Igualment, tot i que no po-den saber com anirà aquest mes perquè els clients no reserven amb antelació, Caubet es mostra pessimista, ja que les previsions dels hotelers no són gaire bones i augura “un agost força fl uix”.

Pel que fa a les estades, l’ob-jectiu és intentar fi delitzar més els clubs fent paquets conjunts amb altres ofertes turístiques de la parròquia.

El Palau de Gel treballa per atreure més públic del país

CANILLO

TATI MASIÀ

El Palau de Gel vol atreure més gent d’Andorra.

La direcció prepara nous productes i vol innovar en l’oferta de nitAGÈNCIESCANILLO

Els treballs de reparació de les escales de l’església de la Mas-sana ja s’han conclòs, tal com van informar ahir des de la corporació. D’aquesta manera, des del cap de setmana passat les escales que condueixen a l’església parroquial ja estan operatives.

Des de la corporació co-munal assenyalen que “era necessari fer aquestes obres de reparació, ja que es tracta d’una zona amb força pas de vianants”, tal com afi rma el cònsol menor i president de la comissió d’obres, Raül Ferré, que afegeix que “les escales es-taven malmeses i s’havia d’evi-tar que algú es fes mal, sobre-tot les persones grans que van

a l’església i els nens que van a l’escola”.

Els treballs han consistit en la retirada de l’anterior revesti-ment, de pedra i pissarra, i en la col·locació d’un nou pavi-ment de pedra granítica, molt més resistent a les condicions climatològiques de la parrò-quia. A més, també s’ha apro-fi tat per reduir els replans, per fer els graons de menys alça-da i més còmodes. El cost de l’obra ha estat de 22.000 euros.

Ferré va afegir que al llarg d’aquests mesos han dut a ter-me treballs en diferents punts de la parròquia i conclou que en els pròxims mesos es pre-veu continuar fent intervenci-ons per garantir que tots els es-pais públics estiguin en bones condicions.

Millora a les escales de l’església de la Massana

C. DE LA MASSANA

Aspecte de les escales un cop acabada la remodelació.

REDACCIÓLA MASSANA

URBANISME

Page 9: Diari del 7 d'agost de 2012

andorra 9Dimarts, 7 D’agost Del 2012

Andorra la Vella va posar ahir el punt final a tres dies de fes-ta major amb la celebració d’un dels actes més multitudinaris: l’arrossada popular, que va re-partir 1.200 racions entre els assistents. Com cada any, els Amics de la Paella van cuinar un arròs de muntanya, amb 200 quilos de carn, que van acompa-nyar amb pa, vi i postres.

La cònsol major, Rosa Ferrer, va destacar l’alta participació que hi ha hagut a tots els actes els tres dies de festa, encara que hagi quedat una mica deslluïda a les nits per la pluja. Precisa-ment, va lamentar que s’hagués hagut de suspendre l’espectacle de l’Esbart Dansaire, que s’ha-via previst per diumenge a la nit, i va assegurar que es progra-marà per a un altre dia.

Ferrer va afegir que, a ban-da de l’alta participació, la gent amb qui han parlat està en gene-ral satisfeta. La cònsol major va posar d’exemple les 1.200 perso-nes que dissabte al vespre van assistir a l’espectacle de circ o la cercavila, que només amb els in-tegrants de les colles geganteres i dels esbarts ja arribava a les 500 persones. També va recordar que el ball del Contrapàs va ser seguit per més de 150 persones.

Pel que fa a l’arrossada, s’ha-via encomanat per a 1.000 per-sones, però el seu xef, Abundi Monterde, va explicar que final-ment es va preparar per a 1.200 per evitar que hi hagués gent que es quedés sense ració, tal com va passar l’any passat. La

paella es va començar a cuinar a les onze del matí i, a banda de l’arròs i les verdures, es van necessitar 200 quilograms de carn, entre pollastre, conill, ànec i costella de porc. Els Amics de la Paella van estar acompanyats pels membres de la majoria co-

munal, que van ajudar a servir l’àpat.

reaccions dels firairesLes parades del mercat de festa major provinents de fora d’An­dorra van lamentar la decisió de posposar aquest any un dia

l’inici de la festa major, que no va començar fins dissabte. Els artesans es van queixar que igualment han de pujar el di-vendres per poder fer els tràmits de la duana, i els hauria agradat poder muntar i començar a ven-dre el mateix dia.

D’altra banda, els paradistes es van mostrar satisfets amb l’afluència de gent durant els dies de festa major, tot i que “pel que fa a vendes no és com anys enrere, la gent no es gasta tants diners”, va assegurar Fermí, que participa en el mercat des de fa vint anys amb formatges arte-sans fets a Peramola.

En general, la pluja no ha perjudicat massa els paradistes perquè ha fet acte de presèn-cia a la nit, i com a molt els ha obligat a plegar abans. Una altra firaire, Mariannick, que estava força contenta amb les vendes fetes, va assegurar que aquest any ha vist molts turistes, fins i tot d’origen alemany i holandès.

restauracióEls restauradors del centre his-tòric, que com a novetat s’han instal·lat a la plaça Guillemó oferint una selecció de la seva oferta gastronòmica, van fer un balanç molt positiu de la inici-ativa. Una de les membres de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Meritxell Teru-el, va explicar que van treballar molt bé tots els dies, i va desta-car el bon ambient. Per aquest motiu, esperen poder repetir la iniciativa l’any vinent, millo-rant alguns detalls, ampliant el nombre de taules i, si l’espai ho permet, també augmentant el nombre d’establiments.

Cal recordar que a la inicia-tiva s’hi han sumat deu establi-ments i que de cara a l’any que ve se’n vol millorar algun aspec-te, adequant per exemple una zona per a la pluja.

Andorra la Vella conclou la festa major repartint 1.200 racions a l’arrossada

actes populars

Redacció / agènciesanDorra la Vella

Ferrer fa una bona valoració de la celebració i destaca algunes activitats com el circ de dissabtetati masià / iñaki rubio

a dalt, un moment de l’arrossada popular a la plaça del poble i, a baix, el punt de restauració de la festa major.

Page 10: Diari del 7 d'agost de 2012

publicitat10 Dimarts, 7 D’agost Del 2012

Page 11: Diari del 7 d'agost de 2012

11Dimarts, 7 D’agost Del 2012

El Club Karate Kobudo Tra-dicional ja disposa d’un local propi a la Seu d’Urgell, segons va anunciar l’entitat mateix, que està ubicada des d’ara al número 16 del carrer Regència d’Urgell.

L’espai serà des d’ara un cen-tre d’entrenament d’arts marci-als, amb l’aval de la Federació Internacional de Karate Tradi-cional (TKFI), de la qual Joan Gombau és el representant a

l’Estat espanyol. Des de fa un mes ja s’hi estan oferint cursets d’estiu i el local s’ha començat a donar a conèixer als vianants. Tot i aquesta millora, el club continuarà col·laborant amb els centres escolars de la Seu i co-marca, que poden assistir a clas-ses al dojo.

A la nova sala hi ha l’equi-pament adient per a la pràcti-ca de les arts marcials (karate i kobudo) i la defensa personal, i ha ampliat els horaris de les classes, cosa que farà fàcil que

gairebé totes les persones inte-ressades puguin adaptar les se-ves agendes.

El Club Karate Kobudo té dotze anys d’experiència a la capital alturgellenca i compta amb més de 150 alumnes. Tam-bé són a Montferrer i a les po-blacions cerdanes de Puigcerdà i Llívia. A banda de la Federació Internacional, el club també està adherit a la Federació Andorra-na, a través de la qual participa en la majoria de competicions en què pren part.

Els diferents operatius contra incendis de la regió de Lleida, que s’han reunit a Tremp, han coincidit a demanar civisme i col·laboració ciutadana per evi-tar focs.

Albert Alins, delegat del Go-vern a l’Alt Pirineu, ha explicat que l’afluència de gent aquesta setmana s’incrementarà al Piri-neu, i per aquest motiu s’ha de vigilar més que mai, sobretot en les sortides al bosc.

En aquest sentit, Alins ha demanat a tothom que estigui en alerta màxima per evitar in-cendis. El delegat del Govern ha recordat que les condicions meteorològiques deixen el país en risc màxim, i per aquest mo-tiu s’ha d’anar amb compte amb qualsevol cosa que pugui origi-nar un foc, i ha afegit que no es pot tolerar cap actuació que pu-gui generar perill.

Per la seva part, Joan Solà, cap de la Regió d’Emergències de Lleida, ha recordat que les previsions de cara a la setmana són de temperatures altes i bai-

xada d’humitats relatives, fet que fa que la situació continuï sent de risc elevat d’incendis, tant pel clima com per la seque-ra acumulada, que es manté des de l’hivern.

En la mateixa línia s’ha pro-nunciat Llorenç Ricou, cap dels Agents Rurals, que ha assegurat que en zones del Pirineu s’ha d’estar molt alerta als possibles focs causats per llamps, ja que quan es fan visibles fa molts dies que cremen el subsòl.

En aquest sentit, Ricou ha re-cordat l’incendi que va afectar la setmana passada Ossera (Alt Urgell), i que no es va poder donar per extingit fins diumen-ge després de cremar prop de disset hectàrees. Precisament, Ricou, que també es va referir a un petit incendi també com a conseqüència d’un llamp al parc nacional d’Aigüestortes, va explicar que ja s’ha localitzat l’arbre cremat pel llamp que va originar el foc.

Els operatius contra incendis insten al civisme per evitar focs

protecció civil

agències

Un moment de la reunió dels operatius contra incendis a tremp.

Les temperatures altes poden fer aflorar incendis provocats per llampsagènciestremp

El túnel de l’Obaga Negra, situat a la C-14, a l’alçada del pantà d’Oliana, es tancarà la segona quinzena d’agost i fins al començament de la tempo-rada d’esquí per resoldre els problemes de fissures que s’hi han detectat i millorar-ne la re-sistència.

De fet, ahir ja es va tancar aquesta infraestructura entre les vuit del matí i les nou del vespre per dur a terme treballs previs, i abans de finals de mes es tornarà a tancar i els vehi-

cles seran desviats per l’antiga carretera. La infraestructura forma part del conjunt de tú-nels del tram de C-14 que es va inaugurar el 2005 per millorar la carretera al seu pas pel pan-tà d’Oliana.

El departament de Territori i Sostenibilitat farà treballs per millorar el revestiment del tú-nel, de 792 metres de longitud i 12 d’amplada, ja que presenta algunes patologies com a con-seqüència del tipus i la disposi-ció dels estrats del terreny per on discorre, i la incidència de les pluges dels últims anys.

L’Obaga Negra es tancarà per resoldre els problemes de fissures

agències

el túnel de l’obaga Negra es va inaugurar el 2005.

agènciesperamola

iNfraestrUctUres

La Seu estrena un nou centre d’entrenament d’arts marcials

eNtitats

Redaccióla seu D’urgell

karate kobuDo

el nou local del club Karate Kobudo tradicional a la seu d’Urgell.

Page 12: Diari del 7 d'agost de 2012

PIRINEUS12 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012 R

ES

ER

VE

S A

L 73

85

73

La cuina del MagrebSOPAR TEMÀTIC

Dijous 9 d’Agost, des de les 21h00Preu: 24,90 € amb vi i aigua inclòs

BUFFET D’ENTRANTSAmanida d’albergínies - Amanida de cogombre amb iogurtAmanida de patata i peix - Hummus - Pastella de pollastre

PRINCIPALSCous Cous de vedella amb verdures

iXai amb cireres dolces i ametlles

POSTRESRabta - Corne - Damlech

anunci mitja.indd 1 3/08/12 09:20

En el marc del cicle Els dimecres coneixem l’Alt Urgell, el Consell Comarcal organitza per demà una visita guiada per conèixer millor dues de les principals manifestacions de l’art romànic del sud de la comarca: l’esglé-sia de Sant Andreu del Castell d’Oliana i l’església de Santa Maria de Castell-llebre, al terme municipal de Peramola.

Les dues esglésies estan ubi-cades al mig de les ruïnes dels castells que vigilaven, l’un da-vant de l’altre, a l’entrada del grau d’Oliana. Presenten unes magnífi ques panoràmiques so-bre l’entorn de l’horta i la presa del pantà. La visita consistirà en una caminada d’una hora de durada des de l’hotel Can Boix de Peramola fi ns a Castell-llebre i, posteriorment, en una visita a l’església de Sant Andreu des-prés d’un curt itinerari en cotxe. El punt de trobada serà a les nou

del matí al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, o una hora més tard a l’hotel Can Boix.

Les persones que estiguin interessades a prendre part en aquesta segona proposta del ci-

cle Els dimecres coneixem l’Alt Urgell s’hi poden inscriure a l’Ofi cina de Turisme del Consell Comarcal o a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la capital alturgellenca.

Visita guiada per conèixer el romànic del sud de l’Alt Urgell

CONSELL COMARCAL

M. T. / CCAU

L’església de Santa Maria de Castell-llebre.

Inclou les esglésies de Sant Andreu i Santa Maria de Castell-llebreREDACCIÓLA SEU D’URGELL

SUCCESSOS

Un excursionista es perd i passa la nit al ras a la roca del Corb

REDACCIÓPERAMOLA

Un excursionista de 65 anys va ser trobat sa i estalvi diu-menge passat al matí després de perdre’s i passar tota la nit al ras a la roca del Corb, al terme municipal de Peramo-la (Alt Urgell).

L’excursionista no va pa-tir cap ferida, però la seva desaparició va requerir la mobilització d’una desena de dotacions dels bombers i dels grups de recerca cani-na i de rescats de muntanya (GRAE), segons va informar el departament d’Interior.

L’home va començar dis-sabte passat una caminada amb un grup d’excursionis-tes, però, per causes que es desconeixen, va perdre els seus companys i es va que-dar en ple medi natural, on va passar la nit. Va ser un ciclista qui el va trobar el dia següent, al voltant de les vuit del matí.

EXPOSICIONS

REDACCIÓLA SEU D’URGELL

El Passeig acull ‘Gent de festa’

En el marc dels preparatius de la festa major, la biblioteca de Sant Agustí de la Seu ha organitzat l’exposició Gent de festa, que recull una selecció d’imatges de festes tradicio-nals d’arreu de Catalunya. La mostra, cedida pel Museu Et-nològic de Barcelona, es po-drà veure a El Passeig durant tot el mes d’agost.

EXPOSICIONS

REDACCIÓVALL D’ÀNEU

La històriadel POUM

El paller de casa Gassia, a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, acull fi ns al 31 d’agost l’exposició POUM, 75 anys d’història, organitza-da per la Fundació Andreu Nin, l’Ecomuseu i el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, i que repassa la història d’aquesta organització.

Page 13: Diari del 7 d'agost de 2012

13Dimarts, 7 D’agost Del 2012

El duo Romiti, format per les germanes Letizia Romiti, profes-sora d’orgue i composició orga-nística al Conservatori Antonio Vivaldi d’Alexandria (Itàlia), i Elena Romiti, solista del conjunt de cambra de música clàssica i contemporània Carpinensem-ble, inaugura demà el tretzè Fes-tival internacional d’orgue, el cicle organitzat per l’arxiprestat de les Valls d’Andorra i la Fun-dació Crèdit Andorrà.

Les germanes Romiti han ti-tulat el concert La música italiana per a orgue i oboè al període barroc. El recital tindrà lloc a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany demà, dia 8, a les 21.30. L’entrada és gratuïta però es farà una col·lecta en benefici de Càritas Andorrana.

El programa del recital es-collit pel duo se centrarà ínte-grament en la música barroca italiana, i combinarà parts in-terpretades a duo (orgue i oboè) amb obres per a orgue sol.

Dins el repertori compost per a orgue i oboè, les intèrprets han escollit peces de Benedetto Marcello, Antonio Vivaldi i Giu-

seppe Sammartini, tres persona-litats humanes i artístiques pro-fundament diferents. Les seves obres permeten aproximar-se al que va ser la difusió i la funció de l’oboè com a instrument so-lista i la literatura italiana que se li va dedicar durant la primera meitat del segle XVIII.

LES INTÈRPRETSLetizia Romiti és diplomada en orgue i composició organística pel Conservatori G. Verdi de

Milà, llicenciada en filosofia, amb una tesi sobre les misses per a orgue de Gerolamo Cavaz-zoni, i diplomada en clavicèm-bal pel Conservatori de Música de Brescia.

Elena Romiti és diplomada en oboè pel Conservatori An-tonio Vivaldi d’Alexandria i en oboè barroc per l’Escola Cívica de Música de Milà.

Durant l’agost, les esglésies amb orgue (Sant Pere Màrtir, a Escaldes-Engordany, Sant Iscle

i Santa Victòria, a la Massana, i Sant Esteve, a Andorra la Vella) acolliran cinc concerts.

La pròxima actuació és dis-sabte, dia 11, a la Massana, amb un repertori dedicat als fills grans de J. S. Bach a càrrec de Miguel Ángel García, i la setma-na que ve hi haurà tres recitals: dilluns, dia 13, amb el jove Aa-ron Ribas; el dimecres 15, amb el compositor Dominik Sustek, i el dissabte 18, amb Giampolo Di Rosa. Tots seran a Sant Esteve.

Les germanes Romiti inauguren el cicle d’orgue amb música italiana barroca

13è FESTIVAL INTERNACIONAL

RedaccióanDorra la Vella

El concert de les intèrprets, gratuït, serà demà a l’església de Sant Pere Màrtir, a les 21.30DUo romiti

Les germanes Letizia (orgue) i Elena (oboè) Romiti, protagonistes del concert de demà a l’església de Sant Pere Màrtir.

El grup Lisboa Zentral Cafè va transportar ahir els assi-dus als concerts d’estiu a la plaça Coprínceps a un pas-seig per diversos estils mu-sicals, des d’una polca fins a un tango, des d’un vals fins a música italiana. Un recital que va encaixar amb el títol del cicle: Músiques del món.

Avui (19.00) actua el duo Esferes, segon classificat del premi Carles Sabater 2011.

Músiques del món a la plaça

iñaki rUbio

CONCERT AL CARRER

Quatre de les alumnes que van assistir al taller de narrativa oral impartit per Xavi Fernán-dez –organitzat pel Comú de la Massana– presenten aquesta nit l’espectacle de petit format Una altra mirada, d’una altra manera, al Centre d’Interpretació del Ro-mànic, a Pal (21.00), dins el cicle Nits d’estiu als museus.

Fernández dirigeix les debu-tants Pepi Diéguez, Maria Ala-minos, Montse Checa i Natàlia Bubí, que interpretaran, amb suport musical, diversos textos literaris. Les actrius novells han escollit contes d’autors com Pere Calders, Quim Monzó, Joan Bar-ril i Sebastià Alzamora.

L’entrada a l’espectacle és gratuïta però s’ha de reservar prèviament.

Debut de quatre alumnes del curs de narrativa oral

Redaccióla massana

NITS D’ESTIU ALS MUSEUS

eL pRogRaMa

b. MaRceLLo (1686-1739) ‘Sonata número 11 en re menor per a oboè i baix continu, opus 2’.

M. a. caVaZZoNI (1490-1560) Cançó ‘Madame, vous avez mon coeur’.

a. gabRIeLI (1510-1586) ‘Ricercar arioso III’.

a. VIVaLDI (1678-1741)‘Sonata en fa major per a oboè i baix continu, RV 52’.

c. beSoZZI (1738-1791) ‘Estudi número 8 en la major’.

b. paSquINI (1637-1710) ‘Variazoni per il paggio tedesco. Pastorale. Bergamasca’.

D. puccINI (1772-1815) ‘Sonata número 15’.

g. SaMMaRtINI (1695-1750) ‘Sonata número 4 en sol major per a oboè i baix continu, opus 13’.

Page 14: Diari del 7 d'agost de 2012

cultura14 Dimarts, 7 D’agost Del 2012

ANDORRA LA VELLA

PACKS DE BELLESA AMB UN 30% DE DESCOMPTE

DESMAQUILLANT

Ulls 12.32 €Tònic 12.25 €Llet 12.25 €Mousse 14.00 €

Preu Pack 50,82 €

LLUMINOSITAT

Crema 45.29 €Mousse 14.00 €Mascareta 28.00 €

Preu Pack 87.29 €

RELAX INTENSE

Oli dutxa 11.90 €Oli sec 21.00 €Aroma confort 19.60 €Gommage 14.70 €Bàlsam relax 19.60 €

Preu Pack 86.80 €

ANTI-EDAT

Crema 61.60 €Contorn ulls 35.56 €Gommage 16.52 €Bàlsam 19.95 €

Preu Pack 133.63 €

A més a més, KIT TRAVEL ESSENTIALS a 18.90 €, KIT TRAVEL AVIÓ a 12.95 € i PACK SLIM EFFECT a 28.00 €

FINS A ESGOTAR ESTOCS OFERTA EXCLUSIVA A

ofertes decleor juliol 2012.indd 1 20/07/12 12:55

La companyia de dansa Ballet de Moscou ha de-mostrat de nou –i ja és la sisena funció al país– per què el cèlebre Rudolf Nureyev (1938-1993) la va escollir per a la seva darrera gira europea. Els ballarins van desplegar tota la seva tècnica i, a més, el seu talent interpretatiu. Perquè La bella dorment és dansa, però sense oblidar el teatre.

En una anterior visita al Principat, amb l’es-pectacle d’El Trencanous, el director del ballet, Timur Fayziev, ja va advertir que també potencia el vessant interpretatiu dels ballarins perquè es facin seus els personatges. El millor exemple que es va veure ahir a la tarda a La bella dorment (al Centre de Congressos d’Andorra la Vella) va ser

el del ballarí Anton Shalin, que es va posar a la pell de la bruixa Carabosse.

Shalin és un dels solistes de la companyia, juntament amb el tàndem Cristina i Alexei Te-rentiev. El matrimoni va donar vida a la princesa Aurora i al príncep Desiré, el pretendent que la desperta del somni etern. La parella va fer gala de la seva complicitat quan va protagonitzar les coreografies conjuntes.

La bella dorment, amb música de Txaikovs-ki (1840-1893) i coreografia de Marius Petipa (1818-1910), és un espectacle en què el color i la varietat de números dominen l’escenari durant gairebé dues hores hipnotitzants.

tati masiÀ

‘La bella dorment’ desperta amb el Ballet de Moscou

L’OPINIÓ

Meritxell Romera, de l’associa-ció BELA (Ball en Línia Principat d’Andorra), imparteix aquesta tarda una classe magistral, i gra-tuïta, de les diferents modalitats de ball en línia (15.00, plaça de l’Església del Pas).

L’activitat s’organitza dos dies després que Encamp hagi acollit el primer Inter-AND-Line, una trobada internacional

de ballarins en línia organitzada per l’associació BELA.

Més de 200 persones d’An-dorra, França, Espanya, Gran Bretanya, Holanda i Noruega han participat en l’esdeveni-ment celebrat durant el cap de setmana. La trobada ha combi-nat demostracions i ball lliure, amb classes de tècnica en totes les modalitats: polka, east coast swing, nightclub, west coast swing, waltz, cuban i funky.

Classe magistral de ball en línia al Pas de la Casa

ComÚ D’eNCamP

Participants en el primer Inter-AND-Line, aquest cap de setmana a Encamp.

RedaccióeNCamP

TARDES D’ESTIU

Page 15: Diari del 7 d'agost de 2012

15Dimarts, 7 D’agost Del 2012

Sense cap mena de dubte aquests no han estat els Jocs Olímpics de Joan Tomàs. El ti-rador andorrà va arribar a Lon-dres amb bones sensacions, ja que coneixia el camp i havia fet una bona competició que li va permetre classificar-se, però tant a la jornada de diumenge com a la d’ahir les coses no van anar com s’esperava. “Ho he fet igual de malament que en la primera tirada i no he pogut recuperar els punts que vaig perdre”, es lamentava el tira-dor, que sobre la seva actuació va assegurar que “no és la tira-da que volia fer, ni molt menys, m’he quedat molt lluny del que buscava”.

La intenció de Tomàs ahir a la Royal Artillery Barracks era poder igualar la marca que va

fer quan es va classificar, que era 110 punts, però es va que-dar a la penúltima posició (34 tiradors) amb només 103 punts. La primera tirada d’ahir no va ser gaire esperançadora, ja que només va poder aconseguir 21 punts, mentre que en la segona va millorar en només un punt. Amb tot, va poder superar per dos punts l’últim classificat de la prova, el bielorús Andrei Ka-valenka.

El que millor ho va fer en aquesta ronda classificatòria va ser l’australià Michael Dia-mond, que va fer tant diumenge com ahir unes tirades perfectes, que amb 125 punts li van per-metre igualar el rècord del món. Ell i els sis millors tiradors van passar a la gran final.

A la final la sort li va girar l’esquena a Diamond, que no va poder continuar el seu reci-

tal i es va veure fora de la lluita per les medalles a causa d’uns resultats discrets. La victòria en aquesta competició va ser per al representant de Croàcia, Gi-ovanni Cernogoraz, que va fer 146 punts i va igualar el rècord olímpic. La mateixa puntuació

va obtenir la medalla de plata, l’italià Massimo Fabbrizi, men-tre que la de bronze va ser per al representant de Kuwait, Fehaid Adeehani, que va fer 145 punts. L’espanyol Jesús Serrano va ser cinquè amb 144 punts.

Tomàs es quedarà un dia

més a Londres i tornarà demà al Principat.

El torn dE toni bErnadóEl maratonià Toni Bernadó serà l’últim de l’expedició andorrana als Jocs de Londres a competir. El cinc cops olímpic participarà diumenge en la marató, en què haurà de recórrer 42 quilòme-tres de distància pels carrers de Londres fins a arribar a l’Estadi Olímpic. Bernadó ha demostrat aquesta temporada que està en un bon moment de forma i vol marxar de la capital anglesa amb un bon regust de boca.

Joan Tomàs ratifica la seva penúltima posició en tir als Jocs de Londres 2012

jocs olímpics

RedaccióanDorra la Vella

Tot i millorar en les dues tirades, l’andorrà va deixar clar que no es va trobar còmode competinte. r.

joan tomàs amb el president del coa, jaume martí.

“No és la tirada que volia fer, ni molt menys,

m’he quedat lluny del que buscava”

El Comú d’Encamp va rebre ahir els jugadors de l’FC En-camp que durant aquesta setmana disputaran al poliesportiu d’Andorra la fase prèvia de la UEFA Futsal Cup. El conjunt entrenat per Moisés Gonçalves està en bones condicions físi-ques per afrontar aquest repte. El primer duel dels encampa-dans serà demà, a partir de les 20.45, contra l’equip noruec del Vegakameratene.

La corporació encampadana rep l’FC Encamp

tati masià

Futbol sala

Després de gairebé un mes in-tentant aconseguir la qualitat de Marc Blanch, el jugador del Bàsquet Menorca finalment s’ha convertit en la quarta incorpora-ció del BC River Andorra per a aquesta temporada. El director tècnic del club, Francesc Solana, es va mostrar molt content de poder comptar amb la qualitat i l’experiència de Blanch.

“És un fitxatge molt impor-tant per a nosaltres, ja que re-forçarà el nostre joc exterior”, assegura Solana, que sobretot buscava un jugador amb experi-ència a la categoria que pogués liderar el projecte. “Té una bona

trajectòria i a més de millorar la línia exterior ens donarà ex-periència i aportarà lideratge”, comenta el director tècnic.

La qualitat encistelladora de Blanch va ajudar que el Menor-ca Bàsquet aconseguís la tem-porada passada l’ascens a ACB, però els problemes econòmics del club han fet que els juga-dors importants haguessin de buscar-se la vida lluny de l’illa, tal com ha fet el seu company Dani Pérez.

Blanch va arribar a jugar fa dues temporades amb l’Estu-diantes d’ACB i els seus 1,95 metres d’alçada donaran també més capacitat ofensiva a l’equip de Joan Peñarroya. Ara el di-rector tècnic del club està a la recerca de trobar un pivot que sigui el complement de Tomas Hampl i un altre aler.

Blanch és l’aler de garanties que volia el BC River Andorra

bàsquEt

RedaccióanDorra la Vella

arxiu

blanch amb dani pérez.

Page 16: Diari del 7 d'agost de 2012

esports16 Dimarts, 7 D’agost Del 2012

Novament la velocitat i l’experi-ència li han servit a l’atleta del CAVA Marcos Sanza per gua-nyar la cursa atlètica d’Andorra la Vella, que aquest any arriba-va a la trentena edició. L’atleta va completar els 2.600 metres de la cursa sènior fent un temps de 7.55 minuts, però la veritable batalla va ser per la segona po-sició, ja que Jacint Rahid i Joan Antoni Fernández van lluitar fins al darrer metre per aconse-guir la segona plaça, que final-ment va anar per a Rahid per només una centèsima de dife-rència (8.8 minuts).

Pel que fa a la categoria fe-

menina, la més ràpida també va ser una atleta del CAVA, en aquest cas Yolanda Castillejo, que va completar el recorregut en un temps de 9.26 minuts.

La segona posició va ser per a Maria Betriu amb un temps de 10.5, mentre que la tercera plaça la va ocupar Alba Valero (10.46 minuts).

Sanza és el vencedor de la 30a edició de la cursa atlètica

atletisme

RedaccióanDorra la Vella

iñaki rubio

els atletes corrent pels carrers de la capital.

futbol sala

Aitor Rubio renova per una temporada amb l’FC Andorra

RedaccióanDorra la Vella

Després d’un parell de set-manes sense que hi hagués un acord definitiu, el porter de l’FC Andorra, Aitor Rubio, va arribar a un acord amb la directiva per signar per una temporada més.

L’altra peça important que encara no ha decidit renovar és Cabinho. El pivot vol man-tenir les condicions de la tem-porada passada i no accepta el contracte que li ofereix el club. La directiva està a la re-cerca de trobar un segon por-ter i altres reforços abans de la pretemporada.

petanca

Els equips francesos dominen el Nacional

Redaccióla massana

La 24a edició del Campionat nacional de petanca es va dis-putar a la Massana amb més de 500 participants. Un cop més els dominadors van ser els francesos, que van arrasar en totes les categories.

A la categoria triplets van guanyar els francesos Phi-lippe Mazas, George Even i Michelle Huber, mentre que en el complementari van vèncer Manuel Alias, Patri-ce Pujades i William García, i en doblets es van impo-sar Matteo Arzenton i René Ghirardo.

rugbi

Dídac Martínez agafa avui oficialment les regnes del VPC

RedaccióanDorra la Vella

Després que la setmana pas-sada es fes la presentació ofi-cial del nou entrenador del VPC Andorra, Dídac Mar-tínez agafa avui les regnes de l’equip en el que serà el començament de la pretem-porada. L’objectiu del club presidit per Thomas Ginesta és aconseguir que el VPC tor-ni a Honor després que l’any passat va perdre aquesta ca-tegoria per la falta de motiva-ció i implicació dels jugadors. Martínez vol que es faci un canvi de xip en la seva prime-ra etapa.

futbol

RedaccióanDorra la Vella

Marc García fitxa pel Vic

L’extrem de 24 anys Marc García ha firmat per una tem-porada amb la UE Vic, del grup 5 de Tercera Divisió Ca-talana. García, que ha passat per les files de l’FC Andorra, la UD Pomar, la UD Fraga, l’Eivissa i la UE Lleida, l’any passat jugava amb l’Atlético Monzón.

Tot llest per donar el tret de sor-tida a la temporada 2012-2013 de la Lliga Nacional. La Federa-ció Andorrana de Futbol (FAF) va publicar ahir el calendari de la competició, en què els con-junts intentaran adjudicar-se el campionat que té com a premi jugar la fase de classificació de la Champions League.

El rival a batre aquest any no serà un altre que el Lusitans La Posa. L’actual campió de la com-petició no tindrà aquest any Vi-cenç Marquès a la banqueta, que agafa les regnes de la direcció tècnica del club, però tot i això els lusos estan fent bons fixatges per aconseguir revalidar el títol. El més sonat, i que encara no s’ha confirmat, és el de l’interna-cional Ildefons Lima, que també vol l’FC Andorra.

La primera jornada de la com-petició es disputarà el diumenge 23 de setembre i l’obrirà el duel entre el Matecosa UE Sant Julià i l’FC Encamp. Després serà el torn per a un altre dels màxims favorits a adjudicar-se el cam-pionat, el Pidasa Santa Coloma, que estrenarà la competició con-tra l’Inter Club Escaldes. El Lu-sitans jugarà contra el CE Princi-pat, mentre que aquesta primera

jornada es tancarà amb l’enfron-tament entre la UE Engordany i la UE Santa Coloma.

A la segona jornada es po-drà veure un dels duels més interessants quan s’enfrontin la UE Santa Coloma i el Lusitans, mentre que a la tercera jornada serà el torn de veure el primer dels dos duels colomencs, que un any més donaran molta emo-ció a la competició.

La quarta jornada de la Lliga Nacional pot significar un abans i un després en les opcions de tots els favorits d’obtenir el títol, ja que el Pidasa Santa Coloma es veurà les cares amb el Lusitans, mentre que el Matecosa Sant Julià jugarà contra la UE Santa Coloma.

El derbi més esperat cada temporada es podrà veure a la sisena jornada, quan el Pidasa Santa Coloma es posarà a prova amb el Matecosa Sant Julià.

L’última jornada de la tempo-rada es disputarà el 17 de febrer. La UE Santa Coloma jugarà con-tra el CE Principat; el Lusitans, contra l’Inter Club Escaldes; el Pidasa Santa Coloma, contra l’FC Encamp, i la UE Engor-dany, contra el Matecosa Sant Julià. Després els quatre millors classificats disputaran els play-off pel títol.

L’inici de la Lliga Nacional 2012-2013 es preveu per al 23 de setembre

futbol

La darrera jornada abans dels play-off al títol es disputarà el dia 17 de febrer

RedaccióanDorra la Vella calendari de la lliga nacional

Jornada 1 (23-09-2012)UE Sant Julià - FC Encamp

Pidasa Santa Coloma A - Inter EscaldesFC Lusitans A - CE Principat A

UE Engordany - UE Santa Coloma A

Jornada 8 (25-11-2012)FC Encamp - UE Sant Julià

Inter Escaldes - Pidasa Santa Coloma ACE Principat A - FC Lusitans A

UE Santa Coloma A - UE Engordany

Jornada 2 (30-09-2012)FC Encamp - UE Engordany

Inter Club Escaldes - UE Sant JuliàCE Principat A - Pidasa Santa Coloma A

UE Santa Coloma A - FC Lusitans A

Jornada 9 (02-12-2012)UE Engordany - FC Encamp

UE Sant Julià - Inter Club EscaldesPidasa Santa Coloma A - CE Principat A

FC Lusitans A - UE Santa Coloma A

Jornada 3 (07-10-2012)FC Encamp - Inter Club Escaldes

UE Sant Julià - CE Principat APidasa Sta. Coloma A - UE Sta. Coloma A

UE Engordany - FC Lusitans A

Jornada 10 (09-12-2012)Inter Club Escaldes - FC Encamp

CE Principat A - UE Sant JuliàUE Sta. Coloma A - Pidasa Sta. Coloma A

FC Lusitans A - UE Engordany

Jornada 4 (21-10-2012)Inter Club Escaldes - UE Engordany

CE Principat A - FC EncampUE Santa Coloma A - UE Sant Julià

FC Lusitans A - Pidasa Santa Coloma A

Jornada 11 (16-12-2012)UE Engordany - Inter Club Escaldes

FC Encamp - CE Principat AUE Sant Julià - UE Santa Coloma A

Pidasa Santa Coloma A - FC Lusitans A

Jornada 5 (28-10-2012)Inter Club Escaldes - CE Principat A

FC Encamp - UE Santa Coloma AUE Sant Julià - FC Lusitans A

UE Engordany - Pidasa Santa Coloma A

Jornada 12 (13-01-2013)CE Principat A - Inter Club Escaldes

UE Santa Coloma A - FC EncampFC Lusitans A - UE Sant Julià

Pidasa Santa Coloma A - UE Engordany

Jornada 6 (11-11-2012)UE Engordany - CE Principat A

UE Santa Coloma A - Inter EscaldesFC Lusitans A - FC Encamp

Pidasa Santa Coloma A - UE Sant Julià

Jornada 13 (20-01-2013)CE Principat A - UE Engordany

Inter Escaldes - UE Santa Coloma AFC Encamp - FC Lusitans A

UE Sant Julià - Pidasa Santa Coloma A

Jornada 7 (18-11-2012)CE Principat A - UE Santa Coloma AInter Club Escaldes - FC Lusitans A

FC Encamp - Pidasa Santa Coloma AUE Sant Julià - UE Engordany

Jornada 14 (17-02-2013)UE Santa Coloma A - CE Principat AFC Lusitans A - Inter Club Escaldes

Pidasa Santa Coloma A - FC EncampUE Engordany - UE Sant Julià

primera volta segona volta

Page 17: Diari del 7 d'agost de 2012

publicitat 17Dimarts, 7 D’agost Del 2012

Ctra. d’Anyós, La Massana · Tel 73 75 73 · [email protected]

De dia o de nit, l’estiu a Andorra es gaudeix molt més a l’AquaLounge d’AnyósPark.

AquaLounge d’AnyósPark: la terrassa més exclusiva d’Andorra.

estiu 2012 pagina portes obertes.indd 1 28/06/2012 10:24:51

Page 18: Diari del 7 d'agost de 2012

CLASSIFICATS18 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

Vehicles

Vols vendre el teucotxe o la teva moto?Anuncia’t en aquest espai.Més informació al 80 88 88

Es ven hondaPantheon 150.Color negre.

17000 KmPreu 1400 €

Tel.: 32 53 85

Es ven Panda 4x4

Matrícula: B...

120.000 km

Preu: 1.500 €

Tel.: 391 630

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Massatges eròticsRenovació constantde noiesServeis 24 hSortidesparticularsi hotel1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

Hem canviat d’adreça i hocelebrem baixant preus.A partir de 35 €

i sense presses

Immobles

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

El primer diari digital d’Andorra

Page 19: Diari del 7 d'agost de 2012

CLASSIFICATS 19DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €Ref. 01797 - ENCAMP - EL PEDRAL Estudi, 1 habitació oberta, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb un petit jardí, exterior i assolellat. Preu: 350 €Ref. 02023 - ENCAMP - Àtic dúplex. Superf.: 45 m², 1 habitació doble, traster, garatge, mobles. Preu: 400 €Ref. 01057 - ENCAMP - CENTRE PIS NOU, A ESTRENAR. 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. Preu: 500 €Ref. 00735 - ENCAMP - CARRETERA GENERAL 3 habitacions, 2 banys, cuina

amb passaplats semiequipada, menjador, pàrquing, traster, exterior i assolellat. NOU, A ESTRENAR. Preu: 550 €Ref. 01723 - ANDORRA LA VELLA Pis, 1 dormitori, moblat i equipat, amb bany com-plet, cuina americana i menjador exterior, situat en una zona residencial. Preu: 425 €Ref. 01733 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina amb passaplats, safareig, menjador exterior. Preu: 400 €Ref. 01734 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis molt lluminós 2 habitacions, saló menjador i cuina, 1 bany complet, terrassa. Exterior i assolellat. PÀRQUING OPCIONAL: 60 €. Preu: 600 €

Ref. 02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. PÀRQUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 €Ref. 01758 - ESCALDES-ENGORDANY - PONT DELS ESCALLS Pis, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina americana i menjador amb balcó. Exterior. CALEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 375 € Ref. 01388 - ESCALDES-ENGORDANY CÈNTRIC. Pis de 4 habitacions (3 dobles, 1 individual), 1 bany complet,1 bany de corte-sia, menjador exterior amb balcó, pàrquing opcional, sol i vistes. DESPESES INCLOSES. Preu: 800 €DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒQUIES

Ref.: 01320 - ENCAMP -

CENTREFINANÇAMENT

AL 100 X 100

02582 - ENCAMP - CENTRE Saló menjador, 1 dormitori, cui-na americana, 1 bany complet. PÀRQUING I TRASTER. Preu: 77.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 120.000 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. AL COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing. Cèntric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!!! Preu: 138.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

02576 - ENCAMP - CENTRE Pis a reformar, 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, sol. Preu: 135.000 €

ÀTIC DE NOVA CONSTRUCCIÓ EN

VENDA2 habitacions

dobles, 1 bany complet, cuina

americana, menja-dor, pàrquing, traster, exterior i assolellat.

FINANÇAMENT AL 100 X 100. Preu: 230.000 €

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055 - www.granvalira.com - [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

NOU HORARI D’ESTIU: De dilluns a dijous de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 19.00 h. Divendres de 9.30 a 15.00 h.

ANDORRA LA VELLAREF. 3335 Pis de 91,17 m2 reformat, 3 dormi-toris, 2 banys, cuina, saló menjador. Plaça de garatge opcional a 52 €. PREU: 700 €REF. 3916 Despatx de 40 m2. Plaça de garatge i traster. PREU: 350 €REF. 3890 Zona Pyrénées, 85 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, cuina independent, balcó. Plaça de garatge. PREU: 790 €REF. 3844 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador. Balcó. Plaça de garatge. S'HI ADMETEN ANIMALS. PREU: 675 €REF. 3905 Magatzem de 90 m2 amb un despatx. PREU: 400 €REF. 3918 Pis de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 700 €REF. 3895 Pis de 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, safareig, saló menjador amb terrassa de 35 m2, plaça de garatge. PREU: 595 € REF. 3879 Pis de 108 m2, 3 dormitoris dobles, 2 banys complets, cuina gran, saló menjador. Pla-ça de garatge opcional a 79,95 €. PREU: 700 €REF. 3730 Local comercial situat al carrer de l'Aigüeta, 50 m2, amb bany. PREU: 800 €ESTUDIS I PISOS, 1 DORMITORI, MOBLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3155 Pis de 55 m2, 2 dormitoris, 1 bany com-plet, cuina americana amb saló menjador i accés a terrassa de 10 m2. Plaça de garatge. Sol i vistes. S’HI ADMETEN ANIMALS. PREU: 400 €REF. 3408 Pis de 50 m2, 1 dormitori doble, 1 bany complet, cuina americana amb saló men-jador, balcó amb vistes i sol. Plaça de garatge. PREU: 525 €REF. 3917 Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, plaça

de garatge. PREU: 600 €REF. 3920 Pis de 72 m², 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina americana, safareig, CALEFAC-CIÓ INCLOSA, pàrquing opcional. PREU: 620 €REF. 3867 Carrer de la Unió, 60 m², 2 dormitoris, 1 bany, cuina equipada, menjador, moblat, cèn-tric. PREU: 600 €REF. 3857 Els Vilars, pis d'uns 90 m2, 2 dormito-ris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge. MOBLAT. PREU: 500 €REF. 3882 Àtic de 106,14 m2, 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada, saló menjador. Balcó. Plaça de garatge opcional a 75 €. PREU: 875 €REF. 3826 Pis de 154 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador. Box tancat per a 2 cotxes + 1 plaça. Servei de piscina comunitària, gimnàs i sauna. PREU: 1.600 €

LA MASSANAREF. 3870 Pis, 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana equipada, saló menjador, terrassa de 20 m2, plaça de garatge i traster. PREU: 600 €REF. 3817 Àtic de 150 m2, 3 dormitoris, 3 banys, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc, 1 plaça de garatge i 1 traster. PREU: 700 €REF. 3845 Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cui-na americana equipada, saló menjador, balcó, plaça de garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3537 Pis seminou, 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana equipada, saló menjador, balcó, plaça de garatge i traster. PREU: 575 €

ORDINOREF. 3827 Pis nou, a estrenar, planta baixa, 117,75 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, balcó de 2,55 m2, traster, plaça de garatge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 950 €REF. 3829 Pis nou, a estrenar, planta baixa, 140,55 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, jardí de 210,50 m2, plaça de ga-ratge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 1.400 €

ENCAMPREF. 3451 Pis de 42 m2 moblat, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menja-dor. Plaça de garatge. PREU: 300 €REF. 3650 Àtic de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3843 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc. MOBLAT. PREU: 360 €REF. 3737 Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany complet amb dutxa, cuina americana amb saló menjador. Totalment moblat. CALEFACCIÓ IN-CLOSA. PREU: 400 €

CANILLOREF. 3758 CANILLO. Estudi amb bany, cuina americana, saló menjador. PREU: 250 €REF. 2713 RANSOL, pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 300 € REF: 3899 CANILLO CENTRE. Pis de 49 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana i equipada amb saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3769 Pis de 52 m2 + 50 m2 de jardí, 1 dormitori doble + 1 dormitori individual, 1 bany complet, cuina equipada, saló menjador, plaça de garatge opcional a 50 €. PREU: 480 €REF. 3752 Pis de 136 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, pla-ça de garatge. PREU: 775 €REF. 3584 Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cui-na americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TO-TES LES PARRÒQUIES. CONSULTEU SENSE COMPROMÍS.

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDALA CORTINADA

Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany

complet amb banyera d'hidromassatge, cuina tancada, saló menjador amb balcó, llar de foc, plaça de garatge gran i traster gran.

Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 210.000 € NEGOCIABLE!!!!!!

ESCALDES-ENGORDANYPis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet,

cuina tancada, saló menjador, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb

magnífiques vistes. Preu: 150.000 €Àtic de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina ameri-

cana amb saló menjador. PREU: 123.000 €

ENCAMP - LA BARTRA Àtic dúplex nou, a estrenar, 106 m2, 2 dormitoris, 2 banys

complets, cuina office amb sortida a terrassa, saló menjador amb sortida a segona terrassa, amb

vistes. Plaça de garatge i traster. PREU: 200.000 €

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

LLOGUERSENCAMPRef. LL-146. 57 m2 aprox., re-bedor, sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta parcialment equipada, 1 dormi-tori doble, 1 bany complet amb dutxa d’hidromassatge. Sol i vistes. Seminou. 1 plaça d’apar-

cament i 1 guardaesquís. PREU: 450 €/mesRef. LL-164 Des de 93,4 m2 fins a 107,70 m2 aprox. Pisos al cen-tre d’Encamp de 2 i 3 dormitoris i 2 banys. Nous, a estrenar. 1 plaça d’aparcament i 1 traster inclosos. PREUS: des de 550 €/mes

CANILLORef. LL-116. 65 m2 aprox., sala d’estar-menjador, cuina semio-berta, 2 dormitoris amb armaris encastats, 1 bany complet, 1 lava-bo. Nou, a estrenar. Sol i vistes. 1 plaça d’aparcament i 1 traster.PREU: 450 €/mes

ENCAMP - Ref.231045 m2 aprox., sala d’estar-men-jador, cuina oberta equipada, 1 dormitori doble amb armaris en-castats, 1 bany complet. Cèntric. Lluminós. 1 pàrquing. Ideal per a inversors, fàcil de llogar.

ANDORRA LA VELLA. Ref. 2109 Sala d’estar-menjador, llar de foc, cuina office equipada, safareig, 2 dormitoris, 1 bany. Parquet. Vistes. 1 traster. PREU: 199.000 €

ENCAMP. Ref. 2242 40 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina oberta, 1 dormitori doble, 1 bany complet. Moblat i equipat. Pàrquing. PREU: 73.500 €

ANDORRA LA VELLA. Ref. 2312 68,5 m2. Cuina amb passaplats, safareig, 2 dorm. amb armaris encastats, 1 bany amb gran hidromassatge. Parquet de roure. Cèn-tric. 1 pq. i 1 gran armari traster. PREU: 289.000 €

ENCAMP. Ref. 2275 101 m2 + 80 m2 de terrassa. Sala d’estar-menjador, cuina separada, 3 dormitoris, 2 banys. Zona molt tranquil·la. 1 pq. i 1 traster. PREU: 190.000 €

OPORTUNITAT:

63.000 €

D’UNA MANERA DIFERENT

VIURE ANDORRA

INFORMACIÓ CONCERTACIÓ VISITES

Tel 00 376 722 [email protected]

AV. D’ENCLAR, 84SANTA COLOMA (ANDORRA)

BUSQUIS EL QUE BUSQUISHO HAS TROBAT.PRIMERA O SEGONA RESIDÈNCIA.SEMPRE, UNA INVERSIÓDE FUTUR.

CONJUNT RESIDÈNCIALPRAT CONDAL. QUALITAT DE VIDAA ANDORRA.

Page 20: Diari del 7 d'agost de 2012

CLASSIFICATS20 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

Andorra la VellaÀti c de 4 dormitoris, calefacció inclosa, molt cèntric. Preu: 650 €

Arinsal1 dormitori, moblat, decorat, pàrquing i traster. Preu: 400 € + despeses

La Massana - cèntricPis molt agradable, 3 dormitoris, cuina separada, 2 banys, terras-sa, gran saló menjador amb llar de foc, 2 places d’aparcament, 2 trasters. Preu: 730 € + 40 de despeses

Andorra la VellaPis de 3 dormitoris, 2 banys, sen-se pàrquing. Preu: 550 €

La Massana 1 dormitori, pis i mobles nous,

a estrenar, pàrquing i traster. Preu: 380 € + despeses

1 dormitori, cuina oberta, molt cèntric, moblat i equipat, molt maco, amb terrassa, vistes i sol. Preu: 400 € + despeses

Sispony Casa de 600 m2 d’habitatge amb gran jardí, bosc, 4 dormitoris, 3 banys, gran cuina, menjador, gran menjador, amb ascensor, terrasses, vistes panoràmi-ques, pàrquing per a 3 cotxes. Preu: 2.200 €

OrdinoConstrucció recent, pis de 3 dor-mitoris amb 2 banys, cuina ame-ricana amb traster, calefacció inclosa. Preu: 630 €

VENDA

Anyós - OriososSeminou, magnífi c àti c de 4 dor-mitoris + altell de 20 m2, gran cuina equipada amb electrodo-mèsti cs, de luxe 187 m2 + altell, 2 places dobles de pàrquing, pos-sibilitats de fer-hi un box, vistes panoràmiques. Preu: 600.000 € (negociables)

PalGaudeix de viure a Andorra. Casa adossada amb magnífi ques vistes, jardí de 175 m2, 2 dor-mitoris, possibilitat de fer-n’hi 4, cava, pàrquing, molt maca. Preu: 450.000 €

ArinsalEdifi ci molt conservat, d’uns 15 anys, magnífi c sota àti c amb

120 m2, 3 o 4 dormitoris, gran menjador amb llar de foc, un bany + bany aux., safareig, ter-rassa, vistes i molt assolellat, molt maco. Pàrquing i traster. Aprofi ta. Preu: 260.000 €

Sispony. Les AgudesPis de 2 dormitoris amb jardí d’uns 70 m2 + jardí comunitari de 200 m2, cuina separada, 2 banys, vistes panoràmiques, pàrquing i traster. Preu: 280.000 €

L’AldosaUrbanització Bellmont, de recent construcció, molt a prop de l’es-cola. Fotos web. Planta baixa, molt maco, amb 3 dormitoris, 2 banys, cuina americana amb llar de foc, jardí de 100 m2. 2 places d’aparcament i un traster. Preu: 420.000 €

PREUIMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions (1 doble, 1 individual),

1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina america-na, menjador exterior,

pàrquing i traster. Exterior. Preu: 200.000 €.

Interessats truqueu al 73 20 20.

Es lloga directe depropietari pisos a

Escaldes3 habitacions, bany ilavabo. Tot exterior amb pàrquing inclòs

Preu: 600 €Tel.: 82 03 31

LLOGUER

PIS AMB JARDÍ A LLORTS

Tel.: 356 037

Lloguer directe de propietari

3 habitacions (1 suite),2 banys, llar de foc,

parquet, armaris encastats,pàrquing i traster.

Preu: 650 €

ES LLOGA PIS A AIXIRIVALLMolt assolellat i amb vistes,

3 dormitoris, cuina equipada, cèntric.Preu: 400 € (amb possibilitat de pàrquing)

Tel.: 338 099

LLOGUER:Estudi assolellat amb totes

les despeses incloses (llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LLOGUER:Pis seminou de 2 habitacions amb armaris encastats, 2 banys, cuina

americana, safareig, pàrquing opcio-nal. NO ES PAGA MES D’AGÈNCIA.

550 €ESCALDES REF. 2292

LLOGUER:

DISPOSEM DELLOGUERS A TOTES

LES PARRÒQUIESA PARTIR DE 265 €

LLOGUER: Pis per estrenar

d’1 habitació, 1 bany amb dutxa d’hidromassatge.

MOBLAT I EQUIPAT.

450 €ANDORRA REF. 5372

Pis de 40 m2, 1 habitació doble, bany complet, cuina oberta,

vistes i sol.

PREU: 79.000 €

Pis de 90 m2, 1 habitació (POSSIBILI-TAT DE FER-HI UNA ALTRA HABITA-

CIÓ), 1 bany i un lavabo, cuina equi-pada i moblada, safareig, terrassa de 7 m2, pàrquing gran i traster inclòs.

Sol i vistes. Jardí comunitari.

PREU: 189.473 €

ORDINO REF. 5040 ANDORRA REF. 5112

Pis de 100 m2 en ple centre comercial, 4 habitacions, 2 banys

complets, cuina gran offi ce moblada, gran saló menjador.

Possibilitat de pàrquing a 50 m.

PREU: 349.000 €

Pis de 80 m2, 3 habitacions, 2 banys, saló menjador amb

balcó, cuina moblada. Vistes i sol.

PREU: 198.500 €

ESCALDES REF. 5129 ANDORRA REF. 4641

Àti c exterior d’obra nova d’una habitació i 1 bany. Cuina oberta

amb plaça d’aparcament i traster inclòs. D’alt standing,

amb vistes i sol.

PREU: 99.000 €

Pis cèntric de 58 m2 amb tots els mobles, 2 habitacions, bany com-plet, cuina oberta al saló, safareig,

plaça d’aparcament molt gran.

PREU: 209.900 €

ESCALDES REF. 4810 CANILLO REF. 5376

Estudi de 40 m2 moblat, saló menjador amb accés a terrassa

de 3 m2 , cuina oberta equipada, bany complet, pàrquing

comunitari i traster. Vistes i sol.

PREU: 94.736 €

Pis exterior de 70 m2, impressionants vistes, reformat tot menys la cuina,

dos habitacions amb armaris encastats, 1 bany. Terrassa exterior coberta de 35 m2. Pàrquing i traster.

PREU: 175.000 €

ENCAMP REF. 5358 SANT JULIÀ REF. 5287

Page 21: Diari del 7 d'agost de 2012

CLASSIFICATS 21DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

Es lloguen apartaments a Pal2 hab., saló menjador, cuina americana, bany.AMB SOL TOT L’ANY.

A partir de 360 € - Tel. 362 906

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys,

cuina, menjador, traster, 2 places de

pàrquing.

Abans: 664.810 € Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis d’1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.PREU: 495.000 €

GRAN OPORTUNITATAPARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO

110m2, 3 habitacions, 2 banys. MansardaSol amb vistes panoràmiques

PREU: 265.000 €

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

LLOGUER A ENCAMPPISOS TOTALMENT MOBLATS I EQUIPATS

3 HAB. 530 €PQ. OPCIONAL – NO S’ACCEPTEN ANIMALS

TEL. 36 20 93DIRE

CTE D

E PRO

PIET

ARI

Es ven pis a Encamp120 m2, 3 dorm., 2 banys, 2 pq. + traster

Terrassa gran, llar de foc Vistes i sol tot el dia

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

PER MOTIUS FAMILIARSES TRASPASSA PETIT RESTAURANT TOT EN NORMA, EQUIPAT, MOLT BONIC

IDEAL PER A UN MATRIMONIPreu: 12.000 € - TEL. 831 328

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLARef. 2300301: Pis, 1 hab., moblat, amb pàr-quing. Zona hotel President. Preu: 450 euros

Ref. 2080503: Àtic, 1 h., amb mobles o sen-se, zona Andorra 2000. Preu: 400 euros

Ref. 2302501: Pis, 2 habitacions, sense mo-bles, al c/ Bonavista. Preu: 500 euros

Ref. 3220141: Pis, 2 h., amb mobles i pàrq., situat a l’av. Santa Coloma. Preu: 500 euros

Ref. 2120301: Local comercial, c/ Alzinaret, prop plaça les Arcades. Preu: 600 euros

SANTA COLOMARef. 2810103: Pis, 2 h., amb mobles, pq. i tras-ter, zona del col·legi Janer. Preu: 450 euros

Ref. 4070201: Pis, 2 h. àmplies, cuina refor-mada independent, a Santa Coloma. Preu: 600 euros

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2020123: Estudi amb mobles, zona Don Denis. Preu: 350 euros

Ref. 2020151: Pis, 1 h., amb mobles, prop del restaurant Don Denis. Preu: 400 euros

Ref. 4020101: Pis, 1 habitació, sense mo-bles, petit, totalment reformat, a la plaça de Caldea. Preu: 400 euros

Ref. 4130101: Pis, 2 habitacions, sense mobles, cèntric, a l’av. Carlemany, amb pàr-quing inclòs. Preu: 450 euros

ENCAMPRef. 4210101: Pis, 1 hab., moblat, amb pàrq., al costat del Funicamp. Preu: 400 euros

Ref. 2301801: Pis, 1 h., amb mobles, pq. i tras-ter, zona hotel Montecarlo. Preu: 350 euros

Ref. 2920402: Pis, 2 habitacions, sense mo-bles, amb llar de foc, tot exterior, amb pàr-quing, zona hotel Coray. Preu: 500 euros

Ref. 3010101: Pis, 2 habitacions, moblat, pàr-quing, traster, balcó, solejat, a la zona de Turó de Vila. Preu: 500 euros

Ref. 3460101: Pis, 2 h., sense mobles, amb pàrq. i traster, a la ctra. dels Cortals. Preu: 475 euros

MASSANA

Ref. 3450101: Pis, 3 h., sense mobles, cuina

reformada, amb pq. i traster. Preu: 500 euros

Ref. 9990101: Casa adossada de 3 habitaci-ons, amb altell i pàrquing. Urbanització de Sis-pony. Preu: 700 euros

ARINSALRef. 2300701: Estudi amb mobles o sense. Preu: 250 euros

Ref. 2540101: Pis, 1 hab., moblat, amb pàrq. inclòs. A la ctra. general. Preu: 450 euros

ORDINORef. 3330101: Pis, 1 habitació, amb mobles, al centre d’Ordino. Preu: 450 euros

Ref. 2570101: Pis, 2 h., sense mobles, al centre d'Ordino. Preu: 400 euros

TARTERRef. 429: Pisos d’1, 2, 3, 4 i 5 habitacions a la població de Ransol, prop de les pistes, lloguer per vacances o per tot l’any.

SANT JULIÀ DE LÒRIARef. 3980101: Pis, 3 habitacions, amb mobles o sense, amb pàrquing, a la ctra. de la Rabas-sa. Preu: 500 euros

ANDORRA LA VELLARef. 208 Pis, zona Pyrénées, 1 dormitori, bany, cuina total-ment equipada, armaris, molt maco. Preu: 450 €Ref. 232 Terreny de 800 m2. Preu: 1.800 €Ref. 231 Pis cèntric d’obra nova, 75 m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, bons aca-bats, assolellat, despeses d’aigua i calefacció incloses. Preu: 690 €Ref. 220 Sta. Coloma, aparta-ment de 3 dormitoris, 2 banys complets, safareig, cuina in-dependent, balcó, assolellat, aparcament, parquet, refor-

mat. Preu: 600 €Ref. 213 Estudi moblat o sense mobles, centre, cuina equipa-da amb vitro i frigorí� c, armari, bany, assolellat. Preu: 350 € Ref. 133 Sta. Coloma, apar-tament cèntric de 100 m2, se-minou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefacció inclosa, sol, 2 terras-ses. Preu: 670 €Ref. 74 Local cèntric, 200 m2 en planta baixa, amb façana a la baixada del Molí, da-vant de l’aparcament Tobira. Preu: 1.800 €Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol,

calefacció inclosa. Preu: 682 €Ref. 85 Local cèntric de 10 m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 200 €Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 266 Apartament, zona Lycée, 2 dormitoris, bany, 88 m2, terrassa, cuina indep., safareig, armaris, bons aca-bats. CALEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 650 € ESCALDES-ENGORDANYRef. 251 Àtic nou, a estrenar, 104 m2, 3 dormitoris, 2 banys,

terrassa de 4 m2, cuina ober-ta, vistes i sol tot el dia. Preu: 890 €Ref. 225 Pis a Fiter i Rossell, 3 dormitoris, bany complet, cui-na independent, tot exterior, safareig, calefacció inclosa. Preu: 550 € Ref. 219 Pis situat a Fiter i Ros-sell, 70 m2, 2 h., 1 b., impecable, cuina semioberta, balcó, CALE-FACCIÓ INCLOSA. Preu: 600 €Ref. 139 Pis de 118 m2, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys, cuina semioberta, obra nova, 2 ter-rasses, 2 pàrquings, traster, vistes panoràmiques i sol tot el dia. Preu: 900 €

OPORTUNITAT! Pis al cen-tre d’Andorra (Hotel Pre-sident), 3 dormitoris, bany complet, cuina tancada i ampli menjador. Preu: 90.000 €

Àtic totalment reformat a Encamp, 2 dormitoris, bany complet i menjador amb llar de foc. Sol i vistes. Pàrquing opcional per 10.000 €PREU REBAIXAT: 120.000 €

Pis al centre d’Andorra, 2 dormitoris, bany complet i menjador amb llar de foc.Preu: 115.000 €

Atenció!!! Venda de parcel-les amb tots els serveis a Escaldes, Can Diumenge. Sol i vistes immillorables. A partir de 300 m2.Preu: 1.578 €/m2

(negociable)

Pis a Canillo de 2 dormi-toris, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc. Terrassa de 10 m2. Pàrquing.Preu: 99.000 €

OPORTUNITAT!! Pis a Es-caldes (zona de l’Hospital) de 3 dormitoris (2 dobles), bany complet, cuina tan-cada i menjador amb llar de foc i terrassa. Preu: 169.900 €

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL

C/ ESTEVE DOLSA PUJAL D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris

a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormito-

ris. Preu: 650 €- Àtic, 4 dormitoris, cuina

americana, 2 banys. Preu: 800 €

INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

PARTICULAR VENPIS A ARINSAL

Pis de 95 m2 completament renovat amb acabats de qualitat. 2 habitacions dobles (abans 3), 2 banys complets, àmplia cuina amb mobles de disseny i electrodomèstics d'última generació, ampli saló menjador amb llar de foc, terrassa de 7 m2, box tancat i traster. Orientació sud, exterior, sol tot el dia i vistes panoràmi-ques, zona molt tranquil·la.

OPORTUNITAT!Taxat el 2011

(abans d'obres)en 319.000 €

PREU: 265.000 € Tel. 39 85 20 / 63 56 10

OPORTUNITATCASA ADOSSADA (ORDINO)

150 m2 d’habitatge +50 m2 de garatge tancat

3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garanti ts.Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 €ara per 350.000 €

Tel.: 32 66 96

Vols vendre o llogar el teu pis?

Anuncia’t en aquest espai

Més informació al 80 88 88

Page 22: Diari del 7 d'agost de 2012

CLASSIFICATS22 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

VENDA

LLOGUER

Page 23: Diari del 7 d'agost de 2012

CLASSIFICATS 23DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

ESCALDES-ENGORDANY2 habitacions, nou, calefacció inclosa, possibilitat de pàrquing (Ref. 3131). 690 €ÀTIC, 1 habitació, nou, disseny modern, pàrquing (Ref. 3188). 700 €3 hab., cèntric, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3276). 715 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref. 3253). 800 €

ANDORRA LA VELLA1 habitacions, ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2651). 430 € 2 hab., ampli menjador,

possibilitat de pàrquing (Ref. 2362). 450 € 3 hab., cuina tancada, ascensor, pàrq. 550 €2 hab. dobles, nou, cuina independent, possibilitat de pàrquing (Ref. 2877). 650 €3 hab., calefacció inclosa, possibilitat de pàrquing (Ref. 2336). 750 €4 hab., ampli menjador, cuina office, pàrquing i traster (Ref. 2505). 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli menjador, exterior, pàrquing i tras-ter (Ref. 2490). 425 €2 hab., nou, ampli menjador, exterior, pàrq.

i traster (Ref. 3035). 500 €ÀTIC, 3 hab. dobles, cuina independent, ampli menjador, exterior (Ref. 3019). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàrq. i traster (Ref. 1792). 400 €1 hab., 1 bany, cuina. (Ref. 2904). 400 €2 hab., 1 bany, cuina. Pàrq. (Ref. 2056). 450 €2 hab., ampli menj., nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 2972). 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrquing

i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €2 hab., nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA2 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada (Ref. 2977). 450 €1 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3194). 575 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tancada (Ref. 3121). 650 €

ad

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 2 pax, equipat, exterior, TOT INCLÒS (Ref. 3307). 420 €1 habitació doble, 1 bany, cuina equipada, exterior (Ref. 3296). 450 €3 habitacions, 2 banys, hidromassatge, molt cèntric, moblat de luxe, sol (Ref. 3271). 850 €ESCALDES-ENGORDANY

1 hab. doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 5 hab., 157 m2, 3 banys, terrassa, pàrq. (Ref. 1849). 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop del Funi-camp (Ref. 1918). 400 €

2 hab., equipat, 4 persones, exterior, parquet, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 hab. (la Bartra), reformat de luxe, terrassa, sol, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pàrquing (Ref. 2156). 700 €

LA MASSANAEstudi, exterior, cèntric, equipat (Ref. 2971). 395 €2 hab. dobles, cuina inde-pendent, 2 banys, pàrquing (Ref. 3129). 500 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., centre, cuina equi-pada (Ref. 3209). 300 €2 hab. dobles, impecable, sol i vistes, pàrquing (Ref.

2665). 500 €1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 hab. (Magic), equipat, terrassa de 50 m2, pàr-quing (Ref. 2997). 350 €1 hab. (pleta Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €1 hab. (Incles), equipat, pàrq. (Ref. 2998). 400 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàr-quing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 hab. (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

CANILLO - Sant Pere del Tarter2 habitacions dobles. 64 m2. Construcció re-cent. Ampli menjador, tot exterior. Assolellat,

amb vistes. Llar de foc. Pàrquing i traster.

(Ref. 3264). 135.000 €

CERTERSREF. 00787Situació privilegiada. Magnífiques vistes i sol tot el dia. Acabats de 1a qualitat. 270 m2 construïts + garatge i terrasses.Preu: consulteu-lo.

Lloguer

Venda

ANDORRA LA VELLAREF. 00001Pis molt cèntric! Zona Pyrénées. Pis, 2 habitacions amb armaris encastats, bany complet, cuina semioberta al menj., safareig, ascensor, pàrquing i traster inclosos. Preu: 525 €/mes

ANYÓSREF. 00113Casa adossada de 330,77 m², cale-facció per geotèrmia, garatge per a 5 cotxes, domòtica, ascensor, 3 habitacions i gran cap de casa, saló menjador amb llar de foc i sortida al jardí de 100 m².Preu: 895.000 €

ORDINO - COLL D’ORDINOREF. 00639Promoció d’obra nova alt standing. Pisos de 2, 3 i 4 habitacions. Jardins de fins a 210 m² i terrasses fins a 35 m². Traster inclòs i pàrquing opcio-nal. Acabats de luxe, zona residencial.A partir de 950 €/mes

ANDORRA LA VELLAREF. 00608BAIXADA DEL MOLÍ. LOCAL CO-MERCIAL EN LLOGUER DE 340 m2

EN 2 PLANTES.CONSULTEU PREU

SANT JULIÀ - AIXIRIVALL CENTREREF. 00822Dúplex amb 2 suites més despatx, cuina tancada i equipada, ampli saló menjador amb llar de foc i terrassa de 6 m², safareig, bany de cortesia, 1 plaça d’aparcament i 1 traster. Vis-tes panoràmiques! Zona residencial. Preu: 600 €/mes

ANYÓSREF. 00767Parcel·la de terreny de 681 m2 a la Urbanització Els Oriosos. Sòl con-solidat, tots els serveis.

Preu: 360.000 €

MIAMI PLATJAREF. 00214Casa adossada cantonera, al cos-tat de la platja. Piscina comunitària per a 5 cases que formen el com-plex. 3 habitacions, saló menjador amb llar de foc, cuina equipada. Garatge. A 5 min. caminant del centre i del mar. Preu: 290.000 €

LA MASSANA Obra nova: baixos amb jardí, pisos d’1 hab., dúplex de 3 hab., acabats de qualitat, tots amb pàr-quing i traster, a partir de 450 €/mes

Page 24: Diari del 7 d'agost de 2012

CLASSIFICATS24 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad

(Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

OFERTA núm. 5937

Treball ofert: Caixer de comerç

Nivell professional: Ofi cials de 1a

Nivell professional alternatiu: Ofi cials de 3a

Sector d’activitat de l’empresa: Grans magatzems

Lloc de treball: ENCAMP / PAS DE LA CASA

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Estudis secundaris

Idiomes: [idioma-nivell]Castellà Mitjà

Català Mitjà

Francès Superior

OFERTA núm. 5929Treball ofert: Mecànic ajustador de l’automòbil, en general (turismes i furgonetes)Nivell professional: Ofi cials de 1aSector d’activitat de l’empresa: Manteniment i reparació de vehicles de motorLloc de treball: SANT JULIÀ DE LÒRIA / SANT JULIÀ DE LÒRIA

Idiomes: [idioma-nivell]Castellà

MitjàCatalà Mitjà

5937

Feina

ENCAMP PISOS D'1, 2 I 4 HABITACIONS SENSE MOBLES,

AMB PÀRQUING, A LA ZONA DEL MIRADOR D’ENCAMP.

PREU: A PARTIR DE 350 EUROS TEL.: 321 248

Particular lloga pisa Fiter i Rossell

Pis: 2 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 600 €

Pis: 2 hab., 2 banys, cuina, saló menjador gran. Preu: 600 €

Tots amb calefacció inclosa.Animals no.

Tel.: 35 36 04

PARTICULAR LLOGA PIS A LA MASSANA

1 HABITACIÓ,MOBLAT. TERRASSA, TRASTER I GARATGE

TEL. 663 556

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES. REF. 3038: Pis de 50 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, saló menjador, terrassa, cuina oberta moblada, pàrquing. PREU: 525 €

LA MASSANA. REF. 3034: Pis seminou al centre de 80 m2, 2 habitacions dobles amb armaris encastats, 2 banys complets, cuina americana, saló menja-dor, tot exterior, assolellat, ter-res de parquet i gres, pàrquing opcional. PREU: 650 €

ENCAMP. REF. 3004: Àtic de 110 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, saló menjador, cuina amb passaplats, traster. Vistes. PREU: 550 €

ORDINO. REF. 2948: Àtic de 100 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina tanca-da, saló menjador amb llar de foc, pàrquing doble. CÈNTRIC. PREU: 790 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 3046: Pis cèntric, MOBLAT, de 77,17 m2, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina moblada, saló menjador. PREU: 650 €

AIXIRIVALL. REF. 3045: Dúplex de 100 m2, 2 habitacions dobles suite, ampli saló menjador amb llar de foc, balcó, cuina sepa-rada moblada, safareig, bany auxiliar. Pàrquing i traster. Sol i vistes. PREU: 600 €

Magnífi c xalet en venda en una zona molt tranquil·la, a 5 minuts del telecabina d’Arinsal. Tot exterior, amb sol i vistes espectaculars. Nou, a estrenar, de 360 m2 distribuïts en 3 plan-tes. Planta 1a: sala diàfana, 1 bany complet, pàrquing per a 4 cotxes, safareig, traster, sala de calderes. Planta 2a: 4 habita-cions dobles amb suite (1 amb vestidor). Planta 3a: ampli saló menjador amb llar de foc i accés a jardí de 240 m2, 1 lavabo, cuina offi ce equipada amb electrodomèstics d’alta gamma i accés al jardí. Ref. 1095 - PREU: 1.200.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

Es traspassa Bar Restaurant

a EncampTel. 65 98 92

ES COMPRA PIS a Andorra la Vellao Escaldes, cèntric.

Màxim 200.000 €

Tel. 73 73 73 o a/e: [email protected]

ORDINO - 1487 Casa individual a 5 minuts de les pistes d’esquí d’Arcalís. Zona residencial, garatge, sala de caldera i dipòsit de gasoil. Hi ha un altre garatge obert, però es podria tancar. Saló ampliat recentment amb sostres alts i moltes fi nestres. Llar de foc i sortida a una terrassa de 25 m2, menjador i sortida a una altra terrassa de 30 m2 i al jardí. 3 dormitoris dobles. Instal·lació per a TV satèl·lit i fi bra òptica feta. Teulada i calefacció renovada i doble vidre.

OFERTA!!! 490.000 €

LA MASSANA REF. 1477Xalet a l’Aldosa sobre terreny de 700 m²

per reformar. Excel·lent jardí amb vistes im-millorables i sol tot el dia. Casa de 2 plantes

més golfes. Garatge per a dos cotxes.

OFERTA!!! 790.000 €

ORDINO REF. 1471Casa adossada a Arans (Ordino) d’estil rústic. 250 m², 5 dormitoris, 4 banys. Saló menjador amb cuina americana. Terrassa davantera i jardí

al darrere. Garatge per a dos cotxes.

OFERTA!!! 369.198 €

Busquem pisos de lloguer a totes les parròquies.

Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

Page 25: Diari del 7 d'agost de 2012

classificats 25Dimarts, 7 D’agost Del 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

AUXILIAR DE MENJADOR / VIGILANT DE PATIPer a escola:

Requisits:√ Responsabilitat en el treball√ Facilitat pel tracte amb els nens

i adolescents

Oferim:√ Horari de migdia, de dilluns a divendres√ Formació continuada a càrrec de

l’empresa

Multinacional líder en el sector d’arranjaments i transformacions necessita incorporar modista:

OFERIM• Condicions laborals satisfactòries• Possibilitat de jornada completa o mitja jornada• Salari en funció dels coneixements i la formació• Possibilitats de créixer professionalment

DEMANEM• Experiència i coneixements d’utilització de

màquines de cosir semiindustrials• Do de gents i actitud comercial• Català i castellà correctament parlats

(es valorarà el coneixement d’altres llengües)• Permís de treball• Incorporació immediata

Interessats, truqueu:Matins: 33 02 21 (Sra. Isa)

Tardes: 34 44 10 (Sra. Alícia)

CENTRE DE BELLESA I PRESTIGI DEL PAÍS CERCA

ESTETICISTA-MASSATGISTA

Imprescindible experiència demostrable i nacionalitat andorrana

o permís de residència i treball.

Interessades, envieu CV a l’adreça electrònica [email protected]

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Seleccionem:

- PROMOTORES- Disponibilitat per agost i setembre

- Do de gents - Capacitat comunicativa - Edat: entre 20 i 35 anys

Page 26: Diari del 7 d'agost de 2012

CLASSIFICATS26 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

www.gammamanagement.wordpress.com

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

Enviem personal de netejaa la seva llar• Per fregar el seu habitatge, planxar roba a casa seva.• Per a neteja a fons de cuines, neteja de l’apartament (també el cap de setmana).• Per fregar escales comunitàries, boti gues, negocis o

qualsevol ajuda de neteja puntual o fi xa.

Personal de neteja

9,36 €per hora

Informació sense compromís: C/ Dr. Vilanova, núm. 9(4t pis), edifi ci Thaïs. Tel. 812 312 · [email protected]

CICLE DE DESENVOLUPAMENT DIRECTIU (3a EDICIÓ)

Aquest programa està format per diferents tallers dissenyats amb el propòsit de preparar directius capaços de liderar i conduir amb eficàcia els processos de canvi als quals estan subjectes i, de la mateixa manera, enfrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat.

Objectiu:- Transmetre de manera innovadora i dinàmica els coneixements necessaris

per a desenvolupar aquelles habilitats i eines clau que potenciïn en els di-rectius:

o Un rendiment més eficaç en la seva activitat professional o Una major satisfacció personal

Programa:- Dilluns 10 de setembre: Lideratge, Motivació i Direcció d’Equips- Dimarts 9 d’octubre: Negociació i Gestió de Conflictes- Dimarts 13 de novembre: Comunicació Persuasiva- Dimarts 11 de desembre: Optimització del Temps- Dilluns 14 de gener: Eines per a ser més eficaç

Formador: Josep Mas, professor a ESADE i especialista en Habilitats Directives.Horari: de 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.00 h.Preu total: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 1.000 € (El preu inclou dossier, materials, tutories virtuals, coffee break i dinars.) Places limitades a 8 persones.

ASSISTENT DE DIRECCIÓNecessària diplomatura en màrqueting, comunicació o similar. Imprescindible anglès parlat i escrit a nivell avançat. Persona polivalent i amb alta capacitat comunicativa. S’encarregarà de la traducció de docu-ments i la implementació de campanyes on-line, així com d’altres tasques relacio-nades amb el lloc de treball.Es valorarà coneixements d’altres idio-mes, com francès i/o rus.

COORDINADOR DE FAMILY OFFICEImprescindible formació en economia. Persona emprenedora i amb alta orien-tació al client.Experiència demostrable mínima de 5 anys en fiscalitat espanyola o internacio-nal. Anglès parlat i escrit a nivell avançat, es valoraran altres idiomes.

GERENT DE FARMÀCIA I/O PARAFARMÀCIAPer a nou projecte a la província de Tar-ragona.Indispensable formació i experiència en el sector, així com esperit emprenedor, ori-entació al client i orientació als resultats.

TÈCNIC DE MANTENIMENT DE FREDS’encarregarà del manteniment de ma-quinària d’hostaleria: cafeteres, tiradors de cervesa, etc.Necessària formació en electromecànica o electricitat i/o experiència mínima de dos anys en lloc de treball similar.Incorporació immediata.

COMERCIAL D’ASSEGURANCES Per a important empresa asseguradora del país.Es requereix experiència en el sector.Persona amb alta orientació al client, alta orientació a resultats i polivalent.

SELECCIONA

Animador depista de gel

ES REQUEREIX:Bon nivell de patinatge sobre gelTitulació PS1 vigentExperiència en animació de grupsCatalà, castellà i francèsBona presència i do de gentsPersona responsable

ES VALORARÀ:Bon nivell de patinatge sobre gel. Certifi catTitulació PS2 i Socorrisme Aquàtic vigentsExperiència en animació de grups. Certifi catDiploma d’ensenyament professional en activitats esportives i delleure o similarConeixements de conservació i cura del gel. Certifi cat

S’OFEREIX:Salari segons aptituds i altres complementsFormació continuada a càrrec de l’empresaAmbient laboral agradableLloc de treball fi x

Entregueu el vostre CV a Recursos Humans del Palau de Gel d’Andorra o envieu-lo a: fi [email protected]

Per a més informació podeu trucar al núm. 800 840 (RRHH)

Restaurant d’And. la VellaBusca

Ajudant de cuinaamb experiència

Indispensable nacionalitat andorrana o permis de treball.

Tel 818 918El primer diari digital d’Andorra

CAMBRER/AAMB

EXPERIÈNCIA(REF. CAMBRER)

Imprescindible experiència,idiomes i permís de residència i treball o

nacionalitat andorrana

ANYÓSPARK NECESSITAINCORPORAR PER A LATEMPORADA D’ESTIU

Interessats/ades, envieuCV indicant la referènciaal departament de RRHH,a l’adreça electrò[email protected] al fax 73 73 79

Cerquem

AUDITOR/A INTERN/A REQUERIM:• Llicenciat/ada en ADE, empresarials o similar.• Experiència mínima de 2-3 anys com a auditor/a de comptes.• Català, castellà i anglès.• Altes capacitats en la gestió i explotació de bases de dades i

indicadors de gestió.OFERIM:• Incorporació immediata.• Contracte fi x amb interessants condicions laborals.• Possibilitats de desenvolupament professional.• Gaudir dels avantatges socials de Pyrénées Andorra.

Les persones interessades, adreceu-vos al Departament de RRHH,5a planta de Pyrénées Andorra, de dilluns a divendres de 12 h a 18 h.

Telèfons: 880 145 o 880 189. E-mail: [email protected]/treball

Per al centre d’Andorra la Vella, cerquem

Amb idioma RUSVenedors/es per a Perfumeria i Moda Femenina

Cambrer/aREQUERIM:• Experiència en el lloc de feina i/o en atenció al client.• Imprescindible domini del RUS per a tots els llocs de feina i

coneixements de català i castellà.• Alta orientació al client i treball en equip.OFERIM:• Contracte fi x amb interessants condicions laborals.• Possibilitats de desenvolupament professional.• Gaudir dels avantatges socials de Pyrénées Andorra.

Les persones interessades, adreceu-vos al Departament de RRHH,5a planta de Pyrénées Andorra, de dilluns a divendres de 12 h a 18 h.

Telèfons: 880 145 o 880 189. E-mail: [email protected]/treball

Page 27: Diari del 7 d'agost de 2012

classificats 27Dimarts, 7 D’agost Del 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu pel Sr. Philippe o la Sra. Ruth.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o el Sr. Jonathan.

Selecciona per a incorporació immediata a Andorra la Vella selecciona personal per a la temporada d’estiu

Responsable de la CafeteRia plaza

Pensem en un/a professional amb un per-fil molt comercial, orientat a la recerca, la

presentació i el servei de productes d’alimen-tació i begudes d’alta qualitat.

Líder natural, dirigirà un petit equip sota la supervisió del cap de restauració, assegurant

tant la qualitat del servei com l’amabilitat dels seus col·laboradors.

És necessari parlar català i almenys dos idiomes d’ús freqüent.

Condicions de treball i salarials interessants.

CaMbReRes d’HabitaCions per a torn de matí

CaMbReRs de RestaURant per als serveis d’esmorzars i sopars

aJUdants de CUina horari a concretar

Es requereix permís de residència i treball,

experiència demostrable i incorporació immediata.

Selecciona per a incorporació immediata

CaMbReRa d’HabitaCions

Amb permís de treball i experiència demostra-ble. Incorporació immediata.

Interessats, truqueu al 87 29 51 i pregunteu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

IMPORTANT CADENA HOTELERA

CERCA

CAMBRERS/CAMBRERES

ES REQUEREIX:

- PERMÍS DE TREBALL

- CASTELLÀ, CATALÀ I FRANCÈS

- EXPERIÈNCIA DEMOSTRABLE

- EDAT COMPRESA ENTRE 25 i 35 ANYS

S'OFEREIX:

- INCORPORACIÓ IMMEDIATA

- POSSIBILITAT DE PROMOCIÓ PROFESSIONAL

Interessats, envieu CV amb fotografia [email protected]

Page 28: Diari del 7 d'agost de 2012

28 Dimarts, 7 D’agost Del 2012 oci

AVÍSSi ets usuari de Mobiland clic!, recorda que has de passar per Andorra Telecom a identificar-te.Tens fins al 30 de novembre de 2012. Per a més informació, truca al 115.

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

Cinemes Illa Carlemany

PROMETHEUS 18.10, 20.30. 3D: 16.00, 19.00, 22.30

SIN RASTRO 16.20, 18.20, 20.20, 22.40

MADAGASCAR 3 16.15, 17.00, 18.15, 20.15, 22.30

3D: 16.00

EL CABALLERO OSCURO. LA LEYENDA RENACE 19.00, 22.00

SPIRIT (EL CORCEL INDOMABLE) 16.30

MADAGASCAR 3En la nova entrega del film d’animació, el lleó Àlex, la zebra Marty, la hipopòtam Glò-ria i la girafa Melman faran tot el possible per poder tornar al zoo de Central Park, a Nova York.

SIN RASTROJill Parrish arriba un dia a casa i descobreix que la seva germana ha estat segrestada. Jill està convençuda que es tracta del mateix in-dividu que la va segrestar un any abans a ella i de qui va aconseguir escapar.

PROMETHEUSHistòria d’un grup d’exploradors que desco-breixen una pista que pot portar a conèixer l’origen de la humanitat a la terra, embarcats en un viatge emocionant als racons més fos-cos de l’univers.

EL CABALLERO OSCURO. LA LEYENDA RENACETercera pel·lícula de la nova saga de Batman que va arrencar amb Batman Begins. Batman haurà de deixar el seu exili per combatre un terrorista que amenaça la ciutat.

SPIRIT (EL CORCEL INDOMABLE)A l’encara inconquistat Oest hi viu un cavall salvatge. La seva vida canviarà quan un co-ronel de l’exèrcit el captura amb la intenció de domesticar-lo.

Page 29: Diari del 7 d'agost de 2012

oci 29Dimarts, 7 D’agost Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia PasteurAv. Meritxell, 84 - Tel.: 800 970Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

Publica’t a Espanya: www.andorra.guiaon.ad

SOLu

ciO

NS N

. 2.1

09

SOLu

ciON

S 1.

509

SudOku NÚM. 1.510HORÒSCOP

8 5 35 7 3

3 6 54 2 8

3 7 62 6 4 8

7 4 12 7 39 4 2 6

SUDOKU NÚM. 1.591

SO

LU

CIO

NS

N.

1.5

90

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [17/07/2012]3 2 8 5 6 7 4 1 95 9 1 2 4 3 8 7 67 6 4 9 1 8 3 5 2

6 4 7 1 2 9 5 3 82 3 5 6 8 4 1 9 78 1 9 7 3 5 6 2 4

1 8 2 3 7 6 9 4 54 5 3 8 9 2 7 6 19 7 6 4 5 1 2 8 3

Solution #1 [17/07/2012]2 5 9 3 6 1 7 4 87 6 3 2 4 8 9 5 18 4 1 9 5 7 2 6 3

9 7 4 5 8 2 3 1 63 8 2 6 1 4 5 7 96 1 5 7 9 3 4 8 2

4 2 7 1 3 6 8 9 51 9 8 4 2 5 6 3 75 3 6 8 7 9 1 2 4

Solution #2 [17/07/2012]2 6 9 3 4 1 7 5 83 7 8 6 5 9 1 4 25 4 1 2 8 7 9 3 6

4 9 2 7 6 5 3 8 17 8 5 9 1 3 6 2 46 1 3 4 2 8 5 9 7

9 3 4 8 7 6 2 1 51 2 6 5 9 4 8 7 38 5 7 1 3 2 4 6 9

Solution #3 [17/07/2012]3 8 9 2 5 6 7 4 12 4 5 9 1 7 6 3 86 7 1 3 8 4 9 5 2

7 1 6 5 4 9 2 8 38 9 4 1 3 2 5 6 75 2 3 6 7 8 1 9 4

4 5 2 8 6 1 3 7 91 3 7 4 9 5 8 2 69 6 8 7 2 3 4 1 5

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Amb relació als di-ners, has de prendre consciència d’allò que no t’interessa. És el moment de que con-trolis una mica i no gastis massa diners.

Has de renovar les relacions amb el sexe oposat. Entrarà aire fresc a la teva vida. Has de buscar activi-tats que t’ajudin a sor-tir de la passivitat.

Respecte a l’amor, és el moment de ser tu ma-teix i mostrar-te sense cap tipus de comple-xos. Has de funcionar en el dia a dia evitant l’ansietat.

En assumptes d’amor impregna’t de confi -ança i seguretat emo-cional. No et penedi-ràs. Respecte a la teva salut, prova els remeis naturals.

És probable que algú del teu voltant recla-mi la teva atenció o la teva ajuda. No dubtis d’oferir-li el millor de tu mateix. Amb la sa-lut, baixa el ritme.

Has de donar-li un canvi de sentit als teus assumptes sentimen-tals i tot anirà millor. Tots els teus actes es-tan carregats de pas-sió.

No t’expressis de for-ma tan perfeccionista o acabaràs espantant la teva parella. Has de deixar de fumar, el resultat t’aportarà una gran satisfacció.

Estàs en situació de viure i gaudir de l’amor amb tota la teva força. Respecte a la teva salut, en l’equi-libri està la teva major virtut.

En assumptes d’amor no siguis tan dur amb tu mateix. Respecte a la teva salut, si el teu cos funciona com t’agrada, et sentiràs bé amb tu mateix.

Respecte als teus sen-timents íntims, estàs vivint una època on avancen i es desenvo-lupen amb més facili-tat les teves facultats intuïtives.

Ets una persona esti-mada i no necessites amagar-te. Respecte a la teva salut, avui tin-dràs bon humor i molt ànim. Estaràs molt ac-tiu.

La situació actual et porta moments inten-sos i importants en les teves relacions sen-timentals. No practi-quis esports on puguis sofrir alguna fractura.

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DILLUNS 23 DE JULIOL DE 2012

IMMOBILIÀRIES

Vendes

En venda, casa a les Borges Blanques d’uns 90 m2 de solar, a reformar. 15.000 euros. Tel.: 636 189 656 (Finquescor)

Finca d’oliveres a les Borges Blan-ques, 1,8 hectàrees, amb una cabana de pedra centenària en perfecta conserva-ció, amb el teulat i el terra nou. Camí particular a l’entra-da de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil-la, ideal per gaudir de la natura. Infor-mació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visites sense com-promís.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comu-nitària i gran zona ajardina-da. Luis: 692 138 103

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blan-

ques, totalment pla, amb una construc-ció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Re-gable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers en plena producció. Preu: 35.000€. Informació: 636 189 656.

Oportunitat a Tremp. Lloguer o venda. Nau per a ús comercial i ma-gatzem. Superfí-cie construïda de 1.000m2, solar de 2.584m2. Telf.: 629 770 876.

Ático en Nueva Balàfi a Seminuevo.

De 4 habitacio-nes, con párquing

y trastero. 150.000€

Tel. 610 722 296

Oportunitat!!! Tor-re o casa de camp en venda a les Bor-ges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia ca-valls. Situada a un parell de quilòme-tres de les Borges, entrada directa del camí general. Visi-tes sense compro-mís. Informació: 636 189 656.

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la nacional 240 a dos km de les Borges, amb moltes possibi-litats doncs es troba davant d’un com-plex turístic i hote-ler. També hi ha una torre de llum i pals de cables telefònics. Tel.: 636 189 656.

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garat-ge de 80m2, menjador-sala amb xemeneia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o llo-guer amb opció a compra. Tel.: 655 703 770 (Paquita); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep).

Casa en Torrelameu. Alquiler con opción a compra. Apareada con 3 años de anti-güedad. 158.000€. Tel.: 610 722 296.Es ven casa a Lleida, zona Balàfi a, magat-zem i traster. Pis 4 habitacions, terras-sa i buhardilla. Parti-cular. Josep M. Tel.: 626 949 122.Paseo de Ronda, piso con ascensor. De 3 habitciones,

baño, cocina inde-pendiente y salón. 48.000€. Tel.: 610 722 296.

Casa de pueblo en Almenar, de 2 ha-bitaciones, 2 baños,

salón, cocina indepen-diente. Patio de 50m2.

29.000€ Tel. 610 722 297

Benavent de Segrià. Torre de 60m2, salón con fuego a tierra, cocina ameri-cana y baño. Terreno de 11.200m2, a.a., agua potable, agua de riego, luz y teléfo-no. 78.000€. Tel.: 610 722 297

Torre a 3 km. de Lleida. Zona car-retera de Huesca. Con una superfície de 90m2 y almacén de 90m2 a reformar. Con 16.000m2 de ter-reno. 68.000€. Tel.: 610 722 297.

Albatarrec. Ideal fi n de semana. Torre de 60m2, salón, aseo, cocina americana, habitación. Terreno de 800m2, piscina con depurado-ra. Luz, agua de riego, pozo ciego, teléfo-no. Legaliza-da. 80.000€. Tel.: 610 722 297

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garatge de 80m2, men-jador-sala amb xeme-neia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel: 655 703 770 (Paquita); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep)LloguersPiso amueblado. Ferran. Dos dormi-torios. Tres terrazas. Calefacción y agua caliente central. 400€. Tel.: 662 662 787.Es lloga apartament a Salou per quin-zenes. Tel.: 619 357 279.Local de lloguer sense traspàs a Pons (la Noguera). Cèn-tric, peu de carre-tera, 80m2 aprox., botiga obrador, ex-tracció fum, galeria, serveis instal·lats. Tel.: 686 971 948.Trasteros de 21 a 27m2, a 1km de Lleida. Acceso todos los días y a todas horas. Tel.: 646 219 121.Apartament a Menorca en lloguer. Particular. Bon preu. Tel.: 677 524 405.

FEINA

OfertesOfereixo a família dedicada a l’hoste-leria bar-cafeteria amb vivenda anexa a la Noguera. Bones condicions. Tel.: 676 079 864.

Demandes

Empresa de atención al cliente selecci-ona 6 personas. Tel.: 619 637 537 - 608 493 606

VEHICLES

Altres Taller Boldú (Bor-ges). Canvi oli motor 18€, fi ltres, neumàtics, bateries. Tel.: 650 257 401.Vendes Daewoo Lanos. 4 portes, any 2001. Molts extres. 138.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Audi A4 1.8 gasoli-na. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.Se vende Mercedes 190. 2.5 Diesel. Pre-cio: 2.800€. Tel.: 620 279 506.

Daewoo Lanos 4 portes. Any 2001.

Molts extres. 138.000 km.

1.500€

Tel. 646 655 022

Autocaravana Joint Elegance S660, per-fi lada, de 19.200 Km. Casi nueva, 4 años, poco uso, comple-tamente equipada, microondas, cocina y horno a gas, cale-facción, televisión LCD, asientos en cabina giratorios, acceso directo ex-

terior a los cofres, WC químico, agua caliente, frigorífi co 2 puertas, incluye menage de cocina, etc. 37.000€ Tel.: 668 805 154.

Compres

Compro vehículos de ocasión. Valora-ción sin compromi-so. Tel.: 646 655 022.

ALTRES

T’agrada el patinatge en línia?

Entra ara mateix a rollerslleida.com

o busca’ns al facebookserà genial!!!

VARIS

Compres

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Audito-rio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro jugue-tes antiguos. Muñecos/as, trenes, Scalextric... Tel.: 610 870 443

VendesVenem prestatge-ria amb prestatges i divisió regula-bles, 3.000 x 1.250 x 400mm. Mostrador amb taula ordina-dor, 1.95m. Tel.: 607 397 106.

Venc salta-dor Planeta feliz, de la marca Fisher-Price. Nou per estrenar. Preu a ne-gociar. Tel.: 605 585 806

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultosmáximo 1,49 €

Tarot Carla Carbo. Sólo necesito fecha de nacimiento. Adultos, máximo: 1.51€. Tel.: 806 517 132.

CONTACTES/RELAX

Carmen. Busco sexo gratis. Tel.: 973 016 206.

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.110

HORÒSCOP

8 5 35 7 3

3 6 54 2 8

3 7 62 6 4 8

7 4 12 7 39 4 2 6

SUDOKU NÚM. 1.591

SO

LUC

ION

S N

. 1

.59

0

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [17/07/2012]3 2 8 5 6 7 4 1 95 9 1 2 4 3 8 7 67 6 4 9 1 8 3 5 2

6 4 7 1 2 9 5 3 82 3 5 6 8 4 1 9 78 1 9 7 3 5 6 2 4

1 8 2 3 7 6 9 4 54 5 3 8 9 2 7 6 19 7 6 4 5 1 2 8 3

Solution #1 [17/07/2012]2 5 9 3 6 1 7 4 87 6 3 2 4 8 9 5 18 4 1 9 5 7 2 6 3

9 7 4 5 8 2 3 1 63 8 2 6 1 4 5 7 96 1 5 7 9 3 4 8 2

4 2 7 1 3 6 8 9 51 9 8 4 2 5 6 3 75 3 6 8 7 9 1 2 4

Solution #2 [17/07/2012]2 6 9 3 4 1 7 5 83 7 8 6 5 9 1 4 25 4 1 2 8 7 9 3 6

4 9 2 7 6 5 3 8 17 8 5 9 1 3 6 2 46 1 3 4 2 8 5 9 7

9 3 4 8 7 6 2 1 51 2 6 5 9 4 8 7 38 5 7 1 3 2 4 6 9

Solution #3 [17/07/2012]3 8 9 2 5 6 7 4 12 4 5 9 1 7 6 3 86 7 1 3 8 4 9 5 2

7 1 6 5 4 9 2 8 38 9 4 1 3 2 5 6 75 2 3 6 7 8 1 9 4

4 5 2 8 6 1 3 7 91 3 7 4 9 5 8 2 69 6 8 7 2 3 4 1 5

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Amb relació als di-ners, has de prendre consciència d’allò que no t’interessa. És el moment de que con-trolis una mica i no gastis massa diners.

Has de renovar les relacions amb el sexe oposat. Entrarà aire fresc a la teva vida. Has de buscar activi-tats que t’ajudin a sor-tir de la passivitat.

Respecte a l’amor, és el moment de ser tu ma-teix i mostrar-te sense cap tipus de comple-xos. Has de funcionar en el dia a dia evitant l’ansietat.

En assumptes d’amor impregna’t de confi -ança i seguretat emo-cional. No et penedi-ràs. Respecte a la teva salut, prova els remeis naturals.

És probable que algú del teu voltant recla-mi la teva atenció o la teva ajuda. No dubtis d’oferir-li el millor de tu mateix. Amb la sa-lut, baixa el ritme.

Has de donar-li un canvi de sentit als teus assumptes sentimen-tals i tot anirà millor. Tots els teus actes es-tan carregats de pas-sió.

No t’expressis de for-ma tan perfeccionista o acabaràs espantant la teva parella. Has de deixar de fumar, el resultat t’aportarà una gran satisfacció.

Estàs en situació de viure i gaudir de l’amor amb tota la teva força. Respecte a la teva salut, en l’equi-libri està la teva major virtut.

En assumptes d’amor no siguis tan dur amb tu mateix. Respecte a la teva salut, si el teu cos funciona com t’agrada, et sentiràs bé amb tu mateix.

Respecte als teus sen-timents íntims, estàs vivint una època on avancen i es desenvo-lupen amb més facili-tat les teves facultats intuïtives.

Ets una persona esti-mada i no necessites amagar-te. Respecte a la teva salut, avui tin-dràs bon humor i molt ànim. Estaràs molt ac-tiu.

La situació actual et porta moments inten-sos i importants en les teves relacions sen-timentals. No practi-quis esports on puguis sofrir alguna fractura.

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DILLUNS 23 DE JULIOL DE 2012

IMMOBILIÀRIES

Vendes

En venda, casa a les Borges Blanques d’uns 90 m2 de solar, a reformar. 15.000 euros. Tel.: 636 189 656 (Finquescor)

Finca d’oliveres a les Borges Blan-ques, 1,8 hectàrees, amb una cabana de pedra centenària en perfecta conserva-ció, amb el teulat i el terra nou. Camí particular a l’entra-da de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil-la, ideal per gaudir de la natura. Infor-mació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visites sense com-promís.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comu-nitària i gran zona ajardina-da. Luis: 692 138 103

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blan-

ques, totalment pla, amb una construc-ció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Re-gable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers en plena producció. Preu: 35.000€. Informació: 636 189 656.

Oportunitat a Tremp. Lloguer o venda. Nau per a ús comercial i ma-gatzem. Superfí-cie construïda de 1.000m2, solar de 2.584m2. Telf.: 629 770 876.

Ático en Nueva Balàfi a Seminuevo.

De 4 habitacio-nes, con párquing

y trastero. 150.000€

Tel. 610 722 296

Oportunitat!!! Tor-re o casa de camp en venda a les Bor-ges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia ca-valls. Situada a un parell de quilòme-tres de les Borges, entrada directa del camí general. Visi-tes sense compro-mís. Informació: 636 189 656.

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la nacional 240 a dos km de les Borges, amb moltes possibi-litats doncs es troba davant d’un com-plex turístic i hote-ler. També hi ha una torre de llum i pals de cables telefònics. Tel.: 636 189 656.

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garat-ge de 80m2, menjador-sala amb xemeneia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o llo-guer amb opció a compra. Tel.: 655 703 770 (Paquita); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep).

Casa en Torrelameu. Alquiler con opción a compra. Apareada con 3 años de anti-güedad. 158.000€. Tel.: 610 722 296.Es ven casa a Lleida, zona Balàfi a, magat-zem i traster. Pis 4 habitacions, terras-sa i buhardilla. Parti-cular. Josep M. Tel.: 626 949 122.Paseo de Ronda, piso con ascensor. De 3 habitciones,

baño, cocina inde-pendiente y salón. 48.000€. Tel.: 610 722 296.

Casa de pueblo en Almenar, de 2 ha-bitaciones, 2 baños,

salón, cocina indepen-diente. Patio de 50m2.

29.000€ Tel. 610 722 297

Benavent de Segrià. Torre de 60m2, salón con fuego a tierra, cocina ameri-cana y baño. Terreno de 11.200m2, a.a., agua potable, agua de riego, luz y teléfo-no. 78.000€. Tel.: 610 722 297

Torre a 3 km. de Lleida. Zona car-retera de Huesca. Con una superfície de 90m2 y almacén de 90m2 a reformar. Con 16.000m2 de ter-reno. 68.000€. Tel.: 610 722 297.

Albatarrec. Ideal fi n de semana. Torre de 60m2, salón, aseo, cocina americana, habitación. Terreno de 800m2, piscina con depurado-ra. Luz, agua de riego, pozo ciego, teléfo-no. Legaliza-da. 80.000€. Tel.: 610 722 297

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garatge de 80m2, men-jador-sala amb xeme-neia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel: 655 703 770 (Paquita); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep)LloguersPiso amueblado. Ferran. Dos dormi-torios. Tres terrazas. Calefacción y agua caliente central. 400€. Tel.: 662 662 787.Es lloga apartament a Salou per quin-zenes. Tel.: 619 357 279.Local de lloguer sense traspàs a Pons (la Noguera). Cèn-tric, peu de carre-tera, 80m2 aprox., botiga obrador, ex-tracció fum, galeria, serveis instal·lats. Tel.: 686 971 948.Trasteros de 21 a 27m2, a 1km de Lleida. Acceso todos los días y a todas horas. Tel.: 646 219 121.Apartament a Menorca en lloguer. Particular. Bon preu. Tel.: 677 524 405.

FEINA

OfertesOfereixo a família dedicada a l’hoste-leria bar-cafeteria amb vivenda anexa a la Noguera. Bones condicions. Tel.: 676 079 864.

Demandes

Empresa de atención al cliente selecci-ona 6 personas. Tel.: 619 637 537 - 608 493 606

VEHICLES

Altres Taller Boldú (Bor-ges). Canvi oli motor 18€, fi ltres, neumàtics, bateries. Tel.: 650 257 401.Vendes Daewoo Lanos. 4 portes, any 2001. Molts extres. 138.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Audi A4 1.8 gasoli-na. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.Se vende Mercedes 190. 2.5 Diesel. Pre-cio: 2.800€. Tel.: 620 279 506.

Daewoo Lanos 4 portes. Any 2001.

Molts extres. 138.000 km.

1.500€

Tel. 646 655 022

Autocaravana Joint Elegance S660, per-fi lada, de 19.200 Km. Casi nueva, 4 años, poco uso, comple-tamente equipada, microondas, cocina y horno a gas, cale-facción, televisión LCD, asientos en cabina giratorios, acceso directo ex-

terior a los cofres, WC químico, agua caliente, frigorífi co 2 puertas, incluye menage de cocina, etc. 37.000€ Tel.: 668 805 154.

Compres

Compro vehículos de ocasión. Valora-ción sin compromi-so. Tel.: 646 655 022.

ALTRES

T’agrada el patinatge en línia?

Entra ara mateix a rollerslleida.com

o busca’ns al facebookserà genial!!!

VARIS

Compres

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Audito-rio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro jugue-tes antiguos. Muñecos/as, trenes, Scalextric... Tel.: 610 870 443

VendesVenem prestatge-ria amb prestatges i divisió regula-bles, 3.000 x 1.250 x 400mm. Mostrador amb taula ordina-dor, 1.95m. Tel.: 607 397 106.

Venc salta-dor Planeta feliz, de la marca Fisher-Price. Nou per estrenar. Preu a ne-gociar. Tel.: 605 585 806

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultosmáximo 1,49 €

Tarot Carla Carbo. Sólo necesito fecha de nacimiento. Adultos, máximo: 1.51€. Tel.: 806 517 132.

CONTACTES/RELAX

Carmen. Busco sexo gratis. Tel.: 973 016 206.

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONSESCALDES-ENGORDANY

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)A l’ombra del romànic presenta ceràmiques amb motius romà-nics obra de Judith Pellicer. Fins al 30 de setembre.

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)Joan Miró, el jardí de les meravelles mostra 60 litografies i gravats produïts pel pintor entre 1953 i 1981. Fins al 30 de setembre.

ESPAI 29Ángel Calvente ven tota la seva pintura i escultura en la mostra Ressorgir, l’última que acollirà la galeria. Fins a finals d’agost.

EL BLUES BARFotografies per celebrar el 69è aniversari de l’incombustible Mike Jagger. Fins al 15 d’agost.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARExposició de pintura de l’artista Francisco Sánchez. A partir del 2 d’agost.

RESTAURANT LA BOHÈMEEl restaurant La Bohème, a Pyrénées, s’estrena com a espai expositiu amb Blawing, d’Eve Ariza. Fins al 9 de setembre.

ORDINO

CENTRE HISTÒRICOrdino reviu. Fotografies de fi-nals del segle XIX i principis del segle XX que s’exposen al centre històric. Fins al 16 de setembre.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICLa Massana Còmic presenta l’exposició Portades de còmic, un recull d’una trentena de porta-des originals de diversos autors d’èpoques diferents. Fins al 27 de setembre.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

MUSEU DEL TABAC

Mostra de la col·lecció de pintu-ra russa del segle XX de Dolores Tomás. Rússia, segle XX, fins al 14 d’octubre.

UNIVERSITAT D’ANDORRAUdArt Foto mostra d’imatges de 54 fotògrafs d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Fins al 21 de desembre.

CENTRE CULTURAL LAUREDIÀUn total de 750 fotografies dels 50 anys de la Coral Rocafort i dels 40 anys dels Petits Cantaires Lauredians. Fins al 10 d’agost.

Page 30: Diari del 7 d'agost de 2012

30 DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012 OCI

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi -cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fi txer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la fi nalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fi txer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectifi cació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfi c, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfi cs, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identifi car una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fi ns o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confi dencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOP

BD los errores se siguen cometiendo,a veces n se pueden reparar,puede ser tarde y el tiempo t agota y si se puede acabar

Bd moltes felicitats xiqui, un dilluns que per fi menges com una reina jajajajaja

Para la irmana de la camarera da bodegueta Bd...morena la mas guapa d encamp...... estas cada dia mas bouazona!!! k haces k tienes um cuerpo de muerte??? Me gustaria kedar para un cafe contesta al bondia.......

Bd patetica la imatge de alcaldesa de Sant Pol i consol major Andorra la Vella sobre capota d’un cotxe a la cercavila de

gegants, quin exemple que donen aquests polítics

Bd.aveces por no prestar la suficiente atencion perdemos aquello que dices que quieres.y cuando no lo tienes te das cuenta que no le prestaste atencion.despues llega alguien que si te presta esa atencion no pasa de ti y.... Nos lo buscamos nosotros mismos.pasar no es bueno

BD primer esports estiu a l’agost, ara la guarderia de prada casadet, carai amb la consol de la capital... sort que anava de sociatilla no fa pas massa jajaja qui t’ha vist i qui et veu, que gran és el poder d’una cadira. Segur que no tens altres coses

per poder retallar???

555 bd home 49 desea conoer dona portuguesa para relaao seria

BD a les que critiquen la demanda de custodia compartida, un cas particular no vol dir que tots siguin iguals, una mica mes d’humanitat

Bd Tot i els problemes q tnim d cnvivencia vui dir te q testimo i q u ets tot x mi!passa un bndia,testimo cheri!

BD con es pot tancar la unica guarderia del comu q dona benefici .rectificar es de savis . sra. Ferrer . un pare

Custodia compartida X defecte ? Es com donarli

els crios a un maltractador fisic o psicologuic sabent que ho pasaran malamen i que quedaran tarats com ell AIX√ç LES COSES !!! Si l’unica preocupació que tenen la majoria es el no passar la pensio,despres el que sigui dels fills que ran omplen la sea boqueta els hi es igual. Oi que si???

BD sra Ferrer lo q li ha fet als nens de la guarderia no senten siusplau torni enrere. Un pare a punt de perdre la feina per aixo.

Bd jubilat ha perdut ulleres graduades zona C.A.S.S.

Bd. Dona 51 busca sr mateixa edad

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkilo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

HORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOP

Cost: 0,60 € + cànon

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Deixeu de banda l’actitud d’auto-compassió que sentiu de vegades per vosaltres ma-teixos. Eviteu de-primir-vos per mo-tius que ni tan sols coneixeu.

Passareu uns dies atabalats a la feina per una nova incor-poració. Haureu de treballar amb una persona que no serà del vostre gust, però apren-dreu a suportar-la.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

Pot ser que esti-gueu bastant an-goixats perquè no sou capaços d’afrontar les des-peses i pagar les factures. Si dema-neu ajuda al vostre entorn, en rebreu.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

Us trobareu una persona que us marejarà durant un temps. Us dirà una cosa però ac-tuarà de manera totalment contra-dictòria. Si podeu, eviteu-la.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

Si us esteu plante-jant organitzar un viatge, no dubteu i prepareu algu-na sortida. Llan-ceu-vos a l’aventu-ra, perquè el destí us ha preparat un munt de sorpreses.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

Heu de confessar una cosa que heu fet de què no esteu gaire orgullosos. Feu saber el que us turmenta encara que no us vingui de gust. Més tard serà pitjor.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Començareu a sen-tir-vos una mica atabalats amb els amics. Esteu can-sats de callar i de no dir el que us sembla. Expres-seu-vos encara que us costi.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Esteu un pèl can-sats de fer sempre les mateixes acti-vitats. Seria bona idea que plane-géssiu alguna cosa diferent per sortir una mica de la mo-notonia.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Cal saber en quines situacions parlar i en quines és millor guardar silenci. No us fi queu en els assumptes d’una persona propera, ja que en podeu sor-tir mal parats.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

Heu trobat una persona que no us deixa de rondar i que us agrada molt. Com que sou de naturalesa inse-gura, no sabeu si anirà bé, però ho heu d’intentar.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Intenteu acabar una tasca pendent com més aviat mi-llor. Si l’ajorneu, més endavant no tindreu temps d’enllestir-la. No us adormiu sobre els llorers.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

Esteu a punt de veure complert un somni. Fa temps que treballeu en un projecte i per fi sen-tireu que els vos-tres esforços han valgut la pena i que el destí us ajuda.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 7 d'agost de 2012

OCI 31DIMARTS, 7 D’AGOST DEL 2012

La Botiga Del Te

La qualitat en tes a Andorra la podeu trobar a

amb més de 130 especialitats!!

C/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]

Cafés Ara, hi podeu trobar els millors cafès del món i en gra...Especialitats com Kenya, Colòmbia, Mèxic, Brasil, etc.

C/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]

PER CANVI DE TEMPORADA!!

TETERES I TASSES

AMB UNDESCOMPTE DEL

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RÀDIO

08.10 Club Piolet 09.00 RNA: Obert per

vacances12.00 Fórmula musical13.40 Méteo migdia13.45 Informatiu migdia14.05 Gaia14.30 Informatiu migdia 14.50 Nissan Sports

Adventure15.15 Informatiu migdia15.35 Àrea ATV: Fórmula

musical18.00 Club Piolet18.55 Megawatt: 519.10 Megawatt: 6 19.25 Gaia19.50 Punt d’interès20.10 Un any al Comape-

drosa20.45 Informatiu vespre 21.10 Art de garatge21.40 Fórmula TT22.05 Informatiu vespre22.55 Andorra, un país de 7

estrelles 23.10 Redifusió nit

06.00 Notícies 3/24 10.00 Paul Merton a Europa10.55 Tresors del món,

patrimoni de la humanitat

11.05 La ciutat vertical 12.25 La memòria dels

Cargols 13.20 El Gran Dictat14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Plats bruts 16.40 Majoria absoluta 18.20 Pel·lícula: Caçafan-

tasmes 220.25 Export.cat21.00 Telenotícies vespre 21.50 Pel·lícula: Mai és tard

per enamorar-se23.30 Sense fi cció 01.20 Les germanes

McLeod

08.00 Vora el mar 08.52 Tresors del món,

patrimoni de la humanitat

10.00 Mestres de mestres 10.30 Singulars11.40 Blog Europa 13.00 Itàlia des de l’aire 13.30 Què en sabem del

menjar? 14.25 Vora el mar15.15 Chiloé15.45 Amb els teus ulls 16.15 Vestits d’arreu del

món 17.05 El llac d’Aristòtil 18.30 La Sonora 19.15 Itàlia des de l’aire 20.45 Amb els teus ulls 21.15 Thalassa22.00 Quèquicom 22.45 La fàbrica de menjar

d’en Jimmy 23.45 Singulars 00.30 Latituds01.00 Blog Europa

07.13 Les Tres Bessones 08.30 Mic 3 09.30 Doraemon 10.45 El xou de l’Scooby-

Doo 11.35 Espies de veritat 12.45 Els germans Kratt 13.35 Un drama total: la

revenja de l’illa 14.25 Martin Mystery 15.15 Els pingüins de

Madagascar 16.05 Scooby-Doo, on ets? 17.15 Mic 3 17.50 Marsupilami 18.40 Sabrina 19.30 Doraemon 21.30 Bola de Drac Z 22.20 Diaris de vampirs 23.00 Jet lag 23.45 Doctor Who 00.30 Blog Europa 00.50 One piece

07.25 Tot l’esport 07.50 Esport Club Olímpic 08.50 ZZ 10.42 Al límit 11.12 A què jugues? 12.33 Els especialistes 13.00 Monster Jam 13.50 Flaix 14.10 Crackòvia 14.38 Acròbates de la bici 15.01 Adrenalina 15.45 TN Esports 17.13 El superatleta 17.57 El Dhani s’enfronta

al món 19.38 Crackòvia20.56 El laboratori de

l’esport 21.48 El gran guerrer 22.40 Flaix 23.00 Esport Club Olímpic 01.30 Tot l’esport 01.55 Adrenalina 02.52 Els protagonistes

07.52 Catalunya Blues 08.20 Diagnòstic: assas-

sinat09.00 Televenda11.05 Orgullo12.45 Sheena 13.35 Sheena13.30 Los misterios del

padre Dowling14.20 Casats i... amb fi lls16.10 Inspector Wolff 18.00 Diagnòstic: assas-

sinat20.30 8 al dia21.00 Ley y orden21.50 George Washington:

La leyenda23.50 Sigo en pie 00.35 Camins misteriosos 01.30 Especial Clips

08.00 Àrea Agenda i Serveis

08.15 Notícies Lleida08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Notícies Lleida 10.30 Caminant per

Catalunya11.00 Bat de sol12.30 7 dies de la teva vida13.00 Notícies Lleida 13.45 Rutes pel Pirineu 14.00 Notícies Lleida 15.00 Bat de sol 16.00 Notícies Lleida 16.30 10 cites 17.00 10 comarques 17.30 Banda sonora 18.30 Terra d’amfi trions 19.00 Amb Josep Pons20.00 Revival 21.30 Lleida al dia 23.00 Serveis informatius23.30 Socarrats

10.00 Juegos Olímpicos Londres 2012

15.00 Telediario 116.25 Amor real17.30 Juegos Olímpicos

Londres 201221.00 Telediario 222.15 Españoles en el

mundo00.15 Londres en juego 01.30 TVE es música

08.05 Grandes documen-tales

09.05 Arqueomanía09.35 E+I emprendedores

innovadores10.00 Memoria de España11.00 Grandes documen-

tales 12.00 Otros pueblos13.00 Para todos La 2 13.30 El ritmo de Londres 14.35 La expedición

Malaspina15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales17.00 El hombre y la Tierra 18.00 La verdadera historia

de John Dillinger 19.00 Paraísos cercanos 20.30 Juegos Olímpicos

Londres 201221.00 Concurso interna-

cional de piano de Santander

22.00 Versión española: Dos mujeres

07.00 Informativos Telecinco

08.55 El programa del verano

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra 21.00 Informativos

Telecinco22.00 Hay una cosa que te

quiero decir 02.30 Minutos mágicos

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Este es mi barrio09.10 Crímenes imper-

fectos11.30 Crímenes imperfec-

tos. Ricos y famosos12.25 Al rojo vivo13.57 La Sexta noticias 15.35 El millonario16.15 Bones18.05 Navy, investigación

criminal19.55 La Sexta Noticias20.59 La Sexta Deportes21.30 The very best of

El Intermedio22.25 El taquillazo: La liga

de los hombres extraordinarios

00.30 Sin identifi car02.00 Astro TV

06.30 TFou10.00 Secret story 10.55 Au nom de la vérité 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.40 Petits plats en

équilibre été14.55 Abandonnée et trahie16.30 Grey’s Anatomy 18.10 Secret story 19.05 Au pied du mur20.00 Journal20.50 Film: Agathe Cléry22.30 New York. Unité

spéciale23.25 New York. Unité

spéciale

09.30 Juegos Olímpicos Londres

11.00 Juegos Olímpicos Londres

13.00 Juegos Olímpicos Londres

16.00 Juegos Olímpicos Londres

19.00 Juegos Olímpicos Londres

08.55 Des jours et des vies 09.25 Amour, gloire et

beauté10.15 Talons aiguilles et

bottes de paille11.00 Motus 11.30 Les Z’Amours 11.55 Jeux Olympiques

Londres 201213.00 Journal13.55 Toute une histoire 14.45 Jeux Olympiques

Londres 201220.00 Le journal20.35 Secrets d’histoire22.20 Le bal des actrices

06.15 Noticias de la mañana

09.00 Espejo público 12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera 17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón

diario21.00 Antena 3 Noticias 222.00 El Club del Chiste22.35 Juego de tronos23.45 Infi erno sobre ruedas00.30 Cine: Infi erno sobre

ruedas01.30 World poker tour02.15 Ganing casino

06.30 Puro Cuatro06.45 El zapping de

surferos 08.15 Lo mejor de Top Gear 09.15 Alerta Cobra10.15 Rush11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro15.45 Frank de la jungla16.45 La selva en casa 18.00 Supernanny 19.00 Hawai 5.020.00 Noticias Cuatro21.30 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Imborrable00.00 Mentes criminales 03.00 Cuatro Astros

06.45 Ludo 08.30 Scooby-Doo09.00 Jeux Olympiques

Londres 201212.01 Journal régional12.55 Jeux Olympiques

Londres 201214.50 En course sur

France 314.55 Questions au gouver-

nement16.15 Avenue de l’Europe17.20 Un livre, un jour17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion19.00 Journal régional19.55 Jeux Olympiques

Londres 201220.40 C’est magnifi que!21.30 Turandot

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 11.10 Les anges de la

téléréalité 2: Miami Dreams

12.10 Futurama 13.45 Tellement vrai16.40 Hollywood Girls,

une nouvelle vie en Californie

18.45 Stargate SG-120.35 Nuit d’ivresse22.20 People Jet Set 2

08.00 Dans tes yeux08.25 X:enius 09.40 Le Saint10.25 Cher oncle Hitler12.20 Design12.50 Arte journal13.00 X:enius14.10 La cuisine au

sommet16.20 X:enius16.55 Le Saint18.30 Les animaux face

aux changements climatiques

19.15 Dans tes yeux20.05 Luxuriante Amazonie20.50 Konrad Adenauer22.20 Le dessous des

cartes 22.35 Vive la croisière!

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Verão total13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.15 Verão total 18.00 Portugal em direito19.09 O preço certo20.00 Telejornal21.00 Os compadres21.37 Decisão fi nal22.37 Portugueses pelo

mundo23.45 5 para a meia-noite00.43 Jogos Olímpicos -

Londres 2012 05.33 Televendas

08.30 TV5 Monde. Le journal

11.15 Tout le monde veut prendre sa place

11.55 Flash info13.30 Journal (RTBF)14.00 L’enfant prodige15.45 Hôtels particuliers16.00 TV5 Monde. Le

journal17.00 Les plages des

sixties18.00 TV5 Monde. Le

journal19.05 Recettes de chefs21.00 Une enfance volée:

l’affaire Finaly22.25 TV5 Monde. Le

journal23.15 Les carnets du

bourlingueur

07.30 Teleachat09.00 Mon bien-être10.10 Street cuisine11.15 A vos recettes11.45 Pour l’amour du

risque13.35 Trois femmes un soir

d’été15.25 Pour l’amour du

risque18.40 Les constructeurs de

l’extrême20.45 Deuxième vie22.25 Le garde du corps20.45 Deuxième vie

07.35 Tout le monde déteste Chris

10.10 Malcolm11.00 Malcolm 12.10 Modern family 13.00 Scènes de ménages13.45 Le tueur de l’opéra15.30 Le pavillon des

secrets17.10 Le bus18.45 L’été de 100% Mag19.45 Le 19 45 20.05 En famille 20.50 Maison à vendre23.45 Maison à vendre

Page 32: Diari del 7 d'agost de 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

DIM

ARTS

, 7 D

’AGO

ST D

EL 2

012

Avui felicitem tots els Sixts

Felicitats, Marta, per

molts anys de tota la família!!

Felicitats, Raquel!! Dels teus pares, germans i avis, que t’estimen.

Les màquines d’Encamp a la travessa

d’Ordino.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.60 € + cànon

Més SMS a la pàgina 30

Vergonyos, patectic, feu pena 100 cadires RESERVAT AUTORITATS. Nomes una filera quant sempre tots els anys hi havia dues. En lloc de donar exemple mes xupoteros. Quin fastic. En refereixo al contrapas.

Bd vull felicitar les ABUELAS d’estil ger lo feu molt b Abuelas guapes

BD SOC L’ HOME DE 49 A PER LA DONA DE 45 A SI EL DIMECRES ET VA B DI LLOC I HORA APARTIR DE LES 19:00 H

Bd :akell frase desoy espaol,a que quieres que te

gane?”ha estat substituida per la de”soy espaol,a que quieres que te defraude?.Mare d Deu,kina banda.”

BD :soy el Nico, y quiero dar las gracias a los tres BOMBEROS que el pasado viernes me rescataron:MONTSE. JAUME y al que me queria hacer al ajillo, ya me encuentro muy bien y puedo comer y jugar, y mi mami ahora llora pero de alegria. MUCHAS GRACIAS BOMBEROS

BD: soy el Nico, y quiero darle las gracias a mi vecino del 1-2, pues gracias a el tambien,

estoy vivo pues me vio donde estaba y llamo a los bomberos. MUCHAS GRACIAS VECINO, tu tambien me as salvado la vida

BD Chico d 34 solo,carinoso, simpatico, elegante, encuentra a faltar el amor, con piso i coxe, busca chica similar asta 39 para salir de la rotina, q tenga ideas claras i q le guste compartir.

Es una vergoza que te cobrem una llamada al servei de circulacio cuando es per enformar de um encidente que hay en la carreteira asi va andorra

DIM

ARTS

, 7 D

’AGO

ST D

EL 2

012

Felicitats, Raquel!! Dels teus pares, germans i avis, que t’estimen.