diair del 30 de juliol de 2012

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DILLUNS, 30 DE JULIOL DEL 2012 / NÚM. 2.112 / ANY 9 ANDORRA Pàgines 6 i 7 Ramon Reguant, coordinador del Fòrum de l’energia, indica que s’ha de diversi- ficar la producció, amb un pes cada cop més gran de les energies renovables. Afegeix que els edificis més antics han d’entrar en un pla d’estalvi. “Els edificis de més antiguitat haurien d’entrar en un pla d’estalvi d’energia” L’Apapma celebra els canvis que es volen impulsar en la caça de l’isard AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Detingut un home amb un quilogram d’haixix, 120 grams de cocaïna i pastilles d’MDMA ANDORRA Pàgina 8 El centre de recuperació de fauna salvatge es trasllada d’Ordino a Santa Coloma ANDORRA Pàgina 10 Hilari Novillo guanya el concurs de gossos d’atura a Canillo amb la gossa Whitney ANDORRA Pàgina 11 Gran nit jove a Sant Julià amb la rumba, l’ska i el xou de La Pegatina i Strombers CULTURA Pàgina 13 Dani García fa història a l’esport nacional en guanyar un combat en uns Jocs Olímpics ESPORTS Pàgina 15 ESPORTS Pàgina 16 Iñaki Rubio Èxit de participació en l’Andorra Triatló Cesc Godoy i Nuria Blanco s’imposen en la primera edició de l’Andorra Triatló, que acon- segueix un rècord de partici- pació amb quasi 800 atletes.

Upload: bondiand

Post on 20-Aug-2015

624 views

Category:

News & Politics


6 download

TRANSCRIPT

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

llun

s, 3

0 de

jul

iol

del

2012

/ nú

m. 2

.112

/ an

y 9

andorra Pàgines 6 i 7

Ramon Reguant, coordinador del Fòrum de l’energia, indica que s’ha de diversi-ficar la producció, amb un pes cada cop

més gran de les energies renovables. Afegeix que els edificis més antics han d’entrar en un pla d’estalvi.

“Els edificis de més antiguitat haurien d’entrar en un pla d’estalvi d’energia”

L’apapma celebra els canvis que es volen impulsar en la caça de l’isard

avui és notícia Pàgina 3

detingut un home amb un quilogram d’haixix, 120 grams de cocaïna i pastilles d’MdMa

andorra Pàgina 8

El centre de recuperació de fauna salvatge es trasllada d’ordino a santa coloma

andorra Pàgina 10

Hilari novillo guanya el concurs de gossos d’atura a canillo amb la gossa Whitney

andorra Pàgina 11

Gran nit jove a sant Julià amb la rumba, l’ska i el xou de La Pegatina i strombers

cuLtura Pàgina 13

dani García fa història a l’esport nacional en guanyar un combat en uns Jocs olímpics

EsPorts Pàgina 15 EsPorts Pàgina 16

Iñaki Rubio

Èxit de participació en l’Andorra Triatló

Cesc Godoy i nuria blanco s’imposen en la primera edició de l’andorra triatló, que acon-segueix un rècord de partici-pació amb quasi 800 atletes.

Dilluns, 30 De juliol Del 2012 d’interès2

RESTAURANT TIC-TAPA FemAniversaris, comunions

Comiat de solters/es Sopars d’empresa, etc.

Tenim saló privatMenjar per emportar-se

Escaldes-EngordanyTel:+376 813 969

[email protected] Tic Tapa Rest. Tic Tapa Rest.

UN ESPAI CAdA vEgAdA méS......méS AgRAdAblE

gran selecció de tapes - arrossospernil de jabugo - carns - peix, marisc

cuina permanent oberta de les 12.00 a les 2.30 h

mENú dEl dIAmENú CARTA

mENú dE TAPESmENú dE mARISCAdA

EL TEMPS

dim

arts

dim

ecre

s

5/17

12/25

13/26

14/27

15/27

14/28

13/26

13/25

12/24

12/27

14/29

[email protected]

Setmana amb força calorRecta final de juliol seca

Al llarg del cap de setmana s’han recollit alguns litres per metre quadrat. Ni han estat generals ni gaire generosos, però com a mínim han refrescat una mica els boscos. Amb tot, poques possibi-litats de pluja hi ha per al que queda de juliol i els primers dies d’agost. Tota aquesta setmana hi haurà una gran bombolla calenta, i cada dia farà calor, avui ja una mica més que ahir. La tempera-tura pujarà entre 3 i 5 graus a tot arreu. Per tant, aquesta tarda es fregaran els 30 graus a Sant Ju-lià de Lòria i la Seu d’Urgell. De nit encara s’es-tarà bé. I de núvols n’hi haurà pocs. Aquesta tar-da, sobretot, en creixeran alguns, però serà molt difícil que descarreguin. Demà farà molta més calor i hi haurà algun tro de tarda, aïllat. Que tinguin un BONDIA.

Quart creixent

06.44 h21.16 h

13/26

3Dilluns, 30 De juliol Del 2012 Gu

ia d

e se

rvei

s

L’Associació Protectora d’Ani-mals, Plantes i Medi Ambient d’An dorra (Apapma) veu de bons ulls els canvis que s’es-tan fent en la caça de l’isard. D’aquesta manera, celebren les modificacions que ja es co-mençarien a implementar en la propera setmana de l’isard, si finalment es porta a terme, com l’índex per creixement que ha establert el ministeri per comp-tabilitzar quants animals es po-dran abatre i també els canvis que s’estan avaluant de cara a properes edicions.

En aquest sentit, el president de l’entitat, Carles Iriarte, expo-sa que si finalment la setmana de l’isard desapareix per passar a ser un pla de caça com els d’al-tres espècies, com el cabirol o el mufló, serà un canvi positiu, ja que considera que alhora que se sustentarà en criteris tècnics també suposarà més seguretat i una manera més controlada de fer les coses.

“El canvi [sobre l’índex de creixement] és adient perquè no pot ser que per a una espè-cie concreta es caci de qualsevol manera en comparació amb les altres”, conclou Iriarte, que des-taca que amb l’aplicació de l’ín-dex el que s’aconseguirà és sem-pre “deixar que la cabana quedi en positiu, mai en negatiu, i si aquest creixement és zero aquell any no es caçarà”.

A més a més, Iriarte posa en relleu que en ser un criteri tèc-nic s’evita el que havia passat

en anys anteriors, quan era fi-nalment el ministre responsa-ble el que havia de decidir si la setmana de l’isard s’organitzava o no. El fet d’introduir aquests criteris tècnics, conclou, evita que es prenguin decisions que no sempre són les adequades i a partir d’ara hi haurà sempre una base objectiva que recolzarà la decisió de si la caça de l’isard es porta a terme o no. “Queda esta-blert que són els tècnics els que valoren i decideixen el nombre de peces que es poden caçar”, subratlla.

Pel que fa als canvis en el format de la setmana de l’isard que s’estan treballant per a pro-peres edicions, Iriarte manifesta que també els celebren, tot i que

aquest any encara es mantingui el format habitual, és a dir el d’una setmana. “Hi donem su-port perquè és el més lògic, que sigui per criteris tècnics”, con-clou el president de l’associació.

D’aquesta manera, creuen que és positiu que s’hagi plan-tejat treballar amb l’opció que la setmana de l’isard passi a ser un pla de caça, com es fa, per exem-ple, amb el cabirol. Així, posen en relleu que ara un dels proble-mes és que, com que es desen-volupa en un període molt curt, hi ha molta gent armada a la muntanya durant una setmana, amb els problemes de seguretat que això pot comportar i més, afegeix, en un país que vol po-tenciar el turisme natural.

En aquest sentit consideren que un pla de caça no comporta canvis gaire importants per als aficionats a la caça, “perquè el nombre de peces a abatre és el mateix, perquè això ho marcarà l’índex de creixement”, i l’única cosa que canviarà serà “la forma de caçar”, que es desenvoluparà en uns dies concrets, amb acom-panyament del bander, i en unes zones determinades, cosa que farà que el control sigui molt més fàcil, que hi hagi més segu-retat i que les coses es facin més ben fetes, amb més rigor.

D’aquesta manera, Iriar-te posa en relleu que “les tres parts, el Govern, els caçadors i nosaltres, el que volem és que les coses es facin bé, que no hi

hagi furtivisme, que es cacin les peces que s’han de caçar”.

D’altra banda, Iriarte exposa que ell, personalment, no està en contra de la caça, tot i que no l’entén com un esport sinó com una activitat cinegètica. “Si mates un animal és per men-jar-te’l”, destaca. I dins aquesta activitat cinegètica entenen que “s’han de controlar les poblaci-ons” de determinats animals.

Així, recorden que al país no hi ha grans depredadors i que hi ha certes poblacions que s’han de controlar, entre altres mo-tius perquè no facin malbé les collites dels pagesos. “Entenem que aquest control és beneficiós, per exemple, per als agricultors, que són els únics que fins al dia d’avui s’han dedicat a preservar el paisatge”, remarca Iriarte.

L’apapma celebra els canvis que es volen impulsar en la caça de l’isard

cinegètica

m. f.AnDorrA lA VellA

L’associació considera que canviar el format per un pla de caça farà que hi hagi més seguretattAti mAsià

el president de l’apapma a la seu de l’entitat a Santa coloma.

Veuen de bon ull que s’estableixi l’índex de creixement per

determinar les captures

Assenyalen que el nou criteri tècnic farà

que la decisió sigui totalment objectiva

Afegeixen que el que pretenen els caçadors, el Govern i l’entitat és que “les coses es facin bé”

opinió4 Dilluns, 30 De juliol Del 2012

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Calen més ajudes per fomentar l’estalvi energètic entre els particulars?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejaran

tres lots de productes per al bany.

tres lots de productes tres lots de productes

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica [email protected]

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

edIToRIaL

Una gota de pluja creua amb lentitud el vidre d’un tren, canvia de direcció, s’atura, reprèn la marxa, en un va in-tent de perpetuació una part s’escin-deix buscant un altre camí, dibuixant el seu proper reguer. Fixem ara la nos-tra atenció en un menjador buit. L’aire tancat que l’omple s’estella amb el repic d’un rellotge de paret, el soroll dels cot-xes de fora arriba esmorteït pels vels de la distància. A la tauleta del mig, una revista oberta per la plana 34 veu ajor-nats els seus arguments de persuasió. Just al darrere, aclofat al sofà, X mira fixament la paret. De tant en tant llan-ça llambregades al mòbil, però aquest reposa al costat de la plana 34 de la re-vista sense símptomes d’activitat. Ara ens trobem al bar al costat de la perfu-meria, el qual està completament buit de clients, el dringar de les ampolles introduïdes a la nevera arrenga sense entusiasme la melodia executada per la màquina escurabutxaques. La rectitud amb què els tamborets han iniciat la jornada ha cedit terreny a la irregula-ritat curvilínia; a fora, a la pissarra del menú del dia a la tercera fila, la segona essa de “patates a la cassola” s’ha es-borrat lleument.

Les situacions descrites no revestei-xen un interès especial, ni s’hi amaga un estímul velat. No conviden a la re-

flexió, ni al debat, ni a l’anàlisi, són si-tuacions fàcilment desestimables que no mereixen la nostra atenció perquè són senzillament avorrides. Els nostres temps semblen estar immersos en una croada sense treva per conquerir les profanes terres adscrites a aquest into-lerable pecat, o això és el que és desprèn de les múltiples propostes dirigides a eradicar-lo. Un instant mai pot quedar desert no fos cas que s’obrís una esclet-xa per on poguessin entrar l’apatia, la desídia, la melancolia, la renúncia a les bondats del moviment.

Segons Kierkegaard, l’avorriment és la buidor, l’absència de contingut, la continuïtat del no-res, una felicitat sen-se gust, una profunditat superficial, un afartament amb gana. Schopenhauer observa que, un cop la misèria i el dolor concedeixen a l’home una treva, l’avor-riment s’apropa de seguida. Montes-quieu sosté que l’avorriment és la ma-laltia dels rics, per això tots els prínceps s’avorreixen. Rousseau argumenta que el gran assot dels rics és l’avorriment: “Al mig de costoses diversions, envol-tats de tanta gent que s’ocupa desme-suradament a fer-los la vida agradable, s’avorreixen fins a la mort.” Pascal sug-gereix que sense la diversió cauríem fà-cilment en l’avorriment existencial: “La diversió ens delecta i ens facilita la vida

fent-nos arribar inadvertidament cap a la mort.”

Potser es tracta d’això, l’avorriment posa de manifest la carrera perduda amb el temps, un temps que ens apropa a la mort i que és percebut com una ex-periència empobridora, sense l’ambició de voler transcendir a la recerca d’un significat. A més, l’avorriment suposa la mort de l’estímul. Sèneca apunta: “¿Fins quan les mateixes coses? Em desperta-ré, m’adormiré, tindré apetit, m’afarta-ré, tindré fred, tindré calor.” Jankéle-vitch esbossa una interessant reflexió: “Mentre que l’angoixa és tensió, tensió estèril però feridora, el tedi és distensió i relaxació de tots els ressorts. El tedi en si mateix no és angoixant, per això el turment de l’avorriment es contraposa a la tortura de l’angoixa. Perquè no sols ens avorrim per falta de preocupacions, aventures o perills, també ens avorrim quan ens falta una certa angoixa: un fu-tur sense riscos, ni atzars, una carrera segura, una vida quotidiana exempta de tensió figuren entre les condicions més habituals de l’avorriment.”

Complicat i contradictori panorama el nostre. Ens esforcem per mirar que les sacsejades virulentes de la vida ens afectin el mínim possible per tal de viure tranquil·lament i, un cop estem tranquils, l’avorriment ens fa tornar folls per l’absència d’estímuls. S’ha de destacar que les grans desgràcies de la història –guerres, fams, epidèmies– no deixaven espai a l’avorriment. En qual-sevol perill en què s’estigui o en qualse-vol assetjament que se sofreixi, totes les

energies estan mobilitzades per vèncer l’adversitat sense temps per contestar a cap pregunta. Hom coneix clarament la finalitat de la seva acció i la raó del seu esforç. En canvi, quan la vida es veu lliure de problemes, és la vida mateixa la que es converteix en un problema.

És aquest un limbe psicòtic en què l’avorriment i els estímuls pul·lulen amb la ferma intenció d’esqueixar-nos la ment amb els seus estira-i-arronses. Estarem d’acord en l’afirmació que un avorriment sostingut en la vida d’una persona pot donar via lliure a un nihi-lisme enquistat que acabi desembocant en un quadre depressiu, però els efec-tes de l’avorriment no han de ser neces-sàriament perniciosos, ja que pot supo-sar l’absència d’infortunis, calamitats o situacions desagradables. Per tant s’hauria d’arribar a un consens a l’hora de definir allò que és susceptible de ser qualificat com a avorrit, empresa gens fàcil de dilucidar, ja que la subjectivi-tat de cadascú n’estableix els paràme-tres. D’allò de què estem segurs és que l’avorriment suposa la defenestració de la sorpresa i la reclusió en el catau de la monotonia. Segurament la gran perversió que amaga sigui intuir de forma inequívoca en el futur les matei-xes qualitats inflexibles que amenacen el present. Qui sap si l’única sorpresa redemptora sigui adonar-nos que no hi ha altres mons plens d’estímuls, tan sols altres ulls o, com T. S Eliot augura-va, “no deixarem d’explorar i la fi de to-tes les nostres exploracions serà arribar al lloc on vàrem començar i conèixer-lo per primera vegada”.

deS de SheRwood

Tan sols altres ullsjoRdI SeRReT I eSToPà

Canvis satisfactorisLa propera setmana de l’isard serà objecte d’un seguit de canvis, com el que es basa en l’aplica-ció de l’índex de creixement per determinar el nombre de caps d’animals a abatre, però una al-tra de les modificacions interessants és la que es vol aplicar en altres edicions i que fa referència que es faci un pla de caça en lloc de la setmana que se celebra actualment. Això significarà, de manera directa, que hi hagi un major control i una major seguretat a les muntanyes, un fet important tenint en compte que andorra aspira a ser una destinació de turisme natural i medi-ambiental. D’aquesta manera, tot i que encara s’ha d’acabar de perfilar, sembla, a priori, una

bona opció que la setmana de l’isard desembo-qui en un pla de caça que, a més, no hauria de perjudicar els caçadors, ja que el volum de peces que es podran caçar no variarà en funció de si es fa una setmana o un pla. És d’esperar, doncs, que els canvis puguin satisfer a tothom i que serveixin per aplicar criteris tècnics i purament científics en la celebració o no d’aquesta acti-vitat cinegètica. D’aquesta manera, tothom po-drà estar segur que quan es prengui una decisió serà a partir de criteris objectius i no de qual-sevol altra mena. Per tant, sembla un bon canvi i cal esperar que sigui satisfactori per a tothom.

publicitat 5Dilluns, 30 De juliol Del 2012

6 Dilluns, 30 De juliol Del 2012

¿Hi ha el perill que el Llibre blanc de l’energia es quedi en un calaix, com ha passat amb altres plans energètics, per exemple amb l’anterior, del 2006?

Efectivament, es va fer un pla estratègic de l’energia 2006-2015 i ara s’ha fet un llibre blanc de l’energia que marca el full de ruta per als pròxims anys a curt, mitjà i llarg termini. Com va dir el ministre Jordi Cinca, i és una cosa evident, aquest llibre té unes aplicacions immediates en l’àmbit legislatiu i pel que fa a obres.

En aquest últim àmbit Ramon Cereza va esmentar, el dia de la presentació del llibre blanc, l’ampliació de la xarxa d’impor-tació d’energia, que actualment és de 110.000 quilovolts i hauria de passar a 220.000 quilovolts. FEDA també té en cartera la primera central de cogeneració, i a més hi haurà diferents ini-ciatives que es poden posar en marxa tant des de l’àmbit privat com des del públic, com són les relacionades amb l’energia eòli-ca i la hidràulica.

El que es necessita ara és un marc legal, que el ministre va dir que hauria d’estar ben defi-nit el primer semestre del 2013 i que significarà que la producció energètica estarà oberta al sector privat.

El cert, però, és que l’anterior pla no es va aplicar.

És veritat que l’anterior pla estratègic de l’energia era un diagnòstic força realista de la situació que es plantejava el 2006 i del que s’havia de fer fins al 2015. En canvi, el Llibre blanc de l’energia jo diria que va a més llarg termini, perquè representa un canvi de model energètic i

suposa un pla de ruta, no trau-màtic ni molt menys, cap a una certa independència respecte a una dualitat que tenim ara, amb una dependència dels hidrocar-burs i l’electricitat.

Es tracta que en un futur a mitjà termini puguem ser més autònoms amb energies renova-bles (eòlica, fotovoltaica i solar tèrmica) i amb centrals de coge-neració amb gas natural. S’ha de tenir en compte que actualment depenem en gran mesura de l’electricitat, i del gasoil de cale-facció i del locomoció.

D’aquesta manera, amb les centrals de cogeneració conti-nuarem important de l’exterior, en aquest cas gas, però diversi-ficarem les fonts. Tot i així, s’ha de dir també que tindrem una producció limitada pel que fa a energies renovables, però serem més autònoms tot i que depen-guem encara en alguna mesura de l’exterior.

Estem obligats a fer aquest can-vi. ¿Però com estem en aquest àmbit respecte als nostres paï-sos veïns?

El que s’ha constatat esta-dísticament és que els edificis de nova construcció s’estan de-cantant per posar instal·lacions elèctriques en lloc de la calefac-ció de gasoil, que era la que sem-pre s’havia posat en aquest país. Pel que fa a les instal·lacions de gas, encara són molt puntuals i tenen poca incidència.

Per tant, si continuem en aquesta dinàmica podem arribar a una saturació de la xarxa elèc-trica evident. Per això, en primer lloc hem de tenir la capacitat de fer la importació necessària, però té un límit i si no féssim res

més arribaríem en un futur a la saturació, cosa que s’ha d’evitar. Del que es tracta, així doncs, és de diversificar la producció de calor a través de l’electricitat, el gasoil i les centrals de cogenera-ció, i d’aquesta manera tindrem molta més independència.

A més, un element bàsic és que hem de gastar menys, o si-gui que hem d’estalviar. Els nos-tres edificis nous han de com-plir el reglament d’eficiència energètica i els edificis de més antiguitat haurien d’entrar en un pla d’estalvi d’energia, i ob-tindran així més rendibilitat pel cost creixent de l’energia en els pròxims anys.

Però la campanya que ha fet el Govern per afavorir la rehabi-litació d’edificis amb criteris d’eficiència energètica no sem-bla que hagi tingut gaire reper-cussió fins ara.

Hi ha hagut menys demanda de la que s’hauria volgut per re-novar el parc d’edificis de tot el país, que seria una gran ambició i es necessitarien 20 o 25 anys. El cert, però, és que s’ha d’entrar en una dinàmica d’estalvi, que passaria per dos objectius: que els edificis fossin menys consu-midors d’energia i que els hàbits de tots els ciutadans fossin cada vegada més estalviadors. S’ha de tenir en compte que els pe-tits estalvis individuals que pot fer cadascú, si se sumen, són un gran esforç. Pel que fa a la reha-bilitació, en aquest sentit el cert és que no ha tingut la rebuda que s’esperava.

¿Què és el que ha fallat, així doncs?

És qüestió de reorientar aquestes demandes perquè la gent s’hi pugui acollir amb faci-litat. No obstant, s’ha de tenir en compte el que va dir el ministre:

“Els edificis de més antiguitat haurien d’entrar en un pla d’estalvi d’energia”

Ramon Reguant, cooRdinadoR del fòRum de l’eneRgia

Julià rodríguezAnDorrA lA VellA

tAti mAsià

Ramon Reguant, coordinador del Fòrum de l’energia, explica el canvi de model energètic que preconitza el ‘Llibre blanc’ presentat recentment. Reguant indi-ca que s’ha de diversificar la producció d’energia, amb un pes cada cop més

gran de les energies renovables. També s’incidirà en l’estalvi i, així, destaca que els edificis nous han de complir el reglament d’eficiència energètica i “els edificis de més antiguitat haurien d’entrar en un pla d’estalvi d’energia” .

“Es tracta que puguem ser més autònoms amb les energies renovables

i la cogeneració”

“Hi ha hagut menys demanda de la que

s’hauria volgut pel que fa a la rehabilitació”

andorra 7Dilluns, 30 De juliol Del 2012

Buffet lliure

9,90 €de diumenge a dijous tancat a la nit

no s’ha de subvencionar el que no té una rendibilitat manifesta, és a dir, que no s’han de donar diners per a coses que no tin-guin futur.

Per tant, és bo donar subven-cions als elements que tinguin un retorn relativament immedi-at, i amb això em refereixo, per exemple, a l’energia fotovoltai-ca. En aquest cas, actualment el preu de metre quadrat de pla-ques fotovoltaiques instal·lat té una tendència a la baixa i cada vegada són més eficients. Això implica que, amb el presumible increment del preu de l’energia, com s’està veient al nostre en-torn, és molt possible que aviat hi hagi una rendibilitat per si sola assumida.

Seria bo, així doncs, que el Govern comencés al principi creant una petita subvenció a la recompra de l’energia produïda amb aquest sistema, i així ja ini-ciem un moviment de producció en edificis. En aquest sentit, a hores d’ara falta crear el regla-ment de l’energia fotovoltaica que defineixi les condicions en què s’ha de fer aquesta produc-ció i posar una tarifa perquè el particular sàpiga a quant li com-praran el quilowatt.

Sembla que el reglament de l’energia fotovoltaica està bas-tant avançat.

Efectivament, tal com va dir el ministre, el reglament està quasi a punt.

La liberalització de la produc-ció energètica afectaria, però, tots els sistemes de creació d’energia.

Sí, es tracta que hi hagi tam-bé energia eòlica, més centrals hidroelèctriques, com proposen les mútues elèctriques, i també centrals de cogeneració. El que falta és el marc regulador, que estaria aprovat o si més no a trà-mit parlamentari en el primer semestre de l’any vinent.

Per tant, això suposarà una obertura al sector privat, però sempre sota el principi d’una planificació perquè, per exem-ple, no es faci una central en un lloc on no hi arribi la xarxa elèctrica. El que hem de fer és evitar que produccions puntu-als de certa potència vinguin a destorbar l’equilibri de la xarxa elèctrica que tenim al país, i per tant aquesta planificació és ne-cessària.

Hi hauria també subvencions pel que fa a altres sistemes dife-rents de l’energia fotovoltaica.

No. Perquè el que no es pot fer, segons s’exposa al Llibre blanc, és subvencionar producci-ons que per si soles no tinguin rendibilitat immediata, perquè en cas contrari estarem encarint l’energia per a tots. I el fet de mantenir preus competitius en l’energia fa que l’economia en general també sigui més compe-titiva, i hem d’intentar que això no se’ns desmunti si s’atorgues-sin subvencions.

¿Els preus hauran d’anar neces-sàriament a l’alça, tal com s’es-tà veient als països veïns amb l’electricitat?

La producció elèctrica del país és la que és i es podrà aug-mentar de les centrals de cogene-ració, però sempre dependrem de la importació, i per tant, dels preus que hi hagi als mercats es-panyol i francès. La tendència a l’augment dels preus està anun-ciada per tothom des de fa molt de temps i per això aquí hem de ser curosos que el preu de la fac-tura energètica no l’incremen-tem a còpia de subvencionar o d’afavorir produccions que no siguin rendibles.

En el cas de l’energia fotovol-taica, el punt d’inflexió és relati-vament pròxim i, per tant, el fet de subvencionar-la al principi ja vol dir crear un sector nou dins l’economia, que seria la petita producció d’energia en edificis. O sigui que, d’aquesta manera, ja s’inicia un canvi de model.

¿La cogeneració és la via més important per implantar ener-gies renovables o hi ha altres possibilitats també factibles al nostre país?

Al Llibre blanc s’especifica la capacitat que té cada sector del nou model energètic. El que té una incidència més gran, com és normal, és l’ampliació de la línia d’alta tensió i l’estalvi a les edificacions. El fet que la factura energètica vagi creixent en els pròxims vint anys farà que sigui més rendible l’aplicació de me-sures d’estalvi.

La cogeneració, en poder pro-duir calor i electricitat a la vega-da, és el sistema més adaptat al país i amb més potencial de creixement. La creació d’ener-gia hidroelèctrica està limitada perquè tenim els rius que tenim,

i tampoc podem tenir un gran parc eòlic, com hi ha a altres in-drets, per les dificultats de pujar a gran altura la tecnologia que es necessita. Per la seva banda, la capacitat de biomassa dels nostres boscos també està limi-tada, i amb l’energia fotovoltaica i la geotèrmica passa el mateix.

Suposo que el principal paper en aquest procés correspon a FEDA, ¿però quin és el paper

de les mútues elèctriques en la implantació del Llibre blanc?

L’impulsor del Llibre blanc ha estat el Govern i el que s’ha volgut és que tothom hi digués la seva. És evident que FEDA hi ha tingut un paper important, aportant tot el seu coneixement en el sector, però també hi ha ha-gut una aportació de les mútu-es i del sector dels carburants, i també de la construcció. Aquest llibre ha estat, així doncs, molt participatiu i hi ha hagut un de-bat sense embuts, i el resultat és un full de ruta que s’ha presen-tat als comuns, que hi estan tam-bé molt implicats perquè són els que tenen el territori.

¿Actualment l’administració és un exemple pel que fa a l’estal-vi i l’eficiència energètics?

S’han fet auditories energèti-ques als set edificis de l’adminis-tració que consumeixen més, i el que s’ha vist és que hi ha opor-tunitats per estalviar. Així, s’ha comptabilitzat la inversió que cal i quin és el percentatge d’es-talvi que s’obté. El que s’ha de buscar en els edificis de l’admi-nistració és la rendibilitat de les inversions. A més, l’administra-ció ja dóna exemple amb el fet

que FEDA vulgui tirar endavant una central de cogeneració, cosa que suposa encetar una línia del nou model energètic i que ajuda que la iniciativa privada també s’hi interessi posteriorment.

¿Quin serà el paper de l’oficina de l’energia que es pretén crear i quan es farà?

S’ha pensat que es pot agafar personal de diferents ministeris i fer un petit nucli que pugui informar i assessorar sobre els nous projectes, sobretot perquè els sectors de l’enginyeria, la construcció i la creació de noves empreses puguin tenir un punt de nexe al voltant de l’energia. Aquesta és una de les recoma-nacions que es plasmen en el Llibre blanc. Ara per ara no es pot dir com s’estructurarà, però s’encarregaria, per exemple, de l’atorgament de les subvencions que es prevegin i d’impulsar el full de ruta en aquesta matèria.

Un altre dels objectius és que els edificis tinguin una etique-ta energètica que els classifi-qui segons el grau d’eficiència energètica, ¿però hi haurà final-ment una ITV obligatòria per als edificis?

Són dues coses complemen-tàries. L’etiqueta energètica se-ria un document sobre el con-sum d’energia que té un edifici, com passa, per exemple, amb els electrodomèstics. La idea és que els edificis, des d’ara, tinguin una espècie d’etiqueta de quali-tat. Això no seria gaire compli-cat en el cas dels edificis nous i, pel que fa als antics, també cal-dria fer-hi una auditoria perquè sabessin quina capacitat tenen de millorar en l’àmbit energètic.

És cert que el sector de la construcció demanava que s’in-clogués al Llibre blanc la neces-sitat d’implantar una inspecció tècnica d’edificis (ITV), però a nosaltres ens va semblar que fa referència a molts àmbits, com l’estructura, l’habitabilitat o se-guretat i, per tant, són aspectes que s’aparten del que és pròpia-ment aquest llibre blanc.

¿Hi ha capacitat per finançar els projectes del llibre blanc?

El sector públic no té la capa-citat per fer front a aquest canvi de model energètic, però tam-poc seria bo que concentrés tot el poder. Per tant, el sector pri-vat s’hi ha d’implicar.

tati masià

“FEDA ha tingut un paper important en el ‘Llibre blanc’, però aquest ha estat molt participatiu”

“Subvencionar l’energia fotovoltaica al principi

vol dir crear un nou sector dins l’economia”

“El sector públic no té capacitat per fer el canvi de model i, per tant, el

privat s’hi ha d’implicar”

andorra8 Dilluns, 30 De juliol Del 2012

La família Rippol Zolleragraeix les mostres de condol rebudes per qui fou

ALAIN RIPPOL POMARES

I manifesta un especial agraïment a tot el personal mèdic, sanitari, auxiliar i administratiu de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell

per totes les atencions rebudes durant la seva estada.

Alain RIPPOL POMARESEls teus companys del Ple i tot el personal de la

CAMBRA DE COMERÇ, INDÚSTRIA I SERVEIS D’ANDORRA

expressen el seu més sincer condol i s’uneixen al sentiment de dolor de la família

La policia va informar ahir de la detenció d’una persona, un home de 55 anys i nacionalitat andorrana, que en el moment de la detenció portava a sobre un quilogram d’haixix, 120 grams de cocaïna i 92 càpsules d’èxtasi. Tal com ha posat en relleu la policia, aquesta quan-titat de droga és una de les més importants de les comissades els últims anys.

D’aquesta manera, agents del grup de fronteres de l’àrea de Seguretat Pública i Segure-tat Ciutadana que estaven de servei a la frontera hispano-andorrana del riu Runer van controlar dijous passat, cap a un quart de sis de la tarda, el conductor d’una motocicleta de gran cilindrada i amb matrícula espanyola quan es disposava a entrar al país.

En el registre que es va fer al

motorista els agents van trobar, a l’interior de la motxilla que duia a l’esquena i dins d’una bossa de plàstic, deu plaques d’haixix de cent grams de pes cadascuna i sis embolcalls de cocaïna (quatre de 10 grams, un altre de 30 grams i altre de 50 grams), així com 92 càpsules d’MDMA (èxtasi).

Tal com van informar des de la policia, aquest decomís, pel que fa a la quantitat de droga, és un dels més importants que s’han fet en els últims anys al Principat d’haixix i èxtasi, i el més important dels darrers set anys pel que fa a la quantitat de cocaïna.

A més a més, des del cos de la policia posen en relleu que amb aquesta detenció i amb el comís d’aquesta important quantitat de droga s’ha evitat que una gran quantitat d’estu-pefaents es posessin en circula-ció. En aquest sentit destaquen

que es tracta d’una actuació rellevant en el marc de la lluita contra el tràfic i el consum d’es-tupefaents.

El detingut, de nacionalitat andorrana, 55 anys i veí de Sant Julià de Lòria, va ser posat a disposició judicial l’endemà de la detenció, és a dir, divendres,

i el batlle en va ordenar l’ingrés al Centre Penitenciari de la Co-mella com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de pro-ductes estupefaents.

Des del cos de la policia van destacar que, malgrat que s’ha fet aquesta detenció, la investi-gació continua oberta.

Detingut un home amb un quilogram d’haixix, 120 grams de cocaïna i MDMA

lluita contra el tràfic d’estupefaents

policia D’anDorra

la droga comissada a l’home detingut a la duana.

La policia recorda que és una de les quantitats més importants dels últims anys

RedaccióanDorra la Vella

Les relacions bilaterals entre Andorra i França van ser un dels eixos de la trobada que va mantenir el síndic general, Vi-cenç Mateu, amb el president de l’Assemblea Nacional fran-cesa, Claude Bartolone, diven-

dres passat. D’aquesta manera, les relacions bilaterals, sobretot en matèria educativa i cultural, així com també en l’àmbit eco-nòmic i pel que fa a la millora dels accessos entre França i el Principat van ser, segons va in-formar ahir l’ambaixada d’An-dorra a França a través d’un

comunicat, els principals temes que van abordar.

Durant la reunió Mateu va posar de manifest el fet que An-dorra vol reforçar la cooperació amb la República francesa i va exposar les diferents reformes fiscals i d’obertura econòmica que està portant a terme.

Mateu tracta amb Bartolone la relació de França i Andorra

trobada amb el president de l’assemblea nacional

RedaccióanDorra la Vella

christophe glauDel

un moment de la reunió que es va celebrar divendres.

successos

Donat d’alta l’home ferit a la collada dels Meners

Redacció / agènciesanDorra la Vella

L’excursionista francès de 35 anys que havia ingressat dissabte al matí a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, després de tenir un accident a la muntanya, va rebre l’alta mèdica ahir mateix, segons va informar el cap de guàr-dia del centre mèdic. L’ho-me va sortir amb un amic a la collada dels Meners i tots dos van ser sorpresos pel fort temporal de vent i pedra que va caure divendres al vespre. Precisament, el mal temps els va impedir tornar enrere. El jove accidentat va ser rescatat amb símptomes d’hipotèrmia i diverses contusions, mentre que el seu company va tenir un accident mortal en caure en una tartera de molt difícil accés sota el pic de la Caba-neta. Tot sembla indicar que el tràgic accident va tenir lloc arran de l’espessa boira, que l’hauria desorientat.

publicitat 9Dilluns, 30 De juliol Del 2012

andorra10 Dilluns, 30 De juliol Del 2012

El centre de recuperació de fau-na salvatge que hi havia a les Sa-lines (Ordino) ha estat traslladat a Santa Coloma. “Hem buscat un espai més cèntric i guanyem en eficiència i rapidesa”, va ex-plicar el responsable de Patri-moni Natural i Banders, Gerard Olm, que va subratllar que es tracta d’un projecte compartit entre el departament de Patri-moni Natural, el cos de banders i Agricultura.

La nova instal·lació està for-mada per set prefabricats que tenen una funció determinada. Hi ha un barracó on es reben les bèsties ferides o mortes, que disposa de gàbies per a cabi-rols, muflons i isards, i cabines més petites per a les aus. Tam-bé s’han creat sales d’anàlisi, de reunions i per fer-hi necròpsies. En un altre prefabricat hi ha una habitació per curar les aus i per-què es puguin recuperar. També hi ha un volador exterior per a aus grosses com voltors, trenca-lossos o àguiles daurades, que ha de servir perquè els animals puguin millorar el seu estat de salut i puguin ser retornats a la

natura. A més, s’han instal·lat voladors per a les aus més pe-tites, hi ha un emplaçament per portar-hi ovelles o cabres que s’hagin fet mal i un magatzem, a més d’un espai per deixar-hi els gossos que serveixen per fer el recompte del gall de bosc i la perdiu blanca o la xerra.

Els responsables de portar els animals salvatges al centre són els banders. Els veterinaris i el tècnic de Patrimoni Natural que hi treballen són els encarregats de fer les proves als animals i decidir si es poden recuperar o bé cal sacrificar-los. Se’ls fa

el tractament i si necessiten un temps de recuperació molt llarg se’ls trasllada a centres de Ca-talunya. “Nosaltres no tenim la infraestructura ni els recursos econòmics necessaris per a una estada molt llarga de l’animal”, reconeix Olm. Un cop curat, s’alliberarà, normalment en ter-ritori andorrà.

Olm va explicar que el cost de posar en marxa el centre de San-ta Coloma ha estat baix, ja que s’ha pogut reutilitzar molt mate-rial. Ara ja està operatiu i de mo-ment només hi ha dues orenetes ferides que s’estan recuperant.

Nova ubicació del centre de recuperació de fauna salvatge

patrimoni natural

agències

les instal·lacions del centre de recuperació de fauna salvatge.

S’ha traslladat a Santa Coloma per aconseguir més eficiència i rapidesaagènciesanDorra la Vella

El manifest Raons per dir no a l’Heliport Nacional al roc de Pata-pou va superar divendres passat el miler de signatures de suport. En total han estat 1.004 ciuta-dans els que han expressat amb noms i cognoms el rebuig de la instal·lació de la infraestructura en aquesta zona d’Andorra la Vella, segons va informar ahir l’entitat.

Els tres punts de recollida són la web de la plataforma, www.patapou.com, on s’ha reco-llit el volum més important de signatures, amb 480; el Comú d’Andorra la Vella, on se n’han obtingut 358, i el centre cultural la Llacuna, on s’han registrat 166 firmes.

La plataforma No a l’Heliport al Patapou va recordar que la re-

collida de signatures està oberta a tothom i que, tot i que els prin-cipals afectats són els residents d’Andorra la Vella, els habitants de la resta de parròquies també poden mostrar el seu rebuig.

Així mateix, va remarcar que, a l’espera de l’arribada dels

tècnics francesos, la platafor-ma continua treballant “sense afluixar” per evitar la ubicació de l’heliport al roc de Patapou i “segueix recollint el suport del ciutadà, independentment de la seva parròquia d’origen i de la seva nacionalitat”.

Més de mil signatures contra l’Heliport Nacional al Patapou

acció ciutadana

RedaccióanDorra la Vella

plataforma no a l’heliport al patapou

El manifest penjat a la web de la plataforma.

Crèdit Andorrà continua al capdavant dels bancs andor-rans en el rànquing Top 1.000, que elabora anualment la re-vista financera The Banker, del grup Financial Times. Això el confirma, tal com va indicar ahir l’entitat, com a banc de referència al Principat i el situa en una posició “excel·lent” en l’entorn internacional.

El Top 1.000 dóna a conèixer anualment la llista dels mil pri-mers bancs del món en funció de la seva fortalesa financera, avaluada principalment per la seva capitalització. El sector

financer andorrà està repre-sentat per dues entitats. Crèdit Andorrà ocupa la posició 757 a escala global i el número 1 d’Andorra, amb un Tier 1 Ca-pital de 593 milions de dòlars. El segon banc està a la posició 891, amb un Tier 1 Capital de 395 milions de dòlars.

El rànquing general mundi-al l’encapçala Bank of America, seguit d’altres entitats com ara JP Morgan, HSBC, Citigoup, Wells Fargo, Bank of China, BNP Paribas i Banco Santan-der. La classificació bancària de The Banker està entre les més valorades en el sector i a escala internacional.

Crèdit Andorrà, primer d’Andorra al Top 1.000

i. r.

crèdit andorrà ocupa la posició 757 a escala mundial.

RedaccióanDorra la Vella

rànquing dE ‘thE bankEr’

modatrobada

La firma de roba Touchemoa porta les col·leccions al Principat

Obertura de les inscripcions a la Fira d’associacions

RedaccióanDorra la Vella

RedaccióanDorra la Vella

La marca andorrana de moda per a dona Touchemoa pre-sentarà les seves col·leccions a Illa Carlemany durant una setmana. La firma, a cavall entre Barcelona i el Principat, va ser creada el 2006 per les germanes andorranes Emma i Susanna Herrador, i amb aquesta iniciativa aposten per donar a conèixer les seves creacions al país. Touchemoa disposa punts de venda a Es-panya, França, Bèlgica, Suïs-sa i el Japó. Les col·leccions conjuguen feminitat, como-ditat i romanticisme, tot amb un aire vintage. La roba desta-ca sobretot per les formes, la paleta de colors i els teixits de màxima qualitat.

Avui s’obre el període d’ins-cripcions per participar en la segona Fira d’associacions d’Andorra la Vella, que s’or-ganitza paral·lelament a la 34a Fira d’Andorra la Vella, que se celebrarà els dies 26, 27 i 28 d’octubre. Les enti-tats legalment inscrites en el registre comunal d’associa-cions interessades a partici-par-hi podran formalitzar la seva inscripció al departa-ment de Participació Ciuta-dana, situat al centre cultu-ral La Llacuna, fins al 14 de setembre. Podran recollir-hi presencialment les fitxes de sol·licitud, que també tro-baran a la web del Comú, www.andorralavella.ad.

andorra 11Dilluns, 30 De juliol Del 2012

El pastor de Santpedor Hilari Novillo, amb la gossa Whitney, va guanyar el 24è Concurs in-ternacional de gossos d’atura, que cada any se celebra l’últim diumenge de juliol als planells de Mereig, a Canillo. El pastor català va obtenir un total de 230 punts, nou per sobre del segon classificat, Juli Bayot d’Ares, del Maestrat, que amb la gossa Xispa en va recollir 221. El ter-cer classificat va ser el pastor de Bellver de Cerdanya Armand Flaujat amb el gos Bam, que va obtenir 218 punts. El partici-pant Pere Ambrós es va endur el premi al pastor més ben endiu-menjat.

El Concurs internacional de gossos d’atura ha comptat en aquesta edició amb tretze pas-tors –entre ells una única pas-tora i un pastor adolescent–. Els participants procedien de terri-toris diversos, com ara Catalu-nya, el País Basc i Castelló.

El concurs va tenir el mateix desenvolupament de cada any. En una primera ronda, en què van participar els tretze pastors, els gossos havien de portar sota les ordres dels seus amos un ra-mat d’ovelles fins al cercle cen-tral. Posteriorment havien de fer entrar el ramat per una de les

dues portes situades als extrems del terreny on se celebrava el concurs.

Els sis millors classificats en les primeres proves van accedir a la segona ronda, on havien de mostrar habilitat, destresa i ra-pidesa a fer entrar –i després a fer sortir– el ramat d’ovelles pel tancat central.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va explicar en el transcurs de l’esdeveniment que des del Comú ja s’està pensant en la celebració del concurs de l’any que ve, donat que s’arri-

barà a la 25a edició. Mandicó va afirmar que “mirarem de fer un acte una mica diferent, encara que no sigui res de l’altre món, però amb 25 anys ja tenim una certa història”.

El cònsol major de Canillo va recordar els inicis del concurs, “quan el celebràvem a baix, a Canillo, i no teníem tanta parti-cipació”. Aquest any hi ha dues poblacions més que organitzen concursos de gossos d’atura que ja han complert els cinquanta anys: Castellar de n’Hug i Ribes de Freser.

Hilari Novillo guanya el concurs de gossos d’atura amb Whitney

canillo

agències

Hilari novillo amb Whitney rebent el premi de mans del síndic, Vicenç Mateu, ahir.

Juli Bayot, amb Xispa, va ser el 2n classificat i Armand Flaujat, el 3ragènciescanillo

La festa major de Sant Julià acollirà avui les activitats més populars i que pertanyen al folklore lauredià. Els actes començaran amb la missa de Sant Germà (a les 11.30 a l’es-glésia parroquial). Al migdia hi haurà la tradicional Passa, el ball cerdà i sardanes amb la cobla Riella a la plaça Major.

Al mateix lloc, i a les sis de la tarda, tindran lloc el ball de la Dama Blanca i el ball de ge-gants de Sant Julià de Lòria, de la mà de la Colla de Gegan-ters de la parròquia; el ball de la Marratxa i altres ballets, a càrrec de l’Esbart Laurèdia, i sardanes. També s’ha progra-mat una activitat de fitness al pati de les escoles espanyola i

francesa (19.30 hores) i un es-pectacle infantil amb Cirquet Confetti al barri Rocacorba (a les 20 hores). Oferiran Mu-sicirc, un espectacle de circ i pallasses (malabars, equilibris amb para-sols xinesos, màgia, marionetes i un faquir, entre d’altres), amb música en direc-te i per a tots els públics.

A la nit, el ball arribarà de la mà de l’orquestra Cimarron, que actuarà a la plaça de la Germandat (22.30 hores). Tot seguit, a la una de la nit, el con-cert jove prendrà el relleu amb dues actuacions, La Pegatina i Strombers.

Demà el programa recull activitats esportives i tallers per a infants. També hi haurà havaneres, castell de focs i ac-tuacions.

Els actes tradicionals omplen la festa major

tati masià

infants en l’espectacle d’animació celebrat ahir.

RedaccióanDorra la Vella

sant julià de lòria

12 Dilluns, 30 De juliol Del 2012

L’Ajuntament de la Seu d’Ur gell ja ha obert les inscripcions per a les tradicionals caravanes que s’instal·len durant la festa ma-jor a la zona anomenada de les casetes, que es podran fer fins al 10 d’agost. També s’ha obert el termini per presentar els tex-tos al concurs del pregó infantil, destinat als alumnes que hagin cursat cinquè o sisè de primària en qualsevol centre de la ciutat, que s’acaba el 6 d’agost.

Tant les sol·licituds per a les caravanes com els textos per al concurs del pregó infantil s’hau-ran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament o a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Des del consistori es va re-cordar que les caravanes que ja s’han instal·lat en passades edicions de la festa major tin-dran preferència, i mantindran així el lloc assignat, mentre que les noves es distribuiran segons l’espai. A més a més, s’ha de ser major d’edat per inscriure una caravana.

Com a novetat d’aquest any, el SeuTronic tindrà també un es-pai a la zona de les casetes. És per aquest motiu que les carava-nes que estiguin interessades en

aquest tipus de música ho hau-ran de fer constar a l’hora de fer la inscripció.

La inscripció per poder te-nir una caravana comportarà el pagament d’una fiança de 175 euros. Una vegada es tanqui el termini d’inscripcions de les ca-ravanes que vulguin participar en la festa major, es farà arribar a tots els sol·licitants un plànol final per conèixer la ubicació de cadascuna. Serà el dijous 23 d’agost quan les caravanes ac-ceptades es podran instal·lar al terreny annex al pàrquing del Dr. Peiró.

Pel que fa als textos del con-curs del pregó infantil, han de donar la benvinguda i convidar

a tothom al festeig de la festa major 2012, i han d’estar escrits en català.

El premi consistirà en la lec-tura en públic del pregó infantil el divendres de la festa major (el dia 24 d’agost), en un acte que tindrà lloc a la plaça dels Oms de la Seu a la una del migdia, tot just després de la cercavila infantil que protagonitzen els infants de la Seu d’Urgell, acte que obre el programa infantil de la celebració.

El guanyador o la guanya-dora del certamen també s’em-portarà invitacions per a un es-pectacle. El veredicte del jurat es farà públic el divendres 17 d’agost.

Obertes les inscripcions per a les casetes i el pregó infantil

la seu d’urgell

bondia

el correfoc tornarà a ser un dels plats forts de la festa.

L’Ajuntament donarà prioritat a les caravanes que ja hi han participatRedaccióla seu D’urgell

Amb la segona Mostra de cinema etnogràfic, que tin-drà lloc des de demà fins al 4 d’agost, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i la direcció ge-neral de Cultura Popular i Tra-dicional recuperen i difonen el patrimoni etnogràfic fílmic i presenten, amb el suport de la Filmoteca de Catalunya, ma-terials inèdits del Pirineu de principis del segle XX.

El resultat és tota una nova generació de documentals et-nogràfics que defugen els pa-trons clàssics en la matèria per oferir una mirada actualitzada, moderna i sovint sorprenent

del que és antic o senzillament popular.

La mostra ofereix diversos exemples d’aquesta nova re-alitat, alguns resultat de re-cerques desenvolupades en el marc de l’inventari del patri-moni etnogràfic de Catalunya i d’altres molt relacionats amb el territori pirinenc.

Alguns dels documentals que es mostraran són: Esquí a la Cerdanya (1930); Cereals, molins i forns. El procés del pa a les valls d’Àneu al segle XX; De l’ovella al tricot. El procés de la llana a les valls d’Àneu al segle XX; Els se-gaires i Les filmacions etnogràfi-ques de Ramon Violant i Simorra (1931-1034), entre d’altres.

agències

l’ecomuseu de les Valls d’Àneu acollirà la mostra fins al 4 d’agost.

agènciesesterri D’àneu

certÀmens

La Mostra de cinema etnogràfic oferirà films inèdits del Pirineu

Els ramaders del nord del Pa-llars Sobirà que tenen animals a la muntanya es mostren preocu-pats per la presència de l’ós a la zona. I és que aquest últim mes s’han registrat diversos atacs de l’ós a la vall d’Àneu i la vall de Cardós, amb el resultat d’una

desena d’ovelles mortes, prop d’un centenar de desaparegu-des i desenes de ferides.

Des de la Federació de la Bru-na dels Pirineus i l’Associació de l’Ovella Xisqueta s’ha denunciat aquesta situació i s’ha insistit en el fet que la solució no són les indemnitzacions pels animals morts, donat que la pèrdua pro-

ductiva i genètica ningú no la paga.

Les dues entitats han recla-mat a l’administració mesures que garanteixin la presència dels ramats a la muntanya i els ramaders han lamentat la falta d’informació, així com els llargs tràmits burocràtics que cal fer abans de ser indemnitzat.

Ramaders d’Isil denuncien nous atacs de l’ós als ramats

ramaderia

agènciesalt àneu

13dilluns, 30 de juliol del 2012

La nit és jove a Sant Julià. Avui, dins els actes de festa major, se celebra el Concert jove amb dos grups de ska, rumba i molt de ritme: La Pegatina i Strombers.

La nit a la plaça Germandat la començarà a escalfar l’orquestra Cimarrón. I a partir de la una de la nit, ocuparà l’escenari La Pegatina, una banda de rumba urbana amb més de 120.000 se·guidors al Facebook.

La Pegatina és un grup de rumba catalana, format el 2006, que ja ha traspassat fron·teres. Entre la nòmina de col·laboradors amb la banda hi ha Manu Chao i Che Sudaka. Els set nois de La Pegatina presen·taran el tercer disc, Xapomelön, un treball que ells qualifiquen d’“arriscat”, amb “21 cançons que barregen l’energia amb la diversió i els jocs de paraules amb la solvència creativa”. Te·mes en què s’escoltarà el gallec, l’eusquera, l’anglès, el francès, el català i el castellà.

El grup continua amb la gira Adrenalina 2012, que els porta·rà, després de la cita laurediana per Catalunya, el País Basc, An·dalusia, Galícia, Aragó, Itàlia i Holanda, entre altres llocs. Amb poc més d’un lustre d’activitat, La Pegatina s’ha convertit en un dels grups més sol·licitats en fes·tivals i festes majors.

I després, cap a dos quarts de tres de la matinada, rellevaran el grup set nois més: els Strombers. La banda, nascuda l’any 1999 a Cardona, interpretarà els temes del seu cinquè disc, Jrujenjúnjel, en què no abandonen el seu so festiu inconfusible, barrejant es·tils com l’ska, ritmes llatins, reg·gae, rock i country.

Strombers es presenta com a “indescriptible” en el seu perfil de Facebook i defineix el seu es·til com a “pachanga simfònica”. De manera més seriosa, el grup explica que “un llenguatge mu·sical fresc i melós, vestit amb una gran varietat de ritmes que beuen de diferents estils i estè·liques musicals, ens han permès

trobar en el mestissatge un camí per a l’experimentació i la inven·ció musical. Sempre amb l’ac·cent posat en un caràcter lúdic, festiu, d’assimilació fàcil però ben elaborada”, és a dir, bona música per ballar i divertir·se.

I demà, gran final de festa amb Celtas Cortos i la Salseta del Poble Sec.

Gran nit jove a Sant Julià amb la rumba, l’ska i el xou de La Pegatina i Strombers

CONCERT DE FESTA MAJOR

RedacciósAnT juliÀ de lÒRiA

Els dos grups actuaran, gratuïtament, a partir de la una de la nit a la plaça de la GermandatlA PeGATinA / sTRoMBeRs

A l’esquerra, els membres del grup La Pegatina i, a la dreta, els integrants dels Strombers.

El Capitán Trueno, el gran Vázquez i el jutge Dredd són al·guns dels personatges que des·filaran per la pròxima exposició que ha preparat el museu La Massana Còmic.

Portades de còmic s’inaugura demà i es podrà visitar fins al 27 de setembre –en el reduït hora·ri d’obertura de l’equipament, dimarts i dijous de quatre de la tarda a set–. La mostra inclou un recull d’una trentena de porta·

des originals de diferents autors de diferents èpoques.

Les portades es mostraran juntament amb els còmics en què van ser publicades. La col·lecció que s’exhibirà a partir de demà l’ha realitzat el president de l’ARCA (l’associació d’amics del còmic), Joan Pieras, respon·sable també del museu.

Entre les portades que s’hi podran veure hi ha la de la re·vista Pulgarcito en què per pri·mer cop van sortir els cèlebres detectius Mortadel·lo i Filemó.

El Museu del Còmic mostra la col·lecció de portades originals

EXPOSICIÓ

RedacciólA MAssAnA

lA MAssAnA cÒMic

Portada d’‘El capitán Trueno’.

MuSEuS

RedaccióescAldes-enGoRdAnY

Visita de nit a la mostra de Miró

El Centre d’Art d’Escaldes·Engordany (CAEE) proposa una altra manera de conèi·xer l’obra gràfica de Miró: una visita nocturna guiada a l’exposició Joan Miró, el jar-dí de les meravelles. La mostra inclou litografies i gravats creats entre els anys 1953 i 1981. L’activitat s’organitza demà, dimarts 31, a les 20.30. Les places són limitades i, per tant, cal reservar prèviament al CAEE (802 255). La visi·ta nocturna es repetirà el 23 d’agost i el 5 de setembre.

PREMIS

RedaccióAndoRRA lA VellA

Fi de termini per a dos certàmens

Demà, 31 de juliol, s’esgota el termini per presentar els tre·balls que aspirin a guanyar el dissetè premi Pirene de periodisme interpirinenc. El Govern atorgarà 3.000 euros a un reportatge de ràdio o de televisió i 3.000 euros a un re·portatge de premsa escrita. I demà també acaba el termini per entregar els originals que participin en el premi Fiter i Rossell de novel·la, dotat amb 20.000 euros i la publica·ció de l’obra guanyadora per una editorial del país.

publicitat14 Dilluns, 30 De juliol Del 2012

15Dilluns, 30 De juliol Del 2012

La perseverança, l’esforç, la llui-ta davant les adversitats i, so-bretot, creure en si mateix és el que ha portat Dani García a fer història. A ser el primer judoka andorrà a guanyar un combat en uns Jocs Olímpics. I no va poder aconseguir més fites perquè l’hi va impedir un gran amic, amb el qual es va haver d’enfrontar al tatami. I ja se sap que quan es competeix de forma directa no hi ha amics que valguin, ni al ta-tami ni en cap terreny de joc.

Després de superar la prime-ra ronda de la categoria de -66 quilos de forma administrati-va, en la segona es va trobar el paraguaià Abraham Acevedo. García va ser “completament superior”, com ell mateix va ad-metre. Serè davant l’oponent, el va superar tàcticament. El sud-americà, esquerrà, va canviar la manera de fer per fer-ho de dretes, i “em va anar millor”. Finalment el va superar per dos wazaari, que li donaven el bitllet per a vuitens de final.

En aquesta ronda es trobava l’espanyol Sugoi Uriarte, amb qui ha conviscut llarg temps al centre d’alt rendiment de Valèn-cia. “Som molt amics i ens co-neixem molt, però ja ens havíem dit que a dins el tatami no hi ha amics.” Això a l’hora de com-petir l’un amb l’altre, perquè el basc havia ajudat l’andorrà a afrontar el combat amb el para-guaià. “Són sensacions molt di-ferents les que et passen pel cap. Passes d’ajudar-te mútuament a trobar-te en un tatami olímpic per passar a quarts de final.”

Fins aquell moment Uriarte havia guanyat els seus combats per ippon d’immobilització. En primera instància va vèn-cer l’italià Francesco Faraldo i després, l’arubeny Jayme Mata. L’enfrontament va començar amb la intenció dels dos judokes de controlar la màniga dreta de

l’altre. Poc més d’un minut des-prés d’arrencar el combat, el vi-torià va marcar un wazaari, cosa que en va complicar el desenvo-lupament.

“Ens coneixem tant que un cop s’ha posat al davant en el marcador sabia que seria impos-sible guanyar-lo”, va admetre García. Però tot i així va provar de superar-lo. Els intents van ser infructuosos i a través de sumi-gaeshi es va acabar de decidir el resultat. El rival acabaria su-mant tres jukos, dos per projec-ció i un per sanció. “Vam entrar en un bucle i tot es posava molt difícil.”

Del que no queda cap mena de dubte és que era el combat més complicat que fins llavors havia tingut Uriarte, que es va quedar sense medalla en perdre el bronze per la decisió dels jut-ges davant el sud-coreà Jen-Ho Cho. L’or va ser per al georgià Lasha Shavdatuashvili, que va superar en la final el que havia estat el botxí del basc, l’honga-rès Miklos Ungvari.

El resultat obtingut, en calent, no fa valorar a García el que ha aconseguit. “Sé que estem fent història”, va admetre, però això no l’acaba de satisfer, perquè “sóc un guanyador i m’he que-dat a només un combat d’un diploma olímpic”. Les derrotes, per molt que signifiquin, no el recompensen.

“He aconseguit ser novè en una olimpíada, però em queda el regust que sé que puc, que

tinc el nivell per estar més en-davant.” Amb el temps García segur que li donarà més impor-tància a la seva actuació a Lon-dres, que serà un pas endavant per al judo nacional. “Ja va sent hora que la gent es tregui aquest complex de país. Estem demos-trant que no som tan petits i els que vénen al darrere han de veure que ja no és impossible superar rondes de Jocs Olímpics i Mundials.”

RamíRez no milloRa maRcaEn la jornada matinal també competia Mònica Ramírez, que s’estrenava en unes olimpíades en la prova dels 100 metres es-quena. Va prendre part en la pri-mera de les sèries, on va acabar segona. En el viratge ocupava la tercera plaça, i en els últims 50 metres va poder superar l’armè-nia Anahit Barseghyan.

Ramírez va marcar un temps d’1.07,72 minuts, més de dos segons superior a la seva millor marca, que està en 1.05,63. A Londres la fita era rebaixar-la, però no ho va poder aconseguir. L’hondurenya Karen Vilorio va ser la millor de la sèrie, amb 1.06,38. La més ràpida en aques-ta primera ronda va ser l’austra-liana Emily Seebohm, que amb 58,23 segons va establir un nou rècord olímpic de la distància.

haciane, als 200 papallonaHocine Haciane competeix aquest matí en el que seran els seus tercers Jocs. Ho farà als 200 metres papallona. Participarà en la primera sèrie amb el pitjor temps de classificació dels cinc que es llançaran conjuntament a la piscina. Rebaixar els 2.04,14 que suma serà l’objectiu a Lon-dres. Els nedadors amb qui competirà són el colombià Omar Pinzón, l’israelià Gal Nevo, el kuwaità Yousef Alaskari i el pa-nameny Diego Castillo. En total es disputaran cinc sèries.

García fa història a l’esport nacional en guanyar un combat en uns Jocs

jocs olímpics de londRes

RedaccióAnDorrA lA VellA

Va superar en segona ronda Abraham Acevedo, però en la següent va caure amb Sugoi Uriarte

efe

García i Uriarte, dos grans amics que es van enfrontar al tatami.

efe

el combat històric per a l’esport nacional va ser el que va derrotar abraham acevedo.

Dani García

“Ens coneixem tant que un cop s’ha posat al davant en el marcador sabia que seria

impossible guanyar-lo”

“He aconseguit ser novè en una olimpíada, però em queda el regust que sé que puc, que tinc el nivell per estar més endavant”

esports16 Dilluns, 30 De juliol Del 2012

Màxima emoció la que es va viu-re en la jornada final de l’Open internacional d’Andorra, que es va disputar a Erts. En la 30a edició ha demostrat que hi ha-via una màxima igualat entre els participants, cosa que s’ha anat refermant ronda rere ronda. Tant és així que s’ha hagut de decidir en el desempat, de què el noruec Jon Ludvig Hammer ha sortit guanyador.

Els cinc primers taulers van acabar amb taules en la darre-ra ronda, cosa que va deixar-ho tot tal com estava, sense que els perseguidors dels quatre líders aprofitessin l’ocasió. Hammer va fer taules contra el búlgar Kiril Georgiev, que defensava el títol, i els espanyols Luis Ariz-mendi i Miquel Illescas també

van acabar igualats. Tots quatre van concloure amb 7 punts, fet que va provocar que el coefici-ent de desempat decidís el ven-cedor, amb el performance com a primer criteri. I aquest va ser Hammer, que va deixar Georgi-ev segon, Illescas tercer i Ariz-mendi quart.

Amb 6,5 punts van acabar 10 jugadors i a continuació trobem el primer representant andorrà, en un grup de dotze escaquistes amb 6 punts. David Nordwood va superar en la darrera partida el jugador de Hong Kong Frank van Hasselt. Amb 5,5 va acabar Daniel José, mentre que Joan Fernández i Marc Simonet en van acumular 5. Esteve Mateu va fer-ne 4,5; Marc Pericas, 4; Marc Torrent, 3,5; i Marc Obre-gón, Benet Pantebre, Josep Ma-ria Gorgues i Arnau Jansat, 3.

L’Open es decideix en un desempat de què surt guanyador Jon Ludvig Hammer

escacs

feva

el jugador noruec amb el trofeu que l’acredita com a campió.

RedaccióanDorra la vella

muntanyisme

bàsquet

motociclisme

Òscar Casals acaba en la 18a posició a la Giir di Mont

La selecció sub-16 és cinquena en l’Europeu C

Cyril Despres s’adjudica amb triomf final el Desafío Litoral

RedaccióanDorra la vella

RedaccióanDorra la vella

RedaccióanDorra la vella

Les Sèries Mundials van tenir una nova parada amb la Giir di Mont, que constava de 32 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell positiu. Òscar Ca-sal, que arrossegava proble-mes físics, va acabar 18è amb 3.41 hores. Joan Valls va ser 36è (3.53). El guanyador va ser el mallorquí Tòfol Casta-nyer, amb 3.19. L’escocès Tom Owens va ser segon (3.21) i l’aragonès Luis Alberto Her-nando, tercer (3.22).

En els dos últims partits del Campionat d’Europa C la selecció sub-16 masculina va ser capaç de superar la rat-xa de derrotes que acumu-lava en la fase de grups, per finalitzar a Gibraltar en la cinquena posició. Després de superar Gal·les per 65 a 84, en l’últim enfrontament va vèn-cer Malta per 76 a 67, amb 21 punts de Sergi Jordana i 18 de Sergi Jiménez.

Cyril Despres suma un títol més al seu extens palmarès. Va guanyar a l’Argentina el Desafío Litoral, que forma-va part de les Dakar Series. En l’última etapa va tornar a vèncer per assegurar-se la victòria final, amb un regis-tre total de 13.56.54 hores. Al darrere va tenir l’argentí Mauricio Gómez, a 4.45 mi-nuts, i el polonès Jacub Przy-gonski, a 1.03.15 hores.

olímpica masculí

olímpica femení

esprint masculí

esprint femení

olímpica relleus

esprint relleus

1. Cesc Godoy 1.59.15

2. Xavi Llobet 2.00.37

3. Jordi Vila 2.04.55

1. Nuria Blanco 2.24.55

2. Bárbara Giner 2.39.42

3. Aida Pintó 2.39.51

1. Rodrigo García 1.01.40

2. Albert Soley 1.02.53

3. Blai Sánchez 1.03.00

1. Anna Saura 1.17.43

2. Esther Vidal 1.24.52

3. Mireia Rodríguez 1.25.15

1. Cube Team 2.10.16

2. CyT 2.10.26

3. Club Triatló Badia 2.32.11

1. Maccabi de Levantar 1.18.07

2. Els voluntaris 1.21.11

3. Terremotodelbueno 1.23.29

Èxit participatiu de la primera edició de l’Andorra Triatló, que ha creat un precedent que ha de servir perquè aquesta prova es consolidi al Principat. Té unes característiques particulars res-pecte a la resta de triatlons que el fan ser diferent i aporten un element de superació.

La quarta i penúltima cita del calendari de les Wild Wolf Tri-athlon Series by Polar va reunir quasi 800 participants. S’iniciava amb 1.500 metres de desnivell al llac d’Engolasters, per després fer 40 quilòmetres en bicicleta i 10 de cursa a peu en la seva ver-sió olímpica. En esprint, cada distància era la meitat.

Al recorregut llarg els dos principals favorits, Cesc Godoy i Xavi Llobet, de seguida es van distanciar i van ser els primers a sortir de l’aigua. Amb la bici-cleta van estar l’un al costat de l’altre, donant-se relleus. I tot es va decidir “en la carrera a peu. M’he adonat que tenia uns 30-40 segons d’avantatge i he pogut anar més tranquil”, va indicar Godoy, que va acabar amb un temps d’1.59.15 hores. Segon va ser Llobet amb 2.00.37 i tercer, Jordi Vila (2.04.55).

En categoria femenina la vic-tòria no va ser tan discutida. Va dominar la prova Nuria Blanco, amb una marca de 2.24.55. “La veritat és que no m’ho esperava perquè per una lesió fa dos me-sos que no m’entreno. Gràcies a l’ajut d’un company he pogut continuar la prova perquè he tingut alguns problemes amb els pedals de la bici. He fet una carrera regular, tot i que el tram ciclista era molt dur. He pogut mantenir un bon ritme també a la carrera a peu”, va dir la ma-drilenya. Al darrere va tenir Bár-

bara Giner (2.39.42) i Aida Pintó (2.39.51). En esprint els guanya-dors van ser Rodrigo García (1.01.40) i Anna Saura (1.17.43).

L’Andorra Triatló ha aprovat amb nota l’examen. “El fet de compartir autocar i estar una es-tona esperant fins a l’inici ha fet que s’hagi creat un molt bon am-bient entre els triatletes. Poder competir en aquest entorn ha sigut espectacular i espero que puguem seguir gaudint-ho en un futur”, va dir Godoy. Blanco es va expressar igual: “L’ambient que s’ha viscut ha estat únic.”

Cesc Godoy i Nuria Blanco s’imposen en la primera edició de l’Andorra Triatló

triatló

iñaki rubio

un dels participants al box on deixa la bicicleta per calçar-se les vambes.

RedaccióanDorra la vella

publicitat 17Dilluns, 30 De juliol Del 2012

2esREBAIXES

C/ Maria Pla,1-17 – Botigues Fener – AD500 Andorra la Vella Tel.: 86 53 02 · www.javiersimorra.com

50/60%

CLASSIFICATS18 DILLUNS, 30 DE JULIOL DEL 2012

Vehicles

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

COMPRO TOT TIPUS DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

tel.: 32 15 89

Es ven hondaPantheon 150.Color negre.

17000 KmPreu 1400 €

Tel.: 32 53 85

Es ven Panda 4x4

Matrícula: B...

120.000 km

Preu: 1.500 €

Tel.: 391 630

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

transport i la col·locació).

835 800

Massatges eròticsRenovació constantde noiesServeis 24 hSortidesparticularsi hotel1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

Hem canviat d’adreça i hocelebrem baixant preus.A partir de 35 €

i sense presses

classificats 19Dilluns, 30 De juliol Del 2012

Vols vendre el teu cotxe o la teva moto?

Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

Immobles

Immobles

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

lloguers

www.ferrutximmobles.comtel.: 35 36 37Col·legiat 366

OPORTUNITAT!! ÀTIC situat a la Pleta de Soldeu, consta de 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, menjador amb llar de foc, les millors vistes de la Pleta!! Pàrquing i traster. Preu: 232.000 €

Pis a Andorra la Vella, semireformat, de 120 m2, 4 dormitoris (1 suite), 2 dobles i 1 ind., 2 banys, gran saló menjador amb cuina americana. Box de 12 m2. Sol i vistes. Zona de les escoles. Preu: 215.500 €

Pis situat a Hort de Godí, Encamp, d’1 habi-tació doble, bany complet, cuina americana, menjador amb sortida a terrassa de 20 m2. Pàrquing gran. Preu: 100.000 €

AndorrA lA VellA Local de 60 m2 més altell amb bany. Preu: 450 €Pis (zona Escale) de 74 m2 de 2 dor-mitoris, 1 bany i cuina tancada. (1a mensualitat gratuïta.) Preu: 650 €Pis, 3 habitacions, 2 banys, cuina tan-cada (zona Terra Vella). Preu: 550 €Pis a Andorra (Príncep Benlloch), 65 m2, totalment moblat, 2 dormitoris dobles, bany, cuina equipada, safa-reig. Calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis a Santa Coloma, 106 m2, refor-mat, 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, terrassa i plaça de pàrquing. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris

dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses inclo-ses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tan-cada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 720 €Pis (zona Escale) de 107 m2 de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta) Local comercial a Santa Coloma (rotonda Col. Janer), 185 m2. Preu: 1.900 €escAldes-engordAnyPis d’1 hab. (zona Engolasters), cuina equipada, 1 bany, reformat, amb pàr-quing. Preu: 375 €

Pis, 2 hab. (zona Engolasters), 2 banys, cuina tancada, menjador amb sortida a terrassa. Pàrquing i traster. Preu: 525 €Pis d’1 hab. (zona Engolasters), cuina tancada i equipada, 1 bany. Pàrquing. Preu: 350 €sAnt Julià de lòriAPis de 110 m2. 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig. Despeses incloses. Preu: 750 €Pis seminou de 104 m2 al centre de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàr-quing. Preu: 645 €Pisos seminous de 3 dormitoris do-bles, 2 banys, 130 m2, cuina tancada amb safareig, terrassa i pàrquing.

Preu: 685 €Pis d’1 dormitori cèntric amb mobles. (casa antiga). Preu: 300 €Pis de 3 dormitoris (Pleta de Sant Antoni) a partir de 600 €Casa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €soldeu (PletA)Pis seminou totalment moblat de 3 dormitoris, 2 banys, cuina americana i pàrquing. Preu: 450 €Pis seminou totalment moblat de 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana i pàrquing. Preu: 400 €

VeNDes

ENCAMP PISOS D'1, 2 I 4 HABITACIONS SENSE MOBLES,

AMB PÀRQUING, A LA ZONA DEL MIRADOR D’ENCAMP.

PREU: A PARTIR DE 350 EUROS TEL.: 321 248

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €Ref. 01797 - ENCAMP - EL PEDRAL Estudi, 1 habitació oberta, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb un petit jardí, exterior i assolellat. Preu: 350 €Ref. 02023 - ENCAMP - Àtic dúplex. Superf.: 45 m², 1 habitació doble, traster, garatge, mobles. Preu: 400 €Ref. 01057 - ENCAMP - CENTRE PIS NOU, A ESTRENAR. 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. Preu: 500 €Ref. 00735 - ENCAMP - CARRETERA GENERAL 3 habitacions, 2 banys, cuina

amb passaplats semiequipada, menjador, pàrquing, traster, exterior i assolellat. NOU, A ESTRENAR. Preu: 550 €Ref. 01723 - ANDORRA LA VELLA Pis, 1 dormitori, moblat i equipat, amb bany com-plet, cuina americana i menjador exterior, situat en una zona residencial. Preu: 425 €Ref. 01733 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina amb passaplats, safareig, menjador exterior. Preu: 400 €Ref. 01734 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis molt lluminós 2 habitacions, saló menjador i cuina, 1 bany complet, terrassa. Exterior i assolellat. PÀRQUING OPCIONAL: 60 €. Preu: 600 €

Ref. 02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. PÀRQUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 €Ref. 01758 - ESCALDES-ENGORDANY - PONT DELS ESCALLS Pis, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina americana i menjador amb balcó. Exterior. CALEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 375 € Ref. 01388 - ESCALDES-ENGORDANY CÈNTRIC. Pis de 4 habitacions (3 dobles, 1 individual), 1 bany complet,1 bany de corte-sia, menjador exterior amb balcó, pàrquing opcional, sol i vistes. DESPESES INCLOSES. Preu: 800 €DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒqUIES

Ref.: 01320 - ENCAMP -

CENTREFINANÇAMENT

AL 100 X 100

02582 - ENCAMP - CENTRE Saló menjador, 1 dormitori, cui-na americana, 1 bany complet. PÀRQUING I TRASTER. Preu: 77.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 159.999 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. AL COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing. Cèntric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!!! Preu: 138.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

02576 - ENCAMP - CENTRE Pis a reformar, 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, sol. Preu: 135.000 €

ÀTIC DE NOVA CONSTRUCCIÓ EN

VENDA2 habitacions

dobles, 1 bany complet, cuina

americana, menja-dor, pàrquing, traster, exterior i assolellat.

FINANÇAMENT AL 100 X 100. Preu: 230.000 €

DARRERS DIES DE LIQUIDACIÓ PER TANCAMENT DE DESPATX

Gran assortiment de mobiliari i material d’oficina a partir de 5 euros

Taules de treball, calaixeres, prestatgeries, arxivadors, impressores Ricoh AFICIO 7200 A3, impressora làser

color HP, pantalles LCD ordinador, tel./fax, telèfons, cai-xa forta, extintors, petit material d’oficina i altre mobiliari de disseny per a la llar: taula menjador amb 6 cadires,

tauletes, llit infantil...A Escaldes-Engordany · T. 344 804. Fins al 31 de juliol.

Particular lloga pis a Fiter i rossell

Pis: 2 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 600 €

Pis: 2 hab., 2 banys, cuina, saló menjador gran. Preu: 600 €

tots amb calefacció inclosa. Animals no.

tel.: 35 36 04

PARTICULAR LLOGA PIS A LA MASSANA

1 HABITACIÓ, MOBLAT. TERRASSA, TRASTER I GARATGE

TEL. 663 556

CLASSIFICATS20 DILLUNS, 30 DE JULIOL DEL 2012

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

Andorra la VellaÀti c de 4 dormitoris, calefacció inclosa, molt cèntric. Preu: 650 €

Arinsal1 dormitori, moblat, decorat, pàrquing i traster. Preu: 400 € + despeses

La Massana Molt cèntric, pis, 2 dormitoris, 1 bany, cuina separada, edifi ci anti c, amb pàrquing i traster. Preu: 500 €

La Massana - cèntricPis molt agradable, 3 dormitoris, cuina separada, 2 banys, terras-sa, gran saló menjador amb llar de foc, 2 places d’aparcament, 2 trasters. Preu: 730 € + 40 de despeses

Andorra la VellaPis de 3 dormitoris, 2 banys, sen-se pàrquing. Preu: 550 €

La Massana 1 dormitori, pis i mobles nous, a estrenar, pàrquing i traster. Preu: 380 € + despeses

1 dormitori, cuina oberta, molt cèntric, moblat i equipat, molt maco, amb terrassa, vistes i sol. Preu: 400 € + despeses

Sispony Casa de 600 m2 d’habitatge amb gran jardí, bosc, 4 dormitoris, 3 banys, gran cuina, menjador, gran menjador, amb ascensor, terrasses, vistes panoràmi-ques, pàrquing per a 3 cotxes. Preu: 2.200 €

VENDA

Anyós - OriososSeminou, magnífi c àti c de 4 dor-mitoris + altell de 20 m2, gran cuina equipada amb electrodo-mèsti cs, de luxe 187 m2 + altell, 2 places dobles de pàrquing, pos-sibilitats de fer-hi un box, vistes panoràmiques. Preu: 600.000 € (negociables)

PalGaudeix de viure a Andorra. Casa adossada amb magnífi ques vistes, jardí de 175 m2, 2 dor-mitoris, possibilitat de fer-n’hi 4, cava, pàrquing, molt maca. Preu: 450.000 €

ArinsalEdifi ci molt conservat, d’uns 15 anys, magnífi c sota àti c amb

120 m2, 3 o 4 dormitoris, gran menjador amb llar de foc, un bany + bany aux., safareig, ter-rassa, vistes i molt assolellat, molt maco. Pàrquing i traster. Aprofi ta. Preu: 260.000 €

Sispony. Les AgudesPis de 2 dormitoris amb jardí d’uns 70 m2 + jardí comunitari de 200 m2, cuina separada, 2 banys, vistes panoràmiques, pàrquing i traster. Preu: 280.000 €

L’AldosaUrbanització Bellmont, de recent construcció, molt a prop de l’es-cola. Fotos web. Planta baixa, molt maco, amb 3 dormitoris, 2 banys, cuina americana amb llar de foc, jardí de 100 m2. 2 places d’aparcament i un traster. Preu: 420.000 €

PREUIMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions (1 doble, 1 individual),

1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina america-na, menjador exterior,

pàrquing i traster. Exterior. Preu: 200.000 €.

Interessats truqueu al 73 20 20.

LLOGUER:Estudi assolellat amb totes

les despeses incloses (llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LLOGUER:Pis moblat d’1 habitació,cuina equipada, 1 bany.

despeses incloses.

480 €ESCALDES REF. 5343

LLOGUER:Pis al centre de 3 habitacions, bany complet, cuina moblada,

safareig.

500 €SANT JULIÀ REF. 3040

LLOGUER:Pis de 2 habitacions, bany

complet, cuina moblada, amb calefacció inclosa.

600 €ESCALDES REF. 2035

LLOGUER: Pis totalment moblat i equipat, 3 habitaci-ons, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc. Pàrquing i guardaesquís.

600 €ENCAMP REF. 4787

LLOGUER:Pis moblat, habitació, bany complet, cuina equipada,

balcó. Vistes i sol.

450 €ENCAMP REF. 4573

LLOGUER: Pis de 65 m2 de recent

construcció, totalment moblat i equipat, 2 habitacions, 1 bany,

traster i pàrquing inclòs.

500 €CANILLO REF. 4463

LLOGUER: Estudi moblat, saló menjador amb accés a terrassa,

cuina oberta equipada, bany com-plet, pàrquing i traster. Vistes i sol.

350 €ENCAMP REF. 4456

LLOGUER: Pis de 77 m2 + 4 de terrassa, 3 habitacions, 1 bany, cuina tancada, pàrquing, safareig.

650 €ESCALDES REF. 5019

LLOGUER: Pis cèntric seminou de 52 m2, 1 habitació doble, saló amb

terrassa de 4 m2, cuina oberta, pàrquing.

550 €ESCALDES REF. 3513

LLOGUER: Pis de 70 m2, 1 habitació, bany complet,

terrassa de 9 m2. Vistes especta-culars i sol tot el dia. Pàrquing.

MOBLAT I EQUIPAT.

500 €ESCALDES REF. 3234

LLOGUER: Pis de 91 m2, 2 habita-cions dobles, 1 bany amb dutxa, cuina equipada i moblada, llar

de foc, safareig, terrassa de 6 m2, pàrquing i traster.

550 €LA MASSANA REF. 5047

Pis cèntric de 2 habitacions, bany complet,

cuina americana.

PREU: 115.000 €

Pis cèntric de 80 m2, consta de3 habitacions, 1 bany complet,

cuina tancada, saló menjador amb accés terrassa de 6 m2, tot exterior.

PREU: 169.900 €

ESCALDES REF. 5065 ANDORRA REF. 5126

Pis reformat de 73 m2, 2 habitaci-ons dobles, 2 banys, un amb ba-

nyera, cuina equipada i moblada, balcó de 4 m2, pàrquing i traster.

PREU: 210.000 €

Pis de 40 m2, saló menjador amb balconet de 2 m2, cuina equipada tancada, 1 habitació doble amb

un bany amb banyera. Per inverti r.

PREU: 80.000 €

ANDORRA REF. 5036 ANDORRA REF. 5290

Particular lloga pis a Aixirivall(al centre del poble)

3 hab., pàrquing, cuina totalmentequipada, assolellat (tot el dia),

vistes fantàstiques.Preu: 500 € - Tel. 33 80 99

Es lloga directe depropietari pisos a

Escaldes3 habitacions, bany ilavabo. Tot exterior amb pàrquing inclòs

Preu: 600 €Tel.: 82 03 31

LLOGUER

PIS AMB JARDÍ A LLORTS

Tel.: 356 037

Lloguer directe de propietari

3 habitacions (1 suite),2 banys, llar de foc,

parquet, armaris encastats,pàrquing i traster.

Preu: 650 €

CLASSIFICATS 21DILLUNS, 30 DE JULIOL DEL 2012

Es lloguen apartaments a Pal2 hab., saló menjador, cuina americana, bany.AMB SOL TOT L’ANY.

A partir de 360 € - Tel. 362 906

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys,

cuina, menjador, traster, 2 places de

pàrquing.

Abans: 664.810 € Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis d’1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.PREU: 495.000 €

GRAN OPORTUNITATAPARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO

110m2, 3 habitacions, 2 banys. MansardaSol amb vistes panoràmiques

PREU: 265.000 €

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055 - www.granvalira.com - [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

NOU HORARI D’ESTIU: De dilluns a dijous de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 19.00 h. Divendres de 9.30 a 15.00 h.

ANDORRA LA VELLAREF. 3335 Pis de 91,17 m2 reformat, 3 dormi-toris, 2 banys, cuina, saló menjador. Plaça de garatge opcional a 52 €. PREU: 700 €REF. 3916 Despatx de 40 m2. Plaça de garatge i traster. PREU: 350 €REF. 3890 Zona Pyrénées, 85 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, cuina independent, balcó. Plaça de garatge. PREU: 790 €REF. 3844 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador. Balcó. Plaça de garatge. S'HI ADMETEN ANIMALS. PREU: 675 €REF. 3905 Magatzem de 90 m2 amb un despatx. PREU: 400 €REF. 3918 Pis de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 700 €REF. 3895 Pis de 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, safareig, saló menjador amb terrassa de 35 m2, plaça de garatge. PREU: 595 € REF. 3879 Pis de 108 m2, 3 dormitoris dobles, 2 banys complets, cuina gran, saló menjador. Pla-ça de garatge opcional a 79,95 €. PREU: 700 €REF. 3730 Local comercial situat al carrer de l'Aigüeta, 50 m2, amb bany. PREU: 800 €ESTUDIS I PISOS, 1 DORMITORI, MOBLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3155 Pis de 55 m2, 2 dormitoris, 1 bany com-plet, cuina americana amb saló menjador i accés a terrassa de 10 m2. Plaça de garatge. Sol i vistes. S’HI ADMETEN ANIMALS. PREU: 400 €REF. 3408 Pis de 50 m2, 1 dormitori doble, 1 bany complet, cuina americana amb saló men-jador, balcó amb vistes i sol. Plaça de garatge. PREU: 525 €REF. 3917 Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, plaça

de garatge. PREU: 600 €REF. 3920 Pis de 72 m², 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina americana, safareig, CALEFAC-CIÓ INCLOSA, pàrquing opcional. PREU: 620 €REF. 3867 Carrer de la Unió, 60 m², 2 dormitoris, 1 bany, cuina equipada, menjador, moblat, cèn-tric. PREU: 600 €REF. 3857 Els Vilars, pis d'uns 90 m2, 2 dormito-ris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge. MOBLAT. PREU: 500 €REF. 3882 Àtic de 106,14 m2, 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada, saló menjador. Balcó. Plaça de garatge opcional a 75 €. PREU: 875 €REF. 3826 Pis de 154 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador. Box tancat per a 2 cotxes + 1 plaça. Servei de piscina comunitària, gimnàs i sauna. PREU: 1.600 €

LA MASSANAREF. 3870 Pis, 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana equipada, saló menjador, terrassa de 20 m2, plaça de garatge i traster. PREU: 600 €REF. 3817 Àtic de 150 m2, 3 dormitoris, 3 banys, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc, 1 plaça de garatge i 1 traster. PREU: 700 €REF. 3845 Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cui-na americana equipada, saló menjador, balcó, plaça de garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3537 Pis seminou, 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana equipada, saló menjador, balcó, plaça de garatge i traster. PREU: 575 €

ORDINOREF. 3827 Pis nou, a estrenar, planta baixa, 117,75 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, balcó de 2,55 m2, traster, plaça de garatge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 950 €REF. 3829 Pis nou, a estrenar, planta baixa, 140,55 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, jardí de 210,50 m2, plaça de ga-ratge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 1.400 €

ENCAMPREF. 3451 Pis de 42 m2 moblat, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menja-dor. Plaça de garatge. PREU: 300 €REF. 3650 Àtic de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3843 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc. MOBLAT. PREU: 360 €REF. 3737 Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany complet amb dutxa, cuina americana amb saló menjador. Totalment moblat. CALEFACCIÓ IN-CLOSA. PREU: 400 €

CANILLOREF. 3758 CANILLO. Estudi amb bany, cuina americana, saló menjador. PREU: 250 €REF. 2713 RANSOL, pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 300 € REF: 3899 CANILLO CENTRE. Pis de 49 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana i equipada amb saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3769 Pis de 52 m2 + 50 m2 de jardí, 1 dormitori doble + 1 dormitori individual, 1 bany complet, cuina equipada, saló menjador, plaça de garatge opcional a 50 €. PREU: 480 €REF. 3752 Pis de 136 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, pla-ça de garatge. PREU: 775 €REF. 3584 Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cui-na americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TO-TES LES PARRÒQUIES. CONSULTEU SENSE COMPROMÍS.

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDALA CORTINADA

Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany

complet amb banyera d'hidromassatge, cuina tancada, saló menjador amb balcó, llar de foc, plaça de garatge gran i traster gran.

Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 210.000 € NEGOCIABLE!!!!!!

ESCALDES-ENGORDANYPis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet,

cuina tancada, saló menjador, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb

magnífiques vistes. Preu: 150.000 €Àtic de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina ameri-

cana amb saló menjador. PREU: 123.000 €

ENCAMP - LA BARTRA Àtic dúplex nou, a estrenar, 106 m2, 2 dormitoris, 2 banys

complets, cuina office amb sortida a terrassa, saló menjador amb sortida a segona terrassa, amb

vistes. Plaça de garatge i traster. PREU: 200.000 €

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

LLOGUER A ENCAMPPISOS TOTALMENT MOBLATS I EQUIPATS

3 HAB. 530 €PQ. OPCIONAL – NO S’ACCEPTEN ANIMALS

TEL. 36 20 93DIRE

CTE D

E PRO

PIET

ARI

Es ven pis a Encamp120 m2, 3 dorm., 2 banys, 2 pq. + traster

Terrassa gran, llar de foc Vistes i sol tot el dia

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES. REF. 2864: Pis REFORMAT de 80 m2, 3 habi-tacions, 1 bany complet, cuina separada, saló menjador. Cale-facció inclosa. PREU: 575 €LA MASSANA. REF. 3013: Àtic dúplex de 150 m2, 3 dormi-toris, 3 banys, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc, 1 plaça de garatge i 1 traster. PREU: 700 €ORDINO. REF. 2948: Pis semi-nou al centre d'Ordino, acabats de qualitat, 2 habitacions (1 en suite) dos banys complets, terrassa, 2 places de pàrquing i traster. Zona comunitària amb pista de tenis, parc infantil. PREU: 750 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 3020: Pis cèntric de 85 m2, REFORMAT de 3 habitacions, 2 banys complets, saló menjador amb terrassa, sol i vistes. Pàr-quing. PREU: 790 €SANT JULIÀ. REF. 2869: Pis se-minou de 85 m2, 2 habitacions, 2 banys complets, cuina mo-blada i saló menjador. Pàrquing opcional. Possibilitat de mobles. PREU: 550 €ENCAMP. REF. 3004: Pis de 35 m², 1 habitació doble, 1 bany, cuina (americana), menja-dor, garatge, ascensor, armaris, calefacció (elèctrica), mobles, porter automàtic, assolellat. PREU: 300 €

OFERTA!!! Pis molt cèntric de 96 m2, 4 habitacions, 2 banys complets, cuina offi ce, saló menjador amb sol i vistes. Pàrquing gran. Escala, façana i sostre de l’edifi ci reformats recentment.

Preu: 298.000 €Ref. 3025

ESCALDES

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

OFERTA!!! Planta baixa dúplex de 130 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, 1 bany aux., cuina moblada offi ce, am-pli saló menjador. Jardí de 28 m2. Pàrquing i traster.

Preu: 299.000 €Ref.: 3019

ORDINO

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS2 HAB., 86 M2, PQ., ACABATS DE QUALITAT,

TERRASSA, ASSOLELLAT I VISTES.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU3 HAB., 110 M2, EXTERIOR, TERRASSA I PQ.

290.000 €

ESCALDES - AL COSTAT D’IMMIGRACIÓ2 HAB. I APARCAMENT.

160.000 €

ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLAPIS, 1 HAB., MOBLAT I VISTES.

75.000 €

VENDESANDORRA LA VELLA

• CENTRE, 1 HAB., AMB MOBLES: 350 €• CENTRE, 2 HAB., AMB MOBLES: 450 €• PRAT DE LA CREU, 2 HAB., PQ. I TR.: 500 €• PRAT DE LA CREU, 3 HAB., PQ.: 600 €

• PRAT DE LA CREU, ÀTIC DE 3 HAB., PQ.: 700 €. DAVANT DEL LYCÉE, 2 HAB.: 450 €• AV. STA. COLOMA, MOBLAT,

2 HAB.: 450 € / 3 HAB.: 500 €

ESCALDES-ENGORDANY• ÀTIC, CALDEA, 1 HAB., TERRASSA: 450 €• FITER I ROSSELL, 4 HAB., PQ.: 600 €

ENCAMP• LES BONS, 3 I 4 HAB.: 395 €

• FUNICAMP, 2 HAB., MOBLAT, TERRASSA: 450 €• ESTUDI MOBLAT: 300 €

• FUNICAMP, 1 H., MOBLAT, PÀRQUING, HIDRO-MASSATGE: 525 €

LLOGUER

PER MOTIUS FAMILIARSES TRASPASSA PETIT RESTAURANT TOT EN NORMA, EQUIPAT, MOLT BONIC

IDEAL PER A UN MATRIMONIPreu: 12.000 € - TEL. 831 328

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLARef. 2300301: Pis, 1 hab., moblat, amb pàr-quing. Zona hotel President. Preu: 450 euros

Ref. 2080503: Àtic, 1 h., amb mobles o sen-se, zona Andorra 2000. Preu: 400 euros

Ref. 2302501: Pis, 2 habitacions, sense mo-bles, al c/ Bonavista. Preu: 500 euros

Ref. 3220141: Pis, 2 h., amb mobles i pàrq., situat a l’av. Santa Coloma. Preu: 500 euros

Ref. 2120301: Local comercial, c/ Alzinaret, prop plaça les Arcades. Preu: 600 euros

SANTA COLOMARef. 2810103: Pis, 2 h., amb mobles, pq. i tras-ter, zona del col·legi Janer. Preu: 450 euros

Ref. 4070201: Pis, 2 h. àmplies, cuina refor-mada independent, a Santa Coloma. Preu: 600 euros

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2020123: Estudi amb mobles, zona Don Denis. Preu: 350 euros

Ref. 2020151: Pis, 1 h., amb mobles, prop del restaurant Don Denis. Preu: 400 euros

Ref. 4020101: Pis, 1 habitació, sense mo-bles, petit, totalment reformat, a la plaça de Caldea. Preu: 400 euros

Ref. 4130101: Pis, 2 habitacions, sense mobles, cèntric, a l’av. Carlemany, amb pàr-quing inclòs. Preu: 450 euros

ENCAMPRef. 4210101: Pis, 1 hab., moblat, amb pàrq., al costat del Funicamp. Preu: 400 euros

Ref. 2301801: Pis, 1 h., amb mobles, pq. i tras-ter, zona hotel Montecarlo. Preu: 350 euros

Ref. 2920402: Pis, 2 habitacions, sense mo-bles, amb llar de foc, tot exterior, amb pàr-quing, zona hotel Coray. Preu: 500 euros

Ref. 3010101: Pis, 2 habitacions, moblat, pàr-quing, traster, balcó, solejat, a la zona de Turó de Vila. Preu: 500 euros

Ref. 3460101: Pis, 2 h., sense mobles, amb pàrq. i traster, a la ctra. dels Cortals. Preu: 475 euros

MASSANA

Ref. 3450101: Pis, 3 h., sense mobles, cuina

reformada, amb pq. i traster. Preu: 500 euros

Ref. 9990101: Casa adossada de 3 habitaci-ons, amb altell i pàrquing. Urbanització de Sis-pony. Preu: 700 euros

ARINSALRef. 2300701: Estudi amb mobles o sense. Preu: 250 euros

Ref. 2540101: Pis, 1 hab., moblat, amb pàrq. inclòs. A la ctra. general. Preu: 450 euros

ORDINORef. 3330101: Pis, 1 habitació, amb mobles, al centre d’Ordino. Preu: 450 euros

Ref. 2570101: Pis, 2 h., sense mobles, al centre d'Ordino. Preu: 400 euros

TARTERRef. 429: Pisos d’1, 2, 3, 4 i 5 habitacions a la població de Ransol, prop de les pistes, lloguer per vacances o per tot l’any.

SANT JULIÀ DE LÒRIARef. 3980101: Pis, 3 habitacions, amb mobles o sense, amb pàrquing, a la ctra. de la Rabas-sa. Preu: 500 euros

CLASSIFICATS22 DILLUNS, 30 DE JULIOL DEL 2012

CERTERSREF. 00787Situació privilegiada. Magnífiques vistes i sol tot el dia. Acabats de 1a qualitat. 270 m2 construïts + garatge i terrasses.Preu: consulteu-lo.

Lloguer

Venda

LA MASSANA - REF. 00029Dúplex de 100 m² seminou, 2 habitaci-ons dobles amb armaris encastats més estudi de 18 m². 1 bany, cuina totalment equipada, safareig equipat, menjador, garatge i traster. Preu: 600 €/mesELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA MEITAT DEL LLOGUER!

ANDORRA LA VELLAREF. 00001Pis molt cèntric! Zona Pyrénées. Pis, 2 habitacions amb armaris encastats, bany complet, cuina semioberta al menj., safareig, ascensor, pàrquing i traster inclosos. Preu: 525 €/mes

ANYÓSREF. 00113Casa adossada de 330,77 m², cale-facció per geotèrmia, garatge per a 5 cotxes, domòtica, ascensor, 3 habitacions i gran cap de casa, saló menjador amb llar de foc i sortida al jardí de 100 m².Preu: 895.000 €

LA MASSANAREF. 00590Al centre de la Massana.Pis de 40 m², 1 habitació, cuina equi-pada, moblat, pàrquing inclòs.Molt maco!Preu: 350 €/mes

ENCAMPREF. 00651OPORTUNITATEstudi molt lluminós, CÈNTRIC, plaça d’aparcament i traster. Moblat i equi-pat. Preu: 300 €/mes

SANT JULIÀ - AIXIRIVALL CENTREREF. 00822Dúplex amb 2 suites més despatx, cuina tancada i equipada, ampli saló menjador amb llar de foc i terrassa de 6 m², safareig, bany de cortesia, 1 plaça d’aparcament i 1 traster. Vis-tes panoràmiques! Zona residencial. Preu: 600 €/mes

ANYÓSREF. 00767Parcel·la de terreny de 681 m2 a la Urbanització Els Oriosos. Sòl con-solidat, tots els serveis.

Preu: 360.000 €

MIAMI PLATJAREF. 00214Casa adossada cantonera, al cos-tat de la platja. Piscina comunitària per a 5 cases que formen el com-plex. 3 habitacions, saló menjador amb llar de foc, cuina equipada. Garatge. A 5 min. caminant del centre i del mar. Preu: 290.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 habitacions, nou, calefacció inclosa, possibilitat de pàrquing (Ref. 3131). 690 €ÀTIC, 1 habitació, nou, disseny modern, pàrquing (Ref. 3188). 700 €3 hab., cèntric, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3276). 715 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref. 3253). 800 €

ANDORRA LA VELLA1 habitacions, ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2651). 430 € 2 hab., ampli menjador,

possibilitat de pàrquing (Ref. 2362). 450 € 3 hab., cuina tancada, ascensor, pàrq. 550 €2 hab. dobles, nou, cuina independent, possibilitat de pàrquing (Ref. 2877). 650 €3 hab., calefacció inclosa, possibilitat de pàrquing (Ref. 2336). 750 €4 hab., ampli menjador, cuina office, pàrquing i traster (Ref. 2505). 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli menjador, exterior, pàrquing i tras-ter (Ref. 2490). 425 €2 hab., nou, ampli menjador, exterior, pàrq.

i traster (Ref. 3035). 500 €ÀTIC, 3 hab. dobles, cuina independent, ampli menjador, exterior (Ref. 3019). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàrq. i traster (Ref. 1792). 400 €1 hab., 1 bany, cuina. (Ref. 2904). 400 €2 hab., 1 bany, cuina. Pàrq. (Ref. 2056). 450 €2 hab., ampli menj., nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 2972). 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrquing

i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €2 hab., nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA2 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada (Ref. 2977). 450 €1 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3194). 575 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tancada (Ref. 3121). 650 €

ad

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 2 pax, equipat, exterior, TOT INCLÒS (Ref. 3307). 420 €1 habitació doble, 1 bany, cuina equipada, exterior (Ref. 3296). 450 €3 habitacions, 2 banys, hidromassatge, molt cèntric, moblat de luxe, sol (Ref. 3271). 850 €ESCALDES-ENGORDANY

1 hab. doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 5 hab., 157 m2, 3 banys, terrassa, pàrq. (Ref. 1849). 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop del Funi-camp (Ref. 1918). 400 €

2 hab., equipat, 4 persones, exterior, parquet, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 hab. (la Bartra), reformat de luxe, terrassa, sol, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pàrquing (Ref. 2156). 700 €

LA MASSANAEstudi, exterior, cèntric, equipat (Ref. 2971). 395 €2 hab. dobles, cuina inde-pendent, 2 banys, pàrquing (Ref. 3129). 500 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., centre, cuina equi-pada (Ref. 3209). 300 €2 hab. dobles, impecable, sol i vistes, pàrquing (Ref.

2665). 500 €1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 hab. (Magic), equipat, terrassa de 50 m2, pàr-quing (Ref. 2997). 350 €1 hab. (pleta Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €1 hab. (Incles), equipat, pàrq. (Ref. 2998). 400 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàr-quing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 hab. (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

CANILLO - Sant Pere del Tarter2 habitacions dobles. 64 m2. Construcció re-cent. Ampli menjador, tot exterior. Assolellat,

amb vistes. Llar de foc. Pàrquing i traster.

(Ref. 3264). 135.000 €

CLASSIFICATS 23DILLUNS, 30 DE JULIOL DEL 2012

ANDORRA LA VELLARef. 208 Pis a la zona de Pyrénées, 1 dormitori, bany, cuina totalment equipada, ar-maris, molt maco. Preu: 450€Ref. 232 Terreny de 800 m2. Preu: 1.800 €Ref. 231 Pis cèntric d’obra nova, 75 m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, bons acabats, assole-llat, despeses d’aigua i calefac-ció incloses. Preu: 690 €Ref. 220 Sta. Coloma, apar-tament, 3 dormitoris, 2 banys complets, safareig, cuina in-dependent, balcó, assolellat, aparcament, parquet, reformat. Preu: 600 €

Ref. 213 Estudi moblat o sense mobles, centre, cuina equipada amb vitro i frigorí� c, armari, bany, assolellat. Preu: 350 € Ref. 133 Sta. Coloma, aparta-ment cèntric, 100 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefac-ció inclosa, sol, 2 terrasses. Preu: 670 €Ref. 74 Local cèntric, 200 m2, en planta baixa amb façana al la baixada del Molí, davant apar-cament Tobira. Preu: 1.800 €Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol, calefacció inclosa. Preu: 682 €Ref. 85 Local cèntric de 10 m2,

sala diàfana i lavabo. Preu: 200 €Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 266 Apartament, zona Lycée, 2 dorm., bany, 88 m2, terrassa, cuina indep., safareig, armaris, bons acabats. CALE-FACCIÓ INCLOSA. Preu: 650 € ESCALDES-ENGORDANYRef. 251 Àtic nou, a estrenar, 104 m2, 3 dormitoris, 2 banys, terrassa de 4 m2, cuina ober-ta, vistes i sol tot el dia. Preu: 890 €

Ref. 225 Pis a Fiter i Rossell, 3 dormitoris, bany complet, cuina independent, tot exteri-or, safareig, calefacció inclosa. Preu: 550 € Ref. 219 Pis situat a Fiter i Rossell, 70 m2, 2 habitacions, 1 bany, impecable, cuina se-mioberta, balcó, CALEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 600 €Ref. 139 Pis de 118 m2, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys, cuina semioberta, obra nova, 2 ter-rasses, 2 pàrquings, traster, vistes panoràmiques i sol tot el dia. Preu: 900€

Pis al centre d’Andorra (Hotel Andorra Center), 2 dormitoris, bany complet, cuina americana i menja-dor amb llar de foc. Preu: 115.000 €

Àtic totalment reformat a Encamp, 2 dormitoris, bany complet i menjador amb llar de foc. Sol i vistes. Pàrquing opcional per 10.000 €PREU REBAIXAT: 120.000 €

Pis a Andorra la Vella, 3 dormitoris dobles, 2 banys, cuina tancada, menjador amb llar de foc, petita terrassa, vistes i sol tot el dia.Preu: 210.000 €(negociable)

Atenció!!! Venda de parcel-les amb tots els serveis a Escaldes, Can Diumenge. Sol i vistes immillorables. A partir de 300 m2.Preu: 1.578 €/m2

(negociable)

Pis a Canillo de 2 dormi-toris, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc. Terrassa de 10 m2. Pàrquing i guar-daesquís.Preu: 99.000 €

OPORTUNITAT!! Pis a Es-caldes (zona de l’Hospital) de 3 dormitoris (2 dobles), bany complet, cuina tan-cada i menjador amb llar de foc i terrassa. Preu: 169.900 €

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

LLOGUERSENCAMPRef. LL-146. 57 m2 aprox., re-bedor, sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta parcialment equipada, 1 dormi-tori doble, 1 bany complet amb dutxa d’hidromassatge. Sol i vistes. Seminou. 1 plaça d’apar-

cament i 1 guardaesquís. PREU: 450 €/mesRef. LL-164 Des de 93,4 m2 fins a 107,70 m2 aprox. Pisos al cen-tre d’Encamp de 2 i 3 dormitoris i 2 banys. Nous, a estrenar. 1 plaça d’aparcament i 1 traster inclosos. PREUS: des de 550 €/mes

CANILLORef. LL-116. 65 m2 aprox., sala d’estar-menjador, cuina semio-berta, 2 dormitoris amb armaris encastats, 1 bany complet, 1 lava-bo. Nou, a estrenar. Sol i vistes. 1 plaça d’aparcament i 1 traster.PREU: 450 €/mes

ENCAMP - Ref.231045 m2 aprox., sala d’estar-men-jador, cuina oberta equipada, 1 dormitori doble amb armaris en-castats, 1 bany complet. Cèntric. Lluminós. 1 pàrquing. Ideal per a inversors, fàcil de llogar.

ANDORRA LA VELLA. Ref. 2304 137 m2. Cuina office separada, 4 dormitoris dobles, 2 bany complets. Terras-sa. Sol. Parquet. Molt cèntric. Al costat de Pyrénées. 1 pàrquing i 1 traster. PREU: 459.000 €

ENCAMP. Ref. 2242 40 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina oberta, 1 dormitori doble, 1 bany complet. Moblat i equipat. Pàrquing. PREU: 73.500 €

LA MASSANA. Ref. 2277 80 m2 aprox., sala d’estar-menjador, cuina office, safareig, 2 dormitoris dobles, 2 banys. Moblat i equipat. Cèntric. Armaris encastats. Pàrquing i traster. PREU: 185.000 €

LA MASSANA. Ref. 2243 70 m2, cuina separada, 3 dor-mitoris, 1 bany complet. Terrassa. Cèntric. Sol i vistes. Semireformat. 1 traster molt ampli. Ideal per a inver-sors. PREU: 129.000 €

OPORTUNITAT:

63.000 €

LLOGUERS CÈNTRICS tl. 8625402 hab. 470 € parking opcional 50 €Animals no. 3hab+calefacció 600 € 2 hab. 500 € 2hab+calefacció 520 €Urb.La Plana casa adossada 850 €

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 650 €

- Àtic, 4 dormitoris, cuina americana, 2 banys. Preu: 800 €INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

PARTICULAR LLOGAPIS A LA CRUÏLLA D’ANYÓS(davant la rotonda dels túnels)

2 HABITACIONS, 2 BANYS COMPLETS

ACABATS DE LUXEPÀRQUING I TRASTER

97 M2 + 70 M2 DE JARDÍTEL. 334 999

Centre de serveis immobiliaris Cisa GrupAv. Sant Antoni, 32 · AD400 LA MASSANA · Tel.: 73 73 73 · [email protected] · www.cisa.ad www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

ORDINO - 1487 Casa individual a 5 minuts de les pistes d’esquí d’Arcalís. Zona residencial, garatge, sala de caldera i dipòsit de gasoil. Hi ha un altre garatge obert, però es podria tancar. Saló ampliat recentment amb sostres alts i moltes fi nestres. Llar de foc i sortida a una terrassa de 25 m2, menjador i sortida a una altra terrassa de 30 m2 i al jardí. 3 dormitoris dobles. Instal·lació per a TV satèl·lit i fi bra òptica feta. Teulada i calefacció reno-vada i doble vidre.

OFERTA!!! 490.000 €

LA MASSANAREF. 1477

Xalet a l’Aldosa sobre terreny de 700 m² per reformar. Excel·lent jardí amb vistes im-millorables i sol tot el dia. Casa de 2 plantes

més golfes. Garatge per a dos cotxes.

OFERTA!!! 790.000 €

ORDINOREF. 1471

Casa adossada a Arans (Ordino) d’estil rústic. 250 m², 5 dormitoris, 4 banys. Saló menjador amb cuina americana. Terrassa davantera i jardí

al darrere. Garatge per a dos cotxes.

OFERTA!!! 369.198 €

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

PARTICULAR VENPIS A ARINSAL

Pis de 95 m2 completament renovat amb acabats de qualitat. 2 habitacions dobles (abans 3), 2 banys complets, àmplia cuina amb mobles de disseny i electrodomèstics d'última generació, ampli saló menjador amb llar de foc, terrassa de 7 m2, box tancat i traster. Orientació sud, exterior, sol tot el dia i vistes panoràmi-ques, zona molt tranquil·la.

OPORTUNITAT!Taxat el 2011

(abans d'obres)en 319.000 €

PREU: 265.000 € Tel. 39 85 20 / 63 56 10

OPORTUNITATCASA ADOSSADA (ORDINO)

150 m2 d’habitatge +50 m2 de garatge tancat

3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garanti ts.Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 €ara per 350.000 €

Tel.: 32 66 96

CLASSIFICATS24 DILLUNS, 30 DE JULIOL DEL 2012

Feina

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

AUXILIAR DE MENJADOR / VIGILANT DE PATIPer a escola:

Requisits:√ Responsabilitat en el treball√ Facilitat pel tracte amb els nens

i adolescents

Oferim:√ Horari de migdia, de dilluns a divendres√ Formació continuada a càrrec de

l’empresa

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad

(Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

OFERTA núm. 5797

Treball ofert: Perruquer unisex

Nivell professional: Ofi cials de 1a

Sector d’activitat de l’empresa: Perruqueria i barberia

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA / ANDORRA LA VELLA

OFERTA núm. 5845

Treball ofert: Tècnic en seguretat i salut en el treball, en general

Nivell professional: Tècnics

Sector d’activitat de l’empresa: Activitats d’assessorament en

direcció i gestió empresarial

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA / ANDORRA LA VELLA

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Títol propi universitari de primer cicle

· Branca: Salut i seguretat en el treball

Idiomes: [idioma-nivell]Català Superior

Informàtica: [coneixement-nivell]

Internet Mitjà

Fulls de càlcul Superior

Tractament de text Mitjà

OFERTA núm. 5910Treball ofert: Tècnic en publicitat o relacions públiquesNivell professional: TècnicsSector d’activitat de l’empresa: Hotels i motels amb restaurantLloc de treball: ESCALDES-ENGORDANY / ESCALDES-ENGORDANYIdiomes: [idioma-nivell]

Català SuperiorFrancès SuperiorAnglès Superior

Informàtica: [coneixement-nivell]Internet

SuperiorTractament de text SuperiorFulls de càlcul SuperiorBases de dades Superior

classificats 25Dilluns, 30 De juliol Del 2012

Cambrer/aamb experiènCia

en CoCteleria (Ref. CoCteleRia)

Imprescindible experiència, idiomes, permís de residència i treball o nacionalitat andorrana.

ANYÓSPARK NeceSSitA iNcoRPoRAR PeR lA temPoRAdA d’eStiu

interessats/ades, envieu CV

indicant la referència al departament

de RRHH, a l’adreça electrònica

[email protected] o al fax 73 73 79

CENTRE DE BELLESA I PRESTIGIDEL PAÍS CERCA

ESTETICISTA-MASSATGISTA

Imprescindible experiència demostrable i nacionalitat andorrana

o permís de residència i treball.

Interessades, envieu CV a l’adreça electrònica [email protected]

Multinacional líder en el sector d’arranjaments i transformacions necessita incorporar modista:

OFERIM• Condicions laborals satisfactòries• Possibilitat de jornada completa o mitja jornada• Salari en funció dels coneixements i la formació• Possibilitats de créixer professionalment

DEMANEM• Experiència i coneixements d’utilització de

màquines de cosir semiindustrials• Do de gents i actitud comercial• Català i castellà correctament parlats

(es valorarà el coneixement d’altres llengües)• Permís de treball• Incorporació immediata

Interessats, truqueu:Matins: 33 02 21 (Sra. Isa)

Tardes: 34 44 10 (Sra. Alícia)

IMPORTANT CADENA HOTELERA

CERCA

CAMBRERS/CAMBRERES

ES REQUEREIX:

- PERMÍS DE TREBALL

- CASTELLÀ, CATALÀ I FRANCÈS

- EXPERIÈNCIA DEMOSTRABLE

- EDAT COMPRESA ENTRE 25 i 35 ANYS

S'OFEREIX:

- INCORPORACIÓ IMMEDIATA

- POSSIBILITAT DE PROMOCIÓ PROFESSIONAL

Interessats, envieu CV amb fotografia [email protected]

Important Centre ComerCIal del prInCIpat d’andorra desitja incorporar:

RESPONSABLE DE SECCIÓ

la seva tasca principal serà la gestió íntegra de la secció que li correspongui, així com la conducció i coordinació del seu equip de treball. així mateix, haurà de donar su-port en la gestió de les compres, tenir cura dels marges co-mercials, del merchandising i de les diverses promocions i ofertes que es dugin a terme.

Cerquem una persona amb experiència en un lloc de tre-ball similar i que hagi coordinat alguna àrea, secció o de-partament de vendes/compres, independentment del pro-ducte. pensem en una persona activa, emprenedora, capaç de motivar equips i persuasiva, amb dots de comandament i capacitat de negociació.

Oferim incorporació immediata a una empresa sòlida al país, formació a càrrec de l’empresa, possibilitats de crei-xement professional en funció del perfil, pla de carrera i retribució econòmica segons vàlua.

Interessats/ades, envieu CV amb foto a: [email protected]

CLASSIFICATS26 DILLUNS, 30 DE JULIOL DEL 2012

El primer diari digital d’Andorra

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

www.gammamanagement.wordpress.com

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

Enviem personal de netejaa la seva llar• Per fregar el seu habitatge, planxar roba a casa seva.• Per a neteja a fons de cuines, neteja de l’apartament (també el cap de setmana).• Per fregar escales comunitàries, boti gues, negocis o

qualsevol ajuda de neteja puntual o fi xa.

Personal de neteja

9,36 €per hora

Informació sense compromís: C/ Dr. Vilanova, núm. 9(4t pis), edifi ci Thaïs. Tel. 812 312 · [email protected]

Interessats/ades, envieu currículum a:[email protected]

NATIVE ENGLISH TEACHERS NEEDEDQualifi ed native English teachers needed. Minimum 1 year work experience and ESL certifi cation. Competi-tive salary and a friendly working environment! Work permit necessary.

SE CERQUEN PROFESSORS NADIUS D’ANGLÈSEstem buscant professors nadius d’anglès i quali-fi cats. Mínim 1 any d’experiència i certifi cació d’ESL. Salari competitiu i un ambient agradable de treball! Permís de treball necessari.

Edifi ci Montclar | Bonaventura Armengol, 10 | Bloc 2, pis 6è, despatx 1 | Andorra la Vella | [email protected] | www.singular.ad | Tel.: 813 989

Per al centre d’Andorra la Vella, cerquem

Venedors/es per a Perfumeria iModa Femenina amb idioma RUS

REQUERIM:• Experiència en venda i/o atenció al client.• Imprescindible domini del RUS i coneixements de català i castellà.• Alta orientació al client i treball en equip.

OFERIM:• Contracte fi x amb interessants condicions laborals.• Possibilitats de desenvolupament professional.• Gaudir dels avantatges socials de Pyrénées Andorra.

Les persones interessades adreceu-vos al Departament de RRHH,5a planta de Pyrénées Andorra, de dilluns a divendres de 12 h a 18 h.

Telèfons: 88 01 45 o 88 01 89. E-mail: [email protected]/treball

Cerca

Ajudant de cuina i cambrerper a hotel d’Andorra la Vella

Amb permís de treball Experiència demostrable

Bona presència i tracte amb el client

Tel. 827 200 Sr. Romero

CICLE DE DESENVOLUPAMENT DIRECTIU (3a EDICIÓ)

Aquest programa està format per diferents tallers dissenyats amb el propòsit de preparar directius capaços de liderar i conduir amb eficàcia els processos de canvi als quals estan subjectes i, de la mateixa manera, enfrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat.

Objectiu:- Transmetre de manera innovadora i dinàmica els coneixements necessaris

per a desenvolupar aquelles habilitats i eines clau que potenciïn en els di-rectius:

o Un rendiment més eficaç en la seva activitat professional o Una major satisfacció personal

Programa:- Dilluns 10 de setembre: Lideratge, Motivació i Direcció d’Equips- Dimarts 9 d’octubre: Negociació i Gestió de Conflictes- Dimarts 13 de novembre: Comunicació Persuasiva- Dimarts 11 de desembre: Optimització del Temps- Dilluns 14 de gener: Eines per a ser més eficaç

Formador: Josep Mas, professor a ESADE i especialista en Habilitats Directives.Horari: de 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.00 h.Preu total: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 1.000 € (El preu inclou dossier, materials, tutories virtuals, coffee break i dinars.) Places limitades a 8 persones.

ASSISTENT DE DIRECCIÓNecessària diplomatura en màrqueting, comunicació o similar. Imprescindible anglès parlat i escrit a nivell avançat. Persona polivalent i amb alta capacitat comunicativa. S’encarregarà de la traducció de docu-ments i la implementació de campanyes on-line, així com d’altres tasques relacio-nades amb el lloc de treball.Es valorarà coneixements d’altres idio-mes, com francès i/o rus.

COORDINADOR DE FAMILY OFFICEImprescindible formació en economia. Persona emprenedora i amb alta orien-tació al client.Experiència demostrable mínima de 5 anys en fiscalitat espanyola o internacio-nal. Anglès parlat i escrit a nivell avançat. Es valoraran altres idiomes.

GERENT DE FARMÀCIA I/OPARAFARMÀCIAPer a nou projecte a la província de Tar-ragona.Indispensable formació i experiència en el sector, així com esperit emprenedor, ori-entació al client i orientació als resultats.

ADMINISTRATIU/IVA COMERCIALPer a important empresa asseguradora del país.Persona dinàmica i proactiva amb alta orientació comercial.Necessària experiència mínima de 2 anys en lloc de treball similar.Incorporació immediata.

COMERCIAL D’ASSEGURANCESPer a important empresa asseguradora del país.Es requereix experiència en el sector.Persona amb alta orientació al client, alta orientació a resultats i polivalent.

SELECCIONA

Animador depista de gel

ES REQUEREIX:Bon nivell de patinatge sobre gelTitulació PS1 vigentExperiència en animació de grupsCatalà, castellà i francèsBona presència i do de gentsPersona responsable

ES VALORARÀ:Bon nivell de patinatge sobre gel. Certifi catTitulació PS2 i Socorrisme Aquàtic vigentsExperiència en animació de grups. Certifi catDiploma d’ensenyament professional en activitats esportives i delleure o similarConeixements de conservació i cura del gel. Certifi cat

S’OFEREIX:Salari segons aptituds i altres complementsFormació continuada a càrrec de l’empresaAmbient laboral agradableLloc de treball fi x

Entregueu el vostre CV a Recursos Humans del Palau de Gel d’Andorra o envieu-lo a: fi [email protected]

Per a més informació podeu trucar al núm. 800 840 (RRHH)

Restaurant d’And. la VellaBusca

Ajudant de cuinaamb experiència

Indispensable nacionalitat andorrana o permis de treball.

Tel 818 918

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Seleccionem:

- PROMOTORES- Disponibilitat per agost i setembre

- Do de gents - Capacitat comunicativa - Edat: entre 20 i 35 anys

classificats 27Dilluns, 30 De juliol Del 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu pel Sr. Philippe o la Sra. Ruth.

Selecciona per a incorporació immediata

Responsable de la CafeteRia plazaPensem en un/a professional amb un perfil molt comercial, orientat a la recerca, la

presentació i el servei de productes d’alimentació i begudes d’alta qualitat.

Líder natural, dirigirà un petit equip sota la supervisió del cap de restauració, assegu-rant tant la qualitat del servei com l’amabilitat dels seus col·laboradors.

És necessari parlar català i almenys dos idiomes d’ús freqüent.

Condicions de treball i salarials interessants.

IMPORTANT CENTRE COMERCIALDE SANT JULIÀ

BUSCA:

PROMOTORS(1 HOME i 4 DONES)

Per feina temporal del 4 al 19 d’agost

Imprescindible nacionalitat andorrana o permís de treball i català (es valoraran altres idiomes)

Edat compresa entre 20 i 25 anys, bona presència i do de gents.

Interessats truqueu al tel. 843 433(Sr. Vanessa)

De dilluns a divendres, de 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h

Selecciona per a incorporació immediatade la Cortinada cerca:

CaMbReRa d’HabitaCions

Amb permís de treball i experiència demostra-ble. Incorporació immediata.

Interessats, truqueu al 87 29 51 i pregunteu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Interessats, truqueu al 74 90 20 i pregunteu per la Sra. Mar.

ReCepCionistaAmb permís de residència i treball i experiència demostrable.

aJUdant de CUina aVanÇat

per a torn de tarda (de 19.00 a 23.00 h), amb permís de residència i treball. Experiència de-mostrable. Incorporació immediata. Contracte

només del 31/07/11 al 15/08/12.

28 Dilluns, 30 De juliol Del 2012 oci

AVÍSSi ets usuari de Mobiland clic!, recorda que has de passar per Andorra Telecom a identificar-te.Tens fins al 30 de novembre de 2012. Per a més informació, truca al 115.

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

Cinemes Illa Carlemany

TENGO GANAS DE TI 22.00

QUÉ ESPERAR CUANDO ESTÁS ESPERANDO 20.15, 22.40

ICE AGE 4 16.15

EL DICTADOR 16.30, 18.30, 22.30

THE AMAZING SPIDER-MAN 18.30

MADAGASCAR 3 16.00, 16.30, 18.15, 20.15, 22.30

3D: 18.30, 20.30

EL CABALLERO OSCURO. LA LEYENDA RENACE 18.45, 22.00

TENGO GANAS DE TISegona part de 3 metres sobre el cel. Hache tor-na a casa després de passar una temporada a Londres, allunyat del record d’aquell primer amor amb Babi. Mentrestant, Gin, una noia d’esperit descarat i vital, li fa creure que és possible reviure aquella màgia. Però tard o d’hora Hache haurà de trobar-se amb Babi...

THE AMAZING SPIDER-MANCom la majoria dels adolescents, en Peter (Andrew Garfield) intenta trobar el seu lloc al món. S’inicia sentimentalment amb una companya de classe anomenada Gwen Stacy, però per damunt de tot vol descobrir per què els seus pares van desaparèixer sense deixar rastre.

QUÉ ESPERAR CUANDO ESTÁS ESPERANDOAdaptació cinematogràfica del best-seller sobre l’embaràs de títol homònim. La pel-lícula descriu els temors i les preocupacions de quatre dones a punt de ser mares.

MADAGASCAR 3En la nova entrega del film d’animació, el lleó Àlex, la zebra Marty, la hipopòtam Glò-ria i la girafa Melman faran tot el possible per poder tornar al zoo de Central Park, a Nova York.

EL CABALLERO OSCURO. LA LEYENDA RENACETercera pel·lícula de la nova saga de Batman que va arrencar amb Batman Begins. Batman haurà de deixar el seu exili per combatre un terrorista que amenaça la ciutat.

ICE AGE 4L’absurda persecució de l’aglà per part de Scrat té conseqüències que canvien el món: un cataclisme continental. Després de tanta sacsejada geològica, Sid es reuneix amb la seva irascible àvia i ensopega amb una bar-reja zoològica de pirates marins decidits a impedir que puguin tornar a casa.

EL DICTADORHistòria del dictador d’un país desconegut que està disposat a arriscar la vida per asse-gurar-se que la democràcia mai arribarà al seu país.

oci 29Dilluns, 30 De juliol Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia PasteurAv. Meritxell, 84 - Tel.: 800 970Pas de La Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

Publica’t a Espanya: www.andorra.guiaon.ad

SOLu

ciO

NS N

. 2.1

03

SOLu

ciON

S 1.

503

SudOku NÚM. 1.504HORÒSCOP

7 9 8 36 4 7

4 9 7 81 5

9 8 5 65 6 4 1

4 3 2 82 5 3 6

9 2

SUDOKU NÚM. 1.583

SO

LU

CIO

NS

N.

1.5

82

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [08/07/2012]2 5 4 8 9 6 3 1 79 1 8 3 7 2 4 6 57 6 3 5 1 4 2 8 9

4 7 1 6 5 9 8 3 25 3 9 1 2 8 6 7 46 8 2 7 4 3 9 5 1

1 4 6 2 3 5 7 9 83 9 5 4 8 7 1 2 68 2 7 9 6 1 5 4 3

Solution #1 [08/07/2012]7 9 5 1 4 8 2 3 66 8 2 3 7 9 4 1 53 4 1 6 5 2 9 7 8

1 3 7 2 9 5 6 8 42 6 4 8 1 7 3 5 98 5 9 4 3 6 1 2 7

9 2 3 7 8 4 5 6 15 1 8 9 6 3 7 4 24 7 6 5 2 1 8 9 3

Solution #2 [08/07/2012]5 4 1 3 2 9 8 6 72 7 3 8 5 6 4 9 16 8 9 7 4 1 3 5 2

3 5 8 2 9 7 6 1 41 6 7 4 3 5 9 2 84 9 2 1 6 8 5 7 3

8 2 5 6 7 4 1 3 97 1 6 9 8 3 2 4 59 3 4 5 1 2 7 8 6

Solution #3 [08/07/2012]7 6 3 8 1 5 9 4 29 4 1 6 2 7 5 3 82 8 5 3 4 9 7 6 1

8 3 4 2 9 6 1 7 55 2 7 1 8 4 6 9 31 9 6 5 7 3 8 2 4

4 1 9 7 5 2 3 8 63 5 2 9 6 8 4 1 76 7 8 4 3 1 2 5 9

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Uneix la teva gran intel·ligència a una bona disposició i lluita pel que desitges, tin-dràs bons arguments que convenceran els altres.

Aquest dia les coses poden ser imprevi-sibles i, de sobte, pot succeir que planegis alguna cosa i després hagis de canviar-lo perquè t’ho demanin.

Allunya’t de persones que duguin una vida incorrecta, perquè la proximitat amb elles, et podria conduir a problemes més serio-sos.

Moltes coses estan canviant en la feina i ara estàs assumint no-ves responsabilitats. En relació amb la teva família, t’has d’apro-par més a ella.

És possible que s’apro-pi a tu una persona amb intencions amo-roses, si t’interessa fes-li cas, però si no, el millor serà que li di-guis aviat.

Si ets lliure, coneixeràs o tornaràs a veure una persona que t’inquieta sentimentalment. En assumptes de diners, el millor serà que no t’impacientis.

Si vols millorar la re-lació amb els altres, el primer que has de fer, és posar-te en el seu lloc i comprendre-la. Tu sempre estàs molt sensible.

Ara tindràs moltes opcions, tant en qües-tions de treball com en la teva vida sentimen-tal. Si estàs buscant feina, avui podries trobar-la.

És possible que un assumpte de diners es compliqui, però si aclareixes les coses i poses límits, es resol-drà bé. En l’amor, has de fer una avaluació.

Si encara estàs amb problemes amb la pa-rella, tracta de donar un canvi positiu. Bus-ca més moments amb ella i, si pots, porta-la a llocs divertits.

Sempre hi ha persones xafarderes i intrigants en el centre de treball, però no has de parar-los esment, recorda que l’enveja és el que provoca les coses.

Últimament estàs pre-nent decisions que poden semblar dràsti-ques i que poden mo-lestar als altres, per això has d’estar serè i donar explicacions.

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DIMECRES 11 DE JULIOL DE 2012

IMMOBILIÀRIES

Vendes

En venda, casa a les Borges Blanques d’uns 90 m2 de solar, a reformar. 15.000 euros. Tel.: 636 189 656 (Finquescor)

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una ca-bana de pedra centenà-ria en perfecta conser-vació, amb el teulat i el terra nou. Camí parti-cular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil·la, ideal per gaudir de la natu-ra. Informació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visites sense compro-mís.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comuni-tària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers

en plena producció. Preu: 35.000€. Infor-mació: 636 189 656.Oportunitat!!! Tor-re o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona va-llada legalment, ja que hi havia cavalls. Situa-da a un parell de qui-lòmetres de les Borges, entrada directa del camí general. Visites sense compromís. In-formació: 636 189 656.

Albatarrec. Ideal fi n de semana. Torre de 60m2, salón, aseo, cocina americana, habitación. Ter-reno de 800m2, piscina con de-puradora. Luz, agua de riego, pozo ciego, telé-fono. Legaliza-da. 80.000€. Tel.: 610 722 297

Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la na-cional 240 a dos km de les Borges, amb mol-tes possibilitats doncs es troba davant d’un complex turístic i ho-teler. També hi ha una torre de llum i pals de cables telefònics. Tel.: 636 189 656. Es ven casa a Lleida, zona Balàfi a, magat-zem i traster. Pis 4 habitacions, terrassa i buhardilla. Particular. Josep M. Tel.: 626 949 122.Alcoletge. Torre a reformar de 70m2, 3 habitaciones, coci-

na, aseo, terreno de 2.000m2. 69.000€. Tel.: 610 722 297.

Benavent de Segrià. Torre de 60m2, salón con fuego a tierra, cocina america-na y baño. terre-no de 11.200m2, a.a., agua po-table, agua de riego, luz y te-léfono. 78.000€. Tel.: 610 722 297

Rambla Ferran. Piso en perfecto estado, de 3 habitaciones, baño, cocina independiente, salón de 20m2. Exterior. 3º sin ascensor. 35.000€. Tel.: 617 500 444.Paseo de Ronda, piso con ascensor. De 3 ha-bitciones, baño, cocina independiente y salón. 50.000€. Tel.: 617 500 444.LloguersPiso amueblado. Ferran. Dos dormitori-os. Tres terrazas. Cale-facción y agua caliente central. 400€. Tel.: 662 662 787.Es lloga apartament a Salou per quinzenes. Tel.: 619 357 279.Local de lloguer sen-se traspàs a Pons (la Noguera). Cèntric, peu de carretera, 80m2

aprox., botiga obrador, extracció fum, galeria, serveis instal·lats. Tel.: 686 971 948.Trasteros de 21 a 27m2, a 1km de Lleida. Ac-ceso todos los días y a todas horas. Tel.: 646 219 121.Apartament a Menorca en lloguer. Particular.

Bon preu. Tel.: 677 524 405.

FEINA

OfertesOfereixo a família dedicada a l’hostele-ria bar-cafeteria amb vivenda anexa a la Noguera. Bones con-dicions. Tel.: 676 079 864.Demandes

Empresa de atención al cliente selecci-ona 6 personas. Tel.: 619 637 537 - 608 493 606

VEHICLES

Altres Taller Boldú (Bor-ges). Canvi oli motor 18€, fi ltres, neumà-tics, bateries. Tel.: 650 257 401.Vendes Daewoo Lanos. 4 por-tes, any 2001. Molts ex-tres. 138.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Audi A4 1.8 gasolina. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.Se vende Mercedes 190. 2.5 Diesel. Precio: 2.800€. Tel.: 620 279 506.Autocaravana Joint Elegance S660, perfi la-da, de 19.200 Km. Casi nueva, 4 años, poco uso, completamente equipada, microondas, cocina y horno a gas, calefacción, televisión LCD, asientos en ca-

bina giratorios, acceso directo exterior a los cofres, WC químico, agua caliente, frigorí-fi co 2 puertas, incluye menage de cocina, etc. 37.000€ Tel.: 668 805 154.Compres Compro vehículos de ocasión. Valoración sin compromiso. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Audito-rio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultosmáximo 1,49 €

Tarot Carla Carbo. Sólo necesito fecha de nacimiento. Adultos, máximo: 1.51€. Tel.: 806 517 132.

CONTACTES/RELAX

Carmen. Busco sexo gratis. Tel.: 973 016 206.

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la na-cional 240 a dos km de les Borges. Infor-mació: 636 189 656.Audi A4 1.8 gasolina. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Compro juguetes an-tiguos. Muñe-cos/as, trenes, Scalextric... Tel.: 610 870 443

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Daewoo Lanos 4 portes. Any 2001.

Molts extres. 138.000 km.

1.500€

Tel. 646 655 022

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.104

HORÒSCOP

7 9 8 36 4 7

4 9 7 81 5

9 8 5 65 6 4 1

4 3 2 82 5 3 6

9 2

SUDOKU NÚM. 1.583

SO

LUC

ION

S N

. 1

.58

2

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [08/07/2012]2 5 4 8 9 6 3 1 79 1 8 3 7 2 4 6 57 6 3 5 1 4 2 8 9

4 7 1 6 5 9 8 3 25 3 9 1 2 8 6 7 46 8 2 7 4 3 9 5 1

1 4 6 2 3 5 7 9 83 9 5 4 8 7 1 2 68 2 7 9 6 1 5 4 3

Solution #1 [08/07/2012]7 9 5 1 4 8 2 3 66 8 2 3 7 9 4 1 53 4 1 6 5 2 9 7 8

1 3 7 2 9 5 6 8 42 6 4 8 1 7 3 5 98 5 9 4 3 6 1 2 7

9 2 3 7 8 4 5 6 15 1 8 9 6 3 7 4 24 7 6 5 2 1 8 9 3

Solution #2 [08/07/2012]5 4 1 3 2 9 8 6 72 7 3 8 5 6 4 9 16 8 9 7 4 1 3 5 2

3 5 8 2 9 7 6 1 41 6 7 4 3 5 9 2 84 9 2 1 6 8 5 7 3

8 2 5 6 7 4 1 3 97 1 6 9 8 3 2 4 59 3 4 5 1 2 7 8 6

Solution #3 [08/07/2012]7 6 3 8 1 5 9 4 29 4 1 6 2 7 5 3 82 8 5 3 4 9 7 6 1

8 3 4 2 9 6 1 7 55 2 7 1 8 4 6 9 31 9 6 5 7 3 8 2 4

4 1 9 7 5 2 3 8 63 5 2 9 6 8 4 1 76 7 8 4 3 1 2 5 9

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Uneix la teva gran intel·ligència a una bona disposició i lluita pel que desitges, tin-dràs bons arguments que convenceran els altres.

Aquest dia les coses poden ser imprevi-sibles i, de sobte, pot succeir que planegis alguna cosa i després hagis de canviar-lo perquè t’ho demanin.

Allunya’t de persones que duguin una vida incorrecta, perquè la proximitat amb elles, et podria conduir a problemes més serio-sos.

Moltes coses estan canviant en la feina i ara estàs assumint no-ves responsabilitats. En relació amb la teva família, t’has d’apro-par més a ella.

És possible que s’apro-pi a tu una persona amb intencions amo-roses, si t’interessa fes-li cas, però si no, el millor serà que li di-guis aviat.

Si ets lliure, coneixeràs o tornaràs a veure una persona que t’inquieta sentimentalment. En assumptes de diners, el millor serà que no t’impacientis.

Si vols millorar la re-lació amb els altres, el primer que has de fer, és posar-te en el seu lloc i comprendre-la. Tu sempre estàs molt sensible.

Ara tindràs moltes opcions, tant en qües-tions de treball com en la teva vida sentimen-tal. Si estàs buscant feina, avui podries trobar-la.

És possible que un assumpte de diners es compliqui, però si aclareixes les coses i poses límits, es resol-drà bé. En l’amor, has de fer una avaluació.

Si encara estàs amb problemes amb la pa-rella, tracta de donar un canvi positiu. Bus-ca més moments amb ella i, si pots, porta-la a llocs divertits.

Sempre hi ha persones xafarderes i intrigants en el centre de treball, però no has de parar-los esment, recorda que l’enveja és el que provoca les coses.

Últimament estàs pre-nent decisions que poden semblar dràsti-ques i que poden mo-lestar als altres, per això has d’estar serè i donar explicacions.

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DIMECRES 11 DE JULIOL DE 2012

IMMOBILIÀRIES

Vendes

En venda, casa a les Borges Blanques d’uns 90 m2 de solar, a reformar. 15.000 euros. Tel.: 636 189 656 (Finquescor)

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una ca-bana de pedra centenà-ria en perfecta conser-vació, amb el teulat i el terra nou. Camí parti-cular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil·la, ideal per gaudir de la natu-ra. Informació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visites sense compro-mís.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comuni-tària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers

en plena producció. Preu: 35.000€. Infor-mació: 636 189 656.Oportunitat!!! Tor-re o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona va-llada legalment, ja que hi havia cavalls. Situa-da a un parell de qui-lòmetres de les Borges, entrada directa del camí general. Visites sense compromís. In-formació: 636 189 656.

Albatarrec. Ideal fi n de semana. Torre de 60m2, salón, aseo, cocina americana, habitación. Ter-reno de 800m2, piscina con de-puradora. Luz, agua de riego, pozo ciego, telé-fono. Legaliza-da. 80.000€. Tel.: 610 722 297

Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la na-cional 240 a dos km de les Borges, amb mol-tes possibilitats doncs es troba davant d’un complex turístic i ho-teler. També hi ha una torre de llum i pals de cables telefònics. Tel.: 636 189 656. Es ven casa a Lleida, zona Balàfi a, magat-zem i traster. Pis 4 habitacions, terrassa i buhardilla. Particular. Josep M. Tel.: 626 949 122.Alcoletge. Torre a reformar de 70m2, 3 habitaciones, coci-

na, aseo, terreno de 2.000m2. 69.000€. Tel.: 610 722 297.

Benavent de Segrià. Torre de 60m2, salón con fuego a tierra, cocina america-na y baño. terre-no de 11.200m2, a.a., agua po-table, agua de riego, luz y te-léfono. 78.000€. Tel.: 610 722 297

Rambla Ferran. Piso en perfecto estado, de 3 habitaciones, baño, cocina independiente, salón de 20m2. Exterior. 3º sin ascensor. 35.000€. Tel.: 617 500 444.Paseo de Ronda, piso con ascensor. De 3 ha-bitciones, baño, cocina independiente y salón. 50.000€. Tel.: 617 500 444.LloguersPiso amueblado. Ferran. Dos dormitori-os. Tres terrazas. Cale-facción y agua caliente central. 400€. Tel.: 662 662 787.Es lloga apartament a Salou per quinzenes. Tel.: 619 357 279.Local de lloguer sen-se traspàs a Pons (la Noguera). Cèntric, peu de carretera, 80m2

aprox., botiga obrador, extracció fum, galeria, serveis instal·lats. Tel.: 686 971 948.Trasteros de 21 a 27m2, a 1km de Lleida. Ac-ceso todos los días y a todas horas. Tel.: 646 219 121.Apartament a Menorca en lloguer. Particular.

Bon preu. Tel.: 677 524 405.

FEINA

OfertesOfereixo a família dedicada a l’hostele-ria bar-cafeteria amb vivenda anexa a la Noguera. Bones con-dicions. Tel.: 676 079 864.Demandes

Empresa de atención al cliente selecci-ona 6 personas. Tel.: 619 637 537 - 608 493 606

VEHICLES

Altres Taller Boldú (Bor-ges). Canvi oli motor 18€, fi ltres, neumà-tics, bateries. Tel.: 650 257 401.Vendes Daewoo Lanos. 4 por-tes, any 2001. Molts ex-tres. 138.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Audi A4 1.8 gasolina. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.Se vende Mercedes 190. 2.5 Diesel. Precio: 2.800€. Tel.: 620 279 506.Autocaravana Joint Elegance S660, perfi la-da, de 19.200 Km. Casi nueva, 4 años, poco uso, completamente equipada, microondas, cocina y horno a gas, calefacción, televisión LCD, asientos en ca-

bina giratorios, acceso directo exterior a los cofres, WC químico, agua caliente, frigorí-fi co 2 puertas, incluye menage de cocina, etc. 37.000€ Tel.: 668 805 154.Compres Compro vehículos de ocasión. Valoración sin compromiso. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Audito-rio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultosmáximo 1,49 €

Tarot Carla Carbo. Sólo necesito fecha de nacimiento. Adultos, máximo: 1.51€. Tel.: 806 517 132.

CONTACTES/RELAX

Carmen. Busco sexo gratis. Tel.: 973 016 206.

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca rústica de 62000m2 de regadiu, plana, a peu de la na-cional 240 a dos km de les Borges. Infor-mació: 636 189 656.Audi A4 1.8 gasolina. Año 97. 1.350€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Compro juguetes an-tiguos. Muñe-cos/as, trenes, Scalextric... Tel.: 610 870 443

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Daewoo Lanos 4 portes. Any 2001.

Molts extres. 138.000 km.

1.500€

Tel. 646 655 022

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONSESCALDES-ENGORDANY

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)A l’ombra del romànic presenta ceràmiques amb motius romà-nics, obra de Judith Pellicer. Fins al 30 de setembre.

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)Joan Miró, el jardí de les meravelles mostra 60 litografies i gravats produïts pel pintor entre 1953 i 1981. Fins al 30 de setembre.

ESPAI 29Ángel Calvente ven tota la seva pintura i escultura en la mostra Ressorgir, l’última que acollirà la galeria. Fins a finals d’agost.

EL BLUES BARFotografies per celebrar el 69è aniversari de l’incombustible Mike Jagger. Fins al 15 d’agost.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARRoser Oter mostra les seves ce-ràmiques escultura. Fins a finals de juliol.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAMostra de les obres creades pels artistes participants en l’Art Camp 2010, Colors per al planeta. Fins al 31 de juliol.

RESTAURANT LA BOHÈMEEl restaurant La Bohème, a Pyrénées, s’estrena com a espai expositiu amb Blawing, d’Eve Ariza. Fins al 9 de setembre.

ORDINO

CENTRE HISTÒRICOrdino reviu. Fotografies de fi-nals del segle XIX i principis del segle XX que s’exposen al centre històric. Fins al 16 de setembre.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICLa Massana Còmic presenta l’exposició Portades de còmic, un recull d’una trentena de porta-des originals de diversos autors d’èpoques diferents. Del 31 de juliol al 27 de setembre.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

MUSEU DEL TABACMostra de la col·lecció de pintu-ra russa del segle XX de Dolores Tomás. Rússia, segle XX, fins al 14 d’octubre.

UNIVERSITAT D’ANDORRAUdArt Foto mostra imatges de 54 fotògrafs d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Fins al 21 de desembre.

CENTRE CULTURAL LAUREDIÀUn total de 750 fotografies dels 50 anys de la Coral Rocafort i dels 40 anys dels Petits Cantaires Lauredians. Fins al 10 d’agost.

30 Dilluns, 30 De juliol Del 2012 oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

Hombre de 38 solo com piso en canillo busca mujer para una relacion seria y vivir una vida feliz

BD , al del perro jeje...seguro que no tienes ni WC en casa para mear ni tu Ignorante jaja

Una cabra no pero tengo un par de cabrones aki al lado Ke por 1000� te doy pos los dos!!!!

Bd. Para la cristina del snack bar imperi la cortinada,q sepas que eres una preciosidad, me encanta tu sonrisa,un sopar? Besitos.

Laia asistente social d encamp eres mui buena trabajadora e buena persona no intiendo como te sacan daqui creo que es un error mui grande como tu no ha estado nimguna te aprecio mucho e te deseo lo mejor.

BD. Para quien se anima a viajar a Israel, yo tambien me animo. Contactamos?

BD. Ay que ver como todavia las mascotas caninas quitan el suenio a algunos. Todo (y todos) les molesta. Al duenio del pipi can callejero,

cuando vayan a su casa para educarlo ( a su perrito) que le ensenien tambien a usar preservativos en tiempo de enamorio. Que pena de milenio y paranoias...

BD. Oh, Big Japan.

Para la morena que trabaja en el xocolati linda me gustaria conocerte que pena que te vas. La mas simpatica...

bd. Si els museus obren per meritell ,suposo que les botiques tambe podrem obrir

Bd. Sr.consellers

comu e-e molt buscar tres peus al gat als funcionaris, i el vostre sou no es exagerat per les poques hores que feu? Qui us descompte del sou les hores que no us presenteu? Potser vosaltres si que sou uns priveligiats?

Para el mejor hotel restaurante bar del mundo i esta en l’aldosa! El mejor ambiente para ver todos los partidos del barca!visca el hotel bisset...

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkilo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

En l’amor potser viureu un cert mo-ment de gelosia, que pot crear cert malestar a la pare-lla que us costarà resoldre. La solu-ció estarà en un di-àleg sincer.

En la salut, aneu amb compte amb els àpats. En l’amor, l’entesa amb la parella serà excel·lent i, si fa uns dies que no us veieu, el retroba-ment serà perfecte.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

Ara serà una època molt propícia per al naixement d’un nou amor. Si no te-niu parella, serà el vostre moment. No desaprofiteu les oportunitats que tingueu.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

Pel que fa a la salut, necessiteu contro-lar més l’alimenta-ció. Eviteu els ex-cessos. A la feina, intenteu no barre-jar els assumptes personals amb els professionals.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

A la feina heu de mantenir una ac-titud renovada. Intenteu canviar vells hàbits o acti-tuds laborals. Els vells costums no us duran a la prospe-ritat ni a l’èxit.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

A la feina, avui us espera un dia una mica regirat, amb moltes coses per fer. La situació ac-tual us exigeix el màxim esforç, així que preneu-vos-ho amb calma.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

A la feina, no pren-gueu decisions de forma dràstica i espontània. Pen-seu amb molta tranquil·litat tots els passos que feu durant el dia d’avui.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

La tranquil·litat torna a casa vos-tra després d’uns dies força moguts amb actes socials i trobades familiars. Per fi podreu des-cansar una mica de tanta activitat.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Pel que fa a la sa-lut, intenteu man-tenir-vos tranquils. Controleu el vostre estat d’ànim i esti-gueu en equilibri. Eviteu que els ma-lentesos us facin discutir.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

Pel que fa a la sa-lut, no tindreu grans problemes ara. Heu de seguir cuidant-vos molt i bé. En l’amor, una persona entrarà a la vostra vida i us farà feliços.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Necessiteu estrè-nyer vincles amb la família. Les vostres coses i els vostres problemes última-ment us han absor-bit massa i esteu deixant de banda els éssers estimats.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

Poseu-vos metes per complir, tant per millorar la vostra salut física com per canviar els vostres mals hàbits alimentaris. Més endavant no us en penedireu.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

oci 31Dilluns, 30 De juliol Del 2012

La Botiga Del Te

La qualitat en tes a Andorra la podeu trobar a

amb més de 130 especialitats!!

C/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]

Cafés Ara, hi podeu trobar els millors cafès del món i en gra...Especialitats com Kenya, Colòmbia, Mèxic, Brasil, etc.

C/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]

PER CANVI DE TEMPORADA!!

TETERES I TASSES

AMB UNDESCOMPTE DEL

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.10 Club Piolet09.00 RNA: Obert per

vacances12.00 Fórmula musical13.40 Méteo13.45 Informatiu14.05 Gaia14.30 Informatiu migdia 14.50 Ara i aquí 2.015.15 Informatiu migdia15.35 Àrea ATV: Fórmula

musical18.00 Club Piolet 18.55 Andorra, un país de 7

estrelles 19.10 Teatre: Taller ENA

2011 Escenes20.45 Informatiu vespre21.10 Créixer en l’esport21.40 Nissan Sports

Adventure22.05 Informatiu vespre22.30 Concerts privats22.50 Redifusió nit

06.00 Notícies 3/2410.00 Nous exploradors 10.56 Tresors del món,

patrimoni de la humanitat

11.27 Els últims artesans 12.25 La memòria dels

Cargols 13.20 El Gran Dictat 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Plats bruts 16.50 Majoria absoluta 18.30 Pel·lícula: Per fi ja

són vacances20.10 Just for laughs 20.25 Export.cat 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Gran Nord 22.45 El convidat 23.45 Danys i perjudicis 01.30 Les germanes

McLeod

08.00 Paul Merton a Europa 08.50 Tresors del món,

patrimoni de la humanitat

10.00 Espai Terra 33 11.35 Blog Europa 12.00 Sentinelles de la

natura 13.00 Itàlia des de l’aire 13.30 Què en sabem del

menjar? 15.45 Amb els teus ulls 16.15 Vestits d’arreu del

món16.44 Vestits d’arreu del

món 17.10 Evolució 17.50 Espai Terra 33 18.25 D’aquíd’allà. Equador 18.51 Blog Europa 19.20 Itàlia des de l’aire 20.19 Forquilla i motxilla 21.15 Km 33 21.56 Cronos 01.05 Ritmes 01.54 Evolució

07.13 Les Tres Bessones 07.38 Clifford, el gran gos

vermell 08.30 Mic 3 09.05 Els Dalton 09.30 Doraemon 10.45 El xou de l’Scooby-

Doo 11.35 Espies de veritat 12.45 Els germans Kratt 13.35 Un drama total: la

revenja de l’illa 14.25 Martin Mystery 15.15 Els pingüins de

Madagascar 16.05 Scooby-Doo, on ets? 17.15 Mic 3 17.50 Marsupilami 18.40 Sabrina 19.30 Doraemon 20.20 Les fabuloses

tortugues ninja 21.30 Bola de drac Z 22.20 Torchwood 23.05 Jet lag 00.00 Doctor Who 01.05 One piece

07.55 Tot l’esport09.20 ZZ 10.06 F1: Cursa del GP

d’Hongria 12.06 Futbol: Raja Club Ath.

- FC Barcelona13.41 Esport3 Flaix-Flaix

Barça 14.26 Adrenalina 15.00 Vòlei platja 15.45 TN Esports 16.00 F1: Cursa del GP

d’Hongria18.00 A la carretera amb el

Rossi-Camionetes 20.01 Crackòvia 20.32 Esport3 Flaix - Flaix

Barça 21.22 Km 022.08 El laboratori de

l’esport - Al límit 00.05 Tot l’esport

06.50 Diagnòstic: assas-sinat

08.20 Inspector Wolf09.05 Televenda11.00 Passport11.25 Sigo en pie12.20 Diagnòstic: assas-

sinat13.15 Inspector Wolf 15.50 Casats i... amb fills14.05 Sheena14.55 Orgullo16.30 Padre Dowling18.00 Diagnòstic: assas-

sinat18.45 Dallas20.30 8 al dia21.00 Ley y orden22.00 Gran Cinema: George

Washington: La Leyenda

01.45 Clips

08.00 10 cites 08.15 Aventures 08.45 Revival 09.00 Rels 10.00 Bat de sol 10.30 Pop clàssics 11.30 Titulars.cat12.00 Fem salut13.00 Forma de vida 13.30 Mira com ballen 14.30 Bat de sol16.00 Vins a vins 18.00 Ciutadella 19.00 Rels 19.55 Méteo20.00 10 cites20.15 Cuina a bon preu 20.30 Informatiu vespre de

Lleida 21.00 De la muntanya al

món 21.30 Lleida al dia23.00 Serveis informatius23.30 Caminant per

Catalunya

10.00 Juegos Olímpicos Londres 2012: Natación

15.00 Telediario 115.50 Informativo territorial16.00 El tiempo16.10 Amor real17.00 Juegos Olímpicos

Londres 2012: Balonmano femenino

21.00 Telediario 222.15 Cine: El espía00.15 Londres en juego00.40 Un gran cambio.

Gran Bretaña se prepara

02.15 TVE es música04.30 Noticias 24 H

08.00 Biodiario09.05 Arqueomanía 09.35 E+I emprendedores

innovadores 10.00 Memoria de Espa-

paña11.00 Docufilia12.00 Otros pueblos 13.00 Para todos La 213.30 Miradas 213.45 Docufilia 15.35 Saber y ganar16.05 Grandes doc.17.00 El hombre y la Tierra 18.00 Docufilia18.55 Biodiario 19.00 Paraísos cercanos20.00 Curro Jiménez 20.30 Moments 21.00 Docufilia22.00 El cine de la 2:

Hermanos00.10 Cine: Bubu de

Montparnasse01.45 Festivales de verano02.45 En portada

06.30 Informativos 08.55 El programa de Ana

Rosa12.45 Mujeres y hombres

y viceversa14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame diario20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco22.00 La que se avecina01.15 La que se avecina02.45 Minutos mágicos04.00 Infocomerciales05.00 Fusión sonora

07.00 La Sexta en concierto08.15 Este es mi barrio09.10 Crímenes imper-

fectos11.30 Crímenes imper-

fectos12.30 Al rojo vivo13.55 La Sexta noticias 15.35 El millonario16.15 Bones18.05 Navy, investigación

criminal19.55 La Sexta noticias 20.55 La Sexta deportes21.30 The very best of El

Intermedio22.25 El mentalista02.00 Astro TV

06.30 TFou10.00 Secret story 10.55 Au nom de la vérité 12.00 Les 12 coups de

midi! 13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Secrets de jeunesse16.30 Grey’s Anatomy 18.10 Secret story 19.05 Au pied du mur20.00 Journal20.50 Les experts: Man-

hattan21.35 Les experts: Man-

hattan23.10 Les experts: Man-

hattan

06.00 Juegos Olímpicos de Londres

12.00 Juegos Olímpicos de Londres

18.00 Juegos Olímpicos de Londres

20.00 Juegos Olímpicos de Londres

00.00 Juegos Olímpicos de Londres

06.35 Télématin 08.55 Des jours et des vies 09.30 Amour, gloire et

beauté 09.50 Lignes de vie10.15 Talons aiguilles et

bottes de paille10.45 Motus11.30 Les Z’Amours 11.55 Jeux olympiques

Londres 201213.00 Journal13.55 Toute une histoire 14.45 Jeux olympiques

Londres 201217.40 L’après Tour18.00 On n’demande qu’à

en rire 20.00 Journal20.10 Cold case: affaires

classées22.55 Anne Roumanoff

06.15 Las noticias de la mañana

09.00 Espejo público12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpson15.00 Antena 3 noticias 116.15 Bandolera17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 ¡Ahora caigo!19.45 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 222.00 El club del chiste22.30 Pulseras rojas23.45 Cine: Ambición

mortal01.15 Sin rastro02.15 ¡Vamos a jugar!

06.45 El zapping de surferos

08.15 Lo mejor de Top Gear 09.30 Alerta Cobra10.15 Rush11.30 Alerta cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 La selva en casa16.45 Frank de la Jungla18.00 Supernanny19.00 Hawai 5.020.00 Noticias Cuatro 21.30 Lo sabe, no lo sabe22.30 Cine: Outlander00.30 Diario de...02.15 Ciudades del pecado

06.40 Ludo 08.30 Scooby-Doo09.00 Jeux olympiques

Londres 201212.00 Journal régional12.55 Jeux olympiques

Londres 201213.45 Inspecteur Derrick 14.50 En course sur

France 315.05 Maigret16.40 Des chiffres et des

lettres 18.10 Questions pour un

champion19.00 Journal régional19.30 Journal national 19.55 Jeux olympiques

Londres 2012

06.40 Télé achat 09.40 Tellement vrai 11.00 Les anges de la

téléréalité 4-Club Hawaï

12.10 Futurama 13.45 Tellement vrai18.15 Les anges de la

téléréalité, Los Angeles

18.40 Stargate SG-1 20.35 Commissaire Valence22.25 Commissaire Valence23.55 Mark Ronson: Move

to the Beat

07.55 Dans tes yeux08.25 X:enius 09.40 Le Saint10.30 L’art du parking10.55 Trop jeune pour

mourir11.50 Mystérieusement

Klimt12.50 Arte journal13.00 X:enius 13.25 Les grandes stations

balnéaires14.10 Le dessous des

cartes17.35 Les grandes stations

balnéaires18.20 Les animaux face

aux changements climatiques

19.05 Luxuriante Amazonie19.45 Arte journal20.15 La Flûte enchantée23.35 Little Voice

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Verão total 13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.15 Verão total18.00 Portugal em direito19.05 O preço certo20.00 Telejornal21.00 Os compadres21.45 Decisão final22.45 Portugueses pelo

mundo23.45 5 para a meia-noite01.00 Corações solitários03.00 Ribeirão do tempo04.15 Televendas

07.30 Télématin08.30 TV5 Monde. Le

journal08.45 Nec plus ultra: La

collection09.15 Leçons de style11.15 Tout le monde veut

prendre sa place12.00 Flash Info13.00 Une brique dans le

ventre16.00 TV5 Monde. Le

journal16.30 Questions pour un

champion17.00 Sements d’une cité

éternelle18.00 TV5 Monde. Le

journal19.30 Tout le monde veut

prendre sa place21.00 Bazar22.45 TV5 Monde. Le

journal23.30 Partir autrement

07.30 Télé achat 09.00 Mon bien-être 10.10 Street cuisine11.15 A vos recettes11.45 A vos régions13.35 Trois femmes un soir

d’été15.25 Pour l’amour du

risque 18.40 Les constructeurs de

l’extrême20.50 Quartier général00.00 Morandini! 02.10 Les déménageurs de

l’extrême

07.35 Kyle XY09.00 M6 boutique10.10 Melrose Place, nou-

velle génération10.50 Malcolm 12.05 Modern family 13.00 Scènes de ménages13.45 Mon père, ce rockeur15.30 Un ours mâle lâché17.10 Le bus18.45 100% mag 19.45 Le 19 45 20.05 En famille 20.50 L’amour est dans

le pré: que sont-ils devenus?

22.25 NCIS: Los Angeles23.55 Sex and the City

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dill

uns,

30

De j

ulio

l De

l 20

12

Avui felicitem tots els Abdons i Senens

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

+ ESPAIÓS

+ VERSÀTIL

+ FUNCIONAL

+ SEGUR

Felicitats, sandra Marisa, pel teu 14è

aniversari. De la teva tieta, que t’estima

molt. Per cert... tens nòvio... he he!!

Cost del missatge 1,05€ +Cànon. Utilitzar el servei implica acceptarles condicions d’utilització consultables a www.super600.ad/condicionsgenerals

Envia IPAD (espai) NOM i COGNOMS al 600Envia Envia Envia Envia IPADIPADIPADIPAD (espai) (espai) (espai) (espai) NOMNOMNOMNOM ii COGNOMSCOGNOMSCOGNOMSCOGNOMS alalal 600600600

iPad+

1,05

€Sorteig el 01/08/2012

Facebook.com/Super600

les condicions d’utilització consultables a www.super600.ad/condicionsgeneralsles condicions d’utilització consultables a www.super600.ad/condicionsgenerals

Envia per SMSIPAD

al 600NOM

COGNOMS600000000

,05

iPadiPadiPadiPad+++iPadiPadiPadiPad11,05

Sorteig el 01/08/2012Sorteig el 01/08/2012Sorteig el 01/08/2012Sorteig el 01/08/2012Sorteig el 01/08/2012Sorteig el 01/08/2012Sorteig el 01/08/2012Sorteig el 01/08/2012

POTS GUANYAR-LOPER NOMÉS

ÚLTIMASETMANA!PARTICIPA!

Patrocina el sorteig

Pic de Vastiments (41).

Av. Joan Maragall, 2 (altell) AD500 Andorra la VellaTel +376 824 241A/e: [email protected]

Us desitja un bon estiu

I us recorda que ja podeu fer

reserva dels LLIBRES DE TEXT

per al proper curs.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

Més sMs a la pàgina 30

Bd. Per fi una bona noticia d’aquest govern la dimissio espero tambe la del secretari d’estat i ja que estem sr. Marti alguna d’aquests dos o tres que vas agafar per sumar vots i que no valen per res en el comu d’escaldes, agafin exenple.

Mentre els que diuen arreglaran el atur i se estan fotense un bon sopar yo recullin menjar basura dels contenidors molt be no i tot gracies a qui diu que

bd.per el home de 48 si vols kedem dimecres ha la cafeteria del illa ha baix ha las 8:30 petos

BD dona de 45 a home de 49 jo dimecres que de la setmana vinent puc a qualsevol hora

Noi de 27 per noia de 27, em sembla be el dijous 2 davant la oficina nacional a les 24h. Portare pantalo curt hi unes menorquines de color beig. No facis cas dl misatge dl divendres k no soc jo. Cuand ens veiem tensenyare els

misatges k he enviat al bon dia per que estiguis segura k soc jo. Molts petons.

Bd busco gat persa per fer criar amb gata persa per qui s’ofereixi.

BD Div.17.30.ascensors pyri..passem els 2 alhora? I r r e m e d i a b l e m e n t teu.1pto.

BD per el noi de 28 que busca noia que tenga las coses clares,yo tengo 31,busco lo mismo que tu,te envito para tomar un caf,en el Lorri.

el dia 28 la Kenia fa 2 anyets!! Que bonica

que és...

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els

Pic de Vastiments (41).

Dill

uns,

30