terra5 a13

Post on 30-Jul-2015

103 Views

Category:

Documents

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

LA TERRA

SIMBOL DE LA TERRA

DISTÀNCIA RESPECTE AL SOL

És el tercer planeta respecte el Sol. La distancia és de 150.000.000 km.

SATÈL·LITS

L'únic satèl·lit natural de la Terra és la Lluna, que va començar a orbitar-la fa uns 4.530 milions d'anys.

TEMPERATURA

Al centre del planeta, la temperatura pot ser de 7.000 K (mesura de temperatura) i la pressió pot arribar a 360 GPa (mesura de pressió).

MOVIMENTS DE LA TERRALa Terra realitza dos

tipus de moviments: un de rotació i l’altre de translació. El moviment de translació és el que realitza la Terra al voltant del Sol. La Terra triga un any a fer una volta complerta. Triga 365 dias, 5 hores i 48 minuts. El moviment de rotació consisteix en donar voltes sobre ella mateixa. Per fer aquest moviment triga un dia. Triga 23 hores con 56 minuts.

PLANETES TERRESTRES

Els planetes terrestres són Mercuri, Venus, Terra i Mart. La Terra es el planeta més gran dels quatre planetes terrestres.

La Terra s’anomena món o planeta blau.Perquè un 71% de la superfície està coberta per oceans d’aigua salada, mentre que la resta està formada per continents i illes que tenen llacs i altres fonts d’aigua que formen la hidrosfera (l’aigua que es troba sota i sobre la superfície de la Terra). Els pols estan coberts principalment de gel sòlid o banquises (capa de glaç). 

AIGUA ALPLANETA TERRA

GRAVETAT

I La Terra té un 9,8 de gravetat,

i un 5,52 de densitat.

DE QUINS MATERIALS

ESTÀ FORMAT

La massa de la Terra està composta principalment de ferro (32,1%), oxigen (30,1%), silici (15,1%), magnesi (13,9%), sofre (2,9%), níquel (1,8%), calci (1,5%), i alumini (1,4%); l'1,2% restant consisteix de quantitats d'altres elements. Es creu que la regió del nucli està formada principalment de ferro (88,8%).

HISTORIA DE LA TERRA El planeta es va formar

fa 4.540 milions d’anys, i hi va aparèixer vida en mil milions d’anys. La Terra s’anomena món o planeta blau. 

FORMES DE VIDA

Hi ha milions d’espècies incloent els humans. És l’únic astre on se sap que hi ha vida. Esperem que la terra pugui tenir vida com a mínim 500 milions d’anys més.

ATMOSFERA

L’atmosfera terrestre és la capa fina de gasos que envolten el planeta Terra. Entre els gasos presents, destaquen amb aproximadament 4/5 parts el nitrogen, amb 1/5 part l'oxigen, i amb quantitats més petites altres gasos (argó, diòxid de carboni, etc.). L'atmosfera és molt important per la vida ja que sense el gasos esmentats no hi hauria vida a la terra tal i com la coneixem.

MITOLOGIA

Els noms dels planetes provenen de la Roma antiga. La Terra (Deesa Gea) es l’origen de totes les coses, la mare de l’Univers. Sorgeix del Caos i ella sola dóna origen a les Muntanyes, les Aigües i a Urà.

DIÀMETRE

La forma de la Terra és molt semblant a la d’un esferoide ovalat, una esfera aplatada pels pols, que forma un abultament al voltant de l’equador. Això està causat per la rotació de la Terra, i ocasiona que el diàmetre a l’equador sigui 43 km més llarg que el diàmetre d’un pol a l’altre. El diàmetre mitjà de referència par l’esferoide és d’uns 12.742 km.

CREDITS

Fet per:Aina Alier

Míriam LopezEdèn Ruano

5è-A 2013

Han presentat la Terra.

FI!!!

top related