pagines web 2.0

Post on 08-Jul-2015

238 Views

Category:

Documents

4 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Les pàgines web Les pàgines web 2.02.0

El concepteEl concepte

El concepte El concepte Web 2.0Web 2.0 va ser esmentat per primer cop per O’Reilly Media el 2004 i va ser esmentat per primer cop per O’Reilly Media el 2004 i deia que aquestes es basaven en comunitats i en serveis de deia que aquestes es basaven en comunitats i en serveis de hostinghosting, com ara els , com ara els espais web de treball en xarxa, les wikis, i espais web de treball en xarxa, les wikis, i Folksonomy folksonomiesFolksonomy folksonomies que faciliten la que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres web-sites.vincles amb altres web-sites.

Característiques de la web 2.0Característiques de la web 2.0Els usuaris es converteixen en contribuidores. Els usuaris es converteixen en contribuidores.

Estalvia temps a l'usuari. Estalvia temps a l'usuari.

Estandarditza els llenguatges per a una millor utilització de la re-utilització del codi. Estandarditza els llenguatges per a una millor utilització de la re-utilització del codi.

Permet una millor interoperabilidad entre aplicacions i entre les aplicacions i les màquines Permet una millor interoperabilidad entre aplicacions i entre les aplicacions i les màquines (software-hardware). (software-hardware).

Facilita les interaccions.Facilita les interaccions.

Facilita el reconeixement o detecció de manques o noves formes d'utilització d'aplicacions. Facilita el reconeixement o detecció de manques o noves formes d'utilització d'aplicacions.

Facilita la convergència entre els mitjans de comunicació i els continguts. Facilita la convergència entre els mitjans de comunicació i els continguts.

Facilita la publicació, la investigació i la consulta de contingutsFacilita la publicació, la investigació i la consulta de continguts webweb. .

Comparació entre 1.0 i 2.0Comparació entre 1.0 i 2.0

Les millors són: Les millors són:

1. 1. DodgeballDodgeball: Xarxa Social de contactes. S'accedeix mitjançant : Xarxa Social de contactes. S'accedeix mitjançant dispositius mòbils i té en compte la posició geogràfica dels usuaris.dispositius mòbils i té en compte la posició geogràfica dels usuaris.2. 2. MySpaceMySpace: On es poden penjar fotos, fons de pantalla : On es poden penjar fotos, fons de pantalla personalitzats, videos i també s’hi poden afegir comentaris. Si mal personalitzats, videos i també s’hi poden afegir comentaris. Si mal no record, en trànsit supera google.no record, en trànsit supera google.3. 3. MeeboMeebo: Messenger des d’on podem connectar-nos a les xarxes : Messenger des d’on podem connectar-nos a les xarxes dels messengers més populars: Msn, Yahoo, AIM, i ICQ.dels messengers més populars: Msn, Yahoo, AIM, i ICQ.4. 4. SingShotSingShot: Un karaoke en línia on els usuaris poden escollir la : Un karaoke en línia on els usuaris poden escollir la seva cançó favorita.seva cançó favorita.5. 5. Google SpreadSheetsGoogle SpreadSheets: Gran aplicació web. Un MS Excel en : Gran aplicació web. Un MS Excel en línia.línia.

Llocs 2.0 més visitatsLlocs 2.0 més visitatsBloggerBlogger (és un bloc on pots penjar coses teves i compartir-los amb (és un bloc on pots penjar coses teves i compartir-los amb altre gent). altre gent).

http://http://www.blogger.comwww.blogger.com

YoutubeYoutube (és portal de videos on penjes videos i els comparteixes (és portal de videos on penjes videos i els comparteixes amb tothom, això si, per penjar videos has de tenir un compte). amb tothom, això si, per penjar videos has de tenir un compte).

http://http://www.youtube.comwww.youtube.com

WikipediaWikipedia (és portal per cercar informació compartida). (és portal per cercar informació compartida). http://http://www.wikipedia.orgwww.wikipedia.org

MySpaceMySpace (és un lloc per penjar musica i videos, també informació (és un lloc per penjar musica i videos, també informació personal). personal).

http://http://www.myspace.comwww.myspace.com

Espero que us hagui agradati us hagui sigut entenedor.

top related