2010/05/13: zoom

2
DIRECTOR Nascut el 1977 a la localitat d’Osca (Aragó). Anteriorment va escriure i dirigir les sèries de televisió Aborígens (2007) i Oltre i limiti (2008), dins del programa contenidor de nous formats audiovisuals Denominació d’Origen, de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. L’any 2009 va realitzar el migmetratge La deixalleria ARGUMENT BIOGRAFIA JOAN JORDI MIRALLES I BROTO ZOOM La càmera s’endinsa en 7 situacions protagonitzades per diferents persones que visiten o habiten un mateix espai. 7 situacions que ens permeten observar com la quotidianitat amaga punts d’inflexió que ens remeten a un abans i desencadenen, sense concessions, un després. NACIONALITAT ANY DURADA IDEA ORIGINAL DIRECCIÓ, GUIÓ I PRODUCCIÓ AJ. PROD. FOTOGRAFIA AJ. FOTO. DIR. ARTÍSTICA SO AJUDANT SO Catalunya 2010 65 minuts Joan Jordi Miralles Miguel León Durán Carles M. Gómez-Quintero Joan Villaplana Gabriel Gomera Mireia Tapia Jorge Caballero FITXA TÈCNICA DIJOUS 13 DE MAIG DE 2010 21:00 H TEATRE CONSERVATORI DIRECTOR Nascut a Manresa l’any 1978. Estudia direcció cinematogràfica al C.E.C.C. (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya). Actualment treballa com a director de fotografia i muntador, on cal destacar la seva trajectòria per diferents projectes documentals com Bagatela, de Jorge Caballero o La ciudad de Plácido i Abandonatii, de Joan Soler. Aquest últim és seleccionat als Goya i premiat a diversos festivals nacionals i internacionals. En l’àmbit de la ficció ha escrit i dirigit alguns curtmetratges, el primer dels quals, Mendrugos, ha participat a les seccions oficials de festivals com Zinebi o Artnalón. Fotógrafo va ser el seu primer curtmetratge com a director i guionista en 35 mm. BIOGRAFIA CARLES MUÑOZ GÓMEZ-QUINTERO FITXA ARTÍSTICA Annabel Totusaus Sergio Matamala Xavier Cots Jordi Estrada Adriana Soler Mireia Fernández Clara del Ruste Carles Gilabert Mª Alba Esquius Joan Soler Teti Canal Larry Dixon Elsa Guerra Ferran Junyent Alícia Puertas Borja Espinosa CO-PRODUCCIÓ Joan Jordi Miralles Carles M. Gómez-Quintero

Upload: cineclub-manresa

Post on 10-Mar-2016

232 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Full de sala del 13 de maig

TRANSCRIPT

Page 1: 2010/05/13: ZOOM

DIRECTOR

Nascut el 1977 a la localitatd’Osca (Aragó). Anteriormentva escriure i dirigir les sèriesde televisió Aborígens (2007)i Oltre i limiti (2008), dins delprograma contenidor de nousformats audiovisualsDenominació d’Origen, de laXarxa de Televisions Locals deCatalunya. L’any 2009 varealitzar el migmetratge Ladeixalleria

ARGUMENT

BIOGRAFIA

JOAN JORDIMIRALLES I BROTO

ZOOMLa càmera s’endinsa en 7 situacions protagonitzades per diferentspersones que visiten o habiten un mateix espai. 7 situacions queens permeten observar com la quotidianitat amaga punts d’inflexióque ens remeten a un abans i desencadenen, sense concessions,un després.

NACIONALITATANY

DURADAIDEA ORIGINAL

DIRECCIÓ,GUIÓ I

PRODUCCIÓAJ. PROD.

FOTOGRAFIAAJ. FOTO.

DIR. ARTÍSTICASO

AJUDANT SO

Catalunya201065 minutsJoan Jordi Miralles

Miguel León DuránCarles M. Gómez-QuinteroJoan VillaplanaGabriel GomeraMireia TapiaJorge Caballero

FITXA TÈCNICA

DIJOUS13 DE MAIG DE 201021:00 HTEATRE CONSERVATORI

DIRECTOR

Nascut a Manresa l’any 1978.Estudia direcciócinematogràfica al C.E.C.C.(Centre d’EstudisCinematogràfics de Catalunya).Actualment treballa com adirector de fotografia imuntador, on cal destacar laseva trajectòria per diferentsprojectes documentals comBagatela, de Jorge Caballeroo La ciudad de Plácido iAbandonatii, de Joan Soler.Aquest últim és seleccionat alsGoya i premiat a diversosfestivals nacionals iinternacionals. En l’àmbit dela ficció ha escrit i dirigit algunscurtmetratges, el primer delsquals, Mendrugos, ha participata les seccions oficials defestivals com Zinebi o Artnalón.Fotógrafo va ser el seu primercurtmetratge com a director iguionista en 35 mm.

BIOGRAFIA

CARLES MUÑOZGÓMEZ-QUINTERO

FITXA ARTÍSTICA

Annabel TotusausSergio MatamalaXavier CotsJordi EstradaAdriana SolerMireia FernándezClara del RusteCarles GilabertMª Alba EsquiusJoan SolerTeti CanalLarry DixonElsa GuerraFerran JunyentAlícia PuertasBorja Espinosa CO-PRODUCCIÓ

Joan Jordi MirallesCarles M. Gómez-Quintero

Page 2: 2010/05/13: ZOOM

COMENTARIMichael Snow, considerat undels cineastes més importantsactualment en el marc delcinema de tall experimental,va filmar l’any 1965 elllargmetratge Wavelength,pel·lícula que consta d’un úniczoom de 45 minuts de duradaque ens aproxima, des d’unespai remot, a una fotografiaque conté el paisatge idíl·licd’una platja (portada d’un LPd’un amic seu). La pel·lícula ésconsiderada una de les 100obres mestres del segle XX,tot i que molts sectors analíticsdel cinema van criticar elfragment i van titllar-lod’avorrit.

És evident, tal i com va apuntarSnow, que la tècnicacinematogràfica determina lesnostres percepcions a l’horade captar i entendre unahistòria o fragment narratiu.La pretensió del’experimentació extrema és,al capdavall, la d’obrir noushoritzons en les percepcionsd’aquells que accepten lesregles poc convencionals deljoc que es representa.

D’altra banda, lasobreimpressió i saturaciód’imatges que avui en diabombardeja la nostra dimensióinformativa de caràcteraudiovisual, ens convida areflexionar sobre el temps i laqualitat inherent de les imatgesi sobre com aquestes podenser llegides de múltiplesmaneres sense raó de sermanipulades o emfatitzades,sense haver d’actuar en ellesen absolut.

El zoom és una de les tècniquesque permet aquesta simplicitat.El zoom és una lent la distànciafocal de la qual es pot canviaral llarg d’un pla. Un canvi capa l’escala de teleobjectiu allargala imatge i aplana els plansespacials, donant la impressióde moviment dins de l’escena.Per tant, si la càmera zoom esmou lentament sobre un detall,ampliant-lo gradualment peròretardant la satisfacció de lesnostres expectatives, elmoviment de la càmeracontribuirà al suspens.

EURLOP

COL·LABORADORS