v setmana de la igualtat: dones i esport 2013

11
V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona” Dossier d’activitats esportives programades “La Setmana de la Igualtat: Dones i Esport” està emmarcada dins dels actes de commemoració del “Dia Internacional de la dona” (8 de març), amb un ventall d’activitats promogudes conjuntament pel Consell Comarcal del Tarragonès i el Consell Esportiu del Tarragonès, amb el suport organitzatiu i la col·laboració de diferents institucions i entitats de la comarca, dirigides especialment a fomentar l’esport en el col·lectiu de les dones, intentant arribar al major nombre de perfils possibles, i obertes a acompanyants i infants, en alguns casos, potenciant així també l’esport en família. Les activitats programades per aquesta edició són les següents: Setmana portes obertes: Sala fitness i classes dirigides manteniment Del 4 al 8 de març De 9h a 13h i de 16h a 20h POLIESPORTIU MUNICIPAL ALTAFULLA Bateig Femení de Pàdel Divendres 8 de març 10h a 12h TARRAGONA PÀDEL INDOOR Taller femení de Curses d’orientació 1r torn: 10,30h 2n torn: 11.30h Cursa Correxic de Curses d’orientació Per a infants d’Educació infantil De les 10,30h fins les 12h Jocs de punteria i jocs tradicionals: Bitlles catalanes i petanca Dissabte 9 de març De les 10h fins les 12h COMPLEX EDUCATIU TARRAGONA Club Montsant Orientació i CET Bateig Femení de Caiac Diumenge 10 de març De les 9,30h fins les 12,30h PLATJA DEL MIRACLE, TGNA TGNàutica Kayak Jornada de portes obertes: pàdel i tennis Diumenge 10 de març Matí i tarda UD TORREDEMBARRA Jornada de portes obertes gimnàs, piscina, sauna, jacuzzi, pàdel, tennis 9 i 10 de març Db: 16 a 20h Dg: 10h a 13,30h COMPLEX ESPORTIU LA POBLA DE MAFUMET Taller de Defensa Personal Femenina Dissabte 16 de març De les 11h fins les 13h CLUB DOJO TÀRRACO Dins CN Tàrraco Taller d’Iniciació a la Dansa del Ventre Dissabte 16 de març De les 11h fins les 13h RAKS AISHA Tarragona Regata la dona i la vela Dissabte 1 de juny Jornada matinal CLUB NÀUTIC DE SALOU Inscripció i cost: Al dossier que complementa aquest calendari, es detalla el desenvolupament de cada activitat i els processos d’inscripció, algunes activitats es farà directament a la seu o, en altres casos, amb el full adjunt corresponent. El cost de totes les activitats i dels tallers és gratuït.

Upload: tarragonajove

Post on 06-Mar-2016

214 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona” Dossier d’activitats esportives programades

TRANSCRIPT

Page 1: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

“La Setmana de la Igualtat: Dones i Esport” està emmarcada dins dels actes de commemoració del “Dia Internacional de la dona” (8 de març), amb un ventall d’activitats promogudes conjuntament pel Consell Comarcal del Tarragonès i el Consell Esportiu del Tarragonès, amb el suport organitzatiu i la col·laboració de diferents institucions i entitats de la comarca, dirigides especialment a fomentar l’esport en el col·lectiu de les dones, intentant arribar al major nombre de perfils possibles, i obertes a acompanyants i infants, en alguns casos, potenciant així també l’esport en família. Les activitats programades per aquesta edició són les següents:

Setmana portes obertes: Sala fitness i classes dirigides manteniment

Del 4 al 8 de març

De 9h a 13h i de 16h a 20h

POLIESPORTIU MUNICIPAL ALTAFULLA

Bateig Femení de Pàdel Divendres 8 de març

10h a 12h TARRAGONA PÀDEL

INDOOR

Taller femení de Curses d’orientació 1r torn: 10,30h 2n torn: 11.30h

Cursa Correxic de Curses d’orientació Per a infants d’Educació infantil

De les 10,30h fins les 12h

Jocs de punteria i jocs tradicionals: Bitlles catalanes i petanca

Dissabte 9 de març

De les 10h fins les 12h

COMPLEX EDUCATIU TARRAGONA

Club Montsant Orientació i CET

Bateig Femení de Caiac Diumenge 10 de març

De les 9,30h fins les 12,30h

PLATJA DEL MIRACLE, TGNA TGNàutica Kayak

Jornada de portes obertes: pàdel i tennis

Diumenge 10 de març

Matí i tarda UD

TORREDEMBARRA

Jornada de portes obertes gimnàs, piscina, sauna, jacuzzi, pàdel, tennis

9 i 10 de març

Db: 16 a 20h Dg: 10h a 13,30h

COMPLEX ESPORTIU

LA POBLA DE MAFUMET

Taller de Defensa Personal Femenina Dissabte 16 de març

De les 11h fins les 13h

CLUB DOJO TÀRRACO

Dins CN Tàrraco

Taller d’Iniciació a la Dansa del Ventre Dissabte 16 de març

De les 11h fins les 13h

RAKS AISHA Tarragona

Regata la dona i la vela Dissabte 1 de juny

Jornada matinal

CLUB NÀUTIC DE SALOU

Inscripció i cost: Al dossier que complementa aquest calendari, es detalla el desenvolupament de cada activitat i els processos d’inscripció, algunes activitats es farà directament a la seu o, en altres casos, amb el full adjunt corresponent. El cost de totes les activitats i dels tallers és gratuït.

Page 2: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

SETMANA DE PORTES OBERTES POLIESPORTIU MUNICIPAL D’ALTAFULLA

Dia: Del 4 al 8 de març de 2013 Lloc: Poliesportiu Municipal d’Altafulla. C/Roquissar, 4. Horari: De les 9h a les 13h i de les 16h a les 20h Organitza: Regidoria d’Activitat Física i Esports de l’Ajuntament d’Altafulla (www.altafulla.cat) i Consell Esportiu del Tarragonès. Desenvolupament activitat: Totes les dones i noies de més de 16 anys podran accedir lliurement a la sala de fitness i participar de les classes dirigides programades de manteniment i tonificació. Objectius:

- Incentivar i facilitar l’activitat física entre les dones. - Fomentar els hàbits saludables mitjançant l’activitat física. - Donar a conèixer les instal·lacions i serveis del Poliesportiu

Municipal. Inscripció: directament a la instal·lació.

Page 3: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

BATEIG FEMENÍ DE PÀDEL TARRAGONA PÀDEL INDOOR

Dia: Divendres, 8 de març de 2013 Lloc: Instal·lacions Tarragona Pàdel Indoor. Horari: De 10h a 12h. Organitza: Tarragona Pàdel Indoor (www.tarragonapadelindoor.es) i Consell Esportiu del Tarragonès. Desenvolupament activitat: Taller de iniciació per a aquelles joves i dones que vulguin tenir un primer contacte amb el pàdel, amb una sessió lúdico-pràctica dirigida per l’equip tècnic del club . Objectius:

- Facilitar i potenciar la pràctica femenina de l’esport en el lleure per a totes les condicions físiques i nivells.

- Potenciar la vessant del pàdel com a esport per a tothom i d’esport i família.

- Donar a conèixer el serveis i espais oferts per la instal·lació.

Inscripció: cal apuntar-se al full d’inscripció facilitat pel CET.

Page 4: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

TALLER FEMENÍ DE CURSES D’ORIENTACIÓ CLUB MONTSANT D’ORIENTACIÓ

Dia: Dissabte, 9 de març de 2013 Lloc: Complex Educatiu de Tarragona. Instal·lacions esportives. Hora: Dos torns, 10,30h i 11,30h. Desenvolupament activitat: 20 minuts d’explicació del funcionament de les curses d’orientació i, posteriorment, un recorregut d'orientació. Organitza: Club Montsant d’Orientació (www.clubmontsant.org) i Consell Esportiu del Tarragonès. Col·labora: Complex Educatiu de Tarragona i Institut Cal·lípolis Participants: Activitat dirigida tant a alumnes de Secundària, Graus Formatius i BAT com dones d’edat adulta (mares, professores, monitores, etc.), evidentment, els homes acompanyants també estan convidats a participar-hi. Objectius:

- Fomentar l’esport femení i la participació a les competicions per adults a l’àmbit federat, de lleure i dels Jocs Esportius Escolars. Facilitar la pràctica de l’esport en família.

- Aprendre a interpretar el mapa. - Conèixer el funcionament d’una cursa d’orientació.

Inscripció: cal apuntar-se al full d’inscripció facilitat pel CET, per tenir la previsió de mapes. Aquesta activitat es complementa amb la CURSA CORREXIC, que tindrà la seva convocatòria específica,,dirigida a nens i nenes d’Educació Infantil, com a una iniciació lúdica a les curses d’orientació. La seva inscripció vindrà determinada per les corresponents escoles i entitats amb la pròpia convocatòria específica. També es programa una altra activitat complementària que és la de JOCS DE PUNTERIA i JOCS TRADICIONALS (bitlles catalanes i petanca), per amenitzar la jornada i animar a que tothom hi participi. Al fer dos torns i tenir activitats paral·leles es pot compaginar la participació familiar de mares, pares i fills.

Page 5: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

JOCS TRADICIONALS i JOCS PUNTERIA Dia: Dissabte, 9 de març de 2013 Lloc: Complex Educatiu de Tarragona. Instal·lacions esportives. Hora: 10 a 12h. Desenvolupament activitat: Amb horari lliure, es podrà gaudir de activitats com les bitlles tradicionals catalanes, petanca i diferents jocs de punteria, que complementaran les dues activitats d’orientació i que està oberta a tots els integrants de les famílies, des dels més petits als més grans. Organitza: Consell Esportiu del Tarragonès. Col·labora: Complex Educatiu de Tarragona. Objectius:

- Facilitar la pràctica de l’esport en família i en el lleure. - Fomentar la vessant lúdica de l’esport. - Que les famílies es diverteixin i que passin un bona estona tot

junts. - Promocionar activitats per a la gent gran.

Inscripció: accés lliure, directament a l’activitat.

Page 6: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

JORNADA DE PORTES OBERTES COMPLEX ESPORTIU DE LA POBLA DE MAFUMET

Dia: Dissabte i diumenge, 9 i 10 de març de 2013 Lloc: Complex Esportiu de La Pobla de Mafumet, c/Camí del Clos s/n Horari: Dissabte: 16 a 20h / Diumenge: 10 a 13,30h. Organitza: Ajuntament de la Pobla de Mafumet i Complex Educatiu Municipal de la Pobla de Mafumet (www.poblamafumet.cat) i Consell Esportiu del Tarragonès. Desenvolupament activitat: Totes les dones i noies que ho estimin oportú podran gaudir de diferents serveis i instal·lacions esportives assenyalades. Cada participant femenina podrà portar també un acompanyant masculí. Objectius:

- Facilitar la pràctica de l’esport en el lleure. - Donar a conèixer el serveis i espais oferts per la instal·lació. - Fomentar noves pràctiques o modalitats esportives.

Activitats possibles: La inscripció es fa directament a la instal·lació.

• Piscina, jacuzzi, sauna i gimnàs (accés lliure). • Pàdel, tennis, frontó i pista poliesportiva (prèvia reserva)

Es necessari respectar la normativa d’ús de les instal·lacions.

Page 7: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

JORNADA PORTES OBERTES SECCIÓ DE TENNIS i PÀDEL UD TORREDEMBARRA

Dia: Diumenge, 10 de març de 2013 Lloc: Instal·lacions UD Torredembarra. Horari: Una pista disponible de pàdel: 11,30h a 14h i de 17h a 20,45h Ús de les pistes de tennis: mati i tarda. S’haurà de trucar prèviament per fer la reserva. Inscripció prèvia reserva: telefònicament als telèfons 977643273 / 977641773 Organitza: Secció de Tennis i Pàdel de la UD Torredembarra (www.udt.cat) i Consell Esportiu del Tarragonès. Col·labora: Ajuntament de Torredembarra Desenvolupament activitat: Totes les dones i noies que ho estimin oportú podran gaudir gratuïtament de diferents instal·lacions esportives de la secció. Cada participant femenina podrà portar també un acompanyant masculí. Objectius:

- Facilitar i potenciar la pràctica femenina de l’esport en el lleure.

- Donar a conèixer el serveis i espais oferts per la instal·lació. Activitats possibles:

• Pàdel i tennis Es necessari respectar la normativa d’ús de les instal·lacions.

Més informació

Page 8: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

BATEIG FEMENÍ DE CAIAC TGNAUTICA KAYAK

Dia: Diumenge, 10 de març de 2013 Lloc: Platja del Miracle, Tarragona. Punt de trobada: Horari: De les 9,30h a les 12,30h. Organitza: Tgnautica Kayak, Tarragona (www.tgnautica.com/kayak) i Consell Esportiu del Tarragonès. Desenvolupament activitat: Fer una sessió d’iniciació a la modalitat aquàtica del caiac de tres hores de durada, amb una explicació prèvia i pràctica fora de l’aigua i una excursió amb caiac. Participants: Activitat dirigida a majors de 16 anys per a totes les condicions físiques i nivells, sense excloure als homes acompanyants que hi vulguin gaudir de la jornada. Objectius:

- Incentivar i facilitar l’activitat física entre les dones i, en aquest, cas en el medi natural aquàtic amb la modalitat del caiac.

- Donar a conèixer el serveis i espais oferts per l’entitat. - Fomentar els hàbits saludables mitjançant l’activitat física.

Inscripció: cal apuntar-se al full d’inscripció facilitat pel CET. Places limitades (15 persones.)

Page 9: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

TALLER DE DEFENSA PERSONAL FEMENINA CLUB DOJO TARRACO

Dia: Dissabte, 16 de març de 2013 Lloc: Club Dojo Tarraco (dins del Club Natació Tàrraco). Passeig Torroja, 86, Tarragona Horari: De les 11h a les 13h. Organitza: Club Judo Dojo Tarraco (www.dojotarraco.es) i Consell Esportiu del Tarragonès. Desenvolupament activitat: Fer una sessió de defensa personal en la que es poden donar diferents maneres d’afrontar situacions de risc o perill, basades en diferents arts marcials o activitats de lluita. Tot i que normalment és una proposta dirigida al sector femení, està obert a tots els nois que vulguin participar. Participants: Activitat dirigida a majors de 16 anys per a totes les condicions físiques i nivells, sense excloure als homes acompanyants que hi vulguin gaudir de la jornada. Objectius:

- Incentivar i facilitar l’activitat física entre les dones. - Fomentar els hàbits saludables mitjançant l’activitat física. - Donar a conèixer el món de la lluita, i en particular del Judo,

base de totes les modalitats de defensa personal, però també com activitat per mantenir-se en forma i per millorar com a persones, amb els valors intrínsecs d’aquest esport.

Inscripció: cal apuntar-se al full d’inscripció facilitat pel CET. Places limitades

Page 10: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

TALLER D’INICIACIÓ A LA DANSA DEL VENTRE RAKS AISHA ESCOLA DE DANSA DEL VENTRE

Dia: Dissabte, 16 de març de 2013 Lloc: Raks Aisha Escuela de Danza del Vientre (www.raksaisha.com). C/Soler, 22, baixos. Tarragona Horari: De les 11h a les 13h. Organitza: Raks Aisha i Consell Esportiu del Tarragonès. Desenvolupament activitat: sessió d’iniciació a la dansa del ventre, facilitant un primer coneixement dels seus passos i moviments, gaudir del ball, divertir-se i relaxar-se. Participants: Activitat dirigida a dones majors de 16 anys per a totes les condicions físiques. Objectius:

- Incentivar i facilitar l’activitat física entre les dones. - Fomentar els hàbits saludables mitjançant l’activitat física. - Donar a conèixer la dansa del ventre, com a una activitat

física adaptada a totes les edats i els seus valors a nivell físic i emocional.

Inscripció: cal apuntar-se al full d’inscripció facilitat pel CET. Places limitades

Page 11: V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013

V SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2013 “Dia Internacional de la dona”

Dossier d’activitats esportives programades

REGATA “LA DONA i LA VELA” CLUB NÀUTIC DE SALOU

Dia: Dissabte, 1 de juny de 2013. Lloc: Instal·lacions del Club Nàutic de Salou Hora: Jornada matinal. Organitza: Club Nàutic de Salou (www.clubnauticsalou.com) i Consell Esportiu del Tarragonès Desenvolupament de l’activitat i participants: Aquesta activitat està oberta a totes les dones, tant navegants com inexpertes, per participar d’una regata social sense més aspiracions que passar una bona estona gaudint del mar i de la navegació. Les participants podran assistir amb les seves pròpies embarcacions o formar part de les tripulacions formades amb les embarcacions del club patronejades per expertes navegants. Places limitades per formar les tripulacions (25 invitacions). Edat: preferentment, majors de 10 anys. No és necessari saber navegar. Objectius:

- Fomentar l’esport femení i apropar la vela col·lectiu de noies i dones.

- Donar a conèixer el serveis i espais oferts per l’entitat. Material: Per participar en aquesta activitat és necessari portar roba d’abric i calçat esportiu, jaqueta o tallavent, gorra o ulleres de sol i crema solar. HORARI: De 10h a 16:00 h INSCRIPCIONS GRATUÏTES:

- Directament a les oficines del Club Nàutic Salou o per Mail: [email protected]

- També es poden remetre al CET (full general d’inscripció) - Data límit: dia 30 de maig a les 15h