teatre principal de maó | memoria 2013

29
Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697 [email protected] / www.teatremao.com

Upload: teatre-principal-de-mao

Post on 24-Mar-2016

221 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

Page 2: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

ÍNDEXÍNDEXÍNDEXÍNDEX / ÍNDICE Carta de presentacióCarta de presentacióCarta de presentacióCarta de presentació / Carta de presentación 1 IntroduccióIntroduccióIntroduccióIntroducció / Introducción 2 Patrons i òrgans de GovernPatrons i òrgans de GovernPatrons i òrgans de GovernPatrons i òrgans de Govern / Patronos y órganos de Gobierno 3 Objectius de la FuObjectius de la FuObjectius de la FuObjectius de la Fundacióndacióndacióndació / Objetivos de la Fundación 4 Mecenatge i col·laboracióMecenatge i col·laboracióMecenatge i col·laboracióMecenatge i col·laboració / Mecenazgo y colaboración 5 Equip tècnic del TeatreEquip tècnic del TeatreEquip tècnic del TeatreEquip tècnic del Teatre / Equipo técnico del Teatro 6 Pla estratègic d’actuació 2013Pla estratègic d’actuació 2013Pla estratègic d’actuació 2013Pla estratègic d’actuació 2013 / Plan estratégico de actuación 2013 7 TemporadaTemporadaTemporadaTemporada 2013 2013 2013 2013 / Temporada 2013 13 Espectacles destacatsEspectacles destacatsEspectacles destacatsEspectacles destacats / Espectáculos destacados 18 Estadístiques d’assistència i ocupacióEstadístiques d’assistència i ocupacióEstadístiques d’assistència i ocupacióEstadístiques d’assistència i ocupació / Estadísticas de asistencia y ocupación 23 Distribució de localDistribució de localDistribució de localDistribució de localitatsitatsitatsitats / Distribución de localidades 26 Dades del TeaDades del TeaDades del TeaDades del Teatretretretre / Datos del Teatro 27

Page 3: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

PRESENTACIÓPRESENTACIÓPRESENTACIÓPRESENTACIÓ Preparant el 185Preparant el 185Preparant el 185Preparant el 185èèèè aniversari aniversari aniversari aniversari A l’hora de fer balanç de l'activitat desenvolupada al Teatre Principal al llarg del 2013, la il·lusió ha impregnat l'esperit de treball durant aquest període; la il·lusió per vestir de gala i reforçar la imatge del símbol cultural de Maó davant la celebració, el 2014, del 185è aniversari. No és una xifra rodona, ni evoca el record d'un esdeveniment en particular; és l'expressió d'una història gairebé bicentenària, íntimament lligada a la pròpia història de la ciutat i a la formació del caràcter de la seva gent, al cultiu de la passió pel teatre, la lírica, l'espectacle, la música, la dansa i totes aquelles manifestacions artístiques que emanen del poble. El Teatre Principal sempre ha estat el millor vehicle per canalitzar la creació artística i sempre ha estat --i està-- a la disposició de totes aquelles convocatòries d'interès públic. D'altra banda, la potent indústria de la cultura troba en aquest escenari els requisits de qualitat i infraestructura que exigeix d'aquest producte la societat de consum. Nascut el 1829 com a recinte líric, l'òpera segueix ocupant el cap del programa anual i constitueix l'essència del seu caràcter com a teatre d'òpera més antic d'Espanya. La tradició i, sobretot, l'esforç per avivar aquest esperit projecten la imatge internacional del Teatre Principal. A més d'aquestes dues aparicions puntuals i essencials, la Fundació treballa en la diversificació de l'oferta; i, en aquesta línia, destaca la inclusió en el programa Platea, dirigit a facilitar i millorar les condicions de contractació i a satisfer la varietat de demandes de la societat actual. D'aquesta manera, es consolida com a motor principal de la producció cultural de Menorca i manté el seu atractiu i distintiu de qualitat.

PRESENTACIÓNPRESENTACIÓNPRESENTACIÓNPRESENTACIÓN Preparando el 185Preparando el 185Preparando el 185Preparando el 185ºººº aniversario aniversario aniversario aniversario Al hacer balance de la actividad desarrollada en el Teatro Principal a lo largo de 2013, la ilusión ha impregnado el espíritu de trabajo durante ese periodo; la ilusión por vestir de gala y reforzar la imagen del símbolo cultural de Mahón ante la celebración, en 2014, del 185º aniversario. No es una cifra redonda, ni evoca el recuerdo de un evento en particular; es la expresión de una historia casi bicentenaria, íntimamente ligada a la historia misma de la ciudad y a la formación del carácter de sus gentes, al cultivo de la pasión por el teatro, la lírica, el espectáculo, la música, la danza y todas aquellas manifestaciones artísticas que emanan del pueblo. El Teatro Principal siempre ha sido el mejor vehículo para canalizar la creación artística y siempre ha estado --y está-- a disposición de todas aquellas convocatorias de interés público. Por otro lado, la potente industria de la cultura halla en este escenario los requisitos de calidad e infraestructura que exige de este producto la sociedad de consumo. Nacido en 1829 como recinto lírico, la ópera sigue ocupando la cabeza del programa anual y constituye la esencia de su carácter como teatro de ópera más antiguo de España. La tradición y, sobre todo, el esfuerzo por avivar ese espíritu proyectan la imagen internacional del Teatro Principal. Además de esas dos apariciones puntuales y esenciales, la Fundación trabaja en la diversificación de la oferta; y, en esa línea, destaca la inclusión en el programa Platea, dirigido a facilitar y mejorar las condiciones de contratación y a satisfacer la variedad de demandas de la sociedad actual. De este modo, se consolida como motor principal de la producción cultural de Menorca y mantiene su atractivo y distintivo de calidad.

Águeda ReynésÁgueda ReynésÁgueda ReynésÁgueda Reynés Presidenta de la Fundació Teatre PrincipalPresidenta de la Fundació Teatre PrincipalPresidenta de la Fundació Teatre PrincipalPresidenta de la Fundació Teatre Principal de de de de MaóMaóMaóMaó Presidenta de la Fundación Teatro Principal de Mahón

1111

Page 4: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

INTRODUCCIÓINTRODUCCIÓINTRODUCCIÓINTRODUCCIÓ Durant el 2013 hem dedicat un notable esforç a la consecució del reconeixement dels 185 anys de trajectòria, que el Ministeri de Cultura ha premiat amb la concessió de la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts. Es tracta d'una distinció que satisfà la demanda, però sobretot constitueix un estímul per mantenir l'estàndard de qualitat i per animar la producció que posam a l'abast de la ciutadania. Així, i malgrat el context d'austeritat, el nivell de qualitat i quantitat s'ha mantingut amb bon pols. Activitat.Activitat.Activitat.Activitat. La presentació d'oferta estrictament cultural es combina amb grans esdeveniments; destaca la celebració de la II Trobada de Malalties Rares, presidit per la princesa Sra. Letizia Ortiz. També va ser destacat el concert benèfic a càrrec del baríton Simón Orfila i el Cor Illa de Menorca. En conjunt, hem ofert 65 espectacles –72 funcions– i l’assistència ha arribat als 35.967 espectadors. Com a edifici singular, joia de l'arquitectura operística, el Teatre Principal acull visites de grups i activitats socials a les seves sales. Tots dos capítols se salden amb xifres de 1.596 visites, en el primer apartat, i 55 més en el segon; tot junt, fa una xifra de 37.618 persones que han participat d’alguna manera en la programació o l’oferta generada per la Fundació del Teatre Principal. A més de la programació ordinària, la Fundació Teatre Principal ha assumit la producció d'esdeveniments que, per la seva magnitud o per les seves característiques especials, s’han de dur a terme en recintes externs. En destaquen dos: el concert de les festes patronals, de Pablo Alborán, a l'Estadi Maonès, i l'obra teatral, d'origen medieval, La presa y conquista de la Illa de Menorca feta per lo rey Anfós, una peça d’origen medieval escrita en català antic, recuperada de l’arxiu de la parròquia de Santa Maria; tot un repte que culminaria amb la seva presentació, el gener de 2014, amb motiu de la festa de Sant Antoni, patró de Menorca.

INTRODUCCIÓNINTRODUCCIÓNINTRODUCCIÓNINTRODUCCIÓN

Durante 2013 hemos dedicado un notable esfuerzo a la consecución del reconocimiento de los 185 años de trayectoria, que el Ministerio de Cultura ha premiado con la concesión de la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes. Se trata de una distinción que satisface la demanda, pero sobre todo constituye un estímulo para mantener el estándar de calidad y para animar la producción que ponemos al alcance de la ciudadanía. Así, y a pesar del contexto de austeridad, el nivel de calidad y cantidad se ha mantenido con solvencia.

Actividad.Actividad.Actividad.Actividad. La presentación de oferta estrictamente cultural se combina con grandes acontecimientos; destaca la celebración del II Encuentro de Enfermedades Raras, presidido por la princesa doña Letizia Ortiz. Destacado fue también el concierto benéfico a cargo del barítono Simón Orfila y el Cor Illa de Menorca. En conjunto, hemos ofrecido 65 espectáculos –72 funciones– y la asistencia ha alcanzado los 35.967 espectadores.

Como edificio singular, joya de la arquitectura operística, el Teatro Principal acoge visitas de grupos y actividades sociales en sus salas. Ambos capítulos arrojan 1.596 visitas, en su primer apartado, y otras 55 en el segundo; en conjunto, arroja una cifra de 37.618 personas que han participado de algún modo en la programación u oferta generada por la Fundación Teatro Principal.

Además de la programación ordinaria, la Fundación Teatro Principal ha asumido la producción de eventos que, por su magnitud o por sus especiales características, deben llevarse a cabo en recintos externos. Destacan dos de ellos: el concierto de las fiestas patronales, de Pablo Alborán, en el Estadio Mahonés, y la obra teatral La presa y conquista de la Illa de Menorca feta per lo rey Anfós, una pieza de origen medieval escrita en catalán antiguo, recuperada del archivo de la parroquia de Santa María; todo un reto que culminaría con su presentación, en enero de 2014, con motivo de la festividad de San Antonio, patrón de Menorca.

Virginia Victori HuguetVirginia Victori HuguetVirginia Victori HuguetVirginia Victori Huguet Gerent del Teatre Principal Gerent del Teatre Principal Gerent del Teatre Principal Gerent del Teatre Principal de de de de MaóMaóMaóMaó Gerente del Teatro Principal de Mahón

2222

Page 5: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

ÒRGANS DE GOVERNÒRGANS DE GOVERNÒRGANS DE GOVERNÒRGANS DE GOVERN / ÓRGANOS DE GOBIERNO PATRONS DE LA FUNDACIÓ DEPATRONS DE LA FUNDACIÓ DEPATRONS DE LA FUNDACIÓ DEPATRONS DE LA FUNDACIÓ DEL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓ PATRONOS DE LA FUNDACIÓN DEL TEATRO PRINCIPAL DE MAHÓN Patró fundadorPatró fundadorPatró fundadorPatró fundador Patrón fundador

Patró adheritPatró adheritPatró adheritPatró adherit Patrón adherido

PATRONAT DE LA FUNDACIÓ DEL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓPATRONAT DE LA FUNDACIÓ DEL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓPATRONAT DE LA FUNDACIÓ DEL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓPATRONAT DE LA FUNDACIÓ DEL TEATRE PRINCIPAL DE MAÓ PATRONATO DE LA FUNDACIÓN DEL TEATRO PRINCIPAL DE MAHÓN Els membres que formen el Patronat i el Comitè Executiu durant aquest mandat són els següents:Els membres que formen el Patronat i el Comitè Executiu durant aquest mandat són els següents:Els membres que formen el Patronat i el Comitè Executiu durant aquest mandat són els següents:Els membres que formen el Patronat i el Comitè Executiu durant aquest mandat són els següents: Los miembros que forman el Patronato y el Comité Ejecutivo durante este mandato son los siguientes: COMPOSICIÓ DEL PATRONAT COMPOSICIÓ DEL PATRONAT COMPOSICIÓ DEL PATRONAT COMPOSICIÓ DEL PATRONAT COMPOSICIÓN DEL PATRONATO PresidentaPresidentaPresidentaPresidenta / Presidenta Águeda Reynés Calvache VicepresidentaVicepresidentaVicepresidentaVicepresidenta / Vicepresidenta Elisa Mus Gil VocalsVocalsVocalsVocals / Vocales Salvador Botella Mantolán Mateu Ainsa Coll Begoña Jusué Hernández José Escudero Gomila Juan Carlos Mezquida Vicenç Tur Martí Bàrbara Coll Benejam Elvira Badía Corbella Maruja Baíllo Vadell Joana Maria Camps

Comitè ExecutiuComitè ExecutiuComitè ExecutiuComitè Executiu / Comité Ejecutivo Elisa Mus Gil Salvador Botella Mantolán Mateu Ainsa Coll José Escudero Gomila Juan Carlos Mezquida Bàrbara Coll Benejam GerentGerentGerentGerent / Gerente Virginia Victori Huguet

3333

Page 6: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

OBJECTIUS FUNDACIONALSOBJECTIUS FUNDACIONALSOBJECTIUS FUNDACIONALSOBJECTIUS FUNDACIONALS La Fundació Teatre Principal de Maó és una entitat pública de gestió sense afany de lucre, forjada a partir de l’elaboració dels seus estatuts i de l’acta de constitució, que es consolida amb la primera reunió del Patronat, realitzada el 25 d’abril de 2002. Els objectius de la Fundació, que es deriven de la missió per la qual es va fundar, són els següents: • Gestionar el Teatre Principal de Maó i les

activitats culturals que s’hi facin

• Optimitzar el cost i el rendiment de les activitats que es programin

• Potenciar al màxim l’accés de la ciutadania a les diverses manifestacions teatrals i culturals

• Fomentar la creativitat, la qualitat i la capacitat de renovació dels grups i artistes locals, així com també dels grups professionals que intervenen en la producció i representació de les arts escèniques en general

• Promoure —mitjançant l’organització de cursets i seminaris— els coneixements tècnics i d’altres tipus referits a les arts escèniques

• Desenvolupar totes les activitats que siguin necessàries per assolir les seves finalitats fundacionals

• La gestió d’altres béns i drets que la Fundació pugui aconseguir mitjançant cessions, donacions, compra, etc.

OBJETIVOS FUNDACIONALESOBJETIVOS FUNDACIONALESOBJETIVOS FUNDACIONALESOBJETIVOS FUNDACIONALES La Fundación Teatro Principal de Mahón es una entidad pública de gestión sin ánimo de lucro, forjada a partir de la elaboración de sus estatutos y del acta de constitución, que se consolida con la primera reunión del Patronato, realizada el 25 de abril de 2002. Los objetivos de la Fundación, que se derivan de la misión por la cual se fundó, son los siguientes: • Gestionar el Teatro Principal de Mahón y las

actividades culturales que en él se realicen

• Optimizar el coste y el rendimiento de las actividades que se programen

• Potenciar al máximo el acceso de la ciudadanía a las diferentes manifestaciones teatrales y culturales

• Fomentar la creatividad, la calidad y la capacidad de renovación de los grupos y artistas locales, así como también de los grupos profesionales que intervienen en la producción y representación de las artes escénicas en general

• Promover –mediante la organización de cursos y seminarios– los conocimientos técnicos y de otro tipo referidos a las artes escénicas

• Desarrollar todas las actividades que sean necesarias para conseguir los fines fundacionales.

• La gestión de otros bienes y derechos que la Fundación pueda conseguir mediante cesiones, donaciones, compra, etc.

4444

Page 7: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

MECENATGE I COL·LABORACIÓMECENATGE I COL·LABORACIÓMECENATGE I COL·LABORACIÓMECENATGE I COL·LABORACIÓ / MECENAZGO Y COLABORACIÓN MECENESMECENESMECENESMECENES / MECENAS EMPRESES COL·LABORADORESEMPRESES COL·LABORADORESEMPRESES COL·LABORADORESEMPRESES COL·LABORADORES / EMPRESAS COLABORADORAS Banca March Obra Social Fundació La Caixa BENEFACTORSBENEFACTORSBENEFACTORSBENEFACTORS / BENEFACTORES AMB EL SUPORT DEAMB EL SUPORT DEAMB EL SUPORT DEAMB EL SUPORT DE / CON EL APOYO DE Mobles d’Oficina Mantolán J. Estrada C.B. Didasko Restaurante Way Cárnicas Viper Es Bosc (Centre de Jardineria) Apartaments Royal Duchisela Autos Magón Toyota Restaurant La Minerva MCC Clean Solutions Evarista Can Pota

5555

Page 8: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

EQUIP TÈCNIC DEL TEATREEQUIP TÈCNIC DEL TEATREEQUIP TÈCNIC DEL TEATREEQUIP TÈCNIC DEL TEATRE El personal laboral fix del Teatre representa una de les garanties del bon funcionament de les activitats. Com a persones implicades en tot allò que té relació amb el Teatre i amb una dedicació plena a les activitats que realitza el nostre coliseu, fan possible —diàriament— que es complesquin els desitjos i objectius dels artistes i del públic assistent.

EQUIPO TÉCNICO DEL TEATROEQUIPO TÉCNICO DEL TEATROEQUIPO TÉCNICO DEL TEATROEQUIPO TÉCNICO DEL TEATRO El personal laboral fijo del Teatro representa una de las garantías del buen funcionamiento de las actividades. Como personas implicadas en todo aquello que tiene relación con el Teatro y con una dedicación plena a las actividades que realiza nuestro coliseo, hacen posible —diariamente— que se cumplan los deseos y objetivos de los artistas y del público asistente.

Gestió de VGestió de VGestió de VGestió de Vendesendesendesendes Gestión de Ventas Laura Cubas Pons Sala i PSala i PSala i PSala i Publicitatublicitatublicitatublicitat Sala y Publicidad Xavier Pons Cladera Servei Tècnic PServei Tècnic PServei Tècnic PServei Tècnic Polivalentolivalentolivalentolivalent Servicio Técnico Polivalente Julián Olives Prats Tramoia i MTramoia i MTramoia i MTramoia i Mantenimentantenimentantenimentanteniment Tramoya y Mantenimiento Jeroni Comellas Cardona Neteja i MNeteja i MNeteja i MNeteja i Mantenimentantenimentantenimentanteniment Limpieza y Mantenimiento Consuelo Bolívar Moya Oficina AOficina AOficina AOficina Addddministrativaministrativaministrativaministrativa Oficina Administrativa Elena Pacheco Teixidor Maria Camps Taltavull Gerència i Direcció AGerència i Direcció AGerència i Direcció AGerència i Direcció Artísticartísticartísticartística Gerencia y Dirección Artística Virginia Victori Huguet

6666

Page 9: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

PLA ESTRATÈGIC D’ACTUACIÓ 2013PLA ESTRATÈGIC D’ACTUACIÓ 2013PLA ESTRATÈGIC D’ACTUACIÓ 2013PLA ESTRATÈGIC D’ACTUACIÓ 2013

1. ACONSEGUIR RECURSOS ECONÒMICS PER PODER CONSOLIDAR LA PROGRAMACIÓ PRÒPIA ESTABLE

El principal repte d’aquest any era aconseguir recursos econòmics per poder seguir la línia iniciada: consolidació de la programació pròpia estable, principalment teatre i activitats dirigides a nous públics i a públics de futur: jovent, nous ciutadans i públic familiar. Tot i les dificultats, la programació pròpia ha seguit els esquemes marcats a principis d’any.

2. ESTABILITZAR, CONSOLIDAR I AUGMENTAR LES DOTACIONS PER MECENATGE

Malgrat la difícil situació econòmica que ens envolta, durant aquest any 2013 el Teatre ha aconseguit consolidar i incrementar la línia de mecenes i empreses col·laboradores amb la Fundació, fet que ens permet dur a terme l’organització i difusió artística i cultural de l’entitat.

3. PROMOCIONAR I IMPULSAR LES ACTIVITATS PRÒPIES DE LA FUNDACIÓ

Dins les activitats pròpies del Teatre —a part de la programació estable de la Fundació—, aquest exercici hem incorporat algunes iniciatives noves, com ara: o Presentació del programa d’activitats al carrer o Presència del Teatre, amb la participació a la Diada de Sant Jordi o Recuperació de la celebració d’en Camestortes al Teatre o La nova iniciativa de la visita del Patge Reial, amb la posterior recollida de cartes per a Ses

Majestats d’Orient o Incorporació al programa Salut Jove, del Consell Insular de Menorca, amb la realització de visites

guiades per a escolars o Possibilitat de celebrar la cerimònia de noces a la sala del Teatre, o bé realitzar-hi el reportatge

fotogràfic de nuvis

Totes aquestes noves activitats es realitzen sense interferir en la programació estable. 4. AUGMENTAR LA PRESÈNCIA DEL TEATRE PRINCIPAL EN ELS CIRCUITS DE LES ARTS ESCÈNIQUES DE

L’ESTAT ESPANYOL I EN LES ADMINISTRACIONS ESTATALS

Alguns exemples de la col·laboració del Teatre Principal de Maó amb el món cultural són els següents:

o Associació Òpera XXI o Circuit d’Obres Balears o Convention Bureau o ESADIB o Xarxa de Teatres Públics de Balears o Xarxa d’Espais Escènics de Menorca o Circuit de la Generalitat de Catalunya (Programa.cat) o Sa Xerxa:

� Premi Bòtil de Teatre i Literatura � Festival infantil � TAP

El Teatre Principal de Maó, com a membre de l’Associació Òpera XXI (una de les associacions més importants de l’Estat), es reuneix periòdicament amb els membres de l’associació citada, per tal d’estar informat i formar part de les novetats del món cultural espanyol.

7777

Page 10: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

5. DINAMITZAR EL PROGRAMA DE VISITES GUIADES AL TEATRE

Una visita guiada al Teatre Principal de Maó representa un gran atractiu per a totes aquelles persones que no el coneixen. En conseqüència, ja fa anys que fomentam una visita temàtica a les instal·lacions del coliseu, tot coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre. Hem incorporat aquest tipus de visites al programa “Salut Jove”, del Consell Insular de Menorca, i al programa educatiu “Amb bona lletra”, de l’Ajuntament de Maó. També hem potenciat les visites d’escolars, atès que hem donat cabuda a totes les escoles i instituts de l’illa de Menorca, i també d’altres indrets, tant de les Balears com de la península. Així mateix, de manera conjunta amb Fundació Destí, hem ofert la disponibilitat del Teatre per possibilitar les visites de diferents col·lectius externs a l’illa.

6. CREAR LA RUTA GASTRONÒMICO-TEATRAL

La creació de la ruta gastronòmico-teatral ens va quedar pendent. És una iniciativa innovadora i original que esperam poder posar en marxa durant la pròxima temporada.

7. ESGOTAR TOTES LES LÍNIES D’AJUDES PER A PROJECTES ESCÈNICS

Durant l’exercici 2013 hem intentat presentar projectes a totes les línies d’ajudes a les quals el Teatre es podia acollir, com ara:

o Institut d’Estudis Baleàrics o Esdeveniments generadors de producte turístic. CIM o INAEM. Ministeri de Cultura

8. ACONSEGUIR LA IMPLICACIÓ I APORTACIÓ DEL MINISTERI DE CULTURA D’ESPANYA EN EL FUNCIONAMENT

DE LA NOSTRA FUNDACIÓ

Som conscients de la dificultat que hi ha a l’hora d’aconseguir una aportació econòmica del Ministeri de Cultura. Malgrat açò, hem aconseguit acollir-nos al Programa Platea, de l’INAEM, impulsat pel Ministeri de Cultura del Govern espanyol. Gràcies a aquest programa de finançament, podem optar a espectacles de gran qualitat nacional en el marc de la programació estable del 2014.

9. IMPULSAR DESCOMPTES DEL CARNET JOVE, PER TAL DE ATREURE AQUEST COL·LECTIU I FACILITAR-NE

L’ACCÉS A LA CULTURA

El Teatre Principal de Maó, per segon any consecutiu, aplica el descompte del Carnet Jove per tal de captar públic jove. A més, hem treballat molt per apropar la gent jove al teatre, tot oferint-los espectacles tals com monòlegs, amb personatges reconeguts a l’àmbit estatal, entre d’altres. D’altra banda, també hem ofert grans concerts al públic juvenil, com, per exemple, el que es va realitzar durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia, a càrrec del cantant Pablo Alborán.

10. DONAR A CONÈIXER ELS DIFERENTS ESPAIS DEL COLISEU

El coliseu maonès, a part de la sala principal, disposa de diferents espais: la Sala de la Reina, la Sala Palagi o el bar del tercer pis. De fa dos anys ençà, inauguram la temporada de tardor amb un concert al bar del tercer pis, amb molt bona resposta de públic. Una altra sala que se sol·licita per realitzar presentacions de llibres, discos o recepcions és la Sala de la Reina, que és emprada per a presentacions de llibres, discos, o per a recepcions, ja que el seu encant captiva el públic.

8888

Page 11: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

11. CONSOLIDAR LES SORTIDES A L’EXTERIOR, AMB LA PRESENTACIÓ AL CARRER DE LES PROGRAMACIONS

DE NADAL I D’ESTIU A causa del bon acolliment per part de la població menorquina, el Teatre realitza, per tercer any consecutiu, la presentació dels programes de Nadal i d’estiu al carrer de ses Moreres, amb alguna petita representació del que es podrà veure més tard a l’interior del teatre. D’altra banda, fa uns quants anys que el teatre participa a la Diada de Sant Jordi (Dia del Llibre) amb un estand que compta amb llibres, programació, marxandatge, avanços d’espectacles o fulls informatius sobre com fer-se’n associat, entre d’altres.

9999

Page 12: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

PLAN ESTRATÉPLAN ESTRATÉPLAN ESTRATÉPLAN ESTRATÉGICO DE ACTUACIÓN 2013 GICO DE ACTUACIÓN 2013 GICO DE ACTUACIÓN 2013 GICO DE ACTUACIÓN 2013 1. CONSEGUIR RECURSOS ECONÓMICOS PARA PODER CONSOLIDAR LA PROGRAMACIÓN PROPIA ESTABLE

El principal reto de este año era conseguir recursos económicos para poder seguir la línea iniciada: consolidación de la programación propia estable, principalmente teatro y actividades dirigidas a nuevos públicos y a públicos de futuro: jóvenes, nuevos ciudadanos i público familiar. Incluso con las dificultades, la programación propia ha seguido los esquemas marcados a principios de año.

2. ESTABILIZAR, CONSOLIDAR Y AUMENTAR LA DOTACIÓN POR MECENAZGO

A pesar de la difícil situación económica que nos rodea, durante este año 2013 el Teatro ha logrado consolidar e incrementar la línea de mecenas y empresas colaboradoras con la Fundación, lo que nos permite llevar a cabo la organización y difusión artística y cultural de la entidad.

3. PROMOCIONAR E IMPULSAR LAS ACTIVIDADES PROPIES DE LA FUNDACIÓN

Entre las actividades propias del Teatro —aparte de la programación estable de la Fundación—, en este ejercicio hemos incorporado algunas iniciativas nuevas, tales como: • Presentación del programa de actividades en la calle • Presencia del Teatro, con la participación en la Diada de Sant Jordi • Recuperación de la celebración de “en Camestortes” en el Teatro • La nueva iniciativa de la visita del Paje Real, con la posterior recogida de cartas para Sus Majestades los Reyes Magos. • Incorporación al programa Salut Jove, del Consell Insular de Menorca, con la realización de visitas

guiadas para escolares. • Posibilidad de celebrar la ceremonia nupcial en la sala del Teatro, o bien realizar el reportaje fotográfico de novios Todas estas nuevas actividades se realizan sin interferir en la programación estable.

4. AUMENTAR LA PRESENCIA DEL TEATRO PRINCIPAL EN LOS CIRCUITOS DE LAS ARTES ESCÉNICAS DEL ESTADO ESPAÑOL Y EN LAS ADMINISTRACIONES ESTATALES

Algunos ejemplos de la colaboración del Teatro Principal de Mahón con el mundo cultural son los siguientes:

o Asociación Ópera XXI o Circuit d’Obres Balears o Convention Bureau o ESADIB o Xarxa de Teatres Públics de Balears o Xarxa d’Espais Escènics de Menorca o Circuit de la Generalitat de Catalunya (Programa.cat) o Sa Xerxa:

� Premi Bòtil de Teatre i Literatura � Festival infantil � TAP

El Teatro Principal de Mahón, como miembro de la Asociación Ópera XXI (una de las asociaciones más importantes del Estado), se reúne periódicamente con los miembros de la asociación citada, con el fin de estar informado i formar parte de las novedades del mundo cultural español.

10101010

Page 13: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

5. DINAMIZAR EL PROGRAMA DE VISITAS GUIADAS AL TEATRO

Una visita guiada al Teatro Principal de Mahón representa un gran atractivo para todas aquellas personas que no lo conozcan. Consecuentemente, ya hace años que fomentamos una visita temática a las instalaciones del coliseo, coincidiendo con la celebración del Día Mundial del Teatro. Hemos incorporado este tipo de visitas al programa “Salut Jove”, del Consell Insular de Menorca, y al programa educativo “Amb bona lletra”, del Ayuntamiento de Mahón. También hemos potenciado las visitas de escolares, dando cobertura a todos los colegios e institutos de la isla de Menorca, así como escuelas de otros puntos geográficos, tanto de Baleares como de la península. Asimismo, de manera conjunta con Fundació Destí, hemos ofrecido este espacio para facilitar las visitas de diferentes colectivos externos a la isla.

6. CREAR LA RUTA GASTRONÓMICO-TEATRAL

La creación de la ruta gastronómico-teatral es un objetivo pendiente. Es una iniciativa innovadora y original que esperamos poder poner en marcha durante la próxima temporada.

7. AGOTAR TODAS LAS LÍNEAS DE AYUDAS PARA PROYECTOS ESCÉNICOS

Durante el ejercicio 2013 hemos intentado presentar proyectos a todas las líneas de ayuda a las que el Teatro podía acogerse, tales como:

o Institut d’Estudis Baleàrics o Eventos generadores de producto turístico. CIM o INAEM. Ministerio de Cultura

8. LOGRAR LA IMPLICACIÓN Y APORTACIÓN DEL MINISTERIO DE CULTURA DE ESPAÑA EN EL FUNCIONAMIENTO DE NUESTRA FUNDACIÓN Somos conscientes de la dificultad existente para lograr obtener una aportación económica del Ministerio de Cultura. Aún así, hemos podido acogernos al Programa Platea, del INAEM, impulsado por el Ministerio de Cultura del Gobierno español. Gracias a este programa de financiación, podemos optar a espectáculos de gran calidad nacional en el marco de nuestra programación estable de 2014.

9. IMPULSAR DESCUENTOS DEL CARNET JOVE, CON EL OBJETIVO DE ATRAER A ESTE COLECTIVO Y FACILITAR SU ACCESO A LA CULTURA Por segundo año consecutivo, el Teatro Principal de Mahón, aplica el descuento de Carnet Jove con el objetivo de captar al público joven. Además, hemos realizado un gran esfuerzo para acercar a la gente joven al teatro, ofreciéndoles espectáculos tales como monólogos, con personajes reconocidos a nivel estatal, entre otros. Por otro lado, también hemos ofrecido grandes conciertos al público juvenil, como, por ejemplo, el que se llevó a cabo durante la celebración de las fiestas de la Virgen de Gracia, a cargo del cantante Pablo Alborán. 10. DAR A CONOCER LOS DIFERENTES ESPACIOS DEL COLISEO El coliseo mahonés, además de su sala principal, dispone de diferentes espacios: la Sala de la Reina, la Sala Palagi o el bar del tercer piso. Desde hace un par de años, inauguramos la temporada de otoño con un concierto en el bar del tercer piso, con una muy buena respuesta de público. Otra de las salas que también tiene muchas peticiones es la Sala de la Reina, que es utilizada para presentaciones de libros, discos, o para recepciones, ya que su encanto cautiva a su público.

11111111

Page 14: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

11. CONSOLIDAR LAS SALIDAS AL EXTERIOR, CON LA PRESENTACIÓN A PIE DE CALLE DE LAS PROGRAMACIONES DE VERANO Y DE NAVIDAD Debido a la buena acogida por parte de la población menorquina, el Teatro realiza, por tercer año consecutivo, la presentación de los programas de Navidad y de verano en la calle de ses Moreres, con alguna pequeña representación de lo que podrá verse luego en el interior del teatro. Por otro lado, desde hace ya varios años que el teatro participa en la Diada de Sant Jordi (Día del Libro) con un stand de libros, programación, merchandaising, avances de espectáculos o folletos informativos sobre como hacerse socio, entre otros.

12121212

Page 15: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

TEMPORADATEMPORADATEMPORADATEMPORADA 2013201320132013

13131313

Page 16: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

Page 17: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

Page 18: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

Page 19: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

Page 20: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

ESPECTACLES DESTACATSESPECTACLES DESTACATSESPECTACLES DESTACATSESPECTACLES DESTACATS ESPECTÁCULOS DESTACADOS

Fotografia: Xavier Pons

11118888

Page 21: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

ESPECTACLES DESTACATSESPECTACLES DESTACATSESPECTACLES DESTACATSESPECTACLES DESTACATS

• REPRESENTACIÓ TEATRAL ACORAR (13/01/2013). Org.: CIMe (Consell Insular de Menorca) Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva del pobles, sobre què és allò que ens defineix, què és allò que fa que –encara- existeixi la nostra comunitat. El text pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca. I d’aquí el títol de l’espectacle. L’acorar era una feina reservada al més expert, perquè no és gens senzilla de fer, i avui en dia ben pocs en saben. A partir d’un minúscul fet casolà, oferim una visió universal que provoca una reflexió en l’espectador sobre el seu món més íntim. Arribarem a la secreta intimitat de cadascú, perquè allò que oferim és universal. Text i interpretació: Toni Gomila. Direcció: Rafel Durán. Ajudant de direcció: Antònia Jaume. Espai escènic i vestuari: Rafel Lladó. Il·luminació i so: Rafel Febrer. Producció: Toni Gomila i Cristina Bugallo. • CONCIERTO L’ILLA DE LA LLUM. Sant Antoni. Banda de Música de Ferreries (19/01/2013). Org.: CIMe (Consell Insular de Menorca) La Banda de Música de Ferreries interpretarà l’estrena mundial de l’obra de José Alberto Pina L’illa de la llum, amb la presència de l’autor. La peça ha estat encarregada per la Banda amb motiu del seu 150è aniversari, amb el suport del Consell Insular de Menorca. Ho organitzen: CIMe i Banda de Música de Ferreries. • II TROBADA FEDER (01/02/2013). Org.: CIMe (Consell Insular de Menorca)

Aquest és el primer acte que es va realitzar a Espanya emmarcat en l’Any de les Malalties Rares, decretat per el Consell de Ministres en el passat mes d’octubre. La trobada va ser organitzada per la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca i pel Centre polivalent Carles Mir, de Maó. La princesa Letícia va inaugurar la II Trobada de Malalties Rares, que es va realitzar al Teatre Principal de Maó, i va oferir un discurs en el qual va reivindicar la necessitat de no deixar caure en l’oblit aquest tipus de patologies ni els seus afectats, i va instar “a parlar de les persones i a escoltar amb atenció qui viu i coneix aquestes malalties”. • EL CASTELLANO ES UN IDIOMA LOABLE, LO HABLE QUIEN LO HABLE, CON LUIS PIEDRAHITA (08/03/2013). Org.: Fundació Teatre Principal de Maó

Luis Piedrahita torna a la càrrega amb El castellano es un idioma loable, lo hable quien lo hable. En aquest espectacle, el rei de les coses petites juga amb les paraules, amb les seves i amb les del públic, improvisant amb els seus suggeriments i deixant-los participar. Un recull dels seus textos més recents... • SIMÓN ORFILA I COR ILLA DE MENORCA CANTEN PEL PRINCIPAL (17/03/2013). Org.: Fundació Teatre Principal de Maó

El Teatre Principal de Maó té l’honor de presentar el cantant Simón Orfila (de reconeguda trajectòria nacional i internacional) i el Cor Illa de Menorca (també de llarg i unànimement valorat recorregut artístic), que ens oferiran un concert sense precedents. Tots els beneficis obtinguts a la gala seran destinats a l’adquisició de material escènic.

• EN PAU ES MUSSOL (14/04/2014). Org.: ASPANOB

El musical En Pau es mussol conta, d’una manera senzilla, la història d’un mussol i els seus amics, que ens mostraran on viuen, com viuen i, sobretot, explica, d’una manera que tothom pugui entendre, com ho hem de fer si un amic nostre es posa malalt, de quina manera el podem animar. I tot açò ho farem cantant i jugant... Aquest acte va ser a benefici d’ASPANOB.

11119999

Page 22: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

• CONVERSACIONES CON MAMÁ (19/04/2013). Org.: Fundació Teatre Principal i Pentación Espectáculos El Teatre Principal de Maó acull, en menys de 15 dies des de l'estrena nacional, l'obra Conversaciones con mamá. Basada en la pel·lícula argentina de Santiago Carlos Oves, aquesta funció teatral té com a director Juan Echanove, que forma part del repartiment, al costat de la sevillana María Galiana. Conversaciones con mamá és la història d'un home desorientat davant l'adversitat, que torna a necessitar els consells de la seva anciana mare. Una comèdia brillant, amb grans actors. Aquesta obra s’emmarca en la Celebració del Dia Mundial del Teatre. • DULCE PONTES (09/08/2013). Org. Adelina Gómez i CIMe Dulce Pontes, la cantant portuguesa amb una de les veus més extraordinàries del World Music, va tornar a Menorca il·lusionada, després de gravar en directe a Roma el seu nou dvd/cd juntament amb la Roma Sinfonietta, i a les portes de gravar Puertos de abrigo, amb 23 temes interpretats en castellà, exceptuant Negra sombra, que és interpretada en gallec. Una paleta de pintura on cada color és una porta d’abric, al folklore, al fado, a la cançó, a l’arrel de la bellesa del sentiment expressiu musicat en el moviment d’aquesta polifacètica cantant i compositora amb multiregistres. Els beneficis d’aquest concert van destinats a l’associació ASPANOB de Menorca. • PABLO ALBORÁN EN CONCERT (22/08/2013). Org.: Fundació Teatre Principal Maó i Mallorca de Teatre

Per primera vegada en la història de la Fundació del Teatre, enguany hem organitzat un gran concert fora del recinte del teatre, amb motiu de les festes de la Mare de Deu de Gràcia. Pablo Moreno de Alborán Ferrándiz (Màlaga, 31 maig de 1989), popularment conegut com Pablo Alborán, és un cantautor i músic espanyol. Des del seu debut, va obtenir quatre candidatures als premis Grammy Latinos, tres d'aquestes en el 2011. El cantant ha llançat dos àlbums d'estudi, un àlbum en viu, sis senzills, sis vídeos musicals i ha fet diverses col·laboracions musicals. Va debutar el 2010, amb el seu primer llançament oficial, Solamente tú, primer senzill de l'àlbum de debut, Pablo Alborán, llançat el febrer del 2011. Aquest debut va aconseguir el primer lloc en la seva primera setmana en vendes, i va ser el primer solista que va signar un àlbum complet que va debutar en el lloc més alt des del 1998, a Espanya.

20202020

Page 23: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

ESPECTÁCULOS DESTACADOSESPECTÁCULOS DESTACADOSESPECTÁCULOS DESTACADOSESPECTÁCULOS DESTACADOS

• REPRESENTACIÓN TEATRAL ACORAR (13/01/2013). Org.: CIMe (Consell Insular de Menorca)

Acorar es una reflexión sobre la identidad colectiva de los pueblos, sobre qué es lo que nos define, qué es lo que hace que -todavía- exista nuestra comunidad. El texto toma como excusa narrativa la descripción de una jornada de matanzas en Mallorca. Y de ahí el título del espectáculo. Acorar era un trabajo reservado al más experto, porque no es nada sencillo de realizar, y hoy en día muy pocos saben llevarlo a cabo. A partir de un minúsculo hecho casero, ofrecemos una visión universal que provoca una reflexión en el espectador sobre su mundo más íntimo. Llegaremos a la secreta intimidad de cada uno, porque lo que ofrecemos es universal. Texto e interpretación: Toni Gomila. Dirección: Rafel Durán. Ayudante de dirección: Antonia Santiago. Espacio escénico y vestuario: Rafel Lladó. Iluminación y sonido: Rafael Febrer. Producción: Toni Gomila y Cristina Bugallo. • Concert L’ILLA DE LA LLUM. Festividad de Sant Antoni. Banda de Música de Ferrerías

(19/01/2013). Org.: CIMe (Consell Insular de Menorca) La Banda de Música de Ferrerías interpreta el estreno mundial de la obra de José Alberto Pina L’illa de la llum, con la presencia del autor. La pieza ha sido encargada por la Banda con motivo de su 150º aniversario, con el apoyo del Consell Insular de Menorca. Organizan CIMe y Banda de Música de Ferreries. • II TROBADA FEDER (01/02/2013). Org.: CIMe (Consell Insular de Menorca)

Éste fue el primer acto que se celebró en España en el marco del Año de las Enfermedades Raras, decretado por el Consejo de Ministros en el mes de octubre. En concreto, el encuentro está organizado por la Fundación de Personas con Discapacidad de Menorca y el Centro Polivalente Carles Mir, de Maó. La princesa Leticia inauguró el II Encuentro de Enfermedades Raras, que se celebró en el Teatro Principal de Mahón, y ofreció un discurso en el que apeló a la necesidad de que no caigan en el olvido este tipo de patologías, ni sus afectados, e instó "a hablar de personas y a escuchar con atención a quienes viven y conocen estas enfermedades". • EL CASTELLANO ES UN IDIOMA LOABLE, LO HABLE QUIEN LO HABLE, CON LUIS PIEDRAHITA

(08/03/2013). Org.: Fundación Teatro Principal de Mahón Luis Piedrahita vuelve a la carga con El castellano es un idioma loable, lo hable quien lo hable. En este espectáculo, el rey de las cosas pequeñas juega con las palabras, con las suyas y con las del público, improvisando con sus sugerencias y dejándoles participar. Una recopilación de sus textos más recientes... • SIMÓN ORFILA I EL COR ILLA DE MENORCA CANTEN PEL PRINCIPAL (17/03/2013). Org.:

Fundación Teatro Principal de Mahón El Teatro Principal de Mahón tiene el honor de presentar al cantante Simón Orfila (de reconocida trayectoria nacional e internacional) y al Cor Illa de Menorca (también de largo y unánimemente valorado recorrido artístico), que nos ofrecerán un concierto sin precedentes. Todos los beneficios obtenidos en la gala serán destinados a la adquisición de material escénico. • EN PAU ES MUSSOL (14/04/2014). Org.: ASPANOB El musical En Pau es mussol cuenta, de una manera sencilla, la historia de un búho y sus amigos, que nos enseñarán dónde viven, cómo viven y, sobre todo, explica, de manera que todos lo podamos entender, cómo debemos reaccionar si un amigo nuestro se pone enfermo, de qué manera lo podemos animar. Y todo esto lo haremos cantando y jugando... Este acto fue a beneficio de ASPANOB.

21212121

Page 24: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

• CONVERSACIONES CON MAMÁ (19/04/2013). Org.: Fundación Teatro Principal de Mahón y Pentación Espectáculos

El Teatro Principal de Mahón acoge, en menos de 15 días desde su estreno nacional, la obra Conversaciones con mamá. Basada en la película argentina de Santiago Carlos Oves, esta función teatral tiene como director a Juan Echanove, que forma parte del reparto, junto a la sevillana María Galiana. Conversaciones con mamá es la historia de un hombre desorientado ante la adversidad, que vuelve a necesitar los consejos de su anciana madre. Una comedia brillante, con grandes actores. Esta obra se representó en el marco de la celebración del Día Mundial del Teatro en el Teatro Principal de Mahón. • DULCE PONTES (09/08/2013). Org.: Adelina Gómez y CIMe

Dulce Pontes, la cantante portuguesa con una de las voces más extraordinarias del World Music, regresó a Menorca ilusionada, tras grabar en directo en Roma su reciente dvd/cd junto a la Roma Sinfonietta, y a las puertas de grabar Puertos de abrigo, con 23 temas interpretados en castellano, salvo Negra sombra, en gallego. Una paleta de pintura donde cada color es una puerta al abrigo, al folclore, al fado, a la canción, a la raíz de la belleza del sentimiento expresivo musicado en el movimiento de esta polifacética cantante y compositora con multiregistros, cuyos beneficios se destinarán a ASPANOB. • PABLO ALBORÁN EN CONCIERTO (22/08/2013). Org.: Fundación Teatro Principal Mahón y

Mallorca de Teatre

Por primera vez en la historia de la Fundación del Teatro Principal, este año hemos organizado un gran concierto fuera de nuestro recinto, en celebración de las fiestas de la Virgen de Gracia. Pablo Moreno de Alborán Ferrándiz (Málaga, 31 de mayo de 1989), popularmente conocido como Pablo Alborán, es un cantautor y músico español. Desde su debut, obtuvo cuatro candidaturas a los premios Grammy Latinos, tres de ellas en 2011. El cantante ha lanzado dos álbumes de estudio, un álbum en vivo, seis sencillos, seis videos musicales y varias colaboraciones musicales. Debutó en 2010, con su primer lanzamiento oficial, Solamente tú, primer sencillo del álbum debut, Pablo Alborán, lanzado en febrero de 2011. Dicho debut alcanzó el primer puesto en su primera semana en ventas, siendo el primer solista que firma un álbum completo en debutar en lo más alto desde 1998, en España.

22222222

Page 25: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

ESTADÍSTIQUESTADÍSTIQUESTADÍSTIQUESTADÍSTIQUES D’ASSISTÈNCIA I OCUPACIÓES D’ASSISTÈNCIA I OCUPACIÓES D’ASSISTÈNCIA I OCUPACIÓES D’ASSISTÈNCIA I OCUPACIÓ ESTADÍSTICAS DE ASISTENCIA Y OCUPACIÓN

SÍNTESISÍNTESISÍNTESISÍNTESI / / / / SÍNTESIS Núm. Núm. Núm. Núm. persones persones persones persones assistents:assistents:assistents:assistents: 35353535.9.9.9.967676767 Núm. personas asistentes: 35.967 Núm. Núm. Núm. Núm. espectaclesespectaclesespectaclesespectacles:::: 65656565 Núm. espectáculos: 65 Núm. funcions:Núm. funcions:Núm. funcions:Núm. funcions: 72727272 Núm. funciones: 72

23232323

Page 26: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

345

135

205

256

1.132

1.351

730

529

732

363

485

568

352

211

361

293

383

510

520

552

630

520

694

640

446

356

523

458

703

771

282

659

583

888

0 200 400 600 800 1.000 1.200 1.400 1.600

II Foro Menorca. Fernando Sabater

Patricia Kraus

Ramón Coll

Moon River

Audició Final de Curs Escoles Municipals

Madama Butterfly

Veus Solidaries

Concert Operístic Giuseppe Verdi

Gran Gala Sine Dolore

L'altre costat de la reixa

Dia Mundial de la Dansa

Conversaciones con mama

En Pau es mussol

Bep Marquès i Amics

Celebració Dia Mundial del Teatre

Lo mejor de Antonia San Juan

Concert de Primavera. Banda de Música Maó

Canten pel Principal

Música de la COMGEBAL

El castellano es un idioma loable...

L'Illa de la Llum. Dia de les Illes Balears

Día de Andalucía

Sons de les Illes. Viu la Cultura

Agustín El Casta

La Cadira

Enterro Camestortes

II Encuentro FEDER

L'amo en Xec de s'Ullastrar

L'Illa de la Llum

Concert de Cors i Solistes

Acorar

Simon Orfila

Concert de Reis

Blancaneus i els 7 Nans

24242424

Page 27: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

554

1.250

630

120

544

158

608

401

415

347

267

380

161

288

384

384

329

479

521

200

75

251

611

284

4.574

347

174

754

326

494

282

256

511

442

0 500 1.000 1.500 2.000 2.500 3.000 3.500 4.000 4.500 5.000

Concert de Cap d'any

Arribada del Carter Reial

Concert de Nadal

Festa d'aniversari del Teatre Principal

De Camí a Betlem

Un Món de Nadales

Escolars Un Món de Nadales

"Un Nadal amb Música"

Tomeu Penya en concert

Trencanous

Trencanous

Conferència Ramón Gener

La Nuvia d'Algendar

Vino y Besos a Crédito

Don Juan Tenorio

Don Juan Tenorio

El Trocadero

Concert Homenatge Edith Piaf

Concert Líric

20 Aniversari Reserva de la Biosfera

Café Concert Intim Youkali

Recital d'òpera i Sarsuela

Andrea Motis & Joan Chamorro Group

De Verden Cuando

Pablo Alboran

Orquestra Cambra Illa Menorca

Kiev Portella

Dulce Pontes

Nicola Benedetti

Miguel Poveda

Lluis Sintes

II Foro Menorca. Toni Nadal

David Guapo

II Foro Menorca. Mario Alonso

22225555

Page 28: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

26262626

Page 29: Teatre Principal de Maó | Memoria 2013

Costa d’en Deià, 40 07701 Maó Menorca Tel. 971 355 603 / G-57118697

[email protected] / www.teatremao.com

DADES DEL TEATREDADES DEL TEATREDADES DEL TEATREDADES DEL TEATRE TEATRE PRINCIPAL MAÓTEATRE PRINCIPAL MAÓTEATRE PRINCIPAL MAÓTEATRE PRINCIPAL MAÓ FUNDACIÓ TEATRE PRINCIFUNDACIÓ TEATRE PRINCIFUNDACIÓ TEATRE PRINCIFUNDACIÓ TEATRE PRINCIPAL MAÓPAL MAÓPAL MAÓPAL MAÓ COSTA D’EN DEIÀ, 40COSTA D’EN DEIÀ, 40COSTA D’EN DEIÀ, 40COSTA D’EN DEIÀ, 40 07701 MAÓ MENORCA07701 MAÓ MENORCA07701 MAÓ MENORCA07701 MAÓ MENORCA Telèfon oficina: 971 35 56 03 a/e: [email protected] www.teatremao.com Venda de localitatsVenda de localitatsVenda de localitatsVenda de localitats Tel. Ticketmaster: 902 15 00 25 www.ticketmaster.es Taquilla del Teatre PrincipalTaquilla del Teatre PrincipalTaquilla del Teatre PrincipalTaquilla del Teatre Principal De dimarts a dissabte: 11.30 a 13.30 h Dijous i divendres: 18.30 a 20.30 h Informació d’espectaclesInformació d’espectaclesInformació d’espectaclesInformació d’espectacles Telèfon: 971 35 56 03 (ext. 1) De dimarts a divendres: 9.30 a 13.30 h a/e: [email protected] www.teatremao.com

DATOS DEL TEATRODATOS DEL TEATRODATOS DEL TEATRODATOS DEL TEATRO TEATRO PRINCIPAL MAHÓNTEATRO PRINCIPAL MAHÓNTEATRO PRINCIPAL MAHÓNTEATRO PRINCIPAL MAHÓN FUNDACIÓN TEATRO PRINCIPAL MAHÓNFUNDACIÓN TEATRO PRINCIPAL MAHÓNFUNDACIÓN TEATRO PRINCIPAL MAHÓNFUNDACIÓN TEATRO PRINCIPAL MAHÓN COSTA D’EN DEIÀ, COSTA D’EN DEIÀ, COSTA D’EN DEIÀ, COSTA D’EN DEIÀ, 40404040 07701 MAÓ MENORCA07701 MAÓ MENORCA07701 MAÓ MENORCA07701 MAÓ MENORCA Teléfono oficina: 971 35 56 03 c/e: [email protected] www.teatremao.com Venta de localidadesVenta de localidadesVenta de localidadesVenta de localidades Tel. Ticketmaster: 902 15 00 25 www.ticketmaster.es Taquilla del Teatro PrincipalTaquilla del Teatro PrincipalTaquilla del Teatro PrincipalTaquilla del Teatro Principal De martes a sábado: 11.30 a 13.30 h Jueves y viernes: 18.30 a 20.30 h Información de espectáculosInformación de espectáculosInformación de espectáculosInformación de espectáculos Teléfono: 971 35 56 03 (ext. 1) De martes a viernes: 9.30 a 13.30 h c/e: [email protected] www.teatremao.com

22227777