programa festes del rei en jaume 2014

36

Upload: ajuntament-de-calvia

Post on 02-Apr-2016

222 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

Actividades programdas para celebrar las Festes del rei En Jaume 2014 en Santa Ponça #Calvià

TRANSCRIPT

Page 1: Programa festes del rei en jaume 2014
Page 2: Programa festes del rei en jaume 2014
Page 3: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

3

SALUTACIO DEL BATLESALUDA DEL ALCALDECelebramos el 785 aniversario del desembarco y 20 años de las Fiestas del rey En Jaume y lo hacemos con la misma alegría e ilusión que el primer año. Porque, además de un hecho histórico que conmemora la llegada de Jaume I a las costas de Santa Ponça, estas fiestas son para los calvianers un símbolo de unión, participación desinteresada, convivencia y hospitalidad.Las calles de Santa Ponça, engalanadas con las banderolas que un año más anuncian la fiesta, se convierten en punto de encuentro de residentes y visitantes donde se mezclan las raíces, la tradición y la historia con un buen puñado de actos culturales y lúdicos pensados para que todo el mundo tenga cabida.Estos días todos nos preparamos para disfrutar de la fiesta aportando las ganas de pasarlo bien, desde los más pequeños a los más grandes, y la complicidad y hermandad que nos reafirman como pueblo.Aprovecho para invitaros a disfrutar de todo aquello que representan y significan las Fiestas del rey En Jaume y a divertiros con el programa de actividades animándoos a participar. Y, además, también os sugiero integraros en las collas de moros y cristianos, porque los desfiles, las batallas y los campamentos son los elementos que nos hacen vivir la fiesta más intensamente.¡Felices Fiestas del rey En Jaume a todos!

Manuel OnievaAlcalde de Calvià

Celebram el 785è aniversari del desembarcament i 20 anys de Festes del Rei En Jaume i ho feim amb la mateixa alegria i il·lusió que el primer any. Perquè, a més a més d’un fet històric que commemora l’arribada de Jaume I a les costes de Santa Ponça, aquestes festes son per als calvianers un símbol d’unió, participació desinteressada, convivència i hospitalitat. Els carrers de Santa Ponça, engalanats amb les banderoles que un any més anuncien la Festa, esdevenen punt de trobada de residents i visitants on se mesclen les arrels, la tradició i la història, amb un bon grapat d’actes culturals i lúdics pensats perquè tothom hi tengui cabuda. Aquests dies tots ens preparam per gaudir de la festa aportant les ganes de passar-ho bé, des dels més petits als més grans, i la complicitat i germanor que ens refermen com a poble. Aprofit per convidar-vos a fruir de tot allò que representen i signifiquen les Festes del Rei En Jaume, a divertir-vos amb el programa de festes tot animant-vos a participar-hi. I, sobretot, a integrar-vos en les colles de moros i cristians, perquè les desfilades, les batalles i els campaments són les fites que ens fan viure la festa més intensament. Bones Festes del Rei En Jaume a tots!

Manuel OnievaBatle de Calvià

,

Page 4: Programa festes del rei en jaume 2014

4

Festes d

el rei En J

aume

COL·LABORADORS COLABORADORES

Club Náutico Santa PonçaApartamentos VerdemarRestaurante Empatheia

Bàndol (Nepenta)Restaurante Jackie’sRestaurante Alt Wien

Fotos RuanoClub hípico Es Pas

DevilFundación Calvià 2004

Institut d’Estudis Baleàrics (IEB)Maysa

Edita: Ajuntament de CalviàDL: PM 771-2014

Page 5: Programa festes del rei en jaume 2014
Page 6: Programa festes del rei en jaume 2014

6

Festes d

el rei En J

aume

SALUTACIO DEL TINENT DE BATLESALUDA DEL TENIENTE DE ALCALDELlegan las Fiestas del rey En Jaume y nos preparamos para celebrar, casi ochocientos años después, uno de los hechos más importantes que se han producido en nuestra isla. Hace 785 años tocaba tierra mallorquina en las costas de Calvià, concretamente en Santa Ponça, Jaume I el Conqueridor. Este hecho ha marcado nuestra historia a lo largo de los siglos y hasta hoy.La conquista cristiana de Mallorca no sólo supuso el fin del dominio almohade en Mallorca con su último rey Abú Yahya, sino que también tuvo como consecuencia profundos y sustanciales cambios que afectaron a la organización política y tuvieron una enorme repercusión en aspectos cotidianos, como por ejemplo la organización económica, la estructuración y la concepción del territorio, la lengua, la religión y las costumbres.Desde el Departamento de Cultura hemos pensado que 20 años celebrando las Fiestas del rey En Jaume se merecen una exposición que explique este hecho. En ella se hace un repaso de la historia, los actos festivos que se celebran en el mes de septiembre, sus antecedentes, los lugares y monumentos conmemorativos, la imaginería de la fiesta y las actividades y acontecimientos que se producen durante estos días.Del 21 de agosto al 24 de octubre de 2014 esta muestra permanecerá en la Sala de Exposiciones del Ayuntamiento de Calvià y posteriormente será acogida por los colegios e institutos de nuestro término.Así daremos a conocer que nuestras fiestas no son unas fiestas más, son las fiestas con más historia de nuestro calendario, y las vivimos con el espíritu de recordar que Calvià es un pueblo que tiene mucha historia. Unos días en los cuales revivimos de otra manera los hechos que se conmemoran puesto que las rememoramos en paz, porque unas fiestas son alegría, participación y convivencia.Y estos son los valores más significativos de las Fiestas del rey En Jaume, la unión y la integración en una misma comunidad que nos hacen sentir la satisfacción de ser todos, pertenezcamos al núcleo que pertenezcamos, vecinos de Calvià.¡Salud y felices fiestas!

Enrique Ortega Teniente de alcalde de Cultura

Arriben les Festes del Rei En Jaume i ens preparam per celebrar, gairebé vuit-cents anys després, un dels fets més importants que s’han produït a la nostra illa. Fa 785 anys tocava terra mallorquina a les costes de Calvià, concretament a Santa Ponça, Jaume I el Conqueridor. Aquest fet ha marcat la nostra història al llarg dels segles i fins avui.La conquesta cristiana de Mallorca no només va suposar la fi del domini almohade a Mallorca amb el seu darrer rei Abú Yahya, sinó què també tingué com a conseqüència profunds i substancials canvis que afectaren l’organització política i tingueren una enorme repercussió en aspectes quotidians, com ara l’organització econòmica, l’estructuració i la concepció del territori, la llengua, la religió i els costums.Des del Departament de Cultura hem pensat que 20 anys celebrant les Festes del Rei En Jaume es mereixen un exposició que expliqui aquest fet. S’hi fa un repàs de la història, els actes festius que se celebren en el més de setembre, els seus antecedents, les fites i monuments commemoratius, la imatgeria de la Festa i les activitats i esdeveniments que es produeixen durant aquests dies.Del 21 d’agost al 28 d’octubre de 2014 aquesta exposició romandrà a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Calvià i posteriorment serà acollida pels col·legis i instituts del nostre terme. Així, donarem a conèixer que les nostres festes no són unes festes més, són les festes amb més història del nostre calendari, i les vivim amb l’esperit de recordar que Calvià és un poble que en té molta, d’història. Uns dies en els quals revivim d’altra manera els fets que es commemorem, ja que els rememoram en pau, perquè unes festes són alegria, participació i convivència. I aquests són els valors més preats de les Festes del Rei En Jaume, la unió i la integració en una mateixa comunitat que ens fan sentir la satisfacció de ser tots, pertanyem al nucli que pertanyem, veïns de Calvià.Salut i bones festes!

Enrique OrtegaTinent de batle de Cultura

,

Page 7: Programa festes del rei en jaume 2014
Page 8: Programa festes del rei en jaume 2014

8

Festes d

el rei En J

aume

SALUTACIO DE LA REGIDORA DE ZONASALUDA DE LA REGIDORA DE ZONAQueridos vecinos y vecinas de Santa Ponça, un año más esta parte del municipio de Calvià se convierte en punto de encuentro de los actos de las Fiestas del rey En Jaume. Actos que celebran un hecho histórico que ya hace 785 años que se produjeron y que empezaron bien cerca de donde hoy se levanta majestuosa la Cruz de Santa Ponça.Queremos que estos días de fiesta sean motivo de alegría de todos los calvianers y mallorquines que participan como público o como parte de las actividades que durante la segunda semana de septiembre se llevarán a cabo.Estas fiestas se han convertido año tras año en punto de encuentro de residentes de todo el municipio pero también se han convertido en hito de muchos de turistas que acuden a Santa Ponça haciendo coincidir su estancia con los días en que se celebran las Fiestas del Desembarco.Hagamos que de las Fiestas del rey En Jaume sean una ventana a nuestros visitantes de la historia, la tradición y la cultura de un municipio moderno, abierto y acogedor con unas raíces muy profundas que se remontan al año 1229, pero que conservan, también, vestigios de otras culturas mucho más lejanas y que también forman parte de nuestra historia.Bienvenidos a Santa Ponça, bienvenidos a Calvià.Felices Fiestas del rey En Jaume 2014

Eugenia FrauRegidora de Santa Ponça

Benvolguts veïns i veïnes de Santa Ponça,Un any més aquesta part del municipi de Calvià es converteix en punt de trobada dels actes de les Festes del Rei En Jaume, actes que celebren uns fets històrics que ja fa 785 anys que es produïren i que començaren ben a prop d’on avui s’aixeca majestuosa la Creu de Santa Ponça.Volem que aquests dies de festa siguin motiu d’alegria de tots els calvianers i mallorquins que participen com a públic o com a part de les activitats que durant la segona setmana de setembre es duran a terme.Aquestes festes s’han convertit any rere any en punt de trobada de residents de tot el municipi, però també s’han convertit en fita de molts de turistes que acudeixen a Santa Ponça fent coincidir la seva estada amb els dies en què se celebren les Festes del Desembarcament. Facem que de les Festes del Rei En Jaume siguin una finestra als nostres visitants de la història, la tradició i la cultura d’un municipi modern, obert i acollidor, amb unes arrels ben profundes que es remunten a l’any 1229, però que conserven, també, vestigis d’altres cultures molt més llunyanes i que també formen part de la nostra història.Benvinguts a Santa Ponça, benvinguts a Calvià.Bones Festes del Rei En Jaume 2014!

Eugenia FrauRegidora de Santa Ponça

,

Page 9: Programa festes del rei en jaume 2014
Page 10: Programa festes del rei en jaume 2014

10

Festes d

el rei En J

aume

Lunes 819 h Ruta Les petjades del rei En JaumeActores y músicos nos guiarán por los lugares calvianers relacionados con el desembarco del rey En Jaume.Dramaturgia: Asociación EmbruixArtMúsica en directo: Asociación Cultural Musical Pere Josep Cañellas.Concentración: Cruz de Santa PonçaInformación e inscripciones: Departamento de Cultura, tel. 971 139 181 (plazas limitadas)

De 18 a 24 h Festival CreactionEl festival Creaction es un evento multidisciplinario para dar a conocer las habilidades artísticas, culturales y deportivas de los diferentes colectivos jóvenes del municipio de Calvià. Organiza: Es GeneradorLugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça

Martes 9De 17 a 20 h Blot! Taller de intervención pública infantil a través del arte y la creación contemporánea.Proyecto formado por tres artistas de diversas disciplinas visuales: Carles Gispert, Grip Face y Alona VinçLugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça

19 h Ruta Les petjades del rei En JaumeActores y músicos nos guiarán por los lugares calvianers relacionados con el desembarco del rey En Jaume.Dramaturgia: Asociación EmbruixArtMúsica en directo: Asociación Cultural Musical Pere Josep Cañellas.Concentración: Cruz de Santa PonçaInformación e inscripciones: Departamento de Cultura, tel. 971 139 181 (plazas limitadas)

21,30 h Concierto La joia en el si de la marLa Banda Municipal de Música de Calvià dirigida por Jordi Miralles, interpretará esta obra creada especialmente para las fiestas con texto de Bartomeu Ignasi Oliver i Vidal, y musicada por Mario Errea.Narrador: Gaspar ServeraSolista: Joana Oliver Rubio

La obra nos cuenta los hechos que se desarrollaron durante la conquista de Mallorca en el año 1229 y que protagonizaron las tropas cristianas con el rey Jaime I a la cabeza.Lugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça

23 h Concierto Gin Tonics BandEste grupo de versiones hará un recorrido por los mejores temas de “la movida” y otras canciones. Un directo lleno de fuerza y calidad musical para completar una noche de música en directo con la playa de Santa Ponça de telón de fondo.Lugar: plaza de la Pinada de Santa PonçaHora de finalización: 00,30 h

FIESTAS REY EN JAUME 2014

Page 11: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

11

Page 12: Programa festes del rei en jaume 2014

12

Festes d

el rei En J

aume

Miercoles 10

De 17 a 20 h Blot! Taller de intervención pública infantil a través del arte y la creación contemporánea.Proyecto formado por tres artistas de diversas disciplinas visuales: Carles Gispert, Grip Face y Alona VinçLugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça

A partir de las 17 h “Vivir soñando”, de Paquita FerragutCarpa temática sobre la vida de Paquita Ferragut, escritora y bailarina con parálisis cerebral infantil. Se podrán ver vídeos, información artística y pedagógica y conferencias a cargo del especialista en teatroterapia Jeroni Obrador; así como de la bailarina y fisioterapeuta Mar Florit. También habrá una pieza de microdanza en el cual Paquita mostrará su progresión de movimiento, que le ha permitido mejorar la movilidad.Actividad a cargo de: Tshock, Productora de artes escénicas y psicoterapéuticas. Escenografía: Tomeu Estelrich Vestuario: Tolo Crespí

20,30 h I Rock Fest MallorcaHéroes Tribut Band es un grupo de músicos que se unen para crear un tributo a la mítica banda Héroes del Silencio, que marcó una época con una generación de auténticos fieles. En Santa Ponça podremos escuchar

el último concierto de su gira mundial en 2007, con canciones como Sirena Varada, Maldito Duende, Entre dos tierras...

22 h Nit de focLos Dimonis de sa cova des Fossar han preparado un correfoc muy intenso. Con fuego, bestias, música y

diversión, que harán disfrutar a todos los participantes.Lugar: Paseo de la playa de Santa Ponça (calle Balneari)

Medidas de seguridad específicas para los participantes:Vestimenta recomendada: Ropa vieja (no inflamable, de algodón, con mangas), pantalones largos, sombrero o gorra, pañuelo de algodón al cuello y zapatos flexibles y cerrados (deportivas).• No lanzar agua.• No colocar los niños en las

primeras filas del correfoc.• No llevar ni utilizar

productos pirotécnicos particulares durante la Nit de Foc.

• Respetar las figuras de fuego, sus portadores y los músicos y no obstaculizar su paso.

• Respetar las indicaciones de la Organización, los servicios de orden público y de sanidad.

• En caso de sufrir quemaduras, diríjase inmediatamente a los puntos de asistencia sanitaria (Protección Civil y ambulancia).

• Los cristales de las gafas y las cámaras se pueden dañar con las chispas.

• El público que participa en la Nit de Foc es el responsable primero y único de los accidentes que puede haber en el caso de que no se cumplan las recomendaciones y las medidas indicadas.

,

Page 13: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

13

Page 14: Programa festes del rei en jaume 2014

14

Festes d

el rei En J

aume

23,30 h I Rock Fest Mallorca

23,30 h Vandalis, grupo de ópera rock. Descubre junto a ellos la extraña sensación que combina rock y ópera, y que forma así una contundente y melódica explosión de sonidos.00,30 h The Billy Young Band (AC/DC Tribute), el mejor tributo a una de las bandas más importantes del rock de todos los tiempos, acompañado de un auténtico y riguroso espectáculo que no defraudará a nadie que vaya a Santa Ponça y disfrute del show.Lugar: plaza de la Pinada de Santa PonçaHora de finalización: 01,30 h

Jueves 1112 h Mercado medieval Organizado por la empresa Mil Ideas Mil Eventos.Mercado con demostración de diversos oficios artesanales y escenas medievales en un recinto decorado y animado por espectáculos diversos: exhibiciones de lucha medieval, cuentacuentos, danza...Lugar: Paseo de la playa de Santa Ponça (calle Balneari)Horario: de 12 a 24 h Toda la información de las actividades y los horarios concretos se podrán consultar cada día en la carpa instalada en la plaza.

19 h Taller de espadas y escudos para niños y Zumbatón para niños y adultos.Organiza: Country ClubLugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça

19 h Taller de manualidades con Jordi CruzEl conocido presentador infantil Jordi Cruz realizará un gran taller de supermanualidades para los niños de Calvià. Todo el dinero recaudado irá íntegramente destinado a ASDICA (Asociación de Personas con Discapacidad de Calvià).Recomendado para niños a partir de 5 años Lugar: Polideportivo de GalatzóVenta de entradas: Departamento de Cultura, del 25 de agosto al 5 de septiembre, de 8 a 15 h y en ASDICA, del 1 al 5 de septiembre, de 16 a 20 h. Más información: tel. 971 139 181/ 686 300 999Precio: 3 €

20 h Actos conmemorativos del 785 aniversario del desembarco del rey En JaumeAsistirán las primeras autoridades municipales.El acto incluirá la lectura del pregón de fiestas a cargo de Agustín “El Casta”.Lugar: Cruz de Santa Ponça

22 h Noche de humor en la plaza con Xavier Deltell, Javier Coronas y Riki López como maestro de ceremonias.Xavier Deltell con el show “Deja vu, Deja va.”. El gran Xavier Deltell, conocidísimo colaborador y reportero loco en un sinfín de programas de radio y televisión, analizará con su peculiar sentido del humor las letras de las canciones que han marcado la historia de nuestras vidas. Javier Coronas y sus “Problemas coronarios”. Le conocemos de sus colaboraciones en diversos programas de radio, como conductor de “Ilustres Ignorantes”, la tertulia más irreverente de la televisión, y, últimamente, de copresentador de “Alaska y Coronas” en La 2 Tv. Hemos conseguido convencerle para que nos haga un monólogo. Veremos con qué nos sorprende...Riki López y su “Cantahumor”. El cantautor cómico Riki López será el presentador de la velada y el nexo-puente entre ambos espectáculos, en los que someterá a nuestro juicio algunas de las más hilarantes piezas de su nuevo repertorio.Lugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça

Hora de finalización: 23,30 h

Page 15: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

15

Page 16: Programa festes del rei en jaume 2014

16

Festes d

el rei En J

aume

Viernes 1212 h Mercado medievalPrograma infantil y familiar durante todo el díaLugar: Paseo de la playa de Santa PonçaHorario: de 12 a 24 h

18,30 h Entrega de estandartes y presentación de los reyes de las fiestasBaile dels EscamotsEntrega de estandartes: espectáculo teatral y musical en el que participarán representantes de todas las collas de las Fiestas del rei En Jaume 2014, la Banda Municipal de Música de Calvià y los Cavallers de Calvià.Un espectáculo dirigido por Bartomeu Ignasi Oliver i Vidal que servirá para presentar a los reyes de las Fiestas del rei En Jaume 2014.Lugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça

20 h Desfile moroItinerario: desde la plaza Pinada de Santa Ponça pasando por la Gran via Puig de Galatzó hasta la rotonda y vuelta a la plaza por el paseo de la playa (calle Balneari).

21,30 h Cena en los campamentos, pa i talecaCon el concurso de decoración de mesas y tiendas medievales en el pinar de

Santa Ponça.Lugar: pinada de Santa Ponça

22 h “40 HOT MIX”Es la fiesta para bailar al ritmo de los éxitos que se bailan en todo el mundo, pinchados como sólo DJ “hot” saben hacer. La playa de Santa Ponça se convertirá en una nave que surcará el espacio de la mejor música de los 40.Además, contaremos con DJ y artistas invitados como Dukes, Peter Pou, Lorena Ares, DHI, Tardes En El Café, Marta, Juan Real…Un fiesta como sólo Los 40 Principales te puede ofrecer.Lugar: plaza de la Pinada de Santa PonçaHora de finalización: 01,00 h

Sabado 139 h III Encuentro popular nordic walking Fiestas rey En JaumeOrganiza: ICE y Nordicwalking PalmaLugar: Concentración a las 8,30 h en la Playa de Santa Ponça

12 h Travesía a nado Bahía de Santa PonçaOrganiza: Club Natación CalviàInscripciones e información: jtascon@cncalvia (Javier Tascón 620 265 732)Lugar: concentración (a las 11 h) Playa de Santa Ponça

12 h Mercado medievalPrograma infantil y familiar durante todo el día.Lugar: Paseo de la playa de Santa Ponça (calle Balneari)Horario: de 12 a 24 h

16,30 h Concentración de naves cristianas en la bahía de Santa Ponça y de las tropas moras en la Cruz de Santa Ponça

17 h Desembarco de los cristianos y concentración de las tropas morasLugar: desembarco en la Cruz de Santa Ponça. Batalla en la Cruz y en el caló d’en Pellisser.

,

Page 17: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

17

Page 18: Programa festes del rei en jaume 2014

18

Festes d

el rei En J

aume

Desfile de moros y cristianosRecorrido: desde la avenida Rei Jaume I por la Gran via Puig de Galatzó.

Batalla finalAntes de la batalla final se hará el Baile dels EscamotsLugar: playa de Santa Ponça

22 h Fiesta La Nit del ReiDespués de una larga batalla se ha de celebrar la victoria. Ponte la corona y ven a bailar. Te espera una noche llena de sorpresas, de actuaciones y de música de DJ CHICO MALO. Prepárate para una cita muy “real”. Lugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça.Hora de finalización: 2,00 h

Domingo 1412 h Mercado medievalPrograma infantil y familiar durante todo el día

Lugar: Paseo de la playa de Santa Ponça (calle Balneari)Horario: de 12 a 24 h

18,30 h XV Encuentro de GegantsPlantada de Gegants en la plaza de la Pinada de Santa Ponça, pasacalles por la Gran via Puig de Galatzó y presentación y baile de Gegants en la plaza Pinada.

19 h Misa solemneLugar: iglesia de Santa Ponça

21,30 h Baile popular Música NostraLugar: plaza de la Pinada de Santa Ponça

22 h Fuegos artificialesLugar: playa de Santa Ponça

22,30 h continúa la ballada popular

Otras

actividadesDel 21 de agosto al 24 de octubreExposición: 20 anys de Festes del rei En Jaume785è Aniversari del DesembarcamentLugar: Sala de Exposiciones Ajuntament Calvià

Sábado 30 de agosto9 h I Torneo de Voley-Playa Festes del rei En JaumeOrganiza CV Son FerrerLugar: playa de Santa Ponça

Domingo 31 de agosto10 h XIX Vuelta a las islas Malgrat en piraguaOrganiza: ICE y Federación Balear de PiragüismoInscripción e información: Federación Balear de Piragüismo (971 702 019)Lugar: playa de Santa Ponça

10 h III Vuelta a las islas Malgrat con Stand paddleOrganiza: ICE y Club Mar BalearInscripción e información: Club Mar Balear (Laura 606 270 657)Lugar: playa de Santa Ponça

Sábado 6 de septiembre9 h Diada de Motocross Fiestas del rei En JaumeOrganiza: Motoclub CalviàLugar: Polígono Son Bugadelles

Del 11 al 14 de septiembreXXVIII Regata rei En Jaume 2014Organiza: ICE y Catavent S.L.Información: 971 670 310 (Palau d’Esports)

Page 19: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

19

Page 20: Programa festes del rei en jaume 2014

20

Festes d

el rei En J

aume

20

Page 21: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

2121

Page 22: Programa festes del rei en jaume 2014

22

Festes d

el rei En J

aume

Dilluns 819 h Ruta Les petjades del rei En JaumeActors i músics ens guiaran pels indrets calvianers relacionats amb el desembarcament del rei En Jaume.Dramatúrgia: Associació EmbruixartMúsica en directe: Associació Cultural Musical Pere Josep CañellasConcentració: Creu de Santa PonçaInformació i inscripcions: Departament de Cultura, tel. 971 139 181 (places limitades)

De 18 a 24 h Festival CreactionCreaction és un festival multidisciplinari per donar a conèixer les habilitats artístiques, culturals i esportives dels diferents

col·lectius joves del municipi de Calvià. Ho organitza: Es GeneradorLloc: plaça de la Pinada de Santa Ponça

Dimarts 9De 17 a 20 h Blot! Taller d’intervenció pública infantil mitjançant l’art i la creació contemporània.Projecte format per tres artistes de diverses disciplines visuals: Carles Gispert, Grip Face i Alona VinçLloc: plaça de la Pinada de Santa Ponça

19 h Ruta Les petjades del rei En JaumeActors i músics ens guiaran pels indrets calvianers relacionats amb el desembarcament del rei En Jaume.Dramatúrgia: Associació

EmbruixartMúsica en directe: Associació Cultural Musical Pere Josep CañellasConcentració: Creu de Santa PonçaInformació i inscripcions: Departament de Cultura, tel. 971 139 181 (places limitades)

21,30 h Concert La joia en el si de la marLa Banda Municipal de Música de Calvià, dirigida per Jordi Miralles, interpretarà aquesta obra creada especialment per a la Festa amb text de Bartomeu Ignasi Oliver i Vidal i musicada per Mario Errea.Narrador: Gaspar Servera Solista: Joana Oliver RubioL’obra ens narra els fets que s’esdevingueren durant la conquesta de Mallorca l’any 1229 i que protagonitzaren les tropes cristianes amb el rei Jaume I al capdavant.Lloc: plaça de la Pinada de Santa Ponça

FESTES REI EN JAUME 2014

Page 23: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

23

Page 24: Programa festes del rei en jaume 2014

24

Festes d

el rei En J

aume

Page 25: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

25

23 h Concert Gin Tonics BandAquest grup de versions farà un recorregut pels millors temes de “la movida” i d’altres cançons. Un directe ple de força i qualitat musical per completar una nit de musica en directe amb la platja de santa Ponça de teló de fons.Lloc: plaça Pinada de Santa Ponça Hora de finalització: 00,30 h

Dimecres 10De 17 a 20 h Blot! Taller d’intervenció pública infantil mitjançant l’art i la creació contemporània.Projecte format per tres artistes de diverses disciplines visuals Carles Gispert, Grip Face i Alona VinçLloc: plaça de la Pinada de Santa Ponça

De 17 a 20 h “Vivir soñando”, de Paquita FerragutCarpa temàtica sobre la vida de Paquita Ferragut, escriptora i ballarina amb paràlisi cerebral infantil. S’hi podran veure vídeos, informació artística i pedagògica, i conferències a càrrec de l´especialista en teatreteràpia Jeroni Obrador, així com de la ballarina i fisioterapeuta Mar Florit. També hi haurà una

peça de microdansa amb la qual Paquita mostrarà la seva progressió de moviment, que li ha permès millorar la mobilitat i que no deixa indiferent l´espectador Activitat a càrrec de: Tshock, Productora d´arts escèniques i terapèutiques.Escenografia: Tomeu EstelrichVestuari: Tolo Crespí

20,30 h I Rock Fest MallorcaHéroes Tribut Band és un grup de músics que s’uneixen per crear un tribut a la mítica banda Héroes del Silencio, que va marcar una època amb una generació d’autèntics fidels. A Santa Ponça podrem sentir el darrer concert de la seva gira mundial el 2007, amb cançons com Sirena Varada, Maldito Duende, Entre dos tierras...

22 h Nit de focEls dimonis de sa Cova des Fossar han preparat un correfoc molt intens. Amb foc, bèsties, música i diversió, que faran gaudir tots els participants.Lloc: passeig de la platja de Santa Ponça (carrer Balneari)

Mesures de seguretat específiques per als participants:Vestimenta recomanada: Roba vella (no inflamable, de cotó, amb mànigues), pantalons llargs, capell o gorra, mocador de cotó al coll i sabates flexibles i tapades (esportives).• No llanceu aigua• No situeu els nins a les

primeres fileres del correfoc.• No porteu ni utilitzeu

productes pirotècnics particulars durant la Nit de Foc.

• Respectau les figures de foc, els seus portadors i els músics i no els obstaculitzeu el pas.

• Obeïu les indicacions de l’Organització, dels serveis d’ordre públic i de sanitat.

• En cas de patir cremades, dirigiu-vos immediatament als punts d’assistència sanitària (Protecció Civil i ambulància).

• Els vidres de les ulleres i les càmeres es poden fer malbé amb les espurnes.

• El públic que participa a la Nit de Foc és el responsable primer i únic dels accidents que pot haver-hi en el cas que no es compleixin les recomanacions i les mesures indicades.

Page 26: Programa festes del rei en jaume 2014

26

Festes d

el rei En J

aume

23,30 h I Rock Fest Mallorca

23,30 h Vandalis, grup d’òpera rock. Descobreix amb ells l’estranya sensació que combina rock i òpera, i que forma una contundent i melòdica explosió de sons. 00,30 h The Billy Young Band (AC/DC Tribute), el millor tribut a una de les bandes més importants del rock de tots els temps, acompanyat d’un autèntic i rigorós espectacle que no defraudarà ningú que vengui a Santa Ponça i gaudeixi el show. Lloc: plaça de la Pinada de Santa PonçaHora de finalització: 1,30 h

Dijous 1112 h Mercat medieval Organitzat per l’empresa Mil Ideas Mil EventosMercat amb demostració de diversos oficis artesanals i escenes medievals en un recinte decorat i animat per espectacles diversos, exhibicions de lluita medieval, contacontes, dansa...Lloc: passeig de la platja de Santa Ponça (carrer Balneari)Horari: de 12 a 24 hTota la informació de les activitats i els horaris concrets es podran consultar cada dia a la carpa instal·lada a la plaça.

19 h Taller d’espases i escuts per a infants i Zumbató per a nins i adults.Organtiza: Country Club.Lloc: plaça de la Pinada de Santa Ponça

19 h Taller de manualitats amb Jordi CruzEl conegut presentador infantil Jordi Cruz realitzarà un gran taller de supermanualitats per als infants de Calvià. Tots els diners recaptats aniran íntegrament destinats a ASDICA (Associació de Persones amb Discapacitat de Calvià). Recomanat per a nens a partir de 5 anysLloc: Poliesportiu de GalatzóVenda d’entrades: Departament de Cultura, del 25 d’agost al 5 de setembre, de 8 a 15 h i a l’ASDICA, de l’1 al 5 de setembre, de 16 a 20 h. Més informació: tel. 971 139 181/ 686 300 999Preu: 3 €

20 h Actes commemoratius del 785è aniversari del desembarcament del rei En JaumeHi assistiran les primeres autoritats municipals.L’acte inclourà la lectura del pregó de festes a càrrec d’Agustín “El Casta”.Lloc: Creu de Santa Ponça

22 h Nit d’humor a la plaça amb Xavier Deltell, Javier Coronas i Riki López com a mestre de cerimònia.Xavier Deltell amb el show “Deja vu, Deja va.”. El gran Xavier Deltell, conegudíssim col·laborador i reporter boig en una mala fí de programes de ràdio i televisió, analitzarà amb el seu peculiar sentit de l’humor les lletres de les cançons que han marcat la història de les nostres vides. Javier Coronas i els seus “Problemas coronarios”. El coneixem per les seves col·laboracions en diversos programes de ràdio, com a conductor de “Ilustres Ignorantes”, la tertúlia més irreverent de la televisió, i també com a copresentador d’”Alaska y Coronas” a la 2 TV. Hem aconseguit convèncer-lo perquè ens faci un monòleg. Veurem com ens sorprèn. Riki López i el seu “Cantahumor”. El cantautor còmic Riki López serà el presentador de la vetlada i el nexe-pont entre ambdós espectacles, on sotmetrà al nostre judici algunes de les més hilarants peces del nou repertori.Lloc: plaça Pinada de Santa PonçaHora de finalització: 23,30 h

Page 27: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

27

Page 28: Programa festes del rei en jaume 2014

28

Festes d

el rei En J

aume

Divendres 1212 h Mercat medievalPrograma infantil i familiar durant tot el dia.Lloc: passeig de la platja de Santa PonçaHorari: de 12 a 24 h

18,30 h Lliurament d’estendards i presentació dels reis de les festesBall dels EscamotsLliurament d’estendards: espectacle teatral i musical en el qual participaran representants de totes les colles de les Festes del rei En Jaume 2014, la Banda Municipal de Música de Calvià i els Cavallers de Calvià.Un espectacle dirigit per Bartomeu Ignasi Oliver i Vidal que servirà per presentar els reis de les Festes del Rei En Jaume 2014.Lloc: plaça Pinada de Santa Ponça

20 h Desfilada moraItinerari: des de la plaça Pinada de Santa Ponça passant per la Gran via Puig de Galatzó fins a la rotonda i tornada a la plaça pel passeig de la platja (carrer Balneari).

21,30 h Sopar als campaments. Pa i talecaAmb el concurs de decoració de taules i tendes medievals a la pinada de Santa Ponça.Lloc: Pinada de Santa Ponça

22 h “40 HOT MIX”És la festa per ballar a ritme dels èxits de tot el món, punxats com solament els nostres DJ “hot” saben fer. La platja de Santa Ponça es convertirà en una nau que solcarà l’espai de la millor música dels 40.També comptarem amb DJ i artistes convidats amb Dukes, Peter Pou, Lorena Ares, DHI, Tardes En El Café, Marta, Juan Real…Una festa com solament Los 40 Principales poden oferirLloc: plaça Pinada de Santa PonçaHora de finalització: 1,00 h

Dissabte 139 h III Trobada popular nordic walking Festes rei En JaumeOrganitza: ICE i Nordicwalking PalmaLloc: Concentració, a les 8,30 h a la Platja de Santa Ponça

12 h Travessia de natació Badia de Santa PonçaOrganitza: Club Natació CalviàInscripcions i informació:

jtascon@cncalvia (Javier Tascón 620 265 732)Lloc: concentració (a les 11 h) Platja de Santa Ponça

12 h Mercat medievalPrograma infantil i familiar durant tot el dia.Lloc: passeig de la platja de Santa Ponça (carrer Balneari)Horari: de 12 a 24 h

16,30 h Concentració de les naus cristianes a la badia de Santa Ponça i de les tropes mores a la Creu de Santa Ponça

17 h Desembarcament dels cristians i concentració de les tropes moresLloc: Desembarcament a la Creu de Santa Ponça. Batalla a la Creu i al caló d’en Pellisser.

Desfilada de moros i cristiansRecorregut: des de l’avinguda Rei Jaume I per la Gran via Puig de Galatzó.

Page 29: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

29

Page 30: Programa festes del rei en jaume 2014

30

Festes d

el rei En J

aume

Batalla finalAbans de la batalla final es farà el Ball dels EscamotsLloc: platja de Santa Ponça

22 h Festa La nit del reiDesprés d’una llarga batalla s’ha de celebrar la victòria. Posa’t la corona i vine a ballar. T’espera una nit plena de sorpreses, d’actuacions i de música de DJ CHICO MALO. Prepara’t per una cita molt “reial”.Lloc: plaça Pinada de Santa PonçaHora de finalització: 2,00 h

Diumenge 1412 h Mercat medievalPrograma infantil i familiar durant tot el dia.Lloc: passeig de la platja de Santa Ponça (carrer Balneari)Horari: de 12 a 24 h

18,30 h XV Trobada de GegantsPlantada de Gegants a la plaça de la Pinada de Santa Ponça, cercaviles per la

Gran via Puig de Galatzó i presentació i ball de Gegants a la plaça Pinada.

19 h Missa solemneLloc: església de Santa Ponça

21,30 h Ballada popular Música nostraLloc: plaça Pinada de Santa Ponça

22 h Focs artificialsLloc: platja de Santa Ponça

22,30 h continua la ballada popularHora de finalització: 23,30 h

Altres

activitatsDel 21 d’agost al 24 d’octubreExposició: 20 anys de Festes del rei En Jaume.785è Aniversari del Desembarcament Lloc: Sala d’Exposicions Ajuntament de Calvià

Dissabte 30 d’agost9 h I Torneig de Volei-Platja Festes del rei En JaumeOrganitza CV Son FerrerLloc: platja de Santa Ponça

Diumenge 31 d’agost10 h XIX Volta Illes Malgrat en piraguaOrganitza: ICE i Federació Balear de PiragüismeInscripció i informació: Federació Balear de Piragüisme (971 702 019)Lloc: platja de Santa Ponça

10 h III Volta Illes Malgrat amb Stand PaddleOrganitza: ICE i Club Mar BalearInscripció i informació: Club Mar Balear (Laura 606 270 657)Lloc: platja de Santa Ponça

Dissabte 6 de setembre9 h Diada de Motocross Festes rei En JaumeOrganitza: Motoclub CalviàLloc: Polígon Son Bugadelles (pendent especificar per part de l’Organització)

De l’11 al 14 de setembreXXVIII Regata rei En Jaume 2014Organitza: ICE i Catavent S.LInformació: 971 670 310 (Palau d’Esports)

Page 31: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

31

Page 32: Programa festes del rei en jaume 2014

32

Festes d

el rei En J

aume

Page 33: Programa festes del rei en jaume 2014

Festes del rei E

n J

aume

33

Page 34: Programa festes del rei en jaume 2014
Page 35: Programa festes del rei en jaume 2014
Page 36: Programa festes del rei en jaume 2014