programa 21 11-2016

6

Click here to load reader

Upload: smlallosaderanes

Post on 15-Apr-2017

160 views

Category:

Education


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Programa 21 11-2016

Dissabte 26 de noviembre de 2016

A les 19:00 h AUDITORI

MUNICIPAL

Page 2: Programa 21 11-2016

Pro

gra

ma

1a Part El Olmo (Pasdoble)

Francisco José Martínez Gallego Dirigit per Rafa Garcia Vidal

Peña Vinaza (Pasdoble)

Mariano Puig

Aurora (Estampa Musical)

José Manuel Izquierdo

Diego de Acevedo (Suite)

Miguel Asins Arbó 1. Introducción y Marcha

Introducción y marcha

Intermedio

Seguidillas

Nocturno

Bolero

Bailén

Page 3: Programa 21 11-2016

2a Part

Carmesina (Pasdoble) ManuelMoralesMartínez

El Olimpo de los Dioses (Suite)

OscarNavarro “Hermes” – Dios Mensajero de las Fronteres “Artemisa” – Diosa de la Naturaleza y Animales Salvajes

“Aresy Atenea” – Dioses de la Guerra “Zeusy Hera” – Rey y Reina de los Dioses

Pro

gra

ma

Peña Vinaza (pasdoble) Mariano Puig Yago fou un músic, compositor i director. En la seua faceta de compositor va destacar en els pasdobles, dels quals va escriure més de 50, com “Peña Vinaza”, “Levante”, “Arturo Box”, “Foios”, “Ateneo Musical”, etc.

No

tes a

l Pro

gra

ma

Aurora (Estampa Musical) Josep Manuel Izquierdo Romeu fou un músic, compositor i pro-fessor del Conservatori de València. Compongué sarsueles, música religiosa, música de cambra, banda... de les quals podem destacar obres com La Dansa Oriental, Dia de Pasqua en Cata-rroja, i Aurora la qual va ser obra d'interpretació obligatòria del 31è. Certamen Provincial de Bandes de Música de València del 2007.

Page 4: Programa 21 11-2016

No

tes

al

Pro

gra

ma

Diego de Acevedo (Suite) Suite simfònica sobre la banda sonora de la sèrie de RTVE “Diego de Acevedo”, sèrie dramàtica emesa en 1966, que feia un recorregut per la història d’Espanya del primer terç del segle XIX, entre els regnats de Carles IV i Ferran VII. El protagonista, que donà nom a la sèrie, és un personatge fictici, membre de la Guàrdia Reial. A través d’ell es narren els esdeveniments histò-rics des de final del regnat de Carles IV fins a la Guerra del Francés o de la Independència. En els diferents capítols apareixien fets com el Motín de Aran-juez, les intrigues dels partidaris de Ferran VII, el 2 de maig de 1808, la traïció de Baiona o la batalla de Bailén (primera batalla que van perdre els exèrcits napoleònics a Europa), amb perso-natges històrics com el rei Carles i la reina Maria Lluïsa, el seu favorit Godoy, el príncep d’Astúries i futur rei Ferran VII, els herois Daoiz i Velarde, Manuela Malasaña, Simón Bolivar, José de San Martín, la Duquesa de Alba i Goya. Els més majors de segur recordaran a actors com Francisco Valladares (Diego de Aceve-do), Carlos Larrañaga (Simón Bolivar), Sancho Gracia, Luis Pren-des (Carlos IV), Emilio Gutiérrez Caba (Fernando VII), Carlos Lemos, Fernando Guillén, Elisa Ramírez, José Blanco, José Sa-cristán, Manuel Alexandre i Gemma Cuervo entre d’altres.

Carmesina (pasdoble) El pasdoble simfònic "Carmesina" va ser compost per enca-rrec de la Societat Musical "L'Artística" de Chiva per a la seua participació en la 35 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d 'Altea. Inspirat en Carmesina, perso-natge de la coneguda novel·la cavalleresca de J. Martorell, pretén evocar d'alguna manera la batalla del Tirant lo Blanc per lliurar Constantinoble del assetjament dels turcs, i l'amor del valent cavaller cap a la jove Carmesina.

Page 5: Programa 21 11-2016

El Olimpo de los Dioses ( Suite) "El Olimpo de los Dioses" és una “suite” dividida en deu movi-ments, on en cada un d'ells queden representats musicalment un o diversos dels dotze déus de l'Olimp. La Suite comença amb un gran tro, que representa la força i energia del gran Déu ZEUS, pare dels déus. Aquest tro serà el fil conductor de l'obra, el qual s'escoltarà cada vegada que "Zeus" done pas a conéixer a cadas-cun dels seus fills.

1. “Hermes” – Dios Mensajero de las Fronteres Una música viva que representa un déu àgil, enèrgic i astut. Ca paç de recórrer la faç de la terra travessant les fronteres i sub-mergint-se entre els viatgers, els pastors, els oradors, comer-ciants, lladres i altres mortals. 2. “Artemisa” – Diosa de la Naturaleza y Animales Sal-vajes Aquest número, escrit en forma de dansa, descriu a la Deessa Artemisa en un entorn viu i frondós, on els ocells i la vegetació cobreixen la terra fins a l'horitzó i on la resta d'animals pasturen i corren coberts per un mantell de llum i color. La deessa Arte-misa dansa, corre i s'endinsa, amb el seu arc i fletxa, en aquest bell entorn de llum i vida, donant caça a grans animals salvatges.

3. “Ares y Atenea” – Dioses de la Guerra Ares i Atenea avancen junts en una quadriga tirada per quatre sementals immortals amb brides d'or que respiraven foc. Co-berts amb els seus cascos, escuts i llances, avancen des de la llun-yania cap a la guerra i la destrucció, on acaben envoltats d'una orgia de sang i foc.

4. “Zeus y Hera” – Rey y Reina de los Dioses Finalment, Zeus i Hera fan la seua aparició en aquest últim movi-ment amb "La gran Marxa de Zeus i Hera". Tots dos desfilen junts en un tron amb pesades rodes de pedra. Venerats per la resta de Déus, entren a l'Olimp on finalment són rebuts amb timbals i trompetes anunciant l'arribada dels Pares i Reis de l'O-limp.

No

tes a

l Pro

gra

ma

Page 6: Programa 21 11-2016

Dissabte 26 de

noviembre de 2016

A les 19:00 h

AUDITORI

MUNICIPAL