la veu de l'arpa n14 2013

8
LA VEU DEL CAMP DE L’ARPA INFORMATIU DE L’ASSOCIACIó DE VEïNS I COMERCIANTS DEL CAMP DE L’ARPA 2º TRIMESTRE 2013 - Núm. 14 CONTINGUTS: Pag. 1. Portada Pag. 2. Informació Assegurançes Pag. 3. Dia de la Dona Pag. 4. Dones i Homes que donen nóm als nostres carrers Pag. 5. Residència i Centre de Dia Pag. 6. Biblioteca Pag. 7. Exposició Dones Pag. 8. Cursos espai Alchemika

Upload: aavv-camp-de-larpa

Post on 10-Mar-2016

214 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

Butlletí periòdic de l'Assoc Veins i Comerciants del Camp de l'Arpa

TRANSCRIPT

Page 1: La Veu de l'Arpa n14 2013

la veu del camp de l’arpa

informatiu de l’associació de veïnsi comerciants del camp de l’arpa

2º trimestre 2013 - núm. 14

continGuts:

pag. 1. portada

pag. 2. informació assegurançes

pag. 3. dia de la dona

pag. 4. dones i Homes que donen

nóm als nostres carrers

pag. 5. residència i centre de dia

pag. 6. Biblioteca

pag. 7. exposició dones

pag. 8. cursos espai alchemika

Page 2: La Veu de l'Arpa n14 2013

- 2 -

¡¡¡CREIXEM GRÀCIES A LA VOSTRA CONFIANÇA!!!

Benvolgut veí.

Seguint la tendència de la Companyia, la nostra Agència Generali Assegurançes es consolida i expandeix.

C/ Mallorca, 628-638, Local 17 08026 Barcelona

Ag.: David Mulas Puente Nº Reg.: C007202633958K T.: 935 330 889 Fax: 935 330 869 Mobil: 699 417 176 E-mail: [email protected] [email protected]

L’oficina està pràcticament a la cantonada amb Avinguda Meridiana, a peu de carrer davant la plaça interior entre Carrer Mallorca i Carrer València (a l’alçada del nº 641-647), es pot accedir des de qualsevol dels porxos d’accés.

Tot i ser recent la nostra abertura en el barri, la confiança i fidelització dels nostres clients, ens permet seguir demostrant que es pot contractar qualsevol assegurança amb les millors condicions estalviant Diners.

ASSEGURANÇA DE LA LLAR

Continent 70.000.-€ Contingut 24.000.-€ Restauració Estètica 1.500.-€ Robatori / Atracament 500.-€ Tot Risc Accidental Si Responsabilitat Civil 300.000.-€

Prima Total Anual 160.-€

VIVENDA PRINCIPAL - 75 m2

PROTECCIO FAMILIAR Assegurança de Decessos Matrimoni de 45 i 40 anys, amb 2 fills de 10 i 8 anys. Capital Assegurat 4.700.-€ Prima Mensual 10,11.-€

Com Associat de la Associació de Veïns i Comerciants Camp de l’Arpa Els Podem assessorar gratuïtament en qualsevol Assegurança i li estalviem com a mínim un 10%

creiXem GrÀcies a la vostra confianÇa!!! Benvolgut veí. Seguint la tendència de la companyia, la nostra agència Generali assegurançes es consolida i expandeix.

Page 3: La Veu de l'Arpa n14 2013

dia internacional de la dona

el 8 de març es celebra arreu del mon el dia Internacional de la dona. amb aquesta data

es pretén fer visible el constant greuge i discriminacions que encara, després de segles,

continuen sofrint les dones d’arreu vers els homes, en diferents aspectes.

l’associació de veïns i comerciants del camp de l’arpa es va afegir a aquestes reivindica-

cions i, com tantes d’altres entitats, grups i associacions del districte, vàrem voler fer visi-

bles els problemes que viuen les dones, amb un acte informatiu.

en concret, el 13 de març, organitzat des de la vocalia d’Igualtat d’Oportunitats de l’enti-

tat, es va fer extensiu un convit a la psicòloga angela martín. l’acte en format conferen-

cia, fou presentat per la companya leonor rodríguez.

al llarg de la xerrada es van descriure i detallar els problemes i reptes de les societats ac-

tuals i com fer possible la igualtat efectiva entre dones i homes.

a més d’aquesta activitat, les persones que al llarg de març s’acostaren a la seu de l’en-

titat, a l’espai alchemika, varen poder participar d’una activitat educativa i lúdica, amb

col·laboració amb el cIrd i participar al Joc de les Igualies, un joc de taula en format de

preguntes per descobrir quan en sabem d’igualtat d’oportunitats.

- 3 -

Page 4: La Veu de l'Arpa n14 2013

dones i Homes que donen nom als nostres carrerscarrer de rogent.elies rogent i amat (Barcelona 1821-1897) fou un professor, teòric, historiador restaurador i arquitecte que va desenvolupar la seva activitat principal a Barcelona però també va treballar a vic on va ser-ne l’arquitecte municipal. l’obra de rogent és possible també trobar-la a altres poblacions de catalunya com mataró, Sant cugat del vallès o ripoll. rogent fou el director facultatiu de l’exposició universal celebrada a la nostra ciutat al 1888, així com l’arquitecte del mític edifici de la universitat de Barcelona sent així mateix professor d’arquitectes com lluís domènech i montaner i el mateix antoni Gaudí.

va començar els seus estudis d’arquitectura al 1840 a l’escola de llotja de Barcelona on va estar fins 1845 any que va marxar a l’escuela especial de arquitectura de madrid, entitat lligada a real academia de Bellas artes de San Fernando on va obtenir el títol d’arquitecte l’any 1851.

va ser rogent també un viatger incansable: recorre les comarques de catalunya i viatja per andalusia, castella, madrid, mallorca i valència anotant tot allò que veu. També viatjarà a parís al 1855 (on tornarà al 1869) per tal de visitar l’exposició universal d’aquell any, passant també en aquells anys per estrasburg, Stuttgart, munic, Nuremberg, dresden, Berlín, postdam, viena i les ciutats del nord d’Itàlia de Florència, pisa, Trieste i venècia. la ciutat més important pel què fa a la influència que en rep rogent és munic, on descobreix l’anomenat rundbogenstil, (estil d’arc de punt rodó com el que podem veure a la Biblioteca estatal de Baviera) una combinació de l’arquitectura del primer renaixement italià i l’arquitectura medieval, que el marcarà definitivament i que utilitzarà clarament a l’edifici històric de la universitat de Barcelona.

des de 1871 fins al 1889, va ser professor de l’escola provincial d’arquitectura de Barcelona. l’arquitectura de rogent es pot definir com una arquitectura senzilla, racional, rigorosa, amb un ús de l’ornamentació molt restringit, utilitzada només en llocs molt puntuals i sempre de manera molt esquemàtica. els elements utilitzats per rogent a nivell d’ornamentació són els arcs de mig punt, les arquivoltes recolzades sobre mènsules, les cornises i les motllures. les façanes llises i contínues composades de manera simètrica i esquemàtica són protagonitzades sempre per el buit, acompanyat, si s’escau, per les obertures sempre uniformes i molt sovint utilitzant les finestres biforades. per a rogent, l’arquitectura ha de ser expressiva: ha de parlar-nos dels usos del edifici i del que simbolitza. les línies rectes, gairebé sempre marcades per la horitzontalitat (que simbolitza l’esplendor, grandiositat i solemnitat), representen la unitat, la immaterialitat i l’eternitat de la mateixa manera que per a rogent, la línia corba respon a la bellesa.

a Barcelona l’obra de rogent és molt diversa i a més a més de l’edifici històric de la universitat (1863-1889), hem de destacar la restauració al 1865 de la catedral de Santa maria del mar ( restauració de l’altar, finestres altes del cos central, el cancell i el rellotge), el museu de cera (1882), el pantà de la vallvidrera a collserola,(considerat com una obra mestra de l’enginyeria hidràulica del s. XIX) la casa manuel de compte, casa evarist arnús, casa Joan almirall, casa Felip Bertran d’amat, casa miquel alba....a mataró trobem la presó, que és el primer edifici carcerari construït segons el concepte panòptic ( tota la part interior es pot veure des d’un sol punt), ideat pel filòsof anglès Jeremy Bentham al segle XvIII. la restauració del monestir de Santa maria de ripoll (1862-1892) i la restauració del claustre del monestir de Sant cugat del vallès (1880) també són dues referències arquitectòniques dignes de ressenya en l’obra de rogent.

- 4 -

Page 5: La Veu de l'Arpa n14 2013

- 5 -

residencia i centre de dia alchemika

amb la última reunió mantinguda amb l’alcalde de Barcelona, Sr. Trias, ens va assegurá que la residencia estaría acabada per la par que li correspon a l’ajuntament, duran el primer semestre del any 2014.com associació de veïns i comerciants del camp de l’arpa, no dubtem que aixo es compleixi, pero lo important es que faltará “TOT el eQuIpameNT INTerN” la cual cosa es competencia de la Generalitat, senyos politics no confonguem mes al veïns i diguem que la residencia i centra de día no estará en funcionament fins l’any 2015, si tot va bé i no surten complicacions.

carrer freser nº 176 amb nació.

el Sr. regidor eduard Freixedes ens va informa que l’edifici ja esta declarat amb ruines, per tant el propietari el te que enderrocar, de lo contrari l’ajuntament ho fara de manera subsidiaria.esperem que no surtin mes problemas i es pugui du a terma el enderrocament duran aquest estiu.

assesorament sobre tot tipus d’assegurança

els dijous de 18h. a 19h. per part del Sr. david mulas puente en el nostre centre d’alchemika.

el petit comerÇ surt al carrer

Fira de la pagesiai atraccions infantils.dias 31 de maig i 1 de junyals carrers de Industria i Guinardo

Page 6: La Veu de l'Arpa n14 2013

- 6 -

Ja funciona la BiBlioteca del camp de l’arpadarrere dels murs de maó de la vella fàbrica de plastic alcHemIKa, descobrim la nova biblioteca anomenada camp de l`arpa-caTerINa alBerT.a través dels grans finestrals, podem veure joves concentrats en la lectura d’algun llibre, possi-blement de text, o els que prefereixen tenir la vista fixa en la pantalla del portàtil. També apre-ciem persones de diverses edats que consulten llibres o llegeixen els diaris del dia. els més petits, acompanyats pels pares, gaudeixen de les zones reservades per a ells.Quan traspassem la porta, ens trobem amb unes modernes instal·lacions d’un gust exquisit amb parets blanques que ens recorden imatges futuristes.els tres nivell, que estan connectats per diverses escales i ascensors, fan del local un lloc espaiós, on trobem taules per a l’estudi, racons amb butaques còmodes on descansar, ordinadors, diver-ses sales i prestatgeries.l’espai alchemika on s’ubica aquesta biblioteca el completen una escola bressol i les seus de l’esbart Sant martí i l’associació de veïns i comerciants del camp de l’arpa.Hi ha un edifici de diversos pisos, les obres del qual estan paralitzades. està previst que en el futur, si no canvien les coses, la gent gran pugui gaudir d’un centre de dia i d’una residència de gent gran.per al barri i, sobretot per a la part nord, totes aquestes instal·lacions han representat un canvi substancial en el moviment de transeünts i tots tenim l’esperança que animarà aquesta zona, oblida per alguns i que queda en terra de ningú entre els eixos maragall i clot.No seria just oblidar l’anterior alcalde, Jordi Hereu, que va ser l’impulsor d’espais com aquest a tot Barcelona.als pocs dies de la inauguració de la biblioteca, hem rebut peticions dels nostres veïns perquè traslladem a l’actual govern municipal la petició que s’omplin els horaris de la biblioteca, de ma-nera que estiguin més d’acord amb les necessitats dels estudiants i dels treballadors.així ho fem i tan sol esperem que por culpa de la crisi, no es retalli en cultura.

Page 7: La Veu de l'Arpa n14 2013

- 7 -

eXposicions cird[13]25 al principi va ser la paraula

la resolución [13]25 sobre mujeres, paz y Seguridad del consejo de Seguridad de las Naciones unidas insta a los estados miembros a asegurar una más alta representación de las mujeres en los procesos de toma de decisiones y resolución de conflictos. en palabras de dani lagarto Fernández, autor de la exposición: “Nos acercamos a trece muje-res que trabajan por la paz en Israel y palestina y a través de encontrarnos con sus miradas, sus anhelos y sus trayectorias vitales podemos marcar un nuevo mapa emocional de la religión y del conflicto que la desangra y podemos conocer algunas de les responsables de que la esperanza no haya abandonado por completo el Oriente próximo”.

violencia machista a la pareja: ¿desmontamos mitos?es bien sabido que nuestro pensamiento está construido a base de mitos o creencias que nos ayudan a explicar el mundo y a dar sentido a las cosas que nos rodean. este pensamiento y la forma que tenemos de sentir/oír y expresarnos están influidos por nuestro entorno. esta exposición propone la revisión de algunos mitos asociados al amor romántico y a la vio-lencia machista y, al mismo tiempo, ofrece ideas para transformarlos y avanzar, así, hacia unas relaciones libres de esta violencia. en este sentido, propone un recorrido por mitos y frases he-chas sobre el amor y las relaciones de pareja, que son acompañadas por testimonios de maltrato, canciones y fragmento de textos que dan claves para tener relaciones afectivas libres y comple-tas. También contiene información sobre recursos para mujeres que están sufriendo o que han sufrido maltrato a la pareja o a relaciones análogas. muévete con las Igualias.

Page 8: La Veu de l'Arpa n14 2013

- 8 -

espais alcHemiKacursos 2º trimestre

creativitat i eXpressió informÀtica i tecnoloGia

- escriptura autobiogràfica - Iniciació a l’ordinador

- escriptura narrativa ( I ) - el teu mon en un bloc

- Històries de vida : espai de memòria

- Teatre per joves

- Teatre per persones adultes

- Tallers de cerámica

- Tallers de dibuix

- artesania del paper

- Iniciació a la fotografia

orientació acadÈmica i laBoral

- reforç escolar

misHmasH

- Talk & play

- let’s talk about…

- Oh la la

- Oh la la petit

- artcraft & creative cook

- mammy & me

- aprendre idiomes amb art

salut i Benestar

- cuidem el nostre cos

- Treballem la memoria

- Integrem el cos, la ment i les emocions

- millorem la comunicació amb els fills/es

- Taixi / Txi.cung

para salir de la crisis

- cambiar el estado de ánimo

- eres tu marca :

dirigido a :

- estudiantes

- Busqueda empleo

- profesionales en activo

- deportistas

- artistas