infojove abril 2009

8
abril ‘09 abril ‘09 n 68 è V úmero poca El passat 14 de març vam celebrar la nostra XI Assemblea Ordinària, tal i com ja veníem anunciant en els mesos anteriors. L'Assemblea va seguir el transcurs habitual, però abans no l'oblidem, fora bo recordar alguns temes interessants, així com alguns fets que se'n deriven de la mateixa. L'entrada de 7 nous casals a la federació probablement va ser l'aspecte que més volem posar sobre la taula. Kan'piki'pugui, Demasiats, La Mola, La Forja, Queixal d'en Xoves i Queix van ser les entitats que, amb un vot a favor per unanimitat van iniciar la seva etapa federativa el passat 14. Benvingudes totes aquelles persones que ara ja sou part de la moguda de la federació. Però els canvis no es van donar en exclusiva en aquest fet; també va ser important l'entrada de noves persones al Secretariat, com el Gonzalo Candanedo, l'Helena Giner i l'Aleix Prats; tots tres coneixedors del projecte des de prop, especialment per la seva trajectòria dins un o altre casal. Benvingudes també vosaltres per sumar-vos al carro. Però no podríem resumir l'acte si no parléssim del que ara ja és ex-president de l'ACJ: el Xavi. Donat que el Xavi ja feia 5 anys que havia entrat a la federació com a membre del secretariat (tot i que ja en porta més de 10 vinculat al mundillo) i donat que la seva tasca va ser un totxo més en la construcció del projecte general, no volíem acabar aquesta portada sense dedicar-li un “fins aviat”. XI ASSEMBLEA DE CASALS DE JOVES El cert és que feia temps que no teníem una assemblea amb tantes novetats i el cert és també que això ens ha de donar l'energia necessària per seguir en aquesta línia. Però també vam tenir alguna situació curiosa: el Secretariat va presentar dues resolucions que no van ser aprovades, donat que els casals van considerar-les prou importants com perquè fossis més debatudes entre els membres de cada una de les associacions. La mesa, doncs, va concloure en aplaçar el debat a una assemblea extraordinària, a fi de poder discutir els continguts de les resolucions en el sí dels casals, així com poder assumir, o no, el contingut de les mateixes com a propi de manera formal. (Resolució per participar activament contra les conseqüències de la crisi del capitalisme i resolució sobre gènere: Per una igualtat real, superem l'heteropatriarcat capitalista) 22 d'abril 09: Reunió de Responsables V Assemblea Extraordinària Per tant, establim el com a data per dur a terme la Reunió de Responsables habitual i aprofitar-la per fer l'Assemblea Extraordinària en la qual comentarem el contingut de les resolucions. En breu rebreu la convocatòria de la mateixa, però ja podeu anar reservant la data. 22 d’abril

Upload: infojove-casal-de-joves-de-catalunya

Post on 17-Mar-2016

231 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

Infojove abril 2009

TRANSCRIPT

Page 1: Infojove abril 2009

abril ‘09abril ‘09n 68 è Vúmero poca

El passat 14 de març vam celebrar la nostra XI AssembleaOrdinària, tal i com ja veníem anunciant en els mesosanteriors.

L'Assemblea va seguir el transcurs habitual, però abans nol'oblidem, fora bo recordar alguns temes interessants, aixícom alguns fets que se'n deriven de la mateixa.

L'entrada de 7 nous casals a la federació probablement vaser l'aspecte que més volem posar sobre la taula.Kan'piki'pugui, Demasiats, La Mola, La Forja, Queixal d'enXoves i Queix van ser les entitats que, amb un vot a favor perunanimitat van iniciar la seva etapa federativa el passat 14.Benvingudes totes aquelles persones que ara ja sou part dela moguda de la federació.

Però els canvis no es van donar en exclusiva en aquest fet;també va ser important l'entrada de noves persones alSecretariat, com el Gonzalo Candanedo, l'Helena Giner il'Aleix Prats; tots tres coneixedors del projecte des de prop,especialment per la seva trajectòria dins un o altre casal.Benvingudes també vosaltres per sumar-vos al carro.

Però no podríem resumir l'acte si no parléssim del que ara jaés ex-president de l'ACJ: el Xavi. Donat que el Xavi ja feia 5anys que havia entrat a la federació com a membre delsecretariat (tot i que ja en porta més de 10 vinculat almundillo) i donat que la seva tasca va ser un totxo més en laconstrucció del projecte general, no volíem acabar aquestaportada sense dedicar-li un “fins aviat”.

XI ASSEMBLEA DE CASALS DE JOVESEl cert és que feia temps que no teníem una assemblea ambtantes novetats i el cert és també que això ens ha de donarl'energia necessària per seguir en aquesta línia.

Però també vam tenir alguna situació curiosa: el Secretariatva presentar dues resolucions

que no van seraprovades, donat que els casals van considerar-les prouimportants com perquè fossis més debatudes entre elsmembres de cada una de les associacions. La mesa, doncs,va concloure en aplaçar el debat a una assembleaextraordinària, a fi de poder discutir els continguts de lesresolucions en el sí dels casals, així com poder assumir, ono, el contingut de les mateixes com a propi de maneraformal.

(Resolució per participaractivament contra les conseqüències de la crisi delcapitalisme i resolució sobre gènere: Per una igualtat real,superem l'heteropatriarcat capitalista)

22 d'abril 09:Reunió de Responsables

V Assemblea Extraordinària

Per tant, establim el com a data per dur a termela Reunió de Responsables habitual i aprofitar-la per ferl'Assemblea Extraordinària en la qual comentarem elcontingut de les resolucions. En breu rebreu la convocatòriade la mateixa, però ja podeu anar reservant la data.

22 d’abril

Page 2: Infojove abril 2009

Barcelona:ASSOCIACIÓ PER A JOVES TEB

CJ GUINEUETA

CJ XIROC

RACÓ DEL CEL

CJ LES CORTS

QUEIXAL D’EN XOVES

CJ QUEIX

Salvadors,6. 0800193 442 58 67. [email protected]

Plaça Ca n’Ensenya, 4. 0804293 359 40 00. [email protected]

Ali Bei, 120. 0801393 232 06 13. [email protected]

C/ Joan Gamper, 48, 2on. [email protected]

C/ Dolors Masferrer 33-35. 0802893 291 64 99. [email protected]

C/ Feliu i Codina, 31. 0803193 407 23 56

Esquerra de l’Eixample. [email protected]

02

Ametlla del Vallès

Badalona:

Barberà del Vallès:

Cornellà de Llobregat:

:CJ EL CRIT

AJ LA ROTLLANA

K.A.J.A. GRIPAU BLAU

CJ EL LOKAL

CJ OBRIU PAS

GJ BARBETRÒNICA

LA FORJA

Torregassa 35-37. 0848093 843 14 50. [email protected]

Don Pelai, 18. 0891493 397 05 85. [email protected]

Prat de la Riba, 93. 0891593 395 67 38. [email protected]

Pl. Illa dels Músics, local 3. 0891793 460 73 92. [email protected]

Pere Sanfeliu 24-26. 0821093 718 30 35. [email protected]

C/ Marquesos de Barberà, 104. [email protected]

Pl. dels Almogàvers, s/n. (Edifici Roger de Llúria).08940

Hospitalet del Llobregat:

Hostalets de Balenyà

Palau de Plegamans

Molins de Rei

Sabadell

Sant Boi de Llobregat:

JIS

JOVES EN ACCIÓ

MOVIMENT JUVENIL DE PALAU

CJ LA MOLA

GJ ALGO DIFERENTES

CJ CASABLANCA

CJ CIUTAT COOPERATIVA

Rda. de la Torrassa 105, 3r. 0890393 421 93 10. [email protected]

Joan Miró, 25. [email protected]

http://palaujove.blog.com/. [email protected]

C/Rafel Casanovas, 26-28.(Agrupa). [email protected]

C/ Manso, 101. [email protected]

Passatge del Solsonès, s/n. 0883093 654 17 14. [email protected]

Pau Casals 7. 0883093 654 48 54. [email protected]

hi col.laboren:

nosaltres som:

editorial la federació

ELS ÀMBITS

Suport a les entitats

Internacional i cooperació

Secundària i adolescents

Pedagògic

Projectes culturals

Tecnologies de la Informació

i la Comunicació

Acció social

Salut

Comunicació

Responsable: Marta Lópezmail:[email protected]

Responsable: Xavi CabreraTècnica:Annalisa Terrizzimail: [email protected]

Responsable: Marta LópezTècnica: Beatriz Mainmail: [email protected]

Responsables: Marta Lópezmail: [email protected]

Responsable: Marta LópezTècnica: Josan Minguelamail: [email protected]

Responsable: Marta LópezTècnic: Francesc Duranmail: [email protected]

Responsable: Ramon OñaTècnica: Josan Minguelamail: [email protected]

Responsable: Ramon OñaTècnica: Mercè Rouremail: [email protected]

Responsable: Xavi CabreraTècnica: María Bermejomail: [email protected]

Informaciómail: [email protected]

ELS SERVEIS

Oficina de subvencions

Oficina comptable

Oficina fiscal

Assegurança

Banc de recursos

U s o f e r i m i n f o r m a c i ó s o b r e l e sconvocatòries de subvencions que us podeninteressar, subvencions per a organitzaractivitats, contractar personal o dotar a lesassociacions dels medis. A més us ajudemamb la paperassa, si ho necessiteu.

Si portar la comptabilitat de l’associació usdóna problemes, aquí et podem ajudar ambinformació i assessorament per porta-la aldia d'una manera ràpida i senzilla. Si el queus dóna problemes és fer pressupostos oportar el control econòmic, també podeudemanar assessorament o formació..

Si tot el tema dels impostos i liquidacions etsembla un embarbussament, nosaltrespodem ajudar-te a aclarir les idees i aemplenar els formularis: liquidacions de IVAtrimestrals i anuals, impost de societats,... iprocessos de regularització de comptes.Animeu-vos, amb ajuda és més fàcil!!

És molt necessàri i obligatòri tenirl'assegurança de responsabilitat civil iaccidents per a l'associació i és méseconòmic i fàcil de tramitar. Aquestaassegurança inclou gairebé totes lesactivitats del Casal i el perjudicis que espuguin causar a terceres persones. LaF e d e r a c i ó t e n i m c o n v e n i a m basseguradores i ens fan preus bastant bons,i ens fem càrrec nosaltres de la paperassa.També podem tramitar l'assegurança peractivitats especials; sortides a l'estranger,concerts grans, esports de risc,... la majoriade tots els altres esdeveniments entren perl'assegurança de responsabilitat civilordinària.

La Federació fomenta l'ús compartit delsrecursos de la federació i l'intercanvi derecursos entre associacions, ajudant tambéa la recerca d'infrastructures, materials icontactes. A més deixem els recursos de laFederació: el projector, la plastificadora,l’exposició casals federats, l’ordinadorportàtil, la càmara de vídeo digital, lacàmara de fotos digital compacta, els gotsreutilitzables, els suports per a exposicions...

l’agenda federativaAbril

Maig

9-13 Oficina federativa tancada

25 Taller: com vendre a moto? Comarribar a nous casaler@s i acollir-los25-26 Trobada d’Esplac

1 FESTIU Dia del treball1 Mani ACTUA9 SONAT (CJ Xiroc)

16 i 17 Escola dirigents MLP15 SONAT (CJ Guineueta)24 Jornades MLP "Associem-nos i seremfortes"30 SONAT (CJ KAJA)

18-19 Km 0: la trobada dels més joves

9 FORMACIÓ: Curs “Com gestionarl’economia de la nostra entitat i nomorir en l’intent”

ABRIL 2009NÚMERO 68, ÈPOCA V

COMUNICAT DE CASALS DEJOVES DE CATALUNYA DAVANT

L'ACTUACIÓ POLICIAL DELPASSAT 18 DE MARÇ

L'Associació de Casals i Grups de Jovesde Catalunya vol manifestar la nostraferma denuncia per l'actuació delsmossos en relació als següents FETS:

La matinada del passat 18 de març de 2009a g e n t s d e l s M o s s o s d ’ E s q u a d r adesallotjaven per ordre expressa del rectorDídac Ramírez l’edifici històric de laUniversitat de Barcelona. Aquest espai haviaestat ocupat el passat mes de novembre perpart del moviment estudiantil contrari a coms’està aplicant el Pla Bolonya a les nostresuniversitats. La protesta que s'ha donat a laUniversitat Central s’ha caracteritzat pel seucaràcter obert, respectuós i dialogant, pelque des de Casals de Joves de Catalunyatrobem que el desallotjament policial és lapitjor decisió que podia prendre el Rectorat,especialment perquè suposava untrencament del pacte prèviament acordatentre rectorat i estudiants.

Per tot això, :

- que davant la voluntat de diàleg i consensper part dels estudiants, es respongui envianta la policia, però encara ens preocupa méscom desenvolupa les seves funcionsaquesta . Tant en e l moment de ldesallotjament com en les protestes que essucceïren en diferents punts de la ciutat alllarg de tot el dia, l’actuació dels Mossosd’Esquadra va ser totalment injustificada,desproporcionada i indiscriminada. En lesdiferents concentracions els agents van ferús d’una violència extrema (tant física comverbal) dins d’una estratègia de terror policialque va causar pànic a les persones que vanpresenciar els episodis de brutalitat i ens vatransportar als moments més foscos de lanostra memòria col·lectiva.

- Els processos de selecció i preparació delsagents que s’han d’encarregar de mantenirl’ordre en aquestes situacions, ja quel’entusiasme i passió amb que van acatarl’ordre va espantar a la població esstudiantil;el salvatgisme del seu comportament vansobrepassar, al nostre entendre, els límits dela professionalitat. - Però el que més enspreocupa és la decisió política d'utilitzar laviolència indiscriminada per afrontar unconflicte entre diversos sectors de la societatcivil i que, al mateix temps, aquesta serveixiper desacreditar bona part del moviments o c i a l e s t u d i a n t i l a m b v o l u n t a ttransformadora. En temps de canvis iinestabilitat social i política és encara mésimportant obrir espais de diàleg i trobada, larepressió de la protesta sense proposta niescolta, no hauria de ser una resposta pròpiad’una democràcia sòlida els fets de dimecrespassat poden crear un perillós precedent decara al futur.

ENS PREOCUPA

Per aquest motiu des de Casals de Jovesde Catalunya fem una crida a la societatcivil catalana a expressar el seucontundent i enèrgic rebuig a l’actuaciódels Mossos d’Esquadra el passatdimecres 18 de març i a exigir l’assumpcióde les responsabilitats polítiquespertinents.

OFICINA FISCALDeclaració trimestral d’IVA

Abans del dia 20 d'abril s'han de presentarles declaracions trimestrals de l'IVA( i tambél'IRPF).

El model 300 és el que s'utilitza per a ladeclaració trimestral d'IVA.

*Si:

-Les entitats que i nohagin fet cap factura durant el primertrimestre de l'any

-Si la entitatencara que no s'hagin fet factures

durant el trimestre. Caldria, doncs, demanarl'exempció de l'impost en una oficina deHisenda.

De vegades aquestes declaracions podenser una mica complicades i per això la oficinafiscal de la federació pot donar ajuda iassessorament per a la seva declaració.Po ts demanar aques ta a juda i /oassessorament per telèfon trucant a laFederació al 93 6011616 o per mail [email protected]

*siAquesta

s'han fet factures amb IVA durant elprimer trimestre de l'any:declaració és obligatòria

no s'han fet factures durant el primertrimestre de l'any

tenen l'exempció d'IVA

no cal que presentin ladeclaració.

no té la exempció d'IVA, ésobligatòria

Page 3: Infojove abril 2009

[KM.0] LATROBADADELS MÉS JOVES!La trobada KM.0 es caracteritza per ser una activitat pensada per adolescentes de 14 a 17anys i organitzada pels propis adolescents, convertitnt-se així en un cap de setmana pled’activitats del seu interès.A aquesta trobada d’adolescents de Casals de Joves, també convidem als grupsd’adolescents dels espais d’ESPLAC i dels agrupaments d’Acció Esco lta de Catalunya.

03

projectes culturals

acció social

ABRIL 2009NÚMERO 68, ÈPOCA V

1. A CAL SABATER, SABATES DEPAPER.

2. CAMÍ LLARG, PASSACURTA.

3. FEINAFETANO TÉ DESTORB.

4. FER PASSAR BOU PER BÈSTIAGROSSA.

5. QUI TÉ EL CUL LLOGAT, NO SEU QUANVOL.

Els que manen i els que serveixen als quemanen fan tot el contrari del que diuen. Calabandonar el capitalisme i retornar al'economia el seu significat originari, com aconjunt d'activitats per satisfer lesnecessitats humanes dins els límits de labiosfera.

La veritable alternativa a la crisi actual(financera i econòmica, però tambéalimentària, ecològica i energètica) éstransitar cap a una economia postcapitalistaque encara avui s'està gestant.

El treball cooperatiu, el consum responsablei les finances ètiques són realitatsconsolidables a casa nostra basades envalors alternatius als capital istes:democràcia directa, igualtat, suport mutu isolidaritat, responsabilitat i justícia social...Cal reforçar-les.

Ens estafen a l'engròs. Que els nostrescalers serveixin per rescatar la banca, lesmultinacionals i els sector del 'totxo' ésinsultar-nos. Un desafiament a unademocràcia buida i buidada de continguts.Una autèntica provocació a les necessitatssocials.

Cal promoure l'economia productiva davantl'economia especulativa. Però tampoc

qualsevol economia productiva, sinó aquellaorientada a satisfer necessitats socials i areconvertir ecològicament aquells sectorsindustrials que produeixin béns socialmentútils.

La crisi econòmica l'han de pagar els rics,que són els que l'han provocada.

Cal un canvi de valors. La societatconsumista del “ho vull tot i ho vull ara” ésimpossible i insostenible. Els anys del crèditfàcil i del mal anomenat “capitalisme popular”han accentuat els valors propis del sistemaentre la mateixa gent del carrer. Si no vivimd'acord amb uns altres valors, no hi ha cappossibilitat que canviem la societat.

L'actual model de creixement econòmic, ladistribució desigual del poder i la riquesa i lacrueltat de 70.000 persones mortes de famcada dia i 2.800 milions de pobres al món (unmilió a Catalunya) no hauria de durar un diamés sense donar passes efectives pereradicar-les. A totes i tots ens afecten elsnivells de misèria, violència i por queassetgen el planeta. Cal un compromís ambles generacions futures.

Davant la servitud voluntària a què ensconviden, dir NO és dir NO. Sensenosaltres, això no s'aguanta.

6. QUI LA FA, QUE LA PAGUI.

7. FENT I DESFENT, APRENl'APRENENT.

8. DE RICS, EL CEMENTIRI N'ÉS PLE.

9. JA PODEN XIULAR, QUE SI L'ASE NOVOL VEURE...

10. QUI SEMBRA, RECULL.

A curt termini cal pressionar els governsperquè adoptin polítiques públiques percontrolar el mercat i dotar de més poder irecursos la ciutadania, tant als països delscentres econòmics com als de la perifèria. Amig termini, demostrar que hi ha alternativesi plantejar models diferents per demostrarque una altra economia és possible. Mentreno ho fem, guanyaran ells. L'economia o lafem nosaltres... o la faran contra nosaltres.

d'economia solidàriaxarxawww.xarxaecosol.org

DECÀLEG CONTRA LA CRISI(DE CARRER)

“Qui cregui que el coneixement econòmic és infinit en un món finito és un boig... o un economista del FMI”

XES (Xarxa d’Economia Solidària) ésuna associació formada per unes 60cooperatives, empreses d’inserció,fundacions, associacions, mutualitats,societats laborals i altres xarxes que escoordinen per cooperar entre elles idifondre l’economica solidària, és a dir,una conomia basada en el treballemancipador, sense explotació,sostenible, democràtica i participativa.

Per participar-hi o per a més informació:[email protected]

El (G-TAS) de la nostra federació ja hacomençat a funcionar. Després d'unareunió vam trobar que per començar ambbon peu el millor era fer un soparet en elque posar en comú les nostres idees.

Així , al voltant d'uncous-cous, un grup de casaler@s ambinquietuds sobre temes polítics i socials

Després de compartir experiències iteories

La intenció es donar a conèixer elfuncionament del sistema capitalista, onpodem cercar les arrels de la crisi queestem patint.

El proper, en la que dissenyarem

aquesta campanya que volem fer arribar atots els casals.

.

Grup de Treball d'Acció Social

el passat 20 de març

vam estar debatent sobre l'actualsituació i de quina manera els casalsens involucrem en la transformaciósocial.

vam marcar-nos com a primerobjectiu fer una campanya sobre lacrisi.

15 d'abril tindrem la següentreunió del G-TAS

Us convidem a venir per aportar elvostre punt de vista i enriquir aquestacampanya conjunta

GTAS EN MARXA!

DIVENDRES 03///

DISSABTE 04///

de 18:00 CASAL DE JOVES gratuïta 21:00

al Casal de Joves OBRIU PAS

EL CRIT gratuït

c. Torregassa, 35-37(darrera la Biblioteca)

[SONAT'09]: IMATGE GRÀFICA MUSICALAprèn a posar de relleu els trets que (I)*distingeixen a un grup de música de totala resta! PLACES LIMITADES!

21:00 [SONAT'09]: CONCERT!Vine a celebrar l'arribada de la primaveraamb:MORP (pop punk)+ SNAKE EYES (dry hazzh luthier)col·labora: SOROLL LOCAL

dates: 3, 7 i 24 d'abril i, 8 i 22 de maig

L'Ametlla del Vallés

DISSABTE 18///

DIUMENGE 19///

CASALS DE JOVES

(matí) Paintball “a lo cutre” + “Zafarrancho”(tarda)

Bandes Urbanes; Cultura Gitana; i Eròtica

Break-Dance; Flamenco; Percussió; Tattos Henna.(nit) Cabaret!

CASALS DE JOVES(matí) Futbol + Rugbi.

[KM.0 '09] La trobada dels més joves 30€ (I)*(de 14 a 17 anys)

XERRADES:

TALLERS:

FESTA:

KM.0 La trobada dels més joves 30€ (I)*ESPORTS:

[SONAT’09] CIRCUIT DE MÚSICADE CASALS DE JOVES:El SONAT és un circuit de música impulsat per Casals de Joves de Catalunya, que aquest2009 realitza la seva 3a edició.Amb la mateixa filosofia de sempre, el SONAT aposta per donar suport i impulsar els

projectes musicals juvenils amateurs i a la vegada promocionar totes les iniciativesculturals que s’estan duent a terme des dels Casals de Joves.

AMBÄUKATUNÀBIA som un grupd’animació com pocs!

Som cin joves músics i un animador quetransmetem alegria, força i motivació através de les ca´nçons i danses en directedels nostres espectacles. No utilitzemrecursos gravats i atenció: NO TENIMTECLAT MULTIFUNCIÓ!

Els encarregats de fer-ovs gaudir durant elsespectacles som: en Magí, en Roger, enPemi, en “Salinas”, en Serfi i en Joanet.

I fins aquí, una meitat de la gran i variadafauna que forma la nostra divertida família!I qui és l’altre meitat? L’altre meitat -tant omés important que la primera souVOSALTRES, i tot el s vostre arbregeneològic, que feu que la gran aventurad’AMBÄUKATUNÁBIAtingui sentit!

AMBÄUKATUNÀBIAProbablement el millor grupd’animació del món!

Què és PirArt?PirArt som un grup de gent jove unida perinquietuds i habilitats artístiques i socials.

Realitzem diferents modalitat d’artsescècniques potenciant el respecte i latolerància entre sexes. Cultures i nivellssocioeconòmics.

La formació, l’intercanvi i la inquietud perampliar coneixements són l’arma que femservir per lluitar contra la ignorància, lahipocresia i la repressió que vivim enaquesta societat.

Utilitzem les arts escpèniques com a einaper a fer-nos escoltar i per a crèixerpersonalment i com a grup. El circ i totes lesseves disciplines son una bona manera detreballar la part emocional i psicològica(superac ió persona l i mi l lo ra del’autoestima), la física (cuidar el propi cos ipotenciar-ne la coordinació) i la social(dedicar temps lliure a un oci sa i a la relacióamb ele/les altres).

PIRARTEl món del circ i el foc!

Un petonàs a totes i tots els amants delcirc, el foc, les arts escèniques i les lluitespopulars!

PirArt!

Page 4: Infojove abril 2009

programació d’activitats de les entitats federades

04

NOTA: es destaquen aquelles activitats que es repeteixen periòdicament..

(I) cal inscripció prèvia.

ABRIL 2009NÚMERO 68, ÈPOCA V

DIMARTS 07///

DIMECRES 08///

DIJOUS 16///

DIVENDRES 17///

DISSABTE 18///

DIMECRES 22///

DIJOUS 23///

DIVENDRES 24///

DISSABTE 25///

DIUMENGE 26///

DIJOUS 30///

de 17:00 EL LOKAL gratuïta 19:00

de 18:00 LES CORTS gratuïta 20:00

de 18:00 GUINEUETA gratuïta 21:00

de 18:30 LES CORTSa 20:00 inscripcions obertes de l'1 al 17 d'abril.

EL LOKAL gratuït

21:00 LES CORTS gratuïtEspai obert a joves artistes.

19:30 EL LOKAL

21:00 QUEIXAL D'EN

PURO VIZIO (ska-punk)+ RED RIBBON (rock)+ RECLAM (rock català)+ PRINCIPAL FUNK (funk)

22:00 LES CORTSA l'auditori.organitza: Ateneu Popular de Les Corts.

21:00 QUEIXAL D'EN

PIRART (espectacle de foc i clown)+ ZERMEÑO (rock)+ LEMMINGS (rock estatal)+ KAHALA (rumba)

EL LOKAL gratuït

18:00 LES CORTS gratuïtUsem les paraules per fer teatre, músicai poesia. A la plaça Comas.

21:00 LES CORTS gratuïtEspai obert a joves artistes.

19:30 EL LOKAL

21:00 LES CORTS gratuït

de 20:00 LES CORTS gratuïta 08:00 Nit dedicada als jocs de rol i als jocs de taula

Entrega del premi del II concurs de relats deSant Jordi.organitza: Club de Rol KRITIK

22:00 LES CORTS gratuït

en col·laboració amb el Cercle d'Estudis Orientals

13:00 GANJA GARRAFOT

Plaça Folch i Torres. Castellbisbal

18:00 LES CORTS gratuïtCelebrem la primavera d'una manera ben dolça.

21:00 LES CORTS gratuïtEspai obert a joves artistes.

VINE A PATINAR AMB L'SKATE!

PORTA ELS TEUS JOCS DE PLAY Y WII

E-TIC: ÚS LLIURE

TALLER DE GRAFFITI (de 12 a 16 anys) 20€/trim(I)*

TALLER DE TÈCNIQUES PLÀSTIQUES

ACCIÓ DE NIT: COMBO (versions rock)

Divendres al Casal....BRIGADISTES CUBA + KAFETA CUBANA

FESTIVAL ANJOVE 2009 3€1er ANIVERSARI QUEIXAL D'EN XÖVES

CONCERT JOVE! 2€

FESTIVAL ANJOVE 2009 3€1er ANIVERSARI QUEIXAL D'EN XÖVES

TALLER DE TÈCNIQUES PLÀSTIQUES

TAST DE PARAULES PER SANT JORDI

ACCIÓ DE NIT: CABARET LITERARI

Divendres al Casal....SANT JORDI TROPICAL

BREAK BATTLE (Break & Party)

VIII ONE NIT STAND- ESPECIAL ST JORDI

CICLE DE CINEMA XINÈS 5a GENERACIÓFENG XIAOGANG: “Cell Phone”,

IV ARROSSADA POPULAR 9€ (I)*i sobretaula amb actuació musical,taller pels més menutsi jocs populars per als més ganapies.

CONCURS DE PASTISSOS

ACCIÓ DE NIT: IGOR FEJZULA (jazz)

Projecte Pista. Tots els dimarts

tots els dilmarts a l'espai de trobada

tots els dimarts i divendres.

XÖVES

XÖVES

DIMECRES 01///

DIJOUS 02///

DIVENDRES 03///

DISSABTE 04///

DIUMENGE 05///

DILLUNS 06///

16:00 LA ROTLLANA gratuïtEspai obert a joves de 13 a 17 anys

de 17:00 EL LOKAL gratuïta 19:00

de 18:00 LES CORTS gratuïta 22:00

de 18:30 LES CORTS gratuïta 20:00

de 20:00 LES CORTS gratuïta 22:00 Vine a practicar i aprendre tècniques de circ.

de 20:30 GUINEUETA gratuïta 22:00

de 17:00 GUINEUETA gratuïta 20:00

de 19:00 LES CORTS gratuïta 21:00

19:30 EL LOKAL gratuït

de 18:00 LES CORTS gratuïta 20:00

de 18:00 CASAL DE JOVES gratuïta 21:00

de 18:00 LES CORTS gratuïta 22:00

de 18:00 LES CORTS gratuïta 22:00

19:30 EL LOKAL

de 20:00 ALGO DIFERENTESa 00:00 Reserva el teu tiquet pel

de 20:30 LES CORTS gratuïta 22:00 Vine a practicar i compartir el teus

coneixements de break amb els amics.

de 18:00 LES CORTS gratuïta 20:00 Vine a fer roda oberta i a entrenar al Casal.

19:00 LES CORTS gratuït

de 20:00 LES CORTS gratuïta 22:00

13:30 GUINEUETA

de 18:00 LES CORTS gratuïta 22:00

de 18:00 LES CORTSa 19:00 inscripcions obertes de l'1 al 17 d'abril.

de 18:00 LES CORTS gratuïta 20:00

de 18:00 “ GUINEUETA gratuïta 21:00

de 19:00 LES CORTS gratuïta 21:00

de 21:00 GUINEUETA gratuïta 24:00

ELS DIMECRES SON... DE PEL·LÍCULA

E-TIC: ÚS LLIURE

JOCS DE LA SETMANA

ESPAI DE FUTBOL SALA (de 12 a 16 anys)

ESPAI OBERT DE CIRC I MALABARS

PERCUSSIÓ

E-TIC: AUTOREPARACIÓ DE PC'S

TALLER D'ESCENOGRAFIA (WARGAMES)

CINE FÒRUM

TALLER DE SKATE (de 12 a 16 anys)

[SONAT'09]: IMATGE GRÀFICA MUSICALAprèn a posar de relleu els trets que (I)*geixen a un grup de música de tota la resta!PLACES LIMITADES!

VINE A JUGAR A PING PONG!

PARTIDES D'INICIACIÓ AL ROL

Divendres al Casal....SOPAR + KAFETA TEX MEX

DIVENDRES TROTAMUNDOS: ESPECIAL 5€ (I)*L'ÍNDIA! sopar*:

ESPAI OBERT DE BREAKING

ESPAI OBERT DE CAPOEIRA

CICLE MÚSICA AL CINEMA:“CALLE 54”

MONOGRÀFICS DE CIRC: PILOTES,MACES I DIABOLO

2a CALÇOTADA GUINEUETENCA! 10 €I CONCERT AMB “RINCONETEY SU RETETE”

CONTINUEM JUGANT A PING PONG!

TALLER DE HIP HOP (de 12 a 16 anys) 20€/trim

ESPAI D'ESTUDI (de 12 a 16 anys)

E-TIC IL·LUMINA'T” VINE I PROPOSALES TEVES IDEES

TALLER DE MINIATURES (WARGAMES)

GRUP DE ROL “TORREON DEL HUMO”

tots els dimarts.

tots els dimecres a l'espai de trobada.

tots els dimecres

tots els dimecres.

tots els dimecres i divendres.

tots els dijous.

tots els dijous fins les 21h.

tots els dijous

tots els divendres.

dates: 3, 7 i 24 d'abril i, 8 i 22 de maig

tots els divendres a l'espai de trobada.

tots els divendres i dissabtes.amb la col·laboració de: Club de Rol KRITIK.

tots els dilluns, divendres i dissabtes*(*de 20 a 22h)

tots els dissabtes.

tots els dilluns i divendres a l'espai de trobada.

tots els dilluns.

tots els dilluns i dijous

tots els dilluns.

tots els dilluns.

tots els dilluns i dimarts.

distin-

al CJ OBRIU PAS

NOTA:Si teniu alguna activitat /experiencia/ reflexió que volgeu compartir amb la resta decasaler@...

lRECORDEU QUE ’equip de redacció de l’infojove, tanca la recollida d’informació(articles, aportacions, programa d’activitats, etc.)per a la realització d’aquest paperot 5dies abans de que finalitzi cada mes.

Page 5: Infojove abril 2009

05

IES

ABRIL 2009NÚMERO 68, ÈPOCA V

internacional

IES Pompeu Fabra (CJ KAJA)

IES Ventura Gassol (CJ El Lokal)

IES Can Planes (CJ Obriu Pas)

: on un grupet de joves que japarticipen al Casal se'n van encarregar de ensenyar a ferxapes als companys i companyes del institut.

: La gent del CJ El Lokal amés de fer xapes, van projectar la peli “Fuking amal” (LukasMoodysson.1998.Suecia-dinamarca) una peli quedescobreix el món adolescent, les diferents experiènciessexuals i emocions que envolten a un grup de joves d'un petitpoblet. Segur que en algun tros veus coses de la teva pròpiavida. Ideal per veure-la en colla! .

: Les magnífiques xapespreparades pel Casal Obriu Pas eren buscades fins hi tot perel professorat!! Una gran quantitat de joves que es vanapropar a fer-ne.!! També es van repartir tarjetons amb unagran frase:

diada de les dones als IES

Aquest cop, els joves i les joves de l'insti s'amuntegaven asobre d'una taula plena de retalls de paper rodons ambimatges i frases sobre la igualtat de gènere. Tot un èxit !També es van repartir tarjetons per fer arribar més enllà del'aula la consciència d'aquest dia.

Què és va fer a cada IES?

La meva xapa parla de dones, i la teva?

A l'igual que en anys anterior, la diada de la dona, convoca a tots els casals atreballar en els IES una jornada reivindicativa.

IES Collserola (CJ Guineueta):El dia 8 de març el CEC (Col·lectiu d'estudiants deCollserola) vam organitzar un taller de xapes per primer copal IES.

Encara que vam tenir un petit problema amb la màquina defer xapes, vam tenir una forta acollida per part de l'alumnattant al 'muntatge' com a l'hora de voler omplir-se tota lasamarreta de xapes.

Una de les nostres companyes del CEC va explicar a "critpelat" (amb ajuda d'un megàfon) per què es celebra aquestdia, que consistia en que les dones lluitaven pels seus dretsi les seves llibertats (ja sigui al carrer, al treball, o a la mateixafamília...) volien una societat sense discriminació desexe...COM VOLEMARANOSALTRES!

Vam fer dos super-mega-ultre-hiper dissenys de xapes quevan tenir molt èxit.Aquí les teniu:

Continuant amb la campanya per la participació alsConsells escolars dels instituts el dia 20 de març s'hancelebrat unes jornades de formació.

La intenció és donar recursos per les persones quedesenvolupen el paper de representants de l'alumnat : comfer una reunió útil o com incidir més en l'IES són temes quehem compartit. També ha estat un espai per conèixer gentd'altres instituts i per parlar dels temes que més enspreocupen a classe.

Casals de Joves realitzat el Taller: “Com organitzaractivitats” que d'això tenim força pràctica !!. Després hemparlat de les dificultats que hi ha en els diferents centres icom fer una mica de xarxa per aconseguir canvis. Aquí hemdescobert que podem comptar amb els sindicatsd'estudiants i amb les entitats que hi ha al barri com lesplataformes juvenils o els Casals de Joves, per a que ensassessorin i acompanyin en l'organització.

Finalment hem fet arribar les nostres propostes a l'Alcaldeque xerra i xerra. Hem pogut preguntar-li coses però hamancat que poguéssim respondre els comentaris irespostes que feia.

La feina continua i ara al retornar als nostres IES haurem deposar en pràctica les petites eines que ens emportend'aquesta trobada

Programa:9.00- 9.30 h9.30 h

11.00 h.11.30 h.13.00 h.14.00 h .

.- Inscripcions i recollida de documentació.- Tria el teu taller per millorar la representativitat:

1)Com preparar o convocar una reunió de consellers/es idelegats/ades.2)Conseller/a, millora dels sistemes de comunicació entre elsestudiants/es.3)I tu, com vols el teu institut/centre?4)Com organitzar activitats

- Descans i esmorzar- No et tallis! Parla en públic!- Trobada amb l'alcalde i la regidora d'Educació- Cloenda de l'acte

. Ara... a continuar amb la feina !!

Formació per a representantsd'alumnat al Consell Escolar

JOVESCOOPERANTS2009Estades de cooperació al desenvolupament al Sud de Món

Qué ès el Programa Joves Cooperants?El Programa Joves Cooperants és un programa de formacióque ofereix l’oportunitat d’introduir professionalment, dins elcamp de la cooperació al desenvolupament, a joves ensituació d’atur, amb formació universitària, ambconeixements del món de la cooperació i amb voluntatd’enfocar la seva vida professional cap aquest camp.

Aquest programa selecciona projectes d’ONGD’s quetreballen a diferents països del Sud i que necessitenincorporar als seus projectes a una persona durant unperíode de 9 mesos.

El Programa Joves Cooperants ofereix a les ONGD’scatalanes amb experiència entorn a la cooperació aldesenvolupament la possibilitat d’acollir a un/a jovecooperant tant als seus projectes sobre el terreny com aCatalunya, aquests últims relacionats amb la sensibilització ila educació per al desenvolupament.

El Programa Joves Cooperants cobreix les següentsdespeses: Contractació del/a jove cooperant durant 9 mesos,formació en cooperació al desenvolupament organitzat per laFCONGD (32h), transport i assegurança.

Fases

Terminis:

El Programa Joves Cooperants s’estructura en tres fases:

- Formació del/a jove cooperant amb la realització d’un cursorganitzat per la FCONGD.- Treball a la ONGD catalana; contextualització,coneixement de la ONGD, de l’estratègia que segueixrespecte a la cooperació al desenvolupament, del projecteen el qual col·laborarà, de l’origen de l’acció i de lametodologia utilitzada i de la tasca que es desenvolupa.Especificar els termes de referència de les tasques del/ajove cooperant i explicació del seguiment que se’n farà.

:Estada a terreny o a Catalunya. Adequació de les activitatsals termes de referència. Seguiment per part de la ONGD il’ACJ.

:Tornada del/a jove cooperant. Cal que es faci un retorn a laONGD catalana en relació al projecte fet a terreny i/o larealització d’activitats de sensibilització i educació per aldesenvolupament.

De del 18 al 29 de maig s'obrirà la convocatòriaper a joves cooperants.L'oferta de places per a joves cooperants es farà en funciódels perfils demanats per les ONGD als projectesseleccionats. La contractació del/a jove cooperant serà de 9mesos, de l'1 de setembre de 2009 al 31 de maig de 2010.

�Primera fase (1 mes):

Segona fase (7 mesos)

Tercera fase (1 mes)

Places:Qui participa?

9 places a terreny i 1 plaça a Catalunya.

Participen 10 ONGD’s catalanes i 10 joves catalans menorsde 30 anys.

Per a més informacióEquip de Cooperació i Relacions InternacionalsAgència Catalana de JoventutCalàbria 147. 08015 Barcelona.Tel. 93 483 83 21. [email protected]

Pla de formació 09

L'economia sol ser una d'aquelles responsabilitats que mainingú vol assumir o bé que quan ens toca parlar-ne els i lescasaleros/eres fem allò de "tinc pressa, ara no em pucquedar a xerrar sobre aquest tema". D'altra banda, però,sabem que la gestió econòmica és de vial importància pelprojecte general i que, ens agradi més o menys, cal dur-la aterme amb cert rigor.

A partir d'aquest taller, es pretén que els membres delscasals de joves aprenguem a llegir i interpretar els números,així com a desenvolupar les eines necessàries pergestionar-los correctament. En cap cas es tracta d'un tallerd'economia, sinó d'un recull de recursos per la gestió, que espresentin de manera molt pràctica i estretament lligada a larealitat de cada casal.Aconseguirem que els números siguin divertits?

Info i inscripcions: [email protected]

Page 6: Infojove abril 2009

l’experiència

MLP

06ABRIL 2009NÚMERO 68, ÈPOCA V

SAIFORES 2009Curs de directors/a de lleure. Itinerari juvenil casals de joves associatius

Com ja sabeu molts i moltes de vosaltres, l'Escola Lliure elSol realitza la segona quinzena d'agost el Curs de directors idirectores de lleure a la casa de colònies Cal Mata deSaifores. Aquest curs està destinat principalment alsmembres i dirigents d'esplais i agrupaments que treballenamb equips responsables dels grups d'infants, però pensemque també pot ser una formació molt profitosa per tots/esvosaltres.

Aquest any, per tal que el curs sigui realment una resposta ales vostres necessitats de formació i que parteixi de la vostrarealitat en el dia dia dels casals de joves associatius, el curstindrà dos possibles itineraris:l'infantil i juvenil.

Aquest nou format consisteix en tot un bloc de matèriescomuns per tots/es els participants i d'altres d'específiquesdirigides al treball amb joves ( basat en el model de Casals dejoves associatiu de l'ACJ ) o bé al món del lleure infantil, pertant hi haurà sessions que es faran de forma separada. Desde l'Escola us volem animar a què participeu d'aquestaexperiència que us permetrà a més d'adquirir nousconeixements, conèixer altres realitats, conviure ambd'altres joves, etc . . . així que ja ho sabeu, casaleros icasaleres aquest estiu ens veiem a Saifores!

: del 16 al 30 d'agost: 470€ (socis i sòcies Esplac,AE iACJ 370€ ): Cal Mata (Saifores)

DATESPREULLOC

El passat divendres 6 de març, al Grup deJoves Algo Diferentes vam estrenar un noup r o j e c t e a n o m e n a t :

.

Un espai pensat per conèixer més detalls icuriositats de diferents països i indrets delmón. Un cop al mes ens endinsem en lacultura d'una regió per conèixer-la més afons i defugir dels estereotips que enpuguem tenir, procurant rodejar-nos depersones autòctones de la zona per ajudar-nos a ser el més fidels possibles.

I la prova de foc va ser Mèxic. Unaquarantena de persones ens vanacompanyar en l'estrena del projecte.

D i v e n d r e sTrotamundos

Durant el vespre nit els assistents van poderaprendre sobre el país gràcies unaexposició sobre Mèxic (història, política,cultura, economia, població, festes populars,etc.), van poder veure projectat un recull defotografies del país, van poder comprovarcom preparen els mexicans els famosos“altares de los muertos” (una de lestradicions més arrelades al país. El nostreanava dedicat a Pepe Rubianes) i podienposar a prova els seus coneixements sobreel país amb un test interactiu a la nostra salad'informàtica.

Per fer més participativa la vetllada,entre totsi totes, es va fer un taller gastronòmic peraprendre a fer guacamole. Tant taller i tantaactivitat ens va fer obrir la gana... de menú:Nachos amb el guacamole artesà i acabat defer, i de segon “tacos” amb discada norteña ocarne polaca... Les coronites i el tequila novan faltar a la cita..

En resum, una vetllada molt divertida i moltmexicana que es va allargar fins que lacoronita es va acabar...

DIVENDRES TROTAMUNDOS.Preparats pel viatge?GJAlgo Diferentes. Divendres 6 de març. Primera parada: Mèxic.

Setmana de la Dona a:

La propera parada: La Índia!

El divendres no et perdis el sopar(5€), i els tallers de dansa de bollywood ihenna! T'hi esperem!

3 d'abril

Page 7: Infojove abril 2009

07

info salut

ABRIL 2009NÚMERO 68, ÈPOCA V

Info TIC 2.0

dia mundial de la salutEl dia 7 d'abril se celebra a nivell mundial el dia de la salut mundial. En aquesta ocasió el lemaescollit des de l'Organització Mundial de la Salut és:

Per salvar vides:hospitals segurs en les situacions d'emergència

El Dia Mundial de la Salud 2009 se centrarà en la seguretatdels establiments de salut i la preparació del personalsanitari que aten als afectats per situacions d'emergència.Els centres de salut i el personal sanitari, de vitalimportància per la població vulnerable en cas de desastre,són fonamentals per tractar lesions, prevenir malalties iatendre les necessitats sanitàries de la població.

Per la OMS, el Dia Mundial de la Salut és una de lesoportunitats més importants de fomentar la sensibilitzacióarrel de les prioritats sanitàries mundials. Aquest any, laOMS destacarà la importància d'invertir en infraestructuressanitàries que puguin resistir els perills i atendre les

necessitats immediates de la població. També instaran alsestabliments sanitaris a implantar sistemes per respondre aemergències internes tals com els incendis, i assegurar lacontinuïtat de l'atenció.

Des de Casals de Joves us animem a sumar-vos a lainiciativa, i que reivindiqueu un dia com aquest a les vostresentitats.

Qualsevol activitat serà una bona idea!

Esperem les vostres fotografies!

sodomiaLa és un terme d'origen religiós que s'utilitzaper referir-se a certs tipus d'actes sexuals,principalment el sexe anal entre dos homes, o entre unhome i una dona. El terme sodomia, però, s'ha utilitzat,principalment en algunes religions, per incloure actesno penetratius com ara el sexe oral o la penetració analamb altres objectes. Les lleis que prohibien els acteshomosexuals (limitats al sexe anal) antigamentutilitzaven aquest terme per a referir-s'hi.

sodomia

INFORMACIONS D'INTERÈS / SUBVENCIONS:Departament de Salut. Generalitat de Catalunya. Convocatòria del concurs públic per a la concessió desubvencions a entitats de caràcter no lucratiu per al finançament d'activitats adreçades al foment i al suport de la salutcorresponents a l'any 2009

http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir1918/doc29882.html

Mitjans de comunicació i web 2.0Una oportunitat per la informació independent

Dimecres, 18 de marçEstic a la feina, revisant el correu-e, i de sobteveig una finestra de gtalk (sistema de xat degmail) d'en Jordi. Em diu “bonica proporciódemocràtica avui a plaça universitat”, “ein?” ide seguida em passa un parell d'enllaços, una Indymedia Barcelona i l'altre a Vilaweb TV.També em comenta que sent el soroll del'helicòpter.A partir d'aquest primer moment, sesucceeixen les consultes a tots les webs delsdiaris, totes en parlen i ensenyen els primersvídeos, gravats fa només uns minuts. Tambécomencen a aparèixer enllaços i sobretotcomentaris d'indignació a la xarxa socialFacebook. A través d'aquests mitjans 2.0 femel seguiment del que està passant minut aminut.A primera hora de la tarda arriben via BlipTVels vídeos de les càrregues al Palau Robert ija no hi ha ningú a la xarxa que no sàpiga elque està passant. Es confirma laconvocatòria de la manifestació pel vespre i através de missatges per la xarxa quedem unaestona abans al bar de plaça Universitat.Mentrestant el cap dels Mossos fa una rodade premsa justificant l'actuació policial delmatí.El que va passar a la manifestació del vespreno cal explicar-ho perquè segur que tots/esho sabeu: o bé perquè vau ser-hi o bé perquèheu vist els vídeos penjats a Youtube, elscomentaris al Facebook, els mails decondemna, els comunicats de lesorganitzacions polítiques exigint dimissions,etc.L'endemà, dijous 19 de març, no hi ha capinformació de la que surt a la premsa escritaque no coneguem ja. Definitivament, elsmitjans de comunicació 2.0 són aquí i

plantegen un gran repte als mitjans decomunicació “1.0”: diaris, televisions,ràdios, etc.

Quan parlem de web 2.0 no ens referim auna innovació tecnològica pròpiament, sinóa la tendència consistent en fer dels usuaris iusuàries d'Internet el centre de la xarxa.Parlem d'aquelles webs que sense usuarisno valdrien per res (Youtube, Facebook,Flickr, Indymedia, Wikipedia, etc) i tambéd'aquelles que proporcionen un valor afegitgràcies a la participació de la gent, compodrien ser les webs dels diaris tradicionals,on podem deixar comentaris a les notíciesque la redacció ha publicat.Aquest tipus de webs tenen el seu origenl'any 2005 i des de llavors s'han convertit enel paradigma dominant a la xarxa. Quasi nopodem percebre una web on no podem dir-hi la nostra, a través d'un comentari, devalorar un contingut o decidir quinscomentaris volem veure i quins no.Així doncs, els mitjans de comunicaciótradicionals (premsa escrita, ràdio per onesaèries, televisió via antena o via TDT)s'estan adaptant a aquesta nova concepcióde la comunicació i l'intercanvi d'informació,per tal de no perdre el seu poder d'influènciasobre l'opinió pública, alhora que moltesentitats i organitzacions estan utilitzantaquests nous mitjans per arribar a cada copmés gent.

Quasi tots els diaris catalans que tenenversió en paper tendeixen a la web 2.0 en lesseves versions digitals: contingutsdiferenciats de la versió paper, fòrums

Què és la web 2.0

La premsa es repensa

d'opinió, possibilitat de valorar i comentar lesnotícies, blogs de periodistes, enquestes,aportar contingut propi, etc.Alhora, durant els darrers anys han aparegutnous diaris digitals, publicats únicament aInternet, amb un tractament diferent de lainformació, i incorporant progressivament elformat vídeo. Estem parlant sobretot deVilaweb, però també de laMalla, e-notícies,elDebat, etc.També cal destacar la versió barcelonina dela xarxa Indymedia, punt de trobada habitualdels moviments socials i la informació minuta minut, sense filtres.La majoria de publicacions disposend'enllaços RSS per tal de poder fer un resumdels continguts des del nostre lector de RSS.

Pel que fa a les emissores de ràdio, lamajoria han fet el salt a la xarxa, oferint lapossibilitat d'escoltar-les per Internet, aixícom de baixar-se programes emesosanteriorment a través del podcast. Això enspermet configurar-nos la nostra “ràdiopersonal” i escoltar-la quan vulguem,passant doncs del model de “ràdioinstantània basada en cadenes” a “ràdio a lacarta basada en continguts”.Així, a través dels “agregadors de podcast”podem descarregar aquests continguts iescoltar-los on vulguem i quan vulguem.Pel que fa a la televisió, podem destacarl'aposta de TVCatalunya pel servei“3alacarta”, que ha passat a ser gratuït, i desd'on podem recuperar molts programes jaemesos, tant informatius com sèries odocumentals.Apart, també podem comentarles notícies que apareixen al portalinformatiu del canal 3/24.

La ràdio i la televisió en càpsules

EnllaçosWeb 2.0: youtube.com / blip.tv / facebook.com / flickr.com / ca.wikipedia.orgPremsa: lavanguardia.es / elperiodico.cat / avui.cat / elpunt.catPremsa digital: vilaweb.cat / lamalla.net / e-noticies.cat / eldebat.cat / barcelona.indymedia.orgRàdio i TV: podcatala.cat / icat.cat / catradio.cat / tvcatalunya.cat / 3cat24.cat / 3alacarta.catt

Page 8: Infojove abril 2009

08MARÇ 2009NÚMERO 67, ÈPOCA V

la contra

El passat , milers de membres de la comunitat educativa, enbloc, van sortir al carrer per dir: “

, iexpressar d’aquesta manera el seu rebuig a la política del ConsellerMaragall. Aquest li demanava, fa una setmana, a la Ministra C“dejénnos gobernar i después evalúennos”, referl’ensenyament del castellà a Catalunya.

19 de marçNO a la LEC! NO a la LOU! BOLONYA

ni de conya! Per un ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT!

abrera:int-se a la política sobre

“Què ens deixin governar i després que ens avaluïn”Ernest Maragall.

Doncs, n’ ha arribat l’hora:Avalua l’Ernest Maragall!Nosaltres creiem que és l’hora de l’avaluació, no de si s’han de fer més omenys classes de castellà a l’escola, si no de la política impulsada pelConseller d’Educacuó de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall.