cònic juny 2001

4
FUII INTORMATIU DE I'IE5 MgNTSAtrEPA, Núv. Z JUNY ZEJEJl DIADA DE SANT .JERDI ..' | ÍtlEÍtloRlA[ "6¡qgEL UILANOUA" El93 d'abril, dinsfaprogramació de Sant Jordi, es vd orgdnitzar la I Volta al volcá .Memoriol Miquel Vlanova". La provava tenirund grdnparticipació dels alumnes de tots els cursos. Els guanyadors van ser els següents: '1r CICLE ESO: Noies Queralt Grau 9'05 Nois Albert Bartolomé 6'40 2n CICLE ESO' Noies Esther Conal B'32 Nois MarcMoreno 6'40 BAIXILLERAT: Noies Maria Tnolo Nois Sergi Barragan 8',30 6'44 TEATRE Els alumn¿s de9n cicle d'Eso i els de Batxillerat vancelebrar la diada de Sant Jordiassistint a una sessiÓ dobledelealre. Elprimer muntatge es titulava -La fugida del pin- tor Notxa" I els alumnes jo I'havien escenificat per Sant Tomds, en el concurs de gagsen qud van sortir-ne guanyadors. Elsegon muntatge era "Orfeu i EuriCice', und po- sada enescend d'aquest mite que hava adoptat enXaver Crosas, professor del departament de Classiques. La direccióde l'obra and a cdrrecde Rosa Vilanovo, orof¿ssora de catold de l'institut. [obro combinava texti dansa; lacoreografia vdser realitzada i dirigida per l'Alícia Expósito. Del'escenograflo i elvestuori s¿'n vdnencarregar, respectivoment Vcenq Masdemont i Francesca More- no, també professors del nostre institut. El dia 97 d'abril, oquest muntatge d'"Orfeu i Eurídice' va participar a la Vlll Mostra de Teatre de les comdrques gironines La representació va tenir lloc al feate Princioal.

Upload: montse-gelis

Post on 09-Mar-2016

217 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

Revista de l'institut Montsacopa

TRANSCRIPT

Page 1: cònic juny 2001

F U I I I N T O R M A T I U D E I ' I E 5 M g N T S A t r E P A ,N ú v . Z J U N Y Z E J E J l

D I A D A D E S A N T . J E R D I . . '

| ÍtlEÍtloRlA[ "6¡qgEL UILANOUA"El 93 d'abril, dins fa programació de Sant Jordi,

es vd orgdnitzar la I Volta al volcá .Memoriol MiquelVlanova". La prova va tenir und grdn participació delsalumnes de tots els cursos. Els guanyadors van ser elssegüents:'1r CICLE ESO: Noies Queralt Grau 9'05

Nois Albert Bartolomé 6'40

2n CICLE ESO' Noies Esther Conal B'32Nois Marc Moreno 6'40

BAIXILLERAT: Noies Maria TnoloNois Sergi Barragan

8',306'44

TEATREEls alumn¿s de9n cicle d'Eso i els de Batxillerat

van celebrar la diada de Sant Jordi assistint a una sessiÓdoble delealre.

El primer muntatge es titulava -La fugida del pin-tor Notxa" I els alumnes jo I'havien escenificat per SantTomds, en el concurs de gags en qud van sortir-neguanyadors.

Elsegon muntatge era "Orfeu i EuriCice', und po-sada en escend d'aquest mite que hava adoptat en Xaver

Crosas, professor del departament de Classiques. Ladirecció de l 'obra and a cdrrec de Rosa Vilanovo,orof¿ssora de catold de l'institut. [obro combinava text idansa; la coreografia vd ser realitzada i dirigida per l'AlíciaExpósito.

De l'escenograflo i elvestuori s¿'n vdn encarregar,respectivoment Vcenq Masdemont i Francesca More-no, també professors del nostre institut.

El dia 97 d'abril, oquest muntatge d'"Orfeu iEurídice' va participar a la Vlll Mostra de Teatre de lescomdrques gironines La representació va tenir lloc alfeate Princioal.

Page 2: cònic juny 2001

PARADES DE LIIBRES I ROSES

Enguany vam celebrar Sant Jordi amb una para-da de llibres al cenlre iuna parada de roses olfiral . Hemde felicitar els alumnes de 3r d'ESO perqud van treballarde valent i van superar amb escreix la venda de rosesd'an),s anteriors. Cal dir que el bon temps i la ubicacióde la parada, potse4 també van ajudar-hi.

rEil ilATEiliTIQUESEldijous 28 d'abrilva tenir

lloc a Santa Coloma de Farners la9a fase del concurs "Femmatemdtiques>> per alumnes de6éde Primdria i 1ri9n d'ESO. Delnivellde 9n d'Eso va quedar pri-mer classificat de Girona l'alumneJoan Aguilar.

PROUES CAilGUR - ',OO1El dijous dia 10 de maig al Centre de Cultura

Contempordnia de Barcelona, va tenir lloc l'acte derepartiment de premis de la prova cdngur- 200i.Els alumnes del nostre Institut premiats són' lsaac Masegúde 3rd'ESO, Joel Est¿va de 4t d'ESO i Marc Tubertdelrde Batxillerat. També cal destacar els alumnes de l'lnsütutquees troben dins del 2,5V"de les millors puntuacionsde coda nivel l :Mir¿ia Tarradellas iJoan Terricabrasde 3r d 'ESO,Gui l lem Picar t iAniolMassegurde4t d'ESO i JordiGuinart de 1r deBatxillerat.

PREIIIIS BATDIRI REIXACLa Fundació Jaume l, organitzadora dels premis BaldiriReixac. ha comunicat la relació dels treballs premiats

¡ r . D I A D A D E S ¡ A N T . J E R D I

P R E M I S

enguany entre els quals hi figuren dues alumnes de 2nde Batxillerat del nostre centre: Gemma Triüño, pel seutreboll derecerca "Projectede la nova carretera Vc-OIot1dirigit pel professor JesúsGutiérrez, i Berta Picarftambé oel seu treball derecerca "El voluntariat.Dues experidncies", dirigitper la professora MontsePuigdemont . E l premiconsisteix en un xec de100.000 pessetes per a lacomprd de l l ibres encatald.

coilcuRs urERARl ó¡rrl¡un cutrunAlEn el Concurs Literari Jwenil da la Garrotxa que

cada any organitza Ómnium Cultural, han obtingut premiels següents alumnes del nostre cenlre: en l'opartatde poesia, AniolBrossd, amb e lpoema "Flueix"; enel de reportatgeperiodístic, AdridBassogonyes, ambel treball "Els sensenoffr" i, en el d'ar-ticled'opinid AnnaBarto lomé, amb

"Ella sap per qudho fas".

H,A EE¡TAT N E T I E I A . . .

EL IIOilTSACOR UA CANIAR A LTEIDA

El 95 d'abril el Montsocor va prendre part en la7a Trobada de Corals d'Ensenyament Secundari, que vatenir lloc a la ciutat de Lleida. El cor va cantar a l'auditoriEnric Granados i va participar en la cantada conjunta de1.400 cantoires oroünents de centres de tot Catalunyaque es vafer a la plaqa de Sant Joan.

2

7lI

Page 3: cònic juny 2001

I " HA ESTAT NE]T í t r IA

UATGE A FATIAEnguany, ltdlia va ser I'elecció d¿ls estudiants de

4t d'ESO per la seva bellesa arquitectdnica i monumen-tal, enlre d'altres motius (com per exemple, els ambientsnocturns). Van ser set dies i set nits, del 30 d'abril al6 demaig.

El bon temps va fer acte de presdncia (menys aPisa) i vam poder admirar les obres artístiques que estroben en ple cdffck la placa de St. Marc i la seva cate-

dral, el "Duomo" de Flor,áncia, la immenso catedral deMild, elDavid...

Amb el viatge de tornada vam tenir un aficientmé* de G,ánova a Barcelona amb un magnÍfic vaixell ambcapacitat per a ó00 persones, entreles quals vom podercondixer nois i noies d'arreu de Catalunya.

Van ser set dies de germanor entre alumnes iprofessorg pe@ sobretot set dies de desconnexió ambla nostra rutina didria escolar.

Albert Planas. 4t ESO A.

PRITIIER I]{TERCAilUIROCKUITLE IIIGH SCHOOL.IES ÍIIOI{TSACOPA

El departoment d'anglés de l'lES Montsacopa i eldepartament de llengua castellana de Roclc,zille HighSchool de Vernon (Connecticut) han organitzatconjuntament un interconvi culturol. Un grup de 15alumnes i 3 professors han dut a terme una estada de14 dies a la Garrotxa. Els americans sortiren deYernon eldia 10 d'abril i tornaren el 23 d'obril. S'han ollotjat enfomílies i han realitzat excursions a Besalú, CostellfolliL Santa

Pdu, Mieres, Prats de Mollo, Girona, Empúries, Montserrati Barcelona. També han assistit a algunes classes al nostrecentre i han tingut l'oportunitat de condixer la manerade fer dels garrotxins.

Durant el mes de setembre un grup de 25alumnes i 3 professors garrotxins visitard la zona deVernon, Novo York i Boston on conüuran amb famíliesamericanes i podran practicar la llengua anglesa. No caldir que s'ha creat un vincle d'amistat entre les duescultures i després de l'dxit d'aquest primer intercanvi,n'e-s,cr<rem molts més.

3

Page 4: cònic juny 2001

PROI'ES DE SEI.ECTMTAT A SIES IIOilTSACOPADurant els dies 1 3, 14i 15 de juny s'han examinat

deles proves de selectivitat al nostre institut 999 alumnesd'Olo! Ripoll inmer. Es la primera vegada que Olot ésseu descentralitzada d'aquestes prov¿s, després del'experiéncia deFigueres l'any possat. D'aquesta mdneraels alumnes de la comarca s'han estaMat el neguit delsdesplaqaments a Girona.

El president del tribunal examinador, CarlesBarceló, ha agrait l'esforg i l¿s facilitats que ha posat elnostre centre per al bon funcionament d'aquestes proves.

CÉilc|ES NATUNALSSortida Volcd Bisaroques / 1r ESO / 19 abril

ilÚsrcAAudició: Historia del Rock / 3r ESO / 15 maigAudició, Un concert com cal / 1r ESO / 22 maigTrobada de corals a Lleida / Coral Monbacor / 95 abnl

GATALAXerrada i col loqui de Jaume Cabré / 1r BAT / 7 maig

nEuGróVisita del Retaule del Roser / 1r ESO / 14 maig

F I D E E U R E ¡

E E L . L A E | E ] R A C I ó D E L ' A M P A

FESÍA DE CTOEIIDA DE 2n DE BAIXITLERATS'ha organitzat per al dia 1ó de juny, un acte per

celeórar la cloenda del curs 9000-01 dels alumnes de2n de Batxillerat.La festa la conduiran els alumnes d'aquest curs. El Sr.WreMacias i Arau fard una xerrada que porta per títol

"Ciutadans del segle XXl". Tot seguit el Montsocor farduna breu actuoció i es lliurará als alumnes un record de lasevo estada a l'institut.

Per acaba; s'ha previst un refrigen per als alumnes,els seus familiars i el professorat del centre.

ANGLiSSortida a Lloret (ent'ev¡stes angloparlanb) / 1r BAI / 26 abnlSorüda a l'Btartit (enta¿istes angloparlanb) / 3t'ESO / 10 maig

SORT¡DES DE TT'TON|AClub Natació Olot / 1r ESO / 13 junyVolcá Santa Marganda / 9n ESO / 13 junyPort Aventura / 3r ESO / 14 junySant Privat / 4t ESO / 14 lunyClub Natació Olot / 4t ESO / 14 junyPals / 1r ESO / 15 junyRoses/2n ESO/15 juny

At rT IV ¡TATS EXTRAE¡ t r I f LARS DEL 3P TRIMESTRE

gEXPEil EilCIA D' UII ACOTLITIIENT

El dimecres 11 d'abril arribaven els nois i noiesdels Estats Units. Calia motinar una mica més per poderfer lafeina de cada dimecres i arribor a l'hora prevista al'estació d'autobusos d'Olot.

Amb l'Alba ens vam dirigir al mercat de Banyolesamb el temps just. Quon ja gaue6é acabdvem, vd sonarelmdbil, "Els amencans ja han arribat afanyeu-vos ianeucap a Olot".

Tot i arribar abans de I'hora marcada, ja nomésquedava l'Ashley, la noia que nosaltres havíem d'acollir.Amb cara de cansada i un ic espantada, perquésegonsens va dir més tard, pensava que la sa¿a família acollidorahaüa desertat.

Després deles salutacions i les disculpet ens vamdirigir cap a Mieres (pobra noia! a sobre uns quantsquilóm¿tres mes).

Amb timidesa perd amb una educació d'alfÓ méscorrecla, €s vdn anar fent els primers contactes El seucastelld era forqa fluid i ens esforgdvem a fer-nos enlendre,de vegades, si calla, en dngl¿s. Tot i que va dir-nos¡ moltamistosament que el nostre angl¿s venia ser com el seucastelld.

Amb el pas dels dies el gel es va andr trencant iI'Ashley es va considerar com und germdna mes dels meusfills. Tot ique passaven moltes hores fora, quan arribavena casa les sentíem parlar a I'habitació. Aixd ens feia goig

perque srgnrflcava que essentia a gust a casa nostro.

No vdrem tenir captipus de problema amb elmenjar, l'Ashley estavapredisposada a tastar-hotot i el pa amb tomata liva encantar

Els dies van odssdrmolt de pressa, i senseadonar-nos va arribar elsopdr de comiat fer lesmoletes i l'hora dels adéus.Tots plordvem una mica,peró ens sentíem satisfetsd'aquesta nova expe-ridncia i d'haver fet unsnous amtcs.

Per a nosaltres ha sigut la primera vegada queparticipem en un intercanü d'aquest tipus i creiem queha estat forga positiu, tot i que potser hem trobot o foltaruna mico mésderelació amb la família, potserelprogra-ma d'actiütats era una mica massa ataoeit. Perd tambéés cert que calia aprofitar el temps: Olot no és pas a lacantonada de Vernon!

Neus Casals, mare acollidoraMembre de l'Associació de Pares i Mares

4