apats julio 2010

12
gelats! les estrelles de l’estiu no vull cuinar adéu al plàstic receptes internacionals saps descongelar bé els aliments? apats Juliol / agost 2010

Upload: la-sirena-alimentacion-congelada-sl

Post on 23-Mar-2016

225 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

Revista Apats Julio-Agosto 2010

TRANSCRIPT

Page 1: Apats Julio 2010

gelats! les estrelles de l’estiu • no vull cuinar • adéu al plàstic • receptes internacionals • saps descongelar bé els aliments?

apat

sJu

liol /

ago

st 2

010

Page 2: Apats Julio 2010

A la Sirena no podem deixar de portar-te nous gelats deliciosos i refrescants perquè els gaudeixis, sobretot ara que la calor s’imposa.

Els tens de tots els sabors i formats, i sempre amb preus que t’encantaran.

*Productes no disponibles en totes les botigues. Consulta la disponibilitat a la teva botiga la Sirena habitual.

protagonistes2

Sorbets taronja i llimona sense sucres afegits*caixa 3 + 3 unitats

Els clàssics sorbets de taronja o llimona, aquesta vegada sense sucres afegits. Ideal per als qui volen cuidar la línia.

Smoothie maduixa i plàtan*caixa 6 unitats

La nostra proposta més natural amb un 85% de fruita. Un sabor delicat amb una textura supercremosa. Impressionant.

Minibombó “Dulce de leche” i brownie* caixa 3 + 3 unitats

El millor de dos mons: el “dulce de leche” i el brownie se sumen per fer d’aquests minibombons una experiència extraordinària.

2,55€(7,08€/litre)PVP

Minicons nata i xocolata sense sucres afegits* caixa 5 + 5 unitatsGaudeix sense remordiments de la nata i de la xocolata amb els nous formats sense sucres afegits: un petit mossec amb molt de sabor.

2,85€(10,18€/litre)PVP

2,50€(5,95€/litre)PVP

2,50€(8,01€/litre)PVP

gelats! les estrelles de l’estiu

Page 3: Apats Julio 2010

et recomanem…

Sorbet de llimona*terrina 900 ml

Gelat vainilla amb cobertura de xocolata caixa 8 unitats

Cons torrócaixa 4 unitats

Blocs Basic 1000 ml

Minibescuit nata i xocolata caixa 6 unitats

Fruitilíncaixa 8 unitats

Unes postres fantàstiques per al final d’un àpat copiós. Combina’l amb cava i crea així un deliciós sorbet de llimona al cava.

El bombó més cruixent gràcies a la seva cobertura d’arròs inflat. A un preu increïblement bo: 27 cèntims cada gelat!

Un con de sabor tradicional, especialment dedicat als amants del torró. Un clàssic deliciós.

Amb multitud de sabors a escollir i perfectes perquè cadascú dosifiqui al seu gust. Gaudeix-los en família acompanyats de les nostres galetes.

La suavitat de la nata i la galeta de xocolata s’uneixen per crear un sabor inoblidable: intenta menjar-ne només un.

La nostra proposta més multicolor per als petits de la casa. Una sana combinació de sucs de fruites de quatre sabors diferents.

2,50€(2,78€/litre)PVP

2,15€(4,48€/litre)PVP

1,95€(4,06€/litre)PVP

1,60€(3,14€/litre)PVP

1,39€(4,34€/litre)PVP

sugg

erim

ent d

e pr

esen

taci

ó

1,00€PVP

sugg

erim

ent d

e pr

esen

taci

ó

Page 4: Apats Julio 2010

actualitat4

no vull cuinar!

estiu? Per alguns, és sinònim de les gruades vacances que ens permeten trencar amb la rutina, descansar per fi, fugir de les obligacions i buscar aquest temps d’esbarjo que tant ens mereixem. Les somiem. Ara toca descansar.

Però quan arribem al nostre destí, ens adonem que no és bufar i fer ampolles. Qui cuina? El pla B de menjar fora aviat s’acaba. Però ningú vol cuinar… i menys que ningú, la mare.

Tampoc ho tenen fàcil els que es queden de “Rodríguez”. A qui li ve de gust posar-se a cuinar quan els mesos estiuencs inviten a sortir al carrer? Entrepans i llaunes no són la solució.

Page 5: Apats Julio 2010

1.Omple el congelador sense por, per poder proveir-te sense necessitat de córrer contínuament a la botiga més propera.

2. Recorre a receptes senzilles: aposta per les amanides: ràpides de preparar, sanes, refrescants i molt nutritives. Verdes, pasta o d’arròs i afegeix-hi tot el que se t’acudeixi.

3. Tingues sempre algun aperitiu: els petits piscolabis, a més d’alegrar qualsevol reunió familiar o d’amics, serveixen com a entrants ideals.

4. Abusa de la fruita. No exigeix cap tipus de preparació, conté molta aigua i és ideal en esmorzars i berenars. A més, són refrescants, sadollants i excel·lents per a l’organisme.

5. Opta pel plat únic: amb l’aperitiu que a l’estiu sols prendre abans de menjar, l’entrant està assegurat. Només hauràs d’ocupar-te del plat principal.

…i deixa que cuini la Sirena.

Per què renunciar al sabor i al menjar equilibrat quan altres cuinen per tu?la Sirena t’ho posa fàcil

Carpaccio de vedella safata 80 g

Spaghetti Marinerasafata 350 g

La vedella és un dels aliments que més ferro contenen. Fines làmines de vedella disposades en forma rodona perquè les puguis servir directament al plat.

Tasta la nostra recepta de spaghettis a la marinera, amb el millor del mar i els hidrats de carboni que no han de faltar a la teva dieta. Te’n lleparàs els dits!

suggeriments de presentació

Cheeseburgercaixa 2 unitats

Creps formatge de cabra i tomàquet caixa 2 unitats

Truita de patata i cebacaixa 500 g

Amanida d’arròs bossa 300 g

Pizza Tex-mexcaixa 450 g

Nigiri Mixcaixa 8 unitats

Saborosa carn de vedella amb deliciós formatge fos i una guarnició de ceba i cogombret. Llesta en dos minuts al microones.

Un plat típicament francès, farcides de saborós formatge de cabra i dauets de tomàquet. Un gran aliment que aporta proteïnes de gran valor biològic.

Una recepta que coneixes perfectament, més fàcil que mai, escalfar i llest! No oblidis que avui els experts ens permeten menjar de 4 a 5 ous per setmana.

L’arròs aporta una gran quantitat d’hidrats de carboni, imprescindibles per recuperar-se del desgast físic diari. Un plat lleuger, fresc, ideal per als mesos estiuencs.

Deliciosa pizza de massa gruixuda amb carn de boví, mozzarella, blat de moro i jalapeños que li dóna un toc lleugerament picant.

I sorprendre amb un plat típicament japonès? Una base d’arròs coberta de llagostins i salmó, acompanyat de deliciosa salsa de soja.

et donem algunes idees perquè feina a la cuina:

Page 6: Apats Julio 2010

estil de vida6

Les bosses de plàstic tenen els dies comptats. Han estat companyes nostres inseparables en els últims 40 anys. Les hem vist de tots els colors i mides. Ens han fet la vida més fàcil... almenys aparentment.

Però la realitat és una altra: les bosses de plàstic d’un sol ús que van aparèixer als anys 70 i que hem utilitzat tan alegrement al llarg d’aquests anys han resultat ser nocives per al medi ambient, i han estat culpables de la deterioració mediambiental, com han denunciat moviments i associacions ecologistes.

Cada any se’n fabriquen al món al voltant de 500 mil milions. Cada minut se’n consumeixen un milió.

Segons denuncia Greenpeace amb la campanya “Sense Bosses de Plàstic”, les bosses convencionals consumeixen grans quantitats d’energia per fabricar-les, no són biodegradables i poden trigar decennis a descompondre’s al medi ambient.

Només una de cada deu bosses de plàstic acaba al contenidor corresponent. La resta acaba la seva vida a l’abocador o, el que és pitjor, al mar.

Ara ens toca a nosaltres. Si una de cada 5 persones estalviés sis bosses de plàstic, es deixarien de consumir 384.654.618.201 bosses l’any. Depèn de nosaltres.

el plàstic en xifres• Cada minut es consumeixen al món 1 milió de bosses.

• A Espanya, cada ciutadà consumeix de mitjana a l’any 288 bosses de plàstic, la qual cosa suposa més de 97.000 tones, de les quals tan sols se’n reciclen el 10%.

• Si reutilitzem una bossa, podem estalviar-ne 6 per setmana, és a dir, 24 bosses al mes; és a dir, 288 a l’any. Això suposa 22.176 bosses durant una vida.

• Si només una de cada 5 persones del nostre país fes això, estalviaríem més d’un bilió de bosses durant les nostres vides.

adéu al plàstic!

uneix-te al nostre compromísPer cuidar el medi ambient, és fonamental reduir el consum de plàstics. Conscients d’això, i seguint les directrius marcades pel Pla Nacional Integrat de Residus, des de la Sirena volem sumar-nos a la iniciativa d’aconseguir disminuir el consum en un 50% d’aquí al 2011.

Per això, necessitem que t’uneixis a nosaltres. Si cadascú posa el seu granet de sorra, podrem aconseguir una gran muntanya. Una manera molt senzilla d’aconseguir-ho és reutilitzant bosses tantes vegades com puguis. Per això, des d’avui, et premiarem amb descomptes a les

teves compres quan no consumeixis bosses. Si portes la teva pròpia bossa, et descomptarem un cèntim per cada 5€ de compra*.

Així mateix, volem promoure l’ús de les bosses isotèrmiques, ja que són una opció perfecta per evitar el consum de bosses de plàstic. A més, les bosses isotèrmiques mantenen productes congelats des que

surten de la botiga fins que arriben al congelador, sense trencar la cadena de fred en cap moment. Una excel·lent manera de conservar les teves compres en les millors condicions, fins i tot durant els mesos més calorosos. I les hem abaixat de preu de forma espectacular perquè no dubtis a aconseguir la teva*.

Font: Cicloplast (societat sense ànim de lucre per a la promoció del reciclatge de plàstic). www.cicloplast.com

*Consulta’n les condicions amb el personal de botiga.

20 litresAra: 1,75€

Abans: 2,39€

Page 7: Apats Julio 2010

20 litresAra: 2,95€

Abans: 5,65€

22 litresAra: 4,95€

Abans: 7,95€

NOUSPREUS

Page 8: Apats Julio 2010

la recepta de Núria CastilloEspaguetis negres amb marisc

1. En una cassola posa les cloïsses i les escopinyes amb un dit d’aigua i el suc de llimona, tapa i cou uns 4 minuts fins que s’obrin.

2. Cou els espaguetis en aigua bullint amb una cullerada de sal el temps indicat pel fabricant. Escorre’ls. A la mateixa olla, escalfa l’oli amb el bitxo i afegeix-hi els sabors d’angula directament congelats.

Remena una estona fins que es vagin descongelant i incorpora-hi l’all i el julivert directament congelats. Afegeix-hi els espaguetis, les cloïsses i les escopinyes, barreja-ho bé i ja està llest per servir. Bon profit.

receptes internacionals8

Origen: ItàliaPreparació: 25 minuts Calories per ració: 280 kcalIngredients (Per a 4 persones):

• 1 safata de sabors d’angula la Sirena• 200 g de cloïsses Basic la Sirena • 200 g d’escopinyes la Sirena • 400 g d’espaguetis negres • 1 dosi d’all trossejat la Sirena • 2 dosis de julivert trossejat la Sirena • 1/2 llimona• 4 cullerades d’oli d’oliva • 1 bitxo • Sal iodada

Participa en el nostre concurs de receptes i guanya 100€Envia’ns la teva recepta elaborada amb productes la Sirena junt amb les teves dades personals completes i telèfon de contacte a: [email protected] o a l`Apartat de Correus 703, 08220 Terrassa (Barcelona)

clientaguanyadora de 100€

Page 9: Apats Julio 2010

hamburguesa de vedella

bossa 320g

rotlles crus de gambes i herbes fresques Origen: TailàndiaPreparació: 25 minuts + repòsCalories per ració: 275 kcalIngredients (Per a 4 persones / 12 rotllets):

pebrots farcits d´arròs i carnOrigen: IranPreparació: 40 minutsCalories per ració: 500 kcal Ingredients (Per a 4 persones / 6 pebrots):

1. Descongela les hamburgueses a la nevera sobre un recipient amb reixeta. Renta els pebrots, talla’n la part de dalt i buida’ls. Escalfa l’arròs.

2. Sofregeix la ceba directament congelada uns 6-7 minuts. Afegeix-hi la carn esmicolada, el julivert directament congelat, salpebra i cuina 5-6 minuts més. Retira-ho del foc, introdueix-ho en un bol i afegeix-hi la salsa de tomàquet i l’arròs. Barreja-ho amb sal, pebre, canyella, comí i suc de llimona.

3. Farceix els pebrots amb la barreja preparada, cobreix-los amb la part de dalt, col·loca’ls sobre una safata de forn i cuina’ls uns 20 minuts, preescalfant a 220ºC.

4. Serveix-los calents.

• 500 g de gamba pelada gran la Sirena • 2 dosis d’all trossejat la Sirena• 1 escalunya • 2 bitxos frescos • 125 ml de vinagre d’arròs • el suc de 2 llimones dolces (llima) • 12 fulles petites de paper d’arròs

• 60 g de cacauets torrats• 3 branquetes de menta • 3 branquetes de coriandre Per a la salsa: • 3 cullerades de salsa de soja la Sirena • 4 cullerades de sucre • 2 cullerades d’aigua

• 3 hamburgueses de vedella la Sirena • 300 g d’arròs blanc precuit la Sirena• 200 g de ceba juliana la Sirena • 3 dosis de julivert trossejat la Sirena• 6 pebrots de morro de bou de colors

• 4 cullerades de tomàquet fregit la Sirena • 1/2 llimona • 1/2 culleradeta de canyella • 1/2 culleradeta de comí • 2 cullerades d’oli d’oliva • Sal iodada • Pebre negre la Sirena

1. Descongela les gambes a la nevera sobre un recipient amb reixeta. Introdueix-les 7 minuts en un bol amb vinagre i una culleradeta de sal. Escorre-les.

2. Pela l’escalunya i pica-la junt amb el bitxo. Barreja-les amb el suc de llimona dolça i l’all directament congelat, barreja-ho i afegeix-hi les gambes. Deixa marinar durant 3-4 hores a la nevera fins que canviïn de color.

3. Salsa: Aboca el sucre, l’aigua, la salsa de soja i el líquid de marinar les gambes en un bol i remou.

4. Passat el temps de repòs, submergeix una fulla de paper d’arròs en aigua calenta fins que s’estovi. Estén-la sobre la superfície de treball, col·loca algunes gambes a la part baixa de la fulla, afegeix-hi cacauets i fulles d’herbes fresques i enrotlla-la plegant els laterals cap endins.

5. Serveix els rotllets obtinguts amb la salsa a part per mullar.

gamba pelada gran bossa 500g su

gger

imen

t de

pres

enta

ció

Page 10: Apats Julio 2010

benestar10

saps què és “ultracongelar”?Segur que saps que com més estona estiguin els aliments a temperatura ambient, més gran serà la seva pèrdua de propietats. Per això tenim a casa una nevera. I també tenim un “congelador”, per conservar-los encara més temps. T’has preguntat alguna vegada com es congelen els aliments que comprem ja congelats? Doncs la resposta és que l’ideal no és congelar-los, sinó “ultracongelar-los”. I si pot ser, en origen. I una altra pregunta, tens clar què és “ultracongelar”?

La millor situació és congelar els aliments a una temperatura prou

allunyada de la temperatura ambient per impedir que les variacions tèrmiques provoquin situacions de risc. La congelació ha de fer-se, a més, de la forma més ràpida possible. A més velocitat, la pèrdua de nutrients és menor i la seva qualitat i seguretat, més gran. Si la temperatura és molt baixa i el temps de congelació és molt curt, el procés se l’anomena ultracongelació. Així, la ultracongelació pot permetre un nivell de “frescor” superior al d’un aliment no ultracongelat. Sobretot perquè els aliments s’ultracongelen poc després de la recol·lecta o captura, és a dir, perquè es parteix del producte “fresc”. I perquè aquest mètode no només conserva les propietats nutricionals dels aliments, sinó també les

relacionades amb sabor, olor, color i textura: les anomenades “propietats organolèptiques”.

Tinc una altra pregunta (i compte, que no és l’última): saps què significa “no trencar la cadena del fred”? Diem que quan la temperatura de l’aliment congelat no ha pujat en cap moment, no hem “trencat” l’anomenada “cadena del fred”. En diem “cadena” perquè inclou una sèrie de processos interconnectats entre ells: emmagatzematge, transport, exposició a la botiga, enviament a domicili, etc. I és essencial no trencar-la perquè així evitem pèrdues nutritives, de qualitat i de seguretat. Així que recorda: quan facis la compra utilitza bosses isotèrmiques o una nevera portàtil si el teu domicili no és a prop.

ultracongelació, sinònim de frescor

Julio BasultoDietista – nutricionista

Page 11: Apats Julio 2010

el consell

saps descongelar bé els aliments? Retalla la taula i posa-la a a la nevera, et serà molt útil!

Aliment congelat Manera de descongelar-hoPer coure amb aigua o al vapor i per a alguns guisats i coccions al forn es pot utilitzar directament congelat. Però si l’has de descongelar, retira tots els envasos que contingui i deixa’l sobre un recipient amb reixeta a la nevera.

Peix

Marisc cru

Marisc cuit

Verdures

Carn

Precuinats

Plats preparats i pizzes

Si el cous amb aigua o al vapor, fes-ho amb el producte directament congelat. Només l’has de descongelar si el cuines a la planxa o al forn. Si té closca, submergeix-lo en aigua freda durant uns minuts. Si no porta closca descongela’l en un recipient amb reixeta a la nevera.

Has de descongelar-lo a la nevera sobre un recipient amb reixeta perquè els sucs de descongelació quedin a part i no impregnin el producte.

Per cuinar-les, bullir-les o coure-les al vapor no has de descongelar-les. Afegeix-les al líquid de la cocció i cuina-les al gust. Salta-les també directament congelades amb una mica d’oli ben calent i en petites quantitats.

Els pots fregir directament congelats, en abundant oli ben calent i deixar que s’enrosseixin. Recorda de no fregir molta quantitat d’una sola vegada, així aconseguiràs un arrebossat cruixent i gens oliós.

Cada un dels productes té indicat en l’envàs la millor manera d’escalfar-lo. Segueix les indicacions i gaudeix del resultat. També especifiquem si cal canviar el recipient que el conté o si pots escalfar-lo i fins i tot consumir-lo en l’envàs original.

Alguns productes com les mandonguilles, el rodó de pollastre o el preparat per a brou no fa falta que es descongelin prèviament, però en la majoria dels casos s’ha de descongelar en un recipient amb reixeta a la nevera.

A la Sirena ultracongelem el peix en origen per conservar-ne tota la frescor i propietats. A més, te l’oferim en multitud de talls diferents perquè escullis el que millor s’adapta a les teves necessitats. Més que fresc, congelat.

Page 12: Apats Julio 2010

MÉS DE 240 ESTABLIMENTS AL TEU SERVEI TROBA LA TEVA BOTIGA MÉS PROPERA A www.lasirena.es

PVPs garantits fins al 25 d’agost del 2010. Per a dates posteriors, preus subjectes a fluctuacions de mercat. Consulta la disponibilitat d’aquests productes a la teva botiga la Sirena habitual.

ToTs els avanTaTgesgaudeix-los ara!

productes de temporada

POOL C.P/ JordigarciaDipòsit legal B-48775 www.facebook.com/laSirena

Troba’ns al

Facebook

http://blog.lasirena.es