presentación de powerpoint · derivades d'una patologia mental, discapacitat psíquica o...

Post on 14-Aug-2020

7 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

El Centre Especial de Treball el Pla una entitat sense ànim de lucre, que pertany a la FundacióGermà Benito Menni, promoguda per l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, provínciad'Aragó – San Rafael. L’any 1994, neix el Centre Especial de Treball El Pla ubicat a la provínciade Lleida, a la població d’Almacelles.

El Centre Especial de Treball El Pla neix l'any 1994 amb la missió de crear llocs de treballestables i de qualitat per a persones en risc d'exclusió sociolaboral a causa de dificultatsderivades d'una patologia mental, discapacitat psíquica o física.

L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Espanya compta amb tres Províncies (Aragó - SantRafael, Castella-Sant Joan de Déu i Bètica-Ntra. Sra. De la Pau) amb la presència de 236 Germans en 70 centres i dispositius socials i sanitaris que atenen prop de 1.400000 persones i compta amb més 2.000 persones voluntaries.

La nostra Província és la d'Aragó - Sant Rafael que abasta les Comunitats Autònomes d'Aragó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Múrcia i Navarra. Les tres Províncies comptenamb alguna presència a la Comunitat de Madrid.

La Província d'Aragó - Sant Rafael compta amb 11 comunitats de Germans repartides en les 7 comunitats autònomes que la formen i gestiona 23 centres, tres d'ells de manera participada, i compta amb més de 7.000 llocs de treball, 1.200 persones voluntàries i 74 Germans.

També té presència i col·labora amb diverses fundacions de caràcter bioètic, social, de cooperació o assistencial que són afins a la missió de l'Ordre.

La realitat actual de la nostra Província es visualitza majoritàriament a partir d'hospitals, centres assistencials, docents i d’investigació, serveis socials i Comunitats de Germans. Es tracta de centres plurals amb un compromís social compartit i amb afinitat en la motivació, missió i valors.

Les empreses i entitats que tenen compromís social són aquelles que:. Ofereixen un contracte laboral a persones amb discapacitat.. Fan alguna aportació de manera voluntària i desinteressada: donacions econòmiques, aportació en material, etc.. Duen a terme accions de voluntariat.. Contracten serveis del Centre Especial de Treball El Pla: servei d’envasat alimentari, servei de jardineria, servei d’horta, servei de neteja sociosanitària, etc.. Compren productes socialment responsables.

EMPRESAS AMB COMPROMIS SOCIAL

“Millorem la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastornmental i/o risc d’exclusió social de la comarca de les Garrigues”.

“Aliments d'Onyar són productes ecològics elaborats a la Fundació Onyar La Selva, una empresa d'economia social que té per finalitat la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual i la millor de la seva qualitat de vida”.

“Formem part del projecte social de l’AssociacióAlba, entitat que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones ambdiscapcaitat i malaltia mental de l’Urgell i la Segarra oferint serveis i atenció integral en totsels àmbits de la seva vida, des d’una escolad’atenció especial, passant per serveisd’habitatge, centres ocupacionals, activitats de lleure i esport, formació laboral i inserció”.

“Per a fer els nostres productes pelemartesanalment fruites i verdures fresquesamb persones del territori amb riscd'exclusió social i/o amb discapacitat per a obtenir unes salses i melmelades sostenibles també a a nivell social”.

PRODUCTES ARTESANS

Torrons Vicens és una empresa familiar ambuna llarga tradició torronaire. Situada a la localitat urgellenca d’Agramunt (Lleida), considerada el bressol del Torró i la Xocolata a la Pedra, elabora torrons tradicionals i altresespecialitats.

Servei PreLaboral“El Servei Prelaboral, és un recurs social que

depèn del Departament de Benestar Social i

Família. S’adreça a persones que compleixen

els criteris de diagnòstics inclosos en la

definició dels trastorns mentals severs (TMS),

en edat laboral i motivades per emprendre un

treball”.

top related