els centres comercials

Post on 26-Sep-2015

217 Views

Category:

Documents

3 Downloads

Preview:

Click to see full reader

DESCRIPTION

Article d'opinió

TRANSCRIPT

Els centres comercials

Un centre comercial s un espai collectiu amb diferents botigues, locals, llocs d'oci i diversi, fins i tot cinemes i restaurants dins del recinte. En general sn construccions de grans dimensions que consta d'un o diversos edificis.

L'objectiu d'un centre comercial s reunir, en un mateix espai, diverses propostes perqu els possibles clients puguin realitzar les seves compres amb ms comoditat, aix el comprador ja sap que trobar en un mateix edifici diverses ofertes i que t lopci de satisfer les seves necessitats de consum sense adrear-se a un altre lloc.

Alguns dels avantatges dels centres comercials sn ara la disponibilitat d'aparcament. Els centres comercials incorporen mplies zones d'aparcament en el seu disseny i construcci. Tamb com ja he comentat hi ha varietat i nombroses botigues que estan allotjades en un mateix complex, i aquest complex s un entorn protegit i teulada el que pot ser molt interessant en dies plujosos o dia de calor / fred extrem, en els quals els carrers veuen afectada la seva dinmica comercial de forma molt negativa.

Per contra, com a consumidor, els inconvenients o desavantatges dels centres comercials sn la temptaci i sovint et porta a comprar coses que no sn necessries. D'altra banda, en algunes ocasions es produeix un amuntegament excessiu, s a dir, els passadissos i les botigues plenes de gent fan que comprar sigui ms difcil i pesat. I com a ltima idea, les petites botigues no tenen cabuda en aquests centres comercials, ja que en general solament hi ha cadenes ja siguin de roba, de menjar, d'oci, etc., i de vegades no trobes aquell producte en concret que vas buscant.

Com a conclusi, observo, que els centres comercials caminen cap a l'especialitzaci i diversificaci, ja sigui en tipologia, productes, serveis, etc. En definitiva, crec que el futur vindr caracteritzat per la innovaci i el desenvolupament dels centres comercials, cosa que espero que no afecti molt als petits comeros.

top related