ara micro píndoles #20n 10112011

Post on 15-Apr-2017

170 Views

Category:

News & Politics

1 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

12 política DIJOUS, 10 DENOVEMBREDEL 2011 ara

Anàlisi

“Per què lamúsica sempre ha estatel parent pobre de les arts catalanes?”

Unestil de fer campanyaelectoral queacaba:caravanesambguionsprefixats, dictadurade laimatge, diàlegde sords, poquespropostes imolt dita l’ull dels adversaris. Olor d’antic, de testosterona.Desprésd’una setmana, la campanyahadespertatzeroentusiasme. Predicibilitat i atemporalitat–podria ser una campanyade fa4 ,8o12anys–. Estractade recórrer la geografia denorda sudambairesd’hiperactivitat, agendes impossibles,candidats esgotats, professionals de la informació,comparses i ciutadania resignada. Si la feinas’hagués fet permanentmentdurant la legislaturaara tindríemespai per a la reflexió, la profunditat, lapausa, la capacitat de sorprendre, l’amabilitat, elsomriure i la campanyaenpositiu.

Estemen un cercle viciós iRubalcaba, que és un científic ien sapmolt de cercles viciosos,sap que no podem reduir,treure, retallar i crear ocupació.La situació ésmolt difícil però espot superar, per això votaréRubalcaba.

@ALEIXCUBERESCONSULTORDECOMUNICACIÓ

Lapreguntadelciutadà

Models iestilselectorals:fidetrajecte

Daniel ZapataDEPENDENTD’UNABOTIGA ELECTRÒNICA I GUITARRISTA

@CarmeChacon2011“És cert. Lamúsica catalana i en català hauriade rebre per part de la conselleria de Cultura

més suport del que té”

@ciuduran2011“No comparteixo l’afirmació, lamúsica ha estat

element d’identitat de Catalunya. Li manca suporteconòmic, necessitemunmillor finançament”

@jorgefdezpp“Ho desconec, potser per considerar-la l’artmés popular s’ha pensat erròniament que no

necessitava gaires ajudes”

@AlfredBosch“Tenim gransmúsics i grans grups. Eliminant

elministeri de Cultura –que no té competències–es podrien destinar els diners a les arts”

@jcoscu“També per això cal canviar les polítiques

culturals: proposem la llei de les arts. Lamúsicaés un referent cultural i social important”

Jovoto...EXDIRECTOR GENERAL DE LAUNESCOFedericoMayor Zaragoza

20-N

ELECCIONS ESPANYOLES

Duranmobilitza els empresarisper evitar el “monopoli” del PP

Ambundiscurs centrat en l’econo-mia, Josep A. Duran i Lleida, can-didat de CiU, va fer una crida ahirals empresaris per evitar el “mo-nopoli” del PP. Va defensar, denou, un governde concentració.

de més poder que mai, perquè su-marà laMoncloa a lesmoltes auto-nomies que ja governa. Aquest ésl’hipotètic “monopoli” que Duranva cridar ahir a evitar a les urnes el20-N. “Noseriaboper aCatalunya,i només es pot evitar amb el con-trapès de CiU”, va sentenciar elcandidat.

La seva intervenció, eminent-ment econòmica, va iniciar-se ambuna defensa de la creació d’un go-vern espanyol de concentració. “Lasituacióeconòmicaeuropeaésgreu,i, si Espanya ho necessita, vull re-iterar una idea imprescindible: quees constitueixi un govern de con-centració”, va indicarDuran, recor-dant una idea que ha anat aparei-xent i desapareixent dels seus dis-cursos de campanya en funció del’auditori a què es dirigeix.

Empenta per al pacte fiscalEn la línia del que ja va fer diven-dres, primer dia de campanya, enun acte a la mateixa Llotja deMar–on Duran va admetre sentir-s’hi“comacasa”–, el candidatdeCiUvademanaraempresaris, institucionsfinanceres i patronals que passes-sin “de les paraules als fets” a l’ho-ra defensar el pacte fiscal. Traduc-ció: quevotinelsnacionalistes a leseleccionsperquèelnoumodelde fi-nançament sigui possible. “I aixònomés passa per CiU”, va conside-rar el candidat.

Els retretsaCarmeChacón, can-didata del PSC, es van limitar a cri-ticara laministraquenosàpigaqueésAenaquiadministra l’aeroportde

ORIOL MARCHBARCELONA. El candidat de CiU ales eleccions espanyoles, Josep A.Duran i Lleida, sempre modula eldiscurs en funció del públic. Di-martsal vespre,perexemple, vade-fensar el dret a l’autodeterminaciódels pobles en una festa amb les jo-ventutsdeCiU,prèviademostracióde les seves habilitats amb la bate-ria. Ahir, en canvi, va optar per undiscurs en la línia de “responsabili-tat” amb quèDuran sempre ha vol-gut revestir la seva tascaalCongrés.L’escenari, laCambradeComerçdeBarcelona, hi era procliu.

“Us demanoque eviteu elmono-polidelPPvotantCiU”,vaproposardirectamentalsempresariscongre-gats a laLlotjadeMar, seude la ins-titució. CiU, en general, i Duran, enparticular, temenque el PP faci do-blet:majoria absoluta a l’Estat –in-evitablesegonstotes lesenquestes–i que esdevingui segona força a Ca-talunya. Si se sumen aquestes duescondicions, els nacionalistes veuenclar que el seu paper aMadrid que-dariadiluït i elGovern,encertama-nera,debilitata l’horadedefensarelpacte fiscal.

A tot plegat cal sumar-hi que,quan es consumi la seva victòriamés que probable, el PP disposarà

El candidat de CiU insisteix a formar un govern de concentració

Josep A. Duran i Lleida, candidat de CiU a les eleccions espanyoles, va tornar a defensar ahir que es creï ungovern de concentració a Espanya en cas que la situació econòmica europea es compliqui encaramés. ACN

LAPROPOSTA

ICOElcandidatproposafercréixer líniesdecrèditdel’ICOfinsque lesentitatsfinanceresesrecuperin

ELRETRET

Vot “Siel20-NquedenprimersPSC iPP,horespectaré,perònoentendréres”,diuDuran

ELDETALL

RavalHovadir JordiPujoldivendres iDuranhivatornarahir: “ElpactefiscaltambéésboperalRaval”

Reus i no pas el Govern. “És d’unaaudàciaextraordinàriaqueChacónpensiaixò”, va ironitzarenreferèn-cia a les crítiques que laministra vafera l’actuacióde l’executiucatalàal’aeroport de Reus.

Aprofitant l’avinentesa, Duranvaexigir quees tregui aAena la ges-tiódelsaeroportscatalans. “Aqual-sevol pare de família que no gestio-nabéels interessosdels seus fills espermet treure-li la tutela sobreells;a un Estat que no tutela bé els seusaeroports, el que s’ha de fer-se éstreure-li aquesta responsabilitat” ,va retreure enèrgicament el candi-dat al govern de l’Estat.e

top related