al llarg d’aquestes setmanes hem continuat treballant en€¦ · a part de continuar treballant...

Post on 03-Jun-2020

10 Views

Category:

Documents

0 Downloads

Preview:

Click to see full reader

TRANSCRIPT

Al llarg d’aquestes setmanes hem continuat treballant en el projecte escollit. Després de les votacions i d’haver escollit el nostre nom de la classe, vam voler deixar constància dels resultats que van sortir. Vam escriure entre totes i tots el títol del full i vam escriure el número de vots que cada escultor va rebre, tot treballant la numeració i el concepte de quantitat.

Després, vam escriure a l’agenda la tasca que havíem de fer per poder continuar treballant sobre el Claes Oldenburg: BUSQUEM INFORMACIÓ! Va ser en aquell moment que ens vam trobar amb un problema: quan vam intentar escriure la paraula “Oldenburg” no recordàvem bé com fer la lletra G; així doncs, vam parar l’activitat i vam preparar un “abecedari“ per penjar a l’aula fet per nosaltres mateixos. Vam començar a buscar lletres per l’escola, pels diaris, als llibres...i vam veure diferents maneres de fer lletres. Cada infant va escollir una lletra i la va fer tot decorant-la com més li va agradar. Una vegada retallades els hi vam posar un marc i ... JA LES PODEU VEURE A L’AULA PENJADES!

Una vegada acabat l’abecedari, vam haver d’endreçar totes les lletres que havíem trobat, i... Quina millor manera que fer-ho en ordre alfabètic? Els infants coneixien una cançó treballada l’any anterior que vam utilitzar per fer diversos jocs amb les lletres. La recordeu?

https://www.youtube.com/watch?v=ITUmXHq7Y-A

Vam continuar el nostre treball de projecte a partir de les preguntes que cada infant es va fer a casa sobre QUÈ VOLIEN SABER DEL CLAES OLDENBURG?. Les vam posar en comú i vam iniciar el treball en petit grup. Cada infant va escriure en un paper de manera secreta 1 o 2 companys/es amb qui li agradaria treballar; d’aquesta manera, es van fer els equips de 4 o 5 infants on tothom va coincidir amb qui volia fer la tasca. L’objectiu comú de l’equip era dividir les preguntes que ens havíem fet totes i tots en tres grans temàtiques: LA SEVA VIDA, LA SEVA FAMÍLIA, LES SEVES ESCULTURES. Vam treballar molt bé, i cada grup va aconseguir finalitzar la tasca on el treball individual de cada infant va fer que s’aconseguís l’objectiu de l’equip.

A més a més, aquesta setmana hem anat presentant les diverses exposicions sobre el Claes Oldenburg que es van treballar a casa amb les famílies. Hem pogut gaudir de vídeos, presentacions en power point, maquetes, manualitats, murals, imatges... I unes explicacions excepcionals per part dels infants! Enhorabona per la feina ben feta! Fins i tot, una vegada acabades les exposicions, ens vam adonar que ja podíem contestar MOLTES de les preguntes que ens vam fer a l’inici sobre el Claes, i així ho vam comprovar.

A part de continuar treballant sobre el projecte, hem iniciat un treball de lectoescriptura significativa

en les benvingudes del matí. Hi ha dos dies a la setmana que introduïm racons/jocs i la resta treballem a

partir de la lectura (ja sigui individual, compartida, col·lectiva, o de modelatge per part del tutor/a).

Us fem un tastet d’aquests moments:

CREEM PARAULES AMB LLETRES DE FUSTA

ASSOCIEM PARAULES A LA SEVA IMATGE I SIGNIFICAT

DOMINO DE DESCRIPCIONS DICTATS MUTS AUTOCORREGIBLES

LECTURA COMPARTIDA

A més a més, vam tenir la gran sort de poder celebrar l’aniversari d’un company amb la

seva família. El Gerard, la seva mare i el seu pare ens van fer gaudir d’una activitat

Montessori; de la Celebració de la Vida.

La festa d'aniversari a l'estil Montessori, busca aprofundir en la comprensió del pas del temps i introduir els conceptes de mesos, dies del mes, la terra, el sol, i com la Terra gira al voltant del sol. L'objectiu d'aquest “ritual” d'aniversari és ajudar a reconèixer com han crescut i canviat des que van néixer. Per començar, ens van explicar la relació entre la Terra i el Sol; que un any, és el temps que triga la Terra a fer un volt al Sol. Després, ens vam seure en cercle i al mig es va encendre una espelma, que representava el sol. Al terra es va posar un mural on s’escenificaven els mesos i les estacions, i el Gerard, amb un globus terraqui (que representava la terra) va començar a donar voltes al sol com si hagués nascut en aquell moment. A cada pas que donava el Gerard, tot canviant de mes (i a vegades d’estació) ens mostrava fotografies de com creixia cada vegada que avançava en la volta al sol.

I ja per acabar… Us volem convidar i animar a que vingueu a compartir amb nosaltres els esmorzars familiars que es fan un dia a la setmana. Al llarg d’aquests mesos hem tingut la sort de poder compartir aquests moments amb tres famílies!

Primer compartim el fet alimentari amb les famílies tot conversant amb companys i companyes i ens coneixem una mica més.

Abans de sortir al pati, podem compartir amb les famílies propostes que tenim a l’aula, com jocs, lectura de contes...

Us hi esperem!

top related