2015/04/12: 20.000 dÍas en la tierra

2
Diumenge 12 d’abril de 2015 — 18:30 h — Espai Plana de l’Om Nacionalitat: Regne Unit Any: 2014 Durada: 95 min Direcció: Iain Forsyth, Jane Pollard Guió: Iain Forsyth, Jane Pollard Fotografia: Erik Wilson Musica: Nick Cave, Warren Ellis FITXA TÈCNICA 20.000 dies a la Terra Cartell de la pel·lícula DIRECTORS IAIN FORSYTH i JANE POLLARD ls artistes visuals Iain Forsyth i Jane Pollard es van conèixer mentre estudiaven al Goldsmiths College de Londres a mitjans dels anys noranta. Han treballat junts des de llavors. 20.000 dies a la Terra és el seu primer llargmetratge. La música juga un paper important en el seu treball, que inclou moltes col·laboracions notables, com una instal·lació sonora amb Scott Walker a Sydney Opera House, els experiments amb so subliminal amb Jason Pierce (Spiritualized), una pel·lícula amb Gil Scott-Heron i una instal·lació de vídeo amb la primera aparició en pantalla de Ben Drew, també conegut com a músic Pla B. Van ser pioners en l’ús de la nova promulgació en l’art contemporani i es van fer coneguts per les seves recreacions, com Suicide A Rock ‘N’ Roll, una recreació en directe de David Bowie. El seu treball és exposat per museus i institucions de tot el món, incloent la Galeria Tate, i han estat preseleccionats per al Premi 2014 Jarman. E ARGUMENT icció i realitat es combinen en 24 hores fictícies en la vida del músic i icona cultural internacional, Nick Cave. Amb idees sorprenentment franques i un íntim retrat del procés artístic, la pel·lícula examina el que ens fa ser el que som, i celebra el poder transformador de l’esperit creatiu. F Warren Ellis i Nick Cave Iain Forsyth, Nick Cave i Jane Pollard Nick Cave Susie Cave Warren Ellis Darian Leader Ray Winstone Blixa Bargeld Kylie Minogue Arthur Cave Earl Cave FITXA ARTÍSTICA

Upload: cineclub-manresa

Post on 21-Jul-2016

222 views

Category:

Documents


4 download

DESCRIPTION

Full de sala del 12 d'abril

TRANSCRIPT

Page 1: 2015/04/12: 20.000 DÍAS EN LA TIERRA

Diumenge 12 d’abril de 2015 — 18:30 h — Espai Plana de l’Om

Nacionalitat: Regne UnitAny: 2014Durada: 95 minDirecció: Iain Forsyth, Jane PollardGuió: Iain Forsyth, Jane PollardFotografia: ErikWilsonMusica: NickCave, WarrenEllis

FITXATÈCNICA

20.000 dies a la Terra

Cartell de la pel·lícula

DIRECTORS

IAIN FORSYTH i JANE POLLARD

lsartistesvisualsIainForsyth iJanePollardesvanconèixermentreestudiavenalGoldsmithsCollegedeLondresamitjansdelsanysnoranta.Hantreballatjuntsdesdellavors.20.000 dies a la Terraéselseuprimerllargmetratge.Lamúsicajugaunpaperimportantenelseutreball,queincloumoltescol·laboracionsnotables,comunainstal·laciósonoraambScottWalkeraSydneyOperaHouse,elsexperimentsambsosubliminalambJasonPierce

(Spiritualized),unapel·lículaambGilScott-Heroniunainstal·laciódevídeoamblaprimeraaparicióenpantalladeBenDrew,tambéconegutcomamúsicPla B.Vanserpionersenl’úsdelanovapromulgacióenl’artcontemporaniiesvanferconegutsperlessevesrecreacions,comSuicide A Rock ‘N’ Roll,unarecreacióendirectedeDavidBowie.Elseutreballésexposatpermuseusiinstitucionsdetotelmón,incloentlaGaleriaTate,ihanestatpreseleccionatsperalPremi2014Jarman.

E

ARGUMENT

iccióirealitatescombinenen24horesfictíciesenlavidadelmúsiciicona culturalinternacional,NickCave.Ambideessorprenentmentfranquesiuníntimretratdelprocésartístic,lapel·lículaexaminaelqueensfaserelquesom,icelebraelpodertransformadordel’esperitcreatiu.

F

Warren Ellis i Nick Cave

Iain Forsyth, Nick Cave i Jane Pollard

NickCaveSusieCaveWarrenEllisDarian LeaderRayWinstoneBlixa BargeldKylie MinogueArthurCaveEarlCave

FITXAARTÍSTICA

Page 2: 2015/04/12: 20.000 DÍAS EN LA TIERRA

“La seva professionalitat,la seva integritat,et fan voler ser millor, et fan voler fer més. I volíem que la gent tingués aquesta sensació en sortir del cinema”Jane Pollard GemmaUrraka

RollingStone2014

COMENTARI

apel·lículadirigidaperIain ForsythiJanePollards’allunyabastantdelclàssicformatdedocumentalmusical,percaureenunhíbridentrelaficcióieldocumentalambunagrancàr-regaestèticaiunanarrativapoderosa.Laclau,segonssembla,vaserguionitzarlesescenes,perònoelsdiàlegs.Ésadir,elsdirectorsvandeixaranaralspersonatgesenunsllocsiunessituacionsconcretes-comperexemple,NickCaveilasevaexxi-cotaKylieMinogueenuntrajectealcotxe.

“Estic enlluernat en veure aquesta pel·lícula”,haditelmateixCavedesprésdeveureelresultat,enunaentrevistaambeldiarimusicalNME.“És un document molt estrany, desconcertant i valent”,haafegitelmúsic.

20.000 dies a la TerranarraundiaenlavidadeNickCave—eldianúmero20.000—plantejantl’espectadorcertesqüestionsexistencialistes,preocupacionsuniversals,explicadesdelabocadel’australià.Lesqüestionssorgeixenensituacionsquoti-dianesdeldia,desd’unasessiódepsicoa-nàlisisobrelasevarelaciópaterno-filial,finsaundinardeespaguetisambelseuamicWarrenEllisenlaquerememorenelprimercopquevanveureactuaraNinaSimone.

Undelsseusdirectors,IainForsyth,tam-béhavolgutparlarsobreaixò,aprofun-dintenelpersonatgerealdeCave:“Nick parla sobre el personatge que ha creat”,diuForsyth,“parla sobre la idea de reinventar-se a un mateix i voler fer-ho. Crec que la clau està en què no hi ha una màscara per a destapar, Nick és el personatge que ha creat”.

Laco-directoraJanePollardvamésenllà,ibuscaprovocarunaemocióconcretaenl’espectador:“Sabíem des del principi l’emoció que volíem que l’espectador tingués en sortir del cinema, i volíem fer-li sentir de la mateixa manera que Nick ens fa sentir a nosaltres”.Ladirectorahaafegit:“La seva professionalitat, la seva integritat, et fan voler ser millor, et fan voler fer més. I volíem que la gent tingués aquesta sensació en sortir del cinema”.

Lesprofundesreflexionssobreelprocéscreatiudequalsevolartistas’entrellacenamblaforçadelamúsicadeCaveielsseusBadSeeds,puntafavorperalsseusfans.Noobstantaixò,nonecessàriamentt’had’agradarlasevamúsicapergaudir,enaquestcas,demoltboncinema.

L

Nick Cave