19 març 2010

32
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DIVENDRES 19 DE MARÇ DE 2010 núm. 1.502 www.diarimes.com Dues de les alumnes de Primària de l’escola que ahir al migdia preparaven alguns dels treballs que seran enviats a un altre col·legi del Nepal. CRISTINA AGUILAR L’escola Sant Domènec s’agermana amb un col·legi nepalès TARRAGONA El centre enviarà material i els alumnes escriuran amb els estudiants del Nepal. P5 Llum verda al nou sector residencial de Reus que preveu 1.800 habitatges PLANIFICACIÓ La Comissió d’Urbanisme va aprovar el creixement de la ciutat en aquest sector ubicat a Bellissens oest amb un sostre per a 150.000 metres quadrats en immobles. P7 Les obres del Cesicat de Reus acabaran el proper mes de juny El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va visitar ahir les instal·lacions. P8 OLIVIA MOLET Diverses autoritats van visitar les obres. AVUI TAMBÉ CAMP DE TARRAGONA La Generalitat detecta la mancança d’una quarantena d’equipaments culturals. P10

Upload: diari-mes

Post on 09-Mar-2016

239 views

Category:

Documents


8 download

DESCRIPTION

Diari gratuït del Camp de Tarragona

TRANSCRIPT

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DIVENDRES19 DE MARÇ DE 2010

núm. 1.502www.diarimes.com

Dues de les alumnes de Primària de l’escola que ahir al migdia preparaven alguns dels treballs que seran enviats a un altre col·legi del Nepal.

CRIStIna aguIlaR

L’escola Sant Domènec s’agermana amb un col·legi nepalèsTARRAGONA El centre enviarà material i els alumnes escriuran amb els estudiants del Nepal. P5

Llum verda al nou sector residencial de Reus que preveu 1.800 habitatgesPLANIFICACIÓ La Comissió d’Urbanisme va aprovar el creixement de la ciutat en aquest sector ubicat a Bellissens oest amb un sostre per a 150.000 metres quadrats en immobles. P7

Les obres del Cesicat de Reus acabaran el proper mes de junyEl conseller de Governació, Jordi Ausàs, va visitar ahir les instal·lacions. P8

OlIVIa MOlEt

Diverses autoritats van visitar les obres.

AVUI TAMBÉ

CAMP DE TARRAGONA

La Generalitat detecta la mancança d’una quarantena d’equipaments culturals. P10

2 - diarimés 19/03/10TARRAGONA

TELEVISIÓ

VICTORIA CASTILLOLa població escolar de la ciutat de Tarragona con·tinuarà creixent, almenys fins al 2015. Així ho assegu·ra un estudi encarregat per la regidoria d’Ensenyament a un equip de investigadors de la URV especialistes en demografia.

L’objectiu d’aquesta in·vestigació era fer una pre·visió de la possible evolu·ció de la població en edat escolar –de 0 a 17 anys– a la ciutat i a les seves diferents zones. Es va contemplar aquesta evolució tant a curt termini (a l’any 2011) com a llarg termini (al 2015).

Si el 2008 hi havia en total 26.767 alumnes a Tarrago·na, s’espera que el 2011 en siguin entre 27.928 i 29.138. Per a l’any 2015, en canvi, s’espera que siguin entre 28.866 i 31.552 estudiants.

Les conclusions que se’n desprenen preveuen un creixement de la població

escolar, desigual segons les diferents edats; així, l’aug·ment seria més alt en els grups de 3 a 11 anys, i tam·

bé una mica menys acusat entre els 12 i 15 anys. Per contra, els grups de 0 a 2 anys i de 16 a 17 experimen·

tarien un creixement molt més feble. També es preveu un creixement desigual se·gons les diferents zones de

la ciutat, tot i que els resul·tats es consideren més in·certs. Les zones que apun·ten cap a una crescuda més notable serien Bonavista, Campclar, La Canonja, Lle·vant, el Nou Eixample Nord i probablement també els barris marítims. D’una al·tra banda, les zones que ex·perimentarien un creixe·ment menor serien la Part Alta, l’Eixample Nou i l’Ei·xample Sud.

Els encarregats de portar a terme aquesta tasca van ser els doctors Santiago Ro·quer i Joan Alberich.

El regidor d’Ensenya·ment, Joan Sanahujes, va

explicar ahir que «volíem tenir algunes certeses so·bre la població escolar en un futur, i vam encarregar a la URV que ens digués què necessitarem els propers anys» per poder planificar les corresponents actua·cions. Així mateix, també va afirmar que l’estudi en·cara no ha promogut cap mesura, ja que «encara s’ha d’analitzar bé».

EDUCACIÓ

La població escolar d’entre 3 i 11 anys serà la que creixerà més a la ciutatUn estudi de la URV confirma que aquesta augmentarà almenys fins al 2015

S’espera que l’any 2015 hi hagi a Tarragona entre 2.000 i 5.000 alumnes més que el 2008

S’espera que la població escolar entre els 0 i els 17 anys continuï augmentant fins a 2015.

CRISTINA AGUILAR

EDUCACIÓ

VICTORIA CASTILLOAixí començaven les classes ahir a la Fa·cultat de Ciències de l’Educació i Psicolo·gia, amb el vestíbul ocupat pels estudiants (uns 30 en total) que s’hi havien quedat a dormir amb els seus sacs per protestar con·tra el Màster d’Educació Secundària. Des·

près es va celebrar una assemblea per par·lar sobre la tancada i organitzar una marxa a Madrid, on es trobaran diverses facultats de tot l’Estat. També van recollir signatu·res contra el màster i van demanar la col·laboració econòmica dels companys per fi·nançar el viatge a Madrid.

Prop de 30 alumnes van passar la nit a la facultat

V.C.

REDACCIÓUn total de 72 alumnes de tercer d’ESO d’escoles de Tarragona, Reus, Vila·seca, Salou, Torredembarra i Calafell van par·ticipar ahir en la primera fase de la gra·vació del concurs Del 12 al 17 realitzat per Tac 12, en la qual van haver de competir

en proves de natació, atletisme, futbol i bàsquet. El porter del Nàstic Felip Ortiz, el jugador del Servindustria Tarragona 2017 Berni Álvarez i l’atleta Natàlia Rodrí·guez són alguns dels esportistes que es van apropar a les instal·lacions de Camp·clar per animar als concursants.

S’inicia la gravació del concurs de Tarragona 2017

CEDIDA

Rubatec col·laborarà amb la candidatura Tarragona 2017

L’empresa de serveis Ru·batec i la Candidatura de Tarragona als XVIII Jocs Mediterranis del 2017 van signar ahir un con·veni de col·laboració per un valor total que ascen·deix a prop de 50.000 eu·ros. El director general de Rubatec, Antonio García Coma, i el president exe·cutiu de la candidatura, Mario Rigau, van tan·car ahir un acord amb el qual l’empresa de ser·veis especialitzada en els sectors d’aigua, energia, manteniment i saneja·ment serà patrocinadora de la Candidatura. Preci·sament ahir, el portaveu del grup municipal del PP de Tarragona, Alejan·dro Fernández, posava en dubte «la rendibilitat econòmica dels Jocs del Mediterrani». Per Fer·nández, són «nombrosos els exemples de les con·seqüències negatives que els Jocs del Mediterrani han deixat en les ciutats organitzadores», i dema·na a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros «que recapa·citi». REDACCIÓ

diarimés - 319/03/10 TARRAGONA

REDACCIÓLa Setmana Santa de Tarra-gona comença a agafar ve-locitat durant aquest cap de setmana quan se celebrarà la primera de les tradicio-nals processons. Aquesta serà demà dissabte, a dos quarts de vuit del vespre, a l’església de Sant Pere del Serrallo on tindrà lloc el primer Viacrucis i, posteri-orment, la processó recor-rerà els principals carrers del barri mariner. Hi parti-ciparan els armats del Gre-mi de Marejants, els passos Presa de Jesús, el Sant So-par i Sant Enterrament, el Sant Crist de l’església de Sant Pere i la Creu dels Im-properis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, de Reus.

Mentrestant, ahir, la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la So-ledat va presentar el seu programa. L’encarregat de fer-ho va ser el doctor Josep Maria Sabaté Bosch.

El Cristo del Buen Amor Els actes de la Setmana Santa tarragonina continu-en avui amb la presentació del programa de la Cofradía del Cristo de Buen Amor y Nuestra Señora de la Amar-

gura con San Juan Evange-lista. La presentació anirà a càrrec d’Alicia Sánchez-Ca-macho, presidenta del Par-tit Popular a Catalunya.

Demà dissabte es durà a terme, també, la bene-dicció del pas del Descen-diment de la Creu que en-

guany ha incorporat tres de les set imatges que compo-nen el misteri i que hi man-caven.

La benedicció d’aquest pas es realitzarà al Pla de la Seu i anirà a càrrec de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

A dos quarts de set de la tarda, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona serà l’escenari de la pre-sentació del programa de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió. La pre-sentació anirà a càrrec de Núria Gómez, periodista i escriptora.

Diumenge, a la una del migdia, es presentarà l’Es-cola de Timbalers del Gre-mi de Marejants. Serà a la plaça Bisbe Bonet.

TRADICIÓ

Les Senyores de la Mare de Déu de la Soledat van presentar ahir el programa

La Setmana Santa viu la primera processó del 2010 aquest dissabte

La Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat va presentar ahir el seu opuscle.

CRISTINA AGUILAR

Dissabte la processó recorrerà els carrers i places del barri del Serrallo

Diumenge es presentarà l’Escola de Timbalers del Gremi de Marejants a la plaça Bisbe Bonet

POLÍTICA

La Federació de CDC constitueix la sectorial d’activitat física i esport

REDACCIÓLa Federació de Con-vergència Democràtica de Catalunya va presen-tar ahir la nova Sectorial d’Activitat Física i Esport, encapçalada per Maribel Rubio. Aquest projecte dels convergents té com a objectiu parlar amb el territori i conèixer di-rectament les necessi-tats en aquesta matèria. «Hi ha moltes formes de fer política i moltes enti-tats, com ara els clubs, les ampes de les escoles, fan una gran tasca a nivell es-portiu. Totes les idees que puguin aportar, nosal-tres les recollirem i mi-

rarem tot el que estigui a les nostres mans per fer-les realitat», explicava la responsable del projecte a sis comarques de la de-marcació de Tarragona, Maribel Rubio.

Per facilitar el contacte i el flux d’informació en-vers els agents del territo-ri i la formació política, la Federació de CDC ha or-ganitzat un equip de ges-tió on tenen cabuda els representants territorials per comarques.

La sectorial de l’activi-tat física i l’esport de CDC de les Terres de l’Ebre serà presentada durant la jor-nada d’avui.

Recollirà les demandes del territori

Els membres de la sectorial van presentar el projecte ahir.

CEDIDA

4 - diarimés 19/03/10TARRAGONA

ESTHER VALCÁRCELHomes d’entre 35 i 55 anys i de classe mitja alta. Aquest és el perfil de la majoria d’accionistes del grup in-versor Criteria, que actual-ment compta amb 322.000 inversors, 4.000 dels quals són de Tarragona. De fet, el director de Màrque-ting de la companyia, Ar-tur Callau, va destacar ahir la «importància» que té la ciutat pel que fa als resul-tats del grup. I és que Tar-ragona és la setena ciutat de l’Estat espanyol i la ter-cera de Catalunya en nom-bre d’accionistes. Aquest és un dels principals motius que ha empès Criteria a ce-lebrar, per primer cop, una trobada amb els accionis-tes tarragonins. L’acte, que va tenir lloc ahir a la tarda, va comptar amb més de 200 participants. «Les places es van exhaurir ràpidament», va apuntar Callau. La tro-bada, en què els inversors van poder resoldre dub-tes sobre la companyia, és una de les actuacions que Criteria està duent a terme amb l’objectiu de fomentar la transparència de la seva gestió.

D’altra banda, també

amb l’objectiu de crear un canal directe de comuni-cació amb els seus accio-nistes, el grup inversor va posar en marxa, el passat novembre, l’anomenat Pro-grama Blau. La iniciativa va arrancar amb el llança-ment de la Targeta accio-

nista Criteria, a través de la qual la companyia pot tenir accés a les dades de cada inversor per fer-li arribar la informació demanada. En el cas de Tarragona, i en només tres mesos, el 1’5% dels accionistes ja s’han inscrit en aquest programa,

el qual obliga a tenir com a mínim 100 accions (que equivaldria a 300 euros).

Pel que fa als resultats de Criteria, Callau va destacar que és una les empreses de l’Ibex 35 que ha augmen-tat més els seus beneficis entre el 2008 i el 2009. I és

que el grup inversor va tan-car l’exercici de l’any passat amb uns guanys de 1.317 milions d’euros, el que in-dica un creixement del 24% respecte al 2008. El divi-dend de Criteria també va augmentar un 10% situat-se en 1.225 milions d’euros.

ECONOMIA

La companyia va celebrar ahir per primer cop una trobada amb els seus inversors de la ciutat

Criteria va presentar ahir a Tarragona els resultats obtinguts en els primers tres mesos de la posada en marxa del Programa Blau.

CRISTINA AGUILAR

Tarragona, setena ciutat de l’Estat en nombre d’accionistes de Criteria

REDACCIÓEls prop de cent membres de l’Associació de Volun-taris de Protecció Civil de Tarragona ja disposen d’un nou local per realitzar les seves tasques. El col·lectiu es va quedar sense seu des-prés que s’enderroqués la Casa dels Mestres i fins ara s’allotjava provisionalment al local dels Bombers. L’As-sociació, però, torna ara a tenir un local a la seva dis-

posició que compta d’ofi-cines, una sala de volun-tariat i una de formació. El nou equipament, de titula-ritat municipal, es troba a l’avinguda Ramón y Cajal i compta amb 350 metres quadrats. La inauguració del local va tenir lloc ahir al vespre en un acte presi-dit per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros en el que també va assistir el delegat del Go-vern, Xavier Sabaté.

ACTUALITAT

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil estrena local

L’alcalde va ser l’encarregat, ahir, d’inaugurar la nova seu dels Voluntaris de Protecció Civil.

CRISTINA AGUILAR

El programa Salut als Barris comença enguany a la Part Alta

La Part Alta de Tarrago-na, juntament amb el barri del Carme de Reus, és el primer barri del Camp de Tarragona que ja disposen d’un diag-nòstic de salut per tal de començar a aplicar les actuacions del programa Salut als Barris impulsat per la Generalitat. L’ali-mentació, la salut men-tal, consum de drogues, el dèficit en activitats preventives i l’acumula-ció de malalties cròni-ques, són els problemes de salut més freqüents de la Part Alta, on a par-tir d’ara s’impulsaran ac-tuacions per promocio-nar el consum de fruita i verdura a les escoles així com tractaments per dei-xar de fumar i el foment de l’esport. REDACCIÓ

La Cambra acull una jornada per debatre la captació de creuers

La Cambra de Comerç i l’Autoritat Portuària de Tarragona han organit-zat una jornada sobre l’activitat de creuers a la ciutat que es portarà a terme el pròxim dime-cres 24 de març. Les dues institucions són consci-ents que la futura termi-nal de creuers és una de les accions encamina-des a continuar dinamit-zant el sector turístic de la ciutat. Així, l’objectiu de la trobada és analitzar quins beneficis aportarà la terminal als agents del territori. Entre d’altres temes, en la jornada es parlarà sobre el complex món dels creuers de la mà d’un especialista in-ternacional com Manuel Butler i de les experiènci-es dels ports de Cartage-na i Santander. Un altre dels debats se centra-rà en com consolidar-se com a escala, on hi par-ticiparan grups empre-sarials punters del sector com P&B Agencies i Ede-nia-BCC Viajes. La jorna-da clourà amb una taula rodona d’agents del terri-tori. REDACCIÓ

diarimés - 519/03/10 TARRAGONA

REDACCIÓEl Col·legi Sant Domènec de Guzman de Tarrago-na ha engegat un projecte solidari que agermanarà aquesta escola amb el cen-tre de Duskun del Nepal. Durant tot el segon trimes-tre, els alumnes de l’escola tarragonina, des de l’etapa d’Infantil fins a ESO han participat del projecte ela-borant cartes de presenta-

ció per donar-se a conèixer als alumnes nepalesos, així com material didàctic en anglès que contribuirà que l’escola de Dhuskun pugui millorar el seu fons de re-cursos pedagògics.

Els alumnes de Primà-ria enllestien ahir al mig-dia alguns dels treballs per aquest projecte que farà que la professora M. Dolors Melero viatgi fins al Nepal,

acompanyada de l’alpinis-ta tarragoní Òscar Cadiach. Ambdós portaran el mate-rial que el centre ha estat preparant per als alumnes nepalesos.

Segons ha informat el propi centre de tarragona, l’objectiu de l’agermana-ment és doble. Per una ban-da els alumnes i l’escola se solidaritzen amb Dhuskun i col·laboren en la millora

dels materials per aquest professor.

D’altra banda, s’intenta incentivar una nova moti-vació per tal que els alum-nes de les Dominiques tin-guin una motivació per practicar la llengua angle-sa, idioma en què s’impar-teixen els coneixements en aquell centre i en el qual enviaran cartes i àlbums donant-se a conèixer.

SOLIDARITAT

La professora M. Dolors Melero viatjarà al Nepal acompanyada d’Òscar Cadiach

El Col·legi Sant Domènec té previst agermanar-se amb una escola nepalí

Alguns dels alumnes de l’escola enllestint un dels treballs ahir al migdia. Una professora viatja avui cap aquest país.

CRISTINA AGUILAR

UNIVERSITAT

REDACCIÓPer commemorar el 50è aniversari del descobri-ment del làser, el Centre de Recerca en Enginye-ria de Materials i Micro- i Nano-Sistemes de la URV organitza un workshop entre avui i demà que comptarà amb vuit cientí-fics reconeguts mundial-ment. Els conferenciants convidats són Georges Boulon, de la Université

Claude Bernard de Lyon; Mark Dubinski, de l’US Army Research Labora-tory; Takunori Taira, de l’Institut of Molecular Sci-ence; Peter Moulton, de la Physical Sciences Incor-poration; Valentin Petrov, del Max Born Institute; Gunter Huber de la Uni-versitat d’Hamburg; Irina Sorokina, de la Universitat de Trondheim, i Jens Bie-gert.

La URV celebra el descobriment del làser amb un ‘workshop’

FORMACIÓ

La Diputació va rebre ahir la visita dels alumnes de sisè curs de primària del Col·legi Sagrat Cor de Jesús. Acompanyats de les mestres Assumpció Castellví, Ro-ser Manresa i Ma Jesús Canals, els escolars han acudit a la institució intercomarcal per conèixer de prop l’expo-sició El projecte Bahut.

El Col·legi de Sagrat Cor visita la Diputació

CedIdA

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com.

Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

¡FeLICIdAdeS! eres el mejor papá. Te queremos mucho

P., A., C. Y M.

FELICITATS

¡Felicidades Yoya! Hoy cumples 84 años! deseamos que seas muy feliz. Tus nietas que te quieren mucho, Manoli y Montse.

¡¡Feliz día del Padre!! Te queremos mucho. de tu nieta e hija.

SÍ, eres tú, amor. ¡FeLICIdAdeS!

eres el mejor marido. Tu petitona.

Moltes felicitats nacuchi-piti en el teu dia que fas 8 anys. T’estima molt la teva mama, 140.000 pe-tons, david.

Para un papá y un esposo maravillo-so, y para unos suegros que son un encanto. de parte de Montse (que como siempre es la fotógrafa y no sale) y de Lorena... Un beso.

6 - diarimés 19/03/10CULTURA

Aquest proper diumenge, dia 21 de març, a les set del vespre, tindrà lloc una gala lírica benèfica a favor de l’ONG Fundeo Catalunya. L’actuació, d’òpera i sarsue­la, tindrà lloc a l’Auditori Jo­sep Carreras de la població i anirà a càrrec de la soprano tarragonina Martha Matheu

i i del tenor barceloní Roger Padullés, acompanyats al piano per Jordi Torrent.

És prevista l’assistència, entre d’altres personalitats, de l’alcade de Tarragona Jo­sep Fèlix Ballesteros, i de l’alcade de Vila­seca, Josep Poblet.

Fundeo Catalunya és una

ONG vinculada a les es coles teresianes de Cata lunya, les comunitats edu catives de les quals, establertes a Tar­ragona, Barcelona, Tortosa i Vilanova, estan compro­meses en la sensibilització i finançament de diferents projectes per ajudar per­sones necessitades. Fun­

deo Catalunya ha partici­pat amb altres associacions en la campanya del Banc d’Aliments o també a Re­des Catalunya. A banda de la comunitat educativa i del personal del centre, la im­plicació de pares, mares i alumnes també és molt im­portant i destacada.

Les entrades, que tenen un preu de 5 euros, es po­den adquirir al mateix col­legi de les Teresianes de Tar­ragona, al Conservatori de Música de Vila­seca i al Pa­tronat de Turisme de la po­blació.

Hi assistirà l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros

Gala lírica benèfica de l’ONG Fundeo a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca

SOCIETAT FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text

de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com. Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publica-

ció. Les fotos en suport paper no es retornaran.

Cuando veais a los papas de esta preciosidad felicitarlos y darle la enhorbuena se estre-naron el día 9 de marzo como papas. «»Felicidades Jose Ra-mon y Ana»». Arantxa y Julen.

REDACCIÓLa Part Alta de Tarragona acollirà aquest cap de set­mana la 1ª Mostra de Ti­telles i Teatre Infantil. Els més petits de la casa po­dran gaudir aquest dissab­te 20 i el diumenge 21 de la Primavera de Titelles, que portarà a la ciutat un bon nombre d’espectacles, així com de jocs i activitats per a totes les edats.

Durant dos dies, el mer­

cat del Fòrum s’utilitzarà com a punt d’informació general i, a més, s’hi faran els tallers de titelles i dife­rents activitats. La plaça del Rei serà l’escenari d’una zona infantil de jocs de dot­ze a dos i de quatre a set.

Dissabte a dos quarts de dotze es farà la inauguració d’aquesta Mostra de Tite­lles i Teatre Infantil, i mit­ja hora més tard comença­ran els espectacles, tallers

i contacontes. Fins a tres quarts de set, els titelles in­fantils ocuparan la plaça del Rei i la plaça i el mercat del Fòrum per deixar pas, després, als titelles per a adults que visitaran el bar Manhattan de nou a dos quarts d’onze de la nit.

Però al dia següent la Part Alta es tornarà a om­plir d’activitats i jocs. Tite­lles, espectacles itinerants i fins i tot malabars en­tretindran tota la família aquest diumenge. Els ac­tes començaran a les dotze del matí, de nou als matei­

xos llocs que dissabte. A les cinc de la tarda se celebrarà una xocolatada, un dels ac­tes previs a la cloenda de la mostra. Aquesta s’acabarà amb l’obra de teatre amb ti­telles de La Flauta Màgica, de sis a tres quarts de set.

La mostra està organit­zada per l’associació Trans­it’Art Part Alta TGN. Ells se­ran els encarregats que els titelles que dormen als ca­laixos de les cases es des­pertin aquests dies per compartir la seva màgia amb tot els tarragonins que acudeixin a la Part Alta.

CULTURA

Els titelles visiten la Part Alta de Tarragona aquest cap de setmana

Cartell promocional de la 1ª Mostra de Titelles i Teatre Infantil.

CedidA

CULTURA

S’inaugura la mostra ‘Imatges de col·lecció’, del Centre de Lectura

El Centre de la Imatge Mas Iglesias i el Centre de Lec­tura van inaugurar ahir ’exposició Imatges de col·lecció. Els arxius del Centre de Lectura. La mostra és un recull d’imatges relaciona­des amb l’ateneu reusenc, escollides pel seu valor do­cumental, testimonial, his­tòric o artístic. L’exposició es pot visitar al CIMIR i al Centre de Lectura. RED. Ahir es va inaugurar la mostra, als seus dos escenaris.

OLÍViA MOLeTPOESIA

Reus celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un recital poètic

Els serveis territorials del Departament de Cultura de la Generalitat i Escriptors del Camp de Tarragona van commemorar ahir a Reus el Dia Mundial de la Poesia. La celebració, realitzada a la Biblioteca Xavier Amo­rós, va incloure un recital a càrrec de l’escriptor Aleix Cort i de la ballarina de cla­qué Roxane Butterfly. RE-DACCIÓ

OLÍViA MOLeT

La Biblioteca Xavier Amorós va acollir el recital poètic.

diarimés - 719/03/10 REUS

ACNLlum verda al nou sector residencial de Reus, l’àrea de Bellisens oest, on s’hi podran aixecar 1.852 habi-tatges -680 dels quals seran de protecció pública-, amb una inversió que ascendeix a més de 29 milions d’eu-ros en obres d’urbanitza-ció a pagar pels promotors d’aquest sector. I és que la comissió d’Urbanisme de Tarragona va aprovar ahir aquest pla parcial urbanís-tic, ubicat entre la via del tren i el nou Hospital de Sant Joan que s’està aca-bant de construir, en dis-

posar ja de l’informe favo-rable procedent d’Aviació Civil i de Protecció Civil.

Les illes d’habitatges, que conformaran un eixample a uns setanta metres de la via, seran de planta baixa i tres o quatre plantes. De les prop de 60 hectàrees del pla, el sostre per a habitat-ges és de 150.000 metres quadrats.

Inicialment, el plane-jament de Reus preve-ia aquest pla parcial per a usos industrials, però es va creure més convenient canviar-ho a usos residen-cials, pensant en la proxi-

mitat al nou hospital, així com també a la zona uni-versitària, i als futurs bai-xadors de tren.

La comissió d’Urbanis-me va introduir, però, que

el vial principal -ubicat al carrer Flix- tingui una am-plada d’entre 50 i 52 metres en el seu tram central, per tal de poder absorbir tant

el transport públic com els carrils bici, i sobretot, per la seva funció de connexió entre els usos residencials i la zona d’activitat econò-mica.

El Tecnoparc es troba en aquesta mateixa àrea de Bellisens oest, junt amb el nou hospital i un altre solar també destinat a equipa-

ments, sense un ús adscrit. La zona de serveis, indús-tria i tecnologia té un sos-tre de 240.000 metres qua-drats, i per a equipaments, hi ha un total de 60.000 me-tres quadrats.

Aquesta àrea de la ciutat es troba experimentant un important creixement, i la previsió és que aquest con-tinuï al llarg dels propers anys. De fet, la URV va sig-nar un conveni amb l’Ajun-tament el passat mes de ge-ner, que demostrava la forta aposta per al desenvolupa-ment de la zona de Belli-sens. En el marc d’aquesta col·laboració, s’hi contem-plen projectes com l’Esco-la d’Arquitectura -que ja té posada la seva primera pe-dra-, el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la In-vestigació (CRAI), la cons-trucció de pistes esportives i habitatges de lloguer per als estudiants.

URBANISME

Llum verda als 1.800 habitatges del sector residencial de BellisensAquest projecte comptarà amb una inversió que superarà els 29 milions d’euros

La Comissió d’Urbanisme de Tarragona va aprovar el projecte en rebre l’informe d’Aviació Civil

El vial principal haurà de tenir una amplada d’entre 50 i 52 metres en el seu tram central

MÒNICA JUSTLa Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari està ulti-mant preparatius per en-dinsar-se de ple en els ac-tes de Setmana Santa. De fet, ahir va donar a conèi-xer el cartell de la Processó del Silenci d’enguany, una obra de l’artista asturiana Marta Argentina que té la Verge del Calvari com a ele-ment central, acompanya-da d’unes espelmes que, segons explicava l’artista, «són la llum que li dóna ca-liu i protecció».

Aquesta no és la primera vegada que Argentina ela-

bora el cartell per a aques-ta processó, ja que fa tres o quatre anys també ho va fer, amb una pintura a l’oli on representava els confra-res sortint de l’església amb un pas.

Aquesta tradicional pro-cessó tindrà lloc Dijous Sant a partir de les onze de la nit, i seguirà el mateix iti-nerari que l’any passat, co-mençant al carrer Miseri-còrdia i posant punt i final a la Parròquia de Sant Joan Baptista, amb la visita al Santíssim Sagrament.

De totes maneres, els ac-tes impulsats per aquesta

confraria ja han començat, i dilluns a les vuit del ves-pre tindrà lloc la primera ponència del cicle Xerrades

per Quaresma, a la Parrò-quia de Sant Francesc.

La Confraria del Nostre Pare Jesús del Calvari té

250 membres i enguany re-cupera la seva pàgina web, que serà visitable a partir de Dilluns Sant.

SETMANA SANTA

La Verge del Calvari, protagonista del cartell de la Processó del SilenciSerà Dijous Sant a les onze de la nit

L’autora del cartell -a la dreta- al costat de la seva obra.

OLÍVIA MOLET

La Parròquia de Sant Bernat Calbó celebra el seu 50è aniversari

La Parròquia de Sant Bernat Calbó es troba en-mig de la celebració del seu 50è aniversari. Els actes comencen avui, a les dotze del migdia, amb un repic de campanes, i a les vuit del vespre tin-drà lloc una celebració de l’Eucaristia en què to-tes les Comunitats Parro-quials de l’Arxiprestat hi són convidades. A més, la Capella dels Cantors del Sant Crist de la Sang de Reus aprofitarà aques-ta jornada de l’aniversari per oferir un concert, que anirà seguit d’un Festival Pirotècnic. Els actes con-tinuaran durant el cap de setmana, de manera que demà tindrà lloc una xer-rada de l’exconseller de la Generalitat, Joan M. Pu-jals. REDACCIÓ

Taula rodona sobre les dificultats al treball de dones discapacitades

Avui tindrà lloc al Centre Cívic Ponent una Taula Rodona organitzada per la Federació ECOM Tar-ragona programada dins el cicle d’actes de com-memoració del Dia In-ternacional de la Dona Treballadora sota el tí-tol Dones, discapacitades i treballadores : l’art de subsistir. Hi intervindran Carmina Ferré, Corredo-ra d’Assegurances i estu-diant de Filologia, Ces-ca Gomis, Llicenciada en Pedagogia i Professo-ra de Secundària i Lau-ra García, Llicenciada en Medicina i Metgessa de Medecina Comunitària. L’objectiu és reflexionar sobre la situació actual i perspectives del treball per a les dones amb dis-capacitat. REDACCIÓ

8 - diarimés 19/03/10REUS

MÒNICA JUSTLa seguretat en l’ús d’inter-net dels menors. Aquesta és la temàtica que ha cen-trat el primer estudi elabo-rat conjuntament entre la Fundació Observatori per a la Societat de la Informa-ció de Catalunya (Fobsic) i el Centre de la Seguretat de la Informació de Cata-lunya (Cesicat) –amb seu a la ciutat de Reus–, i que ha posat de relleu la necessitat d’incidir en la formació dels adults per garantir un mi-llor nivell de seguretat dels infants i joves a la xarxa.

Els resultats de l’enques-ta mostren que gairebé un 30% dels menors que tenen entre 8 i 14 anys fan ús d’in-ternet sense la supervisió de cap adult, tot i que pràc-ticament el mateix percen-tatge ho fan gairebé sem-pre amb un adult al costat. A més, també es posa de manifest que dos de cada tres joves asseguren tenir compte de correu electrò-nic propi, i més de la meitat participen de manera habi-tual en xarxes socials com el Facebook.

El conseller de Gover-nació i Administracions Públiques de la Generali-tat, Jordi Ausàs, va exposar ahir els resultats obtinguts després d’un total de 431 entrevistes fetes durant el passat octubre, i les conclu-sions que se n’han extret. En aquest sentit, una de les principals tesis és que, en molts casos, els menors te-nen més coneixements de les noves tecnologies que els pares, i és per això que es volen aprofitar els canals

habituals per arribar a ells i formar-los per tal que es-tiguin conscienciats dels perills als quals s’atenen els seus fills dia a dia. De fet, el secretari de Telecomunica-cions i Societat de la Infor-mació, Jordi Bosch, expli-cava que un dels canals que s’utilitzarà per aconseguir arribar als pares i mares són les AMPA de les escoles.

Malgrat aquest desco-neixement, però, l’estudi posa de relleu també que el 88,2% dels adults en-questats expliquen als me-nors la importància de no donar dades, fotografies ni xatejar amb persones

desconegudes, i un 63,3% creuen que els joves estan suficientment informats sobre aquests riscos. I és que, segons va voler expli-car Bosch, «el risc és per als nens, però si els pares no saben respondre, aquest risc encara serà més alt».

L’edifici del Cesicat, al junyLes obres de l’edifici del Ce-sicat avancen al ritme pre-vist, i la intenció és que es-tiguin enllestides el proper mes de juny. El conseller Ausàs va visitar ahir els tre-balls d’aquest equipament, acompanyat de l’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez,

i del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté.

L’edifici es troba ubicat a la zona del Tecnoparc, que es vol convertir en un re-ferent en l’àmbit empresa-rial. En aquest sentit, l’al-calde de Reus va explicar ahir que més d’una vinte-na d’empreses han mos-trat el seu interès en tenir la seva seu a l’entorn del Tec-noparc, i que sis ja ho han formalitzat. També va voler remarcar que onze empre-ses tenen previst fer ges-tions a mig termini per tal d’aconseguir tenir-hi el seu propi espai.

El Cesicat treballarà per la seguretat de la informa-ció, i tindrà entre els seus objectius principals el de prevenir i combatre els ris-cos personals, d’empreses o d’administracions.

NOVES TECNOLOGIES

Són dades del primer estudi en què ha participat el Cesicat, amb seu a Reus

Un 30% dels menors es connecten a internet sense supervisió de cap adult

El conseller va visitar ahir les obres de l’edifici del Cesicat.

OLÍVIA MOLET

Les dades posen sobre la taula la necessitat de formar els adults en l’ús d’internet

Més de vint empreses ja han mostrat interès a tenir la seva seu a la zona del Tecnoparc

INVERSIONS

La Generalitat va donar quasi 240.000 euros al turisme del Baix Camp

REDACCIÓEl Departament d’In-novació, Universitats i Empresa va destinar quasi 240.000 euros a in-centivar el turisme del Baix Camp durant l’any 2009. El director territo-rial, Àngel Xifré, va pre-sentar ahir al Consell Co-marcal del Baix Camp, els resultats dels incentius de l’any passat, i també les principals novetats de la convocatòria del 2010.

Els vint-i-dos projectes subvencionats l’any pas-sat a la comarca van su-posar una inversió total

d’1.167.934 euros. La Di-recció General de Turis-me destinarà un import global de 7,55 milions d’euros l’any 2010, la qual cosa suposa un incre-ment del 22% respecte al 2009. Els ajuts es distribu-eixen en vuit línies, cinc de les quals estan dirigi-des als operadors privats i tres als públics.

Un dels projectes més destacats és la reforma d’oficines de turisme i punts d’informació tu-rística a Capafonts, Reus, Cambrils, Mont-Roig i Vandellòs-l’Hospitalet.

Es tracta de la inversió feta l’any 2009

ENTITATS

Unió de Botiguers de Reus escollirà la nova presidència en l’assemblea que tindrà lloc el proper dia 30 de març a la sala d’actes de la seu de l’entitat. La candidatura de la comerci-ant Leonor Bartolí compta amb el suport dels expresidents: Josep Mestres, Pere J. Margalef, Josep Abelló, Dídac Rodrí-guez i Carles Pellicer. REDACCIÓ

UBR escollirà nou president el dia 30 de març

CEDIDA

diarimés - 919/03/10 REUS

MultiMARCA

* Mecànica Multimarca* Diagnosi* Servei ràpit* Electricitat* Pneumàtics* Climatizació

Sigui

quina sigui,

la MARCA

del teu

cotxe

TAL

LE

RS

XA

VI

PO

BL

ET

C/ Francesc Ferrer i Guàrdia, 10 43206 REUS (Tarragona)

Telèfon 977 322 [email protected]

ANTONI RAMOSDiverses empreses i insti-tucions vinculades al Tec-noparc, juntament amb importants companyi-es catalanes i espanyoles del sector de la l’alimen-tació, van constituir ahir l’Agrupació Empresarial Innovadora, que neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat a través d’es-tratègies conjuntes.

Aquesta iniciativa, dedi-cada a impulsar la recerca i la innovació en nutrició i salut, és pionera a l’Es-tat espanyol i compta amb 21 participants, entre els quals destaquen el Centre Tecnològic de Nutrició i Sa-lut, impulsor de la inicia-tiva, Borges, la Universitat Rovira i Virgili o Industrias Rodríguez, entre d’altres.

L’alcalde de Reus, Llu-ís Miquel Pérez, va donar el seu suport a l’Agrupació Empresarial Innovadora

mitjançant una carta de de compromís dirigida al Mi-nisteri d’Indústria, orga-nisme on abans d’acabar el març es presentarà el pro-

jecte. Pérez va assenyalar que «amb aquesta iniciati-va es fa un pas endavant en el projecte del Tecnoparc i continuem amb l’apos-

ta de transformar econò-micament la ciutat, per tal que els nostres fills tinguin ocupació de qualitat en el futur».

EMPRESES

Aquestes, vinculades al Tecnoparc, treballaran per millorar la competitvitat

Neix una agrupació d’empreses de nutrició, pionera a l’Estat espanyol

Cinc restaurants del Baix Camp, en la Diada de la Cuina Catalana

La Fundació Institut Ca-talà de la Cuina, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp, ha iniciat una campanya de difusió perquè els con-sumidors puguin identi-ficar tots els establiments de restauració que ela-boren cuina tradicional catalana. La campanya ha començat aquesta set-mana amb la col·locació de les plaques identifica-tives als cinc restaurants de la comarca que han obtingut aquesta homo-logació. Aquests són La Fonda Emilio, de les Bor-ges del Camp; El Celler de l’Arbocet, de l’Arbocet; El Pa Torrat, de Castellvell del Camp; Montserrat, de Cambrils; i Tem restau-rant, també de Cambrils. La culminació de la cam-panya arribarà avui amb la celebració de la Diada de la Cuina Catalana. La marca Cuina Catalana és la primera a Catalunya que està avalada amb un contingut i un estudi es-pecífic, el Corpus Culi-nari Català, i esdevé una eina per preservar la cui-na catalana. REDACCIÓ

Les instal·lacions de Redessa van acollir la reunió constitutiva de l’Agrupació Empresarial Innovadora.

OLÍVIA MOLET

Pérez demana perdó pel retard a modificar el decret d’empadronament

POLÍTICA MUNICIPAL

ANTONI RAMOSL’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, va demanar perdó pel retard en la modifi-cació del decret d’empa-dronament. El batlle va assenyalar que «demano disculpes als ciutadans que s’hagin vist afectats pel retard, ja que el tema l’hauríem d’haver solucio-nat en una o dues setma-

nes i no en dos mesos com ha passat». Tot i això, Pérez no va demanar perdó per la vigència durant un any del decret 419, tal i com va sol·licitar dimecres el por-taveu d’ICV, Ernest París. L’alcalde va dir que «les circumstàncies han can-viat, els fraus s’han reduït i el flux migratori ha bai-xat, i per això s’ha modifi-

cat el decret».Pérez també es va refe-

rir a la petició de trencar el pacte de govern, feta pel portaveu de CiU, Car-les Pellicer, per les darre-res actuacions d’ICV. Així, l’alcalde va dir que «a Ca-talunya està de moda de-manar la dimissió de Joan Saura i a Reus, la d’Ernest París».

10 - diarimés 19/03/10CAMP DE TARRAGONA

VICTORIA CASTILLOEl Camp de Tarragona ne·cessitaria 39 equipaments culturals més per tal de po·der completar la xarxa i ga·rantir l’accés universal a la formació i el coneixement. Així es desprén del Pla d’equipaments culturals aprovat a començaments d’aquesta setmana pel De·partament de Cultura de la Generalitat.

Segons aquest pla, per cobrir les necessitats de les comarques tarragonines, caldria disposar durant els propers deu anys de 20 bi·blioteques, 7 equipaments escenicomusicals, 6 espais d’art, 3 arxius i 3 centres culturals més. D’aquesta manera es vol completar la xarxa i disminuir les ràti·os de població per equipa·ment, així com les distànci·es que els ciutadans han de recórrer per accedir als ser·veis culturals bàsics.

Aquesta és, segons el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, «la pri·mera vegada que es fa un enfocament global» de tots els equipaments necessa·ris per al territori. El pla inclou, a més, un inventa·ri de tots els equipaments culturals de Catalunya, que ascendeixen a un to·tal de 3.554 (1.084 centres culturals, 492 museus i col·leccions, 453 biblioteques, 436 espais escenomusi·cals, 278 arxius i 263 espais d’arts o sales d’exposicions, a més de 548 equipaments de tipologia diversa).

Així, per municipis, Tar·

ragona necessitaria 3 bibli·oteques locals més; Reus un centre d’art complet i 3 biblioteques locals; Salou un arxiu municipal i una biblioteca local; Valls un espai d’arts visuals multi·

funcional; el Vendrell un centre d’art complet i una biblioteca local; Vila·seca un espai d’art multifunci·onal; Alcover un espai es·pecialitzat i una biblioteca local; la Selva del Camp un espai especialitzat i una bi·blioteca local; Constantí un espai especialitzat; Calafell un espai d’art multifunci·onal, un arxiu municipal i una biblioteca local; Roda de Barà una biblioteca lo·cal, i Creixell, el Morell i els Pallaresos necessitarien bi·blioteques filials.

Es preveu que les prime·res accions de suport als municipis es facin durant

aquest any mitjançant tres convocatòries de subven·cions. El període de vigèn·cia serà de 2010 a 2020, i la inversió necessària se situa al voltant dels 70 milions d’euros. La meitat d’aquest pressupost seria aportada per la Generalitat.

Accés universal a la culturaEl conseller Tresserres va

valorar aquest pla com «un document molt important per distribuir els recursos». Va explicar que «l’accés a fonts de formació com la cultura és la principal cau·sa de discriminació» avui dia, i que per aquest motiu

la cultura és part de l’estat del benestar. Espera que gràcies a aquesta iniciati·va «la cultura deixi de ser un luxe». Per això, la Ge·neralitat va mostrar el seu compromís «de contribuir a finançar el cinquanta per cent si les iniciatives locals estan dins del pla».

També va animar a les entitats municipals a ela·borar els seus propis plans «per veure quines són les obres prioritàries». A més, va reconèixer que la situ·ació actual és prou bona, però no satisfactòria, i que algunes instal·lacions no estan en bones condicions.

EQUIPAMENTS

Per completar la xarxa d’equipaments, caldrien un total de 39 instal·lacions culturals

El conseller Tresserres va presentar ahir a Tarragona els resultats de la diagnosi del Pla d’equipaments culturals.

CRISTINA AGUILAR

Les comarques de Tarragona necessiten 20 biblioteques més

Catalunya té en aquests moments 3.554 equipaments culturals de diferents tipus

Aquest pla serà una eina que ajudarà a distribuir els recursos segons les necessitats del territori

Comencen a construir les voreres de la zona de Cap Salou

L’alcalde de Salou, Pere Granados, amb el regi·dor de Gestió de Territori, Marc Montagut, van visi·tar ahir pel matí les obres de construcció d’un tram de voreres a la zona de Cap Salou. Els treballs que s’hi estan executant i que s’enllestiran la pro·pera setmana consistei·xen en la millora de les dues principals vies d’en·trada al barri. La primera és la cantonada del carrer Punta del Cavall amb la carretera de la costa –on l’excessiva pendent aug·mentava la perillositat de la circulació. D’una altra banda, ja està gairebé en·llestida l’actuació sobre la carretera del Far en·trant des de la de la cos·ta fins al bloc d’edificis Rubí. REDACCIÓ

S’inicien les obres del nou local social Sant Joan al Vendrell

L’Ajuntament del Ven·drell va iniciar ahir les obres per adequar, reha·bilitar i millorar una part de les antigues galeries Adonis, ubicades entre la carretera de Valls i el car·rer Sant Joan. El nou lo·cal social Sant Joan, que així és com passarà a de·nominar·se l’espai, serà un equipament munici·pal de més de 120 m2 on es duran a terme diver·ses activitats de caràc·ter social i formatiu en el marc del projecte de Pla de barris que s’està de·senvolupant al nucli an·tic de la capital del Baix Penedès. La inversió pre·vista en aquest espai és de prop de 130.000 euros del pressupost de la sub·venció del Pla de barris. REDACCIÓ

diarimés - 1119/03/10 CAMP DE TARRAGONA

ECONOMIA

Grup Vicsan arriba a un acord per refinançar el deute amb els bancs

Grup Vicsan ha tancat amb èxit un acord de re-finançament del seu deu-te amb tots els bancs creditors. El grup, que té una facturació consolida-da de més de 100 mi lions d’euros, desenvolupa la seva activitat en tres àre-es de negoci: immobilià-ria, construcció i diversi-ficació (on destaca la seva presència en el camp de les energies renovables i in fraestructures portuà-ries). Amb aquest acrod s’assoleixen els objetius fi nancers del grup a mit-jà i llarg termini: reducció del deute total, refinança-ment del deute de curt a llarg termini i reestructu-ració d’acord amb la pro-posta estratègica de fu-tur: potenciació del negoci constructor, adaptació a la realitat immobiliària i execució d’un pla de de-sinversions a l’àrea de di-versificació.

Caixa Catalunya ha estat l’entitat que ha liderat el procés, en el qual han es-tat involucrats diferents bancs i caixes com BBVA, CAM, Caja Madrid i Banc de Sabadell. Totes han mantingut el seu compro-mís amb el grup, no tan sols refinançant el deute, sinó mantenint línies de finançament.El Grup afronta ara el rep-te de complir un pla de vi-abilitat basat en el desen-volupament del negoci constructor.Un altre dels focus del pla estratègic és l’adaptació de Bionet a la realitat del mer-cat del biodièsel, en el qual és previst ralentir l’acti-vitat en el 2010 i potenci-ar-la en el moment en què les administracions trobin una solució a les importa-cions que l’empresa con-sidera delleials provinents dels Estats Units, Malàisia i l’Argentina.

Ara la firma afronta un pla de viabilitat

REDACCIÓLa tercera edició de Tasta-verd, la fira dels sentits , co-mençarà a les 10 del matí amb l’obertura dels espais de la fira. Al llarg de tot el dia es realitzaran activi-tats com tallers participa-tius, demostracions i tasts,

demostració d’oficis antics, música tradicional, passeig amb carro, venda de pro-ductes naturals i ecològics i, per primera vegada, una mostra d’art amb l’obra d’artistes del Camp de Tar-ragona, a l’edifici de l’Eura. També hi haurà un dinar

popular (informació al 977 834 005 o a www.tastverd.cat).L’alcalde de la població, Jo-sep Maria Tost, assegura que «aquesta fira és la de la consolidació; esperem que el temps ens acompanyi i que ens visiti molta gent».

L’objectiu de la fira, en l’or-ganització de la qual parti-cipa l’Ajuntament, a més de totes les entitats veïnals i moltes persones anònimes de la vila, és donar a co-nèixer el municipi als visi-tants i «reforçar una època de l’any en què no hi havia

gaires activitats previstes», afirma l’alcalde, qui afegeix que, a més «la fira serveix per reforçar el comerç local i dinamitzar el municipi en tots els sentits».

Les dues darreres edi-cions de la fira van reunir més d’un miler de visitants, previsions que s’esperen superar, si el temps acom-panya. «Convidem la gent de les poblacions del vol-tant que ens visitin i vin-guin a gaudir amb la famí-lia o els amics de totes les propostes que hem prepa-rat», conclou Tost.

fEstEs pOpulArs

Riudecanyes celebra l’edició de consolidació de la fira TastaverdTindrà lloc aquest dissabte en diferents espais, carrers i places de la població

L’alcalde Josep Maria Tost.

cedida

AGÈNCIESEl conseller d’Interior, Joan Saura, va assegurar ahir que la Comissió sobre l’in-cendi d’Horta de Sant Joan «no ha servit pràcticament per a res», ja que «totes les propostes de millora» que s’han votat les va presentar ell mateix «quan encara no hi havia la Comissió».

Saura va lamentar que «hi ha hagut un intent d’instrumentalització d’un accident fatídic i terrible i l’oposició ha volgut fer d’aquest un element d’ero-sió i de desgast». En una en-trevista a Ràdio 4, va afir-mar que «si s’hagués de fer les conclusions en funció dels treballs de la Comissió no hi havia responsabilitats de dimissió».

Saura va fer aquestes de-claracions abans que es tanqués ahir al migdia la Comissió sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan amb

un conjunt de mesures tèc-niques aprovades entre tots els partits. Per la seva ban-da, el president de la Co-missió d’Investigació sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan, Higini Clotas, va con-siderar que la comissió ha-

via estat útil i positiva. Clo-tas no va entrar a valorar la necessitat d’aquesta comis-sió perquè «això ha format part del debat polític» i va posar èmfasi en què no en-tendria la creació de la co-missió si no fos per l’inte-rès i l’obligació de millorar totes les condicions de què han de disposar els bom-bers, els veïns i l’adminis-tració» Les sessions, segons

Higini Clotas, «han tingut una gran càrrega emocio-nal, amb emocions doloro-ses, tot i que en tot moment hem tractat de crear una at-mosfera de confiança».

Mentre l’oposició dema-nava ahir el cessament de

la cúpula d’Interior de la Generalitat per l’incendi d’Horta, els sindicats van lamentar que la comissió s’hagi tancat «sense conse-qüències polítiques i sense que s’hagin de depurar res-ponsabilitats».

El secretari general dels Bombers de la Generalitat d’UGT, Antonio del Río, va manifestar que està «dece-but» per aquests motius i

va anunciar que posa el seu càrrec a disposició del Cos de Bombers perquè, «mal-grat saber que la deriva de la política de la Direcció General de Prevenció, Ex-tinció d’Incendis i Salva-ments podria tenir conse-qüències greus», no va ser capaç d’evitar-ho a través de l’exercici sindical.

El coordinador general de la secció sindical de CA-TAC, Juan Carlos Cerdán, i el responsable de Seguretat Laboral de CCOO, Jaume Martí, també van afirmar ahir que els càrrecs polítics haurien d’haver assumit les responsabilitats.

Els tres líders sindicals van lamentar també no ha-ver pogut participar en el procés d’elaboració de les 66 mesures que va acordar l’esmentada comissió, i van assegurar que els hagués agradat «donar la seva opi-nió».

ACtuAlItAt

Creu que l’oposició ha volgut fer-ne un element d’erosió i de desgast

Higini clotas, president de la comissió, opina que aquesta sí que ha estat positiva

els sindicats lamenten que no hi hagi conseqüències polítiques després de la comissió

Saura diu que la comissió de l’incendi d’Horta «no ha servit per a res»

12 - diarimés 19/03/10CAMP DE TARRAGONA

ACNEl director general d’Air Berlin a la península ibè-rica, Álvaro Middelmann, va denunciar ahir «l’obs-curantisme» de les sub-vencions que atorguen a algunes companyies aèri-es algunes «regions». «Em sembla bé per a la posada en marxa de noves rutes» que hi hagi subvencions, va dir Middelmann en re-ferència a les ajudes de la Generalitat a Ryanair, però «el diner públic s’hauria de donar mitjançant con-cursos públics», va afegir. «En el tema de les subven-

cions en moltes regions hi ha força «obscurantisme», va lamentar Middelmann. «Estem parlant de diner públic», va subratllar el di-rector general de la com-panyia, que va afegir que «cal ser molt prudent amb aquests fons i fer-los ac-cessibles a tothom». «Sem-bla que hi ha una compa-nyia que és la nena maca en aquest país», va manifestar referint-se a Ryanair, l’em-presa irlandesa que com-peteix amb l’alemanya Air Berlin.

D’altra banda, Middel-mann també va manifes-

tar que no li fa por la immi-nent arribada de Ryanair a l’aeroport del Prat, «sempre que ho faci en igualtat de condicions amb la resta de companyies». I és que Rya-

nair, la companyia irlande-sa, que opera des de fa anys a Reus i té una de les seves bases operatives a Girona, es planteja ara fer el salt a

la vella Terminal 2 del Prat, encara que la Generalitat no està disposada a ajudar-la amb més diners». No tinc cap inconvenient que vin-guin», va dir el director ge-

neral. «El que no poden fer és embarcar fent caminar els seus passatgers per la pista, tal com fan a d’altres aeroports», va manifestar.

Per a Middelmann, Rya-nair haurà d’usar els fingers o els autobusos jardinera. «Si no, aquí es munta un circ impressionant», va ad-vertir.

Middelmann també va dubtar que una altra de les empreses que competeixen amb Air Berlin, la catalana Spanair, sigui capaç de po-sar en marxa una oferta de vols de baix cost en trajec-tes intercontinentals. «No acabo d’entendre com es vol fer una companyia in-ternacional de baix cost», va assegurar. El director general de la companyia alemanya Air Berlin a Es-panya va fet aquestes apre-ciacions durant una roda de premsa que va tenir lloc ahir a Barcelona en què va presentar els augments de l’oferta de la seva aerolínia que es faran visibles du-rant la pròxima campanya d’aquest estiu.

ECONOMIA

Air Berlin critica «l’obscurantisme» de les subvencions que rep RyanairEl director de l’aerolínia alemanya reclama a l’Administració igualtat de condicions

Middelmann: «Sembla que hi ha una companyia aèria que és la nena maca en aquest país»

El director d’Air Berlin assegura no tenir por de l’imminent arribada de Ryanair al Prat

Veïns de Vilafortuny denuncien el mal estat de la urbanització

Els veïns de Mas d’En Bosc i de Mas Clariana de Vilafortuny van explicar ahir a través d’un comu-nicat que se senten «esta-fats» per part de l’Ajunta-ment de Cambrils, ja que aquest «no fa res» davant la «deixadesa» que pre-senta la urbanització. «No tenim il·luminació al parcs i molt poca als car-rers», manifestaven els afectats, que també as-seguren que les zones in-fantils no es mantenen. A banda, l’AMPA de l’escola Mas Clariana denuncia que que és l’únic col·legi de la zona que no té un zona d’esbarjo pròxima a les aules. «Tenim un des-campat i un solar amb el ciments del barracons on estàvem abans», lamen-taven. REDACCIÓ

Detenen a Salou un home quan anava a posar una denúncia

La Policia Local de Salou va detenir el passat di-marts a la tarda un ciu-tadà senegalès de 37 anys i que respon a les inici-als de S.A.B quan anava a interposar una denún-cia. Segons van explicar ahir des de l’Ajuntament salouenc, en comprovar l’afiliació del ciutadà, els agents locals van esbri-nar que el ciutadà li cons-tava una ordre de recerca i detenció provinent de l’Audiència Provincial de Tarragona. Així, en el mateix moment, la Po-licia Local de Salou va procedir a la seva deten-ció, ja que la citada ordre estava en vigor. De mo-ment no s’ha fet pública la raó per la qual el detin-gut tenia una ordre de re-cerca i detenció. REDACCIÓ

ESTHER VALCÁRCELEl Campus Extens de les

Universitat Rovira i Virgili (URV), la xarxa d’Antenes del Coneixement, ha ofert més de 230 activitats arreu del territori des de que es va posar en marxa, el desem-bre del 2007. La universitat i els representats dels vuit municipis de les actuals Antenes de Coneixement, així com representants d’altres institucions locals i supramunicipals es van reunir ahir al vespre per un balanç d’aquesta primera fase del Campus Extens.

La valoració va ser «molt

positiva» per part de tots els participants en el pro-jecte, el qual ha costat uns 200.000 euros cada any. En els darrers anys s’han ofert cursos, tallers, conferèn-cies, concursos i mostres dedicats a diverses temàti-ques com ara el cinema, la gastronomia, la història i la literatura.

«És una extensa i contí-nua programació d’activi-tats de divulgació de co-neixement i de projecció de la universitat al territo-ri», va manifestar el vice-rector de relacions externes de la URV, Santiago Caste-

llà, que va anunciar que les vuit Antenes del Coneixe-ment actuals augmentaran fins arribar a una vintena el

pròxim mes de maig. Així, enguany cinc centres cí-vics de Tarragona acolliran les activitats de les Antenes

del Coneixement de la uni-versitat, així com també ho farà, entre d’altres, el Cen-tre de Lectura de Reus.

UNIVERSITATS

El Campus Extens de la URV ofereix més de 230 activitats en dos anysS’han invertit uns 400.000 euros

La URV va fer balanç ahir de la primera fase d’implantació del Campus Extens.

CRISTINA AGUILAR

diarimés - 1319/03/10 CATALUNYA

Barcelona presenta les opcions de reforma per a l’avinguda Diagonal

URBANISME

EUROPA PRESSL’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va presentar ahir les tres opcions de re-modelació de l’avinguda Diagonal, entre la plaça de les Glòries i la plaça de Francesc Macià. D’aques-tes tres propostes se n’es-collirà una en la consulta ciutadana que es farà en-tre el 10 i el 16 de maig, en

què estan cridats a votar 1,42 milions de barcelo-nins.

Les opcions A i B inclo-uen el tramvia i una re-ducció dràstica de cotxes, tot i que la primera con-serva el bulevard actual i la segona el substitueix per una rambla central. La tercera, en canvi, aposta per deixar la Diagonal tal

i com està. Jordi Hereu va apel·lar a votar per les opcions de transformació, conside-rant que la remodelació és «ineludible» per confiar en el futur i en la capital ca-talana.Està previst que la reforma s’executi en tres anys en el pròxim man-dat i que costi 70 milions d’euros.

EDUCACIÓ

ACNEl secretari general d’UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, va relativitzar la baixa participació a la vaga de mestres d’aquest dime-cres i va reclamar al conse-ller d’Educació, Ernest Ma-ragall, que «baixi de la seva prepotència» i negociï amb els professorat l’aplicació de la Llei d’educació. El lí-der sindical va acusar Ma-ragall de fer «una política

autista».Per la seva banda, Mara-

gall va considerar que l’ac-titud bel·ligerant dels sin-dicats pel que fa a la LEC impedeix «explicar-nos bé». Al seu parer, «algu-nes d’aquestes formacions» «caricaturitzen i deformen els extrems de la LEC que poden causar més inquie-tud entre els professionals» per aconseguir més segui-ment

Els sindicats i Maragall s’acusen mútuament de falta de diàleg

Montilla es declara contrari a prohibir les curses de braus

El president de la Ge-neralitat catalana, José Montilla, va afirmar que és contrari a la prohibició de les curses de braus a Catalunya, en referència a la Iniciativa Legislativa Popular que s’està deba-tent al Parlament. Mon-tilla va assegurar que és partidari de «la llibertat de totes» les activitats que es derivin de les cur-ses de braus, i va recordar que no és el govern català ni el seu partit, el PSC, el que ha portat aquest de-bat a la Cambra catalana.El president es va definir com una persona «tole-rant» i va assegurar que la majoria de diputats del seu partit rebutgen la prohibició de les curses, tot i que d’altres opinen el contrari. EUROPA PRESS

Benach replica el delegat del govern a Brussel·les pel català

El president del Parla-ment de Catalunya, Er-nest Benach, va assegu-rar ahir que «la diversitat a Espanya fa por, i davant de la por el govern espa-nyol tanca les aixetes». Benach responia així a les declaracions del nou delegat del govern cata-là a Brussel·les, Albert Moreno, que va afirmar que Madrid «compleix amb tot el que se li dema-na» sobre l’ús del català a Europa. L’eurodiputat d’ERC Oriol Junqueras també va replicar More-no dirigint-li una carta oficial, en què afirma que «és evident que el govern espanyol incompleix cla-rament» els acords sobre la llengua catalana sig-nats amb cinc instituci-ons europees. ACN

AGÈNCIESEl conseller delegat d’En-desa, Andrea Brentan, as-segura que la seva compa-nyia ha realitzat un «gran esforç» en el desenvolupa-ment d’infraestructures elèctriques a Catalunya. El directiu va explicar que «els nivells de qualitat a Catalu-nya estan un 20% per so-bre de la mitjana espanyo-la, i en termes de TIEPI a la ciutat de Girona són millors que a Madrid capital, i es-tem compromesos a seguir treballant en això». El TIEPI mesura el temps que el sub-ministrament elèctric ha quedat tallat en una zona i és l’indicador més utilitzat per les companyies elèctri-ques per mesurar la quali-tat del servei prestat. Brentan va xifrar en més en 2.185 milions d’euros les inversions realitzades per l’elèctrica a Catalunya els últims cinc anys i va asse-gurat que l’elèctrica inver-

teix 90 euros a l’any per cli-ent.

Per la seva banda, el sin-dicat Unió de Pagesos as-

segura que les tasques de reparació o substitució de les línies elèctriques que porta a terme Endesa a les

comarques gironines «han causat danys als conreus on treballa la companyia». Per aquest motiu li dema-

nen que es faci càrrec dels «danys causats als con-reus», i ja han demanat una reunió amb els responsa-bles de l’empresa a Girona.

Mentrestant, un total de 10 brigades forestals del Departament de Medi Am-bient i Habitatge treballen per restablir els desperfec-tes forestals ocasionats per les nevades que han afectat els boscos d’arreu de Ca-talunya, des de les Terres de l’Ebre fins a Girona. A aquestes brigades, s’hi su-men 9 equips i una trente-na de persones més de l’em-presa pública que s’ocupa de la reinserció de presos.

La Generalitat va desac-tivar ahir al migdia l’aler-ta del Pla Procicat activa-da per les nevades, ja que considera que la situació és «d’entrada a la normalitat» i redueix a deu el nombre de municipis que, «de ma-nera molt parcial», patei-xen encara talls en el ser-vei elèctric. La majoria dels municipis estan ubicats a la demarcació de Girona.

ELECTRICITAT

Endesa diu que les línies elèctriques són millors a Girona que a MadridLa companyia xifra en més de 2.185 milions d’euros les inversions a Catalunya

Unió de Pagesos acusa Endesa de causar danys als camps en reparar les línies elèctriques

Torres elèctriques a Salt, al Gironès, que van quedar doblegades després del temporal de neu i vent.

MARINA LÓPEZ / ACN

14 - diarimés 19/03/10ESPANYA

AGÈNCIESEl Congrés dels Diputats va aprovar definitivament aquest dijous amb 182 vots a favor (PSOE, CiU i CC), 136 en contra (PP, ERC, IU i ICV) i 9 abstencions (PNB) la nova Llei de l’audiovisu-al. La norma té com objecte la regulació dels prestadors de serveis audiovisuals a l’Estat i obre la porta a la re-ciprocitat de TV3 i Canal 9, tot i que no la garanteix.

La nova llei permet la de-saparició de la publicitat a TVE i, de retruc, obre la porta a que s’elimini tam-bé a la resta de mitjans públics. També suposa la creació del Consell Audio-visual espanyol, que té com a objectiu vigilar els con-tinguts televisius i contro-lar les limitacions publici-tàries. Els seus membres hauran de ser escollits per dos terços del Congrés. A més, recull en el seu arti-culat el reial decret que el govern espanyol va apro-

var per donar llum verda a la TDT de pagament. A nivell de continguts, obli-ga les televisions privades

a destinar un 5% dels seus ingressos en cinema i sèri-es televisives produïdes a Europa, restringeix l’emis-

sió de continguts porno-gràfics, estableix que les emissores poden emetre un màxim de 12 minuts de pu-

blicitat cada hora, i restrin-geix els horaris d’emissió dels programes relacionats amb el joc o l’esoterisme.

La Llei ha rebut el vot el contra del PP, ERC i IU per motius diferents. Els popu-lars mantenen que la crea-ció del Consell Audiovisu-al suposa obrir la porta a la censura dels continguts televisius, mentre que IU entén que impulsa la fusió d’empreses televisives en funció dels seus interessos comercials i, per tant, re-presenta fer un pas enrere en el pluralisme als mit-jans. ERC la considera una autèntica «Loapa audiovi-

sual» que «reforça les obli-gacions per al sector públic però no per al privat» i, a més, «manté el monopoli lingüístic».

Per la seva banda, La Unió de Televisions Comer-cials Associades ha celebrat l’aprovació d’«una llei di-fícil i complicada que fa a un sector cada vegada amb més pes i transcendència en l’economia».

LEGISLACIÓ

S’aprova la llei audiovisual que obre la porta a l’eliminació de la publicitatEl text rep els vots a favor de PSOE, CiU i CC, i hi voten en contra PP, ERC, IU i ICV

Retard per «problemes tècnics» de 53 policies que venien de Veneçuela

RELACIONS INTERNACIONALS

EUROPA PRESSUn problema tècnic amb el pla de vol va ser la causa, segons la direcció general de la Policia, del retard que va patir ahir un avió que havia de transpor-tar des de Veneçuela 53 agents espanyols. Els po-licies s’havien desplaçat al país sud-americà per executar l’extradició de

18 delinqüents espanyols. El comandament policial va voler restar importàn-cia al fet, en assegurar que «no és la primera vega-da que passa aquesta cir-cumstància en vols des de diferents països», traient pes així a les especulaci-ons que afirmaven que el govern de Caracas esta-va posant problemes a la

sortida del vol. L’aeronau tenia previst «repatriar 18 ciutadans espanyols que són extradits per acabar la seva condemna» a Es-panya, en un vol que ha-via d’arribar ahir al matí a l’estat. Segons fonts po-licials, la majoria dels de-linqüents té condemnes per delictes relacionats amb el narcotràfic.

JUSTÍCIA

EUROPA PRESSLa Fiscalia de l’Audiència Nacional es va oposar ahir a la imputació de l’exmi-nistre de Defensa Federico Trillo en la causa que in-vestiga la contractació del Iak-42, l’avió que es va es-tavellar el 2003 a Turquia provocant la mort de 62 mi-litars espanyols. La Fiscalia argumenta que suposaria «estendre responsabilitats com una taca d’oli sobre

tota l’Administració mili-tar espanyola». El president de l’Associació de víctimes es va mostrar en desacord amb aquesta petició, ja que, segons ell, l’exministre podria haver evitat la mort d’aquestes 62 persones. Per la seva banda, dues associ-acions de víctimes van de-manar la imputació de 15 alts càrrecs i militars im-plicats en la contractació de l’avió.

La Fiscalia s’oposa a imputar Trillo per l’accident del Yak-42

La nova norma posa fre als continguts pornogràfics, esotèrics i relacionats amb el joc

Nova campanya «targetes vermelles» pels maltractadors

«Treu targeta vermella al maltractador», és la nova campanya del Ministeri d’Igualtat contra la vio-lència de gènere, que es va presentar ahir amb la participació d’una tren-tena de personalitats de la cultura, la comunica-ció i l’esport. La minis-tra del ram, Bibiana Aído, va explicar que aquesta campanya convida a «fer un gest molt simple però molt poderós» per dir-li el maltractador que «està fora, que ell mateix s’ha situat fora de la convi-vència democràtica» per-què aquest «terreny de joc està marcat per unes línies vermelles que no es poden traspassar» i qui no compleix les regles «es queda al marge». EUROPA PRESS

Estabilitzat l’incendi que va cremar 1.500 hectàrees a Saragossa

Els bombers van acon-seguir estabilitzar ahir a la tarda l’incendi fores-tal que es va declarar al terme municipal de Sos del Rey Católico, a Sa-ragossa, que fins al mo-ment havia afectat unes 1.000-1.500 hectàrees. El director general de Ges-tió Forestal del Govern d’Aragó, Alberto Contre-ras, va explicar que un cop el perímetre del foc es va controlar, calia «re-matar tota la tasca que han fet els mitjans que han tirat aigua (...) i aca-bar i controlar l’incendi definitivament». Contre-ras va reconèixer que l’in-cendi va prendre aques-tes dimensions «perquè portàvem quatre dies de molt vent, es va segar tot i feia sol». EUROPA PRESS

La nova llei permet la desaparició de la publicitat a Televisió Espanyola.

norma vidaL / acn

Guàrdia Urbanasempre al teu costat

16 - diarimés 19/03/10

redaccióMés enllà de la seva funció sancionadora, la Guàrdia Urbana de Tarragona de-senvolupa una tasca soci-al del tot imprescindible per al dia a dia de la ciutat i dels seus habitants: pro-tegir les persones i vetllar pel seu benestar, dues ac-cions que són els pilars so-bre els quals es va consti-tuir el cos ara fa 150 anys. El fons de la qüestió no ha canviat, però sí la forma: així, en els darrers anys s’ha produït una profunda transformació de l’estruc-tura interna i de funciona-ment del cos policial que ha culminat recentment amb una sèrie de canvis, alguns visibles, d’altres no tant, que han donat forma a un cos modern, proper i especialitzat.

Els eixos del canviLa modernització, la pro-ximitat i l’especialitza-ció són els tres eixos fo-namentals del nou model policial. Així, recentment s’han modificat els uni-formes, que ara incorpo-ren peces molt més còmo-des, pràctiques i segures, i els vehicles, que mostren

una imatge més propera a la que utilitzen les policies locals catalanes.

L’especialització és con-siderada per l’actual di-recció de la Guàrdia Urba-na com un pas fonamental per a la consolidació de la policia municipal que re-clama la societat actual. Amb aquesta premissa bàsica s’han creat noves

unitats operatives més es-pecialitzades, que són el reflex de la nova mentali-tat i del nou model polici-al. Aquest nou rumb es re-flecteix en el recentment estrenat Pla de Proximitat, amb el qual es pretén fer encara més propera i visi-ble la tasca de la Guàrdia Urbana entre la ciutada-nia, amb més patrulles a

peu i un contacte més di-recte.

L’estructura actual del cos de la Guàrdia Urbana inclou la Divisió de Poli-cia de Proximitat i Aten-ció al Ciutadà; la Divisió de Trànsit i Mobilitat i la Divisió de Seguretat Ciu-tadana, a més de la Unitat de Relacions amb la Co-munitat.

Un cos policial modern, proper i especialitzaten els darrers anys ha viscut una profunda transformació de l’estructura interna

la nova guàrdia urbana

La Guàrdia Urbana ofereix una imatge molt més moderna i fàcil d’identificar per als ciutadans.

cristina aguilar

Treball continu per la sensibilització en l’àmbit del trànsit

Una oficina de recepció de denúncies oberta al ciutadà tots els dies de l’any

trànsit i mobilitat seguretat ciutadana

La divisió de Trànsit i Mobilitat de la Guàrdia Urbana és l’encarregada de regular el trànsit en casos necessaris i també treballa per evitar situacions que poden compor-tar perill o situacions de risc, mitjançant el desenvolupa-ment de diferents campanyes de sensibilització entre els conductors. inclou la Unitat d’atestats i la Unitat de Mo-bilitat, aquesta darrera de nova creació, destinada espe-cíficament a mantenir la fluïdesa de la circulació, amb la regulació del trànsit en llocs conflictius i amb presència preventiva en aquelles zones de més concurrència de ve-hicles.

La divisió de Seguretat ciutadana s’encarrega de la protecció de béns i persones mitjançant el desenvolupament de fun-cions preventives i reactives i campanyes de seguretat en les zones més conflictives amb l’objectiu d’eradicar els compor-taments incívics. aquesta divisió té tres unitats especialitza-des: una destinada a l’atenció de víctimes de maltractaments, en coordinació amb els serveis socials de l’ajuntament; una de delinqüència urbana per tractar l’incivisme i els proble-mes que comporta el consum de drogues i alcohol a la via pública, i una tercera de nova creació: l’Oficina de recepció de denúncies, en servei continuat les 24 hores del dia.

La dona es va incorporar al cos municipal el 1974.

cedida

150 anys vetllant pel benestar de la ciutadania

La Guàrdia Urbana Municipal de Tarragona va néixer el mes de desembre de 1857 a iniciativa d’un grup de 18 tarragonins amb l’objectiu d’auxiliar els ciutadans en cas d’accident, robatori o qualsevol altra incidència, per garantir la seva seguretat i vetllar pel seu benestar. Des d’aleshores fins ara, els objectius de la Guàrdia Urbana han estat assegurar el compliment dels bans i ordenances municipals, protegir els béns municipals i els espais públics, mantenir la convivència veïnal i garantir l’exercici dels drets de tots. Al llarg d’aquests 150 anys el cos municipal ha anat evolucionant d’acord amb les necessitats de la societat a la qual dóna servei, amb canvis tan significatius com la incorporació de la dona el 1974 o la creació del servei 092, el 1982. Tot això ha contribuït a convertir-la en allò que és avui: un cos policial adaptat a la realitat actual.

La comissaria actual està ubicada al carrer Prat de la Riba

Escut de 1857

diarimés - 1719/03/10

PROXIMITAT

La Guàrdia Urbana ha incrementat la seva presència al carrer i el contacte amb la ciutadania.

CRISTINA AGUILAR

RelAcIOns AMb lA cOMunITAT

Pedagogia a les escoles per una bona educació viària entre els infantsDins l’apartat de relacions amb la comunitat destaca la creació de la Unitat d’Educació Viària destinada a l’educació per la mobilitat segura de qualitat als centres educatius. Així, es desenvolupa un programa educatiu a les escoles integrat per un coordinador i tres agents monitors d’educació viària que informen els nens i nenes respecte al coneixement i compli­ment de les normes de seguretat viària.

A l’esquerra, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros al costat del Guillem, un personatge que ensenya els nens a moure’s per la ciutat.

http://guardiaurbana.tarragona.cat · Telèfon d’emergències: 092

Amb el temps s’evidencia la gran transformació de la societat

CRISTINA AGUILAR

Una sensació real de seguretatEs busca la participació de la societat per detectar els problemes del dia a dia

rEDAccióQue els ciutadans i les ciu­tadanes estiguin segurs i que, a més, s’hi sentin, és l’objectiu de la divisió de la Policia de Proximitat i Atenció al ciutadà de la Guàrdia Urbana.En aquests darrers anys s’ha potenciat molt la par­ticipació de la societat en la resolució de conflictes mitjançant el contacte di­recte amb associacions de veïns, representants ins­titucionals i veïnals, co­

merciants i el patrullatge a peu que reforça la sensa­ció de seguretat al carrer. Dins de la Divisió exis­teix la Unitat de Medi­ació i resolució de con­flictes, especialitzada en l’assessorament i la in­formació davant de con­flictes de convivència veï­

nal i ús d’espais públics, que té com a objectiu fo­mentar el diàleg entre les parts implicades i evitar la interposició de denún­cies dins l’àmbit judicial. Dues unitats més, l’ad­ministrativa i la de medi ambient, de nova creació, vetllen pel compliment de la normativa adminis­trativa (insalubritat, so­rolls, incivisme, etc.) i per unes bones condicions ambien tals en complicitat amb la ciutadania.

Nova imatge corporativa i nova comissaria

Actualment el cos està vivint una autèntica trans­formació interna amb la modernització dels seus efectius, l’ampliació de plantilla prevista per aquest any de 15 nous agents que entraran en ser­vei abans de Setmana Santa i, sobretot, amb la inau guració de la nova comissaria, situada al car­rer de Pont i Gol. El projecte preveu la construc­ció d’una superfície total de 5.380,00 m2, 4.580,42 m2 dels qual seran útils; l’edifici consta de tres plantes: la planta subterrània, la planta baixa i un primer pis, amb un pressupost total de 7.000.000 euros. La disposició de l’edifici dins el solar s’ha projectat mitjançant la ubicació de diferents ele­ments en paral·lel, que acolliran els espais on es desenvolupen les activitats principals dels espais destinats a funcions complementàries de la co­missaria.

La nova comissaria de la Guàrdia Urbana, en construcció.

La Unitat de Mediació treballa per la resolució de conflictes mitjançant el diàleg

Més agentsDurant el 2009 es va produir un increment del nombre de denún-cies per infraccions a l’ordenança de la con-vivència del 43% (amb un total de 5.153 de-núncies). Aquest in-crement de denúncies i actuacions és conse-qüència de l’especialit-zació i l’augment de la plantilla amb 45 nous agents el 2009.

Escut de 2011

18 - diarimés 19/03/10

Com valores la tasca de la Guàrdia Urbana?Preguntesi respostes

Hem demanat a diferents usuaris habituals dels serveis de la Guàrdia Urbana que facin una valoració del tracte rebut per part dels agents en els diferents àmbits que els afecten.

Montserrat Torrell Sorio. Presidenta de l’Associació de Comerciants de Camp­clar i propietària de la Farmàcia Torrell de CampclarLa valoro molt positivament, especial-ment per la tasca de proximitat que rea-litzen al barri. Es nota la seva presència, ja que habitualment patrullen pels car-rers, i això dóna sensació de seguretat. Pel que fa als comerços, ens visiten re-gularment per preguntar si tenim algun problema o qüestió que puguin resoldre i, a més, ens fan pedagogia respecte a te-mes de seguretat amb l’edició de díptics informatius amb consells per evitar, per exemple, els robatoris.

Carme Figuerola. Directora de l’Escola El Miracle de Tarragona.En conèixer l’oferta d’activitats que ens presentava la Guàrdia Urbana de Tar-ragona, vam comprovar que s’ajustava perfectament a les nostres necessitats. El tracte tant amb el professorat com amb l’alumnat, impecable; la qualitat dels materials i recursos que ens aporten, ben cuidada i la implicació dels agents en el desenvolupament de les activitats, extre-madament professional. Aquest són els aspectes que ens han portat, després de valorar-ho conjuntament amb els nens i nenes participants, a incloure aquestes activitats en el nostre projecte educatiu.

Náyade i David. Usuaris de l’Oficina de Denúncies de la Guàrdia UrbanaHem vingut a interposar una denúncia per un robatori, un fet habitual desgra-ciadament en l’establiment on treballem. Sempre que tenim un problema d’aques-tes característiques ens posem directa-ment en contacte amb la Guàrdia Urba-na, ja que l’atenció és molt positiva, tant en el tracte personal com en la tramita-ció de la denúncia: el temps d’espera és molt raonable i es fa amb més agilitat i rapidesa que en altres llocs. A més també hem observat que passegen pel carrer i això s’agraeix, ja que augmenta la sensa-ció de seguretat.

Entrevista amb...

Necessitem la col·laboració de la ciutadania per millorar encara mésSegons el conseller, la tasca de la Guàrdia Urbana ha millorat molt, pèrò encara cal continuar treballant i no donar-se mai per satisfets

• Quins són els prin­cipals objectius dels can vis realitzats en l’estruc tura interna de la Guàrdia Urbana?Els principals objectius són continuar oferint un servei de qualitat i molt proper als ciutadans i fer que la sensació de segu­retat sigui cada cop més gran.• La gran aposta és l’es­pecialització?Aquesta és una de les ei­nes importants que fem servir per diversificar la tasca de la policia muni­cipal, però no és l’única. També apostem per la modernització i la pro­

ximitat, les tres grans directius de la Guàrdia Urbana del present i del futur. L’especialització per met tractar cada àm­bit amb més profundi­tat i disposar de més ei­nes per actuar i resoldre cada cas. Així, hi ha uni­tats dedicades exclusiva­ment a l’atenció a vícti­mes de maltractament, una unitat per resoldre conflictes veïnals, per tractar temes d’incivis­me, també unitats es­pecialitzades en trànsit, en seguretat ciutadana, etc., i tot això proporcio­na unes eines molt va­luoses per donar a cada

problemàtica el tracta­ment que requereix i, el que és més important, que el ciutadà tingui la sensació que la Guàrdia Urbana actua i és al seu costat.

• S’han modernitzat as­pectes d’estructura in­terna del cos. On se centren aquests can vis i com els notarà la gent? S’està treballant en el protocol de procediments administratius per es­curçar els terminis de les gestions ciutadanes. Això vol dir que hi hau­rà més coordinació en l’àmbit administratiu per donar més fluïdesa

i rapidesa a les gestions, d’acord amb la premissa de proximitat que volem tenir amb la ciutadania.

• Què cal millorar en la gestió del cos?Mai no es fa res bé del tot, sempre cal millorar. Sabem que la funció de la Guàrdia Urbana és imprescindible i que en­cara hi ha molta feina a fer. Han millorat moltes coses però encara n’han de millorar moltes, per això necessitem la col­laboració de totes les en­titats de la ciutat i dels mateixos ciutadans per millorar la tasca de la policia municipal. Carles Castillo és el conseller responsable de la Guàrdia Urbana.

mauri

Carles Castillo. Conseller de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

INFORMACIÓ D’INTERÈS

Programa d’atenció de queixes, suggeriments i felicitacionsLa Guàrdia Urbana posa a disposició de la ciutadania un canal de comunicació a través de l’OMAC, personalment a la comissaria o a l’adreça electrònica [email protected] on es pot manifestar la queixa o agraïment pel comportament d’un agent, pel tracte rebut o per l’atenció dispensada.

Guia ‘Sigueu vius’ per a comerçosAnualment s’edita la guia Sigueu vius adreçada als establi-ments comercials de la ciutat amb tota una sèrie de recoma-nacions per protegir els comerços de robatoris i per saber com cal actuar en cas que ja s’hagi produït.

diarimés - 1919/03/10 MÓN

El Parlament Europeu es solidaritza amb les Dames de Blanc

El president del Parla-ment Europeu, el polonès Jerzy Buzek, va expressar la seva solidaritat amb les Dames de Blanc i va exi-gir a les autoritats cuba-nes que deixin d’assetjar a les mares i vídues dels dissidents polítics, des-prés de la detenció d’una trentena de membres d’aquest grup. «Insto el govern cubà a aturar l’as-setjament a la gent que protesta demanant lli-bertat. Els recordem que han de posar en llibertat immediatament tots els presoners polítics», va assenyalar Buzek, en un comunicat en què va re-cordar que l’Eurocambra fa cinc anys que espera poder per lliurar el Premi Sajarov a les Dames de Blanc, a qui es va impedir viatjar a Estrasburg per recollir el guardó.

Per la seva banda, el president del Grup Popu-lar Europeu, Joseph Daul, va fer una crida a les ins-titucions comunitàries perquè reaccionin contra les autoritats cubanes da-vant d’aquest «nou abús de poder». EUROPA PRESS

ACNMilitants palestins van llançar ahir des de Gaza un míssil que va matar un agricultor, immigrant tai-landès, a Israel, coincidint amb la visita a la zona de la responsable de política ex-

terior de la Unió Europea, Catherine Ashton.

L’acció va ser reivindica-da pel grup salafista Ansar Al-Sunna, un dels diver-sos grups que combat Ha-màs a la Franja de Gaza. Es tracta de la primera vícti-

ma mortal pel llançament d’un míssil que es produeix a la Franja des de l’ofensiva d’Israel a la zona el gener de 2009, en què van morir més de 1.400 palestins.

El viceprimer ministre israelià, Silvan Shalom, va

manifestar: «Han creuat la línia i Israel no ho pot per-metre. La resposta d’Israel serà apropiada, serà forta».

Per la seva banda, la di-plomàtica europea, que ha-via visitat la Franja de Gaza just una hora abans de

l’atac, va condemnar «tot ti-pus de violència» i va as-segurar que s’han de bus-car «solucions pacífiques als problemes». Aquest di-vendres, Ashton es reunirà amb el Quartet de Madrid a Moscou, ciutat on també ha viatjat la secretària d’Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, per tractar el con-flicte del Pròxim Orient.

Els islamistes de Hamàs, que controlen la Franja de Gaza des de 2007, havi-en instat altres grups a no llançar atacs contra Israel per evitar represàlies.

PRÒXIM ORIENT

Un coet mata un civil a Israel durant la visita de la diplomàcia europeaÉs la primera víctima mortal des de l’ofensiva israeliana a la Franja de Gaza del 2009

Sarkozy: «França no serà una base tranquil·la per als assassins d’ETA»

TERRORISME

ACNEl president francès, Ni-colas Sarkozy, va avisar aquest dijous que no per-metrà que França es con-verteixi en la rereguarda d’ETA. «Que ningú pen-si que el territori francès serà una base tranquil·la pels assassins d’ETA», va dir Sarkozy, i va assegurar que, per atrapar els ter-

roristes, s’està duent una mobilització policial «to-tal» que actuarà «sense compassió». El president francès va demanar penes de presó efectives de 30 anys per aquest tipus d’as-sassinats.

Sarkozy va visitar ahir la comissaria de Damarie-les-Lys, la població on tre-ballava l’agent assassinat

per ETA. El funeral del po-licia se celebrarà dimarts vinent i comptarà amb la presència del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Mentrestant, a França, l’assassinat de Nérin ha revifat les crítiques dels sindicats de policia con-tra el govern per la falta d’efectius del cos.

ESPÈCIES AMENAÇADES

ACNLa Convenció sobre el Co-merç Internacional d’Espè-cies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres, que se cele-bra a Qatar, va rebutjar ahir la proposta de Mònaco per prohibir les exportacions de tonyina vermella, amb 68 votacions en contra, 20 a favor i 30 abstencions.

El Japó, principal consu-midor de tonyina verme-lla, s’oposava al projecte i

va rebutjar la proposta de Mònaco amb el suport dels països en vies de desenvo-lupament. La votació va ser secreta.

L’Estat espanyol, en re-presentació de la Unió Eu-ropea, va presentar una al-tra proposta, que retardava l’entrada en vigor de les me-sures de protecció de la to-nyina fins al maig de 2011, però el document també va ser rebutjat.

La tonyina vermella no es protegirà i es podrà seguir comercialitzant

20 - diarimés 19/03/10ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOSerge N’gal ha anat perdent protagonisme amb el pas de les setmanes fins arri-bar a ser un jugador pràc-ticament testimonial, que passava de no anar convo-cat a jugar els minuts de la brossa. El camerunès va ser un dels millors jugadors del Nàstic la temporada passa-da, en la qual la seva mit-jana de gols superava els registres dels millors espe-cialistes de la Segona Divi-sió però, inexplicablement, a finals de l’anterior curs, el davanter va iniciar una caiguda en picat que s’ha mantingut aquesta tempo-rada.

Amb l’arribada de Luis César, el jugador parteix, segons sempre ha assegu-rat l’entrenador, amb les mateixes possibilitats que la resta i una bona prova n’és que va jugar la segona meitat del duel del Ciutat de València, on el Nàstic va ser humiliat, en caure 6-1. Tot i això, el davanter va deixar ahir el seu futur enlaire, ja ni va assegurar ni va des-mentir que el Nàstic s’hagi posat en contacte amb ell per renovar-lo (acaba con-tracte el 30 de juny). A més, va deixar aquestes qüesti-ons «en mans del meu re-presentant».

Tot indica que ni el juga-dor vol continuar al Nàs-tic, ni el club té la intenció d’oferir-li la renovació, ja que creu que és un juga-dor massa car pel rendi-ment que ha donat a l’equip aquesta temporada. A més, el fet que el club no perme-tés, l’estiu passat, la sorti-da del jugador al Tenerife va deixar el jugador molt «tocat», ja que va perdre l’oportunitat de jugar a la Primera Divisió.

De cara al partit de demà, al Nou Estadi contra el Còr-dova, el jugador es va au-todescartar ahir, ja que va patir una sobrecàrrega du-

rant l’entrenament que el va obligar a retirar-se abans d’hora. «No podré jugar. He entrenat bé, però he notat una sobrecàrrega a l’abduc-tor i estaré de baixa un pa-rell de dies», va manifestar el jugador, que va destacar que durant les darreres jor-nades no ha pogut demos-trar el seu potencial perquè «quan un no té gaires opor-tunitats i juga 25 o 30 mi-nuts, és molt difícil».

N’gal creu que per acon-seguir bons resultats en un futur és bàsica «l’ajuda de l’afició», una afirmació amb la qual Miguel Ángel també està d’acord. El cen-trecampista, que es dispu-tarà una de les dues places en el centre del camp amb David Bauzá i Pablo de Bar-ros, opinava ahir que «jugar a casa sempre és una ale-gria. La gent que estima el Nàstic sempre ha demos-

trat que està amb nosal-tres». El centrecampista es va quedar sense arguments en ser preguntat si els xiu-lets s’acabaran després del relleu a la banqueta i va de-clarar que «l’afició és lliure d’expressar la seva opinió, independentment de l’en-trenador que hi hagi».

Hauria vingut igualmentEl jugador, que haurà de tornar a la disciplina del Màlaga quan acabi la seva cessió al Nàstic, va deixar clar que tot i que la situa-ció de l’equip no és l’espe-rada, «si el Gimnàstic m’ha-gués trucat en el mercat

d’hivern, jo hauria vingut igualment. Tot jugador, al llarg de la seva carrera, ha estat en situacions similars a aquesta».

Del partit contra el Còr-dova, Miguel Ángel va asse-gurar que «hem de guanyar sí o sí. Hem de defensar aquesta samarreta al cent per cent i tot el vestuari està molt mentalitzat per fer-ho». Per altra banda, ahir es va anunciar l’horari de l’Hèrcules-Nàstic, corres-ponent a la 30 jornada del campionat. El partit es ju-garà diumenge, a les cinc de la tarda, al Rico Pérez d’Alacant.

Dídac Bru i Julián Arévalo reben les samarretes dels entrenadors del NàsticAhir al migdia es van entregar les sa-marretes als guanyadors del concurs Jo vull la samarreta! Julián Arévalo i Dídac Bru es van emportar, respecti-vament, les samarretes amb les quals

es van presentar Luis César i Xavi Bartolo la setmana passada. Van ser els mateixos tècnics els que els van fer l’entrega de les samarretes, a la una del migdia, moment en el qual

els premiats van mostrar la seva sa-tisfacció per rebre una peça que guar-daran tota la vida. El concurs es va re-alitzar a través del facebook i hi van participar més de 200 usuaris.

CEDIDA

Serge N’gal deixa en mans del seu representant el seu futur al Nàstic

FUTBOL

El jugador s’autodescarta pel partit contra el Còrdova a causa d’una sobrecàrrega muscular

N’gal: «Quan un no té gaires oportunitats i juga 20 o 25 minuts, és molt difícil demostrar res»

Miguel Ángel: «Hem de guanyar sí o sí i defensar aquesta samarreta al cent per cent»

FUTBOL

El Reus vol vèncer a Vilanova i retallar punts al líderEl CF Reus torna a creu-re’s que pot assolir el li-derat del grup cinquè de la Tercera Divisió i, des-prés que la setmana pas-sada aconseguís retallar dos punts a l’Hospitalet, aquesta jornada torna-rà a buscar una victòria que, combinada amb una punxada dels del Llobre-gat, els permeti escurçar distàncies amb l’objec-tiu. Els del Baix Camp vi-siten diumenge, a partir de les cinc de la tarda, el Vilanova i la Geltrú, amb la baixa del lesionat Ma-nolo. Els barcelonins són dotzens, sumen 33 punts i encara necessiten entre tres i quatre victòries per assegurar-se la perma-nència a la categoria. Els de Santi Castillejo juga-ran sabent el resultat del partit entre l’Hospitalet i l’Olesa de Montserrat, que jugaran a les dotze del migdia. El rival del lí-der és el cuer de la cate-goria i té pràcticament confirmat el seu descens a la Primera Catalana, ja que només ha sumat di-vuit punts de 87. V.M.I.

FUTBOL

La Pobla intentarà sumar en la seva visita al Santboià

Un CF Pobla de Mafu-met amb urgències vi-sita, aquest diumenge a les dotze del migdia, el Santboià, en un partit en què els visitants inten-taran sumar algun punt per no caure a la zona de descens. Santi Coch re-cupera Fernando de cara al partit i haurà d’esco-llir dos jugadors entre Eto’o, Aleixo i Virgili, i tot apunta a què aquest dar-rer partirà des de la ban-queta. El filial del Nàstic és quinzè, amb 31 punts, i el separen tres posicions del descens, però tenint en compte que aquesta temporada poden baixar més de tres equips a cau-sa de les compensacions, la zona en la que viu ara és molt perillosa. V.M.I.

diarimés - 2119/03/10 ESPORTS

ANTONI RAMOSTot a punt perquè aquest diumenge, a partir de les cinc de la tarda, el Tecnol Reus i el Petroleros YPF Mendoza es juguin la Copa Intercontinental. El cam-pió d’Europa i el campió de Sud-amèrica mesura-ran forces en un partit que, en cas de victòria reusen-ca, farà història en l’hoquei patins. La Intercontinental és l’únic títol que falta a les vitrines roig-i-negres, que d’aquesta manera es con-vertiria en el primer equip a tenir tots els trofeus.

Però l’empresa no serà fàcil. El tècnic reusenc, Ale-jandro Domínguez, va ad-vertir que «el Petroleros no vindrà de vacances, han preparat a consciencia el partit i, a més, s’han refor-çat amb quatre jugadors de nivell». L’entrenador argen-tí va demanar el suport del públic en la cita de diumen-ge, ja que «amb un Olímpic ple, serem un jugador més».

Les entrades per la cita es poden comprar de manera anticipada al preu de 8 eu-ros al pavelló olímpic i a les oficines del Reus Deportiu.

Tots disponiblesLa plantilla del Tecnol Reus Deportiu estarà disponible al complet per enfrontar-se al Petroleros YPF Mendo-za, després que en el dar-rer partit de l’OK Lliga a la pista del Cerceda, Alejan-dro Domínguez no pogués comptar amb els sancio-nats Guillem Trabal i José Luis Negro Páez.

La cita d’aquest diumen-

ge serà la segona final que afronta el conjunt de la capital del Baix Camp en-guany, després de la final de la Supercopa d’Europa, guanyada davant el Mata-ró fa un parell de mesos. Els roig-i-negres esperen repe-tir davant els sud-ameri-cans la celebració d’un nou títol, tal com van fer a Sant Sadurní d’Anoia.

L’equip roig-i-negre ha preparat a consciència la Copa Intercontinental i fa dues setmanes que s’en-trena al pavelló olímpic, per tal d’adaptar-se a la su-perfície de parquet. El Tec-nol Reus farà avui el darrer entrenament abans de la disputa de la final, i tindrà jornada de descans demà dissabte.

La plantilla del Tecnol Reus Deportiu farà avui el darrer entrenament al pavelló olímpic de la capital del Baix Camp.

OLÍVIA MOLET

El Reus Deportiu vol completar el seu palmarès amb la Intercontinental

HOQUEI PATINS

Els roig-i-negres intentaran aconseguir el darrer títol que falta a les vitrines davant el Petroleros

Si el Reus guanya la Copa Intercontinental seria el primer equip en conquerir tots els títols

Els àrbitres escollits per dirigir la final són l’italià Jenni Fermi i el portuguès Joaquin Pinto

El Petroleros YPF ve a guanyarANTONI RAMOSL’exjugador del Reus Deportiu David Farrán serà el referent del Petroleros YPF Mendoza de cara a la fi-nal de la Copa Intercontinental de diumenge. El ju-gador argentí, igual que Pablo Martín, Luis Forto i Rodrigo Quiroga, ha fitxat pel campió de Sud-amè-rica únicament aquest partit, un fet que demos-tra l’ambició de l’equip de Mendoza per endur-se la competició. El Petroleros, que es troba actual-ment en pretemporada, va arribar ahir a la capital del Baix Camp, on s’hi estarà fins dilluns. El darrer precedent entre el Reus Deportiu i l’equip argentí va ser a la Copa Daniel Martinazzo de l’any 2008, quan els reusencs van golejar el Petroleros per un contundent 0-5.

HOQUEI PATINS

Calafell i Vendrell juguen el derbi de Primera NacionalCalafell i Vendrell es ve-uen les cares aquest dis-sabte, a partir de dos quarts de set de la tarda, en un partit que dirigi-ran Castellnou i Bifet. Ambdós equips arriben al derbi del Baix Penedès després d’haver sumat la victòria en la darrera jor-nada, el Calafell a la pista del Vigo (2-8) i el Vendrell a casa davant l’Areces (8-7). El matx de demà pot complicar les coses entre el dos conjunts, separats per quatre punts amb avantatge vendrellen-ca, o despenjar una mica més els calafellencs. El tècnic del Vallès Calafell, Salvador Rubio, haurà de veure el partit des de la graderia, ja que el Comitè de Competició va sancio-nar-lo amb un partit per acumulació de targetes. Cal recordar, que en el partit de la primera volta el resultat va ser de 4-2 fa-vorable als vendrellencs, que aspiren a repetir re-sultat i tornar a entrar en places d’ascens a l’OK Lli-ga o, inclús, assaltar el li-deratge. REDACCIÓ

ESPORT ESCOLAR

Avui es disputa el I Cros Escolar Eduard Toda a Mas Iglesias

L’esport escolar té avui una cita al camp de fut-bol de Mas Iglesias, que serà l’escenari del I Cros Escolar Eduard Toda. L’esdeveniment compta-rà amb la participació de més de 600 atletes d’en-tre 3 i 12 anys, alumnes del centre educatiu reu-senc. L’activitat s’inici-arà a dos quarts de deu del matí amb la cursa masculina dels alumnes de 5è i 6è, després serà el torn de la prova femeni-na dels mateixos cursos. Deu minuts després de les deu del matí, es dona-rà la sortida dels alumnes de 3r i 4t, primer en cate-goria masculina i poste-riorment en categoria fe-menina. El següent torn serà pels cursos de 1r i 2n, que iniciaran la curs a tres quarts i cinc d’onze del matí. La matinal atlè-tica es clourà amb la par-ticipació dels més petits. Els alumnes de P5, P4 i P3, que iniciaran les se-ves curses a dos quarts de dotze, a tres quarts i cinc i a un quart menys cinc d’una del migdia. RED.

22 - diarimés 19/03/10ESPORTS

TENNIS

VICENTE M. IZQUIERDOEl Servindustria Tarrago-na 2017 més en forma de la temporada té davant seu una nova oportunitat de sortir de la zona de play-out de descens a Adecco Plata. Aquest vespre, a partir de les nou, els tarragonins reben un rival que no travessa el seu millor moment i que, en cas de caure al pavelló del Serrallo, es veuria immers en la lluita per la permanèn-cia que és, precisament, el que busca el CBT.

L’Aguas de Sousas Ouren-se arriba al duel en tretzena

posició i amb dotze victò-ries al seu caseller, una o dues menys de les que fa-rien falta per confirmar la seva permanència a l’Adec-co Or. Amb dos triomfs menys apareix el CBT, pe-núltim classificat i empatat a punts amb el CB Instituto Fertilidad Clínicas Rincón Axarquia i el Club Bàsquet Cornellà, que tenen dues cites difícils a l’horitzó. En el cas que aquests dos equips acabessin caient i que el Servindustria Tarra-gona sortís victoriós del seu compromís, els de Juan Pa-

blo Márquez escalarien fins a la quinzena posició i fugi-rien de les posicions de pe-rill. Per que això succeeixi, l’Axarquia hauria de caure aquesta nit, a casa, davant un Bàsquet Mallorca que, també compta amb dotze victòries i que vol esgotar les darreres opcions que li queden de classificar-se pels play-offs. El Cornellà, per la seva banda, juga diu-menge a la pista del CB Sant Josep Girona, que ocupa la vuitena posició a la taula classificatòria i que és un dels candidats a disputar

les eliminatòries d’ascens a ACB.

Visita des del Joan RoigEls alumnes del col·legi Joan Roig de Tarragona van realitzar aquest dimecres una visita als entrenaments del primer equip del CBT. Uns 50 nens i nenes van en-trenar una estona a la pista amb els jugadors professio-nals en el marc d’una de les activitats que estan propo-sades en el programa Es-ports a la carta, en el qual els joves poden escollir una activitat a realitzar.

BÀSQUET

Els tarragonins tenen una nova opció de sortir de la zona de ‘play-out’

El Servindustria vol guanyar l’Ourense i fer-lo caure a la zona de perill

VICENTE M. IZQUIERDOL’ADT Tarragona visita aquest vespre, a partir de dos quarts de nou, i sense cap baixa a la seva planti-lla, el Qalat Cajasol en un partit que ha de servir als de Ponent per posar un peu a la permanència a l’Adecco Plata.

Els tarragonins arriben al partit classificats en cin-quena posició del grup B, amb cinc victòries i sis der-rotes, i després de guanyar, divendres passat, el Cajasol Córdoba 2016, per un ajus-tat 85-84. A dues victòries per sobre dels cordovesos, que serien l’equip que bai-

xaria de categoria, els de Miquel Domingo afronten el partit sense la urgència de victòria que tenien la setmana passada quan, en el cas d’haver perdut, hau-rien quedat a un sol pas de la darrera posició de la tau-la.

El Cajasol, per la seva

banda, és setè i va més ne-cessitat de victòries que el seu rival. Amb quatre tri-omfs i sis derrotes al seu ca-seller, aquesta jornada po-drien empatar a victòries amb el «fanalet vermell», si aquest darrer guanyés i ells no fossin capaços d’assaltar el Pavelló de Riu Clar. El ri-val de l’ADT és l’equip que pitjor ratxa porta de tots els que composen aquest grup, ja que han perdut els cinc darrers compromisos i la seva permanència a l’Adec-co Plata encara no està as-segurada.

Els rivals dels de Ponent han perdut els últims cinc partits

L’ADT Tarragona visita un Qalat Cajasol que s’ha oblidat de sumar victòries

BÀSQUET

FUTBOL

Primer Campus de futbol de Setmana Santa de la UDTLa secció de futbol de la Unió Esportiva Tor-redembarra organit-za el primer Campus de Setmana Santa, que està obert a tots els jo-ves d’edats entre quatre i quinze anys que ho de-sitgin. Les activitats del Campus es realitzaran a la Zona Esportiva Mu-nicipal de Torredembar-ra entre els dies 29 de març i 1 d’abril, des d’un quart de deu del matí a un quart de dues del mig-dia. Aquest campus és la continuació de les pri-meres estades que es van realitzar durant l’època nadalenca. Llavors, l’ex-periència va ser molt po-sitiva per l’organització i és per aquest motiu que es repeteix la competició. Hi seran presents diver-sos entrenadors de fut-bol base i el preu de les inscripcions és de 30 eu-ros per tots aquells que pertanyin a la secció de futbol de la UDT i per 50 d’aquells que no ho si-guin. La propera setma-na es tancarà el període d’inscripció. REDACCIÓ

GIMNÀSTICA RÍTMICA

El comarcal de gimnàstica rítmica arriba a l’Hospitalet

El pavelló esportiu de l’Hospitalet de l’Infant serà escenari aquest diu-menge, a partir de les deu del matí, de la segona fase comarcal de gimnàstica rítmica, competició que està inclosa dins dels Jocs Esportius Escolars de Ca-talunya, del Consell Es-portiu del Tarragonès. A més, aquest cap de set-mana també es disputa-rà una altra competició que intentarà acollir un gran nombre de públic per la seva espectacula-ritat. El Club Nàutic Hos-pitalet-Vandellòs acollirà la Ultra Trail del Mestral, que és la regata de llarga distància que es dispu-ta entre els municipis de l’Hospitalet i l’Ametlla de Mar. REDACCIÓ

TAEKWONDO

El Campionat d’Espanya Júnior, a la Pobla de MafumetLa Pobla de Mafumet acollirà demà el Campi-onat d’Espanya Júnior masculí i femení, en el qual estaran representa-des totes les Comunitats Autònomes espanyoles. Entre competidor, àrbi-tres nacionals, directors de competició, personal d’organització i com-ponents de la Federació s’espera que la compe-tició aplegui unes 500 persones, a banda de les 3.000 que ompliran el poliesportiu de la Pobla de Mafumet. Entre d’al-tres, està confirmada l’assistència d’Artur Mas i, a més, la Diputació de Tarragona realitzarà una recepció als presidents de les Comunitats Autò-nomes i a d’altres autori-tats. A les sis de la tarda, s’interromprà la compe-tició per fer una exhibi-ció d’hapkido, que anirà a càrrec dels bicampions d’Espanya de l’especiali-tat. Els premis s’entrega-ran el mateix dissabte, a les deu de la nit, a l’Hotel Imperial Tarraco de Tar-ragona. REDACCIÓ

ESCACS

Darrera ronda del Campionat de Catalunya per equips

El proper diumenge, a partir de dos quarts de deu del matí, tindrà lloc la disputa de la darrera ronda del Campionat de Catalunya d’Escacs per equips 2010, que és la no-vena d’aquesta tempora-da, al Casal d’Hifrensa del municipi de l’Hospi-talet de l’Infant. L’equip local, el Club Escacs de l’Hospitalet de l’Infant, que està format per deu integrants, s’enfrontarà al de Capablanca, equip arribat de Reus i un dels millors de la categoria. El conjunt local ocupa ac-tualment el quart lloc a la classificació, amb 5,5 punts guanyats en les vuit jornades que l’equip ha disputat fins el mo-ment. REDACCIÓ

REDACCIÓLaia Conejero, del CST CU-nit, jugarà, per segon any consecutiu, la final del Campionat de Catalunya aleví femení, Trofeu Joan Terné in memoriam, que es disputarà a les instal-lacions de la FCT Accenten-nis Cornellà.

Serà demà quan la juga-dora del club de la Costa Daurada s’enfrontarà a la cap de sèrie número 1 i mi-

llor jugadora de la seva ca-tegoria, Alba Cortina, que ja va ser el botxí de Cone-jero en la darrera edició de la competició, que va tenir lloc a les instal·lacions del Club Tennis Vilafranca del Penedès. Les dues espor-tistes han arribat a la final sense perdre cap set i la de Cunit arriba en plena for-ma a la cita, en la novena posició en el rànquing es-panyol.

Laia Conejero jugarà la final del Campionat de Catalunya aleví

Laia Conejero és l’esperança del CST Cunit.

CEDIDA

diarimés - 2319/03/10 ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOEl Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau comença avui la seva aventura a la Copa del Rei, amb il·lusions renova-des i la satisfacció que els objectius de la tempora-da, amb la classificació per aquest trofeu i pels play-of-fs, ja estan a la butxaca.

Aquesta tarda, a partir de les sis, Saragossa acollirà el tercer partit dels quarts de final, entre els cooperati-vistes i el CAI Voleibol Te-ruel, l’equip que pitjor se li ha donat als tarragonins aquesta temporada. «Ens ha tocat el rival més com-plicat, però no renunciem a res, ja que donarem el mà-

xim del nostre rendiment. Si ells no estan al cent per cent, és possible que pas-sem, però en els dos par-tits que ens hem enfrontat, hem caigut per molta dife-rència», manifestava el pre-sident de l’entitat tarrago-nina, un Dionisio Camacho que opina que «seria una passada arribar a a les se-mifinals. Qualsevol elimi-natòria que passem, tant a la Copa com a la Lliga, serà increïble».

El màxim responsable del Sant Pere i Sant Pau des-taca també la importància d’aconseguir el pas a les se-mifinals, ja que «llavors hi hauria gent que es despla-

çaria des de Tarragona per animar-nos. Serà difícil, però ho intentarem. Pos-siblement estem en el mi-llor moment de forma de la temporada i, a més, els ju-gadors estan afrontant amb més tranquil·litat aquestes

darreres cites».Tot i que l’actualitat ara se

centra en la Copa, els play-offs de la lliga també estan en la ment dels tarrago-nins, ja que l’aparellament que els ha tocat sembla més assequible. Dionisio Ca-

macho, va assegurar al Di-ari Més en una entrevista fa algunes setmanes que el seu màxim desig era que el SPiSP s’enfrontés al Bar-ça en els quarts de final. La seva petició s’ha vist com-plerta i, en aquest sentit, el president va declarar que «el rival és el millor per-què el desplaçament és més curt i perquè no és un rival tan fort com els tres pri-mers classificats».

VOLEIBOL

El president del Sant Pere i Sant Pau avisa que «no renunciem a res»

Camacho creu que hi hauria afició tarragonina que es desplaçaria en cas de passar a ‘semis’

«Ens ha tocat el rival més complicat, però donarem el màxim del nostre rendiment», manifesta

Camacho creu que seria una «passada» jugar les semifinals

Els cooperativistes viuen en un núvol i somien acabar la competició diumenge.

JOSÉ MARÍA GARCÍABALLS ESTÀNDARD

Unes 450 parelles es donaran cita al Pavelló Municipal Sant Jordi de TorredembarraDurant aquest cap de set-mana, el Pavelló Munici-pal Sant Jordi de Torre-dembarra serà l’escenari de la disputa del Campi-onat d’Espanya de Balls Estàndard i de la quar-ta edició del Trofeu Vila de Torredembarra. Serà dissabte i diumenge, des de les nou del matí fins a dos quarts de deu del vespre quan la compe-tició, distribuïda en nou categories per edats, om-pli les instal·lacions de familiars, amics i segui-dors d’aquesta pràctica esportiva. Les entrades es poden adquirir de for-ma anticipada tant a la Perruqueria Anna com a l’Estanc Pijuan del mu-nicipi torrenc i tenen un cost de deu i quinze eu-ros, depenent de si es vol assistir a un o als dos dies que dura la competició. De moment, hi ha pare-lles confirmades del País Valencià, Aragó, Illes Ba-lears, La Rioja, Madrid, Galícia. Castella-la Man-xa, Navarra, Canàries i Catalunya. V.M.I.

El Complex Educatiu acull una trobada entre centres d’educació especial

POLIESPORTIU

VICENTE M. IZQUIERDOEl Consell Esportiu del Tar-ragonès, conjuntament amb l’escola SOLC i l’IES Cal·lípolis, organitzen aquest matí, al Complex Educatiu, la Trobada de Primavera Centres d’Edu-cació Especial ‘10, que és la primera de les dues que estan programades per aquest curs.

Es preveu que hi partici-pin prop de 160 discapaci-tats intel·lectuals en edat escolar de diferents cen-tres de la província, amb l’objectiu de potenciar l’ac-tivitat esportiva sobretot en la seva vessant lúdica i també per afavorir la con-vivència i la interacció en-tre els participants i posar en pràctica hàbits d’auto-

nomia personal i social. A les deu del matí comença-ran les proves d’atletisme i korfball, que anirà acom-panyada d’una sessió de dutxa i higiene personal, abans de dinar. Al migdia, a partir de les dues, comen-çaran els jocs de punteria i, mitja hora més tard, tindrà lloc l’entrega de trofeus als campions.

Torredembarra celebra el Campionat de Catalunya de biketrial el dia 28

BIKETRIAL

REDACCIÓTorredembarra serà la seu, el proper diumenge 28 de març, del Campio-nat de Catalunya de Bi-ketrial, que esdevindrà la primera prova puntuable per confeccionar la selec-ció catalana de biketrial 2010.

El traçat constarà de vuit zones a dues voltes,

amb un temps de cursa màxim de quatre hores i trenta minuts. Els preus d’inscripció són de quinze euros si s’adquireix l’en-trada anticipada i de 25 el dia de la cursa. Els pilots que no disposin de llicèn-cia BAC o BUE podran fer la llicència d’un dia, per un preu de 20 euros. Amb la inscripció venen inclo-

sos diversos obsequis i, a partir, de les nou del matí, quan hauran acabat les verificacions i inscripci-ons, sortirà el primer pi-lot. La prova finalitza-rà aproximadament a les dues del migdia, quan es farà efectiva l’entrega de trofeus. A dos quarts de tres està programat un di-nar a Il Capricho.

24 - diarimés 19/03/10ESPORTS

FUTBOL

REDACCIÓUn Atlètic Camp Clar en bona ratxa de resultats vi-sita diumenge, a les dotze del migdia, el Sant Ildefons, un dels conjunts que millor futbol practiquen de la ca-tegoria.

Els blanc-i-verds, vuitens classificats i amb 34 punts, s’han situat en una zona còmoda de la classificació després dels bons resultats de les darreres jornades. Fa

vuit partits que els d’Isa-ac Fernández no coneixen la derrota i, a més, l’equip ha sumat 16 dels 24 darrers punts en joc. El Sant Ilde-fons està en una situació si-milar a la del seu rival. Amb 33 punts ja s’ha oblidat tant de l’ascens com pràctica-ment del descens tot i que els dos equips necessiten entre tres i quatre triomfs per confirmar la seva per-manència.

Campclar i Sant Ildefons mesuren forces en un duel atractiu

FUTBOL

VICENTE M. IZQUIERDOUn CDC Torreforta en hores baixes vol tornar a assabo-rir la victòria després d’on-ze jornades sense aconse-guir-ho. Amb el descens trepitjant els talons, els de José Miguel López necessi-ten urgentment la victòria si no volen caure a la zona de descens abans del que s’esperava.

Aquest diumenge, a par-tir de tres quarts de dotze

del migdia, els tarragonins rebran la visita del «fanalet vermell» de la categoria, un CF Martorell que ja ha dit adéu a la Regional Prefe-rent i que està aconseguint els pitjors registres que es recorden, ja que només ha sumat cinc punts de 72 possibles. A deu jornades pel final del campionat els de Torreforta només han sumat sis victòries per nou empats i nou derrotes.

El Torreforta vol recordar què és guanyar davant el «fanalet vermell»Agripina García Aranega

Viuda de José Aranega Parra

Ha fallecido cristianamente a la edad de 80 años, habiendo recibido los santos sacramentos y la bendición apostólica.

(E.P.D.)

Sus afligidos: hijas Ana Mari y Maria Teresa, hijos políticos Luis Maria y Carlos, nietos César Luis y Ana, Iván, Carlos y Anna, hermano, la razón social «Peluqueria Pina» y demás familia, al comunicar a sus amigos tan sensible pérdida, les ruegan una oración por su alma y la asistencia al entierro y misa de cuerpo presente que tendrá lugar hoy viernes día 19, a las 17:00 horas, en la iglesia parroquial de Sant

Francesc, favor que les agradecerán de todo corazón.

Domicilio mortuorio: Tanatorio MunicipalNo se invita particularmente

Tarragona, 19 de marzo de 2010

Tarragona.

Isabel Martínez Garcia . Ha mort a l’edat de 94 anys. El

seu funeral serà avui a les 11 h. a la parròquia de Sant

Pere i Sant Pau.

Obdulia Cullare Grau. Ha mort a l’edat de 92 anys. El seu

funeral se celebrarà avui a les 9:30 h. al Tanatori.

Agripina Garcia Aranega. Ha mort a l’edat de 80 anys. El seu funeral serà avui a les 17 h. a la parròquia de Sant Francesc.

Reus.

Cinta Gironès Balsebre. Ha mort a l’edat de 86 anys. El seu funeral se celebrarà avui a les nou del matí a l’es-glésia de la Puríssima Sang.

DEFUNCIONS

diarimés - 2519/03/10 OPINIÓLa secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659

Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDirector d’Art:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Victoria Castillo, Carme Mas, Esther Valcárcel, Vicente Izquierdo, Mònica Just, Antonio Ramos. Especials: Carme López. Tancament: Mario Ló-pez. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/Sor Lluïssa Estivill, 16. baixos.432020 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Com cada any, amb l’arriba-da de la solemnitat de sant Josep l’Església ens presen-

ta una jornada dedicada al Semi-nari, que aquest any té com a re-refons l’Any Sacerdotal i el sant Rector d’Ars.

Tots som molt conscients de la urgent necessitat de sacerdots a la nostra Església. Davant aquesta urgència ens convé recordar que Déu continua cridant, ja que és ell qui duu la iniciativa i tria els joves per a la missió salvífica que com-porta el sacerdoci.

En l’Església existeix una ca-pacitat nova d’acompanyar i do-nar resposta; per tant, la mediació eclesial de la vocació al sacerdoci adquireix tot el seu relleu gràcies a l’acció de l’Esperit Sant que cri-da i ajuda a discernir les vocaci-ons.

Estic convençut que molts nens, adolescents i joves tenen un cor generós capaç d’acollir i de res-pondre a la crida de Déu. Si algu-na vegada algun d’ells pensa que no serà capaç de respondre a Déu, o si som els qui els acompanyem

en la tasca de direcció espiritual els qui dubtem, recordem aquell pensament enunciat en poques paraules: «Déu no crida els dotats sinó que dota els cridats.»

Si hi ha virtuts humanes, si hi ha desig de seguir de prop Jesús i de donar-li la vida sencera, si hi ha il·lusió per a ajudar els homes i

dones a acostar-se al Déu de la fe-licitat, no pot ser un obstacle no-tar que tenim poques forces o que no som els millors: Déu dota, aju-da, enforteix, els qui crida.

El lema que titula la celebració del Dia del Seminari per a aquest any, «El sacerdot, testimoni de la misericòrdia de Déu», també ha d’ajudar-nos a prendre conscièn-cia d’aquells trets que són propis

dels sacerdots i que han de ser els que un jove seminarista desitgi i anheli per al seu futur comporta-ment pastoral en l’Església i en la societat.

El tema de la misericòrdia vis-cuda i testimoniada pel sacerdot se centra en una dimensió pri-mordial i cabdal de la seva voca-

ció concreta: la relació amb Crist, pastor misericordiós.

Com ho ha recordat Benet XVI, «l’Any Sacerdotal ofereix una magnífica oportunitat per a tor-nar a trobar el sentit profund de la pastoral vocacional, així com les seves opcions fonamentals de mètode: el testimoniatge, senzill i creïble; la comunió, amb itine-raris concertats i compartits en

l’Església particular; la quotidia-nitat, que educa a seguir el Senyor en la vida de tots els dies; l’escol-ta, guiada per l’Esperit Sant, per a orientar els joves en la recerca de Déu i de la veritable felicitat; i, fi-nalment, la veritat, que és l’única cosa que pot generar llibertat in-terior».

Tant de bo tots els sacerdots do-nem aquest testimoniatge de vida lliurada que serà un gran estímul per a molts joves en el seu camí vocacional.

Que la nostra pregària en l’Any Sacerdotal pugi al cel, abundant i urgent, perquè Déu nostre Senyor susciti respostes de disponibilitat generosa en el cor dels joves als quals crida al seu servei.

ALS QUATRE VENTS

«No pot ser un obstacle notar que tenim poques forces o que no som els millors: Déu dota, ajuda, enforteix els qui crida»

El sacerdot, testimoni de la misericòrdia de Déu

Jaume PujolArquebisbe de Tarragona

«Tant de bo tots els sacerdots donem aquest testimoniatge de vida lliurada que serà un gran estímul per a molts joves»

El sector turístic i la pujada de l’IVA

L a pujada de l’IVA ja és una realitat. Els socialistes del govern Zapatero ja han per-

petrat aquest veritable atac fron-tal a la nostra economia. A la de tots, també a la de vostè, amable lector, que veurà com tot el que fa li surt més car. Des de comprar el pa fins a fer un tallat.

I això passa, perquè quan un és usuari finalista, la puja d’impos-tos no pot fer res més que supor-tar-la.

Però avui vull parlar del sector turístic.

D’aquest sector que a casa nos-tra, a Tarragona, te un alt valor

estratègic, i que està entre els tres que aporten més pes en el PIB de les nostres comarques.

És incomprensible que el go-vern socialista prengui aquesta decisió ara, quan moltes contra-ctacions estan tancades, i per tant l’empresa turística hi perdrà di-ners. Un establiment turístic és com una gran casa: fa despeses de tot tipus.

I si aquestes despeses veuen augmentats els seus costos, això repercutirà en el preu final del producte. Així de senzill.

Però és més, l’existència d’una bona temporada turística reper-

cuteix en tot. També en els comer-ços, en els restaurants, en els bars etc. I també en la disminució de l’atur. Sembla que tot això, al Sr. Zapatero i als socialistes els im-porta molt poc. Ara toca recaptar més i més impostos. Els socialis-tes han gastat tant, i han generat tant dèficit públic, que sols pen-sen a recaptar de les butxaques ja prou malmeses dels ciutadans.

Aquesta és una mala fórmu-la. En temps d’ajustos, el que cal fer no és recaptar més sinó gastar menys.

Si almenys haguessin acceptat la proposta de CiU de retardar

la mesura fins després de l’estiu, però no, ha de ser ara, perquè es-tan veritablement ofegats econò-micament i políticament parlant.

Tot plegat és una molt mala no-tícia per al nostre sector turís-tic. I més si tenim en compte que hem de competir amb molts paï-sos que tenen uns impostos total-ment diferents als nostres i una mà d’obra més barata.

Els socialistes han aconseguit polititzar tant i tant les decisions econòmiques que potser és veri-tat, com llegia a un comentarista econòmic internacional, que po-dem acabar com Grècia.

JOAN AREGIOPortaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Tarragona

«Tots som molt conscients de la urgent necessitat de sacerdots a la nostra Església»

EDITORIAL

Reus donava ahir un pas més endavant per consolidar el seu parc tecnològic.

Diverses empreses i institucions vinculades al Tecnoparc i companyies cata-

lanes i espanyoles del sector de la l’alimentació van constituir ahir l’Agrupació

Empresarial Innovadora. Aquesta entitat començarà treballant per allò que es

creen els parcs tecnològics: per la recerca i la innovació. I ho farà en el camp de

la nutrició i la salut, perquè aquesta és l’especialització triada el parc tecnològic

reusenc que, des de fa anys, té clars els seus objectius i no els ha perdut de vista.

I és que Ascó continua tenint la paella pel mànec i la decisió continua estant a

mans d’uns pocs. L’agrupació, com no podia ser d’altra manera, va de la mà de la

Universitat Rovira i Virgili i l’apadrinen algunes de les empreses més importants

del sector a la zona. Manca que els recursos siguin suficients per desenvolupar la

recerca amb llibertat.

Innovació

26 - diarimés 19/03/10CLASSIFICATSlado, vendo piso por hi-poteca pendiente, piso con 2 habitaciones, cocina independiente, 2 baños, soleado, amplia terraza, parking y trastero. Edificio de reciente construcción. Hipoteca de 155.000 euros. Tel. 977.25.09.93.

El MorEll, oportuni-tat dirEctE promotor casa 4 dormitoris, 2 banys + 1 lavabo, 145 m² jardí privat de 80m² i zona comunitaria amb piscina, descompte de 25.000 euros. Tel. 977 24 00 71

constantí, pisos/casEs dE 2/3 dormitoris exteriors i assolellats amb pàrking i traster immillorable. Fi-nançament. Tel. 977 52 42 79

la canonJa, piso su-pEr económico e impe-cable! Con 4 habitaciones, sal.-comedor, 2 baños, co-cina independiente, galería, soleado. OPORTUNIDAD. 130.000 euros. 977.25.09.93

En la pinEda, Edificio singular, vistas al mar, golf y Aquopolis. Aprovéchate del valor añadido que está te-niendo la zona. Inmejorable sitio para vivir todo el año, pisos de 2 habitaciones. Desde 215.000 euros. Tel. 660.520.772. www.pine-dagreen.es

con dos baños por 199.000 euros. 977 24 44 66

torrEs Jordi. 3 habita-cions, 2 banys, exterior, reformat. 183.000 euros. Tel: 646.453.211

idEal GEntE JoVEn, disponEMos de vivien-das económicas para com-prar, también en opción a compra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavista. Facilidades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

sant pErE i sant Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra mar II. Tel. 691.215.484

sant pErE i sant Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui pada, ga leria, saló-men-jador. To tal ment reformat + mo bles. Preu 105.000 eu-ros. Tel. 977 20.12.55. Ne-go ciable.

VEndo piso céntrico, dE 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre cio nego-ciable.

Altres Poblacions

salou, zona puEblo tErrEno para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. Tel. 977.25.09.93.

VilallonGa dEl caMp, oportunidad por tras-

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

prEciosa casa a tarra-Gona, vistes panoràmi-ques, 80 m2 habitatge, 400 m2 jardí amb piscina. Raó: 618.036.575

c/ MEdiona (part alta – Tarragona), estudi com-pletament reformat, cuina independent, bany com-plert, balcó, exterior, 96.000 euros NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

torrEforta , bonito piso de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y soleado. Totalmente refor-mado. Tel. 615. 891. 932

bonito piso nuEVo a estrenar, busca compra-

dor para vivir en la mejor zona de Bonavista. Edificio “Rambla Bella” Pisos de 2 habitaciones con trastero. Desde 130.000 euros. Tel. 977.54.38.46. www.promo-base.es.

san pEdro Y san PABLO, vivienda ideal e impecable en C/ Violant d’Hungría, formidables vistas, bien orientada, muy soleado, 3 habitaciones, sal.-comedor, 2 baños, cocina, galería, gran terraza, amplia plaza de parking, zona comunita-ria con zona infantil, zona verde alrededor. 210.000 euros. Tel.977.25.09.93 o 609.44.22.39.

san pEdro Y san PABLO, piso en C/ Violant d’Hungría, 3 habitaciones, amplia coci-na, galería, 2 baños, terraza, parking y trastero, amuebla-do y zona comunitaria con piscina. MUY SOLEADO. Por: 200.000 euros. Tel. 977.25.09.93.

c/sMith, tarraGona, 2 habitacionEs y dos ba-ñós, salón independiente. Obra nueva por 215.000 euros. Visítelo. Tel. 977 24 44 66.

torrEs roMa En ta-rraGona, amplio piso impecable, de 4 habitacio-nes, 2 baños, bien orien-tado. 400.000 euros. Tel. 977.25.09.93.

c/sMith, tarraGona, 2 habitacionEs y dos ba-ñós, salón independiente. Obra nueva por 215.000 euros. Visítelo. Tel. 977 24 44 66.

c/pErE MartEll, 62 úl-tiMo piso de 2 habitaiones

la pinEda, apartaMEn-to dE 1 habitación, bien conservado y seminuevo, muy cerca de la playa, vis-tas laterales al mar, amplia terraza, zona comunitaria con piscina, muy soleado. 130.000 euros. Tel. 609.442.239

salou, zona EstiVal, tErrEno urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Pre-cio 180.000 euros. Tel. 977.25.09.93.

salou, c/ llorEr zona estival, terreno para cons-trucción de 2 casas con pro-yecto. 215.000 euros. Tel. 977.25.09.93.

tErrEno En salou, ctra. De la costa, para edi-ficar edificio plurifamiliar de 12 viviendas. T.977.25.09.93.

parcElas tarraGona, En urbanización 5 es-trellas. Dispongo de varias parcelas de 500 a 1000 m2 con todos los servicios a precios de hipoteca. Tel. 977 226 652

baiX caMp. casa dE po-ble 320 m2, bones vistes, moltes possibilitats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

la canonJa, pis s-nou de 2 dorms., sala menjador, gran terrassa de 100 m2 amb pergola i barbacoa,

cuina americana amb vitro., bany complert , bomba aire fred i calent , exterior i as-soleiat, 125.000 euros NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

Vila-sEca (aV. r. d’olzina, 27 5-2), pis s-nou de 3 dorms., sala men-jador amb balcó, cuina, 2 banys,, calefacció, moblat, exterior, pàrquing opc., 170.000 euros NOU HÀ BI-TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

El MorEll- c/ Jacint Verdaguer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, amplio co-medor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

rEus. pis dE 3 habitacions, calefacció, 1er. sense ascen-sor, 120.000 euros.Tel. 977 32.13.03

la canonJa- aV. flo-rida 1ª planta, piso 60 m2, 2 habitaciones, baño, co cina-comedor, nuevo a estrenar, parking incluido. Precio: 124.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

la sEcuita- ctra. tar-raGona, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitaciones, 2 baños completos y un aseo, amplio comedor con

chimenea, 2 terrazas y dos balcones, garaje privado, próximo a la estación del AVE. Precio: 275.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

dE particular a par-ticular, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Ur-banització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

Montbrió. rEf. 595. pis semi-nou. 80 m2 utils. An-tiguitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina ameri-cana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Pisicina comunitaria. Pàr-quing. Molt lluminós. Preu 156.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

proMoció obra noVa a RIUDOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí, piscina comunitària i

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.

COM (buscar chalets la Pobla)

Tel: 977.84.28.21

ALFORJA.URGEIX VENDRE. Casa totalment reformada de 2 plantes i golfes, 2 terrasses, garatge, bodega, de 60m2. Bones vistes i molt

assolellada. Preu obert.Tel: 615.620.161

diarimés - 2719/03/10 CLASSIFICATSzona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros.Tel. 977 81.40.10

La Secuita. Obra nue-va. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

viLa-Seca. PiSO de 3 dor­mitorios, co ci na in de pen di­ente, sin as censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings

nau en venda riu-dOmS. Superficie 520 m2. Nau aparador. Parket. Ofici­nes. Fals sostre. Instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. Extractors. Ben comunicat. Facilitat aparcament. Preu 290.000 euros Possibili­tat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

venda Pàrking Parti-cuLar, 2 places, cèntric. Tel. 659.878.351

PLaza de Parking. zOna Gasómetro. 34.000 euros. Tel. 609.446.083

vendO Parking zOna PLaza Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/mediano. Tel.: 696.863.847

• Lloguer

Tarragona

rambLa nOva, PiS de 3 dorms., sala menjador amb terrassa, cuina, 2 banys, amb mobles, armaris en­castats , calefacció, vistes Rambla, comun. incl., 650 euros. /mes. NOU HÀ BI­TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

via auguSta. PiSO en alquiler, 130 m2. 4 habita­

ciones, 2 baños, amueblado con muebles de calidad, so­fas de piel, etc. muy soleado y con vistas al mar, tel 696 979 769

c/ eiviSSa, S/n, 2 dorm. 2 banys, armaris encastats, s­menjador amb terrassa, parket, cuina amb vitro, exterior, a/a i com., incl. 520 euros /mes. NOU HÀ­BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

LLOgO PiS aSSembLea de Catalunya, 4 habitacions, bany, lavabo, 640 euros. Tel. 626.520.320

HOStaL eL caLLeJÓn. LLOguer habitacions do­bles, 40 euros/día. www.hostalelcallejon.com Tel. 977 29.03.64

aLquiLO PiSO amue-bLadO centricO en Ta­rragona, precio 600 euros, comunidad y agua incluida. Tel. 616.178.247. Llamar a partir de las dos.

tarragOna centre ciutat PiS nou de 100 m² exterior 3 dormitoris (2 dobles), 2 banys complerts, menjador, cuina, aire condi­cionat amb bomba de calor edificio emblemàtic, proper a l’estació de tren. Tel. 977 24 00 71 / 659 52 04 50

via auguSta, PiS S-nOu de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina amb vitro., bany complert, amoblat, co­mun. incl., 520 euros. /mes NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

c/ SmitH, PiS S-nOu de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina americana amb vitro., bany complert, amoblat, comun. incl., 520

euros. /mes NOU HÀ BI­TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

c/Pere marteLL 62, de tres habitaciones (una con suite) bomba de frío y calor, parquet, cocina indepen­diente. Parking incluido. Tel.: 977.242.160

c/aPOdaca, una Habi-taciÓn, tOtaLmente re­formado, calefacción, exce­lentes acabados. Ascensor. Tel.: 977.242.160

c/FeLiP PedreLL, PiSOS de 2 habitaciones, 1 baños, calefacción, cocina indepen­diente. Posibilidad de par­king en el mismo edificio. Tel.: 977.242.160

c/uniÓ 14, PiSO de 2 habitaciones. Calefacción, gran salón comedor. Finca rehabilitada. Ascensor. Tel.: 977.242.160

c/Pare PaLau eSquina cOn Rambla Nova, 3 ha­bitaciones, 2 baños, cocina independiente. Radiadores electricos, bomba frío y ca­lor, amueblado Posibilidad de parking en el mismo edi­ficio. Tel.: 977.242.160

c/uniÓ, 4 HabitaciO-neS, 2 baños, cocina inde­pendiente, calefacción, am­plio salón comedor. Finca rehabilitada junto a Rambla Nova. Tel.: 977.242.160

aLquiLer de aParta-mentO de obra nueva, vis­tas al mar, sin muebles con pk por 570 euros /mes. 659 50 31 62

Altres poblacions

reuS. aLquiLO PiSO nuevO, 2 habitaciones, céntrico, amueblado, 500

euros. Opción de compra. Tel. 639.753.765

mOntbriÓ deL camP, S-nOu de 3 dorms., sala menjador amb balcó ,ar­maris encastats, cuina amb vitro, 2 banys , a/a, moblat i assolellat . Com. incl. 550 euros /mes. NOU HÀBI­TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

cambriLS. eS LLOga PiS nou ben equipat, prop Hos­pital de dia i Ajuntament, 2 habitacions, 2 banys, sala menjador, cuina indepen­dent, a/a, calefacció, terras­sa 17 m2, ascensor. Es de­mana referències. Tel. 977 36.12.05

LLOgO PiS aL centre de Reus. Reformat amb ascen­sor, 85 m2.4 habitacions i cuina­menjador. 550 euros/mes. Tel: 696.453.842

PeÑiScOLa. aLquiLO cHaLet Semana Santa. Equipado y nuevo. 3 baños. 8 personas.1000 m2 jardín. Tel: 964 472 249

reuS. aLquiLO eStudiO céntricO, amueblado 400 euros + nómina, fianza una mensualidad. Tel: 639.375.753

eS LLOga PiS mObLat, 70 m2, 3 habitacions, traster, calefacció, zona barri For­

tuny, 450 euros/mes. Tel. 676.930.651 REUS.

SaLOu. aLquiLer 2 Ha-bitaciOneS C/Colom Edif. Acantilados, ascensor, 20 m. playa, con vistas, 500 euros/mes. Tel. 629.868.850

aLFOrJa, S-nOu de 2 dorms., sala menjador, cui­na s­americana amb vitro., bany complert, bomba aire fred i calent, pk inclòs, co­mun. incl., 350 euros/mes NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

mOntbriÓ deL camP, S-nOu de 2 dorms., sala menjador, cuina america­na, bany complert, amb mobles, comun. inclosa, pk opcional, 350 euros/mes NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

riudOmS. uLtimS PiSOS PrOmOciÓ OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habi­tacions. Plantes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí. Piscina comunitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immedia­ta. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

Traspàs

POr JubiLaciÓn, Se buS-ca joven emprendedor/a, para continuidad de nego­cio fotografía digital en ple­no rendimiento. Interesados llamar. Te. 977 24 13 81

traSPaSO OcaSiÓn. centrO PeLuquería y estética, por traslado de ciu­dad. Centro Tarragona. Tel: 636.892.989

centre reuS. zOna mercadaL. Traspàs nego­ci restauració i cerveseria, totalment condicionat. 165 m2. No requereix millo­res. Llicències. Situació immillorable. Preu a con­venir. Tel: 620.845.828 ­­ 699.480.603

PeLuquería en reuS, céntrica y en funcio­namiento. Acondicionada para empezar a trabajar. Alquiler bajo. Interesados 656.258.046

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus,

Pàrquings, Locals

Se aLquiLa LOcaL a 7 m., del centro Rambla Nova, 180 m. Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

buScO PLaça de Par-king zona Rambla, c/Unió. 669.863.916

SaLOu. eS LLOga LOcaL comercial, 110 m. útils + 70 de magatzem Avgda. Ando­rra. Tel. 653.182.186

tarragOna. Se aLquiLa LOcaL de 300 m., comple­tamente instalado (fuerza gas aire acondicionado). Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

Se aLquiLa LOcaL de 130 m., cerca mercado

REUSVENDA PARKINGSDesde 9.000 euros

Av. Jaume IZ. Mercat CarriletTel. 977 342 784

SE ALQUILAN APARTAMENTOS EN TARRAGONA

de una habitación, amueblados, con

electrodomésticos, A.Acondicionado.DIRECTO CON EL

PROPIETARIO.Tel: 977.21.96.35

28 - diarimés 19/03/10CLASSIFICATScentral. Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

Busco almacén, ga-raje o nave en alquiler para autocaravana. Manolo 609.300.890

nau en venda a Edif. Zeus, alquilo local para ofi­cinas. 140 m2 + sala con­ferèn cia co mu ni taria. 900 eu ros/ mes más gas tos. Tel. 650.411.627

TREBALL

mujer española se ofrece para limpieza con referencias. Tel. 635.197.414

Busco traBajo de ex-terna o interna con refe­rencias. Tel. 653.143.230

se Busca dependienta para panadería, con vehí­culo propio. Tel. 627.512.119

Busquem perruquera autònoma, que vulgui gestionar el seu propi nego­ci a Tarragona centre. Infor­mació 977.22.26.03

no logras conseguir empleo? Te ofrecemos incorporación inmediata, formación a cargo de la empresa, salario fijo + altos incentivos. Solo debes te­ner de entre 20 a 45 años, ser emprendedor, coche propio. Dpto. Personal: 656.556.601 / 635.845.161

Económico y serio. Tel. 615.891.932

mujer se ofrece para tareas del hogar. Tel. 677.408.105

empresa líder al sec-tor del moble precisa dependent/a per a Reus. Es requereix: Experiència en el sector. Iniciativa pròpia i bon tracte. In teres sats /ades tru car al 696. 979.769 per a con certar entrevista

necesito cocinero/a con experiencia en colectividades, hospitales y colegios. Zona Tarragona. Plaza fija. Jornada comple­ta. Tel. 696.681.740

empresa en tarrago-na selecciona personal para varios departamentos, 18 a 35 años, vehículo pro­pio, sueldo fijo + extras. Contrato indefinido. Tel. 977 55.48.91 / 608.327.465

empresa líder al sec-tor del moble necessita repartidor/muntador de mobles amb experiència.. Amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. Incorporació immedia­ta. Interessats trucar al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores.

Te atenderé personalmente 24h. Mayores de 18 años

maría tarotista y vi-dente en REUS. Zona Paseo Prim. Consulta 20 euros. También consultas por tel. con VISA. Tel: 977 32 66 59

ALTRES

RELAX

varias amigas te es-peran, lésbico auténtico, beso negro, lluvia dorada­cubana, francés completo, 30 euros. Tel. 689.699.557

novedad. comarruga. amigas jacqueline y Verónica, masajes a señores selectos, terminado como quieras. Tel. 603.190.308 / 671.106.346

casa silvia. 6 amigas, bombones. Novedad 22 y 24 . Tarragona. Tel: 679.763.276

claudia. jovenci-ta, media hora 40

reta nº 2 ­ REUS. Parking gratuito. Tel. 977 33.33.10

MOTOR

honda civic 1.4 90cv.3 puertas, gasolina, año 99, 145.000 km, en perfecto estado. 3.200 euros. Tel: 627.001.614

TAROT

tarot arisam. te acla-ra tus dudas amor, pareja, salud trabajo y di nero. Tel. 806.40.11.38

vidente africano – profesor MADIU. Solu­ciona cualquier problema: amor, dinero, trabajo, mal de ojo, negocio, impotencia sexual. Protección contra enemigos. Recuperación de pareja.¡¡RESULTADOS Y EFICACIA EN UNA SEMA­NA!! Tel: 617.707.951 ­977/ 31.27.54

la Brujita hechicera ¡nací para ayudarte! Viden­cia, Tarot, Péndulo. Aciertos garantizados. 806 516 508 Aclara tus dudas. ¡Llámame!

AMISTAT

ara-viu centro de amistad. Parejas y ce­nas. Tel. 977 24.38.70 ­ 630.432.999

chico 42 años desea conocer chica, para com­partir piso y compañía con fines serios. Tel. 634.816.051

REFORMES LLAR

alBañileria. realiza-mos toda clase de trabajos. Presupuestos sin compromiso. Sr. Codina. Tel. 977 54.12.34 ­ 609.240.935

reformas en general, presupuesto sin com­promiso. Precios económi­cos. Tel. 669.205.191

Benefíciese de las ayudas para las reformas, albáñilería, fontanería, elec­tricidad, gas, a/a. Le tramita­mos todos los papeles. Nos adaptamos a su presupues­to. Garantía y factura. Tel. 646.323.371

rafael pagès. precisa estilista con experiencia. Tel: 977 234.050

se precisa esteticien con experiencia. Llamar al tel: 977.340.857

señora responsaBle con experiencia, busca trabajo para cuidar ancia­nos. Tel. 669.730.715

reformas integrales del hogar y reparacio­nes: al ba ñilería, fon tane ría, gas, e lec tri ci dad, car pintería y pintura. Pre su puesto sin com pro miso y dis po­nibilidad de ma teriales. RAFA. Tel.: 670.752.974

matrimonio, Busca traBajo de “MASOVE­ROS” con experiencia en jardinería, mantenimiento en general y trabajo domés­tico. Preferible con aloja­miento. Tel. 661.898.041

se ofrece paleta para hacer reformas en general.

REPARACIONES MOISÉS

Electrodomésticos,

calderas, calentadores, termos.

Todas las marcas. Toda la provincia.Tel: 977/ 20.46.03

680.317.895

reformas Baño, coci-na, ventanas, mosquite­ras, toldos, persianas con y sin motor. PRECIOS DE CRI­SIS. Jose. Tel: 667.242.199

pinturas coBo pintu-ra en GENERAL, particu­lares, comunidades, presu­puesto sin com promiso. Tel. 669.161.419

se hacen reparacio-nes de electricidad y fonta­nería. Precios económicos. Tel. 696.093.651

COMPRES

prudix compro oro jo yas usa das, mejor precio, pagamos al instante. O’Do nell, 25 junto PA SEO PRIM­ RE US. Tel. 977 32.82.24. ahora en Benvingut socias nº 32 (el tancat) el vendrell (tarragona).

dinero al instante. compra DE ORO Y JOYAS MC. Máxima tasación. Raval Martí Folguera, 27. Reus. Tel.: 977.32.17.27. TAR RA­GONA, C/ CAPUTXINS, 28. NO CER RAMOS AL ME ­DIODÍA.

compra de oro. paga-mos AL INSTANTE. Joieria Catalunya – Avgda.Jaume I,10­ Reus. Tel: 977.772. 271 (a 300 mts estación auto­buses)

compra de oro máxi-ma cotización, rescate de póliza de empeño Monte de Piedad MC oro, Plaça Pasto­

Compro oro, joyas u s adas. Joyeria ROS,

Sant Agustí 6. Ta rr a go na. Tel. 977

22.93.94

COMPRA Y VENTA DE ORO Y JOYAS

BERMÚDEZPagamos desde 8€

hasta 12 € el gr. Pagos al contado.

C/ Canyelles, 7 1º3ª Tarragona

Tel. 692.22.83.40 / 600.47.19.45

COMPRO: Coches, furgonetas,

4x4. – Pagamos en efectivo.

- No importa estado. Con/ Sin ITV.

Tel: 615.994.876

Muntatge, manteniment i

reparació d’ordinadors expresspctgn@gmail.

com - Tel. 648.967.141

Per jubilació: venda im-premta funcionament, amb local de 107 m2. Tel. 977 54.98.06 / 626.649.739

¡¡NO RECIBE BIEN EL TDT!!

Instalaciones y reparaciones de TDT, SAT-TDT, parabólicas,

etc,...Telf.: 977 345 282/651

029 795www.viadigital.tv

diarimés - 2919/03/10 CLASSIFICATSeuros. Discreto. Reus. Tel: 664.108.937

¡MASAJES RELAJANTES! TécNicA hiNdú, aroma-terapia… 45 minutos. Tel: 679.569.756

LAURA. REciéN divoR­ciAdA, gUApíSiMA, fran-cés sin. Recibo sola. Salidas. Tel. 649.191.271

cASA RELAX TARRAgoNA NEcESiTA chicas formales con experiencia. Alojamien-to. Tel: 679.763.276

cATALANA No pRofESio­NAL. TEL: 667.031.918

EXpERTA EN MASAJES AN­TiESTRéS Y AfRodiSíA­coS. Relajación mental. Tel: 658.438.386

NovEdAd TRAvESTi LiSA. BESUcoNA, hermoso biberón. 24 h. Salou. Tel: 690.229.395

MALAgUEÑA. 45 AÑoS, RELLENiTA, cariñosa. 30 euros. Tel: 639.719.673. Reus

Mª dEL MAR. SóLA, sen-sual, se entrega con lo normal, francés, griego y laxmime ¡A tope!, cariñosa, mediana edad. Suit de lujo, de 60 a 100 euros. De 10h. mañana a 20h. tarde. Tel. 653.367.659. Reus

SE NEcESiTAN 10 SEÑo­RiTAS jóvenes para casa relax nueva. Formales y sexys. Con alojamiento. Tel. 653.367.659.Reus

cASA RELAX pREciSA chicAS con experiencia. Horario fijo. Seriedad. Tel. 679.763.276

cRiSTiNA RUSA 24 AÑoS. 40 euros media hora dos servicios. Reus. VISA. Tel: 648.132.051

BoMBoNciTo, pEchU­goNA, MASAJiSTA, SiN prisa, 40 media hora. Sali-das. Tel. 671.390.077

AMA ERóTicA NovEdAd, EXqUiSiTA, madura, en su punto. Pruébame!!. Reus. Tel. 679.526.627

RUBiA cATALANA 24 AÑoS. Zona Rambla. Recibo en privado. Tel: 660.362.165

SALoU. gUApA ESpA­ÑoLA, REciBo sola, 24h. Salidas. Discreción. Tel. 652.385.339

TRANSMASAJiSTA, gUA­píSiMA. MASAJE ERóTico sexual, terminado como quieras. Salou.Tel: 610 587 608

vANESSA RUMANA, cARi­ÑoSA. 30 euros completo. Discreto. Tel: 671.788.470

MUY SEXY, BoMBA SENSUAL... exótica... Sin tabús ¡¡”calentorra”!!. Tel. 681.159.269. Española.

BRASiLEÑA. BoMBóN dE chocoLATE, tú pones la leche. Tel. 616.191.695

cATALANA 26 AÑoS, Mo­RENA, discreta. Privado. Tel. 610.686.779

dANi, JovEN ANdALUz, MiEMBRo de caballo, vi-cioso. Discreto. ¡Repetirás seguro! Tel: 627.101.404

EvA. ESpAÑoLA, cASAdA, iNSATiSfEchA. Iniciándo-se, muy morbosa, te reci-bo sola. Piso privado. Tel. 606.004.414

MARiA. ESpAÑoLA, 35 AÑoS, sado-erótico, activo-pasivo. Tel. 662.029.557

ESpAÑoLA, diScRETA, 35 AÑoS, no profesional, complaciente y servicial. Tel. 697.809.698

¡ApRovEchA LA NovE­dAd! EXqUiSiTA jovenci-ta, recién iniciándose. Tel. 693.858.383

MARiA REUS. gUApA, iMpEcABLE, masaje cami-lla, terminación a tu gusto, lencería. Señores selectos, tranquilidad. Privado. Tel: 689.569.290

MASAJE TESTicULAR, ANAL, viBRAdoRES, 30 euros. Tel: 686.526.657

TATiANA 23 AÑoS, LATi­NA exuberante ¡120 pecho! Experta en artes amoro-sas. Masajista profesional. Francés sin. Cambrils. www.alinarelax.com. Tel: 664.563.275

MAdURiTA cUERpAzo coN MUY buenas curvas, dulce, cariñosa, compla-ciente, masaje relajante, en Reus. Solo tardes has-ta las 20h. Muy discreto. 626.317.701

MARiA REUS. gUApA, iMpEcABLE, masaje cami-lla, terminación a tu gusto, lencería. Señores selectos, tranquilidad. Privado. Tel. 689.569.290

AzUcENA 23 AÑoS, gUApíSiMA, dulce, cari-ñosa, masaje relajante y francés natural. En Reus. 679.817.236

REUS. RoSER chicA LA­TiNA y catalana, hacemos realidad tú fantasía. Tel. 653.200.458

pATRiciA, JovENciTA. 30 EURoS servicio completo, 2 servicios 50 euros. Tel: 665.803.332

vALERiA MUÑEqUiTA RUSA ¡19 años! Cuerpo es-pectacular. Francés sin. Ma-sajes. Cambrils www.alina-relax.com Tel: 664.563.275

ESpAÑoLA MASAJiS­TA pREcio ANTicRiSiS. Recibo sola, lencería. Tel: 689.535.868

viUdAS dEScoNSoLA­dAS. cóRRETE LAS veces que quieras… (30 euros). Tel. 689.302.253. 24 h.

SoLANgE. ARgENTiNA ESpEcTAcULAR. ELEgAN­TE, sensual, cariñosa, muy complaciente. ¡Francés na-tural hasta el final!.(Cam-brils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

SE NEcESiTAN chicAS coN buena presencia para piso relax. En Reus. Tel.: 615.383.697

MAdURiTA, coMpLE­To 40 EURoS. Reus. Tel: 622.856.384

NovEdAd. KARiNA. RUSA gUApíSiMA.¡20 años!. Cuerpo perfecto. Cariñosa y complaciente. Francés sin. (Cambrils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

MAdURiTA. LA EXpE­RiENciA ME distingue. Tel. 686.526.657

LiKA RUSA. ¡22 AÑoS! “Modelo exuberante”. Be-llísima rubia. Trato exquisi-to. Francés sin. (Cambrils) www.alinarelax.com. Tel. 664.563.275

SARA ¡24 AÑoS! “MoRE­NA impresionante” Mor-bosa, viciosa. ¡Sí a todo! www.alinarelax.com.Tel: 664.563.275

ARgENTiNA SALoU. MA­SAJES, LLUviA, tríos, lés-bicos, parejas. Discreto. De 9 a 24 h. Tel: 977 38.80.66 – 667.306.753

MASAJE ERóTico. cA­MiLLA. RUBiA sensual, 42 años. Tarragona. Tel: 638.006.756

vicToRiA . RUSA. ¡MUJER impresionante! Ojos claros, rubia auténtica. “Masajes camilla, francés natural, lés-bico” Cambrils. www.alina-relax.com. Tel: 664.563.275

60 EURoS. 2 BocAS 2 penetraciones. Tel: 686.526.657

pEqUEÑA TEToNA ofREzco Mi culito. Tel: 697.851.568

ANA, ciNcUENToNA. ES­pAÑoLA EN Reus. ¡Todo de todo…!. Tel: 659.377.652

JéSSicA coLoMBiANA, vicioSiLLA, 25 años. “Cuerpo espectacular”. Francés natural. Masa-jes eróticos. (Cambrils) www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

NovEdAd EN REUS, doS amigas guapetonas, 29 y 42 años, a tu alcance... Masaje en camilla y terminación a tu gusto, muy discreto solo tardes. Tel. 699.242.637

cELESTE, cATALANA RU­BiA, iMpRESioNANTE 90-60-90, caliente, compla-ciente, masaje en camilla, francés natural. En Reus. Tel. 639 984 083

pAULA. SEXo ToTAL. cA­RiÑoSA. Morbosa. 102cm pecho. Particular. Salidas.Tel.: 664.077.776

SE ALqUiLA hABiTAcióN poR horas para relax en Reus, especial parejas. Tel. 615.383.697

REUS ¡25 EURoS! cRiSTi­NA, 140 pecho, melena ru-bia. ANDREA, pelirroja. Tel. 653.613.385

chicAS cALiENTES: Jó ­vENES Y maduritas buscan hom bres pa ra relaciones es po rá di cas. 803 52 33 21 Fijo: 1,16 euros - móvil: 1,51 eu ros. Ma yo res de 18 años.

RIANA Alto standing. Solo para señores

selectos. Discreción. De 10 a 21 horas.

TEL : 686.52.66.57-670.65.20.89

ESTHER 42 anys, atractiva, sensual,

Tots serveis. Particular. Reus.

Tel. 625.702.698

30 - diarimés 19/03/10SERVEIS

TVE109:00 Los desayunos de TVE10:15 La mañana de la 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón de invierno15:00 Telediario 115:55 El tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:00 En nombre del amor18:25 España directo20:00 Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 La hora de José Mota23:40 ¿Y ahora qué?00:35 Nit de la cremà01:30 La noche en 24 horas03:00 Deporte Noche03:50 TVE es música04:00 Noticias 24 horas

L’HORÒSCOP

El clima sentimen-tal s’omple de mo-viments propicis per a noves inicia-tives de seducció: posa al servei de la passió les millors estratègies.

ÀRIES21/03 al 20/04

La capacitat que tens en assumptes del cor, és la base per aconseguir u na empatia sòli-da i prometedora en una relació que s’inicia.

TAURE21/04 al 21/05

Si et connectes amb les teves emo cions més pro fundes tindràs una altra oportu-nitat de refer un vincle amorós molt danyat.

BESSONS22/05 al 21/06

Et sentiràs més in-quiet que de cos-tum en el plànol sentimental: no deixi que la vida di-ària s’enfonsi quan les coses no surten com esperes.

CRANC22/06 al 23/07

Els solters estan d’enhorabona: la seducció s’allibera d’imposicions so-cials categòriques, et connectes al de-sig sense pensar en el futur.

SAGITARI23/11 al 21/12

Gràcies a les influ-ències més favo-rables del cel, la parella i els nous romanços es con-soliden en pleni-tud. Vius un mo-ment de seducció.

CAPRICORN22/12 al 20/01

Les influències astrals desperten un inesperat ro-manticisme que et convertirà en un tendre enamorat, gaudeix de la teva parella.

AQUARI21/01 al 19/02

La teva vida senti-mental no funciona com desitges, les discussions estan a l’ordre del dia, necessites que va-lorin els teus esfor-ços en la parella.

PEIXOS20/02 al 20/03

Et sents pres d’al-guns records que no permeten viure el teu present sen-timental en lliber-tat: aprèn a oblidar el passat per viure el present.

LLEÓ24/07 al 23/08

Etapa de decisions profundes i con-fessions sentides: la planificació d’un futur en comú es converteix en una amorosa necessi-tat per a la parella.

VERGE24/08 al 23/09

En qüestions del cor, moments ide-als per compartir aquells somnis que es van anar cons-truint a través del temps. Moment ideal per a viure’ls.

BALANÇA24/09 al 23/10

Treure els teus dubtes a la llum provocarà grans canvis en la teva vida sentimental: estigues atent a les necessitats de la parella.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

CINEMA CARTELLERA

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers ................................................................................................... 085Emergències ...............................................................................................112Urgències (Ambulàncies) ........................................................................ 061CAMBRILSAjuntament ................................................................................977 79 45 79Policia local............................................................................... 977 79 45 66Centre d’Assistència Primària (CAP) .....................................977 36 30 74SALOUAjuntament ...............................................................................977 30 92 00Policia local................................................................................977 30 92 12VILA-SECAAjuntament ...............................................................................977 30 93 00Policia local................................................................................977 30 93 16Ambulatori ................................................................................ 977 39 40 27TORREDEMBARRAAjuntament ...............................................................................977 64 00 25CAP ............................................................................................977 64 38 09Policia local...............................................................................977 64 60 05

AGENDA

FARMÀCIESTARRAGONA:

R. Ciutat i H. Molero

Urb.La Granja, Gran Canaria, 11

(Torreforta) (24 hores)

977. 54.31.89

Milian Grao, Mª Pilar

Canyelles, 6 (24 hores)

977.23.27.22

REUS:

Guillen-Navàs-Sentis-

Villanueva

Av. Paisos Catalans, 116 dreta

(24 hores) 977.32.27.51

Llevat Brianso, Josep

General Moragues, 107 (Diürn)

977. 31.30.46

TARRAGONAOCINE TARRAGONA Ocine 1 Toy Story 2 3D 16.00 - 18.00 - 20.00 Ocine 1 Acantilado rojo 16.30 - 19.15 - 22.00Ocine 2 Brothers. Hermanos 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 Ocine 2 El mal ajeno 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 Ocine 3 Tensión sexual no resuelta 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40Ocine 3 El libro de Eli 17.00 - 19.30 - 22.15 Ocine 4 El concierto 17.00Ocine 4 Flor del desierto 19.30 - 22.15Ocine 5 Pájaros de papel 20.00 - 22.30Ocine 5 Medidas extraordinarias 16.00 - 18.15 dim 16.00 Ocine 6 Green zone. Distrito protegido 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40Ocine 7 Los hombres que miraban a las cabras 18.15 - 20.15 - 22.30Ocine 7 Millennium 3 16.30 - 19.15 - 22.00Ocine 7 Al límite 20.30 - 22.40Ocine 8 Arthur y la venganza de Maltazard 12.30Ocine 9 Shutter island 19.15 - 22.00Ocine 10 Percy Jackson y el ladrón del rayo 16.00Ocine 11 Lily, la princesa hada 12.30 Ocine 12 Tiana y el sapo 16.00 - 18.00Ocine 12 En tierra hostil 17.00 - 19.45 - 22.15Ocine 13 Invictus 16.30Ocine 14 Avatar 3D 17.00 - 20.15 - 22.00Ocine 15 Moon 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00

ALTAFULLACINEMES LES BRUIXES ALTAFULLALes Bruixes 1 El libro de Eli 18.00 - 20.30 - 00.00Les Bruixes 2 El Mal Ajeno 18.20 - 20.20 - 22.20 - 00.20Les Bruixes 3 El libro de Eli 19.15 - 22.00 Les Bruixes 3 Lovely Bones 00.15Les Bruixes 4 Tiana y El Sapo 18.00Les Bruixes 4 Up in the air 20.00 - 22.10 - 00.20Les Bruixes 5 Arthur y La venganza de Maltazard 18.10Les Bruixes 5 Shutter Island 20.00 - 22.30

Les Bruixes 6 Percy Jackson y El Ladrón del Rayo 18.15Les Bruixes 6 Distrito Protegido 20.15 - 22.25 - 00.35Les Bruixes 7 Tensión Sexual no Resuelta 18.30 - 20.30 - 22.30 - 00.30

LES BRUIXES CINEMES -ALTAFULLA: 977 651 421

VILA-SECAOCINE VILA-SECAOcine 1 Tiana y el Sapo 18.00Ocine 1 Shutter Island div. 20.00 - 22.40Ocine 1 Mal Ajeno 20.00 - 22.405Ocine 2 Millenium 22.00 div. 19.30 - 22.15Ocine 2 Shutter Island 19.00Ocine 3 The Road 18.20Ocine 3 Daybreakers 20.30Ocine 3 Pájaros de Papel 22.30Ocine 4 El libro de Eli div. 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine 5 Toy Story 2 - 3D 17.30 div. 17.40 Ocine 5 Avatar 3D 19.10 - 22.00 div. 19.25 - 22.15 Ocine 6 Tensión Sexual no Resuelta 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine 7 Mal Ajeno div. 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine 7 El libro de Eli 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine 8 Green Zone 18.15 - 20.30 - 22.40 Ocine 9 El Acantilado Rojo 17.00 - 19.40 - 22.20Ocine 10 Percy y El Ladrón del Rayo 18.15Ocine 10 El Concierto 20.30 - 22.45

REUSREUS PALACESala 1 Medidas Extraordinarias 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala 2 Historias de San Valentín 16.00 - 18.15 Sala 2 Al límite 20.30 - 22.45Sala 3 Dónde viven los monstruos 16.00 - 18.15 Sala 3 Shutter Island 20.30 Sala 4 Green Zone: Distrito protegido 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala 5 El acantilado rojo 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.15Sala 7 En tierra hostil 20.30 - 22.15

Sala 8 Percy Jackson y el Ladrón del Rayo 16.00 Sala 8 Precious 18.15 - 20.30 - 22.45

Més informació al telèfon 977 754 978

LAUREN REUS MULTICINESLauren 1 Green Zone: Distrito protegido 17.00 - 19.45 - 22.20Lauren 2 Cazadores de dragones 16.20 - 18.10Lauren 3 Percy Jackson y El Ladrón del Rayo 16.05 - 18.15 Lauren 3 El último vuelo 20.30 - 22.20Lauren 4 Shutter Island 16.45 - 19.30 - 22.15Lauren 5 Pájaros de Papel 17.00 - 19.35 - 22.15 Lauren 6 Brothers (Hermanos) 16.35 - 18.35 - 20.35 - 22.35Lauren 7 Tensión sexual no resuelta 16.45 - 18.35 - 20.30 - 22.30Lauren 8 Millennium 3 16.40 - 19.20 - 22.05Lauren 9 El libro de Eli 17.00 - 20.00 - 22.25Per a més informació i venda anticipada d’entrades: www.laurencinemas.net

EL VENDRELLOCINEOcine 1 Green Zone 16.00 - 18.10 -20.30 22.40 div. 00.24Ocine 2 Brothers 18.20 - 20.30 - 22.40 div. 00.45Ocine 3 Acantilado Rojo 17.30 - 20.10 - 22.40 div. 00.45Ocine 4 Shutter Island dm i dj 17.30 Ocine 4 Millenium 3 20.00 - 22.40 div. 00.45Ocine 5 Tiana y El Sapo dill 16.00 Ocine 5 Pájaros de Papel 18.00 - 20.15 - 22.30 div. 00.45Ocine 6 El Libro de Eli 18.10 -20.30 - 22.40 div. 00.45 Ocine 7 Toy Story 3D 18.00 - 20.00Ocine 7 Avatar 3D 22.15 Ocine 8 Tensión Sexual no Resuelta 18.20 - 20.30 - 22.30 DIV. 00.30 OCINE: 902 170 831 / 977 660 778

LA SEXTA07:00 Lo mejor de laSexta07:30 Buenafuente08:30 Cocina con Bruno09:00 Despierta y gana10:35 JAG: alerta roja11:30 Crímenes imperfectos12:30 L.A. Forensic13:00 Crímenes imperfectos14:00 laSexta Noticias 14h14:55 Padre de familia15:25 Sé lo que hicisteis...17:30 Qué vida más triste18:00 Numb3rs19:00 Navy, investigación criminal20:00 laSexta Noticias 20h21:30 Caso abierto00:05 Shark01:55 The Office02:15 Gana ahora

TVE209:35 Aquí hay trabajo10:00 UNED12:00 Sorteo UEFA13:00 Turf13:55 Para todos La 214:45 Reportajes15:30 Saber y ganar16:00 Grandes documentales19:00 Jara y sedal19:30 El hombre y la Tierra20:00 La 2. Noticias20:05 Tras La 221:00 La lista21:45 La suerte en tus manos22:00 El cine de La 2: La vida que te

espera23:45 Cine: Philadelphia01:45 Los conciertos de Radio 302:15 Cine de madrugada

TV306:00 Notícies 3/2413:05 TVist14:00 Telenotícies Comarques14:20 El medi ambient14:30 Telenotícies migdia15:40 Cuines15:50 La riera16:30 Divendres18:30 Les germanes McLeod19:20 Rex20:15 Esportclub20:35 Espai Terra21:00 Telenotícies vespre21:50 Zona Zàping22:20 La gran pel-lícula: El último voto00:20 Pel-lícula: Disparando a los perros02:10 Divendres04:00 Notícies 3/24

ANTENA 306:30 Las noticias de la mañana08:45 Espejo público12:30 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias 116:00 Tal cual lo contamos19:15 El diario21:00 Antena 3 Noticias 221:45 El club del chiste22:00 ¿Dónde estás, corazón?02:30 Noticias 305:00 Repetición de programas

K3/3308:50 Club Super08:55 Mic309:30 Horitzons 12:20 Angus i Cheryl15:00 Planeta Terra 17:15 Mic317:50 Una mà de contes18:05 Club Super319:40 3xl.cat20:15 Angus i Cheryl20:45 Invasió21:25 NOtòpic21:45 Ànima22:00 Gala de màgia22:45 Sputnik00:20 Especial videodansa00:35 Ritmes concert01:15 Cànon Lletres 01:35 Museus d’art del món

CUATRO07:00 Matinal Cuatro09:20 Medicopter10:20 Alerta Cobra11:20 Alerta Cobra12:30 Las mañanas de Cuatro14:00 Noticias Cuatro 114:55 Noticias Cuatro deportes 115:40 Entre fantasmas16:30 Entre fantasmas18:25 Samantha ¿qué?18:50 Password20:00 Noticias Cuatro 220:55 Noticias Cuatro deportes 221:30 Hermano Mayor22:45 Callejeros01:20 Documental02:00 Gente extraordinaria02:45 Gente extraordinaria03:35 NBA

TAC 1215:00 Dorsal 1215:30 La Neu16:00 Notícies 1216:30 Auditori17:00 Dorsal 1217:30 La Neu18:00 Fanzivid Clip18:15 Programació Infantil19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies 12+El Temps20:30 10 Comarques21:00 IdEntitats21:30 La Setmana22:00 Noticies 12 + El Temps 22:30 10 Comarques23:00 IdEntitats23:30 La Setmana00:00 La Malla Tendències01:00 Noticies 12 + El Temps

TELECINCO06:30 Informativos Telecinco Matinal09:00 El programa de Ana Rosa12:30 Mujeres y hombres y viceversa14:00 Karlos Arguiñano en tu cocina14:30 De buena ley14:45 Sálvame15:00 Informativos Telecinco 15:0015:45 Sálvame19:00 Toma cero y a jugar...20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco 21 :0021:45 Sálvame02:30 Locos por ganar03:30 Más que coches04:00 En concierto04:30 Infocomerciales05:30 Fusión sonora

CANAL CATALÀ11.00h Va de euros12.00h Productes i serveis13.00h Perspectives14.00h T-notícies. Edició migdia14.30h Tinglado 2215.00h Va de euros16.10h Tinglado 2216.30h T-notícies. Edició migdia17.00h Perspectives18.00h Escenas de matrimonio18.30h Catalunya opina20.30h T-notícies. Edició nit21.00h Tu denuncies22.00h Canal Esports Tarragona, prèvia

dels partits del cap de setmana23.00h Atrium23.30h La ronda00.30h Astro TV03.30h Videos musicals

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Josep, Amanç o Amanci.

TARRAGONA: Teatre. El Profe21.00 h, Sala TronoSobre la crisi del sistema educatiu ALCOVER: Conferència. 250 milions d’anys enrere19.00 h, Sala d’exposicions temporals del Museu d’AlcoverA càrrec de l’investigador Joan CartanyàREUS: Concert. Jazz d’orfebreria amb Giulia Valle Grup 22.00 h, Sala Santa Llúciauna de les revelacions jazzístiques dels últims tempsCAMBRILS: Cinema. Percy Jackon 22.30 h, Cinema RamblaDirigida per Chris Columbus

diarimés - 3119/03/10 A L’ÚLTIMA

22º 6ºTemperatura màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

SUDOKU

Nivell mitjà

L’ACUDIT Napi

Nivell difícil

SOCIETAT

Àngel Òdena i Albert Cabestany tasten vins

REDACCIÓLa Cambra de Tarragona ha estat l’es-cenari recentment d’una nova edició del cicle de jornades «Bon dia Tarra-gona», organitzada en aquesta oca-sió conjuntament per l’entitat i la DO Tarragona que han sumat esforços per organitzar un tast de vins que va comptar amb prescriptors de luxe com ara el baríton Àn-gel Òdena o el Campió del Món de Trial Albert Cabestany. L’objectiu del tast era continuar col·laborant decidida-ment en la promoció i la difusió dels vins que es produeixen en aquesta DO.

Tant Albert Abelló, president de la Cambra de Tarragona, com Josep Llu-ís Grogués, president de la DO Tar-ragona, van demanar a aquests dos prescriptors que facin d’ambaixadors dels vins, mentre que s’ha encoratjava als tres restauradors convidats (gua-nyadors de les Forquilles d’Or al pri-mer Tarragona dtapes) que apostin pels productes de la DO Tarragona en les seves cartes de vins. Es van tastar els vins Puig Rodó Blanc Sec Xarel·lo i C.A. de Bràfim, SCCL Adernats Blanc Fermentat en Barrica- La Vinícola de Nulles, SCC, Ipsis Rosat Llàgrima-Vins Padró, i Sis Rosat Llàgrima, Mas Vicenç-Celler Mas Vicenç, Porpores,

Mistela-Celler Coop. i S.C. de Vila-ro-dona

Els prescriptors del tast de vins van ser Àngel Òdena i Albert Cabestany. Aquest porta prop de vint anys actu-ant als principals escenaris europeus i s’ha convertit en un dels barítons més emblemàtics de la seva genera-ció.

El baríton va néixer a Tarragona i va de-butar amb La Bohème al Teatre Petruzelli de Bari. En la seva trajec-tòria ha interpretat ja més de cinquanta tí-

tols diferents i té una trajectòria pro-fessional amb un prestigi reconegut.

D’altra banda, l’esportista Albert Cabestany és pilot de trial i, malgrat la seva joventut, ha estat campió d’Es-panya i Campió del Món. Va néixer a Tarragona l’any 1980. És un dels grans noms del món del trial a nivell inter-nacional per la seva trajectòria i pro-jecció.

Entre els prescriptors s’hi trobaven també Francisco Requena del Restau-rant DeVins. Forquilla d’Or I Tarrago-na dTapes; Nacho Pons del Restaurant Xamfrà del Fòrum que compta amb la Forquilla d’Or i Tarragona dTapes i Xavier Veciana-Balandra que comp-ta amb la Forquilla d’Or i Tarragona dTapes.

La Cambra de Comerç de Tarragona va ser l’escenari d’un tast de vins de la DO Tarragona

Els dos personatges públics faran les funcions d’ambaixadors dels vins presentats

A la fotografia, els cinc prescrip-tors convidats, els presidents de la Cambra i la DO Tarragona i l’enòloga Pepa Menchón, que ha conduït el tast de vins. El tast es va dur a terme a la Cambra de Comerç de Tarra-gona.

CEDIDA

EL TEMPS

LA IMATGE DEL DIA

Fotògrafs fotografiats a la «kedada» fotogràficaEl grup TarracoFotografia junt amb el grup Enfoca i el grup Sortidazz van fer el que es diu una «kedada» fotogràfica a la ciutat de Tarragona. Els casi 70 aficio-nats a la fotografia des del nucli antic fins el barri del Serrallo.

CRIS FIGUERAS

Estat del cel:Minvarà la nuvolositat de matinada i durant el matí el cel quedarà poc en nuvolat pel pas de nú-vols alts i prims. A partir del migdia es faran més abundants i compactes i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat en con-junt al llarg de tota la tar-da.

32 - diarimés 19/03/10PUBLICITAT