1 de juliol de 2015

24
Dimecres, 1 de juliol de 2015 núm. 2.823 www.diarimes.com Jordi Jané s’envolta de gent del territori per impulsar Interior POLÍTICA El fins ara delegat del Govern de Territori Cèsar Puig serà el secretari general i el president en funcions del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, el director del 112. P2 TARRAGONA Albert Abelló decideix afiliar-se a CDC. P3 L’Institut Municipal de Serveis Socials ajudarà a 426 infants durant aquest estiu. P4 La Pirotècnia Zaragozana obre el Concurs de Focs aquesta nit. P5 REUS Quinze càrrecs de confiança costaran a la ciutat més de mig milió d’euros. P6 L’Ajuntament de Constantí no vol que avions militars facin maniobres dins del seu terme municipal. P8 CAMP DE TARRAGONA Un brot de gastroenteritis a un hotel de Calafell afecta entre 25 i 30 persones grans. P10 El servei de socorrisme de Torredembarra estarà disponible fins el 12 d’octubre. P12 ESPORTS El Nàstic posa en marxa la campanya de socis per a la temporada 2015-16. Cinc futbolistes del Reus, que van jugar al Reddis, aniran cedits al Morell per l’afiliació. P15 AVUI El Ral·li Racc amplia el nombre de trams ESPORTS Són sis els que s’incrementen respecte a l’anterior edició; enguany, els millors pilots del món passaran per la Costa Daurada entre els dies 23 i 25 d’octubre. P16 El Palau de la Diputació de Tarragona va acollir una multitudinària presentació, on no hi van faltar organitzadors, polítics i tècnics. CRISTINA AGUILAR

Upload: diari-mes

Post on 22-Jul-2016

235 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Diari gratuït del Camp de Tarragona

TRANSCRIPT

Page 1: 1 de juliol de 2015

Dimecres, 1 de juliol de 2015núm. 2.823

www.diarimes.com

Jordi Jané s’envolta de gent del territori per impulsar InteriorPOLÍTICA El fins ara delegat del Govern de Territori Cèsar Puig serà el secretari general i el president en funcions del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, el director del 112. P2

TARRAGONAAlbert Abelló decideix afiliar-se a CDC. P3

L’Institut Municipal de Serveis Socials ajudarà a 426 infants durant aquest estiu. P4

La Pirotècnia Zaragozana obre el Concurs de Focs aquesta nit. P5

REUSQuinze càrrecs de confiança costaran a la ciutat més de mig milió d’euros. P6

L’Ajuntament de Constantí no vol que avions militars facin maniobres dins del seu terme municipal. P8

CAMP DE TARRAGONAUn brot de gastroenteritis a un hotel de Calafell afecta entre 25 i 30 persones grans. P10

El servei de socorrisme de Torredembarra estarà disponible fins el 12 d’octubre. P12

ESPORTSEl Nàstic posa en marxa la campanya de socis per a la temporada 2015-16.

Cinc futbolistes del Reus, que van jugar al Reddis, aniran cedits al Morell per l’afiliació. P15

AVUI

El Ral·li Racc amplia el nombre de tramsESPORTS Són sis els que s’incrementen respecte a l’anterior edició; enguany, els millors pilots del món passaran per la Costa Daurada entre els dies 23 i 25 d’octubre. P16

El Palau de la Diputació de Tarragona va acollir una multitudinària presentació, on no hi van faltar organitzadors, polítics i tècnics.

CRISTINA AGUILAR

Page 2: 1 de juliol de 2015

2 diarimés 01/07/2015 TARRAGONAEstils diversos prenen protagonisme al 15è Festival Internacional de Música

Encara queden quatre con-certs programats en el marc del 15è Festival Internacional de Música, que organitza anu-alment l’Escola i Conservatori de la Diputació a Tarragona. Artistes de renom ben diver-sos actuaran a l’Auditori Dipu-tació fins al 4 de juliol, dia en què finalitzarà aquest certa-men. L’actuació de l’Orques-tra de Cambra de Tarragona –avui–, el concert del Quartet Casals –dijous–, el recital de clarinet i piano a càrrec de Laura Ruiz i Yukako Morikawa –divendres– i el concert del Cor Cantabile, finalistes del concurs televisiu Oh Happy Day, completaran l’àmplia i variada programació que es va iniciar el dia 26 de juny amb un espectacle de música brasi-lera a la plaça de la Pagesia.

Elisenda Paluzie parla sobre la independència viable a la Cambra

ANC Tarragona i Òmnium Cultural organitzen, divendres dia 3 de juliol a dos quarts de vuit del vespre i a la Cambra de Comerç de Tarragona, la con-ferència Viabilitat econòmica de la Catalunya independent. La ponència serà pronuncia-da per la Degana d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona Elisenda Paluzie, i la presentació de l’esdeve-niment anirà a càrrec d’Alba Henar.

Tarragona, premiada com a ciutat amb la millor recollida selectiva de paper

Avui al vespre, l’Agència de Residus de Catalunya farà publiques les Dades Estadís-tiques de Residus Municipals corresponents a l’any 2014, en el decurs d’un acte de re-coneixement als municipis que hagin obtingut els millors resultats de recollida selectiva, en categories diverses. La Ti-nent d’alcalde de Neteja, Ivana Martinez, hi assistirà en nom de l’Ajuntament de la ciutat de Tarragona, que serà objecte de reconeixement en la categoria de «Millor recollida selectiva neta de Paper i Cartró en mu-nicipis de més de 50.001 ha-bitants». L’acte tindrà lloc a la Sala de Cotxeres del Palau Ro-bert de Barcelona. Altres mu-nicipis catalans també seran premiats durant el transcurs de l’acte.

Mariona ForcatEl Departament d’Interior, lide-rat pel tarragoní Jordi Jané, va fer públic ahir els nomenaments dels càrrecs que formaran el seu equip en els pròxims mesos. Entre ells en destaquen, amb la voluntat de «posar en valor el territori», el fins ara director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, el va-llenc Cèsar Puig i el president en funcions delm Consell Comar-cal del Tarragonès i exregidor a l’oposició de l’Ajuntament de Tarragona, el tarragoní Federic Adan. Puig serà el nou secretari general del departament d’In-terior i Adan s’encarregarà de la direcció del del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112.

Jané va lloar la trajectòria de tots dos i va reconèixer que la seva feina servirà, en part, per «descentralitzar» els elements directius del país. El conseller també va demostrar la seva con-fiança en l’encara responsable dels Serveis Territorials d’Interi-or a Tarragona, Rosanna Camps. Malgrat això, va deixar entreveu-re que, motivat pel «canvi polí-tic que hi ha hagut al govern de Catalunya, previsiblement, farà que es canviïn responsabilitats», va dir el conseller. Un canvi que «en cap cas obeeix ni a un ces-sament, ni a una desconfiança, ni a una pèrdua de valor», va manifestar, sinó per una decisió personal de qui actualment ocu-pa el càrrec.

Davant del «previsible», fonts properes van apuntar ahir que el nomenament del nou director dels Serveis Territorials es pro-duirà en les pròximes hores. El nomenament, però, tal com va assegurar Jané, ja està en mans del delegat del Govern a Tarrago-

na, Joaquim Nin. Sobre Cèsar Puig, Jané va de-

clarar que és la persona amb qui un conseller d’Interior pot estar «tranquil quan no es pugui en-carregar de les seves funcions, perquè sap que deixa la casa en bones mans». En referència a Frederic Adan, el conseller va celebrar que s’encarregui del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112, situat a Reus, al qual «volem treure més profit». «Hem de fer del Centre 112 una peça essencial dins del govern de Catalunya», va insistir. Per aconseguir-ho, va exposar, caldrà traslladar al territori una estructura administrativa que ara està a Barcelona. «Hem de començar a donar un missat-

ge que, si podem i en la mesura que poguem, el país ha de poder descentralitzar els seus elements directius», va sentenciar Jané.

El territori també a AgriculturaEl conseller d’Agricultura, Ra-maderia i Pesca, Jordi Ciuraneta, també ha confiat amb gent que ha treballat al territori per for-mar el seu equip. En concret, ahir es va nomenar el qui havia sigut cap de Gabinet de la Presidència de la diputació de Tarragona, en-tre el 1993 i el 2002.

GENERALITAT

Jané nomena amb càrrecs a Interior a Cèsar Puig i Frederic Adan Puig és el nou Secretari General d’Interior i Adan, el director general del Centre d’Atenció de Trucades 112, ubicat a Reus

CRISTINA AGUILAR

Jané va voler presentar a Tarragona els nomenaments dels tarragonins i la delegada d’Interior d’UDC també hi va ser present.

Cèsar PuigSecretari general del

Departament d’Interior«Sento molta responsabi-litat, però els anys d’expe-riència permetran afron-tar uns mesos complicats, amb una sensibilitat amb el Camp de Tarragona»

Federic AdanDirector del Centre d’Atenció i Gestió de

Trucades d’Urgència 112«El càrrec és orgull i l’afron-to amb il·lusió i ganes de treballar. S’han de poten-ciar les infraestructures al territori»

Jané vol traslladar l’administració del 112, situada a Barcelona, a Tarragona

Page 3: 1 de juliol de 2015

301/07/2015 diarimés TARRAGONAEl barri de Sant Salvador acollirà aquest juliol una ruta de tapes

Els dos primers caps de set-mana de juliol, el barri de Sant Salvador i Sant Ramon acollirà per primer vegada una ruta de tapes per dinamitzar el co-merç i restauració d’aquesta zona de Tarragona. «Sansa de Tapes. De ‘tapeo’ per Sant Salvador» és una ruta orga-nitzada per l’Associació de Comerciants del barri amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, l’Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon, el Pla de Desenvolu-pament Comunitari i la fotò-grafa voluntària Montse Parisi i té l’objectiu de dinamitzar i donar a conèixer el comerç i la restauració de la zona. Un to-tal de dotze establiments (nou bars i restaurants i tres fleques) oferiran tastets amb beguda a un preu de 2,5 euros. A més, entre totes les persones que completin la ruta i lliurin la butlleta segellada per tots els establiments, es sortejarà una estada a pensió complerta per a dues persones a l’Hotel Aqu-um Spa i un val de compra per valor de 30 euros per gastar als comerços adherits a l’Associ-ació de Comerciants de Sant Salvador.

Els regidors de la CUP donen suport a la vaga de PortAventura

Jordi Martí i Laia Estrada, regi-dors de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, van emetre ahir un comunicat en què mos-traven el suport a la vaga de treballadors de PortAventra, convocada pel proper 4 de juli-ol. «El nou conveni laboral del parc inclou una nova categoria laboral que permet pagar 670 euros a treballadors i treballa-dores per la mateixa feina per la qual abans se’n pagaven gai-rebé mil», denuncia la carta.

RedaccióDow Chemical Ibérica ha fet públic el seu informe, en el qual s’expliquen els principals èxits dels negocis de l’empresa, així com les activitats i projectes duts a terme amb els seus prin-cipals grups d’interès.

Tal com es pot veure reflectit

en l’esmentat informe públic, l’any passat va suposar per a Dow un exercici de millora, tant en els resultats financers com en qualitat dels productes i tecno-logies. L’empresa ha demostrat durant aquest any als clients que treballa dia a dia per oferir solucions cada vegada més sos-

tenibles.Aquest 2014 Dow Chemical

va finalitzar amb unes vendes netes de 58.167 milions de dò-lars, el que ha suposat un incre-ment notable respecte el 2013. Així, segons l’informe, l’empresa ha aconseguit un benefici net de 3.709 milions de dòlars, pels

2.981 de l’exercici anterior.En el mateix informe es pot

apreciar com la xifra de negoci de la indústria química espanyo-la ha crescut un 2%, passant de 55.300 milions d’euros a 56.386 milions, generant el 12,4% del Producte Interior Brut.

Així mateix, ha continuat sent

un dels motors de l’economia, generant al voltant de 540.000 llocs de treball, el 95% d’ells amb contractes indefinits.

Dow ha invertit al voltant de 10 milions d’euros en les seves plantes ubicades en el Complex Industrial de Tarragona i a la fàbrica de MDI d’Estarrega, a Portugal, durant el 2014. Entre les inversions principals l’infor-me destaca les primeres proves a nivell mundial a Tarragona per a la fabricació del nou producte Intune, i la inversió en diversos projectes a Olefines. Així mateix, es va implementar la parada programada de manteniment a Tarragona.

Dow Chemical anuncia un benefici net de 3.709 milions de dòlars durant el 2014

EMPRESES

S’incrementen respecte el 2013, quan l’empresa va tenir uns beneficis de 2.981 milions

Mariona ForcatL’assemblea de militants de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Tarragona, de moment, no sancionarà els regidors de grup municipal de CiU de l’anterior Govern mu-nicipal, després que, segons el partit, facin campanya en contra del candidat a l’alcaldia, Albert Abelló. Així ho va assegurar ahir el president del comitè local de CDC, Jordi Sendra, després de celebrar la primera assemblea de militants després dels resultats de les eleccions. D’altra banda, Sendra va voler fer gal·la ahir d’un document: la seva signatura en la petició per fer-se militant del defensor dels candidats in-dependents, Albert Abelló.

Sendra va valorar, a posteri-ori, que l’assemblea havia estat «exquisida», amb un total de

«respectuoses 16 intervencions» i on es va parlar «molt poc so-bre la valoració dels resultats de les eleccions» —CiU va passar de set a tres regidors— i «molt del futur». Un futur que, segons Sendra, tots els militants van coincidir que eren les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.

És per això que Sendra, en relació a la idea de sancionar els exregidors i als mals resultats de les eleccions, va assegurar que «res i ningú ha d’eclipsar el mo-ment històric que viurem i ens hem de centrar tots —aclamant fort la paraula tots—en acon-seguir un resultat excel·lent el 27-S». Ara bé, en cap moment Sendra va deixar el tema de les sancions per tancat i va dir que «a partir del 28 de setembre, ja en parlarem».

En referència al «poc» que es

va parlar de les eleccions, Sen-dra va reconèixer haver fet una valoració dels resultats, però va voler evitar fer-los públics. «Això queda a l’ordre intern del par-tit», va dir. De la mateixa manera

que tampoc va voler avançar si es tornarà a confiar amb Abelló perquè encapçali la llista d’aquí a quatre anys. Sendra, en aquest sentit, va dir ahir que Abelló «en-tén que té l’obligació adquirida i ha de treballar durant aquests quatre anys per això».

Sobre UDCSendra va reconèixer que, durant l’assemblea també van estar par-

lant del trencament amb el seu soci federatiu, UDC.

En aquest sentit Sendra va ser contundent i va dir que «CDC, després de tants anys, ja té la lli-bertat que no ha tingut fins ara i actuarà sense sentir-se cohibit». Ara bé, en relació al grup munici-pal de CIU a Tarragona, va asse-gurar que no es trencaria perquè, «als tres regidors els interessa fer feina».

POLÍTICA

CDC aparca sancionar qui no va donar suport a Albert AbellóEl cap de llista de CiU a les eleccions i ara regidor a l’oposició s’afilia a Convergència

OLÍVIA MOLET

Els militants de CDC de Tarragona van celebrar una assemblea ahir al vespre.

Sendra va dir que ara és moment d’anar tots junts al 27-S, i a partir d’allí ja parlarien de sancions

Page 4: 1 de juliol de 2015

4 diarimés 01/07/2015 TARRAGONA

RedaccióL’Institut Municipal de Serveis Socials donarà suport alimentari a 426 infants durant els mesos d’estiu que no hi ha menjador es-colar. Tot i això, la regidora de la CUP, Laia Estrada, acompanyada també per representants de la Federació d’Associacions Veï-nals de Tarragona i del sindicat USTEC, va denunciar que molts infants s’han quedat sense plaça als casals d’estiu i, per tant, sense les beques menjador pertinents.

La mesura, que compta amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés, l’ONG Educo, la Funda-ció Joventut i Vida, Fundació Formació i Treball, Associació de Veïns La Floresta, Creu Roja,

Centres Oberts de la Generalitat i Casal Mare de Déu de la Siu-rana, es concreta als mesos de juliol, agost i primera quinzena de setembre amb els infants que assisteixen als casals d’estiu i compten amb ajuts al menjador, i, els que no hi tenen plaça, re-colliran els àpats als menjadors socials corresponents a la seva zona per menjar-los a les seves llars. A més, d’altres famílies amb infants amb risc de dificultats alimentàries comptaran amb una targeta de Creu Roja que els permetrà accedir a l’establiment acordat i disposar de productes per una alimentació bàsica.

La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos, va ex-

plicar ahir que «és una tasca se-gueix la línia de treball ja iniciada l’estiu passat i que, a través de la coordinació amb les entitats so-cials de la ciutat, té com a objec-tiu que cap nen i nena de la ciutat es quedi sense suport alimentari

durant l’estiu».D’altra banda, tant el sindicat

de professors, la federació veïnal com la candidatura independen-tista, van manifestar ahir que restes a l’espera de conèixer els

detalls del seguiment dels in-fants que reben beques menja-dor durant el curs escolar, per sa-ber, exactament, quants infants en necessitaran durant l’estiu. Malgrat els tres grups remarquen que és la Generalitat de Catalu-nya qui oferta aquestes beques menjador i qui, per tant, hauria de preveure la seva continuïtat durant tot l’any, consideren que l’Ajuntament de Tarragona se n’hauria de fer càrrec de mane-ra subsidiària, alhora que exigís a la Generalitat complir amb les seves funcions.

El president de la FAVT, Anto-ni Peco, va explicar que durant l’estiu passat van ser les matei-xes associacions de veïns qui

es van encarregar d’aconseguir que els infants d’alguns barris com els de la Floresta accedis-sin als Casals d’estiu amb servei de menjador de manera beca-da. Una mesura que aquest any també contempla l’Ajuntament. «Aquest any esperàvem que ha-gués estat l’administració qui fes aquesta funció, però ens trobem amb el mateix que l’any passat», va lamentar Peco.

El sindicalista de la USTEC Jaume López, també va mani-festar que la manca de places becades per als casals d’estiu és només una part de la problemà-tica sobre el dret a l’alimentació saludable de la població infantil, «però té fàcil solució en l’àm-bit local. Només es tracta de fer una major planificació i ampli-ar l’oferta de places per aquells nens i nenes de famílies amb situació de vulnerabilitat social i econòmica». Finalment, Estrada va exposar que ha demanat una reunió amb la regidora Santos, però, després d’una setmana, en-cara no s’ha convocat.

L’Asssociació de Veïns La Floresta tornarà a ajudar els infants del barri amb dificultats alimentàries

BENESTAR

Serveis Socials dóna ajudes alimentàries a 426 infants a l’estiuCUP, FAVT i USTEC denuncien que molts s’han quedat sense casals i, per tant, sense menjador

RedaccióEl president executiu del Consell de Modernisme, Josep Maria Bu-queras, dins el marc de les festes de Sant Pere, va realitzar dilluns una visita guiada pel patrimoni arquitectònic tarragoní de les ciutats de Tarragona i Reus, ambuna passejada per la Rambla fins al «tocar ferro», per contemplar exteriorment els edificis de la Cambra de Comerç, les Cases del Doctor Aleu, Rabadà, Mu-solas, Cobos, Busquets, Boxó,

Bofarull, Salas, Mas i Rosell, l’es-glèsia dels Pares Carmelites i el Col·legi de Les Teresianas.

Durant la visita guiada, també va acompanyar els participants a visitar el Teatre Metropol, obra de de Josep Maria Jujol, i el Mau-soleu de Lluís Domènech i Mon-taner, fent referència també a la única obra de Gaudí al Camp de Tarragona com són l’altar i elmanifestador/ostensori del Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor. Els participants a la visita guiada pel patrimoni tarragoní.

CEDIDA

Prop d’una vintena de persones viuen el modernisme tarragoní

PATRIMONI

Minut de silenci per la mort per violència de gènere a Barcelona

L’Ajuntament de Tarragona convoca per avui, a dos quarts d’una, a la porta del Palau Mu-nicipal un minut de silenci en condemna per la mort per violència de gènere que es va produir a Barcelona divendres passat. La dona, de 41 anys, va ser trobada morta dins un cotxe submergit al moll de Barcelona i, fruit de la investi-gació policial, la Guàrdia Civil va detenir el marit de la finada com a acusat. Redacció

Inauguren una exposició sobre el Centenari de l’Arma Submarina

La seu de la Subdelegació de Defensa va acollir ahir la in-auguració de l’exposició foto-gràfica sobre del Centenari de l’Arma submarina. Aquesta mostra està organitzada per la Comandància Naval de Tar-ragona, en nom de l’Armada Espanyola. L’exposició roman-drà en el recinte fins el pròxim 9 de juliol i podrà ser visitada gratuïtament pel públic en general els dies laborables de nou del matí a dues del migdia. El material exposat, consistent en una sèrie de 50 còpies de fotografies d’originals conser-vats en fons de l’Armada, dóna una visió general sobre les vi-cissituds dels cent anys de la història de l’Arma Submarina a Espanya. Anteriorment, el material ha estat exposat en altres ciutats. Redacció

Page 5: 1 de juliol de 2015

501/07/2015 diarimés TARRAGONA

Joan Antoni TorreblancaAquesta nit, obrirà foc, la Piro-tècnica Zaragonaza, guanyadora del Concurs de focs el 2011, ho farà amb una quantitat de ma-terial bastant més modest que la resta de participants, 482 quilos per enlluernar als tarragonins. La resta de participants que om-pliran el cel fins dissabte, duran el doble de material. Les pirotèc-niques Hermanos Caballer de Burjassot, Tomás de Benicarló i la Parente Romualdo d’Itàlia, han preparat entre 800 i 1000 quilos per actuació. En total, 3.339 qui-los que esperen puntuals als tar-ragonins a les 22.30h de la nit a la punta del Miracle. El jurat del Concurs, valorà setze criteris, entre els quals: l’ocupació de l’espai aeri, la durada dels colors, el guió de l’espectacle o l’accep-tació per part del públic. Per celebrar les 25 edicions que enguany assoleix el Concurs internacional, ahir, l’alcalde Ba-llesteros va oferir un brindis per a les entitats que hi col·laboren de manera activa o bé ho han fet al llarg dels anys.

Pel que fa a la mobilitat, tant Guàrdia Urbana com Policia Portuària duran a terme talls de circulació i restriccions d’estaci-onament a tot l’entorn marítim. Es començaran a aplicar de for-

ma progressiva des de les 18.00h, fins a les 23.45h, quan quedi normalitzada la circulació. Així mateix, el transport públic refor-çarà el seu servei de nit. L’EMT amplia el nombre d’expedicions

per a la L3, fins a les 23.50h. Les línies de nit de Sant Salvador, la L71, i de Llevant, la L73, realitzen també des d’avui servei especial. La L72, dels barris de Ponent, ho farà a partir de demà.

ESPECTACLE

El cel de Tarragona s’il·luminarà des d’avui amb 3.300 quilos de pólvoraTalls de trànsit i restriccions d’estacionament des de les sis de la tarda en cada jornada del concurs

CRISTINA AGUILAR

Begoña Floria i Elvira Ferrando, ahir, al passeig de les Palmeres.

RELIGIÓCEDIDA

Monsenyor Jaume Pujol amb el pare Oliveira.

Religiosos brasilers atendran l’església de la Rambla NovaL’església del número 105 de la Rambla Nova, té nous inqui-lins. Quatre persones de naci-onalitat brasilera, consagrades per la Comunitat Catòlica Pa-lavra Viva del país sud-americà es faran càrrec a partir d’ara del temple de Sant Antoni de Pàdua. Amb el pare Marcelo de Oliveira al cap d’avant, treballa-ran pastoralment, des d’ara, a l’arxidiòcesi de Tarragona. Oli-veira, el prevere responsable, acompanyat d’alguns semina-

ristes, va visitar ahir a l’Arque-bisbe tarragoní, monsenyor Jaume Pujol Balcells. La Comu-nitat Catòlica Palavra Viva és una associació privada de fi-dels aprovada per la Santa Seu, nascuda al Brasil l’any 1995, fundada per un laic consagrat, que encara viu. Actualment ja tenen comunitats establertes a Europa. La feina d’aquesta Co-munitat és apropar l’Evangeli especialment als joves i les fa-mílies. Redacció

Page 6: 1 de juliol de 2015

6 diarimés 01/07/2015 REUS

S. CasesA diferència del passat mandat, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va anunciar ahir que renunciava al sou de diputat al Parlament i cobraria de l’Ajuntament. L’úl-tim avís d’una confirmació que ahir mateix va fer pública: en les properes setmanes deixarà de ser diputat al Parlament. Des-prés de 15 anys, Pellicer abando-na l’hemicicle per centrar-se en Reus i defensar, també, la ciutat a la Diputació de Tarragona, on s’estrena.

«He de donar pas, vull do-nar pas, que altres persones representin la ciutat de Reus al Parlament», va assegurar ahir

Pellicer. «Havia de fer un pas enrere», va dir el batlle reusenc, que esgotarà la legislatura, que acaba en un mes.

«Necessito molta dedicació a l’Ajuntament i, a la Diputació, crec que és important que Reus estigui present», va justificar, amb paraules d’agraïment i sa-tisfacció després de la seva tasca com a diputat.

Així, Pellicer deixarà de co-brar del Parlament. «Cobraré 75.000 euros de l’Ajuntament de Reus i les dietes mínimes de la Diputació», va avançar. Segons ell mateix va fer públic l’any passat, al 2013 va cobrar 91.371 euros bruts: 44.298 del

Parlament, 39.149 euros de l’Ajuntament –per assistència a Comissions, Junta de Govern, Junta de Portaveus i Ple– i 7.923 euros d’Innova i les societats municipals –per assistència als consells d’administració d’In-nova i Sagessa–. A aquest sou

s’havien de sumar 25.848 euros –2.154 mensuals– de despeses derivades dels desplaçaments al Parlament, quantitat que no computa a la declaració de la renda. També les assistències pels càrrecs a diferents organis-mes supramunicipals.

OLÍVIA MOLET

L’alcalde, Carles Pellicer.

Pellicer confirma que deixa el Parlament després de 15 anys

POLÍTICA

Se centrarà amb la ciutat i la Diputació

Susanna CasesEl govern en minoria de CiU a Reus, amb Carles Pellicer al cap-davant, ha superat el primer es-cull i va aprovar ahir les retribu-cions dels regidors i el personal eventual del nou mandat gràcies als vots de Ciutadans (C’s), Partit Popular (PP) i Ara Reus, en un Ple en el què els 6 regidors de la CUP i els 4 del PSC es van oposar a la majoria de propostes d’alcaldia i van denunciar un «pacte a l’om-bra» amb una «majoria de dre-tes», mentre que els 2 regidors d’ERC van optar per l’abstenció en la majoria dels punts.

Així, l’Ajuntament comptarà amb un total de 15 càrrecs de confiança, un més que en l’an-terior mandat, que cobraran més de 500.000 euros. Després de les negociacions amb l’opo-sició i d’haver cedit en alguns punts, el govern tindrà menys assessors, quedant-se amb 8, en un estalvi que, segons l’alcalde, Carles Pellicer, representa més de 200.000 euros.

Els 4 delegats de serveis co-braran entre 41.000 i 61.000 eu-ros anuals i els 2 assessors d’àrea cobraran entre 30.000 i 41.000 euros l’any. Per la seva banda, el cap de Gabinet de l’Alcaldia i el cap de Comunicació Corpo-rativa cobraran un 15% menys, quedant-se amb un sou d’uns 52.000 euros anuals, tal com de-manava Ciutadans.

A més, hi haurà 7 assessors dels Grups municipals, que cobraran 27.000 euros, 3.000 més que la mitjana de l’anterior mandat. Segons va explicar ahir Pellicer, arran d’una sentència judicial, els diferents Grups Mu-nicipals no poden comptar amb més d’un assessor, fet que po-dria canviar si el Govern central ho autoritza. «La proposta del govern era com ara: 1 els petits, 1,5 els mitjans i 2 els grans. Tot i que al passat mandat a CiU li tocaven dos i només en va tenir 1, amb més sou», va detallar ahir l’alcalde.

En aquesta línia, les aporta-cions als Grups Municipals es mantenen: un component fix de 10.500 euros anuals per grup i un component variable de 4.800 anuals per cada regidor. En total, les formacions amb represen-tació al plenari rebran més de 200.000 euros anuals.

Alts directiusPer la seva banda, el Ple d’ahir també va fixar les retribucions de 4 alts directius de l’Ajunta-ment eventuals. El gerent de Serveis Generals cobrarà 86.000 euros, en un lloc que tornarà a estar ocupat per Josep Solé, que va ser nomenat ahir de nou i tindrà contracte fins a finals del 2019. Els gerents de Serveis Territorials, Serveis a la Perso-na i Serves Econòmics cobraran

61.520 euros anuals. La designa-ció dels coordinadors de Serveis Territorials i Econòmics serà per promoció interna del personal de l’Ajuntament, mentre que la de Serveis a la Persona es portarà a terme amb garantia de publici-tat i concurrència.

L’alcalde: 75.000 eurosEl Ple d’ahir també va aprovar les dietes per assistències als di-ferents òrgans i les retribucions

dels regidors de govern, amb més de 400.000 euros d’estalvi, segons Pellicer. El sou de l’alcal-de serà de 75.000 euros bruts anuals, mentre que Montserrat Vilella i Hipòlit Monseny cobra-ran 74.500 euros. Montserrat Ca-elles, Marc Arza i M.Dolors Sardà ingressaran 68.500 euros anuals, una quantitat –en el cas dels dos darrers– notablement superior a la retribució fixa assignada en l’anterior mandat. Joaquim En-

rech, amb el 90% de dedicació, cobrarà 65.000 euros.

Per tant, els regidors de govern no cobraran per assistència als diferents òrgans. Per la seva ban-da, la resta de regidors percebran dietes per assistència, que que-den congelades. Així, cobraran 600 euros per assistència al Ple –amb un màxim de 7.200 euros anuals–, 150 per cada Comissió Informativa –amb un màxim de 7.200– i 445 per cada Comi-

sió de Delegats –amb un màxim de 16.020–. Els portaveus dels Grups Municipals percebran 340 euros per assistir a la Junta de Portaveus, amb un màxim de 8.160 euros anuals.

Nova comissió de transparènciaPrecisament, ahir també es van designar els integrants de la Co-missió Especial de Comptes i les Comissions Informatives de Ser-veis Generals i Econòmics, Ter-ritori i Urbanisme, Serveis a la Persona i Transparència, aquesta de nova creació. L’alcalde, Carles Pellicer, va assegurar ahir que està disposat a cedir la presidèn-cia d’aquesta nova comissió a l’oposició.

En aquesta línia, la voluntat del govern és de convocar el Ple el primer divendres de cada mes. Tot i que fins ara s’havien celebrat al matí, diferents grups municipals volen traslladar-lo a la tarda.

El Ple d’ahir va deixar dife-rents fotografies. A més de la nova distribució dels regidors i les formacions, ja estava present el nou Interventor municipal, en una sessió plenària amb di-verses interpel·lacions entre les formacions ideològicament més oposades i alguns lapsus tant pel canvi de dinàmica que s’havia portat fins ara com per l’estrena de diversos edils.

Al proper ple, previsiblement el 10 o 17 de juliol, es debatrà l’adhesió a l’AMI i, segurament, l’organització a les empreses municipals, que controlen més de la meitat del pressupost.

POLÍTICA

Reus destinarà més de 500 mil euros a contractar 15 càrrecs de confiançaEl govern, que comptarà amb menys assessors, aprova les retribucions a regidors i personal eventual gràcies a C’s, PP i Ara

Les dietes per assistència als diferents òrgans que percebran l’oposició es congelen

OLÍVIA MOLET

Un instant del Ple d’ahir, amb la nova distribució dels regidors per aquest mandat.

Page 7: 1 de juliol de 2015

701/07/2015 diarimésPUBLICITAT

Page 8: 1 de juliol de 2015

8 diarimés 01/07/2015 REUS

Es donen cadells en adopció. Mida mitjana. Contacte: [email protected].

ADOPCIÓ D’ANIMALS

RedaccióL’Ajuntament de Constantí va emetre ahir un comunicat en què mostrava la seva oposició frontal al fet que avions militars sobrevolin i facin maniobres al seu terme municipal. Els fets van succeir el passat dijous 25 de juny, quan un avió militar propietat del grup Airbus va re·alitzar maniobres d’aproximació i aterratge a l’Aeroport de Reus –una activitat prou habitual a l’equipament reusenc donades les seves característiques, també per a les aerolínies– sobrevolant a baixa alçada diversos munici·pis del Camp de Tarragona, entre ells Constantí.

El succés va originar nombro·ses trucades i queixes ciutada·nes a les xarxes socials, apunta el mateix comunicat, motivades per «la preocupació i la desin·formació». Es dóna la circum·stància que aquest avió era el mateix model que l’aparell que va patir un accident el passat mes de maig a l’Aeroport de Se·villa, i que va provocar la mort de quatre persones. Des de l’Ajunta·ment de Constantí, l’alcalde Ós·car Sánchez va anunciar ahir que en els propers dies demanarà in·formació detallada sobre els fets a Aena, «ja que no és el primer cop que aquests incidents provo·quen alarma entre la població» i va advertir del perill i també del cert risc que suposen aquest tipus de maniobres «tenint en compte la proximitat del terme

de Constantí amb el Complex Petroquímic».

L’avió en qüestió, un Airbus A400M, era propietat de l’em·presa fabricant i realitzava ma·niobres civils des de l’Aeroport de Reus, a l’espera d’una decisió sobre si passar o no a mans de l’exèrcit. Els exercicis de pràcti·ques es van succeir a l’aeròdrom de la capital del Baix Camp du·

rant el matí abans que, ja a la tarda, l’avió tornés a les instal·lacions de Sevilla, d’on havia sortit el mateix matí per tal de realitzar aquest seguit de manio·bres sobre el cel del Camp de Tar·ragona. L’equipament de la capi·tal del Baix Camp ja havia acollit anteriorment vols en training d’altres aeronaus, principalment destinats a pràctiques de pilots.

Un alumne d’Arquitectura rep el premi Habanos Smoking Chair

ENSENYAMENT

L’alumne de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovita i Virgili Josué Andreu ha estat el guanyador, en la categoria estudantil, de la tercera edició del Concurs de Disseny Habanos Smoking Chair. Aquest és un certamen que cerca el millor disseny de moble de sient inspirant en els valors de l’Habano. El disseny vencedor a la categoria profes·sional va ser Hip Somewhere to Smoke, el projecte signat per

Ximo Roca, de l’estudi Ximo Roca Diseño, mentre que An·dreu va imposar·se amb Gra-vityChair. La categoria profes·sional està dotada amb un remi de 5.000 euros i l’estudiantil amb un import de 1.000 eu·ros i unes pràctiques a l’estudi Tomás Alía. A més, ambdós prototips seran produïts a mida real. La tercera edició del certa·men ha tocat a la fi amb un total de 114 projectes presentats des d’arreu de l’Estat.

INFRAESTRUCTURES

Constantí rebutja que avions militars realitzin maniobres dins el seu termeL’alcalde demana informació detallada a Aena després que un Airbus sobrevolés el Camp dijous passat

CEDIDA

Un Airbus A400M com el que va fer exercicis a l’Aeroport.

L’Aeroport de Reus perd l’última connexió estatal

L’aposta de Ryanair per l’Aeroport de Reus conti-nua a la baixa. La compa-nyia va deixar d’oferir ahir la connexió amb Palma de Mallorca, l’única estatal, tal com havia anunciat mesos enrere. Tot i haver posat, en primer terme, bitllets a la venda per tota la temporada d’estiu, un canvi d’estratè-gia en el model de negoci de la companyia, que està prio-ritzant les rutes a l’Aeroport del Prat (Barcelona), apunta com el principal motiu de la cancel·lació a mitja tempo-rada. Fonts de la companyia confirmaven al seu moment que el Servei d’Atenció al Client de Ryanair ja s’havia posat en contacte amb els passatgers afectats, oferint-los retornar-los l’import del bitllet o el canvi de reserva per un altre vol. En aquest sentit, la companyia recor-dava que té una quota del 60% a Reus i és l’única que opera regularment a l’Ae-roport de la capital del Baix Camp durant tot l’any. Du-rant aquest estiu, Ryanair operarà la meitat de rutes que l’any passat i preveu moure 315.000 passatgers entre abril i octubre.

Redessa ofereix sessions sobre subvencions a les empreses

ECONOMIA

Qui s’estava negociant per au·ditar Innova, Price Waterhouse Coopers, no podia presentar la proposta formal d’auditoria fins després del 31 de desembre, fet que dificultava poder complir amb els te d’administració, es sultats de l’auditoria de control sobre Innova es faran públics i es posaran en coneixement del Ple de l’Ajuntament, tal com indicaIsim quodisi musam, evenimu scium, vene eaquas esequi untia conseriatur? Qui·

bus duciende veles sim vendu·citiae omnima comnitae volor sequiae sime dolupta tiorem·que eaturest, volupti ustrum id utesequi tem harchiciur sed moditatem qui quati as delibus, conem et, nobitam es apit et harum seque , nobitam es apit et harum seque , nobitam es apit et harum seque comnim ea nos ea porerrum ipit orehe aut eos est maio essi tempores·sin et ut ela normativa d’hisen·des locals. Alba Porta

Una fuita de gas fa desallotjar un habitatge del carrer Llovera

SUCCESSOS

Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir, a vint minuts de les set de la tarda, avís per una suposada futa de gas al núme·ro nou del carrer Llovera que va resultar, finalment, positiva. Fins al lloc es van desplaçar tres dotacions que van tallar el trànsit, acordonar la zona i de·sallotjar els veïns del bloc afec·tat i de dos comerços adjacents. Tocades les set, les medicions de Bombers donaven ja negatiu i tant els veïns com els depen·

dents de les botigues van poder tornar a lloc sense que hi hagu·és cap ferit. Paral·lelament, els mateixos efectius també van haver d’actuar en l’evacuació d’una dona que havia caigut per les escales d’El Círcol, a punt per dos quarts de vuit. La dona, que va rebre atenció del Servei d’Emergències Mèdiques, que va desplaçar dues ambulànci·es a la plaça Prim, va resultar ferida lleu i va ser traslladada a l’Hospital Sant Joan de Reus.

Page 9: 1 de juliol de 2015

901/07/2015 diarimésPUBLICITAT

Page 10: 1 de juliol de 2015

10 diarimés 01/07/2015 CAMP DE TARRAGONA

RedaccióL’Agència de Salut Pública està investigant un brot de gastroen·teritis que ha afectat entre 25 i 30 persones d’un grup de gent gran que s’allotjava a l’Hotel Miramar de Calafell, segons han confir·mat fonts del Departament de Salut.

Els casos es van donar entre el passat dissabte –26 de juny– i aquest dilluns, tots van ser de ca·ràcter lleu i no hi ha cap persona ingressada. L’Agència de Salut Pública ha recollit mostres dels aliments a l’hotel i està analitzat els processos de manipulació per tal de trobar el possible origen d’aquesta infecció vírica.

D’altra banda, s’estan fent

enquestes epidemiològiques als afectats per saber què van men·jar i quan es van començar a tro·

bar malament. Aquestes les està duent a terme l’Agència de Salut Pública als municipis d’origen,

on ja han retornat els afectats.L’Agència de Salut Pública

compararà els resultats de les anàlisis dels aliments amb les afectacions a les persones per tal d’esbrinar i aïllar l’origen d’aquesta infecció vírica. Salut ja ha alertat però que faran falta uns dies per concloure auqesta investigació.

Els afectats són persones que formen part d’un grup de la tercera edat que s’allotjava en aquest hotel de Calafell. Es dóna la circumstància que cap d’elles és de Tarragona, sinó que perta·nyien a municipis de la Catalu·nya central.

Tanmateix, l’hotel Miramar continua obert ahir.

COSTA

Entre 25 i 30 afectats per un brot de gastroenteritis a un hotel de CalafellL’Agència de Salut Pública investiga l’origen de la possible intoxicació que ha afectat persones grans

EQUIPAMENTS

Els estudiants en edat escolar de La Pobla de Mafumet es traslladaran, de cara al curs vinent, al nou edifici de l’escola Mare de Déu del Lledó. L’equipament, va ser inaugurat aquest dissabte en un acte presidit per la consellera d’Ensenya·

ment, Irene Rigau, la qual va visitar les instal·lacions acompanyada per l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, i diversos membres del con·sistori. Tot i que la Generalitat és la responsable de l’obra, la Pobla ha assumit els costos.

La Pobla de Mafumet inaugura l’edifici de l’escola Mare de Déu del Lledó

CEDIDA

RedaccióEl Departament de Benestar Social i Família i l’Obra Social La Caixa impulsen el progra·ma «Àpats en Família» que té per màxim objectiu promoure l’alimentació saludable de les famílies catalanes i reforçar la criança positiva amb l’ad·quisició d’hàbits saludables. La iniciativa d’orientació edu·cativa ofereix eines des de la perspectiva nutricional, relaci·onal i econòmica. El programa consta d’un cicle de dos tallers organitzats per franges d’edat adreçats a famílies amb fills de 0 a 18 anys. La conducció anirà a càrrec d’una persona experta

que treballarà amb els pares i mares a través de l’intercanvi i la reflexió. Això inclourà pràc·tiques educatives al voltant de l’alimentació, hàbits saludables i responsables en relació amb la nutrició i, finalment, l’estal·vi i l’aprofitament alimentari, així com la seva repercussió en l’economia familiar. La conse·llera de Benestar Social, Neus Munté, deia que «estem molt satisfets amb aquest programa. S’ha de dir que ens avala l’expe·riència del ‘Créixer en Família’ el seu germà gran, que enguany ha arribat a la seva tercera edi·ció. Més de 5.000 famílies hi han participat fins ara».

Benestar Social i la Caixa impulsen el programa ‘Àpats en família’

SOCIETAT

Ofereix tallers a famílies amb fills

Les empreses podran usar la nova marca Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera

Les empreses que vulguin uti·litzar la nova marca Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera podran començar a adherir·s’hi a partir d’aquest dimecres, 1 de juliol. La nova marca, que utilitzarà el mateix logo del Pa·tronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, vol convertir·se en un nou segell de qualitat amb projecció internacional per al territori i, específicament, per acreditar als seus productes agroalimentaris, ambientals i serveis turístics. En aquest sentit, els responsables de la gestió de la marca han anun·ciat que ara s’obre un procés d’acompanyament i assessora·ment per garantir el seu bon ús i efectivitat. La previsió és po·der aconseguir l’adhesió d’un centenar d’empreses abans de finals d’any.

Nou servei diari regular de bus entre l’Ametlla i Tortosa

El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en marxa aquest dimecres, 1 de juliol, un nou servei diari regular entre les poblacions de l’Ametlla de Mar i Tortosa, passant pel Perelló, l’Ampolla i l’Aldea. Funcionarà tot el juliol, agost i la primera quinzena de se·tembre amb dues expedicions d’anada i dues de tornada. Aquesta és una de les mesures incloses en el Pla de millora dels serveis de transport.

Tots eren clients de l’hotel Miramar de Calafell.

CEDIDA

Vicente M. IzquierdoEl grup municipal de Ciutadans de Torredembarra no troba cor·recte la decisió que ha pres el govern de l’Ajuntament a l’hora de fixar els salaris. Alguns re·gidors de l’equip de govern co·braran 18.000 euros l’any. Ara bé, segons Ciutadans, el que no és normal és «la resta d’atribu·cions», o sigui, les juntes locals i d’altres reunions que repre·senten una retribució per als regidors.

«Sí que és veritat que els sous s’han baixat considerablement, però a l’oposició aquest fet s’ha vist encara més puntualitzat», manifesta Toni Cruz, número 1

de la formació. El mateix Cruz es queixa que «l’equip de Go·vern tindrà més assignacions de les que tindrà l’oposició, i trobem que això no és just. Ells poden fer quatre, cinc o sis jun·tes de govern en un sol mes».

El grup de Ciutadans va ser l’únic que es va queixar en el ple municipal que es va desenvolu·par aquest passat dijous a Tor·redembarra sobre les atribuci·ons, de forma que «nosaltres només vam demanar que no se’ns baixés tant, ja que també treballem per al poble i creiem que no és just». La queixa, però, segons Cruz, no anirà més enllà d’aquí.

Ciutadans de la Torre demana més igualtat en el sou dels regidors

POLÍTICA

Es queixen de les atribucions assignades

Page 11: 1 de juliol de 2015

1101/07/2015 diarimésPUBLICITAT

Page 12: 1 de juliol de 2015

12 diarimés 01/07/2015 CAMP DE TARRAGONA

RedaccióEl servei de vigilància i socorris-me les platges de Torredembarra mantindrà amb un servei mínim fins al 12 d’octubre. Aquesta és una de les novetats de la tempo-rada de platges que es presenta-va oficialment ahir. D’aquesta manera en aquests moments el servei el presten 8 socorristes i un coordinador a les platges del Barri Marítim i de la Paella que arribaran fins a 16 socorristes i un coordinador del 17 de juliol al 31 d’agost a les platges del Barri Marítim, la Paella, Muntanyans i Canyadell.

De l’1 al 13 de setembre l’ope-ratiu tornarà a ser de 8 socorris-tes i un coordinador a les platges del Barri Marítim i de la Paella, i fins al 30 de setembre 4 socorris-tes i un coordinador. De l’1 al 12 d’octubre es mantindrà un servei mínim únicament a les platges de la Paella i Barri Marítim.

D’altra banda, les platges de Torredembarra ja llueixen les principals banderes que certi-fiquen la seva qualitat, després que ahir al matí es va procedir a la seva hissada: bandera blava, EMAS i ISO 14001 i Ecoplayas. Totes les platges del municipi (Canyadell, la Paella, Barri Marí-

tim i Muntanyans) compten amb les banderes EMAS i ISO 14001; les platges urbanes de la Paella i Barri Marítim també han renovat l’Ecoplayas, i les platges de la Pa-ella, Baix a Mar i els Muntanyans han tornat a obtenir la distinció de bandera blava. En els propers dies, s’optarà, un any més per la Bandera Platges Verges a Munta-nyans.

El regidor de Sostenibilitat, Josep Maria Guasch, va agrair la tasca realitzada per les diferents regidories i personal de l’Ajun-tament la qual comporta acon-seguir i conservar tots aquests distintius «que certifiquen el municipi de Torredembarra com a destí de turisme familiar que busca qualitat».

Banderes, també a RodaD’altra banda, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i la regidora Isabel Mondéjar hissaven també ahir les Banderes Blaves de les platges Llarga i Costa Daurada.

Roda de Berà ha aconseguit re-novar un any més aquest distin-tiu per ambdues platges, en les quals oneja la Bandera Blava des de l’any 1999 i 2005, a la platja Llarga i a la platja Costa Daurada, respectivament.

COSTA

Torredembarra allargarà el servei de socorrisme fins el 12 d’octubreLes platges del municipi ja llueixen les principals banderes que certifiquen la qualitat

cedida

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, amb l’equip de vigilància de platges, ahir.

Mor un veí de Cambrils, de 29 anys, en un accident de trànsit a Vila-seca

Àngel G., veí de Cambrils de 29 anys, va morir ahir al mig-dia en un accident de trànsit al terme municipal de Vila-seca. Els fets van tenir lloc al quilòmetre 3,8 de la carretera C-14, cap a un quart de dues del migdia. Per causes que s’investiguen, la motocicleta es va accidentar i el conduc-tor i únic ocupant del vehicle va morir. Arran de l’accident es van activar set patrulles del cos de Mossos d’Esquadra de la Generalitat, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Ser-vei d’Emergències Mèdiques (SEM). Pel que fa a l’afectació viària, cap a les cinc de la tarda la carretera on s’havia produït l’accident continuava encara restringida al trànsit en sentit sud.

‘El Llop’, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

El proper divendres 3 de juliol, a les set de la tarda, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí inaugurarà l’expo-sició El llop. S’encarregaran de la presentació el naturalista i comissari de la mostra, Josep Maria Massip, i el director de la Fundació Carulla, Carles Duarte. Es podrà veure al mu-seu fins el dia 20 de setembre, tracta des de vessants cientí-fics i socials que ha tingut la presència del llop.

Dos rescats en dos dies a les platges de Cunit

L’helicòpter del SEM va ha-ver de traslladar ahir un ba-nyista de 77 anys a l’hospital en estat molt greu després de patir tres aturades cardí-aques mentre es trobava a la platja de Cunit. Aquest era el segon servei en dos dies a Cunit. Dilluns, els socor-ristes van haver de rescatar un home de 60 anys que es trobava dins l’aigua. Va ser traslladat a l’hospital en es-tat greu. L’Ajuntament ha fet una crida a la prudència.

Page 13: 1 de juliol de 2015

1301/07/2015 diarimésPUBLICITAT

Page 14: 1 de juliol de 2015

14 diarimés 01/07/2015 CATALUNYA-ESPANYA-MÓN

FELICITACIONS Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

¡¡¡Enhorabuena papis!!!

Isabel Sanz,   moltes felicitats en el dia del teu aniversa-ri.  Una abraçada de tots els teus companys del Sant Ber-nat Calvó.

¡Felicidades Aarón por tu san-to! Y un besazo, de parte de toda la familia.

Aquesta guapetona avui fa anys que va aterrar. Inés, per molts anys et desitjen el Joan, els dos bitxos i tota la família, que pasis un bon dia, un pe-tonàs.

EFEEls ministres d’Economia i Fi-nances de la zona de l’euro van descartar ahir una altra ampli-ació del rescat a Grècia, davant la impossibilitat de dur a terme els tràmits necessaris abans que l’actual programa expirés ahir a la mitjanit, va anunciar el mi-nistre eslovac de Finances, Peter Kazimir. Els ministres de l’Euro-grup tornaran a mantenir una al-tra conferència telefònica avui al matí, va anunciar Michel Reijns, portaveu del president de l’Euro-grup, Jeroen Dijsselbloem.

«L’última data límit per a una extensió del programa grec era el cap de setmana. A causa dels procediments parlamentaris, hi ha una incapacitat d’ampliar el programa més enllà d’avui –ahir–», va afegir Kazimir.

«L’Eurogrup ha acabat. La car-ta de (el primer ministre grec, Alexis) Tsipras inclou tres peti-cions. L’extensió del programa i una reducció (del deute) no és possible», va indicat per part

seva el ministre finlandès, Ale-xander Stubb.

Respecte a la petició del líder de Syriza que es concedeixi al país un nou programa de rescat, Stubb va dir que aquest tipus de demandes «sempre es tracten a través dels procediments nor-mals».

En la seva missiva, Tsipras sol·licita als seus socis una nova pròrroga «curta» i un nou «préstec» de dos anys a càrrec del Mecanisme Europeu d’Esta-bilitat (MEDE), el fons de rescat permanent de l’eurozona, per fer front al pagament del seu deute, tant extern com intern. El primer ministre grec no va fer al·lusió a la seva carta a una participació del Fons Monetari Internacional (FMI) en un préstec d’aquest ti-pus.

En aquest sentit, el Fons Eu-ropeu d’Estabilitat Financera (FEEF) va indicar que en expirar ahir el programa d’assistència financera a Grècia, el seu últim tram de 1.800 milions d’euros

deixarà també d’estar disponi-ble.

«Lamentablement per a Grè-cia el programa del FEEF expira sense cap acord i amb això els re-

sultats positius del programa es posen en risc», va dir el director gerent del Fons, Klaus Regling, en un comunicat.

L’organisme va dir que amb això «també es cancel·larà» la disponibilitat dels 10.900 mi-lions d’euros en bons del FEEF continguts fins ara en la reserva del Fons d’Estabilitat Financera de l’Estat Hel·lènic (HFSF), uti-

litzat per recapitalitzar la banca.Regling va subratllar que «amb

les polítiques econòmiques adoptades amb aquest progra-ma, el país estava des de mitjans de 2014 en el bon camí cap a un creixement econòmic ferm. Els molts sacrificis que el poble grec estava fent, estaven donant ja els seus fruits». Entre aquests pro-gressos el responsable del fons europeu va esmentar la reducció del dèficit pressupostari grec i la recuperació de la competitivitat.

Manifestació pel «sí»«El país tenia de nou accés als mercats financers i el seu atur començava a baixar», va indi-car Regling, que va assenyalar que, “d’acord a l’OCDE i el Banc Mundial, Grècia va ser un cam-pió de les reformes fins al 2014, amb prometedores perspectives de creixement». Segons la seva opinió, «aquesta tendència pot continuar si la població grega de-cideix tornar al camí de les refor-mes dins de la zona euro».

A Grècia, milers de persones es van manifestar ahir al centre d’Atenes per donar el seu suport al «sí» al referèndum sobre la proposta d’acord de les institu-cions que se celebrarà diumenge que ve.

Amb el lema «Vivim a Eu-ropa», els manifestants, entre 13.000 i 15.000 segons les pri-meres xifres de la policia, van fer una crida al Govern perquè ga-ranteixi la permanència de Grè-cia a l’euro. Diumenge que ve els grecs estan convocats a decidir si donen suport o no les propostes presentades a Grècia pels credi-tors, que el Govern d’Alexis Tsi-pras ha rebutjat, per la qual cosa ha sol·licitat un rotund «no».

I les borses europees van co-titzar ahir amb cautela a l’espe-ra d’una solució per al país i un pacte que mantingui a Atenes a l’euro. Els mercats europeus van registrar moltes menys pèrdues que en la sessió prèvia, quan es van desplomar entre un 2% i un 5%.

Els ministres de la zona de l’euro tornaran a mantenir una altra conferència avui

ECONOMIA

L’Eurogrup descarta atorgar una nova ampliació del rescat a GrèciaEl primer ministre grec havia demanat una nova pròrroga «curta» i un nou «préstec» de dos anys sense el FMI

Milers de manifestants van sortir ahir als carrers d’Atenes a favor de les reformes

Salut dóna l’alta als vuit portadors de diftèria d’Olot en donar negatiu als controls

El Departament de Salut va aixecar ahir l’aïllament a vuit portadors del bacteri causant de diftèria, set nens i un adult d’Olot, perquè els dos controls microbiològics que els hi han practicat han donat negatiu. El 19 de juny ja havien donat d’alta dos dels nens infectats, que tampoc van desenvolu-par la malaltia perquè estaven vacunats. Tots plegats són de l’entorn de l’infant de 6 anys que va morir el 27 de juny, des-prés de dies ingressat. Després de desenvolupar la malaltia va rebre tractament específic durant setmanes però no va superar la diftèria. L’Agència de Salut Pública de Catalunya agraeix als deu portadors que s’hagin sotmès al tractament per destruir el bacteri i evitar possibles contagis. ACN

Es dispara a Catalunya el contagi de velles infeccions de transmissió sexual

En el marc de la celebració del 20è aniversari del Centre d’Es-tudis Epidemiològics sobre el VIH/SIDA i d’altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) de Catalunya (CEEISCAT), ahir es va donar a conèixer que s’esti-ma que 33.600 persones viuen a Catalunya amb el virus del VIH, de les quals unes 8.000 no ho saben. Al 2014 es van declarar 524 casos nous, sent els homes que tenen relacions sexuals amb homes (HSH) el grup de transmissió amb més casos (42%), seguit dels ho-mes heterosexuals (8%), les dones heterosexuals (6%) i els usuaris de drogues per via pa-renteral (1,5%). Entre els HSH també s’ha produït un impor-tant augment de la resta d’In-feccions de Transmissió Sexu-al, en especial de la sífilis. ACN

ACNLa vicepresidenta del Govern i portaveu, Neus Munté, va pre-sentar ahir l’informe Crònica d’una ofensiva premeditada, on l’executiu acusa l’Estat d’«ofe-gar, limitar i laminar» l’autogo-vern de Catalunya, amb greus conseqüències per al benestar

dels ciutadans. Entre altres qüestions, el document de-nuncia la manca de voluntat de diàleg per part de l’executiu espanyol, l’atac a l’escola catala-na, una reducció de la inversió a Catalunya del 71% entre el 2009 i el 2014 i retallades socials com per exemple en matèria de la Llei

de dependència. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, demanarà comparèixer al Par-lament per compartir aquest informe.

En roda de premsa, Munté va remarcar que aquest infor-me demostra «l’ofec, laminació i limitació» de l’autogovern de

Catalunya que exerceix l’Estat i el seu «impacte en el dia a dia i el benestar de les persones». Al seu parer, tot això explica també que hi hagi molts ciutadans que ha-gin expressat la seva voluntat de poder decidir el seu futur polític.

La vicepresidenta va defensar ahir la utilització de paraules

com «ofec o menyspreu» perquè relaten una realitat «que és prou evident». Munté ha argumentat que Catalunya pateix un ofec econòmic i fiscal «en tota regla» i que això «té conseqüències per a les persones». Pel que fa al me-nyspreu, va remarcar que davant de demandes «molt comparti-des» a nivell polític i social com el pacte fiscal i el dret a decidir, «la resposta del govern espanyol és la no resposta i és el menyste-niment, i en alguns casos la persecució des del punt de vista judicial». «Considero que no són termes que es puguin adjectivar de cap altra manera», va con-cloure la consellera de Benestar.

El Govern acusa l’Estat d’«ofegar, laminar i limitar» l’autogovern de Catalunya

SOBIRANIA

L’informe ‘Crònica d’una ofensiva premeditada’ denuncia una reducció de la inversió del 71%

Podemos accelera les primàriesper si s’avancessin les eleccions

POLÍTICA

El secretari Polític de Pode-mos, Íñigo Errejón, ha anunciat l’avançament de les primàries per triar als seus candidats a les eleccions generals per garantir que, sigui el que sigui la data dels comicis, existeixi una can-didatura de «canvi polític». En roda de premsa després de la reunió de l’executiva de Podem, Errejón va explicar ahir que el procés de primàries començarà el 3 de juliol i conclourà el 24 d’aquest mes, quan es procla-

maran les llistes definitives al Congrés i al Senat i el candidat a la Presidència de Govern per a les eleccions generals. Pre-guntat per si l’avançament de les primeres pot afavorir la can-didatura de Pablo Iglesias, per-què ja gaudeix de popularitat dins del partit enfront d’altres candidats que no disposaran de temps per aconseguir visibili-tat, Errejón, va ha assegurat que la decisió respon a un possible avançament electoral. EFE

Page 15: 1 de juliol de 2015

1501/07/2015 diarimésESPORTS

Vicente M. IzquierdoEl Gimnàstic de Tarragona ha po-sat en marxa la campanya de cap-tació de socis de cara a la tempora-

da 2015-16. El club creu que és essencial que l’afició estigui al costat de l’equip des del primer moment i, per aquest motiu, des d’avui les oficines de l’entitat es-taran disponibles per a aquells socis que vulguin renovar la seva vinculació amb el club com per als que vulguin donar-se d’alta per primera vegada.

Els preus per als socis nouvin-guts són de 300 euros a la zona de Tribuna, de 200 euros a Prefe-rent i de 150 euros a Gol. Es tracta d’uns preus més que competitius tenint en compte que el primer equip, que novament entrenarà Vicente Moreno, jugarà a Segona A la pròxima temporada.

Però aquells que eren socis el curs passat tenen un gran des-compte ja que, tal com va indicar el president del Consell d’Admi-

nistració, Josep Maria Andreu, la idea del Nàstic era la de premiar a aquells que haguessin confiat la temporada passada en el club, o sigui, les persones que es van donar d’alta al llarg de la campa-nya 2014-15 quan l’equip encara romania a la Segona Divisió B. Per a aquests, el preu de Tribuna continua sent de 200 euros, el de

Preferent de 140 euros i el de Gol, de 90.

Els socis que vulguin acollir-se a aquesta oferta de continuïtat respecte a la darrera temporada han de saber que els preus ante-riorment esmentats només són vàlids si escullen una localitat a la mateixa zona en la qual van gaudir de l’equip la tempora-

da passada. O sigui, que el soci que va romandre a Gol durant la 2014-15 pagarà els esmentats 90 euros sempre que durant la 2015-16 estigui ubicat en la ma-teixa zona de gol.

Uns 7.000 socisLes oficines del club romandran obertes de dilluns a divendres des de les nou del matí fins a dos quarts de dues de la tarda i des de les quatre fins a les set de la tar-da. Les previsions del Gimnàstic apunten que la pròxima tempo-rada hi haurà uns 7.000 abonats, tot i que caldrà esperar a com-provar quina resposta tindrà la gent. El canvi de categoria és una circumstància molt positiva per a la captació de nous abonats i per a la renovació d’aquells que ja ho eren.

FUTBOL

El Nàstic inicia la campanya de captació de socis per a la 2015-16Els que ja eren abonats pagaran 200 euros a Tribuna, 140 euros a Preferent i 90 euros a Gol

L’afició del Nàstic tornarà a ser fonamental per a l’equip.

CRISTINA AGUILAR

Vicente M. IzquierdoEl CF Reus ha passat de ronda a la Copa Catalunya sense ha-ver de disputar el primer partit. Aquest fet es produeix perquè el sorteig va provocar que el conjunt que entrenarà Natxo González s’havia d’enfrontar al Morell, equip que serà filial dels roig-i-negres la pròxima tem-porada.

A la Copa Catalunya entren els equips catalans que van jugar la passada temporada a Segona Divisió B i a Tercera, així com els campions dels dos grups de Primera Catalana. El millor equip del grup segon va ser el Morell, entrenat per Joan Antoni Pallarès, però el sorteig els ha emparellat contra un equip al qual no es poden en-frontar.

La cúpula del Morell es la-menta per aquest fet, ja que a la Junta Directiva li feia especial il·lusió poder disputar aquesta competició, la qual esportiva-ment és força atractiva per als equips més modestos, però esdevé molt interessant en l’as-

pecte econòmic. Jugar contra un equip de Segona Divisió B representa per als més petits una oportunitat per poder fer caixa i per oferir a la seva afició un enfrontament atractiu.

El Nàstic, a VilafrancaPer altra banda, el Gimnàstic de Tarragona ha quedat em-parellat amb el Vilafranca, de Tercera Divisió. Aquest partit tindrà molts al·licients per as-sistir-hi, entre els quals el fet que Iván Moreno, exentrenador del CF Pobla de Mafumet, filial del Nàstic, s’enfrontarà als tar-ragonins.

Els altres aparellaments que va deixar el sorteig són Gavà-Castelldefels, Prat-L’Hospitalet, Santfeliuenc-Cornellà, Europa-Espanyol B, Júpiter-Martinenc, Montañesa-Sant Andreu, Terrassa-Rubí, Cerdanyola-Badalona, Masnou-Palamós, Manlleu-Olot i Peralada-Fi-gueres. Totes les eliminatòries es disputaran a partit únic i els enfrontaments es jugaran el cap de setmana de l’1 i el 2 d’agost.

El Reus passa de ronda a la Copa Catalunya perquè li toca el Morell

FUTBOL

En ser el seu filial, no s’hi pot enfrontar

OLÍVIA MOLET

Jugadors del Reus, durant un entrenament.

Els preus per als nous abonats són de 300 euros (Tribuna), 200 (Preferent) i 150 (Gol)

El CF Reus segella el vincle amb El Morell i ja hi ha cedit els primers cinc futbolistes

FUTBOL

Xavi Jaime, Prince, Víctor Oribe, Víctor Miranda i Óscar Torre faran el pas procedents del Reddis

Vicente M. Izquierdo/Mónica PérezCF Reus i Morell han tancat l’acord que sospesaven de mesos enrere i que possibilitarà, ara, el pas de jugadors roig-i-negres a la

plantilla que comanda Joan An-toni Pallarès. De moment, el club de la capital del Baix Camp ja ha completat les cinc primeres cesions: el davanter Xavi Jaime, els centrecampistes Prince i Víc-tor Oribe, el central Víctor Mi-randa i el lateral Óscar Torre competiran la propera campa-nya amb els morellencs, directa-ment arribats del Reddis, que va desvincular-se fa escassos dies de l’entitat que presideix Xavier Llastarri en rebutjar l’absorció que el CF Reus plantejava.

El salt d’un equip a l’altre ha estat possible pel fet que els fut-bolistes pertanyien al club roig-i-negre, que s’havia fet càrrec la temporada anterior de la gestió esportiva del llavors filial Red-dis. Per la seva banda, i dissolt ja el conveni en assemblea, el

Reddis afronta aquests dies la reconfiguració d’un vestidor que construirà des de zero, després que divendres anunciés l’arriba-

da de Gregorio Rodríguez, Rodri, com a nou entrenador. El Mo-rell, al seu torn, podrà gaudir de reforços prou solvents en forma

de les cessions del CF Reus sen-se veure’s forçar a desembutxa-car una quantitat important per conformar la plantilla de Tercera Divisió. L’altre beneficiat, un CF Reus –qui es farà càrrec de les fitxes dels seus cedits– que continua obrint la seva estruc-tura al territori i que comptarà, d’aquesta forma, amb un filial en la categoria immediatament inferior a la seva. L’objectiu de tot, donar continuïtat a la feina que l’entitat desenvolupa amb la base i traçar un recorregut com-plet entre aquesta i el primer equip. El CF Reus ja havia tancat un conveni amb el FC Cambrils de Segona Catalana, que con-templa l’absorció a la 2016-17.

Ñoño, al CornellàEl lateral esquerre Ñoño, a què el CF Reus va confirmar que no oferiria la renovació en finalitzar contracte, va ser anunciat ahir com a una de les primeres incor-poracions que suma Cornellà, equip a què arriba ara acompa-nyat per un altre fitxatge, el de Fran Piera.

El club va fer oficial ahir, a darrera hora del vespre, la renova-ció del migcentre Ramon Folch, que signa fins al juny de 2017. Folch, una de les perles de la pedrera roig-i-negra, ha estat en-guany molt present als plans de Natxo González, disputant fins a 34 partits, 28 com a titular. La seva renovació era una prioritat per al CF Reus, i el primer moviment que l’entitat comunica.

Ramon Folch renova per dues temporades

OLÍVIA MOLET

Page 16: 1 de juliol de 2015

16 diarimés 01/07/2015 ESPORTS

Vicente M. IzquierdoLa 21a edició del Ral·liRACC Catalunya-Costa Daurada arriba carregada de més novetats que mai. I és que seran un total de sis els trams que se sumen als actu-als. La prova es desenvoluparà entre els dies 23 i 25 d’octubre, quan la capital de la Costa Dau-rada i els seus voltants es conver-tiran en l’epicentre del motor a nivell mundial.

El Campionat del Món de ral-lis farà acte de presència, nova-ment, en una prova que posarà a prova els millors pilots del plane-ta. La major novetat de totes les que es presentaran és que, men-tre que en el 2014 hi va haver 17 trams cronometrats, enguany n’hi haurà 23.

Dijous 22 d’octubre hi haurà el Shakedown, o tram de proves, un circuit mixt per la zona d’Em-prius. Després, els vehicles mar-xaran cap a Barcelona, on Mont-juich iniciarà un tram a les sis de la tarda. Des d’allí, tornada a Por-tAventura. Divendres, segons va explicar el responsable de l’àrea esportiva del Ral·liRACC, Aman Barfull, «hi haurà vuit trams sen-se assistència, només amb un reagrupament. Dos trams seran nous, com el de Móra-Ascó i el de Gandesa, que enguany es farà en direcció contrària». Dissabte, segons el mateix Barfull, estan previstos «quatre trams al matí i quatre a la tarda, acabant en el tram de Salou». Finalment, diu-menge n’hi haurà sis, dels quals dos seran nous, com els de Guia-mets o Duesaigües.

Un gran seguimentEl president del RACC, Sebastià Salvadó, va apuntar que «hem de recordar que el Ral·li de Cata-lunya pertany al Campionat del Món». Barfull va afegir que «l’any passat va ser espectacular, ja que

es van acreditar 560 mitjans, 82 països van emetre el Mundial en directe, gairebé 27.000 entrades al Facebook oficial i unes 16.000 a Twitter».

Luis Hérault, director general de PortAventura, va apuntar que «el ral·li és un ambaixador de la Costa Daurada cap a la resta del món», mentre que Xavier Espa-sa, director general de l’Agència Catalana de Turisme, va afegir que «això no seria possible sen-se l’impost turístic que es va im-plantar l’any 2012». Pere Grana-dos, alcalde de Salou, va destacar la «inversió des del punt de vista del territori», mentre que Joan Aregio, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Gene-ralitat, va sentenciar que «aquest territori es beneficiarà del ral·li».

FUTBOL

El Ral·liRACC Catalunya-Costa Daurada 2015 guanya sis tramsLa 21a edició de la prova es desenvoluparà entre els dies 23 i 25 d’octubre carregada de novetats

El palau de la Diputació de Tarragona va acollir l’esdeveniment, ahir al migdia.

CRISTINA AGUILAR

La presentació del Ral·liRACC també va servir perquè el presi-dent del RACC, Sebastià Salvadó, s’acomiadés després de 30 anys al càrrec. El president de la Diputació, Josep Poblet, li va regalar una rasqueta de fer olives per la seva afició al camp.

Sebastià Salvadó s’acomiada del RACC

VICENTE M. IZQUIERDO

RedaccióEls Jocs Mediterranis Tarrago-na 2017 arribaran a més 2.000 nens i nenes d’una cinquantena de Casals d’Estiu de Tarragona i de municipis seu dels Jocs a través del projecte Estiu 2017. Es tracta d’un programa d’acti-vitats que neix amb la voluntat d’apropar la pràctica esportiva i els Jocs Mediterranis a tra-vés d’activitats de promoció als Casals d’Estiu del territori. Aquesta primera edició té pre-vist començar demà 1 de juliol i allargar-se fins al dia 30 del mateix mes.

La jornada del projecte està formada per dues parts. Inici-

alment es realitza una gimca-na amb activitats que apropen els Jocs Mediterranis del 2017 als més joves. Una segona part està destinada a la pràctica d’es-ports minoritaris com la petan-ca, l’esgrima, el bàdminton o l’handbol.

Els tècnics que dirigiran l’ac-tivitat són graduats en ciències de l’activitat física i l’esport, persones qualificades. L’Es-tiu 2017 compta amb la col-laboració de Tarraco Center i arribarà a casals d’estiu de Tar-ragona, la Pobla de Mafumet, el Vendrell, Calafell, Torredem-barra, la Selva del Camp, Salou, Cambrils, Reus i Valls.

Els Jocs arribaran a més de 2.000 joves dels casals d’estiu de les seus

TARRAGONA 2017

El projecte ‘Estiu 2017’, fins el 30 de juliol

KARATE

El pavelló Sant Jordi de Torredembarra va acollir, dissabte, la Copa IFC Catalunya de Karate Kyokushin, en la modalitat de kumite. Més de 100 competidors hi van prendre part, i l’equip local va aconseguir dues segones posicions i tres terceres, en categories veterà, sènior, cadet i infantil. Redacció

Torredembarra acull la Copa Catalunya

CEDIDA

Freixa denuncia que la confederació de penyes no li ha permès parlar amb elles

FUTBOL

El precandidat a la presidència del FC Barcelona va presentar ahir a Tarragona el seu programa

Joan Antoni Torreblanca«Volia parlar amb les penyes abans que comencés el procés electoral, em vaig començar a reunir amb algunes de Barcelo-na, però de sobte, em van dir: ja no truquis més. Em deien: Toni, no em deixen parlar amb tu», explicava el precandidat a la pre-

sidència i fins fa poc membre de la junta directiva del FC Barcelo-na, Toni Freixa, als responsables de les penyes culés que assistien ahir a la presentació del seu pro-grama al Palau de Congressos de Tarragona. Freixa va apuntar directament sobre el ferri con-trol que imposa la direcció de la

confederació de penyes barcelo-nistes.

Pel que fa a la part més espor-tiva, el precandidat va mostrar dubtes en matèria de fitxatges, «el futur esportiu del Barça de-pèn de la gestió de la Masia. Ara només fem fitxatges de grans jugadors, ens hem gastat 180

milions d’euros. Tot això és una gran bestiesa, em recorda al Ma-drid». Amb el lema Sabem a què juguem, Freixa es presenta a les eleccions com «el projecte de transversalitat entre el Laportis-me i el Rosellisme (representat per Bartomeu), per garantir la pau social del club».

CRISTINA AGUILAR

Poc més d’una quinzena de persones van assistir a l’acte.

Page 17: 1 de juliol de 2015

1701/07/2015 diarimésDECORACIÓ

RedaccióAl decorar un jardí, una terrassa o un balcó, les plantes i el mobi-liari no són els únics elements que hem de tenir en compte. La il·luminació juga un paper molt important en aquests espais, i més tenint en compte que du-rant els mesos d’estiu aquests espais són un dels més utilitzats durant els vespres i les nits d’es-tiu. Igual que a l’interior de casa, la il·luminació exterior ajuda a crear una atmosfera en concret. En funció de l’ambient que vul-guem crear, doncs, escollirem un tipus de llums o uns altres.

Fanalets per a tots els estilsSi en el nostre jardí, balcó o terrassa, els colors són els pro-tagonistes durant el dia, gràcies a flors i altres elements decora-

tius, a la not poden continuar sent-ho gràcies a uns llums de colors, que consten d’una pan-talla de vidre tintat, normal-ment de groc, verd, lila, blau o rosa. Aquests llums sovint es presenten en format fanalet, cosa que proporciona a l’espai una aura festiva i de revetlla, molt idònia a les nits d’estiu.

Ara bé, podem trobar fanalets d’una àmplia varietat d’estils. Una possible alternativa són els fanalets mediterranis que recor-den als llums utilitzats pels pes-cadors en les seves barques. Si estem en una localitat costanera o som uns apassionats del món marítim, aquests fanalets seran una bona opció. D’altra banda, en una terrassa d’aires ètnics, els fanalets d’inspiració àrab, amb motius geomètrics o flo-

rals, s’adequaran a la perfecció.

Il·luminar les torretesUna de les principals tendènci-es de les darreres temporades ha estat el mobiliari i els acces-soris de jardí fets de plàstic i il-luminats per l’interior. Aquesta proposta proporciona a l’espai

d’un estil futurista i a la vegada chill-out. Si bé podem trobar tamborets, cadires o tauletes, entre altres opcions, una de les que ha tingut més adeptes són les torretes. La doble funció que ofereixen i l’efecte visual un cop s’engeguen els llums expliquen el seu èxit.

Tot i així, podem il·luminar els nostres testos sense haver de recórrer a aquesta opció, grà-cies a uns llums que es claven dins de la torreta. Habitualment funcionen amb una placa solar i una bateria que es recarrega durant el dia i s’engeguen quan comença a enfosquir.

Malgrat les diferències, totes les opcions tenen en comú que normalment funcionen amb llums led. Aquest tipus de bom-betes consumeixen poca ener-gia però emeten la mateixa llum que les de tipus incandescent, cosa que les converteix en una opció ecològica i estalviadora.

IL·LUMINACIÓ

Fanalets, leds, i llums futuristes, últimes tendències en il·luminació exteriorEls llums ajuden a crear l’atmosfera dels jardins, balcons i terrasses i al mateix temps, en defineixen l’estil

El toc festiu que aporten els fanalets de colors els converteixen en una de les principals propostes per aquest estiu.

ESTILOYDECO.COM

Idees per trobar la barbacoa perfecta en funció de cada espaiEl mercat ofereix una gran varietat de propostes que s’adapten a les necessitats de tothom

EXTERIOR

RedaccióDe carbó, de gas o elèctrica. Disposar d’una barbacoa als es-pais exteriors de casa nostra és un luxe, especialment a l’època estival. Al parlar de barbacoes, normalment pensem en jar-dins, però no cal disposar d’un gran espai per instal·lar-ne una. Així doncs, si tenim una terrassa o un pati a casa nostra també podrem gaudir-ne.

En jardins espaiosos, l’ideal és optar per barbacoes ja mun-tades d’obra o en barbacoes modulars, que ens permetran personalitzar la barbacoa. En espais més petits, però, cal bus-car altres opcions que s’ade-qüin més. Aquí és on entren en joc la gran varietat de propostes de barbacoes mòbils, siguin de carbó o de gas.

També en espais petitsUnes de les més característi-ques són les barbacoes amb ro-des i un petit armari a sota on guardar-hi la bombona de gas. Moltes d’elles també consten d’un petit taulell, cosa que les

converteix en una petita cuina portàtil.

Si volem propostes més pe-tites, trobem les barbacoes de

carbó i forma rodona, que ocu-pen poc espai i consten d’una tapa que ens permet cuinar com un forn de carbó. Per altra banda, algunes firmes han dis-senyat petites barbacoes por-tàtils per posar sobre la taula, a l’estil de les fondants, que es convertiran en les grans prota-gonistes de totes les reunions familiars i amb amics.

En zones amplies, com jardins, les modulars o les d’obra s’adaptaran totalment

Les barbacoes mòbils són una bona opció per a tots els espais.

INTERIORISMOS

Page 18: 1 de juliol de 2015

18 diarimés 01/07/2015 OPINIÓ Les cartes al Diari Més, poden fer-les arribar a la redacció per correu (carrer Manel de Falla, 12, baixos. 43005 de Tarragona o carrer Alcalde Joan Bertran, 30. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el màxim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

Edita: Tamediaxa, S.A.DL: T-1609/2001issn: 1579-5659

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez.[[email protected]] Redacció: Mariona Forcat, Anna Fortuny, Vicente Izquierdo, Susanna Cases, Mònica Pérez. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Cristina Aguilar, Olívia Molet. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, Mercè Ripoll, Antònia Turull i Silvia Sanjuan.[[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

Distribució controlada:

Manel de Falla, 12, baixos.43005 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 23 68 83

C/Monterols, 36, 2n.43201 REUS977 32 78 43 Fax 977 59 07 47

Amb la col·laboració de:

www.diarimes.com - www.facebook.com/DiariMes

+ CONFIDENCIAL

Que no coincideixi amb el derbiEl Ral·liRACC Catalunya-Costa Daurada és un esdeveniment esportiu que converteix Salou i els seus municipis propers en el centre neuràlgic del motor durant quatre dies. Són tres els dies en què la competició entra en escena, però els preparatius aple-guen un dia més, ja que es tracta d’una cita gegant a nivell mun-dial. Ara bé, en aquest món, en el qual el futbol és l’esport rei, tot un Campionat del Món de Ral·lis pot veure’s obligat a canviar el seu calendari. Ha passat en les dues darreres edicions, quan un enfrontament entre els dos millors equips d’Espanya, el Barça i el Reial Madrid, han mesurat forces. Llavors, el WRC s’ha vist obligat a variar mínimament el seu horari, amb l’únic objectiu de captar el màxim nombre de gent que sigui possible. De fet, el director esportiu del RACC, Aman Barfull, va manifestar ahir du-rant la presentació de l’esdeveniment que «esperem que no torni a coincidir amb el Madrid-Barça». Seria, la veritat, més que una coincidència.

TRIBUNA

Dissabte 4 de juliol hi ha vaga a Port Aventu-ra. Treballadores i treballadors del Parc, orga-nitzats en aquest cas en la Secció Sindical de la UGT, intentaran aturar-ne l’activitat. Lluny del que diuen alguns mitjans petits que gosen parlar de la vaga (la majoria o no poden o no gosen perquè qui paga mana... fins que no ho capgirem tot), aquesta no és una picabara-lla entre sindicats majoritaris: UGT i CCOO. Va molt més enllà i és per això que ens hem posat a escriure aquestes ratlles que a algú li sonaran ben estranyes venint de nosaltres. Perquè aquest és un article que té com a ob-jectiu principal que la vaga del dissabte sigui un èxit. Una vaga convocada per UGT... a Port Aventura... per qui ha defensat BCN World i com a sindicat ha signat enguany un sostre màxim de pujada de sous d’un 1%... Ens ex-pliquem.

Des que Port Aventura va obrir, les condici-ons de contractació en el sector directament

relacionat amb el turisme i la restauració van passar a utilitzar el referent del conveni col-lectiu del parc i dels sous que s’hi cobraven. «És el que es cobra a Port Aventura», «No voldràs que paguem el mateix que a Port Aventura»... ho hem sentit mil i un cops. Això suposava sous al voltant dels 980 euros. El conveni de Port Aventura es trobava per sota del d’Hostaleria però a diferència del segon, el primer sí que s’aplicava.

El nou conveni laboral del parc inclou una nova categoria laboral que permet pagar 670 euros a treballadors i treballadores per la ma-teixa feina per la qual abans se’n pagaven gai-rebé mil. Diuen (diuen..., diuen...) que és una forma de contractació anecdòtica però no és així. Diuen... que només afectarà qui tingui un contracte de menys de tres mesos... però és que cada temporada l’absoluta majoria de contractes del parc són de menys de tres mesos...

Diuen... que aquest nou conveni no obre la porta a les subcontractacions, a l’exter-nalització en altres empreses que dotin de treballadores i treballadors el parc, perquè

això ja es donava. I sí, es donava però no en aquesta quantitat ni d’aquesta manera. Ara , l’excepció passa a ser norma i allibera de la «pesada càrrega» de contractar mà d’obra la marca Port Aventura. Més precarietat, més complicacions a l’hora de fer sentir la veu de qui treballa...

Dissabte cal que aturem el parc i que ho fem com a treballadores i treballadors del Camp de Tarragona que ens enfrontem a la precarietat, que no volem salaris de misèria retallats en un terç, que no acceptem que la incertesa sigui norma, que no acceptem que la costa i després l’interior siguin lloc sím-bol absolut d’explotació. Quatre mil perso-nes cada any poden passar a cobrar un terç menys de diners per la seva feina i alhora pas-sar a treballar per empreses subcontractades pel parc en pitjors condicions que les actuals.

Dissabte cal que donem suport a aquesta vaga i que demostrem que davant l’ofensiva neoliberal es pot fer una altra cosa que no sigui ni claudicar ni pactar. Perquè és incom-prensible que les lluites obreres estiguin en vies d’extinció en un moment en què l’acu-mulació de riquesa per despossessió es tan clara que ha esdevingut obscena.

Per tot això darrer, la vaga ha de ser un èxit. Per això cal aturar el parc dissabte, per aturar aquestes condicions de misèria a les quals cal plantar cara des de tots els fronts possibles.

Jordi Martí Font i Laia Estrada Cañón, consellers de la CUP a l’ajuntament de tarragona

El 4 de juliol, vaga a Port Aventura: aturem el parc i la precarietat!

TRIBUNA

La societat avança molt més ràpid que la voluntat política. En els darrers anys la ciu-tadania ha vist com la sensibilitat envers els animals ha canviat de manera significatva. L’increment del nombre d’animals que viu a la ciutat i el valor potencial afectiu i emo-cional que aquests ésser vius tenen en les persones, han provocat canvis importants pel que fa a la normativa estatal i autonómi-ca. Reus no pot estar al marge d’un aspecte tan important com la protecció dels animals i en aquests moments la involuntat política ens presenta com una societat endarrerida, i molt, en aquest aspecte. La ciutat no disposa d’una ordenança de protecció dels animals, un objectiu que no hem sabut veure en cap dels programes electorals de cap dels partits que han concorregut a les darreres elecci-ons municipals. Si bé un grup de forces po-lítiques i la nostra plataforma ciutadana ens vam comprometre a treballar per aconse-guir-la, els partits que encapçalen la gover-nabilitat municipal no han fet cap esment als drets dels nostres animals. Diem nostres perquè són al nostre municipi, gossos, gats i altres que malviuen en gosseres sense espai i

en condicions lamentables denunciades una i altra vegada. Fins quan tolerarem aquesta vergonya?

El desplegament d’una ordenança de protecció dels animals permet treballar per evitar episodis tan lamentables com els rucs exhibits ens una fira de barri el darrer mes, o la venda en mercats ambulants, i actualitzar l’ordenança actual que contempla el sacrifici d’animals, fet que vulnera el decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals. No és la primera vegada que Reus és noticia per maltractaments als animals.

Prou! L’ordenança de protecció dels ani-mals permet des de la creació d’un grup es-pecialitzat de policía de protecció animal a mesures socials d’ajuda als animals i els seus resposables legals com la creació d’una uni-tat d’esterilització o d’un serveis veterinari públic per a persones amb carnet d’adoptant i programes educatius a escoles i instituts, per exemple. Les possibilitats són moltíssi-mes i ja hi ha entitats de protecció dels ani-mals amb els estudis i els projectes fets per dur-ho a terme i amb els costos molt més reduïts del que costa mantenir aquest incre-ment constant de mascotes abandonades i sense control.

Ja som a l’estiu i els abandonaments crei-

xen cada dia. Cal actuar ja impulsant aquesta ordenança que doni sortida a campanyes d’adopció, de sensibilització, d’apadrina-ment, d’acollida, d’esterilització… S’ha de donar suport a totes les entitats i les per-sones que estan treballant per donar una oportunitat als animals que són abandonats als nostre municipì, des del control i mante-niment de les colònies felines a la promoció de les adopcions de gats i gossos que fan de manera desinteressada, aixó sí amb molt de sacrifici econòmic i sobretot personal. El consistori reusenc està d’esquena a aquesta realitat i no posa mitjans per dotar la ciutat de les eines necessàries per evitar aquesta degradació en la protecció animal. L’estiu a Reus és un infern, segons entitats animalis-tes. Un cop més la involuntat política amplia l’espai que separa ciutadania i polítics.

Des denoureus volem fer una crida als partits polítics que van signar el compromís per aconseguir aquesta ordenança de pro-tecció, perquè no es perdi en l’oblit, perquè deixem de tenir una ordenança tan anacró-nica i desfassada com l’actual. A la resta, que estableixin diàleg amb les entitats de pro-tecció animal, que revissin el contracte amb l’actual protectora ja que ha estat denuncia-da reiteradament per maltractament i exter-mini. Hi ha entitats com Olescan preparades per assumir aquest repte i en condicions de dignitat. Exigim que des de l’ajuntament fa-cin, d’una vegada per totes, alguna cosa útil per salvar el nostres animals, i de passada donar la imatge de progrés de la societat reusenca que ens mereixem.

tErE siErraMembre de denoureus, Plataforma Ciutadana

Creació d’una ordenança de Protecció Animal a Reus ja!

CARTES

Propiedad privadaUna de las cosas que define a un país democrá-tico, moderno y serio, es este tema. Es lamenta-ble que un ciudadano honrado que viva en su casita, sin meterse con nadie, un día aparezca un indeseable entre en su propiedad y le cause daños, le robe o se la ocupe. En un país civili-zado eso seria un allanamiento de morada y el propietario esta amparado por la ley, de defen-der su propiedad como sea. En algunos países

no hace falta ni construir estas «Murallas» que construimos aquí, para que en teoría no entre «Persona» indeseable. Persona que si entra tie-nes un perro dentro y le muerde, para que quie-res mas o te atreves y le causas daño. Todo esta basado en no codiciar los bienes ajenos, pero esta mas que demostrado, que como anima-les que somos, solo entendemos la lección del «Palo». En un país civilizado, que no es el caso del nuestro, El que la hace, la paga y la próxima,

como mínimo, se lo piensa. La propiedad pri-vada, como bien lo dice la palabra, es una zona donde tu mandas, organizas y no debería entrar nadie que tu no quieres que entre y como de-cía mi abuela, el que quiera peces, que se moje el culo. Eso debería ser un toque de educación sobre el respeto al prójimo y sus propiedades, aunque se, que el que busca el Cielo en la Tierra, se ha dormido en clase de Geografía.

antonio Casero López. reus.

La vicepresidenta del Govern i portaveu, Neus Munté, presentava ahir l’informe Crònica d’una ofensiva premeditada, on l’executiu acusa l’Estat d’«ofegar, limitar i laminar» l’autogovern de Catalu-nya, amb greus conseqüències per al benestar dels ciutadans. En-tre altres qüestions, el document denuncia la manca de voluntat de diàleg per part de l’executiu espanyol, l’atac a l’escola catalana, una reducció de la inversió a Catalunya del 71% entre el 2009 i el 2014 i retallades socials com per exemple en matèria de la Llei de dependència. L’informe destaca la «visió monolítica i centralista de l’Estat». El govern ha presentat així la seva ofensiva en forma d’informe que, en principi, es presentarà al Parlament de Catalu-nya. Al marge de les conclusions i les raons que s’hi exposen, es preveu un informe recopilatori de tots els enfrontaments que el Govern català ha tingut amb l’executiu central.El govern ha esmerçat recursos a elaborar un informe que l’executiu central no està disposat a escoltar, si no és que les seves conclusions utilitzen els mecanismes democràtics per canviar la situació. En cas contrari, la presentació de l’informe només servi-rà per utilitzar novament la plataforma pública del Parlament de Catalunya.

El Govern acusa l’Estat d’ofegar i laminar l’autogovern català

EDITORIAL

Page 19: 1 de juliol de 2015

1901/07/2015 diarimésDEFUNCIONSTarragonaAlbert Garcia Gomez. Ha mort a l’edat de 36 anys. El seu funeral serà avui, a les cinc de la tarda, al tanatori.Jose Romero Mascaro. Ha mort a l’edat de 82 anys. El seu funeral serà avui, a dos quarts de deu del matí, a l’església de Sant Joan.Ernesto Gabernet Morros. Ha mort a l’edat de 79 anys. El seu funeral serà avui, a ldos quarts de quatre de la tarda, a la parròquia de Santa Coloma de Queralt.Angela Figueroa Rodriguez. Ha mort a l’edat de 89 anys. El seu fu-neral serà avui, a les onze del matí, a l’església de Sant Josep Obrer de Torreforta.Josefa Serrat Sanz. Ha mort a l’edat de 91 anys. El seu funeral serà avui, a les onze del matí, a l’església de Sant Francesc.Maria Encarna Rodriguez Ari-as Aparicio. Ha mort a l’edat de 75 anys. El seu funeral serà avui, a un quart de cinc de la tarda, al tanatori.

ReusCori Escoda Mallorquí. Ha mort a l’edat de 59 anys. La seva ceri-mònia de comiat serà avui a les 12h al Tanatori.

CambrilsMaria Francisca Lucini López. Ha mort als 79 anys. El seu funeral serà avui a les 16 h. a la parròquia de Sant Pere.

Vila-secaMaria Salas López. Ha mort als 87 anys. El seu funeral serà avui a les 10 h. a la parròquia de Sant Esteve.

DEFUNCIONS

Page 20: 1 de juliol de 2015

20 diarimés 01/07/2015 SERVEIS AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Domicià, Aaron i Elionor.

URGÈNCIESBombers .........................................................................112Emergències ...................................................................112Urgències (Ambulàncies)...............................................112CAMBRILSAjuntament.................................................... 977 79 45 79Policia local .................................................... 977 79 45 66Centre d’Assistència Primària (CAP) .............977 36 30 74SALOUAjuntament.................................................... 977 30 92 00Policia local .................................................... 977 30 92 12VILA-SECAAjuntament.................................................... 977 30 93 00Policia local .....................................................977 30 93 16Ambulatori ..................................................... 977 39 40 27TORREDEMBARRAAjuntament.................................................... 977 64 00 25CAP ................................................................. 977 64 38 09Policia local .................................................... 977 64 60 05

TELÈFONS D’INTERÈS

CINEMA. CartelleraTARRAGONA / OCINE TARRAGONA

1 Home: hogar dulce hogar matinal dg: 12:15 1 Dale duro 16:00 1 Dando la nota, aún más alto 18:00 1 Lejos del mundanal ruido 20:10 1 Mad max: furia en la carretera 22:30 / golfa dv i ds: 00:452 La oveja Shaun 16:00 / matinal dg: 12:15 2 Ahora o nunca 17:30 - 19:30 - 21:45 - 23:453 Ups, dónde está Noé 16:00 / matinal dg: 12:15 3 San Andrés -3D- 17:40 - 20:00 - 22:30 / golfa dv i ds: 00:454 Jurassic world 17:00 - 19:15 - 21:45 / matinal dg: 12:00 / golfa dv i ds: 00:005 Astérix y la residencia de los dioses 16:00 / matinal dg: 12:00 5 Insidious 3 18:20 - 22:45 / golfa dv i ds: 00:456 Campanilla y la leyenda de la bestia 16:30 - 18:15 - 20:00 / matinal dg: 12:15 6 Los vengadores la era de Ultron 21:45 7 Minúsculo. Valle de las hormigas 16:00 / matinal dg: 12:15 7 Jurassic world -3D- 17:35 - 20:00 - 22:30 8 Jurassic world - versió catalana - 16:15 8 Campaneta i la llegenda de la bèstia 18:45 / matinal dg: 12:00 8 Nuestro último verano en Escocia 20:30 - 22:30 9 El niño 44 16:00 - 18:45 - 20:15 - 22:00 10 Tomorrowland: el mundo del mañana 16:00 - 17:40 - 20:10 - 22:45

/ matinal dg: 12:00 / golfa dv i ds: 00:3011 San Andrés 17:00 - 19:30 - 21:45 / matinal dg: 12:00 / golfa dv i ds: 00:0012 No molestar 16:00 - 18:00 - 20:00 - 22:00 / matinal dg: 12:00

/ golfa dv i ds: 23:4513 San Andrés 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 14 Ahora o nunca 16:15 - 18:20 - 20:30 - 22:45 / matinal dg: 12:00

/ golfa dv i ds: 00:4515 Espías 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 / golfa dv i ds: 00:1516 Jurassic world 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 / golfa dv i ds: 00:451 Lejos del mundanal ruido - dimarts versió original- 20:10 1 Mad max: furia en la carretera - dimarts versió original- 22:30 4 Jurassic world - dimarts versió original- 17:00 - 19:15 6 Venadores la era de Ultrón - dimarts versió original- 21:45 8 Nuestro último verano en Escocia - dimarts versió original- 20:30 - 22:30 9 El niño - dimarts versió original- 16:00 - 18:45 10 Tomorrowland: el mundo del mañana - dimarts versió original- 16:00 - 22:45 11 San Andrés - dimarts versió original- 17:00 - 19:30

YELMO PARC CENTRAL

Ahora o nunca dl a dv: 16:30 - 18:30 - 20:30 - 22:30 / ds i dg: 00:30 - 16:30 - 18:30 - 20:30 - 22:30

Campanilla y la leyenda de la bestia 18:00Campanilla y la leyenda de la bestia -cat- dl a dj:16:00Campanilla y la leyenda de la bestia -3D- dv a dg: 16:00Dando la nota. Aún más alto dv a dg: 20:00Disney Tomorrowland: El mundo del mañana 16:15Espías dl a dv: 17:00 - 19:30 - 22:00 / ds i dg: 00:20 - 17:00 - 19:30 - 22:00Insidious: capítulo 3 dl a dv: 22:20 / ds i dg: 00:20 - 22:20Jurassic World diariament excepte dv i ds: 17:30 - 20:00 - 22:30

/ dv i ds: 17:30 - 20:00 - 22:30 - 23:45Jurassic World -3D- 18:45 - 21:15La oveja Shaun. La película 15:30Nuestro ultimo verano en Escocia ds i dg: 00:45 / dl a dj:20:00San Andrés dv i ds: 15:30 - 20:10 - 22:30 / dg, dl, dc i dj: 15:30 - 17:50 - 20:10

/ dt: 15:30 - 17:50San Andrés -3D- diariament excepte dv i ds: 22:30 / dv i ds: 17:50San Andrés -V.O.S.E- dt: 20:10

VILA-SECA / OCINE VILA-SECA

1 Jurassic world -3D- 16:301 San Andrés -3D- 19:15 - 22:00 / dv i ds: 00:152 Jurassic world 16:00 - 18:302 Insidious 3 22:00 / dv i ds: 00:303 Tomorrowland 16:30 - 19:30 - 22:304 San Andrés 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 / dv i ds: 00:455 Espías 17:00 - 19:30 - 22:00 / dv i ds: 00:306 Ahora o nunca 16:00 - 18:00 - 20:00 - 22:00 / dv i ds: 00:007 Campanilla y la leyenda de la bestia 16:15 - 18:00 - 20:307 Nuestro ultimo verano en Escocia 22:30 / dv i ds: 00:308 Jurassic world 17:00 - 19:30 - 22:00 / dv i ds: 00:309 El niño 44 16:00 - 19:00 - 22:00 / dv i ds: 00:3010 Ups: ¿dónde esta Noé? 16:1510 Jurassic world -3D- 18:00 - 20:2010 Jurassic world 22:40

REUS / REUS PALACE (Més informació al telèfon 977 776 638)San Andrés 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40Jurassic world 16.00 - 18.15Ahora y nunca 20.30 - 22.30Campanilla y la bestia 16.00 - 17.20Espias 18.30 - 20.35 - 22.40Requisitos para ser una persona normal 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.30Ups... donde está Noe 16.00 - 18.15Ultimo verano en Escocia 20.30 - 22.30Hotel Budapest 20.30 - 22.30Noche museo 3 16.00 - 18.15

EL VENDRELL / OCINE (OCINE. 902 170 831 / 977 660 778)Ahora o nunca 16:30 - 18:30 - 20:30 - 22:30Espias 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45Campanilla y la leyenda de la bestia 16:00 - 18:30 Jurassic world 17:30 - 20:00 - 22:15Jurassic world 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45Jurassic world -3D- 17:00 El niño 44 16:30 - 19:15 - 22:00Nuestro ultimo verano en Escocia 16:15 Tomorrowland. El mundo del mañana 20:15 Insidious 3 22:45San Andres 15:50 - 18:00 - 20:15 - 22:30San Andres -3D- 19:30 - 22:00

TELEVISIÓ. Programació

06:00 Notícies 3/2408:00 Els matins13:25 Espai Terra14:00 Telenotícies comarques14:30 Telenotícies15:44 Cuines15:52 La Riera16:41 Divendres19:13 El Faro, cruïlla de camins20:09 El gran dictat21:00 Telenotícies21:58 APM?22:39 Còmics00:10 Valor afegit00:40 Fringe01:21 Ventdelplà02:14 Ritmes a l’aula 02:44 Cava de Blues 03:29 Fusió i swing a l’estudi04:14 Blues a l’estudi

TV313:44 Formatges del món14:08 A taula15:00 Els 60 animals més

perillosos del món 15:56 El món salvatge de Dominic

Monaghan 16:41 Els Pirineus des de l’aire17:34 Bon viatge 17:44 Assaboreix el món amb en

Pascal18:07 Formatges del món 18:31 A taula19:24 Selfie20:00 Esport Club21:00 X-Fighters 2015 21:53 Esport Club23:00 Efectivament00:05 Tot l’esport00:28 Efectivament01:30 Tot l’esport

ESPORT 311:30 Les misterioses ciutats d’or12:19 Espies de veritat13:06 Els pingüins de Madagascar 13:54 Shin-chan15:05 Bugs Bunny16:06 Els pingüins de Madagascar 16:51 MIC 17:20 Yakari18:24 Els germans Kratt19:10 Espies de veritat19:56 Tom i Jerry20:54 Bola de Drac

CANAL 3306:00 Ritmes.CLIPS21:24 La Riera22:02 Tria3322:11 A ritme de pedal23:05 Retrats23:56 60 minuts

CANAL SUPER3

06:00 Noticias 24H06:30 Telediario matinal08:30 Los desayunos de TVE10:05 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón15:00 Telediario 116:00 Informativo territorial16:15 El tiempo16:20 Acacias, 3817:20 Seis hermanas18:20 Cine: ‘La casa oscura’19:50 España directo20:30 Aquí la Tierra21:00 Telediario 221:50 El tiempo22:00 Viaje al centro de la tele22:30 Comando actualidad00:55 El debate de La 102:10 Repor

TVE106:15 Las noticias de la mañana08:45 Espejo público12:20 Karlos Arguiñano en tu

cocina12:45 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson15:00 Noticias15:45 Deportes16:00 El tiempo16:30 Amar es para siempre17:30 El secreto de Puente Viejo18:45 Ahora caigo20:00 ¡Boom!21:00 Noticias21:30 Deportes21:40 El tiempo21:45 El hormiguero22:40 Sin identidad00:15 Cine: En tierra de hombres 02:30 Comprando en casa

ANTENA308:55 Biodiario09:00 Agrosfera09:30 Aquí hay trabajo10:00 Con mis ojos10:30 Cámara abierta10:45 Ruta Vía de la Plata11:35 Los años del NODO12:35 Memoria de España13:35 Ochéntame otra vez14:25 Cuéntame cómo pasó15:40 Saber y ganar16:20 Grandes documentales18:05 Documenta219:00 Profilage20:35 Brain Games21:00 Documenta222:00 Historia de nuestro cine:

Cría cuervos 23:45 La 2 Noticias00:05 Documental

TV2

07:00 El zapping de Surferos08:45 Billy el exterminador09:30 El último poli duro10:30 Alerta Cobra12:20 Las mañanas de Cuatro14:10 Noticias Cuatro14:50 El tiempo14:55 Deportes Cuatro16:00 Castle17:35 Hawai 5.020:00 Noticias Cuatro20:55 El tiempo21:00 Deportes Cuatro21:30 Gym Tony22:35 Tyrant00:20 Homeland02:15 Strike Back03:00 Puro Cuatro04:00 Shopping05:15 Puro Cuatro

CUATRO06:00 Minutos musicales07:15 ¿Quién vive ahí?09:05 Crímenes imperfectos10:30 Historias criminales11:30 Informe criminal12:20 Al rojo vivo14:00 La Sexta Noticias14:55 Jugones15:30 La Sexta meteo15:45 Zapeando17:15 Más vale tarde20:00 La Sexta Noticias20:45 La Sexta meteo21:00 La Sexta Deportes21:30 El intermedio22:30 Pesadilla en la cocina02:00 Crímenes imperfectos02:30 Póker Caribbean Adventura

LA SEXTA06:30 Informativos Telecinco08:55 El programa de Ana Rosa12:45 Mujeres y hombres y

viceversa14:20 Cámbiame15:00 Informativos Telecinco15:35 Deportes15:50 El tiempo16:00 Sálvame Limón17:00 Sálvame Naranja20:15 Pasapalabra21:05 Informativos Telecinco21:35 Deportes21:45 El tiempo21:50 Supervivientes última hora22:30 ¡Vaya fauna!00:15 Supervivientes02:30 Premier Casino, la ruleta

VIP05:00 Fusión sonora

TELECINCO

14:30 Actius15:00 Notícies migdia15:30 Avui per demà16:00 Notícies migdia16:30 Etiqueta negra17:00 Notícies migdia17:30 Pica lletres18:00 Notícies migdia18:30 Actius19:00 Notícies en xarxa19:30 Esports en xarxa20:00 Notícies vespre20:30 Qüestió de fons21:00 Notícies vespre21:30 Etiqueta negra22:00 Notícies vespre22:30 Qüestió de fons23:00 Notícies vespre23:30 Gent del llamp00:00 Notícies vespre

CANAL REUS TV09:30 Televenda12:30 Just for laughs12:40 Don Matteo13:50 Arucitys17:20 Just for laughs18:00 Don Matteo19:00 8 al dia22:30 Gran cinema: Deseo de

venganza

PARAMOUNT ChANNEL10:30 Tu vida pide cortos10:55 Bienvenido a casa13:00 El príncipe de Bel Air13:55 El valor de un cobarde15:40 La Señora17:00 La llave mágica18:45 Los justicieros del Oeste20:20 La presa desnuda22:10 El mensajero del miedo

8TV12:30 Caminant per Catalunya 13:00 Campus 13:10 12 Qüestions 14:00 Notícies 12 14:30 12 Qüestions15:20 Campus 15:30 Caminant per Catalunya 16:00 Notícies 12 16:30 Reemissió 18:00 Notícies 12 18:30 12 Qüestions 19:20 Campus 19:30 Esports en xarxa 20:00 Notícies 12 20:30 Saló de Plens 21:30 Aventura’t 22:00 Notícies 12 22:30 Saló de Plens23:30 Aventura’t 00:00 Notícies 12

TAC 12

AGENDA

TARRAGONA. Música. Concert de Cristoforo Pestalozzi i l’Orquestra Cambra de Tarragona. A l’Auditori de la Diputació de Tarragona, a les 20 h.

REUS. Exposició. «Mar i cel». A la Sala Fortuny, fins el 29 d’agost.

CALAFELL. Exposició de l’Associació Amics de les Arts. A la Sala d’exposicions de les dependències municipals, fins el 14 de juliol.

CAMBRILS. Exposició. «Artistes de Cambrils 2015». A la sala Àgora de l’Ajuntament, fins el 30 d’agost.

FARMÀCIES

TARRAGONA:

Mico Recasens, Gabriela . Rambla Nova, 127. Tlf. 977.220.603 (24 hores).

Ciutat, Rosa M.-Molero, Helena . Urb.La Granja, Gran Canaria, 11 (Torreforta). 977.543.189 (Diürn).

REUS:

Rodríguez Galindo, Mª Dolors. Plaça del Nen de les Oques, 8. Tlf. 977.313.336. (Diürn).

Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva - Av. Països Catalans, 116 dreta - 977 322 751 (24 hores)

L’HORÒSCOP

En el treball hau-ràs de prendre’t les coses amb més calma. No et quedis a casa pensant en els problemes que tens.

21/03 al 20/04

L’excés de treball et farà no tenir ganes de res. Els problemes crei-xen amb la re-lació, els nervis estaran a flor de pell.

21/04 al 21/05

Pel treball no hauràs de preo-cupar-te, tindràs un dia tranquil i harmònic, això sí, procura controlar les despeses do-mèstiques.

22/05 al 21/06

No t’enfrontis als teus superiors o tot el que has guanyat s’enfons-arà. Sempre has somiat amb un gran amor i ara podràs gaudir-ne.

22/06 al 23/07

La teva situació econòmica millo-rarà, fins al punt de permetre’t al-gun que altre ca-prici. Viuràs mo-ment s d ’amor molt intensos.

23/11 al 21/12

Procura pren-dre’t les coses amb més calma. Intenta ser més empàtic i flexible amb la manera de ser d’aquells que t’envolten.

22/12 al 20/01

No parlis mas-sa dels teus pro-jectes professio-nals amb els teus companys. Bon moment per com-partir amb els teus amics.

21/01 al 19/02

A la feina, tindràs la possibil i tat d’aconseguir tot allò que et pro-posis, i així veu-ràs com millora la teva economia i posició social.

20/02 al 20/03

Si tens pensat canviar de feina, hauràs de pen-sar-t’ho amb més calma, d’algu-na manera no és el moment, més oportú.

24/07 al 23/08

En el treball tin-dràs l’opció de de-cidir què és el que vols fer i amb qui. No et passis el dia analitzant tot el que diu i fa la pa-rella.

24/08 al 23/09

Moment delicat a la feina, ves amb molt de compte amb els comen-taris que fas i qui està al teu voltant escoltant tot allò que dius.

24/09 al 23/10

Viuràs un mo-ment força tran-quil a la feina, sense gaires can-vis significatius. Aprof ita el bon moment que vius amb la parella.

24/10 al 22/11

ÀRIES TAURE BESSONS CRANC

LLEÓ VERGE BALANÇA ESCORPÍ

SAGITARI CAPRICORN AQUARI PEIXOS

Page 21: 1 de juliol de 2015

2101/07/2015 diarimésCLASSIFICATSIMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

Se vende piSo en Ta-rragona, zona Tabacale-ra, 100 m2, semi-nuevo, 4 habitaciones, 2 baños completos, cocina inde-pendiente, armarios em-potrados, suelos de ma-dera, calefacción, amplia terraza, ventanas de alu-minio, ascensor. 195.000€ www.rapejun.com - Tel. 977.242.160

• Lloguer

Tarragona

parTicular alquila piSo amueblado, 3 ha-bitaciones, exterior. Tel. 608.775.935

c/ pin i Soler, pis refor-mat de 3 dormitoris, sala-menjador, cuina de gas, tots els electrodomèstics, 1 bany, armaris encastats,

exterior, sol, ascensor, pati interior de 10 m2, comu-nitat inclosa. 385 €/mes. nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Sp i Sp- Bloc St. Maties, pis de 3 dormitoris, sala-menjador, cuina indepen-dent, 1 bany, exterior, assolellat, amb mobles i sense ascensor. Comu-nitat inclosa. 320 €/ mes nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

SanT pere-el Serrallo, piS reformat de 2 dormi-toris, sala-menjador, cuina americana, 1 bany, bom-ba de fred/calor, exterior, assolellat i amb traster al terrat. Comunitat inclosa 300 € - nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Sp i Sp – PPCC, pis semi-nou de 1 dormitori, sala-menjador, cuina office amb vitro, 1 bany, armaris en-castats, exterior, assolellat, calefacció de gas, ascensor, moblat i comunitat inclosa. 380 €/mes (pk opcional) - nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

TorreforTa c/ Bala-guer, piS reformat de 3 dormitoris, sala-menjador amb terrassa, cuina inde-pendent, 1 bany, armaris encastats, exterior, sol i amb mobles (sense ascen-sor) Comunitat inclosa 460 €/mes nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Altrespoblacions

peraforT (Tgna) c/ So-lanS, pis semi-nou de 2

dormitoris, sala- menjador amb balcó, cuina america-na amb vitro, 1 bany, cale-facció, moblat, pàrquing i comunitat inclosa. 360 €/ mes - nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Salou-empriuS Sud, c/ eduard punset, pisos semi-nous de 2 dormitoris, sala-menjador, cuina, bany i pk. 372,25 €/mes nouha-bitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

reuS-zona velòdrom, piS Semi-nou de 1 dor-mitori, sala-menjador, cui-na americana amb vitro, 1 bany, exterior, assolellat, moblat i amb pk i traster. Zona comunitaria amb piscina. Comunitat inclosa. 370/400 €/mes - nouhabi-tatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

vila-Seca, parc de la Riera- C/ Heura, local-des-patx a entresol de 180 m2, instal·lacions fetes. 650 €/mes - nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

el ponT d’armenTera, piS dúplex semi-nou de 2 dormitoris, sala-menjador amb terrassa, cuina amb vitro, 1 bany, aire/condicio-nat, ascensor, amb mobles. Comunitat inclosa. 350 €/mes. nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Venta Oficines, Terrenys, Naus,

Pàrquings

Lloguer Oficines, Terrenys, Naus,

Pàrquings

la vall de l´arraBaSSada, locales comerciales , diferentes su-perficies. PROMOCIONES JOSE LUIS, 977.21.79.50.

local comercial en Tarragona C/CASTE-LLARNAU. Obra nueva, 100m2 de superfície in-terior, 13 5.000 euros. 977.24.08.12

reuS. alquilo peque-ño almacén. 35€. Tel. 663.095.175

TREBALL

peluqueria en Tarra-gona preciSa esteticien con experiencia. Buena presencia. Tel. 618.383.751

neceSiTamoS vende-doreS del euroBole-To para Tarragona. TEL: 977.23.58.12

neceSiTo conduc-Tor viernes y lunes. Tel. 686.827.876

PROFESSIONAL

pinTor profeSional. Todo tipo de trabajos de pintura. Seriedad. Presu-puestos sin compromiso. Tel. 620.019.873

Tapicero rápido, eco-nómico. cláSico profe-sional. Muebles hostelería. Tel. 691.586.879

REFORMES

alBañileria. realiza-moS Toda claSe de TraBajoS. Presupuestos sin compromiso.Sr. Co-dina Tel: 977 54.12.34 -- 609.240.935

carpinTero, eBaniS-Ta. económico. Tel: 693.775.316

inSTalacioneS vicen-Te vilcHeS. Electricidad, fontanería, mantenimiento apartamentos, comunida-des, porteros electrónicos, boletines. Tel. 626.663.432

ALTRES

ingreSoS eXTraS acTi-vidad independienTe Nombre, localidad y teléfo-no: [email protected]

comparTo deSpacHo para consulta de Psicología, pedagogía o similares. Tel. 655.443.394

TAROT

TaroT paquiTa. da So-lucioneS a tus dudas de amor, pareja, salud, trabajo y dinero. Tel. 806.544.007

maeSTro madi. Gran vidente de confianza. Cu-randero, amor, negocio,

trabajo, dinero, suerte... 100% garantizado. Tel. 645.863.524

TaroT carla. Sólo nece-sito fecha de nacimiento. Te atiendo personalmente. Precio máx: red fija 1.21€/min. – red móbil 1,51€/min. 806.517.132

AMISTAT

agencia uriBeT. Encon-trar amistad o pareja. Psico-logía social. Tel: 671.327.565

Señora viuda 66a BuS-ca compañero que sea educado para ir a bailar a los jubilados. Abstenerse personas no serias. Llamar tardes 977 21.18.93 (Tarra-gona) MERCEDES.

MOTOR

venTa de moTo Suzuki GS 500 E, 45000km. Año 1999. Color verde, ideal para iniciarse (no hay que reducir potencia) 1.100 euros. Tel. 677.878.273

MASSATGES

maSaje TerapeÚTico, SenSiTivo. 22€. (Zona Joan XXIII) Tel. 647.757.630 ¡¡REPETIRÁS!!. LIDIA

caTalana maduriTa. maSajeS profeSiona-leS. Final feliz. Tarragona. Tel. 688.212.405

naTalia. maSaje pro-feSional eróTico. Eco-nómico. Discreto. Salidas. Final feliz...a tu gusto. Tel. 628.892.397 –SALOU-

RELAX

alquilo HaBiTacioneS por horas en Reus. Suites confortables para relax, es-pecial parejas. Climatizado y discreto. Tel. 615.383.697

joven maSajiSTa 25 añoS. Belleza, simpatía,

sensualidad, elegancia. Lu-

gar limpio, discreto, clima-

tizado. Reus. Salidas. Tel.

699.242.637.

¡¡urgenTe!! cluB ne-ceSiTa cHicaS!!! Tel:

649.824.875

Señora 50 a. Discreto.

Vendrell. Tel: 683.100.761

¡¡¡novedad!!! Entre sá-

banas de seda... a sólas

contigo. 20€. Reus. Tel.

634.838.843

caSa nicol 30€. Reus.

Tel. 698.788.062

ana, claudia, eva, ele-na, 25 completo. Reus. Tel.

602.628.255

juli jovenciTa nueva en

Reus. Tel. 688.244.338

aBuela SeXY. “30€”.

Tarragona centro. Tel.

615.480.455

valenTina deSde 40€. Todo tipo fantasías. Fiesta

tope. Redonda en la cama.

Recibo sóla. SALOU. Tel.

688.215.629

anaSTaSia eSpañola. 40€ 1H. Tel. 642.172.192

ruBia jovenciTa espa-ñola. Particular. Implicada.

Tel. 611.274.445

¡¡¡20€!!! mónica grandes

pechos. Tel: 648.132.051

¡¡ToTalmenTe raSu-rada Y guapa por de-TráS!! 20€. 24h. Reus. Tel:

603.425.437

BoniTa fieSTera SeXY

muy cachonda karen

24h. Tel. 636.737.720

VENTA ObrA NuEVA EN plENO cENTrO dE TArrAgONA. comte de rius, al lado de la rambla. 125m2 útiles, 4 habitaciones y 2 baños. con solárium. Más información en 977.2147.13 SE AlQuIlAN

pISOS NuEVOS EN TArrAgONA. pisos exteriores de 1 a 4 habitaciones en el complejo royal Tarraco, cercano a la universidad. gimnasio y piscina. comunidad incluida. parkings desde 25€/mes. descuento para residentes en el gimnasio. desde 450€/mes. 977.21.47.13. royal.promysa.com

ATENcIóN INVEr-SOrES, VENTA dE p ISOS N u EVOS exteriores de 1 y 2 dormitorios en Tarragona ciudad. desde 75000 euros. ren tab i l idades anuales entre el 5% y hasta el 6,5% solo por renta. Tasa de ocupación superior al 90%. Excelente inversión. posibili-dad de comprar el piso vacío o con in-quilino y contrato de obligado cumpli-miento. 977.21.47.13

SE AlQuIlA dESpA-cHO-OFIcINA en el vivero empresarial del complejo royal-Tarraco. El vivero dispone de 13 ofi-cinas de distintos tamaños, salita de espera, sala de re-uniones, baños y parking. Espacio de coworking para au-tónomos. Sin cos-tes de alta. parking incluido. derechos especiales para el complejo deportivo. desde 150€/mes. 977.21.47.13

FES QuE El TEu MISSATgE TINguI lA

MÀXIMA rEpErcuSSIó. ElS ANuNcIS

clASSIFIcATS dEl dIArI MÉS SóN El MITJÀ MÉS

EFEcTIu.

AgENcIA-MAISOl. VOlS trobar la teva parella estable? club d´amics. 695.410.052. www.maisol.com

rEuS. lOcAl pArA AlMAcÉN dE 21 M2 80€ . buENA ubIcAcIóN. Tel: 666.140.989

TArOT cHAMAN AFrIcANO SYllA.re-suelve todo tipo pro-blemas: Amor, Salud, drogas, Trabajo, etc. Tel: 674.910.520

VENc cOrTINA “dIA/NIT” dE men-jador, nova. Mides (1,30 d’ample x 2) x 2,40 dalt. preu: 150€. Tel. 619.802.730

VENc ESQuIS + bOTES Salomon nº 37. preu: 125€. Tel. 619.802.730

Page 22: 1 de juliol de 2015

22 diarimés 01/07/2015 CLASSIFICATSPOLAQUITA SEXY ANNA 19 añitos. Todo terreno. Tel. 650.801.498 –24h-

JOVEN RUMANITA com-pleta, 18 a ñitos NA-TALIA sexo a tope. Tel: 648.469.002 - 24h-

TANIA. TRAVESTíSIMA, espectacular y complacien-te. Tel. 680.874.562

OLGA RUSA. Vicio al natural!!! Todo sí. Tel. 648.726.243

ABUELA CACHON-DA. TODO Sí. TEL: 642.740.412

20€ VENDRELL . CUBA-NA, pechos grandes. Besu-cona. Tel: 657.248.749

MADURITA MASAJE rela-jante con final feliz. Tarra-gona. Tel. 674.084.534

CHICAS REUS. TEL: 602.026.566

CACHONDíSIMA ABUE-LITA. 20€. Tel. 683.422.625

REUS. MARITXELL catala-na, madura. Tel. 688 313 590

LA PINEDA. ESPAÑOLA. Discreto. Tel. 689.948.342

MUÑEQUITA CHOCO-LATE. Dulce masaje 25€ completo. Reus. Particular. Tel: 631.876.964

CHICAS CALIENTES bus-can relaciones esporádi-cas. Tel. 803.544.009

CHICA CACHONDA. REUS. Tel: 642.462.487

RELLENITA, MADU-RITA. Sí a todo… Tel: 693.731.224

REUS. QUIROMASAJISTA 20€... Tel: 654.769.664

CASA PILI. Las me-jores chicas Reus. Tel. 633.805.896

FRANCÉS INSUPERA-BLE al natural. MARISA 24a. Calentita viciosa. Tel: 638.076.098

MADURITA. RECIBO sóla. Máxima discreción. Tel. 698.390.293

GUAPA RUBIA fiestera. DIANA . Todo en vicio. Tel: 648.514.855 -24h-

SARRAL. CHICA ESPAÑO-LA. Discreto. 10-20:30h.

Tel. 669.436.810

NOVATA 25 muy compla-

ciente. Tel. 642.044.059

NUEVA ESPAÑOLA, RUSA, MASAJISTA. Grie-

go. Tel: 653.613.385

¡¡¡NOVEDAD REUS!!! PISO RELAX chicas jóve-

nes con ganas de pasar-

lo bien y hacerte sentir

cosas inolvidables.... Tel:

642.170.585 – 642.167.603

¡¡ESPERAMOS TU LLAMA-

DA...!!

CASA CRISTINA. 5 AMI-GUITAS catalanas, latinas.

Mucho pecho. Compla-

cientes. Tel. 977.21.49.29

CHICA CARIÑOSA, 130p. Masajes, griego, lluvia Dorada, Copro. Tel: 642.897.175

TARRAGONA!!! CHI-CO masajista. Activo-pasivo. Atiendo solo. Tel: 663.566.858

CASA MARGA ¡¡NUEVO DOMICILIO!! Chicas gua-pas y calientes. Juventud y madurez. Tarragona. Tel. 977.21.26.12

TRANS EL VEN-DRELL. Ama dulce. Tel. 633.621.823

JOVENCITA MORENA-zA. JESSICA 22 añitos. Vicio asegurado. Tel. 638.185.062 – 24h-.

VENDRELL . NECE-SITAMOS CHICA. Tel: 657.248.749

20€. 1H. Chica en alquiler. Tel: 686.526.657

MARíA CARIÑOSA. 30€. Reus. Tel. 604.127.504

SEGUR PERLA cubana, especial puño americano. Tel. 672.948.139

ESPAÑOLA EXPLOSIVA!!! Servicios especiales... SE-GUR. Tel: 603.246.800

NOVATA 25 muy compla-ciente. Tel. 642.044.059

EDUARDO ECONóMICO. Penetrador severo (XXL) ¡¡Complazco tus fantasías!! Masajista. Tel. 681.175.841

RUBIA CACHONDA JAS-MIN. Bombón para dar placer. Tel: 638.418.619 24h-

15€ COMPLETO

JOVENCITA ESPAÑOLA

DISCRECIÓNTARRAgONA

-24h-

611.335.574

diarimés

Page 23: 1 de juliol de 2015

2301/07/2015 diarimésCLASSIFICATS

Carrer Manuel de Falla, 12 baixos 43005 Tarragona

Tel. 977 21 11 54 - Fax: 977 21 47 21Horari: de dilluns a divendres

de 9 a 14 h i de 16 a 19 h

• Targeta de crèdit · En metal·lic• Transferència bancàriaCajaMar: 3058 4001 63 2720006075Banco Santander: 0049 1877 46 2110735856Banco Polular: 0075 0358 79 0600484554BBVA: 0182 5400 29 0201550268IBERCAJA: 2085 9507 86 0330400870

FORMA DE PAGAMENT

anuncis classificatsClassificat bàsic

0,37 € x paraula+ 21% IVA

Classificat destacat

0,37 € x paraula+ 2,50€ (requadre)+ 21% IVA

Classificat mòdul17 € x dia+ 21% IVA

Classificat destacat color0,60 € x paraula+ 2,50€ (requadre)+ 21% IVA

OFERTES: 3 dies + 1 gratis / 7 dies + 3 gratis

Classificat fotoColor: 57€B/N: 47€(Màx: 4 paraules)

10 dies + 4 gratis

Classificat destacat amb foto

30 € x dia+ 21% IVA

OPORTUNITAT!Tarragona!

Pis de 3 habitacions, pàrquing i traster a l’avinguda Rovira i Virgili. Tercera planta amb ascensor. 134.00 €.Tel. 977 342543

000 000 000

Page 24: 1 de juliol de 2015

24 diarimés 01/07/2015 A L’ÚLTIMA

L’ACUDIT Napi

30º

Estat del celCel serè en conjunt, si bé a partir del vespre arribaran algunes bandes de núvols alts i mitjans al terç oest del país.

PrecipitacionsNo se n’esperen.

VisibilitatEntre bona i excel·lent.

VentFins a les primeres hores del matí i al final del dia el vent bufarà fluix i de direcció variable amb estones de component est al lito-ral. A partir de llavors, s’imposarà el vent entre fluix i moderat de component sud amb algunes ratxes fortes. Independentment, al litoral nord bufarà de component sud entre fluix i moderat.

ELTEMPS

21ºMàxima Mínima

Nivell mitjà

SUDOKU

Completeu el taulell, dividit en nou quadrats,

omplint les cel·les buides amb un número de l’1 al 9, sense repetir

cap número en una mateixa fila ni en una mateixa columna, ni

dins de cada quadrat.

Sílvia JiménezEl treball dels llenya-taires i els carboners, així com les pastu-res, afavorien les condicions òptimes per la producció de tòfones. La desapa-rició d’aquests oficis ha fet que la vegeta-ció dels boscos sigui cada vegada més espessa i, per tant, menys favorable per al creixement del fong. «La tòfona sil-vestre ha anat desa-pareixent, cada cop es troba menys», as-segura Dídac Espasa Sanahuja. Ell coneix bé els detalls de la recol·lecció de la tòfona. El seu avi es dedicava a recollir-ne, el seu pare també, i per a ell és un hobbie que ha volgut compartir, tot convertint-lo en una activitat d’enoturisme oberta al públic.

Dídac Espasa treballa a l’empresa Tòfona de la Conca, amb seu a Vimbodí i Poblet, i ha iniciat tot un programa de visites guiades per a grups a les finques d’on s’extreu aquest cobdiciat i de-liciós producte. Ho fa amb la col·laboració del celler Vega Aixalà, de Vilanova de Prades. Lleure, gastronomia i vi es mariden així en una activitat pionera en l’oferta turística.

Les excursions, amb reserva prèvia, surten de Vimbodí fins a arribar a les finques d’on s’extreu la tòfona, en un paratge de gran bellesa, prop de les Muntanyes de Prades. «Es tracta d’una finca de la nostra propietat. Era un conreu d’avellaners i on es reprodueixen les tòfones», diu Espasa.

Els acompanyen tres gossos. Tres Golden re-triever ensinistrats que són els veritables espe-cialistes a detectar la presència de tòfones sota

terra.«És un ensinistra-

ment molt complex que dura tres anys», afirma Espasa.

El grup fa després un recorregut per la finca vinícola de Vi-lanova, situada en-tre 800 i 900 metres d’altitud i amb vista a la serra de la Llena, les Muntanyes de Prades i el Montsant. Els excursionistes visiten la vinya i el celler Vega Aixalà. Allí poden tastar la tòfona i el vi.

De tòfones, se’n troben a l’estiu i a

l’hivern. «La d’hivern, la negra, és la més conegu-da. La d’estiu és una altra varietat, amb l’aroma més subtil. La d’hivern és més potent», destaca Espasa. La tòfona és considerada el diamant ne-gre de la cuina per les seves excepcionals carac-terístiques organolèptiques.

L’elevat preu d’aquest producte continua sent un mite, segons Dídac Espasa. «Normalment només es necessiten grams de tòfona a la cuina. Però el preu es dóna per quilos, per això sembla un producte molt car. Però cinc grams de tòfona pot costar dos euros. En qualsevol cas és una borsa. El preu varia en funció de l’oferta i la de-manda», puntualitza.

Els responsables de les visites destaquen el caire pioner a Catalunya d’aquesta iniciativa. Les sortides s’adrecen al públic en general i també a restauradors que treballen amb tòfona i que vo-len conèixer més a fons el producte. L’empresa Tòfona de la Conca, d’altra banda, es dedica tam-bé a la comercialització de productes frescos a través de la xarxa.

ENOTURISME

A LA RECERCA DE L’OR NEGRE

DE LA CONCAL’empresa Tòfona de la Conca i el celler Vega Aixalà ofereixen visites

guiades per collir tòfones

Els excursionistes van acompanyats de tres gossos, ensinistrats, que detecten el producte sota terra.

www.tòfonadelaconca.com