visita escriptors biblioteca 2012

4

Click here to load reader

Upload: institutelcalamot-gava

Post on 29-Mar-2016

219 views

Category:

Documents


5 download

DESCRIPTION

Visites i xerrades escriptors a la biblioteca Institut El Calamot curs 2011-12

TRANSCRIPT

Page 1: VISITA ESCRIPTORS BIBLIOTECA 2012

Visites escriptors

2012

M. CARME ROCA:

dimarts 10 abril 15:30 hores

JAUME COPONS:

dimecres 11 abril 09:30 hores

JORDI FOLCK:

dijous 12 abril 15:30 hores

Page 2: VISITA ESCRIPTORS BIBLIOTECA 2012

Biografia

Vaig néixer a Barcelona el 21 de novembre de 1955. Lletraferida des de la infantesa, sempre he esgarrapat temps per poder lle-gir. D'esperit inquiet i tafaner, potser per aquesta raó em vaig llicenciar en Història i després, la meva passió per la literatura em va fer estudiar Filologia Catalana. Casada i mare de dos fills, professionalent m'he dedicat a l'ensenyament. Ja fa uns quants anys ho vaig deixar per poder gaudir més de la meva família i poder dedicar-me més a la literatura. Durant un temps vaig treballar en una enginyeria de medi ambi-ent, feina que compaginava amb activitats literàries. D'ençà d'aleshores he anat obte-nint diversos premis literaris. Tinc més d'u-na trentena de llibres publicats i la primera obra la vaig veure publicada l'any 1997. Quan tinc temps lliure, m'agrada aprofitar-lo per llegir, viatjar, fer llargues sobretau-les amb la família i els amics, passejar per la muntanya i jugar amb la meva gata. De tota manera i gairebé sense adonar-me'n, sovint em trobo treballant en una nova història que acabo d'inventar. Si em pregunten per què escric, he de dir que ho faig perquè no ho puc evitar i també perquè m'agrada molt comunicar- me i per a mi, la literatura és el millor mitjà.

Obra literària

L'Alexandre diu que és el Príncep de les Maresmes, fill del rei Albatros i de la reina Fortuna. Així és com el noi es presenta a tothom, perquè això és el que li ha fet creure el seu pare. Un dia, l'Alexandre es queda sol i ha d'in-dagar el seu passat. Descobrirà que el seu pare havia estat un faedor de men-tides. Aquesta és una novel·la de gènere psi-cològic i realista, que gira en torn a valors com: autoestima, superació de dificultats, educació per a la convivèn-cia i per a la salut, centres d'acollida, família i amistat.

El faedor de mentides

Ens visita...

escriptora

M.CARME

ROCA

10 abril 2012 15:30 hores

ROCA

Page 3: VISITA ESCRIPTORS BIBLIOTECA 2012

Biografia

Vaig Vaig néixer a Barcelona l’any 1966 i sóc llicenciat en Filologia.

Escric per a nens, per a nois i per adults. I a mesura que escric més i publico més, menys sé què són les literatures infantil, juvenil i la literatura amb majúscules. Procuro trobar bones històries que, pel con-tingut i per la forma, facin vibrar. He assa-jat i segueixo assajant de fer-ho a la televi-sió («Barri Sèsam»), a la Ràdio (Ona Catala-na), en els diaris («Diari de Girona») i, òbviament, amb les novel·les i els contes. Darrerament he compost, juntament amb Daniel Cerdà, la lletra, la música i el guió

de LOS LUNNIS NOS VAMOS A LA CAMA, cançó emesa diàriament d’ençà de final d’octubre de 2003 per TVE1 i TVE2 a les 21.00 hores.

Obra literària

Blanca acompanya el pare a Berga.

No és un viatge de plaer, com altres que

han fet plegats a Nova York o a Sydney. A

Berga, ella no hi havia tornat des de la

mort de l’àvia, i quinze dies al poble signi-

fiquen un avorriment absolut.

Però el retrobament amb el David Serra, el descobriment d’un cadàver i la detenció del pare de la Blanca com a pressumpte

implicat en l’assassinat, fan que l’oncle confessi a la Blanca que el pare va passar sis anys a la presó per haver falsificat obres de pintors consagrats, una part del

passat que la noia desconeixia..

Quadern de Berga

Ens visita...

escriptor

JAUME

ROCA

11 abril 2012 9:30 hores

COPONS

Page 4: VISITA ESCRIPTORS BIBLIOTECA 2012

Biografia

Va néixer a Reus l’any 1961. Es va traslladar a Barcelona per cursar estudis de ciències de la informació, branques de periodisme i publicitat. En enllestir els seus estudis, i després d’un llag període de col·laboració amb la Cadena Ser i el Diari de Tarragona crea la seva pròpia agència de Publicitat, posteriorment absorbida per Columna Edici-ons. Director creatiu de Veus Públiques, empresa del grup Enciclopèdia Catalana, abandona el món de la publicitat per dedi-

car-se plenament a l’escriptura i a la foto-grafia. Té dotze novel·les publicades que li han suposat guanyar sis premis literaris, i dues exposicions itinerants de fotografies en blanc i negre sobre Praga i Casablanca. Pa-ral·lelament, i després d’estudiar dos anys d’interpretació, ha intervingut com actor en tres sèries de TV3 i en nombrosos espots pu-blicitaris.

666 calaixos

Obra literària

Quan l’Eduard perd la seva espasa, l’avi el porta a l’Oficina d’Objectes Perduts, un misteriós indret ple de calaixos nume-rats fins al 665. Cada tarda, l’Eduard s’-acosta a l’Oficina i aprofita per descobrir què contenen els calaixos. Aviat s’adona que allà dins se’n cou alguna de ben gros-sa: ¿com és que els objectes perduts sem-blen tenir vida pròpia?, ¿com és que la dona que està al capdavant de l’Oficina no ha parlat mai del calaix 666?, què amaga, aquest calaix?

El manuscrit de les bèsties

Dos germans orfes, l’Alfons i l’Esther Dondridge, ingressen a l’estricta escola de Saint Mary d’Ely (Anglaterra). La desaparició sobtada d’alguns dels alumnes portarà els germans a una suc-cessió de descobertes paoroses escrites amb la sang dels innocents, en un mor-tal joc de falses aparences.

Ens visita...

escriptor

JORDI

FOLCK

12 abril 2012 15:30 hores