tríptic escola 2014

2
Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament Escola Damià Mateu Carrer Frederic Marès 52-56 08450 Llinars del Vallès Tel. i Fax 93 841 09 85 [email protected]

Upload: escoladamiamateu

Post on 28-Jul-2015

263 views

Category:

Documents


2 download

TRANSCRIPT

Page 1: Tríptic escola 2014

Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament Escola Damià Mateu Carrer Frederic Marès 52-56 08450 Llinars del Vallès Tel. i Fax 93 841 09 85 [email protected]

Page 2: Tríptic escola 2014

ESCOLA DAMIÀ MATEU Escola pública i catalana d'Educació Infantil i Primària. Alumnes de 3 a 12 anys. Escola d'una línia i situada al centre del municipi. DESCRIPCIÓ DE L’EQUIPAMENT Disposem de 9 aules (3 classes d'Educació Infantil i 6 classes de Primària). Laboratori, Biblioteca, Sala de Psicomotricitat, aula de suport i Ed. Especial, aula d'Informàtica, aula de Música, aula de logopèdia, aula de l’EAP, aula d’Idiomes, aules de tutories, despatx de direcció, secretaria-consergeria, gimnàs, cuina i menjador. Actualment, ens trobem a la segona fase de remodelació de l’edifici principal de l’escola.

HORARI Educació Infantil/ Primària: de 9h. a 12’30h. i de 15h. a 16’30h.

SERVEIS Menjador escolar (1 torn), servei d'acollida matinal "Bon dia" de 7'30h. a 9h., Programa de Reutilització de llibres de 1r. a 6è. de Primària. Psicòleg de l’EAP, logopeda municipal i l’AMPA de l’escola ofereix diverses activitats extraescolars (anglès en diferents nivells, guitarra en diferents nivells, ceràmica i fang, i cinema i piscina), organitza el Cros escolar , activitats lúdiques amb famílies i xerrades educatives al llarg del curs, participen activament a les festes de l’escola, organitzen el sopar de cloenda del curs escolar.

PROPOSTA EDUCATIVA Els eixos del nostre Projecte Educatiu es basen en el coneixement i domini comunicatiu de les Llengües pròpies i les estrangeres (Plurilingüisme ) , el coneixement de les Ciències a través del desenvolupament del pensament científic i l’ús de les Noves Tecnologies (web, blogs nivells i especialitats). Fomentem l'educació dels alumnes en la llibertat i solidaritat , la convivència

democràtica, el respecte dels drets i llibertats fonamentals per aconseguir formar persones i ciutadans responsables afavorint la igualtat entre l’alumnat mitjançant la coeducació . Desenvolupar un ensenyament que aporti als alumnes instruments d'anàlisi i observació, a través de l’esperit crític. Adquisició d'hàbits intel·lectuals i de treball per l’assoliment de les Competències Bàsiques . Afavorim les relacions entre el centre i l'entorn sociocultural per possibilitar un ensenyament que promogui el coneixement del propi territori i estigui obert a la col·laboració de totes les persones i institucions de la nostra comunitat.

OFERTA EDUCATIVA Equip educatiu format per 15 mestres. Mestres especialistes d’Educació Infantil (4), d’Educació Primària (6), Llengües estrangeres (Anglès i Francès -2), Educació Musical (1), Educació Física (1) i Educació Especial (1) . Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP). Servei de Logopèdia Municipal en horari escolar. Atenció a la diversitat: Atenció individualitzada o en grup reduït (mestra d’Educació Especial), agrupaments flexibles, desdoblaments en grups homogenis a les àrees instrumentals (1 hora setmanal a matemàtiques i llengua catalana) i desdoblaments en grups heterogenis a tallers, música, educació física i psicomotricitat. També, es realitza un suport en petits grups, SEP (suport escolar personalitzat dins i fora de l’horari lectiu). Treball amb les noves tecnologies : Informàtica (des d’EI 3 fins a 6è) i aules equipades amb PDI o projectors. Llengües estrangeres : Ampliació horària de l’àrea d’anglès. Anglès des d’EI 3 fins a 6è i francès al Cicle Superior. L’Educació Artística (plàstica) es desenvolupa en llengua anglesa al CS. Participem en projectes europeus eTwinning i a partir del curs 14-15 formarem part del projecte Euromania (treball de les ciències i les matemàtiques a través de les llengües romàniques). Les classes d’Educació Física de 3er a 6è s’imparteixen al pavelló municipal (fins a la finalització de les obres).

Celebració de les Festes Tradicionals al llarg del curs (Berenar de Tardor, Fira dels torrons, Festival de Nadal, Carnestoltes, Setmana de la Ciència, Sant Jordi, English Festival i Festa Final de Curs (Comiat de 6è). Festes obertes a les famílies : Berenar de Tardor,Festival de Nadal, Setmana de la Ciència, Festa dels avis i Festa de Final de curs. Participació de les famílies en els diferents projectes d’escola (Projecte Transversal d’Escola, Divendres de la Fruita, Festival de Nadal, assistència a xerrades i activitats lúdiques dels projectes...). Projecte Transversal anual. Projecte Pla Lector (Padrins i fillols, ½ hora de lectura diària en les 3 llengües que es treballen a l’escola). Tallers d’Art per cicles . Programa d'experimentació al laboratori. L’Hort Escolar (Segon de Primària). Projecte AFAS a Primària (treball de la comprensió i velocitat lectora). Tallers fonològics a Educació Infantil (grup desdoblat). Tallers per a la millora de l’expressió escrita a Primària. Treball de recerca dels alumnes de 6è (preparatori per a l'ESO). Participar en els diferents projectes del Departament, del municipi i de la comarca (Projecte Cantània , Projecte Fem Dansa , Pla de Consum de la fruita a les escoles, Projecte Tots Junts (Esports i Activitats Culturals), programa d'Educació Vial , Projecte anella , Viu el parc... ). Sortides escolars fora del poble relacionades amb els projectes d’escola (2 per nivell) i sortides per l’entorn més proper. Colònies a 6è. Comunicació amb les famílies : Agenda escolar, reunions d’aula i entrevistes personals.