tríptic escola 2013

2
EXPOSICIÓ FIRA DELS TORRONS BERENAR DE TARDOR DIVENDRES DE LA FRUITA PLA LECTOR L’HORT SETMANA DE LA CIÈNCIA ESCOLA DAMIÀ MATEU CI Frederic Marés, 52 08450 Llinars del Vallès Telèfon/fax: 93.841.09.85 Correu electrònic: [email protected] Web escola: http://www.xtec.cat/centres/a8042792 Web ampa: http://www.ampadamiamateu.com Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament Escola Damià Mateu

Upload: escoladamiamateu

Post on 14-Apr-2017

219 views

Category:

Documents


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Tríptic escola 2013

EXPOSICIÓ FIRA DELS TORRONS

BERENAR DE TARDOR DIVENDRES DE LA FRUITA

PLA LECTOR

L’HORT

SETMANA DE LA CIÈNCIA

ESCOLA DAMIÀ MATEU CI Frederic Marés, 52 08450 Llinars del Vallès Telèfon/fax: 93.841.09.85 Correu electrònic: [email protected]

Web escola: http://www.xtec.cat/centres/a8042792 Web ampa: http://www.ampadamiamateu.com

Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament Escola Damià Mateu

Page 2: Tríptic escola 2013

ESCOLA DAMIÀ MATEU

Escola pública d'Educació Infantil i Primària. Alumnes des de 3 a 12 anys. Escola d'una línia i situada al centre del municipi. DESCRIPCIÓ DE L’EQUIPAMENT Disposem de 9 aules (3 classes d'Educació Infantil i 6 classes de Primària). Laboratori, Biblioteca, sala de Psicomotricitat, aula de suport i Ed. Especial, aula d'Informàtica, aula de Música, aula de logopèdia, aula de l’EAP, aula d’Idiomes, despatx de direcció, secretaria-consergeria i menjador. Actualment, ens trobem en la primera fase d’ampliació i remodelació de l’escola.

HORARI Educació Infantil/ Primària: de 9h. a 12’30h. i de 15h. a 16’30h.

SERVEIS Menjador escolar (2 torns), servei d' acollida matinal "Bon dia" de 7'30h. a 9h. (segons demanda -AMPA) ,Programa de Reutilització de llibres a partir de 1r. de Primària. Psicòleg del’EAP,logopeda municipal i CREDA. L’AMPA de l’escola ofereix diverses activitats extraescolars (anglès, guitarra, ceràmica, mecanografia...)

PROPOSTA EDUCATIVA Els eixos del nostre Projecte Educatiu es basen en el coneixement i domini comunicatiu de les Llengües pròpies i les estrangeres, el coneixement de les Ciències , les Noves Tecnologies , l’Art i l’Esport . Fomentem l'educació dels alumnes en la llibertat i solidaritat , la convivència

democràtica, el respecte dels drets i llibertats fonamentals per aconseguir formar persones i ciutadans responsables afavorint la igualtat entre l’alumnat mitjançant la coeducació . Desenvolupar un ensenyament que aporti als alumnes instruments d'anàlisi i observació, a través de l’esperit crític. Adquisició d'hàbits intel·lectuals i de treball per l’assoliment de les Competències Bàsiques . Afavorim les relacions entre el centre i l'entorn sociocultural per possibilitar un ensenyament que promogui el coneixement del propi territori i estigui obert a la col·laboració de totes les persones i institucions de la nostra comunitat.

OFERTA EDUCATIVA Equip educatiu format per 15 mestres. Mestres especialistes d’Educació Infantil, d’Educació Primària, de Llengües estrangeres (Anglès i Francès), Educació Musical, Educació Física i Educació Especial. Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP). Servei de Logopèdia Municipal en horari escolar. Atenció a la diversitat: Agrupaments flexibles, desdoblaments i suport en petits grups. SEP (suport escolar personalitzat dins i fora de l’horari lectiu). Treball amb les noves tecnologies : Informàtica (des de P-3 fins a 6è) i aules equipades amb PDI o projectors. Llengües estrangeres : Anglès (des de P-3 fins a 6è) i francès (al Cicle Superior). Les classes d’educació física de 3er a 6è s’imparteixen al pavelló municipal (fins a finalització de les obres). Celebració de les Festes Tradicionals al llarg del curs (Berenar de Tardor, Fira dels torrons, Festival de Nadal, Dia de la Pau, Carnestoltes, Setmana de la Ciència, Sant Jordi-Jocs Florals, English Festival i Festa Final de Curs (Comiat de 6è).

Festes obertes a les famílies : Berenar de Tardor, Fira dels torrons, Festival de Nadal, Setmana de la Ciència i Festa de Final de curs. Participació de les famílies en els diferents projectes d’escola (Projecte Transversal d’Escola, Divendres de la Fruita, Festival de Nadal, Fira dels Torrons, assistència a xerrades i activitats lúdiques dels projectes...). Projecte Transversal anual. Projecte Pla Lector (Padrins i fillols, agrupaments flexibles de lectura, ½ hora de lectura diària en les 4 llengües que es treballen a l’escola). Tallers d’Art per cicles (Treball transversal per la Fira dels Torrons) i en anglès a Cicle Superior. Programa d'experimentació al laboratori e-twinning (llengua anglesa). L’Hort Escolar. Projecte AFAS a Primària (treball de la comprensió i velocitat lectora). Tallers per a la millora de l’expressió escrita (Cicle Inicial i Superior). Treball de recerca dels alumnes de 6è (preparatori per a l'ESO), Cross Escolar (primavera). Participar en els diferents projectes del Departament, del municipi i de la comarca (Projecte Cantània , Projecte Fem Dansa , Pla de Consum de la fruita a les escoles, Projecte Tots Junts (Esports i Activitats Culturals), programa d'educació vial , Viu el parc... ). Sortides escolars fora del poble relacionades amb els projectes d’escola (2 per nivell) i sortides per l’entorn més proper. Colònies a 6è. Comunicació amb les famílies : Agenda escolar, reunions d’aula i entrevistes personals.