stac setembre 2010

14
STAC SETEMBRE 2010 Creda Jordi Perelló

Upload: lydia-jaramillo

Post on 05-Jul-2015

381 views

Category:

Documents


12 download

TRANSCRIPT

Page 1: Stac setembre 2010

STAC SETEMBRE 2010

Creda Jordi Perelló

Page 2: Stac setembre 2010

Índex

• Problemes amb el correu xtec - gmail.• Com gravar mostres de llenguatge amb l’Audacity.• Materials Juny 2010.• Com fer una biblioteca JClic.• Netsetman / Canvi d’IP, DNS.• Noves utilitats GMAIL.• Programari bàsic del Departament d’Educació.• Racó de llengua: links sobre llengua catalana.• Intranet CREDAV Jordi Perelló.• Projecte 1 x 1.

Page 3: Stac setembre 2010

Com tornar a importar els correus de Xtec cap a Gmail:Amb el canvi de servidor de Xtec cap a Gmail, la configuració de la importació que teníem al nostre compte de correu de gmail ha desaparegut. Hem d’entrar al nostre correu (en el que vulguem rebre els mails) i clicar a “configuració”.En aquí cliquem la pestanya: Comptes.

Problemes amb el correu xtec - gmail

Page 4: Stac setembre 2010

Heu d’editar la informació, canviar el servidor (abans xtec.cat i ara smtp.google.com) i canviar el port (ara 995).

Desem els canvis.Després d’una estona i si no hi ha problemes afegits, haurem rebut els correus a la nostra safata d’entrada.

Page 5: Stac setembre 2010

Si mai no heu importat un compte de correu, us sortirà una opció com aquesta:

Heu d’afegir un compte de correu i seguir les instruccions. Us demanarà confirmar-ho amb un mail que enviarà al compte que vulgueu importar.

Page 6: Stac setembre 2010

Com gravar mostres de llenguatge amb l’Audacity

Primer de tot hem de tenir el control de volum de sortida ajustat correctament. Feu doble click a l’ajustament de volum, cliqueu Opcions, Propietats i Enregistrament. El nivell de volum del micro ha d’estar activat i ajustat al vostre gust.Un cop acceptat, obriu l’Audacity i cliqueu el botó amb una rodona vermella. Heu començat a gravar.Cliqueu stop per finalitzar la gravació.Per desar el fitxer de manera correcta, heu de clicar: Fitxer i Exportar com a mp3 o Exportar com a wav. Escolliu on desar-ho. Acceptar.Si no feu això, no ho podreu escoltar correctament en equips que no tinguin Audacity o en aparells mp3.

Page 7: Stac setembre 2010

Materials Juny 2010

Aquest juny vaig fer una carpeta de documents per posar-la a la unitat D dels portàtils de sector. Aquesta carpeta conté diferents recursos útils per l’atenció logopèdica: jclics, els materials d’alguns grups de treball que van donar una còpia al fons, enllaços útils, els materials de picasa que m’heu demanat molts cops, programes que cal que tingueu, cursos i eines de STAC i el màster de logopèdia (veure annex).

Page 8: Stac setembre 2010

Materials Juny 2010

Page 9: Stac setembre 2010

Com fer una biblioteca JClic

Als “materials de juny”, us he posat una carpeta de Jclics perquè molts de vosaltres m’heu demanat que recordi com es fa una biblioteca.

Heu de descarregar el jclic de la web http://clic.xtec.cat/La clau és descarregar-ho en una carpeta determinada: C:\Archivos de programa\JClic\projects.Un cop ho tingueu descarregat en aquesta carpeta, ja tindreu el vostre jclic guardat correctament perquè quan obriu la biblioteca, surti junt als altres que tingueu guardats.

Page 10: Stac setembre 2010

Netsetman / Canvi d’IP, DNS

Programa gratuït per poder canviar ràpidament d’una connexió de xarxa a una altra. Descàrrega: http://www.netsetman.com/index.php?s=nsm Podeu configurar una pestanya per cada lloc on tingueu internet. Per exemple: - A casa: IP automàtica.- A l’escola sense eduroam: demanar contrasenya i número d’IP al responsable d’informàtica.- A l’escola amb eduroam: IP automàtica.- Xarxa docent: demanar la contrasenya (codi de centre) i número d’IP. Quan ho tinguem introduït, cliquem a la xarxa que volem activar i queda configurat.

Page 11: Stac setembre 2010

Netsetman / Canvi d’IP, DNS

Page 12: Stac setembre 2010

Noves utilitats GMAIL

Si cliquem a la pestanya “Documents”, ens trobem amb una llista de documents que hem obert des del correu electrònic.Podem generar-ne de nous, amb la diferent tipologia que ofereix:- Document- Full de càcul- Presentació- Formulari- Dibuix- Carpeta- D’altres amb plantilla (àlbums de foto, etc...) Quan obrim un, cliquem “Compartir” i afegim les direccions de correu de gmail o xtec que vulgueu.Els hi arribarà un correu electrònic amb la invitació i el link on han d’entrar a editar el document.

Page 13: Stac setembre 2010

Programari bàsic del Departament d’Educació

Disposeu d’aquest programari a la següent pàgina web:

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/eines.htm

Racó de llengua

Link amb recursos sobre llengua catalana.

http://www.xtec.cat/~msolduga/menu/finestra/catala.htm

Intranet CREDAV Jordi Perelló

Aquest any la responsable d’informàtica no estarà a cap sessió de treball perquè ha de desenvolupar el projecte intraweb.Tot just està començada i quan estigui completada i en ús, us l’ensenyarem.

http://agora.xtec.cat/creda-jordiperello/intranet/

Page 14: Stac setembre 2010

Projecte 1 x 1

Les tecnologies de la informació i la comunicació han recorregut un llarg camí per a fomentar la innovació en l'ensenyament i millorar els processos i els resultats de l'aprenentatge. El Projecte eduCAT1x1, que a més de noves dotacions a les aules (pissarres digitals interactives, més connectivitat wi-fi) i la disponibilitat d'un ordinador portàtil per cada alumne, comprèn el desplegament exploratori dels llibres de text en format digital. Aquesta actuació vol ser una aportació més destinada a l'adquisició i el desenvolupament de les competències necessàries en la societat del coneixement. Més informació:

http://www.educat1x1.cat/http://www.xtec.cat/innova/projecte1per1/index.htmhttp://agora.xtec.cat/aticvoc/moodle/