sons clàssics 2017

16
sons clàssics 9 è cicle maig-juny 2017

Upload: mes-a-prop-terrassa

Post on 29-Jan-2018

163 views

Category:

Entertainment & Humor


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Sons Clàssics 2017

sonsclàssics9ècicle maig-juny2017

Page 2: Sons Clàssics 2017

En la seva novena edició, “Sons Clàssics” ens ofereix una programació musical d’alta qualitat, descentralitzada i elaborada gràcies a la implicació i l’entusiasme de moltes entitats, escoles musicals i professionals de la nostra ciutat. Aquests són els tres principals valors d’aquest cicle que apropa la música clàssica a tots els districtes de Terrassa: qualitat, descentralització i participació.

Els centres cívics, casals i altres espais acolliran concerts protagonitzats per joves promeses terrassenques i per formacions de reconegut prestigi i llarga trajectòria musical: una combinació de joventut i maduresa, d’autors i peces musicals amb característiques molt diverses i d’una clara voluntat de fer gaudir de la música clàssica a un públic molt ampli.

“Sons Clàssics” ha esdevingut una fórmula musical molt atractiva per a espectadors i espectadores de gustos i inquietuds diverses però que comparteixen l’interès per la cultura, en totes les seves formes, i per la vitalitat cívica dels nostres barris i del conjunt de la nostra ciutat. La programació d’aquesta novena edició constituirà, sens dubte, una excel·lent oportunitat per divulgar la música clàssica, per democratitzar l’accés a la cultura i per gaudir de sons, instruments i intèrprets que treuran el millor d’ells mateixos per oferir-nos un conjunt de concerts de primera categoria.

Jordi Ballart i PastorAlcalde de Terrassa

Page 3: Sons Clàssics 2017

Un dels més populars entreteniments de les societats burgeses del segle XVIII i primera meitat del S. XIX era la interpretació d'obres concebudes per a petit format, dins l'àmbit familiar o d'amics propers. En aquest sentit la guitarra es va posar molt de moda doncs permetia que la música del moment entrés tant en cases d'alt nivell econòmic i social, com en les de la petita burgesia centre- europea.

LÍRICA A L'ABAST ens dona l’oportunitat de tornar a reviure un ambient on el fet principal de la creació artística, el gaudi de la bellesa i el divertiment, tornin a entrar de manera natural en les nostres vides, provocant una vivència que ens faci entrar «el cuquet» per la música clàssica. Un bon record, un bon sabor, segur que ens farà repetir, oi?

Divendres 26 de maig a les 20hCC Alcalde Morera

LÍRICA A L’ABASTObres de F. Schubert, F. Sor,N. Paganini, W. A. Mozart,G. Rossini, E. Granados ILERDA ANTIQUAMaria Altadill, sopranoFelipe Sánchez, guitarra romàntica

Hi col·labora: Club de la Gent Gran de Can Palet, AV de Can Palet i Grup de Dones amb Iniciativa

Page 4: Sons Clàssics 2017

Dissabte 27 de maig a les 12h

CONCERT SORPRESA!Tal com van fer a l’edició anterior de Sons Clàssics el Cor i els solistes dels Amics de l’Òpera i la Sarsuela de Terrassa (AOIST) protagonitzaran un “flashmob” o concert per sorpresa a un espai públic de la nostra ciutat.

Ssssssssssssh! no li digueu a ningú, serà una sorpresa!

Hi col·labora:Associació de Concessionaris del Mercat de La Independència

Page 5: Sons Clàssics 2017

Espectacle participatiu amb les àries, duos i cor més emblemàtics de les sarsueles que van fer història com “La verbena de la paloma”, La tavernera del puerto, Katiuska, La gran vía, La leyenda del beso o Cançó d'amor i de guerra, entre d’altres. Un concert escènic per gaudir i sentir la sarsuela a flor de pell.

L’espectacle va vinculat a un taller de tres sessions de 1h on totes les persones interessades podran aprendre diferents fragments de cors i participar de l’espectacle i reviure la sarsuela en primera persona.

Diumenge 4 de juny a les 19hTeatre de la parròquia de Sant Cristòfor

VA DE SARSUELA!COMPANYIA OPERA COLLAGELaia Camps, sopranoMerche Handrich, mezzo-sopranoJoan Martínez Colás, tenorJosep Jarque, barítonMonika Lao, piano

Hi col·labora: Parròquia de Sant Cristòfor

Page 6: Sons Clàssics 2017

Dimarts 6 de juny a les 17hBiblioteca Districte 2 (Bd2)

DELS CLÀSSICS FINS AL JAZZDani Garcia, pianoPaco Rodríguez, trompaEls músics Dani Garcia i Paco Rodríguez, presenten un concert variat i divulgatiu. El concert consta d’un programa de peces que van del clàssic fins el món del jazz. En aquesta ocasió també hi participaran alumnes del projecte UIUI (Un infant un instrument). Aquest projecte consisteix en facilitar l’accés a l’estudi individualitzat de diferents instruments musicals a alumnes de primària de la nostra ciutat amb dificultat per accedir a una educació musical.

El programa es desenvolupa a l’Escola Bartrà i està impulsat des de l’Escola Municipal de Música- Conservatori de Terrassa.

Hi col·labora: Escola Agustí Bartra i Biblioteca Districte 2

Page 7: Sons Clàssics 2017

Dissabte 10 de juny a les 18:30hCentre Cívic President Macià

MENDELSSOHNCORAL NOVA ÈGARAMarisol Muñoz, sopranoLaia Villegas, mezzosopranoEduard Saez, pianoRaimon Romaní, directorLa Coral Nova Ègara ens presenta una selecció de peces escrites per cor, piano i solistes vocals, que giraran al voltant de la figura del gran compositor romàntic Felix Mendelssohn Bartholdy (Hamburgo 1809- Leipzig 1847).Hi col·labora: AV de Sant Pere Nord

Page 8: Sons Clàssics 2017

El Duo Synkopa integrat per veu i piano acompanyats pel flautista Anton Serra, ens presenten un preciós concert que girarà al voltant d’obres musicals vinculades al moviment artístic anomenat “impressionisme”, iniciat cap a la segona meitat del segle XIX i que tanta repercussió va tenir sobretot a nivell pictòric. Les peces musicals estaran il·lustrades amb projeccions d’obres d’aquesta època que il·lustraran l’ambient en el qual es van crear les composicions musicals.

Abans del concert hi haurà una xerrada a càrrec dels intèrprets que ens situarà en el moment històric i estètic de les obres i els seus compositors.Hi col·labora: Casal de Gent Gran Sant Pere - Nord - Terrassa

Dissabte 10 de Juny a les 20hCasal de Gent Gran Sant Pere Nord Terrasssa

AL VOLTANT DE L’IMPRESSIONISMEDUO SYNKOPAM. Teresa Vert, sopranoDaniel Garcia, pianoamb Anton Serra, flauta travessera

Page 9: Sons Clàssics 2017

Diumenge 18 de juny a les 19hAmfiteatre de la Pl. Catalunya

BALLEMAMB LA BANDADE TERRASSABanda de TerrassaPol Pastor, direccióLa Banda de Terrassa torna a participar a Sons Clàssics, amb un programa que han preparat amb molta il·lusió per difondre la seva música i compartir-la com fan habitualment arreu de la ciutat de Terrassa i així arribar al major nombre possible de terrassenques i terrassencs.

El repertori que han triat per aquesta ocasió té com a fil argumental el ball. Podrem escoltar tangos, valsos, swings, boleros, blues, pasdobles, rock... Per tant, és un concert per escoltar i ballar.

Us hi animeu?

Hi col·labora: AV Plaça Catalunya - Escola Industrial

Page 10: Sons Clàssics 2017

Sons Cèltics es va formar al Conservatori de Terrassa-Escola Municipal de Música el curs 2012-13.Enguany els participants són: 8 cantants de veus blanques i 7 instrumentistes (violins, viola, contrabaix, arpa, guitarra i clavecí).El grup ha realitzat diversos concerts amb repertori sobretot de música celta o renaixement anglès a l'Auditori de Terrassa, a la Casa Museu Alegre-Sagrera de Terrassa, al Jazz Cava, JJMM de Terrassa, Ateneu de Terrassa, a la Universitat Autònoma UAB, Conservatori de Badalona, etc.

Dijous 22 de juny a les 18hCasa Alegre de Sagrera

SONS CÈLTICSMÚSICA ANTIGA I TRADICIONAL ANGLESA I IRLANDESAIrene Arquillué, Natàlia Campoy,Anna Farrés, Eva Giménez, Ànnia López, Rosa López, Ariadna Moraledai Eva Sánchez | veusAlbert Alier, guitarraJoana Vela, clavecí Maria Oliver, arpaMaria Sánchez i Miquel Comas, violíCristina Coll, violaJordi Donadeu, contrabaixJordi Reguant, director

Page 11: Sons Clàssics 2017

Diumenge 25 de juny a les 19hCentre Cívic Maria Aurèlia Capmany

ELS VIATGES DE GULLIVER DE TELEMANNCo-producció COMPANYIA L’EMBARRAL - CEMMúsica i titelles il·lustratsEspectacle familiar recomanat a partir dels 3 anys

Aquest 2017 se celebra l’any del compositor barroc alemany Georg Philipp Telemann, i per a l’ocasió, la companyia L’Embarral i CEM Produccions preparen un conta-contes de titelles il·lustrats inspirat en el conte “Els viatges de Gulliver”, un clàssic de la literatura universal de J. Swift, pel qual Telemann va escriure una Suite per a dos violins.

En la novel·la, els trencacolls del protagonista per terres remotes i fabuloses, les seves estades insòlites a Lil·liput, Brobdingnag, Laputa o el país dels houyhnhnms, esdevenen, gràcies a la ploma malèvola de Swift, una sàtira demolidora de la «civilitzada» societat europea i ens demostren, malauradament, que la modernitat no ha fet més que perpetuar les corrupcions, les injustícies i les males pràctiques d’altres èpoques.Hi col·labora: AV de La Maurina

Page 12: Sons Clàssics 2017

Camerata Egara del Conservatori de Terrassa és un grup de cambra vocal i instrumental que recrea repertori des de música antiga als nostres temps. Els seus components són alumnes aventajats que cursen els darrers cursos.En aquest programa es presenta un repertori de duets i aries a veu sola d’un compositor molt trascendent en l’historia de la música: Claudio Monteverdi. Al seu costat, música instrumental de diversos compositors de primeries al darrer barroc, passant per compositor importantíssims com el cèlebre Antonio Vivaldi i ja en el classicisme W. A. Mozart.La tercera part del concert, més moderna, en destaquem la versió de la contradansa de Paquito D’Rivera que en fa Bernat Buzzi.

Dimecres 28 juny a les 18hResidència per a Gent GranTorre Mossèn Homs

CAMERATA EGARA DEL CONSERVATORI DE TERRASSA (CECT)Eva Sánchez, sopranoIrene Arquillué, sopranoCarme Muntada, clarinetMaria Sanchez, violíClara Gutman, violíCristina Coll, violaAlba Villar, violoncelJordi Reguant, clavecí

Hi col·labora: Residència de Gent Gran Torre Mossèn Homs Terrassa

Page 13: Sons Clàssics 2017

ROND

A DE P

ONEN

T AV. FRANCESC MACIÀ

PASSEIG 22 DE JULIOL

AV. ABAD MARCET

AV. JAUME IRA

MBL

A D’

EGAR

AAV. BARCEL0NA

AV. SANTA EULÀLIA

AV. DEL VALLÈS

AV. D

EL VA

LLÈSCTRA. RUBÍ

◄ Manresa AUTOPISTA C16

AUTOPISTA C58 ►Barcelona

A-C16 ►Barcelona

8

1CTRA. MONTCADA

LOCALITZACIONSAV. BEJAR

sonsclàssics

1 CC Alcalde MoreraPlaça de Can Palet, 1

2 Mercat de la IndependènciaRaval de Montserrat, 41

3 Teatre de la parròquia de Sant CristòforC/ Ca n’Anglada, 37

4 Biblioteca del Districte 2C/ Sant Cosme, 157

5 Centre Cívic President MaciàRambla Francesc Macià, 189

6 Casal de Gent Gran Sant Pere NordRambla Francesc Macià, 257

7 Amfiteatre de la Pl. CatalunyaPlaça Catalunya, s/n

8 Centre Cívic Maria Aurèlia CapmanyAv. D’Àngel Sallent, 55

9 Casa Alegre de SagreraC/ Font Vella, 29

10 Residència Mossèn HomsCtra. de Castellar, Km 19

11 Auditori MunicipalC/ Miquel Vives, 2

12 Casal de Can ParellladaC/ Amèrica, 33

13 Raval de Montserrat

2 34

5 6

79

10

1311

12

Page 14: Sons Clàssics 2017

25 de maig a 21:00hAuditori Municipal

ASSAIG OBERT DE LA CORAL NOVA ÈGARA

18 i 25 de maig i 1 de juny de 20 a 21hTeatre de la Parròquia de Sant Cristòfor

Taller de veu i expressió corporal aplicats a la sarsuela

altresactivitats

El taller treballarà l'emissió de la veu cantada, l'expressió corporal i es donaran recursos teatrals per moure's amb destresa dalt de l'escenari. Tots aquests aspectes s’estudiaran a través de l'aprenentatge d'alguns dels cors de sarsuela d’obres com ara "Marina" o "Los gavilanes" que s'incorporaran a l'espectacle "Va de Sarsuela!"El taller estarà impartit per Joan Martínez Colás (creador d'espectacles, logopeda i cantant) i Laia Camps (pedagoga i cantant).

Podrem gaudir de l’assaig obert del concert “Mendelssohn” integrat per obres d’aquest gran compositor, el qual serà presentat a l’Auditori Municipal el dissabte 27 de maig a les 20h i al Centre Cívic President Macià el dissabte 10 de juny a les 18:30h.

Hi col·labora: Parròquia de Sant Cristòfor

Page 15: Sons Clàssics 2017

Dimecres 21 de juny de 10h a 20hRaval de Montserrat (concert a les 19h)

Dia Internacional de la Música Jornada de piano lliure al carrer

1 i 8 de juny de 20:30 a 22hCasal de Gent Gran de Sant Pere Nord

La veu del cos: alliberem tensions, alliberem la veuA càrrec de M. Teresa Vert, sopranoTaller de tècnica vocal que parteix de la presa de consciència del propi cos per anar alliberant tensions i anar obrint pas per tal que la veu surti lliure i fàcil. Sentirem la nostra respiració i el moviment flexible de totes les articulacions per facilitar el recolzament vocal. Aprendrem alguna peça relacionada amb el tema del concert del dia 10 de juny (Al voltant de l’impressionisme) per tal de poder-la cantar el dia del concert.

16 de juny de 9:45 a a 13hCasal de Can Parelllada

Assajos oberts Orquestra de Cambra Terrassa 48

Activitat vinculada al prestigiós Concurs Internacional de Piano Maria Canals.

Hi col·labora: AV Can Parellada per la Unitat del Nostre Barri

Hi col·labora: Casal de Gent Gran Sant Pere - Nord - Terrassa

Page 16: Sons Clàssics 2017

Casa Soler i PaletFont Vella 28 • 08221 Terrassa

Tel. 93 783 27 11 o bé [email protected]

www.terrassa.cat/culturaaprop

Més a PropTerrassa

àrea de cultura

TOTS ELS ESPECTACLES SÓN GRATUÏTS

HO ORGANITZA

PER A MÉS INFORMACIÓ

AMB EL SUPORT DE

HI COL·LABOREN

direcció artística i de produccióImma Vilches i Arturo Palomares

disseny gràficingeniaCREATIUS

Departament de Treball,Afers Socials i Famílies