silenci marÇ 2011

36
Torna el Som-riure de la Sala l'Horta Entrevista a Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana silenci el teu club de cultura MARÇ 2011 fes-te’n soci w www.silenci.info i 96 117 76 26

Upload: silenci-club-de-cultura

Post on 16-Mar-2016

232 views

Category:

Documents


5 download

DESCRIPTION

CLUB DE CULTURA

TRANSCRIPT

Page 1: SILENCI MARÇ 2011

Torna el Som-riure de la Sala l'Horta

Entrevista a Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana

silenciel teu club de cultura

MARÇ 2011

fes-te’n soci w www.silenci.info i 96 117 76 26

Page 2: SILENCI MARÇ 2011
Page 3: SILENCI MARÇ 2011

silenciOFICINESPl. Unió Musical 8-1146900 Torrent ValènciaTel. 96 117 76 26 (de 9.00 a 14.00)[email protected]

PUBLICITAT 96 117 76 26 / 655 67 95 77

Edita Silenci Club de Cultura.Direcció María Lapiedra Benavent.Coordinació Bárbara Cócera Muñoz.Promocions María Benito González.Disseny i maquetació Vicent Font Rivero.Correcció i traducció Maika Ros, Ricard Chulià, Borja Català, Roger Sarrià.Col·laboradors Anna Sanchís, Alicia Brocal, Borja Català, Carlos Madrid, Faus Olmos, Francesc Felipe, Gabi Ochoa, Ginés Vera, Guillermo López, Irene Rodrigo, Jesús Amable, Joan Llobell, Jorge Medina, José Manuel Almerich, Jordi Torres, Josep Vicent Frechina, Laura Grau, Llibreria Dadà, Mª Eugenia García, Marina Sanjuán, Marta Bermúdez, Miriam Ortuño, Núria Agulló, Pau Berga, Pedro Montalbán, Pepa Gómez, Ricard Chulià, Salvador Giménez, Teresa Almeida, Teresa Mata, Virginia Alonso.

Silenci agraïx a tots els col·laboradors la seua aportació i no es fa responsable de les seues opinions.

Publicació impresa 100% en paper ecològic.Depòsit Legal V-4121-2008.Portada Companyia l’Hota.

Aquesta obra està subjecta a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 2.5 Espanya de Creative Commons. Per veure’n una còpia, visiteu: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/deed.ca

Amb

el s

upor

t de:

reportatgeTorna el Som-riure de la Sala l'Horta

REPORTATGE

MIRALL

OXIGEN

ESCENA

MÚSICA

ART

LLIBRES

CINE

I MÉS

Torna el som-riure de la Sala l’Horta

Entrevista a Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana

Rojals i Guardamar al Baix Segura

Sexos

Comença la era 2.0 d’Orxata Sound System

Per Laberints

El tiempo mientras tanto

Kit Carson presenta París, Texas

Cap de setmana Tolkien

06

08

10

13

20

24

28

30

32

mirallEntrevista a Vicent Moreno, president

d'Escola Valenciana

oxigenRojals i Guardamar al Baix Segura

escenaSexos

08

06

10

13

Page 4: SILENCI MARÇ 2011

club

sile

nci

el te

u cl

ub d

e cu

ltura Silenci és una associació cultural, sense ànim de lucre, que té l’objectiu

d’acostar i de promoure la cultura als seus socis. Per fer-ho, ha cre-at un club de cultura. Una plataforma de més de 50 espais: teatres, museus, sales de concerts, discogràfiques, cines, llibreries, editorials, centres culturals... que, a més d’informar de la seua oferta cultural, re-alitzen descomptes, regals i promocions.

fes-te’n sociwww.silenci.info96 117 76 26Telèfon d’informació i atenció al soci de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores

[email protected]

facebook.com/clubsilenci

twitter.com/clubsilenci

ft

w

@

i

clubsilenciel teu club de cultura

w

i 96 117 76 26www.silenci.info 2011

Page 5: SILENCI MARÇ 2011

fes-

te’n

soc

i

ww

w.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

iw

revistarevista Els descomptes del club en ta casa. Tots els mesos rebràs la revista del club a casa amb els descomptes i els events culturals més interessants.

50%

R

S

descomptes descomptes Fins un 50% de descompte. Els descomptes i regals són per al titular del carnet i el seu acompanyant.

regal clubregal club 2 entrades gratuïtes. Cada soci té dret a un regal anual: dues entrades per anar al teatre o a un concert, llibres, sopars... has de consultar la disponibilitat al web.

w w www.silenci.info

sorteigsorteig2 entrades gratuïtes. Deixan’s la teua recomanació cultural a facebook o twitter.

f www.facebook.com/clubsilenci t www.twitter.com/clubsilenci

fes clubfes clubPer cada amic que convides a Silenci tindràs un nou regal. També pots gaudir d’un altre regal si regales Silenci. Crida’ns i t’informarem.

i 96 117 76 26

avan

tatg

es d

e sil

enci

club

de c

ultu

ra

Page 6: SILENCI MARÇ 2011

6fe

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

w

10%

Dalt: Art, d'Albena Teatre, tanca el festival el dia 16 d'abrilBaix: Mariua... el Musical arriba a l'escenari de l'Horta el dia 9 d'abril.

El somriure de la Sala l’Horta sempre ens porta grans alegries. Si l’any passat aquesta xicoteta sala indepen-dent de la rodalia de València va complir quinze anys i ho va celebrar amb un festival, aquest any repetix idea, i ho fa per la necessitat de fer riure, som-riure, en aquests temps difícils per tothom. Som-riure és una mostra de te-atre amb un denominador comú: l’humor, i en aquest es representen diferents espectacles des de finals de març i fins al 16 d’abril. I com ja van fer a 2010 amb l’estrena de Que tinguen sort, d’Albena Teatre, aquesta nova tem-porada obrin festival amb una producció pròpia, Eufòria, escrita i dirigida per Roberto García i interpretada per Pau Blanco i Xavi Giménez. Una obra que donarà molt que parlar al llarg de 2011 i què és l’aperitiu de tota una programació de qualitat.

Comèdia, músical, teatre d’avantguarda... tot té cabuda en aquesta segona edició del Som-riure, un espai a la cultura valenciana en valencià, a la cultura pròpia de qualitat, i que arriba precedida per l’èxit del passat any, on va nàixer

Torna el som-riure Torna el som-riure de la Sala de la Sala l’Hortal’HortaUna producció pròpia junt a Pep el Botifarra, Una producció pròpia junt a Pep el Botifarra, Albena Teatre i Maria Juan conformen la programació d'aquest anyAlbena Teatre i Maria Juan conformen la programació d'aquest anySALA L'HORTA

25.03 - 16.04

10% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

lhortateatre.com

Page 7: SILENCI MARÇ 2011

7

fes-

te’n

soc

i

ww

w.sile

nci.i

nfo

w

© A

lba

Sol

er

aquest festival degut als 15 anys de la Sala L’Horta, tot un rècord tenint en compte con està el sector teatral valencià i la dificultat de ser una sala de teatre independent. Per festejar-ho, proposen una programació ampla i variada que obrirà teló el día 25 de març (i continua el 26), amb la ressaca fallera, amb una nova producció pròpia, Eufòria. En aquesta, Roberto García (text i direcció) s’ha proposat donar-nos una recepta anticrisi infal·lible. Els executors del pla, Pau Blanco i Xavo Giménez, vénen disposats a crear la catarsi que ens permetrà eixir a la superfície d’aquesta bombolla immobiliària i ultraliberal que ens ha atrapat a tots. La clau, ho han endevinat, és l’humor. Sí, potser l’hu-mor fins al punt de l’absurd. Una mirada que busca el deliri com a còmplice per a redimir-nos. Avís per a endeutats susceptibles: l’espectacle promet passar llista a una galeria de fallides econòmiques col·lectives, però també particu-lars. Música valenciana: Pep Gimeno "el Botifarra".No deixa de ser curiós, fet i fet, que una de les propostes més reeixides del festival siga el concert de Pep Gimeno “el Botifarra”. És curiós, dic, en cas que no hàgem assistit mai a un concert del cantador de Xàtiva, ja que qui haja gaudit dels seus entretinguts directes sabrà de què parle. “El Botifarra” porta més de 25 anys recollint cançons po-pulars de les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida i aconseguint que melodies que només cantaven els vells de cada poble ara siguen conegudes per grans i petits d’arreu dels territoris de parla catalana. Sentir les seues qualitats vocals en directe és tot un espectacle, però, a més a més, “el Botifarra” esdevé un frontman enginyós i enormement divertit, contant anècdotes, refranys populars o històries fa-miliars, tot un cabàs de recursos per tal de fer-nos riure i passar una bona estona mentre gaudim dels sons de les nostres arrels. Suposem que aquesta és la raó de trobar “al Botifarra” en un festival de teatre, el dia 2 d’abril, i una de les propostes que respón als objectius del festival: donar ca-buda a les propostes valencianes i en valencià de qualitat. I no n’hi ha dubte que Pep “el Botifarra” ha fet molt per la cultura valenciana i especialment pel patrimoni musical de La Costeria i La Vall, igual que ho feia el poble fa cent anys. Marihua torna després de l'èxit a MadridContinuem amb música però en aquest cas un musical.

Una única funció per a tornar a veure actuar la Maria Juan, que, tal i com va prometre fer a L’amor fot... però no mata, torna per tal d’explicar-nos anècdotes de la seua vida. Des-prés de representar L’amor... durant un any a Madrid, la còmica torna sola amb un espectacle ple d’humor. Diu que ja no espera Paco ni cap altre, que això serà un monòleg musicat, assegura que ella és “una xica de paraula”, però mai no se sap. De segur que alguna sorpresa té amagada en la mànega en aquesta proposta musical que, a diferèn-cia de les grans produccions que arriben de Mardid, no porta un gran elenc d’artistes ni trailers de producció, però sí molta alegria i bon humor. Un clàssic de la casa com postre: ArtI com no podia ser d’una altra manera, el festival es tanca amb la companyia més propera i fidel de la sala, Albena Teatre i el seu darrer espectacle Art, avalat pel gran èxit que ha arreplegat per tots els teatres on ja l’han pogut vore, una coproducció de l’Ajuntament de València, Albena Teatre i Tornaveu. Un text de Yasmina Reza, una de les poques autores teatrals que pot presumir de tindre una obra de teatre representada per mig món i truduida a trenta idio-mes diferents. I és que Art enganxa, i ho fa des de 1994 quan va ser creada gràcies a la mestria del seu text i a l’excel·lència del seu contingut. A València les adaptacions d’Art han sigut nombroses: actors com Ricardo Darín o Luis Merlo han passat pels escenaris valencians representant un dels tres amics que, a partir de la compra d’un quadre d’art contemporani, s’emboliquen en una discussió que mostra les fragilitats humanes i les incapacitats per entrendre’s. Per a molts crítics, un dels millors textos escrits mai sobre l’amistat. I com sempre, un bon text portat a casa, triomfa el doble. I això passa amb aquesta versió, la més valen-ciana de totes, i no només perquè és la primera vegada que el text s’adapta al valencià, sinó pel seu elenc: dirigits per Joaquim Candeias, podrem vore dalt de l’escenari tres dels actors valencians més reconeguts dels darrers anys, Carles Alberola, Alfred Picó i Carles Sanjaime. Tres bonís-sims actors amb una gran versatilitat i que ens sorprenen diariament per la diversitat de les seues produccions. Amb aquest trio es posa punt final a un festival en el qual segur que es repetirà l’èxit de l’any passat, i on, per damunt de tot, els seus espectadors eixiran amb un somriure al rostre.

Page 8: SILENCI MARÇ 2011

8fe

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

w

Il·lustració d'Elías Taño a partir d'una foto Vicent Morenowww.eliastano.es

ML. El mes de març és clau per Escola Valenciana, sense dubte l’organització que més fa a terres valencianes per la normalització i l’ús de la nostra llengua. Com cada any, celebra la seua Nit, un acte social on reunixen a tots els seus col·laboradors i premien les persones que més ajuden en la difusió del valencià, amb el punt final de La Nit de la Nit, a càrrec de Xavi Castillo. A més, organitzen tota una sèrie d’activitats al llarg de l’any per potenci-ar l’ús social del valencià, traient-lo de les escoles, on porten més de 30 anys lluitant pel seu ensenyament. El nou estrenat president, Vicent Moreno, ens relata en una entrevista tots els projecte que duen endavant.

Què és exactament Escola valenciana? Escola Va-lenciana és un moviment social cívic, altruista totalment, solidari, que està intentant tirar endavant la normalització lingüística d’aquest país. Escola Valenciana, és principal-ment, una federació d’associacions per la llengua (FEV), una entitat cívica formada per 24 associacions d’arreu de totes les comarques del nostre país, i tot i que se diguem Escola Valenciana tenim moltíssimes activitats que ixen de l’àmbit de l’escola.

miral

l

Entrevista a Vicent Entrevista a Vicent Moreno, president Moreno, president d’Escola Valencianad’Escola Valenciana"Nosaltres volem que la llengua, a banda de a les escoles, isca al carrer""Nosaltres volem que la llengua, a banda de a les escoles, isca al carrer"escolavalenciana.com

Page 9: SILENCI MARÇ 2011

9

fes-

te’n

soc

i

ww

w.sile

nci.i

nfo

wm

iral

lm

iral

Elía

s Ta

ñoI és en aquestes activitats on teniu un fort protago-nisme en la difusió i creació de cultura en la nostra llegua? Sí, nosaltres volem que la llengua, a banda de a les escoles, isca al carrer. Que puga ser útil en qualsevol moment del dia i que la gent veja que la pot usar en tots els àmbits, i que com l’altra, també és oficial a la mateixa altura. Per fer-ho portem a terme iniciatives amb més de 25 anys, com les trobades, que són la insígnia de la nostra federació.Què són exactament? Les trobades són festes per la llen-gua. Totes les escoles en valencià es reunixen durant un parell de dies en cada comarca. Tenim una vintena per tot el País Valencià i algunes, com la Ribera o la Marina Alta van fer 25 anys l’any passat, i aquesta any, l’Horta Sud, fa 24. Això mostra que des de l’inici aquesta iniciativa va tindre molt bona acollida i noves comarques se sumaren poc a poc. També teniu un dels premis més reconeguts al nostre país en llengua valenciana... Sí, el Sambori, el concurs de literatura en valencià. Actualment el més important de tots els territoris de parla comuna. Va nàixer a l’any 1998 per promoure i difondre l’ús del valencià dins de l’àmbit educatiu, per incentivar la creativitat artística i literària dels xiquets i xiquetes valencians, dins dels diferents nivells educatius. Nosaltres incentivem la participació a les escoles dins de totes les comarques, arrepleguem les propostes i les premiem. A banda, des de l’any 2004, vam crear amb al-tres entitats la Fundació Sambori per obtindre més recursos i impulsar els premis amb més força. Literatura, però també música. Just ara, el 17 de març, comença la Gira. Què és exactament? És un projecte per fer visibles els invisibles músics en valencià del nostre territori. Una gira itinerant per les distintes comarques de concerts de música de grups valencians que canten en la nostra llengua. Duguem ja unes quantes i ara comencem la nova amb un concert de falles el dia 17 de març a l’Audi-tori de la Casa de Cultura de Burjassot amb les actuacions d’Sva-ters, Rapsodes i BKS. Acabem normalment en maig, a les fogueres d’Alacant i en mig tenim 30-35 concerts per totes les comarques. La cloenda és sempre molt important, a juliol, tres dies de concerts que es fan sempre a Benlloch,

el reconegut Feslloc, el punt i final d’aquests concerts que cada any arrepleguen més gent.Ens falta el cinema en valencià, supose que també teniu alguna activitat? Per suposat, tenim el programa de cinema a l’escola. Cada tardor, els pobles que signen un xicotet conveni amb nosaltres, els oferim un catàleg de pel·lícules actuals doblades al valencià per projectar a les seues sales de cinema, una altra manera d’incentivar la normalització de la programació en versió valenciana a les sales. Les sessions estan programades per a escolars i so-len estar acompanyades d’una fitxa didàctica que després treballen a l’aula.I finalment xafeu el carrer, amb un programa amb molt bona acollida, el Voluntariat pel Valencià. Sí, la veritat és que cada any augmenta la participació. De fet, en aquestes setmanes, l’estem presentant en distints municipis. Es tracta d’un servei d’Escola Valenciana que crea parelles lingüístiques; és a dir, posa en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament la nostra llengua. Així n’hi ha un volun-tari i un aprenent que queden una hora a la setmana durant 10 setmanes per conversar en valencià. Aquesta iniciativa és molt important i li tenim molta estima. La gent s’inscriu, fa amics i aprén molt. Ara l’actualitat ens fa parlar de la Nit d’Escola Va-lenciana... què ens teniu preparat? És la setena gran Nit d’Escola Valenciana, a Alcoi, on celebrem el naixement d’Enric Valor en un acte social en el qual reunim totes aque-lles persones vinculades a la nostra organització, així com representants polítics i entitats que treballen per la norma-lització de la nostra llengua. A més, n’hi ha una sèrie de guardons que aquest any estan concedits a Empar Granell, una de les fundadores d’Escola Valenciana; Paula Brugue-ra, per la seua trajectòria social i reivindicativa dins de la utilització del valencià; al Betlem de Tirisiti, una companyia de titelles d’Alcoi amb més de cent anys d’història i final-ment a dos clàssics de l’ensenyament per als més menuts, el Club Babalà i el Club Super3, que van ensenyar valencià a moltes generacions. I, després de sopar, acabem amb La Nit de la Nit per als més fester, que està amenitzada per Xavi Castillo, que promet acabar la jornada entre rialles.

Page 10: SILENCI MARÇ 2011

10fe

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

w

JOSE MANUEL ALMERICH. Guardamar i Rojals, les coves dels artesans i les llacunes, l’horta que els queda i els propers palmerars d’Elx. També els flamencs de color rosa, les salines d’un blanc nival i el cuiro de Carme. Guardamar és l’única població de la costa del Baix Segu-ra que s’ha salvat, en part, de la voracitat constructiva. Volen continuar sent el poble mariner que sempre han sigut i encara es pot assaborir en els seus restaurants el peix fresc portat de Santa Pola. Les dunes, l’horta, les llacunes i la devesa coberta de pi blanc junt amb la desembocadura del riu Segura, són reductes de natura-lesa viva en una costa que ha sigut víctima de la seua pròpia bellesa.

Carme passa el mes amb cent euros. Aquest mes té un re-but extra de 160 i no sap com el va a pagar, però no pareix excessivament preocupada. Ho conta amb tota normalitat, sense aclaparar-se, segura de què d’una forma o d’una altra ho solucionarà. Carme és hippy de veritat, de les que ja no queden, de les que viu d’acord amb la seua forma de pen-sar. En els anys seixanta es va involucrar en una manera diferent d’entendre la vida. Una etapa que va marcar la seua joventut, i que ha prolongat fins a hui com una religió en què encara creu que el món pot canviar.

© J

M. A

lmer

ich

oxig

en

Rojals i GuardamarRojals i Guardamaral Baix Seguraal Baix SeguraUna passejada per Guardamar, l'única població de la costa del Una passejada per Guardamar, l'única població de la costa del Baix Segura que s'ha salvat de la voracitat constructivaBaix Segura que s'ha salvat de la voracitat constructiva

Page 11: SILENCI MARÇ 2011

11

fes-

te’n

soc

i

ww

w.sile

nci.i

nfo

wox

igen

oxig

en©

JM

. Alm

eric

hEm conta la seua vida mentre observe amb deteniment els detalls del seu taller i sona de fons, l’última cançó d’Adolfo Cabrales, qui segurament va nàixer quan ella ja prenia el sol en les platges de Formentera. Amb molta paciència Car-me posa l’un darrere de l’altre, els reforços en les peces de cuiro. A penes queden artesans que el treballen, i pitjor en-cara, a penes queda matèria primera. Com ja no es fabrica calçat, ja que ve de Xina totalment elaborat, no hi ha retalls de cuiro sobre els quals poder plasmar la seua creativitat i transformar aquesta matèria tan noble en carteres, cintu-rons o bosses de mà d’una forma artesanal.

El treball del cuiro és una de les professions més antigues de la nostra civilització, junt amb la terrisseria o l’elaboració de cistelles amb espart. Va sorgir quan l’home va aprendre a caçar i de la caça, obtindre la pell amb la qual protegir-se del fred. Primer va haver d’aprendre a conservar-la, i després a transformar-la en roba, armadures, útils diversos o objectes d’adorn. Carme, la hippy, és l’hereva d’aquesta necessitat vital convertida en art; guadamassils, cordovans, borrenes o penjolls. Peces amb adorns o amb tints deco-ren sense ordre ni concert el seu xicotet taller, una cova excavada en roca en el barri del Rodeo, al costat del poble de Rojals. Sa casa, malgrat tot, és un desordre ordenat de retalls de pell assaonada i màquines de cosir i perforar. L’olor, penetrant però agradable, em recorda les medines musulmanes i la muntanya sobre Rojals, amb les seues dèsset grutes convertides en tallers, em transporta per unes hores al sarau artesanal del cor de Marràqueix.

En l’interior d’aquesta muntanya, totalment perforada com una xicoteta capadòcia calcària, viuen i treballen els ar-tistes: pintors, escultors, ceramistes i artesans on a més, exposen i venen les seues obres. Trages de paper, ceràmica amb decoració, terrisseria, quadres i exposicions temporals en la cova més gran, conformen un dels conjunts artístics més originals d’Europa.

He descobert aquest lloc un poc per casualitat. Conéixer el sistema hidràulic de Rojals, l’horta històrica de la ribera del Segura i les llacunes que conformen el paisatge horitzontal

del Baix Segura m’han portat ací. El curiós és que sem-pre que viatge soles tot m’ix bé. A vegades en companyia també, tot depén, però quan es recorren pobles i paratges en solitari, els sentits s’aguditzen i s’obrin molt més d’allò habitual. El paisatge cultural i humà ens afecta de d’una forma més íntima, més compromesa.

El dia ha acabat per a mi junt a la llacuna de la Mata, prop de Guardamar. Amb la llum esmorteïda però necessària per a les fotografies que vos vaig a passar, s’acaba el meu ho-rari laboral i un bon sopar en soledat (açò ja no m’agrada tant) m’espera en un hotel enfront de la mar. Ampli, solejat i ben ubicat, les onades se senten des de l’habitació men-tre ordene les meues idees i deixe escrites, part d’aquestes lletres. A penes sense donar-me compte del temps trans-corregut, el mateix sol que va desaparéixer hores abans, entra a l’alba en l’habitació en forma de cresol gegantí i la llum, la meua aliada, irromp amb força per l’ampli finestral. Arreplegue les meues coses i ordene, com si fóra la meua pròpia casa, l’habitació de l’hotel.-El seu compte està ja pagat senyor-No pot ser. Ha de tractar-se d’un error-No ho és, s’ho assegure. No té res pendent. Algú, que no puc dir-li, ha pagat la seua estada.La recepcionista insistix en el fet que no es tracta d’un er-ror, i tampoc vol dir-me per qui he sigut convidat. No hi ha molta gent malgrat ser el pont de la Constitució i açò m’ompli d’intriga.

Guardamar és l’única població de la costa del Baix Segura que s’ha salvat, en part, de la voracitat constructiva. Volen continuar sent el poble mariner que sempre han sigut i en-cara es pot assaborir en els seus restaurants el peix fresc portat de Santa Pola. Les dunes, l’horta, les llacunes i la devesa coberta de pi blanc junt amb la desembocadura del riu Segura, són reductes de naturalesa viva en una costa que ha sigut víctima de la seua pròpia bellesa.Ja en la porta, i mentre arreplegue la motxilla, Marta, la recepcionista, s’acomiada amb la mà. -Fins aviat!. Ens ale-grarem de vore’l novament. Vénen tan pocs escriptors per ací. Jutgeu vosaltres mateixos.

Page 12: SILENCI MARÇ 2011

12

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wes

cena

esce

naCircuit Café TeatreCircuit Café TeatreDIFERENTS ESPAISDIFERENTS ESPAIS

01.03 - 31.0301.03 - 31.03

2X1

2ª CONSUMISIÓ GRATUITA2ª CONSUMISIÓ GRATUITA

circuitocafeteatro.comcircuitocafeteatro.com

NURIA AGULLÓ. Quan imaginem un teatre, sempre ho fem imaginant al nostre cap una sala de grans dimensions, bu-taques molt confortables i un escenari impressionant. Però el Circuit de Café Teatre ha arribat per a trencar tots els esquemes utilitzant dotze petits locals per a presentar-hi tot tipus d’actuacions musicals, de mim, monòlegs, tite-lles... Però sempre amb un requisit: que l’humor hi estiga present. Com cada mes, març renova els artistes, incloent en aquesta ocasió el valencià Rafa Forner, amb la seua obra Me lo dices y te lo cuento. La presència femenina es notarà amb Cia. Ariscas, les quals, arribades des de Barce-lona, pujaran a l’escenari descaradament sinuoses amb So Perversas. Juan Carlos Córdoba, de Madrid, no deixarà de banda la famosa polèmica d’haver-nos de jubilar als 67 i la Companyia Marsupial ens deixarà intrigats amb el nom que porta la seua actuació, Sin título. Quin misteri, veritat? Març es vist de gala perquè l’últim dels concursants és Da-río Piera, guanyador del premi Menció Especial del Jurat de l’anterior edició. El mentalisme estarà present amb la seua obra La cuarta diversión. Us animeu a anar al Circuit de Café Teatre? Els vostres vots són necessaris!

Los constructores de imperiosTEATRE EL MUSICAL

02.03 - 06.03

50% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatre-elmusical.com

Durant hora i mitja de representació, assistirem al món d’aquesta tragico-mèdia de Boris Vian, qui ens conta la peculiar història d’una família que ascendix per l’interior d’un edifici i es veu obligada a deixar enrere totes les seues pertinences.

Questi Fantasmi!!TETATRE RIALTO

10.02 - 13.03

50% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatres.gva.es

Teatres de la Generalitat reposa al Ri-alto aquesta producció que, dirigida per Juanjo Prats, partix d’una de les obres emblemàtiques d’Eduardo de Filippo. Una obra que continua viva per la sàvia conducció de les emoci-ons i els diàlegs. Un sistema nerviós d’emoció, de riure i de fantasmes.

Identías y cortesiasSALA ZIRCÓ

04.03 - 06.03

30% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

salazirco.com

Dins del Cicle Circundances podrem vore aquesta nova proposta de la companyia L’Obert Dansa, centrada a promoure i difondre la dansa contem-porània. Durant una hora, l’espec-tador gaudirà de les sensacions que desprenen els cossos en moviment dels quatre ballarins.

2x1

50% 50% 30% RR

Page 13: SILENCI MARÇ 2011

13

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wes

cena

esce

na

Jandro T.V.TEATRE OLYMPIA

04.03

25% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatro-olympia.com

Jandro, conegut per la seua partici-pació a El Hormiguero, arriba a Va-lència, la seua ciutat, per presentar Jandro TV, un espectacle màgic, ori-ginal i absurd amb un piano gegant que fa sonar amb els peus. La rialla està assegurada en un xou interactiu, diferent i malgastador de talent.

De cap a peusTEATRE EL MICALET

09.03 - 13.03

25% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatremicalet.com

De cap a peus és una reflexió integral sobre la situació de la dona en la so-cietat actual, en el sentit que l’opres-sió de l’educació, l’ambient, la religió, l’educació, etc., arriba a tindre una plasmació física a través del cos com a element més bàsic i primari, gràcies a l’art del grup A tempo dansa.

El día 665CENTRO CULTURAL CAROLINA TORRES

10.03 - 12.03

25% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

carolinatorres.org

El día 665 s’acosta i set persones que es troben atrapades en una taverna en què tots els dies passa el mateix, seran testimonis d’un canvi en la seua vida. Una alcohòlica, un moto-rista, i el bàrman en són alguns dels protagonistes d’aquesta peça dirigida pel jove alcoià Rafa Segura.

25% 25%

SexosSexosTEATRE OLYMPIATEATRE OLYMPIA

02.03 - 27.0302.03 - 27.03

25% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatro-olympia.comteatro-olympia.com

PEPA GÓMEZ. Voler i no poder ha sigut sempre un fet insà. Si la sensació es trasllada a una relació de parella es con-vertix en un autèntic infern sentimental. I quan la fidelitat és ja cosa de xiquets i el joc només troba l’espurna a tres ban-des o obrint la relació de dos a quants en caiguen pel camí, ací sí que ve el caos. Però resulta divertit vore’s identificat quasi a parts iguals amb cinc individus amb personalitats rotundes en un laberint de sensacions i d’enganys per culpa de l’amor, el desamor, la passió i la necessitat de sentir-se desitjat. Sexos és una comèdia d’embolics amb un denomi-nador comú essencial i humà pel qual sempre s’anhela el que el veí és o té, obviant -com no- les bondats i els plaers de la rutina que hom s’acostuma a viure. Arriba un punt en què la tranquil·litat no té gràcia i complicar-se la vida, més que un repte, és una eixida desesperada cap avant. Sempre és millor narrar veritats com aquesta i saber-se paregut al veí i riure-se’n. Amb aquesta obra arriba l’oportunitat ideal. I a més, destaca el repartiment, ple de cares conegudes de la xicoteta pantalla: Pepón Nieto, Anabel Alonso, Adriana Ozores, Neus Sanz i Federico Celada són els protagonistes d’aquesta guerra de sexes dirigida per Pep Anton i escrita per ell mateix amb Xavier Bertran.

25%

25%R R

Page 14: SILENCI MARÇ 2011

14

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wes

cena

esce

naEl alma se serenaEl alma se serenaTEATRO LA ESTRELLA. SALA EL CABANYALTEATRO LA ESTRELLA. SALA EL CABANYAL

04.03 - 13.0304.03 - 13.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

hongaresa.es/home.phphongaresa.es/home.php

IRENE RODRIGO. La crítica ha enaltit El alma se serena, obra fruit del treball de la Companyia Hongaresa de Teatre que descriu amb encert la realitat valenciana actual. Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso, els autors, ens conviden a reflexio-nar sobre uns temps -els nostres- en els quals els diners i els interessos privats pareixen importar més als governadors que els ciutadans. Per aconseguir-ho, han situat l’acció en una finca del barri valencià del Cabanyal. Els habitants es rebel·laran, de formes molt particulars, per tal d’evitar-ne la demolició. Els tres únics personatges, que semblen extrets d’una obra d’Eugène Ionesco, són un executiu desocupat, una hostessa amb vertigen i una rellotgera cabaretera. El primer, barreja de Groucho Marx i Mario Conde, és una víctima del neoliberalisme addicte a enviar als periòdics cartes al director. La segona, de nom Malva-rosa, porta tot el dia la roba d’hostessa per si se n’ha d’anar a corre-cuita a agafar un vol. Carmen, la rellotgera interpretada per Lola López -fundadora de la Companyia Hongaresa-, és una dona separada que viu amb els seus gats, Lenin i Trotski. El quart personatge de la trama és un armari de l’habitació on es troben: ningú dels tres no sap què conté.

Exacta palabraSALA MATILDE SALVADOR

09.03 - 10.03

GRATUÏT

ARREPLEGAR INVITACIÓ A LA NAUARREPLEGAR INVITACIÓ A LA NAU

uv.es/cultura

Exacta palabra és una producció in-dependent composta per una quin-zena de poemes sobre el tema de la violència de gènere. Una obra de textos poètics, engranats teatralment, interpretada per Lola Escudero (Leda) i Alicia Martínez i dirigida per Sefa Bernet.

El amor de mis amoresTEATRE EL MUSICAL

09.03 - 13.03

50% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatre-elmusical.com

Un recorregut per la València dels anys seixanta serà l’argument que trobarem en aquesta obra que s’es-trenarà el pròxim dimecres 9 de març al Teatre El Musical. El amor de Miss Amores és un espectacle original, di-vertit i fortament provocador.

RealitySALA ZIRCÓ

10.03 - 13.03

30% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

salazirco.com

Després de l’aplaudit debut de la companyia valenciana Azotea Teatro amb l’obra Después de la lluvia, el grup torna amb l’espectacle Reality. De nou, han triat la Sala Zircó per a la gran estrena, que tindrà lloc el dia 10 a les 21 h.

R

50% 30%G R R

Page 15: SILENCI MARÇ 2011

15

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wes

cena

esce

na

Especial Xavi CastilloTEATRE FLUMEN

12.03

10% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatroflumen.es

Carregat d’humor intel·ligent, l’actor ens presenta un popurri de monòlegs elaborats a partir de moments dels seus altres espectacles. Continuant amb la seua particular visió de l’actu-alitat, Xavi Castillo promet fer riure un públic disposat per passar-s’ho bé.

MedeaSALA MATILDE SALVADOR

22.03 - 23.03

GRATUÏT

ARREPLEGAR INVITACIÓ A LA NAUARREPLEGAR INVITACIÓ A LA NAU

uv.es/cultura

La tragèdia de Medea torna als es-cenaris gràcies al grup de teatre grec Komos, dirigit per Miguel Navarro. La fortaleça de Medea capaç d’imposar els seus somnis per damunt de la vida dels propis fills serà fil conductor d’aquesta peça.

Miguel HernándezTEATRE EL MUSICAL

22.03 - 27.03

50% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatre-elmusical.com

El pròxim 22 de març assistirem a l’estrena de Miguel Hernández, una obra de la companyia Teatro Meridi-onal que, sota la direcció de Marina Szerezevsky i Álvaro Lavín, ens repre-senta els últims moments de la vida del poeta a la presó d’Alacant.

10% 50%

Catacric Catacrac de Catacric Catacrac de Lluerna TeatreLluerna TeatreSUECA. AJUNTAMENTSUECA. AJUNTAMENT

06.0306.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

sueca.essueca.es

IRENE RODRIGO. Lluerna Teatre no és una companyia més. Els seus components només ixen a l’escenari per saludar el públic en acabar l’espectacle; durant la funció es troben amagats per tal de donar vida a les titelles encarregades de posar en marxa les més variades històries. Aquesta volta acudixen a Picassent per a representar Catacric, Catacrac, obra basada en les rondalles del mestre Enric Valor. Amb aquesta iniciativa, els components de Lluerna Teatre per-seguixen l’objectiu de -a més de divertir-nos- recuperar les antigues narracions que contaven els vells a la llar durant l’hivern. Aquesta és una obra per a tots els públics: veient-la, els grans podran recordar les rondalles tradicionals; els menuts, per la seua banda, coneixeran aquesta riquesa que caracteritza la cultura valenciana. I tot açò de la mà d’una companyia pionera en la investigació de les possibilitats de les titelles al teatre. Els seus dos components, Rosa Maria Navarro i Josep Miquel Beltran, no només ideen i esceni-fiquen les representacions sinó que intenten dotar-les d’un esperit i una expressió pròpies. Sens dubte, Lluerna Teatre aconseguirà que les titelles de Catacric, Catacrac assolis-quen l’aire aire personal i únic que mereix Enric Valor.

R

G R

Page 16: SILENCI MARÇ 2011

16

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wes

cena

esce

naChicago. El musicalChicago. El musicalTEATRO PRINCIPALTEATRO PRINCIPAL

10.03 - 17.0310.03 - 17.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

teatres.gva.esteatres.gva.es

VIRGINIA ALONSO. De Broadway a València passant per la Gran Via madrilenya. Durant més d’un mes, el valencià carrer de les Barques es convertirà en un Broadway a petita escala amb Chicago, l’espectacle més vist de la temporada a Madrid, on més de 300.000 espectadors han gaudit ja d’aquest sofisticat muntatge. Coincidint amb l’inici de les Falles, i potser per això mateix, Teatres ha apostat per in-cloure en la programació aquesta proposta de gran format que, durant més de dues hores, farà vibrar el públic a colp de jazz. Ambientada en els agitats anys 20 del segle passat, l’èxit de Chicago rau en el fet que té tots els ingredients que fan grans els musicals de la famosa avinguda novaior-quesa: una història universal de fama i de fortuna, en què dues ambicioses dones empresonades per crims passionals lluiten per guanyar-se el favor del protagonista; un elenc impressionant d’actors i de ballarins; una orquestra sobre l’escenari, que interpreta en directe 22 temes musicals; una il·luminació espectacular; una producció impecable que manté no només l’estètica original sinó també el de-corat construït als Estats Units... Sense dubte, l’èxit està assegurat. Stage Entertainment, productora d’aquest i d’al-tres musicals com ara Mamma Mia, n’ha trobat la fórmula.

Què fem de la mare?TEATRE TALIA

23.03 - 03.04

25% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatres.gva.es

Les tibantors entre mare i fill, que amb els anys poden semblar insalva-bles, les soluciona el pes de la sang; de colp i volta i sense objeccions. Què fem de la mare? és una comèdia ten-dra i amarga d’una veritat compartida per tots.

Algú que miri per a miSALA ZIRCÓ

24.03 - 27.03

30% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

salazirco.com

Què fan un americà, un irlandés i un anglés presoners en una presó liba-nesa? No, no es tracta de cap acudit, sinó de l’última obra d’Àlex Tejedor, en què es reflectixen els problemes de diversos països de l’orient mitjà.

Then de Proyecto TitoyayaESPACIO INESTABLE

24.03 - 27.03

25% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

espacioinestable.com

Proyecto Titoyaya, de la mà del re-conegut corògraf Gustavo Ramínez I Daniel Abreu, presenta Then… un programa mixt format per tres peces de dansa contemporània -Linea hori-zontal, Manera i Two- on reunix part del repertori de la companyia.

R

25% 30% 25%R R

Page 17: SILENCI MARÇ 2011

17

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wes

cena

esce

na

Que tinguem sort, d'Albena TeatreSUECA. AJUNTAMENT

25.03

20% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

sueca.es

A més de ser el títol d’una emblemàti-ca cançó de Lluís Llach, Que tinguem sort és l’espectacle d’una de les com-panyies que més recorregut ha tingut a la nostra terra, Albena Teatre. Una oportunitat per gaudir de Carles Albe-rola i Alfred Picó, companys, amics i grans actors.

Clownic 100% TricicleTAMA. ALDAIA

25.03

10% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

aldaia-ajuntament.es/tama

Garrick, l’últim espectacle de Tricicle arriba a Aldaia de la mà de Clownic, la seua segona companyia. El xou homenatja un còmic anglés del segle XVIII i permet al públic comprovar els efectes positius del riure per a la nos-tra salut.

ImproTEATRE FLUMEN

26.03

10% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

teatroflumen.es

“Açò és senzill, agafa un bolígraf i escriu el primer que et vinga al cap, nosaltres ho improvisarem per a tu”, afirmen els culpables d’aquesta suc-cessió d’escenes sense sentit aparent però que estan perfectament i intel-ligent lligades per l’espontaneïtat i l’experiència teatral.

20% 10% 10%

Bambalina Teatre Bambalina Teatre presenta Cosmospresenta CosmosPICASSENT CASA DE CULTURAPICASSENT CASA DE CULTURA

11.0311.03

2X1

TAQUILLATAQUILLA

culturapicassent.comculturapicassent.com

ANNA SANCHIS. Després d’haver passat pel VEO i per la Sala Carme de València, arriba a Picassent Cosmos, el nou espectacle de la companyia Bambalina, una coproducció amb VEO, el Mercat de les Flors i el Teatre Jofré del Ferrol. Aquesta vegada s’allunyen de la revisió de mites clàssics per a oferir un treball més experimental, en la línia de Kraft, en què ja utilitzaven el paper com a element principal per a reflexionar sobre com malbaratem els limitats recursos que ens oferix la natura. En Cosmos el protagonista és el got de plàstic, símbol dels objectes d’un sol ús que utilitzem i llancem sense contemplacions. Jaume Policarpio ens ofe-rix, novament, un treball interdisciplinar en què tres actors, Àngels Fígols, Nacho Diego i Jesús Muñoz, recrearan un món nou, original, canviant, fet amb gots. Alçaran parets, construiran edificis, enderrocaran ciutats, es mouran entre mars de gots, muntaran en cavallets i manipularan titelles. Cosmos és un espectacle gairebé sense text, ple d’imatges construïdes a base de gots de plàstic i apte per a tots els públics sense ser un espectacle infantil. Cal, això sí, obrir la nostra mirada i estar disposats a canviar la percepció que tenim dels objectes d’ús quotidià i donar-los una vida nova, la vida que els neguem quan els llancem.

2x1© B

amb

alin

a Te

atre

Pra

ctic

able

R

Page 18: SILENCI MARÇ 2011

18

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wes

cena

esce

naTodas muertas de Todas muertas de Oscura TeatreOscura TeatreBENETUSSER. CENTRE CULTURAL EL MOLÍBENETUSSER. CENTRE CULTURAL EL MOLÍ

27.0327.03

OBSEQUI

BOSSA PROMOCIONALBOSSA PROMOCIONAL

benetusser.net/moli.phpbenetusser.net/moli.php

MARIA LAPIEDRA. La companyia Oscura Teatre, que ja va estrenar l’any passat La indiferencia de los armadillos, amb la qual va recollir distints guardons als premis de les Arts Escèniques, ens presenta a Benetússer ara Todas muer-tas, una molt divertida representació interpretada i dirigida per Abel Zamora, en la qual tornen a la vida alguns dels personatges femenins més cèlebres de Shakespeare. Com en altres ocasions, li acompanya Sergio Caballero, que es convertirà en Lady Macbeth a l’escenari, en una peça cò-mica, lleugera i absurda, en la qual fan reviure personatges com Julieta i Ofèlia, però també los Chichos, Onda Vase-lina, Chiquito o el rei lleó, tots ells en un escenari decorat amb electrodomèstics desballestats i mussols dissecats. Cares reconegudes dels escenaris valencians i la televisió valenciana com Xavi Giménez (Socarrats, Cheking Hotel), Vanessa Cano (Socarrats), Lorena López (La ràbia que em fas), Nuria Herrero (Bon dia, bonica) i els propis Abel Za-mora i Sergio Caballero (Da Capo, Maniàtics) donen vida a aquests personatges que ens faran morir de riure. Aquesta estrena coincidix amb el Dia Mundial del Teatre que Bene-tússer vol celebrar, a més, amb una exposició commemo-rativa als murs del seu centre cultural, el Molí.

SpontamCENTRO CULTURAL CAROLINA TORRES

26.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

carolinatorres.org

Aproximadament hora i mitja d’histò-ries improvisades, amb títols a l’atzar suggerits pel públic en entrar i durant l’espectacle. Els improvisadors no sa-ben què passarà ni en què hauran de convertir-se per a justificar els títols, les trames, etc.

La RatoneraTAC CATARROJA

27.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT EN SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT EN SILENCI.INFO

teatreauditoricatarroja.com

Qui és l’assassí i quina serà la pròxi-ma víctima? Set personatges, cadas-cun més sospitós que l’anterior, que-den tancats en una casa en què un sergent ha de resoldre el crim. L’obra de teatre més cèlebre d’Agatha Chris-tie ens convida a jugar a detectius.

El oficio del funambulistaSALA MATILDE SALVADOR

30.03 - 31.03

GRATUÏT

ARREPLEGAR INVITACIÓ A LA NAUARREPLEGAR INVITACIÓ A LA NAU

uv.es/cultura

Amb El oficio del funambulista, Cha-pao torna als escenaris de València per a explicar quatre històries que s’entrellacen. Serafín Lucas n’ha escrit el text i Paul Weibel dirigix aquesta història en què quatre dones donaran a llum quatre criatures de nacionalitats diferents.

O

R GR

Page 19: SILENCI MARÇ 2011

clubsilenciel teu club de cultura

fes-te'n socigràcies al regal club t'eixirà gratistotes les setmanes descomptes, regals, sortejos i promocions al web, facebook i twitter

www.silenci.info96 117 76 26

Page 20: SILENCI MARÇ 2011

20

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wm

úsic

am

úsic

a Comença l’era 2.0 Comença l’era 2.0 d’Orxata Sound Systemd’Orxata Sound SystemDISCOTECA SPOOKDISCOTECA SPOOK

10.0310.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

orxatasoundsystem.netorxatasoundsystem.net

PAU BERGA. Certament, és complicat adjudicar-li al grup Orxata Sound System altre adjectiu que no siga innovador, original o trencador. El col·lectiu valencià d’inclassificable estil ha traspassat tota convecció sobre creació musical en la preparació del seu nou disc 2.0, demostrant com sem-pre que un nou model de cultura més lliure i democràtica és possible. El primer assalt va ser el llançament de dos maxi-singles amb verdaders hits estiuencs com “Palmera Destroy” o “Me la Fiques More”, els quals els han situat en primera plana de l’escena valenciana. Poc després ens sorprenen amb la creació d’una cançó, de títol “Suavitat Universal”, a través del software social Twitter, i l’edició oberta mitjançant Internet de les tres cançons restants que componen el disc 2.0. Per últim, Orxata Sound System pre-paren una nova envestida electrònica amb la Maxifesta de Benvinguda del nou disc, tot un homenatge a la “ruta del bacalo” que es durà a terme a la mítica discoteca Spook. We Are Not Brothers, Los Chikos del Maíz, Plan-B i Meneo els acompanyaran en aquesta espectacular presentació que augura nombroses sorpreses. Si voleu anar preparats a la festa, a partir del 28 de febrer vos podreu descarregar el disc sencer a la web dels Orxata.

Los BracketsSALA EL LOCO

04.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

lococlub.org

Los Brackets són quatre valencians amb ulleres de pasta que toquen pop-punk accelerat, encomanadís i nerd. Remeten de seguida a Airbag, Blink 182, Descendents i, fins i tot, als Ra-mones. Que està molt vist? Sí, però també molt ben fet.

D'CallaosTAMA. ALDAIA

26.02 - 28.06

10% DESCOMPTE SOCIS

TAQUILLATAQUILLA

aldaia-ajuntament.es/tama

Ecos dels Triana més lleugers, tocs de psicodèlia flamenca i la veu podero-sa i carismàtica de “la Canija” con-fluïxen de nou en el tercer disc dels terrassencs, El borde donde termina el mar, que oferixen al seu web en descàrrega gratuïta i que ara presen-ten en directe a València.

The DustaphonicsSALA EL LOCO

05.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

lococlub.org

El rock & roll torna a terres valenci-anes de la mà dels londinencs The Dustaphonics, que oferiran el seu pe-culiar estil forjat després de deu anys de pegar voltes pels escenaris euro-peus. Una nit de festa assegurada a El Loco.

R 10% R

R

R

Page 21: SILENCI MARÇ 2011

21

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wm

úsic

am

úsic

aCants d’amor i Cants d’amor i primavera, Aitana Ferrerprimavera, Aitana FerrerALMUSSAFES. CENTRE CULTURALALMUSSAFES. CENTRE CULTURAL

26.0326.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

almussafes.esalmussafes.es

MARIA EUGENIA GARCÍA. Per a uns serà una agradable sorpresa, per uns altres una nova oportunitat, però tots es-tem convidats a acostar-nos a la Casa de la Cultura d’Al-mussafes el dia 26 de març per a escoltar a Aitana Ferrer, una de les veus -i cares- valencianes més belles. En aquest concert la cantant valenciana ens proposa un recorregut pel seu primer disc, Cants d’amor i primavera, tot i que també hi presentarà cançons del segon disc, que encara està preparant, junt a eixes altres cançons que ella sent com a molt properes. Una tria personal, un recorregut per allò conegut i allò nou, però sempre amb una vocació per la poesia i, en especial, per la poesia de la nostra terra, la qual abraça amb la interpretació. En aquesta oportunitat estarà acompanyada per Enric Murillo al piano, qui també és el responsable de la composició i la direcció musical, i Cèsar Murillo i Dani Flors a les guitarres. Un concert preparat amb molta cura per la qualitat i el detall que permetrà retrobar en el so en viu les emocions que proposa Aitana Ferrer amb la seua veu i així conéixer les noves cançons encara inèdites del seu nou treball. Realment vore-la en directe val la pena, per la bellesa de la seua música i de la seua veu.

R

Arthur Caravan a la nit Arthur Caravan a la nit de la música en valencià de la música en valencià EL MICALETEL MICALET

15.0315.03

arthurcaravan.bandcamp.comarthurcaravan.bandcamp.com

PAU BERGA. En el seu primer i lloat disc de debut, Arhur Caravan aconseguiren hipnotitzar un públic desitjós de no-vetats estilístiques, mitjançant una lírica acurada i un estil del tot inesperat i original, que trencava amb tot allò fet en l’escena valenciana. Mentre esperem el seu segon treball (del qual podem escoltar un avançament en el recopilatori Música de Telers), podem gaudir de Si t’arriba el dematí, un espectacle produït per la banda alcoiana en què el pas-sat i el present de la nostra música són els protagonistes. Mitjançant la interpretació de diverses cançons, materials audiovisuals, projeccions, enregistraments de veus i reci-tals, els seus membres repassen tota la trajectòria de la mú-sica feta en la nostra llengua, des dels inicis amb la Nova Cançó fins a les bandes més innovadores de l’actualitat, de les quals ells són una bona mostra. Una de les propostes més atractives de l’espectacle són les rebuscades versions que interpreten, que comprenen Pep Laguarda, Remigi Pal-mero, Ovidi Montllor, Al Tall, Raimon, Carles Barranco, La Rondalla de la Costa, Obrint Pas, Hugo Mas, Senior i el Cor Brutal o, fins i tot, Orxata Sound System. Només per escoltar les mescles electròniques d’Orxata a través del pop acurat dels Arthur Caravan ja paga la pena assistir-hi.

Page 22: SILENCI MARÇ 2011

22

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

w

22

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wm

úsic

am

úsic

a Rapsodes, Sva-ters i Rapsodes, Sva-ters i BKS a la festa d’Escola BKS a la festa d’Escola ValencianaValencianaBURJASSOTBURJASSOT

17.0317.03

GRATUÏT

PER A TOTS ELS PÚBLICSPER A TOTS ELS PÚBLICS

lagira.catlagira.cat

PAU BERGA. Com cada any, Escola Valenciana inicia La Gira dels músics en valencià acompanyada de pólvora i carcasses falleres. L’esdeveniment serà la presentació ofici-al del nou treball de Rapsodes, anomenat OUIEA, un disc on aquesta avantguardista formació del Camp de Túria por-ta el seu “electro hip-hop orgànic” a un terreny més madur i elaborat, sense deixar de banda la frescor i la vitalitat que els ha caracteritzat des dels seus inicis. A OUIEA s’atrevi-xen amb noves sonoritats com el rock, el swing, el dance i, fins i tot, la música clàssica, tot mantenint sempre unes rimes enginyoses, punyents i bandarres, acompanyades en aquesta ocasió per col·laboradors de luxe com Desechos, Orxata Sound System, Aspencat i molts més. D’altra banda, Sva-ters també presentaran el seu imminent llançament, del qual ja vàrem poder sentir un breu avançament l’any passat. Els d’Alcàsser es presenten més ballables i rumbers que mai, amb eixes dots per a la festa que només ells sa-ben transmetre. Per arredonir la nit, els acompanyarà Beni-maklet Klub Ska, la banda formada per membres d’Obrint Pas, La Gossa Sorda i Aspencat que, malgrat començar sent només un projecte d’amics, ja compta amb cançons pròpies i planegen gravar disc.

Joan as police womanSALA EL LOCO

10.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

lococlub.org

L’escena independent novaiorquesa arriba de la mà de la compositora Joan Wasser i el seu projecte Joan as Police Woman. Un nom suggeri-dor que amaga quatre discos del més profund soul, pop i jazz, i que adqui-rix una personalitat més gran amb el nou treball, The Deep Field.

The Go! TeamSALA MIRROR

30.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

discomirror.es

The Go! Team, l’inqualificable grup de Brighton, arribarà a la sala Mirror amb funk, hip hop dels huitanta, in-die rock, Ennio Morricone, samples, dolçor, llum, color i un hipervitaminat directe, tot en u.

Asian Dub FoundationSALA MIRROR

25.03

REGAL

CONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFOCONSULTAR DISPONIBILITAT SILENCI.INFO

discomirror.es

Asian Dub Foundation sintetitza rag-ga, punk rock, rap, electrònica i mú-sica hindú com si fóra la cosa més natural del món. Combatius i incon-formistes líricament, frenètics i den-sos rítmicament, aquest londinencs presenten nou disc.

R RR

Page 23: SILENCI MARÇ 2011

23

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wm

úsic

am

úsic

aRICARD CHULIÀ. Una amable, una trista, una petita pà-tria és el primer vers del “Coral romput” de Vicent Andrés Estellés i el títol del tercer treball del cantautor torrentí Pau Alabajos. Al mateix temps suposa tota una declaració d’in-tencions, ja que allò personal s’entrelliga en un discurs to-talment coherent amb les vivències de la societat que fan que Alabajos, com a ciutadà, reflexione. No debades, la divisa sota la qual el nostre músic treballa és que el disc que finalment vorà la llum és una fotografia d’un moment vital, amb totes les complexitats que això suposa en una consciència crítica. D’una altra banda, després del gran salt endavant que va suposar Teoria del caos, aquesta nova proposta consolida definitivament un projecte musical ver-taderament exigent. De fet, hi ha tres temes enregistrats amb orquestra: l’èpica de “Fosses del silenci”, el ritme juganer “d’Inventari” o la melodia evocadora “d’Una nit a Berlín”. A més a més, com ja és marca de la casa, el violí de Laura Navarro seduix l’oïda més exigent. El disc comen-ça amb un colp directe de veu d’Alabajos per a després bressolar-nos durant tot el viatge. Sí, nosaltres serem els utòpics, els idealistes i els ingenus, però seguim avançant.

Una amable, una trista, Una amable, una trista, una petita patriauna petita patriaNOU DISC PAU ALABAJOSNOU DISC PAU ALABAJOS

paualabajos.catpaualabajos.cat

Page 24: SILENCI MARÇ 2011

24

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

war

tar

t Artifex, enginyeria Artifex, enginyeria romana a Espanyaromana a EspanyaMUSEU DE PREHISTORIA DE VALENCIAMUSEU DE PREHISTORIA DE VALENCIA

14.12 - 06.0314.12 - 06.03

GRATUÏT

PER A TOTS ELS PÚBLICSPER A TOTS ELS PÚBLICS

museuprehistoriavalencia.esmuseuprehistoriavalencia.es

RICARD CHULIÀ. Quan Eiximenis va escriure la seua fa-mosa qualificació del valencià com a poble ajustadís, ho feia en referència a la quantitat de gent que va vindre des de tot arreu per a poblar aquestes terres que havien quedat obertes a l’aventura després de la conquesta jaumina i que s’hi van barrejar per a donar naixement al poble valencià tal com ens reconeguem hui en dia. Ara bé, això no deixa de banda el fet que, de la mateixa manera, la terra sobre la qual ens assentem també ha estat ajustadissa durant la història que li ha tocat viure i ha rebut influències de diverses civilitzacions. Per descomptat, una de les que ma-jor empremta ens ha deixat ha estat la romana, i la seua herència, focalitzant l’enginyeria, és la que ara ens redesco-brix aquesta exposició del Museu de Prehistòria de Valèn-cia. La mostra lliga el que és el rigor històric amb l’amenitat en la descripció dels temes. Així, podrem trobar-hi diverses maquetes i objectes per a una comprensió facilitada de les tècniques emprades. Finalment, hi ha cinc àrees temàti-ques en què es dividix l’exposició: la construcció; les comu-nicacions: calçades, ponts; la ciutat i l’equipament; mineria i metal·lúrgia, i tècniques industrials. Queda una setmana per gaudir d’aquesta. No t’ho perdes!

Per laberintsPer laberintsCENTRE CULTURAL BANCAIXACENTRE CULTURAL BANCAIXA

04.02 - 29.0504.02 - 29.05

GRATUÏT

PER A TOTS ELS PÚBLICSPER A TOTS ELS PÚBLICS

obrasocial.bancaja.esobrasocial.bancaja.es

RICARD CHULIÀ. Els laberints, amb els seus misteriosos passadissos, girs i cantons, arriben al Centre Cultural Ban-caixa. Ja ho diu Umberto Eco, autor del pròleg de l’exposi-ció: “existeixen infinites situacions en què és fàcil entrar-hi però de què és difícil eixir-ne”. És per això que els laberints, d’una manera o altra, parlen de la condició humana. Po-dem endinsar-nos en aquestes enigmàtiques construccions creades expressament per a la mostra (audiovisuals, ani-macions, interactius) fent un viatge a través de la història de la mà d’obres de diversos autors. A més a més, l’expo-sició comptarà amb elements vinguts de tot el món: peces arqueològiques, gravats, fotografies, plànols, projeccions i maquetes de diferents autors i èpoques que revelen la fascinació que aquestes creacions ens desperten. També tindrem l’oportunitat d’assistir a un taller en què coneixerem les claus per a construir-ne. Podrem caminar per diferents espais en què se’ns presentaran diversos tipus i dissenys de laberints com els unicursals i els multicursals, construïts a partir d’ombres i, fins i tot, laberints vegetals. Gaudirem de l’exposició, amb guió de Ramon Espelt, comissariada i dissenyada per Oscar Tusquets i assessorada per Jorge Wagensberg des del 3 de febrer fins al 29 de maig.

G

G

Page 25: SILENCI MARÇ 2011

25

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

w

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

art

artA pols de Juan BarberáA pols de Juan Barberá

CONSORCI DE MUSEUS.FUNDACIÓN CHIRIVELLA SORIANOCONSORCI DE MUSEUS.FUNDACIÓN CHIRIVELLA SORIANO

04.02 - 02.0504.02 - 02.05

GRATUÏT

PER A TOTS ELS PÚBLICSPER A TOTS ELS PÚBLICS

consorciomuseos.esconsorciomuseos.es

ALICIA BROCAL. A l’exposició “A pols”, l’artista valencià Juan Barberà canvia la seua trajectòria: fotografies, peri-òdics, televisió, cromos i, fins i tot, la literatura ajuden el pintor a rellegir el seu món figuratiu. Barberà barreja es-pais, profunditats i mides diverses en 35 olis pintats per a ser llegits com les pàgines d’un llibre. L’autor reinterpreta els seus mites de la pintura: Hopper, Velázquez, Ribera, Sorolla, els impressionistes, expressionistes, l’avantguarda italiana i el tenebrisme són reconceptualitzats pel pinzell de Barberà. Per a l’artista és molt important el canvi en la forma de pintar, veu necessari agermanar-se amb la lite-ratura; així doncs, on veu un quadre immediatament crea una història. Aquesta exposició mostra una reflexió sobre la crisi de l’artista i el seu món conceptual. Les imatges cobren realisme en una interpolació de formats que pretén fer reflexionar, comprendre i comunicar-se. El president de la fundació ha remarcat la necessitat de cercar nous refe-rents, noves bases ètiques que donen sentit a un model de societat que està morint. En aquesta recerca, Barberà afegix una mica de llum a un nou món que ens permeta superar les incerteses del present.

G

Art NormatiuArt NormatiuCONSORCI DE MUSEUS. CENTRE EL CARMECONSORCI DE MUSEUS. CENTRE EL CARME

10.02 - 20.0310.02 - 20.03

GRATUÏT

PER A TOTS ELS PÚBLICSPER A TOTS ELS PÚBLICS

consorciomuseos.esconsorciomuseos.es

ALICIA BROCAL. El Centre del Carme rememora un dels esdeveniments fonamentals en la renovació del panorama artístic a l’estat espanyol. Fa 50 anys, a l’Ateneu Mercantil va tindre lloc la primera mostra conjunta de l’art normatiu, considerada com un fet històric ja que va posar de manifest les dificultats presents per a articular un moviment al vol-tant de l’abstracció geomètrica. El Grup Parpalló va ser-ne l’impulsor. Influenciats per Walter Gropius, entenien l’art com un motor de la renovació i transformació de la socie-tat. El comissari de la mostra, Pablo Ramírez, subratlla que l’art normatiu renuncia a la individualitat i a la subjectivitat. Aquella exposició conjunta va nàixer amb vocació d’inte-gració i continuïtat; malgrat tot, les discrepàncies entre els membres per diferències ideològiques o artístiques varen convertir aquest grup en un moviment efímer. La mostra acull 60 obres dels mateixos artistes que exposaren fa 50 anys: el Grup Parpalló (Andreu Alfaro, Doro Balaguer, Euse-bio Sempere, Monjalés i el decorador José Martínez Peris), l’Equip 57 (format a París i comandat per artistes bascos com Jorge Oteiza o Agustín Ibarrola), l’Equip de Còrdova i els autors Manuel Calvo i José Maraía de Labra.

G

Page 26: SILENCI MARÇ 2011

26

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

war

tar

t Promeses de futurPromeses de futurMUVIMMUVIM

17.02 - 25.0417.02 - 25.04

GRATUÏT

PER A TOTS ELS PÚBLICSPER A TOTS ELS PÚBLICS

muvim.esmuvim.es

EUGENIA GARCÍA. A l’exposició que s’inaugura el 17 de fe-brer al MuVIM es recupera una mostra anterior, però que va tindre lloc a París el 1929 a instàncies de les edicions Bo-naparte i l’editor Povolozky. Al prefaci del catàleg d’aquella mostra, Blaise Cendrars, la gran figura del cubisme literari va formular aquesta pregunta: “No seria hora de demanar-li als xiquets russos que ens permeteren vore els seus bells llibres, que ens ensenyaren a llegir, a nosaltres, perso-nes majors, insensates, d’Occident?”. L’interés i l’encant d’aquests llibres il·lustrats i dissenyats pels escriptors i artis-tes de les avantguardes es manté viu i aquesta mostra ens permet accedir als treballs que hi realitzaren Maïakovksy, Deïneka, Evenbach, Ouchakova, Boulanov i Lebedev, entre d’altres. Els llibres que la integren foren editats a Leningrad (hui Sant Petersburg) i Moscou, varen arribar a milers de xiquets per totes les repúbliques soviètiques i tenen com a focus d’interés comú el fet de ser part d’un canvi radical de la literatura infantil. A càrrec del comissariat d’aquesta exposició hi ha F. Lévèque, Béatrice Michielsen i Michèle Noret i podrem vore-la al MuVIM fins al 25 d’abril.

G

Fragments d’un anyFragments d’un anyLA NAULA NAU

17.02 - 24.0517.02 - 24.05

GRATUÏT

PER A TOTS ELS PÚBLICSPER A TOTS ELS PÚBLICS

uv.es/culturauv.es/cultura

MARIA LAPIEDRA. Una massa tenyida amb els colors espa-nyols es porta les mans al cap i sospira; al costat, el borbó, sota l’atenta mirada dels diferents responsables polítics, frega amb les mans l’AVE, el tren d’alta velocitat que aca-ba d’arribar a València; no molt lluny, policies arrosseguen dirigents polítics com Mònica Oltra o Marga Sanz en les concentracions contra els enderrocs al Cabanyal, i diversos jugadors del Llevant seguixen per la ràdio, mentre els seus companys estan al camp, el resultat del partit que els farà tornar a la primera divisió. Fragments d’un nou any -2010- que tornen a les parets d’un museu, en aquest cas a la Nau, “un espai de llibertat per a recordar fets essencials”, com afirma la Unió de Periodistes Valencians, col·lectiu que torna a arreplegar les millors mostres del periodisme gràfic valencià, aquelles instantànies publicades a la prem-sa que, com resa el catàleg, “no es poden esborrar de la memòria. Podem fer com si no ho veiérem, intentar oblidar els mals records, però mirar cap a un altre costat no canvia la realitat...” Com fa un any, també els responsables polí-tics apareixen, amb igual o més protagonisme, i també les seues decisions, ja que, sens dubte, una de les fotos més emocionants és l’última de l’exposició.

G

© B

iel A

liño

Page 27: SILENCI MARÇ 2011

27

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

war

tar

tColección Díaz Pròsper: Colección Díaz Pròsper: Patrimonio y Memoria. Patrimonio y Memoria. Fotografías 1839-1900Fotografías 1839-1900SALAS THESAURUS Y MARTINEZ GUERRICABEITIASALAS THESAURUS Y MARTINEZ GUERRICABEITIA

24.02 - 01.0624.02 - 01.06

GRATUÏT

PER A TOTS ELS PÚBLICSPER A TOTS ELS PÚBLICS

uv.es/culturauv.es/cultura

MIRIAM ALONSO. La Universitat de València, com a re-coneixement al col·leccionisme privat, organitza aquesta exposició fotogràfica, dedicada a la col·lecció Díaz Pròs-per. Després de portar a terme un procés selectiu entre els, aproximadament, tretze mil exemplars, la mostra comptarà amb uns cinc cents, la cronologia dels quals comprén des de 1845 fins a 1900. El conjunt, bo i mantenint com a nexe comú el concepte patrimonial, ens introduirà visual-ment a l’àmbit cultural del segle XIX. Entre els exemplars, hi podrem trobar fotografies d’autors cèlebres, com, entre d’altres, treballs de Pascual Pérez y Rodríguez, Disderi, E. Gateau, E. Jouliá, Esplugas i J. David. Hi trobarem també materials documentals de l’època, com els referents de la revista mensual El Museo de Familias, i també alguns de científics, en els quals es recorden personatges que varen tindre relació amb el procés òptic i químic d’aprehensió d’imatges amb la càmera obscura (prèvia a la invenció de la fotografia). En els diferents espais, hi ha també documents que pertanyen a la biografia de François Arago, l’encarre-gat de presentar l’invent de la fotografia a les acadèmies franceses, en què es descriu el viatge que féu a València l’any 1806.

G

Presentació Museu de la Presentació Museu de la ParaulaParaulaMUSEU VALENCIÀ D'ETNOLOGIAMUSEU VALENCIÀ D'ETNOLOGIA

05.0305.03

museuvalenciaetnologia.esmuseuvalenciaetnologia.es

RICARD CHULIÀ. Els llatins ho varen deixar escrit, i potser siga per això pel que recordem encara la dita, tal com ens advertix: verba volant, scripta manent. És a dir, que les paraules se les emporta el vent però allò que escrivim ro-man. En aquests temps, en què sembla que la societat haja adoptat en massa els mètodes mnemotècnics dels peixos, potser siga massa agosarat afirmar que qualsevol cosa ro-manga, però ja és un primer pas posar-s’hi mans en farina. En aquest sentit, i també adaptats a les noves circums-tàncies tecnològiques i aprofitant-se’n en benefici propi, el Museu Valencià d’Etnologia posarà en marxa aquest gener un arxiu de bases digitalitzades i multimèdia de més de mil entrevistes realitzades a valencians i valencianes que varen nàixer abans que esclatara la Guerra Civil Espanyola. D’aquesta manera, podrem recuperar la memòria d’unes persones que varen viure uns moments claus de la història sense els quals no es podria entendre la societat valenciana actual. Uns testimonis valuosos, de gent humil, gent del poble, que no podem permetre’ns el luxe de perdre’ls tal com ens advertien els llatins. L’arxiu es podrà consultar per temes i localitats a través del web del museu.

Page 28: SILENCI MARÇ 2011

28

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wlli

bres

llibr

esEl tiempo mientras tantoEl tiempo mientras tantoPLANETAPLANETA

planeta.esplaneta.es

MARÍA LAPIEDRA. El tiempo mientras tanto és la novel·la que li ha valgut a la valenciana Carmen Amoraga, cone-guda per les col·laboracions a la Cartelera Turia i Levante, quedar finalista del premi Planeta i, així doncs, consolidar la vocació i convertir-se, per a judici de molts, en una ver-tadera escriptora. I és que Carmen Amoraga ja reunix cinc títols en la seua bibliografia personal, dos d’aquests fina-listes de dos dels guardons més prestigiosos de les lletres castellanes, el Planeta i el Nadal. Cal sumar-hi, a més, el fet de quedar darrere d’Eduardo Mendoza, experimentat i reconegut escriptor. El tiempo mientras tanto és, tal com va afirmar Mendoza en la roda de premsa, “una novel-la que ell mai no podria escriure, pel retrat tan fidel dels sentiments humans i les relacions personals”. Intimista, sentimental,una tragèdia alerta que la vida pot escapolir-se en qualsevol moment, i les frustracions de cadascun dels personatges florixen. Arran de l’accident de trànsit de María José i el pas pel coma, els personatges que l’envolten -son pare, sa mare, la millor amiga i l’exparella- reflexionen so-bre el passat, la relació amb María José i la importància de viure. Atrau la localització de la novel·la: València de fons.

Bestiari català, de Bestiari català, de MètodeMètodeREVISTA MÈTODEREVISTA MÈTODE

metode.catmetode.cat

BORJA CATALÀ. Un bestiari medieval és una obra escrita que aplega la descripció de les característiques d’una sèrie d’animals, reals o imaginaris, n’interpreta el simbolisme i n’extrau una lliçó religiosa. Allò més important dels bestiaris era la significació moral, no la descripció real de l’ésser, per això moltes vegades les característiques descrites o les il·lustracions no tenien cap correlat amb la realitat. Foren obres molt difoses entre els segles XII i XIV, però amb les enciclopèdies del segle XIII i l’arribada del Renaixement el respecte per les observacions de la natura van fer que de-caiguera l’interés per les visions més al·legòriques. Alguns bestiaris són autèntiques peces d’art; d’altres, com el català, són mes modestos. Aprofitant que 2010 ha estat l’any de la biodiversitat, Mètode, la prestigiosa revista de divulgació científica de la Universitat de València, ha recuperat en la col·lecció Monografies aquesta obra a partir del manuscrit número 75 de la Biblioteca de la Universitat de Barcelona amb una precisa adaptació al llenguatge actual a cura de l’entomòleg Xavier Bellés, qui també n’ha realitzat la intro-ducció que contextualitza els bestiaris en la seua època, i amb dibuixos de Moisés Mahiques, els quals posen al dia les imatges medievals dels animals descrits.

Page 29: SILENCI MARÇ 2011

29

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

w

Amistad estrecha de Bastien VivèsDIÁBOLO EDICIONES

diaboloediciones.com

Diuen que la línia que separa l’amor i l’amistat és tan feble que, de vega-des, hi passem sense adonar-nos-en. El còmic de Bastien Vivès n’és una bona mostra. Aquesta és la història de la relació entre Bruno i Francesca, dos joves que compartixen una gran i perible amistat que cap dels dos vol perdre.

Con los perdedores del mejor de los mundosANAGRAMAANAGRAMA

anagrama-ed.es/titulo/CR_90anagrama-ed.es/titulo/CR_90

Wallraff es torna a posar en la pell dels que estan al dessota de tot: es fa passar per negre, indigent o tre-ballador explotat per demostrar que Alemanya és una puixant economia, però que això -o precisament això- no la lliura d’estar farcida d’injustícia i de misèria.

Wilson de Daniel ClowesLA CUPULA EN VALENCIÀ I RANDOM

HOUSE MONDADORI EN CASTELLÀ

lacupula.com

Wilson és insuportable. Idiota, orgu-llós, fantasma, sarcàstic. Potser no ens l’estimaríem si no fóra perquè, de vegades, té cor i perquè, en realitat, és un infeliç. Daniel Clowes sap re-tratar com ningú els perdedors més desagradables.

El hechizo de CaissaBIBLIOCAFÉ

01.04

5%DESCOMPTE SOCIS

bibliocafe.es

El hechizo de Caissa narra la histò-ria al voltant del joc d’escacs, però és molt més. Per a llegir-la, no és neces-sari saber les regles del joc, perquè al llibre hi són les claus. Es tracta d’una història sobre la iniciació a la vida: secrets entre pare i fill, recerca de la identitat, somnis...

Sense la terra promesa, d'Enric ValorCOL·LECCIÓ MALVARROSA SÈRIE

CONTEMPORÀNEA

La primera novel·la del Cicle de Cas-sana reflectix l’enfrontament entre els treballadors del camp i els grans ter-ratinents en un poble de les comar-ques centrals a principis del segle XX i suposa, a més, un cant al paisatge de la terra d’origen d’Enric Valor.

El hechizo de la mujer dragónGINÉS VERA

Lectura àgil al llarg de vint-i-quatre històries d’intriga i misteri. Personat-ges quotidians o no enfrontats al seu destí i a ells mateixos, sense que ens donen temps perquè advertim que, com en la pròpia vida, el temps juga amb avantatge.

5%

llibr

eslli

bres

Page 30: SILENCI MARÇ 2011

30

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wci

neci

neKit Carson presenta Kit Carson presenta París, TexasParís, TexasLA FILMOTECALA FILMOTECA

01.03 - 02.0301.03 - 02.03

2X1

COMPRA DE L'ABONAMENTCOMPRA DE L'ABONAMENT

ivac.gva.esivac.gva.es

GINÉS VERA. L.M. Kit Carson, qui adaptà l’argument i col-laborà en el guió de París, Texas, estàrà a la sala Luis G. Berlanga de la filmoteca de l’IVAC l’1 de març per tal de presentar-nos a les 20 hores aquest film. Un home solitari camina pel desert vestit amb una americana, un pantaló de vestit i una botella d’aigua. Porta quatre anys fora de casa, lluny de la dona i el fill, els qui el trobaran tres anys més tard i faran canviar la situació. El cineasta alemany Wim Wenders va presentar aquesta cinta a Canes, festival en què s’emporta la Palma d’Or. No és per a menys, ja que es tracta d’una obra mestra en què el director juga amb els immensos paisatges de Texas com a metàfora de la solitud: la del protagonista que no diu ni pruna quan el troben. Una amarga paràbola sobre la soledat i la vida amb uns destacats papers de Harry Dean Staton i Nastassja Kinski, en especial el monòleg de frustracions i somnis trencats davant d’un cristall sense saber qui es troba al darrere.

2x1

Els altres fantàstics del Els altres fantàstics del cinema espanyolcinema espanyolLA FILMOTECALA FILMOTECA

08.03 - 30.0308.03 - 30.03

2X1

COMPRA DE L'ABONAMENTCOMPRA DE L'ABONAMENT

ivac.gva.esivac.gva.es

GINÉS VERA. El projecte Els altres fantàstics del cinema espanyol, començat el 2009 amb el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, torna a la filmoteca de l’IVAC aquest mes de març per a continuar reivindicant el gènere fantàstic d’autors espanyols. Potser ens sorprenga associar-los ara amb aquest gènere, però formen part d’una etapa renova-dora i inconformista del cinema d’autor a l’estat espanyol. Amb Manicomio, Fernando Fernán-Gómez, va debutar a la direcció, mentre que El bosque del lobo, d’un jove Pedro Olea, és considerat com un dels pilars del cinema de terror espanyol. I inoblidable i captivadora és la interpretació de José Luis López Vázquez a La cabina, angoixós migmetrat-ge d’Antonio Mercero. Per la seua banda, Vampir cua-de-cuc ens oferirà la mirada fantàstica del comte Dràcula. El cicle inclou, a més a més, Cría cuervos, dirigida per Carlos Saura i produïda per Elias Querejeta; Una vela para el di-ablo, d’Eugenio Martín, i el documental Fragmentos para una historia del otro cine español, dirigit per Andrés His-pano i amb un guió d’Antoni Pinent. Cinema experimental amb majúscules per a soprendre’s i gaudir amb aquestes petites joies del seté art estatal.

2x1

Page 31: SILENCI MARÇ 2011

31

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wci

neci

ne

Etno Cinema. Cicle de Etno Cinema. Cicle de cinema africà. 10 Ciutats cinema africà. 10 Ciutats per Àfrica. per Àfrica. MUSEU VALENCIÀ D'ETNOLOGIAMUSEU VALENCIÀ D'ETNOLOGIA

24.03 - 31.0324.03 - 31.03

museuvalenciaetnologia.esmuseuvalenciaetnologia.es

GINÉS VERA. Arriba a València el millor cinema africà mit-jançant el projecte cinematogràfic “Deu ciutats per a Àfri-ca”. Dos curtmetratges i dos llargmetratges en versió origi-nal subtitulada amb diversos premis sota el braç, entre els que es troben els que s’atorgaren en la darrera edició del Festival de Cinema Africà de Tarifa. El dia 24 de març es projectaran Lezare, el protagonista del qual és un xiquet etíop que es desperta sense diners amb l’olor dolça d’un forn, i el llargmetratge Les larmes de l’émigration, que narra la llarga espera d’una família senegalesa, la del propi direc-tor en la realitat. El dia 31 serà el torn del curt Nous aussi avons marché sur la Lune, en què la parella protagonista és testimoni al Congo de l’arribada de l’home a la Lluna el 1969. En acabant, vorem Atletu, un llargmetratge basat en el llegendari corredor de marató etíop Abebe Bikila -doble medalla d’or olímpic a Roma i Tòquio- que barreja ficció amb imatges d’arxiu. Una doble cita al Museu Valencià d’Etnologia per als amants del bon cinema i per a tothom que vulga acostar-se al cinema actual africà i conéixer la realitat d’aquest continent a través dels protagonistes reals.

The Office, humor The Office, humor incómodoincómodo

GUILLERMO LÓPEZ. Gervais no deixà canya dreta a la ceri-mònia de lliurament dels Globus d’Or i va encertar el tret on més mal feia; això sí, sense deixar de fer-se el desmenjat. Doncs bé, perquè us en feu una idea, eixa és, si fa no fa, la mena d’humor de The Office. Tots tenim, o hem tingut, companys que fan bromes sense gràcia, que diuen incon-veniències constantment i, sobretot, que no se n’adonen de quan han de parar ni de la reacció negativa de la resta. És eixa gent les bromes dels quals generen silenci o un somriure tan educat com incòmode i que els altres tendixen a defugir. Si, a més a més, eixa persona és el nostre cap, tenim un problema. Perquè no n’hi ha més remei (fins a un cert punt) que aguantar-ne les brofegades. Eixe és l’ar-gument de partida de The Office, sèrie emesa durant dues temporades per la BBC, que més tard va travessar la bassa gran i va ser adaptada amb gran èxit als Estats Units, on ja van per la setena temporada. Una sèrie d’humor que gene-ra contínuament incomoditat (la incomoditat que produïx la vergonya aliena) en l’espectador. Difícil de suportar, però divertidíssima si u es fa al peculiar plantejament de la sèrie.

Page 32: SILENCI MARÇ 2011

32

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wi m

és...

i més

... Cap de setmana TolkienCap de setmana TolkienBIBLIOCAFÉBIBLIOCAFÉ

25.03 - 26.0325.03 - 26.03

bibliocafe.esbibliocafe.es

NÚRIA AGULLÓ. En un lloc de València el nom del qual sí que recorde és possible llegir tot tipus de llibres acompa-nyant la lectura amb un café o un suc. Es tracta de Biblio-café, que a més d’oferir llibres especialitzats en creació de literatura i relats, organitza cursos, tallers i trobades. Aques-ta vegada es tracta del cap de setmana Tolkien, tres dies carregats de tot tipus d’actes culturals entre els quals desta-caran presentacions de llibres, cursos d’escriptura, exposi-cions i xarrades. Els actes estaran organitzats per la Societat Tolkien Espanyola, un conjunt d’entusiastes de l’obra de Tolkien que se senten inspirats per la mitologia, la llengua i la pintura de la Terra Mitjana. Aquest grup va nàixer a Elx el 1991. En definitiva, es tracta d’una de les ofertes que organitza Bibliocafé, una biblioteca-llibreria molt peculiar en la qual trien productes com café Delta Comerç Just o Puro Colombia i cervesa Alhambra perquè els seus usuaris passen els fulls dels llibres tan còmodes com siga possible. Fins i tot han creat un blog perquè pugues seguir totes les ofertes i acudir a les que més t’interessen.

Taller de MicrorelatTaller de MicrorelatCASA DE LA DONA DE TORRENT CASA DE LA DONA DE TORRENT

29.0329.03

GRATUÏT

torrent.estorrent.es

GINÉS VERA. Condensar una història en una frase és pos-sible encara que no sempre és fàcil. Una altra cosa és que aquesta història siga impactant, lúdica o genuïnament ar-tística. Sorgixen així els microrelats, eixes històries breus que pareixen sintetitzar l’essència de tres-centes pàgines en tres línies o menys. I una manera d’acostar-se al món del microrelat és a través d’un taller literari com el que ens proposa el departament de la Dona de Torrent. Teoria i pràctica en una única sessió, seguint la filosofia de la bre-vetat, per a descobrir la recepta d’allò minúscul. Res més lluny dels indesxifrables missatges de mòbil ni dels acudits sense sentit. Literatura pigmea que ja ocupa un lloc des-tacat entre els certàmens literaris, programes radiofònics del nostre país que requerix ofici i disciplina com qualsevol altre gènere literari. Un full en blanc, una mica d’inspiració i ganes de contar alguna cosa són els ingredients de la cuina creativa literària per a aquest minitaller en què de ben segur que sorgiran “contes concentrats al màxim, bells com teo-remes” tal com va afirmar l’escriptor David Lagmanovich. El dimecres 30 de març en la nova seu de la Casa de la Dona de Torrent.

G

Page 33: SILENCI MARÇ 2011

33

Per

a d

isfr

utar

del

s d

esco

mp

tes

heu

de

com

pra

r le

s en

trad

es a

les

taq

uille

s d

els

dife

rent

s es

pai

s co

l·lab

orad

ors

i pre

sent

ar e

l car

net

de

Sile

nci C

lub

de

Cul

tura

. El

s d

esco

mp

tes

són

vàlid

s p

er a

due

s p

erso

nes.

Els

esp

ais

col·l

abor

ador

s es

res

erve

n el

dre

t a

mod

ifica

r el

s d

esco

mp

tes.

ife

s-te

’n s

oci

w

ww

.sile

nci.i

nfo

9

6 11

7 76

26

wi m

és...

i més

...175 anys de Casa 175 anys de Casa MontañaMontañaCASA MONTAÑA

emilianobodega.com

JORDI TORRES. Situada en ple cor del barri del Cabanyal-Canyamelar, Casa Montaña va ser fundada en 1836, ara fa just 175 anys, com a abastadora de vi per als vaixells mer-cants del port de València i eixa tradició es nota només tra-vessem la porta. Casa Montaña conserva el mateix aspecte de fa anys i ací residix part de l’encant. Ha sabut adaptar-se als temps, actualitzar una cuina de tapes i avançar-se ja fa anys a la moda que actualment prolifera per tot arreu. A la part posterior compta amb un menjador de taules altes i tamborets en el que es pot gaudir de més intimitat. Però no oblidem que estem davant d’un establiment de tapa, és a dir, de menjar relativament ràpid. Són extraordinàries les seues anxoves, que s’oferixen partides o senceres, així com les faves bullides. La titaina i les clòtxines són, d’altra banda, opcions excel·lents. Emiliano García, apassionat del vi, ha convertit l’antic celler en un centre de pelegrinatge. Són famosos els seus tasts de vins i la carta (quasi una en-ciclopèdia) n’arreplega més de mil referències. En 2004 va obtindre el Premi nacional a la millor difusió del vi. Tapes i vins de qualitat que ens donen eixe sentit d’eufòria per on la vida transcorre suau i tranquil·la.

XVIII Feria de l’Embotit de XVIII Feria de l’Embotit de Requena 2011Requena 2011REQUENAREQUENA

04.03 - 06.0304.03 - 06.03

embutidoderequena.esembutidoderequena.es

JORDI TORRES. Del 4 al 6 de març tindrà lloc a Requena la XVIII Fira de l’Embotit de 2011, declarada Festa d’Inte-rés Turístic valenciana. Un esdeveniment gastronòmic que cada any mostra la gran varietat d’embotits artesans que es produïxen a la localitat: llonganisses, botifarres, xoriços, sobrassada, güeña, perro, orza, tots ells productes que s’apleguen sota la marca de la Indicació Geogràfica Protegi-da Embotit de Requena. Entre les novetats ofertes enguany pels carnissers, podrem trobar embotits amb nous condi-ments i fruites seques, embotits sense gluten per a celíacs, sobrassada al cava o a la taronja. Els tiquets-degustació donen dret a tastar els embotits i altres productes típics de la capital de la Plana d’Utiel-Requena. Podrem aprofitar la visita per a visitar-hi les coves que recorren el subsòl de la plaça de la Vila i la majoria de les cases limítrofes. També podem acostar-nos a conéixer els diferents cellers del municipi sota la D.O. Utiel-Requena i gaudir dels vins que produïxen. La Línia d’Alta Velocitat València-Madrid té parada a Sant Antoni, a només 5 quilòmetres del centre de la ciutat i s’hi ha habilitat un servei d’autobusos.

Page 34: SILENCI MARÇ 2011

espaisOn pots trobar les nostres propostes...

clubsilenci

Centre Cultural Bancaixa963 875 864obrasocial.bancaja.es

Cines Babel963 694 530cinesalbatrosbabel.com

Carme Teatre963 924 271carmeteatre.com

Espacio Inestable963 921 630espacioinestable.com

Teatre Olympia963 536 111www.teatro-olympia.com

Museu Valencià d'Etnologia963 883 614museuvalenciaetnologia.es

Picassent. Casa de Cultura961 235 859culturapicassent.com

Teatre el Musical963 242 552teatre-elmusical.com

BiblioCafé963 207 186bibliocafe.es

Teatres de la Generalitat963 539 200teatres.gva.es

Xirivella. Casa de la Cultura963 830 906 xirivella.es

TAC. Catarroja961 276 081teatreauditoricatarroja.com

Consorci de Museus961 922 640consorciomuseos.es

La Filmoteca963 539 300ivac-lafilmoteca.es

Museu de Prehistòria de València963 883 565museuprehistoriavalencia.es

Zircó Producciones963 771 862salazirco.com

Teatre El Micalet963 921 482teatremicalet.com

Auditori de Torrent961 581 077auditoritorrent.com

Benetússer. Centre El Molí963 752 238benetusser.net/moli

Circuit Café Teatre963 288 282circuitocafeteatro.com

MuVIM963 883 730muvim.es

La Nau963 864 377uv.es/cultura

Sueca. Ajuntament961 700 050sueca.es

Almussafes. Centre Cultural961 784 515almussafes.es

Page 35: SILENCI MARÇ 2011

març clubsilenci

05Presentació Museu de la

ParaulaMUSEU VALENCIÀ

D’ETNOLOGÍA

G

06Catacric Catacrac de Lluerna Teatre

SUECA. AJUNTAMENT

R

08Los otros

fantásticos del cine español

LaA FILMOTECA

2x1

09Exacta PalabraSALA MATILDE

SALVADOR

G

10Chicago. El

musicalTEATRO

PRINCIPAL

25%

11Bambalina

Teatre Practicable presenta CosmosPICASSENT.CASA DE LA CULTURA

2x1

12Reality

SALA ZIRCÓ

30%

13El amor de mis

amoresTEATRE EL MUSICAL

50%

07Bienvenidos al Sur

CINES BABEL

D

15Si t’arriba el

dematí, la nit de la música en

valencià EL MICALET

25%

16A Pols. Juan

BarberáFUNDACIÓN CHIRIVELLA SORIANO

G

17Rapsodes,

Sva-ters i BKS a la festa d’Escola

ValencianaBURJASSOT

G

18Fragments d’un

anyLA NAU

G

19Promeses de futur

MUVIM

G

20Per laberints

CENTRE CULTURAL BANCAIXA

G

14El último verano

CINES BABEL

D

22Miguel

HernándezTEATRE EL MUSICAL

50%

23Què fem de la

mare?TEATRE TALIA

25%

24Then de Proyecto

Titoyaya ESPACIO

INESTABLE

25Festival Somriure

SALA L’HORTA

10%

26Cap de setmana

TolkienBIBLIOCAFÉ

5%

27Todas Muertas de

Oscura TeatreBENETUSSER.EL

MOLÍ

O

21Bienvenidos al Sur

CINES BABEL

D

29 Taller de

MicrorrelatoCASA DE LA DONA

DE TORRENT

G

30El oficio del

funambulistaSALA MATILDE

SALVADOR

G

31Circuit Café TeatreDIFERENTS ESPAIS

2x1

28Potiche

CINES BABEL

D

R S Sorteig D Descompte O Obsequi G GratuïtRegal

04Circuit Café TeatreDIFERENTS ESPAIS

2x1

03València ZombiTEATRE MICALET

25%

01kit Carson

presenta París, Texas

LaA FILMOTECA

2x1

02Sexos

TEATRE OLYMPIA

25%

25%

Page 36: SILENCI MARÇ 2011

Per Laberints

Lelio Pittoni, Gli artifi tiosi, varii et intricati quatro libri di laberinti, Mantua, 1611

Laberint de Vila Pisani, Stra. Fotografi a de Cesare Gerolimetto

EXPOSICIÓFins al 29 de maig de 2011Tots els dies de 9 a 21 h.

Centre Cultural Bancaixa Plaça de Tetuan, 23. València

ENTRADA GRATUÏTA