sem al mes gener 2014

15
semalmes Butlletí intern d’informació mensual Núm. 26 - Gener 2014 sumari 02 Recursos Humans 03 Riscos Laborals 04 Formació 05 Jornades 06 Simulacres 08 Col·laboracions 09 Informació 10 SEM Social 13 L'entrevista 14 L'agenda

Upload: sem-al-mes

Post on 22-Feb-2016

224 views

Category:

Documents


0 download

DESCRIPTION

Butlleti intern d'informacio mensual

TRANSCRIPT

Page 1: Sem al mes gener 2014

semalmesButlletí intern d’informació mensual

Núm. 26 - Gener 2014

sumari02 Recursos Humans 03 Riscos Laborals

04 Formació 05 Jornades 06 Simulacres

08 Col·laboracions

09 Informació

10 SEM Social

13 L'entrevista

14 L'agenda

Page 2: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014 2 recursos humans

RecursosHumans

Horaris 2014

Com cada any us donem a conèixer els horaris d'enguany, que podreu trobar penjats a la Intranet: Recursos Humans / Normativa RRHH.

Us recordem que les jornades ordinàries a partir del 2014 queden fixades de la següent manera, tal i com estableix l’acord de data 29 d’octubre, que també podeu trobar a la intranet: Informació general / Normativa / Normativa interna.

■ On fins ara eren 1.624h. (135,33 jornades), ara seran de 1.632h. (136 jornades)

■ On fins ara eren 1.445h. (120,42 jornades), ara seran 1.452h. (121 jornades)

■ On fins ara eren 1.536h. (64 jornades), ara seran 1.548h. (64,5 jornades)

■ On fins ara eren 1.494h. (62,25 jornades per torns de 24h. i 124,5 per torns de 12h.), ara seran 1.500h. (62,5 jornades per torns de 24h. i 125 per torns de 12h.)

Explicar-vos que, en els casos del model d’autocobertura, el compliment de la jornada complera es farà proporcionalment al llarg de l’any i no necessàriament a l’estiu. La jornada d’autocobertura haurà d’estar assignada abans del 30 de setembre.■

En cas que quedessin jornades pendents a 30 de juny, aquestes s’hauran de realitzar durant els mesos d’estiu, amb la finalitat de cobrir les vacances dels altres torns. Al llarg de l’any es prioritzarà l’assignació de guàrdies al col·lectiu C davant dels torns A i B.

Per tal de poder assolir aquest acord es recorda a tots els treballadors l’obligació de sol·licitar les vacances abans del 28 de febrer, de manera consensuada. De no complir-se aquest requisit s’aplicarà el sistema d’autocobertura que ja existia anteriorment.

Us informem que les hores de formació establertes en conveni passaran a distribuir-se de la següent manera: el treballador haurà d’acreditar que ha realitzat prèviament 12 hores al seu càrrec per gaudir de les restants 28 hores compensables. Així mateix, teniu a la vostra disposició a la Intranet: Recursos Humans/ Formularis de tràmits i gestions el nou model de Sol·licitud permís formació (Mod. GP023), on s’especifiquen aquests termes i la documentació que cal aportar.■

Page 3: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014

RecursosHumans

Aprenem a seure i a regular la nostra cadira a la feina

Atès que passem un alt percentatge de la nostra jornada de treball asseguts, és important que ho fem de forma correcta i regulem les cadires a les nostres necessitats. En el present document t’indiquem quina és la postura correcta així com també, com pots regular la teva cadira.

Com seure correctament?

■ L'esquena ha de quedar recta asseient-se en el fons de la cadira, sense inclinar ni a dreta ni a esquerra, recolzant-se lliurement en el respatller de la cadira.

■ Regula el respatller (amunt/avall) de la cadira perquè s'adapti correctament a la "S" que forma la nostra columna vertebral, zona lumbar.

■ Regula l'altura de la cadira perquè els avantbraços puguin descansar al tauler de la taula o en els reposabraços. Deixa entre la vora de la taula i el teclat almenys 10-15cm. L'alçada de la cadira serà la correcta quan el braç i l'avantbraç estiguin aproximadament en un angle de 90 º.

■ Les cames han d'estar lleugerament obertes i flexionades, formant aproximadament un angle de 90 º. Si adoptant aquesta postura correcta, els teus peus no arriben a terra, cal que utilitzis un reposapeus (pots demanar-lo al teu cap inmediat).

Com seure correctament?

3 prevenció de riscos

Estar asseguts durant llargs períodes de temps, fins i tot en la postura correcta pot també generar molèsties, per la qual cosa al llarg de la teva jornada de treball gaudiràs de pauses, aprofita aquestes pauses per caminar i estirar els músculs, fent exercicis de relaxació / estirament.

Com regular la cadira?

El respatller és regulable en alçada. Per regular-lo has d'agafar el suport pels laterals i lentament, tirar cap amunt, fins a arribar a l'altura que et sigui còmoda. Per baixar-lo, s i m p l e m e n t

repetir el procés de pujar, però arribant fins al seu límit, ja que quan arriba al límit baixa al mínim (modo cremallera).

1a palanca, permet regular la profunditat del seient.

2a palanca, permet regular l’alçada del seient.

3a palanca, permet regular la inclinació del respatller.■

Prevenció de Riscos Laborals

3

1

2

4

1 2

3

Page 4: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014formació 4

Formació Junta Clínica

Seguint la tònica dels darrers mesos, el SEM ha continuat organitzant sessions d’emergències amb la temàtica de Codi IAM arreu del territori.

El passat mes de desembre va correspondre el torn als territoris de Barcelona Sud, concretament a l'Hospital Broggi, i de Barcelona ciutat, amb una sessió celebrada a la seu corporativa central, a l'Hospitalet.■

Cursos de català Sessions d'EmergènciesCodi IAM

Com cada any, per a la realització del curs de CATALÀ, cal que ens adaptem a les dates oficials que estableix el Consorci per a la Normalització Lingüística, per la qual cosa, aquelles persones interessades en realitzar‐lo caldrà que enviïn un correu electrònic a [email protected], ABANS DEL 16 DE GENER, confirmant a quina de les tres convocatòries assistireu per a realitzar la prova de nivell (que consta d’una prova escrita on‐line i una prova oral):

■ 1a convocatòria: 21 de gener de 09:00h a 11:00h■ 2a convocatòria: 22 de gener de 16:00h a 18:00h■ 3a convocatòria: 23 de gener de 09:00h a 11:00h

Les proves tindran una durada de 30 minuts i es realitzaran a l’aula d’informàtica de la seu central del SEM, a l’Hospitalet. Amb els resultats de les proves obtingudes, valorarem els nivells que es podran dur a

terme (en funció del nombre d’alumnes que tinguem) i us confirmarem si es poden realitzar els tres nivells possibles (Elemental, Intermedi i Suficiència).

Recordar‐vos que aquests cursos es realitzen de gener a juny amb una durada de 90 hores (exàmens oficials inclosos), i estan organitzats pel SEM amb la col∙laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i acreditats per la Junta Permanent del Català. Us avancem que la formació es realitzarà en 2 sessions per setmana de 2’5h, dimarts i dijous de 16 a 18:30h.■

RECORDEU:Inscripcions a les proves de nivell fins al dia 16 de gener

Page 5: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014 5 jornades

El SEM a les Escoles Pràctiques de Riscos Tecnològics a Torrejón de Ardoz

Un equip de la Unitat de Serveis Especials del SEM va participar en les Escoles Pràctiques de Riscos Tecnològics organitzades per la Unitat Militar d’Emergències a Torrejón d’Ardoz, del 9 fins el 14 de desembre.

Els exercicis pràctics es van realitzar en un seguit d’escenaris i temps reals per emergències provocades per agents químics, biològics i radioactius.

L’equip va treballar de forma multidisciplinària amb el personal de l’Agrupació Sanitaria núm. 1 en aspectes relacionats amb la descontaminació sanitària de múltiples víctimes, triatge, SVA en pacients crítics en entorns contaminats i control sanitari de població, fet que va permetre la configuració de protocols assistencials i procediments d’actuació conjunts.

Ens els exercicis es van utilitzar tant l’estació de descontaminació del SEM com la de l’AGRUSAN de forma individual i conjunta, així com l’equipament sanitari i de protecció personal d’ambdós grups d’intervenció.

Per part de la Unitat Militar d’Emergències es va fer entrega d’un guardó al SEM Catalunya per la participació i col·laboració en les escoles.■

El SEM aplega 250 professionals de la salut entorn l’atenció al pacient pediàtric

El passat 4 de desembre es va celebrar la 6a Jornada SEM a terres gironines. La sessió, organitzada per la Direcció Territorial del SEM amb la col·laboració de l’Hospital de Figueres, va abordar el tractament del pacient pediàtric greu des dels punts de vista hospitalari i extrahospitalari.

L’objectiu de la jornada va ser actualitzar els coneixements i la pràctica assistencial en la valoració i atenció en la fase aguda del pacient pediàtric greu així com conèixer les recomanacions actuals del maneig del part a domicili.

La sessió es va estructurar en dues parts: En la primera es van tractar les pautes d’actuació que cal seguir en un part imminent, els processos de valoració pediàtrics que s’utilitzen davant d’un pacient pediàtric, l’explicació i anàlisi d’un cas i la visió del SAMU 66, l’equivalent francès al SEM.

La segona es va iniciar amb l’explicació de la coordinació i gestió que es fa des del Centre Coordinador del SEM, a càrrec de la seva dirctora, Dra. Marta Trayner.

Aquesta jornada multidisciplinar també va comptar amb la participació de membres del cos de Mossos d’Esquadra que, juntament amb professionals de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, van exposar els protocols que s’apliquen en els casos de nens maltractats i violència de gènere.■

Jornades

Page 6: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014simulacres 6

territorial. Un cop feta la recepció del ferit, se'l va avaluar i estabilitzar per a procedir al trasllat a l’hospital de destí més adient segons la seva patologia.

Es va disposar un Centre de Comandament Avançat (CCA) en el lloc de l’incident per poder fer un seguiment més acurat.

Mossos d’Esquadra i Policia Local, amb un vehicle cadascun, es van encarregar de controlar els accessos a les instal·lacions per facilitar l’arribada dels cossos d’emergències.

Protecció Civil de la Generalitat va destinar al lloc un tècnic territorial de Tarragona per donar suport a les tasques dels operatius actuants i fer d’enllaç directe amb el CECAT.■

El SEM col·labora en un simulacre d'accident d'aeronau a l’Aeroport de Sabadell

El dia 12 de desembre l’Aeroport de Sabadell, seguint el programa establert en el seu Pla d’Autoprotecció, va realitzar un simulacre general d’accident d’aeronau, amb l’objectiu d’avaluar la capacitat de reacció dels col·lectius participants i el grau de coordinació entre les institucions implicades en l’atenció d’una emergència aeronàutica.

L’exercici va consistir a simular l’accident d’una avioneta publicitària durant la maniobra per enganxar la pancarta. L’aeronau, amb 2 ocupants, s’estavellava suposadament contra el parterre que hi havia situat entre la pista i un dels carrers de rodatge.

El SEM participa en un simulacre d'incendi a les instal•lacions de l'empresa de productes petrolífers CLH S.A. a Tarragona

El simulacre es va realitzar el passat dia 11 de desembre per posar en pràctica l’activació del Pla d’Autoprotecció de l’empresa, comprovar el sistema d’avisos i les actuacions del personal davant situacions d’emergència per tal de millorar la coordinació entre els diferents cossos actuants.

En l’exercici es va simular un incendi provocat per una fuita de benzina dins les instal·lacions. Un cop detectat l’accident, l’empresa va activar immediatament el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) i va iniciar el protocol de trucades al telèfon d’emergències 112.

El cap de l’emergència de l’empresa va donar ordres de preparar els equips d’intervenció i primers auxilis a l’espera de l’arribada dels Bombers de la Generalitat, que va participar en el simulacre amb un vehicle d'intervenció urbana (Bomba Urbana Pesada) del parc de Tarragona. Els Bombers van supervisar l'escenari i van iniciar les tasques d’extinció.

El Sistema d’Emergències Mèdiques va participar en l’exercici amb 3 unitats i 6 professionals: 1 ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb 2 tècnics en transport sanitari (TTS), una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA) amb un metge, un infermer i un TTS i un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb un comandament

Simulacres

Page 7: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014 simulacres 7

La secció d’Operacions de l’aeroport va avisar al Telèfon d'Emergències 112 Catalunya i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Operacions també va informar a la directora de l'aeroport i es va posar en contacte amb els cossos de Seguretat pertinents, el Centre de Gestió de Xarxa d'Aena, Aviació Civil i la companyia afectada.

Per la seva banda, un cop avaluada l’emergència, Protecció Civil de la Generalitat va activar el Pla Especial per a Emergències Aeronàutiques a Catalunya AEROCAT.

En l'exercici, el SEM va col·laborar amb una ambulància de Suport Vital Avançat, un Vehicle d’Intervenció Ràpida i una ambulància de Suport Vital Bàsic amb un total de dos metges, un infermer i 4 tècnics de transport sanitari. També hi van participar Bombers d'Aena, Bombers de la Generalitat, Mossos, Policia Local de Sabadell, Protecció Civil de la Generalitat, Telèfon d'emergències 112 Catalunya i Guàrdia Civil.■

SEM i Bombers de la Generalitat van realitzar un exercici de coordinació per mostrar les tècniques i protocols a seguir en cas d'incendi

El passat 13 de desembre de 2013, SEM i els Bombers de la Generalitat de Catalunya van realitzar un exercici de coordinació per practicar les tècniques i protocols d’actuació a seguir en cas d’incendi o emergències en locals de pública concurrència.

L’exercici va consistir en simular una explosió dins de la Sala Ciutat de Manresa, seguida d’una apagada general del corrent elèctric. L’accident, va ser provocat per dos electricistes que estaven treballant durant una projecció, va generar l’evacuació col·lectiva dels ocupants del local.

També es va mostrar com funcionen els fluxos d’informació; la zonificació, que garanteix les vies d’evacuació de les persones i l’accés

dels bombers al recinte i la creació d’equips multidisciplinaris per donar resposta a situacions concretes.

Es va comptar amb quatre unitats del SEM (dues ambulàncies suport vital bàsic i dues de suport vital avançat) i cinc vehicles dels Bombers de la Generalitat. També hi va intervenir un cotxe de coordinació, un de l’Institut Català de la Salut (ICS), un de Protecció Civil, un de Policia Local i un del cos dels Mossos d’Esquadra.■

El Port del Garraf organitza un simulacre d’accident d’embarcació amb la participació del SEM

El dia 18 de desembre, el port del Garraf va ser escenari del simulacre de l’accident d’una embarcació dins les instal·lacions del port, causant dos ferits.

L’incident va simular la caiguda d’una embarcació que es trobava apuntalada a la zona de varada. En caure l’embarcació, va quedar atrapada una persona i es va produir una fuita de benzina. L’accident es va produir al costat de la cubeta del travel lift (grua mòbil)

i això va provocar un vessament a terra amb perill d’estendre’s al mar.

Per contenir el vessament, treballadors del Club Nàutic van llançar les barreres de contenciói un dels seus tripulants va caure a l'aigua.

Page 8: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014

El Director Territorial del SEM a Girona, Dr. Jaume Heredia, va parlar sobre la coordinació entre els cossos d’emergència de Catalunya a través del Centre de Comandament Avançat davant l’activació d’un Pla d’ Emergències.

Un altre punt que va destacar van ser les taques realitzades pel SEM durant el transcurs d’una gran emergència coordinant tot allò que és extraordinari, conjuntament amb l’Àrea de Serveis Especials, donant suport mèdic als evacuats i assegurant que aquells pacients que reben tractaments especials inajornables (quimioteràpia, radioteràpia, diàlisi, .... ) puguin continuar rebent-los sense deixar d’atendre els incidents ordinaris.■

Col·laboracions

8 col·laboracions

Centres educatius

El mes de desembre el SEM va rebre a dos centres d’alumnes de Barcelona ciutat, tots ells de branca sanitària.

■ 2/12/13 IFP Sanitària Roger de Llúria de Barcelona.

■ 16/12/2013 IES Broggi de Barcelona, primer cicle TES.■

Visites

L'objectiu d’aquest simulacre va ser comprovar la comunicació i la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències que van actuar i la integració de les accions del port amb el Pla Especial d’Emergències per Contaminació d’Aigües Marines (CAMCAT).

Al simulacre hi van participar el SEM amb una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB), amb dos tècnics en transport sanitari, i un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR), amb un comandament territorial.

També hi van participar els Bombers de la Generalitat amb dues dotacions; un vehicle d’aigua i una ambulància del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM).

Un cop rescatats pels Bombers i per la tripulació de l’embarcació, els professionals del SEM van fer l’avaluació i estabilització dels dos ferits per traslladar-los a l’hospital més adient segons la seva patologia.■

El SEM participa en les Jornades Transfrontereres de Seguretat i Emergències

El passat 10 i 11 de desembre SEM va participar a les Jornades Transfrontereres de Seguretat i Emergències celebrades a la Jonquera, amb l’objectiu d’avançar en la coordinació dels cossos d’ emergència d’ambdues bandes de la frontera, sobretot pel que fa als cossos de seguretat.

Page 9: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014

Rendició de comptes del 2013

La rendició de comptes del Pla de Salut s’ha estructurat en quatre blocs principals que han de guiar la transformació del sistema català de salut. A més, els representants polítics del Departament de Salut han valorat els avenços.

1. Salut en totes les polítiques. 2. Els ciutadans com a centre del sistema, objectiu final del Pla de Salut.3. Els serveis en xarxa garanteixen la seguretat, la qualitat i l’equitat en l’atenció als ciutadans. 4. La transparència i l’avaluació són fonamentals per garantir el full de ruta del Pla de Salut.

El SEM hi va participar de manera activa amb l’aportació de diferents posters.■

Salut presenta els principals resultats de l'últim any d'aplicació del Pla de Salut 2011-2015

El passat 13 de desembre, el Departament de Salut va presentar els resultats obtinguts en matèria de salut durant l’últim any davant de més de 1.600 professionals del sector. La tercera edició de la Jornada de Sitges va marcar l’equador en el desenvolupament i l’execució del Pla de Salut 2011-2015, el marc de referència de totes les actuacions públiques en matèria de salut.

Els professionals que van assistir a la Jornada de Sitges van conèixer quins han estat els principals avenços durant aquest últim any. A més, els assistents van poder participar en quatre grans sales temàtiques sobre l’evolució de la implantació del Pla de Salut i sobre la previsió, des del punt de vista del coneixement professional i clínic, des d’ara fins al 2015. Les quatre sessions temàtiques es van centrar en la salut comunitària, les decisions compartides, els serveis en xarxa i les noves formes d’atenció.

Un dels objectius del Pla de Salut és la incorporació sistemàtica del coneixement professional i clínic en el procés de presa de decisions sanitàries. Per aquest motiu, prèvia a la jornada, s’ha dut a terme una enquesta entre els professionals sanitaris, per poder determinar des del punt de vista de coneixement clínic, quina és l’opinió dels avenços aconseguits, si s’han d’ajustar prioritzacions i per decidir quins són els temes que més preocupen el sector i quines són les propostes de millora. Han contestat més de 3.700 participants de divuit professions diferents.

9 informació

Informació

Page 10: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014 sem social 10

SEM Social

Loteria de Nadal

Número Premiat

Us recordem que el Núm. 37.122, distribuït pel nostre company Joan Górriz, ha estat premiat amb 100€ al dècim!!!

Lliurament de premis del 8è Concurs de dibuix de postals de Nadal

El passat 20 de desembre, coincidint amb eltradicional aperitiu de Nadal, es va celebrar a la Seu corporativa del SEM a l’Hospitalet de Llobregat, el lliurament dels premis i obsequis a tots els participants del 8è concurs de dibuix de postals de Nadal.

En aquesta ocasió, la guanyadora del premi a la postal corporativa va ser Sira Mestre Ballesteros, filla d'Olga Ballesteros (Unitat de comptabilitat).

L’acte va comptar amb el patrocini de les empresesIturri i Arvato.■

Page 11: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014 11 sem social

El SEM ha estat present a diferents Parcs de Nadal del territori

El SEM ha participat durant les festes nadalenques en diferents Parcs de Nadal de Terres de l’Ebre, Tarragona, Lleida i Alt Pirineu.

Aquest projecte liderat pel Director Territorial, Dr. Alfonso López, té com a finalitat apropar els professionals del SEM a la població, concretament als nens. És per aquest motiu que s’han organitzat activitats infantils des del dia 23 de desembre fins el 4 de gener a poblacions com Ulldecona, Guissona, Reus, Tortosa, entre d’altres.

Les accions s’han distribuït per franges d’edat per tal de poder captar l’atenció de tots els participants.

Els tallers més exitosos han estat les pràctiques d'RCP i la simulació de trucada entre Centre Coordinador i ambulància on eren els mateixos nens i nenes qui feien l’activació.

També s’ha mostrat l’interior de les unitats i s’han habilitat espais perquè la canalla pogués colorejar dibuixos d’ambulàncies.

Així mateix, un any més el SEM ha participat en el Festival de la Infància celebrat a la Fira de Barcelona.

En aquesta edició hem participat amb l'activitat "Puja a l'ambulància!" i amb la cobertura preventiva, realitzada pels equips de Serveis Especials.

D'aquesta manera el SEM vol donar a conèixer quin material sanitari es pot trobar dins una ambulància i com s’utilitza.

Volem agrair de manera especial la col∙laboració de tots els professionals del SEM que han participat desinteressadament com a voluntaris en aquestes activitats i han permès que els nens coneguin de més a prop el servei que oferim al ciutadans.■

Page 12: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014

Club Esportiu

El Club Esportiu SEM i els seus capitans us desitgen un fantàstic 2014!

Us encoratgen a que us animeu a fer esport, i a que us apunteu a aquelles disciplines que més us agradin.

Aprofiteu les sortides suggerides i expliqueu-nos en quines voleu participar!

Si us agrada el pàdel, el Club està pensant en obrir una nova secció, ja que tenim companys que interessats en crear-la. Us hi voleu afegir?. Demaneu més informació a [email protected] o al telèfon 93 264 44 22.■

club esportiu 12

Naixements

AINA, filla d’Ester Boix, infermera assistencial de la base de Sort■

ARNAU, fill de Daniel Badia, metge del Centre Coordinador, a L'Hospitalet.■

Fes esport amb el [email protected]

Atletisme Eduard Espases [email protected]àsquet Núria Vives [email protected]òlei platja Laura Mata [email protected] Ferran Termes [email protected] Maribel Vicente [email protected] Ramon Pedrosa [email protected] Xavier López [email protected]

Page 13: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014

Xavier López (el Pica),Tècnic en Transport Sanitari del SEM a Barcelona ciutat.

El Xavier López és un tècnic en transport sanitàri de Barcelona, amb més de 30 anys d'experiència. És un apassionat del busseig, i és per aquest motiu que dedica part del seu temps lliure a ensenyar aquesta disciplina a altre gent.

■ Quin és el teu músic preferit? Bruce Springsteen.

■ Què t’agrada fer en el teu temps de lleure? Bussejar, ho acostumo a fer per llocs propers, al litoral de la Costa Brava. Podríem dir que és el meu hobby tot i que a part de ser instructor tinc la titulació de bussejador professional, de manera que quan no treballo al SEM faig formació de busseig i porto a la gent a fer immersió perquè pugui veure peixets de colors, fer fotografia i esbargir-se amb seguretat.

El centre on imparteixo classe és a Tossa de Mar, població que m'estimo molt perquè hi he viscut molts anys.

A nivell professional assisteixo a campionats de fotografia o pesca submarina que requereixen apnea per tal de garantir la seguretat dels participants en col·laboració amb Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civíl.

■ Quin és el teu plat preferit? El Cim i Tomba, plat típic de Tossa de Mar, fet a base de rap i amb un suquet boníssim.

■ Quin talent t’agradaria tenir? Ser manetes, una habilitat que sempre he envejat dels meus germans, a casa sempre he de demanar ajuda.

■ Quin viatge t’agradaria fer? A Austràlia, a la Gran barrera de corall, però em calen temps i diners!!.

■ Quina bogeria has fet? Anar a fer un cafè a Saragossa i tornar. Agafar la moto al sortir de treballar i carretera i manta!.

■ Una bona lectura? No sóc aficionat a la lectura de novel·les, acostumo a llegir revistes tècniques

de busseig.

■ Quina és la teva millor anècdota al SEM? Una de les millors va ser quan encara treballava a SCUBSA, anant de TTS amb els caps clínics i estant en un servei preventiu que no anàvem uniformats sinó amb vestit. El director general es va acostar i li va preguntar a un dels caps que des de quan els caps clínics portaven guardaespatlles? (riu).

■ Si no fossis TTS, què series? Des dels 16 anys que em dedico a això, de manera que no veig la meva vida sense l'ambulància. Fa anys em vaig plantejar estudiar infermeria, però vaig pensar que després de defensar tant la figura del TTS havia de seguir fent el que m’agrada.

■ Què és el primer que faries si et toqués la loteria? Anar a la Barrera de corall d’Austràlia.

L’entrevista

13 l'entrevista

"Anar a fer un cafè a Saragossa i tornar. Agafar la moto al sortir de treballar i carretera i manta!"

Page 14: Sem al mes gener 2014

SEM al MES • Gener 2014

L’agenda

1gener

Dll Dt Dc Dj Dv Ds Dg Dll Dt Dc Dj Dv Ds Dg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

27 28 29 30 31

■ 4 de gener: Roadshow a Tarragona.

■ 12 de gener: Participació a la XIIa Exhibició de cossos de seguretat i emergència de l'Estartit.

■ 21 de gener: 1a convocatòria prova de nivell de català.

■ 22 de gener: 2a convocatòria prova de nivell de català.

■ 23 de gener: 3a convocatòria prova de nivell de català.

* La formació indicada a l'agenda es fa constar únicament com a recordatori als inscrits. Per comprovar si hi ha disponibilitat de places, adreceu-vos a la intranet.

agenda 14

Page 15: Sem al mes gener 2014