sagunto festes patronals 2013

14
Festes Patronals 2013 Sagunt Organitza: Federació de Penyes de Sagunt Col·labora: Excm. Ajuntament de Sagunt

Upload: producciones-mic-sl

Post on 30-Mar-2016

244 views

Category:

Documents


14 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Sagunto Festes Patronals 2013

Feste

s Pa

tron

als

2013Sa

gunt

Organitza: Federació de Penyes de SaguntCol·labora: Excm. Ajuntament de Sagunt

Page 2: Sagunto Festes Patronals 2013
Page 3: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

3

Saluda Fiestas PatronalesSaluda Festes Patronals

En estos días previos al inicio de nuestras Fiestas Patronales me gustaría aprovechar las páginas de este libro para dirigirme a todos vosotros y desearos que disfrutéis intensamente de este periodo de celebraciones.

Nuestras fiestas son siempre motivo de alegría, que invitan al ocio y al esparcimiento, y que nos permitirán olvidar la rutina, aunque sea por unos días; pero también es momento de demostrar que sabemos diver-tirnos, respetando nuestro entorno y a nuestros vecinos.

Somos una ciudad acogedora, una ciudad activa que afronta el futuro con optimismo y con la ilusión compartida de hacerla, día a día, un lugar mejor donde vivir. Una ciudad única, con playas de cinco estrellas, y con un extenso y rico conjunto patrimonial que los visitantes que estos días vengan atraídos por nuestras fiestas, no se pueden perder. Adentrarse en el casco antiguo de la ciudad, visitar los nuevos espacios museísticos de la Domus dels Peixos, la Vía del Pórtico o el Horno Alto, emblema del patrimonio industrial, y conocer, in situ, la historia de nuestra ciudad es un complemento inmejorable.

En estos días nos concentraremos en las calles y en los distintos recintos feria-les para disfrutar del buen ambiente, de nuestros amigos y familias, y para vivir estos días de una manera muy especial, con hermanamiento y unión.

A pesar de las dificultades del momento, las Federaciones de Peñas de Sagunto y de Puerto de Sagunto, que este año cumple su 25 aniversario, han trabajado con la misma ilusión de siempre para preparar un completo programa de actividades que os satisfagan a todos. Actos taurinos, con-ciertos, actividades culturales, infantiles y una larga lista de eventos forman parte de este programa, en el que además han participado muchas entida-des, a las que también quiero agradecer su esfuerzo y colaboración.

Os felicito por toda vuestra labor y os deseo lo mejor para estas fechas, en las que espero, de todo corazón, que la diversión nos ayude a todos a ser un poco más felices.

Alfredo Castelló SáezAlcalde del Ayuntamiento de Sagunto

En estos dies previs a l’inici de les nostres Festes Patronals m’agrada-ria aprofitar les pàgines d’este llibre per a adreçar-me a tots vosaltres i desitjar-vos que gaudiu intensament d’este període de celebracions.

Les nostres festes són sempre motiu d’alegria, que inviten a l’oci i a l’es-plai, i que ens permetran oblidar la rutina, encara que siga per uns dies; però també és moment de demostrar que sabem divertir-nos, respectant el nostre entorn i els nostres veïns.

Som una ciutat acollidora, una ciutat activa que afronta el futur amb optimisme i amb la il·lusió compartida de fer-la, dia a dia, un lloc millor on viure. Una ciutat única, amb platges de cinc estrelles, i amb un extens i ric conjunt patrimonial que els visitants que estos dies vinguen atrets per les nostres festes no es poden perdre. Endinsar-se al nucli antic de la ciutat, visitar els nous espais museístics de la Domus dels Peixos, la Via del Pòrtic o el Forn Alt, emblema del patrimoni industrial, i conéixer, in situ, la història de la nostra ciutat és un complement immillorable.

En estos dies ens concentrarem en els carrers i en els distints recintes firals per a gaudir del bon ambient, dels nostres amics i famílies, i per a viure estos dies d’una manera molt especial, amb agermanament i unió.

A pesar de les dificultats del moment, les Federacions de Penyes de Sagunt i del Port de Sagunt, que enguany compleixen el 25 aniversa-ri, han treballat amb la mateixa il·lusió de sempre per a preparar un complet programa d’activitats que vos satisfaran a tots. Actes taurins, concerts, activitats culturals, infantils i una llarga llista d’esdeveniments formen part d’este programa, en el qual a més han participat moltes entitats, a les quals també vull agrair el seu esforç i col·laboració.

Vos felicite per tota la vostra tasca i vos desitge el millor per a estes dates, en les quals espere, de tot cor, que la diversió ens ajude a tots a ser un poc més feliços.

Alfredo Castelló SáezAlcalde de l’Ajuntament de Sagunt

Page 4: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

4

Saluda Fiestas PatronalesSaluda Festes Patronals

Nuestra ciudad es rica en eventos culturales, sociales, deportivas y fes-tivas, y son estas últimas las que marcan el epicentro de la actividad del período estival.

Desde junio a septiembre son múltiples y variadas las celebraciones que se desarrollan a lo largo de nuestro municipio, pero son las Fiestas Patronales, las que se organizan en honor a los Santos Patronos, Abdon y Senen, y la Virgen de Begoña, las que congregan la mayor cantidad de actos.

Del 18 de julio, fecha en la que arrancan en Sagunto, con la cena dedi-cada a nuestros mayores a la noche del 15 de agosto con el castillo de fuegos artificiales que tiene lugar junto al mar, en Puerto de Sagunto, se podrá disfrutar de espectáculos, conciertos, bous al carrer, actividades para pequeños y mayores, cucañas y un sinfín más de eventos.

Y todo ello combinado con nuestras playas, gastronomía, riqueza pa-trimonial y un sinfín más de cualidades que nos hacen ser una ciudad única frente al resto y que nos está convirtiendo en un atractivo referente turístico que va creciendo año a año.

Todo ello en un año en el que, además, la Federación de Peñas de Puerto de Sagunto cumple sus bodas de plata, algo que es digno de elogiar, de reconocer y felicitar, pues la labor que ambas Federaciones de Peñas, y las propias peñas en sí, desarrollan, son uno de los pilares de nuestras fiestas.

Desde estas líneas, felicitar a Ángel y Miguel, Presidentes de las Federa-ciones, y sus equipos de trabajo por la gran labor que desempeñan para el perfecto desarrollo de todos los actos que tienen lugar. Así como la de todas las personas que desde el Ayuntamiento y resto de organismos realizan para que todos los actos se lleven a cabo.

Para finalizar, invitar a vecinos y visitantes a que acudan a los recintos feriales donde tienen lugar los eventos, espacios que se han consoli-dado como verdaderos centros de la fiesta. Que sirvan para encontrar un rato de ocio y diversión, reencontrando a amigos y amigas que hace tiempo que no ven, que lo hagan desde el respeto mutuo, la sensatez y el consumo responsable y que, en definitiva disfruten de todos los actos programados que siguen haciendo de nuestra ciudad un lugar único donde disfrutar del verano.

Nos vemos en los recintos feriales. Felices Fiestas.

José Luis Martí GonzálezConcejal de Cultura Popular y Fiestas

La nostra ciutat és rica en esdeveniments culturals, socials, esportius i festius, i són estos últims els que marquen l’epicentre de l’activitat del període estival.

Des de juny a setembre són múltiples i variades les celebracions que es desenvolupen al llarg del nostre municipi, però són les Festes Patronals, les que s’organitzen en honor als Sants Patrons, Abdon i Senén, i la Mare de Déu de Begonya, les que congreguen la major quantitat d’actes.

Del 18 de juliol, data en què arranquen a Sagunt, amb el sopar dedicat als nostres majors, a la nit del 15 d’agost, amb el castell de focs arti-ficials, que té lloc prop de la mar, al Port de Sagunt, es podrà gaudir d’espectacles, concerts, bous al carrer, activitats per a xicotets i majors, cucanyes i una infinitat més d’esdeveniments.

I tot això combinat amb les nostres platges, gastronomia, riquesa patri-monial i una infinitat més de qualitats que ens fan ser una ciutat única davant de les altres i que ens està convertint en un atractiu referent turístic que va creixent any a any.

Tot això en un any en què, a més, la Federació de Penyes del Port de Sagunt compleix les seues bodes d’argent, cosa que és digna d’elogiar, de reconéixer i felicitar, perquè la tasca que les dues federacions de penyes, i les mateixes penyes en si, desenvolupen és un dels pilars de les nostres festes.

Des d’aquestes línies, vull felicitar Ángel i Miguel, presidents de les fede-racions, i els seus equips de treball per la gran tasca que exerceixen per al perfecte desenvolupament de tots els actes que tenen lloc. Així com la de totes les persones que des de l’Ajuntament i la resta d’organismes realitzen perquè tots els actes es duguen a terme.

Per acabar, vull convidar veïns i visitants a acudir als recintes firals on tenen lloc els actes, espais que s’han consolidat com a veritables cen-tres de la festa. Que servisquen per a trobar una estona d’oci i diversió, i per retrobar amics i amigues que fa temps que no veuen, que ho facen des del respecte mutu, la sensatesa i el consum responsable i que, en definitiva, gaudisquen de tots els actes programats que continuen fent de la nostra ciutat un lloc únic on gaudir de l’estiu.

Ens veiem als recintes firals. Bones Festes.

José Luis Martí GonzálezRegidor Cultura Popular i Festes

Page 5: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

5

Page 6: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

6

Comisión de Fiestas de Sagunto

Comissió de Festes de Sagunt

Page 7: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

7

Programa de Fiestas 2013

Programa de Festes 2013

VIERNES 12 DE JULIO18:00 Campeonato de Fútbol Sala Torneo 24 horas

SÁBADO 13 DE JULIO08:00 Continuación del campeonato de Fútbol Sala10:00-13:00 “1er TALLER DE CICLISMO PARA NIÑOS” en el colegio Cronista Chabret en el que se harán juegos y seguridad vial. Imprescindible llevar bicicleta y casco

DOMINGO 14 DE JULIO09:00 Concurso de petanca organizado por “GRUP D´ESPLAI PETANCA MORVEDRE”09:00 Montada de cadafales con cerveza a Go-Gó para todos los asistentes10:00 Carrera ciclista “2ª PUJADA AL CASTELL DE SAGUNT” salida desde la glorieta. Prueba valedera para la “CHALLENGE DE COMUNITAT VALENCIANA DE SENIOR-MASTER”

JUEVES18 DE JULIO17:00-21:00 DONACION DE SANGRE a cargo del Centro de Transfusiones de la Comunidad Valenciana 20:00 Cena de la tercera edad en el recinto ferial22:00 Baile amenizado por el dúo “COSTA ESTE”

VIERNES 19 DE JULIO20:00 Inauguración del recinto ferial. 22:00 Tradicional “SOPAR DE GERMANOR” de las peñas en el recinto ferial.00:30 Orquesta “SEPTIMA AVENIDA”

DIVENDRES 12 DE JULIOL18.00 Campionat de Futbol Sala Torneig 24 hores

DISSABTE 13 DE JULIOL08.00 Continuació del campionat de Futbol Sala10.00-13.00 “I TALLER DE CICLISME PER A XIQUETS” al col·legi Cronista Chabret, en què es faran jocs i seguretat vial. Imprescindible portar bicicleta i casc

DIUMENGE 14 DE JULIOL09.00 Concurs de petanca organitzat per GRUP D’ESPLAI PETANCA MORVEDRE09.00 Muntatge de cadafals amb cervesa a gogó per a tots els assistents10.00 Carrera ciclista “2a PUJADA AL CASTELL DE SAGUNT”, eixida des de la Glorieta. Prova valedora per a la “CHALLENGE DE COMUNITAT VALENCIANA DE SÈNIOR-MÀSTER”

DIJOUS 18 DE JULIOL17.00-21.00 DONACIÓ DE SANG a càrrec del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana 20.00 Sopar de la tercera edat al recinte firal22.00 Ball amenitzat pel duo COSTA ESTE

DIVENDRES 19 DE JULIOL20.00 Inauguració del recinte firal 22.00 Tradicional SOPAR DE GERMANOR de les penyes al recinte firal00.30 Orquestra SÉPTIMA AVENIDA

Page 8: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

8

SÁBADO 20 DE JULIO “DIA DE LAS PEÑAS” 12:00 Concentración de peñas con degustación de tortilla gigante para todos los asistentes12:30 Pasacalles por puente Emilio Llueca, Avda. Sants de la Pedra, calle Massamagrell, plaza Morería, calle Camino Real con llegada al Ayuntamiento amenizado con charangas .13:00 Tradicional TRÓ D´AVIS y XOPÀ en el Ayuntamiento.14:00 Encierro y prueba de ganado de la ganadería “LOS CHATOS” 19:00 Bajada de cajones de los toros en la puerta del Ayuntamiento20:00 Exhibicion taurina de 4 vacas y 1 toro en puntas 23:30 Encierro infantil de toros de carton24:00 Encierro de toros embolados de la ganaderia “EL GALLO”00:30 2 Toros embolados y 1 vaca en puntas de la ganaderia “EL GALLO”03:00 6 Vacas enfundadas de la ganadería “NANDO” 02:00 FIESTA CADENA ELITE 98.1 CON NUESTROS DJS BENNY GARCIAY JAVI NAVARRO, disfrutaras de todos los éxitos elite con regalos y muchas sorpresas

DOMINGO 21 DE JULIODe 12:00 a 14:00 ENCIERRO CAMPERO y prueba de ganado “LOS CHATOS”19:00 Exhibicion taurina de 8 vacas y 1 toro en puntas de la ganadería “LA ESPUELA” 23:30 Toro de cartón infantil en el recinto taurino.24:00 1 toro embolado y 1 vaca en puntas de la ganadería “LA ESPUELA”01:30 1 toro embolado de la ganadería “NANDO”02:00 Discomóvil

LUNES 22 DE JULIO19:00 Gran cabalgata de disfraces con salida desde el asilo, calle Teruel, calle Camino Real, plaza Morería, calle huertos, calle cronista Bru i Vidal, Puente Bru i vidal, con llegada al recinto ferial.24:00 “Baile de disfraces” con la orquesta “PRIMERA PLANA”

DISSABTE 20 DE JULIOL “DIA DE LES PENYES” 12.00 Concentració de penyes amb degustació de truita gegant per a tots els assistents12.30 Cercaviles per pont d’Emili Llueca, avinguda dels Sants de la Pedra, carrer de Massamagrell, plaça de la Moreria, carrer del Camí Reial amb arribada a l’Ajuntament amenitzat amb xarangues13.00 Tradicional TRO D’AVÍS i XOPÀ a l’Ajuntament14.00 Tancament i prova de bestiar de la ramaderia LOS CHATOS 19.00 Baixada dels caixons dels bous a la porta de l’Ajuntament20.00 Exhibició taurina de quatre vaques i un bou en puntes 23.30 Tancament infantil de bous de cartó24.00 Tancament de bous embolats de la ramaderia EL GALLO00.30 Dos bous embolats i una vaca en puntes de la ramaderia EL GALLO03.00 Sis vaques enfundades de la ramaderia NANDO 02.00 FESTA CADENA ELITE 98.1 AMB ELS NOSTRES DJS BENNY GARCIA I JAVI NAVARRO, gaudireu de tots els èxits Elite amb regals i moltes sorpreses

DIUMENGE 21 DE JULIOLDe 12.00 a 14.00 CORREBOU DE CAMP i prova de bestiar LOS CHATOS19.00 Exhibició taurina de vuit vaques i un bou en puntes de la ramaderia LA ESPUELA 23.30 Bou de cartó infantil al recinte taurí.24.00 Un bou embolat i una vaca en puntes de la ramaderia LA ESPUELA01.30 Un bou embolat de la ramaderia NANDO02.00 Discomòbil

DILLUNS 22 DE JULIOL19.00 Gran cavalcada de disfresses amb eixida des de l’asil, carrer de Terol, carrer Camí Reial, plaça de la Moreria, carrer dels Horts, carrer del Cronista Bru i Vidal, Pont Bru i Vidal, amb arribada al recinte firal.24.00 Ball de disfresses amb l’orquestra PRIMERA PLANA

Page 9: Sagunto Festes Patronals 2013

MARTES 23 DE JULIODe 12:00 a 14:00 ENCIERRO CAMPERO y prueba de ganado “LOS CHATOS”19:00 Taller de aprendizaje del “BALL DE PLAÇA” de Sagunt, en el local parroquial de la iglesia de Santa Maria (centro católico)19:00 Exhibicion taurinade 3 vacas y 1 toro de la ganadería “SALINER”20:30 Exhibicion taurina de 3 vacas y 1 toro de la ganadería “V.PERIS” 23:30 Toro de cartón infantil en el recinto taurino.24:00 1 Toro embolado y 1 vaca en puntas de la ganadería “EL SALINER”01:30 1 Toro embolado y 1 vaca en puntas de la ganadería “V.PERIS” 02:00 Discomóvil en el recinto ferial.

MIÉRCOLES 24 DE JULIO11:00 “DIA DEL NIÑO” en el recinto ferial con atracciones acuaticas18:00 Tradicional merienda infantil con horchata, fartons y regalos para los niños asistentes20:00 Concurso de paellas.00:30 Orquesta “VULKANO”

JUEVES 25 DE JULIODe 12:00 a 14:00 ENCIERRO CAMPERO y prueba de ganado “LOS CHATOS”19:00 Exhibicion taurina de 3 vacas y 1 toro de la ganadería “MIGUEL PAREJO”20:00 Exhibicion taurina de 3 vacas y 1 toro de la ganadería “GERARDO” 23:30 Toro de cartón infantil en el recinto taurino.24:00 1 Toro embolado y 1 vaca de la ganadería “MIGUEL PAREJO” 01:30 1 Toro embolado y 1 vaca de la ganadería “GERARDO”02:00 Discomóvil en el recinto ferial.

DIMARTS 23 DE JULIOLDe 12.00 a 14.00 CORREBOU DE CAMP i prova de bestiar LOS CHATOS19.00 Taller d’aprenentatge del BALL DE PLAÇA de Sagunt, al local parroquial de l’església de Santa Maria (centre catòlic)19.00 Exhibició taurina de tres vaques i un bou de la ramaderia EL SALINER20.30 Exhibició taurina de tres vaques i un bou de la ramaderia V. PERIS 23.30 Bou de cartó infantil al recinte taurí.24.00 Un bou embolat i una vaca en puntes de la ramaderia EL SALINER01.30 Un bou embolat i una vaca en puntes de la ramaderia V. PERIS 02.00 Discomòbil al recinte firal.

DIMECRES 24 DE JULIOL11.00 DIA DEL XIQUET al recinte firal amb atraccions aquàtiques18.00 Tradicional berenar infantil amb orxata, fartons i regals per als xiquets assistents20.00 Concurs de paelles00.30 Orquestra VULKANO

DIJOUS 25 DE JULIOLDe 12.00 a 14.00 CORREBOU DE CAMP i prova de bestiar LOS CHATOS19.00 Exhibició taurina de tres vaques i un bou de la ramaderia MIGUEL PAREJO20.00 Exhibició taurina de tres vaques i un bou de la ramaderia GERARDO 23.30 Bou de cartó infantil al recinte taurí24.00 Un bou embolat i una vaca de la ramaderia MIGUEL PAREJO 01.30 Un bou embolat i una vaca de la ramaderia GERARDO02.00 Discomòbil al recinte firal

Page 10: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

10

VIERNES 26 DE JULIODe 12:00 a 14:00 ENCIERRO CAMPERO y prueba de ganado “LOS CHATOS”19:00 Exhibicion taurina de 3 vacas y 1 toro de la ganadería “ALBERTO GRANCHEL”20:30 Exhibicion taurina de 3 vacas y 1 toro de la ganadería “H.MIRO”23:30 Encierro infantil de toros de carton24:00 Encierro de 6 toros embolados de la ganadería “EL GALLO”24:30 1 Toro embolado y 1 vaca en puntas de la ganadería “ALBERTO GRANCHEL”01:30 1 Toro embolado y 1 vaca en puntas de la ganadería “HORTOLA”02:00 Discomóvil

SÁBADO 27 DE JULIODe 12:00 a 14:00 ENCIERRO CAMPERO y prueba de ganado “LOS CHATOS”19:00 Exhibicion taurina de 8 vacas y 1 toro de la ganadería “CUCALA” 20:00 Concierto de la Sociedad Musical Lira Saguntina, en el Auditorio Municipal20:30 “XXIX DANÇA A SAGUNT I BALL DE PLAÇA” desde el cami no real hasta la Plaza Mayor. Organizado por “GRUP DE DANSES DE MORVEDRE” 23:30 Toro de cartón infantil en el recinto taurino.24:00 1 Toro embolado y 1 vaca en puntas de la ganadería “CUCALA”01:30 1 Toro embolado de la ganadería “NANDO” 02:30 6 vacas enfundadas de la ganadería “NANDO” 02:00 “FIESTA REMEMBER”

DIVENDRES 26 DE JULIOLDe 12.00 a 14.00 CORREBOU DE CAMP i prova de bestiar LOS CHATOS19.00 Exhibició taurina de tres vaques i un bou de la ramaderia ALBERTO GRANCHEL20.30 Exhibició taurina de tres vaques i un bou de la ramaderia H. MIRÓ23.30 Correbou infantil de bous de cartó24.00 Correbou de sis bous embolats de la ramaderia EL GALLO24.30 Un bou embolat i una vaca en puntes de la ramaderia ALBERTO GRANCHEL01.30 Un bou embolat i una vaca en puntes de la ramaderia HORTOLA02.00 Discomòbil

DISSABTE 27 DE JULIOLDe 12.00 a 14.00 CORREBOU DE CAMP i prova de bestiar LOS CHATOS19.00 Exhibició taurina de vuit vaques i un bou de la ramaderia CUCALA 20:00 Concert de la Societat Musical Lira Saguntina, a L’Auditori Municipal20.30 “XXIX DANSÀ A SAGUNT I BALL DE PLAÇA” des del Camí Reial fins a la plaça Major. Organitzat pel GRUP DE DANSES DE MORVEDRE 23.30 Bou de cartó infantil al recinte taurí24.00 Un bou embolat i una vaca en puntes de la ramaderia CUCALA01.30 Un bou embolat de la ramaderia NANDO 02.30 Sis vaques enfundades de la ramaderia NANDO 02.00 FESTA REMEMBER

Page 11: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

11

Page 12: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

12

DOMINGO 28 DE JULIOCONCENTRACION DE COCHES CLASICOS09:00-10:00 Inscripcion de vehículos, recogida de tickets y camisetas10:00 Desmontada de cadafales10:00-11:00 Almuerzo en el recinto ferial11:00 Salida de vehículos11:30-12:30 Parada en el Bar JAMON JAMON13:00-13:30 Parada en el Bar MONTECARLO y llegada al recinto ferial.18:00 Campeonato de juegos de mesa (Bolot y Parchis) en el recinto ferial.01:00 Discomóvil

LUNES 29 DE JULIO16:00 Reparto de números para las ollas a las peñas en el recinto ferial.20:30 Tradicional reparto de ollas al público asistente en el recinto ferial.00:30 Orquesta “LA HABANA”

MARTES 30 DE JULIO10:30 Santa misa en la iglesia Santa Maria en honor a los Santos Patronos Abdón y Senén. Al finalizar, mascletá.20:00 Solemne procesión en honor a los Santos Patronos Abdón y Senén organizada por la “COFRADIA DELS SANTS DE LA PEDRA”. Al finalizar la misma, subasta de las cestas de frutas y sorteo del regalo que la cofradía hace a los cofrades presentes en la iglesia Santa Maria.22:30 Gran espectáculo de variedades presentado por “ROMY ABRADELO”y con la actuación del mitico “MARIANICO EL CORTO”Al finalizar las variedades, fin de fiesta con castillo de fuegos artificiales.

NOTA: La comisión se reserva el derecho de alterar cualquier horario o espectáculo.

DIUMENGE 28 DE JULIOLCONCENTRACIÓ DE COTXES CLÀSSICS09.00-10.00 Inscripció de vehicles, recollida de tiquets i camisetes10.00 Desmuntatge de cadafals10.00-11.00 Esmorzar al recinte firal11.00 Eixida de vehicles11.30-12.30 Parada al bar JAMÓN JAMÓN13.00-13.30 Parada al bar MONTECARLO i arribada al recinte firal18.00 Campionat de jocs de taula (bolot i parxís) al recinte firal01.00 Discomòbil

DILLUNS 29 DE JULIOL16.00 Repartiment de números per a les olles a les penyes al recinte firal20.30 Tradicional repartiment d’olles al públic assistent al recinte firal00.30 Orquestra LA HABANA

DIMARTS 30 DE JULIOL10.30 Santa missa a l’església de Santa Maria en honor als patrons sant Abdó i sant Senén. Quan acabe, mascletà.20.00 Solemne processó en honor als patrons sant Abdó i sant Senén organitzada per la CONFRARIA DELS SANTS DE LA PEDRA. Quan acabe, subhasta de les cistelles de fruites i sorteig del regal que la confraria fa als confrares presents a l’església de Santa Maria.22.30 Gran espectacle de varietats presentat per ROMY ABRADELO i amb l’actuació del mític MARIANICO EL CORTOEn acabar les varietats, fi de festa amb castell de focs artificials.

NOTA: La comissió es reserva el dret d’alterar qualsevol horari o espectacle

El Salt

Topolino

Xaxiners

Piló

Santa Ana

L’asqueilot

La Vila El Mocaor

Els Troters

La Bota

El Tronaor

El Dolç

Bufabragues

El Romano

El Garrot

Els Galdufa

Els Peixcadors

Muaja

Quintos 69/70

San Cristóbal

El Tabalet

Morvedre

Quintos 64

Los Salaitos

La Xusma

Rabanaque

Amics 80

Sants de La Pedra

Els Supervivents

El Desastre

El Barral

El Rascó

El Pet

El Puro

Els Penxats

Piscis

Quintos 63

La Palmera

Poc Poc

Quintos 56

Quintos 62

Quintos 70/71

Fuig Faena Fuig

Calla Dimoni

Benito Camela

Zuri Zurilapa

Pila La Gorda

Esbaraora

El Mercat

Peter Mathews

Tinc El Pit Ençes en

Flama

Tots Plegats

Los Peta2

La Trompeta

Entre Amigos

Un Forat es un Forat

Colla no s’aclarim

Los Últimos

Los Que Faltaban

L’alegria de L’Horta

Falla Avinguda

Ja Em Som Prou

Menxa Meló

Paco Jones

Pal Derribo

Lenadro Gao

Estropajo

Polla Arriba

Polla Abajo

Tira i Amolla

Alsa el Rabo i Fica el Dit

Chupa i Calla

Els Menuts

Peñas Sagunto

Edita: Comisión de Fiestas, Peñas de Sagunto, Federación de Peñas Puerto de Sagunto / Comissió de Festes, Penyes de Sagunt, Federació de Penyes Port de Sagunt, Ajuntament de Sagunt i Editorial MIC.

Fotos: Cristina Marco y Silvia Marco

D.L. LE-852-2012

Page 13: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

13

Page 14: Sagunto Festes Patronals 2013

Sagu

nt fes

tes p

atro

nals

2013

14

Los Santos de la Piedra: un patrimonio saguntino

desde el S. XVHablar de san Abdón y san Senén, de los Santos de la Piedra, es tema familiar para los que vivimos en Sagunto. En efecto, nuestro pueblo ha construido alrededor de la fe y la devoción a estos dos santos mártires, un patrimonio histórico y religioso, festivo y cultural que Antonio Chabret fecha ya en el siglo XV.

Abdón y Senén, fueron proclamados patronos de Morvedre, el Sagunto-Sagunt de hoy, el 22 de ene-ro de 1644, gracias al acuerdo unánime del ayun-tamiento y la población. Así pues, esos dos cristia-nos comprometidos se convirtieron para todos ellos en un referente vital. Desde entonces, los Santos de la Piedra acompañaron a nuestros antepasados en los momentos de alegría y felicidad, pero también en los de tristeza y trastorno. La esperanza de su mensaje les dio siempre consuelo y fortaleza, esa misma esperanza aún acompaña los anhelos de muchos saguntinos actuales.

Es evidente, que la adaptación de nuestra sociedad a los tiempos ha provocado contrastes nuevos, la sociedad de nuestros mayores ya no es la nuestra al cien por ciento, pero esta circunstancia cam-biante no ha significado que Sagunto olvide a sus patronos, todo lo contrario. El Sagunto de hoy, el de ahora mismo, continúa celebrando sus fiestas pa-tronales con fuerza y convicción. Unas fiestas que se manifiestan en varios campos de acción, entre los que, además de las actividades más lúdicas, se encuentran las celebraciones más tradicionales alrededor de Abdón y Senén. La cofradía de los Santos de la Piedra es depositaria de este ámbito más tradicional, siempre desde un punto de vista cultural, histórico y religioso.

La cofradía quiere continuar al lado de la socie-dad saguntina, ya que también formamos parte del riquísimo patrimonio cultural material e inma-terial que atesora nuestro municipio, y de nuestra identidad, por eso nos gustaría que todos los que creemos en Sagunto, en su historia, en su presente pero también en su futuro, participáramos y cola-boráramos en todo lo que sea bueno y positivo para que nuestra pretensión esperanzada y sincera sea siempre una realidad.

¡A todos os deseamos unas felices fiestas patro-nales!

La Junta Directiva de la Cofradía de los Santos de la Piedra