revista febrer 2015

8
Edita: PSC Sant Sadurní · Sant Antoni, 5 · E-mail: [email protected] · Gener 2015 “El nostre és un projecte per a la convivència, la justícia social i la unitat en la diversitat, on els SADURNINENCS i SADURNINENQUES en són l’única prioritat ”. Treballem en clau de futur! Treballem en clau de futur! En el nostre projecte de futur tothom pot expressar lliurement les seves idees. Proposa’ns les teves a través de la nostra pàgina web: www.susannamerida.cat Participa a la nostra enquesta! “Crec que el més prioritari per a Sant Sadurní és…”

Upload: psc-sant-sadurni

Post on 07-Apr-2016

215 views

Category:

Documents


3 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Edita: PSC Sant Sadurní · Sant Antoni, 5 · E-mail: [email protected] · Gener 2015

“El nostre és un projecte per a la convivència, la justícia social i la unitat en la diversitat, on els SADURNINENCS i SADURNINENQUES en són l’única prioritat”.

Treballem en clau de futur!

Treballem en clau de futur!

En el nostre projecte de futur tothom pot expressar lliurement les seves idees. Proposa’ns les teves a través de

la nostra pàgina web:

www.susannamerida.cat

Participa a la nostra enquesta! “Crec que el més prioritari per a Sant Sadurní és…”

Sant Sadurní d’Anoia 2

santsadurnia.socialistes.catsantsadurnia.socialistes.cat

SUSANNA MÉRIDA ELEGIDA PER UNANIMITAT CANDIDATA SOCIALISTA A L’ALCALDIA

DE SANT SADURNÍ D’ANOIA

Susanna Mérida: “Mai renunciaré als principis i valors del PSC perquè això seria com renunciar a la meva identitat”

Miquel Iceta: “Estic convençut que Susanna Mérida serà la propera

alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia”

Susanna Mérida lluitarà novament per l’alcaldia de Sant Sadurní d’Anoia encapçalant la candi-datura del PSC, com ja ho va fer l’any 2011. Així ho van decidir, per unanimitat, els i les militants socialistes sadurninencs en l’assemblea extraor-dinària portada a terme el passat 30 de novembre a la sala d’actes de La Llar.

Davant d’un centenar de persones, entre ells el pri-mer secretari del PSC, Mi-quel Iceta, i el secretari nacional de Política Muni-cipal, Antoni Fogué, Mérida va dir que el seu objectiu era “promoure un projecte d’esquerres i progressista per a Sant Sadurní, que prioritzi tots aquells aspectes que fomen-ten la igualtat d’oportunitats i la justícia social, un projecte al servei de les persones i amb les

persones. Mai renunciaré a aquests principis i valors, que són els del PSC, -va dir- perquè això seria com renunciar a la meva identitat”.

Malgrat la moció de censura promoguda pels qui havien estat fins ales-hores els seus socis, Su-sanna Mérida es mostra rotunda a l’hora de va-lorar la feina feta durant els tres anys de govern compartits amb ERC. “No em penedeixo d’aquests tres anys de feina –afir-ma Mérida- perquè es-tic convençuda que han marcat una forma de tre-

ballar i també ha estat una carta de presenta-ció del que els i les socialistes som capaços de fer per Sant Sadurní i per als seus ciutadans i ciutadanes”.

“hem tingut i continuarem tenint el millor equip i el millor projecte per la nostra vila, que ara més que mai implica l’esforç diari de no conformar-se, de no acomodar-se, de rebel·lar-se contra les injustícies”

Sant Sadurní d’Anoia 3

santsadurnia.socialistes.cat

El PSC present a la Feria do Marisco“Ens mereixem un projecte seriós i ambiciós de promoció econòmica, que permeti generar llocs de treball i garantir els serveis que promouen el benestar social i la igualtat d’oportunitats dels nostres veïns i les nostres veïnes”

Francesc Sàez i Susanna Mérida amb l’Alcalde d’Ogrove, el Sr. Miguel Ángel Pérez García

Visita de Júlia Pérez Aida Filgueira, vicealcaldessa d’O’Grove (Pontevedra) i Manuel Baptista, alcalde de Póvoa de Lanhoso (Portugal) a Sant Sadurní d’Anoia.

La promoció econòmica i la generació de noves oportunitats de treball han estat un dels principals eixos d’actuació del PSC en aquests darrers tres anys.Hem dotat de més recursos humans i eco-nòmics el servei de promoció econòmica i ocupació i hem posat en marxa un Centre de Servei a les Empreses i als Emprene-dors. També hem impulsat convenis i acti-vitats per implicar els sectors productius i emprenedors de la vila en la dinamització econòmica de Sant Sadurní.El setembre del 2013 vam presentar un pla de màrqueting i competitivitat turística que ha de ser el full de ruta conjunt entre l’Ajun-tament i el sector privat per dinamitzar la vila. Lamen-tablement, l’actual regidor de turisme no l’està desen-volupant al ritme que al PSC considerem necessari.El PSC creiem en les possibilitats que té Sant Sadur-ní per continuar oferint oportunitats de creixement i benestar als seus ciutadans i les seves ciutadanes. Per fer-ho cal que potenciem la nostra singularitat. Hem d’aprofitar l’actiu més valuós que tenim, el cava, que juntament amb altres recursos propis com són el paisatge, les festes i tradicions i la gastronomia, poden ajudar-nos a crear una nova font d’activitat econòmica sustentada en l’enoturisme, que generi nous llocs de treball.“Si posem en valor tot allò que som i ens identifi-ca, l’enoturisme serà un nou nínxol d’ocupació en un futur immediat”.Per aquest motiu, el PSC vam demanar a la Gene-ralitat la posada en marxa a la nostra vila d’un grau de formació professional relacionat amb el món del

turisme. Malauradament, la sortida del Govern del PSC ha deixat aquest projecte orfe.Per ampliar el ventall de possibilitats en la promoció econòmica i turística de Sant Sadurní, el PSC vam iniciar contactes amb ajuntaments de dins i fora de Catalunya. El desembre del 2013, vam rebre la visita de la vicealcal-dessa de la localitat d’O Grove (Pontevedra) i l’alcalde de Póvoa de Lanhoso (Portugal). La finalitat d’aques-ta trobada va ser explorar la possibilitat de col•laborar en la promoció de les respectives ciutats, amb accions que poden anar des de la presència de productes a les respectives fires comercials (entre el Cavatast i la Feria do Marisco, la potent fira del marisc d’O Grove), fins a la creació d’esdeveniments conjunts per potenciar la singularitat de cada municipi. Per aquest motiu, es van posar aquests representants en contacte amb les prin-cipals organitzacions del sector, com són l’Institut del Cava, Pimecava i la Confraria del Cava.Malgrat que el PSC ja no forma part del Govern mu-nicipal, no hem volgut deixar morir aquesta inicia-

tiva, i hem assistit enguany a la Festa do Marisco d’O Grove per continuar explorant aquesta via de promoció econòmica.Des del PSC volem continuar contribuint a la promoció econòmica i turística de Sant Sa-durní d’Anoia, amb projectes ben elaborats i planificats. No volem llençar diners públics en projectes d’interès dubtós, com ha estat l’aposta cultural de CIU i ERC en l’obra teatral Renéixer. No discutirem la qualitat de l’obra, però la manca de planificació i la pèssima gestió dels regidors de turisme i de cultura i de la nova alcaldessa, han suposat un cost per aquest Ajuntament de 50.000€, amb un nul retorn econòmic per a la vila.

Sant Sadurní d’Anoia 4

santsadurnia.socialistes.catsantsadurnia.socialistes.cat

Resum de les activitats de l’Agrupació Local del PSC de Sant Sadurní d’Anoia al 2014

Per als i les socialistes la defensa de l’estat del benestar és un pilar fonamental. En els anys 2012 i 2013, el Govern del PP va congelar els sous de les pensions provocant una pèrdua del poder adquisitiu dels pensionistes i, de retruc, afectant al càlcul posterior de l’increment anual.Davant d’aquesta injusta situació vam realitzar una reunió informativa el passat 19 d’octubre del 2013, amb la presència del Sr. Do-miciano Sandoval, ac-tivista en la lluita dels drets dels pensionistes.

Degut a l’èxit de la sessió, vam crear un grup de treball, on partici-pàvem membres de l’Agrupació del PSC de Sant Sadurní d’Anoia i al-guns dels pensionistes que van as-sistir a la xerrada, que es va reunir setmanalment durant 6 mesos. El motiu de les trobades era assesso-rar als pensionistes de forma gra-tuïta sobre les diferents gestions

administratives que calia fer per reclamar la revaloració de les seves pensions.En aquest procés vam assessorar i ajudar a tramitar la documentació de 59 pensionistes de Sant Sadur-ní d’Anoia, així com els vam aconse-guir els advocats defensors d’ofici. Ja s’han realitzat tots els tràmits legals, i enguany s’iniciaran els ju-

dicis. Els socialistes sadurninencs seguirem treballant per la recuperació de l’Estat del Benestar destruït pel PP a Madrid i la coalició ERC-CIU a Catalunya.

Un any més, l’Agrupació Local del PSC col·laborem ac-tivament amb les Fires i Festes de la vila a través de les exposicions i amb l’avituallament de la Fil·loxera Infantil, que s’ha convertit ja en una tradició. Enguany, en l’exposició ens van tornar a acompanyar els Amics del Modelisme Ferroviari del Prat, que ja ha-vien participat l’any 2012. Novament, la maqueta que es

va exposar a la seu local del PSC va causar furor entre els més petits, i no tant petits!També vam tornar a col·laborar amb la Fil·loxera Infantil amb l’avituallament que posem davant de la seu local del PSC. Com a novetat, hem substituït els refrescos per als infants per most. Ha estat tot un èxit!

El passat 12 de novembre vam realit-zar, al restaurant Taps de Suro, la xe-rrada col·loqui: “COM FER DEL HO-BBY LA TEVA PROFESSIÓ. TICS I EL MÓN LABORAL”. En aquesta xerrada van participar-hi el Cristó-bal Aviles, Social Media Strategist, el Guillem Parera, CEO & Co-founder, Software Developer, ArtecSoft Deve-loping Solutions, i l’Oriol Noya, crea-tiu tecnològic i desenvolupador web

i mòbil. Els diferents ponents ens van explicar com les TICS obren les portes a àm-plies possibilitats de desenvolupar una carrera professional. Ho van fer a tra-vés de les experiències d’altres perso-nes en els diferents àmbits d’actuació, i també a través de les seves pròpies experiències professionals a l’hora d’iniciar un negoci d’aquestes carac-terístiques.

El compromís de l’agrupació amb la posada en marxa d’iniciatives com aquestes és aportar a la ciutadania de Sant Sadurní d’Anoia debats i co-neixements que puguin ser del seu interès.

COL·LABOREM AMB ELS I LES PENSIONISTES DE SANT SADURNÍ PER RECUPERAR L’IMPORT DE LES PENSIONS

CELEBRACIÓ DE LES FIRES I FESTES 2014

XERRADES

Participació a les exposicions de les Fires i Festes i a la Fil·loxera Infantil

Sant Sadurní d’Anoia 5

santsadurnia.socialistes.cat

El 25 de gener del passat any es va celebrar a Sant Sadurní d’Anoia el Consell de Federació del PSC de l’Alt Penedès-Garraf. En aquest Consell vam tenir l’oportunitat d’escoltar les intervencions dels dos candidats que van aconseguir els avals per a presentar-se a les primàries, per encapçalar la llista del PSC a les eleccions del Parlament Europeu, el Javi López i l’Eliana Camps. Finalment va ser el Javi López el company que es va imposar en les votacions i actualment és l’eurodiputat que representa al PSC a la cambra europea.

Celebració de primàries al PSC per ser cap de llista a les eleccions al Parlament Europeu

ANY INTENS D’ELECCIONS DINS DE LA FAMILIA SOCIALISTA

El dimecres 25 de juny de 2014, durant la campanya de recollida d’avals per optar a les primàries que havien de decidir qui seria el futur secretari general del PSOE, el llavors candidat i actualment secretari general, Pedro Sánchez, va visitar l’agrupació del PSC de Sant Sadurní d’Anoia. En aquesta visita, els companys i companyes del PSC de la Federació de l’Alt Penedès-Garraf vam poder compartir inquietuds, preocupacions i propostes amb el candidat, especialment en referència a l’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya, que el candidat va escoltar atentament.

Celebració de primàries al PSOE per optar a la Secretaria General

El diumenge 13 de juliol del 2014 es van celebrar eleccions per escollir el nou primer secretari del PSC, després de la dimissió de l’anterior Primer Secretari, en Pere Navarro. Malgrat que únicament un candidat va recollir els avals suficients per optar a les primàries, es van celebrar les eleccions, tal com s’havia determinat en el Consell Nacional. Finalment Miquel Iceta i Llorens va ser escollit Primer Secretari del PSC.

Celebració d’eleccions per escollir el nou Primer Secretari del PSC

El Consell de Federació del PSC de l’Alt Penedès-Garraf va determinar que la primera secretària del PSC de Sant Sadurní, la Susanna Mérida, i la també consellera de Federació i regidora de Sant Sadurní, la Sílvia Chavarri, fossin dues de les representants d’aquesta federació al 39è Congres Federal del PSOE per proclamar al nou Secretari General, Pedro Sánchez, i els nous òrgans de direcció del PSOE.En la nova recomposició dels òrgans de govern del PSOE, la nostra primera secretària, la Susanna Mérida, va ser escollida per ocupar una de les 18 places que el PSC ocupa al Comitè Federal del PSOE.

Celebració del 39è Congrés Federal del PSOE per proclamar el nou Secretari General

Sant Sadurní d’Anoia 6

santsadurnia.socialistes.catsantsadurnia.socialistes.cat

LES DIFERÈNCIES!LES DIFERÈNCIES!1. Mentre CIU va augmentar de 1.404,10€ a

1.887,95€ la plaça privada a la Casa dels Avis i va deixar un dèficit de 168.000€ al 2011, el PSC hem reduït el 10% la quota, hem eliminat el dèficit i hem firmat el primer Conveni Col·lectiu dels treballadors de la Casa dels Avis.

2. Mentre el PSC aconsegueix 55.000€ de la Di-putació de BCN per arranjar el vial que dóna accés a l’Escola Bressol l’Espurna, després de set mesos de govern CIU-ERC no han desenvolu-pat encara l’obra, malgrat que tenen el finança-ment per fer-ho.

3. Mentre el PSC ha realitzat plans d’ocupació que han permès 42 con-tractacions d’aturats de llarga durada, CIU-ERC rebutja la proposta del PSC de crear un pla d’ocupació extraordinari per millorar el polígon de Can Ferrer del Mas.

4. Mentre el PSC fomentem activitats pione-res a Catalunya, amb corresponsabilitat amb els nostres empresaris, que els ajudin a crear xarxa i a promocionar econòmica-ment i turísticament Sant Sadurní, CIU-ERC improvisen una obra de teatre, amb un cost de 50.000€ per als sadurninencs/es, que no aconsegueix els objectius de promoció turís-tica i econòmica de la vila.

5. Durant el període al Govern del PSC es van fer actuacions de millora de la segu-retat de 14 places infantils de la vila (11 en el període de gestió del PSC i 3 en el pe-ríode de gestió d’ERC). Des que CIU-ERC governen junts no s’ha fet cap actuació integral, malgrat que en resten més de 10 pendents.

Sant Sadurní d’Anoia 7

santsadurnia.socialistes.cat

PSC: Tenim projecte, tenim futurJordi Larrégola

L’Ateneu Agrícola: passat, present i futur de Sant Sadurní

Probablement, l’actual situació políti-ca sigui la més complexa dels últims trenta-cinc anys, i tots sabem que les situacions complicades difícilment es resolen amb solucions simples. Amb un martell o unes tisores es pot fer el que es pot fer; no serveixen per muntar un ordinador ni per lligar-se les sabates. No obstant això, les pro-postes que redueixen els problemes a versions simplistes, a qüestions unívo-ques fins al punt de violentar el sentit comú resulten, d’entrada, força atrac-tives per a molta gent.

El PSC és, avui dia, l’únic partit polític en condicions d’oferir a la ciutadania un projecte prou complet en resposta a les exigències del nostre temps. Un projecte de convivència, de respecte de les diferències, de solidaritat i re-generació democràtica. Davant dels reptes actuals, el PSC es manté en la idea del federalisme com a fórmula per a donar satisfacció a les legíti-mes aspiracions d’autogovern dels pobles. No es tracta d’una utopia, és una realitat experimentada arreu. Només cal posar ganes d’entesa, més que de triomf, i tenir un xic de voluntat, exactament la mateixa que requereixen altres propostes.

El PSC treballa per aconseguir la re-cuperació econòmica, per la defensa de l’estat del benestar, per la rege-neració democràtica i per garantir l’expressió de la voluntat del poble català. És l’ordre de les nostres prio-ritats, un ordre dictat per la lògica, no pas pel màrqueting. Som-hi i en-davant. Perquè tot el que és raona-ble és possible.

Els orígens de l’Ateneu Agrícola cal buscar-los en el movi-ment associatiu obrer de mitjans del segle XIX. En el cas de Sant Sadurní, cal remuntar-se al 1877, quan menestrals i pagesos de la vil·la s’uniren per crear el Casino de la Fra-ternidad, poc després Casino Aliança de la Fraternitat, en un local del c. Raval. L’any 1908, amb la construcció de l’actual local, canviaria el nom pel d’Ateneu Agrícola (exactament l’any 1910). Les activitats de l’entitat eren fonamentalment lúdiques i culturals: biblioteca i hemeroteca, cursos de cata-là, certàmens literaris, esports (futbol!), etc.

Fins els anys de la guerra civil i el seu fatal desenllaç, l’Ateneu va mantenir la seva línia d’ac-tuació. Òbviament els proble-mes van venir des del comen-çament de l’etapa franquista. Potser el cinema podria repre-

sentar l’activitat emblemàtica en una vila on les circumstàn-cies de l’època la feien tancada per necessitat. El patrimoni de l’entitat havia passat a la Delegación Nacional de Sindica-tos -el sindicat vertical franquista- però això no va ser obsta-cle per tirar endavant iniciatives amb tant futur com va ser l’hoquei patins (1951), el qual mercès als guanys obtinguts amb el cinema es va poder consolidar. El 1966 l’Ateneu pas-sa a mans de l’Ajuntament i en hoquei es consolida com un club de categoria internacional. Per fi, com a conseqüència de la normalització democràtica i la ferma gestió del primer Govern municipal, el febrer de 1982, l’Ateneu era retornat als socis. Durant els Jocs Olímpics de 1992, al pavelló de l’Ate-neu s’hi va celebrar la competició d’hoquei patins com a es-port de demostració.

Els molts i grans esforços dels responsables i els socis són dignes de ser agraïts i reconeguts, però els temps actuals, cal reconèixer-ho, no són gens fàcils. Cal que els sadurni-nencs continuïn mantenint seva aquesta història i la vul-guin mantenir en el futur. Una entitat tan arrelada, tan demostrativa de sociabilitat i d’aportació de valors com ho és l’Ateneu Agrícola, no és només que mereixi sobre-viure, és que la necessitem.

Marcel Gabarró

LES DIFERÈNCIES!LES DIFERÈNCIES!Des de la Tribuna

PARTICIPA AMB NOSALTRESEt convidem a que ens facis arribar els teus suggeriments, queixes i peticions.

Posa’t en contacte amb nosaltres per mitjà de la nostra adreça electrònica:

[email protected]é ens pots visitar a la nostra pàgina d’internet:

santsadurnia.socialistes.cat

Sant Sadurníd’Anoia

www.susannamer ida .cat

CIU va justificar la seva participació en la moció de censura al PSC i l’entrada al Govern amb ERC amb l’argument que no confiaven en que un Govern en minoria pogués gestionar bé les necessitats de Sant Sadurní d’Anoia. Aquest és el nou model de gestió…

El nou model de gestió de CIU-ERC

Aquest va ser l’estat de la deixalleria durant tres setmanes, fins que el PSC ho va posar en coneixement al nou Govern.

Aquest és l’estat en que es troben alguns elements públics. Des del PSC fa setmanes que hem demanat la seva neteja.

El nou Govern va rebutjar la proposta del PSC de crear un pla d’ocupació extraordinari per donar solució a l’estat de deixadesa del Polígon Can Ferrer del Mas.

Malgrat que el PSC hem demanat reiteradament que el nou Govern tingui cura del projecte de millora de les façanes “Tots hi pintem”, aquest és l’estat actual.