recull pv psicopedagogia gener 2013

48
RECULL PROVES DE VALIDACIÓ Llicenciatura de Psicopedagogia

Upload: feliciano-jesus-segura

Post on 26-Oct-2015

161 views

Category:

Documents


4 download

TRANSCRIPT

Page 1: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

RECULL PROVES DE VALIDACIÓLlicenciatura de Psicopedagogia

Page 2: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

ANÀLISI DE CASOS

AVALUACIÓ DE PROGRAMES CENTRES I PROFESSORS

DESENVOLUPAMENT I APRENENTATGE DURANT L’EDAT ESCOLAR

DIAGNÒSTIC EN EDUCACIÓ

DIFICULTATS D’APRENENTATGE I INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA

DISSENY, DESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ DEL CURRÍCULUM

EDUCACIÓ ESPECIAL

INTERCULTURALITAT I EDUCACIÓ

INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA DELS TRASTORNS DEL

DESENVOLUPAMENT

MÈTODES D’INVESTIGACIÓ EN EDUCACIÓ

MÈTODES, DISSENYS I TÈCNIQUES EN INVESTIGACIÓ PSICOLÒGICA

MODELS D’ORIENTACIÓ I INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA

NEGOCIACIÓ DE CONFLICTES

NOVES TECNOLOGIES

ORGANITZACIÓ DE CENTRES EDUCATIUS

ORIENTACIÓ PROFESSIONAL

POLÍTIQUES EDUCATIVES, LEGISLACIÓ ESCOLAR I INTERVENCIÓ

PSICOPEDAGÒGICA

PROCESSOS PSICOLÒGICS BÀSICS

PSICOLOGIA DE L’EDUCACIÓ

PSICOLOGIA DE LA INSTRUCCIÓ

PSICOLOGIA DE LA PERSONALITAT

PSICOLOGIA SOCIAL

Page 3: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013
Page 4: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

ANÀLISI DE CASOS

No hi ha Prova de Validació. Si suspens l’avaluació continuada vas a examen final.

AVALUACIÓ DE PROGRAMES CENTRES I PROFESSORS“Es fa amb apunts”

És molt fàcil, preguntes sobre els documents treballats a les PAC’s i sobre les PAC’s i com que duus els apunts tens d’on consultar.

16 de juny de 2007

Hi havia quatre preguntes relacionades amb els quatre mòduls i havies de triar-ne dues i justificar el perquè. Si no recordo malament:Mòdul 1: Pregunta relacionada sobre com s'havia treballat l'indicador de processos al sistema d'indicadors 10.Mòdul 2: Pregunta relacionada amb l'aspecte de la durada prolongada del programa educatiu d'Stake.Mòdul 3: Pregunta relacionada sobre l'eix extern/intern del model d'avaluació de centre educatius de Castilla-La ManxaMòdul 4: Pregunta relacionada amb els avantatges del GOG-452.

12 de gener -2008

Hem pogut portar els mòduls, les PACS i un document de síntesi que ens ha fet arribar el consultor.

Hem hagut de triar dues preguntes de les 4 que hi havia (1 per cada PAC). Mòdul1: Sobre el document Educació per a Tothom (UNESCO): anàlisi valoratiu.Mòdul 2: Pregunta relacionada amb l’aspecte dels objectius del Pla de Formació Permanent de Catalunya.Mòdul 3: Sobre l’eix part-tot el Pla d’Avaluació de centres de Castella-la Manxa.Mòdul 4: Avantatges i limitacions del GOG-452.

19 de gener-2008Molt semblant a la del dia 12, triar dues activitats i explicar el pq es trien, i llavors explicar el que es demana en cada pregunta del mòdul (si porteu el document que va enviar sobre les PV’s no hi ha cap dificultat)

10 de gener de 2009

Amb material. Important dur les pacs i el document de síntesi del consultor. Respondre a dues qüestions de 4:Mòdul1: indicadors de contextMòdul 2: objectius de les PAPMòdul 3: eix tot/partsMòdul 4: avantatges i limitacions del Portafolis

20 de juny de 2009

Es pot portar tot el material. Imprescindible el document de síntesi del tutor. Es poden triar 2 de les 4 qüestions:de la pac1 preguntava indicadors de recursosde la pac2 complementarietat de mètodesde la pac3 l'eix tècnica-pràcticade la pac4 el paper dels avaluadors

13 de gener 2010

Amb material. Amb les pacs i el document “essencials” hi ha prou. Cal triar 2 de 4 qüestions i dir el perquè.Pac1: Anàlisi de les diferents cruïlles, al final de cada etapa educativa.Pac2: Complementarietat de mètodesPac3: Eix intern-extern d’Avaluació de centres de Castella-La Manxa.Pac4: El paper dels avaluadors

12 de juny 2010 A partir de la teua participació en l’AC, fes una tria argumentada de 2 de les 4 activitats realitzades segons que t’hagin resultat més clarificadora per aprendre els continguts dels respectius mòduls. A continuació, explica l’aspecte concret que més avall es detalla d’acord a l’aplicació que n’ha pogut fer a l’AC. Entenem per aspecte concret en aquesta prova:

Per al mòdul 1: Proves de 6è. Comparació dels resultats entre centre públic, concertat i privat.Per al mòdul 2: la característica de “disposar d’objectius” en el PAMI.Per al mòdul 3: l’eix tot/part al model d’avaluació global

4

Page 5: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

diagnostica que s’aplica a Catalunya.Per al mòdul 4: la qüestió dels indicadors a l’avaluació dels inspectors novells a Catalunya.

19 de juny de 2010

A partir de la teva participació en l’AC, fes una tria argumentada de 2 de les 4 activitats realitzades segons que t’hagin resultat més clarificadores per aprendre els continguts dels respectius mòduls. A continuació, explica l’aspecte concret que més avall es detalla d’acord a l’aplicació que has pogut fer a l’AC. Entenem per aspecte concret en aquesta prova:

Per al mòdul 1: Proves de 6è. Alumnat al que efectivament s’ha aplicat la prova.

Per al mòdul 2: la característica de “es prolonga en el temps” en PAMI.

Per al mòdul 3: l’eix extern/intern al model d’avaluació global diagnostica que s’aplica a Catalunya.

Per al mòdul 4: la qüestió dels avaluadors a l’avaluació dels inspectors novells a Catalunya.

11 juny 2011

A partir de la teva participació en l’AC, fes una tria argumentada de 2 de les 4 activitats realitzades segons que t’hagin resultat més clarificadores per aprendre els continguts dels respectius mòduls. A continuació, explica l’aspecte concret que més avall es detalla d’acord a l’aplicació que has pogut fer a l’AC. Entenem per aspecte concret en aquesta prova:

Per al mòdul 1: Resultats de lectura de l’informe PISA. Per al mòdul 2: objectius i finalitats en Pla de Formació del

Professorat. Per al mòdul 3: l’eix tot/part de l’avaluació de centres a Portugal.

Per al mòdul 4: la qüestió dels avaluadors a l’avaluació dels inspectors novells a Catalunya.

12 gener 2013

De les quatre PAC realitzades demanava que es comparessin diversos aspectes de les nostres PAC amb el document essencial. De quatre propostes podies escollir-ne dues; no recordo les altres dues, però les que jo he escollit son:

- PAC 1 compara les NJC de utilitat - PAC 2 compara las característiques del programa Comènius

Regius

19 de gener de 2013

Podíem portar tot el material que volguéssim, fins i tot s’acceptaven dispositius mòbils. (d’espai teníem 4 cares de full aproximadament)Et demanava que comparessis la teva pac amb el document d’elements essencials. Hi havia 4 preguntes (una per cada pac) i n’havies de triar dues.

a- Per la PAC 1_ Evolució de ls normes de viabilitat del Joint Committee.

b- Per la PAC 2_ Valoració de l’informe d’avaluació inicial del projecte European Schools.

c- Per la PAC 3_ Avaluació interna de centres segons les audiències de l’informe.

d- Per la PAC 4_Valoració de l’apartat “objecte de l’avaluació del professorat” segons els resultats del qüestionari.

DESENVOLUPAMENT I APRENENTATGE DURANT L’EDAT ESCOLAR“Es fa amb les PAC elaborades i el material de l’assignatura”.

13 de gener de 2006

Explicar el procés de socialització i àmbits de socialització partint de la vostra observació  al grup d'iguals PAC3: resum dels arguments que vam donar com a valoració personal dels àmbits de la pràctica docent (l’últim apartat de la pac)

13 de gener de 2007

Sobre la PAC2, on es feia un resum de la Teoria de Karmiloff-Smith i una comparació amb el model de Piaget, explicar breument allò més destacat de les dues propostes.

5

Page 6: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

Sobre la PAC3, explicar com vas justificar la desatel·lització i amb quins dels casos descrits a l’enunciat ho vas relacionar.

17 de gener de 2007

Sobre la PAC1: Explicar breument en què consisteix la teoria de la ment i quina podria ser la seva possible incidència en el projecte coeducatiu que es va treballar en grup.Sobre la Pac2: Explicar el més rellevant de cada una de les fases de la Teoria de Karmiloff-Smith fent l’aplicació en una de les situacions específiques de classe realitzades al treball.

16 de juny de 2007 " Fins a quin punt la problemàtica del nen x es pot resoldre únicament a l'escola? Justifica-ho"

26 de juny de 2007

Sobre la PAC 1, ens va preguntar com havíem explicat a la mestra del Jordi la Teoria Sistèmica, i per què havíem utilitzat aquells termes i no uns altres.Sobre la PAC 2, havíem d’explicar en quins casos havíem parlat del desenvolupament sexual, quins conceptes havíem fet servir. S’havia de justificar perquè havies fet servir aquells i no uns altres.

12 de gener -2008

Han preguntat sobre la pac 1, que diguéssim que havíem dit sobre teoria sistèmica i l’enunciat 2 era sobre la pac3, l’adolescència, que conceptes es podien relacionar entre l’entrevista feta a un adolescent de 15 anys i els mòdul amb el concepte família.

19 de gener-2008

Han preguntat sobre la pac 2, que expliquéssim algun exemple que havíem posat de la pregunta 2 i el relacionéssim al que s’havia dit des de la consultoria.Sobre la pac 3, que parléssim de la relació entre iguals de l’adolescent entrevistat i ho comparéssim amb el que s’havia dit des de la consultoria.

23 de gener-2008

Han preguntat sobre la pac 1, que diguéssim què havíem dit sobre els elements endògens i exògens del desenvolupament de l’infant.Sobre la pac 3, que diguéssim què havíem dit del fet de treballar en grup, com ens havíem organitzat, etc. i gual que en la pregunta de la pac.

14 de juny 2008

2 preguntes: de la pac 1 el que havíem comentat en el debat referent a : Observant la

pràctica educativa d'un mestre/a, en què es notaria, què s’identifica més amb la perspectiva clàssica del desenvolupament ? (no ho recordo exactament) però era la primera pregunta del debat

de la pac 3 explicar els conceptes del desenvolupament cognitiu o moral ( el q haguéssim fet) referent a l’adolescència.

26 de juny 2008ES PODIEN PORTAR LES PACS1. Què vas aportar al debat sobre la tipologia de mestre vigostkià2. A la pac 2 què vas aportar sobre el tema de la moral en el cas pràctic.

10 de gener de 2009

ES PODIEN PORTAR LES PACS1. Què vas aportar al debat sobre la tipologia de mestre piagetià?2. A la PAC 3 es demanava una anàlisi diacrònica del desenvolupament cognitiu. Explica com vas caracteritzar el concepte de metacognició d’acord amb els continguts que vas reflectir a la teva PAC.

17 de gener de 2009

Es pot dur el materialDues preguntes:1. Referent a la Pac 2. La coeducació. Explica les aportacions més rellevants que fa fer el vostre grup.2. Pac 3. Com vas relacionar metacognició i cognició?

13 de juny de 2009 1) Què vas dir al debat sobre la perspectiva ecològica?2) Què vas dir a la PAC3 sobre el pensament formal i el científic?

20_06-09 1) Diferències entre pensament novell i expert de la PAC 3. 2) Parlar del procés de socialització del projecte de convivència de la PAC 2.

16 gener 20101) Sobre la PAC 2. Comentar la situació del mestre que li fan sorollets a l’aula. 2) Sobre la PAC 3. Quina diferència hi havia entre la socialització a l’etapa de primària i en l’adolescència?

12 juny 2010

1) A la PAC 1, es demanava fer un debat i sintetitzar les idees principals del mateix. Explica breument quines van ser les teues aportacions en relació als factors biològics/els factors socials.2) A la PAC 3, es demanava fer una síntesi comparativa del desenvolupament psicosexual. Explica com vas caracteritzar aquest desenvolupament durant l’adolescència.

11 juny 2011 dues preguntes amb material.pac1: Explica quines van ser les teves aportacions al fòrum respecte "la pràctica educactiva d'un mestre piagetià".pac3: Explica les

6

Page 7: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

característiques a l'adolescència del pensament del experts i dels novells.

18 de juny de 2011 PAC2: Cas del mestre novell. Quines van ser les principals aportacions del teu grup al debat del cas del mestre novell (el mestre de música -> sorollets a classe).PAC3: Pensament dels experts i pensament dels novells. Descriu les diferències.

14 de gener de 2012

1- a la PAC 2 què vas comentar sobre els processos de socialització2- a la PAC 3 què vas comentar sobre el grup d'iguals en el cas de la carta de l'adolescent.

18 de gener de 2012

ES POT PORTAT TOT EL MATERIAL I PACSDues preguntes obligatòries:1- A la PAC1, es demanava fer un debat i sintetitzar les idees principals del mateix. Explica quines van ser les teves aportacions en relació als factors biològics/factors socials i el desenvolupament.2- A la PAC3 es demanava realitzar una anàlisi transversal a partir de la lectura d'una carta. Explica com vas caracteritzar el desenvolupament cognitiu de l'adolescent autora de la carta.

16 de juny de 2012

No es pot portar cap materialDues preguntes obligatòries:1- A la PAC1, en el debat, quines aportacions vau fer sobre el mestre que defenia la perspectiva de Piaget.2- A la PAC3, a través del visionat del vídeo dels 8 adolescents, es demanava que féssiu un anàlisi sobre l’adolescència. Expliqueu que vau comentar a la PAC sobre el desenvolupament cognitiu.

12 de gener de 2013

NO ES POT PORTAR MATERIAL1- A la PAC 1, en el debat en la pregunta - Què té més pes sobre el

desenvolupament d'un nen/a petit: els biològics o els socials. Expliqueu quines aportacions vau fer sobre els factors biològics.

2- A la PAC 3, Pregunta 3:Exposar dues idees sobre el tema de la metacognició i formular una implicació educativa per a cadascuna. Explicar un exemple que haguéssim fet a la PAC.

19 gener 2013

No es pot portar cap materialDues preguntes. Respecte la PAC 2 quines van ser les aportacions del vostre grup envers del professor novell.PAC 3 Detalla l’exemple que vas fer servir per explicar les diferències entre cognició i metacognició.

DIAGNÒSTIC EN EDUCACIÓEs pot portar material

16 de juny de 2007 " Fins a quin punt la problemàtica del nen x es pot resoldre únicament a l'escola? Justifica-ho"

12 de gener -2008 Explica detalladament els instruments d’ avaluació psicopedagògica que utilitzaràs per avaluar a la Maria

19 de gener-2008 Exposa amb detall quins són els avantatges i inconvenients d’utilitzar els instruments de valoració que hem utilitzat en el cas de la Maria

14 de juny de 2008

Es pot dur material. Dos preguntes: 1. Per quina raó calia preveure dos moments de valoració diferenciades, en referència a les PAC’s 1, 2 i 3?2. Que et sembla que haguessis pogut millorar a la forma en com vas plantejar-ho a las PAC’s?

17 de gener - 2009

Es pot dur materialSi haguessis de tornar a fer la primera PAC, quines millores hi introduiries? Perquè creus que no vas fer-ho així quan la vas elaborar per primera vegada?

13 de juny de 2009 Es pot dur materialExactament igual que l’anterior, la de gener.

20 de juny de 2009

Es pot dur materialReferent a la tercera PAC: quina opció d’escolarització vas escollir per en V.? en què et vas fonamentar per prendre aquesta decisió? segueixes pensant que és la millor opció? Com ho plantejaries ara?

7

Page 8: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

16 de gener de 2010

Es pot dur materialDe la pauta d’observació de la 2a PAC quins aspectes no t’han aportat informació rellevant. Per què? Com els modificaries?

19 de juny de 2010

Es pot dur materialSobre la PAC 3 i en relació a la valoració feta des de la consultoria quins aspectes modificaries del teu treball en quan als suports en l’àmbit escolar i familiar.

22 de gener 2011Es pot dur materialSobre la pac 2 . Si la Maria enlloc de fer 5è de primària fes 1r de primària quins aspectes modificaries en la pac 2.

11 de juny de 2011 Canvis que haguessis fet en la PAC 1 si la família s'hagués implicat més.

18 de juny 2011

Prova de validació: Ens va preguntar que modificaríem a la PAC-2 si envers de fer segon d'ESO Raül hagués fet primer ESO (coincidint amb el canvi d'etapa i centre CEIP-IES.

14 de gener 2012Es pot dur el materialEns va demanar què canviaríem a la pac 1 si la família de la Raquel s’hagués mostrat col·laboradora des del principi, poc més o manco així.

18 de gener de 2012

Es pot portar materialVe a dir quelcom així: ara que ja sabem que l’alumna té discapacitat intel·lectual i havent realitzat les 3 PACs, quins aspectes de l’avaluació modificaríeu per tal de cercar informacions rellevants sobre com i què replantejar del currículum?

16 de Juny de 2012

Es pot portar materialEn cas que la professora de Visual i Plàstica no hagués actuat de mediadora amb l’alumna, tant pel que fa a l’aprenentatge com amb la resta de professors, hauries canviat el plantejament d’algun aspecte dels realitzats per resoldre la PAC1?

19 gener 2013 Si fessis ara la PAC 1 quins aspectes (errors, punts que afegiries) canviaries.

DIFICULTATS D’APRENENTATGE I INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICAEs pot portar material

17 de juny de 2006

En la PV de dificultats aprenentatge ha sortit el cas de matemàtiques 2a PAC. Calia explicar com ens havíem organitzat la feina, dificultats, materials, bibliografia,... i tot amb un redactat "tècnic" conceptes treballats al mòdul (no d'estar per casa).

13 de gener de 2007

En la PV de dificultats aprenentatge ha sortit el mateix que el semestre anterior però amb el cas de la primera pac. Calia explicar com ens havíem organitzat la feina, dificultats, materials, bibliografia,... i tot amb un redactat "tècnic" conceptes treballats al mòdul (no d'estar per casa).

17 de gener de 2007

Em va costar molt, de les 11 proves que porto la pitjor.Demanava que en una AC es va fer un model d'intervenció i que ara que ja s'ha acabat l'assignatura que faries per optimitzar-la. Calia utilitzar vocabulari de l'assignatura. No se, jo em vaig atabalar molt, era de la PAC2, la penúltima tasca a fer on calia dissenyar una intervenció per la Ester, que tenia dificultats amb les Mates. Però jo me l'havia preparada com les anteriors i realment em va costar trobar el fil de l'explicació.

20 de gener de 2007

Ens han deixat escollir entre les dues pacs per tal de contestar:-A quin nivell professional i personal t’han servit el que hem estudiat.-Comentar dos conceptes o qüestions que no coneguéssim o que haguéssim profunditzat de la pac 1 o 2.

16 de juny de 2007(ES PODEN PORTAR LES PACS I EL MATERIAL DE L’ASSIGNATURA)Feia referència a la primera pac i el cas de la Mireia. Havíem d’explicar/justificar la intervenció psicopedagògica que havíem fet a la PAC 1.

30 de juny de 2007

(ES PODEN PORTAR LES PACS I EL MATERIAL DE L’ASSIGNATURA A partir de la teva participació en les activitats d’avaluació continuada explica la teva proposta d’intervenció en el cas número 1 (Cas de la Mireia) argumenta utilitzant els conceptes i el llenguatge de l’assignatura les possibles actuacions que vas dur a terme, tot justificant el perquè de la teva decisió.

8

Page 9: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

14 de juny de 2008Anava sobre la primera pac, l'assessorament en llengua.- Feia referència a la primera pac i el cas de la Meritxell. Havíem d’explicar/justificar la intervenció psicopedagògica que havíem fet a la PAC 1.

21 de juny de 2008 PAC 1 : Com justificaries a l’equip docent, des de la teva intervenció com a psicopedagog, la conveniència d’establir la comunicació amb les famílies?

10 de gener 2009

ES PODEN PORTAR ELS MATERIALS I LES PACS A partir de la teva participació en les activitats d’avaluació continuada explica la teva proposta d’intervenció en el cas número 1 (Cas de la Joana) argumenta utilitzant els conceptes i el llenguatge de l’assignatura les possibles actuacions que vas dur a terme, tot justificant el perquè de la teva decisió.

20 de juny del 2009A partir del que vas reflexionar en el seu moment a la PAC 2: assessorament a l’àrea de matemàtiques, reflexiona sobre quins aspectes milloraries i reelaboraries d’aquesta PAC i quins conceptes nous, que bans desconeixies, has après.

13 de gener de 2010

Quin dels conceptes treballats a l’AC1 creus que et pot servir per a la teva activitat com a futur professional de la psicopedagogia?Argumenta de forma breu els principals punts que van anar sorgint entre les aportacions dels companys al fòrum sobre la lectura de l’article de I. Solé.

16 de gener de 2010

ES PODEN PORTAR ELS MATERIALS I LES PACS. Feia referència a la segona activitat. Argumenta utilitzant conceptes i el llenguatge propi de l’assignatura, la proposta d’intervenció que vas elaborar amb el grup i comenta si l’optimitzaries. Mira de ser el màxim d’ordenat possible.

23 de gener de 2010

En la AC 1, s’han treballat diferents conceptes. Quins t’han costat més en el teu procés d’aprenentatge?. Argumenta també utilitzant els conceptes i el llenguatge de l’assignatura, les possibles actuacions que vas dur a terme en aquesta activitat, tot justificant el perquè de la teua decisió.

12 de juny de 2010 Relaciona el cas de la PAC 1 amb la Teoria de la doble via. Quins són els punts teòrics més importants que has treballat en aquesta PAC.

11 de juny de 2011

Es podia portar material. Explica com vas integrar aquests aspectes (dificultats de reconeixement de paraules, dificultats de comprensió, dificultats d’estudi i dificultats en l’expressió escrita) en l’AC 1 i quins conceptes et van generar més complexitat. Vareu arribar a un acord ràpid entre els membres del grup?

18 de juny de 2011

Passos que has seguit per elaborar la PAC1 des de la proposta feta pel consultor fins al lliurament. Argumenta les possibles actuacions que vas dur a terme tot justificant el perquè de la teva decisió. Explicar tots els mecanismes que hi han entrat en joc:- Informació escrita (lectures de documents, aportacions als fòrums...)- Bibliografia consultada.- Organització de la informació, valoració, estructuració, dubtes.Mira de ser el màxim d’ordenat possible.

22 de juny de 2011

Hi havia 4 preguntes a desenvolupar en relació a la PAC2(més o menys deien així):a) Anomena 2 conceptes que t’han costat més de la PAC i el perquè t’han

costat.b) Argumenta si creus que es pot aplicar el que hem tractat a la PAC dins la

praxi educativa.c) Faries ús dels agrupaments flexibles per fer front a les dificultats

d’aprenentatge en les matemàtiques?d) Vau arribar a un acord ràpid entre els membres del grup en relació al

diagnòstic final?

14 gener 2012

ES PODIEN PORTAR LES PACSa)Explica com vas integrar aquests aspectes (dificultats de reconeixement de paraules, dificultats de comprensió, dificultats d’estudi i dificultats en l’expressió escrita) en l’AC 1 i quins conceptes et van generar més complexitat. Vareu arribar a un acord ràpid entre els membres del grup?b) Quina proposta d’intervenció psicopedagògica vau dissenyar amb el teu grup?

18 de gener 2012 A) Passos que has seguit per elaborar la PAC1 des de la proposta feta pel consultor fins al lliurament. Argumenta les possibles actuacions que vas dur a terme tot justificant el perquè de la teva decisió. Explicar tots els mecanismes que hi han entrat en joc:- Informació escrita (lectures de documents, aportacions als fòrums...)- Bibliografia consultada.

9

Page 10: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

- Organització de la informació, valoració, estructuració, dubtes.Mira de ser el màxim d’ordenat possible.B) En la proposta d’intervenció, vau arribar a un acord ràpid amb el grup.

21 de gener 2012

NOMÉS ES PODEN PORTAR LES PACSEn relació a la PAC2,A) Respon a les següents qüestions

Digues com a mínim dos conceptes que t'han costat més d'integrar i argumenta el perquè.

Quina utilitat pràctica li has vist i com la pots integrar en la praxi educativa? Digues si és adequat o no el criteri d'agrupament utilitzat per l'escola a fi

d'establir els grups flexibles. Us vareu posar d'acord ràpidament amb el grup a l'hora de fer el diagnòstic

definitiu?B) Quins són els aspectes a partir de la correcció, que creus que hauries de millorar en la teva PAC? Argumenta-ho.

16 de juny 2012Podeu portar les PACsEn relació a la PAC 1 (cas del Nil), expliqueu la vostra proposta d’intervenció i argumenteu les decisions preses.

12 gener 2013

NOMÉS ES PODEN PORTAR LES PACS.PAC 1 Exposa quina ha estat la vostra proposta d’intervenció, argumentant perquè l’heu triada i analitza els entrebancs que hi podrien trobar per a ser aplicada, plantejant possibles mesures alternatives.

DISSENY, DESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ DEL CURRÍCULUMNo es podia portar material.

juny de 2005 A partir de la tercera PAC de l'assignatura i consistia en comparar l'acció d'anar a comprar amb l'elaboració d'una unitat didàctica.

17 de juny de 2006

Hi havia una pregunta pels que hem seguit la modalitat A i una pels de la modalitat B:MODALITAT A: Basada en la PAC 2. Indicar el procés d'elaboració i després el paper de la direcció, equip directiu, dificultats que poden sorgir, organització.MODALITAT B: Basada en preguntes de la pràctica personal portada a terme a les pacs.

13 de gener de 2007

Hi havia una pregunta per a cada modalitat. La de la B, la veritat és que no la recordo, em sap greu.MODALITAT A: Basada en la PAC2. Havies d’assenyalar segons la PAC i les conclusions que podies extreure del debat de l’assignatura, les dificultats amb què un assessor extern es podria trobar en anar a un centre a fer un assessorament sobre el PCC. Quines serien les més previsibles? Com les podries preveure?Et recomanava també que parlessis de les fases d’elaboració del PCC del mòdul 4 dels apunts de l’assignatura.

17 de gener de 2007

Hi havia una pregunta per modalitat. La pregunta per a la modalitat A anava així: Inconvenients en l'organització de l'elaboració del PCC, tenint en compte les fases de tal procés i els comentaris del debat. Què podríem fer per minimitzar aquests entrebancs.La pregunta de la modalitat B no la recordo, disculpeu

20 de gener de 2007

MODALITAT A: Dificultats que poden sorgir en l'elaboració del PCC, en relació a l’EQUIP DOCENT tenint en compte les fases del procés i els comentaris del debat. Què podríem fer per minimitzar aquestes dificultats.

16 de juny de 2007 MODALITAT B: Descriure les principals dificultats que havíem trobat en dur a la pràctica les PAC’s.

23 de gener-2008MODALITAT A: Feia referència a la PAC 3A. Se’ns demanava descriure les dificultats en la realització d’una programació d’aula i relacionar-lo amb l’activitat comparativa sobre anar a comprar.

14 de juny de 2008MODALITAT A: Primera pac. Contextualitzar els continguts del mòdul 1 amb el nostre treball. Recomanava parlar de la font sociològica en relació a la nostra PAC. No es podia portar material.

1

Page 11: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

10 de gener de 2009

MODALITAT A: ens demanava que raonéssim segons la primera pac i els primers mòduls que expliquéssim la importància de la font sociològica en l’elaboració d’una UP i la relació que té amb el currículum. Tenia que estat tot argumentat i justificat teòricament.NO ES PODIA PORTAR MATERIALMODALITAT B: Referent a l’activitat B1 i B2:

- Assenyala les principals dificultats/dubtes/dilemes interns que han d’afrontar els professionals en el “pas a la pràctica”

- - argumenta si consideres possible de millorar l’actuació (les competències professionals necessàries per al pas a l’acció) dels docents/educadors? De quina manera?

16 de gener de 2009

MODALITAT A: Anava sobre la 3ra PAC, i la pregunta era quines eren les dificultats que havíem detectat que trobava el mestre en el moment de fer la programació d’aula

13 de juny de 2009

No es podia portar material.MODALITAT A: Sobre la PAC 1, ens demanava que expliquéssim la importància de la font sociològica en l’elaboració del nostre exemple de currículum.

20 de juny de 2009

No es podia portar material. Modalitat A: referent a la PAC 2, Més o menys demanava: Dificultats per implantar les Competències Bàsiques als centres educatius i a les aules. Recomanava fer referència al debat realitzat i alguna aportació que considerem interessant.

13 de gener 2010No es podia portar material. Només hi ha una modalitat enguany. Tres preguntes lligades a la PAC2: Què son les competències bàsiques? Quines son? Per què hi ha 8?

12 de juny de 2010No es podia portar material Sobre la PAC 1, ens demanava que expliquéssim la importància de la font sociològica en l’elaboració del nostre exemple de currículum.

19 de juny 2010No es podia portar material Sobre la PAC 1, ens demanava que expliquéssim la importància de la font psicològica en l’elaboració del nostre exemple de currículum.

11 de juny de 2011

No es podia portar material. Et demano que plantegis algunes de les argumentacions o consideracions que t’has plantejat en analitzar la font sociològica del currículum en relació al contingut que tu mateix/a has escollit.En la resposta procura fer referència al contingut que vas treballar a l'activitat 1, tot connectant-lo amb allò que has estudiat al Bloc 1 de l'assignatura.

18 de juny de 2011

No es podia portar material. Et demano que plantegis algunes de les argumentacions o consideracions que t’has plantejat en analitzar la font pedagògica del currículum en relació al contingut que tu mateix/a has escollit.En la resposta procura fer referència al contingut que vas treballar a l'activitat 1, tot connectant-lo amb allò que has estudiat al Bloc 1 de l’assignatura.

22 de juny de 2011

No es podia portar material. Et demano que plantegis algunes de les argumentacions o consideracions que t’has plantejat en analitzar la font psicològica del currículum en relació al contingut que tu mateix/a has escollit.En la resposta procura fer referència al contingut que vas treballar a l'activitat 1, tot connectant-lo amb allò que has estudiat al Bloc 1 de l’assignatura.

14 de gener de 2012

No es podia portar material. 1.Sobre la PAC1: Explicar en que consistia la PAC: finalitat, objectius... i com la vaig afrontar, és a dir, en què va consistir.2. Sobre la PAC 2. A partir de l'article de Santos Guerra el del "proyecto educativo, una tarea comunitaria..." o algo així, què va aportar per realitzar la PAC 23. fer una crítica amb aspectes positius i millorables de les 3 pacs.

1

Page 12: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

18 gener 2012

No es podia portar material. Sobre la PAC 2: Comentar com vas fer la PAC, aspectes importants ...Sobre la PAC 1: Quins aspectes de l’article “El currículum que es interpretado ¿Qué enseñan los profesores y las profesoras? (Javier Marrero Acosta) has tingut en compte per fer la PAC 1.Quina PAC t’ha semblat més profitosa? Raona la resposta.

21 gener 2012

No es podia portar material. 1.Sobre la PAC3: Explicar en que consistia la PAC: finalitat, objectius... i com la vaig afrontar, és a dir, en què va consistir.2. Sobre la PAC 3. A partir de l'article d’Alvarez del "el currículum como marco de referència para la evaluación educativa." què va aportar per realitzar la PAC 33. Quina PAC t’ha aportat menys i perquè.

16 juny 2012

No es podia portar material.1.Sobre la PAC 1: Comenta algunes de les argumentacions o consideracions que t’has plantejat en analitzar la font sociològica del currículum en relació al contingut que vas escollir en l’elaboració de la PAC. En la resposta procura fer referència al contingut que vas treballar a l'activitat 1, tot connectant-lo amb allò que has estudiat al Bloc 1 de l’assignatura.2. Sobre la PAC 3: Comenta aquells aspectes que t’han semblat més interessants d’aquesta activitat. En trauries algun? Què hi trobes a faltar?

20 juny 2012

1.Sobre la PAC 1: Comenta algunes de les argumentacions o consideracions que t’has plantejat en analitzar la font pedagògica del currículum en relació al contingut que vas escollir en l’elaboració de la PAC. En la resposta procura fer referència al contingut que vas treballar a l'activitat A1, tot connectant-lo amb allò que has estudiat al Bloc 1 de l’assignatura.2. Sobre la PAC 3: Comenta aquells aspectes que t’han semblat més interessants d’aquesta activitat. En trauries algun? Què hi trobes a faltar?

23 juny 2012

1.Sobre la PAC 1: Comenta algunes de les argumentacions o consideracions que t’has plantejat en analitzar la font psicològica del currículum en relació al contingut que vas escollir en l’elaboració de la PAC. En la resposta procura fer referència al contingut que vas treballar a l'activitat A1, tot connectant-lo amb allò que has estudiat al Bloc 1 de l’assignatura.2. Sobre la PAC 3: Comenta aquells aspectes que t’han semblat més interessants d’aquesta activitat. En trauries algun? Què hi trobes a faltar?

12 gener 2013

No es podia portar material.1. Sobre la PAC1: Comenta algunes de les argumentacions o consideracions que t’has plantejat en analitzar la font sociològica del currículum en relació al contingut que vas escollir en l’elaboració de la PAC. En la resposta procura fer referència al contingut que vas treballar a l'activitat A1, tot connectant-lo amb allò que has estudiat al Bloc 1 de l’assignatura.2. Sobre totes les PACs: Comenta les aportacions que t'han fet i el que has trobat a faltar en la realització de les PACs al llarg del semestre.

EDUCACIÓ ESPECIAL

Es pot dur el material

Data sense Sobre la tasca 1 de la PAC 1, fes una comparació entre el que vas posar

1

Page 13: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

concretar en el (teu) treball i la valoració global que el consultor va enviar a mode de resolució. (L’enunciat d’aquella tasca estava copiat exactament)

1 de juliol de 2006

Sobre la tasca 2 de la PAC 2 (que es tractava d’elaborar un quadro amb la reflexió al voltant de la integració dels alumnes amb Trastorns de Conducta en el marc específic de l’ESO), fer una comparació entre el que vas posar en el teu treball i la valoració global del consultor.

13 de gener de 2007

Es podia consultar el materialTasca 2 de la pac 1: Comparar el que es va posar a la PAC amb la valoració feta des de la consultoria. Reflexió sobre els límits o dificultats que poden sorgir en la resposta a l’alumnat amb NEE associades a discapacitats múltiples i complexes.

17 de gener de 2007

La pregunta era del mateix estil que la del dia 13 però avui sobre la 2a tasca de la PAC2.Reflexió al voltant de les dificultats que comporta donar una resposta adaptativa a les necessitats educatives dels alumnes que presenten TC en el marc específic de la ESO. Comparar el treball fet amb les indicacions enviades des de la consultoria.

20 de gener de 2007

Seguint el mateix estil de les proves anteriors: Comparar el treball fet a la 2ª pregunta de la PAC3 amb les indicacions enviades des de la consultoria.

16 de juny de 2007Es podia consultar el materialTasca 2 de la pac 1: Comparar el que es va posar a la PAC amb la valoració feta des de la consultoria.

26 de juny de 2007Tasca 2 de la pac 2: Comparar el que es va posar a la PAC amb la valoració feta des de la consultoria: aspectes coincidents i aspectes no coincidents.

30 de juny de 2007

Es podia consultar el materialTasca2 de la pac2, realitzar un treball comparatiu entre el teu presentat i la valoració global aportada des de la consultoria. . Explicitar aspectes o punts del treball presentat per l’estudiant que es comparteixen amb la valoració global de la consultoria.. Explicitar aspectes o punts del treball que no estan presents en la valoració generals de la consultoria i si en el treball de l’estudiant.. Explicitar aspectes o punts del treball presentat per la consultoria en la valoració general que no estan presents en el treball elaborat per l’estudiant.Realitzar una tasca de reflexió que articuli el principi d’atenció a la diversitat i algunes modalitats d’organització/agrupament de l’alumnat que en l’actualitat es despleguen en els centres educatius.

23 de gener-2008 Es podia consultar el materialIgual que el 30 de juny de 2007. Tasca 2 de la pac 2

14 de juny de 2008

Es podia consultar el materialPac 1, tasca 1. Què faltava al nostre treball que s’hagués aportat des de consultoria. Triar un d’aquests aspectes i argumentar la seva importància en la inclusió dels TC.

10 de gener de 2009

Es podia portar material.Pac 1, tasca 1. Què faltava al nostre treball que s’hagués aportat des de consultoria. Triar un d’aquests aspectes i argumentar la seva importància en la inclusió dels TC.

17 de gener de 2009

Es podia portar material (amb les PACs hi ha prou)PAC1, segona tasca. Comparar el nostre treball amb la valoració global de la consultoria. Comentar si ens faltava algun aspecte que no havíem posat al nostre treball comparant-lo amb el de la consultoria. Triar una d’aquestes dimensions que per nosaltres tingui molta rellevància en la integració dels TC i explicar per què.

13 de juny de 2009

Es podia portar material (amb les PAC’s n’hi ha prou)Pac 1, tasca 1. Què faltava al nostre treball que s’hagués aportat des de consultoria. Triar un d’aquests aspectes i argumentar la seva importància en la inclusió dels TC.

1

Page 14: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

16 de gener 2010

Es podia portar material (amb les PAC’ s i les valoracions globals de les mateixes des de consultoria hi ha prou).PAC 2, tasca 2 (Aula Taller – El Llindar tipus d’adaptacions curriculars... ) Comparar el nostre treball, què faltava que s’hagués aportat des de consultoria. Triar un dels aspectes i argumentar la seva importància en la integració.

12 de juny 2010

Es podia portar tot el material necessari (però amb les PACs i les valoracions n’hi havia prou)PAC 1, tasca 2 : compara la teva pac amb el document de valoració en la 2a pregunta. Ho has esmentat tot? Què t’ha faltat? Centra’t en una part i digués perquè es important aquest concepte per als alumnes amb TC.

19 de juny de 2010

Es podia portar material.

PV: A partir del treball fet a la primera tasca de la segona PAC (C.Skilar) realitza una anàlisi comparativa entre el teu treball i la valoració global de la consultoria.Identifica els principals aspectes o parts explícites en el retorn que no estan presents en el teu treball i selecciona un d’aquests aspectes i argumenta la seva rellevància en el procés d’inclusió dels alumnes amb TC.

22 de juny de 2010

Es pot portar material. La pregunta consistia en fer una anàlisi sobre la PAC 2, més concretament, sobre el tipus d’adaptacions sobre el què i el com ensenyar, entre el treball realitzat i la valoració que s’havia fet des de la consultoria.

22 de gener de 2011

Es pot portar material.Feia referència a la segona pregunta de la primera PAC, la que analitzava la Guia, havies d’explicar quines aportacions del document fet pel consultor no havies posat en el teu treball.

11 juny 2011

Es pot portar material. Era una pregunta amb material.pac1: Fes una comparació de la teva resposta i la de la consultoria. A partir del treball de la primera tasca de la pac1, identifica els principals aspectes o punts explicats per la consultoria que manquen en el teu treball.

14 gener 2012

Es pot portar material. Va demanar sobre preg 1 de la pac 1 (la de la taula de dimensions amb els diferents components, estratègies que dificulten i faciliten la integració). Partint del solucionari de la consultoria, havíem de comparar-ho amb la nostra pac i anomenar els aspectes rellevants que ens vam deixar.

18 gener 2012

Es pot portar material.Pac 2 Tasca 1 Anàlisi comparatiu entre el teu treball i la valoració global. Principals aspectes o punts explicitats en el retorn (document de valoració global) que no estan presents en el teu treball.

16 juny 2012

Es pot portar material.PAC1, primera tasca (les dues taules). Partint de la devolució de la consultoria, comparar-la amb la nostra pac i anomenar els aspectes rellevants que no vam incloure.

20 juny 2012Era una única pregunta entorn a la pac 2. Havíem de contrastar les nostres respostes amb les valoracions del consultor.

12 gener 2013Es podia portar material. Pac 1, tasca 2 (el quadre). Anàlisi comparatiu entre el teu treball i la valoració global. Principals aspectes o punts explicitats en el retorn (document de valoració global) que no estan presents en el teu treball.

19 gener 2013Es podia portar material. Pac 2, tasca 1 (el quadre). Anàlisi comparatiu entre el teu treball i la valoració global. Principals aspectes o punts explicitats en el retorn (document de valoració global) que no estan presents en el teu treball.

1

Page 15: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

INTERCULTURALITAT I EDUCACIÓ

Es pot portar el material

16 de juny de 2007

Del cas de la PAC 1, expliqueu i justifiqueu en quin model d'educació intercultural_ feble o de mínims, d’incompatibilitat, o bé fort o de màxim_ es situen les agents educatives (Sònia i Marina). És important que relacioneu les posicions de cadascuna amb els models als que responen, posant exemples i justificant la vostra resposta amb els conceptes que van servir per determinar les posicions a favor del plantejament d'una o altra (conceptes com particularisme, comparació i irreductivitat, relativisme...) Es pot portar el material

26 de juny de 2007

A la PAC1 es planteja un projecte de discriminació positiva amb dones ex prostituïdes, que ofereix alternatives formatives per canviar la seva situació laboral i personal; aquest programa respon a una política d’igualtat d’oportunitats. Aquest cas parteix d’un plantejament polític diferent del que es dona a Holanda amb el projecte PIN (Project Integratie Nieuwskomers) impulsat per l'ajuntament de Rotterdam, que obliga a fer cursos a tots els nouvinguts pq esdevinguin ciutadans de ple dret. L’enfocament respon a una política de caire pluriculturalista. Compara els dos tipus de polítiques.

23 de gener-2008

A la PAC2 vareu elaborar un material per a la seua aplicació a l’aula amb l’alumnat o bé per aplicar amb el professorat.Seguint els nivells d’interculturalitat ( bàsic, mitjà o alt) valora quin plantejament seguia el teu material.En base a la teua resposta justifica si el material i la seu aplicació aniria encaminat a promoure un programa feble o de mínims o màxims

21 de gener 2009

La PAC 3 ha consistit en l’anàlisi de materials en línia. A partir del document de retorn i seguint el que varem treballar a la PAC 2 amb les WQ (webquests), explica les característiques dels materials en web des de la perspectiva de l’aprenentatge cooperatiu. Justifica la resposta.

INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA DELS TRASTORNS DEL DESENVOLUPAMENT

Es pot portar el material

juny de 2005

Han preguntat sobre la 1ª pregunta de la pac 3, concretament demanaven que segons la teva participació a la pac 3 expliquessis els criteris que creieu que havia d’incloure la proposta d’orientació i assessorament a l’equip de l’etapa infantil, per tal de poder facilitar la construcció d’un projecte d’atenció global a l’alumnat dels dos grups, per al proper curs, tenint present la incorporació d’aquests dos alumnes amb discapacitats sensorials. Així que cal repassar sobretot les pacs.

13 de gener de 2007

Han preguntat sobre la PAC 2: l’adaptació del currículum per l’alumnat amb trastorns del desenvolupament

17 de gener de 2007

Han preguntat el guió que es va elaborar en la PAC

20 de gener de 2007

han preguntat la PAC 2, la segona pregunta, les justificacions, es feia amb material, per tant cap problema

16 de juny de 2007

- A partir de la teva participació a la PAC 2 explica i justifica els criteris que vas tenir en compte a l'hora d'elaborar el guió amb els aspectes que s'havien d'adoptar com a orientació a l'equip del centre, per a poder concretar els ajuts i suports a l'alumna que vàrem utilitzar com a referent. Es podien portar les PACS i les ORIENTACIONS del consultor. Ja veieu que és força senzilla

26 de juny de 2007 A partir de la teva participació en la PAC3 explica i justifica els criteris que vas tenir en compte, des del rol de psicopedagog, a l’hora de

1

Page 16: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

concretar el treball amb cadascun dels dos mestres dels alumnes amb discapacitats sensorials, per tal de concretar l’ACI.

12 de gener -2008 Quins criteris has utilitzat per a plantejar les orientacions donades als mestres d’ en Miquel(pac2)

23 de gener-2008

A partir de la teva participació a la Pac2 explica i justifica els criteris que vas tenir en compte a l’hora de plantejar les adaptacions dels elements d’accés al currículum que calia contemplar en el disseny de la proposta educativa global adreçada a l’alumne que es va adoptar com a referent

17 de gener 2009

Ha preguntat sobre la pac 1, havies d’explicar i justificar els factors que vas escollir per considerar el canvi de centre de l’alumna del cas. No la recordo massa bé l’enunciat però s’entén molt bé un cop davant la prova. Pots portar les pacs i les orientacions del consultor. Extensió: una cara de foli aproximadament.

21 de gener 2009

A partir de la teva participació a la tercera activitat d’avaluació continuada, explica i justifica els criteris que vas tenir en compte a l’hora de plantejar el treball d’exposició a l’equip educatiu de l’Etapa de Primària, per tal de poder iniciar l’atenció als dos alumnes amb discapacitats sensorials, amb l’objectiu de facilitar la seva integració.

20 de juny de 2009

Es poden portar les PACS i les orientacions generals que va donar el consultor de cada PAC.Referent a la PAC1, explica i justifica els aspectes diferencials que vas exposar en la identificació i valoració psicopedagògica de l’alumnat amb retard mental i de l’alumnat amb autisme.

13 de gener de 2010

Sobre la pac2: Orientacions adreçades als mestres en relació a l’adaptació de la proposta curricular.

12 de juny de 2010

Es poden portar les PACS i les orientacions generals que va donar el consultor de cada PAC.A partir de la teva participació en la PAC2, explica i justifica la proposta que vas elaborar en relació a la seva escolarització.

11 juny 2011

Es poden portar les PACS i les orientacions generals que va donar el consultor de cada PAC.A partir de la teva participació en la PAC2, explica i justifica els suports i ajuts que reben els dos alumnes.

14 de gener de 2012

Es poden portar les pacs i orientacions generals que va donar el consultor a cada PAC.No vaig copiar la pregunta, però van preguntar sobre la pac2, que féssim una justificació dels elements d’accés del currículum segons les necessitats dels alumnes.

12 de gener de 2013

Es podia portar material imprès o electrònic referent a la PAC 3 (discapacitat auditiva i discapacitat visual).Primer posava els objectius de l’avaluació i seguidament l’enunciat deia: A partir del treball realitzat a la tercera activitat,exposa i justifica els aspectes que vas considerar a l’hora d’elaborar el guió per orientar el claustre de l’escola, amb l’objectiu de planificar la resposta educativa als dos alumnes amb discapacitat sensorial que s’incorporaven al primer curs d’educació infantil per tal de promoure les opcions de comunicació dels dos alumnes. No es tracta de que tornis a elaborar el guió; allò que es demana és que justifiquis els criteris que vas tenir en compte en el procés de selecció dels continguts d'aquest guió.

19 de gener de 2013

Es poden portar les pacs i orientacions generals que va donar el consultor a cada PAC.

Primer posava els objectius de l’avaluació i seguidament l’enunciat deia: A partir de l’elaboració de la segona activitat d’avaluació continuada, explica i justifica les diferències a l’hora de plantejar les dificultats derivades del model d’escola inclusiva i les estratègies per a poder-les resoldre, en funció de les característiques i les necessitats dels dos alumnes que es van adoptar com a referents (alumne amb autisme; alumne amb pluridiscapacitat severa).

MÈTODES D’INVESTIGACIÓ EN EDUCACIÓ

13 de gener de Havíem de plantejar un disseny experimental i dir per què ho era,

1

Page 17: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

2007assenyalar variables i explicar quines podien atemptar contra la validesa interna.

17 de gener de 2007

-dissenyar una investigació quasiexperimental-Justificar perquè es quasiexperimental y no experimental-Citar les dues amenaces a la validesa interna que consideres que atempten més profundament en ella.- Citar un efecte tècnic i com el superaries.

20 de gener de 2007

Sobre el debat realitzat dels mòduls 1 i 2 a la pac 3, explica el teu concepte de ciència i com ha anat canviant aquest concepte al llarg del debat.

16 de juny de 2007Quin disseny de desenvolupament vas triar a la PAC 1 per continuar l'estudi DECIDES i quines diferències hi vas trobar amb la correcció del consultor.

12 de gener -2008

Hi havia dues preguntes sobre les fonts d'invalidesa que es treballaven a la qüestió 3 de la pac 1:a) Dificultats per aplicar la teoria dels mòduls a l'informe. b) Quines correccions t'han sorprès més i per què?

10 de gener -2009

Ha demanat que de la PAC 1 plantegéssim com vam realitzar les dos últimes preguntes (no escriu el seu enunciat) i les diferències que havíem trobat amb la solució passada pel consultor.

Aneu amb compte amb l’enunciat, perquè si surt la mateixa prova està mal plantejada. Ens deia que ho féssim de les preguntes 4 i 5 de la PAC 1 i en aquesta PAC sols hi ha 4 preguntes. Ho han consultat i m’han donat la raó.

13 de juny de 2009

Es podia portar material (amb les PAC’s n’hi ha prou)Igual que al gener, ha demanat que de la PAC 1 plantegéssim com vam realitzar les dues últimes preguntes (no escriu el seu enunciat) i les diferències que havíem trobat amb la solució donada pel consultor.

13 de gener de 2010

Prenent com a base la PAC 1 (mòduls 5 i 6) en la que analitzaven un cas d’investigació quantitativa, digues quin estudi de desenvolupament vas plantejar a les 2 últimes preguntes i a quines conclusions vas arribar després de les correccions fetes pel consultor i de les propostes a la solució de la pac.

16 de gener de 2010

Sobre la pac 2, (mòduls 3 i 4), s’ha d’explicar quina investigació-acció vam fer i el procés que vam seguir en el seu desenvolupament i a quines conclusions vam arribar després de llegir la correcció feta pel tutor.

12 de juny 2010Sobre la pac 1 (mòduls 5 i 6), dir a quines conclusions has arribat després de les correccions del consultor i de les proposades a les solucions de la PAC.

19 de gener de 2010

Pots portar tot el material.Prenent com a base la PAC 1 (mòduls 5 i 6), en la que analitzàvem un cas d’investigació quantitativa, digues a quines conclusions vas arribar després de les correccions fetes pel consultor i de les proposades a la solució de la PAC.

22 de gener de 2011

Prenent com a base la PAC 2 (mòduls 3 i 4), en la que analitzàvem un cas d’investigació qualitativa, digues a quines conclusions vas arribar després de les correccions fetes pel consultor i de les proposades a la solució de la PAC.

18 de juny de 2011

Pots portar tot el materialPrenent com a base la PAC 2 (mòduls 3 i 4), en la que analitzàvem un cas d’investigació qualitativa, digues a quines conclusions vas arribar després de les correccions fetes pel consultor i de les proposades a la solució de la PAC.

16 juny 2012

Prenent com a base la PAC 1, cas investigació experimental, a quines conclusions vas arribar a partir de les correccions del consultor i del model de solució (pac1), posant-hi èmfasi en la conveniència dels estudis experimentals a l’àmbit educatiu.

1

Page 18: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

20 juny 2012Prenent com a base la PAC 2, cas investigació qualitativa, a quines conclusions vas arribar a partir de les correccions del consultor i del model de solució (pac2), posant-hi èmfasi en l’àmbit educatiu.

19 gener 2013Prenent com a base la PAC 2, cas investigació qualitativa, a quines conclu-sions vas arribar a partir de les correccions del consultor i del model de so-lució (pac2), posant-hi èmfasi en l’àmbit educatiu.

MÈTODES, DISSENYS I TÈCNIQUES EN INVESTIGACIÓ PSICOLÒGICARecordeu que podeu portar tot el material

14 de gener de 2006

És sobre les pacs a excepció de l'última pregunta, tipus test d'alguna cosa concreta treballada durant el curs.

Ordenar una citació bibliogràfica desordenada. Les altres eren sobre les pac's, i has de tenir la capacitat de

descartar dissenys. Per exemple: en la pac tal hi havia un disseny tal, hagués pogut ser un disseny tal? Sí/No i per quines raons. Ha sortit una pregunta sobre la interacció, i una altra sobre la validesa externa. Ara per ara no recordo res més.

17 de juny de 2006

Identificar 4 parts d’un estudi científic Importància de la validesa externa en referència al tipus de

mostreig emprat. Dir si el disseny de la PAC 3 podria haver sigut experimental i

perquè. PAC 4(Fiabilitat): L’objectiu que es volia aconseguir amb la repetició

de la prova dos mesos més tard, (bombers, test-retest) es podria haver aconseguit d’una altra manera. I perquè?

27 de juny de 2006

Identificar 4 parts d’un estudi científic. Importància de l’error mostral a la PAC 2. Quins dels dos estudis de la PAC 3 creus que pot explicar més

causalitat? A la pac 4. A l’hora de calcular la desviació z, què passa si el grup

normatiu fou un altre, per exemple un grup de bombers veterans?

17 de gener de 2007

- PAC 1: Ordenar una referència bibliogràfica- PAC 2:L'estimació del mostreig en la investigació que fam fer i la importància d'aquest.- PAC 3: L'estudi a la investigació de la PAC ere ex post facto prospectiu, que caldria canviar partint del mateix objectiu pq l'estudi esdevingués ex post facto retrospectiu.- PAC 4: Partint del cas del curs de pilotatge. Si es parteix d'un promig de grup dels quals tots son experts i es calcula el valor de z d'un pilot aprenent. Quines característiques tindria aquesta z?

gener 2007Cal “estudiar” tots els conceptes treballats a les PAC’s i mirar-se les PAC’s molt bé. Però sobre tot cal preparar-se com si fos un examen dels conceptes teòrics treballats al llarg de totes les PAC’s.

16 de juny de 2007

La PV ha consistit en preguntes referides a totes les PAC treballades. La primera donava uns fragments d’un informe científic i calia determinar a quina part pertanyien, discussió, anàlisi, etc. La segona preguntava sobre l’error mostral per a una població determinada, la tercera sobre el disseny de la pac que parlava de la por a la foscor, la quarta sobre com la pregunta de la pac que parlava de la puntuació típica i l’assertivitat. Preguntava com influiria un curs sobre els resultats.

26 de juny de 2007 La PV ha consistit en preguntes referides a les Pacs. Es pot dur tot el material de l'assignatura que es consideri convenient.

1. Determinar ordre i identificació dels fragments d'uns estudis científics. Referenciar correctament (introducció, mètode, resultats etc).

2. PAC 2: Donada una mostra de població de 4900 habitants aprox. (no recordo la dada exacta) amb unes característiques concretes de discriminació del 10-11%, fixar el error mostral i la mida de la mostra (ens donen una taula amb dades per tenir presents els possibles resultats. Hem de triar les xifres adequades del quadre i

1

Page 19: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

escriure-les segons les nostres conviccions pel cas). 3. PAC3: A la pregunta 3 sobre la compatibilitat de resposta i

l'efecte Simon s'ha elegit un disseny experimental factorial intrasubjecte. Es compliria el mateix objectiu si s'hagués fet un disseny factorial “intersubjecte”. Argumenta la teva resposta.

4. PAC4: La puntuació veritable de la pregunta 3 està compresa entre 7,25 i 52,75 punts. Què significa això a la pràctica. Argumenta.

12 de gener -2008

Hi havia dues preguntes sobre les fonts d'invalidesa que es treballaven a la qüestió 3 de la pac 1:

a) Dificultats per aplicar la teoria dels mòduls a l'informe.

b) Quines correccions t'han sorprès més i per què?

19 de gener-2008Pregunta sobre la validesa, resposta pròpia donada a la pac i la correcció, que és el que més ens havia sorprès de la pregunta i valoració del quadrimestre.

23 de gener-2008

PAC 1: se’ns presentà diferents parts d’una investigació i nosaltres havíem de posar a quina part de la investigació corresponia cada paràgraf: introducció, resultats, mètode: participants, etc.PAC 2: s’havia de deduir el nombre d’habitants adient per a una mostra de població i calcular l’error mostral.PAC 3: Alguns mètodes es veuen afectats per la validesa interna. Succeeix el mateix amb la validesa externa?PAC 4: Si allargant un experiment augmenta el grau de fiabilitat del mateix, perquè no allargar-los tots i així obtenir un màxim grau de fiabilitat?

14 de juny 2008

PAC1: reconèixer diferents parts d’una investigacióPAC2: calcular l’error mostral del cas que proposa i el nombre d’enquestatsPAC3: del segon cas de la pac, PAC4: última pregunta de la pac, quines característiques ha de tenir un ítem? enunciar-ho breument.

21 de juny 2008

PAC1: reconèixer diferents parts d’un article científicPAC2: el mateix del dia 14 calcular l’error mostral i el nombre d’enquestats.PAC3: dir que hauria passat si en el primer cas de la PAC hi hagués hagut un grup de quasicontrolPAC4: dir quina relació hi ha entre la fiabilitat i la puntuació veritable en un ítem d’un test

26 de juny 2008

PAC1: reconèixer diferents parts d’un article científicPAC2: calcular l’error mostral i el nombre d’enquestatsPAC3: dir que hauria passat si en el primer cas de la PAC hagués sigut experimental.PAC4: dir si s’han d’analitzar els ítems (índex de discriminació) si fos un test de personalitat.

17-Gener-2009

PAC 1: reconèixer diferents parts d’un article científic.Pac 2: calcular l’error mostral del cas que proposa i el nombre d’enquestats.Pac 3: La investigació que vam elaborar per a la pac 3 utilitzava un disseny selectiu, expost facto prospectiu, demanava si seria possible que la investigació fos retrospectiu, i per què?Pac 4: a la pregunta dos de la pac havíem de comparar dos test de personalitat. Demana si és més adequat comparar-ho amb el mateix nombre d’ítems, raonar la resposta.

13 de Juny 2009Hi ha 4 preguntes amb espai limitat de resposta:

1) Ordenar una referència bibliogràfica d’un article.2) Calcular l’error mostral i el núm. d’enquestats (la població era de

99.065 habitants i el % anava del 2% al 8% i teníem la taula d’Arkin i Colton).

3) Referent als tres objectius que es varen definir a la Pac3, havíem

1

Page 20: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

de dir quin tipus de disseny era del 2n objectiu (si era experimental, quasiexperimental, selectiu,...) i justificar la resposta.

4) Si ens trobem amb un ítem que és molt difícil però que discrimina bé i un ítem que no discrimina bé però és més fàcil , amb quin ens quedaríem i perquè.

13 de gener 2010

Quatre preguntes1. Ordenar una referència bibliogràfica.2. Dir quin és l’error mostral mínim si la població és de

1000 habitants i la mostra 703. Aquesta pregunta no sé molt bé, però deia que a la pac

3 hi havia un disseny experimental amb un grup de control. A veure quines diferències i semblances hi ha en un disseny de mesures repetides i amb un d’assignació a l’atzar.

4. Explica els avantatge i inconvenients d’una prova que només tengui ítems molt difícils.

12 de juny de 2010

Hi ha 4 preguntes amb espai limitat de resposta:Argumenta perquè Qualsevol estudi dins de PC pot ser transformat en estudi de PE és falsa.Calcular l’error mostral i el núm. d’enquestats (la població era de 2.498 habitants i el % anava del 6% al 16% i teníem la taula d’Arkin i Colton).Amb la pac 3, preguntava si es possible millorar la Validesa externa sense modificar el disseny que tenim.Segons la pac 4 sobre un examen teòric de conduir hi havia que calcular els índex de dificultat i de discriminació. Doncs explicar si tendria sentit calcular-ho segons l’escala d’actituds religioses.

19 de gener de 2011

TOT EL MATERIALPAC1: Identificar parts d’un informePAC2: Calcular l’error mostral i el núm. d’enquestats (la població era de 4.898 habitants i teníem la taula d’Arkin i Colton).PAC3: Argumenta en quin grau la selecció aleatòria de participants condiciona el disseny emprat en l¡investigació.PAC4: Si la pregunta 1 de la PAC fos de un test de personalitat en comptes d’una llicencia d’armes, te sentit calcular i analitzar l’índex de dificultat i el de discriminació. Justifica-ho.

22 de gener de 2011

PAC 1: Hi havia 3 parts d'un informe i havies d'identificar quina part era. Si era Mètodes havies de dir el subapartat. N'hi podia haver de repetits. PAC 2: Calcular l’error mostral i el núm. d’enquestats (la població era de 98010 habitants i el % anava del 58% al 66% i teníem la taula d’Arkin i Colton)PAC 3: Com es podria millorar la validesa interna de l'estudi de la Pac 3PAC 4: Si la pregunta 1 de la PAC fos de un test de personalitat en comptes d’una llicencia d’armes, te sentit calcular i analitzar l’índex de dificultat i el de discriminació?. Justifica-ho.

11/6/11Prova final

1.- Segons la nomenclatura APA indicar les parts de l’informe científic d’uns textos que apareixen. Hi ha tres text i has de dir a quina part d’un informe científic corresponen, és a dir, mètode, resultats, discussió…. Etc. (la pregunta estava molt mal formulada però és el que he entès que s’havia de fer).2.- Ens mostren la taula d’Arkin i Colton i ens demanen per una població de 2500 persones amb un error màxim del +/- 3% hem de dir la mostra. A la taula ens surt: Població 2500 error +/- 2% mostra: 1250 / Població 2500 error +/- 3% mostra : 764 (no recordo el número exacte). També surten altres errors com el 5% , el 10% etc. (em sembla).3.- Ens demana de la pac 3 si podríem transformar la investigació de disseny quasiexperimental a disseny experimental. Com? I justificar-ho. 4.- De la pac 4, ens demana si seria adequat des d’un punt de vista psicomètric realitzar un test on la majoria de preguntes fossin de

2

Page 21: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

dificultat alta.

22/6/11

1. Nomenar les parts d’un informe científic seguint la nomenclatura APA. Hi havia tres textos molt petits.

2. Ens mostren la taula d’Arkin i Colton i en demanen per a una població de 50000 persones quina seria la mostra amb un màxim d’error del + 2%. ERA MOLT FÀCIL

3. El mètode que ens apareix a nosaltres a la PAC 3 era quasiexperimental i la pregunta era: Si en el mètode de la PAC 3 els nens no ha sigut seleccionats aleatòriament, què passaria si sí ho haguéssim fet? (jo he contestat que com que és una selecció i no assignació ens quedem igual)

4. Si en ves de fer l’examen de llengua fos d’actituds polítiques faríem ús dels tres ítems de la pregunta 3 de la PAC 4?

14 gener 2012

No recordo molt bé les preguntes exactes: PAC 1 - Disseny correlacional PAC 2 -Si fem la selecció de participants a l’atzar, havíem de dir

de quin disseny es tractava PAC 4 – seria necessari calcular amb el test pro-... (no recordo el

nom)

20 juny 2012

PAC 1: respecte a la pregunta 1 seria posible que hi hagués covariació entre 2 variables si no es possible establir covariació entre ambdues variables en el context de la metodologia correlacional? i en la metodologia experimental?

PAC 3: respecte a un cas dir l'error mostral i la quantitat de persones que caldria enquestar. hi havien 89133 habitants i el % era entre 1 i 10

PAC 2: si l'estudi fos ex post facto prospectiu tindria més validesa interna? per quina rao?

PAC 3: si el test d'hiperactivitat s'hagués administrat 15 dies després a persones diferents quina propietat psicomètrica podriem estudiar?

12 gener 2013

1. Explicar perquè una de les afirmacions de la pac1 era falsa. Crec que era la de covariació.2. Exercici de la taula dels percentatges. (similar al de la pac)3. Assignació, si s'emprava en enquestes o investigació i perquè.4. aquesta pregunta era sobre la darrera pac i s'havia de relacionar conceptes. 

Et diuen que no cal la calculadora a les indicacions del consultor per fer les pv perquè no has calcular res, però a la segona pregunta la necessites, així que us aconsello que la porteu.

19 gener 2013

1. Referenciar ( et ficava les dades d'un estudi: la plana principal) i havies de fer la referència).2. Et ficava una taula com la que surt al dossier sobre la població per fer les en-questes i l'error assumit. Et diu que volen fer una enquesta amb un error de +-3 i has de dir quin hauria de ser el número d'enquestats (mirant la taula). A la mateixa pregunta et diu que s'han presentat finalment X persones i han respost un 80%. Et demana l'interval de confiança (si no m'equivoco en el nom). Aqui és on tothom pensa que s'ha de fer un càlcul (jo inclosa) però només s'ha de respondre obser-vant la taula. Res de càlculs.3. Et diu que si al disseny de la pac3 (que era disseny selectiu ex post facto...)es seleccionessin a l'atzar els subjectes de l'estudi: quin tipus de disseny seria? (aqui compte que parla de selecció a l'atzar).4. Et diu que si els "valors" (no recordo be la paraula) psicomètrics: discriminació i dificultat també s'haurien de valorar i analitzar en cas que el test fos sobre actituds religioses. Has de justificar la resposta breument.

MODELS D’ORIENTACIÓ I INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICAPodeu portar tot el material

17 de juny de 2006 Sintetitzeu les adaptacions curriculars fetes en la PAC 2 segons el cas que vau agafar.

13 de gener de 2007

Ha anat sobre el debat de la primera PAC, i concretament com explicaríem a les famílies que farem servir el model col·laboratiu.

16 de juny de 2007 Quins aspectes de la PAC1 podries haver millorat, a partir de les

2

Page 22: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

correccions de la consultora?

26 de juny de 2007Què milloraríem de la PAC2Recordeu que podeu portar tot el material.

14 de juny de 2008Relacionar les teves aportacions al debat amb les del teu grup i fer una reflexió sobre els acords i desacords.

21 de juny de 2008Feia referència a la PAC 1, importància de la relació amb la família.

26 de juny de 2008Quins aspectes milloraries de la Pac3 fent servir altres alternatives.

10 de gener de 2009

a demanat de la PAC 1 (el debat).Ens ha dit com explicaríem a l’equip directiu d’un centre les tasques i les funcions principals de l’assessor/a psicopedagog/a. Recordeu que podeu portar tot el material.

13 de juny de 2009A partir del treball realitzat en la PAC3, clarifica i justifica l’orientació didàctica i curricular que has presentat referent a l’àrea de matemàtiques en el nivell de secundària.

20 de juny de 2009

Es pot portar material.A partir de la PAC1, el debat que es va fer a principis de semestre, explicar els aspectes més importants que es varen debatre respecte la figura del assessor psicopedagògic i dir com milloraries la seva funció.

13 de gener de 2010

Es pot portar material. A partir de la PAC2, dir dues activitats del procés d’intervenció que destacaríem.

16 de gener de 2010

Es pot portar material.A partir de la PAC 1, el debat que es va fer a principis de semestre, explicar els avantatges del model educacional col·laboratiu.

12 de juny de 2010Es pot portar material.A partir de la tercera PAC desenvolupa i justifica aquells aspectes que consideris més importants del teu pla d’intervenció

19 de juny de 2010Es pot portar materialDe la primera Pac dir les funcions d’un assessor des del model col·laboratiu i constructivista.

19 de gener de 2011

Es pot portar materialPAC 1 Debat " Tenint en compte el debat i la síntesi que vas realitzar en la primera activitat d'avaluació, indica tres competències professionals bàsiques de l'assessor vinculades al debat del grup en el qual vas participar."

11 de juny de 2011

Es pot portar materialA partir de l’activitat realitzada a la primera PAC (debat i síntesi) sobre les característiques del coneixement expert del psicopedagog/a, comenti si les seves idees coincideixen o no amb les conclusions del grup de debat.

14 de gener de 2012

No es pot portar materialPAC2. Explicar les estratègies i els recursos que vam emprar en la planificació, el desenvolupament i l’avaluació de la proposta d’intervenció psicopedagògica adreçada a l’elaboració de plans individualitzats per l’alumnat d’incorporació tardana.

16 de juny de 2012

No es pot portar materialLa pregunta era sobre la pac 2, sobre els 5 criteris per a l’elaboració de la resposta educativa. Jo ho vaig entendre com els 5 moments o fases que surten al mòdul 2.

20 juny 2012No es pot portar materialPAC 3: Procediments i tasques respecte al moment/fase de negociació de la demanda. Objectius i tasques al llarg de l’assessorament de la PAC 3.

12 gener 2013 Explica dues actuacions del centre i de la familia de la PAC 2.

2

Page 23: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

19 gener 2013Tenint com a referència el debat i la sintesi de la PAC 1, els trets diferenciadors del model educacional constructiu dels altres enfocaments.

23 de geber 2013A partir de la proposta d’intervenció de la PAC2, quins aspectes es podrien millorar.No es pot portar material

NEGOCIACIÓ DE CONFLICTES

No es pot portar material

17 de juny de 2006No es pot portar material

Elements que apareixen en el bargainig set Defineix avís i amenaça

3a PV juny 2006

No es podia portar material M'ha semblat bastant allunyada de les PAC’s i no s'ha fet referència a cap 'elles.1.- ets un cap de ventes d'una empresa de vins i has de negociar amb una cadena de supermercats que tenen el 20% de quota mercat. POSA 2 EXEMPLES PER MILLORAR EL TEU VALOR DE RESERVA I DOS PER EMPITJORAR EL VALOR DE RESERVA DE LA CADENA DE SÚPERS.2.- Desprès de no superar el dilema del negociador enumerar i explicar que es pot fer per superar-ho.

30 de juny de 2007

No es podia portar material Explica què és l’amenaça i l’avís. Comenta les diferències que hi

ha entre elles Posa un exemple de negociació tàcita

21 de juny de 2008No es podia portar material1- Explica els elements que apareixen en el bargaining set2- Explica els quatre punts del Projecte Harvard

12 de juny de 2010No es podia portar material

1.- Explica el dilema del negociador.2.- Explica la ZOPA

19 de juny de 2010No es podia portar material

1.- Diferència entre avís i amenaça.2.-El mètode de negociació de Haward.

16 gener 20121. El Dilema negociador2. Què és la ZOPA?3. Diferència entre amenaça i avís.4. Mètode Harward.

22 de gener de 2011

Tenint en compte el treball i el cas de la pac 2 Comentar el referents teòric s que senyalàveu per fonamentar la intervenció.

16 juny 2012

No es pot portar material1. Mètode guanyador de Brams & Taylor.( PAC4). Repartició de béns: . Marc MariaPis Barcelona 50 60Casa Cerdanya 50 402. Valor reserva i dir per què és important.3. Promesa i compromís.4. Fer una matriu de resultats on hi hagi una estratègia dominant.

12 gener 2013 No es pot portar material.Pregunta 1) Un exemple de: Joc de pur conflicte Joc de pura coordinació Joc mixte Negociació Tàcita

2

Page 24: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

Dilema del presonerPregunta 2) Un exemple d'una situació en que es donés correlativament entre dos parts: Un engany, una amenaça, una defensa a la amenaça i una presa d'ostatges.

19 gener 2013

No es pot portar material.Pregunta 1) Posa un exemple de:

Negociació tàcitaConflicte sense interdependènciaDilema del negociadorEstratègia dominantJoc de pur conflictePregunta 2) Posa un exemple de negociació on la part 1 formula un avís, la part 2 respon amb una pressa d’ostatge, la part 1 utilitza algun mecanisme de defensa i la part 2 respon amb un compromís estratègic.

NOVES TECNOLOGIES

Es poden portar les pacs elaborades i el material de l’assignatura

17 de gener de 2007

1. S’ha produït canvi conceptual? (en relació al concepte de Tecnologia Educativa o TE). Argumenta la resposta i exemplifica amb l’experiència viscuda en l’assignatura.

2. Procés seguit a la pac 2.5., resultats observats, comentaris del professor consultor i conseqüències extretes.

26 de juny de 2007

1. S’ha produït canvi conceptual? (en relació al concepte de Tecnologia Educativa o TE). Argumenta la resposta i exemplifica amb l’experiència viscuda en l’assignatura.

2. Procés seguit a la pac 2.5., resultats observats, comentaris del professor consultor i conseqüències extretes.

12 de gener -2008

1. S’ha produït canvi conceptual respecte al concepte de Tecnologia Educativa? Com ha influït la Tecnologia en aquest canvi conceptual?

2. Disseny activitat 2.5: etapes del procés seguit, resultats, conseqüències que n’extreus.

17 de gener 2008

1. Creus que s’ha produït un canvi conceptual en el teu cas? Quin paper ha tingut la tecnologia? Argumenta la resposta. Només una cara.

2. Disseny activitat 2.5: explica breument el procés que vas seguir els resultats observats, els comentaris del professor consultor, i les conseqüències que extreus. Només una cara

20 de juny 2009 Exactament igual que l’anterior, la de gener.

13 de juny 2009

1. S’ha produït canvi conceptual respecte al concepte de Tecnologia Educativa? Com ha influït la Tecnologia en aquest canvi conceptual?

2. Disseny activitat 2.5: explica breument el procés que vas seguir els resultats observats, els comentaris del professor consultor, i les conseqüències que extreus. Només una cara

13 gener 2010 2 preguntes, que per cert ja va avançar el tutor en el fòrum de l’aula:-si hi havia hagut canvi conceptual -dificultats i comentar el mini projecte de la pac 2.5

ORGANITZACIÓ DE CENTRES EDUCATIUS

Data sense concretar

Sobre el Pla Estratègic del teu grup: Digues un factor del context del qual se’n derivi una necessitat Explica i justifica com aquesta necessitat de millora ha incidit en les

tasques que t’ha tocat desenvolupar. Indica algun dels objectius relacionat amb la necessitat de millora

2

Page 25: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

Actuacions i avaluació de l’objectiu

ORIENTACIÓ PROFESSIONAL Podeu portar tot el material

Juny 2005

Ens van preguntar sobre els articles de la pac que parlaven sobre els alumnes que no s'acaben d'integrar en el SE (els articles que estaven transcrits en la pac: dir els punts que tractaven, 2 punts per cada, i relacionar-ho amb el sistema educatiu...

L'altra pregunta, era de les dos definicions de l'OP: la tradicional i l'actual. Calia dir els autors.., no sé si les funcions...

16 de juny de 2007

ES POT PORTAR EL MATERIALA partir de la lectura d’un text que es proposa a la PV identificar i relacionar els temes tractats al debat primer amb el que l’autor del text comenta. Després anomenar dues o tres reflexions del text que hagis trobat interessants.

12 de gener -2008

ES POT PORTAR EL MATERIALA partir de la lectura d’un text que es proposa a la PV relacionar-ho amb la primera pregunta de la PAC 3: “la transició és considerada d’una manera molt parcial, ja que la preocupació prioritària és la capacitació professional”.

17 de gener de 2009

ES POT PORTAR EL MATERIALDues preguntes:- Funcions de l'orientador professional. Quins principis de l'OP has utilitzat a cada supòsit pràctic (pac 2 i 3) i quin per tu té major rellevància.- Quines competències necessita l'orientador er integrar les noves tecnologies en el seu treball?

13 de juny de 2009Les argumentacions exposades a l’article de la PAC3 (“La orientación profesional centrada en las soluciones”) t’han estat d’utilitat a l’hora de realitzar el supòsit pràctic de la PAC3? Justifica-ho i argumenta-ho.

25 de juny de 2009

Es podia portar tot el material de l’assignatura.Feia referència a la PAC2 realitzada durant l’avaluació continuada. FINALITATS DE L’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL EN ELS ÚLTIMS CURSOS DE LA ESO (tenint en compte alumnes per una banda i famílies per una altra), i una altra qüestió: COMPETÈNCIES PRINCIPALS QUE CREIEM HAVIEN DE DESENVOLUPAR ELS ALUMNES DINS DEL PROGRAMA D’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL.

13 de gener de 2010

Es podia portar tot el materialDemanava quins principis de la Orientació Professional havíem fet servir en els casos pràctics de la PAC2 i de la PAC3 i quins prenien més força i perquè.

16 de gener de 2010

ES POT PORTAR TOT EL MATERIALFeia referència a la PAC 1: definir els conceptes de COMPETÈNCIA i QUALIFICACIÓ, dir autors, dir semblances i diferències, posar exemples. Relacionar el que havíem exposat amb el Marc Europeu de Qualificacions.

19 de gener de 2011

ES POT PORTAR TOT EL MATERIALEns planteja un cas sobre un grup de dones completament desestructurades, no treballen, no tenen motivació, inclús algunes de maltracte.Després ens fa aquestes preguntes:Primera part: en el teu grup de treball es realitza un debat sobre el rol de l’orientador ocupacional i les seues limitacions. Exposa tres aportacions degudament raonades que tu fas en aquest debat.Segona part: Partint del cas plantejat i tenint present que l’objectiu general es afavorir l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu respon:

2.1 Redacta 3 objectius específics.

2

Page 26: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

2.2 Quines accions duries a terme per a aconseguir l’objectiu general abans descrit?

2.3 Model d’intervenció que adoptaries.2.4 Quins recursos et sembla que necessitaries?2.5 Quines serien les teues principals funcions?

22 de gener 2011

La PROVA FINAL (fa mitjana amb les PAC) consta de tres preguntes a partir d'una notícia-convocatòria: un pla pioner per a l'atur juvenil 2010-2011 de la Generalitat (contractes de 6 mesos en empreses per a joves ni-ni entre 18-24 anys).La primera pregunta seria una anàlisi o valoració crítica com a ORIENTADORS/ES d’aquesta iniciativa d’ocupació i efectivitat d’aquesta, la segona l'elaboració d'un Pla d’actuació o intervenció d’aquesta iniciativa d’ocupació (inici, desenvolupament i seguiment) per atendre als joves ni-ni i la tercera és quina importància tenen pels processos de presa de decisions els plans com aquests.Es poden portar apunts, materials i de tot, el problema es organitzar la informació i tenir temps (hi ha dues hores) de respondre, ja que les preguntes són molt obertes. 

11-6-11

PROVA FINAL (FA MTJA) – ES POT PORTAR MATERIALNo recordo exactament la redacció i el que demanava concretament però més o menys venia a dir:

2 QÜESTIONS:-Donat un diagrama on es veu la interrelació entre dimensió cognitiva,social i emocional per a la presa de decisions – enumera quins factors i variables s’han de tenir en compte a fi de ajudar a la presa de decisions i ajudar a cercar feina

-es proposa un cas hipotètic en què una treballadora de 43 anys que fa 15 anys que treballava en la mateixa empresa va tenir un conflicte professional amb un company i la van canviar de departament; allí era productiva perquè era un treball solitari i ella tenia iniciativa, i d’altres aptituds adients per al lloc però li sabia a poc perquè podia donar més; la traslladen a una altra secció i finalment la fan cap de departament , ella es posa contenta perquè té més sou, més llibertat horària i sobretot “mana” als altres, però aleshores el subordinats comencen a parlar malament d’ella pel darrera i finalment un dia esclata el conflicte amb un subordinat i ella perd els papers l’escridassa davant de tots, i li diu que és un subordinat i que li ha de fer cas.

1-Davant del cas fer una petita crítica a la decisió de fer-la cap del departament

2-aquesta treballadora ara es troba a l’atur, quina intervenció i actuació proposes i cal per a ajudar a Maria a cercar feina.

14 GENER 2012

ES POT PORTAR MATERIALtenia dues parts i cada una val 50% de la nota, però s’havia de respondre les dues.1. Text sobre el fracàs escolar actual.- Quina és la teva opinió sobre el text?- Des del teu punt de vista, que cal revisar de l'orientació professional un cop llegit el text?- Creus que l'orientador professional té la formació necessària?2. T’explicava el rol de l'orientador en l'àmbit educatiu i et posava el 4 rols principals(docent, Dinamitzador, consultor i assessor). Tenies de posar un exemple d'activitat que faria l'assessor per a cada rol en un institut públic.

16 JUNY 2012

Textualment:1. Pac3. Programa d’inserció laboral per col·lectius de risc.Assenyala els principis d’orientació que has pogut aplicar en el disseny d’aquest programa. Argumenta la teva resposta.2. Pac1. Canvis de mercat laboral, repte per l’orientador.

Relaciona aquest text amb les idees que han sortit en la pac1.(Text conclusions de l’estudi de “The economist”).

2

Page 27: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

12 GENER 2013

A la primera anava sobre un fragment d'un article de Luis Sobrado: hi havíem d'identificar dels models que s'hi descrivien;feia referència als objectius de l'orientador que havíem fet servir en els supòsits de les pacs 2 i 3. Aquesta pregunta no la vaig copiar gaire bé, no vaig tenir temps. A la segona les preguntes eren:- Quines competències (tècnica, metodològica, participativa) ha de desenvolupar l'orientador en els diferents àmbits?- En tots els àmbits els requeriments són els mateixos?

19 gener 2013

Es podia portar tot el material que volguessis (tb electrònic)2 Qüestions: 1-Comenta aquest text (text sobre les persones desocupades i fent incís en incentivar les seves possibilitats i no tant en la formació) i assenyala quin tipus d’intervenció portqaria a terme l’orientador.2- Sobre la PAC 2: dir si els articles que vas (vau) analitzar et van ajudar a respondre algun aspecte de les qüestions del supòsit pràctic de la mateixa PAC.

23 GENER 2013

Es podia portar tot el material que volguessis (tb electrònic)2 preguntes: Pregunta 1: havia la descripció d’un lloc de treball i feia les següents

qüestions:- La descripció del lloc de treball es pot transformar a

competències. Raona resposta.- Classifica la descripció que es fa del lloc de treball segons les tres

maneres de funcionar de la persona fent servir una taula. Diferències entre la competència participativa i la personal. Creus

que es pot donar una sense l’altre en el desenvolupament de la tasca laboral. Raona la resposta i descriu un exemple que avali la teva argumentació.

POLÍTIQUES EDUCATIVES, LEGISLACIÓ ESCOLAR I INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICAPodeu portar tot el material

Juny de 2005 Consistia en fer una revisió dels punts més interessants per cada un de nosaltres de les lleis educatives. Era molt personal i sols comentaves allò que t'havia cridat més l'atenció de cada llei.

Cada guió és una prova diferent del juny, s’havia de relacionar amb les pacs fetes, les lleis, Marchesi i altres documents donats pel professor:o Avaluació, qualitat i equitato Comparació de la LODE, LOGSE i LOCEo Autonomia de centres, Comprensivitat

17 de juny de 2006

Comentar i raonar 4 aspectes de la LOGSE que ens hagin interessat més, en relació als temes treballats en l'avaluació contínua (PISA, distribució de competències,etc..."

Comenta dos aspectes de la LOCE (2000) i de la LOE (2006) que facin referència a temes tractats en les activitats d’avaluació continuada.

Et dona un seguit de temes com a referència: Informe PISA 2000-2003, comentari del que aporta de nou cadascuna de les lleis ,comentari sobre el llibre de A Marchesi “controversias en la educación”.

13 de gener de 2007

A partir de tot el treballat (articles, llibre, lleis,...) relacionar-ho amb els conceptes de diversitat, qualitat i comprensivitat.

17 de gener de 2007

Comenta dos aspectes de la LOCE (2000) i de la LOE (2006) que facin referència a temes tractats en les activitats d’avaluació continuada.Et dona un seguit de temes com a referència: Informe PISA 2000-2003, comentari del que aporta de nou cadascuna de les lleis ,comentari sobre el llibre de A Marchesi “controversias en la educación”.

2

Page 28: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

20 de gener de 2007

Relacionar els termes "Avaluació, qualitat i equitat" amb les pacs, les lleis, Marchesi, PISA i documents donats pel professor.

16 de juny de 2007

A partir de totes les lectures, els documents adjuntats pel consultor, el llibre d’ A. Marchesi, els mòduls, les lleis educatives... s’havia de mencionar dos aspectes que t’haguessin cridat l’atenció de la LOGSE i la LOCE, argumentant-ho sempre amb les diferents lectures.

26 de juny de 2007

Relacionar els termes “Avaluació, qualitat i equitat” amb les pacs, les lleis, Marchesi, PISA i documents donats pel professor.

12 de gener -2008

Va tractar de la PAC2. Va preguntar algun aspecte a comentar de la LODE LOGSE I LOPAGC i relacionar-les amb algun punt de la pac com el llibre, informe PISA, etc.

19 de gener-2008 Relacionar la comprensivitat i l’autonomia de centres amb tots els documents treballats durant el semestre.

14 de juny 2008 Es pot dur el material. A preguntat: “A partir de la teva participació en les PAC’s, comenta i raona dos o tres aspectes que t’hagin semblat significatius respecte a “ la comprensivitat al sistema educatiu” i respecte a la “qualitat i avaluació al sistema educatiu”. (Es podia fer, des de qualsevol dels documents de treball de les PAC’s, Tiana, Marchesi, models europeus, PISA....)

10 de gener 2009 Es pot dur el material i pacs. Explicar els conceptes de equitat, autonomia de centres i descentralització segons totes les lleis estudiades, articles llegits PISA, el llibre de Marchesi....

20 de juny 2009 Es pot dur material i pacs. Amb les pacs hi ha de sobres.Comenta 2 ó 3 elements que has trobat significatius de la LOE (2006) i el mateix amb el Projecte de Llei d’Educació de Catalunya, (tot relacionant-los amb les lleis estudiades, Pisa,...)

13 de gener de 2010

Es pot dur el material. La pregunta era més o menys així: A partir de la teva participació en les activitats d’avaluació continuada. Comenta i raona 2 o 3 aspectes dels següents conceptes: “la comprensivitat en el sistema educatiu”, “la qualitat en l’educació” i “l’avaluació del sistema educatiu”. Després en un parèntesi ens indicava que es podia fer referència a tot el material, hi posava una llista de coses, recordo: informes PISA, lleis, la comparació dels sistemes educatius europeus, llibre de Marchesi,.... i més coses de l’assignatura.

16 gener 2010 Es pot dur el material. A partir de la teva participació en les AC, comenta i raona tres elements que t’hagin semblat significatius i interessants de la LOE i tres de la LEC. (Fent referència a tot el material: informes PISA, lleis, la comparació dels sistemes educatius europeus, llibre de Marchesi,... mòduls...).

23 de gener de 2010

Es pot dur el material. A partir de la teva participació en les AC, digues dos o tres aspectes que consideris importants respecte a “l’equitat del sistema educatiu”, a “la desencentralització del sistema educatiu” i a “l’autonomia del sistema educatiu”. (Fent referència a tot el material: informes PISA, lleis, la comparació dels sistemes educatius europeus, llibre de Marchesi,... mòduls...).

12 de juny 2010Es pot dur material i pacs. Amb les pacs hi ha de sobres.Comenta 2 ó 3 elements que has trobat significatius de la LOE (2006) i de la LODE (1985) (tot relacionant-los amb les lleis estudiades, Pisa,...)

19 de juny 2010 Es pot dur el materials i PACs. A partir de la teva participació en les Pacs, , comenta i raona 2 o 3 aspectes que t’hagin semblat significatius respecte a la “comprensivitat del sistema educatiu”, “la qualitat en l’educació” i “l’autonomia del sistema educatiu”.

11 de juny de 2011

Es pot dur materials i PACS.Comenta 3 coses que t'hagin cridat l'atenció de la LOE, i 3 de la LEC, i comenta-les (relacionant-ho tot amb els articles, informes PISA, llibre Marchesi, etc.).

18 de juny de Polítiques educatives:

2

Page 29: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

2011 2 o 3 consideracions de cada un d'aquests conceptes (relacionant-ho amb PISA, lleis, Marchesi...)- Equitat al sistema educatiu- Avaluació del sistema educatiu- Autonomia de centres

14 GENER 2012 ES POT PORTAR MATERIALA partir de la teva participació en l’avaluació continua, comenta i raona tres elements, como a mínim, que t’hagin semblat significatius i interessants de la LODE (1985) i de la LOE (2006). Es necessari que et basis en los mòduls, PACs, Lleis, documents del consultor (Tiana...), informes PISA...

18 gener 2012

ES POT PORTAR TOT EL MATERIAL I PACSA partir de la teva participació a l'avaluació continua, i relacionant amb el llibre d’A Marchesi, articles, PISA, ... comenta i raona dos o tres aspectes significatius sobre el “valor de l'equitat”, “l'autonomia de centres” i la “comprensivitat al sistema educatiu”.

20 juny 2012

Havíem de dir 2 o 3 aspectes significatius sobre: la qualitat i avaluació del sistema educatiu, l'autonomia de centres i la comprensivitat. Comentar-los fent referència als documents treballats a l'assignatura (lleis, articles, el llibre de Marchesi, etc).

23 juny 2012

ES POT PORTAR MATERIALA partir de la teva participació en l’avaluació continua, comenta i raona tres elements, como a mínim, que t’hagin semblat significatius i interessants de la LOPACG i de la LEC. Es necessari que et basis en los mòduls, PACs, Lleis, documents del consultor, Marchesi, informes PISA...

12 Gener 2012 ES POT PORTAR MATERIAL.A partir de la teva participació en l’AC, comenta i raona tres elements importants o significatiu de la LOGSE i tres de la LEC. Es necessari basar-se en el mòduls, pacs, lectures, PISA,....

23 Gener 2013 ES POT PORTAR MATERIAL.A partir de la teva participació en l’AC, comenta i raona tres elements im-portants o significatius de la LOE i tres de la LEC. Es necessari basar-se en el mòduls, pacs, lectures, PISA,....

PROCESSOS PSICOLÒGICS BÀSICS

“Es fa amb apunts”

Data sense concretar

Pel què fa a processos et pregunta sobre les pacs i preguntes de les pacs, com va observar tal experiment, quin resultat vas tenir en aquell altres i així, bastant fàcil... si has fet les pacs cap problema, llegir-te les pacs i repassar alguns conceptes.

14 de gener de 2006 Només preguntava pels experiments que hem anat realitzant al llarg del curs i que parléssim sobre de què anava la darrera PAC.

17 de juny de 2006

tal i com va dir el consultor eren 5 preguntes (una per cada pac) tipus test es pot portar material, així q no és massa complicat si has fet les

pacs...13 de gener de 2006 Eren quatre preguntes tipus test, molt senzilletes (fins i tot es

podrien fer sense apunts).La primera feia referència a la definició del fenomen de la interferència (PAC 1), la segona fa referència a la comprensió del text amb títol i sense títol (PAC 2), la tercera parla sobre els resultats de

2

Page 30: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

l’invent de la PAC 3 i la última feia referència als valors de contingència.

16 de juny de 2007 Cinc preguntes tipus test relacionades amb les pacs. Com pots portar el material i el solucionari de les pac no presenta dificultats.

19 de gener-2008Igual que la del dia 16 de juny de 2007. Cinc preguntes tipus test relacionades amb les pacs (una per cada PAC). Pots portar el material i el solucionari de les pac.

13/01/2010

Part pràctica (experiments) de totes les pacs menys la de l’aprenentatge on havies de posar un exemple de condicionament clàssic i en les altres preguntes sortia el gràfic i s’havia de justificar perquè el resultat no era l’esperat. Es podia utilitzar material. (una mica difícil)

23/01/2010

1. A la pac corresponent al mòdul de memòria es va treballar els factors de la persistència temporal i decaïment a MCT. Si en contes de trobar els resultats que apareixien al solucionari s’haguessin trobat uns similars als que es reprodueixen a continuació (gràfica amb els valors a 90 en els dos grups) a quina conclusió es podria arribar?

2. 2. S’estudia en la pac 2 la interacció entre els processos d’atenció i la MCT. En relació aquest experiment, explica breument a quina conclusió arribaries, relativa a les paraules que acompanyaven a les imatges en el grup experiment en el cas d’haver obtingut els resultats que representa (les dos torrs en el mateix resultat).

3. Es va treballar l’il·lusió de Tayler – Muller. Seons el que va hipotitzar, com creus que seria el resultat en comptes de fletxes formant angles s’haguessin utilitzat quadrats

3. Un exemple de condicionament clàssic que no siga el del mòdul ni la pac i di el seu EC i RI

4. Igual que la pac però l’enunciat diu: “ si en una cara hi ha un cercle, en l’altra hi ha el color verd”. Les targetes són: un cercle, una creu, un full verd i altre fúcsia.

19 de gener 2011

PAC1: Si el gràfic obtingut desprès de la prova de record de la memòria hagués estat aquests (Grup control i g. Experiment =), a quines conclusions arribaries? PAC2:Que creus que passaria amb l’atenció focalitzada si en l’experiment del vídeo del simi, aquests hagués passat amb un vestit enlluernador ple de bombetes?PAC3: Teoria cognitiva de la percepció versus processament de dalt a baix.PAC4:Realitzàrem un experiment per a posar a prova la capacitat de comprensió i record d’un text en base a l’activació d’esquemes previs. Si el grup amb títol, en comptes de disposar del títol “EL PROCÉS DE CANVIAR ELS LLENÇOLS DEL LLIT” hagués disposat del títol “EL PROCÉS DE RECICLATGE D’ESCOMBRARIES”, quins resultats s’haguessin trobat en relació a la representació superficial? Raona-ho.

22 de gener 2011 Es pot dur el material1.REFERENT A LA PAC 1: si el grup experimental utilitza en el

mètode dels llocs un pla mental que no li és familiar, obtindrà bons resultats?

2.REFERENT A LA PAC 2: el 100% del grup amb tasca veu el simi. A quin o quins dels tres models d’atenció focalitzada afavoreix aquest resultat?

3

Page 31: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

3.REFERENT A LA PAC 3: podríem afirmar que el grup experimental (els que veuen les fotografies) utilitza només el procés dalt-baix?

4.REFERENT A LA PAC 4: exemple de condicionament operant (assenyalant EI i EC)

5.REFERENT A LA PAC 5: si canviéssim el títol al grup experimental per un altre (procés de reciclatge de les escombraries), els resultats de la representació situacional serien els mateixos?

18 de juny 2011

ES POT DUR MATERIAL.1.- De la PAC1, digues quin grup és més fàcil de recordar. En un grup sortien paraules abstractes i en l’altre paraules concretes. 2.- De la PAC2, comentar el gràfic que et donen segons les disposicions genètiques del model de Kahneman.3.- De la PAC3, quin paper jugava el dibuix de l’experiment. 4.- De la PAC4, davant una situació que et dóna, identificar els elements del condicionament clàssic (EI, EC, RI, RC).5.- De la PAC5, hi havia un dibuix d’un llit i et demanava que posessis un exemple de supraordinat, intermedi i subordinat.

PSICOLOGIA DE L’EDUCACIÓ

14 de gener de 2006

PAC 1: dimensions de la PE entesa com a disciplina pont PAC2: explicar de que anava la pac i l'objectiu que perseguia PAC3: quines propostes del Garcia-Bacete havíem tingut en

compte per resoldre el problema de deteriorament del context educatiu

13 de gener de 2006

• PAC 1: Fer un resum de tot el primer mòdul explicant els diferents apartats de què constava.

• PAC 2: Explicar com havíem desenvolupat la segona PAC, com ens havíem organitzat.

PSICOLOGIA DE LA INSTRUCCIÓPodeu portar tot el material

Data sense concretar

A Psicologia de la instrucció SOL PREGUNTAR OBJECTIUS!!!! és a dir, els objectius que es proposaven a cada orientació per a realitzar les Pac's , a més l'any passat , si no recordo malament , també va preguntar quines dificultats havies tingut per resoldre-les i quines diferencies hi havia respecte les solucions donades.

14 de gener de 2006

Quin era l'objectiu de la primera pac? quines dificultats vas trobat?

Quins eren els continguts necessaris per realitzar la tercera pac? dins del grup, heu tingut diferents punts de vista en aquesta pac? en quins aspectes? com ho vau solucionar?

17 de juny de 2006

Objectius i continguts de la PAC 2.

13 de gener de 2007

La PV era sobre la segona pac, la xerrada, i s’havia d’anomenar tres processos que havíem tingut en compte en ella i la relació que s’establia entre ells.

16 de juny de 2007

La PV era sobre la segona pac. Havíem d’explicar els objectius i els continguts.

26 de juny de 2007

Ens han preguntat què s'havia de fer a la PAC3, quins continguts es treballaven i si ens vam trobar amb alguna dificultat.

30 de juny de 2007

La primera de les activitats d’avaluació continuada proposava l’anàlisi d’una demanda en el context educatiu escolar. Identifica i

3

Page 32: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

explica quines han estat les principals diferències que has detectat entre la concepció constructivista de l’ensenyament i l’aprenentatge escolar i la teoria que has usat com referent per a analitzar la situació proposada.

12 de gener -2008

Quins conceptes vau utilitzar per a muntar la xerrada sobre motivació. Quins creus que han faltat o afegiries?

19 de gener-2008 Era sobre la pac 1. Com hem resolt la pac? Exercici de reflexió sobre quins eren els punts forts i dèbils de les nostres activitats. Objectius de la pac.

14 de juny de 2008

Es pot dur el materialDemanava que segons la pac2 elaboressis un mapa conceptual relacionant 14 conceptes del mòdul 2: autoconcepte, autoestima, diferencies individuals,... Jo crec que és més una pregunta d'examen o una pac que no una p.v.Ens va demanar una cosa que no havia demanat a les altres pacs o que no havíem treballat. També crec les seves indicacions servien de poc per aquesta PV. I tampoc em va ajudar tenir el material allà.

21 de juny de 2008

Es pot dur el materialExplica des de la CCEAE quin és el nucli bàsic que permet analitzar i comprendre qualsevol procés d'E-A a l'escola. Identifica els tres components que donen forma a aquest nucli bàsic i explica com des d'aquesta concepció es caracteritzen. Explica les relacions que entre aquests tres components s'estableixen.

26 de juny 2008 En relació a la PAC 2, definir el concepte d’ajuda ajustada i posar-ho en relació amb la conceptualització de les diferències individuals i les mesures per atendre a la diversitat, a través de l’adaptació del currículum que proposa la concepció constructivista de l’ensenyament i l’aprenentatge escolar. Es podia portar material i pacs.

Demana una síntesi (escrita) amb molts conceptes i vol que els relacionéssim. Molts d’ells estan al mapa conceptual que es va passar. N’hi ha uns 15. Els escric: aprenentatge significatiu, disposició favorable a aprendre, autoconcepte, autoestima, motivació, autoregulació, diferències individuals, expectatives, meta capacitats metacognitives, sentit,... Es podia portar material i pacs.

17 de gener de 2009

Es pot dur el materialSegons la construcció constructivista de l’ensenyament i aprenentatge, explica els dos principals mecanismes d’influència educativa.

21 de gener de 2009

Es pot dur tot tipus de material.Prenent com a base la PAC2, definir el concepte “diferències individuals”, explicar les diferents concepcions i perspectives respecte l’origen d’aquestes diferències i de quina manera la CCEAC afavoreix l’atenció a la diversitat (en el currículum, etc.).

20 de juny de 2009

Es pot dur el materialA partir del debat de la PAC 2, escollir 3 aportacions referents al grup de mestres que defensaven la postura de treure els nens de l’escola i relacionar-les amb la teoria adaptativa.

13 de juny de 2010

Es pot dur el material

En relació a la PAC 3 que diguérem els continguts que havíem treballat, els problemes que ens havíem trobat i com els havíem resolt.

23 de gener 2010 Pregunta sobre la pac 312 de juny de

2010Es pot dur el materialCentrada a la PAC2. Raons que porten les mestres a proposar la repetició de la Nela. Quina estratègia s’aproxima més a la proposta de les mestres ? La repetició de curs pot o no pot formar part d’una estratègia d’atenció a la diversitat basada en l’adaptació de les formes

3

Page 33: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

i mètodes d’ensenyament?19 de gener 2011 És una prova final que fa mitja amb la nota de l’AC. Es pot dur

el material.Expliqueu i argumenteu perquè la Concepció Constructivista de l’Ensenyament i l’Aprenentatge Escolar (CCEAE) considera l’ensenyament i l’aprenentatge com a dos processos inseparables. Argumenteu la vostra resposta utilitzant com a concepte central els mecanismes d’influència educativa (MIE) i discutint sobre la incorporació d’aquest element dins el marc teòric de la CCEAE implica fer un salt des d’una concepció constructivista de l’aprenentatge a una concepció constructivista de l’ensenyament i l’aprenentatge escolar.

22 de gener de 2011

Argumenteu quines raons estan a la base de la proposta d’aportar la CCEAE com a nucli fonamental de la dimensió teòrico-explicativa de la psicologia de la instrucció. Exposeu els avantatges d’aquesta proposta en front de la possible adopció d’una sola teoria explicativa com a únic punt de partida. Expliqueu també els possibles inconvenients que té l’adopció de la CCEAE com a marc global de referència per a la comprensió de les pràctiques educatives escolars.

11 de juny de 2011

Expliqueu quin paper juga el triangle interactiu en la CCEAE. Definiu cadascun dels elements que conformen el triangle interactiu i expliqueu com es relacionen entre ells usant entre altres els conceptes de ZDP, aprenentatge significatiu, i mecanismes d’influència educativa.

22 de juny de 2011

Anomeneu quines teories conformen el nucli teòrico-explicatiu de la CCEAE i argumenteu què tenen aquestes teories en comú. Expliqueu quins conceptes claus destacaríeu de cadascuna de les teories en relació a com entenen l’ensenyament i l’aprenentatge, i expliqueu com aquests elements es redefineixen i/o entrellacen quan s’ubiquen en el mar interpretatiu més ampli de la CCEAE.

14 gener 2012 Fonts teòriques de la CCEAE.18 gener 2012 va demanar el triangle interactiu, ho vaig lligar amb les pacs, conceptes principals que el

relacionen: aprenentatge significatiu, mecanismes d' influència educativa...16 de juny 2012 Anomeneu i descriviu les 3 concepcions que existeixen per explicar les

diferències individuals. Comenteu les conseqüències que té adoptar cada una d’aquestes concepcions en el tractament educatiu dels estudiants. I argumenteu quina de les estratègies d’atenció a la diversitat, proposades per les 3 concepcions, s’ajusta més als principis de la CCEAE.

12 gener 2013 ES POT PORTAR TOT EL MATERIAL. Tracta del plantejament d’un cas i s’ha de contestar tres preguntes. Imagineu que un professor de secundària està explicant com resoldre equacions de segon grau.

- Com el mestre hauria d’organitzar la sessió si té en compte el concepte de bastimentada de Brunner?

- Com hauria de tenir en compte la ZDP i la noció de mecanismes d’influència educativa proposats per Vigostki?

- Què hauria de considerar si partís d’un enfocament piagetià?

PSICOLOGIA DE LA PERSONALITATPodeu portar tot el material

gener de 2005

o Què és l’autoconcepte? o Relació de l’autoconcepte amb la identitat.o Funcionalitat de l’autoconcepteo Relació de l’autoconcepte amb la personalitat.

16 de juny de 2005

o Elements que contribueixen a la construcció de la personalitat d’ Ulisses des de la perspectiva de la psicologia de l'acció. Raona la resposta i il·lustra amb exemples.

o Sintetitzar en una sola frase la seva forma de ser.

3

Page 34: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

18 de juny de 2005o Definir el perfil psicològic de Ulisses amb exemples del text (que

fèiem servir a les PACs) i que està adjunt en la PV.o Definir amb una sola frase la personalitat de Ulisses.

14 de gener de 2006

o Una pregunta oberta sobre la polèmica ambientalista i determinista genètica aplicada al cas de les pacs.

18 de gener de 2006

o Les teories factorials de la personalitat i coincidències i diferències en el cas proposat.

21 de gener de 2006

o Han preguntat sobre els trets de personalitat, la identificació i les funcions, aplicant-ho a la PAC2

17 de juny de 2006

o Identificar el tipus de centre sobre el qual havíem preparat les xerrades

o Sobre la PAC2, explicar la importància dels trets en l’avaluació de la personalitat

o sobre la PAC3, les controvèrsies de la psicologia de la personalitat

27 de juny de 2006

o Identificar el tipus de centre sobre el qual havíem fet la xerrada (=pacs)

o Sobre la PAC 2. Explicar l’anàlisi factorial dins dels trets en l’avaluació de la personalitat.

o Sobre la PAC 3. Semblances i diferències entre els diferents models psicològics de la personalitat.

1 de juliol de 2006o Identificar el centre sobre el qual havíem fet la xerrada.o PAC 2 : Diferències entre personalitat, temperament i caràcter.o PAC 3: Influència de la personalitat en la conducta anormal.

17 de gener de 2007

o Com descriuries la personalitat d’un assetjador? Per a respondre utilitza algun model dels que has aplicat durant l’avaluació continuada.

16 de juny de 2007

ES PODIA MIRAR MATERIALo Hi havia una sola pregunta on havies de dir les diferències entre els

models biologicofactorials i lexiocofactorials, tot exemplificant-ho amb els autors de cada tendència. També havies de donar la teva opinió sobre quina creies que era la teoria que definia més bé la personalitat des del teu punt de vista. Partia de la PAC 3 (Mòdul 3)

19 de gener-2008

ES PODIA MIRAR MATERIALo També hi havia una sola pregunta referida a la PAC 3, en què es

demanava que descrivíssim la personalitat de l’Enric tenint en compte alguna teoria de la personalitat o autor que havia sortit a les PAC en l’AC.

26 de juny 2008

ES PODIA MIRAR MATERIAL Parlar de les metodologies nomotètiques i ideogràfiques contextualitzat al cas de la pac 3, en la resposta, fer especial menció al feed-back amb el tutor i amb els membres del grup.

14 de juny 2008ES PODIA MIRAR MATERIAL Parlar dels constructes psicològic que apareixen en el cas del Martí i fer especial menció al feed-back amb el tutor i amb els membres del grup.

17 de gener 2009

ES PODIA MIRAR MATERIALDues preguntes:

- Parlar de la Teoria d’Eysenck i relacionar-ho amb el cas de la Paula (PAC 3).

- Comentar els conceptes més rellevants treballats durant l’assignatura i relacionar-los amb les diferents teories de la Psicologia de la Personalitat.

23 de gener 2009

ES PODIA MIRAR MATERIALDues preguntes:

- Explica què és un tret psicològic, com s’identifica, i quines són les seves funcions (PAC 2).

- Explica la diferència entre el model d’Eysenck, Cattell i Costa i McCrae. (PAC 3).

20 de gener de Aportacions de la Psicologia de la personalitat a la Psicopedagogia

3

Page 35: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

2011entorn la conducta normal, anormal i patològica. Justifica-ho amb un cas de real o hipotètic (no el de l’Aroa!!) d’una persona que mostra trets incipients de trastorn de personalitat.

22 de gener de 2011

ES PODIA MIRAR MATERIAL

Desenvolupar una síntesi personal sobre la qüestió següent (màx. 3 pàgines):Quins dels coneixements assolits al llarg de l'assignatura considereu que són més rellevants per la detecció inicial de trastorns de personalitat? Justifiqueu la vostra resposta a partir d'un cas real o hipotètic d'una persona que no sigui l'Aroa que mostri conductes incipients de trastorn de la Personalitat.

14 de gener de 2012

Com influencia l’ansietat en un cas en que un nen tingui un trastorn del llenguatge.

PSICOLOGIA SOCIALNo es pot portar material

14 de gener de 2006

Dues preguntes a escollir-ne una: Comentar dos dels aspectes que vam tractar a la pac2 (narrativa

d'un mateix, interaccionisme simbòlic...) Quines teories vam defensar que contribuïen al canvi d'actituds en

la pac3?

21 de gener de 2006

Explicar la formació de les actituds i altres aspectes referents a actituds tot utilitzant el cas de la PAC

Explicar el funcionament de la granja, les normes, el poder de la minoria i majoria...

17 de gener de 2007

Surten preguntes tipus les de les Pac, per exemple, quines teories sustenten el canvi d'actituds en els membres del jurat (de la pel·lícula)o quines et van servir personalment per justificar l'explicació que tu vas donar a la pac.

16 de juny de 2007

A partir de la PAC 2 i del visionat de la pel·lícula “Bowling for Columbine” s’havia de:

- Parlar dels processos de categorització- La construcció de l’altre com a enemic- Valoració personal del semestre

26 de juny de 2007 Dir quins articles havíem triar i justificar el perquè. MOLT FÀCIL!!

12 de gener -2008Pregunta sobre el debat del primer dia, de que és parlava ,

punt de recolzament teòric i quina era la nostra conclusió exposada en el debat, més valoració del quadrimestre.

23 de gener-2008

Durant part del semestre es treballà sobre el documental Bowling for Columbine. A una de les preguntes de la PAC 2 (sobre la identitat) i de la PAC 3 (sobre les actituds) havia una que feia referència a la mateixa temàtica, dir quina era (la legitimitat en l’ús de la violència), com ho explicàrem a les nostres PAC, quines varen ser les observacions del consultor al respecte i una valoració global de com havia anat l’assignatura.

10 de gener de 2009

NO ES POT PORTAR CAP MATERIALHi ha suficient amb mirar-se les Pacs, però ben mirades.Preguntava sobre la pac 2 concretament la pregunta de relacionar la categorització social amb el rol de l’enemic, també quina era la noticia elegida i com la relacionàvem amb la pel·lícula de Bowling for Columbine, i finalment una opinió de l’assignatura.

13 de gener de 2010

NO ES POT PORTAR CAP MATERIALPac2: Sobre la identitat, categorització social. Quins problemes vas tenir a la pac i com ho vares resoldre. Quin document, notícia,...vas aportar? Explica de què anava i perquè el vas triar.

16 de gener de 2010

NO ES POT PORTAR CAP MATERIALPac2: sobre la categorització social i com la relacionem amb la construcció de l’enemic (pregunta de la pac 2). Al solucionari, quins

3

Page 36: Recull PV Psicopedagogia Gener 2013

comentaris va fer el consultor/ra respecte a aquesta pregunta i finalment dir quina valoració en fas del temes treballats aquest quadrimestre.

23 de gener de 2010

NO ES POT PORTAR CAP MATERIALPAC-3: sobre el paper constructor del llenguatge i el seu component ideològic a partir de la reflexió de gènere, quines van ser les vostres conclusions? I quins comentaris va realitzar el/la consultor/a respecte aquest punt a la solució de la PAC?. Finalment, expressa la teva opinió dels temes treballats.

19 gener 2011

No se podían llevar las PACS1. A la PAC2 vam veure que la festivitat del futbol posa en dubte la nostra identitat(self). Posa un exemple de la vida quotidiana i un concepte d'identitat entesa commúltiple, emergent, situada i negociada. Després de llegir els comentaris del consultor, crítica teu PAC.2. A la PAC 4 (12hombres sense pietat) vam veure el procés d'influència. Parla de les paradoxes de l'individu social. Exemplifica que diferents majories hi ha a la pel·lícula, com la influència produeix el canvi i com el consultor ho explica en el comentari.Més o menys, tries una i tenies 6 fulls per desenvolupar el tema ...

14 de gener 2012

No es podien portar les PACS1. Feia referència a la PAC4 i preguntava sobre els discursos del moviment

15M i els discursos alternatius i alguna cosa més que no m’enrecordo.2. Sobre la PAC1, raona i posa exemples de la memòria vista des de la PSP i

la PSC i defineix el concepte de memòria un cop finalitzada l’assignatura.

16 de juny 2012

Hi havia dos opcions a triar UNA:1. Sobre al PAC1, relacionar la PSP, la PSC, PSS amb el tema de

la bogeria.2. Sobre la PAC2, identificant el concepte de categorització

social, relacionar amb la teoria de Categorització social i dir el perquè la identitat masculí/femení està lligat amb els conceptes: múltiple, situada, emergent i negociada.

3