programa de festes candelera 2012

17

Upload: alex-llao

Post on 25-Mar-2016

228 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

Programa de Festes Candelera 2012

TRANSCRIPT

Page 1: Programa de Festes Candelera 2012
Page 2: Programa de Festes Candelera 2012
Page 3: Programa de Festes Candelera 2012

Començar aquest pregó dient que el món és cada cop més petit, això no és res de nou. La meva feina em porta d’una banda a una altra; de vegades, d’Amèrica del sud a l’Índia en unes poques hores, i això fa que dia rere dia, cada cop la meva perspectiva sigui més global, més aclaridora i al mateix temps molt més crítica amb nosaltres mateixos.

Potser és per això que m’ha estat tan difícil escriure aquestes línies, perquè parlar per parlar és una absurda pèrdua de temps per part meva i, el que és pitjor, una presa de pèl, per tan distingida audiència.

Glosar els mèrits de la vila imagino que està bé si la coneixes de primera mà, i no és el meu cas, tot i que prometo corregir-ho. Parlar de la crisi, és el recurs fàcil, malauradament sembla que a més cada cop de més actua-litat. I ésser optimista… ja m’agradaria, però sembla que res em convida.

Arribats a aquest punt, des d’aquesta visió global de la que parlava al començar, i que és en definitiva la que m’agrada defensar com a part fonamental del valors d’educació i concòrdia que transmeto com a pare i com a ciutadà del món a les meves filles, permeteu-me reivindicar en una clau més “berlanguiana” els aspectes més lúdics, folklòrics, festius i al mateix temps arrelats i solidaris d’aquesta festivitat que són al final els que es deuen d’imposar, no sense abans compartir amb tots vosaltres una petita

reflexió, i és que vivim en una societat que de manera implacable tendeix a fiscalitzar cadascun dels aspectes diversos de la nostra vida… com a víctimes complaents de les pitjors premonicions d’Orwell o Huxley, anem cedint a l’estat, paradoxalment en el nostre propi nom (se’n diu al servei de la majoria), el control de tot allò que fem en els àmbits de la nostra vida professional, i en molts dels aspectes de la vida personal. Saben el que guanyem, el que gastem i com i amb qui ho fem, saben si tenim el llum encès, què veiem per televisió, què escoltem, què llegim….

El que no podem permetre de cap de les maneres és que dins d’aquest món gran i global i alhora petit i cansat, ens fiscalitzin també els sentiments, ens vulguin ensenyar la millor manera de ser d’aquí o d’allà, com ser o no un bon català, com ser un bon espanyol, com hem de creure en Déu, ni tan sols com s’ha de ser o deixar de ser del Barça.

Ser d’aquí o d’allà, no vol dir ser ni millor ni pitjor, perquè al cap i a la fi, afortunadament, encara qui et fa sentir com a casa, creieu-me, són pel damunt de tot les persones, i em sembla que de persones a l´Ametlla en sa-beu tot allò que se n’ha de saber. Així que:

Visca la festa, visca l’Ametlla i visca la mare de Déu de La Candelera!!! Volant de Mumbai a Dubai, 18 de gener de 2012

Arriben les nostres festes majors i sé que, com sempre, les viurem amb joia i intensitat, i, a més, també sé que ja sigui en família o amb els amics, entre ranxo i ranxo trobarem temps per a la reflexió. Jo m’hi apunto.

Últimament moltes persones i pobles sencers es pregunten amargament, dia rere dia: quan durarà aquesta situació? Quants sacrificis més comportarà? En què desembocarà? Però pocs es formulen la pregunta més important, o com a mínim la més útil: què puc fer jo com a persona, com a empresa, i què podem fer tots junts com a poble? Doncs bé, jo crec que tan sols hi ha dos camins: lamentar-nos o aprofitar l’oportunitat per identificar allò que ens fa diferents, millors, i elevar-ho a la màxima expressió, convertint-ho en el motor que ens portarà més lluny del que mai hem somiat.

Vosaltres, quin dels dos camins creieu que hem de triar?

I què tenim de diferent i/o millor a La Cala? Doncs, per sort, molt, moltíssim: la nostra natura privilegiada, els nostres paisatges encisadors, la nostra gastronomia, la nos-

tra essència de poble pesquer, tot això és el que ens fa diferents, millors. Posar-ho en valor ha de ser el nostre objectiu més im-portant, i només hi ha una forma d’assolir-lo: anar tots a una.

De fet, amb la intenció d’ajudar-nos a potenciar un d’aquests valors, la nostra riquesa gastronòmica, ens acompanya el pregoner d’ enguany, al qual aprofito per agrair-li que ens hagi fet aquest honor tot i la seva atapeïda agenda.

I com si tots aquests valors no fossin per si sols un motiu d’orgull, encara n’ atresorem molts més. L’amor que tots professem pel nostre poble, el nostre sentit de pertinença, la nostra cultura, la nostra forma de parlar, les nostres tradicions, la passió amb què vivim, com ens entreguem i ens ajudem els uns als altres quan arriba el moment de la veritat. En definitiva, una forma de ser i de viure que per les festes de la Candelera brillen amb més llum que mai, i en les que rau la nostra vertadera força com a poble.

Per tant, vull acabar la meua reflexió dient:VISCA La Cala i visca la Mare de Déu de la Candelera!!!

Pregó Salutació

Sergi Arola MartínezXef català amb dos estrelles Michelín.

AndreuMartíGarciaAlcalde-President de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Page 4: Programa de Festes Candelera 2012

AJUNTAMENTDE L’AMETLLA DE MAR

Corporació Municipal

Alcalde-PresidentAndreu Martí Garcia

1r Tinent AlcaldeAntoni Montagut Franch

2n Tinent AlcaldeMª Carme Martí Buenaventura

3r Tinent AlcaldeRuben Lallana Plaza

4 t Tinent AlcaldeEva del Amo Gallarzo

Regidors:

Secretari:Jacobo Martínez Deó

Vicent Martí EstellerAlbert Medrano ArbóJoan Font Ballesteros

Marta Font Ferré

Gemma Margalef CreixentiJordi Gaseni BlanchVicenç Llaó López

Antonio Espuny Gaseni

Quan et proposen ser el Regidor de Festes, el primer que penses és amb la Candelera, la nostra Festa Major, la de tots els caleros i caleres. En aquests dies tan especials tots tenim un mateix objectiu, gaudir i viure amb molta devoció el dia de la nostra patrona. Seguidament penses en la responsabilitat que tens per dissenyar un programa de festes, adaptat i pensat per a tots i fer-ho a l’alçada de les circumstàncies.

Per aquesta raó em permeteu que les primeres paraules siguin d’agraïment a totes aquelles persones que fan possible que les nostres festes siguin úniques, emotives i a l’alçada que el poble es mereix. Aprofito per donar les gràcies al grup de la Comissió de Festes que col·labora, de manera desinteressada, per fer que aquesta feina sigui més afable, per la dedicació de les hores que es resumiran en cinc dies de festes.

Finalment, voldria demanar-vos un parell de coses: la primera, que gaudiu cada hora de les nostres Festes, cada minut; i la segona, recordar que si tenim tots un únic sentiment, aquest és sentir-nos units com a poble, com a germans i com a fills de la nostra mare, LA MARE DE DÉU DE LA CANDELERA.

BONES FESTES I VISCA LA MARE DE DÉU DE LA CANDELERA!

Salutació

AlbertMedranoArbóRegidor de Festes, Joventut i Esports de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Page 5: Programa de Festes Candelera 2012
Page 6: Programa de Festes Candelera 2012
Page 7: Programa de Festes Candelera 2012
Page 8: Programa de Festes Candelera 2012
Page 9: Programa de Festes Candelera 2012

Quintos del 92Agnès Balfegó BrullAlbert Subirats EspunyAleix Figueres SimóAlejandra Neira GuiserisAnna Swapp FortuneCarlos Quiles Alcalá - BejeranoCristina Brull BrullDiana Pallarés MargalefEduard Vila MartíEstefania Esquiba BardíFrancesc Llaó LlaóGessamí Caramés Núñez

Glòria Martínez OllerGlòria Roberta Comes FerréIgnasi Llorens de GimbernatIris Comes CantónJordi Buera ValenciaJose Domingo Mármol DíazJosep Mauri SamarraLaura Solé CabreraMaite Marsal EspunyMar Basallote CabalMarc Garcia FerréMarc Garcia Gaseni

Marina Forné BlascoMarta Sirisi ComesMartina Comes EscodaNerea Miñana BrullOriol Sánchez CarmenOriol Comes FontÒscar Méndez MarsalRosa Maria Primé MéndezSheila Bel BouSílvia Jardí CañagueralTomàs Marsal FigueresXavi Callau Espasa

Amb ganesde xalera!!! Portar la Verge

Visca els quintos del 92!!!

ens motiva!

Page 10: Programa de Festes Candelera 2012

0501 02 03 04Dijous Divendres Dissabte DiumengeDimecres

Pregó de la Festa Major

Dia de laPatrona

Festa de la Dona

Festa dels Jubilats

Festa dela Joventut

Festa Infantil i Cloenda

Programa d’actes FESTA MAJOR DE LA CANDELERAFEBRER 2012

Page 11: Programa de Festes Candelera 2012

0116.30h.

17.30h.

18.30h.

19.30h.

19.15h.

20.00h.

23.00h.

22.30h.

02.30h.

FEBRER2012

Dimecres

Pregó de Festa Major

Una tarda de Candelera a l’escola. Cercavila a càrrec de la xaranga La Farola i els capgrossos de la nostra població des del Col·legi Públic Sant Jordi fins a l’Ajuntament. Des del balcó de l’Ajuntament es tiraran caramels per a tots els nens i nenes.

Missa.

Cercavila a càrrec de les xarangues La Farola i Virgen de la Peña, acompanyades dels capgrossos de la nostra vila.

Toc d’oració i repic de campanes.

Concentració a la Casa de la Vila del pregoner de la Festa Major, el Sr. Sergi Arola, xef català amb dos estrelles Michelín, la Corporació Municipal d’Autoritats locals, comarcals, provincials i de la Generalitat de Catalunya, la Pubilla Major, Pubilla Infantil i Damisel·les d’Honor, Quintos 92, Partits Polítics i Entitats Locals, acompanyats per les xarangues i la Banda de Cornetes i Tambors.

Al poliesportiu, Pregó de la Festa Major de la Candelera 2012 a càrrec del Sr. Sergi Arola, xef català amb dos estrelles Michelín, que serà presentat per l’Il·lustríssim Alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Sr. Andreu Martí i Garcia. Proclamació de la Pubilla Major, Pubilla Infantil i les respectives Damisel·les d’Honor de l’any 2012.

Al poliesportiu, ball amb l’orquestra JUNIOR’S.

Concert pels bars i cafès a càrrec de la xaranga Virgen de la Peña.

Al poliesportiu, 1r Concurs de DJ’S caleros amb l’actuació de Mambo Mambo.Regals i sorpresa per al públic assistent. Formaran part del jurat els Dj’s reconeguts a nivell internacional, Nick Chatelaine i Dani Chatelaine.

Emoció i sentiment!

Page 12: Programa de Festes Candelera 2012

0209.00h.

09.30h.

10.00h.

11.00h.

11.30h.

13.00h.

16.30h.

18.30h.

19.00h.

23.00h.

24.30h.

FEBRER2012

Dijous

Dia de la Patrona

Cercavila a càrrec de les xarangues La farola i Virgen de la Peña i els capgrossos de la nostra vila.

Benedicció de les candeles, processó per l’interior de l’església i missa presidida per Mn. Antonio Bordàs Belmonte, rector de la parròquia. Acompanya a l’orgue la Sra. Heike.

Recepció oficial a la Casa de la Vila.

Ofrena floral que comptarà amb la destacada presència de l’Excm. Jordi Jané i Guash, Vicepresi-dent del Congrès dels Diputats, de totes les entitats locals i veïnals, a l’Excma. Patrona de l’Ametlla de Mar, la Mare de Déu de la Candelera, amb la participació de la Banda de Cornetes i Tambors, les xarangues i els capgrossos.

Missa Major, predicarà Mn Dámaso Ruiz Tintoré, Vicari de Móra d’Ebre. La missa serà cantada per l’Agrupació Coral Verge Candelera.

Tercera edició de la Festa del Vermut a la Plaça Nova, amenitzarà l’acte el grup SITTJAZZ (sextet de dixie).

Al Camp Municipal d’Esports La Cala, gran partit de futbol de festa major corresponent al VII Trofeu Candelera ASEMAR, entre els equips Reus Deportiu, de 2a Divisió B, i el 1r equip de la SCER l’Ametlla de Mar, de 3a Categoria Catalana. La tarda estarà amenitzada per la xaranga La Farola.

Missa.

Solemne Processó en honor a la nostra patrona Mare de Déu de la Candelera amb la destacada presència de l’Il·lm. Sr. Xavier Pallarés, Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

Al poliesportiu, ball amb el TRIO SANTAFÉ.

Al poliesportiu, ball amb l’Orquestra JAMAYCA SHOW. Seguidament, discoteca amb els Dj’s locals, Guillermo Argentó vs Sergio Calero.

Visca!!!

Visca

Candelera!

de Déude la

la Mare

Page 13: Programa de Festes Candelera 2012

0309.30h.

11.30h.

12.00h.

14.00h.

19.00h.

17.30h.

23.00h.

24.30h.

FEBRER2012

Divendres

Festa de la Dona

Cercavila a càrrec de les xarangues La Farola i Virgen de la Peña i capgrossos de la nostra vila.

Concentració a la Casa de la Vila, de les Sres. Regidores i Sres. dels Regidors, Pubilles, Damisel·les, i de totes les dones que vulguin assistir-hi, acompanyades per la xaranga Virgen de la Peña.

Missa en el marc de la celebració del dia de la dona calera.

Dinar de Germanor, al poliesportiu, per a totes les dones que hi vulguin assistir, prèvia compra de tiquet. Després de dinar, ballarins de salsa oferiran un espectacle participatiu amb cançons i ritmes caribenys.

A la Plaça Nova, Ball de la Darrera Coca, amenitzat per la Xaranga La Farola. Es repartirà cremat a tots els assistents.

A la sala de la SCER, pel·lícula “El Gato con Botas”.

Al poliesportiu, ball amb el TRIO MERCURI.

Al poliesportiu, ball amb el grup de versions AGORA. Discoteca amb els Dj’s locals, el Chama vs Toni Pasqual - Damoe & Mambo Mambo.

Diversió!

Anima’t i vine!!!

Page 14: Programa de Festes Candelera 2012

04FEBRER2012

Dissabte

* Activitats per a la joventut, a partir de 14 anys

1r premi: Cap de setmana d’esports d’aventura per als 5 integrants del grup.2n premi: 5 entrades per anar a veure el Barça. Autocar inclòs.3r premi: Sopar per a 5 persones en un restaurant del poble.

L’entrega de Premis de la Festa Jove es farà després del dinar al mateix recinte de la Confraria.

09.30h.

10.00h.

13.30h.

16.30h.

Cercavila a càrrec de les xarangues La Farola i Virgen de la Peña i els capgrossos de la nostra vila.

Trofeu Candelera de Tennis a les pistes de tennis de les instal·lacions de la zona esportiva.

11.15h.

11.30h.

12.00h.

Concert de la Coral Verge Candelera a l’Església Parroquial.

Missa en el marc de la celebració de la festa dels jubilats per intercessió de Sant Blai. A les 13h. benedicció i presentació dels infants nascuts durant l’any 2011.

Al poliesportiu, Dinar de Germanor en honor a tots els jubilats del poble. Inscripcions a l’Ajuntament, prèvia compra de tiquet. Ball amb el trio SANTAFÉ.

A la zona esportiva municipal, partit de futbol corresponent a la jornada de lliga 3a Categoria Catalana entre els equips de CE El Perelló i la SCER de l’Ametlla de Mar.

Al Camp Municipal d’Esports La Cala, Matinal Futbol Base Candelera.

10.30h. Benjamí Llucets de l’Ametlla de Mar – Campredó10.30h. Prebenjamí Seitonillos de l’Ametlla de Mar – Remolins Bítem11.30h. Benjamí Llobarrets de l’Ametlla de Mar – Tortosa Otero11.30h. Benjamí Dorades de l’Ametlla de Mar – CE El Perelló12.30h. Aleví B, 3a Divisió Grup 33 de l’Ametlla de Mar – CF Ulldecona12.30h. Aleví A, 2a Divisió, Grup 11 de l’Ametlla de Mar – CF Roquetenc18.30h. Infantil, 2a Divisió, Grup 10 de l’Ametlla de Mar – CF Roquetenc

10.00h.

10.30h.

12.00h.

15.00h.

Esmorzar Festa Jove (prèvia inscripció a l’Ajuntament)* Actuació durant tot el matí dels DJ’s locals, Ikany Dj vs Sam Dj.

Lliga de PAINTBALL + Circuit “HUMOR AMARILLO” (prèvia inscripció a l’Ajuntament)*.

Vermut electrònic.

Confraria de Pescadors. Dinar Festa Jove (prèvia inscripció a l’Ajuntament )*.

Totes les activitats es faran al moll de les llums

Festa de la Joventut18.30h.

23.00h.

24.30h.

03.00h.

19.00h. Al poliesportiu, Exhibició de balls de saló, organitzat per les escoles de ball Making Dance Roquetes i l’Ametlla de Mar i amb la participació dels clubs CBE RITME de Vinallop i CBE de Jesús.

Al poliesportiu, Ball amb el trio SANTAFÉ.

Al poliesportiu, concert a càrrec de POP TOUR amb LA TRAMPA, AMISTADES PELIGROSAS, TENNESSE, LOS REFRESCOS I CARLOS SEGARRA DEL GRUP REBELDES.

Al poliesportiu VA PARIR TOUR DE RÀDIO FLAIXBAC de la mà de Carles Pérez, Roger Carandell i Andreu Presas. Actuació de les ballarines del Va Parir Tour, pirotècnia i pluja de samarretes. Discoteca amb els Dj’s locals, Sam DJ, Iñaky.

Al poliesportiu, Master Class de ball de saló per a tot el públic assistent, impartida per el Sr. Eduard Casasampere, bicampió d’Espanya i bicampió de Singapur.

Concentració a la Casa de la Vila de la Corporació Municipal, Pensionistes, Autoritats locals, comarcals, provincials i de la Generalitat de Catalunya; Pubilla Major, Pubilla Infantil, Damisel·les d’honor, Partits Polítics i Entitats Locals, acompanyats per la xaranga La Farola.

Festa dels Jubilats

Page 15: Programa de Festes Candelera 2012

0509.30h.

09.30h.

10.00h.

11.00h.

11.30h.

11.00h

16.30h.

19.30h.

20.00h.

20.00h.

FEBRER2012

Diumenge

Festa Infantil i Cloenda Festa Major

Cercavila a càrrec de les xarangues La Farola i Virgen de la Peña i capgrossos de la nostra vila.

Missa.

Concurs de Tir al plat organitzat per la Societat de Caça La Cala al camp de tir Punta Calda.

Festa per als nens i nenes amb el grup Rum-Rum Trasto Karts. Sortida des de l’Ajuntament. Es farà un recorregut fins a les atraccions de la fira.

A l’arribada de l’espectacle Rum-Rum Trasto Karts, al moll de les llums, es farà l’obertura del Parc Infantil per a tots els nens i nenes.

Missa pels difunts.

Festival esportiu al poliesportiu municipal “Galetet”.

Concentració a la Casa de la Vila de la Corporació Municipal, Autoritats Locals, Pubilla Major, Pubilla Infantil, Damisel·les d’Honor, Partits Polítics i Entitats Locals.

A l’Església, el Sant Rosari.

Gran Castell de Focs d’Artifici a càrrec de Pirotècnia Tomàs, al Passeig Marítim, Cloenda de la Festa Major de la Candelera 2012.

NOTA: La Regidoria de Festes es reserva el dret d’alterar les diferents actuacions, actes i activitats que per

inclemències del temps o per causes alienes a l’organització s’hagin de canviar.L’any que ve ... més!

Page 16: Programa de Festes Candelera 2012

Exposició del 12è Concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre, amb les obres premiades i finalistes. Es podrà visitar al Centre d’Interpretació de la Pesca amb el següent horari: del 30 de gener al 29 de febrer, de dilluns a divendres de 9 a 13.30h.Obert el cap de setmana del 4 i 5 de febrer d’11 a 13.30h. Tancat el dia 2 de febrer.

Exposicions

PODEU SEGUIR ELS ACTES PER:http: //www.ametllamar.cat/lacalartv/Canal 21TeveonL’Ebre TVCanal TE

Fotos: París Pastó i KimberlyDisseny: Glòria FigueresImprimeix: Gràfica Daurada, S. L.

La Regidoria de Festes agraeix a totes les entitats i persones la seva desinteressada col·laboració, gràcies a la qual hem redactat aquest programa de festes.

Page 17: Programa de Festes Candelera 2012