programa d'activitats encén la metxa! 2015

2
Biblioteca Lloreda Trobada Va de Foc i altres elements festius BUFONS DEL TOC ABRIL 2015 Encén la metxa! Dijous 9 vend Diumenge 12 e 11 Dimarts 14 Dimecres 15 Dijous 16 Divendres 17 Diumenge 19 Dissabte 18 Dimarts 21 Dimecres 22 Dijous 23 Divendres 24 Diumenge 26 Dimarts 28 Dimecres 29 Diijous 30 Divendres 1 de maig Encén la metxa! Hi col·labora: L’avantsala de les Festes de Maig PROGRAMA D’ACTIVITATS 2015 +informació: Departament d’Atenció al Ciutadà Plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12 T. 934 832 600 www.badalona.cat www.badabiblios.cat BIBLIOTECA CAN CASACUBERTA C. de Mossèn Anton, 40-48 T. 934 643 400 BIBLIOTECA CANYADÓ I CASAGEMES JOAN ARGENTÉ Jacinto Benavente, 3 BIBLIOTECA SANT ROC Av. del Congrés Eucarístic, s/n T. 934 601 257 BIBLIOTECA LLOREDA Av. de Catalunya, bloc 56-62 T. 933 873 175 CENTRE CULTURAL L’ESCORXADOR - NAU 3 C. de l’Arquitecte Fradera, s/n BIBLIOTECA POMAR Av. del Primer de Maig, s/n T. 933 953 507 BIBLIOTECA LLEFIÀ-XAVIER SOTO C. del Planeta Mart, 2-10 T. 933 832 970 SALA D’EXPOSICIONS EL REFUGI Plaça de la Vila Biblioteca Sant Roc Trobada Va de Castells i altres elements festius CASTELLERS DE BADALONA Biblioteca Pomar Trobada Va de gegants COLLA DE GEGANTERS DE BADALONA Biblioteca Lloreda ELS JOCS DE LA FESTA Biblioteca Can Casacuberta ELS JOCS DE LA FESTA Centre C. l’Escorxador-Nau 3 Escenicació traspàs metxa i ELS JOCS DE LA FESTA GRUP DE DIABLES KAPAOLTIS I MIQUELETS DE BADALONA COLLA TRABUCAIRE Biblioteca Lleà-Xavier Soto ELS JOCS DE LA FESTA Sigues la Festa!, a les 11 h Sant Jordi disseny: albert navarro Biblioteca Can Casacuberta Trobada Va de Festes de Maig CONFRARIA DE SANT ANASTASI Biblioteca Sant Roc ELS JOCS DE LA FESTA Biblioteca Pomar ELS JOCS DE LA FESTA Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté Trobada Va de foc i bèsties BADALONA BÈSTIES DE FOC Dissabte 2 de maig Dissabte 25 Biblioteca Lleà-Xavier Soto Trobada Va de foc i bèsties DIABLES BADALONA facebook.com/culturaBDN twiter.com/culturaBDN pinterest.com/culturabdn youtube.com/user/ajbadalonacultura Totes les activitats es realitzen a les 18 h L’exposició Coneguem els Forjadors de la Festa és a totes les biblioteques del 8 al 24 d’abril Inauguració, a les 19 h Forjadors de la Festa Escenicació arribada de la metxa

Upload: biblioteques-de-badalona

Post on 08-Apr-2016

215 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Programa d'activitats Encén la metxa! 2015

Biblioteca LloredaTrobada Va de Foc i altres elements festiusBUFONS DEL TOC

ABRIL 2015 Encén la metxa!Dij ous 9 vend Diumenge 12te 11

Dimarts 14 Dimecres 15 Dij ous 16 Divendres 17 Diumenge 19Dissabte 18

Dimarts 21 Dimecres 22 Dij ous 23 Divendres 24 Diumenge 26

Dimarts 28 Dimecres 29 Diij ous 30 Divendres 1 de maig

Encén la metxa!

Hi col·labora:

L’avantsala de les Festes de Maig PROGRAMA D’ACTIVITATS 2015

+informació:Departament d’Atenció al CiutadàPlaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12T. 934 832 600www.badalona.catwww.badabiblios.cat

BIBLIOTECA CAN CASACUBERTA

C. de Mossèn Anton, 40-48

T. 934 643 400

BIBLIOTECACANYADÓ I CASAGEMES

JOAN ARGENTÉJacinto Benavente, 3

BIBLIOTECA SANT ROC

Av. del Congrés Eucarístic, s/n

T. 934 601 257

BIBLIOTECA LLOREDA

Av. de Catalunya, bloc 56-62

T. 933 873 175

CENTRE CULTURAL

L’ESCORXADOR - NAU 3C. de l’Arquitecte

Fradera, s/n

BIBLIOTECA POMAR

Av. del Primer de Maig, s/n

T. 933 953 507

BIBLIOTECA LLEFIÀ-XAVIER SOTO

C. del Planeta Mart, 2-10

T. 933 832 970

SALA D’EXPOSICIONS

EL REFUGIPlaça de la Vila

Biblioteca Sant RocTrobada Va de Castells i altres elements festiusCASTELLERSDE BADALONA

Biblioteca PomarTrobada Va de gegantsCOLLA DE GEGANTERSDE BADALONA

Biblioteca LloredaELS JOCS DE LA FESTA

Biblioteca Can CasacubertaELS JOCS DE LA FESTA

Centre C. l’Escorxador-Nau 3 Escenifi cació traspàs metxa i ELS JOCS DE LA FESTAGRUP DE DIABLESKAPAOLTIS I MIQUELETS DE BADALONA COLLATRABUCAIRE

Biblioteca Llefi à-Xavier SotoELS JOCS DE LA FESTA

Sigues la Festa!, a les 11 h

Sant Jordi

diss

eny:

alb

ert n

avar

ro

Biblioteca Can CasacubertaTrobada Va de Festes de MaigCONFRARIA DESANT ANASTASI

Biblioteca Sant RocELS JOCS DE LA FESTA

Biblioteca PomarELS JOCS DE LA FESTA

Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan ArgentéTrobada Va de foc i bèsties BADALONA BÈSTIES DE FOC

Dissabte 2 de maig

Dissabte 25

Biblioteca Llefi à-Xavier SotoTrobada Va de foc i bèsties DIABLES BADALONA

facebook.com/culturaBDNtwiter.com/culturaBDNpinterest.com/culturabdnyoutube.com/user/ajbadalonacultura

Totes les activitats es realitzen a les 18 h

L’exposició Coneguem els Forjadors de la Festa és a totes les biblioteques del 8 al 24 d’abril

Inauguració, a les 19 h Forjadors de la Festa

Escenifi cació arribada de la metxa

Page 2: Programa d'activitats Encén la metxa! 2015

Plantada del Dimoni i inici de la plantada dels dimonis infantilsDe l’1 al 10 de maigLa imatge del dimoni ha estat escollida a partir del dissetè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona, Crema’l tu! El guanyador ha estat el disseny de Carles Carreras Serra, amb el lema Dolçament jove. La construcció del dimoni és obra de Ramon de los Heros.

Forjadors de la Festa. Mostra d’elements festius i d’entitats badalonines de cultura tradicional i popular catalanaEs podran veure els elements festius i entitats badalonines que participen a les Festes de Maig. Inauguració: 1 de maig, a les 19 h, a la planta baixa de la Casa de la Vila i a la sala d’exposicions d’El Refugi. L’exposició romandrà oberta fi ns al 17 de maig.

Cremada del Dimoni75è aniversari10 de maig, a les 22 h, a la platja dels Pescadors. La vigília de Sant Anastasi, copatró de Badalona, se celebra la Cremada del Dimoni que és l’acte central de les Festes de Maig.

Vine i gaudeix de la festa!

Encén la metxa! és un projecte cultural que té per objectiu difondre els elements festius de la ciutat que participen en les Festes de Maig.

El projecte s’articula en un seguit d’activitats que culminen amb la Cremada del Dimoni. Les activitats Crema’l tu! Premi de Disseny del Dimoni de Badalona, el Premi El Dimoni a l’Escola i Coneguem els Forjadors de la Festa, són l’avantsala de les Festes de Maig i del conjunt d’actes de cultura popular que s’hi celebren.

Coneguem els Forjadors de la Festa té per objectiu introduir els nens i les nenes d’arreu de Badalona en l’imaginari festiu i popular de la ciutat per tal que coneguin de primera mà els elements festius i les seves característiques d’una manera lúdica i educativa. També preten difondre la feina de les entitats de cultura popular, que fan de portadores d’aquests elements, en els barris de la ciutat.

Aquestes activitats es despleguen durant el mes d’abril fent servir com a escenari la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i el Centre Cultural l’Escorxador Nau-3. A cada un d’aquests equipaments culturals es podrà gaudir de:

Trobades temàtiques amb les entitats de cultura popular badalonina, amb contes i tallers.

Exposicions que expliquen gràfi cament la cultura popular badalonina i que s’acompanyen amb elements propis de les entitats que protagonitzen les trobades a cada un dels equipaments.

Tallers Els Jocs de la Festa. Per aprendre jugant amb: Domino Festa, Memoritza, Aquesta la saps?, jocs electrònics i material per acolorir i entrenir-se aprenent.

Altres activitats:Geocerca (geocaching) La ruta del Dimoni de Badalona. Per gaudir d’una passejada històrica per la Badalona més tradicional i festiva amb un joc de pistes que consisteix a amagar i trobar un tresor utilitzant un dispositiu GPS.

Premi El Dimoni a l’Escola Enguany se celebra el 20è aniversari Està adreçada als escolars d’educació primària i centres d’educació especial de la ciutat. Per participar-hi, cal que els nens i nenes facin un petit dimoni en grup, o de forma individual d’acord amb les bases aprovades, que es poden consultar a www.badalona.cat.

Lliurament de les creacions: a les biblioteques i centres cívics de Badalona del 13 al 28 d’abril.

Exposició dels dimonis presentats, al Centre Cultural l’Escorxador Nau-3 del 4 al 6 de maig.

Festa El Dimoni a l’Escola i lliurament de premis amb el grup Balambambú, el 7 de maig a les 10 h, a la Rambla.

Exposició 20 anys del Dimoni a l’Escola al Centre Cultural l’Escorxador Nau-3del 12 al 29 de maig.Visites concertades a: [email protected]

Que esclati la festa!