presentació_fòrum 2013

17

Upload: a08930045

Post on 11-Mar-2016

216 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Presentació_Fòrum 2013
Page 2: Presentació_Fòrum 2013

ESPECULACIÓ VS. INVERSIÓ: A LA RECERCA DE LA MILLOR OPCIÓ

Centre: Col·legi ClaretAutor: David Llonch SantosTutora del treball: Mercè Fitó

He decidit escollir aquest tema perquè sempre m’he sentit atret per l’economia, però, sobretot, per les finances. Ja fa molts anys que segueixo les notícies econòmiques, l’evolució de les diferents borses mundials (com l’IBEX-35, el Dow Jones, el CAC 40 o el FTSE100), el mercat de divises i algunes “commodities” (com l’or i el petroli). Volia profunditzar una mica més en aquest tema i vaig pensar que el Treball de Recerca seria una oportunitat excel·lent per a portar-ho a terme, concentrant la base del treball en la diferència entre la inversió i l’especulació. Vaig partir d’una hipòtesi inicial “l’especulació és el mètode més eficaç que pot utilitzar un alumne de Batxillerat per a guanyar diners”, una hipòtesi que havia de comprovar

Page 3: Presentació_Fòrum 2013

ELS BIOMATERIALS PER A LA REGENERACIÓ ÒSSIA

Centre: Col·legi ClaretAutor: Quim Iguaz JuanTutora del treball: Anna Clavaguera

La idea inicial del treball era informar-me i aprendre sobre una nova investigació que s'estigués realitzant no tan sols a nivell autonòmic o nacional, sinó també a nivell mundial. L'objectiu era conèixer el grau de desenvolupament de les tècniques científiques en un tema concret com l’ús dels biomaterials per a la regeneració òssia.

Page 4: Presentació_Fòrum 2013

EL PACKAGING, EL SEUS OBJECTIUS I RESOLUCIÓ D’UN CAS CONCRET

Centre: Escola GraviAutora: Berta González DíazTutora del treball: Maria Jesús Laguna

El treball de recerca que he elaborat tracta sobre el packaging, terme anglès que rep el sector dedicat al disseny d’envasos i embalatges. L’objectiu de la meva recerca és comprovar si és possible realitzar un nou envàs més eficient, sostenible, que generi pocs costos i que, alhora, sigui atractiu per al consumidor. I, finalment, la construcció d’un prototip.

Page 5: Presentació_Fòrum 2013

LA SÍNDROME DE FATIGA CRÒNICA.ENCEFALOMIELITIS MIÀLGICA

Centre: Escola GraviAutora: Gemma Núñez i GarcíaTutora del treball: Eva Musté Ruiz

Un dels objectius principals d’aquesta recerca és estudiar si la població coneix la Síndrome de Fatiga Crònica/Encefalomielitis Miàlgica (SFC/EM) i si la diferencia de la Fibromialgia (FM), malalties diferents però amb una forma de presentació i simptomatologia aparentment similars. De la mateixa manera s’estudia la qualitat de vida, la fatiga i el dolor quan les malalties es presenten juntes i separades. Un altre objectiu fonamental és l’estudi de la baixa qualitat de vida dels afectats de la Síndrome de Fatiga Crònica, produïda, entre d'altres factors propis de la malaltia, pel desconeixement i el rebuig de la població.

Page 6: Presentació_Fòrum 2013

INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL EN LA INFÀNCIA: ESTAT DE LA QÜESTIÓ EN EL KOTSKA

Centre: Jesuïtes Gràcia-Col·legi KostkaAutora: Sònia Mestre MartínezTutora del treball: Gemma Bertran

La motivació per realitzar el meu treball de recerca sobre la intel·ligència emocional ha estat l’interès per aquest concepte, del qual he sentit a parlar alguna vegada, però mai havia sabut què és realment. Per aquest motiu m’ha semblat interessant aprofundir en un tema que pot ser tant important en les nostres vides.He decidit endinsar-me en aquest tema i analitzar-lo, basant-me sobretot en la influència que podria tenir o no en els nens. La meva hipòtesi és que la forma d’educar els nens des de que són petits tindrà una gran influència sobre la seva manera d’expressar i gestionar les emocions quan siguin adults.

Page 7: Presentació_Fòrum 2013

FILMANT FANTASIES

Centre: Jesuïtes Gràcia-Col·legi KostkaAutor: Arturo Centenero PérezTutora del treball: Roser Cuadrado

L’objectiu inicial d’aquest treball va ser aprofundir en el coneixement sobre el tipus d’animació anomenat Stop Motion i finalment aplicar els aprenentatges adquirits en la realització d’una animació.

Page 8: Presentació_Fòrum 2013

L’EXPERIÈNCIA DEL COACHING

Centre: La Salle GràciaAutor: Aldo Frediani i TurróTutora del treball: Neus Martínez

L’objectiu del meu Treball de Recerca és verificar si el procés del coaching dona uns resultats positius i satisfactoris per a aquell que el desenvolupa, tant des del punt de vista del coach com des del punt de vista del coachee (client). A més, també analitzo com ha sorgit el coaching i en quins àmbits socials o professionals es troba actualment.

Page 9: Presentació_Fòrum 2013

QUÍMICA TERAPÈUTICA vs. FITOREPÀPIA

Centre: La Salle GràciaAutora: Natàlia Ortega HerreroTutor del treball: Ivan Caballero

Els principals objectius del treball són: - La comparació d’un àmbit de la medicina alternativa com és la fitoteràpia amb una branca de tractament farmacològic: la química terapèutica. - Trobar els fonaments químics i biològics de l’actuació dels diferents tipus de medicaments, així com els fonaments científics en que es basa la teràpia herbolària. - Comprovar l’eficàcia dels tractaments naturals, com les infusions sobre constants biològiques com la pressió arterial, els nivells de colesterol en sang, la defensa immunològica o el funcionament de l’aparell digestiu i renal, aplicant el mètode científic i les seves etapes.

Page 10: Presentació_Fòrum 2013

PROCÉS D’ENSINISTRAMENT D’UN GOS DE SERVEI PER PART D’UNA PERSONA

DISCAPACITADACentre: Institut La SedetaAutora: Alina Ribes Martínez-MàrquezTutora del treball: L. Cristina Zabay

Vaig triar un tema relacionat amb l’ús de gossos ensinistrats per part de persones discapacitades ja que pretenc estudiar i treballar amb gossos ensinistrats per realitzar teràpia en diferents col·lectius. L’objectiu es esbrinar si una persona discapacitada pot entrenar el seu propi gos de servei, dominar tots els protocols i aprenentatges necessaris per a fer-ho i definir les possibles mancances que podien aparèixer per a realitzar alguns dels exercicis d’ensinistrament.

Page 11: Presentació_Fòrum 2013

DESCONTAMINACIÓ MITJANÇANT ÉSSERS VIUS. BIOREMEIACIÓ.

Centre: Col·legi Sant Josep-TeresianesAutora: Clàudia Sánchez CalbilloTutor del treball: Andrés Lagos

L’objectiu del treball és descobrir si la bioremeiació, és a dir, el procés mitjançant el qual es descontaminen àrees usant éssers vius, és un procés eficaç o no. L’objectiu principal era demostrar-ho experimentalment, fent jo mateixa el procés d’una manera aplicada a les meves possibilitats.

Page 12: Presentació_Fòrum 2013

PEAK-OIL

Centre: Institut Secretari ColomaAutor: Sergi Pons ParísTutora del treball: Juliette Villanueva

Amb aquest treball, s’intenta explicar la realitat crítica a la que s’aproxima la nostra societat degut a la deficiència imminent de les reserves de petroli (Peak Oil). També s’exposa amb detall l’origen i les conseqüències d’aquest moment, i es realitza un estudi basat en l’anàlisi de la despesa energètica provinent del petroli en el consum energètic domèstic. La hipòtesi de partida és que si la nostra societat no s’adapta a la nova situació energètica, col·lapsarà.

Page 13: Presentació_Fòrum 2013

L’ENFOSQUIMENT GLOBAL

Centre: Institut Secretari ColomaAutora: Marta Vallvé NavarroTutor del treball: Roger Sempere

Em vaig proposar analitzar la repercussió de la contaminació humana en els núvols i en la radiació solar. Pretenia investigar el fenomen de l’enfosquiment global, les seves causes i conseqüències principals. També volia comprovar i entendre per què l’augment d’aerosols fa disminuir la llum que arriba a la superfície i quin paper tenim els humans en la variació de la concentració de partícules a l’atmosfera.

Page 14: Presentació_Fòrum 2013

PERFUMS: L’ESSÈNCIA DE L’AROMATERÀPIA?

Centre: Escola Vedruna-GràciaAutora: Cristina Benito PedregosaTutora del treball: Elisabeth Gàmiz

Observar l’eficàcia de l’aromateràpia adaptada a l’atracció física mitjançant els perfums.

Page 15: Presentació_Fòrum 2013

ELS CRIOPROTECTORS

Centre: Escola Vedruna-GràciaAutor: Daniel Font MartínTutor del treball: Albert Cervera

L’objectiu del treball ha estat investigar els crioprotectors i descobrir com actuen en les cèl·lules i teixits per evitar els danys provocats per la congelació. Es tracta d’una part de la biologia poc estudiada en els últims anys que té un gran potencial de recerca i moltes possibilitats experimentals al meu abast.

Page 16: Presentació_Fòrum 2013

EL VESTUARI DEL TEATRE

Centre: Institut Vila de GràciaAutora: Joana Roselló SolerTutora del treball: Mercè Pau

La hipòtesi que em vaig plantejar va ser si una noia de setze anys pot dissenyar i confeccionar el vestuari d’una obra de teatre.Per a treure’n una conclusió clara vaig haver de seguir una sèrie de passes que em van introduir en el món del teatre, en especial el del vestuari.

Page 17: Presentació_Fòrum 2013

REALITZACIÓ D’UN LLOC WEB

Centre: Institut Vila de GràciaAutora: Anna Solé TorralbaTutora del treball: Carme Montagut

Un dels meus objectius era crear un lloc web per a l’institut Vila de Gràcia que satisfés als seus usuaris i que fos completament nou, atractiu, complet i, a la vegada, senzill d’utilitzar. El lloc web de l’INS Vila de Gràcia havia estat el mateix durant molt de temps i el model antic ja no era tan atractiu com ho va ser al principi. Això, sumat a una sèrie de mancances, com la poca actualització o la mala organització, va fer que es decidís renovar el web.